Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Η Κωπαΐδα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του Περιφερειακού Συμβουλίου


Στο σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα της οργάνωσης και διοίκησης του καταργηθέντος Οργανισμού Κωπαΐδας.
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, ανέπτυξε την εισήγηση – πρότασή, την οποία είχαν από κοινού διαμορφώσει η Περιφερειακή Αρχή και οι πέντε Δήμαρχοι των Δήμων όπου ανήκει η ευρύτερη περιοχή της Κωπαΐδας. Με βάση αυτή, οργανώνεται η διαχείριση της Κωπαΐδας και του επιχειρησιακού της αντικειμένου από την Περιφέρεια, στην οποία έχει περιέλθει σύμφωνα με το νόμο.
Η συζήτηση έγινε με την παρουσία τριών από τους  πέντε Δημάρχους,  του Κ. Λουκά Υπερήφανου, Δημάρχου Ορχομενού και προέδρου της ΠΕΔ, της κ. Γιώτας Πούλου από τη Λιβαδειά και του κ. Γιώργου Ντασιώτη από την Αλίαρτο, οι οποίοι και επιβεβαίωσαν την σύμπλευση των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης. Η εισήγηση, με μικρές προσθήκες που αναφέρονται στο διεκδικητικό πλαίσιο της Περιφέρειας, ψηφίστηκε σχεδόν ομόφωνα με δύο αρνητικές ψήφους και ένα παρόν.   
Στην εισαγωγή του, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης ανέφερε τα εξής:
«Η Κωπαΐδα έχει τεράστια σημασία όχι μόνο για τη Βοιωτία, αλλά για ολόκληρη την Περιφέρεια. Είναι το Περιβόλι της Αττικής. Τα τελευταία χρόνια δεν έγινε καμία σοβαρή προσπάθεια αξιοποίησης του Κωπαΐδικού Πεδίου, παρά τις αγωνίες των αγροτών, με την Κωπαΐδα να γίνεται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης. Σήμερα αντιμετωπίζουμε μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις: να διαχειριστούμε την Κωπαΐδα, με ένα υφιστάμενο νομικό πλαίσιο. Και εμείς μέσα σε αυτό το πλαίσιο οφείλουμε να δώσουμε λύσεις. Βέβαια, δε σταματούμε να διεκδικούμε και να θίγουμε τρία σοβαρά ζητήματα:
1.    Τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου οργάνου. Ενός ευέλικτου σχήματος στα πρότυπα της Δυτικής Κρήτης. Καταθέσαμε την πρόταση μας και συνεχίζουμε να το διεκδικούμε, στη λογική της θέσπισης ενός αυτόνομου νομικού προσώπου.
2.    Το θέμα της κυριότητας. Ενώ μεταβιβάζονται οι αρμοδιότητες και το επιχειρησιακό αντικείμενο της Κωπαΐδας στο σύνολό του, δεν μεταβιβάζεται η ακίνητη περιουσία της. Αυτό αντίκειται σε κάθε λογική. Έχω θέσει το πρόβλημα στον αρμόδιο Υπουργό, κ. Χαρδούβελη και εκκρεμεί συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας, κ. Γούναρη.
3.    Ρύθμιση των χρεών των αγροτών. Η Κωπαΐδα έχει περίπου 13.000 κληρούχους που καλούνται να καταθέσουν συσσωρευμένα χρέη, πολλά εκ των οποίων δημιουργήθηκαν γιατί η τιμολογιακή πολιτική του οργανισμού δεν προέβλεπε απαλλαγές, σαν και αυτές που η Περιφέρεια τώρα θα προωθήσει.
Το θετικό ωστόσο που οφείλουμε να αναγνωρίσουμε είναι το γεγονός ότι η Κωπαΐδα περνάει, απαλλαγμένη από χρέη, στην Περιφέρεια, έπειτα από πρόσθετη νομοθετική ρύθμιση, την οποία και διεκδικήσαμε.
Περιφέρεια και Δήμοι θα συνεχίσουμε να θέτουμε τα παραπάνω ζητήματα και να διεκδικούμε τα αυτονόητα. Προς το παρόν όμως, οφείλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό μέσα στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο».
Διαβάστε Περισσότερα »

Εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός της Περιφέρειας Στερεάς

Έγκριση Προϋπολογισμού 2015
Σε ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου εγκρίθηκε σήμερα, κατά πλειοψηφία, ο Προϋπολογισμός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για το 2015.
Ο προϋπολογισμός καταρτίστηκε για ακόμη μια χρόνια σε ένα δυσμενές περιβάλλον για την τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία τα τελευταία 5 χρόνια έχει κληθεί να σηκώσει στις πλάτες της ένα πολύ μεγάλο μέρος της δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας. Οι περικοπές που έχει υποστεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση από την έναρξη της εφαρμογής του "Καλλικράτη" αγγίζουν κατά μέσο όρο το 70% για λειτουργικές δαπάνες και 80% για επενδυτικές δαπάνες. 
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και με γνώμονα την προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής να αποκαταστήσει τη χαμένη εμπιστοσύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης απέναντι στους πολίτες, καταρτίστηκε ένας προϋπολογισμός εκ του μηδενός, με βάση τρεις θεμελιώδεις αρχές: ρεαλισμός, υπευθυνότητα, διαφάνεια. 
Στην εισαγωγή του, ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης τόνισε:
«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει κλιθεί να επωμιστεί ένα δύσκολο και δυσανάλογο φορτίο. Σε σχέση με τις περικοπές του κεντρικού κράτους, οι περικοπές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α και Β βαθμού, είναι πολύ περισσότερες. Αν δε το κράτος ακολουθούσε την πορεία τη Αυτοδιοίκησης, θα είχε καταφέρει να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα εδώ και τρία χρόνια.
Βέβαια, αντιλαμβάνομαι ότι αυτό είναι μία πολιτική απόφαση και έχει να κάνει με τη διαχείριση του πολιτικού κόστους. Αυτό όμως δεν είναι αποδεκτό για εμάς. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει καταφέρει να σταθεί όρθια. Έχει καταφέρει να κάνει ένα σπουδαίο έργο σε επίπεδο κοινωνικής πολιτικής σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, συμβάλλοντας καθοριστικά στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Τώρα, ήρθε η ώρα να ορθώσει το ανάστημά της και να το κάνει διεκδικητικά.
Στους τρεις μήνες που είμαστε Περιφερειακή Αρχή, έχω αντιληφθεί μία διάσταση μεταξύ των Δήμων και των Περιφερειών. Ως παλιός Δήμαρχος μπορώ να σας πω ότι αντιμετωπίζαμε το θέμα με μεγαλύτερη ένταση. Πιο διεκδικητικά. Οι Περιφέρειες μέχρι στιγμής είναι πιο μετριοπαθείς. Από τη μετριοπάθεια όμως μέχρι την απάθεια υπάρχει μεγάλη διαφορά. Οφείλουμε να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας και όχι απλώς να γίνουμε διαχειριστές αυτής της μιζέριας. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε σε αυτή τη λογική. Πρέπει να δώσουμε αυτή τη μάχη για τους πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν. Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή οφείλουμε να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη τους.
Για το λόγο αυτό, ο προϋπολογισμός μας είναι πραγματικός. Είναι ρεαλιστικός. Και φυσικά διατηρούμε μία επιφύλαξη. Μία επιφύλαξη που έχει να κάνει με την αρχή μίας προσπάθειας. Ξεκινούμε με τον προϋπολογισμό. Και θα συνεχίσουμε. Με την εφαρμογή του διπλογραφικού συστήματος, την πλήρη καταγραφή των προστίμων σε ένα ενιαίο μηχανογραφικό σύστημα, την ενοποίηση των προμηθειών. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Αυτό είναι το πρώτο βήμα».        
Στη συνέχεια, ο κ. Μπακογιάννης, κάλεσε τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη, Γιάννη Περλεπέ να εισηγηθεί το θέμα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Γιάννης Περλεπές, αναφέρθηκε στο γενικότερο πλαίσιο με τους περιορισμούς που υπάρχουν στα δημοσιονομικά του κράτους, οι οποίοι ελήφθησαν υπόψη κατά τη σύνταξη του προϋπολογισμού της περιφέρειας. «Ο προϋπολογισμός», είπε ο κ. Περλεπές, «είναι ρεαλιστικός , ισοσκελισμένος, με αναπτυξιακό χαρακτήρα, δεδομένης της στενότητας των πόρων. Πρωταρχικός στόχος είναι η απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφέρειας και η αντιμετώπιση τυχόν έκτακτων δαπανών. Στοχεύουμε επίσης στην εξυπηρέτηση των πολιτών και των φορέων έτσι ώστε η Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας να καταστεί πρότυπο και για τις υπόλοιπες Περιφέρειες». Κάλεσε τους συμβούλους να υπερψηφίσουν τον προϋπολογισμό και να συμβάλουν εποικοδομητικά στη διαμόρφωση του αναπτυξιακού προγράμματος, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί τόσο από τους κοινοτικούς όσο και από τους εθνικούς πόρους και τέλος ευχαρίστησε τις οικονομικές υπηρεσίες για τη σημαντική συμβολή τους.

Διαβάστε Περισσότερα »

Eκδήλωση για τα 70 χρόνια από την απελευθέρωση της Λιβαδειάς

Το Σάββατο 29 Νοεμβρίου η ομάδα "Μελέτης και έρευνας σύγχρονης ιστορίας του Νομού Βοιωτίας"

καλεί στην πρώτη της δημόσια εκδήλωση με θέμα τα 70 χρόνια από την απελευθέρωση της Λιβαδειάς από τους Γερμανούς.

Θα παρουσιάσει τη δουλειά της τους πρώτους μήνες λειτουργίας, και θα ζητήσει από τους Βοιωτούς

να την εφοδιάσουν με ότι υλικό της εποχής βρίσκεται στα χέρια τους.

Να το διασώσουμε, να το μελετήσουμε να το αξιοποιήσουμε.




Διαβάστε Περισσότερα »

Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας



«Όχι στην ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας»

Κλιμάκιο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενο από τους βουλευτές του Δημήτρη Στρατούλη, Γιάννη Σταθά και Λίτσα Αμανατίδου επισκέφτηκε σήμερα τις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας και συναντήθηκε διαδοχικά με το προεδρείο του Συλλόγου των εργαζομένων στον Οργανισμό, με τον Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο Παναγιώτη Σταμπουλίδη και με τους προέδρους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Οπωρολαχανεμπόρων και του Συνδέσμου Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών Χριστόπουλο Εμμανουήλ και Στέφανο Κυρλή αντίστοιχα.

Το κλιμάκιο των βουλευτών ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίθετος με την προωθούμενη από την κυβέρνηση ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας είτε μέσω πώλησης του 67% των μετοχών του είτε με την εκχώρηση σε ιδιώτες δραστηριοτήτων και έργων του. Η ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού θα είναι επιζήμια για τους εργαζόμενους σε αυτόν, για τους εμπόρους που στεγάζονται στην Κεντρική Αγορά Αθηνών, για το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία που θα έχουν απώλεια εσόδων τους και κυρίως για τους καταναλωτές όσον αφορά τις τιμές και την ποιότητα των προϊόντων. Μόνο ο δημόσιος χαρακτήρας και ιδιοκτησία του Οργανισμού μπορούν να διασφαλίσουν αποτελεσματικούς ελέγχους για εύλογες τιμές και καλή ποιότητα προϊόντων αλλά και την τήρηση της φορολογικής, εργασιακής και ασφαλιστικής νομιμότητας.

Εν συνεχεία, ο Δημήτρης Στρατούλης περιόδευσε στους χώρους εργασίας και εξέφρασε στους εργαζόμενους σε αυτόν την συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ στα αιτήματά τους για την μη ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού, για να μην υ[υπάρξουν απελάσεις λόγω της τρέχουσας κατάργησης δομών του και για την χορήγηση ανθυγιεινού επιδόματος σε όσους εργάζονται σε ιδιαίτερα ανθυγιεινές συνθήκες. Τέλος, κάλεσε τους εργαζόμενους στον Οργανισμό να συμμετέχουν μαζικά και μαχητικά στην πανελλαδική πανεργατική απεργία 27 Νοέμβρη και μαζί με τους άλλους εργαζόμενους, συνταξιούχους και ανέργους να την μετατρέψουν σε αφετηρία νέων αγώνων που θα οδηγήσουν στην ανατροπή της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, πριν αυτή προλάβει να κατεδαφίσει πλήρως τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα στη χώρα μας. 

Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση σε εκδήλωση - Start ups στο Επιμελητήριο Βοιωτίας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ενημερωτική εκδήλωση

Το Επιμελητήριο Βοιωτίας, στην προσπάθεια του να συμβάλει στην διερεύνηση των δυνατοτήτων και των νέων ευκαιριών για την ανάπτυξη καινοτόμου επιχειρηματικής δράσης στην Στερεά Ελλάδα, σας προσκαλεί στην εσπερίδα, με θέμα:
Start ups
Καινοτόμες Επιχειρηματικές Δράσεις

Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας,
 κ. Παναγιώτης Αγνιάδης

Στην συζήτηση θα συμμετάσχουν:
•    Μια σύντομη περιγραφή της κατάστασης στην Στερεά Ελλάδα.
Λουκάς Παπαχαραλάμπους -Οικονομικός Επόπτης Επιμελητηρίου Βοιωτιας
-Έφορος Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος.

•    H σπουδαιότητα των θερμοκοιτίδων υποστήριξης νέων επιχειρήσεων βιώσιμης ανάπτυξης.
Νίκος Βερβερίδης, Συνιδρυτής των elculture.gr & Aephoria.net

•    Εξωστρέφεια και Δικτύωση. Βασικοί πυλώνες ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας.
Ανδρέας Στεφανίδης, Πρόεδρος ΟΕΣΥΝΕ & Επικεφαλής Aephoria.net

•    Χρηματοδοτικά εργαλεία ρίσκου, για καινοτόμες επιχειρήσεις.
Παπαδόπουλος Γιάννης , Chief Executive Attica Ventures


Η εκδήλωση μας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου και ώρα 7.00 μμ.
στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, στην Λιβαδειά,
(Λ. Κουτσοπετάλου 1, Λιβαδειά).

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή και απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δύο συλλήψεις για κλοπή και ναρκωτικά στη Λιβαδειά

Συνελήφθη, χθες (24-11-2014) το βράδυ στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, ένας 35χρονος ημεδαπός ROMA , σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα χθες το βράδυ, ο 35χρονος εισήλθε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Λιβαδειά και αφαίρεσε ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο ανήκε σε έναν 37χρονο ημεδαπό.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το ανωτέρω κινητό τηλέφωνο, το οποίο αποδόθηκε στον νόμιμο κάτοχό του.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.


Συνελήφθη 25χρονος ημεδαπός για ναρκωτικά στη Λιβαδειά

Κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθη, χθες (24-11-2014) το απόγευμα στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ένας 25χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς στον 25χρονο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (1,4) γραμμαρίων.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Α.Σ. ΑΙΧΜΕΑΣ -ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΚΑΠ ΣΤΟΝ ΟΡΧΟΜΕΝΟ

     ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ
«Ο ΑΙΧΜΕΑΣ»   


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας  προσκαλούμε σε ημερίδα  που διοργανώνουμε   την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014 και ώρα  6:00  μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο Ορχομενού ‘ΠΕΤΡΙΝΑ’ με θέμα:
«ΝΕΑ ΚΑΠ , ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΥΠΑΑΤ 2014–2020- ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ»
 με ομιλητές τους κυρίους, Μελά Δημήτριο- Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Ιατρίδη Δημήτριο – Ειδικός Γραμματέας Διοικητικού Τομέα Κοινοτικών  Πόρων και Υποδομών ΥΠΑΑΤ, Παναγόπουλο Αντώνη-Εκπρόσωπος Υπ. Οικονομικών.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

18:00-18:15  ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ
18:15-18:30   ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ
18:30-19:00 ¨ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2014-2020¨
                       Εισηγητής: κ.Ιατρίδης Δημήτριος -Ειδικός Γραμματέας Διοικητικού
                                              Τομέα  Κοινοτικών  Πόρων και Υποδομών ΥΠΑΑΤ

19:00-19:30 ¨ΝΕΑ ΚΑΠ 2014-2020¨
                        Εισηγητής: κ.Μελάς Δημήτριος – Γενικός Γραμματέας Αγροτικής
                                          Πολιτικής   και Διεθνών  Σχέσεων  ΥΠΠΑΤ

                           
19:30-20:00  ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ
                        Εισηγητής: κ.Παναγόπουλος Αντώνης
                                              Εκπρόσωπος Υπ.Οικονομικών

20:00-20:30  ΔΙΑΛΟΓΟΣ – ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
                                       
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Φρίκη: 53χρονος από την Αχαΐα βίασε την κόρη του!

Μέσα στο αυτοκίνητο έζησε τον τρόμο η 14χρονη τότε άτυχη κοπέλα - Ο κατηγορούμενος είχε και στο παρελθόν καταδικαστεί για βιασμό και άλλες αξιόποινες πράξεις
Ποινή κάθειρξης 32 χρόνια, εκ των οποίων τα 25 εκτιτέα, επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Πύργου σε έναν 53χρονο από την Αχαΐα για τον βιασμό της κόρης του, χωρίς να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα η έφεση.



Το δικαστήριο αποδέχθηκε τα καταγγελλόμενα από τη 19χρονη σήμερα κόρη του ως πραγματικά γεγονότα και χωρίς κανένα ελαφρυντικό για τον κατηγορούμενο, που είχε δικαστεί και πάλι για βιασμό παλαιότερα καθώς και για άλλες αξιόποινες πράξεις.

Η υπεράσπιση από την πλευρά της υποστήριξε πως η 14χρονη τότε κοπέλα είναι μυθομανής και τίποτα από αυτά δεν ισχύει, κάτι που οι δικαστές και οι ένορκοι δεν αποδέχθηκαν.

Κατέθεσαν ο παιδοψυχολόγος και η ειδική ψυχολόγος που είχαν εξετάσει τότε την κοπέλα και είπαν στο δικαστήριο πως με βάση την εκτίμηση τη δική τους το κορίτσι έλεγε την αλήθεια.

Το ιστορικό

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο στις 29 Αυγούστου του 2009 ύστερα από ένα πανηγύρι στην ευρύτερη περιοχή της Κάτω Αχαΐας το 14χρονο τότε κορίτσι παρουσίασε εξανθήματα και κνησμό σε όλο της το σώμα. Όταν το διαπίστωσαν επιστρέφοντας στο σπίτι από το γλέντι την πήρε με το αυτοκίνητο και την πήγε στο Κ.Υ Κάτω Αχαΐας, όπου την φρόντισαν οι γιατροί και της έδωσαν εξιτήριο για να επιστρέψει και πάλι στο σπίτι.

Στο δρόμο δίπλα από την Εθνική Οδό Πύργου-Πατρών, την οδήγησε με το αυτοκίνητο ο πατέρας της, κατέβασε τις ασφάλειες και, όπως λέει η κοπέλα, τη βίασε μέσα στο αυτοκίνητο.

Το θέμα αυτό την απασχολούσε για αρκετό καιρό και έπειτα από μερικούς μήνες το εκμυστηρεύτηκε σε δύο καθηγήτριες στο σχολείο και στη μάνα της, η οποία προχώρησε σε καταγγελία το 2011.

Αμέσως οι ανακριτικές αρχές που ανέλαβαν την υπόθεση, διέταξαν την ιατροδικαστική γνωμάτευση και η κοπέλα πήγε στο Ρίο όπου εξετάστηκε από παιδοψυχολόγο και ειδική ψυχιάτρο, ιατροί που κατέθεσαν και στη δίκη.

Η κατηγορία που βάραινε τον 53χρονο ήταν βιασμός και αιμομιξία που είναι κακουργήματα καθώς και ασέλγεια, που είναι πλημμέλημα. Ο κατηγορούμενος είχε και στο παρελθόν καταδικαστεί για βιασμό και άλλες αξιόποινες πράξεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Αλλάζει πουκάμισο το φίδι" -Παρουσίαση μυθιστορήματος στη ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ

Παρασκευή βράδυ 28 -11 στις 8.15 μμ στη συνάντηση με τον Κώστα Ακρίβο

και το νέο του βιβλίο "Αλλάζει πουκάμισο το φίδι" θα συζητήσουμε,
θα στοχαστούμε, θα γελάσουμε, θα συγκινηθούμε

για όσα μας κάνουν ή δεν μας κάνουν σήμερα υπερήφανους.

Το βιβλιοπωλείο ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ

και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

σας προσκαλούν σε μια συζήτηση

με τον συγγραφέα Κώστα Ακρίβο

με αφορμή το νέο του μυθιστόρημα



ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΤΟ ΦΙΔΙ

«Είμαι τυχερός ή όχι που γεννήθηκα Έλληνας;…»

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014, στις 8:15 μ.μ.,



στο βιβλιοπωλείο ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ

(Δημάρχου Ι. Ανδρεαδάκη 49, Λιβαδειά).




Διαβάστε Περισσότερα »

Δοκιμάζει Νάτσο ο Λεβαδειακός

Τον Ισπανό αριστερό μπακ Νάτσο δοκιμάζει στις προπονήσεις του ο Λεβαδειακός
Έναν ποδοσφαιριστή με περγαμηνές δοκιμάζει ο Λεβαδειακός επιζητώντας την ενίσχυση στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ο λόγος για τον Ιγκνάθιο Πέρεθ Σανταμαρία, γνωστότερο στην Ισπανία και ως… σκέτο Νάτσο.



Ο 34χρονος άσος είναι ανενεργός από το καλοκαίρι και αυτός είναι ο λόγος που ο Σάββας Παντελίδης θέλει να διαπιστώσει σε τι κατάσταση βρίσκεται. Γιατί κατά τα άλλα, η ποιότητά του είναι δεδομένη και αποδεικνύεται από το πλούσιο βιογραφικό του στην Ισπανία.

Αναδείχθηκε από τη Μάλαγα, ενώ έπαιξε επίσης σε Λεβάντε, Χετάφε, Ρεάλ Σοσιεδάδ και την προηγούμενη πενταετία ανήκε στην Μπέτις, η οποία μάλιστα τον τίμησε το καλοκαίρι σε φιλικό που έγινε για την προσφορά του.

Συνολικά μετρά 210 συμμετοχές και 10 γκολ στην Primera Division, 83 εμφανίσεις και 1 γκολ στη δεύτερη κατηγορία, ενώ έχει 19 παρουσίες και 1 τέρμα στο Κύπελλο έχοντας και επτά συμμετοχές στην Ευρώπη. Πέρσι είχε 24 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις με την Μπέτις, 16 στο πρωτάθλημα, 3 στο Κύπελλο και 5 στο Europa League.

sport-fm.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Από σήμερα η πρώτη δόση του επιδόματος θέρμανσης



Πιστώνεται, από σήμερα Τρίτη, στους λογαριασμούς 351.043 δικαιούχων το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, ύψους περίπου 44 εκατ. ευρώ, ως η πρώτη καταβολή για την εφετινή χειμερινή περίοδο Οκτωβρίου 2014 - Απριλίου 2015. Από το σύνολο των δικαιούχων οι 240.386 ή το 68% έκαναν χρήση της δυνατότητας προκαταβολής 25% επί του συνολικού δικαιούμενου ποσού του επιδόματος.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Οικονομικών πέρυσι, την ίδια ημέρα, στην αντίστοιχη πρώτη καταβολή της χειμερινής περιόδου Οκτωβρίου 2013 - Απριλίου 2014, είχε καταβληθεί σε 184.973 δικαιούχους επίδομα θέρμανσης ύψους περίπου 22 εκατ. ευρώ. Έτσι εφέτος, κατά την πρώτη καταβολή του επιδόματος θέρμανσης, σχεδόν διπλασιάζεται τόσο ο αριθμός των δικαιούχων όσο και το ύψος του επιδόματος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα


Σαν σήμερα το 1942  τη νύχτα της 25ης προς την 26η Νοεμβρίου ανατινάζεται η μεγάλη σιδηροδρομική γέφυρα του Γοργοποτάμου από ομάδες Ελλήνων ανταρτών του ΕΛΑΣ και του ΕΔΕΣ υπό την καθοδήγηση Βρετανών δολιοφθορέων.

571 π.Χ. - Ο Σέρβιος Τύλλιος, βασιλιάς της Ρώμης, εορτάζει με θρίαμβο τη νίκη του επί των Ετρούσκων.

1034 - Πεθαίνει ο βασιλιάς Μάλκολμ Β΄ της Σκωτίας. Το θρόνο κληρονομεί ο Ντάνκαν Α΄ της Σκωτίας, γιος της κόρης του Μάλκολμ Β', Μπέθοκ, και του Κρίναν του Ντάνκελντ.

1783 - Αμερικανική Επανάσταση: οι τελευταίοι Βρετανοί στρατιώτες εγκαταλείπουν τη Νέα Υόρκη, τρεις μήνες μετά την υπογραφή της Συνθήκης του Παρισιού.

1826 - Η φρεγάτα «Ελλάς», η ναυαρχίδα του ελληνικού επαναστατικού στόλου, φθάνει στο Ναύπλιο από τις Η.Π.Α.

1916 - Επιβάλλεται από τους Συμμάχους αποκλεισμός της Παλιάς Ελλάδας, που αναγκάζεται να αποδεχτεί τελεσίγραφο για να αποσύρει όλες τις στρατιωτικές δυνάμεις από την Πελοπόννησο και να εγκαταστήσει έλεγχο στον Ισθμό και στην Πάτρα.

1936 - Υπογράφεται μεταξύ Γερμανίας και Ιαπωνίας σύμφωνο στρατιωτικής συνεργασίας, γνωστό ως «σύμφωνο κατά της Κομμουνιστικής Διεθνούς».

1942 - Τη νύχτα 25/26 Νοεμβρίου ανατινάζεται η μεγάλη σιδηροδρομική γέφυρα του Γοργοποτάμου από ομάδες Ελλήνων ανταρτών του ΕΛΑΣ και του ΕΔΕΣ υπό την καθοδήγηση Βρετανών δολιοφθορέων.

1973 - Με αφορμή την Εξέγερση του Πολυτεχνείου εκδηλώνεται νέο πραξικόπημα κατά του "Προέδρου" Παπαδόπουλου υπό τον ταξίαρχο Δημήτρη Ιωαννίδη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ρύθμιση οφειλών σε 100 δόσεις -Βήμα βήμα όλη η διαδικασία

Το βράδυ της Δευτέρας άνοιξε η ηλεκτρονική εφαρμογή στο Τaxisnet μέσω της οποίας οι οφειλέτες θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για να υπαχθούν στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία σε 72 ή 100 μηνιαίες δόσεις.

Η αίτηση για ένταξη στη ρύθμιση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.gsis.gr.

Βήμα βήμα η διαδικασία

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μπουν στο σύστημα μέσω Taxisnet θα επιλέξουν «Εφαρμογές Taxis», στη συνέχεια «Ρύθμιση Οφειλών» και εκεί θα κάνουν κλικ στην ένδειξη «Αίτηση Ρύθμισης Οφειλών με απαλλαγή προσαυξήσεων 2014».

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει και η Ημερησία στην οθόνη του υπολογιστή θα εμφανιστεί η «Υποβολή Αίτησης» και κάνοντας κλικ στην επιλογή «Υποβολή νέας» , εμφανίζεται η καρτέλα με τις βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες οφειλές οι οποίες εντάσσονται υποχρεωτικά στη ρύθμιση. Συγκεκριμένα εμφανίζεται το σύνολο των οφειλών προς ρύθμιση και συγκεκριμένα το κεφάλαιο και οι προσαυξήσεις μέχρι την ημερομηνία αίτησης.

Στη συνέχεια το σύστημα θα εμφανίσει το ποσοστό της έκπτωσης, το ποσό της έκπτωσης παγιωμένων προσαυξήσεων, οι προσαυξήσεις μετά την ημερομηνία της αίτησης, το ρυθμιζόμενο πληρωτέο ποσό, ο μέγιστος αριθμός δόσεων, το ποσό της δόσης. Τότε ο οφειλέτης θα πρέπει να επιλέξει το πρόγραμμα ρύθμισης δόσεων στο οποίο επιθυμεί να ενταχθεί και να κάνει κλικ πάνω στον αριθμό των δόσεων. Αμέσως εμφανίζεται το ποσό της μηνιαίας δόσης και το συνολικό πληρωτέο ποσό.

Τέλος στην οθόνη του υπολογιστή εμφανίζεται η αίτηση «ρύθμισης οφειλών με απαλλαγή προσαυξήσεων 2014» όπου τα στοιχεία του οφειλέτη είναι προσυμπληρωμένα. Με την υποβολή της αίτησης ολοκληρώνεται η διαδικασία υπαγωγής στη ρύθμιση.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκαριστικό βίντεο- Νταντά χτυπά κοριτσάκι, το πετά στο πάτωμα, πατάει επάνω του και το κλωτσά στο κεφάλι

Φρίκη και σοκ προκαλεί ένα βίντεο, που έγινε viral, στο οποίο μία νταντά στην Ουγκάντα χτυπά επανειλημμένα με απίστευτο μένος ένα παιδί, το πετά στο πάτωμα και πατά επάνω του, ενώ αυτό κλαίει, κάτι που όμως δεν συγκινεί τη γυναίκα.

Θύμα της, ένα κοριτσάκι δύο ετών, που προκάλεσε το ξέσπασμα της φρικτής νταντάς επειδή δεν έτρωγε το φαγητό της. Η νταντά αρχικά τη χαστουκίζει ενώ προσπαθεί να την ταΐσει. Λίγα λεπτά αργότερα, το παιδάκι έκανε εμετό στο χαλί, προκαλώντας ένα απίστευτα βίαιο ξέσπασμα της νταντάς.

Η 22χρονη γυναίκα, που ονομάζεται Τζόλι Τουμουχίιρβε, σύμφωνα με τα ΜΜΕ στην Ουγκάντα, χτύπησε το παιδί και το έριξε στο έδαφος και εκείνο ξέσπασε σε κλάματα. Δεν σταμάτησε όμως εκεί. Αρπαξε ένα αντικείμενο και άρχισε να χτυπά το παιδί, το οποίο οδύρεται, πάτησε πάνω στο κοριτσάκι και στη συνέχεια το κλώτσησε στο σώμα και το κεφάλι. Στο τέλος, άρπαξε το άτυχο παιδί από το χέρι, το σήκωσε στον αέρα και το μετέφερε σε άλλο δωμάτιο.

Οταν ο πατέρας της μικρής επέστρεψε στο σπίτι και παρατήρησε τις μελανιές που είχε στο σώμα της, είδε το βίντεο από την κάμερα που είχε στο σπίτι. Το κοριτσάκι στάθηκε τυχερό, καθώς οι εξετάσεις που της έκαναν στο νοσοκομείο έδειξαν ότι δεν είχε υποστεί κάποιο σοβαρό τραυματισμό.

Η νταντά συνελήφθη και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 15 χρόνια.



Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοίγουν θέσεις στο Δημόσιο -10.000 προσλήψεις σε Δήμους και ΔΕΚΟ μέχρι τα Χριστούγεννα

Ερχονται διαγωνισμοί για προσλήψεις στο δημόσιο, σε δήμους και ΔΕΚΟ που συνολικά έως τα τέλη του έτους θα αγγίξουν τις 10.000 και αφορούν σε μόνιμο και εποχικό προσωπικό.

Ήδη τρέχουν οι διαγωνισμοί για την πρόσληψη 1.232 γυμναστών, ενώ δόθηκε το πράσινο φως για την πρόσληψη 75 συμβασιούχων στο Ταμείο Αρχαιολογικών πόρων. Παράλληλα σε υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων θα προσληφθούν μαζί με τεχνικό προσωπικό 145 άτομα. Στη ΔΕΗ ανοίγουν 184 θέσεις τεχνικών και ο κατάλογος δεν σταματάει εδώ.

Αρχές Δεκεμβρίου ξεκινούν οι αιτήσεις για την πρόσληψη μέσω εξάμηνων συμβάσεων 5.396 ατόμων στον χώρο της Παιδείας, ενώ την ίδια εποχή ξεκινούν και οι αιτήσεις για 2.536 θέσεις με συμβάσεις πέντε στον χώρο της Υγείας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Τσουχτερό κρύο, βροχές και χιόνια -Ποιες περιοχές θα πλήξει η κακοκαιρία

Tοπικές βροχές στα ανατολικά, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και βοριάδες μέχρι επτά μποφόρ θα συνθέσουν το σημερινό σκηνικό του καιρού. Την ίδια ώρα περαιτέρω πτώση αναμένεται να σημειώσει η θερμοκρασία.

Αναλυτικά η πρόβλεψη του καιρού της ΕΜΥ για την Τρίτη έχει ως εξής:

Μακεδονία, Θράκη 

Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά.  Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 0 έως 11 βαθμούς Κελσίου. στη δυτική μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Βαθμιαία στις νοτιότερες περιοχές θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 2 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Στερεάς. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως στην Κρήτη.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: από 9 έως 13 βαθμούς Κελσίου. στα βόρεια και τα ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ