Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Ένας στους τέσσερις Ευρωπαίους πεθαίνει από καρκίνο..



    Ένας στους τέσσερις θανάτους στην Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλεται σε καρκίνο, δείχνουν στοιχεία της Eurostat για τις αιτίες θανάτου το έτος 2011.

Στην Ελλάδα, οι θάνατοι από καρκίνο για τα άτομα κάτω των 65 ετών αντιστοιχούν στο 37,7%...


Το 2011 ο καρκίνος προκάλεσε...  1,28 εκατομμύρια θανάτους στην «ΕΕ των 28», αριθμός που αντιστοιχεί στο 26,3% του συνόλου των θανάτων.

Η πιθανότητα θανάτου από καρκίνο είναι υψηλότερη για τα άτομα κάτω των 65 ετών (37,1%) και χαμηλότερη για τα άτομα άνω των 65 ετών και (23,8%).

Μάλιστα από το 2002 έως το 2011 σημειώθηκε αύξηση κατά 6,3% στο ποσοστό των θανάτων που οφείλονται σε καρκίνο.

Οι πιο κοινές μορφές θανατηφόρου καρκίνου ήταν
ο καρκίνος του πνεύμονα (20,8% των θανάτων από καρκίνο),
του παχέος εντέρου (11,9%),
του στήθους (7,2%),
του παγκρέατος (6,1%)
και του προστάτη (10,2% για τους άνδρες).

Τα υψηλότερα ποσοστά θανάτου από καρκίνο στους πνεύμονες καταγράφονται
στην Ουγγαρία (26%),
στην Ολλανδία (24,6%),
στο Βέλγιο (24,5%)
και στην Πολωνία και την Ελλάδα (24,1%).

Στην Ελλάδα, οι θάνατοι από καρκίνο το 2011 αντιστοιχούσαν στο 24,6% του συνόλου των θανάτων (37,7% για τα άτομα κάτω των 65 ετών και 22,2% άνω των 65 ετών).

Μετά τον καρκίνο στους πνεύμονες (24,1% των θανάτων από καρκίνο), η πιο κοινή μορφή θανατηφόρου καρκίνου στην Ελλάδα είναι ο καρκίνος του παχέος εντέρου (8,9%), του στήθους (6,9% έναντι 7,2% στην ΕΕ), του παγκρέατος (5,7%) και του προστάτη (5,6%).




Διαβάστε Περισσότερα »

Η φωτογραφία της ημέρας

Σκληρές οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα...

Διαβάστε Περισσότερα »

Το... χαράτσι επιστρέφει για 1 εκατ. φορολογούμενους




    Απλήρωτο χαράτσι ακινήτων έχουν αφήσει περίπου 1 εκατομμύριο φορολογούμενοι τα περασμένα χρόνια.
    Κοντά στα 300 εκατ. ευρώ ο λογαριασμός.
    Eως το τέλος του έτους αναμένεται το ...«μπουγιουρντί» με τα σχετικά ειδοποιητήρια στο taxisnet.



Οσοι φορολογούμενοι το είχαν ξεχάσει αλλά παράλληλα το είχαν αφήσει – μερικά ή.. ολικά – απλήρωτο, έρχεται η ώρα να το ξαναβρουν μπροστά τους. Ο λόγος για το Ενιαίο Ειδικό Τέλος Ακινήτων, που διαδέχθηκε το ΕΕΤΗΔΕ – «χαράτσι» συνηθίσαμε να τα λέμε και τα δύο- αντικαταστάθηκε από τον ΕΝΦΙΑ, αλλά συνεχίζει να αποτελεί ανοιχτό λογαριασμό για περίπου ένα εκατομμύριο φορολογούμενους.
Η ΓΓΔΕ προετοιμάζεται να βεβαιώσει έως το τέλος του έτους, τα απλήρωτα χαράτσια του 2013 που δεν πληρώθηκαν στην ώρα τους έως το καλοκαίρι του 2014, και ο λογαριασμός σύμφωνα με πληροφορίες προσεγγίζει, αν δεν υπερβαίνει, τα 300 εκατ. ευρώ.
Τα λεφτά πολλά, αλλά υπάρχει και ένα καλό νέο για όσους χρωστούν. Στο μεσοδιάστημα, από τότε δηλαδή που έπρεπε να πληρωθεί η δόση του χαρατσιού, μέχρι να γίνει η βεβαίωση του φόρου από τη ΓΓΔΕ δεν τρέχουν προσαυξήσεις.
Από μια άλλη οπτική λοιπόν θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι έχουν μια ...δεύτερη ευκαιρία στο χαράτσι. Όσοι , με τη δεύτερη ευκαιρία, δεν το εξοφλήσουν ή δεν ρυθμίσουν το χρέος τους, από το νέο έτος (μετά την παρέλευση της προθεσμίας πληρωμής που θα δοθεί) θα έρθουν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο κατασχέσεων.

Πως προέκυψε ο λογαριασμός
Το χαράτσι ως γνωστόν πολλοί εμίσησαν και το άφησαν απλήρωτο από «άποψη». Υπάρχουν, όμως, και εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι φορολογούμενοι οι οποίοι δεν το πλήρωσαν λόγω ανέχειας (και θα έπρεπε κανονικά να έχουν απευθυνθεί στη Δ.Ο.Υ τους για εκπτώσεις) ή θεωρούν ότι έχουν εξοφλήσει τις υποχρεώσεις τους.
Το ΕΕΤΑ για το 2013, εξοφλήθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των ιδιοκτητών ακινήτων σε πέντε διμηνιαίες δόσεις μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ έως το περασμένο καλοκαίρι.
Λίγο πριν το τέλος Ιουλίου, η ΔΕΗ με ανακοίνωσή της εφιστούσε την προσοχή των καταναλωτών, οι οποίοι είχαν αφήσει απλήρωτο το Ενιαίο Ειδικό Τέλος Ακινήτων. Σύμφωνα με εκείνη την ανακοίνωση όλα τα ανεξόφλητα ποσά ΕΕΤΑ θα επιστρέφονταν στο τέλος Ιουλίου από τη ΔΕΗ ΔΕΗ -5,33% στο υπουργείο Οικονομικών. Μάλιστα, όποιος πελάτης της ΔΕΗ πλήρωνε εκπρόθεσμα τον λογαριασμό της ΔΕΗ ΔΕΗ -5,33% μετά τις 25 Ιουλίου, η εταιρεία -όπως είχε προειδοποιήσει- κρατούσε τα χρήματα τα οποία ο καταναλωτής θεωρούσε ενδεχομένως πως πλήρωνε για το χαράτσι και προχωρούσε σε συμψηφισμό αυτών με μελλοντικές οφειλές ηλεκτρικού ρεύματος.
Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι χιλιάδες ιδιοκτήτες ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων θεωρούν πως έχουν εξοφλήσει το χαράτσι του 2013, αλλά χρωστούν τουλάχιστον μία δόση.
Αντίστοιχα λαθεμένη εντύπωση είχε δημιουργηθεί και σε άλλους ιδιοκτήτες ακινήτων (ή ενοικιαστές που έχουν συμψηφίσει τα ενοίκια με την πληρωμή του ΕΕΤΑ μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ) οι οποίοι πλήρωναν «έναντι» για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.
Παρ' ότι η ΔΕΗ θεωρητικά δεν δέχεται την πληρωμή έναντι οφειλής χωρίς διακανονισμό, παρατηρείται το φαινόμενο, να δημιουργούνται ουρές στα μηχανήματα αυτόματης πληρωμής λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος λίγες μέρες πριν την προθεσμία λήξης, από καταναλωτές που θεωρούν πως καταβάλλοντας ένα ποσό έναντι της οφειλής προστατεύονται από ενδεχόμενη αποκοπή ρεύματος.
Στις πληρωμές έναντι, η επιχείρηση δεν προβλέπεται να αποδίδει αναλογικά με το ποσό που καταβλήθηκε ένα μέρος του για την εξόφληση του ΕΕΤΑ. Συνεπώς, στις έναντι πληρωμές, το σύνολο του ΕΕΤΑ έχει παραμείνει ανεξόφλητο και θα εμφανιστεί σύντομα στο προφίλ οφειλών του φορολογούμενου στο taxisnet.

Καθυστερήσεις
Θεωρητικά, το ανεξόφλητο ΕΕΤΑ θα έπρεπε να έχει βεβαιωθεί εδώ και καιρό από τη ΓΓΔΕ, να αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά – ειδοποιητήρια στο taxis και να δοθεί η προθεσμία πληρωμής του φόρου. Έχουν ήδη καθυστερήσει. Μια πιθανή ερμηνεία, έρχεται να κολλήσει στο κλίμα. Μετά το κάζο με τον ΕΝΦΙΑ, το ενδεχόμενο να βγει και ένα νέο (που στην ουσία είναι παλιό ανεξόφλητο) μπουγιουρντί μάλλον δεν συνιστά καλή είδηση για την κυβέρνηση.
Η ημι-αυτόνομη ΓΓΔΕ όμως δεν μπορεί παρά να βεβαιώσει – κάποια στιγμή – έστω και με καθυστέρηση το φόρο.


Διαβάστε Περισσότερα »

Πιάστηκαν στα πράσα να κλέβουν τρία Ι.Χ.Φ. στη Λιβαδειά

Συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί στην ευρύτερη περιοχή της Λιβαδειάς, κατηγορούμενοι – κατά περίπτωση – για απόπειρα διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής και πλαστογραφία

Οι δράστες κατελήφθησαν επ’ αυτοφώρω από περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, να προβαίνουν στη φόρτωση Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων από ανενεργή βιομηχανία γάλακτος, επιδεικνύοντάς τους πλαστή υπεύθυνη δήλωση από τον φερόμενο ως νόμιμο εκπρόσωπο αυτής

Κατασχέθηκαν (2) Δ.Χ. Φορτηγά αυτοκίνητα, ιδιοκτησίας δύο εκ των δραστών, στα οποία είχαν φορτωθεί τα κλεμμένα φορτηγά συνολικής αξίας (30.000) ευρώ

Από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, συνελήφθησαν χθες (26-11-2014) το πρωί, στην ευρύτερη περιοχή της Λιβαδειάς, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 34, 41 και 46 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για απόπειρα διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής, ενώ ο 46χρονος κατηγορείται επιπλέον για πλαστογραφία.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συστηματικών περιπολιών και δράσεων για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, αστυνομικοί εντόπισαν χθες το πρωί τους τρεις δράστες, εντός ανενεργής βιομηχανίας γάλακτος. Συγκεκριμένα, τους κατέλαβαν να προβαίνουν στη φόρτωση τριών (3) Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων, σε Δ.Χ.Φ. αυτοκίνητο και σε Δ.Χ.Φ. αυτοκίνητο με ρυμουλκούμενο, ιδιοκτησίας του 41χρονου και του 46χρονου αντίστοιχα.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, ο 46χρονος επέδειξε στους αστυνομικούς μία υπεύθυνη δήλωση, η οποία προερχόταν από τον φερόμενο ως νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρίας. Από την έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε πως η υπεύθυνη δήλωση ήταν πλαστή, καθώς το ονοματεπώνυμο που αναγραφόταν σε αυτή, δεν ανήκει σε υπαρκτό πρόσωπο.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν τόσο τα οχήματα των δραστών, όσο και τα κλεμμένα οχήματα, τα οποία ήταν συνολικής αξίας (30.000) ευρώ, σύμφωνα με την δήλωση του νόμιμου εκπροσώπου της βιομηχανίας, 65χρονου ημεδαπού, στον οποίο και στη συνέχεια αποδόθηκαν.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή και άλλων ατόμων στην εν λόγω υπόθεση, καθώς και η συμμετοχή των ανωτέρω και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελία Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συμμορία "κορακιών" με πρώην βουλευτή της Ν.Δημοκρατίας

Σε κύκλωμα το οποίο ιδιοποιούνταν περιουσίες εύπορων μοναχικών ανθρώπων μέσω πλαστών διαθηκών φέρεται να εμπλέκεται ο πρώην βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Παπανικολάου.

Ως εγκέφαλος του κυκλώματος εμφανίζεται ο πρώην βουλευτής Ευάγγελος ΠαπανικολάουΤο όνομα του κ. Παπανικολάου έχει αναμειχθεί και σε άλλη υπόθεση απάτης, καθώς μαζί με έναν συνεργάτη του, επιχειρηματία, εισέπρατταν μεγάλα χρηματικά ποσά από γονείς για δήθεν διορισμούς των παιδιών τους στο Δημόσιο, στις τράπεζες κ.λπ.

Όσον αφορά στη συγκεκριμένη υπόθεση, σε βάρος του πρώην βουλευτή έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και αναζητείται, αφού -όπως προέκυψε από έρευνα των Αρχών- σε συνεργασία με άλλα πρόσωπα πλαστογραφούσε διαθήκες ανθρώπων που δεν είχαν συγγενείς, προκειμένου να ιδιοποιηθεί τις περιουσίες τους.

Την Τετάρτη απεστάλη από την αστυνομία στην εισαγγελία δικογραφία που, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνει στοιχεία για την πολυμελή σπείρα η οποία ενεργούσε με τρόπο ανάλογο με αυτόν της «εταιρείας δολοφόνων».

Για την υπόθεση συνελήφθησαν χθες, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης σε Αθήνα, Πειραιά, Παιανία, Κόρινθο και Άργος, επτά άτομα (τρεις άνδρες και τέσσερις γυναίκες), ηλικίας από 34 έως 71 ετών, ενώ αναζητούνται ακόμη τρία, ηλικίας 53, 60 και 80 ετών.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν σε εκτέλεση σχετικών ενταλμάτων, μετά την εξέλιξη ποινικής δικογραφίας - κακουργηματικού χαρακτήρα - που είχε σχηματίσει η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας για τα αδικήματα της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένης απάτης και πλαστογραφίας με χρήση κατ’ εξακολούθηση και παράβασης της νομοθεσίας για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ως εγκέφαλος εμφανίζεται ο Ευάγγελος Παπανικολάου, ενώ πέραν των 10 προσώπων για τα οποία φαίνεται να προκύπτει καταγεγραμμένη εμπλοκή τους, ερευνάται ο ρόλος άλλων τριών.

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, αφού πληροφορούνταν τον θάνατο εύπορων ατόμων, τα οποία συνήθως δεν είχαν σύζυγο ή παιδιά, προέβαιναν αρχικά στην κατάρτιση πλαστών ιδιόγραφων διαθηκών.

Εν συνεχεία τις προσκόμιζαν στα αρμόδια Πρωτοδικεία/Τμήματα Διαθηκών, όπου μέλη της σπείρας εμφανίζονταν ως μάρτυρες και βεβαίωναν ψευδώς ότι γνώριζαν τους θανόντες και ότι ο γραφικός χαρακτήρας στις διαθήκες προέρχονταν από αυτούς.

Με τον τρόπο αυτόν, οι διαθήκες αναγνωρίζονταν ως κύριες, γνήσιες και πραγματικές, και τα μέλη της οργάνωσης θεμελίωναν κληρονομικό δικαίωμα επί της περιουσίας των θανόντων.

Ακολούθως προέβαιναν σε αποδοχή κληρονομιάς με συμβολαιογραφικές πράξεις των ακινήτων και τα μετέγγραφαν στο όνομά τους, στα κατά τόπους αρμόδια υποθηκοφυλακεία. Στη συνέχεια πωλούσαν τα ακίνητα ή τα εκμεταλλεύονταν (διαμένοντας οι ίδιοι ή ενοικιάζοντάς τα), αποκομίζοντας έτσι παράνομα μεγάλα οικονομικά οφέλη.

Από τη μέχρι τώρα εξειδικευμένη έρευνα προέκυψε ότι η εγκληματική ομάδα ιδιοποιήθηκε 12 ακίνητα (διαμερίσματα, καταστήματα και εξοχικές κατοικίες) σε Αθήνα, Πειραιά, Λουτράκι και Κορωπί, τα οποία ανήκαν σε δύο αδέλφια που είχαν αποβιώσει αιφνίδια το 2006 και το 2008, αντίστοιχα, στην Αθήνα.

Η συνολική αξία της εν λόγω ακίνητης περιουσίας εκτιμάται ότι υπερβαίνει το ποσό του 1.300.000 ευρώ. Από τα ακίνητα αυτά, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης πούλησαν σε ανυποψίαστους αγοραστές ένα διαμέρισμα 100 τ.μ., στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και ένα άλλο 81 τ.μ., στο Κουκάκι.


 Επιπλέον, οι δράστες αποπειράθηκαν ανεπιτυχώς να ιδιοποιηθούν τραπεζικές καταθέσεις των δύο παραπάνω θανόντων, ύψους 480.000 ευρώ περίπου.

Για την υπόθεση ο εισαγγελέας Δημήτριος Γκύζης άσκησε ποινική δίωξη για:
- συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης
- διακεκριμένη απάτη στο δικαστήριο κατ΄ εξακολούθηση
- άμεση συνέργεια στην παραπάνω πράξη, κατά περίπτωση
- διακεκριμένη πλαστογραφία με χρήση κατ΄ εξακολούθηση και
- ψευδορκία μάρτυρα.

Η δικογραφία ανατέθηκε σε ανακριτή, ο οποίος θα εξετάσει αν προκύπτουν στοιχεία και για άλλες περιπτώσεις με θύματα εύπορους ηλικιωμένου

Διαβάστε Περισσότερα »

Πωλείται ελληνικό νησί σε τιμή για... δυάρι στο Λονδίνο





    Μία νησίδα 65 στρεμμάτων σε απόσταση... βουτιάς από την ακτή της Λέσβου και απέναντι από τα τουρκικά παράλια βγαίνει στο σφυρί από γερμανικό μεσιτικό γραφείο.



Η σχετική αγγελία χαρακτηρίζει το προς πώληση νησί την «μικρή Λέσβο» του... ανατολικού Αιγαίου.

«Ενα ιδιωτικό νησί δίπλα στις ακτές ενός από τα ομορφότερα νησιά της Μεσογείου βγαίνει για πρώτη φορά προς πώληση, δίπλα στο ελληνικό νησί της Λέσβου και αμέσως βόρεια της πρωτεύουσας Μυτιλήνης. Δεν υπάρχει εξασφαλισμένη άδεια δόμησης, αλλά σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη μπορεί να εκδοθεί από τις τοπικές κρατικές υπηρεσίες.

Σε απόσταση 10 λεπτών με αυτοκίνητο από τη Μυτιλήνη, δίπλα στην παραλία και περίπου 200 μέτρα μακριά από το μικρό χωριό των Παμφίλων. Τα νερά που το περικλείουν είναι καθαρά και ήρεμα. Το ίδιο το νησί διαθέτει πλούσια χλωρίδα και μικρούς κολπίσκους στην νοτιοδυτική ακτή», αναφέρει η σχετική καταχώρηση.

Η τιμή εκκίνησης που βάζει η αγγελία για την πώληση του νησιού είναι στα 800.000 ευρώ, δηλαδή 12.300 ευρώ ανά στρέμμα ή... 12 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο!

Όπως έγραψε η βρετανική Daily Mail, που συνέκρινε τις τιμές με την βρετανική κτηματαγορά, πρόκειται για ευκαιρία, αφού σε αυτά τα χρήματα βρίσκεις... δυάρι στο Λονδίνο!


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 39χρονος στη Λιβαδειά για δύο καταδικαστικές αποφάσεις

Συνελήφθη 39χρονος ημεδαπός στη Λιβαδειά, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δύο (2) καταδικαστικές αποφάσεις για κλοπή και απόπειρα κλοπής

Συνελήφθη, χθες (26-11-2014) το πρωί στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς της ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, ένας 39χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δύο (2) καταδικαστικές αποφάσεις, με συνολική ποινή φυλάκισης ενός (1) έτους και δώδεκα (12) μηνών, για τα αδικήματα της κλοπής και της απόπειρας κλοπής κατ’ εξακολούθηση.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.

Διαβάστε Περισσότερα »

Με δύο συγκεντρώσεις οι εργαζόμενοι στη Λιβαδειά (video)





Με δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Λιβαδειάς εργαζόμενοι και συνδικαλιστές είπαν όχι στην πολιτική της φτώχειας και της ανέχειας συμμετέχοντας στη νέα 24ωρη απεργία.


Το ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς κάλεσε το λαό σε γενικό ξεσηκωμό ενώ το εργατικό κέντρο, συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ, σύλλογοι και σωματεία στον πεζόδρομο της Μπουφίδου στηλίτευσαν τις νεότερες εξελίξεις μετά το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα

Με δύο συγκεντρώσεις η νέα 24ωρη απεργία στη... από LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

Ελαιοτριβείο Βαρθαλάμη απο το 1923 Μαζί σας

Εδώ και 91 χρόνια το Ελαιοτριβείο Βαρθαλάμη εξυπηρετεί  τους ελαιοπαραγωγούς της ευρύτερης περιοχής των Θεσπιών στην ελαιοποίηση των καρπών της ελιάς.
Ξεκινώντας το 1923 με τα μηχανήματα της εποχής αυτής περάσαμε σταδιακά στις πλέον σύγχρονες τεχνικές της ελαιοποίησης.H τεχνολογία σε συνδιασμό με την τεχνογνωσία και τις αυστηρές προδιαγραφές, μας  επιτρέπουν τα άριστα αποτελέσματα.
Έχουμε τη δυνατότητα για τους παραγωγούς που θέλουν να κάνουμε και ψυχρή έκθλιψη.

Ευχόμαστε σε όλους τους παραγωγούς καλή σοδειά!
Τηλ.επικοινωνίας 2262 302813-6987113497











Διαβάστε Περισσότερα »

Διάλεξη στο Πνευματικό Κέντρο Άσκρης

Σύλλογος Φιλοπροόδων Άσκρης

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Παρακαλούνται τα μέλη του Συλλόγου και οι φίλοι της Άσκρης
όπως τιμήσουν με την παρουσία τους τη Διάλεξη Του κ. Δημητρίου Μπατσιούλα
Αρχιπλοιάρχου ΠΝ ε.α.
 Με θέμα

“Από τον Μέγα Αλέξανδρο
στα Σκόπια”
την 29η Νοεμβρίου 2014, ημέρα Σάββατο και ώρα 6.30 μ.μ.
στο Πνευματικό Κέντρο Άσκρης




Ο Πρόεδρος του Συλλόγου
“Ο ΗΣΙΟΔΟΣ”


Η υπεύθυνος Πνευματικού Κέντρου


Διαβάστε Περισσότερα »

Πρώην βουλευτής ύποπτος για συμμετοχή σε κύκλωμα υφαρπαγής περιουσιών



Πρώην βουλευτής φέρεται ως εγκέφαλος πολυμελούς σπείρας που υφάρπαζε τις περιουσίες εύπορων ηλικιωμένων κατά τα πρότυπα της περιώνυμης «εταιρείας δολοφόνων» η οποία είχε αποκαλυφθεί το 1987 με αρχηγό τον πρώην δήμαρχο Ν. Χαλκηδόνας Γιώργο Παπαδόπουλο.

Οι δικαστικές αρχές έχουν ήδη εκδώσει εντάλματα σύλληψης σε βάρος δέκα προσώπων που φαίνονται αναμεμιγμένα στη νέα υπόθεση «εταιρείας δολοφόνων». Πρωταγωνιστής φέρεται ο πρώην βουλευτής ο οποίος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τη Δικαιοσύνη για απάτες.

Μάλιστα έχει καταδικαστεί για αυτές.

Οι εισαγγελικές αρχές έχουν προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων σε βαθμό κακουργήματος ενώ δεν αποκλείεται η έρευνα να αποκαλύψει και άλλα πρόσωπα τα οποία ενδεχομένως εμπλέκονται στο κύκλωμα. Μέχρι στιγμής στο «κάδρο» των ερευνών μπαίνουν άλλα τρία πρόσωπα ενώ δικαστικές πηγές χαρακτηρίζουν την υπόθεση ως «πολύ σοβαρή».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν προκύψει από την έρευνα, η σπείρα δρούσε τα τελευταία πέντε χρόνια, εφαρμόζοντας ένα καλά οργανωμένο και μελετημένο μέχρι την τελευταία του λεπτομέρεια σχέδιο. Η δράση τους ήταν απόλυτα οργανωμένη. Αρχικά, πλησίαζαν μοναχικούς ανθρώπους οι οποίοι γνώριζαν πως ήταν εύποροι για να βάλουν στο χέρι την περιουσία τους. Στη συνέχεια κατήρτιζαν πλαστές ιδιόχειρες διαθήκες με τις οποίες κληροδοτούσαν σε κάποιο από τα μέλη της σπείρας τα περιουσιακά του στοιχεία αμέσως μετά το θάνατο του. Το επόμενο βήμα ήταν η άμεση εκποίηση της κληρονομιάς είτε η διαχείριση της ώστε να τους αποφέρει κέρδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται μετά το θάνατο τριών αδελφών και τη διαπίστωση ότι η μεγάλη περιουσία τους πήγε σε τρίτα «ύποπτα» πρόσωπα.

Στην υπόθεση είναι καταγεγραμμένη η εμπλοκή δέκα προσώπων σε βάρος των οποίων ο εισαγγελέας Δημήτριος Γκύζης άσκησε ποινική δίωξη για:

-εγκληματική οργάνωση (συγκρότηση, ένταξη, διεύθυνση)
-διακεκριμένη απάτη στο Δικαστήριο κατ εξακολούθηση
-άμεση συνέργεια στην παραπάνω πράξη, κατά περίπτωση
-διακεκριμένη πλαστογραφία με χρήση κατ εξακολούθηση και
-ψευδορκία μάρτυρα.

Ο ανακριτής που θα χειριστεί την υπόθεση καλείται να εντοπίσει και άλλες ανάλογες περιπτώσεις με θύματα εύπορους ηλικιωμένους, αξιολογώντας τις καταθέσεις αλλά και τα στοιχεία που μπορεί να φτάσουν στα χέρια του.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Θηβαίων: Κάλεσμα για συμμετοχή στην έρευνα που πραγματοποιεί το Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών

Ο Δήμος Θηβαίων θέλοντας να συμβάλει στο έργο του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών προσκαλεί με τη σειρά του όλες τις αρχές, τους επιστήμονες και τους πνευματικούς ανθρώπους της Ρούμελης να λάβουν μέρος και να βοηθήσουν στην προσπάθεια για την έρευνα και συλλογή εθνογραφικού -λαογραφικού και ιστορικού υλικού από τη Στερεά Ελλάδα (Ρούμελη)

Για την διευκόλυνση και την καλύτερη διεξαγωγή της έρευνας το Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών έχει εκδώσει φέτος τον “Οδοδείκτη για την έρευνα και συλλογή εθνογραφικού-λαογραφικού υλικού (επιτόπια έρευνα), τον οποίο οι ενδιαφερόμενοι ερευνητές μπορούν να προμηθευτούν από τη Γραμματεία του Κέντρου.

Περισσότερες πληροφορίες στo τηλέφωνο 2103605850 και στην ιστοσελίδα του Κέντρου www.roumeli.org

Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΕΙΤΕ - Πανέξυπνος ΕΛΛΗΝΑΣ περνάει τα ΔΙΟΔΙΑ εδώ και χρόνια ΧΩΡΙΣ να ΠΛΗΡΩΝΕΙ!!! (ΒΙΝΤΕΟ)

.makeleio.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα



Σαν σήμερα το 1944 o καθηγητής και υφυπουργός Οικονομικών στην Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, Άγγελος Αγγελόπουλος, σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφέρεται για πρώτη φορά στα κατοχικά «δάνεια», το ύψος των οποίων φτάνει τις 38.000.000 χρυσές λίρες Αγγλίας, δηλαδή 80.280.000.000 νέες δραχμές ή 500 πεντάκις εκατομμύρια κατοχικές δραχμές.

25 - Ο αυτοκράτορας Γκουανγκού της δυναστείας Χαν ορίζει ως πρωτεύουσα της ανατολικής δυναστείας Χαν το Λο-γιανγκ.

176 - Ο αυτοκράτορας Μάρκος Αυρήλιος ορίζει τον γιο του, Κόμμοδο, ανώτατο διοικητή των Ρωμαϊκών λεγεώνων.

395 - Ο Φλάβιος Ρουφίνος, ύπαρχος των πραιτωρίων της ανατολής, δολοφονείται από τους Γότθους μισθοφόρους του Γαϊνά.

511 - Πεθαίνει στο Παρίσι (Λουτέτια) ο βασιλιάς Χλωδοβίκος Α΄. Η δυναστεία των Μεροβιγγείων συνεχίζεται από τους τέσσερις γιους του, οι οποίοι θα χωρίσουν το Φράγκικο Βασίλειο και θα κυβερνήσουν από τις πρωτεύουσες Μετς, Ορλεάνη, Παρίσι και Σουασόν.

602 - Ο αυτοκράτορας Μαυρίκιος υποχρεώνεται να παρακολουθήσει την εκτέλεση των πέντε γιων του πριν αποκεφαλιστεί ο ίδιος. Τα σώματά τους ρίχνονται στη θάλασσα και τα κεφάλια τους εκτίθενται στην Κωνσταντινούπολη.

1095 - Ο Πάπας Ουρβανός Β΄ κηρύσσει την Α΄ Σταυροφορία στη σύνοδο του Κλερμόν.

1830 - Η Αγία Αικατερίνη Λαμπουρέ βλέπει ένα όραμα με την Παναγία να στέκεται σε μία υδρόγειο σφαίρα, συνθλίβοντας ένα φίδι με τα πόδια της και βγάζοντας ακτίνες φωτός από τα χέρια της.

1895 - Ο Άλφρεντ Νομπέλ υπογράφει στο Παρίσι τη διαθήκη του, με την οποία προσφέρει την περιουσία του για τη θέσπιση των Βραβείων Νόμπελ μετά το θάνατό του.

1912 - Η Γαλλία και η Ισπανία υπογράφουν συνθήκη για το Μαρόκο, με την οποία το βόρειο τμήμα της χώρας γίνεται προτεκροτάτο της Ισπανίας.

1940 - Στη Ρουμανία, το κυβερνών φασιστικό κόμμα Σιδηρά Φρουρά δολοφονεί πάνω από 60 πολιτικά διαφωνούντες, συμπεριλαμβανομένου και του πρώην πρωθυπουργού Νικολάε Γιόργκα.

1944 - Ο καθηγητής και υφυπουργός Οικονομικών στην Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, Άγγελος Αγγελόπουλος, σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφέρεται για πρώτη φορά στα κατοχικά «δάνεια», το ύψος των οποίων φτάνει τις 38.000.000 χρυσές λίρες Αγγλίας, δηλαδή 80.280.000.000 νέες δραχμές ή 500 πεντάκις εκατομμύρια κατοχικές δραχμές.

1950 - Προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Νάχα της Οκινάουα το 13ο Σμήνος Μεταφορών με αεροσκάφη C-47 Dakota, που είχε αναχωρήσει από την Ελλάδα στις 11 του μήνα. Αυτός ήταν ο τελευταίος σταθμός της διαδρομής του για την μακρινή Κορέα.

1958 - Οι Σοβιετικοί ζητούν με τελεσίγραφο τον τερματισμό της τετραμερούς κατοχής του Βερολίνου.

1971 - Το σοβιετικό διαστημόπλοιο Mars 2 προσεδαφίζεται στον πλανήτη Άρη.

1990 - Oι διεθνούς φήμης φυσικοί Βασίλης Ξανθόπουλος και Στέφανος Πνευματικός πέφτουν νεκροί απο τα πυρά του μεταπτυχιακού φοιτητή Γιώργου Πετροδασκαλάκη στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

2005 - Η πρώτη μερική μεταμόσχευση προσώπου σε άνθρωπο ολοκληρώνεται με επιτυχία στην Αμιάν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα: Παραλύουν δημόσιος και ιδιωτικός τομεάς

Σε απεργιακό κλοιό σήμερα η χώρα, καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στις πολιτικές λιτότητας της κυβέρνησης, έχουν προγραμματίσει 24ωρη απεργία.

Ετσι, σήμερα θα υπολειτουργούν οι δημόσιες υπηρεσίες, οι ΔΕΚΟ και κλάδοι του ιδιωτικού τομέα, ενώ στην απεργία θα συμμετέχει και η ΟΤΟΕ, με συνέπεια να δημιουργηθούν προβλήματα στις τραπεζικές συναλλαγές. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία.

Ταλαιπωρία στις μετακινήσεις - Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Μετ’ εμποδίων θα γίνονται σήμερα οι μετακινήσεις εξαιτίας των στάσεων εργασίας των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Συγκεκριμένα:

Λεωφορεία και Τρόλεϊ: Θα κινηθούν από τις 9.00 π.μ. έως τις 21.00. Οι εργαζόμενοι, δηλαδή, θα κάνουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9.00 το πρωί και από τις 9.00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.
Οι συρμοί του Μετρό και του ΗΣΑΠ: Θα κινηθούν από τις 10.00 π.μ. έως τις 16.00. Οι εργαζόμενοι, δηλαδή, θα κάνουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10.00 το πρωί και από τις 4.00 το απόγευμα έως τη λήξη της βάρδιας, για να διευκολύνουν τους πολίτες να κατέβουν στα συλλαλητήρια.
Οι συρμοί του Μετρό θα σταματάνε στη Δουκίσσης Πλακεντίας λόγω της απεργίας στον Προαστιακό. Οι συρμοί του Τραμ: Θα κινηθούν από τις 9.00 π.μ έως τις 17.00. Οι εργαζόμενοι, δηλαδή, θα κάνουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9.00 το πρωί και από τις 5.00 το απόγευμα έως τη λήξη της βάρδιας.
Τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστικού: Θα ακινητοποιηθούν καθ' όλη τη διάρκεια του 24ωρου.

Δεμένα τα πλοία - Ακυρώσεις πτήσεων

Τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια, αφού η ΠΝΟ αποφάσισε να συμμετάσχει στην απεργία. Η απεργία των ναυτικών θα ξεκινήσει στις 12.01 το μεσημέρι της Πέμπτης και θα λήξει στις 12.00 τα μεσάνυχτα. 
Πρόβλημα θα δημιουργηθεί και στις πτήσεις, καθώς 24ωρη απεργία έχουν προκηρύξει και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν δεκάδες δρομολόγια. Ηδη η Aegean ακύρωσε  97 πτήσεις εσωτερικού και 65 πτήσεις εξωτερικού, ενώ η Olympic Air ματαίωσε όλες τις πτήσεις του δικτύου της.

Πού έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις

ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στις 11 το πρωί την Πέμπτη στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ την ίδια ώρα θα συγκεντρωθούν στην Ομόνοια τα μέλη του ΠΑΜΕ.
Η ΓΣΕΒΕΕ οργανώνει συγκέντρωση στον πεζόδρομο της οδού Κοραή στις 11 το πρωί και στη Θεσσαλονίκη στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Αριστοτέλους, στις 10.30.

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας

Στην απεργιακή συγκέντρωση, που θα είναι προγραμματισμένη στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11.30 το πρωί, θα παρευρεθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε μία κίνηση με ιδιαίτερη συμβολική σημασία, απαντώντας έτσι στην εξ αριστερών κριτική που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά από το ΚΚΕ και τον γενικό του γραμματέα Δημήτρη Κουτσούμπα, ότι υπονομεύει την σημερινή απεργιακή κινητοποίηση, γιατί έχει συμβιβαστεί με το αστικό σύστημα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ναυάγιο με την Τρόικα, τρικυμία στην κυβέρνηση

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, χαρακτηρίζεται πλέον για την κυβέρνηση η διαπραγμάτευση με την Τρόικα, αφού μετά από τις μαραθώνιες και αδιέξοδες όπως φαίνεται συζητήσεις στο Παρίσι, η Αθήνα διαφαίνεται ότι θα πιεστεί μέχρις εσχάτων προκειμένου να αποδεχθεί ή τη μείωση των κυρίων συντάξεων ή την κατάργηση του ειδικού χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά, έτσι ώστε να «τρέξει» η αξιολόγηση.

Ωστόσο- όπως παραδέχονται από το κυβερνητικό στρατόπεδο- και στη μια και στην άλλη περίπτωση η θέση της Αθήνας παραμένει αρνητική, κάτι που σημαίνει πολύ απλά ότι αν επιμείνουν οι δανειστές, η συνολική διαπραγμάτευση θα τιναχθεί στον αέρα. Ενδεικτικό της κρισιμότητας των ωρών που περνάνε χωρίς να έχει καν οριστεί ημερομηνία επιστροφής της Τροικα, είναι ότι έγινε σύσκεψη υπό τον Αντώνη Σαμαρά αμέσως μετά από την επιστροφή του οικονομικού επιτελείου από το Παρίσι, ενώ έχει οριστεί νέο κρίσιμο ραντεβού Σαμαρα- Βενιζέλου για την Πέμπτη στις 10 το πρωί.

Στη συνάντηση θα γίνει συνολική επισκόπηση των εξελίξεων μετά και τις διαβουλεύσεις που είχε η ελληνική αντιπροσωπεία στο Παρίσι με την Τρόικα.

Οπως αναφέρουν πηγές με άμεση γνώση των διαπραγματεύσεων, αν και οι δανειστές έκαναν πίσω στο θέμα των αλλαγών στο νομό Λοβερδου, όσο παραμένει ανοικτό το δημοσιονομικό μπορεί να επαναφέρουν την απαίτηση για περικοπές 20% στις κυρίες συντάξεις από το 2015 και μετά. Ως αντίβαρο, δε, της υποχώρησης τους στο πεδίο των συντάξεων, οι δανειστές πιέζουν ασφυκτικά για κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, γεγονός που οδηγεί τις συζητήσεις σε αδιέξοδο.

Σε κάθε περίπτωση, αλλαγές στο Ασφαλιστικό έχουν ήδη συμφωνηθεί και αφορούν στην αύξηση των ελαχίστων ετών ασφάλισης στα 20 έτη, αλλαγή που θα επηρεάσει τους κάτω των 40 ετών εργαζόμενους, ενώ επιπλέον οι συντάξεις θα παραμείνουν "παγωμένες" για τουλάχιστον 2 χρόνια ακόμα, με ρητή διάταξη νομού.

Από το Μαξίμου αναφέρουν ότι η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω, παρά το ότι η Τρόικα έχει στυλώσει τα πόδια, ωστόσο η εντολή του πρωθυπουργού είναι πως δεν θα γίνει καμία συζήτηση για φόρους ή μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Μαξίμου και Χαριλάου Τρικούπη φαίνεται να εκτιμούν πως:

     Απαιτείται επίσπευση της προεδρικής εκλογής για τον Ιανουάριο, ώστε να ασκηθεί πίεση προς τους δανειστές με το δίλημμα «συμφωνία ή πολιτικό πρόβλημα στην Ελλάδα». Στην κυβέρνηση, πάντως, θεωρούν ότι αυτή η διαδικασία θα μπορούσε να αποφευχθεί εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ συναινέσει σε πρόσωπο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κάτι που αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται ορατό.
    Είναι πιο πιθανή από ποτέ η άτυπη παράταση του ισχύοντος Μνημονίου, χρησιμοποιώντας και ως άλλοθι το εικοσαήμερο κλείσιμο των ευρωπαϊκών κοινοβουλίων λόγω εορτών. Αυτό ίσως δώσει και περισσότερο χρόνο στην κυβέρνηση για διαπραγμάτευση.


iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Βροχές, καταιγίδες και παγετός

Συνεχίζεται η κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες στα περισσότερα μέρη της χώρας
Νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως στα δυτικά και βόρεια, και λίγα χιόνια στα ορεινά, περιμένουμε σήμερα, Πέμπτη. Στο Ιόνιο και σε παράκτιες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας τα φαινόμενα θα είναι περισσότερο έντονα και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, ενώ μετά το μεσημέρι κατά κανόνα ασθενείς βροχές θα εκδηλωθούν και στις υπόλοιπες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

Αναλυτική πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Στη Θράκη λίγες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 1 έως 11 βαθμούς Κελσίου. στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου. στην Ηπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές οι οποίες το απόγευμα θα ενταθούν και τη νύχτα πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ που σταδιακά θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου. στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και και από αργά το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά τμήματα όπου τη νύχτα είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Από τη νύχτα και από τα δυτικά θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Λίγες νεφώσεις.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου. στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Από το απόγευμα οι βροχές θα ενταθούν και τη νύχτα είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ που τη νύχτα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Απο 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου. στα βόρεια και ανατολικά 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα γύρω ορεινά.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ