Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Νέο χτύπημα στην κυβέρνηση: Αντισυνταγματικές οι αναδρομικές περικοπές συντάξεων ενστόλων, πανεπιστημιακών, γιατρών


 Σαν να μην έφταναν τα όσα... τρεξίματα έχει η κυβέρνηση με την Τρόικα, έρχεται και η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, να προσθέσει ακόμη έναν  μεγάλο πονοκέφαλο στο Μέγαρο Μαξίμου και το οικονομικό επιτελείο.

Τα μέλη του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, έκριναν αντισυνταγματικές τις αναδρομικές περικοπές των συντάξεων των ενστόλων όλων των σωμάτων, των πανεπιστημιακών καθηγητών και των διευθυντών γιατρών του ΕΣΥ.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια έκρινε αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) την κυβερνητική πράξη αναδρομικού περιορισμού των συντάξεων των στρατιωτικών που έγινε, τον Αύγουστο του 2012.
Μάλιστα, στην περίπτωση των συνταξιούχων ενστόλων η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου σχεδόν ομόφωνα (27 υπέρ και 2 κατά) αποφάνθηκε ότι ο νόμος 4093/2012 (Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013−2016) καταργήθηκε με τον νεότερο πρόσφατο νόμο 4307/2014.

Κατά συνέπεια, έκριναν οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ότι η κυβερνητική πράξη περιορισμού των συντάξεων των ενστόλων δεν έχει «νόμιμο έρεισμα και είναι άνευ αντικειμένου».

Τελικά, το Ελεγκτικό Συνέδριο ακύρωσε την κυβερνητική απόφαση που μείωσε το ύψος των συντάξεων και διαβίβασε ,απευθείας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ), εντολή για άμεση αναπροσαρμογή των συντάξεων στα προ του Αυγούστου 2012 επίπεδα.

Κατόπιν αυτών, το ΓΛΚ, θα αναπροσαρμόσει τις συντάξεις των στρατιωτικών στα επίπεδα του 2012.

Παράλληλα, το ΓΛΚ σύμφωνα με το πνεύμα της δικαστικής απόφασης θα επιστρέψει άμεσα στους συνταξιούχους ενστόλους τα ποσά των συντάξεων τους που παρακρατήθηκαν μέχρι τώρα.

Οπως είναι γνωστό, οι περικοπές στις συντάξεις των ενστόλων όλων των σωμάτων (στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών, πυροσβεστών, κ.λπ.) και των ειδικών μισθολογίων, όπως είναι των καθηγητών των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και των γιατρών διευθυντών του ΕΣΥ έγιναν κατά τις επιταγές του πλαισίου του νόμου 4093/2012.

Παράλληλα, οι περικοπές των συντάξεων των ενστόλων παραβιάζουν επιπρόσθετα και το πρώτο πρόσθετο πρωτόκολλο της ΕΣΔΑ, καθώς δεν προκύπτει από κάποιο στοιχείο ότι η αναδρομική μείωση των συντάξεων υπαγορεύτηκε από λόγους γενικότερου δημοσίου ή κοινωνικού συμφέροντος.

Πανεπιστημιακοί καθηγητές και γιατροί ΕΣΥ

Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σε διάσκεψη και πάλι, κεκλεισμένων των θυρών με πλειοψηφία (21 υπέρ και 8 κατά), έκρινε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι είναι αντισυνταγματικό το αναδρομικό «ψαλίδισμα» των συντάξεων που έγιναν τον Αύγουστο του 2012 σύμφωνα με το νόμο 4093/2012 στους συνταξιούχους δυο κατηγοριών του ειδικού μισθολογίου.

Δηλαδή, στους συνταξιούχους του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (καθηγητών) και στους γιατρούς διευθυντές του ΕΣΥ.

Οι δύο αυτές κατηγορίες συνταξιούχων (καθηγητές και γιατροί) ζητούσαν να κηρυχθούν αντισυνταγματικές οι μειώσεις που επέφερε στις συντάξεις τους αναδρομικά από 1.8.2012 έως σήμερα ο νόμος 4093/2012.

Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, έκρινε ότι οι περικοπές των συντάξεων παραβιάζουν τις διατάξεις του Συντάγματος που κατοχυρώνουν την ισότητα, την αναλογικότητα, την αξιοκρατία και την ιδιοκτησία, κ.λ.π.


Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλαγή εταιρείας κινητής τηλεφωνίας σε μία εργάσιμη ημέρα!




    Αλλαγή εταιρείας στην κινητή τηλεφωνία για τους συνδρομητές που το επιθυμούν ακόμα και σε μία εργάσιμη ημέρα προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις που θέτει σε εφαρμογή η Εθνική Επιτροπή.



Παράλληλα περιορίζονται οι λόγοι απόρριψης των αιτημάτων φορητότητας, ενώ καθορίζεται αποζημίωση σε περίπτωση... καθυστέρησης της διαδικασίας πάνω από τρεις ημέρες, η οποία θα αντιστοιχεί περίπου στο ύψος ενός παγίου του συνδρομητή.
Στόχος των αλλαγών είναι να απλουστευθεί και να συντομευθεί η διαδικασία της φορητότητας, η οποία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των συνδρομητών, δεδομένου ότι κάθε χρόνο αλλάζουν πάροχο περίπου ένα εκατομμύριο αριθμοί σταθερής και κινητής τηλεφωνίας. Μόνο στο πρώτο δεκάμηνο του 2014 μεταφέρθηκαν 404.311 αριθμοί κινητής και 505.781 αριθμοί σταθερής τηλεφωνίας.
Παράλληλα η Επιτροπή ξεκίνησε ηλεκτρονική εφαρμογή με τίτλο «Βρείτε τον πάροχο ενός αριθμού», με την οποία οι συνδρομητές θα μπορούν πληκτρολογώντας έναν αριθμό που θέλουν να καλέσουν να βλέπουν αν ανήκει στον δικό τους ή σε άλλο πάροχο, προκειμένου να μπορέσουν να εκτιμήσουν τη χρέωση αλλά και να διαχειριστούν καλύτερα τον δωρεάν χρόνο ομιλίας των πακέτων που έχουν επιλέξει.
Οι νέες ρυθμίσεις
Αναλυτικά με τις νέες ρυθμίσεις επιταχύνεται ο χρόνος εξέτασης και υλοποίησης του αιτήματος φορητότητας, αφού μειώνεται σε έξι εργάσιμες ώρες από μία ημέρα ο χρόνος εξέτασης της αίτησης που υποβάλλεται από τον νέο πάροχο στον υφιστάμενο.
Αποτέλεσμα είναι στην κινητή τηλεφωνία να είναι δυνατή στο εξής και η αυθημερόν ολοκλήρωση του αιτήματος. Επιπλέον περιορίζονται οι λόγοι απόρριψης μιας αίτησης φορητότητας από τους παρόχους, καθώς ειδικά στο παρελθόν είχαν συσσωρευτεί καταγγελίες για μαζικές απορρίψεις αιτημάτων.
Πλέον για την έγκριση θα απαιτούνται τα απολύτως απαραίτητα στοιχεία ταυτοποίησης του συνδρομητή (ΑΦΜ ή ταυτότητα), ενώ το αίτημα πρέπει να γίνει αποδεκτό ακόμα και στην περίπτωση που υπάρχουν ανεξόφλητες οφειλές.
Σε περίπτωση απόρριψης, πάντως, ο νέος πάροχος οφείλει να ενημερώσει τον συνδρομητή για τους λόγους εντός μίας ημέρας.
Η Επιτροπή επιχειρεί επίσης να βάλει τέλος στην ανασφάλεια των συνδρομητών σχετικά με το εάν το αίτημά τους έχει ληφθεί. Γι' αυτό ορίζει πλέον ότι κατά την έντυπη ή ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων ο συνδρομητής λαμβάνει αντίστοιχα έντυπο ή ηλεκτρονικό αντίγραφο της αίτησης. Εάν η αίτηση υποβληθεί μέσω φαξ ή τηλεφωνικά, ο συνδρομητής λαμβάνει σχετικό γραπτό μήνυμα (SMS) στον αριθμό κινητού που έχει δηλώσει.
Επιπλέον οι συνδρομητές έχουν δικαίωμα να απαιτήσουν αποζημίωση για καθυστέρηση μεταφοράς άνω των τριών ημερών με ευθύνη του παρόχου ή για φορητότητα που υλοποιήθηκε χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Το ύψος της αποζημίωσης καθορίζεται κατά περίπτωση και είναι διπλάσιο εάν το αίτημα απορριφθεί από τον πάροχο και στη συνέχεια γίνει αποδεκτό από την ΕΕΤΤ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Βοιωτία: Αποτελέσματα – Βαθμολογίες – Σκόρερς


Τα αποτελέσματα, οι βαθμολογίες στην α” κατηγορία (10η αγωνιστική), στην β” κατηγορία καθώς επίσης και οι σκόρερς στην α” κατηγορία είναι:

Α’ Κατηγορία

10η αγωνιστική

Ύπατο – Κιθαιρώνας  ανεβλ.

Κόκκινο – Παμβαγιακός    1-1

Επαμεινώνδας – Παναλίαρτος   4-0

Ένωση – Δήλεσι    0-0

Αμβρυσσέας – Παρνασσός   1-2

Αναγέννηση – Θήβα   0-2

Π.Α.Ο.Κυριακίου – Απόλλων Ακρ.  1-2

Ορχομενός – Δάφνη   0-0

Βαθμολογία

(σε 10 αγώνες)
  1     Θήβα       32 -3        30
  2     Παμβαγιακός       17 -8        21
  3     Κιθαιρώνας       16 -9        19
  4     Παρνασσός       13 -9        18
  -     Νέος ΠΑΟΚ       12 -11        18
  6     Ένωση       27 -6        17
  7     Δάφνη Ερ.       17 -15        16
  8     Αμβρυσσέας       17 -15        15
  -     Κόκκινο       13 -12        15
 10     Δήλεσι       14 -10        14
 11     Αναγέννηση       12 -14        12
 12     Επαμεινώνδας       14 -20          8
 13     Απόλλων Ακρ.         5 -13          7
  -     Ύπατο       10 -24          7
 15     Ορχομενός         6 -27          2
 16     Παναλίαρτος         3 -32          0

* Η Ένωση έχει -2 βαθμούς

** Ύπατο, Κιθαιρώνας έχουν 9 αγώνες

11η αγωνιστική

Κιθαιρώνας – Παμβαγιακός

Παναλίαρτος – Ύπατο

Δήλεσι – Κόκκινο

Παρνασσός – Επαμεινώνδας

Θήβα – Ένωση

Απόλλων Ακρ. – Αμβρυσσέας

Δάφνη – Αναγέννηση

Ορχομενός – Π.Α.Ο.Κυριακίου

ΣΚΟΡΕΡΣ   Α’  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

8  γκολ: Πλακίδας Χ. (Αμβρυσσέας)

7  γκολ: Τσοπανέλης (Παμβαγιακός), Τσίγκας (Ένωση), Μπινιάκος (Θήβα).

6  γκολ: Λελούδας (Δάφνη), Ζαφειρόπουλος (Δήλεσι), Περιάλης Γ. (Θήβα), Δαμπάνης (Κόκκινο).

5  γκολ: Κοτσιλής (ΠΑΟΚ), Καφετζόπουλος (Ένωση).

4  γκολ: Πλακίδας Μ. (Αμβρυσσέας), Μπότσι (Παμβαγιακός), Βυλλιώτης (Θήβα), Τσακανίκας (Ύπατο), Μπατσούλης (Κιθαιρώνας), Καραμπέτσος Ι. (Ένωση), Πατούχος (Δήλεσι), Κομίνης (Δάφνη), Φιλιππίδης (Παρνασσός).

3  γκολ: Μπότσης Π. (ΠΑΟΚ), Κόκκαλης (Αναγέννηση), Μακότση (Αναγέννηση), Κουτσοδήμος (Κιθαιρώνας), Μαρτιναίος Αθ. (Ένωση), Κοντογόνης (Ένωση), Κουτσοδήμος (Θήβα), Κατσογιάννης (Θήβα), Στάθης ( Επαμεινώνδας), Καναρής (Επαμεινώνδας).

Β’ Κατηγορία

α’ όμιλος

εξ αναβολής

Πανγεωργικός – Πήγασος  0-1

Βαθμολογία

(σε 8 αγώνες)
  1     Θεσπιακός*       24 -8      21
  2     Νίκη Λαφ.*       14 -5      18
  3     Πανδαυλειάκος       19 -14      15
  -     Πήγασος       18 -11      15
  5     Πανγεωργικός*         9 -6      11
  6     Παναθηναϊκός       11 -14      10
  7     Κυπαρισσός*       11 -13        8
  8     Παύλο*         7 -14        7
  9     Λεοντάρι*         7 -12        5
 10     Υψηλάντης*         6 -18        1
 11     Κάστρο*         7 -18       -4

# Το Κάστρο ξεκίνησε με -8 βαθμούς

*  Έχει κάνει το ρεπό

9η αγωνιστική

Πήγασος – Παναθηναϊκός

Νίκη Λαφ. – Θεσπιακός

Κυπαρισσός – Κάστρο

Λεοντάρι – Υψηλάντης

Παύλο – Πανγεωργικός

Ρεπό: Πανδαυλειακός

β’ όμιλος

εξ αναβολής

Πλαταιές – Ελλοπιακός  2-0

 Βαθμολογία

(σε 8 αγώνες)
  1     Αρματηλάτης      22 -9     21
  2     Δόξα Μουρ.      18 -5     20
  3     Πλαταιές      18 -4     18
  4     Ιωνικός      17 -9     13
  -     Κεραυνός Αγ. Θωμά        8 -10     13
  6     Ηρακλής      13 -10     12
  -     Ολυμπιάδα Οιν.      13 -11     12
  8     Ελλοπιακός      10 -16     10
  9     Δερβενοχώρια      12 -15       9
10     Ελεώνας      10 -24       4
11     Μαυρομμάτι      11 -24       3
  -     Άσκρη        6 -19       3

9η αγωνιστική

Αρματηλάτης – Δόξα Μουρ.

Πλαταιές – Μαυρομμάτι

Ιωνικός Αστέρας – Ολυμπιάδα Οιν.

Ηρακλής – Δερβενοχώρια

Άσκρη – Ελεώνας

Κεραυνός Αγ. Θωμά – Ελλοπιακός
stereasports.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρέμβαση σε δρόμους της Κωπαϊδας από τον Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων


 Με μια συντονισμένη επιχείρηση σε τρία μέτωπα ,ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων  ,το Σάββατο 29-11-2014 έκανε παρέμβαση στην Κωπαΐδα  ,καθαρίζοντας κεντρικούς δρόμους οι οποίοι είχαν γίνει απροσπέλαστοι από βάτα και δένδρα.
Τα  μηχανήματα του Δήμου ,υπό την επίβλεψη του Δημάρχου, των Αντιδημάρχων και του προέδρου της Δ.Κ.Αλιάρτου,  καθάρισαν τον δρόμο που οδηγεί στο Στροβίκι ,καθώς και μεγάλο τμήμα του εσωτερικής  προς Ορχομενό. Η επιχείρηση θα συνεχιστεί  για το υπόλοιπο τμήμα προς Ορχομενό  καθώς και το τμήμα που οδηγεί  προς  Ακραίφνιο.
Επίσης τις αμέσως επόμενες ημέρες θα τοποθετηθούν επιπλέον πινακίδες στα επικίνδυνα σημεία.
Ωστόσο επισημαίνουμε ξανά ότι  η Κωπαΐδα είναι επικίνδυνη ζώνη  και απαιτείται αυξημένη προσοχή από τους διερχόμενους.
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Ναύπλιο: Μούντζες και αποδοκιμασίες κατά Σαμαρά (ΒΙΝΤΕΟ)


Διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα και κρατούσαν πανό κατά της κυβερνητικής πολιτικής
- Ορισμένοι μούντζωσαν προς το σημείο όπου γινόταν η εκδήλωση της αναγόρευσης του πρωθυπουργού σε επίτιμο δημότη Ναυπλίου
- Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέτρεψαν τον κόσμο να πλησιάσει τον χώρο της εκδήλωσης
- Αντώνης Σαμαράς: Η μοίρα το θέλησε να είμαι πρωθυπουργός τις πιο δύσκολες στιγμές για τη χώρα

Την ώρα που ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναγορευόταν επίτιμος δημότης Ναυπλίου, πολίτες και φορείς της περιοχής πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Οι διαδηλωτές, που φώναζαν συνθήματα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και κρατούσαν πανό, επιχείρησαν να προσεγγίσουν τον χώρο, ωστόσο, δεν τα κατάφεραν αφού είχαν αναπτυχθεί στο σημείο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, σχηματίζοντας φραγμό.

Ένα από τα πανό που κρατούσαν οι διαδηλωτές έγραφε: “ανεπιθύμητος ο πρωθυπουργός της φτώχειας και του αυταρχισμού”.

Μάλιστα, κάποια στιγμή, δεν έλειψε η ένταση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, με τους δεύτερους να κάνουν χρήση των ασπίδων τους προκειμένου να απομακρύνουν τον κόσμο και να τον αποτρέψουν να πλησιάσει το σημείο όπου γινόταν η εκδήλωση.







Σαμαράς: Η μοίρα το θέλησε να είμαι πρωθυπουργός στις πιο δύσκολες στιγμές για τη χώρα

Την ίδια ώρα που γίνονταν οι διαμαρτυρίες, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έπαιρνε το κλειδί της πόλης από τον δήμαρχο Ναυπλίου και ανακηρυσσόταν επίτιμος δημότης Ναυπλίου.

Στην ομιλία του, ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον ρόλο που διαδραμάτισε η πόλη στον εθνικό αγώνα της απελευθέρωσης αλλά και το πόσο για τον ίδιο το μέρος αυτό αποτελεί καταφύγιο.

Σε μια αποστροφή της ομιλίας του, μάλιστα, δήλωσε πως η μοίρα το θέλησε να είναι πρωθυπουργός στις πιο δύσκολες στιγμές για τη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους Ναυπλιώτες για την ιδιαίτερη τιμή που του έκαναν και για την αγάπη τους, για τη φιλία τους με την οποία τον περιβάλλουν εδώ και χρόνια. "Ο απλός ο άνθρωπος, ο απλός οικογενειάρχης, ο απλός καταστηματάρχης. Αυτό είναι για μένα η πιο μεγάλη τιμή, το πιο ανεκτίμητο απ’ όλα", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε ο κ. Σαμαράς: "Γιατί βλέπετε, η μοίρα το θέλησε να είμαι πρωθυπουργός στις πιο δύσκολες στιγμές για τη Χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, η γεωργία και η οικογένειά της, εδώ στο Ναύπλιο, υπήρξαν τα πιο στέρεα και δυνατά στηρίγματά μου. Και μαζί τους και οι κάτοικοι του Ναυπλίου, τους οποίους πραγματικά τους αισθάνομαι σαν οικογένεια".
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΩΝ



ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΗΒΑΣ                 Θήβα, 30-11-2014
Η ανακοίνωση της ΔΕΠΟΔΑΘ, αποτελεί την αντίδραση των αιρετών του μνημονίου απέναντι στην αντίσταση στα σχέδια να γίνει Ανώνυμη Εταιρεία ο περιφερειακός ΦΟΔΣΑ. Βρίσκονται σε προφανή πανικό λόγω της αποκάλυψης των κυβερνητικών σχεδίων και της προσπάθειας να ληφθεί απόφαση από το ΔΣ του περιφ. ΦΟΔΣΑ, πριν συζητηθεί το θέμα στα δημοτικά συμβούλια.
Δηλώνουν ότι είναι υπέρ της δημόσιας διαχείρισης. Τότε ποιο είναι το πρόβλημα τους να γίνει σύνδεσμος Δημοσίου Δικαίου η ΔΕΠΟΔΑΘ και να παραμείνει δημοσίου δικαίου ο περιφ. ΦΟΔΣΑ;
Σε ότι αφορά το βραβείο που έλαβε από τους εργολάβους της ΠΑΣΕΠΠΕ, μόνο προς έπαινο δεν είναι. Προς προβληματισμό είναι, και προς υπενθύμιση του συγκεκριμένου ρόλου.
Για το θέμα της διαχείρισης του ΧΥΤΑ Θήβας, οι υπηρεσίες της χρεώθηκαν  με 49,37€/ανά τόνο το 2012 (στοιχεία διοικητικού απολογισμού ΔΕΠΟΔΑΘ 2012, απόφαση 58/2012, αφού ξέχασαν στην ανακοίνωση, ότι χρεώνουν και τις υποστηρικτικές υπηρεσίες το 2011 με 12,03€/ανά τόνο) και με 59,74€/ανά τόνο το 2013 (39,62 € για τέλος απόρριψης και 20,12€ για υποστηρικτικές υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων.- στοιχεία διοικητικού απολογισμού ΔΕΠΟΔΑΘ 2013, απόφαση 71/2014). 
Το 2013, η ΔΕΠΟΔΑΘ χρέωσε 776χιλ.€ το Δήμο Θήβας, εκ των οποίων, για απόρριψη και χρήση ΧΥΤΑ, 680χιλ. € και για υπηρεσίες καθαριότητας, 96χιλ.€, και προϋπολόγισε 1.126.000€ για το 2015, δηλαδή επιπλέον 446 χιλ.€ από το τέλος απόρριψης και χρήσης ΧΥΤΑ (αποκλειστικά δηλ. για υποστηρικτικές της καθαριότητας υπηρεσίες) και 350χιλ.€, επιπλέον του συνολικού ποσού του 2013!!!.
Μάλιστα με γραπτό κείμενο του διευθυντή της, δεν μας ενημέρωσε ότι δεν είναι υποχρεωμένη να δίνει λογαριασμό στα δημοτικά συμβούλια αλλά μόνο στους μετόχους;
Για την καύση και τη δημόσια διαχείριση: Ξεχνούν οι συντάκτες της ανακοίνωσης της ΔΕΠΟΔΑΘ, ότι α)η ΔΕΠΟΔΑΘ οργάνωσε τις επισκέψεις στα εργοστάσια καύσης στο Παρίσι, β)παρουσίασε την πρόταση να υποδεχθεί η Θήβα με ΣΔΙΤ όλα τα απορρίμματα της περιφέρειας το 2011; Ότι αυτά ακυρώθηκαν από λαϊκές αντιδράσεις;
Επιπλέον, από τις ενημερωτικές συναντήσεις που κάναμε, προέκυψε από τη μελέτη της ΜΕΑ, αυτή θα υποδέχεται σε ποσοστό περίπου του 90% σύμμεικτα τα απορρίμματα, ενώ από την επεξεργασία, α) το κομπόστ θα είναι στο μεγαλύτερο μέρος του επιμολυσμένο, ως σύμμεικτο β) το τελικό υπόλειμμα θα είναι πολύ μεγάλο, που σημαίνει ότι θα θάβεται (ή θα καίγεται), καθώς και από τη λειτουργία θα επιβαρυνθούν τα δημοτικά τέλη. Αυτή είναι ορθολογική διαχείριση εξοικονόμησης πόρων η προωθείται η παραγωγή ενέργειας, σε βάρος της ορθολογικής διαχείρισης;
Και βέβαια για το ΔΣ της ΔΕΠΟΔΑΘ, η δημόσια αποκεντρωμένη διαχείριση με διαλογή στην πηγή με κοινωνικό έλεγχο και συμμετοχή, αποτελεί πισωγύρισμα, ενώ οι φιλοεργολαβικές επιλογές του ΔΣ της ΔΕΠΟΔΑΘ, αποτελούν «πρόοδο». Και μάλιστα το τονίζουν: "Οι δημοτικές αρχές που συμμετέχουν στον Φο.Δ.Σ.Α, δεν θα επιτρέψουν κανένα πισωγύρισμα". Λένε βέβαια και για τις τοπικές κοινωνίες, αλλά αυτές δεν τις έχουν ρωτήσει.
Δεν διαχειρίζεται η ΔΕΠΟΔΑΘ με εργολάβους το ΧΥΤΑ και τις «υποστηρικτικές υπηρεσίες»; Στους εργολάβους δεν προσλαμβάνονται εργαζόμενοι με συμβάσεις μηνών; Εργάζονται στους εργολάβους συγγενικά πρόσωπα δημοτικών συμβούλων και υποψήφιων των συνδυασμών τους; Ποια διεκδίκηση έκανε να στελεχωθεί ο φορέας με μόνιμο προσωπικό; Τώρα, δεν προκήρυξε καινούριο "διαγωνισμό υποστηρικτικών" συμβάσεων για διαχείριση του ΧΥΤΑ Θήβας και Λαμίας; Ποιος λέει αλήθεια λοιπόν, και ποια μικρά και μεγάλα συμφέροντα και πελατειακά δίκτυα εξυπηρετούνται μέσω αυτής της βολικής κατάστασης;
Ποιος συνέταξε το καταστατικό του περιφερειακού ΦΟΔΣΑ; Προβλέπεται σ’ αυτό, ή όχι, η αποκομιδή και η καθαριότητα των Δήμων, μαζί με όλο το υπόλοιπο κύκλωμα (μονάδες επεξεργασίας και χώροι ταφής) στους σκοπούς του; Ας μην μας ξαναπούν το γνωστό παραμύθι: "οι Δήμοι αποφασίζουν". Είδαμε πόσο αποφασίζουν όταν επιχείρησαν να συστήσουν τον ΦοΔΣΑ ερήμην των δημοτικών συμβουλίων ολόκληρης της περιφέρειας. Σε καιρούς μνημονίων, όταν οι υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων δεν έχουν προσωπικό για να ασκήσουν τις λειτουργίες τους, είναι παραπάνω από βέβαιο ότι σε ελάχιστο χρόνο θα έχουν μεταφερθεί όλα σε εργολάβους μέσω του ΦΟΔΣΑ, που θα μπορεί να αυξάνει το κόστος για τους πολίτες χωρίς κανένας Δήμος να μην μπορεί από μόνος του να εφαρμόσει δική του πολιτική για τα δημοτικά τέλη. 
Ποιος έχει αναλάβει την πρόταση για την αναθεώρηση του περιφερειακού σχεδιασμού; Ποιος εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Λαμίας στις 24/11/2014 το θέμα του περιφ. ΦΟΔΣΑ κλπ; Ποιος υπέβαλλε δικαστική προσφυγή για το θέμα της ΑΕ και σήμερα απέκτησε «περιφερειακή συνείδηση»; Ποιος συμμετέχει στο δίκτυο ΦΟΔΣΑ και μας έχει αποκαλύψει τις επαφές του δικτύου με την TASK FORCE; Ποιοί είναι σε διαρκή επαφή με την κυβέρνηση, ερήμην των πολιτών; Γιατί δεν προχώρησαν οι ενέργειες διαλογής στην πηγή στη ενότητα μας, ώστε να εκτραπούν από την τελική διάθεση (ταφή) τα βιοαποδομήσιμα (οργανικά); Μήπως γιατί θα μείωναν στο μισό τις ποσότητες και η ΜΕΑ θα είχε εισαγόμενη ποσότητα ΑΣΑ την μισή ποσότητα της Διαχειριστικής Ενότητας κατ’ αρχάς (και στη συνέχεια ακόμα μικρότερη με τη διαλογή στην πηγή για τα υπόλοιπα ανακυκλώσιμα) και επομένως δεν θα ήταν αναγκαία μια τέτοια μεγάλη μονάδα; Γιατί επιδιώκουν σώνει και καλά την ΜΕΑ των 21,5 εκατ. €, των σύμμεικτων απορριμμάτων, αφού δεν είναι αναγκαία μεγάλη μονάδα, αν προωθηθεί η προδιαλογή στην πηγή;
Γιατί θέλουν Ανώνυμη εταιρεία τον περιφ. Φορέα, αν θέλουν να προωθήσουν τη δημόσια διαχείριση σύμφωνα με τη νομοθεσία περί διαλογής στην πηγή και όχι την ενεργειακή αξιοποίηση;
Είναι λοιπόν ή δεν είναι η ΔΕΠΟΔΑΘ σε πλήρη συνεργασία με την κυβέρνηση και τις φιλοεργολαβικές επιλογές της, πίσω από την οργάνωση του περιφερειακού ΦΟΔΣΑ σε ΑΕ και με συγκεκριμένο πλαίσιο;
Ποια συμφέροντα λοιπόν, εξυπηρετούν οι συγκεκριμένες επιλογές;
Των δημοτών πάντως όχι.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βοιωτία: Θήβα Keep Walking… Μπάμ ο Απόλλωνας στο Κυριάκι


Σπάει όλα τα ρεκόρ φέτος η Θήβα. Δέκα στα δέκα με μια ακόμη νίκη στο Σχηματάρι και εννέα βαθμούς διαφορά από την δεύτερη θέση έχει κάνει το πρωτάθλημα δικιά της υπόθεση παίζοντας χωρίς αντίπαλο. Την έκπληξη της ημέρας έκανε ο Απόλλωνας που πήρε σπουδαίο διπλό μέσα στο Κυριάκι ενώ ο Παμβαγιακός διατηρήθηκε στη δεύτερη θέση με ισοπαλία στο Κόκκινο. Τέλος στο γειτονικό ντέρμπι ο Παρνασσός πέρασε από το Δίστομο που έχει πολλά παραπάπονα από την διαιτησία.

Α’ Κατηγορία

10η αγωνιστική

Ύπατο – Κιθαιρώνας  ανεβλ.

Κόκκινο – Παμβαγιακός    1-1

Επαμεινώνδας – Παναλίαρτος   4-0

Ένωση – Δήλεσι    0-0

Αμβρυσσέας – Παρνασσός   1-2

Αναγέννηση – Θήβα   0-2

Π.Α.Ο.Κυριακίου – Απόλλων Ακρ.  1-2

Ορχομενός – Δάφνη   0-0

 Βαθμολογία

(σε 10 αγώνες)

 Θήβα                       32-3        30

————————————————

Παμβαγιακός          17-8          21

Κιθαιρώνας             16-9         19

ΠΑΟ Κυριακίου     12-12         18

Παρνασσός             13-9         18

Ένωση                    27-6          17

Δάφνη Ερ.             17-15         16

Αμβρυσσέας         17-15          15

Κόκκινο                  13-12         15

Δήλεσι                    14-10         14

Αναγέννηση           12-14         12

Επαμεινώνδας       14-20           7

—————————————————–

Ύπατο                    10-24           7

—————————————————–

Απόλλων                 5-13            6

Ορχομενός              6-27            2

Παναλίαρτος            3-32            0

* Η Ένωση έχει -2 βαθμούς

** Ύπατο, Κιθαιρώνας έχουν 9 αγώνες

11η αγωνιστική

Κιθαιρώνας – Παμβαγιακός

Παναλίαρτος – Ύπατο

Δήλεσι – Κόκκινο

Παρνασσός – Επαμεινώνδας

Θήβα – Ένωση

Απόλλων Ακρ. – Αμβρυσσέας

Δάφνη – Αναγέννηση

Ορχομενός – Π.Α.Ο.Κυριακίου
stereasports.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά:Τον πήρε… χαμπάρι όταν μπήκε στο σπίτι της για να κλέψει

Εξιχνιάσθηκε άμεσα απόπειρα κλοπής από οικία ηλικιωμένης ημεδαπής στην περιοχή της Λιβαδειάς

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 20χρονος ημεδαπός ROMA , σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία

Από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, εξιχνιάσθηκε άμεσα απόπειρα κλοπής από οικία ιδιοκτησίας 74χρονης ημεδαπής, που διαπράχθηκε πριν τέσσερις ημέρες στην περιοχή της Λιβαδειάς.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας ενός 20χρονου ημεδαπού ROMA , σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία.

Ειδικότερα μεσημβρινές ώρες της 26-11-2014, ο 20χρονος αφού παραβίασε το παράθυρο του μπάνιου της ανωτέρω οικίας, εισήλθε εντός και αποπειράθηκε να αφαιρέσει διάφορα χρυσά κοσμήματα, πλην όμως έγινε αντιληπτός από την 74χρονη και τράπηκε σε φυγή με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μια Μοναδική Λαογραφική Συλλογή στις Θεσπιές Βοιωτίας-Βίντεο

Αξιόλογη ιδιωτική λαογραφική συλλογή του κ. Δημητρίου με παραδοσιακά χάλκινα αντικείμενα,κεραμικά, καλάθια
-εργαλεία γεωργικά
-εργαλεία παραδοσιακών επαγγελμάτων (κουρέα,χαλκουργού, πεταλωτή, μαχαιροποιού, σαμαροποιού, τσαγκάρη)
-ιστορικά έγγραφα, χάρτες, φωτογραφίες, λάβαρα, νομίσματα, όπλα
-βιβλία, δουλειά περίπου 20 ετών. . Στεγάζεται σε ένα όμορφο παραδοσιακό σπίτι (που είναι πατρικό του),στις Θεσπιές Βοιωτίας.

Είχαμε την χαρά και την τιμή να επισκεφτούμε την συλλογή του και να μας ξεναγήσει ο ίδιος, ο Αθανάσιος Δημητρίου, στην υπέροχη και μοναδική συλλογή του, που με κόπο και μεράκι έφτιαξε.
-  Ότι με κόπο μάζεψε το εκθέτει τώρα στο υπόγειο  της κατοικίας του, στις Θεσπιές, τοποθετημένο με τρόπο που εκπλήσσει αλλά και που κάνει την περιηγησή μας ευχάριστη αλλά και διδακτική. Τα μπράβο είναι λίγα. Την συλλογή πρέπει να επισκεφτούν όλα τα Σχολεία αλλά και Γυμνάσια και Λύκεια της περιοχής αλλά και γονείς με παιδιά. Ο Συλλέκτης Αθανάσιος Δημητρίου είναι πρόθυμος να δεκτεί να ξεναγήσει σχολεία και κάθε καλοπροαίρετο επισκέπτη.
τηλ.6944385783














Διαβάστε Περισσότερα »

Τα νέα μέτρα και το θρίλερ με την Τρόικα

Ενα παζάρι για γερά νεύρα εξελίσσεται τα τελευταία 24ωρα, ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους δανειστές, με τις διαφορές ανάμεσα στις δύο πλευρές να μην έχουν γεφυρωθεί ακόμη.

Η κυβέρνηση μπορεί να είναι αποφασισμένη να κλείσει τη διαπραγμάτευση το συντομότερο, ώστε να υπάρξει συμφωνία έως τις 31 Δεκεμβρίου για την μετά Μνημονίων εποχή, οι απαιτήσεις των δανειστών απαιτούν σοβαρές υποχωρήσεις, τις οποίες η Αθήνα δεν έδειχνε έως τώρα διατεθειμένη να κάνει. Οι εκπρόσωποι των δανειστών επιμένουν σε σκληρές παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό, αύξηση του ΦΠΑ και αλλαγές στο μισθολόγιο του Δημοσίου, για να κλείσει η διαπραγμάτευση.

Αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ
Σε ό,τι αφορά στον ΦΠΑ, η πίεση που δέχεται η Αθήνα αφορά την αύξηση των συντελεστών στα νησιά του Αιγαίου και την κατάργηση του χαμηλότερου συντελεστή που ισχύει για φάρμακα, βιβλία, εφημερίδες, ξενοδοχεία και θεατρικές παραστάσεις. Συγκεκριμένα, στο τραπέζι έχει πέσει η απαίτηση για αύξηση του υψηλότερου συντελεστή από 23 σε 23,5%, του χαμηλότερου από 6,5% σε 9,5% και η επαναφορά σε κανονικά επίπεδα του μειωμένου κατά 30% ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.

Το μισθολόγιο στο Δημόσιο
Περικοπές σε μισθούς δημοσίων υπαλλήλων είναι επίσης ένα από τα θέματα της διαπραγμάτευσης. Συγκεκριμένα, δρομολογείται από τον Ιούλιο το ψαλίδισμα μέρους ή ολόκληρου του ποσού της προσωπικής διαφοράς των υπαλλήλων που οι αποδοχές τους υπερβαίνουν τα όρια του ενιαίου μισθολογίου από 80 έως 690 ευρώ το μήνα. Ακόμη, διαφαίνεται η καθιέρωση νέου κλιμακίου με αμοιβές ιδιωτικού τομέα, αποκλειστικά για τους νεοεισερχόμενους στο δημόσιο, ενώ «ψαλίδι» θα πέσει και στα κονδύλια για τις έξτρα αμοιβές, όπως οι αποζημιώσεις για συμμετοχή σε συμβούλια, εκτός έδρας, οδοιπορικά και υπερωρίες, αλλά και στις αποδοχές σε όλες τις ΔΕΚΟ και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, που δεν έχουν συμμορφωθεί με το ενιαίο μισθολόγιο.

Το ασφαλιστικό
Αμετακίνητη στην απαίτηση για υιοθέτηση επώδυνων μέτρων εμφανίζεται η Τρόικα σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό. Με δεδομένο ότι οι δανειστές δεν ικανοποιήθηκαν από το σχέδιο της κυβέρνησης, για ανασυγκρότηση και ενοποίηση ταμείων, στο προσκήνιο ήρθε νέα φόρμουλα που προβλέπει:

    κατάργηση όλων των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων πριν από το 62ο ηλικίας
    δραματική αύξηση των ετών ασφάλισης από τα 15 στα 21,5 έτη για την κατώτατη σύνταξη στο 67ο έτος ηλικίας
    μείωση των συντελεστών υπολογισμού της κύριας σύνταξης από 1.1.2015
    καθιέρωση ενιαίων όρων ασφάλισης για όλους
    διετές «πάγωμα» συντάξεων για 2016-2017 πέρα από το 2015


iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς θα υπολογίσετε το δώρο Χριστουγέννων 2014 – Πότε δικαιούστε να το λάβετε – Τι προβλέπει ο νόμος



Ποσό ίσο με ένα μηνιαίο μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό και με 25 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο αντιστοιχεί στο δώρο Χριστουγέννων για το 2014 που δικαιούνται οι εργαζόμενοι. Το Δώρο ορίζεται να καταβάλλεται στο ακέραιο εφ’ όσον η σχέση εργασίας των μισθωτών με τον εργοδότη είχε διάρκεια από 1ης Μαΐου μέχρι 31ης Δεκεμβρίου κάθε χρόνου.
Σύμφωνα με το νόμο, οι εργοδότες,υποχρεούνται να χορηγήσουν το Δώρο στους εργαζόμενους μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου 2014

Το Δώρο Χριστουγέννων για το 2014 θα λάβουν μόνο οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα αφού για τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους έχει καταργηθεί η χορήγηση του.

Οι μισθωτοί που αναμένουν να λάβουν το παραπάνω ποσό δικαιούνται:
α) Σαν Δώρο Χριστουγέννων, ποσό ίσο με 2/25 του μηνιαίου μισθού ή (2) ημερομίσθια, ανάλογα με το συμφωνημένο τρόπο αμοιβής, για κάθε δεκαεννιά μέρες (19) χρονικό διάστημα διάρκειας της εργασιακής σχέσης και
β) Για χρονικό διάστημα μικρότερο του 19ημέρου ή του 8ημέρου, αντίστοιχα καταβάλλεται ανάλογο κλάσμα όπου υπολογίζεται το Δώρο Χριστουγέννων Δώρο Χριστουγέννων ανάλογο με το χρόνο που διάρκεσε η εργασιακή σχέση, δικαιούνται και οι μισθωτοί που έχουν αποχωρήσει από την εργασία τους , πριν από τις παραπάνω γιορτές είτε γιατί απολύθηκαν από τον εργοδότη τους, είτε γιατί αποχώρησαν οικειοθελώς.

Χρόνος που συνυπολογίζεται στο Δώρο Χριστουγέννων
Συνυπολογίζεται ο χρόνος της υποχρεωτικής αποχής από την εργασία των γυναικών πριν και μετά τον τοκετό.
Οι άδειες των σπουδαστών για συμμετοχή τους στις εξετάσεις.
Οι μισθωτοί που απουσίασαν λόγω ασθένειας δικαιούνται να υπολογίσουν ολόκληρο το χρόνο ασθένειάς τους αφαιρώντας μόνο τις ημέρες για τις οποίες έλαβαν επίδομα ασθένειας από το Ασφαλιστικό τους Ταμείο.
Χρόνος που δεν συνυπολογίζεται στο Δώρο Χριστουγέννων
Δεν υπολογίζονται οι μέρες κατά τις οποίες ο μισθωτός απείχε από την εργασία του αδικαιολόγητα ή λόγω άδειας χωρίς αποδοχές.
Δεν λαμβάνεται υπ’ όψιν για τον υπολογισμό δώρων εορτών το διάστημα της απουσίας των εργαζομένων για συνδικαλιστική δραστηριότητα, δηλαδή ο χρόνος της συνδικαλιστικής άδειας.
Σχετικά με την απεργία η δικαστηριακή νομολογία δέχεται ότι οι ημέρες της απεργίας δεν υπολογίζονται στο χρόνο διάρκειας της εργασιακής σχέσης ,γιατί η αποχή του μισθωτού οφείλεται σε δική του θέληση και δεν μπορεί επομένως να χαρακτηριστεί σαν δικαιολογημένη απουσία, το ίδιο ισχύει και με τις στάσεις εργασίας.


Το δώρο Χριστουγέννων καταβάλλεται στους δικαιούχους εώς την 21η Δεκεμβρίου. Δεν υπάρχει δέσμευση για τον εργοδότη να καταβάλλει το δώρο Χριστουγέννων νωρίτερα από την παραπάνω ημερομηνία. Το δώρο σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθεί σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα.

Υπολογισμός Δώρου Χριστουγέννων
Τα δώρα εορτών υπολογίζονται με βάση τις αποδοχές που πραγματικά καταβάλλονται στους μισθωτούς κατά την 10η Δεκεμβρίου κάθε χρόνο για το δώρο των Χριστουγέννων και την 15η ημέρα πριν το Πάσχα για το Δώρο του Πασχα. Σε περίπτωση που η εργασιακή σχέση έχει λυθεί πριν από τις παραπάνω ημερομηνίες τα δώρα εορτών υπολογίζονται με βάση τις αποδοχές που καταβάλλονταν την ημέρα που λύθηκε η εργασιακή σχέση.
Σαν καταβαλλόμενος μισθός ή ημερομίσθιο νοείται το σύνολο των τακτικών αποδοχών του μισθωτού. Στην έννοια των τακτικών αποδοχών περιλαμβάνονται:
α) Ο συμβατικός ή ο νόμιμος μηνιαίος μισθός ή ημερομίσθιο, και
β) Οποιαδήποτε άλλη παροχή σε χρήμα ή σε είδος (λ.χ. τροφή, κατοικία), εφ’ όσον καταβάλλεται από τον εργοδότη σαν αντάλλαγμα της παρεχόμενης από τον μισθωτό εργασίας, τακτικά κάθε μήνα ή κατ’ επανάληψη περιοδικά σε ορισμένα διαστήματα του χρόνου.
Παράλληλα έχουν κριθεί (με διάφορες δικαστικές αποφάσεις), ότι αποτελούν τακτικές αποδοχές και οι εξής παροχές:
Το επίδομα αδείας. Για να τον υπολογισμό στο δώρο της αναλογίας για το επίδομα αδείας θα πολλαπλασιασθεί το συνολικό ποσό του δώρου που δικαιούται ο μισθωτός επί τον συντελεστή 0,041666.
Η αμοιβή για εργασία την Κυριακή και σε εξαιρέσιμες γιορτές ή σε νυκτερινές ώρες, εφ’ όσον η απασχόληση είναι τακτική και μόνιμη.
Η αξία του χορηγούμενου γάλατος ημερησίως.
Η πρόσθετη αμοιβή που δίνεται από τον εργοδότη οικειοθελώς για μεγαλύτερη παραγωγική απόδοση (πρίμ), όταν επαναλαμβάνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα και σε τακτά χρονικά διαστήματα. Θεωρούνται τακτικές αποδοχές και δεν συμπεριλαμβάνονται το πρίμ παραγωγικότητας το οποίο χορηγείται με την προϋπόθεση της επίτευξης ορισμένου σκοπού και με την επιφύλαξη της περικοπής του οποτεδήποτε.
Τα φιλοδωρήματα που δίνονται στους μισθωτούς από τρίτους.
Τα οδοιπορικά έξοδα, όταν δεν εξαρτώνται από την πραγματοποίηση υπηρεσιακών μετακινήσεων, δεν υπόκεινται σε απόδοση λογαριασμού και δεν διακόπτονται κατά την διάρκεια ασθένειας ή άδειας.
Η αμοιβή της νόμιμης υπερωρίας, εφ’ όσον παρέχεται τακτικά.
Η αμοιβή της υπερεργασίας, εφ’ όσον η εργασία αυτή πραγματοποιείται τακτικά.
Η αμοιβή από προμήθειες.
Το επίδομα μη απουσίας (τακτικότητας).
Το επίδομα κατοικίας.


Το επίδομα ισολογισμού, εφ’ όσον καταβάλλεται τακτικά κάθε χρόνο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Με τον Χριστόφορο Κάσδαγλη και "το ημερολόγιο ενός ανέργου" στο Εμβόλιμον


Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ: ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΕΝΙΑ

«Τώρα είναι η ώρα της εθνικής Ελλάδος» ήταν η άμεση απάντηση, στον Αλέξη Τσίπρα, από τον περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη, τον οποίο διαδέχτηκε στο βήμα της περιφερεικής συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ, στη Λαμία, όπου συμμετείχαν και κοινοί και θεσμικί φορείς.

«Τώρα είναι η ώρα της συστράτευσης και της ενότητας. Τώρα είναι η ώρα να παραμερίσουμε τις όποιες κομματικές σκοπιμότητες. Ας μην πριονίζουμε το κλαδί στο οποίο όλοι μαζί καθόμαστε» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Κώστας Μπακογιάννης δίνοντας ένα διαφορετικό τόνο.

Ο Κώστας Μπακογιάννης κάνοντας μια αναφορά στα δεδομένα που κυριαρχούν σε Στερεά Ελλάδα με τις λιγοστές πιστώσεις επανήλθε στο πολιτικό σκηνικό έτσι όπως αυτό διαμορφώνεται σήμερα και δεν παρέλειψε να καταθέσει την αγωνία του για τις εξελίξεις σημειώνοντας: «Είμαι ιδιαίτερα προβληματισμένος με τα τεκταινόμενα στην κεντρική πολιτική σκηνή» είπε χαρακτηριστικά για να προσδιορίσει στη συνέχεια ότι η πίεση είναι μεγάλη εντός και εκτός συνόρων. «Η χώρα μας είναι παγιδευμένη στη μέγγενη των λαθών της και των πολιτικών σκοπιμοτήτων των πιστωτών μας. Γνωρίζετε όλοι, πως η οργή και η αγανάκτηση περισσεύουν. Μια, εν πολλοίς,δικαιολογημένη κρίση πολιτικής αντιπροσώπευσης έχει μετατραπεί σε κρίση πολιτειακών θεσμών και δημοκρατικών αξιών…» τόνισε ο κ. Μπακογιάννης.

Μάλιστα απευθυνόμενος προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα υπενθύμισε ότι «εσείς κι εγώ ανήκουμε στην ίδια γενιά. Ανήκουμε στην πλέον μορφωμένη γενιά που έχει ποτέ πατήσει αυτά τα χώματα και στην πλέον Ευρωπαϊκή - μπορεί το χαρτζιλίκι μας να ήταν σε δραχμές αλλά οι μισθοί μας ήταν πάντα σε ευρώ. Ανήκουμε δυστυχώς και στη πρώτη γενιά από τη σύσταση του ελληνικού κράτους που θα ζήσει χειρότερα από την προηγούμενη» υπογράμμισε.

Ο Κώστας Μπακογιάννης υπενθύμισε τις διαφορετικές αφετηρίες και τις διαφορετικές διαδρομές απ΄όπου προέρχονται τονίζοντας όμως την ανάγκη σύγκλισης «για να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος» και απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρτα διαπίστωσε ότι το πολιτικό σύστημα και σήμερα λειτουργεί σαν να μη διδάχθηκε τίποτα. Δανειζόμενος, μάλιστα, μια «προσφιλή ρήση του Ταλεϋράνδου:σαν να μην διδάχτηκε τίποτα και σαν να μην λησμόνησε τίποτα» τον κάλεσε να κάνουν τη διαφορά. «Η δικιά μας γενιά είναι εκείνη που έχει υποχρέωση να κάνει τη διαφορά. Και δεν αναφέρομαι απλώς σε μια αλλαγή πολιτικών ή πρακτικών αλλά πάνω από όλα σε αλλαγή νοοτροπιών» όπως είπε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας .

Ο Κώστας Μπακογιάννης τόνισε με νόημα κλείνοντας την ομιλία του ότι «όλοι βλέπουμε ένα φως στο βάθος του τούνελ. Αρχίζω δυστυχώς πια να φοβάμαι όμως πως δεν είναι κάτι παραπάνω από το τρένο που έρχεται να μας πλακώσει».Προσδιόρισε ως μεγάλο ζητούμενο για την εποχή μας την εθνική συνεννόηση. «Έστω στα βασικά. Να οικοδομήσουμε μια νέα πολιτική κουλτούρα συνεργασίας. Από κάτω προς τα πάνω. Από τα δημοτικά και τα περιφερειακά συμβούλια μέχρι τη Βουλή. Δεν χρειάζεται να αλλοτριωθούμε ή να νοθεύσουμε την πολιτική μας κατεύθυνση, ακόμα και αν διαφωνούμε δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να συνυπάρχουμε» τόνισε.


Διαβάστε Περισσότερα »

Τι προβλέπει ο Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος για το 2015...



Υπέρογκα ποσά φόρων θα κληθούν να πληρώσουν το 2015 χιλιάδες ιδιοκτήτες εκμισθούμενων ακινήτων και εργαζόμενοι με μπλοκάκια, οι οποίοι κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους απέκτησαν πολύ χαμηλά εισοδήματα, καθώς επίσης και χιλιάδες...
φοιτητές και άνεργοι μη εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, οι οποίοι απασχολήθηκαν φέτος περιστασιακά σε κάποια δραστηριότητα εισπράττοντας πενιχρά ποσά αμοιβών.
Ο νέος Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος (ν.4172/2013) προβλέπει για όλες αυτές τις κατηγορίες φορολογουμένων ένα απίστευτα σκληρό καθεστώς φορολόγησης, σύμφωνα με το οποίο ο φόρος εισοδήματος θα υπολογίζεται με εξοντωτικούς συντελεστές φόρου 26% έως 40,3%.
Πατήστε ΕΔΩ και διαβάστε ποιες ρυθμίσεις ισχύουν με το νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος...
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα



Σαν σήμερα το 1874 επεισόδια σημειώνονται στην Ελληνική Βουλή, καθώς ο προϋπολογισμός ψηφίζεται από την κυβέρνηση Βούλγαρη χωρίς τη νόμιμη απαρτία. (Στηλιτικά).

1718 - Ο βασιλιάς Κάρολος ΙΒ΄ της Σουηδίας σκοτώνεται κατά τη διάρκεια της πολιορκίας του Φρέντρικσχαλντ στη Νορβηγία.

1782 - Αμερικανική Επανάσταση: Συνθήκη των Παρισίων. Αντιπρόσωποι από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας υπογράφουν στο Παρίσι τα προκαταρκτικά άρθρα της συνθήκης ειρήνης, η οποία θα επισημοποιηθεί το 1783.

1786 - Το Μεγάλο Δουκάτο της Τοσκάνης, υπό τον Λεοπόλδο, γίνεται το πρώτο σύγχρονο κράτος που καταργεί τη θανατική ποινή.

1803 - Στη Νέα Ορλεάνη, Ισπανοί αντιπρόσωποι παραχωρούν επίσημα την περιοχή της Λουιζάνας σε Γάλλο αντιπρόσωπο. Είκοσι ημέρες αργότερα, η Γαλλία παραχωρεί την ίδια γη στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά την αγορά της Λουζιάνας.

1853 - Κριμαϊκός Πόλεμος: Ναυμαχία της Σινώπης. Το αυτοκρατορικό ρωσικό ναυτικό καταστρέφει τον οθωμανικό στόλο στη Σινώπη.

1868 - Πραγματοποιούνται στη Στοκχόλμη τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του βασιλιά Καρόλου ΙΒ' της Σουηδίας.

1872 - Διεξάγεται στη Γλασκώβη ο πρώτος διεθνής ποδοσφαιρικός αγώνας, μεταξύ της Σκωτίας και της Αγγλίας.

1874 - Επεισόδια σημειώνονται στην Ελληνική Βουλή, καθώς ο προϋπολογισμός ψηφίζεται από την κυβέρνηση Βούλγαρη χωρίς τη νόμιμη απαρτία. (Στηλιτικά)

1925 - Ο δικτάτορας Θεόδωρος Πάγκαλος απαγορεύει στις γυναίκες να φορούν κοντές φούστες (άνω των 30 πόντων από το έδαφος) όταν βγαίνουν έξω.

1958 - Υποβάλλεται στον υπουργό Δημοσίων Έργων, Σόλωνα Γκίκα (Κυβέρνηση Καραμανλή), η μελέτη για την κατασκευή του Μετρό των Αθηνών, το οποίο θα κατασκευαστεί προσεχώς και κατά τμήματα. Το «προσεχώς» σήμαινε 33 χρόνια αργότερα.

1966 - Εγκαίνια του Πανεπιστημίου Πατρών.

1967 - Ιδρύεται το Λαϊκό Κόμμα του Πακιστάν

1982 - O Μάικλ Τζάκσον κυκλοφορεί το άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών,το Thriller.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βροχές με άνοδο της θερμοκρασίας

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στη βορειοδυτική και βόρεια χώρα, στη Θεσσαλία και στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά και περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας, περιμένουμε σήμερα Κυριακή.



Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, ενώ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για σημαντική μεταφορά σκόνης από την Αφρική, κυρίως στα δυτικά και νότια.

Η αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ έχει ως εξής:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με σποραδικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 βαθμιαία ανατολικοί βορειοανατολικοί τοπικά 5 μποφόρ
Θερμοκρασία: από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Πιθανότητα ασθενών βροχών στο Βόρειο Ιόνιο και την Ηπειρο τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 21βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί και τη νύχτα. Πιθανότητα ασθενών βρόχων το βράδυ στην ανατολική Θεσσαλία.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία από το απόγευμα στα βόρεια βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αραιές νεφώσεις που μέχρι το μεσημέρι κατά τόπους θα είναι πυκνές.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα βόρεια.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα βόρεια βαθμιαία βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και το βράδυ μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από ανατολικές διευθύνσεις τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ