Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Mεγάλη συμμετοχή αγροτών από Βοιωτία και Φθιώτιδα στην ημερίδα που διοργάνωσε ο Α.Σ. ΑΙΧΜΈΑΣ


Ανάγκη αποτελεί η άμεση ενημέρωση του αγροτικού πληθυσμού, για τις μεταβολές που θα επιφέρει η εφαρμογή της νέας ΚΑΠ στην καλλιέργεια και λόγω των ραγδαίων αλλαγών στο φορολογικό καθεστώς που διέπει τους αγρότες.
Αυτό κατέδειξε η μεγάλη συμμετοχή αγροτών από τη Βοιωτία και τη Φθιώτιδα στην ημερίδα που διοργάνωσε ο Α.Σ. ΑΙΧΜΈΑΣ στο συνεδριακό κέντρο του Ορχομενού με θέμα: «ΝΕΑ ΚΑΠ , ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΥΠΑΑΤ 2014–2020- ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ».
Κεντρικοί ομιλητές ήταν οι, Δημήτρης Μελάς  Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Δημήτρης Ιατρίδης  Ειδικός Γραμματέας Διοικητικού Τομέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών ΥΠ.Α.Α.Τ και Αντώνης Παναγόπουλος, Εκπρόσωπος Υπ. Οικονομικών ενώ τις εργασίες της ημερίδας παρακολούθησαν ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καράμπελας, η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά, ο Δήμαρχος Ορχομενού, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι από πολλούς Δήμους.
Ο πρόεδρος του ΑΣ Λιβαδειάς ΑΙΧΜΕΑΣ  Γιώργος Ανέστης απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στους αγρότες της πρώην επαρχίας Λιβαδειάς, να συμπαραταχθούν στη νέα προσπάθεια του συνεταιριστικού κινήματος στην περιοχή συμμετέχοντας στον αγροτικό συνεταιρισμό, δεσμεύτηκε να συνεχίσει και να εντείνει την ενημέρωση του αγροτικού πληθυσμού σε φλέγοντα ζητήματα που τον απασχολούν και ενημέρωσε για το Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών (Κ.Ε.Α ) που λειτουργεί στα γραφεία του ΑΣ Λιβαδειάς ΑΙΧΜΕΑΣ και που οι παραγωγοί μπορούν να απευθυνθούν και να ενημερωθούν, για όλα τα θέματα που αφορούν στον πρωτογενή τομέα.

Με εκτίμηση
Αγροτικός  Συνεταιρισμός  ΑΙΧΜΕΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα χρηματοδότηση 14.000.000 ευρώ εξασφάλισε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για 24 μικρά και μεγάλα έργα




Κ. Μπακογιάννης: «Η διεκδικητικότητα στην εξασφάλιση πόρων και η εξασφάλιση όσων δικαιούμαστε για την περιοχή μας δεν μπορεί να είναι επικοινωνιακό λεκτικό τσιτάτο αλλά πρέπει να αποδεικνύεται καθημερινά στην πράξη»
Μέσα από την οργανωμένη προσπάθεια και τον συντονισμό των υπηρεσιών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αλλά και προσπάθεια της νέας Περιφερειακής Αρχής εξασφαλίστηκαν 14.000.000 ευρώ  από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας που αφορά σε 24 έργα των οποίων οι πιστώσεις τους για το 2014 και η χρηματοδότηση τους είχαν εξαντληθεί. Με την νέα απόφαση χρηματοδότησης τα εν λόγω έργα είτε συνεχίζονται απρόσκοπτα, είτε προχωρούν σε επανεκκίνηση των εργασιών τους, είτε ξεκινούν με συγκεκριμένο ορίζοντα και χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής τους.
Έργα σημαντικά που αφορούν σχεδόν όλες τις Περιφερειακές Ενότητες και που αφορούν  σε μεγάλα έργα, όπως ενδεικτικά
•         η κατασκευή της Οδού Βαρβαριάδας-Αγράφων στην Ευρυτανία (η πίστωση για το 2014 των 460.000 ευρώ ενισχύθηκε κατά 1.540.000 ευρώ),
•         η κατασκευή της Διασταύρωσης Διστόμου-Δαυλείας στην Βοιωτία (η πίστωση για το 2014 των 160.000 ευρώ ενισχύθηκε κατά 1.140.000 ευρώ)
•         η βελτίωση της οδοποιίας πρώην Επαρχίας Καρύστου στην Εύβοια (η πίστωση για το 2014 των 100.000 ευρώ ενισχύθηκε κατά 1.400.000 ευρώ)
•         η αποκατάσταση κατολισθήσεων οδού Αγίου Δημητρίου στους Καλλιανούς στην Εύβοια(η πίστωση για το 2014 των 100.000 ευρώ ενισχύθηκε κατά 2.400.000 ευρώ) και
•         η συντήρηση του οδικού Δικτύου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (η πίστωση για το 2014 των 119.000 ευρώ ενισχύθηκε κατά 2.427.230 ευρώ)
αλλά και σε μικρότερα έργα υπερτοπικής σημασίας όπως φερ’ ειπείν
•         η αποκατάσταση του Αρχαίου θεάτρου Δελφών στην Φωκίδα (το έργο ήταν δημοπρατημένο αλλά δεν υπήρχε καμία πίστωση για να ξεκινήσει)
•         τα επείγοντα αντιπλημμυρικά έργα στον Σπερχειό ποταμό στην Φθιώτιδα (η πίστωση για το 2014 των 50.000 ευρώ ενισχύθηκε κατά 300.000 ευρώ)
•         η αποκατάσταση των πρανών του επαρχιακού δρόμου Μοναστηρίου-Μαναγούλης στον Δήμο  Ευπαλίου στην Φωκίδα (η πίστωση για το 2014 των 100.000 ευρώ ενισχύθηκε κατά 300.000 ευρώ)
•         η συνέχιση της οδού Μάρμαρα-Ανατολή στον Δήμο Μακρακώμης στην Φθιώτιδα (η πίστωση για το 2014 των 83.545 ευρώ ενισχύθηκε κατά 616.154  ευρώ) και
•         η κατασκευή της οδού Ραπτόπουλου-Νέου Αργυρίου στον Δήμο Αγράφων στην Ευρυτανία  (η πίστωση για το 2014 των 10.000 ευρώ ενισχύθηκε κατά 296.112 ευρώ επιπλέον)
Παράλληλα, με την νέα χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε το σύνολο των αναγκαίων πιστώσεων για το έργο της Καταπολέμησης κουνουπιών σε όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας καθώς και για έργα κατεπείγουσας προτεραιότητας που αφορούν σε συντηρήσεις και αποκαταστάσεις ζημιών σε επαρχιακά δίκτυα, σε αντιπλημμυρικές εργασίες σε ρέματα, σε τεχνικά έργα αντιμετώπισης κατολισθήσεων αλλά και σε απαλλοτριώσεις έργων.
Με την νέα χρηματοδότηση που διεκδίκησε και εξασφάλισε η νέα Περιφερειακή αρχή το νέο όριο πιστώσεων των έργων που χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και από το Υπουργείο  Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας διαμορφώνεται σε 21.910.000 ευρώ από 8.000.000 που ήταν μέχρι και σήμερα. Χρήματα με ξεκάθαρο όφελος για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και την πορεία των έργων της Περιφέρειάς μας , και απολύτως αναγκαίων για την Στερεά Ελλάδα με δεδομένη την οικονομικά και δημοσιονομικά δύσκολη κατάσταση που διανύει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια.






Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ - Α.Τ.Ε.Ι. ΑΘΗΝΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Οι Σύλλογοι και τα Σωματεία Εργαζομένων «Βοήθεια στο Σπίτι» (ΒΣΣ), σας προσκαλούν στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο που διοργανώνουν μαζί με το Α.Τ.Ε.Ι. Αθηνών  που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Περιφέρειας Αττικής  (Χολαργός , Μεσογείων  156, στάση  μετρό: Εθνική Άμυνα) την Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014 με θέμα:
«Τοπική Αυτοδιοίκηση και Βοήθεια στο Σπίτι

Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδηλώσεις του Δήμου Λεβαδέων για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, ο Δήμος Λεβαδέων, η Δ/νση Α’βαθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας, η Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ψυχικής Υγείας Λιβαδειάς και το Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών (Οικοτροφεία Λιβαδειάς ΑΙΑΣ – ΔΙΑΣ – ΜΟΛ) διοργανώνουν μια σειρά εκδηλώσεων με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κυρίως των νέων σχετικά με την αναπηρία.
Οι εκδηλώσεις, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί, απευθύνονται σε μαθητές της Α’βαθμιας εκπαίδευσης και συμπεριλαμβάνουν βιωματικές προσεγγίσεις ώστε οι μαθητές να κατανοήσουν το θέμα της αναπηρίας και με αυτό τον τρόπο να ξεκινήσει μια προσπάθεια για την άρση των προκαταλήψεων που θα οδηγήσει στην αλλαγή νοοτροπίας απέναντι στα άτομα με αναπηρία.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως ακολούθως:
Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου
11:00 Βιωματικές προσεγγίσεις τυφλότητας και κινητικής αναπηρίας από μαθητές Δημοτικών Σχολείων στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς
Αίθουσα Συνεδριάσεων στο Διοικητήριο
18:00    Χαιρετισμοί Επισήμων
18:30    Αποσπάσματα από τον «Μικρό Πρίγκιπα»  του     Antoine      saint Exupery με συντονιστή τον κ. Γεώργιο Λάιο και τη     συμμετοχή των φιλοξενούμενων της ΕΠΑΨΥ Λιβαδειάς
19:00    Το μουσικό πρόγραμμα θα πλαισιώσει ο     Δ/ντης     Τμημάτων Μουσικής του Δήμου Λεβαδέων κ. Γ.     Κοσμίδης     και η σολίστ κα Ισμήνη Μαντζουράνη 
19:30    Δεξίωση στο εντευκτήριο του Διοικητηρίου
Έκθεση Φωτογραφίας από την ομάδα φωτογραφίας του Οικοτροφείου και του προστατευμένου διαμερίσματος της ΕΠΑΨΥ Λιβαδειάς 

Πέμπτη 4 και Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου
Επισκέψεις σχολικών τάξεων Δημοτικών Σχολείων στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς, βιωματικές προσεγγίσεις (αλλαγή ημερομηνίας από Τρίτη 2 Δεκεμβρίου σε Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου λόγω υποχρεώσεων των εκπαιδευτικών)




Διαβάστε Περισσότερα »

Χρυσός ο αθλητής Taekwondo της Ελένης Ανδρέου στο Πρωτάθλημα της Βουλγαρίας 2014


Το Χρυσό Μετάλλιο στο Πρωτάθλημα Taewondo "1st Hereya Trophy - 1st Korean Ambassador Cup" της Βουλγαρίας 29-30 Νοεμβρίου 2014,κατέκτησε ο αθλητής της Ελένης Ανδρέου, Άκης Γκόλφης απο τα Άσπρα-Σπίτια και το Χάλκινο Μετάλλιο κατέκτησε επίσης η αθλήτρια της Ελένης Ανδρέου,Δήμητρα Γιαγκιλίτση απο το Γαλαξίδι.
Δύο δυνατοί αθλητές της Ακαδημίας Taekwondo Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας που στέλνει η χώρα μας σε όλες τις Διεθνείς Διοργανώσεις Αγώνων του Taekwondo και κατακτούν σε όλες Μετάλλια!!!!
Μπράβο στους αθλητές και στις οικογένειές τους που μας κάνουν πιο δυνατούς και υπερήφανους!!!!!

1st Hereya Trophy - 1st Korean Ambassador Cup,Βουλγαρία 29/11/2014
Χρυσό Μετάλλιο : Άκης Γκόλφης
Χάλκινο Μετάλλιο : Δήμητρα Γιαγκιλίτση

Διαβάστε Περισσότερα »

"Σκότωσα τον αδελφό μου..." - Τραγωδία στη Λαμία - Πως έγινε το τραγικό συμβάν - ΒΙΝΤΕΟ

Δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που έγινε ο Λαμιώτης γιατρός, να σκοτώσει κατά λάθος τον αδελφικό του φίλο - Τι είπε στην κατάθεσή του - Πως έγινε το κακό

Ελεύθερος αφέθηκε το απόγευμα, μετά την απολογία του στον Εισαγγελέα, ο 45χρονος γιατρός, ο οποίος είναι συντετριμμένος από το πρωινό τραγικό συμβάν.

«Σκότωσα τον αδελφό μου...», μονολογούσε ξανά και ξανά, όταν τον συναντήσαμε στα δικαστήρια Λαμίας.

Ήταν πάνω από 20 χρόνια φίλοι κολλητοί, ωστόσο η μοίρα τους έπαιξε άσχημο παιχνίδι.
Όλα έγιναν στις 8:30΄ το πρωί σε κατάστημα με είδη κυνηγίου και αλιείας που διατηρούσε ο άτυχος 39χρονος στη Λαμία.


Καρέ καρέ το τραγικό συμβάν

Ο 45χρονος γιατρός ξεκίνησε το πρωί για Αθήνα, όπου είχε τρία προγραμματισμένα χειρουργεία. Πέρασε όμως από το μαγαζί του φίλου του Κώστα Βεράκη για να του αφήσει ένα πιστόλι του οποίου η άδεια είχε λήξει στις 27 Νοεμβρίου.

«Όταν έφτασα στο μαγαζί του Κώστα, στις 8:20΄ περίπου, ήταν κλειστό. Τον πήρα στο κινητό και μου είπε ότι σε ένα λεπτό φτάνει. Πράγματι ήρθε με τη γυναίκα του, η οποία ανέβηκε στον επάνω όροφο όπου  διαμένουν η μητέρα και η αδελφή του φίλου μου. Εμείς μπήκαμε στο μαγαζί και αφού του είπα για το όπλο, μου έδωσε ένα σπρέι για να ρίξω στο πιστόλι μου. Στη συνέχεια άδειασα τον γεμιστήρα χωρίς ποτέ να μου περάσει από το μυαλό ότι θα μπορούσε να υπάρχει σφαίρα στη θαλάμη. Ο φίλος μου καθόταν σε ένα μικρό τραπεζάκι και εγώ ακριβώς απέναντί του όρθιος, προσπάθησα να βάλω το όπλο στη θήκη του για να του το δώσω. Σε αυτές τις στιγμές ο Κώστας άπλωσε το χέρι του για να το πάρει και πάνω εκεί έγινε το κακό. Άρχισα να ουρλιάζω και να ζητάω βοήθεια και ταυτόχρονα έκανα τεχνητές αναπνοές και μαλάξεις στον Κώστα μαζί με τη γυναίκα του, που ακούγοντας τα ουρλιαχτά κατέβηκε και αμέσως της ζήτησα να καλέσει επειγόντως το ΕΚΑΒ και να τους πει ότι είναι σοβαρό περιστατικό με πυροβολισμό. Όταν ήρθε το ΕΚΑΒ τους είπα να μη διακόψουν τις προσπάθειες ανάνηψης κατά τη μεταφορά στο νοσοκομείο, ενώ εγώ με το δικό μου αυτοκίνητο και με τη σύζυγό του ακολουθήσαμε το ασθενοφόρο. "Σκότωσα άθελά μου τον καλύτερό μου φίλο" ...», είπε μεταξύ άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες στην κατάθεσή του ο 45χρονος γιατρός.

Ήταν ένα τραγικό συμβάν δήλωσε στο LamiaReport ο ποινικολόγος Γιώργος Δούμας, ο οποίος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του 39χρονου, εξερχόμενος από τα δικαστήρια Λαμίας, μετά την απολογία του γιατρού στον Εισαγγελέα.

Δείτε το βίντεο:
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ -ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ


ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ
ΣΠΕΥΣΑΤΕ!!!

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) του Δήμου Θηβαίων, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων και την Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης υλοποιεί δωρεάν Εκπαιδευτικά Προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Το Έργο χρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους.

Κατά τους μήνες Δεκέμβριο - Ιανουάριο  το Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Θηβαίων θα υλοποιήσει δωρεάν τα κάτωθι προγράμματα εκπαίδευσης:

1. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
1.4 Αγροτική επιχειρηματικότητα – Marketing αγροτικών προϊόντων (25 ΩΡΕΣ)
1.5 Βιολογικά προϊόντα: Παραγωγή – Πιστοποίηση – Διάθεση (25 ΩΡΕΣ)
1.8 Δημιουργώ τη δική μου επιχείρηση (25 ΩΡΕΣ)
1.12 Επαγγελματική ενεργοποίηση ανέργων γυναικών (25 ΩΡΕΣ)

2.ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
2.1 Περιβάλλον και καθημερινή ζωή (25 ΩΡΕΣ)
2.4 Οικολογικές λύσεις για το σπίτι (25 ΩΡΕΣ)
2.7  Αστικοί λαχανόκηποι (25 ΩΡΕΣ)
2.8  Πρακτικές συμβουλές (υγιεινής) διατροφής(25 ΩΡΕΣ)

4.ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
4.2  Βελτιώνω την ορθογραφία μου (25 ΩΡΕΣ)
4.3  Σύνταξη εγγράφων – φορμών (50 ΩΡΕΣ)

5.ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ
5.1    Διαχείριση εργασιακού άγχους/Εναρμόνιση επαγγελματικής και προσωπικής ζωής (25 ΩΡΕΣ)
5.5    Διαχείριση διαπροσωπικών σχέσεων (25 ΩΡΕΣ)
5.9    Αντιμετώπιση της κοινωνικής κρίσης στην καθημερινή ζωή (25 ΩΡΕΣ)

6. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ
6.2  Εικαστικό Εργαστήρι (50 ΩΡΕΣ)
6.8 Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής (50 ΩΡΕΣ)
6.9 Αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς  (25 ΩΡΕΣ)

Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτούνται:
Η συμπλήρωση σχετικής αίτησης (διατίθεται στο Κ.Δ.Β.Μ. και στην ιστοσελίδα του Δήμου http://kentrodiaviouthivas.blogspot.gr και www.thiva.gr )
Φωτοτυπία Αστ. Ταυτότητας ή Διαβατηρίου
Για πληροφορίες & εγγραφές απευθυνθείτε στο Κ.Δ.Β.Μ Δήμου Θηβαίων Διεύθυνση: Κύπρου 3 Θήβα.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2262350662
Fax: 2262080025
E-mail: kdvm902@gmail.com

Υπεύθυνη Εκπαίδευσης, Ανάπτυξης και Διασφάλισης Ποιότητας ΚΔΒΜ Θηβαίων: Μαρία Παππά
Υπεύθυνη Οργάνωσης ΚΔΒΜ Θηβαίων: Ιωάννα Λυμπερίου

Υποβολή αιτήσεων:
ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ & ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ & ΩΡΕΣ 10.00 - 13.00 μ.μ.

ΛΗΞΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014


Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει το Δ.Σ. του Δήμου Θηβαίων

Σας αποστέλλουμε για ενημέρωσή σας την υπ’ αριθ. πρωτ. 34098/28-11-2014 πρόσκληση για την 22η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Θηβαίων, η οποία θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Παλαιού Δημαρχείου-οδός Πινδάρου & Οιδίποδος, στις  3  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ του 2014, ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 18:00, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης :
1ο.    Αποδοχή της απόφασης επανένταξης της πράξης με τίτλο : “Βιοκλιματική αναβάθμιση του δημόσιου ανοικτού χώρου κατά μήκος του ιστορικού ρέματος Χρυσορρόα της Θήβας» στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 1 «Προστασία Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος & Αστικές Μεταφορές – Αντιμετώπιση Κλιματικής Αλλαγής – Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας» του Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α. 2007-2013, αποδοχή χρηματοδότησης και ορισμός υπόλογου  Διαχειριστή.
2ο.    Λήψη απόφασης για τη συμμετοχή του Δήμου Θηβαίων στην Γενική Συνέλευση της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες» που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Δεκεμβρίου 2014 στο Λιδωρίκη Δ.Δωρίδος και ορισμός εκπροσώπου.
3ο.    Έγκριση Κανονισμού  Καθαριότητας  του Δήμου Θηβαίων(θέμα από αναβολή- ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ).

4ο.    Λήψη απόφασης για την  παραχώρηση μιας θέσης στάθμευσης επί της οδού Π.Δράκου 11 έμπροσθεν των γραφείων της ΔΕΠΟΔΑΘ Α.Ε. για τις ανάγκες της επιχείρησης και ανάκληση της προγενέστερης απόφασης Δ.Σ. 252/2008. (σχετ. η υπ’ αριθ. 103/2014 Απόφασης της Επ. Ποιότ. Ζωής – θέμα από αναβολή - ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ).

5ο.    Συζήτηση και λήψη απόφασης για την ανέγερση προτομής του Δημάρχου Ιωάννη Ν.Κτιστάκι και επιλογή χώρου τοποθέτησής της. (θέμα από αναβολή - ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ).

6ο.    Συζήτηση και λήψη απόφασης επί προταθέντος σχεδίου ψηφίσματος από το ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, για τη διαδικασία επανελέγχου της μετατροπής των συμβάσεων των υπαλλήλων ορισμένου χρόνου σε συμβάσεις αορίστου χρόνου στους ΟΤΑ ( θέμα από αναβολή ).

7ο.    Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. και 1ου Π.Κ.Ν.Τ.Μ.   του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ – ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ Τ.Κ. ΛΕΥΚΤΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΣ».

8ο.    Λήψη απόφασης  μετά την υπ’αριθ. 813/16-4-2014 ένσταση του Νικολάου Μάνθου κατά της υπ’αριθ. 52/2014 απόφασης Δ.Σ. που αφορά τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου στο Ο.Τ. 434 για την ιδιοκτησία Βενιζέλου Γεωργίου, Κων/νου και Παναγιώτη (σχετ. η υπ’ αριθ. 113/2014 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).

9ο.    Εξέταση αιτήματος της κ. Τούντα Νικολέττας για τη διακοπή μίσθωσης του με αριθ. 31 καταστήματος της Δημοτικής Αγοράς.


                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                    ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                      ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ. ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ




Διαβάστε Περισσότερα »

Ο οδηγός της Πυροσβεστικής για χριστουγεννιάτικο στολισμό: Τα «δεν» και τα «πρέπει» για την αποφυγή πυρκαγιάς

Μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε το πρωί της Δευτέρας στο λύκειο της Νέας Ιωνίας Βόλου όταν ενώ στόλιζαν μαθητές καραβάκι για τις γιορτές των Χριστουγέννων ξαφνικά τυλίχτηκε στις φλόγες, η Πυροσβεστική Υπηρεσία εξέδωσε συγκεκριμένες οδηγίες προς τους πολίτες για να μην παρουσιαστούν παρόμοια περιστατικά.

Σημειώνεται ότι η σημερινή πυρκαγιά ήταν μικρής εστίας και κατασβέστηκε γρήγορα,ωστόσο προκάλεσε πανικό εξ αιτίας του πυκνού καπνού.

Ειδικότερα για τα χριστουγεννιάτικα φωτιστικά συνιστάται στους πολίτες:

    Να χρησιμοποιούν πάντα φωτιστικά και διακοσμητικά προϊόντα που φέρουν πιστοποίηση καταλληλότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
    Να επιθεωρούν τουλάχιστον μια φορά το χρόνο τα χριστουγεννιάτικα φωτιστικά σας για διαρροές, κοψίματα, ή καμένες λάμπες καθώς και το φις για καλή προσαρμογή με την πρίζα για την αποφυγή σπινθηρισμών
    Να ακολουθούν  πιστά τις οδηγίες χρήσης του κατασκευαστή για την τοποθέτηση των φωτιστικών, καθώς κάποια είναι κατασκευασμένα για εσωτερική ή εξωτερική χρήση, αλλά  όχι και για τα δύο
    Αν σκοπεύουν να στολίσουν με φωτιστικά και εξωτερικούς χώρους του σπιτιού σας, να το κάνουν πάντα κατά τη διάρκεια της μέρας για να μπορούν να βλέπουν τυχόν φθορές στις καλωδιώσεις ή υγρασία που μπορεί να έχει εισχωρήσει στις επαφές. Αν έχουν επαφή με μεταλλικά αντικείμενα μην τα ανάψουν μέχρι να βεβαιωθούν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος και λειτουργούν κανονικά.
    Να ελέγξουν τα volt των φωτιστικών με αυτά της πρίζας καθώς και σημάνσεις του ΕΛΟΤ για βεβαίωση ελέγχου από αρμόδιο εργαστήριο.
    Να μην αφήνουν  τα φωτιστικά να ακουμπούν σε υλικά που πιάνουν εύκολα φωτιά όπως χαρτιά ή υφάσματα κ.α.

Σχετικά με το χριστουγεννιάτικο δέντρο η Πυροσβεστική συμβουλεύει τους πολίτες:

    Το χριστουγεννιάτικο  δέντρο να το τοποθετούν κάπου που να τους ικανοποιούν σαν θέση, αλλά θα πρέπει να απέχει τουλάχιστον ένα μέτρο από το τζάκι ή άλλες εστίες και να έχει και την απαιτούμενη ασφάλεια σε ότι αφορά την στήριξη του και να μην είναι σε επαφή με άλλα αντικείμενα του χώρου ή να φράσσει εξόδους του σπιτιού.
    Αν στολίσουν «φυσικό» δέντρο να προσέξουν να μην είναι ξεραμένο και να προσπαθήσουν να το διατηρούν υγρό με συχνό πότισμα.
    Εάν αγοράσουν τεχνητό δέντρο, να βεβαιωθούν πως φέρει πιστοποίηση ότι είναι κατασκευασμένο από  βραδυφλεγή υλικά.

Τα στελέχη της Πυροσβεστική επισημαίνουν πως «τα παιδιά μαγεύονται από το χριστουγεννιάτικο δέντρο και δεν θα πρέπει ποτέ να τα αφήνετε να παίζουν χωρίς επιτήρηση κάτω από αυτό. Αναπτήρες, σπίρτα, καλώδια, πρίζες και φωτάκια θα πρέπει να μην είναι προσεγγίσιμα από τα παιδιά. Για να αποφύγετε ανατροπές ή τραυματισμούς, μπορείτε να κόψετε τα χαμηλότερα κλαδιά ή να το στερεώσετε στο ταβάνι με πετονιά. Επίσης αποσυνδέετε πάντα τα φωτιστικά του χριστουγεννιάτικου δέντρου  πριν φύγετε από το σπίτι ή πριν πάτε για ύπνο».

Σχετικά με τα κεριά η Πυροσβεστική αναφέρει προς τους πολίτες:

    Εάν ανάβουν κεριά στο χώρο τους, πρέπει πάντα να τα τοποθετούν σε σταθερές  βάσεις (όχι πλαστικά ή άλλα εύφλεκτα υλικά), να τα έχουν σε απόσταση από κουρτίνες και ποτέ μην τα αφήνουν αναμμένα όταν φεύγουν.
    Να τα κρατήσουν μακριά από χώρους που μπορεί να υπάρξει ρεύμα αέρα.
    Να μην τα τοποθετούν κάτω από ράφια ή άλλες επιφάνειες και να τα αφήσουν  10 cm τουλάχιστον απόσταση μεταξύ δύο κεριών.
    Ποτέ να μην χρησιμοποιούν αναμμένα κεριά για να διακοσμήσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο, και να βεβαιωθούν ότι κάθε αναμμένο κερί στο χώρο είναι τοποθετημένο μακριά από τα κλαδιά του δέντρου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ψήφισμα του Δήμου Λεβαδέων σχετικά με τη διεκδίκηση για σταθερή και πλήρη σχέση εργασίας στο Δημόσιο και του Δήμους

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014 αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η έκδοση ψηφίσματος του Δήμου Λεβαδέων σχετικά με τη διεκδίκηση για σταθερή και  πλήρη σχέση εργασίας στο Δημόσιο και τους Δήμους.
Το κείμενο του ψηφίσματος είναι το εξής:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο Λεβαδέων συνυπογράφει το ψήφισμα των 10 Δημάρχων της Αττικής που αφορά τη σταθερή, πλήρη σχέση εργασίας στο Δημόσιο και τους Δήμους σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους Νόμους και καλεί για συμμετοχή και στήριξη όλους τους συναδέλφους αιρετούς σε όλη την Ελλάδα.
Διεκδικούμε την υπεράσπιση της σταθερής και μόνιμης σχέσης εργασίας, ως κυρίαρχου εργασιακού μοντέλου στους ΟΤΑ, γιατί αυτό σημαίνει καλύτερη ποιότητα παροχής υπηρεσιών από εκπαιδευμένους και με γνώση υπαλλήλους, δηλαδή :
Καλύτερη αξιοποίηση των δημόσιων πόρων και δυνατοτήτων για τους πολίτες,
καλύτερο επίπεδο διαβίωσης και ψυχοκοινωνικής ισορροπίας των εργαζομένων,
καλύτερη κοινωνική και οικονομική ζωή των τοπικών κοινωνιών.
Απαιτούμε την εφαρμογή του Συντάγματος και πιο συγκεκριμένα στα σημεία:

Άρθρα 5, 21 και 22 για την προσφορά εργασίας και κοινωνικής προστασίας σε κάθε κάτοικο της χώρας
Άρθρο 102 για την παροχή των αναγκαίων και ικανών πόρων στους ΟΤΑ για την παροχή των υπηρεσιών τους
Απαιτούμε την εφαρμογή της Νομιμότητας και την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας για την ύπαρξη δύο μόνο κατηγοριών εργαζομένων στους ΟΤΑ. Εκείνους που καλύπτουν:
Πάγιες και διαρκείς ανάγκες με σταθερή σχέση εργασίας, μόνιμοι ή αορίστου χρόνου και
Εποχιακές και ανάγκες προγραμμάτων με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, σύμφωνα με τις συλλογικές συμβάσεις.
Απαιτούμε επίσης άμεσα:
Αναίρεση της απαγόρευσης πρόσληψης του αναγκαίου, μόνιμου και εποχικού, προσωπικού μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη που εισπράττουν οι Δήμοι και που εμποδίζονται να αποδώσουν ουσιαστικά στους Δημότες τους, μέτρο που δεν έχει καμία δημοσιονομική επιβάρυνση.
Εφαρμογή από χθες, του μέτρου 1:5 (ένας προσλαμβανόμενος ανά 5 αποχωρούντες) για τις υπόλοιπες μη ανταποδοτικές  υπηρεσίες
Κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας και των by pass διαδικασιών «υπενοικίασης» εργαζομένων για την κάλυψη παγίων αλλά και εποχικών αναγκών των Δημόσιων και κοινωνικών οργανισμών και φορέων.
Απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών πρόσληψης συμβασιούχων ορισμένου χρόνου. Ειδικά σε κρίσιμους κοινωνικούς τομείς, επέκταση των χρονικών ορίων πέραν του 8μήνου, όπου απαιτείται για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών π.χ. βρεφονηπιακοί σταθμοί.
Πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα σύμφωνα με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας για κάθε εργαζόμενο στους ΟΤΑ με οποιαδήποτε σχέση εργασίας και αν απασχολείται.

Θυμίζουμε τέλος ότι, παράλληλα, διεκδικούμε σύμφωνα και με τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων της Τ.Α.:
Άμεση ολοκλήρωση του εσωτερικού ελέγχου και δίωξη των περιπτώσεων πλαστών τίτλων σπουδών.
Ακύρωση των διαδικασιών επανακαθορισμού κριτηρίων για την εφαρμογή του Π.Δ. 164/2004, που οδηγεί σε χιλιάδες νέες απολύσεις. Τερματισμός των διώξεων των αιρετών.
Ακύρωση των διώξεων σε αιρετά όργανα που εφαρμόζουν δικαστικές αποφάσεις, με τις οποίες δικαιώνονται εργαζόμενοι.»






Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτακτο δελτίο της ΕΜΥ -Ερχονται καταιγίδες από την Τρίτη



Η ΕΜΥ, με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, προειδοποιεί για ισχυρές βροχές και καταιγίδες από την Τρίτη. Την Τετάρτη τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα.

Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας αναφέρει ότι από αύριο Τρίτη θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπεριο και βαθμιαία τη δυτική Στερεά, το νότιο Ιόνιο και πιθανώς τη βορειοδυτική Πελοπόννησο.

Την Τετάρτη τα φαινόμενα θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες. Την Πέμπτη οι βροχές και οι καταιγίδες θα περιοριστούν στην ανατολική χώρα και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ημερολόγιο 2015 απο την Δημοτική Βιβλιοθήκη Θήβας



Έχοντας διπλή στόχευση, ο σύλλογος «Οι Φίλοι του Βιβλίου και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θήβας», κυκλοφόρησε ένα καλαίσθητο ημερολόγιο τοίχου για το 2015.
Αφενός μεν για να σταθεί όρθιος οικονομικά ώστε να συνεχίσει τις δράσεις του γύρω από το βιβλίο και τη φιλαναγνωσία και αφετέρου για να προωθήσει την αγάπη προς το διάβασμα και τη λογοτεχνία. Προς αυτές τις κατευθύνσεις κινούμενο, το ημερολόγιο περιλαμβάνει ένα καταπληκτικό κείμενο του Φ.Γ.Λόρκα για τη σημασία του βιβλίου στη ζωή μας και δώδεκα μεγάλους συγγραφείς, γεννημένους τον αντίστοιχο μήνα, με μικρό απόσπασμα από κάποιο έργο τους, τιμάται δε προς 5 έκαστο.
Μπορείτε να το βρείτε στα βιβλιοπωλεία «Γραφή» της Σ.Κανακάλη (εμπορικό κέντρο) και Α.Σαμιώτη (έναντι 2ου γυμνασίου-λυκείου Θήβας) καθώς και στο τυπογραφείο του Ν.Λεμονάκου (Βουρδουμπά 9α).
Έχουμε ανάγκη τη στήριξη σας, πέραν του ότι για το ημερολόγιο μας αξίζει να δαπανήσετε αυτό το μικρό ποσό.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο πρόεδρος
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ



Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Εορταστική εκδήλωση για τη Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου



Διαβάστε Περισσότερα »

Τσεκούρι στις συντάξεις, μειώσεις παντού

Ενοποιήσεις ταμείων, πάγωμα αυξήσεων, μειώσεις συντάξεων, μείωση του ΕΚΑΣ, αύξηση ορίων ηλικίας και τέλος στις πρόωρες συντάξεις πριν από τα 62 έτη.

Αυτές είναι οι αλλαγές που απαιτεί η Τρόικα και έρχονται στο ασφαλιστικό μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια και φέρνουν τα πάνω κάτω για εκατομμύρια ασφαλισμένους σε όλα τα Ταμεία.
Οι εκπρόσωποι των δανειστών άσκησαν ασφυκτικές πιέσεις στο Παρίσι για το Ασφαλιστικό, ζητώντας μέτρα άμεσης ταμειακής απόδοσης για να καλυφθεί ένα ποσό κοντά στο 1 δις ευρώ.
Στο επίκεντρο βρέθηκε το θέμα των ορίων ηλικίας, καθώς η τρόικα για άλλη μια φορά επικεντρώθηκε στις πρόωρες συντάξεις (δηλαδή σε όσους αποχωρούν πριν από το 62ο έτος). Στο στόχαστρο βρίσκονται περίπου 100.000 εργαζόμενοι που έχουν τα έτη ασφάλισης αλλά δεν έχουν πιάσει το όριο ηλικίας (π.χ. μητέρες ανηλίκων, εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, δημόσιοι υπάλληλοι).
Η ελληνική πλευρά επισήμανε πως το θέμα αυτό έχει λυθεί με μια σειρά νόμων που προβλέπουν πλήρη σύνταξη στα 67 και μειωμένη στα 62 για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα από το 2013 και μετά. Ωστόσο, η τρόικα ζητά την άμεση εφαρμογή των ρυθμίσεων, επιμένοντας στο θέμα των πρόωρων και εστιάζοντας σε όσους έχουν «αποφύγει» την αύξηση των ορίων. Αναλυτικά:

Μειώσεις παντού στις συντάξεις

Η πρώτη αλλαγή έχει να κάνει με τις μειώσεις των συντάξεων και όλα δείχνουν ότι δεν θα ισχύσει η προβλεπόμενη αύξηση κατά 3,2% στις κύριες συντάξεις. Το κόστος υπολογίστηκε στα 900 εκατομμύρια ευρώ και εκρίθη ότι έπρεπε να κοπεί.
Η δεύτερη αλλαγή αφορά στο ΕΚΑΣ που σύμφωνα με τους υπολογισμούς λόγω λανθασμένης καταβολής υπήρξε υπέρβαση κατά 200 εκατομμύρια και έτσι έρχεται νέος υπολογισμός, κάτι που θα σημάνει μειώσεις για χιλιάδες συνταξιούχους. Δείτε το ρεπορτάζ παρακάτω.

Μεγάλοι χαμένοι οι σημερινοί 40ρηδες

Η τρόικα ζητά αλλαγή στον υπολογισμό των κύριων συντάξεων με βάση όλα τα έτη ασφάλισης και κάπως έτσι οι νέοι συνταξιούχοι θα έχουν απώλειες στο ποσό της σύνταξης ως και 30% σε σχέση με σήμερα.
Ταυτόχρονα η τρόικα ζητά μείωση της κρατικής επιδότησης στις κατώτατες συντάξεις οι οποίες κινδυνεύουν να πέσουν ακόμη και κάτω από τα 300 ευρώ.

Αύξηση ορίων ηλικίας σε όλα τα επίπεδα

Οι μεγάλοι χαμένοι είναι κυρίως οι 40ρηδες, όσοι δηλαδή γεννήθηκαν από το 1975 και μετά θα δουν αύξηση στα όρια ηλικίας για πρόωρη συνταξιοδότηση κατά πέντε έτη, από τα 15 στα 20 δηλαδή ή από τα 4.500 στα 6.500 ένσημα.
Χάνουν τουλάχιστον 250.000 ασφαλισμένοι από τα νέα μέτρα

Σε όλα τα Ταμεία όμως για όλους τους υπαλλήλους δημοσίου και ιδιωτικού τομέα ουσιαστικά καταργούνται όλες οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις πριν τα 62 έτη από το 2021.
Οι αλλαγές θα αρχίσουν με αύξηση κατά 2 έτη το 2019 και άλλα 2 έτη το 2021.
Επιπλέον έτη θα αναγκαστούν να εργαστούν οι μητέρες ανηλίκων εκείνοι που συμπληρώνουν τα 25 έτη σε δημόσιο και ΔΕΚΟ και οι ασφαλισμένοι πριν το 1993.
Από τις αλλαγές αυτές πλήττονται ουσιαστικά 250.000 ασφαλισμένοι.


Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού -Ερχονται βροχές και καταιγίδες

Με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αλλά και μεταφορά σκόνης από την Αφρική μπαίνει ο Δεκέμβρης.

Αναλυτικά, η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για σήμερα έχει ως εξής:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 08 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως από το απόγευμα στα βορειοδυτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 και βαθμιαία 7 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 14 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 11 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες κυρίως στις βορειότερες περιοχές.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 14 έως 23 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα βόρεια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα βόρεια τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 14 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 12 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα.
Ανεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 11 έως 14 βαθμούς κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα


Σαν σήμερα το 1818 ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης μυείται στη Φιλική Εταιρεία.

800 - Ο Καρλομάγνος κρίνει τις κατηγορίες εναντίον του Πάπα Λέοντα Γ' στο Βατικανό.

1640 – Τέλος της Ιβηρικής Ένωσης: η Πορτογαλία ανακηρύσσει βασιλιά τον Ιωάννη Δ' τερματίζοντας μία περίοδο 60 ετών προσωπικής ένωσης των στεμμάτων της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.

1797 – Συλλαμβάνεται στην Τεργέστη ο Ρήγας Φεραίος μαζί με το συνεργάτη του Χριστόφορο Περραιβό.

1818 - Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης μυείται στη Φιλική Εταιρεία.

1821 – Ελληνική Επανάσταση του 1821 – Αρχίζει στο Άργος η Πελοποννησιακή Συνέλευση με περιορισμένες αρμοδιότητες.

1826 – Ελληνική Επανάσταση του 1821 – Ο φιλέλληνας Φαβιέρος σπάει τον τουρκικό κλοιό και ανεβαίνει με ενισχύσεις στην πολιορκημένη Ακρόπολη των Αθηνών.

1909 - Αρχίζει τη λειτουργία του το Νοσοκομείο Συγγρού στην Αθήνα, ειδικευμένο στα δερματικά και αφροδίσια νοσήματα.

1913 – Η Κρητική Πολιτεία ενώνεται επισήμως με την Ελλάδα

1944 – Δεκεμβριανά (ημέρα Παρασκευή) Οι ΕΑΜικοί υπουργοί της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου αρνούνται να συμμετάσχουν στο υπουργικό συμβούλιο. Αφορμή η ασυμφωνία στη ποσοστιαία συμμετοχή των ομάδων εθνικής αντίστασης στον υπό ανασυγκρότηση εθνικό στρατό. ΕΑΜ εξαγγέλλει συλλαλητήριο για την πρώτη Κυριακή, 2 ημέρες μετά, στη πλατεία Συντάγματος.

1960 - Αιματηρές συμπλοκές στην Αθήνα μεταξύ αστυνομικών και απεργών οικοδόμων.

1981 – Γιουγκοσλαβικό αεροπλάνο DC-9 συντρίβεται στην Κορσική: 178 νεκροί

1988 – H Μπεναζίρ Μπούτο γίνεται η πρώτη γυναίκα ηγέτης μουσουλμανικής χώρας στο Πακιστάν.

1990 – Εκλογή Πατριάρχου Σερβίας κ. Παύλου.

2002 – Δημιουργία της Ελληνικής Βικιπαίδειας.
enikos.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Μαμάδες προσοχή! Μη δημοσιεύσετε καμία φωτογραφία του παιδιού σας στο facebook

Το Facebook και γενικά τα social media έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών, ανεξαρτήτου μόρφωσης μπαίνουν επί καθημερινής βάσεως στο δημοφιλές μέσο για να επικοινωνήσουν με τους διαδικτυακούς τους φίλους, ή για να ανεβάσουν τραγούδια, ή ακόμη και για να ποστάρουν οικογενειακές τους φωτογραφίες. Το τελευταίο όμως είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και μπορεί άθελά σας να θέσετε σε κίνδυνο τη ζωή του παιδιού σας.

Ο Διευθυντής του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μάνος Σφακιανάκης, σε πρόσφατη ομιλία του με θέμα την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο, τόνισε χαρακτηριστικά: «Καμία φωτογραφία των παιδιών στο διαδίκτυο»! Όπως ανέφερε στη χώρα μας υπάρχουν πολλά περιστατικά παιδιών που ήρθαν σε πολύ δύσκολη θέση όταν οι φωτογραφίες που ανήρτησαν οι γονείς τους στα social media υπέστησαν photoshop και στην συνέχεια έπεσαν θύματα bulluing από τους φίλους και συμμαθητές τους. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι οι παιδεραστές κυκλοφορούν ανάμεσά μας, και μπορεί να έχουν ένα ψεύτικο προφίλ στο facebook και να παρακολουθούν την κάθε σας κίνηση.

Τι πρέπει να κάνετε εσείς; Να κατεβάσετε ό,τι φωτογραφία έχετε ανεβάσει στον προσωπικό σας λογαριασμό και σε περίπτωση που σας έχουν κάνει tag άλλοι, πείτε τους να σας σβήσουν. Αυτό που προέχει πάνω από όλα είναι η ασφάλεια του παιδιού σας και μόνο.

mothersblog.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Τα 15 ΤΡΙΚ των καταστημάτων! Πώς κάνουν τους καταναλωτές να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Τα 15 ΤΡΙΚ των καταστημάτων! Πώς κάνουν τους καταναλωτές να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα!Ούτε η λίστα του σούπερ μάρκετ, ούτε η αποφασιστικότητα για συγκεκριμένη αγορά ενός και μόνο ρούχου σώζει....
Οταν μπει κανείς σε κατάστημα- με την προϋπόθεση βέβαια ότι το «σηκώνει» η τσέπη του- το πιο πιθανό είναι να αγοράσει περισσότερα από όσα ήθελε όταν αποφάσισε να βγει από το σπίτι του. Γιατί συμβαίνει αυτό;
Εχουν και οι επιχειρηματίες τα μυστικά τους. Γιατί υπάρχει ολόκληρη... επιστήμη για το πώς μπορούν να κάνουν τους καταναλωτές να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα, δελεάζοντάς τους με μουσική, χρώματα και τη στρατηγική τοποθέτησης των εμπορευμάτων στο κατάστημα. Σύμφωνα με το Business Insider, αυτά είναι 15 από τα τρικ που επιστρατεύουν:
Η μεγάλη επιγραφή «Εκπτώσεις» κάνει τον κόσμο να μπει στο μαγαζί, όπου τελικά μπορεί να ψωνίσει αντικείμενα που δεν έχουν έκπτωση.
Το καροτσάκι σχεδιάστηκε στα τέλη της δεκαετίας του '30, προκειμένου οι καταναλωτές να κάνουν περισσότερες αγορές, πιο εύκολα.
Στα σούπερ μάρκετ, τμήματα όπως εκείνα με τα λουλούδια και τα φρεσκοψημένα προϊόντα είναι κοντά στην είσοδο, ώστε ο καταναλωτής να βρεθεί μπροστά τους όταν το καρότσι του είναι ακόμη άδειο και έχει καλή διάθεση.
Ενας ακόμη λόγος είναι ότι η δελεαστική μυρωδιά από τα λουλούδια ή τα αρτοποιήματα ενεργοποιούν τους σιελογόνους αδένες, κάτι που κάνει πιο πιθανές τις παρορμητικές αγορές.
Επίσης, τα σούπερ μάρκετ κρύβουν τα γαλακτοκομικά και άλλα βασικά προϊόντα στο πίσω μέρος, αναγκάζοντας τον καταναλωτή να διασχίσει ολόκληρο το κατάστημα για να τα βρει.
Μόλις ο καταναλωτής αρχίσει να περπατά στο λαβύρινθο με τα ράφια, πηγαινοέρχεται μέσα σε αυτόν χωρίς να αποκλίνει.
Ο,τι θέλει να προωθήσει το κατάστημα, τοποθετείται στο ύψος των ματιών. Τα αντικείμενα που θέλουν να πουλήσουν περισσότερο, βρίσκονται στο τέλος των ραφιών.
Υπάρχει βέβαια και το ύψος των ματιών των παιδιών, όπου τοποθετούνται παιχνίδια, γλυκά και ό,τι άλλο θα έκανε έναν πιτσιρικά να παρακαλά τη μητέρα του για να το αγοράσει.
Μέσα στα καταστήματα υπάρχουν συχνά «σταθμοί» τοποθετημένοι ώστε να κόβουν την ταχύτητα του καταναλωτή, ενώ μπροστά στα μάτια του παρουσιάζονται νέα προϊόντα.
Ερευνες έχουν δείξει ότι το άγγιγμα των αντικειμένων αυξάνει την πιθανότητα της αγοράς, οπότε τα καταστήματα κάνουν εύκολη την πρόσβαση στα εμπορεύματα.
Τα χρώματα επίσης επηρεάζουν τους αγοραστές. Τα ζεστά χρώματα, όπως το κόκκινο, το πορτοκαλί και το κίτρινο «τραβούν» τον κόσμο στο μαγαζί, ενώ μέσα σε αυτό το μπλε και το πράσινο τους κάνουν να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα.
Η αργή μουσική επίσης κάνει τους καταναλωτές πιο ανοιχτοχέρηδες, αφού τους χαλαρώνει. Η δυνατή μουσική τους κάνει να κινούνται γρήγορα στο κατάστημα και δεν επηρεάζει τις αγορές, ενώ η κλασική τους οδηγεί στα πιο ακριβά αντικείμενα.
Το μέγεθος του καταστήματος έχει σημασία. Στα μέρη με πολύ κόσμο, οι καταναλωτές ψωνίζουν για λιγότερη ώρα και αγοράζουν λιγότερα, καθώς δεν νιώθουν άνετα.
Πέρα από τις εκπτώσεις, με τις προσφορές για περιορισμένο χρονικό διάστημα τα καταστήματα αυξάνουν την ανάγκη του καταναλωτή να κάνει μία αγορά.
Το πιο επικερδές σημείο ενός καταστήματος είναι κοντά στο ταμείο. Εκεί συνήθως μπαίνουν τα γλυκά και τα περιοδικά, τα οποία τους βάζουν σε πειρασμό ενώ περιμένουν στην ουρά.
iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Παράταση Προθεσμίας Πληρωμής των Ασφαλιστικών Εισφορών ΟΓΑ



Με απόφαση του Διοικητή του ΟΓΑ κ. Ξενοφώντα Βεργίνη παρατείνεται η προθεσμία πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών, χωρίς καμία επιβάρυνση,  μέχρι και τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014, προκειμένου όλοι οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού να μπορέσουν να ανταποκριθούν στη πληρωμή των οφειλών τους.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα η πληρωμή των συντάξεων του ΟΓΑ

Η πληρωμή θα γίνει με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων ή τους λογαριασμούς ΕΛΤΑ, που έχουν επιλέξει
Σήμερα, 1η Δεκεμβρίου θα καταβληθούν οι συντάξεις Δεκεμβρίου από τον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) σε 692.260 συνταξιούχους του.

Η πληρωμή θα γίνει με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων ή τους λογαριασμούς ΕΛΤΑ, που έχουν επιλέξει.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης του ΟΓΑ, η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων μηνός Δεκεμβρίου 2014 ανέρχεται στο ποσό των 311.353.814,99 ευρώ.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ