Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Χρωστάς στην εφορία; Θα σε κυνηγάει ακόμη κι αν βρίσκεσαι στο νοσοκομείο ή στη... φυλακή!




    Είσαι οφειλέτης και νοσηλεύεσαι στο νοσοκομείο; Άλλαξες τόπο κατοικίας, βρίσκεσαι στη φυλακή ή έφυγες στο εξωτερικό; Η εφορία θα σε κυνηγήσει και όπου και αν βρίσκεσαι θα σε εντοπίσει αν έχεις ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο...

Ακόμα και αν ο οφειλέτης νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, βρίσκεται στη φυλακή ή άλλαξε τόπο διαμονής θα πρέπει να... γνωρίζει ότι τον κυνηγάει κάποιο κατασχετήριο, ανεξαρτήτως αν κοινοποιήθηκε στον ίδιο ή σε κάποιον άλλο αντ' αυτού.
Στην περίπτωση που ο οφειλέτης νοσηλεύεται οι αρμόδιοι υπάλληλοι θα παραδίδουν, στο διευθυντή του νοσοκομείου το ειδοποιητήριο με τις όφειλες ή το όποιο πρόστιμο του έχει καταλογιστεί από την εφορία. Επίσης εάν ο φορολογούμενος στον οποίο πρόκειται να γίνει η επίδοση κρατείται σε φυλακή, η κοινοποίηση γίνεται στο διευθυντή της φυλακής!
Αυτά επισημαίνονται, μεταξύ άλλων, σε νέες οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων προς τις ελεγκτικές αρχές. Σύμφωνα με την ΓΓΔΕ η κοινοποίηση προστίμων, φύλλων έλεγχου, πράξεων προσδιορισμού φόρου κλπ θεωρειται οτι εχει πραγματοποιηθεί εφόσον:
α) κοινοποιηθεί ηλεκτρονικά,
β) αποσταλεί με συστημένη επιστολή, στην τελευταία δηλωθείσα ταχυδρομική διεύθυνση κατοικίας ή επαγγελματικής εγκατάστασης του εν λόγω προσώπου, ή
γ) επιδοθεί στο εν λόγω πρόσωπο, η σε κάποιο συγγενή του!
Ειδικότερα στις οδηγίες της ΓΓΔΕ τονίζονται τα εξής:
Στην περίπτωση που οι υπόχρεοι απουσιάζουν από την οικία τους το έγγραφο παραδίδεται στο σύζυγο, ή σε οποιονδήποτε από του συγγενείς, ή σε μέλος του προσωπικού!
Επίσης, εάν ο υπόχρεος επιτηδευματίας απουσιάζει από το κατάστημα, το γραφείο ή το εργαστήριο όπου εργάζονται, το έγγραφο παραδίδεται σε συνεταίρο ή συνεργάτη ή υπάλληλο, που εργάζεται στον ίδιο χώρο.
Εαν τα παραπάνω πρόσωπα δεν βρίσκονται στην κατοικία ή στο χώρο της εργασίας τους ή αρνούνται την παραλαβή του ή την υπογραφή της έκθεσης ή δεν μπορούν να υπογράψουν την έκθεση η επίδοση γίνεται με θυροκόλληση.
Εαν ο υπόχρεος είναι, κατά το χρόνο της επίδοσης, άγνωστης διαμονής, τότε αυτή γίνεται, στον δήμαρχο ή τον πρόεδρο της κοινότητας της τελευταίας γνωστής κατοικίας ή διαμονής του....
Πράξη που αποστέλλεται με συστημένη επιστολή θεωρείται ότι έχει νομίμως κοινοποιηθεί μετά την παρέλευση δεκαπέντε ημερών από την ημέρα αποστολής. Στις περιπτώσεις της ηλεκτρονικής κοινοποίησης στο λογαριασμό φυσικού, νομικού πρόσωπο η πράξη θεωρείται ότι έχει νομίμως κοινοποιηθεί μετά την παρέλευση δέκα ημερών από την την ηλεκτρονική ειδοποίηση του.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τι μισθό παίρνουν πλέον οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα




Αύξηση 38,82% στις θέσεις μερικής απασχόλησης.

    Τι λένε τα επίσημα στοιχεία του ΙΚΑ.


«Ανάκαμψη» της μισθωτής εργασίας σε χαμηλότερα, όμως, επίπεδα αμοιβών (έως 11% μειωμένες κατά μέσο όρο) και ημερών ασφάλισης και κυρίως, σε θέσεις μερικής απασχόλησης, με μέσο μεικτό μισθό...430,51 ευρώ, καταγράφει το ΙΚΑ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία από τις Ανακεφαλαιωτικές Περιοδικές Δηλώσεις που υπέβαλαν οι επιχειρήσεις, σε διάστημα ενός χρόνου (μεταξύ του Μαρτίου '13 και του Μαρτίου '14) αυξήθηκαν τόσο ο αριθμός των επιχειρήσεων σε λειτουργία (στις 214.828 από 191.300, αύξηση 12,30%) όσο και των εργαζομένων - ασφαλιζόμενων στο ΙΚΑ (σε 1.644.239 από 1.443.319, ποσοστό 13,90%), αλλά, τα έσοδα από τις ασφαλιστικές εισφορές δεν βελτιώθηκαν, αντίστοιχα, αφού οι περισσότερες νέες θέσεις ήταν με καθεστώς μερικής απασχόλησης (η οποία αυξήθηκε κατά 38,82%) και ο μέσος μισθός μειώθηκε κατά 11,65%.
ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Ο αριθμός των μερικώς απασχολουμένων τον Μάρτιο του 2014 έφτασε τους 437.461 από 315.130 (+38,82%), ενώ οι εργαζόμενοι με πλήρη απασχόληση και πλήρη μισθό αυξήθηκαν σε 1.234.544 από 1.129.246 (+9,32%).
Ο μέσος μεικτός μισθός των μερικώς απασχολουμένων περιορίστηκε στα 430,51 ευρώ από 514,99 ευρώ. Το ημερομίσθιο στα 24,49 ευρώ από 27,17 ευρώ, ενώ η μέση απασχόληση δεν ξεπέρασε τις 17,58 ημέρες έναντι 18,96 που ήταν τον Μάρτιο του 2013.
Για τους εργαζομένους με πλήρη απασχόληση ο μέσος μισθός μειώθηκε στα 1.249,45 ευρώ, από 1.355,14 ευρώ (-7,80%) και οι ημέρες εργασίας στις 23,31 από 23,77 και το μέσο ημερομίσθιο στα 53,60 ευρώ από 57,01 ευρώ.
ΟΙ ΚΛΑΔΟΙ
Η μεγαλύτερη αύξηση θέσεων εργασίας καταγράφεται στον κλάδο των ξενοδοχείων και των εστιατορίων (181.498 απασχολούμενοι από 108.019 που ήταν το Μάρτιο του '13). Ακολουθούν το λιανικό και χονδρικό εμπόριο (353.893 απασχολούμενοι από 327.778), οι μεταποιητικές βιομηχανίες (με 235.635 εργαζομένους από 221.737), οι μεταφορές και επικοινωνίες (119.689 από 113.468), η διαχείριση ακίνητης περιουσίας (148.151 από 135.773), η εκπαίδευση (113.540 από 99.842), η δημόσια διοίκηση και άμυνα (109.279 από 65.483), η υγεία και κοινωνική μέριμνα (102.920 από 95.294) ενώ μείωση απασχόλησης έχουν οι ενδιάμεσοι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί (τον Μάρτιο του '14 απασχολούσαν 66.374 εργαζομένους έναντι 71.162 τον Μάρτιο


Διαβάστε Περισσότερα »

Με λαμπρότητα η γιορτή της Αγίας Βαρβάρας στη Θήβα (video)



    Δημιουργηθηκε στις Πέμπτη, 04 Δεκεμβρίου 2014 16:18
    Γράφτηκε από τον/την Χρύσα Σαμαρτζή

Με Ιδιαίτερη τιμή πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο της Θήβας ,ο εορτασμός της Αγίας Βαρβάρας προστάτιδας του Πυροβολικού. Την ημέρα αυτή τίμησε ο κόσμος που παρευρέθηκε στην γιορτή, καθώς και η πολιτική ηγεσία που ευχήθηκε στους πυροβολητές και στις οικογένειες τους.


ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΣΤΗ ΘΗΒΑ από LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

Σημαντική επιτυχία του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών-φωτογραφίες

Συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί ROMA στην ευρύτερη περιοχή των Θηβών Βοιωτίας, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης βάρους (92) γραμμαρίων, η οποία βρέθηκε επιμελώς κρυμμένη, στον εξωτερικό αποθηκευτικό χώρο του αμαξώματος (καρότσα) Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου που επέβαιναν οι συλληφθέντες

Συνελήφθησαν, χθες (03-12-2014) το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας Βοιωτίας, από αστυνομικού του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, τρεις (3) ημεδαποί ROMA , ηλικίας 36, 32 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση στοιχείων, σχετικά με διακίνηση ναρκωτικών ουσιών από τους δράστες, οργανώθηκε χθες το απόγευμα επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίσθηκαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 32χρονου και ακινητοποιήθηκαν.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο ανωτέρω όχημα, βρέθηκε επιμελώς κρυμμένη (καβάτζα) και κατασχέθηκε, στον εξωτερικό αποθηκευτικό χώρο του αμαξώματος (καρότσα) και συγκεκριμένο στο εσωτερικό μέρος της πόρτας αυτού, μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα άκοπης ηρωίνης σε μορφή βράχου, μεικτού βάρους (92) γραμμαρίων.

Επιπλέον από τους αστυνομικούς βρέθηκαν στην κατοχή του 23χρονου και του 32χρονου και κατασχέθηκαν, δύο (2) κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των (50) ευρώ, το οποίο προερχόταν από την αγοραπωλησία των ναρκωτικών ουσιών, ενώ ομοίως κατασχέθηκε και το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.






Διαβάστε Περισσότερα »

Ξαναχτύπησαν οι ληστές που καίνε τα θύματά τους με σίδερο -Τρόμος στην Πεύκη για μητέρα και κόρη

Η άγρια συμμορία των αδίστακτων κακοποιών που εισβάλλουν σε σπίτια και βασανίζουν τα θύματά τους καίγοντάς τα με ηλεκτρικό σίδερο χτύπησε ξανά, αυτή τη φορά στην Πεύκη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τέσσερα άτομα εισέβαλαν στις 4 τα ξημερώματα της Πέμπτης σε σπίτι στην Πεύκη και επιτέθηκαν σε μητέρα και κόρη που βρίσκονταν μέσα. Οι δράστες, σύμφωνα πάντα με τα πρώτα στοιχεία, τις απείλησαν με το σίδερο, αλλά ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί αν τις έκαψαν.

Χτύπησαν ωστόσο την ιδιοκτήτρια του σπιτιού, που, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει τραύμα στο πρόσωπο, και στη συνέχεια την έδεσαν, όπως και την κόρη της και μια ανήλικη φίλη της που βρισκόταν στο σπίτι. Αμέσως μετά έκαναν άνω κάτω το σπίτι, εντόπισαν και άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό και κοσμήματα και εξαφανίστηκαν.




Διαβάστε Περισσότερα »

Εξι στους δέκα Ελληνες δηλώνουν πρόθυμοι να μεταναστεύσουν για να εργαστούν..





Πρώτη στις προτιμήσεις η Βρετανία.


Πρόθυμοι να μετακομίσουν στο εξωτερικό για εργασία δηλώνουν οι Έλληνες σε ποσοστό 60%, έναντι του παγκόσμιου μέσου όρου του 64%, με τη νεολαία να...εμφανίζεται περισσότερο «συγκρατημένη» και να προτιμά την εύρεση εργασίας εντός Ελλάδας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα παγκόσμιας έρευνας με τίτλο «Αποκωδικοποιώντας το Παγκόσμιο Ταλέντο» που διεξήγαγαν οι εταιρείες The Boston Consulting Group και The Network, καθώς και η skywalker.gr.
Στην έρευνα, τα συμπεράσματα της οποίας παρουσιάστηκαν σήμερα, συμμετείχαν 1.235 άτομα από την Ελλάδα. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τον Απρίλιο έως τέλη Νοεμβρίου 2014.
Η οικονομική αβεβαιότητα είναι ο νούμερο ένα λόγος που θα έκανε τους Έλληνες να αποφασίσουν να αναζητήσουν εργασία στο εξωτερικό. Καλύτερες ευκαιρίες σταδιοδρομίας και καλύτερο βιοτικό επίπεδο, ο δεύτερος και τρίτος λόγος αντίστοιχα.
Από την έρευνα προκύπτει ότι η νέα γενιά Ελλήνων (21-30 ετών) επιθυμεί να παραμείνει στην Ελλάδα περισσότερο από τον μέσο όρο.
«Στην Ελλάδα, οι νέοι δείχνουν προτίμηση για εύρεση εργασίας στη χώρα τους σε υψηλότερο ποσοστό από άλλες χώρες και το βασικό κίνητρο για αναζήτηση ευκαιριών είναι η εκτίμηση της δουλειάς τους από τους εργοδότες» ανέφερε ο Βασίλης Αντωνιάδης, επικεφαλής της BCG στην Αθήνα.
Μόνο 5% των Ελλήνων ερωτηθέντων ήδη ζουν στο εξωτερικό, ενώ το 55% θα μετακόμιζε στο εξωτερικό για δουλειά, ποσοστά χαμηλότερα από τον μέσο όρο.
Όσο ως προς τις χώρες που θα προτιμούσαν να μεταβούν οι ερωτηθέντες, η Βρετανία συγκεντρώνει τις περισσότερες προτιμήσεις με 18%, ενώ ακολουθούν η Ελβετία με 13% και οι ΗΠΑ με 12%. Την δεκάδα συμπληρώνουν Γερμανία, Γαλλία, Σουηδία, Ιταλία, Καναδάς, Κύπρος και Μεξικό.
Εκτός από τους Έλληνες όμως που εκφράζουν επιθυμία να εργαστούν σε αυτές τις χώρες, υπάρχουν και κάτοικοι άλλων χωρών οι οποίοι επιθυμούν να έρθουν για δουλειά στην Ελλάδα. Μεταξύ των πρώτων δέκα χωρών, τρία κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Φινλανδία (3η θέση), Γαλλία (5η θέση), και Ολλανδία (7η θέση).
Ενδιαφέρον εύρημα είναι το τι κάνει τους Έλληνες χαρούμενους στην εργασία τους. Ο καλός μισθός τοποθετείται τελευταίος στη λίστα των 10 σημαντικότερων κινήτρων. Πρώτο σε σημασία είναι η εκτίμηση του εργοδότη για τη δουλειά του εργαζόμενου, δεύτερο η οικονομική σταθερότητα της εταιρείας και τρίτο πόσο ενδιαφέρον είναι το αντικείμενο εργασίας. Η δυνατότητα επαγγελματικής εξέλιξης, οι καλές σχέσεις με τους συναδέλφους και τους προϊσταμένους, η ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, το δημιουργικό και καινοτόμο εργασιακό περιβάλλον και η αίσθηση επαγγελματικής ασφάλειας συμπληρώνουν τα σημαντικότερα κίνητρα.
Παγκόσμια αγορά εργασίας
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας παγκοσμίως ποσοστό 64% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι ήδη ζουν ή είναι πρόθυμοι να μετακομίσουν στο εξωτερικό για εργασία.
Σημειώνεται ότι η έρευνα διεξήχθη σε 189 χώρες από την The Boston Consulting Group, μία από τις κορυφαίες εταιρείες συμβούλων και τη The Network, το παγκόσμιο δίκτυο, στο οποίο συμμετέχουν πάνω από 50 κορυφαία job sites. Στην έρευνα συμμετείχαν πάνω από 200.000 ερωτώμενοι παγκοσμίως, ενώ 50 άτομα από όσους απάντησαν στο ερωτηματολόγιο κλήθηκαν σε συνέντευξη για την εις βάθος διερεύνηση των απαντήσεών τους. Στις συνεντεύξεις συμμετείχαν μηχανικοί, γιατροί-ερευνητές, project managers και δημόσιοι υπάλληλοι.
Απαντώντας στην ερώτηση γιατί θα μετακόμιζαν, το 64% αναφέρει τη διεύρυνση της προσωπικής και απόκτηση εργασιακής εμπειρίας.
Όσον αφορά στο τι θα τους ικανοποιούσε στην εργασία, απλά θέματα αναφέρονται ως πιο σημαντικά. Έτσι η εκτίμηση του εργοδότη για τη δουλειά του εργαζόμενου και οι καλές σχέσεις με τους συναδέλφους βρίσκονται στις πρώτες δύο θέσεις.
Οι ΗΠΑ είναι η πιο δημοφιλής χώρα προορισμού παγκοσμίως (ποσοστό 42%) και ακολουθούν η Βρετανία (ποσοστό 37%) και ο Καναδάς (ποσοστό 35%). Την δεκάδα συμπληρώνουν η Γερμανία (ποσοστό 33%) και ευρωπαϊκές χώρες, που είτε έχουν ισχυρές οικονομίες είτε είναι γνωστές για την πολιτισμική τους προσφορά (ή και τα δύο).
Επιπλέον, όσον αφορά τις πόλεις, το Λονδίνο (ποσοστό 16%), η Νέα Υόρκη (ποσοστό 12,2%) και το Παρίσι (ποσοστό 8,9%) αναδεικνύονται στους πιο ελκυστικούς προορισμούς παγκοσμίως.


Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα σύσκεψη στην Θήβα για την Υγεία!



Ζητείται άμεσα η αυτοτέλεια των δυο Νοσοκομείων…

Φ. Πρωτόπαππα: «Είναι απαραίτητη, γιατί είναι κοινή διαπίστωση όλων πως και τα δυο νοσοκομεία είναι αδύνατον να δουλέψουν ούτε σαν διασυνδεόμενα, ούτε σαν ενιαία»…

Οι υποσχέσεις Κουτσούμπα, Μπασιάκου, Σταθά…

Οι ελλείψεις προσωπικού και ιατροφαρμακευτικού υλικού στο Νοσοκομείο Θήβας είναι λίγο πολύ γνωστές σε όλους, το ίδιο επίσης  και το οικονομικό κενό, που υπήρχε πριν από το καλοκαίρι,  για το οποίο όλοι ανησυχούσαν πως θα δημιουργούσε, αργά ή γρήγορα  προβλήματα, όμως η κατάσταση στον χώρο της υγείας στην χώρα μας ολοένα και χειροτερεύει, πόσο μάλλον στην Βοιωτία, όπου φαίνεται να υποβαθμίζεται   ακόμη περισσότερο …

Οι ελλείψεις σε προσωπικό,  δεν καλύπτονται από τις προχθεσινές αναγγελίες προσλήψεων του υπουργείου Υγείας  και η κατάσταση στα δυο Βοιωτικά Νοσοκομεία  είναι μόνο για κλάματα…

Και τα δυο εφημερεύουν ανά 15νθήμερο, αλλά οι ανάγκες δεν καλύπτονται, καθώς τα απαιτούμενα της εφημερίας του ενός νοσοκομείου δεν καλύπτουν το άλλο…

Και για να κατανοηθούν τα «κλάματα», αρκεί να αναφερθούμε  μόνο στις εφημερίες του Νοσοκομείου της Θήβας….

Όταν ασθενής από την περιοχή της Λιβαδειάς μεταφερθεί στο Νοσοκομείο της Θήβας, λόγω εφημερίας, και απαιτηθούν εξετάσεις για τις οποίες δεν υπάρχει αντίστοιχη εφημερία, τότε το ασθενοφόρο τον μεταφέρει στην Λιβαδειά και από εκεί πάλι στην Θήβα για τα υπόλοιπα ή και αντίστοιχα, δημιουργώντας μεγαλύτερο κόστος , σε σχέση με την «οικονομία» που επιχειρείται ελέω μνημονίων…

Οι ελλείψεις σε φαρμακευτικό και ιατρικό υλικό  καλύφθηκαν χάρη στις προσπάθειες του νέου διοικητή του Νοσοκομείου Θήβας  Σπ. Δεσύλλα και είναι πρωτοφανές για την περιοχή μας, καθώς σύμφωνα μα ασφαλείς πληροφορίες, που επαληθεύουν και τα υπονοούμενα του Δ/ντή της Ιατρικής Υπηρεσίας  του Νοσοκομείου Ιωαν. Κίνια, επίκειται οικονομική ενίσχυση…

«Πιστεύω ότι σύμφωνα με τα δεδομένα  που υπάρχουν δεν θα έχουμε κενό, γιατί θα υπάρξει οικονομική ενίσχυση…» είπε, ενώ το  ιατρικό και φαρμακευτικό υλικό φαίνεται να έχει καλύψει πλήρως τις ανάγκες του Νοσοκομείου

Πριν από έναν  μήνα η Στ. Στενού,  της Διοικούσας Επιτροπής  του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Φαρμακείου  Ελληνικού, εξέφρασε το ενδιαφέρον  της να βοηθήσει το νοσοκομείο Θήβας, έγιναν οι απαιτούμενες συντονισμένες προσπάθειες με τον κ. Δεσύλα, η πρώτη παρτίδα έφτασε από την ίδια και με δικό της μέσο και σε δεύτερη φάση και μετά από συνεννόηση  με την φαρμακοποιό του νοσοκομείου,  καλύφθηκαν όλες οι ελλείψεις  όλων των κλινικών  και στα επείγοντα, με μεγάλη ποσότητα, που μετέφερε ο ίδιος στο Νοσοκομείο μας….

Αυτά όμως, ουδόλως δεν εφησυχάζουν τον Ιατρικό Σύλλογος Θήβας, ο οποίος ασκεί πιέσεις για το θέμα των διαφορετικών προϋπολογισμών, απαιτώντας την αυτοτέλεια των δυο νοσοκομείων, γι΄ αυτό και το απόγευμα της Παρασκευής κάλεσε τους βουλευτές του Νομού, συζητώντας τα προβλήματα και αναζητώντας τρόπους αποσύνδεσης του ενός από το άλλο…

Παρόντες ήσαν οι βουλευτές του Νομού Α. Κουτσούμπας, Ε. Μπασιάκος και Γ. Σταθάς, ο Γ. Ψυχογιός εκπροσωπώντας την Περιφέρεια, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Θήβας Σ. Δεσύλλας και  ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπ. Νικολάου …

Κατά κοινή ομολογία, η αυτοτέλεια των δυο νοσοκομείων είναι δύσκολο να επιτευχθεί, όμως όλοι αποφάσισαν να κινηθούν πιεστικά προς αυτή την κατεύθυνση …

«Η συζήτηση ήταν γόνιμη, έθεσα τα πράγματα όπως έχουν , σίγουρα προέχει το ζήτημα της υγείας , θα προσπαθήσω για το καλύτερο» δήλωσε ο Α. Κουτσούμπας…

Ο Ε. Μπασιάκος, που μετέφερε και την είδηση για τις επερχόμενες προσλήψεις, δεσμεύτηκε για νέες επαφές και πιέσεις προς το υπουργείο Υγείας και ο Γ. Σταθάς, υπενθύμισε τα όσα έχουν συμβεί από το 2010, τότε που το νοσοκομείο Θηβών κινδύνεψε με λουκέτο, κάνοντας λόγο για άμεση αυτοτέλεια, εκτιμώντας ότι για να επιτευχθεί αυτό, απαιτείται πίεση από όλους τους φορείς…

«Η αυτοτέλεια των δυο νοσοκομείων είναι απαραίτητη, γιατί κοινή διαπίστωση όλων είναι ότι και τα δυο είναι αδύνατον να δουλέψουν ούτε σαν διασυνδεόμενα, ούτε σαν ενιαία» τόνισε η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου  Θήβας Φ. Πρωτόπαππα, υπογραμμίζοντας τις υποσχέσεις των τριών παρόντων βουλευτών για πιέσεις προς την κατεύθυνση της αυτοτέλειας ..
viotiki-ora.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Στις 18 Ιανουαρίου λήγει η ισχύς των διπλωμάτων



Στις 18 Ιανουαρίου 2015 λήγει η ισχύς των αδειών οδήγησης μοτοποδηλάτων που έχουν εκδοθεί από την Τροχαία, καθώς εκπνέει η διετής προθεσμία που ορίζει σχετικό προεδρικό διάταγμα και οι παραβάτες κινδυνεύουν με πρόστιμο.

Έτσι, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποταθούν στις διευθύνσεις Μεταφορών των Περιφερειών ή στα ΚΕΠ προκειμένου να αντικαταστήσουν την παλιά άδεια.

«Στις 18.1.2014 λήγει η διετής προθεσμία που ορίζει το προεδρικό διάταγμα 51 που τέθηκε σε ισχύ το 2012 και ενσωμάτωσε την κοινοτική οδηγία για τις άδειες οδήγησης, προκειμένου να αντικατασταθούν τα έντυπα των αδειών οδήγησης μοτοποδηλάτων που έχουν εκδοθεί από τις Υπηρεσίες Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υποδομών.

«Μετά τη λήξη της προθεσμίας αυτής, όσοι οδηγούν με έντυπο άδειας οδήγησης μοτοποδηλάτου που έχει εκδοθεί από τις Υπηρεσίες Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο. Η αντικατάσταση του εντύπου της άδειας οδήγησης μοτοποδηλάτου μπορεί να γίνει και μετά τις 18.1.2015» σημειώνεται.

«Οι κάτοχοι των παραπάνω αδειών οδήγησης οφείλουν, εφόσον επιθυμούν να οδηγούν μοτοποδήλατο μετά τις 18.1.2015, να αντικαταστήσουν το έντυπο της άδειας οδήγησής τους, απευθυνόμενοι στην Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών του τόπου κατοικίας τους ή σε οποιοδήποτε ΚΕΠ» τονίζει το υπουργείο.

«Κάτοχος άδειας οδήγησης μοτοποδηλάτου (ΑΜ) δεν υποχρεούται να προβεί στην παραπάνω αντικατάσταση, εφόσον κατέχει άδεια οδήγησης των κατηγοριών Α1 ή Α2 ή Α» καταλήγει.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ερχονται περικοπές στις επικουρικές συντάξεις -Οι ασφαλισμένοι των 9 ταμείων που θα πληγούν

Τον συντελεστή του δείκτη βιωσιμότητας θα πρέπει να εφαρμόσουν από την 1η Ιανουαρίου του 2015 εννέα κλάδοι και φορείς επικουρικής ασφάλισης.

Το υπουργείο Εργασίας εξέδωσε διευκρινιστική εγκύκλιο, με την οποία παρέχονται οδηγίες για την εφαρμογή του διανεμητικού συστήματος προκαθορισμένων εισφορών με νοητή κεφαλαιοποίηση στα συγκεκριμένα επικουρικά ταμεία αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας.

Στην εγκύκλιο σημειώνεται, επίσης, ότι ο νόμος δίνει το δικαίωμα στους συγκεκριμένους φορείς επικουρικής ασφάλισης να μετατραπούν σε ταμεία επαγγελματικής ασφάλισης (ΝΠΙΔ) υποχρεωτικής ασφάλισης, κατόπιν σχετικής απόφασης και σύμφωνης γνώμης των αντιπροσωπευτικότερων οργανώσεων των ασφαλισμένων τους, το αργότερο μέχρι 30.6.2015, σε διαφορετική περίπτωση από την 1η-7-2015 εντάσσονται υποχρεωτικά στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ).

Οι κλάδοι επικουρικής ασφάλισης που εντάσσονται στο νέο σύστημα είναι:

ο κλάδος επικουρικής ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών του ΟΑΕΕ,
ο Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Αρτοποιών (ΤΕΑΑ)
ο Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων (ΤΕΑΠΥΚ)
ο κλάδος επικουρικής Ασφάλισης Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων
ο Τομέας Ασφάλισης Συμβολαιογράφων (ΤΑΣ)
ο Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Δικηγόρων (ΤΕΑΔ) του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του ΕΤΑΑ
ο Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιοκτητών Συντακτών και Υπαλλήλων Τύπου
ο Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Τεχνικών Τύπου Αθηνών και Θεσσαλονίκης του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ
ο κλάδος Επικουρικής Ασφάλισης Ναυτικών (ΚΕΑΝ) του ΝΑΤ
Τα ταμεία αυτά, θα πρέπει να συνδέουν τις παροχές τους με τις επενδύσεις και τις αποδόσεις.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου, «τα ταμεία αυτά θα διαμορφώνουν στο εξής, το ποσό της σύνταξης που καταβάλλουν στους ασφαλισμένους με βάση: α) τα δημογραφικά δεδομένα τα οποία στηρίζονται σε εγκεκριμένους αναλογιστικούς πίνακες θνησιμότητας, β) το πλασματικό ποσοστό επιστροφής για το ποσό των συσσωρευμένων εισφορών που προκύπτει από την ποσοστιαία μεταβολή των συντάξιμων αποδοχών των ασφαλισμένων, γ) την επιλογή ή όχι της μεταβίβασης της σύνταξης στα δικαιοδόχα μέλη κατά τη στιγμή της συνταξιοδότησης του ασφαλισμένου από τον επικουρικό του φορέα και δ) τον συντελεστή βιωσιμότητας, ο οποίος θα πρέπει να αναπροσαρμόζει σε ετήσια βάση τις νέες και τις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις, μέσω ενός μηχανισμού μειωμένης τιμαριθμικής αναπροσαρμογής, ανάλογα με τις καταβαλλόμενες εισφορές, έτσι ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία ελλειμμάτων στο ταμείο, αποκλείοντας κάθε μεταφορά πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

«Εάν και μετά την εφαρμογή του συντελεστή βιωσιμότητας προκύψει οποιοδήποτε έλλειμμα, με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ύστερα από τεκμηριωμένη πρόταση της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής, το ποσό της σύνταξης θα αναπροσαρμόζεται πριν από την 1η Ιανουαρίου κάθε έτους, με την προϋπόθεση τη μη ύπαρξη ελλείμματος σε αυτό και το επόμενο έτος, αποκλείοντας κάθε μεταφορά πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αυτό θα πρέπει να επανεξετάζεται σε τριμηνιαία βάση και αν απαιτούνται περισσότερες προσαρμογές θα λαμβάνονται κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους. Να τηρούν από την 1/1/2014 σε ατομικές μερίδες τις ασφαλιστικές εισφορές που καταβάλλονται για κάθε ασφαλισμένο».







Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα



Σαν σήμερα το 1944 μεγάλη διαδήλωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα για τα θύματα της 3ης Δεκεμβρίου 1944. Ακολουθούν νέα επεισόδια και συμπλοκές, με 100 νεκρούς και πολλούς τραυματίες. Ο Σκόμπι κηρύσσει στρατιωτικό νόμο στην Αθήνα.

771 - Πεθαίνει ο βασιλιάς της Αυστρασίας, Καρλομάν Α΄, αφήνοντας τον αδελφό του, Καρλομάγνο, βασιλιά ολόκληρου του βασιλείου των Φράγκων.

1110 - Α΄ Σταυροφορία: οι Σταυροφόροι καταλαμβάνουν τη Σιδώνα.

1259 - Οι βασιλείς Λουδοβίκος Θ΄ της Γαλλίας και Ερρίκος Γ΄ της Αγγλίας συμφωνούν με τη Συνθήκη των Παρισίων, κατά την οποία ο Ερρίκος παραιτείται από τις αξιώσεις του στα ελεγχόμενα από τους Γάλλους εδάφη στην ηπειρωτική Ευρώπη (συμπεριλαμβανομένης της Νορμανδίας) σε αντάλλαγμα για την απόσυρση της υποστήριξης του Λουδοβίκου στους Άγγλους επαναστάτες.

1563 - Λαμβάνει χώρα η τελευταία συνεδρίαση της Συνόδου του Τρέντο.

1676 - Ο στρατός της Δανίας υπό τη διοίκηση του βασιλιά Χριστιανού Ε' ηττάται από τον σουηδικό στρατό στη μάχη της Λουντ.

1745 - Ο στρατός του Κάρολου Εδουάρδου Στιούαρτ φτάνει στο Ντέρμπι, το απώτατο σημείο του κατά τη διάρκεια της Εξέγερσης των Ιακωβιτών.

1786 - Την ημέρα της γιορτής της Αγίας Βαρβάρας, εγκαινιάζεται η ιεραποστολή της Αγίας Βαρβάρας στη σημερινή Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνιας.

1791 - Εκδίδεται το πρώτο φύλλο της βρετανικής εφημερίδας The Observer, της πρώτης κυριακάτικης εφημερίδας στον κόσμο.

1881 - Εκδίδεται το πρώτο φύλλο των Los Angeles Times.

1909 - Ιδρύεται ο σύλλογος Μόντρεαλ Κανάντιενς, ο παλαιότερος σύλλογος επαγγελματικού χόκεϊ επί πάγου στον κόσμο.

1918 - Ο πρόεδρος των Η.Π.Α. Γούντροου Ουίλσον αναχωρεί για τις Βερσαλλίες, για να συμμετάσχει στις ειρηνευτικές συνομιλίες του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, και γίνεται ο πρώτος εν ενεργεία πρόεδρος των Η.Π.Α. που ταξιδεύει στην Ευρώπη.

1939 - Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: το HMS Nelson χτυπάει σε νάρκη θαλάσσης (η οποία αφέθηκε από U-31) στα ανοιχτά των ακτών της Σκωτίας και αποσύρεται για επισκευές μέχρι τον Αύγουστο του 1940.

1944 - Μεγάλη διαδήλωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα για τα θύματα της 3ης Δεκεμβρίου 1944. Ακολουθούν νέα επεισόδια και συμπλοκές, με 100 νεκρούς και πολλούς τραυματίες. Ο Σκόμπι κηρύσσει στρατιωτικό νόμο στην Αθήνα.

1945 - Με ψήφους 65 υπέρ και 7 κατά, η Γερουσία των Η.Π.Α. εγκρίνει τη συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

1950 - Το σμήνος των αεροσκαφών του ΕΚΣΕ αναλαμβάνει από το αεροδρόμιο της περιοχής Χουνγκάμ της Κορέας, τις πρώτες πολεμικές αποστολές μεταφοράς τραυματιών από το πεδίο της μάχης, κατά τις οποίες διακρίθηκε για τη δράση του και τιμήθηκε με Εύφημη Μνεία από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ.

1977 - Ο Ζαν Μπεντέλ Μποκάσα αυτοανακηρύσσεται αυτοκράτορας της Κένυας.

1992 - Απόβαση Αμερικάνικων δυνάμεων στην Σομαλία.

1993 - Έναρξη λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού Star Channel.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αποχή διαρκείας αποφάσισαν οι δικηγόροι



Πανελλαδικά, σύμφωνα με το δημοψήφισμα που διεξήχθη την Τρίτη και την Τετάρτη, οι δικηγόροι είναι αντίθετοι στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και για το λόγο αυτό ψήφισαν υπέρ της αποχής διαρκείας.

Το δημοψήφισμα διεξήχθη πανελλαδικά στους 60 από τους 63 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας, καθώς οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Αιγίου, Άρτας και Μεσολογγίου αποφάσισαν να μην διεξάγουν δημοψήφισμα.

Πανελλαδικά στις κάλπες κλήθηκαν 41.710 δικηγόροι, ενώ στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, οι δικηγόροι που είχαν δικαίωμα ψήφου ανέρχονται στους 21.615, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Παράλληλα, την Παρασκευή συνέρχεται στην Αθήνα η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας για να καθορίσει την περαιτέρω πορεία του δικηγορικού σώματος. Εκ των πραγμάτων οι δικηγόροι κατέρχονται σε απόχη διαρκείας, ενώ θα καθορίσουν και τις άλλες κινητοποιήσεις και διεργασίες που θα πραγματοποιήσουν.

Να σημειωθεί ότι οι δικηγόροι είναι ήδη σε αποχή μέχρι μεθαύριο, Παρασκευή, εκτός των δικηγόρων της Αθήνας που σήμερα και την Παρασκευή δεν απέχουν των καθηκόντων τους και όλες οι δίκες θα διεξαχθούν κανονικά.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ.Α και της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Βασίλης Αλεξανδρής, μετά το δημοψήφισμα δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης:

  «Οι δικηγόροι της Αθήνας συλλογικά, δυναμικά και με αίσθημα ευθύνης έναντι του θεσμικού τους ρόλου εξέφρασαν τη θέση τους για το κατατεθέν νομοσχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Ένα νομοσχέδιο που αφορά τον κάθε πολίτη και την πραγμάτωση του δικαίου.

Επιβεβαίωσαν την κατηγορηματική -προϊόν εμπεριστατωμένων παρατηρήσεων- αντίθεσή τους στις προτεινόμενες τροποποιήσεις βασικών κεφαλαίων του Κώδικα. Εναντιώθηκαν στον προσχηματικό διάλογο και τον εμπαιγμό του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Διεκδίκησαν και διεκδικούν την ποιότητα της νομοθεσίας, την ορθή και δίκαιη απονομή της Δικαιοσύνης, την προστασία θεμελιωδών δικαιωμάτων του πολίτη, την κατίσχυση των αρχών του κράτους δικαίου.

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι ένα καθαρό μήνυμα προς όλους: την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, τους φορείς της νομοθετικής λειτουργίας, την κοινωνία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ και η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας θα συνέλθουν άμεσα για την εκτίμηση του αποτελέσματος και την υλοποίηση της πλειοψηφούσας θέσης του δικηγορικού σώματος».
Διαβάστε Περισσότερα »

Με βροχές και καταιγίδες «ξύπνησε» η Ελλάδα

Νύχτα αγωνίας πέρασαν χιλιάδες Έλληνες πολίτες μία μέρα μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που «χτύπησαν» με σφοδρότητα την Τρίτη την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία προκαλώντας πλημμύρες και κατολισθήσεις.



Με τους μετεωρολόγους να υποστηρίζουν ότι έπεσε ακόμα περισσότερη βροχή από όση είχε πέσει πριν από ένα μήνα, όταν είχε «βουλιάξει» η Αττική, οι αρμόδιες αρχές βρίσκονται επί ποδός καθώς το κύμα κακοκαιρίας που έρχεται από τη Σικελία  «χτυπά» σταδιακά διάφορα μέτωπα ανά την επικράτεια.  Κατά τόπους τα ισχυρά φαινόμενα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα, ενισχυμένους ανέμους και  χαλαζοπτώσεις.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας της Τετάρτης ισχυρές καταιγίδες εκδηλώθηκαν στην Αττική, χωρίς ωστόσο να σημειωθούν σοβαρά προβλήματα. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε μόλις τέσσερις κλήσεις για άντληση υδάτων  στα Κάτω Πατήσια, στην Πειραιώς, στο Χαϊδάρι και στην Καλλιθέα.

Μέχρι τις 2 τα ξημερώματα βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν και στην ανατολική Πελοπόννησο, όπου έπεσαν έως και 50 χιλιοστά βροχής, δηλαδή έως και 50 τόνοι νερού ανά στρέμμα.

Νύχτα με καταιγίδες πέρασαν και η Εύβοια, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Στερεά και η Μακεδονία όπου έπεσαν από 30 έως 50 χιλιοστά βροχής.

Σύμφωνα πάντως με την Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Άμφισσα πραγματοποιήθηκαν 23 κλήσεις για άντληση υδάτων, στην Κομοτηνή έξι κλήσεις και στη Λαμία τέσσερις κλήσεις.

Με αυτό το σκηνικό θα ξυπνήσει σχεδόν όλη η χώρα. Στην Αττική από τις 8 το πρωί και έπειτα τα έντονα φαινόμενα θα αρχίσουν προοδευτικά να υποχωρούν. Το ίδιο και στη Στερεά και τη Θεσσαλία,  ωστόσο  η κακοκαιρία θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια της Πέμπτης (κυρίως μέχρι το μεσημέρι) στη Μακεδονία, τη Θράκη, στις βόρειες Κυκλάδες και στο Ανατολικό Αιγαίο όπου εκτιμάται ότι θα πέσουν έως και 55 χιλιοστά βροχής.

Αναλυτικά ο καιρός σήμερα

Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες σταδιακά θα περιοριστούν στη Μακεδονία, στη Θράκη, στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο και πιθανόν σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, και χιονοπτώσεις στα ορεινότερα τμήματα της βόρειας χώρας, αναμένονται σήμερα Πέμπτη.

Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σημαντικά και θα περιοριστούν στα ανατολικότερα τμήματα του Αιγαίου. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως κατά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ενώ οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν και πάλι τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική κυρίως στη Δυτική και Νότια Ελλάδα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 8 έως 19 στην Κεντρική Ελλάδα, από 12 έως 21 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, και από 15 έως 19 βαθμούς στα νησιά Αιγαίου, αλλά στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη και οι μέγιστες θα είναι 2 με 4 βαθμούς υψηλότερες.

Οι άνεμοι στα βορειότερα τμήματα του Αιγαίου θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και στο υπόλοιπο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι και τοπικά στα βόρεια πελάγη μέτριοι 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται τοπικές βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες.  Ο καιρός θα βελτιωθεί την υπόλοιπη ημέρα με λίγες νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

Βροχές ή καταιγίδες που ενδέχεται να είναι ισχυρές και σταδιακή βελτίωση του καιρού μετά το μεσημέρι, αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νοτιοανατολικές κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ