Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Ποιοι βγάζουν περισσότερα χρήματα: Δεξιόχειρες ή αριστερόχειρες;




Ανατρέπει τις έως τώρα θεωρίες έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 47.000 ανθρώπους...


Ο κόσμος φαίνεται τελικά πως είναι φτιαγμένος για... δεξιόχειρες, αφού, σύμφωνα με μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ, δείχνει ότι όσοι χρησιμοποιούν το αριστερό χέρι είναι πιθανότερο να βγάζουν έως και 12% λιγότερα χρήματα, σε σχέση με τους δεξιόχειρες, κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του Healthpro.gr, στην έρευνα συμμετείχαν 47.000 άνθρωποι και, η MailOnline αναφέρει πως σκοπός των ερευνητών ήταν να καταρρίψουν το μύθο που θέλει τους αριστερόχειρες να είναι, σε γενικές γραμμές, πιο “χαρισματικοί” από τους υπόλοιπους.

Η αναλογία αριστερόχειρων – δεξιόχειρων είναι ένας προς οκτώ και, σύμφωνα με τον καθηγητή Οικονομικών στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, Joshua Goodman, όσοι γράφουν με το αριστερό τους χέρι αντιμετωπίζουν αρκετά μειονεκτήματα στη ζωή τους. Η έρευνα δεν αναφέρει πάντως τι συμβαίνει με τους αμφιδέξιους, αυτούς δηλαδή που μπορούν να χρησιμοποιούν εξίσου ή σχεδόν εξίσου και τα δύο χέρια για τις καθημερινές τους δραστηριότητες.



Διαβάστε Περισσότερα »

Σε λειτουργία ο πενταψήφιος αριθμός του Cyberalert






Εγκαταστάθηκε και λειτουργεί από την Παρασκευή ο πενταψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 11188, για την επικοινωνία των πολιτών με το κέντρο Cyberalert της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ο αριθμός 11188 καλείται από όλα τα δίκτυα σταθερής και κινητής τηλεφωνίας εντός Ελλάδος με αστική χρέωση, ενώ παρέχεται είτε αυτοματοποιήμενη προώθηση σε συμβουλές ασφαλείας για τις συχνότερες ερωτήσεις των πολιτών, είτε σύνδεση με εξειδικευμένους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκλονιστικό: Η στιγμή που άνθρωπος ξεγεννά σε παραλία νεκρό καρχαρία -βίντεο

Αυτό που κλήθηκε να κάνει και τις στιγμές που θα ζούσε μια οικογένεια από το Κέιπ Τάουν, όταν ξεκίνησε για τη βόλτα της στην παραλία, σίγουρα δεν τo φανταζόταν.

Η οικογένεια, καθώς περπατούσε στην παραλία, εντόπισε έναν νεκρό καρχαρία στην ακτή και πλησίασε για να δει καλύτερα, όταν η γυναίκα παρατήρησε ότι «κάτι» υπήρχε μέσα του.

Αμέσως το ζευγάρι υποψιάστηκε ότι μπορεί να είναι έγκυος. Ο άντρας παίρνοντας ένα μαχαίρι άνοιξε την κοιλιά του νεκρού ψαριού και απελευθέρωσε τρία μωρά, τα οποία και μετέφερε σε βαθύτερα νερά για να μπορέσουν να ζήσουν.

Δείτε το βίντεο:




Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ‘ΓΥΡΟΣ ΚΑΔΜΕΙΑΣ 2014’




ΟΡΓΑΝΩΣΗ:  ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ  ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΘΗΒΑΣ
ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ: Γ.Σ.  ΠΙΝΔΑΡΟΣ  – Σ.Δ.Υ.Μ. ΘΗΒΑΣ –Ε.Α.Σ ΣΕΓΑΣ ΑΝΑΤ. ΣΤΕΡΕΑΣ & ΕΥΒΟΙΑΣ                                                    
               
                                        ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ  ΑΓΩΝΑ

        ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

    Ο αγώνας θα διεξαχθεί, το  Κυριακή 28 Δεκεμβρίου  2014 στη Θήβα (γύρω από τις Επτά Πύλες της Αρχαίας Καδμείας) με ώρα έναρξης την 12:00 μεσημβρινή.
 Στον αγώνα έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος με δική τους ιατρική ευθύνη Άνδρες   και Γυναίκες κάθε ηλικίας, καθώς και Αγόρια – Κορίτσια που ανήκουν σε Σωματεία του ΣΕΓΑΣ, όπως επίσης και ανεξάρτητοι αθλητές και πολίτες που θα έρθουν να δηλώσουν συμμετοχή, την ημέρα του αγώνα στην γραμματεία  (Κεντρική Πλατεία Θήβας) και από ώρα 9:30 έως 11:45

         ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ    ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΕΣ    ΑΠΟΣΤΑΣΗ
1η     Αγόρια-Κορίτσια  Γεννηθέντα  2003,   2004,  2005    1.000μ.
2η     Αγόρια-Κορίτσια  Γεννηθέντα  2001,   2002     1.800μ.
3η     Αγόρια-Κορίτσια  Γεννηθέντα  1999,   2000    1.800μ.
4η     Αγόρια-Κορίτσια  Γεννηθέντα  1995,   96,  97,  98    4.500μ.
5η     Άνδρες-Γυναίκες Γεννηθέντες 1979    έως 1994    4.500μ.
6η     Άνδρες-Γυναίκες Γεννηθέντες 1963    έως 1978     4.500μ.
7η     Άνδρες-Γυναίκες Γεννηθέντες 1962  & μεγαλύτεροι    4.500μ.

         ΕΚΚΙΝΗΣΗ-ΔΙΑΔΡΟΜΗ-ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ

      Η εκκίνηση  του αγώνα για όλες τις κατηγορίες θα γίνει στον πεζόδρομο της           οδού Επαμεινώνδα, (κεντρική πλατεία Θήβας) και ώρα: 12:00 για την 1η  κατηγορία, 12:15 για την 2η & 3η  κατηγορία, και  ώρα 12:30 για την  4η , 5η , 6η                                                                             & 7η  κατηγορία,  οι αγωνιζόμενοι θα ακολουθήσουν την εξής διαδρομή:

          1η  Κατηγορία:  Επαμεινώνδου, Πινδάρου, Αντιγόνης, Επαμεινώνδου.  
        2η & 3η Κατηγορία: Επαμεινώνδου, Ετεοκλέους, Πολυνείκους, Αμφίωνος,  Βουρδουμπά, Τσεβά, Πινδάρου, Αντιγόνης, Επαμεινώνδου.
          4η,5η, 6η&7η  Κατηγορία: Επαμεινώνδου, Ετεοκλέους, Πολυνείκους, Αμφίωνος, Βουρδουμπά, Αυλίδος, Χρυσ. Σμύρνης, Αμφίου ,Λαοδάμαντος, Καβείρων, Διρκαίου, Κύνος Κεφαλών, Αγ. Τριάδος, Επαμεινώνδου.

       Ο τερματισμός για όλες τις κατηγορίες θα γίνει στην  Κεντρική Πλατεία της Θήβας.

ΕΠΑΘΛΑ - ΑΠΟΝΟΜΕΣ  

Οι απονομές θα γίνουν στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας και ώρα 13:00.         Στους τρεις πρώτους νικητές και νικήτριες κάθε κατηγορίας θα απονεμηθούν κύπελλο και μετάλλιο στον πρώτο / τη  και μετάλλια στους άλλους δύο.
Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά  μετάλλια και  διπλώματα   συμμετοχής.                                                                                                                  
                                                                                                                                                                                                                                                                  ΓΕΝΙΚΑ
 
       α) Η διαδρομή θα καθορίζεται από βέλη που θα είναι χαραγμένα στο οδόστρωμα, καθώς και από τους κριτές του ΣΕΓΑΣ και την Τροχαία.
     
       β) Οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να φέρουν κατά την διάρκεια του αγώνα  στο στήθος τους με παραμάνα, την κάρτα  συμμετοχής που θα πάρουν από την γραμματεία. Στον τερματισμό και στην έξοδο της χοάνης θα την παραδίδουν στους κριτές.

       γ) Ότι δεν προβλέπει η παρούσα προκήρυξη και αφορά τεχνικά θέματα θα επιλύεται από τον Αλυτάρχη του Αγώνα κ. Μπεκρή  Σπύρο.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


Ο Πρόεδρος του ΔΟΘ
                                                                                             


Ιωάννης Β. Παπαδημητρίου

Διαβάστε Περισσότερα »

Οδύσσεια θανάτου για 4χρονο-Ιτέα-Άμφισσα-Λαμία-Λάρισα-Θεσσαλονίκη

Ιτέα-Άμφισσα-Λαμία-Λάρισα-Θεσσαλονίκη: Αυτή ήταν η διαδρομή-θανάτου που ακολούθησε ένα αγόρι μόλις 4,5 ετών το οποίο έχασε τελικά τη μάχη για τη ζωή.

Το παρακάτω ρεπορτάζ αποκαλύπτει ένα ρεσιτάλ ανευθυνότητας και αναδεικνύει τις τραγικές ελλείψεις γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων στο ΕΣΥ που νοσεί…

Η «Οδύσσεια» του μικρού Λεωνίδα-Γιώργου Κοτσάμπαση ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο και ολοκληρώθηκε με τον πλέον τραγικό τρόπο την Τετάρτη. Πέθανε από ανακοπή στις 7.30 το απόγευμα. Το ανήλικο παιδί εμφάνισε συμπτώματα υψηλού πυρετού και εμετό. Αμέσως οι γονείς του από την Ιτέα (ο πατέρας του αστυνομικός που υπηρετεί στη ΔΙ.ΑΣ.) επισκέφτηκαν ιδιώτη παιδίατρο, η οποία παρέπεμψε το περιστατικό στο Γενικό Νοσοκομείο (ΓΝ) Άμφισσας. Εν συνεχεία το παιδί διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και λόγω έλλειψης παιδονευρολόγου μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου και ξεψύχησε στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Η υγεία του μικρού παιδιού, όπως σημείωναν οι γιατροί, επιδεινώθηκε σταδιακά λόγω μιας «πολυσυστηματικής λοίμωξης» χωρίς ακόμη να είναι γνωστό εάν ήταν μικροβιακής ή ιογενούς αιτιολογίας.

Το δράμα δεν σταμάτησε, παρά την απώλεια μιας παιδικής ψυχής. Τουναντίον, συνεχίστηκε, καθώς η σορός του μικρού παιδιού, μεταφέρθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη για νεκροψία.

Η «Οδύσσεια» του μικρού Λεωνίδα-Γιώργου Κοτσάμπαση ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο και ολοκληρώθηκε με τον πλέον τραγικό τρόπο την ΤετάρτηΤο zougla.gr επικοινώνησε με τον πατέρα του παιδιού Ι. Κοτσάμπαση, ο οποίος δεν ήταν σε θέση να μιλήσει καθώς σήμερα έγινε η κηδεία και είναι συντετριμμένος. Επίσης μιλήσαμε με τον διοικητή της 5 Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας, Λάζαρο Μακρή, ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι αυτήν τη στιγμή γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να διαπιστωθεί η αιτία θανάτου, αλλά και ποιοι φέρουν την ευθύνη.

Ωστόσο, δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία με τον διοικητή του νοσοκομείου Άμφισσας, Σταμάτη Δάρρα, τον διοικητή του Πανεπιστημιακού Λάρισας Αθανάσιο Μητσιό και με τον διοικητή του ΓΝ Λαμίας, Αναστάσιο Σεπετή. Επίσης, το zougla.gr κάλεσε τηλεφωνικά την ιδιώτη παιδίατρο της Άμφισσας, Μαριάνθη Τζαμτζή, η οποία -σύμφωνα με πληροφορίες- ήταν η προσωπική γιατρός του παιδιού, αλλά δεν απάντησε στο τηλέφωνο.

Εκπρόσωποι του ιατρικού κλάδου ανέφεραν στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα ότι: «Δυστυχώς, για ακόμη μία φορά επιβεβαιώθηκε ότι το ΕΣΥ παραμένει γυμνό, καθώς μειώνεται διαρκώς ο αριθμός των υπηρετούντων γιατρών με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι εφημερίες κλινικών και οι ασθενείς να διακομίζονται σε άλλες περιοχές».

Διαβάστε Περισσότερα »

Η εγκατάλειψη της Θεάς Αθηνάς στην Βοιωτία...



Η εγκατάλειψη της Θεάς Αθηνάς... Πήγαμε εκεί που γεννήθηκε η θεά..

Οι Αλαλκομεναί της Βοιωτίας και η σχέση τους με τον Οδυσσέα και τις Αλαλκομεναίς της Ιθάκης. Ο ποταμός Κηφισός. Κι η Αθάνα, που έγινε...Αηθανά, άη Θανάσ', Άγιος Αθανάσιος...
thiva-nikolas.blogspot.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

Ημερίδα: "Εκπαίδευση, Τέχνη και Ψυχική Υγεία" στη Λιβαδειά

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ:
"ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ"

17:30 – 17:45
ΠΡΟΣΈΛΕΥΣΗ – ΕΓΓΡΑΦΈΣ
17:45 – 18:00
ΆΝΟΙΓΜΑ ΗΜΕΡΊΔΑΣ – ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΊ
Τζαμτζής Ηλίας, Διευθυντής Β’βάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας
Καρατσιώλη – Μπαρτατίλα Ελένη, Πρόεδρος ΣΟΨΥ Βοιωτίας

ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
18:00 – 18:15
«Όταν το Αν και το Αμάν συνάντησαν τον μάγο .. Σαν: Η θεατρική μεταφορά ως καταλύτης στην εκπαιδευτική και θεραπευτική διαδρομή»
 Αναγνωστοπούλου Ειρήνη, Ηθοποιός, Ψυχολόγος, Τελειόφοιτη Δραματοθεραπεύτρια
18:15 – 18:30
«Τα οφέλη της Τέχνης του Χορού και της Χοροθεραπείας στην Εκπαίδευση και την Ψυχική Υγεία»
Σταύρου Κωνσταντία, Χοροθεραπεύτρια, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, συνεργάτιδα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Μέλος της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδας
18:30 – 18:45
 «Εικαστικά – Πρόληψη - Θεραπεία και Αποκατάσταση, παραδείγματα εικαστικής ψυχοθεραπείας»
Παπαϊωάννου Δέσποινα, Εικαστική θεραπεύτρια, Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας
19:00 – 19:15
 «Η Τέχνη ως διορθωτική της οπτικής αντίληψης των εφήβων»
Βαφειάδης Κωνσταντίνος, Εκπαιδευτικός, Διδάκτωρ Βυζαντινής Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, του τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ και του τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Ιστορίας της τέχνης του Πανεπιστημίου Αθηνών
19:30 – 19:45
«Τέχνη και Ψυχική Υγεία: Η συμβολή της τέχνης στην ανθρώπινη αυτοεκπλήρωση»
Αγγέλου Κωνσταντίνος, Εκπαιδευτικός Εικαστικών
19:45 – 20:00
«Τέχνη και Εκπαίδευση Ενηλίκων»
Μερτζάνη Ασημίνα, (Msc) Κοινωνιολόγος, Εκπαιδευτικός ΣΔΕ Ορχομενού, Υπ. Εκπαίδευσης Ανάπτυξης και Διασφάλισης Ποιότητας ΚΔΒΜ δήμου Μαρκοπούλου- Μεσογαίας.
20:00 – 20:15
«Εικαστική συνάντηση για την προαγωγή της ψυχικής υγείας στη σχολική κοινότητα»
Ηλίας Ιωάννης, Εκπαιδευτικός, M.Ed, Υπεύθυνος Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Βοιωτίας
20:30
Κλείσιμο ημερίδας. Χορήγηση βεβαιώσεων συμμετοχής

Βράβευση μαθητών

Συντονισμός: Καράλη Ελένη Κωνσταντίνα, Ψυχολόγος MSc

Διαβάστε Περισσότερα »

Σεμινάριο στo Επιμελητήριο Βοιωτίας -Σύγχρονες τάσεις του λιανεμπορίου



Το
Επιμελητήριο Βοιωτίας, με την συνδρομή της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) και την συνεργασία του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς, διοργανώνουν  σεμινάριο, με θέμα:
«Σύγχρονες τάσεις του λιανεμπορίου»
Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι να παρουσιάσει στους συμμετέχοντες μια συνολική θεώρηση του ελληνικού λιανεμπορίου.
Θα επιχειρηθεί μια ανάλυση της σημερινής κατάστασης, αλλά ιδιαίτερα θα αναζητηθούν οι προοπτικές του, οι νέες τάσεις και βέβαια οι απαραίτητες δεξιότητες, που πρέπει να αναπτύξει ο  σύγχρονος επιχειρηματίας, στο πλαίσιο της ελληνικής μικρομεσαίας λιανεμπορικής επιχείρησης.
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος επιμόρφωσης,  θα αναλυθούν τα σχετικά ζητήματα, έχοντας την παρακάτω δομή:
Η δυναμική του λιανεμπορίου, εν μέσω κρίσης
Η δομή και η σημασία του ελληνικού λιανεμπορίου
Απώλειες και περιορισμοί
Τα πλεονεκτήματα των μικρών καταστημάτων
Η φιλοσοφία SOSSTAM και το μάρκετινγκ γειτονιάς
Μελλοντικές τάσεις του λιανικού εμπορίου-προκλήσεις για την επόμενη μέρα
Το εμπόριο, μοχλός δυναμικής οικονομικής ανάπτυξης
Το σεμινάριο, διάρκειας 5 ωρών, θα διεξαχθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Βοιωτίας (Λ. Κουτσοπετάλου 1, Λιβαδειά) την Τετάρτη, 17/12/2014 και ώρες 16.00 – 21.00
Εισηγητές του σεμιναρίου θα είναι:
Ο κ. Αντώνιος Ζαΐρης, με σπουδές στις πολιτικές επιστήμες και μεταπτυχιακές σπουδές (ΜΒΑ) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Είναι διδάκτωρ οικονομικής κοινωνιολογίας από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και σήμερα διδάσκει, ως Επισκέπτης Καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Είναι Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Λιανικών Πωλήσεων Ελλάδας (ΣΕΛΠΕ) και συγγραφέας αρκετών βιβλίων, έχοντας διατελέσει, επί 27 χρόνια, διευθυντικό στέλεχος πωλήσεων και marketing.
Ο κ. Γεώργιος Σταμάτης, με σπουδές στις νομικές επιστήμες και στο marketing, καθώς και με πολυετή εμπειρία, ως διευθυντικό στέλεχος διαφήμισης και marketing σε διάφορες πολυεθνικές και μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις.
Καταληκτική Ημερομηνία Υποβολής Αιτήσεων: Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014.
Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν, για τα μέλη του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, με απαραίτητη προϋπόθεση, την ταμειακή τους ενημερότητα (οικονομικό έτος 2013).
Για τα μη μέλη του Επιμελητηρίου, το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των 30€, ενώ για τους φοιτητές είναι δωρεάν.
Επίσης, σημειώνουμε, ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και θα προηγηθούν τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς.
Υπεύθυνος Προγράμματος:  Λουκάς Παπαχαραλάμπους,
Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου Βοιωτίας.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν
με το Επιμελητήριο Βοιωτίας: Φουντάς Ευάγγελος, τηλ. 22610 28281, fax: 22610 21347,
e-mail: fountas@viotiachamber.gr
καθώς και να επισκέπτονται το δικτυακό τόπο του Επιμελητηρίου www.viotiachamber.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

16 συλλήψεις στη Στερεά για διάφορα αδικήματα

Συνέχεια των στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο συνολικά δεκαέξι (16) άτομα, για διάφορα αδικήματα

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς , στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική Επικράτεια, τη σύλληψη φυγόποινων ατόμων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. Βοιωτίας, Ευβοίας και Φθιώτιδας, των Α’ & Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας, των Τμημάτων Ασφαλείας Άμφισσας και Λαμίας, καθώς και των Αστυνομικών Τμημάτων Λαμίας και Δομοκού, συνολικά δεκαέξι (16) άτομα για διάφορα αδικήματα.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν:

Τρία (3) άτομα (δύο ημεδαποί στη Χαλκίδα και ένας αλλοδαπός στη Λαμία), για παράβαση νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Επιπλέον σε βάρος του αλλοδαπού σχηματίσθηκε δικογραφία και για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών. Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης.
Οκτώ (8) αλλοδαποί (τέσσερις στη Χαλκίδα, δύο στην Άμφισσα, ένας στη Λαμία και ένας στον Δομοκό Φθιώτιδας), οι οποίοι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν την νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια.
Δύο (2) ημεδαποί (στη Λαμία και στη Λιβαδειά), σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις.
Αλλοδαπός στη Λαμία, για παράβαση νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Κατασχέθηκαν (93) κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι ( CD ’ s & DVD ’ s ).
Ημεδαπός στο Δήλεσι Βοιωτίας, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο. Κατασχέθηκαν διάφορα είδη παραεμπορίου.
Ημεδαπός στη Λιβαδειά, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Σε βάρος των μη νόμιμων μεταναστών θα κινηθεί η διαδικασία διοικητικής επιστροφής, ενώ οι υπόλοιποι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές .
Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκλονιστική φωτογραφία: Ανακαλύφθηκε τάφος σκλάβων της ρωμαϊκής εποχής

Οι σκελετοί είχαν ακόμα τις αλυσίδες στο λαιμό και τα πόδια

Μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη, σε ρωμαϊκό αμφιθέατρο, στη Saintes της νοτιοδυτικής Γαλλίας, έφερε στο φως τάφους σκλάβων της εποχής, μέσα στους οποίους βρέθηκαν πέντε σκελετοί που είχαν ακόμα πάνω τους τα δεσμά με τα οποία κρατούνταν.



Στη συγκεκριμένη νεκρόπολη, βρέθηκαν εκατοντάδες τάφοι, που θεωρείται πως ανοίχτηκαν κατά τους πρώτους δυο αιώνες μ.Χ. και χρησίμευαν για τη μαζική ταφή των θυμάτων της γειτονικής αρένας, που είναι το μεγαλύτερο και παλαιότερο αμφιθέατρο στη Γαλλία. Από τους πέντε σκελετούς που ανακαλύφθηκαν, ο ένας ήταν θαμμένος με έναν μεγάλο κρίκο αλυσίδας γύρω από το λαιμό του, ενώ οι υπόλοιποι είχαν τα δεσμά στα πόδια τους.


Τέσσερα άτομα ήταν θαμμένα δίπλα δίπλα, σε ένα στενό τετράγωνο χώρο που μοιάζει πιο πολύ με χαντάκι ενώ ένας ακόμα σκελετός βρέθηκε σε άλλο τάφο. Οι σκελετοί σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ανήκουν σε τέσσερις άντρες και ένα παιδί. Ο μικρότερος σε μέγεθος σκελετός είναι και ο μοναδικός που είχε κάποιο αντικείμενο στην κατοχή του, καθώς στα μάτια του βρίσκονταν δυο νομίσματα, όπως συνηθιζόταν τότε.

Την περίοδο κατά την οποία χρονολογούνται οι τάφοι, η πόλη Saintes αποτελούσε σημαντικό εμπορικό κόμβο της ρωμαϊκής Γαλατίας που την έκανε να ευδοκιμεί ιδιαίτερα, κάτι που δικαιολογεί το χωρητικότητας 18.000 θέσεων κολοσσαίο της που ξεκίνησε να κατασκευάζεται κατά την κυριαρχία του Τιβέριου (14-34 μ.Χ.) και ολοκληρώθηκε όταν άρχων της Ρώμης ήταν ο Κλαύδιος (41- 54 μ.Χ).





Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ

Διαβάστε αναλυτικά πού θα «χτυπήσουν» τα έντονα καιρικά φαινόμενα
Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα Παρασκευή (05-12-2014) στη βορειοδυτική Ελλάδα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες βαθμιαία θα επεκταθούν στην υπόλοιπη δυτική και βόρεια χώρα.



Πιο συγκεκριμένα:

1. Σήμερα Παρασκευή (05-12-2014) βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν τις επόμενες ώρες στο βόρειο Ιονιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία θα επεκταθούν στο υπόλοιπο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο και από τις νυχτερινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία.

2. Το Σάββατο (06-12-2014) τα έντονα φαινόμενα της προηγουμένης παραγράφου θα εκδηλώνονται κατά περιόδους στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δελτίο τύπου Αν.Διοικητή Γ.Ν.Λιβαδειάς-Γ.Ν.Θηβών για το πρώην Γ.Ν.Θηβών

Πριν την λήξη του 2014 και μετά από συνεργασία του Διοικητή του Γ.Ν. Λιβαδειάς – Γ.Ν. Θήβας κ. Κωνσταντίνου Ρουσόπουλου, του Αναπληρωτή Διοικητή του  Γ.Ν. Λιβαδειάς – Γ.Ν. Θήβας κ. Σπύρου Δεσύλλα και του Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Λάζαρου Μακρή, επιτεύχθηκε αύξηση του οικονομικού προϋπολογισμού του Γ.Ν. Θήβας κατά 300.000 ευρώ για το έτος 2014. Ο Αναπληρωτής Διοικητής με αρμοδιότητα στο Γ.Ν. Θήβας κ. Σπύρος Δεσύλλας δήλωσε τα εξής : “Το Γ.Ν. Θήβας έως σήμερα εφαρμόζοντάς σκληρή οικονομική προσαρμογή στον προϋπολογισμό του 2014 ανταπεξέρχονταν στις υποχρεώσεις του, παρά ταύτα για την εύρυθμη λειτουργική ανάπτυξη του Νοσοκομείου της Θήβας δόθηκε η ανωτέρω αύξηση.  Στόχος μας είναι η μεγαλύτερη και πληρέστερη κάλυψη των αναγκών των συμπολιτών μας και με την αύξηση του προϋπολογισμού πιστεύουμε ότι θα το καταφέρουμε.”

Διαβάστε Περισσότερα »

Νομιμοποιούνται τα δάση που έγιναν χωράφια -Πόσο πάει το «χαράτσι» ανά στρέμμα για την τακτοποίηση

Νομιμοποιούνται οι εκχερσωμένες δασικές εκτάσεις που έγιναν από το 1975 μέχρι τις 7 Μαρτίου 2007 (τότε δηλαδή που ξεκίνησε η αεροφωτογράφιση του συνόλου της χώρας) και έχουν γεωργικό χαρακτήρα.

Ειδικότερα, με νομοσχέδιο για την εισφορά σε γη και σε χρήμα και τις ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις που αναμένεται να καταθέσει σήμερα στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Νίκος Ταγαράς, προβλέπει ότι όσοι έχουν καταπατήσει δασικές εκτάσεις το διάστημα 1975-2007 και τις έχουν μετατρέψει σε γεωργικές μπορούν να συνεχίσουν να τις εκμεταλλεύονται, καταβάλλοντας πρόστιμο που κυμαίνεται από 700 έως 1.000 ευρώ ανά στρέμμα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», το ποσό αυτό μπορεί να πληρωθεί σε 100 μηνιαίες δόσεις, ενώ το ύψος της κάθε μίας δεν θα πρέπει να είναι μικρότερο από 100 ευρώ. Διευκρινίζεται ότι για τις εκτάσεις αυτές μεταβιβάζεται η χρήση και όχι η κυριότητα. Και όπως αναφέρουν πηγές του ΥΠΕΚΑ, αν χρησιμοποιηθούν για άλλο λόγο πέραν της καλλιέργειας, τότε περιέχονται στο Δημόσιο.

Σημειώνεται ότι για τις εκτάσεις που έχουν εκχερσωθεί πριν από το 1975, με διοικητική πράξη, υπάρχει ήδη νομοθετική ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία με την καταβολή προστίμου (το οποίο κυμαίνεται και πάλι από 700 έως 1.000 ευρώ ανά στρέμμα) μεταβιβάζεται η κυριότητά τους στους καταπατητές. Και σε αυτή την περίπτωση ισχύει ο περιορισμός της γεωργικής εκμετάλλευσης.

Η εκτίμηση είναι ότι σήμερα το 3 τοις χιλίοις των δασικών εκτάσεων έχει εκχερσωθεί. Από το ΥΠΕΚΑ αναγνωρίζουν ότι δε πολλές περιπτώσεις έχουν υποβληθεί πολύ υψηλά πρόστιμα, που μαζί με τις προσαυξήσεις δεν μπορούν να πληρωθούν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» με το ίδιο νομοσχέδιο καθορίζονται και τα κριτήρια για την ένταξη στο σχέδιο πόλης, με το οποίο μειώνονται οι εισφορές σε γη και χρήμα.

Για τις εισφορές για την ένταξη των εκτάσεων στο σχέδιο πόλης θα ισχύει:

Η εισφορά σε γη
Για έκταση 500 τμ το ποσοστό εισφοράς ανέρχεται στο 15%
Για έκταση 501-1000 τμ το ποσοστό εισφοράς ανέρχεται στο 20%
Για έκταση 1001-2000 τμ το ποσοστό εισφοράς ανέρχεται στο 30%
Για έκταση 2001-10000 τμ το ποσοστό εισφοράς ανέρχεται στο 40%
Για έκταση άνω των 10001τμ το ποσοστό εισφοράς ανέρχεται στο 50%
Σημειώνεται ότι σήμερα, καταβάλλεται 10% εισφορά σε γη για εκτάσεις έως 250 τμ και 20% για εκτάσεις από 250 τμ έως 500 τμ.

Η εισφορά σε χρήμα
Μεταβίβαση εκτάσεων μπορεί να γίνει με την καταβολή του 30% των δόσεων
Μειωμένη είναι η εισφορά κατά 20%
Οι δόσεις εισφοράς μπορούν να πληρωθούν σε 9 χρόνια (108 μηνιαίες δόσεις)
Οι απαλλοτριωμένες εκτάσεις θα επιστρέφονται στους ιδιοκτήτες αν παραμένουν αναξιοποίητες από 10 έως 20 χρόνια. Προβλέπεται η μεταφορά συντελεστή δόμησης από τα απαλλοτριωμένα οικόπεδα μόλις δημιουργηθεί η Τράπεζα Γης.


Διαβάστε Περισσότερα »

Για ποιούς λόγους δεν περνάει στην αντλία της βενζίνης η μεγάλη πτώση του αργού πετρελαίου



Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών κινούνται οι τιμές των καυσίμων στην εγχώρια αγορά, ωστόσο, χθες ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Δημήτριος Γκύζης ξεκίνησε προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί το κατά πόσο οι μειώσεις ακολουθούν την τιμή του αργού διεθνώς και το ενδεχόμενο τέλεσης του αδικήματος της αισχροκέρδειας ή και άλλων πλημμελημάτων.

Σύμφωνα, πάντως, με το υπουργείο Ανάπτυξης, οι... διακυμάνσεις ακολουθούν με μεγάλη ακρίβεια τις διακυμάνσεις των τιμών διυλιστηρίου, οι οποίες είναι αποτέλεσμα της μεταβολής των διεθνών τιμών διύλισης των πετρελαιοειδών προϊόντων για την περιοχή της Μεσογείου.

Το υπουργείο, παρουσιάζει στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία η μείωση της τιμής του αργού επηρεάζει θετικά αλλά όχι απόλυτα τη διαμόρφωση της χρηματιστηριακής τιμής της βενζίνης Μεσογείου, βάσει της οποίας αγοράζουν τα προϊόντα τα διυλιστήρια της χώρας, ενώ αντίθετα η μείωση της ισοτιμίας ευρώ/δολαρίου (8,19%) λειτουργεί αυξητικά. Η πρώτη εικόνα που θα σχηματίσει πάντως κανείς παρακολουθώντας την εξέλιξη της διαμόρφωσης της τελικής τιμής της βενζίνης είναι η μεγάλη απόκλιση ανάμεσα στην πορεία της διεθνούς τιμής του προϊόντος και της διυλιστηριακής τιμής, κάτι που εύκολα μπορεί να ερμηνευθεί ως κερδοσκοπία. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία του υπουργείου και της αγοράς, η μέση τιμή της χρηματιστηριακής τιμής (Platts) της αμόλυβδης στην περιοχή της Μεσογείου, το διάστημα 1/11/2014 έως 3/12/2014 υποχώρησε σε ποσοστό 16%, η διυλιστηριακή τιμή το ίδιο διάστημα υποχώρησε σε ποσοστό 14% -λόγω εξάρτησης και από την ισοτιμία δολαρίου/ευρώ η οποία ενισχύθηκε 1,5% - ενώ η τιμή λιανικής στην εγχώρια αγορά υποχώρησε μόλις σε ποσοστό 2,77%. Η επιχειρηματολογία ωστόσο του υπουργείου αλλά και της αγοράς δικαιολογεί πλήρως την εξέλιξη των τιμών και τη μεγάλη αυτή απόκλιση.

Η πρώτη και αδιαμφισβήτητη αλήθεια είναι ότι το 62,75% της τελικής τιμής της βενζίνης αντιπροσωπεύει φόρους και τέλη που μένουν αμετάβλητοι και μόνο το 30,03% της τιμής εξαρτάται από τις διακυμάνσεις της διεθνούς τιμής του προϊόντος. Η δεύτερη αλήθεια είναι ότι η τιμή του αργού δεν επηρεάζει άμεσα τις τιμές των προϊόντων οι οποίες συναρτώνται από την εποχικότητα, την προσφορά και τη ζήτηση και διαφορετικούς γεωπολιτικούς παράγοντες. Τα διυλιστήρια της Μεσογείου τιμολογούν τα προϊόντα τους βάσει της διεθνούς τιμής που διαμορφώνεται στην αγορά της Μεσογείου (Platts Μεσογείου). Οι τιμές Platts διαμορφώνονται σε δολάρια ανά μετρικό τόνο, ενώ οι διυλιστηριακές τιμές σε ευρώ ανά κυβικό μέτρο, με αποτέλεσμα η διυλιστηριακή τιμή, που παίρνει ως βάση την τιμή Platts να επηρεάζεται και από την ισοτιμία δολαρίου/ευρώ. Αφού συνυπολογιστεί και η ισοτιμία δολαρίου/ευρώ, προστίθεται ένα κόστος τήρησης αποθεμάτων ασφαλείας που αντιπροσωπεύει το 1% της λιανικής τιμής και ένα ποσοστό 0,5% που αντιπροσωπεύει το μεικτό εμπορικό περιθώριο κέρδους των εταιρειών διύλισης της χώρας. Ετσι διαμορφώνεται η διυλιστηριακή τιμή, στην οποία θα αγοράσουν στη συνέχεια οι εταιρείες εμπορίας και ακολούθως οι πρατηριούχοι, συμπεριλαμβανομένης της φορολογίας που επιβαρύνει τις εμπορικές συναλλαγές και τα διάφορα τέλη που επιβαρύνουν την τελική τιμή του προϊόντος, αλλά και ένα μεικτό περιθώριο κέρδους 7% περίπου για εταιρείες και πρατήρια και έτσι θα διαμορφωθεί η τιμή της αντλίας στην οποία προμηθεύεται ο καταναλωτής και που βεβαίως θα είναι πολύυψηλότερη από τις μειώσεις του αργού.

Το υπουργείο εξηγεί, ότι η μείωση κατά 20,43% της τιμής αργού σε δολάρια, ισοδυναμεί σε μείωση 6,06% της βενζίνης σε ευρώ. Στη χώρα μας όπου το 62,75% της τελικής τιμής αντιστοιχεί σε φόρους και τέλη που δεν επηρεάζονται από τη διεθνή τιμή του διυλιστηρίου, η μεταβολή αυτή θα κυμανθεί στο 5,94%.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ένας χρόνος για να σώσουμε τον πλανήτη!

Μια παγκόσμια συμφωνία για τη μείωση των εκπομπών αερίων είναι η μόνη λύση

Οι ηγέτες του κόσμου όλου πρέπει να καταλήξουν σε μια κοινή συμφωνία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μέσα στον επόμενο χρόνο. «Διαφορετικά ρισκάρουμε να χάσουμε τις ζωές μας, όπως τις γνωρίζουμε μέχρι τώρα» δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας του Ην. Βασιλείου, Ed Davey, ενόψει των σημαντικών διεθνών διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο της Συνόδου των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή, που θα πραγματοποιηθεί στη Λίμα του Περού.

Στη σύνοδο θα συμμετέχουν περίπου 9.000 πολιτικοί, διπλωμάτες και εκπρόσωποι μη κυβερνητικών οργανώσεων, οι οποίοι θα μεταβούν στην περουβιανή πρωτεύουσα τις επόμενες δύο εβδομάδες για το ετήσιο συνέδριο γύρω από την κλιματική αλλαγή, με σκοπό να καταλήξουν στα βασικά στοιχεία, που θα καταστήσουν δυνατή μια παγκόσμια συμφωνία στο πλαίσιο μιας συμφωνημένης προθεσμίας, μέχρι την επόμενη σύνοδο στο Παρίσι.

«Είναι οι τελευταίες σημαντικές, ετήσιες συζητήσεις, πριν από την τελική προθεσμία, στο Παρίσι την επόμενη χρονιά. Πρέπει να έχουμε μια συμφωνία στο Παρίσι. Δεν υπάρχει εναλλακτική, που να μπορεί να προστατεύσει την εθνική ασφάλεια, την οικονομία και τον τρόπο ζωής, που θεωρούμε δεδομένο σήμερα».

Τον προηγούμενο μήνα η Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή του ΟΗΕ δημοσίευσε μια έκθεση, η οποία προειδοποιούσε για τις ανθρωπογενείς επιδράσεις στην υπερθέρμανση του πλανήτη, τονίζοντας ότι μόνο η λήψη δραστικών και άμεσων μέτρων προς την κατεύθυνση της μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα θα μπορούσε να αποτρέψει τις καταστροφικές επιπτώσεις της ανόδου της μέσης θερμοκρασίας πάνω από 2 βαθμούς Κελσίου, σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα.

«Στη Λίμα, θα πιέσω περισσότερες χώρες να βγουν μπροστά και να δεσμευτούν στην ανάληψη δίκαιων και φιλόδοξων δράσεων» είπε ακόμη ο βρετανός υπουργός, αναφέρει δημοσίευμα της Telegraph.
Διαβάστε Περισσότερα »

17 εκατ. ευρώ για νέους αγρότες και σχέδια βελτίωσης



Στην πληρωμή 116 επενδυτικών προτάσεων, συνολικού ύψους 3.835.709 ευρώ, που εντάσσονται στο μέτρο «Σχέδια Βελτίωσης», δηλαδή εκσυγχρονισμού των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, προχώρησε από την πρώτη Δεκεμβρίου έως σήμερα ο ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων). Παράλληλα, στο ίδιο χρονικό διάστημα ο ΟΠΕΚΕΠΕ προχώρησε στην πληρωμή 1.357 δικαιούχων, με το συνολικό ποσό των 13.789.527 ευρώ του προγράμματος «Νέων Αγροτών».
Τα Σχέδια Βελτίωσης αποτελούν ίσως τη ναυαρχίδα του τρέχοντος Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης και μέσα στον τελευταίο χρόνο έχουν γίνει πληρωμές 72 εκατ. ευρώ και έως το τέλος του έτους εκτιμάται ότι αυτές θα ξεπεράσουν τα 100 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 διαθέτει σήμερα πόρους δημόσιας δαπάνης ύψους 4,7 δισ. ευρώ, αποτελούμενη από περίπου 4 δισ. ευρώ κοινοτική συμμετοχή από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σημαντικά, επίσης, είναι τα κεφάλαια που θα απορροφήσουν τόσο τα «Σχέδια Βελτίωσης» όσο και οι «Νέοι Αγρότες» και από το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, καθώς θα διατεθούν κεφάλαια ύψους 466 εκατ. ευρώ και 240 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Συνολικά, οι κοινοτικοί πόροι που διατίθενται για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 ανέρχονται σε 4,2 δισ. ευρώ. Εάν σε αυτά προστεθεί και η εθνική συμμετοχή, προκύπτει δημόσια δαπάνη της τάξης περίπου των 5,3 εκατ. ευρώ, ενώ εάν συνυπολογισθεί και η ιδιωτική συμμετοχή, θα κινητοποιηθούν συνολικοί πόροι που φτάνουν τα 6 δισ. ευρώ.

Οι βασικοί άξονες της στρατηγικής για την αγροτική ανάπτυξη την περίοδο 2014-2020, όπως έχουν καθοριστεί από την Ειδική Γραμματεία Κοινοτικών Πόρων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, είναι η ενίσχυση της κτηνοτροφίας, η βελτίωση της ποιότητας και της προστιθέμενης αξίας των εγχώριων αγροδιατροφικών προϊόντων, η βιώσιμη ανάπτυξη του αγροδιατροφικού και των δασικών συστημάτων, με την ορθολογική χρήση και διαχείριση των φυσικών πόρων, και η δημιουργία στενών σχέσεων αγροδιατροφικού συστήματος και τουρισμού-πολιτισμού.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα



Σαν σήμερα το 1912 oι Έλληνες χρησιμοποιούν για πρώτη φορά παγκοσμίως τα αεροπλάνα για βομβαρδισμούς, στο Μπιζάνι.

63 π.Χ. - Ο Μάρκος Τύλλιος Κικέρωνας δίνει τον τέταρτο και τελευταίο λόγο του κατά του Κατιλίνα.

633 - Λαμβάνει χώρα η Τέταρτη Σύνοδος του Τολέδου.

1492 - Ο Χριστόφορος Κολόμβος γίνεται ο πρώτος Ευρωπαίος που πατάει το πόδι του στο νησί Ισπανιόλα (σημερινή Αϊτή και Δομινικανή Δημοκρατία).

1496 - Ο βασιλιάς Μανουήλ Α' της Πορτογαλίας εκδίδει διάταγμα απέλασης των Εβραίων από τη χώρα.

1757 - Επταετής Πόλεμος: Μάχη του Λόιτεν. Ο Φρειδερίκος Β΄ της Πρωσίας οδηγεί τις πρωσικές δυνάμεις σε αποφασιστική νίκη επί των αυστριακών δυνάμεων του Κάρολου Αλέξανδρου της Λωρραίνης.

1815 - Ιδρύεται το Μασεϊό στη Βραζιλία.

1848 - Ο πρόεδρος των Η.Π.Α., Τζέιμς Νοξ Πολκ, επιβεβαιώνει στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών ότι έχουν ανακαλυφθεί μεγάλες ποσότητες χρυσού στην Καλιφόρνια.

1912 - Οι Έλληνες χρησιμοποιούν για πρώτη φορά παγκοσμίως τα αεροπλάνα για βομβαρδισμούς, στο Μπιζάνι.

1920 - Η κυβέρνηση Δημητρίου Ράλλη διενεργεί δημοψήφισμα για την επιστροφή του Κωνσταντίνου Α'.

1942 - Βυθίζεται το ιστιοφόρο Άρης (με το όνομα Γκρατς και υπό Γερμανική σημαία) στο λιμάνι Μπιζέρτας από βρετανικό υποβρύχιο.

1990 - Πρεμιέρα του τυχερού παιχνιδιού του ΟΠΑΠ, Λόττο.

1995 - Καθιερώνεται η σημερινή σημαία της Ερυθραίας.

2000 - Κυκλοφορεί το άλμπουμ Renegades των Rage Against the Machine.

2005 - Αποσύρονται τα τελευταία οχήματα του τύπου Routemaster, τα τελευταία λεωφορεία δηλαδή που σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για τις ανάγκες του Λονδίνου.

2006 - Πραξικόπημα στα νησιά Φίτζι, το τέταρτο μέσα στην τελευταία εικοσαετία. Την εξουσία καταλαμβάνει ο στρατιωτικός Φρανκ Μπαϊνιμαράμα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σε 10 δόσεις η εξόφληση του ΕΝΦΙΑ το 2015



Μέχρι και 10 δόσεις προβλέπει το νέο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την εξόφληση του ΕΝΦΙΑ του 2015, προκειμένου να διευκολυνθούν ακόμη περισσότερο οι ιδιοκτήτες και να τους δοθεί η δυνατότητα να εξοφλήσουν με μεγαλύτερη ευκολία τις δόσεις τους προς την Εφορία.

Αυτό όμως ουσιαστικά σημαίνει ότι οι υπόχρεοι που θα εξοφλήσουν τις φετινές δόσεις του ΕΝΦΙΑ τον Φεβρουάριο θα είναι υποχρεωμένοι να συνεχίσουν, έως το τέλος του επομένου έτους, να πληρώνουν κάθε μήνα έως τον Δεκέμβριο 2015.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι και το επόμενο έτος οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ με βάση τις φετινές αντικειμενικές αξίες, ακόμη και στην περίπτωση που το 2015 οι αντικειμενικές τιμές μειωθούν στο ύψος των εμπορικών.

Με δεδομένη άλλωστε και την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οικονομικό επιτελείο υποχρεούται άμεσα και εντός εξαμήνου να προχωρήσει στην αναπροσαρμογή τους, αφού οι τιμές παραμένουν «στάσιμες» από το 2007.

Ισχύουσες αντικειμενικές

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπολογισμός του ΕΝΦΙΑ θα γίνει με τις ισχύουσες αντικειμενικές, καθώς κατά την υποβολή των δηλώσεων λαμβάνεται υπόψη η περιουσιακή κατάσταση των υπόχρεων την 1η Ιανουαρίου του έτους, οπότε και οι αντικειμενικές που ισχύουν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Επομένως, ακόμη και στην περίπτωση που οι αντικειμενικές αλλάξουν, στις περισσότερες περιοχές θα μειωθούν μάλιστα, αυτό δεν πρόκειται να γίνει πριν από το τέλος του εξαμήνου που έχει οριστεί από το ΣτΕ, δηλαδή περί τα τέλη Μαΐου 2015, και ως εκ τούτου ο ΕΝΦΙΑ 2015 θα προσδιοριστεί με τις τρέχουσες αντικειμενικές αξίες.

Αυτό σημαίνει ότι το οικονομικό επιτελείο, εάν δεν υπάρξουν νέες παρεμβάσεις και μειώσεις στους ισχύοντες συντελεστές, θα βάλει στα κρατικά ταμεία όσα υπολογίζει και για φέτος, δηλαδή 2,65 δισ. ευρώ, εκ των οποίων θα πρέπει να αναφερθεί ότι έχει ήδη εισπραχθεί 1,2 δισ. ευρώ.

«Λίγα από πολλούς»

Υπενθυμίζεται πάντως ότι η κυβέρνηση έχει ήδη δεσμευτεί ότι το επόμενο έτος θα προχωρήσει και σε νέες διορθώσεις όσον αφορά τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ, ακόμη και σε μείωση των συντελεστών που ισχύουν, με τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης που καταγράφεται φέτος, προκειμένου ο φόρος να γίνει δικαιότερος και να επιβεβαιωθεί το «σλόγκαν» που κατά περιόδους έχει ακουστεί από κυβερνητικά στελέχη «λίγα από πολλούς»!

Βέβαια, κανείς δεν θα πρέπει να ξεχνά ότι η τρόικα πάντα καιροφυλακτεί και είναι άγνωστο, μάλλον αδύνατον, με το ύψος του δημοσιονομικού κενού που προσδιορίζει στα 2,5 δισ. ευρώ για το 2015, να δεχθεί και μειώσεις συντελεστών στον ΕΝΦΙΑ.

Και αυτό όχι μόνο γιατί ζητεί ήδη νέα πρόσθετα εισπρακτικά μέτρα για την κάλυψη του κενού, αλλά αμφιβάλλει για το πώς θα επιτευχθούν ακόμη και οι στόχοι που προβλέπει το «πακέτο»-φωτιά που τις υπέβαλε η ελληνική κυβέρνηση για να γεφυρώσει το χάσμα, μήπως και ξεκινήσουν κάποια στιγμή και οι διαπραγματεύσεις για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, και να ανοίξει η συζήτηση για την επόμενη μέρα.

Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά εξάλλου ότι η τρόικα αμφιβάλλει μετ’ επιτάσεως και για τους φετινούς στόχους, καθώς θεωρεί ότι η εισπραξιμότητα του φόρου θα κινηθεί σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από αυτά που ευελπιστεί η κυβέρνηση, αλλά και τη στάση που τήρησε και στη ρύθμιση - «μαμούθ» των 100 δόσεων, που παρά το γεγονός ότι είχε ψηφιστεί ο νόμος κατάφερε να τον «μπλοκάρει» και να προχωρήσει σε αλλαγές εις βάρος πάντα των φορολογουμένων.

Μητρώο κοινωφελών

Προσβάσιμο στο κοινό θα είναι από την 1η Ιανουαρίου 2015 το Ηλεκτρονικό Κεντρικό Μητρώο Κοινωφελών Περιουσιών, στο οποίο θα είναι διαθέσιμοι, μεταξύ άλλων, οι ετήσιοι προϋπολογισμοί και απολογισμοί των κοινωφελών περιουσιών, καθώς και οι αποφάσεις που λαμβάνονται από τα όργανα διοίκησής τους.

Αυτό υπογράμμισε, μιλώντας στην εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας της Πρότυπης Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας, στο πλαίσιο του έργου «Ψηφιακές Υπηρεσίες Δημόσιας Περιουσίας και Εθνικών Κληροδοτημάτων, Ψ.Υ.-ΔΗΠΕΕΚ», ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ναυτεμπορική
Διαβάστε Περισσότερα »

Οδική Παράκαμψη Χαλκίδας

Οριστικοποιήθηκαν οι μελέτες, εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση και ανακοινώθηκε η δημοπράτηση του έργου της κατασκευής αυτοκινητόδρομου-«Παράκαμψης της Χαλκίδας», μήκους 16,5 χιλ. από την Νέα Λάμψακο έως τα Ψαχνά»

Μια από τις σημαντικότερες προτεραιότητες της νέας περιφερειακής αρχής και προσωπική δέσμευση  και στοίχημα  του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη υπήρξε η δρομολόγηση και εξασφάλιση της χρηματοδότησης του έργου «Παράκαμψη Χαλκίδας» στην Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας. Σε λιγότερες απο 100 ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και μετά από συντονισμένες ενέργειες που αφορούσαν τόσο στην επικαιροποίηση και ολοκλήρωση των απαραίτητων οριστικών μελετών εφαρμογής για το έργο, όσο και στην προετοιμασία του τεχνικού φακέλου, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του ΥΠΟΜΕΔΙ για την χρηματοδότηση του έργου και παρουσία του αρμόδιου Υπουργού κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ανακοινώθηκε η δημοπράτηση και παρουσιάστηκε το εν λόγω έργο στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας.
Το συγκεκριμένο έργο αποτελούσε διαχρονικό αίτημα των τοπικών αρχών αλλά κυρίως των πολιτών της Χαλκίδας και της Εύβοιας τα τελευταία είκοσι χρόνια και αφορά στην κατασκευή οδικής αρτηρίας που ξεκινάει πριν τον κόμβο της Νέας Λαμψάκου, στη σημερινή χάραξη του δρόμου Χαλκίδα-Αλιβέρι-Λέπουρα και παρακάμπτοντας ανατολικά την πόλη της Χαλκίδας, σε νέα χάραξη, καταλήγει στα Ψαχνά, όπου συναντά τον Βόρειο Οδικό Άξονα της Εύβοιας (Χαλκίδα – Ιστιαία – Λουτρά Αιδηψού). Το συνολικό μήκος της παράκαμψης είναι 16,6 χιλιόμετρα με προδιαγραφές σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου και μελέτη έξι ανισόπεδων κόμβων στην Λάμψακο, στα Δύο Δέντρα, στο Νότιο ημικόμβο Αλιβερίου, στον Βόρειο ημικόμβο Αλιβερίου, στην Χαραυγή και στον Βατώντα.
Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 160.000.000 ευρώ και η οριστική ολοκλήρωση της ωρίμανσης των μελετών του επέτρεψε, μετά από συντονισμένες ενέργειες του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και το προσωπικό ενδιαφέρον του Υπουργού Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων,  τον οριστικό του χαρακτηρισμό ως έργο Τομεακό Διευρωπαϊκό και την χρηματοδότησή του από το ΕΣΠΑ και με γέφυρα στο νέο ΣΕΣ (2014-2020) και συγκεκριμένα από τον Άξονα «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας».
Το συγκεκριμένο έργο θεωρείται σημαντικότατο αφου αναμένεται: α) να μειώσει σημαντικά τον χρόνο πρόσβασης προς την Κεντρική και Βόρεια Εύβοια, με προφανή οφέλη τόσο για την υπερτοπική οικονομία όσο και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, β) να αποφορτίσει ολόκληρες περιοχές από τον κυκλοφοριακό φόρτο και την διέλευση βαρέων οχημάτων εντός των οικιστικών τους ιστών, γ) να καταστήσει λειτουργικό τον αυτοκινητόδρομο Σχηματαρίου-Χαλκίδας, εξασφαλίζοντας την απαραίτητη υποδομή για τη διάχυση της κυκλοφορίας προς και από τον ΠΑΘΕ, δ) να δώσει τέλος στην διχοτόμηση συνοικιών της Χαλκίδας και της Νέας Αρτάκης και ε) να μειώσει το κυκλοφοριακό φόρτο και άρα τον δείκτη επικινδυνότητας του σημερινού δρόμου Χαλκίδας – Νέας Αρτάκης, που δυστυχώς μετρά  41 νεκρούς την τελευταία δεκαετία.
Στην παρουσίαση του έργου στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας από τον Υπουργό ΥΠΟΜΕΔΙ Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη, παρευρέθηκαν ο Μητροπολίτης Χαλκίδας κ.κ. Χρυσόστομος, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας, οι βουλευτές Ευβοίας Σίμος Κεδίκογλου και Συμεών Κεδίκογλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας Φάνης Σπανός, η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά, οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Δημήτρης Βουρδάνος και Κώστας Μπακομήτρος, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Μίνα Παπαναστασίου, οι Δήμαρχοι του νομού, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών,  οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ευβοίας, πλήθος δημοτικών συμβούλων, εκπρόσωποι των κοινωνικών φορέων του νομού και εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων. Προηγουμένως, ο Υπουργός και ο Περιφερειάρχης συνοδευόμενοι από τον Αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας Φάνη Σπανό, είχαν επισκεφθεί μαζί με κλιμάκιο υπηρεσιακών Διευθυντικών στελεχών του ΥΠΟΜΕΔΙ και της Περιφέρειας, τόσο την Υψηλή Γέφυρα της Χαλκίδας, από όπου ξεκινάει το νέο έργο της παράκαμψης, όσο και την Παλαιά Γέφυρα του Ευρίπου για να επιθεωρήσουν την εξέλιξη των εργασιών αποκατάστασής της.
Ενόψει του γεγονότος της παρουσίασης του έργου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης  προέβει στην ακόλουθη δήλωση:  «Ένα σημαντικό έργο για όλη την Εύβοια ανακοινώνεται σήμερα από εδώ, από την Χαλκίδα. Ενα έργο, το μεγαλύτερο από την δεκαετία του ‘90 για την περιοχή, και ένα αίτημα πολλών ετών που σήμερα ανακοινώνεται όχι μόνο η δημοπράτησή του αλλά και η οριστική χρηματοδότηση της υλοποίησής του. Ένα έργο που η αποφασιστικότητα, η βούληση και το πραγματικό ενδιαφέρον του Υπουργού, όπως το βίωσα μέσα από την καθημερινή μας συνεργασία αυτές τις 100 πρώτες ημέρες, επιτρέπει την οριστική δρομολόγηση της κατασκευής του. Ένα έργο που το δικαιούνταν και το αξίζουν οι πολίτες της Εύβοιας και που αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον της περιοχής και των αυριανών πολιτών της, των παιδιών μας. Συνεχίζουμε με μεράκι, με διάθεση προσφοράς και αποτελεσματικότητα. Μέσα από σκληρή δουλειά δρομολογούμε έργα, δράσεις και πρωτοβουλίες σημαντικά για τους πολίτες και το αύριο της Στερεάς Ελλάδας»

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση Καράμπελα με τον Δήμαρχο Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας


Συνεχίζει τις επαφές του με αιρετούς της περιοχής, ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καράμπελας. Μετά τη δήμαρχο Λεβαδέων επισκέφθηκε το δήμαρχο  Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας, Γιάννη Γεωργακό.
Η ατζέντα της συνάντησης περιελάμβανε τα προβλήματα, αλλά και τις προκλήσεις και προοπτικές του διευρυμένου δήμου Δ.Α.Α. , καθώς με κορωνίδα την Αράχωβα που αποτελεί το δημοφιλέστερο χειμερινό τουριστικό θέρετρο της χώρας, η ευρύτερη περιοχή μπορεί ν’ αναπτύξει τις τεράστιες τουριστικές της δυνατότητες, 12 μήνες το χρόνο.
Συμφώνησαν ότι ο δήμος Δ.Α.Α. αποτελεί μια ιδιαίτερα ευνοημένη περιοχή λόγω γεωγραφικής θέσης, καθώς βρίσκεται πολύ κοντά σε μια δεξαμενή 5,5 εκατομμυρίων δυνητικών επισκεπτών, συνδυάζοντας το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της Ελλάδας και εσχάτως από τα πιο σύγχρονα της Ευρώπης, με το πολύ γραφικό παραλιακό μέτωπο της Αντίκυρας και το αριστουργηματικό μοναστήρι του Οσίου Λουκά που μετράει 1200 χρόνια ιστορίας.
Αναφορικά με το αίτημα του δημάρχου για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, ο κ. Καράμπελας στάθηκε στη συμβολή της παρούσας κυβέρνησης με τη σύσταση ειδικής επιτροπής, η οποία έχει αναλάβει να προσδιορίσει το ύψος των χρημάτων που μπορεί ν’ αξιώσει το ελληνικό δημόσιο από τη γερμανική κυβέρνηση.
Ο δήμαρχος ζήτησε επίσης από τον κ. Καράμπελα να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια του δήμου, για την ολοκλήρωση της μελέτης κατασκευής υπόγειας σήραγγας που θα λύσει το μεγάλο και χρονίζον κυκλοφοριακό πρόβλημα, στο παραδοσιακό κέντρο της Αράχωβας.
Επιπλέον ο βουλευτής ενημέρωσε το δήμαρχο για τις προτάσεις που έχει καταθέσει στο υπουργείο Περιβάλλοντος, σχετικά με το προεδρικό διάταγμα για τον χαρακτηρισμό του όρους Παρνασσού ως εθνικού πάρκου και τον καθορισμό ζωνών προστασίας αυτού, ενώ συμπλήρωσε ότι παρακολουθεί στενά το θέμα καθώς υπάρχει δέσμευση από πλευράς υπουργείου, να συζητηθούν οι προτεινόμενες αλλαγές πριν την οριστική υποβολή του διατάγματος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ζέστη τέλος -Μαζί με τις βροχές έρχεται και πτώση της θερμοκρασίας

Στα δυτικά αναμένεται να σημειωθούν από την Παρασκευή το μεσημέρι καταιγίδες, οι οποίες πιθανότατα κατά τόπους θα είναι και ισχυρές και παράλληλα θα έχουμε μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές, οι οποίες από το απόγευμα στα δυτικά θα ενταθούν. τη νύχτα στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί. Βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο και την Ηπειρο. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές οι οποίες μέχρι το βράδυ θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου. στην Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές αρχικά στη Θεσσαλία και αργότερα στην κεντρική Στερεά. τα φαινόμενα το βράδυ στα βόρεια θα ενταθούν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε ανατολικούς με τάση ενίσχυσης το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ που αργότερα θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Ανεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές, κυρίως στα δυτικά του νομού, οπού το βράδυ θα ενταθούν και θα σημειωθούν και καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4, που το βράδυ θα ενισχυθούν τοπικά στα 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 14 βαθμούς Κελσίου.





Διαβάστε Περισσότερα »

Επίθεση κουκουλοφόρων με μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Βύρωνα

Μπαράζ επιθέσεων με γκαζάκια και μολότοφ σε τράπεζες, αυτοκίνητα και κτήρια σε όλη την Αττική κατά τη διάρκεια της νύχτας

Στόχος κουκουλοφόρων έγινε  λίγο μετά τις 22:30 το βράδυ το Αστυνομικό Τμήμα του Βύρωνα.



Μια ομάδα περίπου 15 με 20 άτομα επιτέθηκαν πετώντας μια μολότοφ στην είσοδο του τμήματος στην οδό Αγίου Δημητρίου και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Από την επίθεση προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε όχημα της αστυνομίας που ήταν παρκαρισμένο απ' έξω.

Aνθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η Αστυνομία για τον εντοπισμό τους.

Την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα ακολούθησε μπαράζ επιθέσεων σε τράπεζες, αυτοκίνητα και κτήρια σε όλη την Αττική.

Η αρχή έγινε γύρω στις 2:30 τα ξημερώματα όταν στην οδό Γούναρη στη Γλυφάδα άγνωστοι πέταξαν μολότοφ σε τράπεζα Alpha Bank και έσπασαν μια τζαμαρία. Λιγότερο από μια ώρα αργότερα στη οδό Αμοργού στο Αιγάλεω έβαλαν φωτιά σε 3 αυτοκίνητα του ΟΤΕ.

Ακολούθησε στις 3:45 φωτιά σε ΑΤΜ του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην οδό Τριών Ιεραρχών στα Πετράλωνα, ενώ δέκα λεπτά αργότερα τρία γκαζάκια έσκασαν σε τράπεζα Πειραιώς στο Γαλάτσι. Η νύχτα εμπρησμών και εκρήξεων ολοκληρώθηκε πέντε λεπτά πριν τις 5, όταν στη οδό Βαλτινών στα Δικαστήρια Ευελπίδων άγωνστοι πέταξαν μολότοφ σε κτήριο.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ