Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Συνεδριάζει το Δ.Σ. του Δήμου Αλιάρτου με 14 θέματα

Σας προσκαλούμε να παραβρεθείτε στην 16η Τακτική Δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού
Συμβουλίου την Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 18:00 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης.
    Α/Α    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΘΕΜΑΤΟΣ
    1    Περί της έγκρισης πρακτικών προηγούμενης συνεδρίασης,(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
    2    Περί της έγκρισης και οριστικής παραλαβής της μελέτης <<Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής
    Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης(ΣΧΟΟΑΠ) , τ. Δήμου Θεσπιέων.(εισηγητής Κος Δήμαρχος)
    3    Περί του ορισμού εκπροσώπου του Δήμου Αλιάρτου -  Θεσπιέων στην εταιρεία ΟΑΣΕ
    ΑΑΕ.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)

    4    Περί της ανανέωσης άδειας λειτουργίας λαικής αγοράς της ενδιαφερόμενης Παππά
    Ευαγγελίας.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
    5    Περί της κοπής δένδρων στην Δημοτική Κοινότητα Αλιάρτου.(Εισηγητής Κος Δήμαρχος)
    6    Περί της έγκρισης Πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου :''Συντήρηση
    οδού από οικία Σπύρου Λάμπρου , Παναγιώτη Λόθρα έως Κεντρική οδό '', στην Τ.Κ Νεοχωρίου
    του Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
    7    Περί της έγκρισης χρήσεως σχολικών αιθουσών από τους συλλόγους στο Γυμνάσιο -Λύκειο
    Αλιάρτου.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
    8    Περί της αποδοχής προγράμματος’’ Άθληση για Όλους’’ μεγάλης διάρκειας περιόδου 2014-2015
     και προκήρυξη για την πρόσληψη προσωπικού.(Εισηγητής Κος Αντιδήμαρχος Αραπίτσας
    Γεώργιος).
    9    Περί της ένταξης του Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων στις ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών του
    Ν.4257/2014 και του Ν.4304/2014.(Εισηγητής Κος Αντιδήμαρχος Οικονομικών )
    10    Περί της αποδοχής και κατανομής ΣΑΤΑ/2014 , αναμόρφωση προυπολογισμού και Τεχνικού
    Προγράμματος .(Εισηγητής Κος Αντιδήμαρχος Οικονομικών )
    11    Περί της έγκρισης της αιτήσεως του Α.Π.Ο. Παναλίαρτος.(Εισηγητής Κος Αντιδήμαρχος
    Οικονομικών )
    12    Περί των αναμορφώσεων προυπολογισμού οικ. έτους 2014.(Εισηγητής Κος Αντιδήμαρχος
    Οικονομικών )
    13    Περί της αποδοχής ποσού 1.207.562,44ευρώ για Δίκτυα Ακαθάρτων Αλιάρτου.(Εισηγητής Κος
    Πρόεδρος)
    14    Περί της αποδοχής ποσού 20.046,05ευρώ που αφορά την απόδοση του 1/12 έναντι του
    συνολ.ποσού της δόσης έτους 2014 για εξόφληση των πάσης φύσεως οφειλών του
    ελλ.δημοσίου συμφ.με το αρθ.27 Ν.3756/2009.(Εισηγητής Κος Αντιδήμαρχος Οικονομικών )
   
    Ο Πρόεδρος του
    Δημοτικού Συμβουλίου
   
   
   
   
   
    ΖΙΩΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

Βίντεο: Είναι αυτή η χειρότερη οδηγός του κόσμου;


Όσοι δεν συμπαθείτε ιδιαίτερα τον "γυναικείο" τρόπο οδήγησης θα νιώσετε δικαιωμένοι παρακολουθώντας το παρακάτω βίντεο.
Πρωταγωνίστρια είναι μία Καναδή, που διεκδικεί τον τίτλο της χειρότερης οδηγού στον Καναδά, αν όχι στον κόσμο όλο.
Και όχι άδικα, αφού όπως μπορείτε να δείτε, κάνει 4 ολόκληρα λεπτά να ξεπαρκάρει το αυτοκίνητό της από μία υπερ-άνετη θέση σε ένα μικρό πάρκινγκ.
Στην προσπάθειά της να ξεπαρκάρει, μάλιστα, τρακάρει ένα από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, χωρίς να συγκινηθεί ιδιαίτερα για το τι ζημιά του προκάλεσε.
Η αδέξια Καναδέζα, συνεχίζει ανενόχλητη τις αψυχολόγητες μανούβρες της και 4 λεπτά αργότερα καταφέρνει να βγει από το πάρκινγκ.
Για κακή της τύχη όμως, το περιστατικό κατέγραψε η κάμερα, με αποτέλεσμα να την αναζητά η τοπική αστυνομία.
Μπορεί οι Αρχές του Calgary που πόσταραν το τραγελαφικό περιστατικό στο youtube να μην έχουν καταφέρει ακόμα να εντοπίσουν την οδηγό, ωστόσο το βίντεο έγινε viral με περισσότερα από 860.000 hits.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΩΡΑ-Σοβαρό τροχαίο στο Καναβάρι



Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πριν από λίγη ώρα στο Καναβάρι όπου αυτοκίνητο παρέκκλινε της πορείας του για άγνωστους έως τώρα λόγους. Οι δύο επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της Θήβας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Permissospress η συνοδηγός του οχήματος βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση.

Ανανέωση

- Σε νοσοκομείο της Αθήνας έχει μεταφερθεί η γυναίκα συνοδηγός. Η 49χρονη αλβανικής καταγωγής διασωληνώθηκε στο νοσοκομείο Θηβών,το οποίο αντέδρασε άψογα κατά την είσοδο των τραυματιών,  αλλά και κατά την διακομιδή  σε αντίστοιχο της Αθήνας. Ο σύζηγός της τραυματίστηκε ελαφρά έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο. Πάντως, ακόμα δεν έχουν αποσαφηνιστεί τα αίτια του τροχαίου που σημειώθηκε στο ύψος της διασταύρωσης Λεονταρίου στο Καναβάρι. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Πήραν φόρα Λεβαδειακός και Μάντζιος

Τον οδηγεί στη σωτηρία

Στα Γιάννενα έγινε απλά η αρχή. Ο Λεβαδειακός δεν έμεινε στην «τεσσάρα» επί του ΠΑΣ και μέσα σε λίγες ημέρες έκανε και δεύτερο «διπλό», νικώντας (2-0) τον ΟΦΗ. Πλήγωσε την πρώην ομάδα του ο Μάντζιος.


Τη δεύτερη τους εκτός έδρας νίκη σημείωσαν οι Βοιωτοί στη φετινή Super League, καθώς μετά το 0-4 στα Γιάννενα της Τετάρτης, πέρασε με 2-0 από την Κρήτη, νικώντας τον ΟΦΗ. Δύο τέρματα σημείωσε εις βάρος την πρώην ομάδας του ο Βαγγέλης Μάντζιος, καθώς εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Λόρια στο 54’ και στο 90’ +2’ ευστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο Ορτέγκα από τον Τριποτσέρη, που αποβλήθηκε. Τέσσερα γκολ μέσα σε τέσσερις ημέρες για τον 31χρονο φορ.

Τους 14 βαθμούς έφθασαν οι φιλοξενούμενοι και ξεπέρασαν τον σημερινό τους αντίπαλο., που έμεινε στους 13.


Το ματς

Λίγες φάσεις και καλές είχε το πρώτο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι απείλησαν περισσότερο, αλλά οι ποδοσφαιριστές του δεν εκμεταλλεύτηκαν τις φάσεις που τους έκατσαν. Στη μια ο Πετρόπουλος δεν αντέδρασε καλά στην πάσα του Στάθη και το κακό του κοντρόλ έδωσε χρόνο στους αμυντικούς του Λεβαδειακού να τον κλείσουν με αποτέλεσμα μην τελειώσει τη φάση, όπως θα ‘θέλε. Στην άλλη ο Μερεβασβίλι ελίχθηκε ωραία, όμως δεν μπόρεσε να δώσει τον Έλληνα επιθετικό, που είχε καλή θέση. Οι «πράσινοι» από το πρώτο μέρος κρατάνε μια πολύ καλή κίνηση του Ορτέγκα, που δεν είχε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

Ο Λεβαδειακός μπήκε πολύ καλύτερα στο δεύτερο μέρος και είδε η υπεροχή του να καρποφορεί στο 54’, αλλά οφείλει πολλά στον πορτιέρο των γηπεδούχων, Γκιόργκι Λόρια, που έκανε πολύ κακή έξοδο, ύστερα από σέντρα που έγινε από τα δεξιά με αποτέλεσμα, ο Μάντζιος να βρεθεί σε ανυπεράσπιστή (ουσιαστικά) εστία. Λίγο έλειψε ο ΟΦΗ να ισοφαρίσει στην αμέσως επόμενη φάση, αλλά ο Τόμας είπε «όχι» στον Τζορτζ, που είχε περάσει στο ματς στο 40’, αντί του Κουτσιανικούλη, που έγινε αναγκαστική αλλαγή σε εκείνο το χρονικό σημείο.

Πιο κοντά έφθασαν οι φιλοξενούμενοι στο 0-2, παρά πλησίασε το ματς στο 1-1. Θα μπορούσε να είχε γίνει στο 75’, όταν ο Κονέ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ενώ η ομάδα του Ηρακλείου απείλησε για τελευταία φορά στο 76’, όταν ο Τζορτζ έφθασε απέναντι από την αντίπαλη εστία, αλλά δεν πρόλαβε να σουτάρει, καθώς τον σταμάτησε την τελευταία στιγμή αντίπαλη άμυνα. Από εκεί και πέρα ο Λεβαδειακός δεν κινδύνεψε και στις καθυστερήσεις «καθάρισε» το ματς, με το δεύτερο τέρμα του Μάντζιου.
sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Απάντηση Διοίκησης ΔΕΗ σε Μπασιάκο για διευκολύνσεις σε Αγροτικό Ρεύμα





Σχετικά: Η υπ΄αριθ. 3677/15-10-2014 Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων ο βουλευτής κ. Ε. Μπασιάκος.
Σε απάντηση της ως άνω Ερώτησης θα θέλαμε να θέσουμε υπ όψιν σας τα εξής:  
Περίληψη : Παροχές διευκολύνσεων στους Αγρότες για την εξόφληση των λογαριασμών τους

Η ΔΕΗ εδώ και χρόνια έχει αποδείξει στην πράξη την κοινωνική της ευαισθησία και υπευθυνότητα μέσα από το σχεδιασμό και την υλοποίηση πολιτικών, όπως είναι για παράδειγμα η υιοθέτηση νέου Κανονισμού Διακανονισμών, ανάλογα με την κατηγορία που εντάσσονται οι πελάτες (οικιακοί, εμπορικοί, ευπαθείς ομάδες κλπ) και το βαθμό συνέπειάς τους στην εξόφληση των λογαριασμών, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η ενιαία αντιμετώπιση και η πιο ευνοϊκή μεταχείρισή τους, ως απάντηση των αυξανομένων δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις στην περίοδο της ύφεσης που διανύουμε.

Επιπρόσθετα η ΔΕΗ, το Μάρτιο του 2013 και πριν την έκδοση του νέου Κώδικα Προμήθειας, προκειμένου να διευκολυνθούν ακόμη περισσότερο οι πελάτες της στις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς την εταιρεία κατά την τρέχουσα οικονομική συγκυρία, με νέα Απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, επικαιροποίησε τον υφιστάμενο Κανονισμό της για τους διακανονισμούς των λογαριασμών ρεύματος, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανακούφιση των ευπαθών κοινωνικά ομάδων και των νοικοκυριών.

Πέραν όμως των ανωτέρω, οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΗ είναι σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με κοινωνικούς φορείς για την επίλυση σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων, όποτε αυτά παρουσιάζονται.

Σε κάθε περίπτωση, ειδικές περιπτώσεις αιτημάτων πελατών της, καθώς και φορέων που τους εκπροσωπούν για διακανονισμό οφειλών, λόγω αντικειμενικών αδυναμιών, αντιμετωπίζονται με τη δέουσα προσοχή από τα τοπικά μας Καταστήματα, στο πλαίσιο πάντα των δυνατοτήτων που παρέχονται από τον Κανονισμό της Επιχείρησης.

Ειδικότερα, όσον αφορά στους αγροτικούς πελάτες, για τους οποίους γίνεται αναφορά στην υπόψη Ερώτηση, ανέκαθεν γίνονταν και εξακολουθούν να γίνονται διευκολύνσεις στην εξόφληση των λογαριασμών τους, με επαναλαμβανόμενες ειδικές ρυθμίσεις.

Επιπλέον, θα πρέπει να επισημανθεί ότι, ανεξαρτήτως των ανωτέρω διευκολύνσεων που παρέχονται στους αγροτικούς πελάτες, ούτως ή άλλως για την ηλεκτροδότηση και τιμολόγηση των αγροτικών εγκαταστάσεων έχει θεσπιστεί μία ιδιαιτέρως ευνοϊκή τιμολογιακή πολιτική, η οποία πέραν της επιδότησης των δαπανών κατασκευής των ηλεκτρικών δικτύων προβλέπει ειδικά ευνοϊκά (μειωμένα) τιμολόγια για τους αγρότες σε σχέση με τα γενικά τιμολόγια.  

Τέλος, η Διοίκηση και τα Στελέχη της ΔΕΗ, κάτω από τις παρούσες συνθήκες, διαχειρίζονται το θέμα της ρύθμισης των οφειλών με υψηλό αίσθημα ευθύνης, εξαντλώντας τις δυνατότητες που παρέχονται από τις εσωτερικές ρυθμίσεις και κανονισμούς της Επιχείρησης, με γνώμονα τη μεγαλύτερη δυνατή διευκόλυνση των πελατών της.
Με τιμή,
Αρθούρος Ζερβός

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος  ΔΕΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού-Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το βράδυ

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις βραδινές ώρες της Κυριακής, από τα νοτιοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες βαθμιαία τη Δευτέρα θα επεκταθούν στην ανατολική και νότια χώρα

Αναλυτικά:

Την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις βραδινές ώρες στη Νότια Πελοπόννησο και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν στις Κυκλάδες και την Κρήτη κυρίως στα Δυτικά.

Τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου
Τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν την Ανατολική Πελοπόννησο, την Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και βαθμιαία τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου
Τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΡΙΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Αντιφασιστική - Αντιρατσιστική Κίνηση Πολιτών Λιβαδειάς









Εκατοντάδες Σύριοι πρόσφυγες, οι περισσότεροι άστεγοι, ανάμεσα τους οικογένειες με μικρά παιδιά, γιατροί, εκπαιδευτικοί, δικηγόροι, φοιτητές, άνθρωποι που στη Συρία, εξ αιτίας του μαινόμενου πολέμου, έχασαν συγγενείς και φίλους, τα σπίτια και τις δουλειές τους και βρίσκονται από το μεσημέρι της Τετάρτης 19/11, στην Πλατεία Συντάγματος, μπροστά στην Βουλή. Ξεκίνησαν, ως ύστατο μέσο, απεργία πείνας από τις 24 Νοέμβρη, διαμαρτυρόμενοι για την αδιαφορία της ελληνικής κυβέρνησης, απαιτώντας άσυλο, στέγη και προστασία.

Δραπέτευσαν από το θάνατο στη Συρία και το Αιγαίο, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια τους την ζωή κι αυτό γιατί δεν τους μένει άλλος τρόπος για να ζήσουν.

Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και δουλέμποροι θησαυρίζουν σε βάρος της ελπίδας και του αγώνα των ανθρώπων αυτών για ζωή. Ψηφίζουν νόμους που κατακρεουργούν το δικαίωμα πολιτικού ασύλου, αφήνοντας έτσι απροστάτευτους, χιλιάδες πρόσφυγες, που προσπαθούν να ξεφύγουν από τα πυρά των πολέμων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ενώ την ίδια στιγμή προστατεύουν τους δουλεμπόρους, οι οποίοι πάντα βρίσκουν πρόθυμο στήριγμα τον κρατικό μηχανισμό!

Είναι όμως οι ίδιες κυβερνήσεις και οι πολιτικές τους, που γεννούν  τη φτώχεια, την ανεργία και την μετανάστευση, καλλιεργώντας παράλληλα τον ρατσισμό και την ξενοφοβία για να χρεώσουν στους πρόσφυγες τις συνέπειες της πολιτικής αυτής.
Σπαταλούν δισεκατομμύρια χτίζοντας φράχτες στα σύνορα, στρατόπεδα συγκέντρωσης, φυλακίζοντας τους αιτούντες άσυλο για 18 μήνες! Φέρνουν την FRONTEX στις θάλασσες όπου πνίγονται γυναίκες και παιδιά από το Φαρμακονήσι μέχρι τη Λαμπεντούζα.

Ανοίγουν στρατόπεδα συγκέντρωσης-κολαστήρια καθιστώντας την προσφυγιά έγκλημα, εξοντώνοντας χιλιάδες ανθρώπους.  Αθωώνουν τους εργοδότες της Ν.Μανωλάδας όπου οι μπράβοι τους πυροβόλησαν και τραυμάτισαν 35 εργάτες όταν ζήτησαν να πάρουν τα απλήρωτα μεροκάματα τους. Είναι αυτοί που άνοιξαν το δρόμο στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής και το δολοφονικό τους όργιο.



Όμως στις πολιτικές τους θα μας βρουν απέναντι!

Ο αγώνας για ζωή και αξιοπρέπεια, είναι αγώνας όλων!



ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΠΑΡΟΧΗ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Ε.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΝ

ΣΤΕΓΗ, ΦΑΓΗΤΟ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΥΓ. ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΤΕΡΜΑ ΣΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ − ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Η ΦΡΟΝΤΕΞ
Διαβάστε Περισσότερα »

Έπιασαν τους "ποντικούς" της Λιβαδειάς

Εξιχνιάσθηκαν οκτώ (8) περιπτώσεις κλοπών δίκυκλων μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων, από περιοχές της Λιβαδειάς και του Ορχομενού Βοιωτίας

Από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο (2) νεαροί ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών

Οι δράστες απέκρυπταν τα κλεμμένα δίκυκλα σε ποιμνιοστάσια τους σε δύσβατη ορεινή περιοχή της Ζάλτσας Βοιωτίας, με σκοπό την αποσυναρμολόγησή τους και την πώληση των εξαρτημάτων τους

Σε ταυτόχρονες αστυνομικές έρευνες, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τρεις μοτοσικλέτες, ένα μοτοποδήλατο και διάφορα εξαρτήματα των υπολοίπων κλεμμένων δικύκλων

Εξιχνιάσθηκαν, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διεξάγει το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, οκτώ (8) συνολικά περιπτώσεις κλοπών δίκυκλων μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων, οι οποίες διαπράχθηκαν από περιοχές της Λιβαδειάς και του Ορχομενού Βοιωτίας.

Για τις ανωτέρω περιπτώσεις, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο ημεδαποί, ηλικίας 23 και 20 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ενδελεχούς διερεύνησης υποθέσεων κλοπών δικύκλων, αξιοποιήθηκαν στοιχεία και δεδομένα που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας, με αποτέλεσμα την πραγματοποίηση ταυτόχρονων αστυνομικών ερευνών προχθές (05-12-2014) το απόγευμα, σε δύσβατη ορεινή περιοχή της Ζάλτσας Βοιωτίας.

Συγκεκριμένα σε έρευνες που διενεργήθηκαν σε ποιμνιοστάσια που διατηρούν οι δράστες στην ανωτέρω περιοχή, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Τρεις κλεμμένες δίκυκλες μοτοσικλέτες.
Ένα κλεμμένο δίκυκλο μοτοποδήλατο.
Διάφορα εξαρτήματα από άλλα κλεμμένα δίκυκλα.
Όπως διαπιστώθηκε, οι δύο δράστες, ενεργώντας από κοινού, είχαν διαπράξει από τις αρχές Οκτωβρίου, έως τα τέλη Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους, τουλάχιστον πέντε κλοπές δίκυκλων μοτοσικλετών και τρεις κλοπές δίκυκλων μοτοποδηλάτων, από διαφορές περιοχές κυρίως της Λιβαδειάς, αλλά και του Ορχομενού Βοιωτίας.

Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης τους ( modus operandi ), αφαιρούσαν δίκυκλα συγκεκριμένων μαρκών (κυρίως παλαιάς τεχνολογίας), τα οποία στην συνέχεια απέκρυπταν στα ποιμνιοστάσιά τους, με σκοπό αφενός μεν την χρησιμοποίησή τους, αφετέρου δε την αποσυναρμολόγησή τους και την πώληση των εξαρτημάτων τους ως ανταλλακτικών, αποκομίζοντας παράνομα οικονομικά οφέλη.

Τα κατασχεθέντα δίκυκλα και εξαρτήματα φυλάσσονται και θα αποδοθούν στους νόμιμους κατόχους τους, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δράσης των δύο κατηγορουμένων.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.



Διαβάστε Περισσότερα »

Συντήρηση Φωτοβολταϊκών Σταθμών-Μελέτη Σχεδιασμός- Mexis-Βάγια Βοιωτίας

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ-ΜΕΛΕΤΗ- ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
Ο Μέξης Παναγιώτης Πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός γνωρίζοντας τον σχεδιασμό και την κατασκευή Φωτοβολταϊκών Σταθμών και αναγνωρίζοντας την ουσιαστική ανάγκη της συντήρησης των εγκαταστάσεων και της συνεχούς επίβλεψης της λειτουργίας τους ανέπτυξε ένα πακέτο Ολοκληρωμένων Υπηρεσιών Λειτουργίας, Καθαρισμού & Συντήρησης (Solar Energy Service). Στόχος είναι να εκτελούνται όλες οι ενέργειες συντήρησης που αποσκοπούν στην πρόληψη, πρόγνωση και διόρθωση ώστε η φ/β εγκατάσταση να λειτουργεί με τη μέγιστη δυνατή απόδοση και την ελάχιστη δυνατή απώλεια εισοδήματος. Νέες υπηρεσίες : Σχεδιασμός-Διαχείρηση-Κατασκευή Ηλεκτρομηχανολογικών έργων.
Βάγια Θηβών Βοιωτίας
Τηλ.Επικοινωνίας  6974138136 
 www.mexisenergy.gr

 Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ




Διαβάστε Περισσότερα »

Η ακτινογραφία της γονιμότητας του ελληνικού πληθυσμού.




Τα 2,15 παιδιά είναι ο μέσος αριθμός παιδιών που αναλογεί ανά γυναίκα στην Ελλάδα που έχει γεννήσει, σύμφωνα με τα στατιστικά αποτελέσματα για τη γονιμότητα από την απογραφή του 2011 της ΕΛΣΤΑΤ.


Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, ο... αριθμός των γυναικών της χώρας ηλικίας 10 ετών και άνω, ανήλθε σε 5.000.444 γυναίκες, από τις οποίες οι 1.710.051 (ποσοστό 34,2%) δεν έχουν γεννήσει παιδί. Η μέση ηλικία των γυναικών κατά τη γέννηση του πρώτου παιδιού τους είναι τα 25,5 έτη.

Για γυναίκες 20 ετών και άνω, στην ηλικιακή ομάδα 20- 29 ετών υπερτερεί το ποσοστό των γυναικών που δεν έχουν γεννήσει παιδί (80%), ενώ στην ηλικιακή ομάδα 30- 39 ετών το αντίστοιχο ποσοστό διαμορφώνεται στο 34,4%.

Σε επίπεδο περιφερειών της χώρας,
στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών εμφανίζεται το μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών (42,1%) που δεν γέννησαν κανένα παιδί,
στην Περιφερειακή Ενότητα Σύρου το μεγαλύτερο ποσοστό (18,8%) που γέννησαν 1 παιδί,
στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου το μεγαλύτερο ποσοστό (44,8%) που γέννησαν 2 παιδιά
και στην Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας το μεγαλύτερο ποσοστό (30,2%) που γέννησαν 3 παιδιά και περισσότερα.
**Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία για όλη τη χώρα πατώντας ΕΔΩ



Διαβάστε Περισσότερα »

Τρεις συλλήψεις απο την Ασφάλεια Λιβαδειάς για κλοπή μεταλλικών αντικειμένων στην Αμφίκλεια

Συνελήφθησαν τρία (3) άτομα για κλοπή μεταλλικών αντικειμένων, από περιφραγμένο αποθηκευτικό χώρο του Ο.Σ.Ε. στην Αμφίκλεια Φθιώτιδας

Κατασχέθηκαν (22) μεταλλικοί σωλήνες, (9) μεταλλικές βάσεις και Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο

Συνελήφθησαν, χθες (05-12-2014) νωρίς το πρωί στην ευρύτερη περιοχή της Λιβαδειάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, τρία (3) άτομα και συγκεκριμένα ένας 57χρονος ημεδαπός και δύο υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 44 και 42 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής και διατάραξη της ασφάλειας των σιδηροδρόμων.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο διενέργειας περιπολιών και ελέγχων με σκοπό την αποτροπή διάπραξης παραβατικών συμπεριφορών και ειδικότερα την πρόληψη και καταστολή περιπτώσεων κλοπών, εντόπισαν χθες νωρίς το πρωί επί της παλαιάς εθνικής οδού Λαμίας - Λιβαδειάς, ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, έμφορτο με μεταλλικά αντικείμενα, στο οποίο επέβαιναν οι τρεις κατηγορούμενοι.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι τα ανωτέρω μεταλλικά αντικείμενα και συγκεκριμένα (22) μεταλλικοί σωλήνες και (9) μεταλλικές βάσεις, αποτελούν προϊόντα κλοπής, η οποία είχε διαπραχθεί από περιφραγμένο αποθηκευτικό χώρο του Ο.Σ.Ε. στην Αμφίκλεια Φθιώτιδας.

Τα μεταλλικά αντικείμενα κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς, αναγνωρίστηκαν από αρμόδιους υπαλλήλους του Ο.Σ.Ε. και φυλάσσονται προκειμένου να αποδοθούν νομότυπα. Επιπλέον κατασχέθηκε και το προαναφερόμενο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 57χρονου, ως μέσο μεταφοράς προϊόντων κλοπής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας και παραπέμθηκαν για να απολογηθούν ενώπιον του κ. Ανακριτή Λαμίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δωρεάν Ιατρικός Έλεγχος σε Ξηρονομή και Δομβραίνα


Διαβάστε Περισσότερα »

Εξαγριωμένη κατσίκα σκορπά τον τρόμο [video]






Δεν είναι λίγες οι φορές που ολόκληρες πόλεις αναστατώνονται από την παρουσία...
άγριων ζώων που είτε επειδή απέδρασαν από κάποιο ζωολογικό κήπο είτε επειδή έχασαν τον προσανατολισμό τους βρέθηκαν ανάμεσα σε πολίτες προκαλώντας τους τρόμο.

Στο βίντεο που ακολουθεί το ζώο που έχει αναστατώσει μία πόλη είναι μία εξαγριωμένη κατσίκα, η οποία επιτίθεται σε όποιον βρει μπροστά της.


Στην αρχή χτυπάει ένα μηχανάκι, ρίχνοντας κάτω τους επιβάτες, στη συνέχεια μία γυναίκα, ακόμα και σε αστυνομικό.

Το βίντεο που ακολουθεί δεν είναι πρόσφατο, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες έχει κάνει την εμφάνιση του ξανά στα social media προκαλώντας άφθονο γέλιο.

Δείτε το!
Διαβάστε Περισσότερα »

Άλλες 10 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα στη Στερεά

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά δέκα (10) άτομα, για διάφορα αδικήματα
Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς , στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική Επικράτεια και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.
Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, συνελήφθησαν κατά το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας και Φθιώτιδας, των Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας και Βοιωτίας, του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, του Τμήματος Τροχαίας Θηβών, καθώς και των Αστυνομικών Τμημάτων Σχηματαρίου και Μακρακώμης, συνολικά δέκα (10) άτομα, για διάφορα αδικήματα.
Συγκεκριμένα συνελήφθησαν:
Πέντε (5) αλλοδαποί (δύο στη Χαλκίδα, ένας στη Λαμία, ένας στο Σχηματάρι και ένας στην Αράχωβα Βοιωτίας), οι οποίοι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν την νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια.
Ημεδαπός στη Χαλκίδα, για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Κατασχέθηκε μικροποσότητα βουπρενορφίνης.
Ημεδαπός στην ευρύτερη περιοχή της Μακρακώμης, για παράβαση του νόμου περί όπλων. Κατασχέθηκαν δύο (2) κυνηγετικά όπλα.
Ημεδαπός στη Λαμία, για εκκρεμή καταδικαστική Απόφαση.
Δύο (2) άτομα και συγκεκριμένα ένας ημεδαπός στη Θήβα και ένας αλλοδαπός στο Δήλεσι, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).
Σε βάρος των μη νόμιμων μεταναστών θα κινηθεί η διαδικασία διοικητικής επιστροφής, ενώ οι υπόλοιποι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές .
Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε γιατί τα κατοικίδια κάνουν καλό στην υγεία μας





Ξέρουμε ότι τα ζώα είναι μία ευχάριστη παρέα το σπίτι που μπορούν να μας φτιάξουν τη διάθεση ανά πάσα στιγμή. Γνωρίζατε όμως ότι κάνουν καλό …

και στην υγεία; Πρόσφατη έρευνα με στατιστικά από τη Naturea Greece αποκαλύπτει γιατί είναι καλό να έχετε ένα κατοικίδιο στο σπίτι σας και πώς συμβάλλει στο να ξεπεράσετε προβλήματα υγείας και να μεγαλώσετε τα παιδιά σας σωστά.
Ευεργετική η επίδραση των σκύλων στην υγεία των ανθρώπων. Τι έδειξε νέα έρευνα

Οι άνθρωποι που έχουν στο σπίτι τους κατοικίδια ζώα, ιδίως σκυλιά, κινδυνεύουν λιγότερο από προβλήματα καρδιάς, σύμφωνα με τον Αμερικανικό Καρδιολογικό Σύλλογο.
Σε σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, αναφέρεται ότι η κατοχή ενός κατοικίδιου μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο του ιδιοκτήτη για καρδιοπάθεια, καθώς σχετίζεται με λιγότερη παχυσαρκία, καθώς επίσης με χαμηλότερα επίπεδα αρτηριακής πίεσης, λιπιδίων (τριγλυκεριδίων) και χοληστερόλης.

Μια μελέτη άνω των 5.200 ενηλίκων, σύμφωνα με τον Γκλεν Λιβάιν, καθηγητή του Κολλεγίου Ιατρικής Μπέιλορ του Χιούστον, που δημοσίευσε την ανακοίνωση του Συλλόγου στο καρδιολογικό περιοδικό "Circulation", έδειξε ότι όσοι κατείχαν κάποιο ζώο, ήσαν πιο δραστήριοι σωματικά, στο μέτρο που έβγαζαν συχνές βόλτες τον σκύλο τους (ή άλλο ζωάκι!).

Παράλληλα, άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι τα κατοικίδια δρουν ηρεμιστικά για τον κάτοχό τους, μειώνοντας το στρες του, σε σημείο που τα ζώα χρησιμοποιούνται υποβοηθητικά σε ορισμένα προγράμματα ψυχοθεραπείας. Η αφοσίωση και η αγάπη που δείχνουν τα ζώα, μειώνουν το άγχος, την κατάθλιψη και την μοναξιά του ιδιοκτήτη τους, ενώ ανεβάζουν την αυτοεκτίμησή του.

Ο Γκλεν Λιβάιν διευκρίνισε ότι είναι ήδη ξεκάθαρο πως η ύπαρξη ενός κατοικίδιου, ιδίως σκύλου, μειώνει τους παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου, άρα προστατεύει έμμεσα την καρδιά. Αυτό που είναι λιγότερο σαφές, είναι αν τα κατοικίδια ωφελούν άμεσα την καρδιά, μειώνοντας τον κίνδυνο καρδιοπάθειας.

Πάντως, ο Αμερικανικός Καρδιολογικός Σύλλογος φρόντισε να διευκρινίσει πως η απόκτηση ενός κατοικίδιου δεν μπορεί να υποκαταστήσει την υγιεινή διατροφή, τη σωματική άσκηση, τον έλεγχο του βάρους και τη διακοπή του καπνίσματος, αν θέλει κανείς να προστατέψει την καρδιά του.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόστιμο 100 ευρώ από αρχές του έτους για τους εκπρόθεσμους του ΕΜΣΥ



Η εγγραφή στο Eθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2014, ημερομηνία μέχρι την οποία δινόταν η δυνατότητα εκπρόθεσμων δηλώσεων εγγραφής, θα επιβαρύνεται με πρόστιμο 100 ευρώ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

H εκπρόθεσµη υποβολή αίτησης για ένταξη σηµείου υδροληψίας στο ΕΜΣΥ δεν θα επιβαρύνεται µε πρόστιµο ως το τέλος του έτους.H εκπρόθεσµη υποβολή αίτησης για ένταξη σηµείου υδροληψίας στο ΕΜΣΥ δεν θα επιβαρύνεται µε πρόστιµο ως το τέλος του έτους.
Υπενθυμίζεται, η σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, που αναφέρει τα εξής:

Στις 30-09-2014 εξέπνευσε η προθεσμία υποβολής αίτησης για ένταξη σημείου υδροληψίας στο Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας (ΕΜΣΥ) σύμφωνα με την ΚΥΑ 145893/2014 (ΦΕΚ Β’ 1212). Σύμφωνα με την ΚΥΑ οικ.146896/17.10.2014 (ΦΕΚ 2878/27.10.2014 τεύχος Β’) που υπέγραψαν οι συναρμόδιοι υπουργοί Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης, Υποδομών και Περιβάλλοντος,  η εκπρόθεσμη υποβολή αίτησης μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2014 δεν θα επιβαρύνεται με πρόστιμο. Μετά την παρέλευση της ανωτέρω προθεσμίας οι παραβάτες τιμωρούνται με πρόστιμο 100 ευρώ.

Η αίτηση εγγραφής στο ΕΜΣΥ είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την μετέπειτα αδειοδότηση. Επισημαίνεται ότι η προθεσμία για την υποβολή αίτησης για τη χορήγηση άδειας χρήσης ύδατος παρατείνεται σύμφωνα με την ανωτέρω ΚΥΑ μέχρι την 30η Απριλίου του έτους 2015.

Η σχετική αίτηση υποβάλλεται σύμφωνα με την ΚΥΑ 145026/10-01-2014 από όλους τους ιδιοκτήτες ή και χρήστες σημείων υδροληψίας και προβλέπει την υποχρέωση καταγραφής όλων των σημείων από επιφανειακά και υπόγεια ύδατα (ανενεργά ή μη) που δεν έχουν άδεια χρήσης νερού ή δεν έχουν κάνει σχετική αίτηση για άδεια ή ανανέωση /τροποποίηση της υπάρχουσας άδειας.

Σημειώνεται ότι η αίτηση για την εγγραφή στο Ε.Μ.Σ.Υ. είναι πλήρως απλουστευμένη (υπεύθυνη δήλωση), χωρίς τη συνοδεία δικαιολογητικών και κατατίθεται στον οικείο Δήμο στον οποίο ανήκει διοικητικά το σημείο υδροληψίας ο οποίος και τον προωθεί στην αρμόδια Διεύθυνση Υδάτων της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης .


Για όσες άδειες χρήσης ύδατος έχουν εκδοθεί μετά τις 20 Δεκεμβρίου 2005 ανεξάρτητα αν είναι σε ισχύ ή όχι:

1. Δεν απαιτείται η εγγραφή τους στο Ε.Μ.Σ.Υ. (θα γίνει από τις Διευθύνσεις Υδάτων)

2. Η ισχύς της άδειας χρήσης ύδατος παρατείνεται αυτοδίκαια μέχρι το 2022

Για δεξαμενές η πλήρωση των οποίων γίνεται με νερό της βροχής από κτιριακές εγκαταστάσεις ή/και θερμοκήπια αλλά και με μεταφορά νερού από αδειοδοτημένα σημεία υδροληψίας, εφόσον ο όγκος τους δεν ξεπερνά τα 500κ.μ. δεν απατείται άδεια χρήσης ύδατος. (άρθρο 1.ιβ, της ΚΥΑ 146896/2014).
Διαβάστε Περισσότερα »

Μαζικά συλαλλητήρια ενάντια στον προϋπολογισμό



Στις 17:00 στο Σύνταγμα συναντώνται ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Με μαζικές κινητοποιήσεις την Κυριακή το απόγευμα τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες μεγάλες πόλεις απαντούν τα συνδικάτα στην ψήφιση του νέου προϋπολογισμού λιτότητας.

ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΜΕΤΑ, ομοσπονδίες του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, πρωτοβάθμια σωματεία θα δώσουν το «παρών» στην πλατεία Συντάγματος στις 5 μ.μ.

Το ΜΕΤΑ καλεί επίσης τους εργαζόμενους, του άνεργους και τους συνταξιούχους σε «παλλαϊκό συναγερμό απέναντι στα νέα μέτρα ολοκληρωτικής κατάργησης των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων που προωθεί η συγκυβέρνηση σε συνεννόηση με την τρόικα και θα επιχειρήσει με διάφορα νομοθετικά τεχνάσματα να επιβάλει».

Στις 17:30 έχει δώσει το ραντεβού του το ΠΑΜΕ στην πλατεία Ομονοίας
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα



Στις 7 Δεκεμβρίου 1941 οι Ιάπωνες με 200 αεροσκάφη καταστρέφουν την αμερικανική ναυτική βάση του Περλ Χάρμπορ στη Χαβάη. Χιλιάδες οι νεκροί και οι τραυματίες.

43 π.Χ. - Δολοφονείται ο Μάρκος Τύλλιος Κικέρων.

1703 - Ξεσπάει η Μεγάλη Καταιγίδα του 1703, η μεγαλύτερη ανεμοθύελλα που έχει καταγραφεί ποτέ στο νότιο τμήμα της Μεγάλης Βρετανίας.

1724 - Οι πολωνικές αρχές εκτελούν εννέα προτεστάντες πολίτες και τον δήμαρχο του Τόρουν, λόγω των θρησκευτικών ταραχών που είχαν ξεσπάσει στην πόλη.

1787 - Το Ντέλαγουερ γίνεται η πρώτη πολιτεία που επικυρώνει το Σύνταγμα των Η.Π.Α.

1826 - Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης νικά τους Τούρκους στο Τουρκοχώρι Βοιωτίας.

1869 - Ο Αμερικανός κακοποιός Τζέσε Τζέιμς πραγματοποιεί στο Μιζούρι την πρώτη του επιβεβαιωμένη ληστεία τράπεζας.

1912 - Ο ελληνικός στρατός απελευθερώνει την Κορυτσά.

1917 - Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Οι Ηνωμένες Πολιτείες κηρύσσουν πόλεμο στην Αυστροουγγαρία.

1930 - Ο τηλεοπτικός σταθμός W1XAV στη Βοστώνη μεταδίδει βίντεο από το ορχηστρικό ραδιοφωνικό πρόγραμμα του CBS. Η τηλεοπτική εκπομπή περιλαμβάνει επίσης την πρώτη τηλεοπτική εμπορική διαφήμιση στις Η.Π.Α., μία διαφήμιση επιχείρησης επεξεργασίας γούνας, η οποία χρηματοδότησε τη ραδιοφωνική εκπομπή.

1941 - Οι Ιάπωνες επιτίθενται αιφνιδιαστικά στην Αμερικανική ναυτική βάση του Περλ Χάρμπορ, στη Χαβάη.

1960 - Η Βουλή των Ελλήνων αποφασίζει πρώτη φορά την ταυτόχρονη άρση της ασυλίας πέντε βουλευτών της Δημοκρατικής Ένωσης και της Ε.Δ.Α., οι οποίοι θα παραπεμφθούν για προσβολή της τιμής του βασιλιά και για εξύβριση και περιύβριση αρχής.

1960 - Πενταετές δάνειο ύψους 125.000.000 δολαρίων δέχεται να παραχωρήσει στην Ελλάδα το Συμβούλιο Υπουργών της Ε.Ο.Κ.

1966 - Ώρα 19.00 αποπλέει από Κρήτη το Ε/Γ-Ο/Γ ή όπως λεγόταν τότε Φ/Β "ΗΡΑΚΛΕΙΟΝ", πλοιοκτήτριας εταιρείας Τυπάλδου, για το μοιραίο του ταξίδι προς Πειραιά.

1967 - Έπειτα από την συνάντηση του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Αθηναγόρα με τον Πάπα Παύλο ΣΤ΄ στην Ιερουσαλήμ το 1964, πραγματοποιήθηκε, ταυτόχρονα στην Κωνσταντινούπολη και στη Ρώμη, η αμοιβαία άρση των αναθεμάτων που είχαν χωρίσει τους ορθόδοξους και ρωμαιοκαθολικούς Χριστιανούς από το Σχίσμα του 1054.

1974 - Επιστροφή του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Γ΄ στην Κύπρο μετά το φασιστικό πραξικόπημα της ελλαδικής Χούντας [15 Ιουλίου 1974] και την τούρκικη εισβολή [20 Ιουλίου 1974]. Παρά και την τυπικά πλέον αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης πραγμάτων στο νησί η Τουρκία επιμένει να έχει υπό την κατοχή της το 36% του κυπριακού εδάφους, αποδεικνύοντας τις επεκτατικές γεωστρατηγικές βλέψεις της, οι οποίες συνάδουν πλήρως με την εξυπηρέτηση των αμερικάνικων συμφερόντων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σεισμός 3,4 Ρίχτερ δυτικά του Βόλου







Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 6:15 τα ξημερώματα, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του EMSC, 27 χλμ. δυτικά του Βόλου και 38 χλμ. νοτιοανατολικά της Λάρισας, με το εστιακό βάθος της δόνησης να  υπολογίζεται στα 2 χλμ.



Διαβάστε Περισσότερα »

Επεισόδια και βανδαλισμοί στην επέτειο μνήμης του Γρηγορόπουλου-βίντεο

Παρά τα ισχυρά μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. δεν αποφεύχθηκε αυτό που όλοι απεύχονταν τις τελευταίες ημέρες: Τα επεισόδια κατά την έκτη επέτειο από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου. Οι πορείες που έγιναν σε πολλές πόλεις της Ελλάδας στη μνήμη του 15χρονου μαθητή που έπεσε νεκρός πριν έξι χρόνια ακριβώς στα Εξάρχεια από τα πυρά του αστυνομικού Επαμεινώνδα Κορκονέα, δεν είχαν όλες ειρηνική κατάληξη, με τα σοβαρότερα επεισόδια να σημειώνονται στη Θεσσαλονίκη και στη βραδινή πορεία στην Αθήνα.

«Πεδίο μάχης» η Αθήνα

Σε αντίθεση με τη μεσημεριανή μαθητική πορεία που ήταν ειρηνική, η βραδινή στην Αθήνα σημαδεύτηκε από εκτεταμένα επεισόδια. Ομάδες κουκουλοφόρων μετά το τέλος της πορείας προκάλεσαν καταστροφές σε καταστήματα, στάσεις λεωφορείων και σταθμευμένα αυτοκίνητα, εκτόξευσαν μολότοφ και επιτέθηκαν με πέτρες και μάρμαρα κατά αστυνομικών οι οποίοι απάντησαν με τη ρίψη χημικών και κροτίδων κρότου λάμψης.

Εστίες έντασης και επεισοδίων υπήρχαν σχεδόν σε όλο το κέντρο της Αθήνας, από το Σύνταγμα ως το Πολυτεχνείο. Ωστόσο κέντρο των επεισοδίων για άλλη μια φορά έγιναν τα Εξάρχεια και οι γύρω δρόμοι από το Πολυτεχνείο όπου εκτυλίχθηκε κλεφτοπόλεμος μεταξύ κουκουλοφόρων και ΜΑΤ. Επεισόδια σημειώθηκαν και στην πλατεία Ομονοίας, όπου εμφανίστηκαν αστυνομικές δυνάμεις με ΜΑΤ, μηχανοκίνητες ομάδες και υδροφόρες. Ανάλογη επέμβαση έγινε και στην πλατεία Εξαρχείων, δίχως, όμως, αποτέλεσμα και έτσι στις 23:30 ξεκίνησε και νέα επιχείρηση της αστυνομίας στην πλατεία, με τη συνδρομή και αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ), αλλά και με τις αύρες, προκειμένου να διαλυθούν οι νεαροί που παρέμεναν ως αργά τη νύχτα στο σημείο και συνέχιζαν τις συγκρούσεις και τις οδομαχίες.Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών, προκειμένου να απομακρύνουν τους νεαρούς, οι οποίοι απάντησαν ρίχνοντας μολότοφ.

Μετά τις 10, ένταση επικράτησε και έξω από το κτίριο της ΓΣΕΕ όπου είχαν συγκεντρωθεί περίπου 150 άτομα. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, οι νεαροί εντόπισαν αστυνομικούς της κρατικής ασφάλειας και κινήθηκαν εναντίον τους, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας άνδρας της ΕΛ.ΑΣ.. Αμεση ήταν η αντίδραση της Αστυνομίας η οποία επενέβη για να απεγκλωβίσει άνδρες της και να διαλύσει το συγκεντρωμένο πλήθος. Προχώρησαν μάλιστα σε 20 προσαγωγές. Συνολικά εκτιμάται ότι η ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα έχει προχωρήσει σε 211 προσαγωγές.

Μέχρι αργά τη νύχτα, κλειστοί παρέμεναν οι σταθμοί του Μετρό στο Σύνταγμα, την Ομόνοια, το Πανεπιστήμιο, τους Αμπελόκηπους και την Κατεχάκη, με εντολή της αστυνομίας.







Διαβάστε Περισσότερα »

H 5η ΥΠΕ για τον θάνατο του παιδιού που ξεψύχησε στο νοσοκομείο






Η 5η ΥΠΕ σε σχέση με τον άδικο χαμό του άτυχου αγοριού την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, το απόγευμα, διευκρινίζει τα παρακάτω:

• Σύμφωνα με το ιστορικό το 4,5 χρονών παιδί εξετάσθηκε από ιδιώτη παιδίατρο την 1η Δεκεμβρίου 2014, ο οποίος λόγω του συνεχιζόμενου εμπύρετου και άλλων συμπτωμάτων συνέστησε έλεγχο στο Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας.

• Με βάση τον κλινικοεργαστηριακό έλεγχο στο Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας, το παιδί παραπέμφθηκε και εισήχθη την ίδια ημέρα στο Γ.Ν. Λαμίας.

• Στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας δέχθηκε όλη την απαραίτητη ιατροφαρμακευτική φροντίδα μέχρι και το πρωί της 3ης Δεκεμβρίου 2014, όποτε και έγινε επικοινωνία για τη δυνατότητα Παιδονευρολογικής εκτίμησης σε τριτοβάθμιο Ίδρυμα, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας στο οποίο και διεκομίσθη την ίδια ήμερα και ώρα 13:35μμ.

• Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας έγινε άμεση και συντονισμένη προσπάθεια υποστήριξης του παιδιού και του χορηγήθηκε η πρέπουσα θεραπεία για πολυσυστηματικές εκδηλώσεις.

Λόγω σταδιακής επιδείνωσης της κλινικής εικόνας του ασθενούς, εισήχθη στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) Νεογνών και άμεσα διασωληνώθηκε. Ωστόσο, παρουσίασε περαιτέρω επιδείνωση και εμφάνισε ανακοπή.

Στο σημείο αυτό έγινε συντονισμένη προσπάθεια ανάνηψης του ασθενή από αναισθησιολόγους, καρδιολόγους ιατρούς της ΜΕΘ ενηλίκων και των Παιδιάτρων. Παρά τις προσπάθειες ανάνηψης του ασθενή για περισσότερο από μια ώρα δυστυχώς κατέληξε στις 19:30μ.μ, ενώ η σωρός έχει αποσταλεί για νεκροψία.

Τα πιθανά αίτια του άδικου χαμού του παιδιού ερευνώνται.

Διαβάστε Περισσότερα »

Βροχές και καταιγίδες σε όλη την Ελλάδα σήμερα

Σκηνικό κακοκαιρίας θα έχει σχεδόν ολόκληρη η Ελλάδα σήμερα. Τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, ενώ τη νύχτα τα φαινόμενα στα νοτιοδυτικά θα ενταθούν.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο θα ενταθούν.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Aπό 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Από το βράδυ τοπικές βροχές και τη νύχτα στην Πελοπόννησο σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Δυτικοί Νοτιοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στα νότια 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Από το βράδυ τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που τη νύχτα στη δυτική Κρήτη θα ενταθούν.
Ανεμοι: Δυτικοί Νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που τη νύχτα θα ενταθούν.
Ανεμοι: Νότιοι Νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα Βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα τις νυχτερινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 14 βαθμούς Κελσίου.







Διαβάστε Περισσότερα »

Εφορία: Τέλος στη συλλογή αποδείξεων από το 2015



    Τέλος η υποχρέωση συλλογής αποδείξεων για κατοχύρωση αφορολογήτου από το 2015
    Το σχέδιο για "λοταρία" και πως θα λειτουργεί.
    Πιλοτική εφαρμογή από τα Χριστούγεννα για τις "τυχερές" αποδείξεις μελετά η ΓΓΔΕ.
    Μετρητά και όχι αυτοκίνητα θα δίνει το υπουργείο Οικονομικών σε όσους φορολογούμενους κερδίζουν



Η συντριπτική πλειοψηφία των μέτρων που... αποτυπώθηκαν στην επιστολή Χαρδούβελη προς την τρόικα, είναι απολύτως σαφές ότι επελέγησαν κατόπιν εξαναγκασμού στο πλαίσιο υπαναχωρήσεων προκειμένου να επιστρέψει η τρόικα και να δρομολογηθεί η ολοκλήρωση της αξιολόγησης και να σχεδιαστεί η «επόμενη μέρα».

Ένα μέτρο όμως αποτελεί 100% επιλογή του υπουργείου Οικονομικών. Πρόκειται για την καθιέρωση κινήτρων για τη συλλογή αποδείξεων, υπό μορφή κληρώσεων χρηματικών ποσών σε μηνιαία βάση.

Το σχέδιο δεν είναι καινούργιο. Πέρυσι τέτοια εποχή, είχε πέσει στο τραπέζι το «πορτογαλικό μοντέλο» με εισηγητή τον τότε ΓΓΔΕ Χ. Θεοχάρη. Τότε, το πρότζεκτ έμεινε στα χαρτιά.

Φέτος, επανέρχεται, αυτή τη φορά με μοντέλο Σλοβενίας, με την Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κ. Σαββαϊδου να το έχει πάρει... ζεστά και σύμφωνα με ορισμένες πηγές της ΓΓΔΕ, να σχεδιάζεται πιλοτική εφαρμογή ακόμα και από τα Χριστούγεννα.

Σε κάθε περίπτωση θεωρείται βέβαιο ότι το 2015, τελειώνει το αποτυχημένο πείραμα της συλλογής αποδείξεων (10% του εισοδήματος από μισθωτούς και συνταξιούχους για να κατοχυρώσουν το αφορολόγητο μέσω tax credit) και οι ελπίδες αύξησης των εσόδων από ΦΠΑ εναπόκεινται στο σλοβενικό μοντέλο.

Μεταξύ Σλοβενίας και Πορτογαλίας, οι διαφορές δεν είναι μεγάλες. Στην Πορτογαλία ο τυχερός φορολογούμενους του οποίου η απόδειξη θα κληρωθεί από τη Φορολογική Διοίκηση μπορεί να κερδίσει αυτοκίνητα ή μετρητά, στη Σλοβενία και τη Μάλτα το υπουργείο Οικονομικών μοιράζει κάθε μήνα μόνο μετρητά σε όσους έχουν τις τυχερές αποδείξεις.

Τα αυτοκίνητα εδώ απορρίπτονται, ίσως επειδή μπορεί να φέρουν μεγαλύτερους μπελάδες από όσους ήδη έχουν οι «τυχεροί» φορολογούμενοι (τεκμήρια, κατάθεση πινακίδων...)

Πως δουλεύει το νέο σύστημα
Οι λεπτομέρειες του νέου μέτρου αναμένεται να αρχίσουν να ξεκαθαρίζουν σε σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί αύριο μεταξύ στελεχών της ΓΓΔΕ.

Βασική παράμετρος είναι όμως η κοινοποίηση του αριθμού της απόδειξης από το φορολογούμενο στη ΓΓΔΕ, ώστε να μπορεί να μπει στην κληρωτίδα. Εναλλακτικές αποστολής του αριθμού απόδειξης στη Φορολογική Διοίκηση υπάρχουν αρκετές. Μέσω sms, μέσω υπολογιστή, απευθείας σε ειδική εφαρμογή της ΓΓΔΕ, ή μέσω της κάρτας αποδείξεων η οποία έμεινε στα αζήτητα -αλλά η υποδομή υπάρχει- στο πλαίσιο παλαιότερων πειραματισμών.

Στη συνέχεια, σε μηνιαία βάση θα γίνονται κληρώσεις χρηματικών ποσών. Ο πήχης προς το παρόν κρατιέται χαμηλά. «Θα πρέπει να δούμε τη δημοσιονομική επίπτωση, στην αρχή θα είμαστε μετρημένοι με κληρώσεις 100, 200, 500, 1.000, 5.000 και 10.000 ευρώ και όσο αυξάνεται ο κουμπαράς των πρόσθετων εισπράξεων από ΦΠΑ θα αυξάνονται και τα ποσά που θα επιστρέφονται στους φορολογούμενους» αναφέρει κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Πηγές της ΓΓΔΕ συμπληρώνουν στο ίδιο μήκος κύματος, ότι στην πλήρη εφαρμογή του μέτρου θα μπορούσαν να επιστρέφονται, μέσω κληρώσεων στους φορολογούμενους, έως και 40% των έξτρα εισπράξεων. Αν για παράδειγμα το μέτρο οδηγήσει σε αύξηση εσόδων από ΦΠΑ κατά 100 εκατ. ευρώ το χρόνο, τα 40 εκατ. ευρώ θα μπορούσαν να αποδίδονται ως μπόνους στους φορολογούμενους. Στην Πορτογαλία πάντως, το αντίστοιχο μοντέλο οδήγησε σε αύξηση εισπράξεων ΦΠΑ κατά 800 εκατ. μέσα σε έξι μήνες.

Τέλος το χαρτοβασίλειο
Η καθιέρωση της λοταρίας αποδείξεων έρχεται για να καταργήσει το ισχύον – αποτυχημένο κατά κοινή ομολογία στο υπουργείο Οικονομικών- σύστημα συλλογής αποδείξεων για την κατοχύρωση του αφορολογήτου.

Σύμφωνα με τα όσα ισχύουν σήμερα, μισθωτοί και οι συνταξιούχοι για να εξασφαλίσουν την έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ θα πρέπει να έχουν αποδείξεις που αντιστοιχούν σε ποσοστό 10% του δηλούμενου και φορολογούμενου ατομικού εισοδήματος και μέχρι του ποσού των 10.500 ευρώ. Αν συλλέξουν περισσότερες αποδείξεις δεν έχουν κανένα όφελος. Αντίθετα αν το ποσό των προσκομιζόμενων αποδείξεων δαπανών του φορολογουμένου είναι μικρότερο από το ποσό που απαιτείται, επιβάλλεται φόρος με συντελεστή 22% επί της διαφοράς.

Η ισχύουσα νομοθεσία για τις αποδείξεις ήρθε μετά από ένα μπαράζ πειραματισμών, χωρίς ουσιαστικό σχεδιασμό και αποτέλεσμα. Το 2011, το υπουργείο Οικονομικών μετάνιωσε πικρά – με κάθετη πτώση των εσόδων- την επιλογή να δώσει έξτρα έκπτωση φόρου σε όσους φορολογούμενους μάζευαν περισσότερες από τις απαιτούμενες αποδείξεις. Στη συνέχεια έφυγαν τα κίνητρα συλλογής αποδείξεων και έμειναν οι ποινές. Το μπόνους καταργήθηκε, παρέμεινε ο έξτρα φόρος για όσους δεν συνέλεγαν τις απαιτούμενες αποδείξεις. Λόγω ανεπαρκών ελέγχων όμως οι περισσότεροι φορολογούμενοι απλώς δήλωναν – χωρίς απαραίτητα να έχουν – τις απαιτούμενες αποδείξεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ