Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Ραγδαίες εξελίξεις: Στις 17 Δεκέμβρη η πρώτη ψηφοφορία για πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο εσωτερικό πολιτικό πεδίο, καθώς, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως η πρώτη ψηφοφορία για τον διάδοχο του Κάρολου Παπούλια θα πραγματοποιηθεί στις 17 Δεκεμβρίου.

Επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ του iefimerida ότι επισπεύδονται οι διαδικασίες εκλογής του Προέδρου και ότι πρώτα θα επιχειρηθεί να βγει ο αντικαταστάτης του Κάρολου Παπούλια και μετά θα υπάρξει συμφωνία με την τρόικα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη 17/12 εκκινούν οι σχετικές διαδικασίες.

Την απόφαση πήραν από κοινού ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, οι οποίοι συναντήθηκαν «κρυφά» σήμερα Δευτέρα στο μέγαρο Μαξίμου. Αφού ενημέρωσαν τον Κάρολο Παπούλια για τις προθέσεις τους, επικοινώνησαν και με τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, από τον οποίο ζήτησαν να ορίσει την συγκεκριμένη ημερομηνία για την πρώτη ψηφοφορία.

Οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος θα συναντηθούν εκ νέου αύριο, Τρίτη, για να καταλήξουν στο όνομα του υποψηφίου που θα προτείνουν από κοινού. Μια πρώτη συζήτηση έγινε ήδη στην πρωινή του συνάντηση και οι δύο άνδρες έχουν μια λίστα με προτάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες η επιλογή κινείται ανάμεσα σε πρόσωπο εκτός πολιτικής και σε εκπρόσωπο του κεντροδεξιού χώρου.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα οι διαδοχικές ψηφοφορίες γίνονται με απόσταση πέντε ημερών. Αρα η δεύτερη ψηφοφορία, όπου επίσης απαιτούνται 200 ψήφοι θα διεξαχθεί στις 22 Δεκεμβρίου και η τρίτη, όπου η κυβέρνηση ευελπιστεί να συγκεντρώσει 180, θα γίνει στις 27 του μηνός.

    Αν δεν επιτευχθεί η απαραίτητη πλειοψηφία, εντός δέκα ημερών πρέπει να διαλυθεί η Βουλή (μέχρι τις 6 Ιανουαρίου δηλαδή) και να προκηρυχθούν εθνικές εκλογές εντος 30 ημερών. Ετσι οι κάλπες θα στηθούν - αν δεν επιτευχθεί προεδρική πλειοψηφία - είτε στις 25 Ιανουαρίου, είτε την 1η Φεβρουαρίου του 2015.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης υπήρξε φημολογία πως ο πρωθυπουργός θα προβεί σε διάγγελμα την Τρίτη ανακοινώνοντας το όνομα του υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ωστόσο, το Μαξίμου διέψευσε την είδηση.

Την ίδια ώρα ξεκίνησε η ονοματολογία για τους πιθανούς διαδόχους του Κάρολου Παπούλια, ωστόσο το Μαξίμου κρατάει το όνομα ως επτασφράγιστο μυστικό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη:

«Ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, συναντήθηκαν σήμερα και συζήτησαν για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές αλλά και στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό, μετά την συζήτηση και ψήφιση του Προϋπολογισμό.
Ήδη το Eurogroup αναγνώρισε τις προσπάθειες και τα επιτεύγματα της χώρας μας και συμφώνησε για την «αλλαγή σελίδας» και για τη μετάβαση της Ελλάδας στο νέο θεσμικό πλαίσιο της προληπτικής πιστωτικής γραμμής (ECCL). Αυτό αποτελεί μια πολύ θετική εξέλιξη. Αλλά θα αποτελέσει και το θώρακα προστασίας της χώρας έναντι των αγορών.

Το Eurogroup συμφώνησε επίσης ότι όλες οι σχετικές διαδικασίες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στους δυο πρώτους μήνες του 2015.

Έτσι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα είναι κρίσιμο: για την ολοκλήρωση της νέας συμφωνίας και για την διευθέτηση όλων των θεμάτων, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος του χρέους.

Η Ελλάδα πρέπει να είναι απολύτως έτοιμη να παρατάξει όλες τις δυνάμεις και όλα τα επιχειρήματά της σε συνθήκες εθνικής συσπείρωσης και πολιτικής σταθερότητας.

Δυστυχώς η ανοικτή και απροκάλυπτη προτροπή της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τους βουλευτές, να αποτρέψουν την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας και να οδηγήσουν την χώρα σε πρόωρες εκλογές, υπονομεύει τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας και εκπέμπει μηνύματα αβεβαιότητας στις αγορές. Υπονομεύει ακόμα την εθνική οικονομία με ό,τι αυτό συνεπάγεται για επιχειρήσεις και νοικοκυριά, εργαζόμενους και ανέργους.

Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να επιτρέψει αυτή την ανοικτή υπονόμευση. Η πολιτική αβεβαιότητα πρέπει να τελειώσει τώρα!

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, αφού ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζήτησαν από τον Πρόεδρο της Βουλής να κινηθεί το ταχύτερο η διαδικασία Προεδρικής Εκλογής και η σχετική ψηφοφορία να διεξαχθεί την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014».

Λοβέρδος στο iefimerida: Είναι άριστη κίνηση

«Είναι άριστη κίνηση» είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος στο iefimerida, σχολιάζοντας την αιφνιδιαστική πρωτοβουλία Βενιζέλου-Σαμαρά για επίσπευση της πρώτης ψηφοφορίας για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο υπουργός Παιδείας, υπό την ιδιότητα του συνταγματολόγου, σχολίασε επίσης ότι «τηρείται 100% το Σύνταγμα» με αυτή την κίνηση. Υπενθυμίζεται ότι κατά την συζήτηση επί του προϋπολογισμού ο κ. Λοβέρδος είχε προτείνει την 7η Ιανουαρίου ως κατάλληλη ημερομηνία για την πρώτη ψηφοφορία.

Τσίπρας: Αυτονόητη η κίνηση – Ερχεται η ώρα του λαού

Την ίδια στιγμή σήμανε συναγερμός στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση της κυβέρνησης πως την επόμενη Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας.

Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στην Κουμουνδούρου, ενώ, ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρισκόταν σε ημερίδα για τον Γιάννη Μπανιά, αποχώρησε αμέσως μόλις έμαθε την είδηση.

Βγαίνοντας από την ημερίδα δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η ανακοίνωση της κυβέρνησης ήταν αυτονόητη, υπό την πίεση των εξελίξεων και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την απόσταση που υπάρχει από εκείνους που ψήφισαν τον προϋπολογισμό έως τον αριθμό των 180.

«Ουσιαστικά η κυβέρνηση ορίζει ημερομηνία εκλογών. Ερχεται η ώρα του λαού» τόνισε με νόημα ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε δήλωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι «η επίσπευση της ψηφοφορίας για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι αναμενόμενη και καλοδεχούμενη, καθώς φέρνει πιο κοντά τη μόνη προοπτική λύτρωσης για το λαό και τον τόπο, που είναι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία».

Επιπλέον, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι  η απόφαση ήταν «σε συνεννόηση με την τρόικα» και αποτελεί «απέλπιδα προσπάθεια να κρυφτούν τα νέα μέτρα και να εκβιαστεί η ψήφος των βουλευτών» για να προσθέσει ότι «δεν θα τα καταφέρουν». Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι «η ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό απέδειξε ότι δεν προκύπτει κυβερνητική πλειοψηφία αντίστοιχη του ελάχιστου αριθμού των 180 βουλευτών που απαιτεί το Σύνταγμα για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας».

Τι προβλέπει το Σύνταγμα

Στο άρθρο 32 παρ. 3. προβλέπονται οι σχετικές διαδικασίες:

Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκλέγεται εκείνος που συγκέντρωσε την πλειοψηφία των δύο τρίτων του συνολικού αριθμού των βουλευτών.

Aν δεν συγκεντρωθεί η πλειοψηφία αυτή, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται ύστερα από πέντε ημέρες.

Aν δεν επιτευχθεί ούτε στη δεύτερη ψηφοφορία η οριζόμενη πλειοψηφία, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται ακόμη μία φορά ύστερα από πέντε ημέρες, οπότε εκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκείνος που συγκέντρωσε την πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών.

*4. Aν δεν επιτευχθεί ούτε και στην τρίτη ψηφοφορία η αυξημένη αυτή πλειοψηφία, η Bουλή διαλύεται μέσα σε δέκα ημέρες από την ψηφοφορία, και προκηρύσσεται εκλογή για ανάδειξη νέας Bουλής.

H Bουλή που αναδεικνύεται από τις νέες εκλογές, αμέσως μόλις συγκροτηθεί σε σώμα, εκλέγει με ονομαστική ψηφοφορία Πρόεδρο της Δημοκρατίας με την πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών.

Aν δεν επιτευχθεί η πλειοψηφία αυτή, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μέσα σε πέντε ημέρες και εκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκείνος που συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών. Aν δεν επιτευχθεί ούτε αυτή η πλειοψηφία, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται ακόμη μία φορά, ύστερα από πέντε ημέρες, μεταξύ των δύο προσώπων που πλειοψήφησαν και θεωρείται ότι έχει εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκείνος που συγκέντρωσε τη σχετική πλειοψηφία.

Διαβάστε Περισσότερα »

Καρέ καρέ οι κουκουλοφόροι σε ταράτσες σπιτιών στα Εξάρχεια πετούν πέτρες, καρέκλες και μολότοφ στα ΜΑΤ



Στη δημοσιότητα δόθηκε το υλικό από το βίντεο που κατέγραψε η κάμερα του ελικοπτέρου της ΕΛ.ΑΣ με λήψεις από την περιοχή των Εξαρχείων το Σάββατο κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Στα στιγμιότυπα φαίνονται άνθρωποι στις ταράτσες των κτιρίων στην περιοχή των Εξαρχείων, οι οποίοι πετούν στους αστυνομικούς που βρίσκονται στους γύρω δρόμους διάφορα αντικείμενα. Στο μονταρισμένο βίντεο που έδωσε η ΕΛ.ΑΣ φαίνονται οι κουκουλοφόροι να σημαδεύουν από ψηλά τους αστυνομικούς με πέτρες, καρέκλες, κεραίες και βόμβες μολότοφ. Μάλιστα στις μακρινές λήψεις φαίνεται πως οι ταράτσες των κτιρίων στα Εξάρχεια είχαν στην κυριολεξία καταληφθεί από τους κουκουλοφόρους, αφού σε κάθε κτίριο φαίνεται πως υπήρχαν δεκάδες άτομα.

Λίγη ώρα αργότερα η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφίες, στις οποίες, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., φαίνεται πως οι νεαροί είχαν ανοίξει τρύπα σε ταράτσα πολυκατοικίας για να βγουν έξω και να πετάξουν οτιδήποτε στην Αστυνομία.


Διαβάστε Περισσότερα »

Τα ¨σπάει¨ (τα ρεκόρ) ο «Μύλος των Ξωτικών» !



Όλη η Ελλάδα ήταν και πάλι στα Τρίκαλα

Ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο, μια φιλόξενη πόλη και ένας λαμπερός «Μύλος των Ξωτικών» ήταν αρκετά, για να προσελκύσουν δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου.
Ο Μύλος, φέτος μεγαλύτερος και πιο μαγικός από ποτέ, αποδεικνύει με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο ότι η «καρδιά» της Χριστουγεννιάτικης Ελλάδας χτυπάει στην πόλη των Τρικάλων.
Μικροί και μεγάλοι εκδρομείς από κάθε γωνιά της χώρα μας, επισκέφτηκαν το παραμυθένιο Εργοστάσιο του Άη Βασίλη και έζησαν ξεχωριστές στιγμές γεμάτες από τη μαγεία των Χριστουγέννων.
Η αισθητά αυξημένη επισκεψιμότητα, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο της περσινής διοργάνωσης, κορυφώθηκε την Κυριακή, όταν στον Μύλο Ματσόπουλου καταγράφηκαν 237 λεωφορεία, ενώ από την κεντρική είσοδο του πάρκου πέρασαν περισσότεροι από 58.000 επισκέπτες!
Η ελληνική «Πρωτεύουσα των Χριστουγέννων» με τα δεκάδες Ξωτικά, τις Νεράιδες και τους Μάγους υποδέχτηκε τους επισκέπτες της και κατάφερε να κερδίσει χιλιάδες χαμόγελα παιδιών, στον όμορφο και ασφαλή Μύλο. Τα μηνύματα για τη συνέχεια είναι ακόμη πιο ενθαρρυντικά, αφού και οι εκπλήξεις θα συνεχιστούν μέχρι και τις 4 Ιανουαρίου 2015.
Σας περιμένουμε να ζήσετε και φέτος τη μαγεία των Χριστουγέννων!
Διαβάστε Περισσότερα »

Πάνω απο 500 συλλήψεις τον Νοέμβριο στη Στερεά

Μηνιαία δραστηριότητα Αστυνομικών Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας

Κατά την διάρκεια του μηνός Νοεμβρίου του έτους 2014, από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας:

α. Συνελήφθησαν συνολικά πεντακόσια έντεκα (511) άτομα και ειδικότερα:

    Ένα (1) άτομο, για ανθρωποκτονία από αμέλεια.
    Δεκαοκτώ (18) άτομα, για διάπραξη κλοπών, κλοπών – διαρρήξεων.
    Τριάντα εννέα (39) άτομα, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
    Είκοσι δύο (22) άτομα, για παραβάσεις του νόμου περί όπλων.
    Εκατόν εβδομήντα έξι (176) αλλοδαποί, για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα (παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών).
    Πενήντα (50) άτομα, για καταδιωκτικά έγγραφα (εντάλματα σύλληψης, αποφάσεις δικαστηρίων κ.λ.π.).
    Έξι (6) άτομα, για απόπειρες κλοπών.
    Δέκα (10) άτομα, για παραβάσεις νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα - λαθρεμπορίας.
    Τέσσερα (4) άτομα, για απάτη.
    Δύο (2) άτομα, για πλαστογραφία πιστοποιητικών.
    Τρία (3) άτομα, για ζωοκτονία.
    Ένα (1) άτομο, για αποδοχή προϊόντων κλοπής.
    Ογδόντα ένα (81) άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).
    Τριάντα τέσσερα (34) άτομα, για λοιπά αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις του Οικοδομικού Κανονισμού (ΓΟΚ), παραβάσεις νομοθεσίας περί προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων, κ.λ.π.).
    Οκτώ (8) άτομα, για πρόκληση σωματικών βλαβών.
    Δεκατέσσερα (14) άτομα, για παραεμπόριο.
    Εννέα (9) άτομα, για διατάραξη οικιακής ειρήνης.
    Εννέα (9) άτομα, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.
    Έξι (6) άτομα, για ενδοοικογενειακή βία.
    Δύο (2) άτομα, για αρπαγή ανηλίκου.
    Ένα (1) άτομο, για αποπλάνηση παιδιού.
    Ένα (1) άτομο, για εμπλοκή σε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα.
    Ένα (1) άτομο, για διακεκριμένη περίπτωση φθοράς.
    Ένα (1) άτομο, για φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
    Ένα (1) άτομο, για παράβαση νομοθεσίας περί δημόσιας υγείας.
    Δύο (2) άτομα, για απείθεια - αντίσταση.
    Ένα (1) άτομο, για αυτοδικία.
    Δύο (2) άτομα, για υπεξαίρεση.
    Ένα (1) άτομο, για δυσφήμηση.
    Ένα (1) άτομο, για εξύβριση.
    Ένα (1) άτομο, για παραμέληση αποτροπής από επαιτεία.
    Ένα (1) άτομο, για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.
    Ένα (1) άτομο, για κακόβουλη βλασφημία.
    Ένα (1) άτομο, για παραβίαση δικαστικής απόφασης.

β. Εξιχνιάσθηκαν ενδεικτικά:

    Είκοσι έξι (26) κλοπές, κλοπές – διαρρήξεις.
    Τριάντα επτά (37) υποθέσεις ναρκωτικών.
    Δεκατρείς (13) υποθέσεις του νόμου περί όπλων.
    Πέντε (5) υποθέσεις απάτης.
    Έντεκα (11) υποθέσεις για λαθρεμπόριο – τελωνειακό κώδικα.
    Δύο (2) υποθέσεις πλαστογραφίας.
    Δύο (2) υποθέσεις ζωοκτονίας.
    Μία (1) υπόθεση αποδοχής και διάθεσης προϊόντων κλοπής.

δ. Κατασχέθηκαν ενδεικτικά:

    Ηρωίνη: ( 3 ) κιλά και ( 366,1 ) γραμμάρια
    Κάνναβη: (1) κιλό και (735,4) γραμμάρια
    Υπό χημική διερεύνηση ουσίας σε σκόνη: (4) κιλά και (647) γραμμάρια
    Ναρκωτικά δισκία: 95
    Δενδρύλλια κάνναβης: 131
    Πιστόλια: 1
    Περίστροφα: 1
    Περίστροφα κρότου : 1
    Κυνηγετικά όπλα: 11
    Μαχαίρια – στιλέτα - σουγιάδες: 28
    Τσεκούρια : 56
    Μπαλτάδες : 8
    Γκλοπς – ρόπαλα : 2
    Φυσίγγια διαφόρων όπλων και διαμετρημάτων: 140
    Λαθραία πακέτα τσιγάρων: 384
    Αδασμολόγητος καπνός: (45) κιλά και (250) γραμμάρια
    Χρήματα: 930 €
    Πλαστά χρήματα: 800 €
    Συσκευές και εξοπλισμός για την νόθευση και επανατυποποίηση ναρκωτικών ουσιών (ηλεκτρικοί αναδευτήρες, υδραυλική πρέσα, φούρνος μικροκυμάτων, ηλεκτρική ψηφιακή ζυγαριά κ.α.).
    Καλώδια χαλκού και εξαρτήματα μετασχηματιστών.
    Πλήθος ειδών παραεμπορίου.

Επιπλέον στην περιφέρεια των προαναφερόμενων Αστυνομικών Υπηρεσιών, βρέθηκαν συνολικά είκοσι (15) κλεμμένα οχήματα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λεβαδέων

Με την παρούσα σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί την 12η  Δεκεμβρίου  2014, ημέρα  Παρασκευή  και ώρα  12,00 π.μ.   στο Δημοτικό Κατάστημα.


                   Τα  θέματα    της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:


1.    ΄Εγκριση τεχνικών προδιαγραφών και καθορισμός όρων διακήρυξης για την ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  & ΛΙΠΑΝΤΙΚΩΝ έτους 2015 για τις ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου Λεβαδέων , του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Λεβαδέων (Α.Π.Ο.Δ.Η.Λ.) και των Νομικών Προσώπων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου για δώδεκα μήνες.
2.    ΄Εγκριση Τεχνικών Προδιαγραφών και Κατάρτιση όρων Διακήρυξης για την ασφάλιση των μεταφορικών μέσων και μηχανημάτων του Δήμου Λεβαδέων προϋπολογισμού δαπάνης 25.000,00 ευρώ.
3.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης της πολυετούς δαπάνης για το έργο «Αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από θεομηνία στο Δήμο Λεβαδέων».
4.    Διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 6.725,44 ευρώ  (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.) για το έργο : «Κατασκευή οδού Ρούμελης (από την οδό Χαιρωνείας έως την οδό Αγίου Αθανασίου)».
5.    Eκ νέου αποδοχή δωρεάς απορριμματοφόρου από τον Δήμο Αθηναίων.
6.    ΄Εγκριση διάθεσης εγγεγραμμένης πίστωσης 125,80 ευρώ , για την δαπάνη εξόδων δημοσίευσης της περίληψης διακήρυξης για την εκμίσθωση Δημοτικής έκτασης , στη θέση «ΓΟΡΙΤΣΑ – ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ» της Τ.Κ. Παρορίου του Δήμου Λεβαδέων.
7.    Kατάρτιση όρων δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού εκμίσθωσης δημοτικής έκτασης (λιβάδι) της Τ.Κ. Παρορίου εμβαδού 1.500,00 στρεμμάτων περίπου.
8.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης ύψους ‘’20.000,00’’ ευρώ που αφορά χρηματοδότηση της ΚΕΔΗΛ.
9.    Αναμόρφωση προϋπολογισμού τρέχουσας χρήσης.
10.    ΄Εγκριση ρυθμίσεων σύμφωνα με το άρθρο 51 του Ν. 4257/2014.
11.    Εγκριση δαπάνης 3.500,00 με Φ.Π.Α. , για προμήθεια ελαστικών των οχημάτων & μηχανημάτων και διάθεση πίστωσης.
12.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης για έξοδα δημοσίευσης Γνωστοποίησης Δημάρχου για πρόσληψη Γενικού Γραμματέα του Δήμου Λεβαδέων.
13.     Διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 185,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.) για «΄Εξοδα λοιπών δημοσιεύσεων».
14.    ΄Ασκηση προσφυγής του Δήμου  Λεβαδέων κατά της με αριθ. Πρωτ. 1434/163642 αποφάσεως της  Γ.Γραμματέως της αποκεντρωμένης διοίκησης Θεσσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος.
15.    Περί υπόθεσης μίσθωσης Π. Κριεμάδη.
16.    Καθορισμός τελών Καθαριότητας και Φωτισμού για το οικονομικό έτος 2015.
17.    Καθορισμός τελών και δικαιωμάτων για το οικονομικό έτος 2015




                                                 
                                                     Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ


 ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 32χρονος στη Θήβα για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη 32χρονος ημεδαπός στη Θήβα, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράβαση του τελωνειακού κώδικα

Κατασχέθηκαν μικροποσότητα ηρωίνης και αδασμολόγητος καπνός

Συνελήφθη, χθες (07-12-2014) το πρωί στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 32χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράβαση του τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς στον 32χρονο, στον σιδηροδρομικό σταθμό της Θήβας, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:

    μία αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία, η οποία περιείχε μικροποσότητα ηρωίνης.
    μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, μεικτού βάρους (90) γραμμαρίων.

Η ανωτέρω ποσότητα καπνού θα σταλεί στο Τελωνείο Οινόης Βοιωτίας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Μέχρι και το βράδυ της Τρίτης τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν το επόμενο 24ωρο -
Μέχρι και τις βραδυνές ώρες της Τρίτης θα συνεχιστούν, σύμφωνα με το τελευταίο έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, οι βροχές και οι καταιγίδες που ήδη από το βράδυ της Κυριακής πλήττουν πολλές περιοχές της χώρας.



Η κακοκαιρία, που το πρωί έπληξε και την Αττική, θα συνεχιστεί κατά διαστήματα έως το βράδυ σε Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική και Νότια Πελοπόννησο ενώ είναι πιθανό να επηρεάσει πρόσκαιρα και την Ανατολική Θεσσαλία.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι και τις πρωινές ώρες της Τρίτης.

Υπομονή και προσοχή μέχρι το βράδυ της Τρίτης θα πρέπει να επιδείξουν οι κάτοικοι και οι αρχές σε Κεντρική - Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και νησιά του Βόρειου Αιγαίου όπου οι βροχές και οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Όλη τη μέρα, τέλος, θα βρέχει με αμείωτη ένταση για τουλάχιστον άλλες 36 ώρες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα
Διαβάστε Περισσότερα »

Σταθάς- Χωρίς γιατρούς τα Ιατρεία του πρώην Δήμου Δερβενοχωρίων (Σκούρτα-Πύλη-Στεφάνη)











Ερώτηση
Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: Χωρίς ιατρούς για πρώτη φορά τα Περιφερειακά Ιατρεία του πρώην Δήμου Δερβενοχωρίων (Σκούρτα-Πύλη-Στεφάνη).
Χωρίς ιατρούς θα μείνουν για πρώτη φορά τα χωριά του πρώην Δήμου Δερβενοχωρίων (Σκούρτα-Πύλη-Στεφάνη) διότι οι ιατροί δήλωσαν παραίτηση καθώς «χρησιμοποιούνταν» για να καλύψουν εφημερίες είτε στο Κέντρο Υγείας Λιδορικίου, είτε στα Γενικά Νοσοκομεία Λιβαδειάς και Θήβας. Κατά συνέπεια, οι ιατροί αδυνατούσαν να ανταπεξέλθουν σα καθήκοντά τους στα Περιφερειακά Ιατρεία του πρώην Δήμου Δεβενοχωρίων.
Είναι επιτακτική η ανάγκη στελέχωσης των Περιφερειακών Ιατρείων διότι τα χωριά του πρώην Δήμου Δερβενοχωρίων είναι απομακρυσμένα από τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της περιοχής, δεν υπάρχουν συχνές συγκοινωνίες, και, το βασικότερο, κατοικούνται από πολλούς συνταξιούχους, ιδίως τους χειμερινούς μήνες, οι οποίοι δεν μπορούν να μεταβούν στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της ευρύτερης περιοχής.
Με βάση τα ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να τοποθετηθούν άμεσα τουλάχιστον  δύο (2) ιατροί στα Περιφερειακά Ιατρεία του πρώην Δήμου Δερβενοχωρίων;

Ο ερωτών βουλευτής
Γιάννης Σταθάς


Διαβάστε Περισσότερα »

Σημαντικές αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας και την απόσυρση των Ι.Χ.

Μηνιαία καταβολή των τελών κυκλοφορίας των αυτοκινήτων σχεδιάζει η κυβέρνηση, έτσι ώστε να αυξήσει τα έσοδά της.

Η αδυναμία πολλών ιδιοκτητών να αποπληρώσουν εφ' άπαξ το σύνολο των τελών οδηγεί σε σκέψεις, που με τη σειρά τους οδηγούν σε μια τροπολογία που θα δίνει τη δυνατότητα να γίνεται η εξόφληση με μηνιαίες δόσεις.

Εκτιμάται πως με αυτό το νέο μέτρο θα ανακοπεί το κύμα απόσυρσης πινακίδων, κυρίως για μεγάλα οχήματα που βαρύνονται με υψηλά τέλη. Όπως αναφέρει η «Ημερησία», ανάλογη τροπολογία είχε κατατεθεί τον περασμένο Μάρτιο και ίσχυε για φέτος, η οποία προέβλεπε ότι οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. αυτοκινήτων που έχουν καταθέσει πινακίδες μπορούν να τις παραλάβουν αν καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας του οχήματός τους για τους υπόλοιπους μήνες του 2014.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την απόσυρση των αυτοκινήτων, το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται (και ετοιμάζει διάταξη) να παρατείνει για ακόμη έναν χρόνο το κίνητρο της απόσυρσης των αυτοκινήτων, το οποίο αλλιώς θα εκπνεύσει στα τέλη Δεκεμβρίου.

Πληρωμή τελών

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία καταβολής των τελών κυκλοφορίας εκπνέει, όπως κάθε έτος, στα τέλη Δεκεμβρίου 2014. Το ύψος των τελών διαμορφώνεται ως εξής:

Οχήματα με ταξινόμηση έως 31/10/2010

    Για 51 μέχρι 300 κ.εκ. θα πληρώσουν 22 ευρώ.
    Για 301 μέχρι 785 κ.εκ. θα πληρώσουν 55 ευρώ.
    Για 786 μέχρι 1.071 κ.εκ. θα πληρώσουν 120 ευρώ.
    Για 1.072 μέχρι 1.357 κ.εκ. θα πληρώσουν 135 ευρώ.
    Για 1.358 μέχρι 1.548 κ.εκ. θα πληρώσουν 240 ευρώ.
    Για 1.549 μέχρι 1.738 κ.εκ. θα πληρώσουν 265 ευρώ.
    Για 1.739 μέχρι 1.928 κ.εκ. θα πληρώσουν 300 ευρώ.
    Για 1.929 μέχρι 2.357 κ.εκ. θα πληρώσουν 660 ευρώ.
    Για 2.358 μέχρι 3.000 κ.εκ. θα πληρώσουν 880 ευρώ.
    Για 3.001 μέχρι 4.000 κ.εκ. θα πληρώσουν 1.100 ευρώ.
    Για 4.001 και άνω κ.εκ. θα πληρώσουν 1.320 ευρώ.



Οχήματα με ταξινόμηση από 1/11/2010

    Από 0 – 100 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 0 ευρώ.
    Από 101 – 120 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 0,90 ευρώ.
    Από 121 – 140 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 1,10 ευρώ.
    Από 141 – 160 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 1,70 ευρώ.
    Από 161 – 180 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 2,25 ευρώ.
    Από 181 – 200 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 2,55 ευρώ.
    Από 201 – 250 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 2,80 ευρώ.
    Άνω των 251 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 3,40 ευρώ.


Διαβάστε Περισσότερα »

O Χρήστος Γιανναράς σήμερα στο Βιβλιοπωλείο ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ

Το βιβλιοπωλείο ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ και οι εκδόσεις ΙΑΝΟΣ

σας προσκαλούν σε μια συζήτηση με τον καθηγητή φιλοσοφίας

ΧΡΗΣΤΟ ΓΙΑΝΝΑΡΑ

με αφορμή το νέο του βιβλίο

Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΩΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΩΣ ΝΤΡΟΠΗ



Δευτέρα  8 Δεκεμβρίου2014, στις 8:00 μ.μ.,

στο χώρο του βιβλιοπωλείου

(Δημάρχου Ι. Ανδρεαδάκη 49, Λιβαδειά).
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνδέθηκε με το φυσικό αέριο το Νοσοκομείο Θήβας

Μετά την επιτυχή συμφωνία και υπογραφή σύμβασης έργου στις αρχές Σεπτεμβρίου 2014, του
Διοικητή του Γ.Ν. Λιβαδειάς – Γ.Ν. Θήβας κ. Κωνσταντίνου Ρουσόπουλου για την εγκατάσταση
Φυσικού Αερίου στο Γ.Ν. Θήβας, από σήμερα 9 Δεκεμβρίου 2014 το Γ.Ν. Θήβας είναι πλέον
συνδεδεμένο με το Φυσικό Αέριο. Η υλοποίηση του έργου και η σύνδεση του με το Φυσικό Αέριο
είναι πολύ σημαντική, αφού επιτυγχάνεται μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων, λιγότερη επιβάρυνση
του περιβάλλοντος, αλλά και καλύτερη λειτουργία των συστημάτων του Νοσοκομείου με
αυξημένες παροχές ενέργειας.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ : ΜΕΤΡΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ






ΚΕΡΑΥΝΟΙ

Κατά τη διάρκεια καταιγίδας,  αν είστε σε:
Εσωτερικό χώρο :
•    Αποφύγετε τη χρήση τηλεφώνου και ηλεκτρικών συσκευών
•    Αποφύγετε το τρεχούμενο νερό
•    Κλείστε το κλιματιστικό

Εξωτερικό χώρο :
•    Βρείτε καταφύγιο σε κλειστό χώρο, αποφεύγοντας τα μεμονωμένα σκέπαστρα, σκηνές κλπ., προτιμώντας κλειστούς χώρους
•    Αν κολυμπάτε ή βρίσκεστε σε βάρκα, σε λίμνη ή θάλασσα, βγείτε στην παραλία και βρείτε καταφύγιο σε κλειστό χώρο.
•    Αν δεν υπάρχει κτίριο στην περιοχή, μείνετε στο αυτοκίνητο με κλειστά παράθυρα, αποφεύγοντας να αγγίξετε μεταλλικά μέρη, μέσα και έξω από το αυτοκίνητο.
•    Αν δεν υπάρχει κλειστός χώρος, μείνετε σε ανοιχτό και χαμηλό χώρο, αποφεύγοντας δένδρα, ψηλά αντικείμενα ή και μεταλλικά αντικείμενα.
•    Μην ξαπλώνετε στο έδαφος, αλλά κάντε βαθύ κάθισμα και προφυλάξτε το κεφάλι  ανάμεσα στα πόδια και ελαχιστοποιείστε την επαφή με το έδαφος, πατώντας στις άκρες των υποδημάτων σας.
•    Μην παραμένετε κάτω από μεμονωμένα δένδρα.
•    Αποφύγετε γενικά ψηλές κατασκευές, δένδρα, τηλεφωνικές γραμμές και ηλεκτρικά καλώδια, μεταλλικά αντικείμενα, έστω και αν είστε σε αυτοκίνητο.
•    Αν είστε σε δάσος, βρείτε καταφύγιο σε συστάδα χαμηλών δένδρων.


ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

 Α. ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Εάν  κατοικείτε σε περιοχή που κατά το παρελθόν είχε προβλήματα από πλημμύρες:
•    Βεβαιωθείτε ότι τα φρεάτια έξω από το σπίτι σας δεν είναι φραγμένα.
•    Βεβαιωθείτε ότι οι υδρορροές του σπιτιού λειτουργούν κανονικά.
•    Περιοριστείτε στις αναγκαίες μετακινήσεις.
•    Αποφύγετε την εργασία και παραμονή σε υπόγειους χώρους, εάν αυτό δεν είναι απαραίτητο.

Β. ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ  ΠΛΗΜΜΥΡΑΣ

•    Εγκαταλείψτε υπόγειους χώρους και μετακινηθείτε σε ασφαλές υψηλό σημείο.
•    Κλείστε τους διακόπτες του ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου και του νερού.
•    Μη διασχίζετε χείμαρρους πεζοί ή με το αυτοκίνητό σας.
•    Αποφύγετε τη μετακίνηση μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους και περιοχές.
•    Εγκαταλείψτε το αυτοκίνητό σας, σε περίπτωση που αυτό έχει ακινητοποιηθεί και ενδέχεται να παρασυρθεί ή να πλημμυρίσει.
•    Μείνετε μακριά από τα ηλεκτροφόρα καλώδια.



Γ. ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕΙ

•    Μείνετε μακριά από περιοχές που έχουν πλημμυρίσει ή είναι επικίνδυνες να πλημμυρίσουν ξανά στις επόμενες ώρες.
•    Η πλημμύρα μπορεί να έχει μεταβάλει τα χαρακτηριστικά γνώριμων περιοχών καθώς τα νερά μπορεί να παρασύρουν μέρη του δρόμου των πεζοδρομίων κλπ.
•    Υπάρχουν κίνδυνοι από σπασμένο οδόστρωμα, περιοχές με επικίνδυνη κλίση, λασπορροές κ.λ.π.
•    Απορρίμματα, νεκρά ζώα και διάφορα αντικείμενα μπορεί να έχουν παρασυρθεί από τα νερά.  Τα νερά μπορεί να είναι μολυσμένα.
•    Η παρουσία σας μπορεί να εμποδίζει τα συνεργεία διάσωσης.
•    Μην πλησιάζετε σε περιοχές που έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις και πτώσεις βράχων.
•    Ελέγξτε αν το σπίτι ή χώρος εργασίας σας κινδυνεύει από πιθανή πτώση βράχων.
•    Αν πρέπει οπωσδήποτε να βαδίσετε ή να οδηγήσετε σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει:
•    Προσπαθήστε να βρείτε σταθερό έδαφος.
•    Αποφύγετε νερά που ρέουν.
•    Αν βρεθείτε μπροστά σε δρόμο που έχει πλημμυρίσει σταματήστε και αλλάξτε κατεύθυνση.
•    Αποφύγετε τα λιμνάζοντα νερά, μπορεί να είναι αγωγοί ηλεκτρικού ρεύματος στην περίπτωση που υπάρχουν υπόγεια καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος ή διαρροές από εγκαταστάσεις.

Δ. ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΖΗΜΙΩΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ Ή ΣΤΟ ΧΩΡΟ  ΕΡΓΑΣΙΑΣ

•    Πριν αρχίσετε τις διαδικασίες αποκατάστασης του χώρου σας:
•    Κλείστε την τροφοδοσία ηλεκτρικού ρεύματος ακόμα και αν στην περιοχή σας έχει διακοπεί το ρεύμα.
•    Κλείστε την παροχή νερού καθώς το δίκτυο μπορεί να έχει υποστεί βλάβες.
•    Για να εξετάσετε ένα κτίριο που έχει πλημμυρίσει δείξτε ιδιαίτερη προσοχή:
•    Να φοράτε κλειστά παπούτσια ώστε να αποφύγετε τραυματισμούς στα πόδια από αντικείμενα ή ανωμαλίες στο έδαφος που κρύβονται από τα νερά.
•    Εξετάστε τοίχους, πόρτες, σκάλες και παράθυρα.
•    Εξετάστε τα δίκτυα ηλεκτρικού ρεύματος, νερού, αποχέτευσης.
•    Θυμηθείτε: Οι κίνδυνοι από την πλημμύρα δεν υποχωρούν αμέσως μετά την έναρξη της απόσυρσης των υδάτων.





Διαβάστε Περισσότερα »

Έπεσε από το μπαλκόνι και σκοτώθηκε στη Δαύλεια Βοιωτίας





Το τραγικό συμβάν έγινε χθες το μεσημέρι στο χωριό Δαύλεια Βοιωτίας...

Η ώρα ήταν 1:30΄ το μεσημέρι όταν ο άτυχος 76χρονος βγήκε στο μπαλκόνι του σπιτιού του για να κάνει κάποιες εργασίες.

Κάτω από άγνωστες συνθήκες έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο κενό από ύψος 5 μέτρων περίπου.

Δυστυχώς ο ηλικιωμένος τραυματίστηκε θανάσιμα και όταν διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Λιβαδειάς, απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργεί το Α.Τ. Λιβαδειάς.
lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Κληρώσεις με χρήμα ως κίνητρο για τη συλλογή αποδείξεων

Πώς θα «παίζουμε» κερδίζοντας με τις αποδείξεις για να γλιτώσουμε νέα μέτρα μισού δισ. ευρώ

Ενας καταναλωτής ζητά την απόδειξη από ένα κατάστημα για τη συναλλαγή που μόλις ολοκλήρωσε, γράφει σε ένα SMS τον ΑΦΜ της επιχείρησης ή του επαγγελματία, το ποσό που πλήρωσε και την ώρα που έκανε την αγορά, στέλνει ένα δωρεάν γραπτό μήνυμα από το κινητό του σε έναν πενταψήφιο αριθμό και κερδίζει αμέσως 10 ευρώ χρόνο ομιλίας ή στο πάγιο του κινητού του, ενώ μπαίνει και στην κλήρωση για να κερδίσει 10.000 ευρώ στο τέλος του μήνα.



Σκηνές βγαλμένες από το (κοντινό) μέλλον εφόσον κάνει δεκτή η τρόικα την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης με την οποία υποστηρίζει πως το Δημόσιο θα εξοικονομήσει 500 εκατ. ευρώ το 2015 (και τα διπλάσια κάθε χρόνο μετά) από την αύξηση της φορολογικής συμμόρφωσης και των εισπράξεων ΦΠΑ, ώστε να αποφευχθούν επώδυνα νέα μέτρα τα οποία ζητούν οι δανειστές.


Ο καταναλωτής θα στέλνει με SMS σε έναν πενταψήφιο αριθμό τον ΑΦΜ της επιχείρησης, την ώρα της αγοράς και το ποσό και θα κερδίζει αυτόματα 10 ευρώ χρόνο ομιλίας  Ή στο πάγιο του κινητού, ενώ θα μπαίνει και στην κλήρωση για 10.000 ευρώ στο τέλος του μηνα

Κάπως αργά, ύστερα από περιπέτειες και παλινωδίες τεσσάρων και πλέον χρόνων, οι ελληνικές αρχές ανακάλυψαν το σύστημα κληρώσεων το οποίο εφαρμόζουν εδώ και δεκαετίες άλλες χώρες και από το 2010 εισήχθη και επεκτάθηκε ακόμη και στην κομμουνιστική Κίνα. Η ελληνική εκδοχή θα λέγεται «@πόδειξη» και αποτελεί δημιούργημα (αλλά και κατοχυρωμένη εδώ και 5 χρόνια πατέντα) του Ελληνα ερευνητή του Κέντρου Ερευνών «Δημόκριτος», Βασίλη Γεωργίου.

Πλεονεκτήματα

Αν και ακούγεται ακόμη «εξωτικό» για τα ελληνικά δεδομένα, είναι ίσως απορίας άξιον γιατί καθυστέρησε να εισαχθεί ένα σύστημα που αποτελεί ήδη παράδοση σε άλλες χώρες ως κίνητρο για την έκδοση και συλλογή αποδείξεων.

Ειδικά μάλιστα στην Ελλάδα τού «είσαι και βγάζεις ό,τι δηλώσεις», όπου ανθούν η φοροδιαφυγή και ο τζόγος, όπου κάθε κάτοικος έχει δύο κινητά τηλέφωνα κατά μέσο όρο, ενώ η χώρα τελεί ημιεπίσημα σε καθεστώς χρεοκοπίας και το Δημόσιο δεν μπορεί να εισπράξει φόρους αλλά ξοδεύει πολλά για έναν αναποτελεσματικό φοροεισπρακτικό μηχανισμό, η προοπτική εφαρμογής ενός αδιάβλητου και αυτοματοποιημένου ηλεκτρονικού συστήματος που δεν κοστίζει σχεδόν τίποτε στους πολίτες, θα επιβραβεύει τον συνεπή φορολογούμενο και θα μπορεί να δίνει άμεση online πληροφόρηση στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) για τις περιοχές, τους κλάδους και τις επιχειρήσεις που έχουν πραγματικά υψηλούς τζίρους φαντάζει ως μάννα εξ ουρανού.

Δεν είναι τζόγος

Το ελληνικό σύστημα κληρώσεων @πόδειξη επινοήθηκε από τον ερευνητή του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του «Δημόκριτου» δρα Βασίλη Γεωργίου το 2009, όταν αυτός διέβλεψε την τροπή που θα έπαιρνε η οικονομική κατάσταση στη χώρα μας. Υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών θυμούνται ότι το σχέδιο προτάθηκε το 2010 στην κυβέρνηση, αλλά επί 5 χρόνια εξαγγελλόταν χωρίς ποτέ να εφαρμόζεται. Λένε μάλιστα ότι είχε φτάσει να απασχολήσει και το Μέγαρο Μαξίμου επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου, αλλά το σχέδιο εγκαταλείφθηκε από τον φόβο ότι θα θεωρηθεί τζόγος!

Το λάθος που έκανε όμως το think tank της τότε κυβέρνησης ήταν ότι δεν μπορεί να θεωρείται τζόγος κάτι στο οποίο δεν δίνεις λεφτά για να κερδίσεις ή να χάσεις, όπως στον στοιχηματισμό, στο Χρηματιστήριο, στις προγνώσεις αποτελεσμάτων ή τα τυχερά παιχνίδια. Και αυτό το λένε επισήμως και στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογίας και Τελωνειακής Ενωσης της Κομισιόν (TAXUD), όπως o κ. Τόμας Χέμελγκαρν.



Διαβάστε Περισσότερα »

Και η Κάσος στέλνει τα σκουπίδια της στη Θήβα;




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΟΥ
Αριθ. Απόφ: 102/2014
Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α
από το 15ο πρακτικό της 29-9-2014
συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου
Δήμου Κάσου
Θέμα: «Έγκριση Τροποποίησης Σύμβασης μεταξύ Δήμου Κάσου και ΕΕΑΑ»

Στην Κάσο και στο Δημοτικό Κατάστημα σήμερα 29η
Σεπτεμβρίου 2014 ημέρα Δευτέρα
και ώρα 18:00, συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Κάσου, μετά
από την υπ’ αριθμόν 3343/25-09-2014 πρόσκληση του Προέδρου του Δημοτικού
Συμβουλίου σε καθένα από τους Δημοτικούς Συμβούλους καθώς και στη Δήμαρχο Κάσου
σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010.
Αφού διαπιστώθηκε ότι παρίσταται η Δήμαρχος Κάσου και ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία
δεδομένου ότι σε σύνολο 13 μελών βρέθηκαν παρόντα δέκα (10) μέλη, ήτοι:
Παρόντες Απόντες
1. Συμσερίδης Νικόλαος Πρόεδρος 1. Παμπαφίκος Γεώργιος Εκτός Κάσου
2. Δημητρίου Ευαγγελία Γραμματέας 2. Ιερομόναχος Αντώνιος Εκτός Κάσου
3. Μαλανδρή Μαρία Μέλος 3. Δασκαλάκη Ιουλία Εκτός Κάσου
4. Μαστροπαύλος Νικόλαος Μέλος
5. Ζάγορας Αντώνιος Μέλος
6. Παπαγεωργίου Βασίλειος Μέλος
7. Γενειάδου-Περσελή Λαμπρινή Μέλος
8. Περσελής Κωνσταντίνος Μέλος
9. Παρλής Εμμανουήλ Μέλος
10. Κρητικός Νικήτας Μέλος
Η Δημοτική υπάλληλος Φιλιππίδη Φωτεινή, τήρησε τα πρακτικά.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Παμπαφίκος Γεώργιος και Ιερομόναχος Αντώνιος δεν
προσήλθαν λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Ο Πρόεδρος εισηγούμενος το 11ο
θέμα της ημερήσιας διάταξης εξέθεσε ότι σύμφωνα με το
ισχύον νομικό πλαίσιο και τη μεταξύ του Δήμου μας και της ΕΕΑΑ σύμβαση η διαχείριση
του υπολείμματος που προκύπτει από τη διαλογή του ρεύματος ανακύκλωσης του Δήμου μας
σε ΚΔΑΥ της Αττικής, ανήκει στο Δήμο.
Δεδομένου ότι επί του παρόντος δεν είναι δυνατή η διάθεση του υπολείμματος σε άλλο
ΧΥΤΑ και προκειμένου να αποφευχθεί η παραλαβή του από το Δήμο μας στο ΚΔΑΥ (ως η
συμβατική υποχρέωσή μας και ενδεχομένως να τεθεί σε διακινδύνευση μελλοντικά η
συνέχιση του έργου ανακύκλωσης, προτείνουμε να γίνει τροποποίηση της σύμβασης μεταξύ
Δήμου Κάσου και ΕΕΑΑ και να διατίθεται στο ΧΥΤΑ Θήβας κατ’ εντολή μας και με τίμημα 40€/τόνο κατόπιν υπογραφής σχετικής σύμβασης του Δήμου μας με το Δημοτικό φορέα
(ΔΕΠΟΔΑΘ), που διαχειρίζεται ο ΧΥΤΑ Θήβας.
και κάλεσε το Δ.Σ. να αποφασίσει σχετικά.
Το Δ.Σ. μετά από διαλογική συζήτηση, αφού άκουσε την εισήγηση του Προέδρου
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
Να γίνει τροποποίηση της σύμβασης μεταξύ Δήμου Κάσου και ΕΕΑΑ και να διατίθεται στο
ΧΥΤΑ Θήβας κατ’ εντολή μας και με τίμημα 40€/τόνο.
Η απόφαση πήρε α/α 102/2014
Ο Πρόεδρος Τα Μέλη
Υπ: Συμσερίδης Νικόλαος
Υπ: Δημητρίου Ευαγγελία
Υπ: Μαλανδρά Μαρία
Υπ: Μαστροπαύλος Νικόλαος
Υπ: Ζάγορας Αντώνιος
Υπ: Παπαγεωργίου Βασίλειος
Υπ: Γενειάδου-Περσελή Λαμπρινή
Υπ: Περσελής Κωνσταντίνος
Υπ: Παρλής Εμμανουήλ
Υπ: Κρητικός Νικήτας
Ακριβές Απόσπασμα
από το Βιβλίο Πρακτικών
Ο Πρόεδρος ΔΣ Κάσου
Συμσερίδης Νικόλαος

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα


Στις 8 Δεκεμβρίου 1974 διενεργείται δημοψήφισμα για το Πολιτειακό στην Ελλάδα. Υπέρ της Αβασίλευτης Δημοκρατίας ψηφίζει το 69,2%.

1560 - Ιδρύεται η πόλη Γκουαρούλος στη Βραζιλία.

1660 - Για πρώτη φορά εμφανίζεται σε αγγλική θεατρική σκηνή γυναίκα ηθοποιός. Η ηθοποιός (η Μάργκαρετ Χιουζ ή η Αν Μάρσαλ) υποδύεται τη Δεισδαιμόνα στον Οθέλο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ.

1827 - Η Τουρκία εκδίδει «Χάτι Σερίφι», με το οποίο όλοι οι «άπιστοι» χαρακτηρίζονται θανάσιμοι εχθροί των μουσουλμάνων.

1886 - Ιδρύεται η Αμερικανική Ομοσπονδία Εργασίας και Βιομηχανικών Οργανισμών (AFL- CIO).

1912 - O ελληνικός στρατός καταλαμβάνει την Κορυτσά.

1941 - Οι ΗΠΑ και η Βρετανία κηρύττουν τον πόλεμο στην Ιαπωνία, μετά την επίθεση της τελευταίας στο Περλ Χάρμπορ.

1966 - Ώρα 02.06 πρωινή το φέρι-μποτ "Ηράκλειον" βυθίζεται λόγω διάρρηξης του πλευρικού καταπέλτη μέσα σε 10' ανοικτά της νήσου Φαλκονέρας, παρασύροντας στο θάνατο 217 από τους επιβαίνοντες.

1969 - Ένα Douglas DC-6 της Ολυμπιακής Αεροπορίας συντρίβεται στην Κερατέα Αττικής. 85 επιβάτες και 5 μέλη πληρώματος νεκροί.

1971 - Ο καρδιοχειρουργός Γεώργιος Τόλης πραγματοποιεί την πρώτη εγχείριση «bypass» στην Ελλάδα.

1974 - Δημοψήφισμα για το Πολιτειακό στην Ελλάδα (υπέρ της Προεδρευόμενης Δημοκρατίας 69,2%)

1980 - Δολοφονείται έξω από το σπίτι του στο Μανχάταν, σε ηλικία 40 ετών το πρώην μέλος των "Beatles", Τζον Λένον από τον Μαρκ Ντέιβιντ Τσάπμαν.

1991 - Οι ηγέτες της Ρωσίας, Ουκρανίας και Λευκορωσίας συμφωνούν στη διάλυση της ΕΣΣΔ και τη δημιουργία της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών (Κ.Α.Κ.) με πρωτεύουσα το Μινσκ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ

Ισχυρές βροχές έως αύριο, Τρίτη

Σε ισχύ είναι το έκτακτο δελτίο επίκνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε για σήμερα, Δευτέρα, και αύριο, Τρίτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.



Kακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επικρατήσει σήμερα, Δευτέρα, στην Ανατολική Πελοπόννησο, στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και αργότερα στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Βόρειο Αιγαίο, ενώ μέχρι το βράδυ θα επηρεαστούν και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα θα είναι περισσότερο ισχυρά στο Ανατολικό Αιγαίο και στη Θράκη, ενώ οι καταιγίδες θα εντοπίζονται κυρίως πάνω από θαλάσσια τμήματα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης σε περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλίας και του Ιονίου. Τοπικά θυελλώδεις νότιοι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν κατά τη διάρκεια της ημέρας συμπεριλαμβάνεται η Αττική, όπου υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες εκδήλωσης ισχυρών βροχών και ίσως σποραδικών καταιγίδων, κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα του νομού.

Την Τρίτη ωστόσο ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση, με τα έντονα φαινόμενα να περιορίζονται στο Ανατολικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο και να εξασθενούν, ωστόσο υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης παροδικά ισχυρών καταιγίδων εκ νέου στην Κρήτη.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για σήμερα


Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Χιονιά θα πέσουν στα ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 1300μ).
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 9 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές κυρίως στις νοτιότερες περιοχές όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες πιθανώς ισχυρές στη δυτική Πελοπόννησο μέχρι το μεσημέρι.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία από το μεσημέρι βόρειων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στην ήπειρο η ελάχιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι όποιες πλην της Θεσσαλίας θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων το βραδύ. Χιονιά θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της Θεσσαλίας (ενδεικτικό υψόμετρο 1400μ).
Άνεμοι: στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Στα νότια νοτίων διευθύνσεων 4 με 5 τοπικά 6 μποφόρ οι όποιοι από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 10 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα από τα δυτικά.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 14 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: νεφώσεις με βροχές. Καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές θα εκδηλωθούν μέχρι το απόγευμα.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ οι όποιοι από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 11 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανώς από το απόγευμα ισχυρές κυρίως στα ανατολικά του νομού.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ