Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Γιατί δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις




    Η όξυνση της πολιτικής αβεβαιότητας και η αναβίωση των σεναρίων για την πιθανότητα εξόδου της χώρας μας από την ευρωζώνη έχουν επαναφέρει τις τελευταίες ημέρες τις ελληνικές τράπεζες στο επίκεντρο ξένων δημοσιευμάτων που ισχυρίζονται ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ενδέχεται να κλείσει τη στρόφιγγα της ρευστότητας προς τα εγχώρια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.


Ωστόσο... ούτε οι τράπεζες ούτε, κατ' επέκταση, οι Ελληνες καταθέτες έχουν να φοβηθούν τίποτα υπό τα σημερινά δεδομένα, καθώς, όπως υπογραμμίζουν κύκλοι της ΕΚΤ, οι ελληνικές τράπεζες δεν κινδυνεύουν σε καμία περίπτωση από έλλειψη χρηματοδοτικής στήριξης και ουδέποτε διατυπώθηκε οποιαδήποτε σχετική απειλή, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο εν εξελίξει έλεγχος της τρόικας. Εάν όμως οι συνθήκες γίνουν εκρηκτικές και ο κόσμος φοβηθεί, υπάρχει ενδεχόμενο να περιοριστεί η κίνηση κεφαλαίων για κάποιο διάστημα, όπως έγινε το 2013 στην Κύπρο, αλλά χωρίς καμία απώλεια για τους καταθέτες, διότι δεν υφίσταται μεσοπρόθεσμα ανάγκη κεφαλαιακής ενίσχυσης των τραπεζών.

Το εγχώριο τραπεζικό σύστημα έχει περάσει τον σκόπελο των δυσκολιών της περιόδου 2010-2013 και πλέον η κεφαλαιακή επάρκειά του είναι πιστοποιημένη από την ΕΚΤ, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των stress tests. Επιπλέον, τον περασμένο Μάιο αποπλήρωσε τη ρευστότητα που είχε δανειστεί από τον Εκτακτο Μηχανισμό Ρευστότητας (ELA) της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ) και επέστρεψε αποκλειστικά στον δανεισμό από την ΕΚΤ, ο οποίος είναι περίπου 1,5% φθηνότερος. Το γεγονός αυτό επέτρεψε στις ελληνικές τράπεζες να πάρουν ανάσα και να σχεδιάσουν τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας το 2015, μέσω της χορήγησης ρευστότητας που αναμένεται να φθάσει ακόμα και τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ. Με αυτά τα δεδομένα αλλά και υπό το βάρος των τελευταίων πολιτικών εξελίξεων, το τοπίο διαμορφώνεται ως εξής:

1. Δεν υπάρχει κανένας άμεσος κίνδυνος για τις ελληνικές τράπεζες, τους πολίτες και τις επιχειρήσεις που διατηρούν σε αυτές τις καταθέσεις τους. Η απόφαση για δίμηνη παράταση του Μνημονίου υποχρεώνει την ΕΚΤ να συνεχίσει να χορηγεί ρευστότητα προς τις τράπεζες με χαμηλό κόστος τουλάχιστον ως τις 28 Φεβρουαρίου. Παράλληλα, διατηρείται έως τότε ανέπαφο το αποθεματικό του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αυξάνοντας τις δικλίδες ασφαλείας για το εγχώριο τραπεζικό σύστημα. Εφόσον στη συνέχεια η χώρα ενταχθεί στην αυστηρή πιστωτική γραμμή ECCL του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM), η παραπάνω δέσμευση της ΕΚΤ ανανεώνεται για τουλάχιστον ένα χρόνο, όσο δηλαδή προβλέπεται να διαρκέσει κατ' ελάχιστο η στήριξη από τον ESM.

2. Ακόμα κι αν η Ελλάδα βρεθεί εκτός προγράμματος στήριξης και η ΕΚΤ πάψει να δέχεται ως ενέχυρο (collateral) τα ομόλογα που διαθέτουν οι τράπεζές της, οι τελευταίες δεν θα ξεμείνουν από ρευστότητα. Θα μπορούσαν να διαθέσουν ως ενέχυρο άλλα περιουσιακά στοιχεία τους ή να στραφούν ξανά στον ELA. Ολες οι εθνικές κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης διαθέτουν τον μηχανισμό αυτό, ώστε να καλύπτονται τυχόν ανάγκες των τραπεζών τους σε ρευστότητα υπό έκτακτες συνθήκες, με την προϋπόθεση ότι οι τράπεζες αυτές διαθέτουν κεφαλαιακή επάρκεια και η έλλειψη ρευστότητας οφείλεται σε περιστασιακούς λόγους. Οι τράπεζές μας χρησιμοποίησαν στη διάρκεια της κρίσης τον συγκεκριμένο μηχανισμό, το επιπλέον κόστος του οποίου όμως περιορίζει τις δυνατότητές τους να στηρίξουν στη συνέχεια την πραγματική οικονομία. Οπως δήλωσε πρόσφατα ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας, «σήμερα οι ελληνικές τράπεζες αναχρηματοδοτούν τα δάνειά τους από το Ευρωσύστημα με κόστος περίπου 0,05%. Στην απευκταία περίπτωση που αναγκαστούν να προσφύγουν στον ELA, το κόστος θα γίνει περίπου 1,55%». Η χρήση του ELA υπόκειται στην έγκριση της ΕΚΤ, η οποία πρέπει να ενημερωθεί όταν μια εθνική κεντρική τράπεζα, όπως η ΤτΕ, ενεργοποιήσει τον ELA για να στηρίξει μία ή περισσότερες τράπεζες.


Τι ακριβώς θα συμβεί εάν οι φόβοι για έξοδο από το ευρώ αναζωπυρωθούν

3. Σε περίπτωση που οι φόβοι για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη αναζωπυρωθούν και προκαλέσουν μαζική απόσυρση καταθέσεων από τις τράπεζες (bank run), οι τράπεζες θα βρεθούν αντιμέτωπες με πρόβλημα ρευστότητας, το οποίο ωστόσο θα καλυφθεί από την ΕΚΤ και την ΤτΕ. Η ΤτΕ, σε συνεννόηση με την ΕΚΤ, φρόντισε, άλλωστε, να τροφοδοτήσει τις ελληνικές τράπεζες με πακέτα χαρτονομισμάτων που έφθασαν μυστικά στη χώρα μας το καλοκαίρι του 2012, όταν οι δύο απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις κλόνισαν την εμπιστοσύνη των καταθετών και προκάλεσαν σημαντική φυγή καταθέσεων. Εντούτοις, σε περίπτωση που το φαινόμενο αυτό γίνει πολύ πιο εκτεταμένο, η ΤτΕ, σε συνεννόηση με την ΕΚΤ, θα μπορούσε να επιβάλει περιορισμούς στη διακίνηση κεφαλαίων, όπως έγινε στην Κύπρο (αναλήψεις μόνο μικρών ποσών από τα ΑΤΜ, απαγόρευση εξαργύρωσης επιταγών, απαγόρευση μεταφοράς χρημάτων στο εξωτερικό παρά μόνο υπό αυστηρές προϋποθέσεις και για συγκεκριμένους σκοπούς κ.λπ.). Η σημαντική διαφορά σε σχέση με την Κύπρο είναι ότι, αν υπάρξει μια τέτοια εξέλιξη, αυτή δεν θα έχει πυροδοτηθεί λόγω έλλειψης κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών, συνεπώς οι τράπεζες θα διασωθούν από τον δημόσιο τομέα (bail out), χωρίς να υποστούν «κούρεμα» οι καταθέτες (bail-in) που διαθέτουν άνω των 100.000 ευρώ ανά τράπεζα. Διότι κάτω των 100.000 ευρώ οι καταθέσεις είναι εγγυημένες.

greece-salonika.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Φώτησε" το Δέντρο της Θήβας-βίντεο-φωτογραφίες

Την επίσημη έναρξη των εορτών για τον ερχομό των Χριστουγέννων και της νέας χρονιάς σηματοδότησε η   φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου το Σάββατο στην κεντρική πλατεία της Θήβας .Το δέντρο άναψε ο Δήμαρχος Θηβαίων κος Νικολάου.Ο Δήμαρχος Θηβαίων  αφού ευχήθηκε «Χρόνια Πολλά» σε όλους επεσήμανε ότι αρκετοί συμπολίτες, βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση, περνάνε δύσκολους  καιρούς και θα πρέπει όλοι να συμβάλλουμε  αυτές τις άγιες εορταστικές ημέρες, ώστε να νιώσουν κι αυτοί Χριστούγεννα.
Δεκάδες λιλιπούτειοι,  αλλά και πλήθος κόσμου βρέθηκαν στην πλατεία για να ζήσουν λίγο από τη μαγεία και το πνεύμα των εορτών.
Πριν το άναμμα τραγούδησαν Χριστουγεννιάτικες μελωδίες η Παιδική Χορωδία του Ωδείου Θήβας και η μικτή του Δ.Ο.Θ. Ο Άγιος Βασίλης μονοπώλησε το ενδιαφέρον των μικρών μας φίλων και παρέλαβε τα γράμματα τους. Δέχτηκε πολλές αγκαλιές, μοίρασε δώρα,καραμέλες και φωτογραφήθηκε με όλους.
Παραδοσιακά γλυκά μοιράστηκαν στον κόσμο απο την ΧΕΝ Θήβας,Σύλλογο Γυναικών ΙΣΜΗΝΗ,ΚΑΠΗ Θήβας και απο τα Ζαχαροπλαστεία,Αρτοποιεία της πόλης.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ
 
 


















Διαβάστε Περισσότερα »

Δασκάλα κλώτσησε μαθητή σε σχολείο της Λαμίας και του ράγισε το πλευρό

Απίστευτη καταγγελία: Δασκάλα κλώτσησε μαθητή σε σχολείο της Λαμίας και του ράγισε το πλευρό

Η καταγγελία έγινε από τους γονείς του παιδιού που πηγαίνει στην πρώτη δημοτικού - Η δασκάλα αρνείται την κατηγορία - Προκαταρκτική Έρευνα διέταξε ο Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας Μάκης Γκούμας.

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία στη Λαμία, από την καταγγελία γονέα σε βάρος δασκάλας του 11ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας.

Την Παρασκευή το μεσημέρι ο πατέρας του παιδιού επισκέφθηκε τον Προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας κ. Μάκη Γκούμα και του είπε ότι η δασκάλα έριξε κάτω το παιδί και στη συνέχεια το κλώτσησε στα πλευρά.

Μάλιστα υπάρχει και ακτινογραφία που έγινε στο νοσοκομείο Λαμίας και που δείχνει το ράγισμα στα πλευρά του μικρού παιδιού.

Πως το έμαθαν οι γονείς

Σύμφωνα με τους γονείς του παιδιού, το απίστευτο περιστατικό έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης στην ώρα του μαθήματος. Το παιδάκι προφανώς ήταν ζωηρό μέσα στη τάξη και η δασκάλα για να το "συμμορφώσει" το τράβηξε το έριξε κάτω και το κλώτσησε στα πλευρά.

Το παιδί όταν πήγε σπίτι δεν είπε τίποτε στους γονείς. Όταν όμως πήγε το απόγευμα στην προπόνηση, σε σχολή πολεμικών τεχνών που παρακολουθεί μαθήματα, το παιδί δεν μπορούσε να ακολουθήσει το πρόγραμμα γιατί πονούσε έντονα στα πλευρά.

Ο δάσκαλος ενημέρωσε τους γονείς και όταν ρώτησαν το παιδί τότε τους είπε ότι το χτύπησε η δασκάλα. Οι γονείς μιλώντας με άλλους γονείς και παιδάκια από την ίδια τάξη, φέρεται να επιβεβαίωσαν το περιστατικό και ότι δεν ήταν στη φαντασία του παιδιού τους.

Ο Δ/τνης της Πρωτοβάθμιας Μάκης Γκούμας πρωί πρωί σήμερα βρέθηκε στο σχολείο μαζί με σχολική σύμβουλο και μίλησε με την Διευθύντρια τους σχολείου και τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς.

Η δασκάλα αρνήθηκε την οποιαδήποτε κατηγορία και φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξει το πόρισμα της προκαταρκτικής έρευνας που διέταξε ο κ. Γκούμας και την οποία ανέθεσε σε Δ/ντη άλλου Δημοτικού Σχολείου.
LamiaReport
Διαβάστε Περισσότερα »

Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Γ. Κελαϊδίτη, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014 στο Επιμελητήριο Βοιωτίας, ενημερωτική εκδήλωση-συζήτηση για τη σύσταση Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας (Α.Μ.Κ.Ε.) με την επωνυμία «Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας».

Στην σύσκεψη είχαν προσκληθεί και παρέστησαν εκπρόσωποί των Δήμων και των Επιμελητηρίων των Π.Ε. Βοιωτίας & Φωκίδας..

Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας  πρόκειται για μια νέα εταιρεία, η οποία φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως εργαλείο ανάπτυξης και υποστήριξης του σημαντικού για την Περιφέρεια, αγροδιατροφικού τομέα. Κυρίαρχος σκοπός της θα είναι η ανάδειξη, προβολή και προώθηση των προϊόντων που έχουν ενταχθεί στο «Καλάθι» της Περιφέρειας, ώστε να ενισχυθεί η τοπική οικονομία και το αγροτικό εισόδημα.
Στην ενημερωτική εκδήλωση αναλύθηκαν λεπτομερώς, ο ρόλος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, η διαδικασία σύστασής της και οι ενέργειες που πρέπει να αναληφθούν από τους Δήμους και τα Επιμελητήρια που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν ως ιδρυτικά της μέλη.
Με αυτήν την εκδήλωση έκλεισε ο κύκλος των ενημερωτικών εκδηλώσεων με όλους τους θεσμικούς φορείς της Περιφέρειας.
Θα ακολουθήσει νέος κύκλος ενημερωτικών συναντήσεων  με τους παραγωγικούς φορείς κατά Περιφερειακή Ενότητα.



Διαβάστε Περισσότερα »

Δήλωση Κώστα Μπακογιάννη για το δυστύχημα στο Σχηματάρι


Καταρχήν θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια της νεαρής κοπέλας που τόσο αδικα έχασε τη ζωή της.
Βρέθηκα στο μοιραίο σημείο απο την πρώτη στιγμή και έζησα απο κοντά τα όσα εκτυλίχθηκαν. Οφείλω να ευχαριστήσω τις δυνάμεις της Τροχαίας, της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ, καθώς και τους εργαζόμενους της Νέας Οδού και του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορων & Δικτύων, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα στο καθήκον και έσπευσαν στο χώρο του ατυχήματος.
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει ήδη στείλει απο νωρίς σήμερα το πρωί, έγγραφο προς τον αρμόδιο Εισαγγελέα με το οποία ζητούμε να διερευνηθούν άμεσα οι συνθήκες που οδήγησαν σε αυτό το δυστύχημα.
Επίσης, έχουν ήδη δοθεί οι σχετικές οδηγίες στις Τεχνικές μας Υπηρεσίες προκειμένου να συσταθεί κλιμάκιο μηχανικών, το οποίο θα κινηθεί επι της Εθνικής Οδού προκειμένου να εντοπίσει, να καταγράψει και να υποδείξει τυχόν επικίνδυνα σημεία που σχετίζονται με τη σήμανση, τον οδοφωτισμό ή την ποιότητα του οδοστρώματος.
Γνωρίζω πολύ καλά οτι τυπικά δεν είναι ευθύνη της Περιφέρειας αλλά πιστεύω οτι το ζήτημα μας αφορά όλους. Δεν είναι ώρα να επιρρίψουμε ευθύνες αλλά να κάνουμε ο καθένας απο εμας ο,τι μπορεί ώστε να μη βιώσουμε στο μέλλον παρόμοια περιστατικά. Δεν αντέχουμε άλλες χαμένες ζωές στην άσφαλτο.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΑΕΔ: Κληρώσεις 141 κατοικιών 9 στη Θήβα



Απογραφές δικαιούχων για συμμετοχή σε κληρώσεις 141 κατοικιών σε διά­φορες περιοχές της χώρας, θα διενεργήσει ο ΟΑΕΔ με αποφάσεις του υπο­υργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση.

Πρόκειται για κατοικίες που ανήκουν σε οικισμούς που έχουν κατασκευασ­τεί από τον τ.ΟΕΚ και ορισμένοι από αυτούς έχουν ολοκληρωθεί από τον ΟΑΕΔ, καθώς και κατοικίες που έχουν αγοραστεί βάσει του «Προγράμματος Αγοράς Διαμερισμάτων» (ΠΑΚΑΔΙ).

Η υποβολή των αιτήσεων για συμμετοχή στις κληρώσεις θα γίνεται από την 1η Φεβρουαρίου 2015 έως την 15η Μαρτίου 2015 και οι κατοικίες που θα κληρωθούν ανά περιοχή είναι οι εξής:

1. Δύο (2) κατοικίες στο Δήμο Αγρινίου και τρεις (3) κατοικίες στον Δήμο Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου.

2. Τέσσερις (4) κατοικίες στο Δήμο Αλμωπίας Πέλλας.

3. Έξι (6) κατοικίες στη Βέροια.

4. Τέσσερις (4) κατοικίες στη Ζάκυνθο.

5. Εννέα (9) κατοικίες στο Δήμο Θηβαίων.

6. Oκτώ (8) κατοικίες στα Ιωάννινα.

7. Mία (1) κατοικία στον οικισμό "ΚΑΒΑΛΑ VIII", τέσσερις (4) κατοι­κίες στη Χρυσούπολη, δύο (2) κατοικίες στον Αμυγδαλεώνα και πέντε (5) κατοικίες στις Ελευθερές Καβάλας.

8. Tέσσερις (4) κατοικίες στην Χαλκίδα.

9. Tέσσερις (4) κατοικίες στον Πολιχνίτο Λέσβου.

10. Έντεκα (11) κατοικίες στο Δήμο Αλεξάνδρειας.

11. Πέντε (5) κατοικίες στην Ορεστιάδα.

12. Δέκα έξι (16) κατοικίες στον οικισμό "ΞΥΛΑΓΑΝΗ Ι" στο Δήμο Μαρώνειας Ροδόπης.

13. Δώδεκα (12) κατοικίες στο Λέχοβο Δήμου Αμυνταίου.

14. Οκτώ (8) κατοικίες στο Κιάτο, Δήμου Σικυωνίων.

15. Οκτώ (8) κατοικίες στην Κατερίνη.

16. Δώδεκα (12) κατοικίες στην Τρίπολη.

17. Δύο (2) κατοικίες στο Δήμο Σύρου – Ερμούπολης.

18. Έξι (6) κατοικίες στον οικισμό "ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ Ι" στο Δήμο Ανδρα­βίδας – Κυλλήνη.

19. Τέσσερις (4) κατοικίες στη Λάρισα

Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων έχουν όλοι οι εργατοϋπάλληλοι και οι συνταξιούχοι που συνδέονται με τους εργοδότες τους με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου, δεν έχουν οι ίδιοι ή τα προστατευόμενα μέλη της οικογενείας τους ιδιόκτητη κατοικία και δεν έχουν λάβει οι ίδιοι ή τα προστατευόμενα μέλη της οικογενείας τους άλλη στεγαστική συν­δρομή (δάνειο ή κατοικία) από τον καταργηθέντα ΟΕΚ καθώς και οι συνταξιούχοι των παραπάνω κατηγοριών.


Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Λεβαδέων-Πρόσκληση για τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Με την παρούσα σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής  που θα πραγματοποιηθεί την 17η  Δεκεμβρίου 2014 , ημέρα  Τετάρτη  ώρα 13.00   στο Δημοτικό Κατάστημα.

Τα  θέματα  της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

1.    Ανάκληση άδειας Καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος – δραστηριότητα Παιδότοπος.
2.    Χορήγηση Προέγκρισης ΄Ιδρυσης  Καταστήματος «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΓΕΥΜΑΤΟΣ» στο Δ.Δ. Αγίου Γεωργίου.
3.    Λήψη απόφασης επί αιτήματος του κ. Μανιά Ευαγγέλου περί παραχώρησης άδειας κατασκευής ράμπας έμπροσθεν των πεζοδρομίων του καταστήματός του επί των οδών Φίλωνος 29 & Δημάρχου Παλαιολόγου.
4.    Λήψη απόφασης επί αιτήματος κ. Αβράμπου Δημοσθένη περί χορήγησης άδειας κατασκευής ξύλινου πατώματος έμπροσθεν του καταστήματος του επί της πλατείας Εθνικής Αντίστασης.
5.    Λήψη απόφασης επί αιτήματος φιλανθρωπικού ιδρύματος «ΤΑΒΙΘΑ» περί χορήγησης χώρου στάθμευσης επί της οδού Δελφών.
6.    Eισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την έγκριση κανονισμού λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς.



Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ

Διαβάστε Περισσότερα »

Έψαχναν για αρχαία στον Ελικώνα και βρέθηκαν με χειροπέδες-φωτο

Συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί για παράβαση Νομοθεσίας περί Προστασίας Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σε δασική περιοχή του όρους Ελικώνα Βοιωτίας

Κατασχέθηκαν ανιχνευτής μετάλλων, μηχανισμός ανέλκυσης χωμάτων, κρουστικό μηχάνημα, γεννήτρια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, διάφορα σκαπτικά εργαλεία κ.α.

Συνελήφθησαν, χθες (14-12-2014) το μεσημέρι σε δασική περιοχή του όρους Ελικώνα Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 46, 45 και 40 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για παράβαση Νομοθεσίας περί Προστασίας Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, εντόπισαν χθες το μεσημέρι στην ανωτέρω περιοχή τους τρεις κατηγορούμενους, να έχουν προβεί, με την χρήση σκαπτικών εργαλείων και κρουστικού μηχανήματος, σε παράνομη ανασκαφή βάθους τριών περίπου μέτρων, με σκοπό την ανεύρεση αρχαιοτήτων .

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν:

    Κρουστικό μηχάνημα με πλήρες εξοπλισμό (τρυπάνια διαφόρων διαμετρημάτων και εξαρτήματα διάσπασης πετρώδους εδάφους).
    Αυτοσχέδιος μηχανισμός ανέλκυσης χωμάτων, αποτελούμενος από δύο ιμάντες και ένα καλάθι, προσαρμοσμένα σε δέντρο που βρισκόταν πλησίον του σημείου της ανασκαφής.
    Γεννήτρια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε λειτουργία, συνδεδεμένη με το κρουστικό μηχάνημα.
    Ανιχνευτής μετάλλων.
    Διάφορα σκαπτικά εργαλεία (φτυάρια, μεταλλικοί λοστοί, κασμάς, σφυρί και καλέμια).
    Τρία ζεύγη γαντιών.
    Δύο κινητά τηλέφωνα.
    Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή των συλληφθέντων στην διάπραξη και άλλων συναφών αδικημάτων.

Ενημερώθηκε η Αρχαιολογική Υπηρεσία Θηβών για την διενέργεια αυτοψίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.




Διαβάστε Περισσότερα »

Ευρυτανία-Έδωσε τέλος στη ζωή του στρέφοντας το όπλο στον κρόταφό του



Ένας ηλικιωμένος άνδρας από το χωριό Τσούκα της Ευρυτανίας, έδωσε χθες το βράδυ τέλος στη ζωή του στρέφοντας στο κεφάλι του την καραμπίνα που είχε και πατώντας τη σκανδάλη. Τραγικές φιγούρες τα συγγενικά του πρόσωπα τα οποία όταν έφτασαν στο σπίτι και άνοιξαν την πόρτα, πάγωσαν από το θέαμα του νεκρού άνδρα, το πτώμα του οποίου κείτονταν στο έδαφος μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Οι αστυνομικοί του Α.Τ. Κερασοχωρίου που ενημερωθήκαν και έσπευσαν αμέσως στο σπίτι του 80χρονου, απέκλεισαν το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Ο ηλικιωμένος αυτόχειρας σύμφωνα με πληροφορίες δεν άφησε κάποιο σημείωμα, που να εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές απο Χ.Ε.Ν Θήβας


Διαβάστε Περισσότερα »

3 Καθηγητές Φυσικής Αγωγής στον Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων

Ο Δήμος Αλίαρτου ανακοινώνει την πρόσληψη τριών (3) ατόμων Π.Ε. Καθηγητών Φυσικής Αγωγής με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (Ι.Δ.Ο.Χ.), διάρκειας έως επτά (7) μήνες, με ωριαία αποζημίωση, για την κάλυψη των αναγκών υλοποίησης των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους περιόδου 2014-2015 του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων.
Για να διαβάσετε αναλυτικά την προκήρυξη κάντε κλικ εδώ

Διαβάστε Περισσότερα »

Μύλος των Ξωτικών: Τεράστια επισκεψιμότητα και αυτό το Σαββατοκύριακο

 Τα ρεκόρ υπάρχουν για να καταρρίπτονται

Ξεπερνάει τον εαυτό του ο Μύλος των Ξωτικών σε επισκεψιμότητα από εβδομάδα σε εβδομάδα. Πάνω από 270 λεωφορεία από τα πιο μακρινά σημεία της Ελλάδας επισκέφθηκαν και αυτό το Σαββατοκύριακο τα Τρίκαλα. Οι μετρητές εκτινάχθηκαν στα ύψη. Ξεπεράστηκαν και οι πιο αισιόδοξες προβλέψεις με το Μύλο των Ξωτικών να μετρά μέχρι σήμερα πάνω από 380.000 επισκέπτες.
Η ηλιόλουστη χειμωνιάτικη ημέρα μετατράπηκε σε μια μαγική γιορτή και η εικόνα της ταξίδεψε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και του εξωτερικού μέσα από τις ζωντανές τηλεοπτικές συνδέσεις. Χορευτικά συγκροτήματα, χορωδίες, διασκέδασαν τους επισκέπτες και το βράδυ έκλεισε με εξαιρετική ελληνική ροκ μουσική και φαναρογιορτή!
Σας ευχαριστούμε για ακόμη μια φορά που μας επιλέγετε και μας αναδεικνύετε ως τον απόλυτο Χριστουγεννιάτικο προορισμό. Η αγάπη σας μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε να προσφέρουμε χαμόγελα , διασκέδαση και υψηλό επίπεδο υπηρεσιών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ερώτηση Σταθά για τη φονική καραμπόλα στο Σχηματάρι

Ερώτηση και Α.Κ.Ε.
Προς τους Υπουργούς
- Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
- Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
- Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: Σχετικά με το θανατηφόρο δυστύχημα στο 60ο χλμ της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας στο ύψος του Σχηματαρίου.
Το απόγευμα της Παρασκευής, 12 Δεκεμβρίου 2014, στο 60ο χλμ της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας (στο ύψος των παλαιών διοδίων Σχηματαρίου) στο ρεύμα προς Αθήνα, εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης και της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, σημειώθηκε καραμπόλα 35 οχημάτων, στην οποία έχασε τη ζωή της μια 28χρονη κοπέλα, ενώ άλλα άτομα νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, το οδόστρωμα ήταν ολισθηρό και υπήρχε πίσσα και πετρέλαιο λόγω των έργων που εκτελούνταν από την κοινοπραξία «Νέα Οδός» στο συγκεκριμένο σημείο. Επίσης, πρέπει να επισημανθεί ότι στο εν λόγω σημείο δεν υπήρχε η προβλεπόμενη σήμανση από την εταιρεία που εκτελούσε το έργο.
Με βάση τα ανωτέρω,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
-Σε ποιες ενέργειες έχουν προβεί οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες (Τροχαία, Εισαγγελία) ώστε να αποσαφηνιστούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη οι ένοχοι;
-Σε ποιες ενέργειες έχουν προβεί ώστε να διαπιστωθεί εάν η κοινοπραξία «Νέα Οδός» που έχει αναλάβει την εκτέλεση των εργασιών έχει λάβει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα που απαιτούνται εκ του νόμου για την ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας και την αποφυγή ατυχημάτων;
Επίσης ζητείται να καταθέσουν οι κ.κ. Υπουργοί:
- Το πόρισμα του ελέγχου για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.
- Τις άδειες και τις μελέτες που έχει καταθέσει η κοινοπραξία «Νέα Οδός» για την εκτέλεση των  έργων στο συγκεκριμένο σημείο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας.

Ο ερωτών και αιτών βουλευτής

Γιάννης Σταθάς

Διαβάστε Περισσότερα »

Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση του Φιλόπτωχου Ταμείου Βαγίων

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ Ι.ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΒΑΓΙΩΝ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟ  ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΒΑΓΙΩΝ ΕΓΙΝΕ Η ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΩΔΕΚΑΗΜΕΡΟΥ.
ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΙΛΗΣΕ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΒΙΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ  Ο ΙΕΡΕΑΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΘΗΒΩΝ Π. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΡΟΥΣΕΤΗΣ ΕΝΩ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΑΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑΝΤΑ Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΒΑΓΙΩΝ.ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΣ ΑΓΟΡΑ.
ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΟΣΟΥΣ ΣΥΝΕΒΑΛΑΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ
ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΒΑΓΙΩΝ


ΔΑΣ ΒΑΓΙΩΝ
Διαβάστε Περισσότερα »

Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις στη Δαύλεια


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει το Δ.Σ. του Δήμου Λεβαδέων με 41 θέματα

Με την παρούσα, σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την 17η Δεκεμβρίου 2014, ημέρα Τετάρτη και ώρα 6.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων στο Παλαιό Δημαρχείο – Πλ. Εθνικής Αντίστασης.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

1.Πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας (2) μηνών για την κάλυψη αναγκών των Παιδικών & Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Λεβαδέων.

2.Πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας (2) μηνών για την κάλυψη αναγκών της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Λεβαδέων.

3.Έγκριση της υπ΄αριθμ. 308/2014 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου περί: «Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού Τρέχουσας Χρήσης».

4.Έγκριση της υπ΄αριθμ. 315/2014 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου περί: «Καθορισμού τελών Καθαριότητας και Φωτισμού για το οικονομικό έτος 2015».

5.Έγκριση της υπ΄αριθμ. 316/2014 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου περί: «Καθορισμού τελών και δικαιωμάτων  άρδευσης για το οικονομικό έτος 2015».

6.Έγκριση της υπ΄αριθμ. 317/2014 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου περί: «Καθορισμού τελών διαφήμισης για το οικονομικό έτος 2015».

7.Έγκριση της υπ΄αριθμ. 318/2014 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου περί: «Καθορισμού τελών κοινόχρηστων χώρων για το οικονομικό έτος 2015».

8.Έγκριση της υπ΄αριθμ. 319/2014 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου περί: «Καθορισμού τελών κουβουκλίου περιπτέρου για το οικονομικό έτος 2015».

9.Έγκριση της υπ΄αριθμ. 320/2014 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου περί: «Καθορισμού τέλους ακίνητης περιουσίας για το οικονομικό έτος 2015».

10.Έγκριση της υπ΄αριθμ. 321/2014 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου περί: «Καθορισμού τελών Λαϊκών Αγορών για το οικονομικό έτος 2015».

11.Έγκριση της υπ΄αριθμ. 322/2014 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου περί: «Καθορισμού τέλους χρήσης Συνεδριακού Κέντρου της Κρύας & του ισόγειου του Νερόμυλου».

12.Έγκριση της υπ΄αριθμ. 323/2014 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου περί: «Καθορισμού τελών χρήσης νεκροταφείων για το οικονομικό έτος 2015».

13.Έγκριση της υπ΄αριθμ. 324/2014 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου περί: «Καθορισμού δικαιώματος βοσκής για το οικονομικό έτος 2015».

14.Έγκριση της υπ΄ άριθμ. 113/2014 απόφασης του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ περί: «Νέου Τιμολογίου Ύδρευσης – Αποχέτευσης για το Νοσοκομείο Λιβαδειάς».

15.Έγκριση της υπ΄ άριθμ. 114/2014 απόφασης του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ περί: «Νέου Τιμολογίου Ύδρευσης – Αποχέτευσης για την Εστία Μητέρας».

16.Έγκριση της υπ΄άριθμ. 10/2014 απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου περί: «Σχεδίου Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Λεβαδέων για το έτος 2015».

17.Πραγματοποίηση εορταστικών εκδηλώσεων «Χριστούγεννα στη Λιβαδειά 2014» και διάθεση πίστωσης.

18.Αποδοχή ποσού 129.037,50€ των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων για κάλυψη έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων έτους 2014, (ΣΑΤΑ) και κατανομή αυτού.

19.Έγκριση 1ου Α.Π.Ε., καθώς και 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. για την κατασκευή του έργου: «Βελτίωση και Ανάπλαση Κοινοχρήστων Χώρων Τ.Κ. Κορώνειας».

20.Έγκριση 4ου ΑΠΕ για την κατασκευή του έργου: «Ανάδειξη Ιστορικών Χώρων και Ανάπλαση Οικισμού Χαιρώνειας».

21.Έγκριση παράτασης χρόνου περαίωσης για την εκτέλεση του έργου: «Λειτουργική και Περιβαλλοντική Αναβάθμιση ΧΥΤΑ Λιβαδειάς».

22.«Αποδοχή της υπ΄ αριθμό 6340/11.12.2014 Τροποποίησης απόφασης ένταξης της πράξης με τίτλο: «Ανάπλαση Ενοποίηση Δικτύου Πεζόδρομων (πεζόδρομος οδού Καλλιαγκάκη, οδού Μπουφίδου χώρος πρώην ΚΤΕΛ και πεζοδρόμια οδού Σπυρίδωνος)» στα πλαίσια του Άξονα Προτεραιότητας 05 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στη Στερεά Ελλάδα» του Επιχειρησιακού Προγράμματος ¨Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα- Ήπειρος 2007-2013» και αποδοχή χρηματοδότησης από τη ΣΑΕ 056/8.
23.Σύσταση Επιτροπής Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Διαπλατύνσεις Πεζοδρομίων (Οδών Πεσόντων Μαχητών, Αθηνών, Καραγιαννοπούλου, Φίλωνος, Δ.Κ. Λιβαδειάς).

24.Σύσταση Επιτροπής Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Κατασκευή Οδού Αισχύλου από ποταμό Έρκυνα έως οδό Φίλωνος».

25.Σύσταση Επιτροπής Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Ανακατασκευή Ξενία Λιβαδειάς».

26..Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου Λεβαδέων στον Οργανισμό Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας (ΟΑΣΕ ΑΕΕ) Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ.

27.Λήψη απόφασης περί ορισμού της Δημάρχου Λεβαδέων ως νομίμου εκπροσώπου του Δήμου και εξουσιοδότησης της να υπογράψει τη σύμβαση με την Ε.Ε.Τ.Α.Α.

28.Παράταση επί τριμήνου της υπ΄αριθμ. πρωτ. 3090/30-01-2014 σύμβασης περί προμήθειας γαλακτοκομικών ειδών, γάλακτος εργαζομένων Δήμου Λιβαδειάς, ειδών παντοπωλείου, και ειδών καθαριότητας του Δήμου Λεβαδέων έτους 2014.

29.Παράταση επί τριμήνου της υπ΄αριθμ. πρωτ. 3092/30-01-2014 σύμβασης περί προμήθειας ειδών κρεοπωλείου για τις ανάγκες των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Λεβαδέων έτους 2014.

30.Παράταση επί τριμήνου της υπ΄αριθμ. πρωτ.508 /09-01-2014 σύμβασης περί προμήθειας υγρών καυσίμων για τις ανάγκες του Δήμου Λεβαδέων έτους 2014.

31.Παράταση επί τριμήνου της υπ΄αριθμ. πρωτ. 3091/30-01-2014 σύμβασης περί προμήθειας ειδών αρτοποιείου για τι ς ανάγκες των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Λεβαδέων έτους 2014.

32.Παράταση επί τριμήνου της υπ΄αριθμ. πρωτ. 3089/30-01-2014 σύμβασης περί προμήθειας ειδών οπωροπωλείου για τι ς ανάγκες των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Λεβαδέων έτους 2014.

33.Υποβολή αιτήματος για την έγκριση διενέργειας προμήθειας εξοπλισμού  (χλοοκοπτικών κλπ) για την αντιμετώπιση δράσεων Πολιτικής Προστασίας.

34.Έγκριση διενέργειας προμήθειας εντύπων και υλικών μηχανογράφησης και πολλαπλών εκτυπώσεων.

35.Υποβολή αιτήματος για την έγκριση διενέργειας προμήθειας υαλοπινάκων.

36.Υποβολή αιτήματος για την έγκριση διενέργειας προμήθειας αλατιού.

37.Έγκριση της υπ΄αριθμ. 17/2014 απόφασης του Δ.Σ. της Κ.Ε.ΔΗ.Λ. που αφορά τη: «2η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού Οικ. Έτους 2014».

38.Επιστροφή ποσού ως αχρεωστήτως εισπραχθέντος.

39.Εξέταση αιτήματος του πολιτιστικού κα εξωραϊστικού συλλόγου Αγιοβλασιτών  «Ο Πανοπεύς».

40.Εξέταση αιτήματος Συλλόγου Ελικωνίων Επαρχίας Λιβαδειάς.

41.Έγκριση της απόφασης της Επιτροπής ποιότητας Ζωής που αφορά τον: «Κανονισμό Λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς».



                                         Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                                                        Γεωργαντά Ελισάβετ (Ελίζα)



Διαβάστε Περισσότερα »

Αίθριος ο καιρός σήμερα με τοπικές νεφώσεις

Ήπιος καιρός με αραιές νεφώσεις στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια προβλέπεται από την ΕΜΥ για την Δευτέρα, με τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες.



Επικράτηση νοτίων ανέμων στα δυτικά, με τοπικές βροχές το βράδυ στο Ιόνιο.

Αναλυτικά η πρόβλεψη του καιρού για ολόκληρη τη χώρα:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: το πρωί λίγες νεφώσεις με περιορισμένη ορατότητα και τοπικές ομίχλες. Βαθμιαία και από τα δυτικά θα αναπτυχτούν αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν
Ανεμοι: μεταβλητοί ασθενείς 2 με 4 μποφόρ
Θερμοκρασια: από 3 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη

Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη το πρωί
Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ
Θερμοκρασια: από 5 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις που μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν. Περιορισμένη ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες, όποτε θα σημειωθούν και τοπικές ομίχλες
Ανεμοι: ασθενείς και βαθμιαία νότιοι 2 με 4 μποφόρ
Θερμοκρασια: από 5 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις που το απόγευμα στα δυτικά θα πυκνώσουν
Ανεμοι: βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία από τα δυτικά νοτιοδυτικοί με την ιδία ένταση
Θερμοκρασια: από 9 έως 16 βαθμούς κελσίου

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις στα βόρεια από αργά το απόγευμα
Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ
Θερμοκρασια: από 12 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη

Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος. Βαθμιαία όμως θα αναπτυχτούν αραιές νεφώσεις που από αργά το απόγευμα θα πυκνώσουν. Η ορατότητα το πρωί θα είναι κατά τόπους περιορισμένη
Ανεμοι: μεταβλητοί ασθενείς
Θερμοκρασια: από 7 έως 16 βαθμούς κελσίου

Θεσσαλονίκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις το πρωί με περιορισμένη ορατότητα και πιθανώς τοπικές ομίχλες. Βαθμιαία θα αναπτυχτούν αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 μποφόρ
Θερμοκρασια: από 7 έως 13 βαθμούς κελσίου


Διαβάστε Περισσότερα »

Μπουφές Αγάπης στην κεντρική πλατεία Θήβας


Διαβάστε Περισσότερα »

Την Παρασκευή το δώρο Χριστουγέννων από τον ΟΑΕΔ

Την ίδια μέρα θα καταβληθεί και το επίδομα ανεργίας
Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 19/12 θα καταβάλλεται το δώρο Χριστουγέννων 2014 στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

Επίσης την ίδια μέρα θα προπληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, που καταβάλλονται κανονικά από 20.12.2014 μέχρι και 06.01.2015.

Οι πιστώσεις θα γίνουν από τη διοίκηση του οργανισμού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Ο έλεγχος για την αυτοπρόσωπη παρουσία των τακτικά επιδοτουμένων ανέργων, των δικαιούχων του βοηθήματος των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων και των μακροχρονίως ανέργων στα χρονικά διαστήματα που τους έχουν οριστεί, εξακολουθεί να ισχύει.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα

Σαν σήμερα το 1928 - Ο Ιωάννης Καποδίστριας συνιστά με θέσπισμα τα πρώτα δικαστήρια στην Ελλάδα.

533 - Ο Βυζαντινός στρατηγός Βελισσάριος νικά στο Τρικάμαρον τους Βανδάλους του βασιλιά Γελίμερου.

687 - Ο Σέργιος Α' εκλέγεται Πάπας.

1256 - Ο Χουλαγκού Χαν καταλαμβάνει και καταστρέφει το φρούριο Αλαμούτ των Ασασίνων, στο σημερινό Ιράν, ως μέρος της επίθεσης των Μογγόλων στην ισλαμική νοτιοδυτική Ασία.

1791 - Oι πρώτες δέκα τροποποιήσεις του Συντάγματος των Η.Π.Α., γνωστές και ως Διακήρυξη των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, γίνονται νόμος μετά την επικύρωσή τους από την πολιτεία της Βιρτζίνια.

1828 - O Κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας με θέσπισμα συνιστά τα πρώτα δικαστήρια στην Ελλάδα.

1914 - Ως αποτέλεσμα εκρήξεως μεθανίου 687 άνθρωποι σκοτώνονται σε ανθρακωρυχείο της Ιαπωνίας.

1928 - Ο Ιωάννης Καποδίστριας συνιστά με θέσπισμα τα πρώτα δικαστήρια στην Ελλάδα.

1929 - Nέος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας εκλέγεται ο Αλέξανδρος Ζαΐμης.

1939 - Κάνει πρεμιέρα στην Ατλάντα η ταινία «Όσα παίρνει ο άνεμος».

1960 - Πρόταση για το "πόθεν έσχες" καταθέτει στη Βουλή των Ελλήνων ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής. Το μέτρο αφορά τον εκάστοτε πρωθυπουργό ή πρώην πρωθυπουργό, τους πρώην ή νυν αρχηγούς και εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων και τους στενούς συγγενείς τους.

1970 - Πρώτη επιτυχής προσεδάφιση μιας τεχνητής κατασκευής σε έναν άλλο πλανήτη: Το Βενέρα 7 προσεδαφίζεται στην Αφροδίτη.


Διαβάστε Περισσότερα »

Όλο το κράτος στα ΚΕΠ – Ποιες νέες υπηρεσίες προσφέρουν (λίστα)

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει καταστήσει σαφές ότι τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) έχουν τη δυνατότητα να αναβαθμίσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την παροχή υπηρεσιών του δημόσιου τομέα. Δεν είναι τυχαία παλαιότερη τοποθέτηση του αρμόδιου υπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με την οποία τα ΚΕΠ επιτυγχάνουν βαθμούς εξυπηρέτησης που θα ζήλευε ο ιδιωτικός τομέας.

Τα ΚΕΠ εμπλουτίζονται διαρκώς με νέες υπηρεσίες, ώστε να γίνουν μελλοντικά το μοναδικό σημείο εξυπηρέτησης των πολιτών στην επαφή τους με το Δημόσιο. Από το ΥΔΜΗΔ έχει δρομολογηθεί ένας ουσιαστικός σχεδιασμός αναδιοργάνωσης και ενίσχυσης των ΚΕΠ, έτσι ώστε να μπορέσουν να επιτελέσουν πραγματικά και ουσιαστικά τον ρόλο για τον οποίο σχεδιάστηκαν. Το σχέδιο αυτό θα προχωρήσει σε συνδυασμό με τη διαδικασία απλοποίησης διαδικασιών που μέχρι σήμερα είχε εφεύρει το γραφειοκρατικό κράτος ταλαιπωρώντας τους πολίτες.

Σαφή σχεδιασμό ενίσχυσης των ΚΕΠ εμφάνισε και η υφυπουργός, Εύη Χριστοφιλοπούλου, μιλώντας προσφάτως στη Βουλή. Όπως τόνισε η υφυπουργός, ο στόχος είναι να μεταφερθεί «όλο το κράτος στα ΚΕΠ» ώστε να υπάρξει η απόλυτη δυνατότητα στον πολίτη να έρχεται σε επαφή αποκλειστικά με την υπηρεσία του ΚΕΠ.

ΚΕΠ online.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: Η ηλεκτρονική διασύνδεση με βάσεις δεδομένων της δημόσιας διοίκησης επιτρέπει την έκδοση πιστοποιητικών και άλλων εγγράφων εύκολα και γρήγορα. Τους τελευταίους πέντε μήνες περισσότερες από 1.000.000 υποθέσεις πολιτών διεκπεραιώθηκαν από τα ΚΕΠ μέσα σε 2 λεπτά.

Η ζήτηση των νέων βεβαιώσεων και των πιστοποιητικών που εκδίδονται ηλεκτρονικά μέσω ΚΕΠ ανέρχεται σε άνω των δύο εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο, ενώ το σύνολο σχεδόν από τις νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες αποτελούν δικαιολογητικά που απαιτούνται σε 473 διαδικασίες του δημoσίου τομέα. Για τις διαδικασίες αυτές, το ΚΕΠ αναζητά ηλεκτρονικά τα σχετικά δικαιολογητικά, οπότε δεν απαιτείται η προσκόμισή τους από τον πολίτη.

Από τον Οκτώβριο, μπορεί ο ενδιαφερόμενος πολίτης να υποβάλει στα ΚΕΠ ηλεκτρονική αίτηση για την χορήγηση σύνταξης ΙΚΑ και να πληροφορείται για την πορεία εξέλιξης της αίτησης του, ενώ σύντομα τα ΚΕΠ θα χορηγούν το σύνολο των βεβαιώσεων του ΟΑΕΔ. Τους επόμενους μήνες θα προστεθούν πολλές ακόμη υπηρεσίες, κάνοντας την εξυπηρέτηση των πολιτών ακόμη πιο αποτελεσματική, γρήγορη και φιλική.

Ιδιαίτερη μέριμνα υπάρχει και για τους Έλληνες κατοίκους εξωτερικού, καθώς εντός των προσεχών εβδομάδων θα μπορούν στα προξενεία να εξυπηρετούνται όπως θα εξυπηρετούντο σε ένα από τα 1.060 ΚΕΠ που υπάρχουν στην ελληνική επικράτεια.

Στη λίστα όσων υπηρεσιών προσφέρουν τα ΚΕΠ, εντάχθηκαν προσφάτως:

-Παροχή βοηθημάτων σε πολύτεκνες μητέρες

-Αντικατάσταση αδειών μοτοποδηλάτων

-Μεταβιβάσεις και άδειες κυκλοφορίας Ι.Χ. και μοτοσυκλετών

-Άδειες λιανικής και χονδρικής πώλησης κτηνιατρικών φαρμάκων (ΦΕΚ)

-Πιστοποιητικά Δημοτολογίου:
– Βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης
– Βεβαίωση γέννησης
– Βεβαίωση ιθαγένειας
– Βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης ειδικά για τον ΟΓΑ

-Φορολογική ενημερότητα των αρμόδιων ΔΟΥ

-Ασφαλιστική ενημερότητα και βεβαίωση οικοδομοτεχνικού έργου του ΙΚΑ

-Βεβαίωση αποδοχών συντάξεων και εκκαθαριστικό σημείωμα του ΝΑΤ

-Άδειες οδήγησης

-Αίτηση για ένταξη στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ

-Βεβαίωση αποδοχών συντάξεων ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και πρώην ΤΑΠ – ΟΤΕ

-Αιτήσεις για επίδομα θέρμανσης

-Αίτηση συμμετοχής στα προγράμματα Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ) αρμοδιότητας ΟΓΑ και διανομή των αντίστοιχων δελτίων, μέσω ενιαίου ηλεκτρονικού εντύπου αίτησης, για τις ακόλουθες παροχές:α. Πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού
β. Πρόγραμμα ιαματικού τουρισμού
γ. Πρόγραμμα εκδρομών
δ. Πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων
ε. Πρόγραμμα δωρεάν παροχής δελτίων εισιτηρίων θεάτρων


Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα το μεσημέρι η κηδεία της 28χρονης Ιωάννας

Έχασε τη ζωή της στην καραμπόλα των 35 αυτοκινήτων στο Σχηματάρι - Συγκλονιστικός ο πατέρας της άτυχης κοπέλας: «Την είχαν τρεις μέρες στο ψυγείο»
Σήμερα θα γραφτεί η τελευταία πράξη του δράματος που ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής μετά τη φονική καραμπόλα στο Σχηματάρι με την κηδεία της άτυχης Ιωάννας Γιαννακοπούλου.



Η νεκρώσιμη τελετή θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στη Λάρισα.

Η άτυχη κοπέλα είχε εγκλωβιστεί στο όχημα στο οποίο επέβαινε και παρά την προσπάθεια των πυροσβεστών να την απεγκλωβίσουν, κατέληξε κατά την μεταφορά της στο νοσοκομείο Χαλκίδας. Την ίδια ώρα, στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Ασκληπιείου Βούλας παραμένει ο 29χρονος οδηγός του αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαινε η 28χρονη.

Η κατάσταση του άνδρα, που είχε διακομιστεί αρχικά στο νοσοκομείο Χαλκίδας και έπειτα στον Ερυθρό Σταυρό, είναι κρίσιμη ωστόσο παραμένει σταθερή σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς.

Την Παρασκευή υποβλήθηκε σε εγχείριση στο θώρακα και από τότε δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Ενθαρρυντικό είναι όμως το γεγονός ότι κατά το πρώτο 24ωρο δεν επιβαρύνθηκε η κατάσταση της υγείας του. Πιο ξεκάθαρη εικόνα θα έχουν οι γιατροί το πρωί της Δευτέρας.


Συγκλονίζει ο πατέρας της 28χρονης Ιωάννας: «Την έχουν τρεις μέρες σε ψυγείο»

Η οικογένεια του Κοσμά Γιαννακόπουλου – που έχασε την 28χρονη κόρη της Ιωάννα, απόφοιτο του Παντείου- συντετριμμένη προσπαθεί να μάθει πώς έγινε το φονικό τροχαίο και πώς έφυγε τόσο απρόσμενα από τη ζωή το παιδί της.

Ο αβάσταχτος πόνος όμως δεν σταμάτησε εκεί καθώς η ελληνική γραφειοκρατία ξαναχτύπησε για μία ακόμη φορά δίνοντας -μεταθανάτια- «χαριστική βολή». Η σορός της άτυχης κοπέλας, μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο Χαλκίδας, στο νεκροτομείο στο Γουδή για να γίνει η νεκροψία-νεκροτομή, όμως λόγω της γνωστής διαμάχης Υπ. Δικαιοσύνης με τους ιατροδικαστές (στο οποίο υπάγονται εργασιακά οι δεύτεροι) δεν κατέστη δυνατόν αυτό να γίνει το Σάββατο, ενώ ο πατέρας ράγισε καρδιές μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Κυριακής: «Την έχουν τρεις ημέρες σε ένα ψυγείο. Δεν μας σέβονται στη ζωή μας, δεν μας σέβονται και στο θάνατο», τόνισε ο κ. Γιαννακόπουλος, σημειώνοντας: «Έχασα το αγγελούδι μου. Κάτι πρέπει να γίνει γιατί θα σκοτωθούν κι άλλοι άνθρωποι. Θα στήσουν κι άλλη καρμανιόλα. Μην τους αφήσετε!».

Λίγο αργότερα, ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών, Νίκος Καρακούκης, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, υποστήριξε ότι ενημερώθηκαν το Σάββατο στις 6 το απόγευμα και η νεκροτομή θα γίνει σήμερα.

«Αδικείται η υπηρεσία διότι με ευαισθησία έχουμε κινητοποιήσει όλο τον μηχανισμό του νεκροτομείου για να γίνει σήμερα η νεκροτομή. Σήμερα Κυριακή θα γίνει η νεκροτομή. Πείτε μου σε ποιο κράτος τέτοια μέρα θα γινόταν νεκροτομή», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ετσι, το οικογενειακό δράμα συνεχίζεται, με τους τραγικούς γονείς -που επέστρεψαν στη Λάρισα μετά την τρομακτική δοκιμασία της αναγνώρισης του πτώματος στο νοσοκομείο Χαλκίδας- και τη μεγαλύτερη αδελφή της άτυχης Ιωάννας, Θάλεια, να αναζητούν απαντήσεις στα αδυσώπητα «γιατί» και παρηγοριά στον πανδαμάτορα χρόνο.


Διαβάστε Περισσότερα »

Βρέθηκαν μέσω facebook μετά από 70 χρόνια και παντρεύτηκαν - Τους χώρισε ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος

Ο δυνατός έρωτας δεν σβήνει. Ούτε από το πέρασμα των ετών, ούτε από την εξέλιξη της ζωής δύο άνθρώπων αλλά ούτε και από τις δυσκολίες της μοίρας. Αυτό ήρθε να αποδείξει ένα ηλικιωμένο ζευγάρι στην Ιταλία, που συναντήθηκε ξανά μετά από 70 χρόνια και αποφάσισε να παντρευτεί.

Γνωρίστηκαν πριν τον Β'Παγκόσμιο Πόλεμο όμως δεν ήταν γραφτό να μείνουν μαζί αφού αυτός αναγκάστηκε να πολεμήσει και αυτή έχασε τα ίχνη του. Ο Τζιοβάνι Μολινάρο και η Αντονία Γκοτιφρέντι όμως δεν ξέχασαν και μέσω του facebook κατάφεραν να βρουν ξανά ο ένας τα ίχνη του άλλου. Αμφότεροι χήροι, με παιδιά και εγγόνια, αποφάσισαν να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας, εκπληρώνοντας ουσιαστικά τον μεγάλο έρωτα της ζωής τους, μετά από 70 ολόκληρα χρόνια.


Διαβάστε Περισσότερα »

3η θέση στο Κύπελλο Ελλάδος Taekwondo 2014 αθλητές της Ελένης Ανδρέου

Κυπελλούχοι Ελλάδος ανακηρύχθηκαν οι δύο αθλητές της Ακαδημίας Taekwondo Κεντρικής Στερεάς  Ελλάδος Άκης Γκόλφης και Δημήτρης Παπαδήμας κατακτώντας την 3η θέση στους αγώνες για το Β' Κύπελλο Ελλάδος Taekwondo στην Αθήνα στις 12-14 Δεκεμβρίου του 2014.
Η προπονήτριά τους κ.Ελένη Ανδρέου (Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού,Προπονήτρια Α' του Taekwondo - Μαύρη Ζώνη/4 DAN WTF) συγχαίρει τους αθλητές για την κατάκτηση της 3ης θέσης στο Κύπελλο Ελλάδος και  για την άψογη αγωνιστική τους εμφάνιση σ αυτη την σπουδαία και σημαντική διοργάνωση!


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ