Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

3ο Χορωδιακό Φεστιβάλ ΚΑΠΗ Δήμου Θηβαίων


Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ - ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΘΗΒΑΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Αλίαρτο

 Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Αλίαρτο το Σάββατο μετά τις 18:00
Η ΔΗ.Κ.Ε.ΑΛ σας προσκαλεί τo  Σάββατο στις 20 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 18:00 στο χώρο του Συνεδριακού κέντρου Αλιάρτου να ταξιδέψουμε στο χώρο της μουσικής με Χριστουγεννιάτικες Μελωδίες και Τραγούδια.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα ακολουθήσει στο χώρο της ΔΗ.Κ.Ε.ΑΛ ενημέρωση από τους υπόλοιπους καθηγητές των εργαστηρίων προς όλους τους ενδιαφερόμενους για τα εργαστήρια χορού, εικαστικών, ραπτικής και ψυχολογίας. (πληροφορίες για ημερομηνίες, δίδακτρα κ.α.). Η εκδήλωση θα γίνει σε συνεργασία με τον Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων.
Είσοδος: Ελεύθερη

Και στις 8:30 θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό κέντρο η θεατρική παράσταση "La Mama" από τη θεατρική ομάδα Αλιάρτου. Είσοδος: 5 ευρώ
Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν εκλέχτηκε Πρόεδρος της Δημοκρατίας – 160 οι θετικές ψήφοι



Χωρίς την εκλογή νέου προέδρου της Δημοκρατίας έληξε η πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή.

Από τις 160 θετικές ψήφους που συγκέντρωσε η υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα, οι 115 ήταν από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και οι άλλες 5 των ανεξάρτητων βουλευτών Σπ. Λυκούδη, Γρ.Ψαριανού, Γ.Νταβρή, Χρ. Αηδόνη και Κ.Μάρκου.

Η έκπληξη ήρθε από τον ανεξάρτητο βουλευτή προερχόμενου από τους ΑΝΕΛ Παναγιώτη Μελά, που τις προηγούμενες ημέρες είχε δηλώσει ότι θα παρέχει θετική ψήφο.

Απόντες από τη συνεδρίαση ήταν οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής Στάθης Μπούκουρας και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος  και δύο ανεξάρτητοι βουλευτές, ο Γιώργος Κασαπίδης (πρώην Ν.Δ.) εξαιτίας του θανάτου του πατέρα του και ο Κώστας Γιοβανόπουλος (πρώην ΑΝΕΛ) που του συμπαραστέκεται.

Η κυβέρνηση ήλπιζε ότι θα ξεπερνούσε τον αριθμό ''160'', αλλά τελικά δεν στηρίχτηκε από όσους ανεξάρτητους βουλευτές θα ήθελε. Δείτε όλο το χρονικό της ψηφοφορίας ΕΔΩ.

Η επόμενη ψηφοφορία θα διεξαχθεί την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κι άλλο τροχαίο εκεί που έγινε η φονική καραμπόλα στο Σχηματάρι



Νέο τροχαίο ατύχημα, ευτυχώς αυτή τη φορά χωρίς θύματα, σημειώθηκε στις 15:45 το απόγευμα, στο ίδιο σημείο όπου συνέβη η φονική καραμπόλα δεκάδων αυτοκινήτων, την περασμένη εβδομάδα, στο 61ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών -Λαμίας, στο Σχηματάρι.

Συγκεκριμένα, φορτηγό ρυμουλκούμενο ξέφυγε από την πορεία του, ενώ κατευθυνόταν προς Αθήνα και προσέκρουσε στις διαχωριστικές μπάρες, όπου και ακινητοποιήθηκε.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Τροχαίας Σχηματαρίου, που κάνει προανάκριση για το συμβάν και αυτό το ατύχημα οφείλεται πιθανότατα στην ολισθηρότητα του δρόμου από τη βροχή.koolnews.gr

Λόγω του τροχαίου, μέχρι και πριν από λίγη ώρα, ήταν κλειστές οι αριστερές λωρίδες κυκλοφορίας και προς τις δύο κατευθύνσεις της εθνικής οδού.

 Oι φωτογραφίες είναι απο τον Fredy's Panagiotis

Διαβάστε Περισσότερα »

Εγκαίνια του Περιφερειακού Ιατρείου Ελλοπίας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ



Ο Δήμος Θηβαίων σας προσκαλεί στα εγκαίνια του

Περιφερειακού Ιατρείου στην Τοπική Κοινότητα Ελλοπίας

που θα πραγματοποιηθούν

την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 18:00



Ο Δήμαρχος Θηβαίων

Σπυρίδων Νικολάου

Διαβάστε Περισσότερα »

Επίσκεψη μαθητών στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων και προσφορά αγαθών

 
Μαθητές του 1ου Νηπιαγωγείου, των 2ου και  7ου Δημοτικών Σχολείων Θήβας,  συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους, στα πλαίσια εκπαιδευτικού προγράμματος των σχολείων τους, επισκέφθηκαν το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Θηβαίων προκειμένου να ενημερωθούν για τη λειτουργία  και το έργο του, την αξία της κοινωνικής προσφοράς και του εθελοντισμού και παράλληλα για να προσφέρουν τρόφιμα για τους δικαιούχους του.

Ο Δήμος Θηβαίων και η Επιτροπή του Κοινωνικού Παντοπωλείου τους ευχαριστεί θερμά για αυτή την πρωτοβουλία. Η κίνησή τους είναι μια ουσιαστική πράξη αλληλεγγύης, που ενισχύει την κοινωνική συνοχή και παράλληλα καλλιεργεί την αγάπη για τον συνάνθρωπο και την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Ευχαριστεί επίσης τους μαθητές και του εκπαιδευτικούς του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βαγίων και του 4ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας για την αποστολή τροφίμων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι τρεις (3) Επίκαιρες Επερωτήσεις της Αριστερής Παρέμβασης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014
1η Επίκαιρη Ερώτηση προς τον κ. Περιφερειάρχη
Για τη δημιουργία ΦοΔΣΑ Α.Ε. στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
Στα δημοτικά συμβούλια της Στερεάς Ελλάδας, συζητιέται αυτή την περίοδο η συγκρότηση Ανώνυμης Εταιρείας στην οποία θα μετέχουν όλοι οι Δήμοι της Περιφέρειας, με αντικείμενο την διαχείριση των στερεών αποβλήτων.
Στο προτεινόμενο καταστατικό, στους σκοπούς της Α.Ε. προβλέπονται όλες οι διαδικασίες που σήμερα ασκούν οι Δήμοι. Από την καθαριότητα των κοινοχρήστων χώρων μέχρι την αποκομιδή των απορριμμάτων και από την ανακύκλωση μέχρι την υγειονομική ταφή και την ενεργειακή αξιοποίηση (δηλαδή και την καύση). Ο περιφερειακός ΦοΔΣΑ Α.Ε. θα είναι δηλαδή αυτός που θα εκπονεί και θα εφαρμόζει τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων.
Η λειτουργία του περιφερειακού ΦοΔΣΑ Α.Ε. προβλέπεται συγκεντρωτική και στη βάση του αντιδημοκρατική. Όλες οι ουσιαστικές αρμοδιότητες θα ασκούνται από Δ.Σ. που θα είναι μόλις 11-μελές (ενώ οι καλλικρατικοί Δήμοι της Περιφέρειας είναι 25), το οποίο εκτός των άλλων θα αποφασίζει και για το κόστος των προαναφερόμενων υπηρεσιών του ΦοΔΣΑ προς τους Δήμους.
Με τη λειτουργία του ΦοΔΣΑ Α.Ε. οι Δήμοι εκχωρούν τις αρμοδιότητές τους για τη διαχείριση των απορριμμάτων, ενώ  εκχωρούν και τη δυνατότητα να κάνουν πολιτική για τα δημοτικά τέλη. Ένα μεγάλο τμήμα των δημοτικών τελών θα αποφασίζονται από το διοικητικό συμβούλιο του ΦοΔΣΑ αφού η καθαριότητα είναι μια ανταποδοτική λειτουργία, δηλαδή όσα δαπανώνται πρέπει να εισπράττονται άμεσα και στο ακέραιο από τους δημότες.
Με βάση τα νέα έργα που έχουν εγκριθεί και όσα εξαγγέλλονται στη Στερεά σχεδιάζονται:
    3 εργοστάσια επεξεργασίας σύμμεικτων (ΜΕΑ) σε Θήβα, Χαλκίδα, Λαμία
    Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμάτων σε Ευρυτανία, Φωκίδα, Εύβοια, Φθιώτιδα (Δ. Λοκρών)
    Μονάδες κομποστοποίησης σε Δήμους (Δελφών, Λοκρών, Καρύστου)
    ΧΥΤΑ (επέκταση Λαμίας – Χαλκίδας – ΧΥΤΥ)

Εμείς θεωρούμε ότι το πρόβλημα των απορριμμάτων είναι βαθιά πολιτικό και η μοναδική λύση υπέρ των συμφερόντων των κατοίκων της Στερεάς Ελλάδας αποτελεί ένα αποκλειστικά δημόσιο και αποκεντρωμένο σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων, μακριά από τα κέρδη των εργολάβων, το οποίο θα περιλαμβάνει: Πολιτική πρόληψης και μείωσης της παραγωγής και του όγκου των απορριμμάτων, Διαλογή στην πηγή, Ανακύκλωση, Επαναχρησιμοποίηση υλικών και συσκευασιών, Κομποστοποίηση, Κατάργηση των χωματερών ΧΑΔΑ και ΧΥΤΑ και αντικατάστασή τους από ΧΥΤΥ που να είναι συνδεδεμένοι με εργοστάσιο επεξεργασίας με τεχνολογία φιλική προς το περιβάλλον, σε αντίθεση με τα φαραωνικά και πανάκριβα εργοστάσια καύσης, που είναι πολιτική κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συμφέρον του ντόπιου κεφαλαίου.

Δεδομένων όλων των παραπάνω, ερωτάται ο κος Περιφερειάρχης:

Τι ενέργειες προτίθεται  να κάνει για να διαφυλάξει το δημόσιο χαρακτήρα της συγκομιδής, της μεταφοράς και της διαχείρισης των απορριμμάτων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας;

Για την Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος
        Βασίλης Ζούμπος

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014
2η Επίκαιρη Ερώτηση προς τον κ. Περιφερειάρχη

Απλήρωτοι εργαζόμενοι καθηγητές του θεατρικού εργαστηρίου του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης

Οι καθηγητές του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης που έχει έδρα τη Λαμία έλαβαν τον τελευταίο τους μισθό τον Δεκέμβρη του 2013. Κατόπιν ενώ εργαστήκανε για όλη την περίοδο από τον Ιανουάριο του 2014 μέχρι και τον Ιούνιο του ιδίου έτους, δεν έλαβαν ποτέ τις αμοιβές τους και παραμένουν μέχρι σήμερα απλήρωτοι.
Επιπροσθέτως, το Θεατρικό Εργαστήρι του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης δεν έχει ακόμα προσλάβει καθηγητές και δεν έχει ξεκινήσει τα μαθήματά του για την τρέχουσα σεζόν 2014-2015, και είμαστε ήδη στα μέσα του Δεκέμβρη. Υπάρχει δε ο κίνδυνος να χαθεί η χρονιά, ενώ πολλοί πολίτες έχουν εγγραφεί ως μαθητές και με τα δίδακτρα που θα πλήρωναν, θα έφερναν έσοδα στον οργανισμό του ΔΗΠΕΘΕ.
Τα δύο αυτά γεγονότα έχουν ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της πολιτιστικής παραγωγής και γνώσης στην πόλη της Λαμίας. Οι εν λόγω καθηγητές έχουν τα τελευταία 4-5 χρόνια καταφέρει με τη δουλειά τους να καταστήσουν το θεατρικό εργαστήρι και την ερασιτεχνική σκηνή του μία από τις καλύτερες σε όλο το πανελλήνιο.
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει αναλάβει να χρηματοδοτήσει το ΔΗΠΕΘΕ με ποσό ύψους πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000,00€) μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2014, όπως αναγράφεται στο άρθρο 6 της Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης, που έχει υπογραφεί μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Δήμου Λαμιέων και του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, για το έργο «Πολιτιστικές Εκδηλώσεις ευρείας απήχησης» που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Π.Δ.Ε και συγκεκριμένα των ΚΑΠ Π.Ε. Φθιώτιδας ΚΑΕ 9779.

Δεδομένων όλων των παραπάνω ερωτάται ο κος Περιφερειάρχης:

1.    Έχει δοθεί το σύνολο αυτών των χρημάτων στο ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης;

2.  Τι ενέργειες προτίθεστε να κάνετε για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους οι καθηγητές του θεατρικού εργαστηρίου του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης και να επαναπροσληφθούν, ώστε να επανεκκινήσει η λειτουργία του εργαστηρίου για την τρέχουσα σεζόν;



Για την Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος
        Βασίλης Ζούμπος






ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014
3η Επίκαιρη Ερώτηση προς τον κ. Περιφερειάρχη
Απαγόρευση άσκησης πλανόδιου εμπορίου σε δήμους άνω των τριών χιλιάδων κατοίκων


Πρόσφατα ψηφίστηκε ο Νόμος 4264/2014, σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύεται η άσκηση πλανόδιου εμπορίου σε παραγωγούς αγροτικών προϊόντων, σε Δήμους άνω των τριών χιλιάδων (3.000) κατοίκων, και δεν επιτρέπεται η έκδοση νέων αδειών πλανόδιου εμπορίου σε νέους παραγωγούς.

Με τον τρόπο αυτό οι νέοι παραγωγοί στερούνται το δικαίωμα να διαθέτουν οι ίδιοι νόμιμα τα προϊόντα τους και υποχρεώνονται να τα διαθέσουν αποκλειστικά στους χονδρεμπόρους και τις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες. Επίσης, αφαιρείται από το λαό το δικαίωμα απευθείας προμήθειας τοπικών και κατ’ επέκταση φρέσκων ποιοτικών προϊόντων από ντόπιους παραγωγούς. Επιπροσθέτως, οι παραγωγοί και οι καταναλωτές οδηγούνται στην αγκαλιά των μεγάλων πολυεθνικών αλυσίδων σούπερ-μάρκετ.

Παράλληλα, με τον νέο αυτό Νόμο τίθεται τέλος στη λειτουργία του κινήματος «Χωρίς Μεσάζοντες», το οποίο πανελλαδικά στήριξε την πρωτογενή παραγωγή και την κατά τόπους ντόπια οικονομία και ανέδειξε και καταπολέμησε το τεράστιο πρόβλημα της αισχροκέρδειας των μεσαζόντων σε βάρος του λαού.

Η απευθείας διάθεση προϊόντων από παραγωγούς παρείχε φθηνά και ποιοτικά τοπικά παραγόμενα τρόφιμα, ανακουφίζοντας το εισόδημα χιλιάδων λαϊκών οικογενειών.

Δεδομένων όλων των παραπάνω ερωτάται ο κος Περιφερειάρχης:

Τι ενέργειες προτίθεστε να κάνετε για να στηριχθούν οι παραγωγοί της Στερεάς Ελλάδας και κατ’ επέκταση η τοπική οικονομία, και να τους δοθεί το δικαίωμα απευθείας πώλησης των προϊόντων που παράγουν;



Για την Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος
        Βασίλης Ζούμπος
Διαβάστε Περισσότερα »

15 συλλήψεις στη Στερεά για διάφορα αδικήματα


  Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά δεκαπέντε (15) άτομα, για διάφορα αδικήματα
Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς , στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό τον εντοπισμό και την σύλληψη φυγόποινων ατόμων , την καταπολέμηση της μικροδιακίνησης ναρκωτικών ουσιών , την δίωξη της παράνομης μετανάστευσης και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, συνελήφθησαν κατά το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας και Βοιωτίας, της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας, των Τμημάτων Ασφαλείας Χαλκίδας, Θηβών, Λαμίας, Άμφισσας και Καρπενησίου, καθώς και των Αστυνομικών Τμημάτων Χαλκίδας, Σχηματαρίου και Καμένων Βούρλων, συνολικά δεκαπέντε (15) άτομα για διάφορα αδικήματα.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν:

    Τέσσερα (4) άτομα (δύο ημεδαποί και ένας αλλοδαπός στη Χαλκίδα και μία ημεδαπή στο Καρπενήσι), για εκκρεμείς καταδικαστικές Αποφάσεις.

    Τρία (3) άτομα (δύο ημεδαποί στη Θήβα και ένας ημεδαπός στη Χαλκίδα, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης.

    Τέσσερις (4) αλλοδαποί (ένας στη Χαλκίδα, ένας στην Άμφισσα, ένας στο Δίστομο και ένας στα Καμένα Βούρλα), οι οποίοι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν την νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια. Επιπλέον σε βάρος ενός εκ των ανωτέρω εκκρεμούσε και καταδικαστική Απόφαση.

    Δύο (2) άτομα (ένας ημεδαπός στη Χαλκίδα και ένας αλλοδαπός στο Σχηματάρι), για παράνομο υπαίθριο εμπόριο. Κατασχέθηκαν διάφορα είδη παραεμπορίου.

    Ημεδαπός στη Λιβαδειά, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

    Ημεδαπός στα Καμένα Βούρλα, για παράβαση του Αγορανομικού Κώδικα.

Σε βάρος των μη νόμιμων μεταναστών θα κινηθεί η διαδικασία διοικητικής επιστροφής, ενώ οι υπόλοιποι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές .




Διαβάστε Περισσότερα »

Ολοκληρώθηκε η δράση συγκέντρωσης τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων


Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα του Δήμου Θηβαίων για  συγκέντρωση Τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, ενόψει και των Αγίων Ημερών των Χριστουγέννων,  που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014 στο Παλαιό Δημαρχείο Θήβας.

Δεκάδες πολίτες, σύλλογοι,  φορείς, σχολεία και επιχειρήσεις έδωσαν τρόφιμα για να ενισχύσουν το Παντοπωλείο και τους ωφελούμενους του, που έχουν πραγματική ανάγκη.

 Η μεγάλη προσέλευση του κόσμου στο Παλαιό Δημαρχείο  φανερώνει τη συσπείρωση της τοπικής κοινωνίας ενάντια στην φτώχεια και την οικονομική εξαθλίωση και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

Ο Δήμος Θηβαίων και η Επιτροπή του Κοινωνικού Παντοπωλείου ευχαριστούν θερμά όλους τους πολίτες, τα σχολεία, τους συλλόγους, τους φορείς και τις επιχειρήσεις που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του για αλληλεγγύη και ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου για τις ημέρες των εορτών των Χριστουγέννων  καθώς επίσης το ραδιοτηλεοπτικό σταθμό “Σταρ Κεντρικής Ελλάδας” και το “Ράδιο Θήβα 97,5”, για την ευγενική χορηγία επικοινωνίας της δράσης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκλονίζει η οικογένεια της αδικοχαμένης Ιωάννας: Ευχαριστούμε για την αγάπη σας, εμείς δεν θα ξαναδούμε ποτέ το παιδί μας...


 Η οικογένεια της αδικοχαμένης 28χρονης Ιωάννας Γιαννακοπούλου, οι γονείς της Κοσμάς και Νατάσα και η αδελφή της Θάλεια, ευχαριστούν όλους όσοι τους συμπαραστάθηκαν στο βαθύ πένθος και ζητούν να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη όλοι οι πραγματικοί υπαίτιοι για τις τραγωδίες που συμβαίνουν στους δρόμους.

Aναλυτικά, το ευχαριστήριο της οικογένειας, που δημοσιεύθηκε σήμερα στον τοπικό Τύπο, είναι το εξής:

«Εμείς, η οικογένεια της Ιωάννας, που έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή στα 28 της χρόνια και αποχαιρετήσαμε για πάντα, αισθανθήκαμε, παρά το βαρύ πένθος μας, τη συμπαράσταση όλων των Λαρισαίων που μας αγκάλιασαν και τη θλίψη όλων των Ελλήνων και γι’ αυτό θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους. Εμείς το παιδί μας δεν θα το ξαναδούμε. Ευχόμαστε σε όλους τους γονείς να μην περάσουν ποτέ το δικό μας πόνο. Αλλά για να γίνει αυτό, θα πρέπει να λογοδοτούν στη Δικαιοσύνη όλοι οι πραγματικοί υπαίτιοι για τις τραγωδίες που συμβαίνουν στους δρόμους και χάνονται έτσι άδικα τα βλαστάρια μας».

Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστήρια επιστολή Δημάρχου Λεβαδέων για τη συγκέντρωση τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο από τον Όμιλο Φίλων Θεάτρου

Ευχαριστώ τους συμπολίτες μας που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Δήμου και του Ομίλου Φίλων Θεάτρου Λιβαδειάς και προσέφεραν αντί εισιτηρίου είδη διατροφής για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, για τη θεατρική παράσταση «Ο κύκλος με την κιμωλία» του Μπέρτολτ Μπρεχτ που παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Θέατρο Λιβαδειάς, τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου.  
Ευχαριστώ πολύ τους ηθοποιούς και τους συντελεστές της θεατρικής παράστασης, οι οποίοι με το δικό τους τρόπο συνέβαλαν στη συγκέντρωση τροφίμων για τη στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
Η προσέλευση και η προσφορά του κόσμου ήταν συγκινητική και αξιέπαινη, καθώς με τη δική τους βοήθεια καταφέραμε να συγκεντρώσουμε αρκετά βασικά είδη διατροφής, τα οποία θα διανεμηθούν διαμέσου του Κοινωνικού Παντοπωλείου στις οικογένειες που έχουν ανάγκη.

                        Η
                                    Γιώτα Πούλου
Δήμαρχος Λεβαδέων
Διαβάστε Περισσότερα »

Aνακοίνωση-Πρόσκληση του Αγροτικού Συνεταιρισμού ΑΙΧΜΕΑ

                        ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Α.Σ. ΑΙΧΜΕΑΣ σε συνέχεια της προσπάθειας του για συνεχή, έγκυρη και πλήρηενημέρωση των αγροτών  για την νέα  Κ.Α.Π και ύστερα από την ημερίδαενημέρωσης που πραγματοποίησε καλεί όλους τους  αγρότες  να επισκέπτονται τα γραφείατου (Σοφοκλέους 16, Λιβαδειά)  για να ενημερώνονται,από τους αρμοδίουςυπαλλήλους, αναλυτικότεραβάση των στοιχείων τους από την δήλωση Ο.Σ.Δ.Ε  2014.

Με εκτίμηση,
Αγροτικός Συνεταιρισμός ΑΙΧΜΕΑΣ  
Διαβάστε Περισσότερα »

Την Παρασκευή συνεδριάζει το Δ.Σ.του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων


Σας προσκαλούμε να παραβρεθείτε στην 17η Τακτική Δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού
^βουλίου την Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 18:00 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ
ΜΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης.
Α/Α ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΘΕΜΑΤΟΣ
1. Περί της έγκρισης πρακτικών προηγούμενης Συνεδρίασης (εισηγητής Πρόεδρος)
2. Περί της λήψης απόφασης για διαγραφή ποσών από χρηματικούς καταλόγους ΤΑΦΕ
(εισηγητής Προϊστάμενος Εσόδων)
3. Περί της έγκρισης απόφασης 09/2014 του Διοικητικού Συμβουλίου Β/μιας Εκπ/σης -
απολογισμός έτους 2012 Εισηγητής (Πρόεδρος Δ.Σ)
4. Περί της έγκρισης απόφασης 10/2014 του Διοικητικού Συμβουλίου Β/μιας Εκπ/σης -
απολογισμός έτους 2013 Εισηγητής (Πρόεδρος Δ.Σ.)


5.
Περί της έγκρισης απόφασης 08/2014 του Διοικητικού Συμβουλίου Α/μιας Εκπ/σης -
απολογισμός έτους 2013- Εισηγητής (Πρόεδρος Δ.Σ.)
6. Περί της αναμόρφωσης Προϋπολογισμού 2014. Εισηγητής (Αραπίτσας Γεώργιος)
7.
Περί της έγκρισης ετήσιου Προγράμματος δράσης της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης
(ΔΗ.Κ.Ε.ΑΛ) έτους 2015. Εισηγητής (Πρόεδρος ΔΗ.Κ.Ε.ΑΛ)
8. Περί της έγκρισης Προϋπολογισμού έτους 2015 της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης
(ΔΗ.Κ.Ε.ΑΛ) Εισηγητής (Πρόεδρος ΔΗ.Κ.Ε.ΑΛ)
9. Περί της έγκρισης του 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα εργασιών του Έργου Ανάπλαση
Κοινόχρηστων Χώρων της Τ.Κ. Άσκρης.(Εισηγητής Δήμαρχος)
10. Περί καθορισμού θέσεων υπαίθριου- στάσιμου εμπορίου. (Εισηγητής Καραστέργιος
Παναγιώτης)
11. Περί καθορισμού αδειών υπαίθριου- πλανόδιου εμπορίου. (Εισηγητής Καραστέργιος
Παναγιώτης)
12. Περί της εξέτασης αίτησης Δημότη για παροχή Κοινωφελούς Εργασίας (Εισηγητής Πρόεδρος)
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΖΙΩΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Την Πέμπτη καταβάλλεται το οικογενειακό επίδομα του ΟΑΕΔ



Την Πέμπτη καταβάλλεται στους δικαιούχους το οικογενειακό επίδομα του ΟΑΕΔ.

Σημειώνεται ότι η καταβολή του επιδόματος γίνεται έναν μήνα νωρίτερα από τον αρχικό υπολογισμό, καθώς τα χρήματα επρόκειτο να πιστωθούν στους λογαριασμούς τον Ιανουάριο.

Το οικογενειακό επίδομα χορηγείται:

α) στους ημερομίσθιους που παρέχουν εξαρτημένη εργασία με σχέση ιδιωτικού δικαίου σε οποιονδήποτε εργοδότη της χώρας, καθώς και στους αμειβόμενους με μηνιαίο μισθό που είτε δεν δικαιούνται οικογενειακό επίδομα από τον εργοδότη τους βάσει Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, Νόμου, Κανονισμού Επιχείρησης ή άλλων διατάξεων, είτε δικαιούνται από τον εργοδότη τους ποσό επιδόματος ίσο ή μικρότερο από εκείνο που χορηγεί ο ΔΛΟΕΜ για τον ίδιο αριθμό παιδιών (σχετ. ν.δ. 3868/58 «Περί συστάσεως ΔΛΟΕΜ» και άρθρο 18 παρ. 4 ν. 1346/83)

β) στους απασχολουμένους με σύμβαση μίσθωσης έργου, εφόσον εργάζονται με συνθήκες που απαντώνται στις συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας (αρθ. 1 παρ. 1 ν. 4075/2012)

γ) στους απασχολουμένους σε εργοδότες με τους οποίους είναι σύζυγοι ή συγγενείς α' και β΄ βαθμού (αρθ. 1 παρ.2 4075/2012).

Από το άρθρο πρώτο της παραγράφου Α΄ υποπαράγραφος ΙΑ.3 εδάφιο 1.Α΄του ν. 4254/2014 (Α΄85), προκύπτει ότι το 2014 είναι το τελευταίο έτος καταβολής του οικογενειακού επιδόματος από τον ΟΑΕΔ, τα δε ανά κατηγορία ποσά του συγκεκριμένου επιδόματος μειώνονται στο μισό των χορηγουμένων κατά το έτος 2013.

Ποιες προϋποθέσεις πρέπει να πληρούνται για την καταβολή του

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη του οικογενειακού επιδόματος είναι, κατά το προηγούμενο της επιδότησης ημερολογιακό έτος:

α) η πραγματοποίηση τουλάχιστον 50 ημερών εργασίας
β) ή τουλάχιστον δίμηνη τακτική επιδότηση λόγω ανεργίας
γ) ή τουλάχιστον δίμηνη συνεχής ανικανότητα για εργασία
δ) ή τουλάχιστον δίμηνη αποχή από την εργασία λόγω άδειας κυοφορίας-λοχείας.

Τονίζεται ότι ως πλασματικός χρόνος ασφάλισης δεν μπορεί να θεωρηθεί ο χρόνος χορηγηθείσας από τον ΟΑΕΔ Ειδικής Παροχής Προστασίας της Μητρότητας, διότι δεν υπάρχει σχετική νομοθετική πρόβλεψη.

Τα παιδιά για τα οποία καταβάλλεται οικογενειακό επίδομα πρέπει:

- να έχουν ηλικία μέχρι 18 ετών ή μέχρι 22 ετών, αν σπουδάζουν
- να είναι ανίκανα για εργασία, για όσο χρόνο διαρκεί η ανικανότητα
- να είναι άγαμα
- να διαμένουν στην Ελλάδα ή σε χώρα - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Διαβάστε Περισσότερα »

Χριστουγεννιάτικη μουσική εκδήλωση στον Ι. Ναό Αγ. Αθανασίου Θηβών


Διαβάστε Περισσότερα »

Μουσική Φιλανθρωπική Βραδιά στον Ι. Ναό Αγ. Γεωργίου Λιβαδειάς


Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Μητροπολίτης Τίμησε τον Ιερέα και τον ψάλτη της Δομβραίνας-φωτο

Θ. Λειτουργία στον Αγ. Νικόλαο Δομβραίνης

Την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας λειτούργησε στον Ι. Ν Αγ. Νικολάου Δομβραίνης. Πριν το πέρας της Θ. Λειτουργίας απένειμε το οφφίκιο του Σταυροφόρου στον εφημέριο του ναού π. Στυλιανό Καλογεράκη ο οποίος υπηρετεί 16 χρόνια με πολύ ζήλο και αυταπάρνηση. Επίσης, τίμησε με το σταυρό του ευαγγελιστού Λουκά τον ψάλτη του ναού κ. Αλέξανδρο Μεϊδάνης που διακονεί πάνω απο 45 χρόνια στο αναλόγιο.Τέλος ευχήθηκε χρόνια πολλά για τη μνήμη του Αγίου και καλές γιορτές.




Διαβάστε Περισσότερα »

Έγκριση απολογισμού - ισολογισμού οικ. έτους 2013 του Δήμου Θηβαίων

 «Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου»  (Άρθρο 65 &  67 N.3852/10)».

        Σας καλούμε όπως προσέλθετε στην Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων αυτού (Παλαιό Δημαρχείο οδός Πινδάρου & Οιδίποδος) στις  22  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2014  ημέρα  ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 17:30   σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 163 του Ν.3463/06,  με μοναδικό θέμα συζήτησης την  :



Έγκριση απολογισμού - ισολογισμού οικ. έτους 2013 του Δήμου Θηβαίων»

«

                                                           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                           
                                                                                                ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ. ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Η απίστευτη ιστορία 2 Γερμανών στην Ακρόπολη του 1822 και στο Δίστομο το 1944!





Του ΛΟΥΚΑ ΔΗΜΑΚΑ

Η ιστορία παίζει πολλά παιγνίδια: Στις 18 Απριλίου του 1822,  600 Ελληνες με 8 Γερμανούς  και 4  Γάλλους  εθελοντές φιλέλληνες  επιτέθηκαν για να απελευθερώσουν την Ακρόπολη. Μεταξύ των Γερμανών φιλελλήνων και ο 31 ετών Φον Στραλεντορφ που σκοτώθηκε.Στις αρχές του 1944, ένας δισέγγονος του, χωρίς να ξέρει τίποτε για τον φιλέλληνα πρόγονό του, έκανε σκοπιά  κάτω από τον Παρθενώνα... Κάποια μέρα ένας ελληνομαθής Γερμανός, ο μεταφραστής του στρατηγού Φελμυ, ο μετέπειτα ξακουστός καθηγητής Στατμύλλερ, τους είπε για να τους ''τονώσει'' για τους Γερμανούς φιλέλληνες του 1821... Εκεί άκουσε το όνομα του προγόνου του..Οτι ο τάφος του ήταν εκεί δα δίπλα, που ήταν η σκοπιά στην οποία έκανε βάρδια...

Έψαξε στην εθνική βιβλιοθήκη, έμαθε και άρχισε το σκίρτημα... Αργότερα τον έστειλαν στον μονάδα της Λιβαδιάς και λόγω μιας κόντρας μεταξύ  Βέρμαχτ και Ες- Ες αποσπάστηκε στην Άμφισσα. Και από στις 10 Ιουνίου 1944 βρέθηκε με ένα επικουρικό τμήμα που μαζί με την μονάδα μπήκαν στο Δίστομο...Έτσι μπήκε σε μια αυλόπορτα...Το προ μηνών σκίρτημα έγινε πράξη... Είδε την Διστομίτισα γυναίκα και δεν έριξε...Κατάλαβε ότι κι άλλοι κρύβονταν στο κελάρι αλλά δεν έψαξε. Με μια ριπή τρύπησε ένα κρασοβάρελο...  Σκότωσε μια γίδα και ενα πρόβατο για να υπάρχουν αίματα στην αυλή... ...Και μετα αίματα τους στα άρβυλα έτρεχε  στην κουφόβραση κυνηγώντας όσους τρέχανε να γλυτώσουν ... Πυροβολούσε στα κλαδιά....

Αυτόν  τον νέο τότε στρατιώτη, 91 χρονών σήμερα, τον βρήκε ο Μιμης Ανδρουλάκης και αποτελεί, μια από τις πολλές ιστορίες που συνθέτουν τον νέο φιλελληνισμό που πιστεύει - ή εύχεται; - ότι γεννιέται στην Ευρώπη. Είναι μια από τις ιστορίες- με τον πληθωρικό, ελκυστικό, τεκμηριωμένο  και ρεαλιστικό λόγο του - στο νέο βιβλίο του Ανδρουλάκη ''Αλλέγκρα'' που παρουσιάζεται σήμερα Τρίτη στις 7 μμ στο Πολεμικό Μουσείο...

Το Δίστομο βέβαια είναι ένα μόνο παράδειγμα αυτών που έψαξε και μεταφέρει ο Μίμης Ανδρουλάκης- και μας είχε προϊδεάσει αμυδρά όταν πέρυσι τον Φεβρουάριο παρουσίασε τον ''Αθέριστο Ιούνη'' της Καίτης Μανωλοπούλου, τις μαρτυρίες δηλαδή γυναικών του Διστόμου που επέζησαν :Από την ''Μαύρη Τρούπα'' του Ανδρούτσου λοιπόν στον Παρνασσό μέχρι σήμερα ξετυλίγει ένα συγκλονιστικό στόρι, με δεκάδες συγκλονιστικά ιστορικά περιστατικά...Η ''Αλλέγκρα'' υφαίνει το νήμα της μοίρας δύο γενεών -τις χωρίζουν 200 χρόνια, τις ενώνει το «αίμα»- στο στημόνι του μυστικού συνδέσμου Byron’s Blacks (οι Μαύροι του Μπάυρον) με τον νέο ρομαντισμό - φιλελληνισμό της εποχής μας.

«Μαζί με τις Νταλιάνα, Ζέλα, Άλισον, Άντι, Εσμέ, Άννα, Ολίβια, Μπιάνκα, Έμμα, Τζούλια μοιραζόμαστε στιγμές αποκάλυψης και σοκ με τους απόγονους των φιλελλήνων εθελοντών του ‘21 -εγγλέζους, σκωτζέζους, γερμανούς, ιταλούς, γάλλους, αμερικανούς, πολωνούς, ρώσους, ισπανούς, κορσικανούς… Ο Άνθρωπος με Μαύρα, μεταμορφωμένος από το ξάφνιασμα της γενεαλογίας, επιστρέφει στο φονικό της Μαύρης Τρούπας, ανασταίνει ένα χαμένο κόσμο και σχεδιάζει κάτι ακραίο μα θαυμαστό ενόψει της 25ης Μαρτίου του 2021.onalert.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ του ΤΡΟΦΩΝΙΟΥ ΩΔΕΙΟΥ

Φορέστε την γιορτινή σας διάθεση και ελάτε να τραγουδήσουμε χριστουγεννιάτικες μελωδίες σε τόνο ματζόρε, στη συναυλία του Τροφώνιου Ωδείου.

Οι μαθητές όλων των τμημάτων θα σας παρουσιάσουν χριστουγεννιάτικες μελωδίες και κάλαντα.

Συμμετέχει η παιδική-εφηβική Χορωδία του Τροφώνιου Ωδείου
Διευθύνει ο Νίκος Καριώτης
Πιάνο: Κατερίνα Μπότση
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές για τα γιορτινά ψώνια -Ποιες είναι οι παγίδες και οι κίνδυνοι

Με τις γιορτές να πλησιάζουν, η κίνηση στα καταστήματα έχει αυξηθεί. Οι περισσότεροι σπεύδουν να αγοράσουν δώρα, αλλά και όσα θα χρειαστούν για το γιορτινό τραπέζι, όμως πρέπει να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή, καθώς υπάρχουν παγίδες και κίνδυνοι.

Για αυτό το λόγο η Ενωση Καταναλωτών Ελλάδας εξέδωσε ένα οδηγό, με επισημάνσεις για τη γαλοπούλα, τα κρέατα, τα παιχνίδια, αλλά και συμβουλές για το τι πρέπει να προσέξουν κάνοντας τις γιορτινές αγορές οι πολίτες.

Ετσι, πριν βγουν για ψώνια, η Ενωση συνιστά στους καταναλωτές:

    Να ιεραρχήσουν τις ανάγκες τους, κάνοντας λίστα των απαραίτητων αγορών.
    Πριν αγοράσουν, να κάνουν επισταμένη σύγκριση τιμών και ποιότητας σε ομοειδή προϊόντα.
    Να μην αγοράζουν δύο προϊόντα προσφερόμενα στην τιμή του ενός, χωρίς να σκέφτονται, αν μόνο το ένα τους είναι χρήσιμο.
    Να ελέγχουν την ημερομηνία λήξης των προϊόντων και να διαβάζουν προσεκτικά τις ετικέτες τους (πλήρη στοιχεία παραγωγού, προέλευση, συστατικά, κ.α.).
    Να επιλέγουν τα προϊόντα που βρίσκονται στις προθήκες–ψυγεία κι όχι αυτά που είναι εκτεθειμένα στα τσιγκέλια, στους πάγκους, τα οποία δεν συντηρούνται στη σωστή θερμοκρασία.
    Να ελέγχουν την καθαριότητα του καταστήματος και του προσωπικού, που ασχολείται με ευπαθή προϊόντα (π.χ. ζωικά τρόφιμα,γλυκίσματα, κ.α.).
    Να επιλέγουν τις οικονομικότερες προσφορές των super markets, γιατί είναι οι πλέον συμφέρουσες.
    Να προσέχουν και να υπολογίζουν τις ημερομηνίες παραγωγής και διάρκειας συντήρησης τυποποιημένων προϊόντων.
    Να μην αγοράζουν φρούτα και λαχανικά εκτός εποχής.
    Να αποφεύγουν τις πιστωτικές κάρτες και τα εορτοδάνεια, γιατί το «πλαστικό» χρήμα αυξάνει το κόστος της αγοράς.
    Σε περίπτωση που οι καταναλωτές διαπιστώσουν ότι έπεσαν θύματα κάποιων επιτήδειων, η Ένωση Καταναλωτών Ελλάδας τους προτρέπει να προχωρήσουν σε μία καταγγελία, επικοινωνώντας με τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή: 1520, τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ): 11717, καθώς και με την Ένωση Καταναλωτών Ελλάδας: 210-4111080.

Τι πρέπει να προσέξουν για την αγορά γαλοπούλας

    Ενώ υπάρχει μεγάλη διαφορά στην τιμή, δεν υπάρχει σημαντική διαφορά στην ποιότητα μεταξύ φρέσκιας και κατεψυγμένης γαλοπούλας.
    Πρέπει να ελέγχουν την ημερομηνία που αναγράφεται για την κατανάλωση του προιόντος.
    Μίας καλής ποιότητας γαλοπούλα πρέπει να έχει ομοιόμορφο χρώμα και δεν πρέπει να έχει υπολείμματα φτερών, μώλωπες, κοψίματα και σπασμένα κόκαλα.
    Στην περίπτωση φρέσκιας γαλοπούλας, οι καταναλωτές πρέπει να ελέγχουν, εάν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής από το κατάστημα πώλησης. Ο πωλητής πρέπει να φοράει γάντια και δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με άλλο ωμό κρέας, πριν πιάσει τη γαλοπούλα, γιατί υπάρχει κίνδυνος επιμόλυνσης. Εάν χρειαστεί να τεμαχιστεί η γαλοπούλα, δεν πρέπει να χρησιμοποιείται η επιφάνεια εργασίας που πιθανόν να τεμαχίζονται και άλλα κρέατα.

Οι σφραγίδες των κρεάτων

    Ζώα που γεννήθηκαν και εσφάγησαν στην Ελλάδα φέρουν σφραγίδες χρώματος τιρκουάζ και η μία σφραγίδα αναγράφει τη λέξη «ΕΛΛΑΣ».
    Σε ζώα που γεννήθηκαν σε τρίτες χώρες (δηλαδή εκτός Ε.Ε.) και εσφάγησαν στην Ελλάδα, όλες οι σφραγίδες είναι χρώματος τιρκουάζ και μία σφραγίδα χρώματος καστανού με το όνομα της χώρας γέννησης.
    Σε ζώα που γεννήθηκαν στην Ε.Ε. και εσφάγησαν σε ελληνικό σφαγείο, όλες οι σφραγίδες είναι χρώματος τιρκουάζ και μία σφραγίδα ιδίου χρώματος με το όνομα της χώρας γέννησης.
    Τα παραπάνω δεν ισχύουν για κρέατα εισαγωγής που έχουν σφραγιστεί στη χώρα προέλευσης.

Προσοχή στα παιχνίδια

    Τα παιδιά δεν διαθέτουν επαρκή κριτήρια και επηρεάζονται ευκολότερα από τους ενήλικες. Το κάθε παιχνίδι προορίζεται για συγκεκριμένη ηλικία, χαρακτήρα και ωριμότητα του παιδιού.
    Τα παιχνίδια που θα αγοράσουν οι καταναλωτές, πρέπει να έχουν την ένδειξη «CE», που σημαίνει ότι ο κατασκευαστής τηρεί τις προδιαγραφές ασφάλειας που έχει θεσπίσει η Ε.Ε.
    Δεν πρέπει να αγοράσουν ποτέ μεταχειρισμένα παιχνίδια (ανοιχτές συσκευασίες).
    Το παιχνίδι πρέπει να εναρμονίζεται με την ηλικία του παιδιού (αναγραφή ηλικιών στη συσκευασία).
    Οι καταναλωτές πρέπει να αποφεύγουν τα παιχνίδια που έχουν αιχμηρές μύτες, βελόνες και διάφορα άλλα αποσπώμενα εξαρτήματα, που μπορούν να τραυματίσουν ή να προκαλέσουν ατυχήματα.
    Τα παιχνίδια δεν πρέπει να μοιάζουν με τρόφιμα ούτε να μυρίζουν σαν αυτά, γιατί το παιδί μπορεί να τα καταπιεί.
    Οι καταναλωτές πρέπει να προτιμούν παιχνίδια από σοβαρά και εξειδικευμένα εργοστάσια.
    Να μην αγοράζουν παιχνίδια από τους διάφορους πλανόδιους «εμπόρους», τα περισσότερα είναι άγνωστης προέλευσης και κατασκευής, γι’ αυτό είναι και φθηνότερα.
    Να διαβάζουν προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης και τις προειδοποιήσεις.
    Δεν πρέπει να είναι κατασκευασμένα από συνθετικά υλικά και επικίνδυνες πλαστικές ουσίες, που συνήθως είναι καρκινογόνες. Καλό είναι να έχουν την ένδειξη «non toxic».
    Tέλος, τα παιχνίδια που θα αγοράσουν, δεν πρέπει να επιδρούν αρνητικά στην ψυχοσύνθεση των παιδιών, την ψυχική τους ισορροπία και να διαταράσσουν τις σχέσεις τους με το οικογενειακό περιβάλλον.


Διαβάστε Περισσότερα »

Χωρίς ψηφιακό κέντρο η Κοινοτική Ενότητα Πύλης του πρώην Δήμου Δερβενοχωρίων

.



Η τηλεφωνοδότηση της Κοινοτικής Ενότητας Πύλης του πρώην Δήμου Δερβενοχωρίων δεν έχει αλλάξει ποτέ, δεν έχει δηλαδή ψηφιοποιηθεί.
Η επικοινωνία γίνεται ακόμη με αναλογικό κέντρο, με συνέπεια όχι μόνο να μην υπάρχει σύνδεση Internet στη Πύλη λόγω της παλαιότητας του κέντρου, αλλά να υπάρχουν και γενικότερα προβλήματα με τις τηλεφωνικές γραμμές.
Με βάση τα ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
-Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί ο ΟΤΕ ώστε να αντικατασταθεί το αναλογικό κέντρο του ΟΤΕ Πύλης με κέντρο νέας ψηφιακής τεχνολογίας με δυνατότητα παροχής ψηφιακών υπηρεσιών (Internet ADSL κλπ);
-Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την παραπάνω αντικατάσταση;

Ο ερωτών βουλευτής
Γιάννης Σταθάς
Διαβάστε Περισσότερα »

Ψήφισμα του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, για τις προτεινόμενες αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας


Το Επιμελητηριο Βοιωτίας, σε διευρυμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του, την  Δευτέρα 15/12/2014, με την παρουσία τοπικών συλλόγων και επαγγελματικών οργανώσεων, αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω Ψηφίσματος, αναφορικά με τις προτεινόμενες αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Όπως είναι γνωστό η κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός εισήγαγαν προς ψήφιση στη Βουλή  νομοσχέδιο, που επιφέρει σοβαρές αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, παρά τις σοβαρές ενστάσεις, που εκφράζει σύσσωμος ο νομικός κόσμος της χώρας και οδήγησε τους δικηγόρους σε αποχή διαρκείας.

Συγκεκριμένα, όπως μας ενημέρωσαν ο Δικηγορικός Σύλλογος Λιβαδειάς και ο Δικηγορικός Σύλλογος Θήβας, με τις προτεινόμενες τροποποιήσεις:
α) Επανακαθορίζεται το σύνολο των ρυθμίσεων, αλλά και της όλης φιλοσοφίας της διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης, με δραματική φαλκίδευση των δικαιωμάτων των οφειλετών των Τραπεζών, ιδίως αναφορικά με τα ζητήματα πλειστηριασμών ακινήτων και την ενίσχυση των προνομίων των Τραπεζών και τον περιορισμό των εν γένει δικαιωμάτων εργαζομένων, ασφαλιστικών οργανισμών, εγχειρόγραφων δανειστών, υπέρ των προνομίων των εμπραγμάτων προνομιούχων, ήτοι των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Πρόκειται για ρυθμίσεις, που έρχονται σε συνέχεια σειράς βαρύτατα δυσμενών μέτρων κατά της μικρής και μεσαίας τάξης καθώς και της μικρής ιδιοκτησίας.
β)  Καταργείται ουσιαστικά η εμμάρτυρη απόδειξη, με αποτέλεσμα να καθίσταται άνευ ουσιαστικού περιεχομένου η αποδεικτική διαδικασία και να αναιρείται κάθε έννοια δίκαιης δίκης. Στην αρχή της δίκαιης δίκης και τη συνταγματική επιταγή της εκατέρωθεν ακροάσεως των διαδίκων συμβάλει σε μέγιστο βαθμό η ζωντανή εξέταση των μαρτύρων στο ακροατήριο. Αντίθετα, με την προσαγωγή ενόρκων βεβαιώσεων ως αποδεικτικών μέσων, ο Δικαστής στερείται των πλεονεκτημάτων της ενώπιόν του εξετάσεως των μαρτύρων και θα πρέπει να αρκεστεί στα όσα κατέθεσε ο μάρτυρας ενώπιον συμβολαιογράφου ή Ειρηνοδίκη, πολλές φορές με υπόδειξη των διαδίκων. Πέραν αυτού, θα αυξάνονται και τα έξοδα των πολιτών από την λήψη ενόρκων βεβαιώσεων, επειδή για την εξέταση αυτή θα απαιτείται κοινοποίηση της κλήσης του ενός διαδίκου μέρους στο άλλο και στην περίπτωση εξέτασης μαρτύρων ενώπιον συμβολαιογράφου και επί πλέον αμοιβή του συμβολαιογράφου, δηλαδή, όποιος είναι οικονομικά πιο εύρωστος  θα έχει την ευχέρεια να προσκομίζει όσον το δυνατόν περισσότερες ένορκες βεβαιώσεις.
γ) Διατηρείται η καταβολή εξοντωτικών παραβόλων ασκήσεως ενδίκων μέσων και η επέκταση του αγωγώσιμου, που έχουν οδηγήσει σε οιονεί αρνησιδικία, ενόψει της δραματικής οικονομικής κατάστασης των πολιτών, παρά το γεγονός ότι δικαστήρια της χώρας άρχισαν να αποφαίνονται περί  της μη αναγκαιότητας καταθέσεως παραβόλων για την άσκηση ενδίκων μέσων. Είναι ευνόητο, ότι η, σύμφωνα με τα παραπάνω, αδιάλλακτη στάση της πολιτικής ηγεσίας συνιστά επίθεση όχι μόνον κατά της νομικής κοινότητας, αλλά και της ελληνικής κοινωνίας, αναπόσπαστο κομμάτι της οποίας είναι και η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, η οποία συνεχίζει να βάλλεται πανταχόθεν.
    Για τους λόγους αυτούς, η επιχειρηματική κοινότητα της Βοιωτίας, όπως θεσμικά εκφράζεται από το Επιμελητηριο Βοιωτίας, αποφαίνεται κατά του νομοσχεδίου και απευθύνει έκκληση στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης να ακυρώσει την προώθηση των επίμαχων τροποποιήσεων του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, καθώς ουσιαστική στόχευση των ρυθμίσεων αυτών δεν είναι η ορθή και ταχεία απονομή της δικαιοσύνης, αλλά η εξυπηρέτηση συμφερόντων των τραπεζών και των οικονομικά ισχυρών.


Με τιμή
Ο Πρόεδρος


Παναγιώτης Αγνιάδης


Διαβάστε Περισσότερα »

Καταιγίδες και λασποβροχή σε όλη τη χώρα

Bροχερό θα παραμείνει και σήμερα το σκηνικό του καιρού σε όλη τη χώρα. Τα φαινόμενα αναμένεται να είναι εντονότερα στα δυτικά και από τις μεσημβρινές ώρες στα νησιά του βορείου και ανατολικοί ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.



Επίσης, τα φαινόμενα πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρά και στη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Ανεμοι από νότιες διευθύνσεις στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά τα 6 μποφόρ. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στα νότια.

Αναλυτικά ηπρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων και σταδιακή βελτίωση.
Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που στη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρές.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 4 και στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 πρόσκαιρα 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές κατά διαστήματα. Σταδιακή εξασθένηση από τις βραδινές ώρες στα βόρεια.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στις νοτιότερες περιοχές σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα και από τα βόρεια.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 4 και στα ανατολικά και νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 πρόσκαιρα 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη η μέγιστη μέχρι 20 βαθμούς.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση τη νύχτα.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 πρόσκαιρα 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση τη νύχτα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 πρόσκαιρα 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δίωξη Hλεκτρ. Eγκλήματος: Προσοχή σε παραπλανητικές αγγελίες μέσω διαδικτύου.



    Κώδωνα κινδύνου έχει σημάνει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την ανάρτηση αγγελιών στο διαδίκτυο, με παραπλανητικό περιεχόμενο, που παρουσιάζουν δήθεν ευκαιρίες ενοικίασης κατοικιών, από ιδιώτη σε ιδιώτη, στο εξωτερικό και την Ελλάδα.



Πρόκειται για «ηλεκτρονικό ψάρεμα» (phishing), με σκοπό να... πείσουν τους ανυποψίαστους ενοικιαστές να καταβάλουν χρήματα ως προκαταβολή και σε κάποιες περιπτώσεις να αποστείλουν προσωπικά τους στοιχεία και οικονομικά δεδομένα.

Οι χρήστες του διαδικτύου προτρέπονται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να μην αποστέλλουν προσωπικά ή οικονομικά στοιχεία τους σε άγνωστα άτομα, καθώς και να επιβεβαιώνουν τη φυσική ύπαρξη των προς ενοικίαση κατοικιών.
Προκειμένου να είναι «πειστικές» οι αγγελίες αυτές, συχνά γίνεται αναφορά για μεσολάβηση γνωστής επιχειρηματικής διαδικτυακής πλατφόρμας ενοικίασης σπιτιών ή μεσολάβηση επιχειρηματικών ιστοτόπων, που παρέχουν αυτή τη δυνατότητα, ενώ η επικοινωνία με τους υποτιθέμενους αγγελιοδότες, «επιδιώκεται» να πραγματοποιείται μέσω διαδικτύου και συγκεκριμένα μέσω e-mail.

Διαβάστε Περισσότερα »

Επιβολή μεγαλοεργολάβων ή υπεράσπιση της κοινωνίας και της πόλης μας;


Επιβολή μεγαλοεργολάβων ή υπεράσπιση της κοινωνίας και της πόλης μας;

Του Θανάση Σκούμα

Στο δημοτικό συμβούλιο Θήβας, της Τετάρτης 17-12-2104, πρόκειται να ληφθεί μια απόφαση που θα είναι καθοριστική για το μέλλον της Θήβας.
Θα είναι σημαντική και για τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων, εάν αυτός θα αποβεί προς όφελος της κοινωνίας, ή προς όφελος των μεγαλοεργολάβων των σκουπιδιών.
Ίσως να μην ξέρουν πολλοί συμπολίτες μας, ότι το ΧΥΤΑ της Θήβας τον διαχειρίζεται η διαδημοτική ανώνυμη εταιρεία ΔΕΠΟΔΑΘ, με εργολαβίες. Επίσης με εργολαβίες που αναθέτει η ΔΕΠΟΔΑΘ, εκτελείται και μέρος των υπηρεσιών καθαριότητας του Δήμου Θηβαίων.
Η ΔΕΠΟΔΑΘ ΑΕ, χωρίς να ρωτήσει το δημοτικό συμβούλιο της Θήβας, υποδέχεται, το 2014, απορρίμματα από νησιωτικούς δήμους (Κάσος, Κύθηρα, Πάρος, Σαντορίνη), όπως ανακαλύψαμε πρόσφατα.
Επίσης, αποκαλύφθηκε από δημοσιεύματα, ότι λόγω έλλειψης οργανωμένων ΧΥΤΑ σε κάποιες περιοχές της περιφέρειας, σχεδιάζεται από το ΥΠΕΚΑ, η μεταφορά σκουπιδιών από την νότιο Εύβοια στο ΧΥΤΑ της Θήβας, για αποφυγή προστίμων από την ΕΕ.
Ήδη έχει ληφθεί και απόφαση για μεταφορά των σκουπιδιών της Λοκρίδας στη Θήβα (11.000 τόνοι περίπου ετησίως).
Παράλληλα, είναι στο τελευταίο του στάδιο ο διαγωνισμός που έκανε η ΔΕΠΟΔΑΘ ΑΕ, για να δημιουργήσει εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας από βιοαέριο από σύμμεικτα σκουπίδια, στην περιοχή ΤΣΑΡΤΣΑΛΙ, δίπλα στο ΧΥΤΑ Θήβας, με προϋπολογισμό 21,5 εκατομμύρια ευρώ!!!.
Έχουν προηγηθεί η απόπειρα μονάδας καύσης του Μπόμπολα στη Θήβα το 2009, η απόπειρα εργοστασίου απορριμμάτων με ΣΔΙΤ στη Θήβα το 2011 για όλη την περιφέρεια, μέχρι και τις πρόσφατες απόπειρες ανάθεσης σε εργολάβο της ΔΕΠΟΔΑΘ του ΧΥΤΑ Λαμίας.
Τώρα, με απόφαση του περιφερειακού ΦΟΔΣΑ που είναι σήμερα σύνδεσμος (ΝΠΔΔ), και ουσιαστική πρωτοβουλία της ΔΕΠΟΔΑΘ ΑΕ, που παρέχει στον περιφερειακό ΦΟΔΣΑ, πλήρη διοικητική και οργανωτική υποστήριξη, προωθείται η μετατροπή του περιφερειακού αυτού φορέα σε Ανώνυμη Εταιρεία, με συγχώνευση όλων των τοπικών ΦΟΔΣΑ της περιφέρειας σε μία Ανώνυμη Εταιρεία. Σύμφωνα με το προτεινόμενο καταστατικό της Ανώνυμης Εταιρείας, μέτοχοι της Α.Ε. θα είναι οι 25 δήμοι της Περιφέρειας, αλλά θα έχει 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο, και η δράση της θα περιλαμβάνει όλη τη διαδικασία της διαχείρισης των απορριμμάτων, από την καθαριότητα, την αποκομιδή, έως και την υγειονομική ταφή και την ενεργειακή αξιοποίηση (δηλαδή και την καύση), σε όλη την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Όλες οι ουσιαστικές αρμοδιότητες θα ασκούνται από αυτό το ολιγομελές Δ.Σ. στο οποίο δεν συμμετέχουν όλοι οι Δήμοι. Αυτό το Δ.Σ. θα αποφασίζει και για το κόστος των προαναφερόμενων υπηρεσιών προς τους Δήμους και μάλιστα με υποχρεωτική είσπραξη. Εάν τα δημοτικά συμβούλια συναινέσουν σε αυτή την εξέλιξη, οι Δήμοι εκχωρούν τη δυνατότητα να κάνουν πολιτική για ένα κρίσιμο περιβαλλοντικό ζήτημα, αλλά και να αποφασίζουν για τα δημοτικά τέλη, αφού η καθαριότητα είναι μια ανταποδοτική λειτουργία.
Στόχος είναι να μην υπάρχει κανένας κοινωνικός έλεγχος στη διαχείριση των απορριμμάτων. Στόχος είναι η λήψη αποφάσεων, χωρίς την ενοχλητική γι’ αυτούς δημοκρατία. Η ιδιωτικοποίηση. Ήδη και όσα έχουν προηγηθεί, και όσα ετοιμάζονται με μεταφορές σκουπιδιών από άλλες περιοχές, αλλά και η μείωση του προσωπικού των Δήμων, αποδεικνύουν ότι παραδίδουν τη διαχείριση των απορριμμάτων στους εργολάβους. Η εξέλιξη αυτή είναι επικίνδυνη, γιατί προετοιμάζει και την μεταφορά σκουπιδιών στη Θήβα, από άλλες περιοχές έξω από τη διαχειριστική της ενότητα, αλλά και γιατί οι αποφάσεις θα λαμβάνονται από όργανο που κατ’ όνομα θα είναι των Δήμων, αλλά θα λειτουργεί ερήμην τους.
Η ΔΕΠΟΔΑΘ ΑΕ, αποτελεί το όχημα αυτών των επιλογών, σέρνει το χορό.
Η δημοτική πλειοψηφία, δυστυχώς, έχει μεγάλη ευθύνη. Δεν αντιδρά και συναινεί σε αυτές τις εξελίξεις.
Απέναντι από αυτή τις επιλογές, υπάρχει η πρόταση της αποκεντρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων, με βάση τους ίδιους τους Δήμους, με ανακύκλωση και διαλογή στην πηγή, με κοινωνικό έλεγχο, δημόσια διαχείριση και κοινωνική συμμετοχή. Δεν θέλουν να την ακούσουν, αν και επιβάλλεται από το νόμο.
Στους πολίτες της περιοχής μας, του Δήμου μας, της πόλης μας, απομένει η απόφαση:
Θα δεχθούμε την επιβολή των μεγαλοεργολάβων σε βάρος του Δήμου μας, ή θα υπερασπιστούμε την κοινωνία μας και την πόλη μας;
Ίσως, αύριο να μην είναι τίποτα αναστρέψιμο.

Θήβα 16-12-2014


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ