Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΟΡΤΗ Ι.Ν.ΑΓΙΟΥ ΡΗΓΙΝΟΥ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ

 ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΡΗΓΙΝΟΥ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΟΡΤΗ




Σᾶς προσκαλοῦμε

στήν Χριστουγεννιάτικη Ἑορτή

τῶν κατηχητικῶν μας συνάξεων,

τήν  Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014, ὥρα 6.00 μ.μ.,

στό Πνευματικό Κέντρο τοῦ Ναοῦ μας.


ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι διάλογοι Χαϊκάλη - Αποστολόπουλου και το επίμαχο βίντεο.




    Οι διάλογοι και το βίντεο μεταξύ του Π. Χαϊκάλη και του Γ. Αποστολόπουλου έρχονται στο φως...δημιουργώντας περισσότερα ερωτηματικά πάρα δίνοντας απαντήσεις.


Δείτε το βίντεο (που όπως όμως αποκάλυψε ο κ.Χαικάλης μιλώντας στο Mega,επεξεργάστηκε προηγουμένως η ομάδα του Λ.Λαζόπουλου βάζοντας με μοντάζ τον ήχο των συνομιλιών από την δεύτερη συνάντηση πάνω στο βίντεο απο τη τρίτη...) και διαβάστε την
απομαγνητοφώνηση του ηχητικού ντοκουμέντου της συνομιλίας που είχε ο Παύλος Χαϊκάλης με τον Γιώργο Αποστολόπουλο στη δεύτερη συνάντησή τους:
:
«Περιμένω από σένα να μου πεις.


> - Θα σου πω ρε παιδί μου.
> -Ναι σε ακούω.
> -Όποτε μου πεις είμαστε έτοιμοι θα σου φέρω μια τσαντούλα με 6 κατοστάρικα. Στο φέρνω τώρα δεν υπάρχει πρόβλημα, μόνο να μου πεις μες το μεσημέρι, δεν έχω πρόβλημα.

> (Ο Χαϊκάλης προσπαθεί να τον διακόψει)

Να τελειώσω; (συνεχίζει)
> -Περιμένω από σένα να μου πεις.
> -Πηγαίνεις ψηφίζεις και από κει και πέρα το δάνειο σου, από το Γενάρη, το Φλεβάρη όταν περάσει ο….. δέκα δεκαπέντε είκοσι χρόνια……. τι λες;
> - Και πως θα είμαι κατοχυρωμένος εγώ ρε μάγκα;
> -Το συμβόλαιο με τη διαφημιστική, από κει και πέρα δεν λέμε τίποτα παραπάνω, στεγνά και ξέσταρα στο λέω γιατί μπορεί να γίνουμε κόλαση. Εμείς την πληρώνουμε τη διαφημιστική, δεν θα έχουμε πρόβλημα
> -Aπλώς λέω ότι μετά την απομάκρυνση του ταμείου δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.

-Εγώ πως θα είμαι κατοχυρωμένος;
> - Δεν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω. Το δάνειο στο κάνω τώρα αλλά θα γίνει πουτάνα, πιστεψέ με.
> - Στο πάω πίσω όσο θες. πόσα χρόνια θες; Μέχρι να πεθάνεις; Στο πάω και παραπέρα. Δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. τα
> λεφτά στα δίνω κυριολεκτικά τώρα.
> -Να το ξέρω,
> -Εγώ μπορώ 6 με 7 κατοστάρικα να στα φέρω τώρα. Θα σου έλεγα να τα πάρεις τώρα. το πρόβλημα μου ποιο είνιαι; ότι τα τσεκάρω ένα ένα σε κοιτάζω στα μάτια. για να μην είναι χτυπημένα. γιατί αν είναι χτυπημένα και τα δώσεις πουθενά θα έχεις φασαρία. από τίποτα εγκληματικές ενέργειες που είναι η αστυνομία τα νούμερα, γιατί δεν είσαι μόνο εσύ είναι και άλλοι. είναι πακέτα τώρα, δεν είσαι μόνο εσύ είναι και άλλοι. Ξηγημένα; έκανα μια ζημιά χθες το βράδυ στα δέκα μασούρια βρέθηκαν έξι γαμημένα. Δεν είναι πλαστά. Αλλά είναι αριθμημένα. Από την απαγωγή του Παναγόπουλου είναι συγκεκριμένα νούμερα. Αν σου δώσω τέτοια και σε πιάσουν θα γίνει χαμός. Εγώ θέλω να είσαι ασφαλής, δεύτερον δεν θα τα χαλάσεις για λίγο καιρό τα λεφτά, τρίτον όταν περάσει η φασαρία το φλεβάρη λίγα λίγα θα τα κάνουμε χρυσό. Λίγα λίγα όμως, δέκα δέκα, ίκοσι είκοσι θα τα γυρίζουμε σε χρυσό και ότι άλλο θέλεις. Και μετά έξω. αλλά μαζί οι δυο μας.
> Δηλαδή θα πας….. θα ανοίξεις ένα λογαριασμό και μετά θα τα στέλνουμε έξω.
> -Σε ράβδους χρυσού;
> -όχι, πλάκες χρυσού.
>
> -Αυτό εννοώ μωρέ, πλάκες χρυσού.
> -Αλλά σιγά σιγά
> - Τα 6-7 κατοστάρικα είναι ντάξει
> -Ειναι καλά
> -Μαλακίες είναι αλλά
> -Είναι καλά».
Η απάντηση
Για πολιτικές βεντέτες και... σόου κάνει λόγο με ανακοίνωσή του ο Γιώργος Αποστολόπουλος, το πρόσωπο που σύμφωνα με τον Παύλο Χαϊκάλη και τον Πάνο Καμμένο κρύβεται πίσω από την απόπειρα χρηματισμού του βουλευτή. Μία καταγγελία που προκάλεσε θύελλα πολιτικών αντιδράσεων, ρίχνοντας ακόμη πιο βαριά σκιά στο ήδη βαρύ κλίμα ενόψει της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Αποστολόπουλος, ο οποίος νωρίτερα κλήθηκε να καταθέσει στη ΓΑΔΑ, υποστηρίζει ότι τον εμπλέκουν σε πολιτικές βεντέτες που υποκινούνται από δόλια κομματικά συμφέροντα. Χαρακτηρίζει μάλιστα τον Π. Καμμένο, «μανιώδη σόουμαν» και «σκηνοθέτη» αυτού του... σόου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΣΤΗ ΘΗΒΑ

Ο Σύλλογος  «Οι Φίλοι του Βιβλίου» και ο σύλλογος εκπαιδευτικών «Πίνδαρος» ΕΛΜΕ Βοιωτίας σας προσκαλούν με αφορμή το βιβλίο του Κώστα Πούλου «Σιγά τ’ αυγά» εκδ.Μεταίχμιο, στην εκδήλωση για το σχολικό εκφοβισμό τη Δευτέρα 22 Δεκ.2014 και ώρα 6:30μ.μ. στο συνεδριακό κέντρο Θήβας. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι:

Λύγγου Ειρήνη, κοινωνιολόγος: «Σχολικός εκφοβισμός-Ο ρόλος της οικογένειας»

Αλεξάνδρου Δημήτρης, εκπαιδευτικός: «Σχολικός εκφοβισμός Μύθοι και πραγματικότητες».

Πούλος Κώστας, εκπαιδευτικός-Συγγραφέας: Ντροπές και φόβοι, απειλές και ενοχές».

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα ''φτερά'' της πάνω από τα παιδιά με καρκίνο άνοιξε η Πολεμική Αεροπορία

Τα ''φτερά'' της πάνω από τα  παιδιά με καρκίνο που  φιλοξενούνται στο "Σπίτι των Παιδιών" του Συλλόγου "Φλόγα" άνοιξε η Πολεμική Αεροπορία με αφορμή τις εορτές των Χριστουγέννων  και της Πρωτοχρονιάς.
 Συγκεκριμένα αντιπροσωπεία Στελεχών της ΠΑ  συνοδευόμενοι από μέλη οικογενειών και την Ορχήστρα της ΠΑ, πραγματοποίησαν την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2013, επίσκεψη στο "Σπίτι των Παιδιών" του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια "Φλόγα", στο Γουδή. Μοιράστηκαν δώρα στα παιδιά και η Ορχήστρα της ΠΑ έπαιξε και τραγούδησε τα κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια μαζί τους.
Η Διοίκηση του Συλλόγου , οι γονείς και τα φιλοξενούμενα παιδιά ευχαρίστησαν το ΓΕΑ και ευχήθηκαν στους Αεροπόρους ''πάντα καλές προσγειώσεις'' και υγεία σε όλο το προσωπικό της Αεροπορίας.
Και το ΓΕΕΘΑ
 Επίσης τις ημέρες αυτές και το ΓΕΕΘΑ και η ηγεσία του αγκάλιασαν με μια ανθρωπιστική κίνηση αγάπης τα παιδιά της ''Φλόγας'', όπως άλλωστε κάθε χρόνο. Το ΔΣ της Φλόγας ευχαρίστησαν  θερμά την ηγεσία του ΓΕΕΘΑ για την συνεχή συμπαράσταση και ευχήθηκαν κάθε καλό και γεια σε όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μια όμορφη βραδιά στο ΤRΙΚ στα Βάγια





Διαβάστε Περισσότερα »

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία στην Αλίαρτο


Διαβάστε Περισσότερα »

Μειωμένη τιμή ρεύματος ΔΕΗ κατά 54%: Ποιοι το δικαιούνται, τι δικαιολογητικά χρειάζονται

Μειωμένη τιμή ηλεκτρικού ρεύματος έως και κατά 54% σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες προσφέρει η ΔΕΗ.

Στο κοινωνικό τιμολόγιο έχουν ενταχθεί ήδη 600.000 καταναλωτές. Στο τιμολόγιο έχουν δικαίωμα οι πολίτες:
- Χαμηλού εισοδήματος
- Μακροχρόνια άνεργοι
- Γονείς με προστατευόμενα τρία τέκνα
- ΑμεΑ
- Ασθενείς με ανάγκη μηχανικής υποστήριξης

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν με τους εξής τρόπους:

- Ηλεκτρονικά στο www.deddie.gr
- Τηλεφωνικά στο 11770 (αστική χρέωση), καθημερινές από τις 07:00-19:00
- Στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών  

Τα δικαιολογητικά που χρειάζεστε:

- Λογαριασμός ρεύματος
- Προσωπικά στοιχεία:
α) Αριθμός ταυτότητας ή διαβατηρίου
β) ΑΦΜ και ΑΦΜ συζύγου (αν είστε έγγαμος/η)

Τέλος, για πολίτες που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης χρειάζεται επιπλέον ο αριθμός ΑΜΚΑ και βεβαίωση ανάγκης μηχανικής υποστήριξης από νοσοκομείο ή ασφαλιστικό τομέα.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΙ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΕΤΡΙΝΟ ΣΤΑ ΒΑΓΙΑ

    ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΒΑΓΙΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΕΤΡΙΝΟ?ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ?ΘΑ ΧΟΡΕΨΟΥΝ?ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ?ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΙΩΞΗΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΕΙ??ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Η Κα ΘΕΩΝΗ ΚΩΤΣΙΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΝΕΑΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ Κ ΤΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΒΑΓΙΩΝ
Διαβάστε Περισσότερα »

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή στα Βάγια


Με μεγάλη μας χαρά
περιμένουμε μικρά και μεγάλα παιδιά
στη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή που θα γίνει
 την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 17.00
στο νέο Δημαρχείο Βαγίων.
Θα σας περιμένει ο Άγιος Βασίλης με ανυπομονησία!!!
για να σας μοιράσει γλυκά και χαρά
στην παρέα μας θα είναι
η παιδική χορωδία του κατηχητικού με κάλαντα
και οι ΑΜΠΑΡΤΖΑΛΟΙ
με μαγικά, παιδικό παιχνίδι και face-painting.


Με γιορτινή διάθεση
Το Δ.Σ. Συλλόγου Γυναικών 1982

Είσοδος δωρεάν
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς για τον αγώνα Λεβαδειακού- ΠΑΟΚ

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, ανακοινώνει ότι, έπειτα από αίτημα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, εκδόθηκε χθες (18-12-2014), Απόφαση από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Ιωάννη Ανδριανό, σχετικά με τον αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων ¨Π.Α.Ε. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ¨, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της SUPER LEAGUE ΟΠΑΠ, της αγωνιστικής περιόδου 2014 -2015, ο οποίος θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή (21-12-2014) και ώρα 19:30΄ το απόγευμα, στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς.

Σύμφωνα με την Απόφαση αυτή, απαγορεύτηκε η οργανωμένη μετακίνηση οπαδών της Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ στο ανωτέρω Δημοτικό Στάδιο, για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΘΗΒΑΣ



Το Δημοτικό Συμβούλιο Θήβας με την θετική ψήφο των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας και της παράταξης του κ. Χαλβατζή, ενέκρινε την μετατροπή του Περιφερειακού Φορέα διαχείρισης των στερεών αποβλήτων από Σύνδεσμο των επιμέρους τοπικών φορέων σε Ανώνυμη Εταιρία. Στους σκοπούς της Α.Ε. προβλέπονται από την καθαριότητα των κοινοχρήστων χώρων μέχρι την αποκομιδή των απορριμμάτων και από την ανακύκλωση μέχρι την υγειονομική ταφή και την ενεργειακή αξιοποίηση (δηλαδή και την καύση). Επίσης προβλέπεται καθαρά η δημιουργία επιχειρήσεων με κάθε είδους εταιρείες με παρεμφερή σκοπό, γεγονός που κάνει δυνατή την πλήρη ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων.                  
Εάν λάβουμε υπόψη την μέχρι τώρα αρνητική εμπειρία από την πλήρη απουσία έλεγχου της λειτουργιάς της ΔΕΠΟΔΑΘ Α.Ε. από το Δημοτικό Συμβούλιο, από την πλήρη απουσία της κοινωνικής λογοδοσίας στους πολίτες για το κόστος λειτουργίας, για τις αποφάσεις και τον σχεδιασμό της διαχείρισης των απορριμμάτων, φανταζόμαστε πόσο αυτό θα γίνει δυσχερέστερο για την υπό συγκρότηση Α.Ε., που θα είναι υπεύθυνη για την διαχείριση σε  ολόκληρη την Στερεά. Πιστεύουμε ότι ο μόνος λόγος για τη συγκρότηση αυτής της Α.Ε. είναι η συγκέντρωση των αποφάσεων σε ένα όργανο και στην ουσία σε ελάχιστα χέρια.
Όλες οι ουσιαστικές αρμοδιότητες θα ασκούνται από ολιγομελές Δ.Σ. στο οποίο δεν συμμετέχουν όλοι οι Δήμοι. Αυτό το Δ.Σ. εκτός των άλλων αποφασίζει και για το κόστος των προαναφερόμενων υπηρεσιών προς τους Δήμους και μάλιστα με υποχρεωτική είσπραξη.
Εάν λάβουμε επίσης υπόψη την αρνητική εμπειρία της άσκησης των υπηρεσιών από υποστηρικτικές συμβάσεις – εργολάβους και τον σχεδιασμό της σταδιακής αντικατάστασης όλων των δημοτικών δομών καθαριότητας από ιδιωτικών συμφερόντων συμπράξεις, το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων, για τους πολίτες και τους Δημοτικούς προϋπολογισμούς θα εκτιναχθεί.
Το ΑΡΚΘ στο Δημοτικό Συμβούλιο Θήβας, απέρριψε αυτήν την πρόταση που εισηγήθηκε η πλειοψηφούσα παράταξη και στηρίχτηκε από τον κ. Χαλβατζή. Κατέθεσε την πρόταση του για αποκεντρωμένη δημόσια διαχείριση με διαλογή στην πηγή, με κοινωνικό έλεγχο και συμμετοχή και πρότεινε να αναβληθεί η λήψη απόφασης, και να γίνει επαρκής ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας και εξαντλητική συζήτηση των διαφορετικών απόψεων επί αυτού του μεγάλου θέματος, ούτως ώστε να ανευρεθεί η πιο οικονομική, φιλοπεριβαλλοντική και βιώσιμη λύση για την διαχείριση των απορριμμάτων και αν χρειαστεί, για σοβαρά αποκλίνουσες απόψεις, όπως υπάρχουν σήμερα, να αποφασίσουν οι ίδιοι Δημότες μέσω δημοψηφίσματος, το οποίο προβλέπεται από την νομοθεσία για σοβαρά τοπικά προβλήματα. Και αυτή η πρόταση του ΑΡΚΘ, καταψηφίστηκε από τις παρατάξεις των κ. Νικολάου και κ. Χαλβατζή.
 
ΘΗΒΑ 18/12/2014

Διαβάστε Περισσότερα »

Aντιπλημμυρικά έργα σε ρέματα της Βοιωτίας


Υπογραφή σύμβασης για το έργο «Εκτέλεση αντιπλημμυρικών εργασιών σε ρέματα της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας», προϋπολογισμού 975.000 €
Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη άλλη μια σύμβαση για την κατασκευή έργου στην περιοχή μας. Η νέα σύμβαση αφορα την «Εκτέλεση αντιπλημμυρικών εργασιών σε ρέματα της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας», προϋπολογισμού 975.000 €.
Με το υπόψη έργο θα πραγματοποιηθεί ο καθαρισμός των κοιτών και των πρανών ποταμών ή ρεμάτων προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή απορροή των υδάτων αλλά και να προστατευθούν οι παρακείμενες ιδιοκτησίες. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική παρέμβαση η οποία στοχεύει στην αντιπλημμυρική θωράκιση των παραποτάμιων περιοχών της Βοιωτίας.
Οι εργασίες που θα εκτελεστούν είναι ενδεικτικά: καθαρισμός από φερτά υλικά ή απορρίμματα, καθαρισμός της αυτοφυούς βλάστησης (χωρίς όμως την αφαίρεση εδαφικού υλικού από τα πρανή) και κοπή – εκρίζωση δένδρων ευρισκομένων εντός της κοίτης των ποταμών ώστε να μην δημιουργούνται εκτροπές στη ροή των υδάτων. Επίσης θα εκτελεστούν όσες εργασίες κριθούν απαραίτητες κατά την εκτέλεση του έργου σύμφωνα με τις εντολές της επίβλεψης.
Η νέα Περιφερειακή Αρχή συνεχίζει να βαδίζει με σταθερά βήματα και με όραμα και πρόγραμμα υλοποιεί έργα με πολλαπλά οφέλη για τους πολίτες. Οι προβλεπόμενες εργασίες στην Βοιωτία ενισχύουν το αίσθημα ασφάλειας και προστασίας των κατοίκων και των περιουσιών τους, πάντα με σεβασμό προς το περιβάλλον. Με σκληρή και συστηματική δουλειά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αλλάζει και οι πράξεις το αποδεικνύουν. 
Διαβάστε Περισσότερα »

To δελτίο τύπου της Αστυνομίας για το θανατηφόρο τροχαίο στην Αλίαρτο

Χθες, (18-12-2014) περίπου στις 20:10΄το βράδυ, στην 17,5η χ/θ της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας (Αλίαρτος Βοιωτίας), Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 33χρονος ημεδαπός, συγκρούστηκε μετωπικά με Δ.Χ. λεωφορείο που οδηγούσε 55χρονος ημεδαπός.

Από την σύγκρουση, τραυματίστηκε θανάσιμα ο 33χρονος οδηγός του Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου.

Παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής της σορού του θανόντα.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Τροχαίας Λιβαδειάς, για τον προσδιορισμό των συνθηκών του θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος.
 ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΟΠΩΣ ΤΗ ΜΕΤΑΔΩΣΑΜΕ ΧΘΕΣ










Διαβάστε Περισσότερα »

Στο “Δίκτυο φορέων της Βοιωτίας για την Ενδοσχολική Βία” συμμετέχει ο Δήμος Θηβαίων




Στο  “Δίκτυο φορέων της Βοιωτίας για την Ενδοσχολική Βία”, το οποίο συγκροτήθηκε στα πλαίσια του “Παρατηρητηρίου για την Πρόληψη της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού” στη Στερεά Ελλάδα,  συμμετέχει ο Δήμος Θηβαίων με τα μέσα και τις υπηρεσίες που διαθέτει.

Το Δίκτυο πραγματοποίησε την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας την 1η του συνεδρίαση- συγκρότηση, στην οποία παραβρέθηκε εκ μέρους του Δήμου ο Αντιδήμαρχος κ. Σπύρος Κίτσος.

Στην ομιλία του ο κ. Αντιδήμαρχος ανέφερε χαρακτηριστικά τα ακόλουθα :

“Η ενδοσχολική βία, όπως και κάθε μορφής βίας, οφείλει να καταπολεμηθεί, με συλλογικές και συντονισμένες προσπάθειες, πριν εξελιχθεί σε μάστιγα. Ο Δήμος Θηβαίων αναγνωρίζοντας αυτή την ανάγκη, υπέγραψε το πρωτόκολλο συνεργασίας και ως συμβαλλόμενο μέλος θα βοηθήσει με τα μέσα και τις υπηρεσίες που διαθέτει.

Σ' αυτή τη σημαντική και υψηλού επιπέδου πρωτοβουλία, που συσπειρώνει όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες του νομού για έναν κοινό σκοπό, ο Δήμος μας, μετέχει με το επιστημονικό προσωπικό της Υπηρεσίας Πρόνοιας (2 Κοινωνικές Λειτουργούς) , του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας (1 Κοινωνιολόγο, 1 Ψυχολόγο, 1 Νομικό), του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας  “Πρόταση Ζωής” (1 Κοινωνιολόγο, 1 Ψυχολόγο) καθώς και με τις υπηρεσίες της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Θήβας, στις αρμοδιότητες της οποίας περιλαμβάνονται: η πληροφόρηση των δημοτών για θέματα δημόσιας υγείας, η εφαρμογή πολιτικών ή η συμμετοχή σε δράσεις που αποσκοπούν στην υποστήριξη και κοινωνική φροντίδα της βρεφικής, παιδικής και τρίτης ηλικίας, η συμμετοχή σε δράσεις και προγράμματα που στοχεύουν στη μέριμνα, υποστήριξη και φροντίδα ευπαθών κοινωνικών ομάδων και επίσης ο σχεδιασμός και η εφαρμογή προγραμμάτων για την ένταξη ειδικών ομάδων πληθυσμού ( όπως αθίγγανοι, μετανάστες, πρόσφυγες) στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή της τοπικής κοινωνίας”.

(Περισσότερες πληροφορίες για τη σύσταση και τις αρμοδιότητες του δικτύου μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.stop-bullying.gr)
Διαβάστε Περισσότερα »

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ – Αλλαγές στο πρόγραμμα


Σας ενημερώνουμε ότι στο χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα του Δήμου Λεβαδέων έχουν γίνει οι ακόλουθες αλλαγές:
1.    Η εκδήλωση με τίτλο «Τραγουδάμε στο δρόμο» από μουσικά σχήματα του Τροφώνειου Ωδείου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 20:00 στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς αντί του Σαββάτου 20 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 12:00 – 13:00 στον Πεζόδρομο της Μπουφίδου.
2.    Η δραματοποιημένη παρουσίαση του έργου του Α. Παπαδιαμάντη με τίτλο «Στο Χριστό στο Κάστρο» από τον Όμιλο Φίλων Θεάτρου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα: 18:00 στο Δημοτικό Θέατρο Λιβαδειάς (Πλατεία Λάμπρου Κατσώνη) αντί της Κυριακής  21 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 19:00 στο Θολωτό Κρύας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καταβάλλονται οι συντάξεις του ΟΓΑ





Καταβάλλονται σήμερα οι συντάξεις του Ιανουαρίου σε 690.108 δικαιούχους του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ).

Η πληρωμή θα γίνει με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων ή στους λογαριασμούς ΕΛΤΑ που έχουν επιλέξει.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης του ΟΓΑ, η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων μηνός Ιανουαρίου 2015 ανέρχεται στο ποσό των 310.473.773,41 ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πότε και πώς θα γίνονται οι αιτήσεις για το κουπόνι των 230 ευρώ για δωρεάν λάπτοπ ή tablet-Eκτός η Στερεά

Μέσα στις επόμενες ημέρες, πιθανότατα εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται η προκήρυξη από το ΤΕΕ του προγράμματος«Ψηφιακή Αλληλεγγύη» μέσω του οποίου θα χορηγηθούν σε 289.000 δικαιούχους που έλαβαν το Κοινωικό Μέρισμα, δωρεάν λαπτοπ ή τάμπλετ αλλά και σύνδεση στο ίντερνετ για ένα χρόνο.

Η ηλεκτρονική αίτηση που θα κάνουν οι δικαιούχοι θα γίνεται στην ειδική ιστοσελίδα του προγράμματος στο e-inclusion.gr το οποίο όμως ακόμη δεν έχει ενεργοποιηθεί αλλά αναμένεται να ενεργοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Μερίσματος κάτοικοι των οκτώ Περιφερειών της χώρας που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα μπαίνουν στο e-inclusion.gr με τους κωδικούς του Taxisnet θα επιλέγουν το πακέτο με τον εξοπλισμό αλλά και την παροχή Internet που επιθυμούν και θα προμηθεύονται το κουπόνι συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους.  Ο οδηγός του προγράμματος αναλύει όλη την διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι δικαιούχοι της δράσης «Ψηφιακή Αλληλεγγύη»

Οι δικαιούχοι θα παίρνουν στα χέρια τους το κουπόνι αξίας 230 ευρώ με το οποίο θα μπορούν  να αγοράσουν tablet ή laptop.

Ταυτόχρονα, ο κάθε δικαιούχος θα εξασφαλίζει έκπτωση 12 ευρώ τον μήνα μέχρι και τον Οκτώβριο του 2015 για την απόκτηση ή διατήρηση ευρυζωνικής σύνδεσης internet. Τέλος, το πακέτο περιλαμβάνει και 60 ευρώ για εκπαίδευση πάνω στις νέες τεχνολογίες.

Οι δικαιούχοι ανά περιφέρεια κατανέμονται ως εξής:

        Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, με τον εκτιμώμενο αριθμό των ωφελούμενων να ανέρχεται στα 47.506 άτομα
        Θεσσαλία με 52.477 δικαιούχους
        Ήπειρος με 22.588 δικαιούχους
        Δυτική Ελλάδα με 57.702 δικαιούχους
        Ιόνια Νησιά με 13.220 δικαιούχους
        Πελοπόννησος με 40.464 δικαιούχους
        Βόρειο Αιγαίο με 14.753 δικαιούχους και
        Κρήτη με 40.527 δικαιούχους



Διαβάστε Περισσότερα »

Χωρίς αποζημίωση οι παραγωγοί της Κωπαΐδας

Χωρίς αποζημίωση οι παραγωγοί του Κωπαϊδικού Πεδίου για τις ζημιές που υπέστησαν από την καταστροφική χαλαζόπτωση της 15ης Ιουνίου 2014.
Στις 15 Ιουνίου 2014 έντονη χαλαζόπτωση έπληξε το Κωπαΐδικό πεδίο και ιδιαίτερα τις περιοχές του Αγίου Γεωργίου, Αγίου Δημητρίου και Αλιάρτου. Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων οι καλλιέργειες (βαμβάκι, τριφύλλι, καλαμπόκι, σιτηρά που δεν είχαν αλωνιστεί) υπέστησαν τεράστιες ζημιές. Έκτοτε, δύο φορές συνεργεία γεωπόνων του ΕΛΓΑ έχουν επισκεφθεί την περιοχή για να διενεργήσουν ελέγχους και να βγάλουν πορίσματα.
Ωστόσο, στους παραγωγούς δεν έχει γνωστοποιηθεί μέχρι σήμερα κανένα πόρισμα, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις των γεωπόνων. Η ημερομηνία για την επίδοση των πορισμάτων στους αγρότες ορίζεται ασαφώς από τη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στα τέλη Ιανουαρίου 2015, γεγονός, όμως, που προκαλεί δυσκολίες πληρωμής στους παραγωγούς, καθώς, έχοντας εξοφλήσει τις εισφορές τους στον ΕΛΓΑ, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις οφειλές τους απέναντι στους εμπόρους-προμηθευτές. Επιπρόσθετα, οι παραγωγοί φοβούνται ότι τελικά δεν θα αποζημιωθούν και δεν τολμούν να «αχρηστεύσουν» τα χωράφια τους για να σπείρουν τη νέα σοδειά, που όσον αφορά το σιτάρι πρέπει να γίνει έως τις ημέρες των Χριστουγέννων.
Με βάση τα ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να αποζημιωθούν  οι πληγέντες παραγωγοί του Κωπαϊδικού Πεδίου από τη χαλαζόπτωση της 15ης Ιουνίου 2014;

Ο ερωτών βουλευτής
Γιάννης Σταθάς


Διαβάστε Περισσότερα »

"La Mama" το Σάββατο στο Συνεδριακό Αλιάρτου

Διαβάστε Περισσότερα »

Βροχερό το σκηνικό του καιρού

Πρόσκαιρες βροχές θα σημειωθούν την Παρασκευή στη νότια νησιωτική χώρα, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες και στα βόρεια πιθανώς ομίχλες.



Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις στα ανατολικά. Περιορισμένη ορατότητα και πιθανώς ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και το πρωί στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 5 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα νότια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες και πιθανώς ομίχλες στα βόρεια.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: στα βόρεια γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών στα ανατολικά τις πρωινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες και πιθανώς ομίχλες στη Θεσσαλία.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 και στα ανατολικά 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 6 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα περιοριστούν στη βόρεια Κρήτη. Τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: στα βόρεια λίγες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών το πρωί. Στα νότια τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές η καταιγίδες τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες με πιθανότητα ασθενούς βροχής και βαθμιαία γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Πρωινές ομίχλες και περιορισμένη ορατότητα κατά τόπους.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 5 έως 13 βαθμούς κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ποια διαφήμιση ψηφίστηκε ως η καλύτερη της τελευταίας 25ετίας.





 Η γνωστή διαφήμιση της... Nova με τον «Κλεφτοκοτά» και τη φράση «put the cot down …slowly», που έγινε σλόγκαν, ψηφίστηκε από το κοινό ως η καλύτερη διαφήμιση της τελευταίας 25ετίας!

Στο πλαίσιο των 25 χρόνων που διεξάγονται τα Ermis Awards, το κοινό κλήθηκε να ψηφίσει μέσω διαδικτύου την διαφήμιση που θα του μείνει για πάντα.
Υποψήφιες ήταν διαφημίσεις που βραβεύτηκαν κατά την περίοδο 1989-2013, και το κοινό ανέδειξε ως τη καλύτερη διαφήμιση της 25ετίας, τον «Κλεφτοκοτά» της Nova!

Ο «Κλεφτοκοτάς», υλοποιήθηκε το 2006 με την συνεργασία της διαφημιστικής εταιρείας JWT Spot και της εταιρείας παραγωγής ATHENS CENTRAL, σε σκηνοθεσία Γιώργου Λάνθιμου.
Η φράση «put the cot down …slowly» έγινε σλόγκαν, τίτλος σε πολυάριθμα άρθρα και ατάκα σε θεατρικά έργα και σειρές μυθοπλασίας.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ