Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

“ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΞΗΡΟ!”

Χριστόδουλος Ξηρός: Το επιτραπέζιο για όλη την οικογένεια
Με αφορμή τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού στην Ανάβυσσο καθώς και τη φωτογραφία του με τα ξανθά μαλλιά και τα μούσια που δημοσιεύθηκε, η στήλη συγκέντρωσε τα σχόλια σας από facebook & twitter και είναι στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσει το…
“ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΞΗΡΟ!”
freddos.sport24.gr

Ένα επιτραπέζιο παιχνίδι για όλη την οικογένεια:


Bonus για την επόμενη πίστα:






Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

Λευκή... μαγεία στο Νεοχώρι-Δείτε φωτο

 
 
 




 






















Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγωδία στην Eύβοια: Ο 35χρονος ιερέας "έσβησε" από το δριμύ ψύχος! ΒΙΝΤΕΟ

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες για τον αιφνίδιο θάνατο του 35χρονου ιερέα Γεωργίου Τσουνή, ο οποίος ανήμερα της Πρωτοχρονιάς έπαθε ανακοπή καρδιάς εξαιτίας του δριμύ ψύχους στην Στενή...

Ο άτυχος ιερέας διανυκτέρευσε στο σπίτι της γιαγιάς του στην Κάτω Στενή, ώστε το πρωί να μπορέσει να λειτουργήσει την Ενορία του χωριού, όπου ήταν εφημέριος εδώ και πολλά χρόνια. Δυστυχώς την ώρα που περπατούσε μέσα στα χιόνια, τον πρόδωσε η καρδιά του και άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στον Ιερό Ναό, βυθίζοντας σε απέραντη θλίψη όλους όσοι τον γνώριζαν και τον αγαπούσαν.

Να σημειωθεί ότι όπως αναφέρουν άνθρωποι που τον ήξεραν, ο 35χρονος είχε πρόβλημα με την καρδιά του.

Ο π. Γεώργιος ήταν έγγαμος και πατέρας δύο μικρών παιδιών. Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Ιανουαρίου και ώρα 11:00 το πρωί, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Κάτω Στενής.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη ο Χριστόδουλος Ξηρός

Λίγο μετά το μεσημέρι έγινε η συντονισμένη επέμβαση των ανδρών της αντιτρομοκρατικής για τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού στην Ανάβυσσο. Οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής εδώ και τρεις μήνες «χτένιζαν» την περιοχή και τους τελευταίους δύο μήνες, όντως, ο Ξηρός νοίκιασε σπίτι με ψευδή στοιχεία.

Από εκείνη τη στιγμή η παρακολούθηση εντάθηκε και τις τελευταίες ημέρες οι επιχείρηση έγινε πυρετώδης. Οι αστυνομικοί ακολουθώντας την πρακτική «πόρτα-πόρτα» εντόπισαν άμεσα το σπίτι στο οποίο κρυβόταν ο Ξηρός και πλέον ήταν θέμα χρόνου να τον συλλάβουν. Το Σάββατο 3 Ιανουαρίου, σχεδόν ένα χρόνο από τη στιγμή που δεν επέστρεψε ποτέ από την άδεια που του είχε χορηγηθεί, κρίθηκε ως κατάλληλη ημερομηνία για να προχωρήσουν στη σύλληψή του. Για την επιχείρηση χρειάστηκε να προκαλέσουν ένα «μαϊμού» δυστύχημα που έγινε μπροστά στον Ξηρό την ώρα που αυτός έβγαινε από το σπίτι του και ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί στο ποδήλατό του.

 

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο Ξηρός αιφνιδιάστηκε και δεν προέβαλλε καμία αντίσταση. Αντίθετα φέρεται να είπε: «Τελείωσε, είμαι ο Χριστόδουλος Ξηρός». Πάνω του έφερε ένα όπλο που στη θαλάμη του είχε ήδη μια σφαίρα και άλλες 13 στη γεμιστήρα. Η εμφάνισή του δεν είχε καμία σχέση με ό,τι γνωρίζαμε, καθώς είχε μακριά ξανθιά μαλλιά, μούσι και γυαλιά. Οι κάτοικοι που τον έβλεπαν λένε πως έμοιαζε με άστεγος και ήταν πάντα μοναχικός. Πάντως στην ενημέρωση που έκανε ο αρχηγός της αστυνομίας Δημήτρης Τσακνάκης επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι ο Ξηρός ετοίμαζε μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.




Συγχαρητήρια από Κικίλια

Μόλις λίγα λεπτά μετά τη γνωστοποίηση της είδησης για τη σύλληψη του τρομοκράτη Χριστόδουλου Ξηρού, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας συνεχάρη την Ελληνική Αστυνομία, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

Διαβάστε Περισσότερα »

O Kαθηγητής καρδιολογίας Παύλος Τούτουζας στο Συνεδριακό Αλιάρτου

                                «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ»
 
                                               ΕΔΡΑ ΑΛΙΑΡΤΟΣ

                                        ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

                                ΔΗΜΟΣ                                          ETAIΡΕΙΑ
                     ΑΛΙΑΡΤΟΥ- ΘΕΣΠΙΕΩΝ                ΒΟΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ       
(συνεργασία με το «Κοινόν των Βοιωτών για τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον»)   

                                        ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
                                                          ΟΜΙΛΙΑ
                        «Η ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ 20ο &  21ο ΑΙΩΝΑ»
                              ΟΜΙΛΗΤΗΣ:

                                        
Το Ελεύθερο Λαϊκό Πανεπιστήμιο  βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι  το Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015 και ώρα  5.30 μ.μ.  στο συνεδριακό κέντρο του δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων, θα μιλήσει ο διαπρεπής συμπατριώτης μας, καθηγητής καρδιολογίας κ. Παύλος Τούτουζας, με θέμα: «Η ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ 20ο & 21ο ΑΙΩΝΑ». Είναι ο αρμοδιότερος για θέματα καρδιολογίας που ενδιαφέρουν απόλυτα μικρούς και μεγάλους, γιατί όπως αναφέρει μια σοφή ρήση του λαού μας, ‘’Περισσότερο από όλα όσα πρέπει να φυλαχτούν, προφύλασσε την καρδιά σου γιατί από αυτήν αναβλύζουν οι πηγές της ζωής’’.

                                                 Με τιμή
Ο Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων        Ο Πρόεδρος της Εταιρ. Βοιωτ. Μελ.
   Γεώργιος Ντασιώτης                                   Νικόλαος Κόλλιας
                                                  
Για πληροφορίες:
Βιβλιοθήκη Λεονταρίου: κ. Κων/να  Σταθακοπουλου Χατζή τηλ 6979244836
 Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων:     κ. Τσιωλη Σταυρουλα τηλ 6976728560


ΠΑΥΛΟΣ ΤΟΥΤΟΥΖΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Τρεις συλλήψεις στη Λιβαδειά για μικροποσότητες ναρκωτικών

 Συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί στη Λιβαδειά, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθησαν, χθες (02-01-201 5 ) το πρωί στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς της Α΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Βοιωτίας, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς στους 21χρονους, βρέθηκε να κατέχουν από κοινού και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτός εκλογικών καταλόγων 100.000 18άρηδες...



    Τι ισχύει για ετεροδημότες, κατοίκους εξωτερικού και ενστόλους.


Εκτός εκλογικών καταλόγων και δίχως δυνατότητα ψήφου στις 25 Ιανουαρίου θα μείνουν όσοι 18άρηδες δεν έχουν καταθέσει σχετική δήλωση έως ..τις 31 Οκτωβρίου 2014.

Ετσι γύρω στα 100.000 πρόσφατα ενήλικες, παρότι πληρούν τις ηλικιακές προϋποθέσεις για το δικαίωμα της άσκησης ψήφου θα εξαιρεθούν από αυτό καθώς δεν προλαβαίνουν να ενταχθούν στους εκλογικούς καταλόγους.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει τι ισχύει για τους ετεροδημότες, τους κατοίκους εξωτερικού και τους ενστόλους για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.

Συγκεκριμένα, το ΥΠΕΣ κάνει γνωστό ότι η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των ετεροδημοτών, στον τόπο διαμονής τους, κατά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, θα γίνει σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην εκλογική νομοθεσία, δηλαδή όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους των ετεροδημοτών, αλλά και όσοι είχαν υποβάλει αίτηση εγγραφής τους μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2014.

Σημειώνεται ότι δεν καταχωρούνται εγγραφές στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους με βάση τις αιτήσεις ετεροδημοτών που υποβλήθηκαν μετά την 31η Οκτωβρίου 2014.

Οι εκλογείς αυτοί, δηλαδή, στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 θα ψηφίσουν στον τόπο εγγραφής τους.

Επισημαίνεται δε ότι για τους έλληνες εκλογείς κατοίκους εξωτερικού, αλλά και για όσους την ημέρα της ψηφοφορίας θα είναι εκτός Ελλάδος, σε οποιαδήποτε χώρα, δεν προβλέπεται τρόπος άσκησης του εκλογικού δικαιώματος από το σημείο που θα βρίσκονται.

Επίσης, με εγκύκλιό του, το υπουργείο Εσωτερικών κάνει γνωστή τη δυνατότητα εγγραφής σε ειδικούς καταλόγους όσων εργάζονται σε σώματα ασφαλείας.

Στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι θα πρέπει να ακολουθηθούν συγκεκριμένες διαδικασίες και να πληρούνται ειδικά κριτήρια προκειμένου να εγγραφούν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους οι υπηρετούντες στις ένοπλες δυνάμεις, στο Λιμενικό Σώμα, στην Ελληνική Αστυνομία και το Πυροσβεστικό Σώμα.

Οι στρατιωτικές μονάδες και τα λοιπά σώματα, υποχρεούνται να τηρούν και να ενημερώνουν συνεχώς καταστάσεις των υπηρετούντων σε αυτές.

Οι καταστάσεις θα χρησιμοποιηθούν ως ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι, βάσει των οποίων οι εγγεγραμμένοι σ' αυτούς θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές στον τόπο που υπηρετούν.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΡΗΓΙΝΟΥ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ-ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΪΒΑΛΙ – ΣΜΥΡΝΗ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΡΗΓΙΝΟΥ
ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
7 / ΗΜΕΡΗ
ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΑΪΒΑΛΙ – ΣΜΥΡΝΗ
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ
ΙΕΡΟΥΡΓΟΥΝΤΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ
κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ
Αναχώρηση: 03/02/2015
ΤΗΛ: (22610) 80088 - 22057
ΑΓΙΟΥ ΒΟΥΚΟΛΟΥ,
Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΝΤΕΟ που ΣΟΚάρει: ΜΑΝΙΑΚΗ Ρωσίδα πάτησε ΓΡΙΟΥΛΑ για…μια ΓΡΑΤΖΟΥΝΙΑ!!


Η 37χρονη ανέφερε ότι δεν είδε την 67χρονη, ωστόσο, οι εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας την διέψευσαν
Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους αυτό που έκανε μια γυναίκα ...


από τη ρωσική πόλη Αλντάνπροκειμένου να εκδικηθεί μια ηλικιωμένη και «ενοχλητική» γειτόνισσά της.


Κι όμως, όπως φαίνεται στο παρακάτω σοκαριστικό βίντεο, η 37χρονη γυναίκα πάτησε τέσσερις φορές με το αυτοκίνητό της την άτυχη ηλικιωμένη, διότι εκείνη άθελά της γρατζούνισε το όχημά της!

Η 37χρονη ανέφερε ότι δεν είδε την 67χρονη, ωστόσο, οι εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας γειτονικού σπιτιού την διέψευσαν.

Στο βίντεο απεικονίζεται αρχικά η ηλικιωμένη να βγαίνει από το σπίτι της ένα μπολ με τροφή για τις κότες της, ωστόσο, την ώρα που διασχίζει το δρομάκι φαίνεται να ακουμπάει το αυτοκίνητο της γυναίκας.

Τότε η 37χρονη καταγράφεται από τις κάμερες να βγαίνει από το όχημά της, να βλέπει τη γρατζουνιά, να ορμάει στην ηλικιωμένη και να την ρίχνει στο χιόνι.

Στη συνέχεια, βγαίνει ξανά από το όχημα και φαίνεται να κλωτσά την γειτόνισσά της η οποία, πιθανότατα λόγω του χιονιού, δεν τραυματίστηκε σοβαρά!

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές αναμένεται να ασκήσουν διώξεις εναντίον της 37χρονης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Από 27 έως 29 Ιανουαρίου η κατάταξη στον Στρατό Ξηράς




Αφορά τους στρατεύσιμους της 2015 Α ΕΣΣΟ που δεν έτυχαν αναβολής για λόγους υγείας
Λόγω της προκηρύξεως βουλευτικών εκλογών στις 25 Ιανουαρίου, οι στρατεύσιμοι που καλούνται να καταταγούν στο Στρατό Ξηράς με τη 2015 Α ΕΣΣΟ και δεν εμπίπτουν στην κατηγορία των καλουμένων που έτυχαν αναβολής για λόγους υγείας, θα πρέπει να παρουσιασθούν στα κέντρα κατάταξης στο διάστημα από 27 έως 29 Ιανουαρίου, αντί της περιόδου 19-21 του μηνός όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού, οι αναγραφόμενες στα δελτία κατάταξης που έχουν ήδη εκδοθεί, ημερομηνίες κατατάξεως αντιστοιχίζονται αυτοδικαίως -χωρίς να απαιτείται η αλλαγή τους από στρατιωτική αρχή- ως ακολούθως:

Α) Η 19η Ιαν 2015 με την 27η Ιαν 2015

Β) Η 20η Ιαν 2015 με την 28η Ιαν 2015

Γ) Η 21η Ιαν 2015 με την 29η Ιαν 2015

Στις 12 και 13 Ιανουαρίου, όπως ίσχυε, καλούνται να καταταγούν όσοι κατά το παρελθόν έτυχαν αναβολής για λόγους υγείας.

Περισσότερες πληροφορίες για τα Κέντρα Κατάταξης, τις ακριβείς ημερομηνίες και τις υποχρεώσεις αυτών που καλούνται για κατάταξη, παρέχονται από τις κατά τόπους Στρατολογικές Υπηρεσίες καθώς και στην ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου Στρατού, www.army.gr, στην ενότητα «Κατάταξη».
Διαβάστε Περισσότερα »

Πόσα θέλεις για να βγεις βουλευτής;

Εξαρτάται από το κόμμα και την εκλογική περιφέρεια. Στη Δράμα, ας πούμε, το πας όπως το φεστιβάλ κινηματογράφου: μικρού μήκους. Στη Β' Αθηνών θέλεις υπερπαραγωγή. Βέβαια τα τελευταία χρόνια είδαμε ότι τα λεφτά δεν φέρνουν πάντα την επιτυχία. Ένα ολόκληρο κόμμα (ΑΝ.ΕΛ), αλλά και αρκετοί υποψήφιοι είχαν ως αφετηρία την κοινωνική δικτύωση. Αυτή είναι μία εξαίρεση που κάποια στιγμή θα γίνει κανόνας. Μέχρι εκεί, όμως, υπάρχει δρόμος που θα σκαφτεί από τα παπούτσια των υποψηφίων βουλευτών.

«Η προεκλογική περίοδος είναι τόσο μικρή, ώστε δεν υφίσταται η έννοια της καμπάνιας» μου εξηγεί γνωστός επικοινωνιολόγος. Αυτό είναι καλό για τις μικρές τσέπες, ειδικά στις μεγάλες περιφέρειες. Και εγώ εκεί κόλλησα, με τις μεγάλες περιφέρειες. Τι σημαίνει να είσαι υποψήφιος στη Β' Αθηνών; Ο νόμος θέτει μερικούς αφελείς περιορισμούς στο ύψος των δαπανών, κάπου στις 130.000 ευρώ ανά υποψήφιο, δηλαδή σχεδόν οι βουλευτικοί μισθοί ενός έτους. Εννοείται ότι κανένας δεν παίρνει στα σοβαρά τα όρια αφού ο έλεγχός τους είναι το ίδιο αποτελεσματικός με τις δηλώσεις «πόθεν έσχες». Στον παλιό κόσμο της ευημερίας, οι μεγάλες τσέπες και οι ισχυροί μηχανισμοί κέρδιζαν έδρες. Τώρα μπορεί να έχεις χρήμα, να διαθέτεις ανθρώπους και γραφεία, αλλά να σε έχουν σιχαθεί οι ψηφοφόροι. Εννοείται ότι πέρα από το πρόσωπο του υποψηφίου σωτήρα, σημασία έχει το κόμμα με το οποίο κατέρχεται στον στίβο. Όπως μου εξηγούν, το κόμμα προσδιορίζει και το είδος του προεκλογικού αγώνα. «Αν κατεβαίνεις με το ΠΑΣΟΚ του 4% δεν έχει νόημα να βγεις στις λαϊκές. Θα χάσεις τον χρόνο σου για να μιλήσεις στο 4% των ανθρώπων, αν υποθέσουμε ότι τους βρίσκεις. Αντιθέτως, αν είσαι ΣΥΡΙΖΑ ή Νέα Δημοκρατία, είσαι υποχρεωμένος να βγεις με τα πόδια στον δρόμο.».

Εντάξει, θα βρω κόμμα και θα δω τι θα κάνω. Τηλεφώνησα σε γνωστή εταιρία πολιτικής επικοινωνίας και ζήτησα την υποστήριξή τους για τη Β' Αθηνών. Τι θα μου δώσουν; «Θα βρούμε σημεία πολιτικών θέσεων, θα σας γράψουμε δύο-τρεις ομιλίες, δύο άρθρα, θα φτιάξουμε φυλλάδια και, φυσικά, θα ορίσουμε τους άξονες της εκστρατείας.». Φιλική τιμή, πέντε χιλιάρικα. Όχι, δεν περιλαμβάνονται υπηρεσίες social media. Αυτά πια τα αναλαμβάνει «ένα παιδί από το γραφείο» ή ο ίδιος ο υποψήφιος, για αυτό και βλέπουμε όλα τα χαριτωμένα στο timeline. Tέλος πάντων, θα τυπώσω φυλλάδια, θα αγοράσω βάση δεδομένων και μαζικά SMS και θα φτάσω εύκολα και γρήγορα στο δεκαχίλιαρο. Αν δεν έχω καλούς φίλους, θέλω καλά γραφεία. Πόσα θα νοικιάσω; Θέλω κόσμο να κάνει τηλεφωνήματα; Να μοιράσει φυλλάδια; Πόσα πάρτι του χιλιάρικου θα κάνω; Ομιλίες; Θα βάλω καταχωρίσεις στις εφημερίδες που διαβάζουν οι ηλικιωμένοι ψηφοφόροι (να μου γράψουν και κανένα παραπολιτικό), αλλά θα φτιάξω και κάτι για το internet. Και, τελικά, πόσα «μαύρα» θα δώσω κάτω από το τραπέζι σε μηχανισμούς προβολής; Πολλά. Διότι από τότε που μπήκε το πλαφόν στις δαπάνες, αυξήθηκαν τα «μαύρα».

Όσο και αν παιδεύτηκα, δεν κατάφερα να δημιουργήσω ένα οικονομικό προφίλ το οποίο να ταιριάζει σε όλους. Ξέρω άνθρωπο που θα είναι υποψήφιος στη Β' Αθηνών και θα ξοδέψει δέκα χιλιάρικα, ποντάροντας στην αναγνωρισιμότητά του. Άλλα τόσα θα δώσει υποψήφιος στην Α' Θεσσαλονίκης που επενδύει τις προσδοκίες του στα πάρτι των φίλων του. Υπάρχει υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Αθηνών που λέει ότι δεν χρειάζεται να ξοδέψει φράγκο καθώς στο κόμμα λειτουργούν, ακόμα, κατευθυντήριες γραμμές. Και υπάρχουν άλλοι που αισθάνεσαι ότι είναι μηχανές που κόβουν χρήμα. Για το καλό της πατρίδας, πάντα
protagon.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Βρείτε από πού κατάγεστε πληκτρολογώντας μόνο το επώνυμό σας

Μια εφαρμογή στο διαδίκτυο μας δείχνει πού κατοικούν οι περισσότεροι συνεπώνυμοί μας και, κατ' επέκταση, ποιος είναι ο πιθανός τόπος καταγωγής μας.

Η εφαρμογή αυτή έχει γίνει viral στο διαδίκτυο, αφού με ένα απλό κλικ μπορεί κάποιος να βρει τις ρίζες του.

Πατήστε εδώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βελτίωση του καιρού -Ανεβαίνει η θερμοκρασία

Η ηλιοφάνεια, αλλά και η άνοδος της θερμοκρασίας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού το Σάββατο, στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Παγετός θα σημειωθεί, κατά τόπους ισχυρός, νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: αρχικά νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και λίγα χιόνια στα ορεινά κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που μέχρι το απόγευμα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 βαθμιαία τοπικά 6 και πρόσκαιρα στο Θερμαϊκό 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στα ανατολικά αρχικά νοτιοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -5 (μείον 5) έως 7 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από -16 (μείον 16) έως 1 βαθμό Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: στα βόρεια το πρωί νεφώσεις, βαθμιαία αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα θα αυξηθούν.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 2 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και μετά το μεσημέρι στα ανατολικά και βόρεια πρόσκαιρα 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -2 (μείον 2) έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία από -5 (μείον 5) έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές και λίγα χιονιά στα ορεινά της βόρειας Κρήτης που βαθμιαία θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες.
Άνεμοι: στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: στα βόρεια από 2 έως 8 και στα νοτιά από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 1 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια από -2 (μείον 2) έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Θα υπάρχουν όμως και διαστήματα ηλιοφάνειας κυρίως μετά το μεσημέρι.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Θερμαϊκό τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από -03 (μείον 3) έως 5 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΛΙΑ ΖΑΝΝΗ- ΠΑΝΟΣ ΡΟΖΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

“Παρουσίαση του φωτογραφικού έργου της Λίας Ζαννή

και του Πάνου Ροζάκη

στη Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς”



Την Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 7:00 μ.μ στην αίθουσα της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς θα έχουμε την τιμή να φιλοξενήσουμε τους φωτογράφους Λία Ζαννή και Πάνο Ροζάκη οι οποίοι θα παρουσιάσουν το έργο τους. Μετά το πέρας της παρουσίασης θα ακολουθήσει εποικοδομητική συζήτηση για την τέχνη της φωτογραφίας καθώς και ανάλυση του έργου των φωτογράφων.

 Η Λία Ζαννή γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Με τη φωτογραφία ασχολείται από το 1988, οπόταν και γράφτηκε στον Φωτογραφικό Κύκλο. Έχει συμμετάσχει σε όλες τις ομαδικές εκθέσεις τού «Κύκλου» και έχει εκθέσει επανειλημμένως τη δουλειά της σε ατομικές εκθέσεις στον «Φωτοχώρο» και αλλού. Από την «Μικρή Σειρά» του Φωτοχώρου έχει κυκλοφορήσει μονογραφία της με τίτλο «Στη χώρα των παιδιών».

Ο Πάνος Ροζάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Σπούδασε φωτογραφία στη Σχολή Focus και στον Φωτογραφικό Κύκλο. Εργάζεται ως καθηγητής φιλόλογος. Το 1997 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Φωτοχώρος» λεύκωμα του με τίτλο «Περίπατοι» .  Έχει κάνει αρκετές ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε όλες τις ομαδικές εκθέσεις του «Κύκλου» . Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται εκτός Αθηνών, σε ένα απομακρυσμένο νησί του Ανατολικού Αιγαίου.







Είσοδος ελεύθερη

Τηλέφωνο για πληροφορίες:  6945894332 (Λεμονής Γιάννης)


Χορηγός επικοινωνίας: fmag - photography fan/magazine - http://www.fmag.gr



Για το Δ. Σ. της Φ. Λ. Λιβαδειάς

Ο   Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ                                                   H   Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ε Α Σ



 Ιωάννης Λεμονής                                                        Μίχου Μαρία    


Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινάμε από την Λιβαδειά

Ο υποψήφιος βουλευτής Βοιωτίας, κ. Γιάννης Καράμπελας, σας προσκαλεί την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 20:30 στο Συνεδριακό Κέντρο στην Κρύα.
Πιστός στην αμφίδρομη σχέση μεταξύ του πολιτικού και των πολιτών, θα προχωρήσει στον απολογισμό του κοινοβουλευτικού του βίου ενώ θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση για τις προκλήσεις και προοπτικές της επόμενης μέρας.
Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη και ιδιαίτερα τιμητική.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ