Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας τη Δευτέρα. Πού θα χιονίσει


Χαλάει και πάλι ο καιρός, με τσουχτερό κρύο και ισχυρούς ανέμους. Χιόνια τα ορεινά και ισχυρές καταιγίδες

Επιδείνωση του καιρού αναμένεται από τη Δευτέρα 05/01. Στα κεντρικά και τα νότια της χώρας προβλέπονται τοπικές βροχές και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα πρόσκαιρες καταιγίδες, ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και βαθμιαία στα νότια ημιορεινά που κατά τη διάρκεια της ημέρας θα ενταθούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5-7 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση από τα βόρεια.

Δείτε πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία, σε κάθε περιοχή


Στην Μακεδονία και στην Θράκη θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις, σποραδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων στα ορεινά.

Στα νησιά του Ιονίου στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις με καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα ορεινά.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο νεφώσεις με σποραδικές βροχές στο νότια και χιόνια στα ορεινά και βαθμιαία σε ημιορεινές περιοχές.

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες νεφώσεις με σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στην ορεινή Κρήτη.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με σποραδικές βροχές στα νότια και από το απόγευμα χιόνια στα βορειότερα νησιά.

Στην Αττική νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιόνια θα πέσουν στην Πάρνηθα και βαθμιαία στα υπόλοιπα ορεινά ενώ το βράδυ πιθανόν να χιονίσει και στα βόρεια προάστια. Στην Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΘΕΣΠΙΕΩΝ ΤΩΝ ΑΚΡΑΙΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Μετά από το ακραίο καιρικό φαινόμενο, με ισχυρή χιονόπτωση και παγετό που έπληξε (και) το Δήμο μας, ενημερώνουμε τους Δημότες ότι, η πρόσβαση σε όλα τα διαμερίσματα και τα κεντρικά δίκτυα  του Δήμου μας είναι εφικτή. Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή λόγω του όγκου του χιονιού που βρίσκεται στους δρόμους, αλλά και του πιθανού παγετού.
Καθ’όλη τη διάρκεια του φαινομένου (από την Τρίτη 30-12-2014) τεράστιες ποσότητες χιονιού σε πολλά σημεία, (ακόμη και εντός των οικισμών πάνω από δύο μέτρα),αλλά και ισχυρού παγετού, δημιούργησαν ανυπέρβλητα προβλήματα, με κυριότερο την αδυναμία απομάκρυνσης του χιονιού από τους δρόμους εντός των οικισμών λόγω του ανάγλυφού τους.
Αποκλείστηκαν τα κεντρικά οδικά δίκτυα και οι τοπικές κοινότητες Ευαγγελίστριας, Θεσπιών, Μαυρομματίου, Λεονταρίου, Άσκρης και Νεοχωρίου, ενώ στις υπόλοιπες, όπως και στην έδρα του Δήμου υπήρξαν μεγάλα προβλήματα, στα οποία όμως απαιτούνταν η παρουσία του Δήμου με καθαρισμούς δρόμων, απομάκρυνσης σπασμένων δέντρων κ.τ.λ. 
Αποκλείστηκαν επίσης δεκάδες Ποιμνιοστάσια και πτηνοτροφικές μονάδες, καθώς και οι Ιερές Μονές της περιοχής. Υπήρξε διακοπή ηλεκτροδότησης-υδροδότησης στην Δημοτική ενότητα Θεσπιών για 16 ώρες περίπου.
Εγκλωβίστηκαν δεκάδες οδηγοί με τα οχήματά τους, οι οποίοι χρειάστηκαν βοήθεια που τους δόθηκε.
Σε όλα αυτά ο Δήμος, με τα μηχανήματα και τους χειριστές, καθώς και το πολιτικό του προσωπικό (Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι τοπικών Κοινοτήτων), σε συνεργασία με την πολιτική προστασία, ήταν παρών συνεχώς και αδιαλείπτως, δίνοντας λύσεις σύμφωνα με την ιεράρχηση που απαιτούσαν οι συνθήκες.
Αυτή η ιεράρχηση προβλέπει:
•    Την ασφάλεια των ανθρώπων που χειρίζονται τα μηχανήματα και εργάζονται σε αντίξοες και απρόβλεπτες συνθήκες.
•    Την διάνοιξη και διατήρηση του κεντρικού οδικού δικτύου των οικισμών.
•    Την προτεραιότητα σε απεγκλωβισμό ανθρώπων με σοβαρά προβλήματα (νεφροπαθείς,ΑμΕΑ,κτλ),καθώς και εκείνων που βρίσκονται στους δρόμους (χωρίς αλυσίδες κτλ)
•    Την προστασία των κοινωφελών υποδομών (ύδρευση, ηλεκτροδότηση κτλ) και την παροχή οποιασδήποτε συνδρομής απαιτείται γι αυτό το σκοπό.
•    Και τέλος την διάνοιξη των εσωτερικών δρόμων  των οικισμών.
Όλα αυτά έγιναν και αποτέλεσαν μια τιτάνια προσπάθεια του προσωπικού του Δήμου που υπερέβαλε εαυτόν και  μαζί με εθελοντές δημότες, έφεραν σε απίστευτα σύντομο χρόνο για το μέγεθος του προβλήματος, αίσιο αποτέλεσμα.
Η Δημοτική Αρχή Ουδέποτε αρνήθηκε εθελοντική προσφορά κανενός και πολύ περισσότερο της αντιπολιτευόμενης παράταξης  «Λαϊκή Συσπείρωση», αλλά και ουδέποτε δέχτηκε συγκεκριμένη πρόταση, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη αυτή.
Αν η πρόταση αφορούσε αυτό που ο   αρχηγός της ζήτησε και έλαβε αρνητική απάντηση, να του δοθεί δηλαδή μηχάνημα του Δήμου, δεδομένου ότι και ο ίδιος είναι συνταξιούχος χειριστής, τότε επισημαίνουμε και δια του παρόντος δελτίου ότι τα μηχανήματα του Δήμου τα χειρίζονται επαρκώς οι υπάλληλοί του, όπως επίσης ότι η πολιτική ηθική, αλλά και η  άσκηση της διοίκησης  από την παρούσα Δημοτική Αρχή, δε μας επιτρέπει να συμβάλλουμε στο να  μετατραπεί η «Λαϊκή Συσπείρωση» σε «Λαϊκιστική Συσπείρωση»

Ο Δήμαρχος
Γεώργιος Π.Ντασιώτης


Διαβάστε Περισσότερα »

Ιερέας απατεώνας απο τη Βοιωτία τάζει δάνεια από τράπεζες του εξωτερικού και παίρνει χρήματα από τα θύματα



 «Μας έλεγε ότι είναι το δεξί χέρι του Αρχιεπισκόπου και ότι έχει ραντεβού με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας... », λέει ένα από τα θύματα του απατεώνα ιερέα στο LamiaReport.

Ο λόγος για έναν 49χρονο ιερέα από τη Βοιωτία ο οποίος σύμφωνα με τα όσα θα ακούσετε στα βίντεο που ακολουθούν, φέρεται να είναι απατεώνας με δίπλωμα, αφού έχει καταφέρει να "δαγκώσει" αρκετά θύματα, από τη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία, τη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές.

Ο πανούργος ρασοφόρος υποσχόταν δάνεια 150.000 ευρώ μέσα από offshore εταιρεία που θα τους έφτιαχνε στη Βουλγαρία και αφού τους παρουσίαζε μαϊμού γραφεία και συνεργάτες στη γειτονική χώρα, τους αποσπούσε τμηματικά διάφορα ποσά για τα "έξοδα" της δημιουργίας της εταιρείας και του φακέλου για το δάνειο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας είναι ενημερωμένη για τις δραστηριότητες του ιερέα, ο οποίος φέρεται να έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές.

Δείτε τι είπαν δυο από τα θύματά του στο Δημήτρη Κωνσταντόπουλο: Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη και ακούστε περισσότερες λεπτομέρειες για την απίστευτη δράση του ιερέα από ενορία της Βοιωτίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι αλλάζει στις άδειες οδήγησης μοτοποδηλάτων: Εως τις 18 Ιανουαρίου η αντικατάσταση

Στις 18 Ιανουαρίου λήγει η προθεσμία για την αντικατάσταση του διπλώματος οδήγησης μοτοποδηλάτου, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών.

Στους περίπου 500.000 κατόχους είχε δοθεί διετής προθεσμία η οποία λήγει τις προσεχείς ημέρες, ενώ, η αλλαγή διπλώματος είναι υποχρεωτική.

Οι κάτοχοι των παραπάνω αδειών οδήγησης οφείλουν, εφόσον επιθυμούν να οδηγούν μοτοποδήλατο μετά τις 18-1-2015, να αντικαταστήσουν το έντυπο της άδειας οδήγησής τους, απευθυνόμενοι στην Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών του τόπου κατοικίας τους ή σε οποιοδήποτε ΚΕΠ πληρώνοντας παράβολο αξίας 30 ευρώ.

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να έχουν μαζί τους οι πολίτες είναι τα εξής:

    Φωτοτυπία άδειας μοτοποδηλάτου
    Αίτηση - Υπεύθυνη δήλωση
    Αντίγραφο Δελτίου Ταυτότητας
    Φωτογραφία τύπου διαβατηρίου



Διαβάστε Περισσότερα »

Εικόνες απο τα χιονισμένα Βάγια

 








Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτοκτόνησε 50χρονος στο Μάζι Αλιάρτου

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες  του Permissospress 50χρονος άντρας αυτοκτόνησε στο Μάζι Αλιάρτου.
Νεότερα
Ο 50χρονος  βρέθηκε νεκρός σήμερα στη μία περίπου το μεσημέρι στην κουζίνα του σπιτιού του απο γείτονες, αφού είχε βάλει τέλος στη ζωή του με ένα πιστόλι.Ο άτυχος άνδρας έμενε μόνος του και αντιμετώπιζε ψυχολογικά  προβλήματα.Αύριο θα γίνει η ιατροδικαστική εξέταση στη Λαμία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτή είναι η συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού που αναζητεί η αστυνομία

 Την μυστηριώδη γυναίκα-συνεργό του Χριστόδουλου Ξηρού αναζητεί πλέον η ΕΛ.ΑΣ μετά τη σύλληψη του καταζητούμενου το απόγευμα του Σαββάτου.

Στη γιάφκα της Αναβύσσου βρέθηκε ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας το φέρει το όνομα Ελένη Μελανή, ενώ, η φωτογραφία δεν είναι εκείνη της πραγματικής κατόχου της ταυτότητας, αλλά της συνεργού του «Μανώλη» της 17Ν.

Η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα την ταυτότητα αναζητώντας περαιτέρω πληροφορίες για τη γυναίκα.

Αυτή, ωστόσο, είναι το δεξί χέρι του τρομοκράτη, ενώ φέρεται να τον επισκεπτόταν στο κρησφύγετό του.
iefimerida.gr



Διαβάστε Περισσότερα »

Έπεσε..πολύ χιόνι στις Θεσπιές-φωτο












Διαβάστε Περισσότερα »

ΘΗΒΑ: ΕΚΛΕΨΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΦΟΡΤΩΤΗ

Συνελήφθη άμεσα 34χρονος ημεδαπός, για κλοπή μηχανήματος έργων από περιοχή της Θήβας

Κατασχέθηκαν το ανωτέρω μηχάνημα (τύπου bob – cat ), αξίας (27.000) ευρώ, το οποίο αποδόθηκε στην ιδιοκτήτρια εταιρεία, καθώς και ένα αντικλείδι (πασπαρτού)

Συνελήφθη, χθες (03-01-2015) το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή του Αμπελοχωρίου Θηβών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 34χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή τροχοφόρου.

Ειδικότερα χθες απογευματινές ώρες, ο 34χρονος αφαίρεσε ένα μηχάνημα έργων (φορτωτής τύπου bob – cat ), το οποίο ανήκει σε τεχνική εταιρεία και ήταν σταθμευμένο σε περιοχή της Θήβας.

Η κλοπή καταγγέλθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, αστυνομικοί του οποίου μετά από άμεσες αναζητήσεις, εντόπισαν τον 34χρονο να οδηγεί το ανωτέρω μηχάνημα στην ευρύτερη περιοχή του Αμπελοχωρίου.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν το προαναφερόμενο μηχάνημα, αξίας (27.000) ευρώ, το οποίο αποδόθηκε στην ιδιοκτήτρια εταιρεία, καθώς και ένα αντικλείδι (πασπαρτού), το οποίο χρησιμοποίησε ο 34χρονος για να θέσει σε λειτουργία το μηχάνημα.

Την έρευνα και την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Καταβλήθηκε η πρώτη δόση της εξισωτικής αποζημίωσης σε αγρότες και κτηνοτρόφους




Την πρώτη δόση ύψους 40% της εξισωτικής αποζημίωσης του 2014 σε γεωργούς και κτηνοτρόφους των ορεινών και των μειονεκτικών περιοχών κατέβαλε στις 31 Δεκεμβρίου το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Καρασμάνη…

το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει ήδη εξασφαλίσει το σύνολο των αναγκαίων πιστώσεων, ύψους 126.000.000 ευρώ, που καλύπτει πλήρως και στο ακέραιο τις πληρωμές όλων των δικαιούχων αγροτών, η εξόφληση των οποίων με τα ποσά που δικαιούνται και τους αναλογούν θα γίνει στην επόμενη πληρωμή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συμβουλές για την ασφάλεια από κλοπή, ληστεία, απώλεια κινητών τηλεφώνων…



Διατήρησε το κινητό…
τηλέφωνο κλειδωμένο με κωδικό κλειδώματος ή τον αριθμό PIN, όταν δεν το χρησιμοποιείς.

- Μην χρησιμοποιείς το κινητό τηλέφωνό σου όταν βρίσκεσαι σε μέρη που δεν αισθάνεσαι ασφαλής.

- Προσπάθησε να έχεις το κινητό σου όσο το δυνατόν πιο αθέατο, όταν το έχεις μαζί σου ή το χρησιμοποιείς στον δρόμο.

- Βάλε το κινητό σε ασφαλή τσέπη, όταν βρίσκεσαι σε στάση λεωφορείου, στα μέσα μεταφοράς, σε πολυκαταστήματα, εμπορικά κέντρα, γήπεδα, χώρους διασκέδασης και γενικά σε χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός.

- Μην αφήνεις το κινητό σου χωρίς επίβλεψη όταν βρίσκεσαι σε καφετέρια, χώρους διασκέδασης και σε άλλους πολυσύχναστους χώρους. Μην μπαίνεις στη θάλασσα, αφήνοντας το κινητό σου τηλέφωνο (και άλλα αντικείμενα) στην παραλία, χωρίς επιτήρηση.

- Στο σπίτι, μην αφήνεις το κινητό σου τηλέφωνο κοντά σε ανοικτά παράθυρα ή πάνω σε τραπέζια στην αυλή, κοντά στον δρόμο.

- Μην αφήνεις το κινητό σου χωρίς επίβλεψη στο αυτοκίνητο. Σε περίπτωση που πρέπει να το αφήσεις μέσα στο αυτοκίνητο, τοποθέτησέ το σε σημείο, όπου δεν θα είναι ορατό.

- Κατέγραψε και διατήρησε σε ασφαλές μέρος τον αριθμό ΙΜΕΙ της συσκευής σου. Κάθε κινητό τηλέφωνο έχει έναν 15ψήφιο ΙΜΕΙ αριθμό, ο οποίος είναι μοναδικός και προσδιορίζει την ταυτότητα της συσκευής. Μπορείς να δεις αυτόν τον αριθμό στην οθόνη του κινητού σου τηλεφώνου πληκτρολογώντας *#06# (Αστέρι-Δίεση-Μηδέν-Έξι-Δίεση) .

- Κατέγραψε τον αριθμό σειράς της συσκευής σου, ο οποίος συνήθως αναγράφεται στο σημείο όπου αναγράφεται και ο αριθμός ΙΜΕΙ.

- Ενημέρωσε εγγράφως τον πάροχο υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας για την κλοπή, προκειμένου να απαγορεύσει τη λήψη ή/και παροχή οποιασδήποτε υπηρεσίας ηλεκτρονικών επικοινωνιών από τη συσκευή σου.

- Δημιούργησε ένα σταθερό δικό σου σημάδι στη συσκευή, ώστε να είναι πιο εύκολη η αναγνώριση σε περίπτωση κλοπής. Ακόμα και μία φωτογραφία του κινητού μπορεί να φανεί χρήσιμη σε περίπτωση εντοπισμού του. (Μαρκάρισμα του κινητού μπορεί να γίνει με ένα μαρκαδόρο ή με ένα αιχμηρό αντικείμενο. Υπάρχουν και ειδικά στυλό, με ακτίνες UV, οι οποίες είναι αόρατες με γυμνό μάτι και μόνο όταν φωτιστεί εμφανίζεται η εγγραφή).

- Μην δίνεις εύκολα το κινητό σου σε κάποιον άγνωστο, ο οποίος σου ζήτησε να κάνει μία «επείγουσα κλήση», χωρίς να ερευνάς και να βεβαιώνεσαι για το ότι πράγματι υπάρχει τέτοια ανάγκη.

- Μην εμπιστεύεσαι έναν άγνωστο, ο οποίος θα σου ζητήσει να δει το κινητό σου για να διαπιστώσει αν είναι αυτό που «έχασε» ή για να εξετάσει το μοντέλο ή για άλλη παρόμοια δικαιολογία.

- Σε περίπτωση απειλής με οποιοδήποτε όπλο, μην διακινδυνεύεις τη ζωή ή τη σωματική σου ακεραιότητα, για να διατηρήσεις στη κατοχή σου το κινητό τηλέφωνο.

- Διάβασε προσεκτικά και εφάρμοσε τις συμβουλές ασφάλειας του προμηθευτή του κινητού σου τηλεφώνου.

- Ενημέρωσε αμέσως την πάροχο εταιρεία σε περίπτωση κλοπής ή απώλειας του κινητού τηλεφώνου.

- Κατάγγειλε στην Αστυνομία την παράνομη αφαίρεση του κινητού σου. Κάλεσε το 100 σε οποιαδήποτε ύποπτη περίπτωση.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη στη Θήβα 18χρονος ΡΟΜΑ που το είχε σκάσει από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου


Συνελήφθη 18χρονος ημεδαπός ROMA στη Θήβα, ο οποίος είχε διαφύγει από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης του Βόλου Μαγνησίας
Ο 18χρονος κρατείτο στο ανωτέρω Ίδρυμα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών

Συνελήφθη, χθες (02-01-2015) το μεσημέρι στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 18χρονος ημεδαπός ROMA , που είχε διαφύγει από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευση του Βόλου Μαγνησίας, στο οποίο κρατείτο για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ανεβαίνει η θερμοκρασία -Χαλάει ο καιρός από το βράδυ

Νέα άνοδο θα σημειώσει σήμερα η θερμοκρασία, όμως νέο κύμα κακοκαιρίας θα έρθει από το βράδυ. Βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν κατά τόπους από τις βραδινές ώρες.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που θα αυξηθούν στα Δυτικά και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους 5 με 7 μποφόρ
Θερμοκρασία: από -3  έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν  και θα σημειωθούν τοπικές βροχές
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο τοπικά τα 7 μποφόρ
Θερμοκρασία: από 2 έως 15


Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας
Άνεμοι:Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και νότια τοπικά στα 7 μποφόρ
Θερμοκρασία: από -2  έως 15


Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές
Άνεμοι:Δυτικοί, νοτιοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία στα 7 μποφόρ
Θερμοκρασία: από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 στα νότια τοπικά 6 μποφόρ
Θερμοκρασία: Στα βόρεια από 3 έως 12βαθμούς Κελσίου.


Αττική
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ
Θερμοκρασία: από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. παροδικά αυξημένες. Θα υπάρχουν όμως και διαστήματα ηλιοφάνειας κυρίως μετά το μεσημέρι.
Άνεμοι: Αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Βαθμιαία από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6. Στο Θερμαϊκό τοπικά 7 μποφόρ
Θερμοκρασία: από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ροδόπη: 15χρονη γέννησε το μωρό της χρονιάς!



Μια ανήλικη μητέρα και μία ιστορία αγάπης, μεταξύ μίας Ελληνίδας και ενός Τούρκου, κρύβεται πίσω από τη γέννηση του πρώτου παιδιού του 2015 στη Ροδόπη.

Είναι κοριτσάκι, βάρους 3,3 κιλών και ήρθε στον κόσμο στις 9 το πρωί της Πρωτοχρονιάς, στη μαιευτική κλινική Θεομήτωρ.

Γνωρίστηκαν μέσω του Facebook

Η νεαρή κατάγεται από τον οικισμό της Μελέτης και γνωρίστηκε με τον πατέρα του παιδιού της, πριν από ένα χρόνο, μέσω του Facebook, καθώς προέρχεται από την περιοχή Γκαζάν Τεπέ της Τουρκίας.

Μέσα σε τρεις μόλις μήνες ένωσαν τις ζωές τους με τα δεσμά του γάμου. Ακολούθησε η εγκυμοσύνη και η γέννα ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.

«Είναι το πρώτο μου παιδί, η εμπειρία ήταν και καλή», είπε η νεαρή μητέρα, μη συνειδητοποιώντας ακόμα την τεράστια αλλαγή που ήρθε στη ζωή της.

«Με καισαρική γέννησα, ήταν κάτι που ήθελα γιατί φοβόμουν, ήταν δύσκολα», παραδέχθηκε η νεαρή ανακουφισμένη που όλα πήγαν καλά. 

Τρισευτυχισμένος που έγινε πατέρας δήλωσε και ο 20χρονος Οσμάν Χανίν. Μετά τη γνωριμία του με την Γκαμζέ, έσπευσε να της ζητήσει σε γάμο και όταν τελέστηκε αυτός εγκαταστάθηκε στη Μελέτη.

Οι γονείς της νεαρής μητέρας ασχολούνται με την κτηνοτροφία, επάγγελμα που ακολουθεί και ο Οσμάν Χανίν, καθώς έχει οικογένεια να συντηρήσει πλέον.

«Στην Τουρκία ήταν ράφτης, στην Ελλάδα δουλεύει στα ζώα με την οικογένεια μου», είπε η 15χρονη βοηθώντας στη μετάφραση καθώς ο σύζυγος της δεν γνωρίζει την ελληνική γλώσσα. Πάντως επιθυμεί να παραμείνει στην Ελλάδα. «Στην Τουρκία δε σκεφτόμαστε να πάμε», είπε με έμφαση η νεαρή.

Όσον αφορά στους γονείς του συζύγου της, παραμένουν στην Τουρκία και είναι πλέον ευτυχισμένοι παππούδες. 

Γιαγιά ετών 30!

Εάν σε κάποιους ξένισε το νεαρό της ηλικίας της Γκαμζέ Μπος Αλή, τότε θα πρέπει να γνωρίσουν ότι ακολούθησε τα χνάρια της μητέρας της. Η μητέρα της, Σαλή Τζεμιλέ είναι μόλις 30 ετών και έγινε γιαγιά.

Η ίδια παντρεύτηκε στα 14 της και απέκτησε στα 15 τη Γκαμζέ. «Είναι ωραία να είσαι γιαγιά σε αυτή την ηλικία», είπε η Σαλή Τζεμιλέ φανερώνοντας την ηλικία της με καμάρι. Σήμερα είναι μητέρα δύο παιδιών, καθώς εκτός της 15χρονης Γκαμζέ έχει και έναν γιο, τον 12χρονο Γκαζέμ.

«Δεν μετάνιωσα ποτέ που παντρεύτηκα νέα», είπε η 30χρονη γιαγιά. 

Ο γιατρός της ανήλικης μητέρας

Ο Αναστάσιος Αραμπατζής διδάκτωρ ΔΠΘ, μαιευτήρας, χειρουργός γυναικολόγος ήταν ο γιατρός που βοήθησε ώστε να έρθει στον κόσμο το πρώτο παιδί της χρονιάς.

Όπως αποκάλυψε, πρόκειται για μία εμπειρία που βιώνει για πρώτη χρονιά στην πολυετή καριέρα του.

«Το παιδί γεννήθηκε με καισαρική τομή, η μητέρα ήταν 15 ετών. Το γενετικό σύστημα σε αυτή την ηλικία είναι λίγο ανώριμο και συνήθως είναι δύσκολοι οι φυσιολογικοί τοκετοί. Ξεκίνησε ο τοκετός αλλά δεν εξελισσόταν. Ξεκίνησε από τις 2:00 τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς και λόγω του νεαρού της ηλικίας δεν ήταν συνεργάσιμη, και έτσι αναγκαστήκαμε να πάμε σε καισαρική τομή και να της παραδώσουμε ένα υγιές μωρό», είπε ο γιατρός. 

Η γέννα τον κράτησε μακριά από την οικογένεια του την Πρωτοχρονιά αλλά ήταν μία μοναδική εμπειρία, παραδέχθηκε.  «Είναι η πρώτη φορά που ξεγεννάω παιδί αυτή την ημέρα και αισθάνομαι πολύ χαρούμενος. Καλό είναι να ξεγεννάς ένα παιδί την πρώτη ημέρα του χρόνου, τόσα χρόνια δεν μου έτυχε ποτέ», ανέφερε. 

«Για εμάς γιορτές και αργίες δεν υπάρχουν», παραδέχθηκε δίνοντας μία γεύση από την καθημερινότητα ενός γιατρού.

Το νεαρό της ηλικίας της Γκαμζέ Μπος Αλή δεν του έκανε εντύπωση, καθώς όπως είπε αρκετές από τις γυναίκες που γέννησαν στα χέρια του έτυχε να είναι νεαρές.

«Εγώ νομίζω ότι πρέπει μία γυναίκα να συμπληρώσει το 18ο έτος της  ηλικίας της, ώστε να ολοκληρωθεί η ανάπτυξη και μετά να προβεί σε μία εγκυμοσύνη. Παρόλα αυτά από τη στιγμή που η φύση «επιτρέπει» τη σύλληψη ενός παιδιού τι να κάνουμε».
xronos.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά: Γραφείο εύρεσης εργασίας δημιουργεί ο Δήμος


Σε όλους τους ανέργους κατόχους ή μη κάρτας ανεργίας θα απευθύνεται το γραφείο ευρέσεως εργασίας του Δήμου Λεβαδέων που αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του στις αρχές του νέου έτους.

Πρόκειται για μία νέα δομή, με ίδιους πόρους του Δήμου και διασύνδεση του γραφείου με τον ΟΑΕΔ, τα επιμελητήρια όλης της Στερεάς και τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες να καλύψουν θέσεις εργασίας στις επιχειρήσεις τους.
zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ