Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Το επιπλέον δευτερόλεπτο του 2015 απειλεί να αναστατώσει το Διαδίκτυο...




    Η διεθνής υπηρεσία που παρακολουθεί την περιστροφή της Γης ανακοίνωσε ότι το 2015 προγραμματίζεται να διαρκέσει λίγο περισσότερο!



 Όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Υπηρεσία Περιστροφής της Γης στο Αστεροσκοπείο του Παρισιού, ένα εμβόλιμο δευτερόλεπτο θα προστεθεί στη στάνταρτ διεθνή ώρα στις 11.59 το βράδυ στις 30 Ιουνίου.  Η προσθήκη θα... διορθώσει την απόκλιση που έχει συσσωρευτεί τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στην αστρονομική ώρα, η οποία υπολογίζεται με βάση την περιστροφή της Γης, και το λεγόμενο «Συγχρονισμένο Παγκόσμιο Χρόνο» (UTC), ένα στάνταρτ που βασίζεται σε μετρήσεις από ατομικά ρολόγια σε όλο τον κόσμο.

Τα ατομικά ρολόγια μετρούν το χρόνο με απόλυτα σταθερό ρυθμό, ενώ η αστρονομική ώρα παρουσιάζει μικρές αποκλίσεις. Μια ποικιλία παραγόντων, όπως η βαρυτική αλληλεπίδραση της Γης με τη Σελήνη, αυξομειώνουν την ταχύτητα περιστροφής του πλανήτη και επομένως και τη διάρκεια του 24ώρου.

Θεωρητικά, η ταχύτητα περιστροφής της Γης μπορεί να αυξηθεί, οπότε θα έπρεπε να προστεθεί στη διεθνή ώρα ένα αρνητικό εμβόλιμο δευτερόλεπτο. Αυτό, όμως, είναι σπάνιο. Το σύνηθες είναι η προσθήκη θετικών δευτερολέπτων, αφού τις τελευταίες δεκαετίες η περίοδος περιστροφής της Γης τείνει να μειώνεται κατά περίπου 2 χιλιοστά του δευτερολέπτου την ημέρα.

Κατάργηση;
Εμβόλιμα δευτερόλεπτα έχουν προστεθεί συνολικά 25 φορές από την πρώτη εφαρμογή του μέτρου το 1972, πέντε χρόνια μετά την αλλαγή του ορισμού του δευτερολέπτου έτσι ώστε να βασίζεται στον ατομικό χρόνο και όχι στον αστρονομικό.

Σήμερα, οι ΗΠΑ και άλλες χώρες ζητούν κατάργηση των εμβόλιμων δευτερολέπτων λόγω των προβλημάτων που δημιουργούν στην υποδομή του Διαδικτύου και τους δορυφόρους GPS. Η προσθήκη του τελευταίου εμβόλιμου δευτερολέπτου το 2012 γονάτισε δικτυακούς τόπους όπως το Reddit, το LinkedIn, το StumbleUpon και το Foursquare, ενώ προβλήματα εμφανίστηκαν και στο λειτουργικό σύστημα Linux και τα προγράμματα γραμμένα στη γλώσσα Java.

Η Google ήταν έτοιμη για την αλλαγή χάρη σε μια αναβάθμιση λογισμικού που ονομάστηκε «εμβόλιμο πασάλειμμα». Ουσιαστικά η αναβάθμιση προσθέτει πολλά εμβόλιμα χιλιοστά του δευτερολέπτου πριν από την άφιξη του επίσημου εμβόλιμου δευτερόλεπτου, έτσι ώστε να μην είναι απότομη η μεταβολή. Λόγω των δυνητικών επιπτώσεων στα υπολογιστικά συστήματα, οι ΗΠΑ θέλουν σήμερα να καταργήσουν εντελώς τα εμβόλιμα δευτερόλεπτα.

Διαφωνίες
Άλλες χώρες διαφωνούν, καθώς η κατάργηση του μέτρου θα σήμαινε ότι το διεθνές στάνταρτ μέτρησης του χρόνου, η ώρα UTC, θα αποσυνδεόταν μια για πάντα από την αστρονομική ώρα που βασίζεται στην περιστροφή της Γης. Μεταξύ των χωρών που αντιδρούν είναι η Βρετανία, καθώς η κατάργηση των εμβόλιμων δευτερολέπτων ουσιαστικά θα καταργούσε και την Ώρα Γκρίνουιτς, την αστρονομική ώρα που μετράται στον πρώτο μεσημβρινό της Γης κοντά στο Λονδίνο.

Η Ώρα Γκρίνουιτς πρακτικά συμπίπτει με την ώρα UTC, έχει όμως διαφορετικό ορισμό και χρησιμοποιείται επισήμως όλο και λιγότερο. Όπως δήλωσε ο Ρόρι ΜακΊβοϊ του Βασιλικού Αστεροσκοπείου του Γκρίνουιτς, η διατήρηση ή κατάργηση των εμβόλιμων δευτερολέπτων είναι αντικείμενο παθιασμένων συζητήσεων εδώ και 12 χρόνια. Τελική απόφαση θα μπορούσε να ληφθεί φέτος στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ραδιοεπικοινωνιών που θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο στη Γενεύη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αναβάλλεται η ομιλία του Παύλου Τούτουζα στην Αλίαρτο

Το Ελεύθερο Λαϊκό Πανεπιστήμιο του δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων,
αναβάλλει την προγραμματισμένη για την 10 Ιανουαρίου 2015
ομιλία του καθηγητή καρδιολογίας κ Παύλου Τούτουζα, λόγω
δυσμενών καιρικών     συνθηκών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Υποψήφιος με «ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ» ο Σταμάτης Χαλβατζής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ
Σταμάτη Η. Χαλβατζή

          «Αυτοί  που είναι εναντίον της πολιτικής,
                              είναι υπέρ της πολιτικής που τους επιβάλλεται»
                                 Μπέρτολτ Μπρέχτ

              Με  αίσθημα   ευθύνης   και   επίγνωση  της  δύσκολης    πολιτικής, οικονομικής και  κοινωνικής κατάστασης  που βιώνουμε, σας ανακοινώνω την συμμετοχή μου στις  επικείμενες   εθνικές   εκλογές   της  25ης  Ιανουαρίου,   ως   υποψήφιος    με  «ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ».
          Επιθυμώ  να δηλώσω ευθύς εξαρχής  ότι  η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο δεν  απορρέει  από  προσωπικές  φιλοδοξίες, ούτε  πολύ   περισσότερο    από κομματική υποχρέωση.  Αποτελεί συνειδητή  πράξη  ενός  ενεργού πολίτη  που ενδιαφέρεται για τις πολιτικές εξελίξεις και θέλει να συμβάλλει με τις όποιες δυνάμεις του στην ανατροπή της σημερινής αδιέξοδης κατάστασης, που οδηγεί στην απώλεια της Εθνικής Ανεξαρτησίας της Πατρίδας μας και στον πλήρη εξευτελισμό και εξαθλίωση της Ελληνικής Κοινωνίας.
           Η  επιλογή μου να συστρατευτώ με μια  νέα  ελπιδοφόρα  πολιτική κίνηση, όπως    «ΤΟ  ΠΟΤΑΜΙ»,    έχει να κάνει με την πεποίθησή μου ότι τα  κατεστημένα πολιτικά κόμματα έχουν ακέραιες τις ευθύνες για την  δεινή σημερινή κατάσταση, τόσο της χώρας όσο και του λαού. Είναι αφελές και μάταιο να ξαναεμπιστευθούμε αυτούς  που  μας  κατέστρεψαν  και  διέλυσαν τα όνειρα όλων των νέων ανθρώπων, για να διορθώσουν την σημερινή κατάσταση.
           Βεβαίως μαγικές και εύκολες λύσεις στην πολιτική δεν υπάρχουν και δεν πρέπει να τις  περιμένουμε από  κανέναν.  Είναι γνωστό ότι τόσο στο  παγκόσμιο όσο και στο  ευρωπαϊκό πολιτικό γίγνεσθαι   υπάρχουν διαφορετικά κρατικά και οικονομικά συμφέροντα τα οποία  καθορίζουν σε  μέγιστο βαθμό την  πολιτική ατζέντα. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν εμποδίζει την όποια Ελληνική Κυβέρνηση να χαράξει και να εφαρμόσει μια ξεκάθαρη πολιτική προστασίας των εθνικών συμφερόντων και της προόδου του Ελληνικού λαού. Αυτό προϋποθέτει πολιτικές και πολιτικούς που προτεραιότητά τους έχουν το γενικότερο συμφέρον και όχι προσωπικά , κομματικά και οικονομικά μικροσυμφέροντα.
           Με αυτές τις πρώτες σκέψεις και με αδιαπραγμάτευτες τις αρχές με τις οποίες πορεύτηκα έως σήμερα:  της αξιοπρέπειας, της κοινωνικής ηθικής, της διαφάνειας, της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης και του σεβασμού της διαφορετικής αντίληψης  και της  πλειοψηφίας, ζητώ την στήριξή σας σε αυτή μου την προσπάθεια.

Υποψήφιος Βουλευτής Βοιωτίας
Σταμάτης  Η.  Χαλβατζής
Διαβάστε Περισσότερα »

Περγαντάς-Δεν θα είμαι υποψήφιος

Στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές επέλεξα να δώσω τη μάχη με την ιδιότητα του πολίτη και όχι με αυτήν του υποψήφιου βουλευτή.

Θα στηρίξω την προσπάθεια για πολιτική αλλαγή ώστε μια νέα προοδευτική διακυβέρνηση να διαπραγματευθεί εντός του ευρωπαϊκού κεκτημένου, για την απομείωση του χρέους, για την επιστροφή στην ανάπτυξη, για μια Δικαιότερη κοινωνία.


Κλέαρχος Περγαντάς
π. Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας

Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις σε Λιβαδειά και Θήβα για ναρκωτικά και καταδικαστικές αποφάσεις

Κατασχέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης

Συνελήφθη, προχθές (05-01-2015) το πρωί στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ένας 34χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς στον 34χρονο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία, η οποία περιείχε μικροποσότητα ηρωίνης.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.


Συνελήφθη 46χρονος ημεδαπός στη Θήβα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση για διάφορα αδικήματα

Συνελήφθη, χθες (06-01-2015) το πρωί στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 46χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση, με ποινή φυλάκισης ενός (1) έτους και ενός (1) μηνός, για αντίσταση και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.

Διαβάστε Περισσότερα »

Διέρρηξαν εννέα οχήματα στο πάρκινγκ του νοσοκομείου Λιβαδειάς

Εξιχνιάσθηκαν συνολικά εννέα (9) διαρρήξεις Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, από χώρους στάθμευσης του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς

Από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, συνελήφθησαν άμεσα δύο (2) νεαροί ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών

Οι δράστες παραβίασαν παράθυρα οχημάτων, τα οποία ανήκουν σε ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου και αφαίρεσαν χρήματα, GPS και άλλα αντικείμενα των παθόντων

Επιπλέον οι δράστες διέρρηξαν το εκκλησάκι, το οποίο βρίσκεται επίσης σε χώρο στάθμευσης του Νοσοκομείου, ενώ αποπειράθηκαν να διαπράξουν κλοπή στον Ιερό Ναό Αγίου Βλασίου στη Λιβαδειά

Κατασχέθηκαν προϊόντα κλοπών από τα ανωτέρω οχήματα, τα οποία βρέθηκαν στην οικία ενός εκ των δραστών, καθώς και μικροποσότητα ηρωίνης

Από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, εξιχνιάσθηκαν συνολικά εννέα (9) διαρρήξεις Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, ιδιοκτησίας ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, από χώρους στάθμευσης του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς.

Επιπλέον εξιχνιάσθηκαν διάρρηξη στο εκκλησάκι το οποίο βρίσκεται επίσης σε χώρο στάθμευσης του Νοσοκομείου, καθώς και απόπειρα κλοπής από τον Ιερό Ναό Αγίου Βλασίου στη Λιβαδειά.

Για τις ανωτέρω περιπτώσεις, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες και συνελήφθησαν προχθές (05-01-2015) το βράδυ στη Λιβαδειά, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, δύο νεαροί ημεδαποί, ηλικίας 21 και 19 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υποθέσεων κλοπών – διαρρήξεων από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα οποία βρίσκονταν σε χώρους στάθμευσης του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς, οι αστυνομικοί εντόπισαν και προσήγαγαν τους δύο δράστες, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία κλεμμένη συσκευή GPS , καθώς και μικροποσότητα ηρωίνης.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι δύο δράστες, ενεργώντας από κοινού, είχαν διαπράξει πρώτες πρωινές ώρες της 05-01-2015, τουλάχιστον εννέα διαρρήξεις οχημάτων (με θραύση των παραθύρων τους), αφαιρώντας από το εσωτερικό επτά εκ των ανωτέρω, χρηματικά ποσά, συσκευές GPS , προσόψεις ραδιοκασετόφωνων και άλλα αντικείμενα των παθόντων.

Συγκεκριμένα στην οικία του 21χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

    Τρεις συσκευές GPS και φορτιστές αυτών.
    Τρεις προσόψεις ραδιοκασετόφωνων.
    Δύο ζεύγη γυαλιών ηλίου και ένα ζεύγος δερμάτινων γαντιών.
    Κερματοδέκτης, κλειδιά οικιών και διάφορα άλλα μικροαντικείμενα.

Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι πρώτες πρωινές ώρες της προχθεσινής ημέρας, οι δράστες διέρρηξαν (έθραυσαν το γυάλινο τμήμα της κεντρικής θύρας) το εκκλησάκι που βρίσκεται επίσης σε χώρο στάθμευσης του Νοσοκομείου, χωρίς να έχει μέχρι τώρα προσδιοριστεί η αφαίρεση αντικειμένων.

Κατά την διάρκεια του ανωτέρω χρονικού διαστήματος, οι δύο νεαροί αποπειράθηκαν ακόμη να διαπράξουν κλοπή από τον Ιερό Ναό Αγίου Βλασίου, ο οποίος βρίσκεται πλησίον του Νοσοκομείου.

Τα προαναφερόμενα προϊόντα κλοπών φυλάσσονται στο Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, προκειμένου να αναγνωριστούν και αποδοθούν στους νόμιμους κατόχους τους, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δράσης των δύο κατηγορουμένων.

Σημειώνεται ότι οι δράστες έχουν απασχολήσει και κατά το παρελθόν για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν ενώπιον του κ. Ανακριτή Λιβαδειάς.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωση Δήμου Θηβαίων για τα σχολεία


Λόγω της προηγηθείσας χιονόπτωσης καθώς και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, με αποτέλεσμα να υπάρχει παγετός, ο Δήμος Θηβαίων καθορίζει τα ακόλουθα :

•    Όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Δημοτικών Ενοτήτων Θήβας, Βαγίων, Θίσβης και Πλαταιών καθώς και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Θήβας και Βαγίων θα λειτουργήσουν την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015 από τις 09:45. 
•    Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) στο Λουτουφί θα παραμείνει κλειστό

Διαβάστε Περισσότερα »

Οριστική λύση για τα απορρίμματα της Κεντρικής Εύβοιας


Έργο επέκτασης του υφιστάμενου ΧΥΤΑ,
προϋπολογισμού 7.524.900 ευρώ
Με συντονισμένες και συνεχείς προσπάθειες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, επιτεύχθηκε η έγκριση της σύμβασης του έργου με τίτλο:  «Επέκταση υφιστάμενου ΧΥΤΑ Κεντρικής  Ευβοίας» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013», προϋπολογισμού 7.524.900,00 €.
Το έργο αφορά στην κατασκευή των νέων λεκανών και των απαιτούμενων έργων υποδομής (έργα στεγάνωσης,  έργα συλλογής και επεξεργασίας στραγγισμάτων, έργα διαχείρισης βιοαερίου, έργα διαχείρισης ομβρίων, έργα σταδιακής αποκατάστασης, κτλ), στο νότιο, όμορο του υφιστάμενου ΧΥΤΑ, τμήμα, στα διοικητικά όρια του Δήμου Χαλκιδέων.
Τα νέα κύτταρα επέκτασης θα καλύψουν τις ανάγκες διάθεσης των δημοτικών στερεών αποβλήτων των ΟΤΑ της Διαχειριστικής Ενότητας Κεντρικής Εύβοιας για περίπου 5 έτη. Ειδικότερα, οι εξυπηρετούμενες Δημοτικές Ενότητες θα είναι: Χαλκιδέων, Αμαρυνθίων, Ανθηδώνος, Αυλίδος, Διρφύων, Ερέτριας, Ληλαντίων, Νέας Αρτάκης και Μεσσαπίων.
Το εν λόγω έργο κινδύνευε να απενταχθεί, λόγω σοβαρών καθυστερήσεων στη διαδικασία ένταξης. Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, αναλαμβάνοντας προσωπικά το ζήτημα και σε άψογη συνεργασία με το Δήμο Χαλκιδέων, προέβη σε συνεχείς διαπραγματεύσεις με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΠΠΕΡΡΑ και ενέκρινε την συμβασιοποίησή του έργου.
Το έργο αυτό αναμένεται να δώσει οριστική λύση στη διαχείριση των απορριμμάτων στην περιοχή της Κεντρικής Εύβοιας, συμβάλλοντας καθοριστικά στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Από την πλευρά του, ο Δήμος Χαλκιδέων, στα όρια του οποίο ανήκει ο ΧΥΤΑ, δεσμεύτηκε για την ολοκλήρωσή του, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΑΡΟΧΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΕΕΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Λιβαδειάς αφουγκραζόμενο καθημερινά την αυξανόμενη ανάγκη για βοήθεια πολλών συνανθρώπων και συμπολιτών μας μπόρεσε, και εκτός από την καθημερινή παροχή βοήθειας σ’ αυτούς, και στις 23-12-2014 προσέφερε τρόφιμα, παιχνίδια, ρουχισμό και ιματισμό σε 60 άπορες οικογένειες της περιοχής μας.
Σ’ αυτήν μας την προσπάθεια συνέβαλλαν τα μέγιστα τόσο απλοί πολίτες που ανταποκρίθηκαν με θέρμη στο κάλεσμά μας, όσο η εταιρεία ΜΙΝΕΡΒΑ, ο Σύλλογος Εγκαταστατών Ηλεκτρολόγων Λιβαδειάς, οι εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές του 1ου , 4ου, 5ου, 8ου, 9ου, 10ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς, και  του 1ου Γενικού Λυκείου Λιβαδειάς.
Είναι πολύ σημαντικό δι’ ημάς που παρόλο τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες είστε πάντοτε στο πλευρό μας και πρόθυμα ανταποκρίνεστε σε κάθε μας κάλεσμα.
 Σας ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά που πάντοτε είστε αρωγοί στο φιλανθρωπικό και εθελοντικό μας έργο.

Για το Δ.Σ.
Μετά Τιμής
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ                                        ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΙΝΙΟΥ


Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ στο Παρίσι:Τρομοκρατική επίθεση σε περιοδικό με 12 νεκρούς-βίντεο



Συναγερμός έχει σημάνει στο Παρίσι, καθώς δύο ένοπλοι εισέβαλαν στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo και γάζωσαν εργαζόμενους.

Το Γαλλικό Πρακτορείο κάνει λόγο για 11 νεκρούς, ανάμεσά τους και 2 αστυνομικοί.

Βίντεο ντοκουμέντο


 

Η φωτογραφία με τους δύο δράστες

Σύμφωνα με πληροφορίες της γαλλικής αστυνομίας, δυο άντρες φορώντας κουκούλες και οπλισμένοι με καλάσνικοφ εισέβαλλαν στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo στο 11ο διαμερισμα του Παρισιού και άνοιξαν πυρ κατα των εργαζομένων. Στη συνέχεια οι δυο δράστες τράπηκαν σε φυγή πυροβολώντας προς την κατεύθυνση των αστυνομικών που έσπευσαν στο σημείο της επίθεσης. Οι δράστες διέφυγαν με δύο αυτοκίνητα. Στα γραφεία του περιοδικού πήγε ο Φρανσουά Ολάντ. Στο κόκκινο ο συναγερμός για τρομοκρατία στη Γαλλία ήδη αστυνομικοί φρουρούν τα γραφεία όλων των ΜΜΕ στο Παρίσι.

To περιοδικό Charlie Hebdo σατύριζε τον ισλαμικό φονταμενταλισμό και τα ακραία πολιτικά κόμματα και ήταν ιδιαίτερα μισητό στους κύκλους της ακροδεξιάς, στη Γαλλία.

 

Ο Γάλλος πρόεδρος έφτασε στο σημείο, λίγα λεπτά αργότερα και δήλωσε πως κανείς δεν μπορεί να κρυφτει πίσω από την τρομοκρατία.


Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας και η δήμαρχος του Παρισιού φτάνουν στα γραφεία του περιοδικού:

Σημειώνεται ότι το εν λόγω σατυρικό περιοδικό τον Σεπτέμβριο του 2012 και τον Ιανουάριο του  2014 είχε δημοσιεύσει σκίτσα του Μωάμεθ (τη δεύτερη φορά μάλιστα είχε 64σέλιδο αφιέρωμα), προκαλώντας σάλο αντιδράσεων στις μουσουλμανικές κοινότητες ανά τον κόσμο.

Στην τελευταία τους ανάρτηση στο Twitter οι συντάκτες εύχονταν χρόνια πολλά χρησιμοποιώντας το σατιρικό σκίτσο του αρχηγού της ISIS Αλ Μπαγκταντί που εύχεται και «Κυρίως υγεία». 


Διαβάστε Περισσότερα »

Μπιθικώτσης – Πάριος – Διονυσίου στο Ρόδον Palace από τον Εμπορικό Σύλλογο Λιβαδειάς

Μπιθικώτσης – Πάριος – Διονυσίου. Στις 10 Ιανουαρίου ζωντανά στο Ρόδον Palace!!! από τον Εμπορικό Σύλλογο Λιβαδειάς

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λεβαδείας σας προσκαλεί σε μια μουσική βραδιά βγαλμένη από τα παλιά. ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ με τους ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ – ΠΑΡΙΟ – ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ. Πρόκειται για τους γιους των μεγάλων μας τραγουδιστών που έρχονται το Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015 στην Λιβαδειά για μια μαγευτική μουσική βραδιά στο κοσμικό κέντρο ΡΟΔΟΝ PALACE.

Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ο Χάρης Βαρθακούρης -Πάριος και ο Στέλιος Διονυσίου ερμηνεύουν τραγούδια των πατεράδων τους! Μια τεράστια συλλογή με επιτυχίες που ερμήνευσαν κάποιοι από τους καλύτερους καλλιτέχνες που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα!

Έχοντας τραβήξει την δική τους καλλιτεχνική πορεία οι τρεις του θυμούνται εκατοντάδες τραγούδια που συντρόφευαν τους πατεράδες μας.

Προπώληση εισιτηρίων:
ΠΟΛΥΤΡΟΠΟ (Παλέτα Κατερίνα) – Πεζόδρομος Μπουφίδου 16, τηλ: 2261021090
ΗΧΟΜΕΤΡΟ (Καράμπελας Μάκης) – Φίλωνος 6, τηλ. 2261026440

Κόστος εισιτηρίου: 10,00€

Διαβάστε Περισσότερα »

10 τρικ για το κρύο και τον χιονιά -Πώς θα φτιάξετε μόνοι σας γαλότσες και άλλα

Ο καιρός έχει κρυώσει για τα καλά και σύμφωνα με μετεωρολογικές προβλέψεις το κρύο ενδέχεται να κρατήσει αρκετά, ακόμα και να χειροτερέψει.

Παρακάτω θα βρείτε ορισμένα τιπς, για να προστατευτείτε από το κρύο, να αποφύγετε δυσάρεστες καταστάσεις καθώς επίσης να κάνετε τον καιρό πιο υποφερτό.

1. Βρέξτε ένα πανί με οινόπνευμα εντριβών για να καθαρίσετε τον πάγο που έχει κολλήσει πάνω στο παρμπρίζ, εύκολα και γρήγορα. Για να αποφύγετε την δημιουργία πάγου πάνω στα παράθυρα, ψεκάστε τα με ένα μείγμα ξυδιού/νερού, τρία προς ένα.

2. Σε περίπτωση που δεν έχετε αδιάβροχα παπούτσια, βάλτε ένα ζευγάρι κάλτσες, από πάνω πλαστική σακούλα τυλίγοντας το πόδι καλά και από πάνω ακόμα ένα ζευγάρι κάλτσες και φορέστε τα παπούτσια σας. Έτσι θα είστε προστατευμένοι από τυχόν νερό που μπει στο παπούτσι σας.

3. Αποφύγετε να φοράτε βαμβακερά υφάσματα, καθώς το βαμβάκι όταν βρέχετε χρειάζεται πολύ ώρα να στεγνώσει και κρατάει την υγρασία. Έτσι άμα ιδρώστε, το πιθανότερο είναι να καταλήξετε με κρυολόγημα. Προτιμήστε συνθετικά ή μάλλινα ρούχα.

4. Βάλτε στις κλειδαριές του σπιτιού ή του αμαξιού, ειδικό σπρέι λαδιού για πόρτες που τρίζουν, έτσι ώστε να αποφύγετε την δημιουργία πάγου μέσα στις κλειδαριές.

5. Για να εκμεταλλευτείτε την θέρμανση στο έπακρο, καλύψτε τον τοίχο πίσω από το καλοριφέρ σας με αλουμινόχαρτο, έτσι ώστε να αντανακλά τη θερμότητα στον χώρο και να μην την απορροφά ο τοίχος.

6. Σε περίπτωση που χρειαστείτε φτυάρι για να απομακρύνεται το χιόνι, αλείψτε το φτυάρι με λάδι, ώστε το χιόνι να γλιστρά αμέσως και να μην κολλάει πάνω του.

7. Το δέρμα στα χέρια και στο πρόσωπο κινδυνεύει πολύ περισσότερο στον κρύο καιρό απ' όσο πιστεύετε. Μάλιστα, το κρύο μπορεί να δημιουργήσει τα ίδια εγκαύματα με την έκθεση στον ήλιο. Για να προστατεύσετε λοιπόν το πρόσωπό σας, χρησιμοποιείστε την αντηλιακή σας κρέμα και αλείψτε τα χέρια σας με λάδι καρύδας για να τα κρατήσετε ενυδατωμένα.

8. Παρκάρετε το αμάξι σας με την πρόσοψη προς την Ανατολή, έτσι ώστε έστω και οι ελάχιστες ακτίνες του ήλιου να λιώσουν το πάγο και τα χιόνια. Επίσης, σηκώστε τους υαλοκαθαριστήρες για να μην κολλήσουν πάνω στο παρμπρίζ.

9. Φτιάξτε μάλλινους πάτους από παλιά άχρηστα μάλλινα υφάσματα και βάλτε τους στα παπούτσια σας για να κρατά τα πόδια σας ζεστά.

10. Άν έχετε μάλλινα πουλόβερ που φαίνονται παλιά γιατί έχουν κάνει κόμπους, «ξυρίστε» τα με ένα ξυραφάκι και θα είναι πάλι σαν καινούρια.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πωλείται τρακτέρ

Πωλείται τρακτέρ σε πολύ καλή κατάσταση,δεκτός έλεγχος.
 τηλ.επικοινωνίας
 6937875636





Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεστίαση της Μικτής Χορωδίας του Δ.Ο.Θήβας


Διαβάστε Περισσότερα »

Σε "αργία" ο απατεώνας ιερέας απο τη Βοιωτία- Είναι πολλά τα θύματα




Σάλος με τον απατεώνα ιερέα που "δάγκωνε" τα θύματα του - "Οι Μητροπόλεις το γνώριζαν και δεν έκαναν τίποτα", λέει ένα από τα πολλά θύματά του.

Μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του LamiaReport η Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας αναγκάστηκε να θέσει σε αργία τον απατεώνα ιερέα, ωστόσο μέχρι πριν λίγες ημέρες τον έστελνε σε εκκλησίες για να λειτουργήσει, ενώ γνώριζε τη δράση του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τα θύματα του ιερέα είναι πάρα πολλά, αφού η δράση του ξεκινάει πολλά χρόνια πριν από τη βόρεια Ελλάδα και συνεχίζει μέχρι σήμερα.

«Τον είχα πωλητή στην εταιρεία μου το 1990. Πήρε προκαταβολές από πελάτες και κάποια άλλα χρήματα και εξαφανίστηκε. Μου έφαγε πάνω από τέσσερα εκατομμύρια δραχμές τότε. Τον κυνήγησα αλλά δεν έβγαλα άκρη. Όταν αργότερα έμαθα ότι έγινε παπάς ενημέρωσα την Μητρόπολη, αλλά δεν έγινε τίποτα, παρά το ότι έμαθαν ότι υπάρχουν και άλλα θύματα. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει την απατεωνιά στο αίμα του, απορώ πως του επέτρεψαν να είναι ιερέας... », έλεγε ένα από πρώτα θύματά του.

Ο πανούργος ρασοφόρος υποσχόταν δάνεια 150.000 ευρώ μέσα από offshore εταιρεία που θα τους έφτιαχνε στη Βουλγαρία και αφού τους παρουσίαζε μαϊμού γραφεία και συνεργάτες στη γειτονική χώρα, τους αποσπούσε τμηματικά διάφορα ποσά για τα "έξοδα" της δημιουργίας της εταιρείας και του φακέλου για το δάνειο.

«Μας έλεγε ότι είναι το δεξί χέρι του Αρχιεπισκόπου και ότι έχει ραντεβού με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας... », λέει ένα από τα θύματα του απατεώνα ιερέα.
LamiaReport.
Δείτε τι είπαν δυο από τα θύματά του στο Δημήτρη Κωνσταντόπουλο:
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι 45 Γιάννηδες και οι παροιμίες τους…

Το όνομα Γιάννης, ίσως, είναι αυτό με τις περισσότερες παροιμίες…
Λόγω λοιπόν, της σημερινής του εορτής δείτε παρακάτω όλες τις παροιμίες με το όνομα Γιάννης!

    Σπίτι χωρίς  Γιάννη προκοπή  δεν κάνει
    Γιάννη είχα, Γιάννη έχω κι αν ποτέ μου θα χηρέψω, πάλι Γιάννη θα γυρέψω
    Τι κάνεις Γιάννη; κουκιά σπέρνω
    Ακόμα δεν τον είδαμε Γιάννη τόνε βγάλαμε
    Αν είχαν οι Γιάννηδες γνώση, θα μας δάνειζαν καμπόση
    Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω μέλι να γειάνει
    Να σε κάψω Γιάννη, να σʼ αλείψω λάδι
    Κόψε κέδρο, φτιάξε Αντώνη και από πλάτανο Θανάση, εάν πεις και για το Γιάννη, όποιο ξύλο να ʽναι κάνει
    Πότε ο Γιάννης δεν μπορεί , πότε ο κώλος του πονεί
    Τα καλά του Γιάννη θέμε και το Γιάννη δεν τον θέμε
    Σαράντα πέντε Γιάννηδες ενός κοκκόρου γνώση
    Γιάννης κερνάει , Γιάννης πίνει
    Τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα
    Φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη
    Όχι Γιάννης … Γιαννάκης
    Γιάννης πήγε, Γιάννης ήρθε
    Τρέξε Γιάννη γύρευε και Νικολό καρτέρει
    Άμα ακούς Μαρία – Γιάννη, βάλε ψάρια στο τηγάνι
    Άλλη καμιά δε γέννησε μόνο η Μαριώ το Γιάννη
    Γιάννης και του Θεού η χάρη
    Κάνε Γιάννο μ’ τη δουλειά σου, κι ύστερα και πάλι θειά σου
    Όπου γάμος και τραπέζι και ο Γιαννάκης εις τη μέση
    Κατά το μαστρο-Γιάννη και τα κοπέλια του
    Όλη μέρα καλογιάννη και το βράδυ κακογιάννη
    Πιάσ’ το Γιάννη τον άπιαστο
    Ο Γιάννης ο σπανός μας λείπει
    Όλοι μιλούν για τ’ άρματα και ο Γιάννης για την πίτα
    Σέρνει ο Γιάννης το Γιαννάκη, κι η Γιαννάκαινα το Γιάννη
    Ίσα Γιάννης ίσα Χασάνης
    Γύρευ’ αγά μου τη δουλειά σου κι ο Γιάννης δεν είναι για χαράτζι
    Όξω Γιάννης μέσα Σουλεϊμάνης
    Ο Γιάννης καβάλα στ’ άλογο και τ’ άλογο αραδούσε




Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως στη Θήβα

 Την Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015, διοργανώθηκε συνάντηση νέων της Ιεράς Μητροπόλεως στην αίιθουσα του ΣΦΕ στην πόλη των Θηβών. Την εκδήλωση προλόγισε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος ενώ εισηγητής ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχ. κ. Γρηγόριος Παπαθωμάς, καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών.





Διαβάστε Περισσότερα »

Αγιασμός των υδάτων στον Άγιο Βασίλη Καπαρελλίου


Με λαμπρότητα τα Άγια Θεοφάνεια στο Δήμο Θηβαίων

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν την Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015 σε όλο τον Δήμο Θηβαίων τα Άγια Θεοφάνεια.
Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου παραβρέθηκε φέτος στην τελετή καθαγιασμού των υδάτων στην παραλία του Αγίου Βασιλείου της Δ.Ε. Πλαταιών, μαζί με τον Αντιδήμαρχο της Δ.Ε. Πλαταιών κ. Γιώργο Μητσάκη, τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Δημήτρη Κουτσοδήμο, τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Καπαρελλίου κ. Παναγιώτη Ζερικιώτη και τους Τοπικούς Συμβούλους κ.κ. Κώστα Κυβέρη και Θωμά Φλώρο.
Στην κατάδυση του Τιμίου Σταυρού συμμετείχαν, αψηφώντας το τσουχτερό κρύο και τον αέρα, τρεις τολμηροί νέοι, που βούτηξαν στα παγωμένα νερά του Κορινθιακού, όπως προστάζει το έθιμο, για να πιάσουν το σταυρό και λάβουν την ευλογία Του. Τον σταυρό έπιασε για τρίτη συνεχή χρονιά ο 13χρονος Γιώργος Νόκας.
Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι  εκπροσώπησαν τον Δήμο σε όλες τις παραλίες των Δημοτικών Ενοτήτων, που πραγματοποίησαν την τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού αλλά  και στις ενορίες της πόλης των Θηβών και των Τοπικών Κοινοτήτων και στο αντλιοστάσιο της ΕΥΔΑΠ στο Μουρίκι.
Ο Δήμαρχος Θηβαίων ευχήθηκε σε όλους τους δημότες: “ Χρόνια πολλά και Καλή Χρονιά με υγεία και ευτυχία, με λιγότερα προβλήματα και περισσότερες χαρές και το Άγιο Πνεύμα να φωτίζει  τις καρδιές όλων, να μας γεμίζει με υπομονή και σύνεση προκειμένου να ξεπερνάμε τις δυσκολίες και να μας δείχνει το δρόμο προς την ευημερία και την ανάπτυξη”.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καιρός με χιόνια και ισχυρό παγετό

Συνεχίζεται η κακοκαιρία σε όλη την Ελλάδα, με πολύ χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Για σήμερα Τετάρτη προβλέπονται τοπικές χιονοπτώσεις, κατά τόπους έντονες, κυρίως στην Αττική, την Βοιωτία, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Στα βόρεια και κεντρικά της χώρας προβλέπεται παγετός, τοπικά ισχυρός. Θερμοκρασίες κάτω από το 0 σε ορισμένες περιοχές. Βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο 6 - 8 μποφόρ.
Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες στη Χαλκιδική θα είναι πρόσκαιρα αυξημένες και θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από -6 (μείον 6) έως 4 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από -13 (μείον 13) έως 1 βαθμό.

Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος

Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασια: από -5 (μείον 5) έως 10 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο η μεγίστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: τοπικές νεφώσεις και κατά διαστήματα χιονοπτώσεις κυρίως στις βορειότερες περιοχές οι οποίες στην Αττική, τη Βοιωτία, τις Σποράδες και την Εύβοια θα είναι πρόσκαιρες ισχυρές. Εξασθένηση από το βράδυ.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση το απόγευμα.

Θερμοκρασια: από -8 (μείον 8) έως 7 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με χιονόνερο στα παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα κατά διαστήματα θα είναι έντονα. Εξασθένηση από τη νύχτα.

Ανεμοι: βόρειοι 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση στα δυτικά από το μεσημέρι.

Θερμοκρασια: από 1 έως 8 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με χιονόνερο στα νότια και βελτίωση το βράδυ.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα τοπικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 4 έως 9 βαθμούς κελσίου. Στις βορειότερες περιοχές από -1 (μείον 1) έως 6 βαθμούς

Αττική

Καιρός: νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού, όπου κατά διαστήματα θα είναι έντονες. Εξασθένηση το βράδυ.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 0 έως 6 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη

Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας .

Ανεμοι: βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από -3 (μείον 3) έως 3 βαθμούς κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Κατερίνα Στανίση υποψήφια με τον Απόστολο Γκλέτσο



Ο δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος, είχε συνάντηση την Τρίτη στο γραφείο του με την Κατερίνα Στανίση ...
με την οποία έδωσαν τα χέρια προκειμένου η γνωστή τραγουδίστρια να είναι υποψήφια του κόμματος. Όπως ανακοινώθηκε η κυρία Στανίση, η οποία αποδέχθηκε με χαρά την πρόταση του προέδρου της Τελείας, θα ζητήσει τον σταυρό των κατοίκων της Ημαθίας. «Με χαρά καλοσωρίζουμε τη μεγάλη τραγουδίστρια Κατερίνα Στανίση ως υποψήφια στο νομό Ημαθίας» δήλωσε ο Απόστολος Γκλέτσος.
 Τις επόμενες ημέρες αναμένονται νέες ανακοινώσεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απαλλάσσονται από τον ΦΠΑ 450.000 επαγγελματίες

Μέχρι την Δευτέρα οι αιτήσεις για απαλλαγή – ποιους συμφέρει και ποιους όχι να μπουν στο νέο καθεστώς - Τι θα ισχύσει για τα «μπλοκάκια» - πού καταργούνται οι ταμειακές μηχανές
Μέχρι τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου θα μπορούν να υποβάλουν δηλώσεις μεταβολής για να εξαιρεθούν από τον ΦΠΑ στα Τμήματα Μητρώου των αρμοδίων Δ.Ο.Υ.  οι περίπου 450.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που κατά το 2014 είχαν ετήσιο τζίρο κάτω από 10.000 ευρώ (μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).

Οι επιχειρηματίες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που υπάγονται σ’ αυτή την κατηγορία, εφόσον επιθυμούν να ενταχθούν στο νέο καθεστώς απαλλαγής από τον ΦΠΑ θα συνεχίσουν να εκδίδουν τιμολόγια και αποδείξεις, αλλά σε κάθε τιμολόγιο ή απόδειξη που θα εκδίδουν θα πρέπει να αναγράφεται πλέον η ένδειξη «χωρίς ΦΠΑ-απαλλαγή μικρών επιχειρήσεων».
Την διάταξη ετοίμασε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνη μετά από πολύμηνη διαπραγμάτευση με την Τρόικα, η οποία πίεζε τότε ώστε το όριο απαλλαγής να είναι υψηλότερο και να φθάνει τα 20.000-25.000 ευρώ!

Η υπαγωγή στο καθεστώς απαλλαγής από τον ΦΠΑ σημαίνει για ένα επιχειρηματία που το 2014 είχε ετήσιο τζίρο μέχρι 10.000 ευρώ, ότι αυτός παύει από φέτος να έχει την υποχρέωση να χρεώνει ΦΠΑ 6,5%-23% στα τιμολόγια και τις αποδείξεις που εκδίδει  και, ως εκ τούτου, απαλλάσσεται και από την υποχρέωση απόδοσης ΦΠΑ με την υποβολή περιοδικών δηλώσεων ανά τρίμηνο. Έτσι, γλιτώνει από το βάρος διεκπεραίωσης πολλών γραφειοκρατικών υποχρεώσεων, όπως η τακτική σύνταξη και υποβολή περιοδικών δηλώσεων, ενώ παράλληλα δεν θα απαιτείται πλέον να καταβάλει αμοιβές σε λογιστές για τη διεκπεραίωση των υποχρεώσεων του ΦΠΑ.

Ωστόσο, στο ειδικό καθεστώς απαλλαγής από τον ΦΠΑ, ο επιχειρηματίας αυτός δεν δικαιούται πλέον καμία έκπτωση του ΦΠΑ για τις δαπάνες του.

Τη δυνατότητα απαλλαγής από τον ΦΠΑ την έχουν, εξάλλου, και οι εργαζόμενοι που αμείβονται με «μπλοκάκι», εφόσον οι ακαθάριστες αμοιβές τους (χωρίς τον ΦΠΑ) δεν υπερέβησαν, κατά τη διάρκεια του 2014, τις 10.000 ευρώ.

Σύμφωνα, εξάλλου, με βάση όσα προβλέπει η σχετική διάταξη (άρθρο 251 του ν. 4281/2014):

-Από το γενικευμένο καθεστώς απαλλαγής από τον ΦΠΑ εξαιρούνται οι αγρότες, όσοι πωλούν καινούργια μεταφορικά μέσα, αλλά και όσοι υπόχρεοι σε ΦΠΑ δεν είναι εγκατεστημένοι στην Ελλάδα.

-Η υπαγωγή στο νέο σύστημα είναι προαιρετική και αν κάποιος κρίνει ότι τον συμφέρει να χρεώνει ΦΠΑ και να υποβάλλει ανά τρίμηνο περιοδικές δηλώσεις, μπορεί να παραμείνει στο κανονικό καθεστώς.
- Οποιος επιλέξει το ειδικό καθεστώς απαλλαγής από τον ΦΠΑ, θα πρέπει να παραμείνει σε αυτό τουλάχιστον δύο χρόνια.

-Στην περίπτωση κατά την οποία στη διάρκεια μιας χρήσης τα ακαθάριστα έσοδα ξεπεράσουν το όριο των 10.000 ευρώ, αυτομάτως στην επόμενη χρήση ο φορολογούμενος θα επανενταχθεί στο κανονικό σύστημα ΦΠΑ.

Ποιες επιχειρήσεις γλιτώνουν από τις ταμειακές

Παράλληλα, με απόφαση που εξέδωσε η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Αικ. Σαββαϊδου (ΠΟΛ 1002/2014), δεκάδες κατηγορίες επιτηδευματιών απαλλάσσονται από την υποχρέωση χρήσης φορολογικών ταμειακών μηχανών ή φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών, για το έτος 2015.

Πρόκειται για τις ακόλουθες 12 γενικές κατηγορίες (κάθε μία περιέχει περισσότερες δραστηριότητες):

-  Ο εκμεταλλευτής κέντρων αισθητικής, γυμναστηρίων, χώρου διαμονής ή φιλοξενίας, εκπαιδευτηρίου, παιδικού σταθμού, κλινικής ή θεραπευτηρίου, καθώς και οι γιατροί και οδοντίατροι.

-  Ο εκμεταλλευτής χώρων στάθμευσης,

-  Ο εκμεταλλευτής θεαμάτων, ο πράκτορας κρατικών λαχείων, ΠΡΟ−ΠΟ, ΛΟΤΤΟ και συναφών, η επιχείρηση μεταφοράς προσώπων γενικά, με εξαίρεση τον εκμεταλλευτή ΤΑΞΙ,

-  Ο κατά παραγγελία αυτοαπασχολούμενος (φυσικό πρόσωπο) ράπτης ή ράπτρια, που επιδιορθώνει ενδύματα και υφασμάτινα είδη, γενικώς, καθώς και ο εκμεταλλευτής ιαματικών πηγών του Ε.Ο.Τ.,

-  Οι ασκούντες το επάγγελμα του κτηνιάτρου, φυσιοθεραπευτή, βιολόγου, ψυχολόγου, μαίας, δικηγόρου, συμβολαιογράφου, άμισθου υποθηκοφύλακα, δικαστικού επιμελητή, αρχιτέκτονα, μηχανικού, τοπογράφου, χημικού, γεωπόνου, γεωλόγου, δασολόγου, ωκεανογράφου, σχεδιαστή, δημοσιογράφου, συγγραφέα, διερμηνέα, ξεναγού, μεταφραστή, καθηγητή ή δασκάλου, καλλιτέχνη γλύπτη ή ζωγράφου ή σκιτσογράφου ή χαράκτη, ηθοποιού, εκτελεστή μουσικών έργων ή μουσουργού, καλλιτεχνών των κέντρων διασκέδασης, χορευτή, χορογράφου, σκηνοθέτη, σκηνογράφου, ενδυματολόγου, διακοσμητή, οικονομολόγου, αναλυτή, προγραμματιστή, ερευνητή ή συμβούλου επιχειρήσεων, λογιστή ή φοροτεχνικού, αναλογιστή, κοινωνιολόγου, κοινωνικού λειτουργού, εμπειρογνώμονα, ομοιοπαθητικού, εναλλακτικής θεραπείας, ψυχοθεραπευτή, λογοθεραπευτή, λογοπαθολόγου, λογοπεδικού, διαιτολόγου, διατροφολόγου και εργοθεραπευτή,

- Ο εκμεταλλευτής γεωργικών μηχανημάτων ή ελαιουργείου ή αλευρομύλου για τις δικαιούμενες αμοιβές από την παροχή των σχετικών υπηρεσιών,

- Οι ασχολούμενοι με την κατασκευή οποιουδήποτε τεχνικού έργου (ενδεικτικά και όχι περιοριστικά ξυλουργός, σιδηρουργός, υδραυλικός, ηλεκτρολόγος, κτίστης και γενικά όσοι ασχολούνται με οικοδομικές εργασίες), καθώς και ο κατασκευαστής επιταφίων μνημείων (μαρμαρογλυφείων),

- Οι διατηρούντες κτηματομεσιτικό γραφείο, γραφείο τελετών, γραφείο συνοικεσίων, γραφείο διεκπεραίωσης εμπιστευτικών εργασιών, γραφείο ευρέσεως εργασίας,

-  Η επιχείρηση ημερήσιου και περιοδικού τύπου για την είσπραξη συνδρομών, ενοικίασης επιβατηγών αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών και μοτοποδηλάτων, έκδοσης κοινοχρήστων λογαριασμών πολυκατοικιών, καθαρισμού και απολύμανσης κατοικιών, επισκευής και συντήρησης ανελκυστήρων και λοιπών εγκαταστάσεων κατοικιών, η επιχείρηση μεταφοράς αγαθών,




-    Το Δημόσιο, οι Δήμοι και τα λοιπά Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου για τα στοιχεία που εκδίδουν,

-  Οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις, τα τραπεζικά − πιστωτικά Ιδρύματα και τα ΕΛ.ΤΑ. Α.Ε., για τις λιανικές πωλήσεις αγαθών και υπηρεσιών που διενεργούν,

-  Ο εκμεταλλευτής διοδίων για τα παραστατικά διέλευσης των οχημάτων και ο εκμεταλλευτής τουριστικού - ταξιδιωτικού γραφείου.

Για κάποιες από τις κατηγορίες αυτές, η απαλλαγή από την υποχρέωση χρησιμοποίησης φορολογικού ηλεκτρονικού μηχανισμού για την έκδοση των αποδείξεων λιανικών συναλλαγών ισχύει με την προϋπόθεση ότι στις εκδιδόμενες αποδείξεις αναγράφουν και το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση του πελάτη.

Όσοι από τους παραπάνω υπόχρεους, εκτός από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα για την οποία τους παρέχεται η δυνατότητα να μη χρησιμοποιούν φορολογικό ηλεκτρονικό μηχανισμό, διατηρούν μόνιμη επαγγελματική εγκατάσταση (κατάστημα), από την οποία πωλούν λιανικώς αγαθά ή παρέχουν υπηρεσίες στο κοινό (π.χ. ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, που πωλούν ηλεκτρολογικά ή υδραυλικά είδη) ή ασκούν παράλληλα και άλλη δραστηριότητα για την οποία υπάρχει υποχρέωση χρησιμοποίησης φορολογικού μηχανισμού (π.χ. ράπτης ή ράπτρια που πωλεί και έτοιμα ενδύματα ή εσώρουχα κ.λπ.), υποχρεούνται να εκδίδουν τις αποδείξεις λιανικών συναλλαγών, τουλάχιστον για τη δραστηριότητά τους αυτή, με τη χρήση φορολογικού ηλεκτρονικού μηχανισμού.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επίθεση Καράμπελα σε Χρυσοχοΐδη για τον προαστιακό στη Βοιωτία

“Ο κ. Χρυσοχοΐδης διαψεύδεται από το ίδιο το υπουργείο του. Δεν πρόκειται να εξεταστεί η επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου σε Βοιωτία και Φθιώτιδα πριν το 2016”

Στις 14.11.2014 και μετά από ανακοινώσεις πολιτικών παραγόντων του νομού Βοιωτίας για τη δέσμευσή του υπουργού Μεταφορών, να ολοκληρωθεί η επέκταση του προαστιακού σιδηρόδρομου μέχρι την Αμφίκλεια Φθιώτιδας, έως τον Ιούνιο του 2015, ο βουλευτής Βοιωτίας κ. Γιάννης Καράμπελας και η βουλευτής Φθιώτιδας, κα Ελένη Μακρή – Θεοδώρου είχαν καταθέσει ερώτηση προς τον υπουργό, ζητώντας του ν’ αποσαφηνίσει την κατάσταση.

Πριν λίγες μέρες το υπουργείο απάντησε εγγράφως στην ερώτηση των δύο βουλευτών, ενημερώνοντάς τους ότι για να μπορεί να εξεταστεί η δυνατότητα επέκτασης του προαστιακού σιδηροδρόμου σε Βοιωτία και Φθιώτιδα, θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν τα έργα ηλεκτροκίνησης από το σταθμό Λαρίσης στην Αθήνα μέχρι το σταθμό Λειανοκλαδίου, κάτι που δεν πρόκειται να συμβεί πριν το 2016.

Από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό πως όχι μόνο δεν θα ολοκληρωθεί η επέκταση του προαστιακού μέχρι το πρώτο 6μηνο του 2015, αλλά δεν θα εξεταστεί καν μέσα στο επόμενο 12μηνο.

Οι κοινοβουλευτικοί που έσπευσαν να δώσουν συγχαρητήρια στον κ. Χρυσοχοΐδη πρέπει να λάβουν θέση άμεσα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Για έκτη μέρα κεντρικοί δρόμοι κλειστοί λόγω χιονιά στη περιοχή μας

 Το μέγεθος της εισβολής του χιονιά βρήκε απροετοίμαστο τον κρατικό μηχανισμό, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα προέκυπταν στα χωριά και τα οδικά δίκτυα της περιοχής μας.
  Όλοι μας κάναμε υπομονή και δείξαμε κατανόηση τις πρώτες ημέρες σε αστοχίες, καθυστερήσεις, απροετοίμαστους μηχανισμούς με ότι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία στις βασικές ανάγκες των πολιτών.
 Σήμερα όμως διανύουμε την έκτη ημέρα απο την έναρξη της κακοκαιρίας οι συνθήκες βελτιώθηκαν αποκομήσαμε εμπειρία αλλά η ανυπαρξία των υπευθύνων παραμένει. Όπως βλέπουμε  οι εικόνες μιλούν απο μόνες τους ........ κεντρικός δρόμος που συνδέει τα χωριά Ξηρονομή,Δομβραίνα,Θίσβη,Πρόδρομος και τις παραλίες Σαράντι ,Αλυκή με Αλίαρτο,Λιβαδειά μέσω Νεοχωρίου και Άσκρης παραμένει κλειστός, (οι δρόμοι ανήκουν στην Π.Ε.Βοιωτίας)σε δυο σημεία,με αποτέλεσμα οι οδηγοί να ταλαπωρούνται και να διανύουν πέντε χιλιόμετρα επιπλέον για να φθάσουν στο προορισμό τους.Ασθενοφόρο σήμερα πήγαινε για Δομβραίνα και πριν φτάσει στο κανάλι του Μόρνου  συνάντησε κλειστό δρόμο απο χιόνια,  η μόνη λύση ήταν η επιστροφή με ότι αυτό συνεπάγεται.Ασυνεννοησία  το λες αδιαφορία,ότι και νάναι οι πολίτες τελικά περιμένουν η να βρέξει η να βγει ο ηλιος για να λυθούν τα προβλήματά τους.


Ο δρόμος Νεοχωρίου Άσκρης

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ