Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Πόσα χρήματα μοιράστηκαν τα κόμματα από την εκλογική χρηματοδότηση

Την κατανομή του ποσοστού 50% + 10% της εκλογικής χρηματοδότησης στα δικαιούχα πολιτικά κόμματα κοινοποίησε ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών , γνωστοποιώντας ταυτόχρονα την αναστολή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με την απόφαση του κ. Θεοχαρίδη, η χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής αναστέλλεται με βάση το Ν.3023/2002 για τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων.

Σύμφωνα με την απόφαση, η ΝΔ λαμβάνει συνολικά 747.214,52 ευρώ, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 706.463,94 ευρώ, το ΠΑΣΟΚ 263.632,28, η Χρυσή Αυγή 194.296,18 ( η συγκεκριμένη χρηματοδότηση αναστέλλεται), η ΔΗΜΑΡ 134.239,08 ευρώ, το ΚΚΕ 126.425,33 ευρώ.

Το 50% του κατανεμητέου ποσού των 4.036.000 ευρώ, δηλαδή τα 2.018.000 μοιράζονται με βάση την εκλογική τους δύναμη τα κόμματα του ελληνικού Κοινοβουλίου και το 10% του κατανεμητέου ποσού λαμβάνουν τα κόμματα που έχουν εκλεγεί στο Ευρωκοινοβούλιο.


Διαβάστε Περισσότερα »

Απαισιοδοξία με την έναρξη των εκπτώσεων!




Μείωση στις γιορτές – Στασιμότητα με τις εκλογές..

Ν. Στρατέλος: «Δεν μας ενδιαφέρει ποιος είναι  στην κυβέρνηση , αλλά ηηρεμία της αγοράς»
«Απαισιόδοξοι εμφανίζονται οι έμποροι για τις χειμερινές εκπτώσεις, καθώς στην γιορτινή περίοδο είδαν τις πωλήσεις τους να μειώνονται  και τώρα τις εκλογές να φέρνουν μεγαλύτερη στασιμότητα …

«Φροντίζουμε κάθε χρόνο για καλές τιμές, επάρκεια υπάρχει  και θα φροντίσουμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έντιμοι και ειλικρινείς  απέναντί στους καταναλωτές» τονίζει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θήβας Ν. Στρατέλος, αναφερόμενος στις προσπάθειες της αγοράς για καλές τιμές όχι μόνο στην Θήβα,  αλλά και σε ολόκληρη την χώρα…

«Η χριστουγεννιάτικη περίοδος ήταν πάρα πολύ άσχημη για όλους , ανακοινώθηκαν οι εκλογές , υπάρχει αναστάτωση  που περνά δυστυχώς στην ψυχολογία του κόσμου, τα ποσοστά των εκπτώσεων θα κυμανθούν πάλι σε πολύ υψηλά επίπεδα , γιατί οι εποχές είναι πάρα πολύ δύσκολες, δεν είμαστε αισιόδοξοι, γιατί η υπερφορολόγηση δεν δίνει την δυνατότητα στον κόσμο να βγει στην αγορά, ελπίζουμε στο τέλος των εκλογών, καθώς δεν μας ενδιαφέρει ποιος είναι  στην κυβέρνηση , παρά στην ηρεμία της αγοράς» σημειώνει, μιλώντας και για το άνοιγμα των Κυριακών, για το οποίο ισχύει το πρόγραμμα του Εμπορικού Συλλόγου, δηλαδή κλειστά τα καταστήματα τις Κυριακές, χωρίς αυτό να είναι απαγορευτικό, αφού «ούτως ή άλλως δεν προσφέρει τίποτα περισσότερο από περισσότερα έξοδα για τους εμπόρους».
viotiki-ora.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Τι να σας κεράσουμε;..


Πρώτη φορά στο σπίτι μας και… τελευταία!..

Ο πατέρας του Νικόλα, μάλλον, δεν πείστηκε από τις «αλήθειες» του Σαμαρά, τις οποίες του μετέφερε ο γιος του. Ε και;

Ο – άνθρωπος της διπλανής πόρτας και… πλατείας – Αντώνης, πήγε αυτοπροσώπως «σπίτι» του για να…
τον κοροϊδέψει κατάμουτρα.

Αυτό είναι το ζουμί μιας ακόμη παρωδίας του κυβερνητικού οίκτου προς τους πολίτες, όπως την είδαμε στο δεύτερο προεκλογικό σποτάκι της ΝΔ.

Γιατί τα 2 και κάτι χρόνια που κυβέρνησε όχι μόνο δεν μπήκε στο σπίτι του Έλληνα πολίτη, αλλά ήταν αυτός που σε πολλές περιπτώσεις το… έκλεισε!..
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο χαράτσι για τους κατόχους διπλωμάτων οδήγησης δικύκλων

Νέο χαράτσι για τους κατόχους διπλωμάτων οδήγησης δικύκλων έως 50 κυβικών... Μέχρι 18/1/15 υποχρεούνται να αντικαταστήσουν τα παλιά διπλώματα (βιβλιαράκια) με τα νέα διπλώματα ευρωπαϊκού τύπου.

Φυσικά πρέπει να καταβάλουν το παράβολο αντικατάστασης διπλώματος ύψους 30€, το οποίο γίνεται μέσω του taxis στον τομέα ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΑΡΑΒΑΛΟ.

Οι κάτοχοι παλιών διπλωμάτων σπεύσατε στα ΚΕΠ γιατί η Τροχαία από 19/1/2014 θα μοιράζει πρόστιμα με τη σέσουλα.

Οι κάτοχοι αδειών οδήγησης μοτοποδηλάτου, οι οποίες χορηγήθηκαν από τις Υπηρεσίες Τροχαίας της ελληνικής Αστυνομίας, εντός διετίας από τη θέση σε ισχύ του Π.Δ51/2012 (δηλαδή μέχρι 18-01-2015) πρέπει να

καταθέσουν τις παραπάνω άδειες οδήγησης στις αρμόδιες Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνών προς αντικατάσταση τους με νέο έντυπο με την υποβολή μόνο του παραβόλου της εκτύπωσης του.

Έτσι οι άδειες οδήγησης μοτοποδηλάτου που έχουν χορηγηθεί από τα Τμήματα Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας πρέπει να αντικατασταθούν με τα νέα έντυπα αδειών που χορηγούνται πλέον από την Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Η προθεσμία για την αντικατάσταση των αδειών οδήγησης είναι μέχρι τις 18-01-2015. Οι ενδιαφερόμενοι πρ΄πει να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά τους είτε στην κατα τόπους Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνών της Περιφέρειας τους , είτε στα κατά τόπους ΚΕΠ. Η υποχρέωση αυτή ισχύει και για όσους κατέχουν άδεια οδήγησης αυτοκινήτου είτε όχι.

Για την αποφυγή καθυστερήσεων που πιθανόν να υπάρξουν λόγω μεγάλης προσέλευσης πολιτών τις τελευταίες ημέρες λήξης της προθεσμίας, παρακαλούνται οι πολίτες να προσέρχονται έγκαιρα για να καταθέσουν σχετική αίτηση στην Υπηρεσία, ώστε να ζητηθεί ο σχετικός φάκελος από την Τροχαία, ώστε στην συνέχεια να ακολουθήσει η διαδικασία έκδοσης της νέας άδειας οδήγησης.

Τα δικαιολογητικά που προβλέπονται και υποβάλλονται είναι :

• Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση

• Φωτοτυπία άδειας μοτοποδηλάτου

• Αντίγραφο Δελτίου Ταυτότητας

• Φωτογραφία τύπου διαβατηρίου

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι μετά την λήξη της προθεσμίας οι Άδειες Οδήγησης που χορηγήθηκαν από την Τροχαία δεν θα έχουν ισχύ και όσοι οδηγοί δεν τις αντικαταστήσουν με τις νέες άδειες οδήγησης κινδυνεύουν να τους επιβληθούν τα πρόστιμα που προβλέπονται από τις διατάξεις του άρθρου 95 του Κ.Ο.Κ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Λιακάδα σε όλη τη χώρα σήμερα



Παρελθόν αποτελεί πλέον για το μεγαλύτερο τμήμα της επικράτειας το τελευταίο κύμα χιονιά που εκδηλώθηκε τις τελευταίες ημέρες προκαλώντας σημαντικά προβλήματα στην Κρήτη λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και των ισχυρών ανέμων.

Περαιτέρω βελτίωση του καιρού αναμένεται την Παρασκευή και το Σάββατο οπότε θα σημειωθεί και άνοδος της θερμοκρασίας. Αντίθετα απο την Κυριακή ο καιρός επανέρχεται στα χειμερινά του επίπεδα με πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και χιόνια στα ορεινά.

Για σήμερα Πέμπτη η πρόβλεψη της ΕΜΥ ανά περιοχή έχει ως εξής:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος και μόνο τις πρωινές ώρες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ανατολικά.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -2 (μείον 2) έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και στη Θράκη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο
4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 1 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά με πιθανότητα ασθενών βροχών το πρωί.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας μέχρι το μεσημέρι. Βελτίωση από το βράδυ.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και από το βράδυ 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -1 (μείον 1 ) έως 11 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι πολίτες έχουν δικαίωμα να μην πάνε να ψηφίσουν


 Εγκύκλιο σχετικά με τους εκλογείς που δικαιολογούνται να μην ψηφίσουν στις 25 Ιανουαρίου εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών, καθώς η ψήφος είναι υποχρεωτική.

Πρόκειται για όσους έχουν υπερβεί το εβδομηκοστό έτος της ηλικίας τους, όσους θα βρίσκονται κατά την ημέρα της ψηφοφορίας στο εξωτερικό και όσους έχουν εγγραφεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών, αλλά δεν θα μπορέσουν να ψηφίσουν λόγω της μη συμπλήρωσης του αριθμού των 40 τουλάχιστον, ετεροδημοτών εκλογέων στην ίδια εκλογική περιφέρεια.

Επίσης, δικαιολογείται να μην ψηφίσουν υπάλληλοι του Δημοσίου, ΝΠΔΔ, νοσηλευτικών ιδρυμάτων, οργανισμών και επιχειρήσεων κοινής ωφελείας κ.ά. λόγω σοβαρής υπηρεσιακής ανάγκης και όσοι δεν μπορούν να μεταβούν στον τόπο άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος για λόγους υγείας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Βοιωτίας σας καλεί σε εκδήλωση - συζήτηση


Οι πολιτικές εξελίξεις, η πρόταση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. – Μ.ΑΡ.Σ.

ομιλητές: Τουλιάτος Χρίστος, υποψήφιος βουλευτής Β' Αθήνας,

Μπαλάσης Γιάννης, μέλος ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ - υποψήφιος βουλευτής Β' Αθήνας


 Σάββατο 17/1/2015, Συνεδριακό Κέντρο Λιβαδειάς "Χρήστος Παλαιολόγος", ώρα 18:30
Διαβάστε Περισσότερα »

Επίσκεψη του Αθλητικού Συλλόγου Καπετάν Ιωάννης Λιάπης στον Δήμαρχο Τανάγρας


Αθλητές και μέλη του Αθλητικού Συλλόγου Καπετάν Ιωάννης Λιάπης επισκέφτηκαν το Δήμαρχο Τανάγρας κ. Περγάλια Βασίλη και τον Πρόεδρο των Βιομηχάνων κ. Κουδούνη Νικόλαο, με αφορμή τις γιορτές των Χριστουγέννων. Η επίσκεψή τους συνοδεύτηκε από τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα και μελωδίες που έψαλλαν τα μέλη του Συλλόγου. Οι δύο οικοδεσπότες ανταπέδωσαν με την προσφορά κερασμάτων και πολλών ευχών για Υγεία, Αγάπη και Αισιοδοξία. Επίσης, ευχήθηκαν πολλές αθλητικές διακρίσεις προς την ομάδα του Συλλόγου. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο προπονητής του Συλλόγου κ.Σερετίδης Ιωάννης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα του 2014.





    Όπως προκύπτουν από τις δοκιμές και τα αποτελέσματα του Euro NCAP.



Το 2014 οι δοκιμές πρόσκρουσης και όλες οι άλλες δοκιμασίες στις οποίες υποβάλει τα αυτοκίνητα ο οργανισμός Euro NCAP έγιναν με ακόμα πιο αυστηρά κριτήρια γεγονός που περιόρισε τα πέντε αστέρια στα νέα μοντέλα.
Τα...  συστήματα αυτόματης πέδησης και προειδοποίησης πριν τη σύγκρουση που βοηθούν στην ασφάλεια του οδηγού και των επιβατών είναι πλέον απαραίτητα για την διεξαγωγή των δοκιμών του οργανισμού.

Όσοι δεν τα έχουν αναπτύξει επαρκώς ή δεν τα συμπεριλαμβάνουν στον εξοπλισμό του αυτοκινήτου τους είναι φυσικό πως δεν θα αποσπάσουν την "ύψιστη" διάκριση.

Από τα "πεντάστερα" αυτοκίνητα του 2014 την υψηλότερη βαθμολογία ανά κατηγορία πήραν

- Μεγάλα οικογενειακά: Mercedes-Benz C-Class

- Μικρά οικογενειακά: Nissan Qashqai

- Μικρά MPV: VW Golf Sportsvan

- Μικρά Off-Road 4x4: Land Rover Discovery

- Sport Supermini: Skoda Fabia

Από τα αξιοσημείωτα των δοκιμών πρόσκρουσης:

*Όλα τα μεγάλα οικογενειακά μοντέλα που δοκιμάστηκαν πήραν 5 αστέρια.

*Από τα 14 supermini που πέρασαν τις δοκιμασίες μόνο το Skoda Fabia κέρδισε 5 αστέρια.

*Στα μικρά MPV μόνο το VW Golf Sportsvan πήρε την υψηλότερη διάκριση ενώ περισσότερα από τα μισά αυτοκίνητα που δοκιμάστηκαν κατέκτησαν 3 αστέρια.

*Από τα αυτοκίνητα με εναλλακτικό καύσιμο που δοκιμάστηκαν τo καλύτερo ήταν το Lexus NX ακολουθούμενο από το Tesla Model S.

*Από τα 40 αυτοκίνητα που συμμετείχαν στις δοκιμές μόνο τα 5 ήταν ηλεκτρικά ή υβριδικά.

*Η επιτυχία του Nissan Qashqai σημαίνει .."χατ τρικ" για την Nissan που είδε μέσα στο 2014 άλλα δύο μοντέλα της να πετυχαίνουν 5 αστέρια, το Pulsar και το X-Trail.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ