Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Κλείδωσε η υποψηφιότητα Αβραμόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας



Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα είναι το πρόσωπο που θα προτείνει η κυβέρνηση Τσίπρα για πρόεδρο της Δημοκρατίας. Υπήρξε ήδη επικοινωνία των δυο ανδρών.Κλείδωσε ,σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες,  η επιλογή Δημήτρη Αβραμόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

 Οι πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρξε ήδη μια τηλεφωνική επικοινωνία του επιτρόπου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και ότι αύριο αναμένεται νέα επικοινωνία των δυο ανδρών και ενδεχομένως να γίνει και η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Αβραμόπουλου.

 Τις πληροφορίες αυτές ενισχύουν και οι δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών του δεύτερου κυβερνητικού εταίρου, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ότι έχει υπάρξει ήδη συμφωνία στο πρόσωπο του επόμενου πρόεδρου. 

Την ίδια ώρα  έντονη είναι η φημολογία που αναπτύσσεται και στις Βρυξέλλες γύρω από την υποψηφιότητα του κ. Αβραμόπουλου. 

Μάλιστα στην ηλεκτρονική έκδοση του εντύπου ευρωπαϊκής ενημέρωσης Europolitics δημοσιεύεται άρθρο με τίτλο «Φήμες για αποχώρηση του επιτρόπου Αβραμόπουλου» και υπότιτλο «Το όνομα του αναφέρεται για την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας»



Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος από την εποχή που ήταν υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά διατηρούσε ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ προκαλώντας σε πολλές περιπτώσεις πολιτική αμηχανία ως έντονο εκνευρισμό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Α.Ο Θεσπιακός έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα-φωτορεπορτάζ

 Μέσα σε ευχάριστο και οικογενειακό κλίμα το Σάββατο στο κατάμεστο Cafe ΘΕΣΠΙΣ,η ποδοσφαιρική ομάδα των Θεσπιών,Α.Ο. Θεσπιακός   έκοψε την βασιλόπιτα.  Το "παρών" έδωσαν το ΔΣ, ο προπονητής και οι παίκτες της ομάδας.Την πίτα έκοψε ο πρόεδρος της ομάδας, κ.Λάτζας,  ο οποίος συνεχάρη για την μέχρι τώρα πορεία τους παίκτες του.Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιέων κ.Ντασιώτης

 Να στε καλά και του χρόνου!





 
 







Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγωδία με συντριβή ελληνικού F-16 στην Ισπανία -Νεκροί οι Ελληνες πιλότοι και άλλοι 8 -βίντεο

Απίστευτη τραγωδία εκτυλίσσεται στην Αλμπαθέτε της Ισπανίας, με τη συντριβή ενός ελληνικού F-16, κατά τη διάρκεια άσκησης του ΝΑΤΟ. Οι νεκροί από το δυστύχημα είναι τουλάχιστον δέκα και ισπανικά ΜΜΕ αναφέρουν, με πληροφορίες από το υπουργείο Αμυνας της χώρας, ότι ανάμεσά τους είναι οι δύο πιλότοι του ελληνικού μαχητικού. Ακόμη 13 άτομα έχουν τραυματιστεί, και οι 6 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Η άσκηση διεξαγόταν στο Αλμπαθέτε και το αεροσκάφος συνετρίβη κατά τη διάρκεια της απογείωσης από τη στρατιωτική βάση της ισπανικής πόλης. Το F-16 έπεσε σε σταθμευμένα αεροσκάφη- προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερες απώλειες- και αμέσως τυλίχθηκε στις φλόγες. Μάλιστα, οι διασώστες και πυροσβέστες δεν μπορούσαν να πλησιάσουν αρχικά, εξαιτίας των εκρήξεων από τα καύσιμα των αεροσκαφών. Ισπανοί αξιωματούχοι εκφράζουν φόβους ότι ο τραγικός απολογισμός μπορεί να αυξηθεί περισσότερο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ισπανικό υπουργείο Αμυνας, που επικαλείται η El Pais, το F16 δεν απογειώθηκε με αρκετή ισχύ και για αυτό συνετρίβη. Το F-16 ήταν της 341 Μοίρας της 111ης πτέρυγας Μάχης στη Νέα Αγχίαλο και συμμετείχε στην 1η εκπαιδευτική σειρά Αέρος για το 2015 του προγράμματος τακτικής ηγεσίας (Tactical Leadership Programme) που διεξάγεται στην ισπανική βάση από τις 19 Ιανουαρίου έως τις 13 Φεβρουαρίου.

Για τις πληροφορίες που ήλθαν σε γνώση του για το συμβάν ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο απερχόμενος υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.







Σύμφωνα με πληροφορίες από το ισπανικό υπουργείο Αμυνας, που επικαλείται η El Pais, το F16 δεν απογειώθηκε με αρκετή ισχύ και για αυτό συνετρίβη. Το F-16 ήταν της 341 Μοίρας της 111ης πτέρυγας Μάχης στη Νέα Αγχίαλο και συμμετείχε στην 1η εκπαιδευτική σειρά Αέρος για το 2015 του προγράμματος τακτικής ηγεσίας (Tactical Leadership Programme) που διεξάγεται στην ισπανική βάση από τις 19 Ιανουαρίου έως τις 13 Φεβρουαρίου.



Διαβάστε Περισσότερα »

Έκλεψαν δυο τόνους σίδερα απο αποθήκη στο Ακραίφνιο Βοιωτίας-φωτογραφίες


Συνελήφθησαν τέσσερα (4) άτομα στο Ακραίφνιο Βοιωτίας, τα οποία κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής

Κατασχέθηκαν μεταλλικά εξαρτήματα, βάρους -2- περίπου τόνων, τα οποία οι δράστες αφαίρεσαν από αποθήκη εργοστασίου στον Άγιο Ιωάννη Βοιωτίας

Επιπλέον κατασχέθηκαν -2- Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα και πλήθος εργαλείων που χρησιμοποίησαν οι δράστες για την κοπή και φόρτωση των μεταλλικών εξαρτημάτων

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, στο πλαίσιο διενέργειας συστηματικών περιπολιών και ελέγχων, με σκοπό την αποτροπή διάπραξης παραβατικών συμπεριφορών και ειδικότερα την πρόληψη και καταστολή περιπτώσεων κλοπών, συνελήφθησαν χθες (25-01-2015) το απόγευμα στο Ακραίφνιο Βοιωτίας, συνολικά τέσσερα (4) άτομα.

Πρόκειται για τρεις ημεδαπούς ROMA , ηλικίας 44, 33 και 19 ετών αντίστοιχα, καθώς και για έναν 28χρονο υπήκοο Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και ακινητοποίησαν χθες το απόγευμα, σε παράδρομο της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας (στο ύψος του Ακραιφνίου), δύο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα, με επιβαίνοντες τους τέσσερις δράστες, τα οποία ήταν έμφορτα με διάφορα μεταλλικά εξαρτήματα.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι δράστες, νωρίτερα χθες το απόγευμα, αφαίρεσαν τα ανωτέρω μεταλλικά εξαρτήματα, βάρους δύο (2) περίπου τόνων, από υπόγειο φορτωτή σε αποθήκη εργοστασίου, στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Βοιωτίας.

Τα προαναφερόμενα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα κατασχέθηκαν ως μέσα μεταφοράς προϊόντων κλοπής, ενώ τα μεταλλικά εξαρτήματα, αξίας (5.000) ευρώ, αποδόθηκαν σε εκπρόσωπο του εργοστασίου .

Επιπλέον στο εσωτερικό των δύο Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος εργαλείων, τα οποία χρησιμοποίησαν οι δράστες για την κοπή και φόρτωση των μεταλλικών εξαρτημάτων και συγκεκριμένα:

    Δύο τροχαλίες με αλυσίδες,
    μεταλλικός μοχλός περιστροφής τροχαλιών,
    φιάλη υγραερίου,
    κόφτης και κατσαβίδι,
    κάβουρας, τσάπα και γερμανοπολύγωνο.

Την έρευνα και τ o προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.






Διαβάστε Περισσότερα »

Εκπληξη: O Αντώνης Σαμαράς δεν παρέδωσε στον Αλέξη Τσίπρα

 Μέσω «αντιπροσώπων» έγινε, για πρώτη φορά, η «τελετή παραλαβής-παράδοσης», μια και το Μαξίμου «παραδόθηκε», χωρίς ενημέρωση και χωρίς επίσημη υποδοχή, στον Αλέξη Τσίπρα από τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Αντώνη Σαμαρά, Κώστα Μπούρα, στη συνάντησή του με τον διευθυντή του γραφείου του Πρωθυπουργού, Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είναι νομικός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα και πρώην γραμματέας της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά μετά από το 2004 που δεν έγινε συνάντηση μεταξύ απερχόμενου και νέου πρωθυπουργού, ούτε και παράδοση φακέλλων με εκκρεμότητες τις οποίες θα πρέπει να έχει υπόψιν του ο νέος πρωθυπουργός.
Στις 11 Μαρτίου 2004 ο Κ. Καραμανλής είχε εκφράσει την ικανοποίησή του για την αναλυτική και πλήρη ενημέρωση από τον Κ. Σημίτη, ο οποίος, μάλιστα, του παρέδωσε και συγκεκριμένους φακέλλους, με εκκρεμή ζητήματα.

Τον Οκτώβριο του 2009 η συνάντηση Κ. Καραμανλή - Γ. Παπανδρέου διήρκεσε 40 λεπτά, ενώ και ο Α. Σαμαράς ανέλαβε, αφού ενημερώθηκε αναλυτικά από τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Π. Πικραμμένο, το 2012.

«Πρωτόγνωρο» γεγονός λένε κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ

Είναι πρωτόγνωρο ότι δεν υπήρχε κανείς στο Μέγαρο Μαξίμου για την παράδοση-παραλαβή, αναφέρουν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, και διαψεύδουν κατηγορηματικά την εκδοχή της ΝΔ.

Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι η συμπεριφορά αυτή χαρακτηρίζει τον πολιτικό πολιτισμό της απερχόμενης κυβέρνησης

Διαβάστε Περισσότερα »

Πέθανε ο Ντέμης Ρούσσος


Πέθανε το Σάββατο το βράδυ στο νοσοκομείο Υγεία ο σημαντικός, διεθνής Ελληνας τραγουδιστής Ντέμης Ρούσσος.

Ο Ντέμης Ρούσσος ήταν 69 ετών και πέθανε το βράδυ του Σαββάτου στο νοσοκομείο Υγεία δίπλα στην συντετριμμένη κόρη του. Η είδηση έγινε γνωστή σήμερα, λίγο πριν τη μία το μεσημέρι από τον Νίκο Αλιάγα με ενημέρωση στα ελληνικά και στα αγγλικά. Ο σπουδαίος Ντέμης Ρούσσος αντιμετώπιζε διάφοραρ προβλήματα υγείας. Η είδηση δεν έγινε γνωστή νωρίτερα καθώς αποφάσισε η οικογένεια να μη γίνει γνωστό λόγω των εκλογών.

Ποιος ήταν ο Ντέμης Ρούσσος

Ο Αρτέμιος Βεντούρης Ρούσσος, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου από γονείς Ελληνες, μάλιστα η μητέρα του ήταν η γνωστή καλλιτέχνης της εποχής με το ψευδώνυμο Νέλλη Μασλούμ.
Μετά την εγκατάστασή τους στην Ελλάδα ο Ντέμης Ρούσσος συμμετέχει σε μουσικά συγκροτήματα χωρίς επιτυχία μέχρι το 1968 που με το συγκρότημα Aphrodite's Child, ως τραγουδιστής αλλά και μπασίστας γίνεται ευρύτερα γνωστός στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς διέθετε μια ιδιαίτερη χροιά φωνής που τον έκανε να ξεχωρίζει.

Το συγκρότημα μετά τη διεθνή του επιτυχία διαλύεται και ο τραγουδιστής συνεχίζει την καριέρα του μόνος πια κάνοντας σποραδικές ηχογραφήσεις.

Το 1970 μαζί με το έταιρο "παιδί της Αφροδίτης" Βαγγέλη Παπαθανασίου, κυκλοφορούν το δίσκο "Sex Power", και το 1977 το "Magic", ενώ καλύτερη συνεργασία τους αποδείχθηκε το "Race to the End", μια φωνητική προσαρμογή του μουσικού θέματος από το βραβευμένο με Oscar "Οι Δρόμοι της Φωτιάς", το οποίο στη συνέχεια κυκλοφόρησε και στα ισπανικά με τον τίτλο "Tu Libertad"Το 1982 ο Ντέμης Ρούσσος συμμετείχε στο soundtrack της κινηματογραφικής ταινίας Blade Runner.

Η πρώτη σόλο δισκογραφική επιτυχία ήρθε με το "We Shall Dance" που τον καθιέρωσε ως κορυφαίο τραγουδιστή πανευρωπαϊκά, κάνοντας την καριέρα του να εκτοξευθεί τη δεκαετία του '70, καθώς συνεχίστηκε με πολλούς επιτυχημένους δίσκους.

Ειδικά το τραγούδι "Forever and ever" ανέβηκε στην κορυφή πολλών ευρωπαϊκών charts το 1973.

Το 1974 κυκλοφορεί το "White Sails", μια αγγλική διασκευή του τραγουδιού "Άσπρα, Κόκκινα, Κίτρινα, Μπλε" του Δήμου Μούτση, με τον οποίο και συνεργάστηκε στη συνέχεια.

Μεγάλες επιτυχίες αποτέλεσαν τα τραγούδια "My Friend the Wind", "My Reason", "Velvet Mornings", "Goodbye My Love, Goodbye", "Someday Somewhere" και "Lovely Lady of Arcadia", τα οποία επανακυκλοφόρησε αργότερα σε διάφορες άλλες γλώσσες, ενώ το LP με τίτλο "Demis" έγινε χρυσό στην Αμερική.

Το 1980 τραγούδησε ντουέτο μαζί με τη Florence Warner και με τον Dick Morrissey στο σαξόφωνο το "Lost in Love" των Air Supply, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.
To 2010 επέστρεψε στα πάτρια εδάφη, δίνοντας μια μεγάλη συναυλία στο Ηρώδειο, ενώ μέχρι σήμερα συνεχίζει με ηχογραφήσεις και περιοδείες, κάνοντάς μας περήφανους που ένας Ελληνας μουσικός είναι τόσο αγαπητός και εκτός ημεδαπής.


Διαβάστε Περισσότερα »

Καμμένος: Δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στον ΣΥΡΙΖΑ, η χώρα έχει κυβέρνηση

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος έδωσαν τα χέρια και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα σχηματίσουν κυβέρνηση με 162 βουλευτές (149 & 13 αντίστοιχα).

Το μεσημέρι, στις 15:30, ο κ. Τσίπρας θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο οποίος θα διορίσει τον αρχηγό του πρώτου κόμματος (ΣΥΡΙΖΑ) πρωθυπουργό.

«Από αυτή τη στιγμή υπάρχει κυβέρνηση στη χώρα. Οι ΑΝΕΛ δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός θα πάει σήμερα στον Πρόεδρο και θα ανακοινώσει τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Εμείς εκτελέσαμε την εντολή του ελληνικού λαού. Ο στόχος είναι οι Ελληνες να προχωρήσουμε σε μια καινούρια ημέρα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος εξερχόμενος των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα.



Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ζητά από τον Αλέξη Τσίπρα ο Πάνος Καμμένος

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα προτείνει στον νέο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να αναλάβουν οι ΑΝΕΛ ένα υπουργείο της νέας κυβέρνησης, αυτό της Εθνικής Άμυνας. Με υπουργό τον ίδιο τον Πάνο Καμμένο.

Επιπλέον, θα ζητήσει δύο θέσεις υφυπουργών, χωρίς να έχει προσδιοριστεί ποια υφυπουργεία θα είναι αυτά.

Το ερώτημα, σύμφωνα με το onalert, είναι αν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα δεχτεί την πρόταση Καμμένου ή θα προτείνει κάποια εναλλακτική λύση. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει άνοιγμα στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων. Και αν κρίνουμε από τις δημόσιες τοποθετήσεις Τσίπρα, δεν είναι πιθανό να δώσει στους ΑΝΕΛ τον χώρο της Εθνικής Άμυνας.

Εντούτοις δεν τίθεται ζήτημα να χαλάσει η κυβερνητική συνεργασία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αν δεν υπάρξει συμφωνία για το ΥΕΘΑ.

Η επιθυμία του Πάνου Καμμένου να αναλάβει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι επιθυμία χρόνων. Στις κυβερνήσεις της ΝΔ δεν του δόθηκε η ευκαιρία ούτε σε θέση υφυπουργού σε αυτό το υπουργείο, ενώ είχε χρηματίσει υφυπουργός Ναυτιλίας.

Οι κρίσιμες ημερομηνίες μετά τη συγκρότηση κυβέρνησης

Το νέο σώμα της Βουλής θα συγκροτηθεί όπως ορίζει το Προεδρικό Διάταγμα που έχει ήδη εκδοθεί, την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου. Την επομένη στις 6 Φεβρουαρίου η Βουλή θα εκλέξει τον Πρόεδρο της Βουλής και το προεδρείο της και αμέσως μετά μπορεί να κινηθεί η διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία δεν μπορεί να είναι πριν από τις 7 Φεβρουαρίου.

Η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Σύμφωνα με το άρθρο 32 του Συντάγματος, η Βουλή που αναδεικνύεται από τις νέες εκλογές, αμέσως μόλις συγκροτηθεί σε Σώμα, εκλέγει με ονομαστική φανερή ψηφοφορία Πρόεδρο της Δημοκρατίας με την πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών (180 βουλευτές). Αν δεν επιτευχθεί η πλειοψηφία αυτή, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μέσα σε πέντε ημέρες και εκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκείνος που συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών (151 βουλευτές). Αν δεν επιτευχθεί ούτε αυτή η πλειοψηφία, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται ακόμη μια φορά, ύστερα από πέντε ημέρες, μεταξύ των δύο προσώπων που πλειοψήφησαν και θεωρείται ότι έχει εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκείνος που συγκέντρωσε τη σχετική πλειοψηφία. Με αυτά τα δεδομένα, οι διαδικασίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης θα έχουν περατωθεί πιθανόν έως τις 6 Φεβρουαρίου, και αμέσως μετά και την εκλογή προέδρου και προεδρείου της Βουλής ξεκινάει η διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία δεν μπορεί να είναι πριν από τις 7 Φεβρουαρίου.

Ψήφος εμπιστοσύνης

Αφού επιτευχθεί ο σχηματισμός κυβέρνησης, σύμφωνα με το Σύνταγμα (84Σ), η κυβέρνηση οφείλει να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής. Μέσα σε 15 ημέρες από ορκωμοσία του Πρωθυπουργού, η Κυβέρνηση υποχρεούται να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής. Όπως ορίζει το άρθρο 84 του Συντάγματος και το άρθρο 141 του Κανονισμού, η κυβέρνηση απολαύει της εμπιστοσύνης της Βουλής αν η πρόταση εμπιστοσύνης εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών (151 βουλευτές αν είναι παρόντες και οι 300 βουλευτές), η οποία δεν επιτρέπεται να είναι μικρότερη από τα δύο πέμπτα του όλου αριθμού των βουλευτών (120 βουλευτές).

Η ψήφος ανοχής

Σύμφωνα με όσα ορίζει συνεπώς το Σύνταγμα και ο Κανονισμός, για να λάβει μια κυβέρνηση ψήφο εμπιστοσύνης δεν είναι απαραίτητοι πάντοτε 151 ψήφοι. Και αυτό διότι το Σύνταγμα προβλέπει ότι αρκεί η πλειοψηφία των παρόντων, η οποία δεν μπορεί να είναι μικρότερη από τα 2/5 του όλου αριθμού των βουλευτών, δηλαδή από 120 βουλευτές. Η απαιτούμενη λοιπόν πλειοψηφία είναι 151 μόνο αν οι παρόντες βουλευτές είναι τριακόσιοι (300), το σύνολο δηλαδή των βουλευτών. Αν όμως οι παρόντες είναι, για παράδειγμα 260 τότε η απαιτούμενη πλειοψηφία είναι 131 ενώ αν οι παρόντες βουλευτές είναι, για παράδειγμα, 230, η απαιτούμενη πλειοψηφία δεν είναι 116 αλλά 120 βουλευτές με βάση την πρόνοια ότι η πλειοψηφία δεν επιτρέπεται να είναι μικρότερη από τα 2/5 του όλου αριθμού των βουλευτών. Με βάση τα παραπάνω, ένα κόμμα μπορεί, αντί να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης προς μια κυβέρνηση, να επιλέξει την ψήφο ανοχής, να ανακοινώσει δηλαδή εκ των προτέρων ότι οι βουλευτές του θα απόσχουν από την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. Μια τέτοια δήλωση περί αποχής, σημαίνει ότι η κυβέρνηση του πρώτου κόμματος θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης και στην περίπτωση αυτή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ποια ηχηρά ονόματα μένουν εκτός Βουλής



    Σε θρίλερ για γερά νεύρα θα εξελιχθεί και αυτή τη φορά η μάχη του σταυρού, καθώς πολλά ηχηρά ονόματα κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Βουλής. Ήδη, η Άντζελα Γκερέκου, η μεταγραφή της οποίας από το ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ προκάλεσε... σεισμό, έμεινε εκτός.

Στην... Κέρκυρα, η κα Γκερέκου συγκέντρωσε 2.809 σταυρούς αλλά ηττήθηκε κατά κράτος από τον Στέφανο Γκίκα που έλαβε 7.225 σταυρούς και είναι ο βουλευτής που εξελέγη με τη Νέα Δημοκρατία.

Στην Α’ Αθήνας το ενδιαφέρον εντοπίζεται κυρίως στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Με καταμετρημένο το 63,73% των ψήφων στα 564 από τα 885 εκλογικά τμήματα, ο Νικήτας Κακλαμάνης δίνει μάχη με την Φωτεινή Πιπιλή για την τέταρτη εκλόγιμη θέση. Ο κ. Κακλαμάνης έχει μέχρι στιγμής συγκεντρώσει 14.672, ενώ η κα Πιπιλή 13.775.
Εκτός φαίνεται να μένουν ο Θανάσης Πλεύρης και ο Δημήτρης Κωνσταντάρας.

Από πλευράς ΠΑΣΟΚ, η Συλβάνα Ράπτη απέχει σχεδόν 500 ψήφους από τον πρωτοπόρο σε σταυρούς Κώστα Σκανδαλίδη (3.644 έναντι 3.104), ενώ εκτός Βουλής μένουν ο Νάσος Αλευράς και ο Θανάσης Χειμωνάς.

Στη Β’ Αθήνας, με καταμετρημένο το 10,79% στα 263 από τα 2.438 εκλογικά τμήματα, ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει 19 βουλευτές αλλά σε αυτούς, για την ώρα, δεν συμπεριλαμβάνονται η Άννα Χατζησοφιά, ο Οδυσσέας Βουδούρης και ο Δημήτρης Τσουκαλάς.
Ακόμη πιο ηχηρά τα ονόματα που μένουν εκτός Βουλής από το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα δεν εκλέγονται βουλευτές η Κατερίνα Παπακώστα, που όμως έχει μικρή διαφορά από τον Γεράσιμο Γιακουμάτο (2.164 έναντι 2.411), ο Γιάννης Μιχελάκης, ο Αργύρης Ντινόπουλος και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Από το Ποτάμι, φαίνεται να μην εκλέγεται ο Πέτρος Τατσόπουλος, από το ΚΚΕ ο Σπύρος Χαλβατζής, από τη Χρυσή Αυγή η Ελένη Ζαρούλια, που όμως έχει μικρή διαφορά από τον Ηλία Παναγιώταρο (1.886 έναντι 2.056).
Ηχηρά και τα ονόματα από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ που μένουν εκτός, σύμφωνα πάντα από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα. Για την ώρα φαίνεται να μην μπαίνουν στη Βουλή ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Πύρρος Δήμας και η Αφροδίτη αλ Σάλεχ.

Στην Α’ Πειραιά, με καταμετρημένο το 74,51% των ψήφων στα 266 από τα 357 εκλογικά τμήματα, ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος έχει σχεδόν 2.000 ψήφος διαφορά από τον πρώτο της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Κατσαφάδο και αν τα πράγματα μείνουν ως έχουν, ο πρώην υπουργός Παιδείας δεν θα είναι στη νέα Βουλή.

Στη Β’ Πειραιά, με καταμετρημένο το 40,43% των ψήφων στα 188 από τα 465 εκλογικά τμήματα, εκτός Βουλής μένουν ο Τάσος Νεράτζης και ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Φαήλος Κρανιδιώτης.

Ηχηρές και οι απουσίες του Δάνη Τζαμτζή που δεν εκλέγεται με τη Νέα Δημοκρατία στην Πέλλα, του Μιχάλη Ταμήλου που δεν κέρδισε την επανεκλογή του στα Τρίκαλα αλλά και του πρώην προέδρου της Βουλής, Χρήστου Μαρκογιαννάκη που δεν εκλέγεται στα Χανιά αφού η Νέα Δημοκρατία δεν βγάζει βουλευτή!

Στην Αργολίδα, ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης δεν μπαίνει στη Βουλή αφού το ΠΑΣΟΚ δεν εκλέγει βουλευτή.
Σε πραγματικό θρίλερ εξελίσσεται η μάχη του σταυρού στην Αρκαδία, όπου Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ εκλέγουν από έναν βουλευτή. Απομένει να μετρηθούν οι σταυροί σε 20 εκλογικά τμήματα και για την ώρα εκλέγεται ο Κωνσταντίνος Βλάσης από τη ΝΔ και μένει εκτός ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος. Όμως τους δυο άνδρες χωρίζουν μερικές ψήφοι, αφού ο πρώτος συγκεντρώνει 6.701 και ο δεύτερος 6.664.

Στην Άρτα, δεν εκλέγεται ο Γιώργος Νταβρής, στην Αχαΐα ο Γιώργος Νταβλούρος, στα Δωδεκάνησα εκτός μένει η Μίκα Ιατρίδη, που επέστρεψε στη Νέα Δημοκρατία λίγο πριν από τις εκλογές, ενώ στην Έβρο δεν εκλέγονται ο Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος και ο Κυριάκος Γεροντόπουλος.

Στην Εύβοια, με καταμετρημένο το 55,74% των ψήφων στα 233 από τα 418 εκλογικά τμήματα, ο Σίμος Κεδίκογλου είναι ο μοναδικός βουλευτής που εκλέγει η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, αφήνοντας εκτός Βουλής τον Κώστα Μαρκόπουλο, που έχει συγκεντρώσει 6.097 ψήφος έναντι 8.811 του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου.

Στη Βέροια, την επανεκλογή του στη Βουλή δεν κέρδισε ο Κώστας Γιοβανόπουλος.
Στη Θεσπρωτία, με καταμετρημένο το 39,13% στα 63 από τα 161 εκλογικά τμήματα, ο Αντώνης Μπέζας συγκεντρώνει μέχρι στιγμής 1.145 σταυρούς και φαίνεται να χάνει την έδρα από τον Βασίλη Γιογιακα.

Στην Α’ Θεσσαλονίκης, με καταμετρημένο το 78.19% στα 638 από τα 816 εκλογικά τμήματα, εκτός Βουλής μένει ο πρώην υπουργός Γιώργος Ορφανός, που απέχει σχεδόν 5.000 σταυρούς από την Έλενα Ράπτη που είναι η τέταρτη και τελευταία που εκλέγεται από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Στην Κοζάνη, το ΠΑΣΟΚ δεν εκλέγει βουλευτή και έτσι μένει εκτός Βουλής ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών, Πάρις Κουκουλόπουλος.
Εκτός Βουλής μένει και η Ζέτα Μακρή στη Μαγνησία, όπως και ο προφυλακισμένος Παναγιώτης Ηλιόπουλος, αφού η Χρυσή Αυγή δεν εκλέγει βουλευτή.

Στην Καβάλα, ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Καλαντζής δεν κατάφερε να επανεκλεγεί με τη Νέα Δημοκρατία, ούτε και ο Σπύρος Ταλιαδούρος στην Καρδίτσα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τι ψήφισε η Βοιωτία


Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πιθανά ονόματα της νέας κυβέρνησης -Ποιοι αναλαμβάνουν υπουργοί

Σειρά συναντήσεων ξεκινά ο αρχηγός του πρώτου κόμματος την επομένη της εκλογικής αναμέτρησης κι έτσι ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να δεχτεί σήμερα στις 10.30 στην Κουμουνδούρου τον Πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Πάνο Καμμένο προκειμένου να λάβει στήριξη για την πιθανότατη συμμετοχή του στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Το πιθανότερο πάντως,  είναι να πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του πρωθυπουργού σήμερα το απόγευμα και της νέας κυβέρνησης την Τρίτη το απόγευμα ή το αργότερο την Τετάρτη το πρωί.

Τα ονόματα που ακούγονται για το νέο υπουργικό συμβούλιο

Επικρατέστερος για το υπουργείο Οικονομικών φαίνεται να είναι ο κ. Γιάννης Δραγασάκης αν δεν αναλάβει θέση Αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ενώ άλλοι κάνουν λόγο για το ότι στο υπουργείο Οικονομικών δεν αποκλείεται να βρεθεί ο Γιάννης Βαρουφάκης, τον οποίο πιθανότατα θα πλαισιώσουν οι κκ Μηλιός και Τσακαλώτος.

Για το υπερυπουργείο Ανάπτυξης προορίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γιώργος Σταθάκης και για το υπουργείο Επικρατείας ο κ. Νίκος Παππάς.

Στο υπουργείο Παιδείας πιθανότατα οδεύει ο κ. Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, ενώ δεν αποκλείεται ο κ. Πάνος Σκουρλέτης να επιλεγεί για το υπουργείο Εσωτερικών.

Σε παραγωγικό υπουργείο θα τοποθετηθεί εκτός απροόπτου ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ενώ πολύ έντονα έχει ακουστεί το όνομα του Θεόδωρου Δρίτσα για τη θέση του Πρόεδρου της Βουλής.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς διαμορφώνεται ο εκλογικός χάρτης και οι έδρες στο 99.80%

ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται πρώτο κόμμα με ποσοστό 36,34% σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα του Υπουργείου Εσωτερικών στις 7.15 το πρωί (ενσωμάτωση 99,8%).

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών (ενσωμάτωση 99,8%), η κατανομή των ποσοστών και των εδρών ανά κόμμα, έχει ως εξής:

    ΣΥΡΙΖΑ: 36,34% - 149 έδρες
    ΝΔ: 27,81% - 76 έδρες
    Χρυσή Αυγή: 6,28% -17 έδρες
    Το Ποτάμι: 6,05%- 17 έδρες
    ΚΚΕ: 5,47%- 15 έδρες
    ΑΝΕΛ: 4,75%- 13 έδρες
    ΠΑΣΟΚ: 4,68%- 13 έδρες
    ΚΙΔΗΣΟ: 2,46%
    Ένωση Κεντρώων: 1,79%
    Τελεία: 1,77%
    ΛΑ.Ο.Σ.: 1,03%



Διαβάστε Περισσότερα »

Η σταυροδοσία των υποψήφιων βουλευτών Βοιωτίας

 Οι σταυροί που έλαβαν οι υποψήφιοι βουλευτές στην εκλογική περιφέρεια Βοιωτίας  με καταμετρημένα τα 210 από τα 210 εκλογικά τμήματα.
ΣΥΡΙΖΑ
Σταθας Ιωαννης του Παναγιώτη    14.388
2   Σκουμας Αθανασιος του Δημητρίου    4.037

3    Γεωργαντα Ελισαβετ του Ιωάννη    3.365
    Κατσικη Παγωνα του Παναγιώτη    1.859
5    Τσιτσιριγκος Βασιλειος του Γεωργίου    1.683

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Μπασιακος Ευαγγελος του Αθανασίου    3.444
2    Καραμπελας Ιωαννης του Δημητρίου    3.401
3    Κουτσουμπας Ανδρεας του Βασιλείου    3.365
4    Θεοδωρου-Μαγουλα Λουκια του Αναστασίου    2.526
5    Μαχαιρα Βασιλικη (Κικη) του Αντωνίου    1.250

ΚΚΕ
Κουτσουμπας Δημητριος του Αποστόλου    5.084
2    Κοτσικωνας Επαμεινωνδας του Δημητρίου    1.283
3    Τουλουμακος Αντωνιος του Σπύρου    894
4    Τζανου Σταυρουλα του Δημητρίου    606
5    Καβαλος Γεωργιος του Θεοδώρου    365


ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Καρακωστας Ευαγγελος του Θεοδώρου    1.938
2    Μιγκου Ελενη του Θωμά    371
3    Λαμπρουσης Αναστασιος του Μάνθου    340
4    Παγωνας Κωνσταντινος του Ευαγγέλου    262
5    Σταυρου-Τσαγκα Ελευθερια του Βασιλείου    202


ΑΝΕΛ
Δελαβεκουρας Αποστολος του Γρηγορίου    717
2    Παπαβασιλειου Αικατερινη του Λουκά    642
3    Κουρνετα-Τουρκοχωριτη Ευρυδικη του Παναγιώτη    533
4    Χρυσικος Γεωργιος του Ευθυμίου    429
5    Παπαδακης Βασιλειος του Ιωάννη    181

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ
Περγαντας Παναγιωτης του Χρήστου    708
2    Μπακας Δημητριος του Γεωργίου    482
3    Χαλβατζης Σταματης του Ηλία    408
4    Σταμου Ευαγγελια του Γεωργίου    343
5    Φαντακη Αλεξια του Ιωάννη    125

ΠΑΣΟΚ
Αγγελου Δημητριος (Μιμης) του Κωνσταντίνου    1.242
2    Γκινης Ιωαννης του Σταύρου    564
3    Μωραϊτου Σοφια του Παναγιώτη    331

ΚΙΔΗΣΟ
Κουλουργιωτης Νικολαος του Ιωάννη    799
2    Μαμμης Ελισσαιος του Αντωνίου    319
3    Ζαγκας Λαμπρος του Ευσταθίου    238
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες

Νέα επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες αρχικά στη Δυτική Ελλάδα και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, περιμένουμε τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με σχετικά χαμηλό υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι με σταδιακή ενίσχυση σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις και στο υπόλοιπο Αιγαίο δυτικοί νοτιοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι.

Η αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ έχει ως εξής:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στις θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στην κεντρική Μακεδονία πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στη δυτική και κεντρική Μακεδονία οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και μέχρι το βράδυ θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας (ενδεικτικό υψόμετρο 500-600 μετρά).

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιονιά θα πέσουν στα ορεινά της Πελοποννήσου (πάνω από 1200 μετρά), της δυτικής Στερεάς (πάνω από 900 μετρά), ενώ στην Ηπειρο θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές (ενδεικτικό υψόμετρο 500-600 μετρά).

Ανεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα ενταθούν και κυρίως στις θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Ανεμοι: στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια νοτιοδυτικοί με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: από 03 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως από το βράδυ όποτε υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Ανεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν πρόσκαιρα από το πρωί και θα ενταθούν πάλι τη νύχτα.

Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

    Αττική

Καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες γρήγορα θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Ανεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 που από το μεσημέρι θα γίνουν νοτιοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα καταιγίδες κατά τόπους τις βραδινές ώρες ισχυρές κυρίως στα ανατολικά. Χιονιά θα πέσουν τη νύχτα στα γύρω ορεινά.

Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί και κατά περιόδους ανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι είναι οι νέοι βουλευτές που εκλέγονται στη Βοιωτία

Με βάση τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα  οι έδρες στο Νομό Βοιωτίας είναι :

ΣΥΡΙΖΑ 2 έδρες
Νέα Δημοκρατία 1 έδρα



Εκλέγοναι από το ΣΥΡΙΖΑ  ο Γιάννης Σταθάς  14.388, ο Θανάσης Σκούμας 4.037  και από τη Νέα Δημοκρατία ο Βαγγέλης Μπασιάκος 3.444.



Διαβάστε Περισσότερα »

Tελικό αποτέλεσμα Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων

ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ: 11173, ΨΗΦΙΣΑΝ: 7482, ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΜΕΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ: 21 / 21 (100,00 %)
ΕΓΚΥΡΑ: 7304, ΑΚΥΡΑ: 130, ΛΕΥΚΑ: 48
ΣΥΡΙΖΑ     42,29 %     3089    
    Νέα Δημοκρατία     21,23 %     1551   
    Χρυσή Αυγή     7,41 %     541  
    Κ.Κ.Ε.     6,09 %     445    
    Το Ποτάμι     4,98 %     364  
    ΠΑ.ΣΟ.Κ     4,93 %     360   
    Ανεξάρτητοι Έλληνες     4,59 %     335   
    Τελεία     2,37 %     173     0
    Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών     2,19 %     160   
ΛΟΙΠΑ ΚΟΜΜΑΤΑ     3,91 %
Διαβάστε Περισσότερα »

Ραγδαίες εξελίξεις: «Κλείδωσε» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, καθώς, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας συμφώνησε με τον Πάνο Καμμένο για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί είχαν επικοινωνία τα ξημερώματα της Δευτέρας και «έδωσαν τα χέρια», ενώ, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα έχουν συνάντηση στις 10.30 το πρωί, στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να πάρει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και το απόγευμα πιθανότατα θα είναι έτοιμη η νέα κυβέρνηση της χώρας.

Συναντήσεις με Κουτσούμπα και Θεοδωράκη

Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη υποβάλει αίτημα για να συναντηθεί με τον γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, ενώ, θα έχει ραντεβού και με τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ζητήσει τόσο από το ΚΚΕ όσο και από το Ποτάμι ψήφο ανοχής, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει προσπάθεια προσέγγισης με το Ποτάμι και για κυβερνητική συνεργασία.


Διαβάστε Περισσότερα »

Η μάχη του σταυρού στη Βοιωτία


 Ο Γιάννης Σταθάς προηγείται σε σταυρούς με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο του ΣΥΡΙΖΑ που είναι ο Θανάσης Σκούμας. Ακολουθούν Γεωργαντα, Κατσίκη και Τσιτσιρίγκος.

Θρίλερ για την έδρα της Νέας Δημοκρατίας, μπροστά πάλιο Μπασιάκος, ο Κουτσούμπας με μικρή διαφορά από Καράμπελα.Ακολουθούν Θεοδώρου και Μαχαίρα.
Οι πίνακες με τους σταυρούς
    ΣΥΡΙΖΑ    Τα αποτελέσματα σε 173 ET επί συνόλου 210   
    1    ΣΤΑΘΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ    11.703
    2    ΣΚΟΥΜΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ    3.322
    3    ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ    2.639
    4    ΚΑΤΣΙΚΗ ΠΑΓΩΝΑ    1.536
    5    ΤΣΙΤΣΙΡΙΓΚΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ    1.340
    ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ    Τα αποτελέσματα σε 173 ET επί συνόλου 210   
    1    ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ    2.867
    2    ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ    2.797
    3    ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ    2.794
    4    ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΜΑΓΟΥΛΑ ΛΟΥΚΙΑ    2.123
    5    ΜΑΧΑΙΡΑ ΚΙΚΗ    1.015
exeisminima
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτοί εκλέγονται βουλευτές Επικρατείας

Με βάση τα μέχρι στιγμής εκλογικά αποτελέσματα, και με δεδομένο ότι η ενσωμάτωση έχει υπερβεί το 60%, μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για το ποιοι βουλευτές εκλέγονται από τα ψηφοδέλτια Επικρατείας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει πέντε βουλευτές, η ΝΔ τέσσερις και από έναν η Χ.Α., το Ποτάμι και το ΚΚΕ, ενώ ΠΑΣΟΚ και Ανεξάρτητοι Ελληνες δεν εκλέγουν κανέναν.

Ειδικότερα, από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται οι:

    Κωνσταντίνος Τσουκαλάς,
    Ουρανία Αντωνοπούλου,
    Παναγιώτης Σκουρλέτης,
    Αγλαϊα Κυρίτση και
    Νικόλαος Τόσκας

Από τη Νέα Δημοκρατία οι:

    Θεόδωρος Φορτσάκης,
    Δημήτριος Σταμάτης,
    Νίκη Κεραμέως και
    Βασίλης Οικονόμου

Τέλος, από τη ΧΑ ο Χρήστος Παππάς,

Ποτάμι ο Παναγιώτης Καρκατσούλης

ΚΚΕ η Αλέκα Παπαρήγα

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ