Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Θετικό κλίμα με Σουλτς - Ανησυχία για Ντάισελμπλουμ



Σύγκλιση στο ζήτημα αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής διαπιστώθηκε στην συνάντηση Τσίπρα-Σουλτς.
 Ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ προειδοποιεί να μην πειραχθεί το πλεόνασμα.Σε θετικό κλίμα έγινε συνάντηση του νέου έλληνα πρωθυπουργού με τον Μάρτιν Σουλτς, τον πρώτο ευρωπαίο αξιωματούχο που επισκέφτηκε το Μέγαρο Μαξίμου μετά τις εκλογές.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απέφυγε να αναφερθεί στο ζήτημα του ελληνικού χρέους αλλά τάχθηκε υπέρ των προσπαθειών της κυβέρνησης για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Μάλιστα στις δηλώσεις των δύο ανδρών μετά την σχεδόν δίωρη κατ' ιδίαν συνάντηση ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας έκανε λόγο για «ανάρμοστη σχέση» ανάμεσα στην «οικονομική ολιγαρχία που δεν πλήρωνε τους φόρους της» και το «παλιό πολιτικό καθεστώς, που την προστατεύει».
Ανησυχία για την επίσκεψη Ντάισελμπλουμ

Την παρασκευή επισκέπτεται την Αθήνα ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ Γερούν Ντάισελμπλουμ, συνοδευόμενος από τον επικεφαλής του EuroWorkingGroup, τον αυστριακό Τόμας Βίζερ. Ο κ. Ντάισελμπλουμ φρόντισε πριν την αναχώρησή του από την Ολλανδία να προειδοποιήσει την κυβέρνηση Τσίπρα να μην μετατρέψει το πρωτογενές πλεόνασμα σε νέο έλλειμμα.

«Αν προσθέσουμε όλες τις υποσχέσεις της προεκλογικής εκστρατείας, τότε ο ελληνικός προϋπολογισμός, πολύ γρήγορα θα εκτροχιαστεί.» δήλωσε από το Αμστερνταμ ο Γερούν Ντάισελμπλουμ , προσθέτοντας πάντως ότι είναι πολύ νωρίς για να κρίνει τι θέλει να κάνει η ελληνική κυβέρνηση.Σχολίασε ότι αν οι αυξημένες δαπάνες της κυβέρνησης μετατρέψουν το πλεόνασμα σε έλλειμμα, «τότε η ελάφρυνση του χρέους δεν θα βοηθήσει».

Διαβάστε Περισσότερα »

Ανατροπές παντού: Κρίση στη ΝΔ, διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ

Η κάλπη βγάζει νικητές αλλά και ηττημένους και μπορεί να λέγεται ότι η ήττα είναι ορφανή, ωστόσο στην πολιτική πάντα αναζητούνται ευθύνες.

Η αποτέλεσμα της κάλπης πυροδοτεί εξελίξεις στους δύο πρώην κυβερνητικούς εταίρους, με τον μεν Σαμαρά να αναζητεί σημείο στήριξης στην εσωκομματική περιδίνηση, τον δε Βενιζέλο να ανακοινώνει την αποχώρησή του από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στο συνέδριο του Μαϊου.

Στη ΝΔ ο πρώην πλέον πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εμφανίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης ενώπιον της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ, στη σκιά της κριτικής που έχει δεχθεί για την επικοινωνιακή τακτική και την «εγκατάλειψη» του μεσαίου χώρου, με στελέχη, κυρίως από το περιβάλλον Καραμανλή, να θέτουν ανοιχτά ή εμμέσως θέμα ηγεσίας.

Ο κ.Σαμαράς στη συνεδρίαση της Εκτελεστικης Γραμματείας  θέλησε να κλείσει τον φάκελο ήττα, οχυρωμένος πίσω από την εκτίμηση ότι το κόμμα πέρασε μια μεγάλη δοκιμασία, αλλά άντεξε. Ταυτόχρονα, επιχειρώντας να βρει συμμάχους, ανέθεσε ρόλους και ανακοίνωσε τη συγκρότηση άτυπου πολιτικού συμβουλίου, στο οποίο θα μετέχουν βουλευτές, στελέχη του κόμματος, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, κ.α. ,

Ωστόσο η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι και μπροστά στον κίνδυνο να διχαστεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, ο Αντώνης Σαμαράς  υποχρεώθηκε να αποσύρει ουσιαστικά την υποψηφιότητα Σταύρου Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας και να στηρίξει τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Στο γαλάζιο μετεκλογικό σκηνικό, αποκτά ασφαλώς ξεχωριστή σημασία η συνάντηση που έχει την Παρασκευή η Ντόρα Μπακογιάννη με τον Κώστα Καραμανλή. Είναι βέβαιο ότι στο ραντεβού θα τεθεί επί τάπητος η «επόμενη μέρα» στη ΝΔ.
Ξεκινά η διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ

Με μια δηκτική αναφορα « εγώ δεν θα γίνω ούτε Ζίγδης, ούτε Κουβέλης» ο Ευάγγελος Βενιζελος ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στο συνέδριο του Μαϊου, με την επισήμανση ότι θα συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις του στη διαμόρφωση ενός συνεδρίου ενότητας.
Οι υποψήφιοι αρχηγοί από τη Νέα Γενιά

Σύμφωνα με πληροφορίες την θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ θα διεκδικήσουν από τη νεότερη γενιά στελεχών: Ο πανεπιστημιακός καθηγητής Κυριάκος Πιερακάκης, 31 ετών,  ο οποίος είναι μέλος της ΠΓ του κόμματος και είχε κατέλθει ως υποψήφιος ευρωβουλευτής το περασμένο καλοκαίρι. Παρών στην εκλογή Προέδρου του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να δώσει και ο ευρωβουλευτής πλέον και γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, ο 34χρονος Ν. Ανδρουλάκης. Επίσης στην μάχη της διαδοχής εκτιμάται ότι θα τεθεί και ο βουλευτής Αρκαδίας Οδ. Κωνσταντινόπουλος ενώ υπάρχουν στελέχη που πιέζουν και την Εύα Καΐλή να διεκδικήσει την θέση του Προέδρου.
Τα ιστορικά στελέχη

Προβάδισμα από τα ιστορικά πλέον στελέχη του ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι έχει η Φώφη Γεννηματά οποία εκλέχτηκε πρώτη στην Β Αθήνας. Παρών στην κούρσα της διαδοχής αναμένεται να δηλώσει και ο Ανδρέας Λοβέρδος που επίσης εκλέχτηκε στην Β Αθήνας καθώς και οι  Μ. Χρυσοχοΐδης και Γιάννης Μανιάτης ενώ στάση αναμονής κρατά ο Κ. Σκανδαλίδης.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών Βοιωτίας- Την 1η Φλεβάρη καλοσωρίζουμε το 2015


 Την 1η του Φλεβάρη καλοσωρίζουμε το 2015 στο Ρόδον Palace
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Αγαπητές μας φίλες!
Με χαρά σας προσκαλούμε την ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015  στις 12 το μεσημέρι στο ΚΕΝΤΡΟ RODON PALACE στη Λιβαδειά [8ο χιλιόμετρο Λιβαδειάς –Ορχομενού] για την καθιερωμένη κοπή της Βασιλόπιτας της Ομοσπονδίας μας. Μια ευκαιρία για να βρεθούμε όλες μαζί, να ειδωθούμε και να διασκεδάσουμε.
Σας περιμένει πλούσιο μενού, δωρεάν ποτά, εκλεκτό καλλιτεχνικό πρόγραμμα, πλούσια δώρα και άλλες εκπλήξεις!
Σας περιμένουμε με χαρά για να ξεφύγουμε λίγο από την δύσκολη καθημερινότητα και τα προβλήματά της.

Δηλώστε εγκαίρως συμμετοχή επικοινωνώντας με τις  Κυρίες :
Άντζελα Πανταζή :2261025130 και 6977960645
Άννα Χαρέμη:6937678403
Ζωή Μειδάνη:6977009236
Δήμητρα Τσουρέλη : 6977301041
Οι οποίες και  θα σας ενημερώσουν σχετικά.       
         
ΜΕΝΟΥ:15€ - Η μετακίνηση των μελών  μας θα γίνει με πούλμαν  δωρεάν από την  Ομοσπονδία μας .  
Διαβάστε Περισσότερα »

Αιτήσεις συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.


    Στο διάστημα από 10 έως 25 Φεβρουαρίου πρέπει να καταθέσουν οι υποψήφιοι την αίτηση συμμετοχής τους στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.

Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, όσοι.. θέλουν να λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές του 2015 θα πρέπει να υποβάλουν τη σχετική δήλωση αποκλειστικά στην προθεσμία, καθώς μετά δεν θα έχουν αυτό το δικαίωμα .
Η δήλωση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο Λύκειο και ο υποψήφιος μπορεί να την προμηθευτεί είτε από το Διαδίκτυο, στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας -www.minedu.gov.gr- στον σύνδεσμο Εξετάσεις, είτε από το Λύκειό του.

Διαβάστε Περισσότερα »

Στον Λεβαδειακό ο Κατίδης!

Την ώρα που ο Πουλίδο βρίσκεται στο… δρόμο για Λιβαδειά, η ομάδα της Βοιωτίας ανακοίνωσε την απόκτηση του Γιώργου Κατίδη!
Δεν άργησε να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, μετά το «διαζύγιο» με την Βέρια, ο Γιώργος Κατίδης!



Ο άλλοτε παίκτης των Άρη, ΑΕΚ, Νοβάρα βρέθηκε στη Λιβαδειά, υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2017 και στη συνέχεια ανακοινώθηκε η απόκτησή του από τον Λεβαδειακό! Στη τρέχουσα σεζόν με την βασίλισσα του βορρά, ο 22χρονος επιθετικός είχε περιορισμένο ρόλο με μόλις 4 εμφανίσεις στη Σούπερ Λίγκα.

Η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Γιώργου Κατίδη. Ο Έλληνας μέσος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για 2,5 χρόνια». 

Διαβάστε Περισσότερα »

Απολογισμός και κοπή πίτας απο τον "ΔΗΜΟΦΙΛΟ" Θεσπιών


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 47χρονος στη Θήβα για λαθρεμπόριο καπνού και τσιγάρων

Συνελήφθη 47χρονος υπήκοος Πακιστάν στη Θήβα, για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα και λαθρεμπορίας

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -2.640- γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού και λαθραία πακέτα τσιγάρων

Συνελήφθη, χθες (28-01-2015) το πρωί στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 47χρονος υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού Κώδικα και Λαθρεμπορίας.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, πραγματοποίησαν νομότυπη έρευνα στην οικία του 47χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία σακούλα, η οποία περιείχε ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, μεικτού βάρους (2.640) γραμμαρίων, καθώς και εννέα πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Η ανωτέρω ποσότητα καπνού και τα πακέτα τσιγάρων θα σταλούν στο Τελωνείο Οινόης Βοιωτίας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.


Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Θηβαίων : Προκήρυξη θέσης συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης



ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΗΣ
*ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ*
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΗΒΑΙΩΝ

Με τις διατάξεις του άρθρου 77 του Ν. 3852/2010 θεσμοθετείται για τους Δήμους άνω των είκοσι χιλιάδων (20.000) κατοίκων η θέση του *Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης*.
Ο Συμπαραστάτης αποτελεί ένα νέο θεσμό διαμεσολάβησης μεταξύ πολιτών, επιχειρήσεων και ΟΤΑ, που εισήχθη με τις διατάξεις του Προγράμματος «Καλλικράτης», και αποσκοπεί, μεταξύ άλλων, στον έγκαιρο εντοπισμό και την αποτελεσματική αντιμετώπιση φαινομένων κακοδιοίκησης, ορθής εφαρμογής των νόμων, στη διασφάλιση της αμεροληψίας των δημοτικών αρχών και στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της τοπικής αυτοδιοίκησης προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, σύμφωνα με τις αρχές της χρηστής και διαφανούς διοίκησης.
Ως Συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης επιλέγεται, κατόπιν προκηρύξεως που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του δήμου, πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία λαμβάνεται με μυστική ψηφοφορία και με πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) του συνόλου των μελών του. Αν δεν επιτευχθεί η επιλογή, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται κατά την ίδια ή μεταγενέστερη συνεδρίαση με την ίδια πλειοψηφία. Είναι επιτρεπτή με την ίδια πλειοψηφία και την αυτή διαδικασία η ανάκληση του συμπαραστάτη για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων του, με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.
Συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης δεν μπορεί να επιλεγεί αιρετός δήμου, περιφέρειας ή βουλευτής. Ως προς το αξίωμα του συμπαραστάτη του δημότη ισχύουν τα κωλύματα και τα ασυμβίβαστα που προβλέπονται στο άρθρο 14 του Ν. 3852/2010. Η θητεία του συμπαραστάτη ακολουθεί τη θητεία των δημοτικών αρχών.
Σύμφωνα με τις διατάξεις των παρ. 3 και 5 του άρθρου 77 του Ν. 3852/2010, ο συμπαραστάτης υποστηρίζεται διοικητικά από τις υπηρεσίες του δήμου, δέχεται καταγγελίες άμεσα θιγόμενων πολιτών και επιχειρήσεων για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών του δήμου, των νομικών του προσώπων και των επιχειρήσεων του και διαμεσολαβεί προκειμένου να επιλυθούν τα σχετικά προβλήματα, ενώ είναι υποχρεωμένος να απαντά εγγράφως ή ηλεκτρονικά εντός τριάντα (30) ημερών στους ενδιαφερόμενους (παρ. 3). Ο Συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης συντάσσει ετήσια έκθεση. Η ετήσια έκθεση παρουσιάζεται από τον ίδιο και συζητείται στην ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τον απολογισμό της δημοτικής αρχής κατά τις διατάξεις του άρθρου 217 του Κ.Δ.Κ., εντός τριάντα (30) ημερών από την υποβολή της. Ο συμπαραστάτης μπορεί επίσης να προβαίνει στη διατύπωση προτάσεων βελτίωσης της δημοτικής διοίκησης και των σχέσεων της με το κοινό, τόσο στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσης του, όσο και επ` ευκαιρία σημαντικών προβλημάτων κακοδιοίκησης που ο ίδιος εντοπίζει. Στην τελευταία αυτή περίπτωση, οι ειδικές προτάσεις του συμπαραστάτη υποβάλλονται στον δήμαρχο και κοινοποιούνται στο δημοτικό συμβούλιο και στον γενικό γραμματέα του δήμου. Τόσο η ετήσια έκθεση όσο και οι ειδικές προτάσεις του συμπαραστάτη αναρτώνται υποχρεωτικά στην ιστοσελίδα του δήμου με φροντίδα των δημοτικών υπηρεσιών. Εξάλλου, σύμφωνα με την παρ. 6 του ίδιου άρθρου, ο Συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης λαμβάνει αντιμισθία ισόποση με την αντιμισθία του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Ως προς την καταστατική θέση και τις ευθύνες του συμπαραστάτη και της επιχείρησης ισχύουν οι σχετικές διατάξεις για τους δημοτικούς συμβούλους.
Οι προϋποθέσεις, ο ρόλος, οι αρμοδιότητες, τα καθήκοντα, τα ασφαλιστικά θέματα, καθώς και τα κωλύματα ή ασυμβίβαστα του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης προβλέπονται, πέρα από τις ως άνω διατάξεις του άρθρου 77 του Ν. 3852/2010, στις διατάξεις των άρθρων 14 και 93 του ίδιου νόμου καθώς και στις εγκυκλίου 59/74896/30.12.2010 και 27230/07.06.2011 του Υπουργείου Εσωτερικών.
Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι, αφού λάβουν γνώση των ανωτέρω διατάξεων, να υποβάλουν υποψηφιότητες, καθώς και κάθε άλλο στοιχείο, που κατά την κρίση τους, θα βοηθήσει τη διαδικασία επιλογής για την κάλυψη της εν λόγω θέσης, απευθείας προς το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων από το χρόνο ανάρτησης της προκήρυξης έως την έναρξη της συνεδρίασής του που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015 με θέμα την επιλογή του Συμπαραστάτη και η οποία θα γνωστοποιηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο μικρός Παναγιώτης από τη Λιβαδειά χρειάζεται την βοήθεια όλων



Ο μικρός Παναγιώτης από τη Λιβαδειά χρειάζεται την βοήθεια όλων.
Πάσχει από σοβαρή ασθένεια ήδη έχει υποβληθεί σε σειρά επεμβάσεων και πρέπει να μεταφερθεί στο εξωτερικό. Αριθμός λογαριασμού Τράπεζα Πειραιώς:
5063-075255-217 και
ΙΒΑΝ GR 29 0172 0630 0050 6307 5255 217.
viotianet.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Εργασιακά και ασφαλιστικό: Οι δεσμεύσεις για μισθούς και συντάξεις


 Ασφαλιστικό και εργασιακά είναι δύο κορυφαία ζητήματα που απασχολούν τους Ελληνες πολίτες οι οποίοι περιμένουν να από τις νέες ηγεσίες των υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων την επαναφορά του κατώτατου μισθού και τις 13ης σύνταξης.

Τόσο ο Πάνος Σκουρλέτης, όσο και ο Δημήτρης Στρατούλης έδωσαν το στίγμα των κινήσεων τους από την πρώτη ημέρα ανάληψης των νέων τους καθηκόντων.

Τι είπε ο Πάνος Σκουρλέτης για τα Εργασιακά

    Επαναφορά του θεσμού των συλλογικών διαπραγματεύσεων
    Επαναφορά των αρμοδιοτήτων του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας
    Επαναφορά της προστατευτικής νομοθεσίας για τις απολύσεις
    Κατάργηση του νόμου για την επιστράτευση
    Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ
    Εξέταση επαναλειτουργίας των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) και Εστίας (ΟΕΕ) που έχουν κλείσει.

Τι είπε ο Δημήτρης Στρατούλης για το Ασφαλιστικό

    Κατάργηση οποιασδήποτε ρύθμισης που εισάγει κεφαλαιοποιητικό χαρακτήρα στην κοινωνική ασφάλιση
    Κατάργηση διατάξεων που μειώνουν συντάξεις (κύριες και επικουρικές) και αυξάνουν όρια ηλικίας συνταξιοδότησης
    Κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος και της ρήτρας θανάτου στις επικουρικές συντάξεις
    Επανεξέταση του μαθηματικού τύπου για τον υπολογισμό των εφάπαξ
    Σταδιακή αποκατάσταση των συντάξεων - Ως πρώτο δείγμα επανέρχεται η 13η σύνταξη (δώρο Χριστουγέννων) σε όσους συνταξιούχους έχουν μηνιαίο εισόδημα 700 ευρώ
    Καταβολή της σύνταξης στους ανάπηρους έως ότου περάσουν από τα Κέντρα Ελέγχου Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) και επανεξέταση της λειτουργίας των ΚΕΠΑ
    Επαναφορά της σύνταξης των 360 ευρώ στους ανασφάλιστους υπερήλικες
    Άρση της προσωποκράτησης για χρέη προς τον ΟΑΕΕ
    Αύξηση του προβλεπόμενου ορίου των 20.000 ευρώ που ισχύει σήμερα, για τη δυνατότητα λήψης σύνταξης στην περίπτωση των ελεύθερων επαγγελματιών που έχουν οφειλές προς το ταμείο
    Πιθανή βελτίωση της δυνατότητας που δίνεται στους ελεύθερους επαγγελματίες να επιλέξουν κατώτερη ασφαλιστική κλίμακα
    Σταδιακή κάλυψη των απωλειών των ασφαλιστικών ταμείων από το κούρεμα των ομολόγων
    Ανάκληση των διαθεσιμοτήτων ή των απολύσεων στο υπουργείο Εργασίας, τους οργανισμούς και τα ασφαλιστικά ταμεία
    Προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού για την ενίσχυση των υπηρεσιών ελέγχου και της ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών

Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα οι κηδείες των σμηναγών που σκοτώθηκαν σε νατοϊκή άσκηση


Από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώθηκε ότι η νεκρώσιμος ακολουθία του Σμηναγού (Ι) Παναγιώτη Λάσκαρη θα τελεστεί σήμερα, Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 12:00 στον Ιερό ναό Αγίου Αντωνίου, στη Ριζούπολη Αττικής ενώ η νεκρώσιμος ακολουθία του Σμηναγού (Ι) Αθανάσιου Ζάγκα θα τελεστεί επίσης σήμερα, Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 15:00 στον Ιερό ναό Αγίας Βαρβάρας, στην Αργυρούπολη Αττικής.

Οι αξιωματικοί έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος στο δυστύχημα της 26ης Ιανουαρίου 2015, στο Albacete της Ισπανίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Σύλλογος Γυναικών Ξηρονομής κόβει την βασιλόπιτα


Το Σάββατο 31 Ιανουαρίου και ώρα 6:00 μμ θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη κοπή της πίτας του Συλλόγου Γυναικών Ξηρονομης στην ταβέρνα του Ευάγγελου Κεφαλά!!!Θα υπάρξει λαχειοφορος αγορά με πολλά δώρα και θα ακολουθήσει φαγητό και άφθονο γλέντι!!!!

Διαβάστε Περισσότερα »

Διάλεξη: Διαδικτυακές συμπεριφορές υψηλού κινδύνου στα Οινόφυτα



Το Γυμνάσιο, το Λύκειο και το Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων
σας προσκαλούν στη διάλεξη με θέμα:
«Διαδικτυακές συμπεριφορές υψηλού κινδύνου»
Εισηγητής ο κ. Μανώλης Σφακιανάκης – Ταξίαρχος Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος & Αξιωματικοί της ίδιας Διεύθυνσης
Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015, ώρα: 11 π.μ.
Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων

Διαβάστε Περισσότερα »

Επαναφορά 13ης σύνταξης ΟΓΑ, στα πρώτα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ


Άμεσα θα καταργηθούν όλοι οι νόμοι που μειώνουν τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, ενώ επανέρχεται το δώρο Χριστουγέννων στους συνταξιούχους με σύνταξη εως 700 ευρώ όπως έκανε γνωστό σήμερα το πρωί, ο αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Στρατούλης. Από όσα είπε ο κ. Στρατούλης, προκύπτει ότι και οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν σύνταξη ΟΓΑ θα λάβουν 13η σύνταξη μετά το Πάσχα όμως, όπως έγινε γνωστό, δεδομένου ότι λαμβάνουν συντάξεις περί τα 360 ευρώ.

"Θα ξεκινήσουμε με το κοινωνικό πακέτο, κυρίως για την ανθρωπιστική κρίση και κάποια πράγματα που αφορούν τον τομέα της Εργασίας και της Κοινωνικής Ασφάλισης. Τουλάχιστον να σταματήσει η λεηλασία και να γίνει μια καινούργια αρχή" ανέφερε ο κ. Στρατούλης.

Ο κ.Στρατούλης έκανε γνωστό ότι καταργούνται η ρήτρα μηδενικού ελλείματος στα επικουρικά ταμεία ώστε να σταματήσει η μείωση των επικουρικών συντάξεων. Επίσης καταργείται η ρήτρα θανάτου όπως είπε χαρακτηριστικά και ταυτόχρονα θα στηριχτούν χρηματοδοτικά τα Ταμεία ώστε σταδιακά να είναι εφικτή η αποκατάσταση όλων των περικοπών στις συντάξεις.

Για την 13 σύνταξη ανέφερε ότι θα αποκατασταθεί άμεσα αφού είναι έτοιμο το νομοσχέδιο. 'Έχουμε κάνει τον σχεδιασμό μας και θα υλοποιήσουμε όλα όσα είπαμε προεκλογικά γιατί για αυτό μας ψήφισε ο ελληνικός λαός» είπε χαρακτηριστικά ο Στρατούλης

Ο κ. Στρατούλης ανέφερε ότι το email Χαρδούβελη δεν ισχύει διότι δεν το αναγνωρίζει η νέα κυβέρνηση. Έτσι δεν θα θιχτούν όρια ηλικίας και θα προστατευτούν οι ασφαλισμένοι με βαρέα και οι γυναίκες με ανήλικο παιδί.

Επίσης αναφέρθηκε και στο πρόβλημα των ΚΕΠΑ όπου ανέφερε ότι θα γίνει ότι είναι δυνατόν ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έτσι γερνούν τα δυο φύλα - ΒΙΝΤΕΟ



Τα στάδια γήρανσης καθώς περνούν τα χρόνια για τον άντρα και για τη γυναίκα παρουσιάζονται μέσα από το φωτογραφικό φακό του Edouard Janssens.

Στο πρότζεκτ με τίτλο «Από το 1ο ως το 100ο Έτος», ο Βέλγος καλλιτέχνης δείχνει πώς επηρεάζει ο χρόνος το γυναικείο και το αντρικό πρόσωπο από την παιδική ηλικία έως τα 100 χρόνια ζωής.

Δείτε τα βίντεο
Διαβάστε Περισσότερα »

Βροχές και καταιγίδες σε ολόκληρη τη χώρα μέχρι το βράδυ


Βροχές και καταιγίδες αναμένονται την Πέμπτη σε σε πολλές περιοχές της χώρας, με τη θερμοκρασία να διατηρείται στα ίδια επίπεδα, ενώ από το βράδυ αναμένεται βελτίωση.




Αναλυτικά η πρόγνωση:
Αττική
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και νωρίς το πρωί σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα γύρω ορεινά. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 4 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιόνια στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες στις παράκτιες περιοχές. Βελτίωση στη δυτική Μακεδονία το απόγευμα και στην κεντρική Μακεδονία το βράδυ.
Άνεμοι: Ανατολικοί, βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, που από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου. Τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα νότια νησιά του Ιονίου και τη δυτική Πελοπόννησο. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία θα γίνουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Νωρίς το πρωί θα εκδηλωθούν καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, στην ανατολική Πελοπόννησο και πιθανώς πρόσκαιρα στην κεντρική, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Μετά από το μεσημέρι τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν και το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα βόρεια, βορειανατολικοί με την ίδια ένταση. Από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 2 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: Νότιοι, νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: Νότιοι, νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Επελαύνει η επιδημία γρίπης




    Οι επιδημιολόγοι εκτιμούν ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία κορύφωσης της επιδημίας, η οποία μέχρι χθες είχε προκαλέσει 20 θανάτους.



Εντονα αυξητική τάση στην εμφάνιση κρουσμάτων γρίπης παρατηρείται τις τελευταίες μέρες.
Οι... επιδημιολόγοι εκτιμούν ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία κορύφωσης της επιδημίας, η οποία μέχρι χθες είχε προκαλέσει 20 θανάτους.
Μία στις έξι επισκέψεις που γίνονται στον γιατρό αφορά «γριπώδη συνδρομή», δηλαδή συμπτώματα που παραπέμπουν σε γρίπη, όπως πυρετός, μπούκωμα, βήχας και πόνοι σε οστά και αρθρώσεις.
Η μετάλλαξη του στελέχους του ιού που επικρατεί φέτος στον ελληνικό πληθυσμό, δηλαδή του Α (Η3Ν2), προκαλεί σχεδόν διπλασιασμό της νοσηρότητας. Αυτό συμβαίνει κυρίως λόγω του ότι το αντιγριπικό εμβόλιο της περιόδου δεν προστατεύει πλήρως.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), σχεδόν τα μισά «ύποπτα» δείγματα που αναλύονται εργαστηριακά βγαίνουν θετικά για γρίπη. Από αυτά, σχεδόν τα τέσσερα στα πέντε φέρουν το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού.
Από τα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου, που ξεκίνησε η επιδημία, έως και χθες 64 άνθρωποι είχαν νοσηλευτεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας με σοβαρές επιπλοκές γρίπης. Στην εντατική βρίσκονταν χθες 30 ασθενείς με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Η κατάσταση «συναγερμού» εκτιμάται ότι θα διαρκέσει έως τα μέσα Φεβρουαρίου, ενώ σποραδικά κρούσματα γρίπης θα καταγράφονται έως και τον Απρίλιο.
Η επιδείνωση του καιρού οδηγεί σε αύξηση των κρουσμάτων, καθώς η συγκέντρωση πολλών ατόμων σε κλειστούς χώρους αυξάνει τη μετάδοση της γρίπης. Ο ιός διασπείρεται όταν ένας ασθενής βήχει, φταρνίζεται ή μιλά και εκτοξεύει ιούς στον αέρα με τη μορφή πολύ μικρών, αόρατων σταγονιδίων. Ο ιός μεταδίδεται μέσω των χεριών, όταν κάποιος αγγίζει αντικείμενα και επιφάνειες, όπως χειρολαβές στα λεωφορεία, πόμολα, κουμπί ασανσέρ, που έχουν μολυνθεί και στη συνέχεια πιάνει τα μάτια του, τη μύτη ή το στόμα του.
Οι ενήλικοι μπορεί να μεταδώσουν τη νόσο μία μέρα πριν αρρωστήσουν έως 5-7 μέρες από τη στιγμή που θα εκδηλώσουν τα συμπτώματα. Τα παιδιά και οι ασθενείς με σοβαρή ανοσοκαταστολή μπορεί να μεταδίδουν τη νόσο για περισσότερο από μία εβδομάδα.
Η επώαση του ιού γίνεται σε δύο έως τέσσερις μέρες από την προσβολή. Tα συμπτώματα διαρκούν έως και επτά μέρες. Ο βήχας μπορεί να επιμείνει για αρκετό διάστημα.
Τα συμπτώματα της γρίπης ξεκινούν συνήθως απότομα και περιλαμβάνουν υψηλό πυρετό, πόνους των μυών και των αρθρώσεων, πονοκέφαλο, έντονη κόπωση, καταρροή, πονόλαιμο, βήχα (συνήθως ξηρό). Τα παιδιά μπορεί να παρουσιάζουν συμπτώματα από το γαστρεντερικό, όπως ναυτία, εμετούς, διάρροια, ενώ στους ενηλίκους αυτά τα συμπτώματα είναι σπάνια.
Η γρίπη μπορεί να προκαλέσει από ήπια έως και σοβαρή νόσηση και μερικές φορές μπορεί να οδηγήσει στον θάνατο. Οι περισσότεροι υγιείς άνθρωποι την ξεπερνούν χωρίς να παρουσιάσουν επιπλοκές. Τα άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ