Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

"Πανηγυριώτικο" Party στις Θεσπιές


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 28χρονος για κλοπή μεταλλικών αντικειμένων στον Άγιο Θωμά Βοιωτίας

Συνελήφθη 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, για κλοπή μεταλλικών αντικειμένων στον Άγιο Θωμά Βοιωτίας

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω μεταλλικά αντικείμενα, βάρους -500- κιλών, τα οποία είχε αφαιρέσει από συσκευαστήριο αγροτικών προϊόντων της περιοχής, καθώς και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του

Συνελήφθη, χθες (01-02-2015) το μεσημέρι στον Άγιο Θωμά Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σχηματαρίου, ένας 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο διενέργειας συστηματικών περιπολιών και ελέγχων, με σκοπό την πρόληψη και καταστολή διάπραξης κλοπών, εντόπισαν χθες το μεσημέρι τον 28χρονο να οδηγεί ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποία ήταν έμφορτο με διάφορα μεταλλικά αντικείμενα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 28χρονος, νωρίτερα χθες το μεσημέρι, αφαίρεσε τα ανωτέρω μεταλλικά αντικείμενα, βάρους (500) κιλών, από συσκευαστήριο αγροτικών προϊόντων της περιοχής, ιδιοκτησίας 33χρονου ημεδαπού.

Τα μεταλλικά αντικείμενα αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους, ενώ από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε επίσης και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 28χρονου, ως μέσο μεταφοράς προϊόντων κλοπής .

Την έρευνα και τ o προανακριτικό έργο διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδήλωση του Φιλόπτωχου Ταμείου Ι.Ν.Αγίας Τριάδας Βαγίων


Διαβάστε Περισσότερα »

Έκλεισε η έξοδος της Λαμίας προς Αθήνα

 Νέο σοβαρό πρόβλημα στην κυκλοφορία στη Λαμία, καθώς αυτή τη φορά έκλεισε η έξοδος  για Αθήνα.

Όπως είναι γνωστό, τις τελευταίες ημέρες η κυκλοφορία των οχημάτων από Λαμία προς Αθήνα γινόταν από τον παράδρομο της εθνικής οδού, λόγω των έργων που γίνονται στην ΠΑΘΕ, έξω από τη Λαμία.

Ωστόσο, το απόγευμα έκλεισε και αυτός ο δρόμος καθώς σε κάποιο σημείο έγινε απροσπέλαστος από τα νερά του Σπερχειού που υπερχείλισε.

Όπως αναφέρει το Lamiareport.gr, νωρίτερα, ένας άλλος χείμαρρος έκοψε στα δυο και τον άλλο παράδρομο που ήταν στην απέναντι πλευρά, πίσω από την παλιά "Ρούμελη".

Η τροχαία στέλνει τα αυτοκίνητα από τον κόμβο της ΒΙΠΕ στην Αγία Παρασκευή.

Στα φανάρια της Ξηριώτισσας όλος ο όγκος των οχημάτων που έρχεται από Δομοκό, διοχετεύεται μέσα από την Νέα Μαγνησία προς τον κόμβο της Αγίας Παρασκευής, μέχρι να δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία ο παράδρομος για την έξοδο προς Αθήνα.






Διαβάστε Περισσότερα »

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα επί της ΠΑΘΕ στη Θήβα


TO EΠΙΣΗΜΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΟΠΩΣ ΤΗ ΜΕΤΑΔΩΣΑΜΕ ΧΘΕΣ
Χθες (01-02-2015) περίπου στις 14:25΄, στην 87η χ/θ της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης (ρεύμα προς Αθήνα), Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 75χρονος ημεδαπός και στο οποίο επέβαιναν ακόμη δύο ημεδαπές, ηλικίας 79 και 45 ετών, εξετράπη δεξιά της πορείας του και προσέκρουσε σε προστατευτικές μπάρες ασφαλείας, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 75χρονου και τον σοβαρό τραυματισμό των δύο γυναικών.

Οι τραυματισθείσες διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Θηβών για παροχή πρώτων βοηθειών, όπου η 79χρονη υπέκυψε αργότερα στα τραύματά της, ενώ η 45χρονη μεταφέρθηκε και παραμένει νοσηλευόμενη σε Νοσοκομείο των Αθηνών.

Παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής των σορών των θανόντων.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Βοιωτίας, για τον προσδιορισμό των συνθηκών του θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Γυναίκες της Ξηρονομής έκοψαν την βασιλόπιτα-βίντεο,φωτο

Μέσα σε ιδιαίτερο ζεστό κλίμα, τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου Γυναικών Ξηρονομής έκοψαν το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015 στην κατάμεστη αίθουσα της ταβέρνας  «ΚΕΦΑΛΑΣ», την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους.
Μετά την κοπή, η πρόεδρος του Συλλόγου  κα Μαρία Μαρίνη Τζίτζη,  ευχαρίστησε από τα βάθη της καρδιάς της,τους κατοίκους της Ξηρονομής που στηρίζουν τις προσπάθειες  του Συλλόγου Γυναικών, ακολούθησε γλέντι μέχρι πρωίας.







 







Διαβάστε Περισσότερα »

Σίγησε το «αηδόνι της Ηπείρου»



Σίγησε για πάντα «το αηδόνι της Ηπείρου», Αλέκος Κιτσάκης, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών, ενώ νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη στον Άγιο Νικόλαο Κοπάνων, στα Γιάννενα.

Γεννημένος στο Ριζοβούνι του νομού Πρέβεζας το 1934, ορφανεύει μικρός και εγκαθίσταται στην Αθήνα όπου και αρχίζει να συμμετέχει σε εκδηλώσεις της Ηπειρώτικης Ομοσπονδίας. Ο Αλέκος Κιτσάκης τα χρόνια εκείνα συμμετείχε και σε φιλανθρωπική εκδήλωση στο θέατρο Rex, με τη Μαρίκα Κοτοπούλη. Ήταν τότε που η πριγκίπισσα Φρειδερίκη, ενθουσιασμένη, τον πήρε μαζί της στο παλάτι, όπου και διέμεινε για μικρό χρονικό διάστημα. Στη συνέχεια τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο στο Οικοτροφείο Κέρκυρας (Αχίλλειο Ίδρυμα) και τον Σεπτέμβριο 1949 στάλθηκε στη Μέση Γεωπονική σχολή Πατρών (Σκαγιοπούλειο Ορφανοτροφείο) όπου παράλληλα σπούδασε στο Ωδείο Πατρών, έψελνε στην εκκλησία και παρουσιάζονταν σε εκπομπές Δημοτικού τραγουδιού στο ραδιόφωνο.

Με την επιστροφή του στην Αθήνα συμμετείχε σε εκπομπές της ΕΡΤ ενώ εξασφάλισε, με τη βοήθεια του Μανόλη Καλομοίρη, υποτροφία στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Αν και ξεκίνησε τις σπουδές, δεν τελείωσε λόγω στράτευσης. Συνεργάστηκε με την Odeon του Μίνωα Μάτσα και ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στη μουσική βιομηχανία. Υπολογίζεται ότι έχει ηχογραφήσει 2.500 τραγούδια.

Είχε συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού όπως την Καίτη Γκρέι, τον Στέλιο Καζαντζίδη, τη Μαρινέλλα, τη Ρίτα Σακελαρίου, την Τζένη Βάνου, τον Περικλή Περράκη, τον Βασίλη Σούκα, τον Στάθη Κάβουρα, και πολλούς άλλους καλλιτέχνες.

Τα χιλιάδες τραγούδια του, δικά του και άλλων, εξυμνούν συνήθως την Ήπειρο, τη φυσική ομορφιά του τοπίου, την ποιμενική ζωή, την ξενιτιά, τον έρωτα, αλλά και τους αγώνες του ελληνικού έθνους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Αγροτικός συνεταιρισμός ΑΙΧΜΕΑΣ ενημερώνει και προειδοποιεί του αγρότες

Ο Αγροτικός συνεταιρισμός ΑΙΧΜΕΑΣ ενημερώνει και προειδοποιεί του αγρότες της περιοχής για τα εξής:

“Όποιος παραγωγός δεν καταθέσει έγκαιρα και έγκυρα τη δήλωση του ΟΣΔΕ 2015, δεν θα μπορεί να έχει δικαιώματα για τη γη που καλλιεργεί με αποτέλεσμα την απώλεια επιδοτήσεων”.

Η νέα ΚΑΠ φέρνει σοβαρές αλλαγές στο καθεστώς των επιδοτήσεων, καθώς από τις 31 Δεκεμβρίου του 2014 δεν ισχύουν τα ιστορικά δικαιώματα των παραγωγών και τα νέα δικαιώματα θα υπολογίζονται βάση της δήλωσης του ΟΣΔΕ 2015.

Τα χρονοδιαγράμματα υποβολής των δηλώσεων είναι οριακά και οι παραγωγοί, προκειμένου να αποφευχθούν καθυστερήσεις και λάθη που μπορεί να αποδειχθούν μοιραία και να οδηγήσουν στην απώλεια επιδοτήσεων, οφείλουν να τα ακολουθήσουν με ακρίβεια.

Η προθεσμία υποβολής της 1ης φάσης των δηλώσεων του ΟΣΔΕ, λήγει στις 31 Μαρτίου 2015,στην πρώτη αυτή φάση κατόπιν υποδείξεως των παραγώγων θα δημιουργηθούν οι 3 περιφέρειες (αρόσιμες- δενδρώδεις- βοσκότοποι).
 
Τον Ιούνιο του 2015, βάση των δηλώσεων του ΟΣΔΕ, θα γίνει ο υπολογισμός και η διανομή των προσωρινών δικαιωμάτων στους παραγωγούς, προκειμένου να ανοίξει η διαδικασία των ενστάσεων και των διορθώσεων για να ακολουθήσει στην οριστική διανομή των δικαιωμάτων ανά παραγωγό.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού  ΑΙΧΜΕΑΣ  (Σοφοκλέους 16 Λιβαδειά- τήλ. 2261024697)

Με εκτίμηση,
Α.Σ. ΑΙΧΜΕΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι "Αρβανίτες" κόβουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα

8 Φεβρουαρίου & ώρα 15:30 η Ομάδα "MΙΛΑΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΑ"θα κόψει την πρώτη της πίτα!! Θα συναντηθούμε στον Ασπρόπυργο, στο καφέ Σταθμός, έναντι ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής. Επειδή ο χώρος πρέπει να προετοιμαστεί κατάλληλα παρακαλώ να δηλώσετε έγκαιρα συμμετοχή. Το μενού είναι ελεύθερο, ο καθένας μπορεί να παραγγείλει από καφέ μέχρι τσίπουρο & ποικιλίες πληρώνοντας το αντίστοιχο αντίτιμο. Η πίτα ευγενική προσφορά αγαπητού μέλους της Ομάδας! Τ' όνομα του θα αποκαλυφθεί επιτόπου, γι' αυτό φροντίστε να έρθετε :)
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΔΩ



Διαβάστε Περισσότερα »

Ομιλία π. Γεωργίου Μεταλληνού στο Συνεδριακό Αλιάρτου

«ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ»
                                               ΕΔΡΑ ΑΛΙΑΡΤΟΣ

                                        ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

                                ΔΗΜΟΣ                                          ETAIΡΕΙΑ
                     ΑΛΙΑΡΤΟΥ- ΘΕΣΠΙΕΩΝ                ΒΟΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ       
(συνεργασία με το «Κοινόν των Βοιωτών για τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον»)   


                                        ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

                                                          ΟΜΙΛΙΑ

                        «Ο ΠΛΌΥΤΟΣ ΚΑΙ Η «ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ» ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΑΣ»
                              ΟΜΙΛΗΤΗΣ: π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ

                                           
Το Ελεύθερο Λαϊκό Πανεπιστήμιο βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να                         ανακοινώσει ότι  το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου  2015  και ώρα  6.00 μ.μ.  στο συνεδριακό κέντρο του δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων,  θα μιλήσει ο καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, λαμπρός κληρικός και επιστήμων και έξοχος ομιλητής, π. Γεώργιος Μεταλληνός, με θέμα: 
«Ο ΠΛΌΥΤΟΣ ΚΑΙ Η «ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ» ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΑΣ».


                                                 Με τιμή

Ο Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων        Ο Πρόεδρος της Εταιρ. Βοιωτ. Μελ.
   Γεώργιος Ντασιώτης                                   Νικόλαος Κόλλιας

                                                  
Για πληροφορίες:
Βιβλιοθήκη Λεονταρίου: κ. Κων/να  Σταθακοπούλου Χατζή τηλ 6979244836
 Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων:     κ. Σταυρούλα Τσιώλη  τηλ 6976728560


Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Ομπάμα και το Παρίσι αλλάζουν το κλίμα για την Ελλάδα




Το αυστηρό μήνυμα Ομπάμα προς την Ε.Ε. και ελληνογαλλική συμμαχία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων Τσίπρα ενόψει της συνάντησης με Γιούνκερ και Ολάντ.
Ίσως και οι πιο αισιόδοξοι... ΣΥΡΙΖΑίοι δεν θα μπορούσαν να φαντασθούν ότι μία εβδομάδα μετά τις εκλογές, η ατζέντα του κόμματός τους (ή κυβέρνησης ορθότερα πλέον) θα απασχολούσε από το Λευκό Οίκο ώς τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο. Είναι αυτό που με μία φράση περιέγραψε χθες βράδυ ο Γιάννης Δραγασάκης όταν έλεγε στο Mega ότι η Ελλάδα «από λεπρός της Ευρώπης γίνεται καταλύτης ευρύτερων εξελίξεων».

Πριν σπεύσει κάποιος να κατηγορήσει την κυβέρνηση για ...μικρομεγαλισμό, αξίζει να θυμηθεί τι έχει πετύχει μέσα στις λίγες αυτές ημέρες:

    Το ελληνικό πρόβλημα έχει διεθνοποιηθεί και η χώρα μας δεν αντιμετωπίζεται ως κάτι μεμονωμένο. Διαπίστωση που, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, φέρνει πιο κοντά μια συνολική, πανευρωπαϊκή λύση.
    ουδείς μιλά πια για τρόικα, με πιο χαρακτηριστική τη διαρροή από το περιβάλλον του Ζ. Κλ. Γιουνκέρ.
    το Μνημόνιο θεωρείται ήδη «νεκρό» και όλοι αναζητούν τα χαρακτηριστικά του νέου προγράμματος, το οποίο επιδιώκει και το Μέγαρο Μαξίμου. Για την κυβέρνηση, το επιθυμητό θα ήταν ένα 4ετές πρόγραμμα που θα δίνει βαρύτητα στην ανάπτυξη, την κοινωνική πολιτική και δεν θα ρίχνει το πλεόνασμα στο ...Μινώταυρο της εξυπηρέτησης του χρέους.

Για να λέει μάλιστα ο πάντα μετρημένος Γ. Δραγασάκης, ότι είναι πιθανή η πολιτική συμφωνία με τους εταίρους, οι πιθανότητες μπορεί να είναι καλές...

Ποιος θα περίμενε άλλωστε να παρεμβαίνει στη... μονομαχία Βερολίνου και Αθήνας, σε μια δηλαδή αμιγώς ευρωπαϊκή κόντρα, ο Αμερικανός Πρόεδρος και μάλιστα υπέρ των ελληνικών συμφερόντων; Ενώ μόνο αδιάφορη δεν ήταν για την Αθήνα,

    η διαρροή Γιουνκέρ
    οι δηλώσεις του Γ. Ντάισελμπλουμ (μετά τη δήλωση Τσίπρα στο Bloomberg) πως «δεν επιθυμεί να δημιουργηθεί η αίσθηση ότι δεν θα συνεχιστεί η διαπραγμάτευση»
    η διαπίστωση του Γάλλου υπουργού Οικονομικών, «ο διάλογος έχει ξεκινήσει και οι Έλληνες θα ξαναβρούν την ελπίδα, η Ευρώπη θα ξαναβρεί την Ελλάδα».

Με τις παραπάνω διαπιστώσεις, ο Αλέξης Τσίπρας ταξιδεύει σήμερα για Κύπρο, ενώ αύριο θα έχει συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του (ο οποίος όμως έχει ήδη μιλήσει με την Α. Μέρκελ) –με την Τετάρτη να προδιαγράφεται ως η κρισιμότερη μέρα: το πρωί με τον Ζ. Κλ. Γιουνκέρ, το βράδυ με τον Φρ. Ολάντ.
Αντίστοιχη περιοδεία και από τους Γ. Βαρουφάκη –Ε. Τσακαλώτο σε Λονδίνο, Παρίσι, Ρώμη, ενώ ιδιαίτερα πιθανό είναι πλέον και το ταξίδι στο Βερολίνο για συνάντηση με τον Β. Σόιμπλε.


Διαβάστε Περισσότερα »

Δέκα ευνοϊκές ρυθμίσεις για σύνταξη στα 55

Παρά τις αλλαγές που έχουν γίνει στο ασφαλιστικό και στις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, ένας μεγάλος αριθμός ασφαλισμένων του ΙΚΑ, του Δημοσίου καθώς και των ειδικών ταμείων (ΔΕΚΟ, τραπεζών, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) μπορεί να κλειδώσει ευνοϊκότερες προϋποθέσεις εξόδου από τα 55 και με πλήρη σύνταξη αποφεύγοντας την παγίδα της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 62 για μειωμένη και στα 67 για πλήρη σύνταξη.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο που αναφέρει δέκα ευνοϊκές ρυθμίσεις το μυστικό που κατοχυρώνει με σύνταξη από τα 55 είναι να έχει συμπληρωθεί ο απαιτούμενος χρόνος ασφάλισης ως το 2012, είτε αυτοτελώς, δηλαδή όλα τα χρόνια σε ένα ταμείο, είτε με διαδοχική. Στη διαδοχική όμως έχει σημασία να έχουν τελευταίο ταμείο το ΙΚΑ ή το Δημόσιο ή άλλο φορέα μισθωτών, ώστε να επωφεληθούν από τα χαμηλά όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Αν ο τελευταίος φορέας είναι ο ΟΑΕΕ, τότε αναγκαστικά θα συνταξιοδοτηθούν από τα 60 και μετά. Κι αν δεν έχουν τα 35 έτη ως το 2012 στον ΟΑΕΕ (με ή χωρίς διαδοχική ασφάλιση), τότε η έξοδος στη σύνταξη θα έρθει μετά τα 62.

Οι δέκα ρυθμίσεις

    Αναγνώριση πλασματικών ετών ασφάλισης για να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος συντάξιμος χρόνος ως το 2012.
    Αξιοποίηση χρόνου ανεργίας για την κατοχύρωση και θεμελίωση δικαιώματος με προϋποθέσεις του 2010, 2011 και 2012
    Αξιοποίηση χρόνου ανεργίας για να συμπληρωθούν οι 100 μέρες για ένα έτος από τις 500 που απαιτούνται μέσα στην τελευταία πενταετία όταν πρόκειται για μειωμένη σύνταξη
    Αξιοποίηση χρόνου ανεργίας και ασθένειας ώστε να συμπληρωθούν οι 5.500 ημέρες ασφάλισης έως το 2014 για τη συνταξιοδότηση μητέρων από το ΙΚΑ που είχαν ανήλικο την ίδια χρονιά
    Συνυπολογισμός των κενών ασφάλισης όταν πρόκειται να συμπληρωθεί ο συντάξιμος χρόνος για όσους έχουν διαδοχική ασφάλιση και το διάστημα από τη διακοπή ως την επανέναρξη ασφάλισης πάνω από μήνα.
    Συνυπολογισμός του χρόνου διαδοχικής ασφάλισης για να θεμελιωθεί συνταξιοδοτικό δικαίωμα με διατάξεις Δημοσίου για όσους πριν από την πρόσληψή τους είχαν ασφαλιστεί είτε στο ΙΚΑ είτε σε άλλο φορέα
    Αποποίηση του χρόνου διαδοχικής ασφάλισης προκειμένου να κατοχυρωθούν χαμηλότερα όρια ηλικίας και συνταξιοδοτικές προϋποθέσεις με διατάξεις ΙΚΑ ή Δημοσίου.
    Επιλογή εξόδου στη σύνταξη με διατάξεις ΙΚΑ και με λιγότερα έτη ασφάλισης για της μητέρες δημοσίους υπαλλήλους που υπηρετούν όμως σε Νομικά Πρόσωπα και Οργανισμούς.
    Συνυπολογισμός του χρόνου παιδιών που γεννήθηκαν μετά το 2000 για τη θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος, είτε από τον έναν είτε από τον άλλο γονέα
    Σύνταξη με αναστολή για τους ασφαλισμένους ταμείων ΔΕΚΟ και τραπεζών, όπως και Δημοσίου, που έχουν συμπληρώσει το απαιτούμενο συντάξιμο χρόνο και τους μένει μόνο η ηλικία.




Διαβάστε Περισσότερα »

H Αριστερή Παρέμβαση Στερεάς για τις πλημμύρες του Σπερχειού ποταμού και τις κατολισθήσεις στην Ευρυτανία



Για τις πλημμύρες του Σπερχειού ποταμού και τις κατολισθήσεις στην Ευρυτανία


Για μια ακόμα φορά η δυτική και κεντρική Φθιώτιδα βιώνει ανείπωτες καταστροφές από την υπερχείλιση του Σπερχειού ποταμού.


Η σιδηροδρομική γραμμή έχει διακοπεί, καλλιέργειες χιλιάδων στρεμμάτων έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές, κτηνοτροφικές μονάδες έχουν καταστραφεί., μία τουλάχιστον γέφυρα του Σπερχειού, αυτή στον οικισμό Περιβόλι Φθιώτιδας έχει πέσει, η κυκλοφορία σε ένα μέρος του επαρχιακού/διαδημοτικού οδικού δικτύου από τη Λαμία προς τα γύρω χωριά έχει διακοπεί, ενώ σπίτια έχουν εκκενωθεί και άλλα έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.



Χαρακτηριστικό της κρισιμότητας της κατάστασης, είναι ότι μετά από αυτοψία που διενήργησε κλιμάκιο μηχανικών της Αριστερή Παρέμβασης, περίπου στις 16:00 το μεσημέρι της Κυριακής, το νερό είχε φτάσει μέχρι το νότιο άκρο της Λαμίας, είχε πλημμυρίσει το ανατολικό άκρο του αεροδρομίου και σχεδόν «ακουμπούσε» τον μαντρότοιχο του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας.



Οι ευθύνες για τα πλημμυρικά φαινόμενα που κάθε λίγα χρόνια καταστρέφουν την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή του κάμπου του Σπερχειού και προκαλούν καταστροφές σε κατοικίες και εμπορικά καταστήματα είναι διαχρονικές και βαρύνουν όλες τις Νομαρχιακές και Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις των προηγούμενων δεκαετιών.



Όλες οι προηγούμενες αυτοδιοικήσεις που πρόσκεινταν πολιτικά είτε στη ΝΔ είτε στο ΠΑΣΟΚ, κατά την συνήθη τακτική τους πραγματοποιούσαν έργα βιτρίνας, δημοπρατούσαν την εκπόνηση μελετών που εξυπηρετούσαν ημετέρους και μοίραζαν πολιτικό χρήμα, ενώ την ίδια στιγμή σημαντικά έργα-παρεμβάσεις όπως αυτό των αντιπλημμυρικών έργων του ποταμού Σπερχειού αναβάλλονταν στο διηνεκές.



Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν εκπονηθεί δεκάδες μελέτες για τη διευθέτηση της κοίτης του Σπερχειού και τον σχεδιασμό των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων κατά μήκος του ποταμού, χωρίς όμως καμία από αυτές να έχει υλοποιηθεί.



Οι πλημμύρες συμβαίνουν κυρίως λόγω:

- Της ανυπαρξία έργων ορεινής υδρονομίας,

- Της ανάσχεσης της ροής του νερού από το φράγμα της γερμανικής τάφρου που βρίσκεται μεταξύ του οικισμού του Κόμματος και του αυτοκινητόδρομου της ΠΑΘΕ,

- Της εξαιρετικά στενής κοίτης του Σπερχειού σε διάφορα σημεία κατά μήκος της κοιλάδας του Σπερχειού (αλλά και των παραπόταμών του όπως η Βίστριζα, κ.α.) και κυρίως στα κρίσιμα πέντε περίπου χιλιόμετρα της κοίτης του Σπερχειού, από το ύψος των Μεξιατών μέχρι το ύψος του Κόμματος.



Οι παρεμβάσεις, τα έργα που θα μπορούσαν να διευθετήσουν το επαναλαμβανόμενο πρόβλημα της πλημμύρας του Σπερχειού, είναι κατ’ ελάχιστον:

- Έργα ορεινής υδρονομίας, δηλαδή διευθέτησης της ροής του ποταμού και των παραποτάμων του στα ορεινά,

- Τακτικός καθαρισμός της κοίτης του Σπερχειού και της γερμανικής τάφρου,

- Εκτεταμένη διαπλάτυνση του Σπερχειού και των παραποτάμων του στα σημεία όπου αυτή είναι απαραίτητη και σίγουρα στα κρίσιμα πέντε περίπου χιλιόμετρα από το ύψος των Μεξιατών μέχρι το ύψος του Κόμματος.



Η παρούσα περιφερειακή αρχή πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να προχωρήση στη άμεση δημοπράτηση αυτών των έργων. Διαφορετικά, θα συνεχίσουμε να είμαστε θεατές στο ίδιο καταστροφικό έργο.



Την ίδια στιγμή μεγάλες είναι και οι καταστροφές στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας, όπου έχουν σημειωθεί εκτεταμμένες κατολισθήσεις σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου και σε ορεινούς οικισμούς όπως το Κρίκελλο.



Η Ευρυτανία έχει υποστεί μια άνευ προηγουμένου ερήμωση τις τελευταίες δεκαετίες, λόγω των πολιτικών εγκατάλειψής και οικονομικού μαρασμού που εφάρμοσαν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Το τελειωτικό χτύπημα δόθηκε στην περιοχή από το 2010 και μετά, με την εφαρμογή στον Α’ και Β’ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης του συγκεντρωτικού, αντιδραστικού και αντιδημοκρατικού μοντέλου του Καλλικράτη. Οι καταστροφές στις υποδομές της Ευρυτανίας ήταν ένα φυσικό επακόλουθο αυτής ακριβώς της χρόνιας εγκατάλειψης και του σταδιακού μαρασμού μιας από τις πιο όμορφες ορεινές περιοχές της χώρας.



Η αντιστροφή αυτής της πορείας περνάει μέσα από τους μαζικούς αγώνες για να πάρουμε πίσω όλα όσα κατέστρεψαν και ερήμωσαν με τις πολιτικές τους οι κυβερνήσεις πριν και μετά τα καταστροφικά μνημόνια, και οι ντόπιοι και ξένοι συνεργάτες τους.




Διαβάστε Περισσότερα »

Έκθεση αυτοψίας για τον ΠΑΘΕ από ειδικό κλιμάκιο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας



Με αφορμή τα πρόσφατα ατυχήματα που συνέβησαν σε τμήματα του ΠΑΘΕ εντός των χωρικών ορίων της Στερεάς Ελλάδας, ο Περιφερειάρχης, Κώστας Μπακογιάννης, με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε κάθε πολίτη που διέρχεται από την περιοχή, έδωσε τις σχετικές εντολές στις αρμόδιες υπηρεσίες για τη σύσταση ειδικού κλιμακίου μηχανικών, το οποίο κινούμενο επί της Εθνικής Οδού είχε ως στόχο να εντοπίσει, να καταγράψει και να υποδείξει τυχόν επικίνδυνα σημεία που σχετίζονται με τη σήμανση, τον οδοφωτισμό ή την ποιότητα του οδοστρώματος.

Το εν λόγω κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας πραγματοποίησε αυτοψία, τα αποτελέσματα της οποίας συνοδεύουν το παρόν δελτίο τύπου.
Μετά την ολοκλήρωση της, η έκθεση αυτοψίας διαβιβάστηκε από τον Περιφερειάρχη στην παραχωρησιούχο εταιρεία (Νέα Οδό), προκειμένου αυτή να λάβει γνώση των παρατηρήσεων, και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε να δώσει οριστική λύση στα προβλήματα τα οποία έχουν επισημανθεί και καταγραφεί από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Κοινοποιήθηκε δε και στην αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΟΜΕΔΙ.
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, έχοντας ενημερωθεί για τα αποτελέσματα της έκθεσης αυτοψίας και αφού τα απέστειλε στην παραχωρησιούχο εταιρία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το ζήτημα της ασφάλειας σε όλα τα οδικά δίκτυα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας είναι για εμάς ύψιστη προτεραιότητα. Γνωρίζω πολύ καλά ότι δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων μας, αλλά η Περιφερειακή Αρχή δεν μπορεί να σιωπήσει, ούτε να κρατήσει αποστάσεις ασφαλείας. Δεσμευθήκαμε για τη διερεύνηση του ζητήματος, συστήσαμε ειδικό κλιμάκιο μηχανικών, ολοκληρώσαμε τους σχετικούς ελέγχους, ενημερώσαμε την παραχωρησιούχο εταιρεία και τις υπηρεσίες του κράτους και από σήμερα αναμένουμε τα άμεσα αντανακλαστικά τους και τον κατεπείγοντα προγραμματισμό των ενεργειών τους. Εμείς παρακολουθούμε τις εξελίξεις και επιφυλασσόμαστε για τις δικές μας ενέργειες. Σήμερα, δεν είναι ώρα για επίρριψη, αλλά για ανάληψη ευθυνών. Έτσι όλοι μας, ο καθένας από τη δική του πλευρά, οφείλουμε να κάνουμε αυτά που μας αναλογούν, προκειμένου να μη θρηνήσουμε ακόμη περισσότερα θύματα. Το οφείλουμε σε όλους εκείνους που έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο. Το οφείλουμε στους πολίτες μας που καθημερινά μετακινούνται στους δρόμους».
Διαβάστε Περισσότερα »

Βροχές, καταιγίδες και αφρικανική σκόνη

 Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο προβλέπει η ΕΜΥ για σήμερα. Ακόμη χιονοπτώσεις στα ορεινά, βαθμιαία στα ημιορεινά της δυτικής χώρας αλλά και σε πιο πεδινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.

Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα στο νότιο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση.

Αναλυτικά η πρόβλεψη του καιρού για ολόκληρη τη χώρα

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές με πρόσκαιρη βελτίωση το μεσημέρι - απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και βαθμιαία σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μετρά)
Ανεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί 6 μποφόρ
Θερμοκρασια: από 06 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 5 με 8 βαθμούς χαμηλότερη

Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και κατά περιόδους στα ημιορεινά αλλά και σε πιο πεδινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μετρά)
Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ
Θερμοκρασια: από 12 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη Στερεά και την Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις στα ορεινά
Ανεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ
Θερμοκρασια: από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές
Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 και βαθμιαία 7 τοπικά 8 μποφόρ
Θερμοκρασια: από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν το πρωί κατά τόπους ισχυρές. Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες
Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα το πρωί στα νότια τοπικά 8 μποφόρ
Θερμοκρασια: από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη

Αττική
Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες κυρίως τις πρωινές ώρες
Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ
Θερμοκρασία: από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι
Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ
Θερμοκρασια: από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου


Διαβάστε Περισσότερα »

Σεισμός 3,6 Ρίχτερ στον Ευβοϊκό



Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά στη θαλάσσια περιοχή του Ευβοϊκού κόλπου.

Σύμφωνα με την προκαταρκτική μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 04:04 τα ξημερώματα της Δευτέρας και είχε ένταση 3,6 Ρίχτερ.

Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 5 χιλιόμετρα, ενώ το επίκεντρο εντοπίζεται 20 χιλιόμετρα ανατολικά-βορειοανατολικά της Αταλάντης και 11 χιλιόμετρα βόρεια της Μαλεσίνας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστήριο Σταμάτη Χαλβατζή

«Ν’αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μοναχός μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί εγω θα φταίω»
                                 Νίκος Καζαντζάκης

Ευχαριστώντας όσους με τίμησαν με την ψήφο τους στις πρόσφατες Εθνικές Εκλογές, συνεχίζω χωρίς καμία υπαναχώρηση την πολιτική μου δράση και συμμετοχή από την θέση μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μακριά από κομματικές γραμμές και σκοπιμότητες, με διάθεση προσφοράς και αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όσα συμβαίνουν γύρω μας.
Η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο με “To Ποτάμι” σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει κομματική ένταξη και πολύ περισσότερο ιδεολογική ταύτιση με όλους όσους συμμετείχαν στην κοινή αυτή προσπάθεια. Περισσότερο αφορά στην κοινή θέση για την ανατροπή μια αδιεξόδου κατάστασης που οδηγούσε μαθηματικά σε απώλεια της εθνικής κυριαρχίας και σε εξαθλίωση του Ελληνικού Λαού.
Παραμένοντας κομματικά ανένταχτος και ιδεολογικά συνεπής στις αρχές και τις θέσεις που στήριζα όλα τα προηγούμενα χρόνια, εύχομαι η νέα κυβέρνηση να επιτύχει τους στόχους της, δικαιώνοντας τις προσδοκίες της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού.
Συγχαίρω τους νεοεκλεγέντες Βουλευτές του νομού μας και ελπίζω να συμβάλλουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση των πολλών τοπικών προβλημάτων, αφού και το νέο πολιτικό περιβάλλον επιτρέπει μεγαλύτερη αισιοδοξία για ισοπολιτεία και κοινωνική ευαισθησία.

Σταμάτης  Η.  Χαλβατζής                                                                                                       
Διαβάστε Περισσότερα »

Καταγγελία «βόμβα» για το δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» (video)

Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία σχετικά με το έργο του αποχετευτικού που βρίσκεται σε εξέλιξη προέβη το Σάββατο ο Δημοτικός Σύμβουλος Αλιάρτου – Θεσπιέων και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Φίλιππος Σαγάνας κατά τη διάρκεια απολογισμού της παράταξής του.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο επικεφαλής της μειοψηφίας του Δ.Σ. Αλιάρτου ο δήμος εγκρίνει δαπάνες αρκετών χιλιάδων ευρώ για το συγκεκριμένο έργο για παρεμβάσεις που δεν έγιναν με την μέθοδο με την οποία έχουν χρεωθεί γεγονός που αυξάνει σημαντικά το κόστος.
Μάλιστα όπως έκανε γνωστό ένα τμήμα του έργου το έχει κάνει μέλος της οικογένειας του, έτσι ο ίδιος έχει άμεση γνώση και διαβεβαιώνει οτι ουδέποτε χρησιμοποίησε την μέθοδο και τα εργαλεία που υποστηρίζει ο δήμος Αλιάρτου και εκτινάσσουν στα ύψη το κόστος.
Παράλληλα επεσήμανε πως δύο φορές που κατέθεσε αίτηση και ζήταγε συγκεκριμένα στοιχεία από τον δήμο, ο εργολάβος που έχει πάρει το έργο επισκέφθηκε και έκανε παρέμβαση στα παιδιά του που δούλευαν στη Ναύπακτο και αναρωτήθηκε από που είχε την πληροφορία.
«Η δημοτική αρχή έφερε προς έγκριση στο ΔΣ ένα συγκριτικό πίνακα και όπως τον κοίταζα είδα κάποιες αλλαγές εργασιών και μου φάνηκε παράξενο διότι είμαι της δουλειάς και κάτι γνωρίζω. Μου φάνηκε παράξενο γιατί η αλλαγή που γινότανε ήταν τεράστια σε σχέση με την προηγούμενη εργασία που υπήρχε στην μελέτη ενώ ήδη υπήρχε ένα κομμάτι αυτής της εργασίας. Ήταν ένας τρόπος αντιστήριξης των χανδάκων προκειμένου να προστατεύονται οι εργαζόμενοι που είναι μέσα αυτός ο τρόπος υπήρχε και χρεώνεται με 2 ευρώ το τετραγωνικό. Καταργούσαν λοιπόν αυτόν τον τρόπο και μας φέρανε ένα καινούργιο τρόπο για τον οποίο είχε μάλιστα προηγηθεί μια μεγάλη ποσότητα για περίπου 22000 τμ. σύμφωνα με τη μελέτη και ήρθε και το συμπληρωματικό 19600 τ.μ, στο σύνολο 42.000 τ.μ. μιλάμε δηλαδή για τρελή ποσότητα», τόνισε ο κ. Σαγάνας σημειώνοντας πως αυτά πληρώνονται με 32 ευρώ ανά τετραγωνικό..
Και πρόσθεσε: «Ζήτησα από τον Δήμαρχο να αναβάλει το θέμα για επόμενο ΔΣ ώστε η τεχνική υπηρεσία να μας εξηγήσει τι ακριβώς γίνετε, αρνήθηκε πεισματικά και με κατηγόρησε οτι δεν θέλω να γίνει το έργο εγώ όμως αυτό που είπα ήταν οτι τα λεφτά που θα χαρίσουμε ενδεχομένως στον εργολάβο μπορούμε να τα χρησιμοποιήσιμε για περισσότερο έργο, τελικά όμως ψηφίστηκε. Η επιμονή όμως του Δημάρχου μου κίνησε την περιέργεια, προβληματίστηκα και άρχισα να ψάχνω. Πάω και ζητάω τους λογαριασμούς που είχαν εκδοθεί μέχρι την ημέρα αυτή, μέσα Νοεμβρίου, παίρνω τους λογαριασμούς και διαπιστώνω οτι ήδη μέσα εκεί έχει συμπεριληφθεί και μια μεγάλη ποσότητα αυτών των εργασιών και όχι μόνο, αλλά είχανε περάσει και ένα τμήμα που είχε πάρει το παιδί μου οτι το δούλεψε με αυτόν τον τρόπο. Εμείς όμως ουδέποτε χρησιμοποιήσαμε αυτά τα εργαλεία».
Συγκλονιστική όμως είναι και η εμπειρία που όπως υποστηρίζει έζησε κάθε φορά που ζήταγε από την δημοτική αρχή στοιχεία για το έργο.
«Μόλις κατέθεσα την πρώτη αίτηση για τα στοιχεία ο εργολάβος βρέθηκε στην Ναύπακτο να συζητάει με τα παιδιά μου, να τους τάζει λαγούς με πετραχήλια και να τους λέει οτι ο πατέρας σας, μας την έκανε. Μετά από 5 μέρες έκανα δεύτερη αίτηση για αναλυτικές επιμετρήσεις, αυτό που είδα με σοκάρισε. Είχαν επιμετρήσει 29966 τ.μ. οτι τα κάνανε με πανέλα, από τον Άγιο Κωνσταντίνο μέχρι πάνω στην άκρη 30.000 δεν βγαίνουνε. Την ίδια μέρα ο εργολάβος πήγε πάλι στη Ναύπακτο και μου δημιούργησε ρήγμα στην οικογένεια. Από που άραγε αντλούσε τις πληροφορίες ο εργολάβος και έκανε τις επισκέψεις στα παιδιά μου στις ανεμογεννήτριες στα 1640 μέτρα;», είπε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον κ. Σαγάνα όλα όσα είχαν πέσει στην αντίληψή του έγιναν γνωστά στον Δήμαρχο.
«Αυτά έγιναν γνωστά στον Δήμαρχο και περίμενα να ακούσω οτι θα εξεταστεί η καταγγελία σας κ. Σαγάνα, δυστυχώς αυτό που άκουσα ήταν οτι είσαι λασπολόγος», είπε ο Φ. Σαγάνας και συμπλήρωσε: «έχω στοιχεία που μου δείχνουν οτι κάτι συμβαίνει, αυτά θα τα πάω στη δικαιοσύνη που είναι αρμόδια για να αποφανθεί. Δεν μου το επιτρέπει ούτε το ήθος μου ούτε η ιδεολογία μου να κάνω γαργάρες κάποια πράγματα που νομίζω ότι είναι στραβά, με οτι αυτό συνεπάγεται και με όποιο κόστος».
Οι καταγγελίες και τα ερωτήματα που έθεσε ο κ. Σαγάνας αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον δεδομένου οτι πρόσφατα ο ανάδοχος του έργου δημόσια σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έπειτα από καταγγελίες δημοτών (που επιβεβαίωσε και ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Αραπίτσας) είχε παραδεχθεί οτι δεν έριχνε άμμο σε ορισμένα σημεία (επικαλούμενος την κρίση και έλλειψη άμμου). Δηλαδή δεν εφάρμοζε την μελέτη.
Αυτό και μόνο το γεγονός έπρεπε να είχε σταθεί αφορμή για πλήρη έλεγχο στο πως υλοποιείται το έργο, ένα έργο προϋπολογισμού περίπου 10 εκατομμυρίων ευρώ, ένα έργο που «χρυσοπληρώθηκε» (περίπου 7% η έκπτωση) αφού έγινε με την μέθοδο του μικτού συστήματος που λίγες ώρες μετά την δημοσίευση της προκήρυξης καταργήθηκε και γι΄ αυτό το αντίστοιχο έργο στις Θεσπιές που δημοπρατήθηκε με το ισχύον σύστημα γίνεται με έκπτωση περίπου 47%.
Τώρα λοιπόν η δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος Γιώργος Ντασιώτης στον οποίο κακώς δεν δόθηκε ο λόγος όταν τον ζήτησε στο τέλος της ενημέρωσης πρέπει να απαντήσει στα ερωτήματα που έχουν τεθεί. Ωστόσο δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις και παρέπεμψε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έχει προγραμματιστεί για την Δευτέρα.
Από το: http://diavimanews.blogspot.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ