Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Δημοσκόπηση: Σωστή η αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τρόικα λέει 75%


Το 72% θεωρεί σωστή την αντιπαράθεση της κυβέρνησης με την τρόικα ενώ περίπου έξι στους δέκα (59%) εκτιμούν πως η σύγκρουση αυτή θα συνεχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες.

Η κυβέρνηση Τσίπρα είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει το σύνολο των προεκλογικών της υποσχέσεων, πιστεύει το 75% των ερωτηθέντων της πρώτης δημοσκόπησης για την εκτίμηση των μετεκλογικών εξελίξεων, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Μάλιστα το 72% θεωρεί σωστή την αντιπαράθεση της κυβέρνησης με την τρόικα ενώ περίπου έξι στους δέκα (59%) εκτιμούν πως η σύγκρουση αυτή θα συνεχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως εκτός από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ που επικροτούν, σε ποσοστά 91,5% και 91% αντίστοιχα, τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές, με τη στρατηγική αντιπαράθεσης συμφωνεί και το 43% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας.

Ενδεχόμενη έξοδος της χώρας από το ευρώ προκαλεί φόβο στο 35,5% των ερωτηθέντων, το 9,5% ελπίζει σε μια τέτοια έκβαση, ενώ ένας στους τρεις δεν πιστεύει πως υπάρχει η δυνατότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Γυναίκες του Λεονταρίου κόβουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ '' Η ΕΣΤΙΑ'' ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 08/02/2015 ΚΑΙ ΩΡΑ 16:30 ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΤΑΒΕΡΝΑ '' ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΦΟΥΝΤΑ'' ΣΤΟ ΛΕΟΝΤΑΡΙ.
ΑΦΘΟΝΟ ΦΑΓΗΤΟ & ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ....!!
ΕΙΣΟΔΟΣ: 13 €

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,
ΤΟ Δ.Σ
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε κατάσταση πολιορκίας από ΗΠΑ Ευρώπη η Αθήνα


Μπαράζ πιέσεων τόσο από ευρωπαίους αξιωματούχους όσο και από τις Ηνωμένες Πολιτείες δέχεται η Αθήνα, προκειμένου να παρουσιάσει το συντομότερο δυνατό τις προτάσεις της αλλά και να εγκαταλείψει τα σχέδιά της για δανεισμό - γέφυρα.

Τον τόνο έδωσε και πάλι το Βερολίνο με το υπουργείο οικονομικών να ανακοινώνει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να παρουσιάσει στο επόμενο Γιούρογκρουπ της 11ης Φεβρουαρίου τα σχέδια και τις προτάσεις για το πως θα χειριστεί την κατάσταση.

Λίγο αργότερα ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωνε «δεν κάνουμε συμφωνίες για δάνεια-γέφυρα» και θέτοντας το δίλημμα: «Η Ελλάδα είναι σε ένα πρόγραμμα ...Το ερώτημα είναι αν θα ολοκληρωθεί ή θα παραταθεί.

Το απόγευμα, μετά την συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα, η πρεσβεία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί την Αθήνα να συνεργαστεί με τους ευρωπαίους εταίρους και με το ΔΝΤ, να προβεί σε μεταρρυθμίσεις, και να συνεχίζει να ασκεί συνετή δημοσιονομική πολιτική.

Από το Τόκιο, ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ προειδοποίησε ότι δεν θα διατεθούν νέα κεφάλαια στην Ελλάδα αν δεν υπάρχει πρόγραμμα εν ισχύ, απηύθυνε ο επικεφαλής του ταμείου Κλάους Ρέγκλνγκ από το Τόκιο.

Στις Βρυξέλλες, η εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί σχολίασε ότι ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσουν οι συζητήσεις είναι η παράταση του υπάρχοντος προγράμματος της Ελλάδας.

Στη Λισαβώνα, ο Πορτογάλος υπουργός οικονομίας κάλεσε την Ελλάδα να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της προς τους εταίρους της και τους πιστωτές της σχολιάζοντας ότι και η δική του χώρα πέρασε χρόνια σκληρής λιτότητας.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ (25/2/2015)

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ σε συνεδρίασή του στις 29 Ιανουαρίου  2015, λαμβάνοντας υπ’ όψιν το άρθρο 10 του καταστατικού του Συλλόγου αποφάσισε την πραγματοποίηση  της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσής του, την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015 στις 18.00 στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς (3ος όροφος), οδός Κάδμου 7 και Δαιδάλου, με τα παρακάτω θέματα ημερησίας διατάξεως:

    Διοικητικός & οικονομικός απολογισμός για το 2014.
    Εκκαθάριση Μητρώου Μελών
    Τοποθετήσεις μελών Γενικής Συνέλευσης.
    Προγραμματισμός μελλοντικών δράσεων.

Η παρουσία παλαιών και καινούργιων μελών κρίνεται απαραίτητη για την όσο το δυνατόν αποτελεσματική συμπαράστασή του συλλόγου στο έργο της Βιβλιοθήκης.
Σε περίπτωση μη απαρτίας η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα στον ίδιο χώρο στις 19.30.

 Για το Δ.Σ.
            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Η  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 


     Δαμιανός Μωραΐτης                                                   Σοφία Βασιληά

Διαβάστε Περισσότερα »

Δραστηριότητες της Π.Ε.Δ. Στερεάς

Παρέμβαση στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ αλλά και στον αρμόδιο Υπουργό ΠΕΚΑ έκανε ήδη ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας κ. Λουκάς Υπερήφανος, όσον αφορά την απένταξη 39 έργων Δήμων της χώρας από το πρόγραμμα «Εξοικονομώ» .
Ο κ.Υπερήφανος είχε προηγούμενα ενημερώσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας στη Συνεδρίασή του την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015 και με την ομόφωνη συγκατάθεσή τους διαμαρτυρήθηκε έντονα για την αιφνίδια και χωρίς αιτιολογία  απένταξη  - παρά τις αντίθετες πρόσφατες διαβεβαιώσεις που είχαν δοθεί από τον αρμόδιο Υπουργό ,  για την ομαλή ολοκλήρωση του προγράμματος.
«Η εξέλιξη αυτή συνιστά εμπαιγμό αλλά και κόστος για την Αυτοδιοίκηση και υπενθυμίζοντας ότι για τους αργούς ρυθμούς υλοποίησης των έργων δεν ευθύνονται οι Δήμοι αλλά οι σύνθετες και γραφειοκρατικές διαδικασίες προέγκρισης δημοπράτησης των υποέργων, η αδυναμία, αρχικά, πολλών ΟΤΑ να διασφαλίσουν την απαιτούμενη ιδία συμμετοχή (δόθηκε λύση με το Ν. 4203/2013) και οι δυσκολίες που εμφάνισε ο ΕΦΔ ΚΑΠΕ σε σχέση με τις τελικές εγκρίσεις τευχών που υποβλήθηκαν ,  η  ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας  ζητά τη στήριξή σας και την ανάληψη πρωτοβουλιών των συλλογικών οργάνων της Τ.Α.  για την άμεση επανένταξη των 39 αυτών έργων και τη  διασφάλιση της  χρηματοδότησής τους από το νέο ΕΣΠΑ» δήλωσε σχετικά ο Πρόεδρος  της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας κ. Λουκάς Υπερήφανος.


 Την άμεση ανάληψη συλλογικού αγώνα των οργάνων της Τ.Α. με επικεφαλή την ΚΕΔΕ , για την προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά των σχετικών αποφάσεων για τη μετακύλιση των προστίμων που επιβάλλονται στο ελληνικό κράτος λόγω της  παράβασης της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τα απόβλητα και τη συνέχιση λειτουργίας των ΧΑΔΑ ,  στους ΟΤΑ και τα Νομικά τους Πρόσωπα που έχουν την ευθύνη διαχείρισης και λειτουργίας τους, ζητά με επιτακτικό τρόπο η ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας.
Μάλιστα, στάλθηκε ήδη έγγραφη διαμαρτυρία προς τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Γιώργο Πατούλη, έτσι ώστε να  αντιμετωπιστεί το ζήτημα αυτό ,  που ειδικά αυτή την περίοδο , είναι δεδομένο ότι θα  οδηγήσει τους Δήμους μας σε οικονομική ασφυξία .
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας στη Συνεδρίασή του την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015 , αποφάσισε ομόφωνα  να εκφράσει την αντίθεσή του και να διαμαρτυρηθεί έντονα για τη μετακύλιση των προστίμων, κι αυτό διότι μπορεί εκ πρώτης όψεως η  απόφαση αυτή να δείχνει ότι φέρνει την πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση προ των ευθυνών της, επί της ουσίας όμως  είναι άδικη, αφού η διαχείριση των στερεών αποβλήτων είναι μία διαδικασία η οποία περιέχει πράξεις και αποφάσεις που ξεκινούν από το Κράτος, τις Διοικητικές και Αιρετές Περιφέρειες και έχουν τελικό αποδέκτη  στους Δήμους και τους Φορείς τους.
«Γι΄ αυτό ζητάμε την άμεση ανάληψη συλλογικού αγώνα των οργάνων της Τ.Α. με επικεφαλή την ΚΕΔΕ , για την προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά των σχετικών αποφάσεων» δήλωσε ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας κ. Λουκάς Υπερήφανος.
  

Την συνδρομή της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος για την  επιτακτική ανάγκη άμεσης κάλυψης των δαπανών που προέκυψαν λόγω των εκλογών στους Δήμους της χώρας για τη θέρμανση των σχολείων που ορίστηκαν ως Εκλογικά Κέντρα, ζήτησε ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ελλάδος κ. Λουκάς Υπερήφανος, με ομόφωνη απόφαση του πρόσφατου Διοικητικού Συμβουλίου.
Ακόμη, ζητήθηκε η οικονομική ενίσχυση προς τους ΟΤΑ για τις δαπάνες των εκλογών και τις επιβαρύνσεις που προέκυψαν σε αρκετούς Δήμους αφ΄ενός για τη διάνοιξη οδών σε απομακρυσμένα Κοινοτικά Διαμερίσματα και αφ’ ετέρου για την αντιμετώπιση προβλημάτων από τις καιρικές συνθήκες. 
«Είναι πολλές δε οι περιπτώσεις κτιρίων σε Δημοτικά Διαμερίσματα που χρησιμοποιήθηκαν  κλειστά σχολικά κτίρια  και γι΄αυτό απαιτήθηκε  μεγαλύτερη δαπάνη για την προμήθεια πετρελαίου.
Γνωρίζοντας καλύτερα από τον καθένα τη δεινή οικονομική κατάσταση των περισσοτέρων Δήμων της χώρας και το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με τη θέρμανση των σχολικών μονάδων ,  παρακαλούμε για τη στήριξη και την παρέμβασή σας για την άμεση αντιμετώπιση του ζητήματος έτσι ώστε η άρτια υλοποίηση της εκλογικής διαδικασίας της 25ης Ιανουαρίου 2015 , να μην ήταν σε βάρος των παιδιών μας και της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων τους» δήλωσε ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας κ. Λουκάς Υπερήφανος










Διαβάστε Περισσότερα »

Επερωτήσεις Χαλβατζή προς στον Πρόεδρο του Δ. Σ. Θήβας

Δημοτικός Έλεγχος – Επερωτήσεις
Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θήβας
        Σας υποβάλλω τις επερωτήσεις της δημοτικής παράταξης «Δήμος Θηβαίων –Ώρα  Ευθύνης» για την ειδική συνεδρίαση περί «Δημοτικού Ελέγχου–Επερωτήσεις»  που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Φεβρουαρίου 2015.
1.    Μετά την σημαντική καθυστέρηση που σημειώνεται  στην ολοκλήρωση των εργασιών στον πεζόδρομο της οδού Επαμεινώνδα και την αναστάτωση επαγγελματιών και κατοίκων, παρακαλώ όπως μας ενημερώσετε, δίνοντας απαντήσεις και προσκομίζοντας τα απαραίτητα έγγραφα στα πιο κάτω ερωτήματα:

α.  Ποιός είναι ο ανάδοχος του έργου και ποιές είναι οι συμβατικές   υποχρεώσεις και οι προβλεπόμενες «ρήτρες», τόσο ως προς το χρονοδιάγραμμα όσο και ως προς την ορθή, βάσει της ακολουθούμενης μελέτης, εκτέλεση του έργου;
β.  Οι χρησιμοποιούμενοι σήμερα κυβόλιθοι πληρούν  τις προδιαγραφές της     μελέτης (σύσταση, χρώμα, πάχος, διαστάσεις κ.ά.) και τοποθετούνται σύμφωνα με τον προβλεπόμενο από τη μελέτη τρόπο;
2.    Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες και πρωτοβουλίες έχετε προχωρήσει το      τελευταίο διάστημα για την αντιμετώπιση του γενικότερου προβλήματος που αφορά στην λειτουργία του οικισμού των τσιγγάνων;

3.    Ποια συγκεκριμένα έργα έχετε προγραμματίσει στις διάφορες Τοπικές Κοινότητες του Καλλικρατικού Δήμου, με βάσει τα ανταποδοτικά από ΑΠΕ και πως ακριβώς προγραμματίζετε να μπορέσετε να διαθέσετε μέρος των ανταποδοτικών της ΒΙΠΕ Θίσβης, για έργα στην ευρύτερη περιοχή;
Επίσης ενδιαφέρον έχει να μας ενημερώσετε εάν έχετε παρέμβει στην διανομή ανταποδοτικών κατά την εγκατάσταση των ΑΠΕ και εάν όχι, ποιοί και με ποιούς όρους τα διαπραγματεύονται;

4.     Πριν αρκετούς μήνες,  τόσο εσείς κ. Δήμαρχε όσο και εμείς, σαν επικεφαλείς δημοτικών παρατάξεων, γίναμε αποδέκτες μιας επιστολής από κατοίκους της Αλυκής για το θέμα της υδροδότησης της περιοχής. Οι καταγγελίες για την ποιότητα του έργου, αλλά και για την οικονομική αντιμετώπιση της συνολικής δαπάνης του έργου μας προβλημάτισαν όλους και ζητήσαμε πλήρη διερεύνηση και ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου. Έχετε διερευνήσει τα καταγγελλόμενα και ποιες είναι οι διαπιστώσεις σας ;

5.    Είναι γνωστό το μεγάλο πρόβλημα υδροδότησης της Δημοτικής Ενότητας Βαγίων, για το οποίο είχατε δεσμευτεί σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου είχαν παραβρεθεί και πολίτες της περιοχής, ότι θα προχωρήσετε σε διορθωτικές κινήσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων λειτουργίας του δικτύου αλλά  και επάρκειας νερού. Τι ακριβώς έχετε κάνει και τι προγραμματίζετε να κάνετε στο αμέσως επόμενο διάστημα ;

6.    Η χρησιμοποίηση  του οδικού δικτύου της Θήβας από τεράστιο αριθμό βαρέως τύπου αυτοκινήτων μέσω της παλαιάς εθνικής, έχει καταστήσει μεγάλο μέρος του ακατάλληλο για την κυκλοφορία εντός της πόλης μας, ενώ  δημιουργεί μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο και προβλήματα στους περιοίκους. Τι θα κάνετε για την αντιμετώπιση της κατάστασης;

7.    Έχετε σχεδιάσει κάτι συγκεκριμένο για την καλύτερη οργάνωση, αναβάθμιση και προβολή των παραλιών του Δήμου μας καθώς και μέτρα για την προστασία  από πιθανές πηγές μόλυνσης, όπως για παράδειγμα βιολογικούς καθαρισμούς ;

Για την  Δημοτική Παράταξη  « Δήμος Θηβαίων – Ώρα Ευθύνης »
                                                                              

Σταμάτης  Η.  Χαλβατζής
Διαβάστε Περισσότερα »

«Δεν υπογράφουμε το πρόγραμμα, θα πέσει η κυβέρνηση»

Ολα τα περιθώρια θα εξαντλήσει η ελληνική κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές της χώρας. Η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα αναμένεται ηχηρή μετά το χθεσινό Euroworking Group, το οποίο έβαλε το μαχαίρι στον λαιμό της ελληνικής κυβέρνησης και ζήτησε παράταση και υπογραφή του υφιστάμενου προγράμματος στο επόμενο Eurogroup, στις 16 του μήνα.

Σύμφωνα με το κυβερνητικό επιτελείο και κύκλους του υπουργείου Οικονομικών:

    Στο Euroworking Group ακόμη και χώρες φιλικά προσκείμενες στην Ελλάδα ήταν διστακτικές και φοβήθηκαν. Άμεσα δεν είχαμε καμία στήριξη από κυβερνήσεις.
    Ο Γιάνης Βαρουφάκης θα επιμένει μέχρι τέλους.
    Δεν υπογράφουμε το πρόγραμμα, δεν γίνεται να υπογράψουμε, είναι ξεφτίλα, θα πέσει η κυβέρνηση.
    Θα υποστούμε όποιες συνέπειες και εκείνοι αντιστοίχως. Το πρόγραμμα είναι πράξη υποταγής.
    Ακόμη και η προηγούμενη κυβέρνηση αντιστάθηκε επί 8 μήνες σε μεταρρυθμίσεις που θα είχαν διαλύσει την κοινωνική ασφάλιση παρά τα τρωτά της σημεία.
    Θα έχουμε νέα πρόταση που θα τη φτιάξουμε στο Κυβερνητικό Συμβούλιο.
    Θα έχουμε έτοιμο τον φάκελο στο Eurogroup.
    Στόχος η χρηματοδότηση-γέφυρα, αλλά βάσει προγράμματος που θα συμφωνήσουμε εμείς -και η ορολογία δεν έχει σημασία. Όχι νέο δάνειο.
    Στόχος παραμένει η παραμονή στην Ευρωζώνη

Σακελλαρίδης: Δεν συζητάμε με τελεσίγραφα

Ενδεικτικές της στάσης του Μαξίμου είναι και οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο οποίος τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν συζητάει με τελεσίγραφα.

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας στο BHMΑ Fm, τόνισε ότι «Δεν υπάρχει κάποια έννοια τελεσιγράφου. Νομίζω ότι και από την ΕΚΤ και από τα δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο χθες, στο Bloomberg και σε άλλα Μέσα, αλλά και από τις δηλώσεις του κ. Στουρνάρα -τον οποίο άκουσα με πολύ μεγάλη προσοχή- ακόμα και αν εφαρμοστεί αυτή η απόφαση της ΕΚΤ, οι συνέπειες στο τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας είναι αμελητέες. Δεν συζητάμε με τελεσίγραφα. Αυτό πρέπει να το κάνουμε σαφές».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει δείξει καλή διάθεση να συζητήσει με όλους, κυβερνήσεις, θεσμούς και τους υπόλοιπους πιστωτές για να βρεθεί μια αμοιβαία επωφελής λύση.

«Είμαστε πρόθυμοι να βάλουμε μπροστά ένα εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων. Το έχουμε πει και προεκλογικά, για εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων, το οποίο περιλαμβάνει βασικές τομές που έχουν να κάνουν και με το φορολογικό σύστημα, έτσι ώστε αυτό να καταστεί και αποτελεσματικό και απλό και κοινωνικά δίκαιο, να καταπολεμήσουμε τη φοροδιαφυγή, να ενισχύσουμε τους φοροελεγκτικούς και φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς. Ταυτόχρονα, να κάνουμε ενέργειες και να εφαρμόσουμε πολιτικές, οι οποίες έχουν να κάνουν με τη διαφθορά, με τη διαπλοκή και το σπάσιμο των καρτέλ», τόνισε ο κ. Σακελλαρίδης, σημειώνοντας πως «καρτέλ δεν είναι κομμώτριες και αρτοποιοί -υπάρχουν και άλλα καρτέλ στην ελληνική οικονομία», τα οποία «θα τα κατονομάσει ο κ. Τσίπρας στις προγραμματικές δηλώσεις και θα τα ακούσουμε εκεί -θα δώσει βασικές κατευθύνσεις». Πρόσθεσε δε, πως «μιλάμε ταυτόχρονα για έναν αποτελεσματικότερο δημόσιο τομέα, όχι με τον τρόπο που εφάρμοσε η προηγούμενη κυβέρνηση, της απορρύθμισης, όπου μεταρρύθμιση ήταν περικοπές και απολύσεις, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει η Δημόσια Διοίκηση», τονίζοντας ότι «όλα αυτά είναι πράγματα με τα οποία υπάρχει κοινός τόπος με τους Ευρωπαίους».

Για τη διαχείριση του χρέους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως «τη μονομερή διαγραφή δεν την εξαγγείλαμε. Δεν λέγαμε για μονομερή διαγραφή του χρέους ποτέ. Προεκλογικά δεν ειπώθηκε από κανένα στέλεχος κάτι για μονομερή διαγραφή του χρέους». Πρόσθεσε ότι «πρόταση του κ. Βαρουφάκη, που απευθύνθηκε και σε επενδυτές στο City, ήταν μια πρόταση που μιλάει με πολύ συγκεκριμένο, πρακτικό και ουσιαστικό τρόπο για το πώς μπορεί να γίνει η απομείωση του χρέους, και αυτό συνδυάζει μια σειρά από τεχνικά στοιχεία, όπως τα perpetual bonds», και αναρωτώμενος γιατί θεωρείται ότι «απορρίφθηκαν αυτά» τόνισε: «Η συζήτηση ξεκινάει, δεν έχουμε εισπράξει όχι, και δεν έχουμε καν παρουσιάσει αυτά…».

Ανέφερε, επίσης, πως στις προγραμματικές δηλώσεις «θα μπουν όλα σε μια σειρά και θα έχετε μια πλήρη εικόνα για τις θέσεις της κυβέρνησης, οι οποίες δεν θα είναι διαφορετικές από αυτές που παρουσιάζαμε προεκλογικά. Θα σας εντυπωσιάσουμε, διότι δεν θα ακολουθήσουμε την πεπατημένη».

Την ίδια ώρα, δημοσίευμα του Guardian κάνει λόγο για το δραματικό παρασκήνιο στην ελληνική κυβέρνηση:

«Ο Βαρουφάκης δεν έχει καμία πρόθεση να συμφωνήσει σε οτιδήποτε βασίζεται στο παλαιό πρόγραμμα διάσωσης, στο Eurogroup της επόμενης εβδομάδας». Αυτά υποστηρίζει κυβερνητικός αξιωματούχος στον Guardian, περιγράφοντας τις γραμμές που θα ακολουθήσει η ελληνική κυβέρνηση στην κρίσιμη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας.

Και προσθέτει: «Ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης δεν θα συμφωνήσει σε οτιδήποτε σχετίζεται με το προηγούμενο πρόγραμμα διάσωσης, στο επόμενο Eurogroup. H Ελλάδα θα ζητήσει από το κονκλάβιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης μια ''συμφωνία-γέφυρα'' μέχρι να παρουσιάσει το δικό της ολοκληρωμένο πρόγραμμα για το χρέος και τις μεταρρυθμίσεις. Η Ελλάδα αναμένει ότι οι εταίροι της θα τηρήσουν σκληρή στάση, ότι θα ζητήσουν από την Αθήνα να τηρήσει τις προηγούμενες συμφωνίες και να επεκτείνει το πρόγραμμα».


Διαβάστε Περισσότερα »

O Ιερώνυμος στην κοπή βασιλόπιτας του Κέντρου Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων

Το Σαββάτο 31 Ιανουαρίου 2015 στην εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας του Κέντρου Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος Β΄ τίμησε δύο συνεργάτες της Βιβλιοθήκης Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄ για την προσφορά τους. Πρόκειται για τον Δρ Αστροφυσικής Αντώνη Αντωνίου και τον Δρ. Ρομποτικής Πέτρο Κωφάκη.
Βιογραφικό Σημείωμα τιμηθέντων. 
Ο Αντώνης Αντωνίου σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στα Μαθηματικά και στην Αστροφυσική στη Γερμανία και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι Διδάκτωρ Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ανήκει στο ερευνητικό τμήμα Αστρικής Φασματοσκοπίας του Τομέα Αστροφυσικής – Αστρονομίας- Μηχανικής του Πανεπιστημίου Αθηνών με εντεταλμένο ερευνητικό αντικείμενο τους θερμούς αστέρες εκπομπής. Παράλληλα είναι επιστημονικός υπεύθυνος της Εστίας Γνώσης Χαλκίδας. Έχει διδάξει, επίσης, ως επισκέπτης διδάσκων, Εφαρμοσμένα Μαθηματικά στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Ο Πέτρος Κωφάκης έλαβε το πτυχίο Φυσικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το DEA, Διδακτορικό Πληροφορικής από το Πανεπιστήμιο Université Paris-Sud, Γαλλία. Εργάστηκε σαν ερευνητής στο Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ι.Τ.Ε. Εργάζεται σαν υπεύθυνος για τον συντονισμό ερευνητικών προγραμμάτων και την ανάπτυξη / ολοκλήρωση εξειδικευμένων εφαρμογών και πληροφοριακών συστημάτων για τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. ‘Εχει διατελέσει επισκέπτης καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης και στο Τμήμα Αυτοματισμού του Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 25 εργασίες σε διεθνή συνέδρια με κριτές και περιοδικά. Είναι εμπειρογνώμονας και συμμετέχει σε επιτροπές αξιολόγησης και παρακολούθησης Εθνικών και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων (ΓΓΕΤ, ΥΠΑΝ, European Commission – DG Research). Διδάσκει στο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας (Τμήμα Θήβας)


            
Διαβάστε Περισσότερα »

Γ.Ν. Θήβας - Πρόσκληση μετάταξης υπαλλήλων

 

Το Γ.Ν. Θήβας ακολουθώντας την νομοθεσία για την κινητικότητα και τις μετατάξεις υπαλλήλων, προχώρησε στην έκδοση Πρόσκλησης Ενδιαφέροντος σχετικά με μετάταξη υπαλλήλων στο Γ.Ν. Θήβας. Πιο συγκεκριμένα προκηρύσσει πρόσκληση μετάταξης υπαλλήλων σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:

Για το λόγο αυτό καλούνται οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι να υποβάλλουν σχετική αίτηση στη Διεύθυνση Διοικητικού του Γ.Ν. Θηβών (ταχυδρομική διεύθυνση: Θέση Κουμέρκι, Θήβα Τ.Κ. 32200) από 16 Φεβρουαρίου 2015 έως και 17 Μαρτίου 2015. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να απευθύνονται στο ΓΕΝ.ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΗΒΩΝ, τηλέφωνο επικοινωνίας 2262350102, αρμόδιος υπάλληλος κ. Δημήτριος Καλμπένης, Προϊστάμενος Δ/νσης Διοικητικής – Οικονομικής Υπηρεσίας.

Ο Αναπληρωτής Διοικητής του Γ.Ν. Λιβαδειάς – Γ.Ν. Θήβας κ. Σπύρος Δεσύλλας, δήλωσε τα εξής για την Πρόσκληση Ενδιαφέροντος: Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να αυξήσουμε την δυναμικότητα του προσωπικού μας. Εκτός από τους Επικουρικούς Ιατρούς αλλά και τους Μόνιμους ιατρούς που διεκδικούμε, ο νόμος μας δίνει την δυνατότητα στα πλαίσια τις κινητικότητας να απευθυνθούμε σε ένα ευρύ κοινό και ελπιστούμε να αυξήσουμε τόσο το Παραϊατρικό όσο και το Διοικητικό προσωπικό μας.



Διαβάστε Περισσότερα »

Παρεμβάσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού ΑΙΧΜΕΑΣ σχετικά με την επιστροφή φπα των αγροτών και ηλεκτρονικά μισθωτήρια


Ύστερα από τα προβλήματα που προέκυψαν σχετικά με την επιστροφή του ΦΠΑ σε αγρότες ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ΑΙΧΜΕΑΣ μέσω του Πρόεδρου του και Αντιπρόεδρου της ΠΑΣΕΓΕΣ , κκ  Ανέστη Γιώργου , έθεσε στην Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κα Αικ. Σαββαΐδου, το ζήτημα της επιστροφής ΦΠΑ για το έτος 2013 , των  αγροτών που υποχρεώθηκαν το 2014 να ενταχθούν στο κανονικό καθεστώς χωρίς προηγουμένως να έχουν κάνει έναρξη στο ειδικό καθεστώς με αποτέλεσμα το σύστημα να μην τους βλέπει ως υπόχρεους επιστροφής ΦΠΑ και να μην μπορούν να εισπράξουν τα ποσά που δικαιούται για τις πωλήσεις των προϊόντων τους για το 2013 . Αυτό συνέβη κατά κύριο λόγο επειδή πολλοί  αγρότες απέκτησαν δικαιώματα στο έτος 2013 και δεν είχαν κάνει έναρξη στο ειδικό καθεστώς ώστε να είναι δικαιούχοι επιστροφής ΦΠΑ και μετέπειτα έκαναν υποχρεωτική έναρξη -λόγω επιδότησης- στο κανονικό καθεστώς , με αποτέλεσμα το τμήμα Μητρώου να μην τους ‘’βλέπει’’ ως δικαιούχους επιστροφής ΦΠΑ για το 2013. Επίσης πολλοί λογιστές  αν και διευκρινιζόταν στην ΠΟΛ 1079/19-3-2014 προέβησαν σε μαζικές μετατάξεις- ενάρξεις αγροτών στο κανονικό καθεστώς λόγω των προθεσμιών χωρίς προηγουμένως να έχουν κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ( κατάθεση Μ0 προκειμένου να φαίνεται 31/12/13 εγγραφή στο ειδικό καθεστώς ) και επομένως οι εν λόγω παραγωγοί δεν ήταν δικαιούχοι για την επιστροφή ΦΠΑ για το 2013.
Η ΔΟΥ Λιβαδειάς εξάλλου αν και μετά την διενέργεια προσωρινών ελέγχων ενέκρινε το δικαίωμα τους για την επιστροφή ΦΠΑ δεν μπορούσε τεχνικά να παρέμβει σε τοπικό επίπεδο και να τους επιστραφεί με μηχανογραφικό τρόπο. Υπάρχει όμως η δυνατότητα αν παρθεί μια απόφαση σε συλλογικό επίπεδο να τους επιστρέψει το ΦΠΑ έστω και χειρόγραφα.
Η διαβεβαίωση της κας Σαββαΐδου ήταν ότι θα εξετάσει το ζήτημα αφού πρώτη φορά της έγινε αναφορά για το συγκεκριμένο ζήτημα .

Σχετικά με τα ηλεκτρονικά μισθωτήρια ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού ο κκ Ανέστης , επανέφερε ένα πάγιο αίτημα των αγροτών στην κα Σαββαΐδου , δηλαδή να υπάρχει ένα όριο ετησίου μισθώματος των αγροτεμαχίων καθώς το δελτίο τύπου του Υπουργείου Οικονομικών στις 23/1/2015 που προέβλεπε ένα ετήσιο όριο 960 € ανά αγροτεμάχιο δεν συμπεριλήφθηκε στην ΠΟΛ 1030/2015 . Η κα Σαββαΐδου δεσμεύτηκε να επανεξετάσει το θέμα με την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών .

Ως Αγροτικός Συνεταιρισμός ΑΙΧΜΕΑΣ, θα συνεχίσουμε με κάθε τρόπο και μέσο να πρωτοστατούμε προκειμένου  να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα του αγροτικού κόσμου της επαρχίας Λιβαδειάς .

Με εκτίμηση,
Τμήμα Λογιστικής Εξυπηρέτησης Αγροτών –Αγροτικού  Συνεταιρισμού ΑΙΧΜΕΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού


   Έρχονται βροχές και καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου - Από το απόγευμα αναμένεται σταδιακή βελτίωση - Σοβαρή επιδείνωση ξανά από το απόγευμα της Κυριακής
Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται τις αμέσως επόμενες ώρες στην ανατολική χώρα κατά τη διέλευση του ψυχρού μετώπου με βροχές και καταιγίδες οι οποίες παρά τη μικρή διάρκειά τους θα είναι κατά τόπους ισχυρές κυρίως στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Από το απόγευμα αναμένεται σταδιακή βελτίωση.



Σοβαρή επιδείνωση αναμένεται ξανά από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής και από τα βόρεια σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά:

α. Τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις σε όλες τις ορεινές, τις ημιορεινές αλλά και σε πεδινές περιοχές κυρίως της ανατολικής χώρας

β. Τους βόρειους ανέμους που η έντασή τους κατά τόπους θα φθάνει τα 8 με 9 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τα 10 μποφόρ

γ. Τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας (8 με 10 βαθμούς) και

δ. Τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες - παραθαλάσσιες περιοχές της ανατολικής και νότιας χώρας.

Με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία δείχνουν ότι η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στην ανατολική και νότια χώρα μέχρι και την Τρίτη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Που θα βρίσκονται οι παρέες των Βλάχων την Τσικνοπέμπτη

  Ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας σας ανακοινώνει ότι οι παρέες των Βλάχων
     το βράδυ της Τσικνοπέμπτης θα βρίσκονται στα παρακάτω κέντρα εστίασης           της πόλης των Θηβών .
     
           1.  Η παρέα του κ. Παναγιώτη Σταμάτη θα βρίσκεται στον “ΕΛΑΤΟ”
2.    Η παρέα του κ. Νίκου Τσεσμελή και  κ. Σωτήρη Καραμαγκιώλη θα βρίσκεται στον “ΓΕΩΡΓΟΥΛΑ” στους Αγ. Θεοδώρους .
3.    Η παρέα του κ. Στέλιου Μπεκρή και κ. Αναστασίου Φρούσιου θα βρίσκεται στον “ΖΥΘΟ”.
4.    Η παρέα του κ. Ευάγγελου Αρκούδη θα βρίσκεται στο “ΤΖΑΚΙ”.
5.    Η παρέα ΄΄ Σπύρου Αντωνάκη΄΄  του Σαράντη Χρυσαφίδη θα βρίσκεται στον “ΜΠΑΡΜΠΑ  ΓΙΑΝΝΗ” στο Μοσχοπόδι .


Οι παρέες των Βλάχων σας περιμένουν το βράδυ αυτό ξεκινώντας από
την Πλατεία της Θήβας Τσικνίζοντας να γλεντήσετε και να χορέψετε μαζί τους με νταούλια και πίπιζες μέχρι το πρωί . _  


                                                                           
                                                                           
                                                                                
                                                                                    
                                                                                     
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου Πρόεδρος της Βουλής με ρεκόρ ψήφων: 235 υπέρ, 61 λευκά

Στις 11:30 ξεκίνησε στην Ολομέλεια η εκλογή της νέας προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου. Προηγήθηκε η ορκωμοσία του Γιάνη Βαρουφάκη και του Ευκλείδη Τσακαλώτου, οι οποίοι λόγω των επαφών τους στην Ευρώπη ήταν απόντες χθες.

Η ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου της Βουλής έγινε με κάλπη, η ψήφος ήταν μυστική και υπήρχε και λευκό ψηφοδέλτιο.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου πήρε:

Επί 298 ψηφισάντων

    235 υπέρ
    61 λευκά
    2 άκυρα

«Θα σας μιλήσω από καρδιάς. Βρισκόμαστε εδώ όχι γιατί το θέλησε η μοίρα αλλά γιατί μας επέλεξαν και μας εξέλεξαν οι πολίτες, ο λαός της πατρίδας μας. Η Βουλή των Ελλήνων δεν είναι μόνο ο πρόεδρος, είναι η έμψυχη έκφραση της λαϊκής δημοκρατίας. Δεν είμαστε σε θέση εξουσίας αλλά σε πρώτη γραμμή ευθύνης. Χθες σε μια ιστορική συνεδρίαση της βουλής δόθηκαν για πρώτη φορά πολιτικός και θρησκευτικός όρκος» ήταν τα πρώτα λόγια της νέας προέδρου μόλις κατέλαβε το έδρανο της Προέδρου της Βουλής.

Σήμερα και οι 7 αντιπρόεδροι του κοινοβουλίου

Σήμερα στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η εκλογή των επτά αντιπροέδρων του κοινοβουλίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως πρώτη κοινοβουλευτική δύναμη δικαιούται τρεις θέσεις αντιπροέδρων για τις οποίες προτείνει τους: Αλέξη Μητρόπουλο, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και Γιάννη Μπαλάφα.
Η ΝΔ για την θέση του Δ’ αντιπροέδρου προτείνει τον Νικήτα Κακλαμάνη.

Μια θέση αντιπροέδρου δικαιούται η Χρυσή Αυγή αλλά θεωρείται σίγουρο ότι τα υπόλοιπα κόμματα θα καταψηφίσουν και πιθανότατα η καρέκλα θα μείνει «ορφανή».

Το Ποτάμι θα προτείνει τον Σπύρο Λυκούδη και το ΚΚΕ τον Γιώργο Λαμπρούλη.

Η νεότερη πρόεδρος της Βουλής

Πρόκειται για την δεύτερη φορά στα χρονικά της ελληνικής κοινοβουλευτικής ιστορίας που γυναίκα ψηφίζεται ως πρόεδρος της Βουλής. Η πρώτη γυναίκα που είχε εκλεγεί ήταν η Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη το 2004, έχοντας θητεύσει για δυο κοινοβουλευτικές περιόδους συνολικά από το 2004 έως και το 2009.

Ωστόσο, η 38χρονη Ζωή Κωνσταντοπούλου θα έχει το δικό της ρεκόρ, καθώς είναι η νεότερη ηλικιακά πρόεδρος που εκλέγεται ποτέ.

Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει στη Βουλή ούτε αντιπρόεδρο!

 Σήμερα εκτός των αντιπροέδρων θα εκλεγεούν και τρεις (3) κοσμήτορες καθώς και έξι (6) γραμματείς.

Ο πρώτος, ο δεύτερος και ο τρίτος αντιπρόεδρος, δύο κοσμήτορες και τέσσερις γραμματείς προέρχονται από τη συμπολίτευση (ΣΥΡΙΖΑ), ο τέταρτος αντιπρόεδρος, ένας κοσμήτορας και ένας γραμματέας προέρχονται υποχρεωτικά από την Αξιωματική Αντιπολίτευση (ΝΔ), ο πέμπτος αντιπρόεδρος και ένας γραμματέας από τη δεύτερη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα της Αντιπολίτευσης (ΧΑ), ο έκτος αντιπρόεδρος από την τρίτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα της Αντιπολίτευσης (Ποτάμι) και ο έβδομος αντιπρόεδρος από την τέταρτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα της Αντιπολίτευσης (ΚΚΕ).

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής δεν προβλέπεται θέση στο προεδρείο για τα άλλα κόμματα που έχουν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Έτσι, θέσεις δεν θα έχουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΠΑΣΟΚ.

Για το ΠΑΣΟΚ αυτό αποτελεί αρνητικό ρεκόρ, καθώς από το 1974 και μέχρι σήμερα είτε ως συμπολίτευση ή ως αντιπολίτευση είχε τουλάχιστον μια θέση στο προεδρείο.

Θέση όμως δεν θα έχει ούτε και η Χρυσή Αυγή. Για την εκλογή ενός προσώπου ως αντιπροέδρου το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής, προβλέπουν ότι κατά την μυστική ψηφοφορία η εθνική αντιπροσωπεία δεν μπορεί να αποφασίσει χωρίς την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών που όμως ποτέ δεν μπορεί να είναι μικρότερη από το 1/4 του όλου αριθμού των βουλευτών, δηλαδή 75 βουλευτές.

Αντίστοιχα και το 2012 η Χρυσή Αυγή δεν είχε εκλέξει μέλος στο προεδρείο.

Κοσμήτορες της Βουλής προτείνονται οι Νάσος Αθανασίου και Γιώργος Πάντζας.

Τέλος, για γραμματείς οι Παναγιώτα Δριτσέλη, Δανάη Τζίκα, Ζήσης Ζάννας και Βασίλης Τσίρκας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Απολυμένοι του Δημοσίου: Ποιοι επαναπροσλαμβάνονται

Με πρόγραμμα εθελοντικής κινητικότητας μέχρι τα τέλη του μήνα σκοπεύει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης να επανατοποθετήσει 3.500 υπαλλήλους, εκ των οποίων οι 1.100 είναι απολυμένοι από κεντρικές υπηρεσίες και 2.500 περίπου είναι σε διαθεσιμότητα. Σύμφωνα με τις πρόσφατες δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού κ. Γ. Κατρούγκαλου, οι απολυμένοι και οι εργαζόμενοι σε διαθεσιμότητα θα μοριοδοτηθούν στην βάση κοινωνικών κριτηρίων και θα κληθούν να επιλέξουν μεταξύ θέσεων, όπου θα υπάρχει ανάγκη ανθρώπινου δυναμικού.

Την ερχόμενη Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει καλέσει «τους εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ και των επιτροπών των δημοσίων υπαλλήλων που απολυθήκαν ή βρίσκονται σε διαθεσιμότητα βάσει των εφαρμοστικών νόμων και των αναγκαστικών αποφάσεων των προηγούμενων κυβερνήσεων, προκειμένου να τους ενημερώσει σχετικά με τις αποφάσεις της νέας Κυβέρνησης για τη διευθέτηση και αποκατάσταση των εργασιακών τους σχέσεων στο Δημόσιο και να συζητήσει μαζί τους λεπτομέρειες της εφαρμογής, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου». Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, Πειραιώς 211, στον Ταύρο, όπου ο κ. Γ. Κατρούγκαλος θα εξειδικεύσει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης για τις προσλήψεις.

Το θέμα των απολυμένων έχει απασχολήσει έντονα τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης υπό τον αναπληρωτή υπουργό Γ. Κατρούγκαλο καθώς οι λίστες των απομακρυθέντων από τις κρατικές δομές που παρέδωσαν οι υπηρεσίες στον αρμόδιο υπουργό έχουν σημαντικές αποκλείσεις μεταξύ τους. Το γεγονός ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης υπολογίζουν τους απολυμένους στους 3.475 ενώ το ΑΣΕΠ έχει καταμετρήσει 3.100 υπαλλήλους που απομακρύνθηκαν από την εργασία τους λόγω διαθεσιμότητας, οδήγησε τον αναπληρωτή υπουργό Γ. Κατρούγκαλο να δηλώσει σε χτεσινή εκπομπή, ότι η προηγούμενη πολιτική ηγεσία δεν έδινε αληθή στοιχεία για τις απολύσεις ούτε στο εσωτερικό αλλά ούτε και στους δανειστές, ανοίγοντας… πόλεμο με τον Κ. Μητσοτάκη ο οποίος είχε δημοσιοποιήσει στοιχεία για 12.926 απολύσεις.

Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, έχει δώσει εντολή να διασταυρωθούν τα στοιχεία των απολύσεων τόσο με το ΑΣΕΠ όσο και με αυτά που έχουν στην διάθεσή τους οι συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ

Ο νέος υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει δεσμευτεί σύμφωνα με το πρόγραμμα του κυβερνώντος κόμματος, ότι θα αποκατασταθούν οι αδικίες και πως θα επαναπροσληφθούν όλοι οι απολυθέντες μέσω διαθεσιμότητας ή κατάργησης ειδικοτήτων στις δημόσιες υπηρεσίες που επέβαλε το Μνημόνιο.

Ο κ. Κατρούγκαλος σε δημόσιες δηλώσεις του σημείωσε ότι ως υπουργός έχει την ευθύνη του στενού δημόσιου τομέα και στους επαναπροσληφθέντες δεν υπολογίζει τους 2.650 απολυμένους της ΕΡΤ καθώς είναι αρμοδιότητα άλλου υπουργείου. Σημείωσε επίσης, ότι οι επαναπροσλήψεις δεν θα γίνουν απαραίτητα στις θέσεις από τις οποίες είχαν απολυθεί οι εργαζόμενοι αλλά όπου έχει ανάγκη το δημόσιο. Ταυτόχρονα τόνισε, ότι όσοι είναι ακόμα σε διαθεσιμότητα θα τεθούν σε καθεστώς εθελοντικής κινητικότητας προκειμένου να τοποθετηθούν σε θέσεις που υπάρχουν ανάγκες ανθρώπινου δυναμικού.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, έχει δώσει εντολή να διασταυρωθούν τα στοιχεία των απολύσεων τόσο με το ΑΣΕΠ όσο και με αυτά που έχουν στην διάθεσή τους οι συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ, προκειμένου να υπάρχει μία καθαρή εικόνα στο υπουργείο για τον αριθμό των εργαζομένων του δημοσίου που έχουν απολυθεί και που υπάρχει πρόθεση να επαναπροσληφθούν εντός του επόμενου μήνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των υπηρεσιών του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης που παραδόθηκαν στον Γ. Κατρούγκαλο, οι 3.475 υπάλληλοι που έχουν απολυθεί και θα επανατοποθετηθούν στο δημόσιο αφορούν:

    43 δημοτικούς αστυνομικούς
    75 καθηγητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
    50 καθαρίστριες
    507 σχολικούς φύλακες
    165 υπαλλήλους της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας
    23 υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας
    163 εργαζόμενοι από διάφορες υπηρεσίες και
    2.449 γιατροί του ΕΟΠΥΥ οι οποίοι δεν εντάχθηκαν στο νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Υγείας

Υπολογίζεται, ότι ένας σημαντικός αριθμός απολυμένων έχει επιστρέψει στις εργασίες του μέσω δικαστικών αποφάσεων

Αξίζει να σημειωθεί, ότι από τις 13.000 που απομακρύνθηκαν από τις δημόσιες υπηρεσίες περίπου οι 4.000  αφορούν απολυμένους για πειθαρχικούς λόγους ή λόγω δικαστικών αποφάσεων (οι συμβασιούχοι που εργάζονταν με προσωρινές διαταγές και τελικώς αποφάνθηκαν αρνητικά τα δικαστήρια για την συνέχιση της εργασίας τους). Από τους υπόλοιπους 9.000 εργαζομένους, οι 3.500 περιλαμβάνονται στις πρώτες λίστες που παρέλαβε η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου, ενώ για τους 2.650 απολυμένους της ΕΡΤ θα αποφανθεί το αρμόδιο υπουργείο.

Υπολογίζεται, ότι ένας σημαντικός αριθμός απολυμένων έχει επιστρέψει στις εργασίες του μέσω δικαστικών αποφάσεων.

Από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ διαφωνεί με τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή του ο Γ. Κατρούγκαλος για τους απολυμένους, καθώς υποστηρίζει ότι είναι περισσότεροι από τους 3.475 που εμφανίζουν οι υπηρεσίες του υπουργείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στον χώρο των εργαζομένων στο Δημόσιο ακόμα και σε όσους τέθηκαν σε κινητικότητα και επανατοποθέτηθηκαν, έχουν ξεκινήσει να διεκδικούν την επιστροφή στις θέσεις που υπηρετούσαν στο παρελθόν, όπως για παράδειγμα, οι 50 πρώην σχολικοί φύλακες που σήμερα υπηρετούν ως τραυματιοφορείς θέλουν να επιστρέψουν στα σχολεία καθώς και οι πρώην δημοτικοί αστυνόμοι να επιστρέψουν στις θέσεις τους.


Διαβάστε Περισσότερα »

Πως θα φορολογηθεί το αγροτικό εισόδημα

Κοινοποιήθηκε η εγκύκλιος της Γ.Γ.Δ.Ε. για τη φορολογική αντιμετώπιση του αγροτικού εισοδήματος, από 01.01.2014, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4172/2013.

Σύμφωνα με την ΠΟΛ 1041/2015 όσοι αποκτούν εισόδημα από ατομική αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα, ανεξάρτητα από το αν απαλλάσσονται ή όχι από την τήρηση βιβλίων του Κ.Φ.Α.Σ. και την ένταξη τους ή όχι στο ειδικό καθεστώς Φ.Π.Α., προσδιορίζουν τα ακαθάριστα έσοδα και τα κέρδη τους λογιστικά (με βάση τα τηρούμενα βιβλία και στοιχεία) και σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 21 έως και 28 του νέου ΚΦΕ (ν.4172/2013). Διευκρινίζεται ότι οι αγρότες που δεν είναι υπόχρεοι και δεν τηρούν βιβλία θα προσδιορίζουν τα κέρδη τους με βάση τα δεδομένα των φορολογικών στοιχείων που προβλέπονται από τον Κ.Φ.Α.Σ., και οφείλουν να τηρούν και να διαφυλάσσουν έως το χρόνο παραγραφής.

Σε περίπτωση που αγρότες μη υπόχρεοι σε έκδοση στοιχείων έχουν πραγματοποιήσει και λιανικές πωλήσεις, προσθέτουν στα ακαθάριστα έσοδά τους και τις πωλήσεις αυτές που αποδεικνύονται είτε με απλές αποδείξεις είσπραξης, είτε με οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο μέσο.

Ενδεικτικά και με την επιφύλαξη των άρθρων 22 και 23 του ν.4172/2013, για τον προσδιορισμό των καθαρών κερδών, οι ασκούντες αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα, εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα εκτός των άλλων και τις παρακάτω κατηγορίες δαπανών, εφόσον αποδεικνύονται με τα κατάλληλα παραστατικά:
α) αγορές σπόρων ή νεογνών, λιπασμάτων και φαρμάκων,
β) καλλιεργητικές δαπάνες,
γ) δαπάνες άρδευσης,
δ) δαπάνες για ημερομίσθια εργατών,
ε) το κόστος καυσίμων και συντήρησης των αγροτικών μηχανημάτων,
στ) των τόκων και τα έξοδα των δανείων που σχετίζονται με την αγροτική εκμετάλλευση,
ζ) τις αποσβέσεις παγίου εξοπλισμού κλπ.

Στην εγκύκλιο  αν και δεν διευκρινίζεται άμεσα εάν οι επιδοτήσεις συμπεριλαμβάνονται στα φορολογητέα έσοδα αναφέρεται το εξής :

"Με την παρ. 1 του άρθρου 21 του ν. 4172/2013 (Φ.Ε.Κ. 167 Α'), ως κέρδος από επιχειρηματική δραστηριότητα θεωρείται το σύνολο των εσόδων από επιχειρηματικές συναλλαγές μετά την αφαίρεση των επιχειρηματικών δαπανών, των αποσβέσεων και των προβλέψεων για επισφαλείς απαιτήσεις."

Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόγραμμα εορτασμού Ι. Μονής Οσ. Λουκά


Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτάζει το Ερημόκαστρο





Διαβάστε Περισσότερα »

Πρώτη σύλληψη Έλληνα που συμμετείχε σε υλικό παιδικής πορνογραφίας



Ο 24χρονος, κάτοικος Θεσσαλονίκης, είχε συμμετάσχει σε κακοποίηση 10χρονου παιδιού, την οποία και κινηματογραφούσε, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν επίσης χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο που περιλάμβαναν κακοποιήσεις ακόμη και παιδιών τεσσάρων ετών.Έναν 24χρονο Έλληνα που φαίνεται ότι συμμετείχε σε σεξουαλική κακοποίηση 10χρονου παιδιού, την οποία και κινηματογραφούσε, συνέλαβε η Αστυνομία.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται η συμμετοχή ημεδαπού σε υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο που περιλάμβαναν κακοποιήσεις ακόμη και παιδιών τεσσάρων ετών.

Κατά την πολύμηνη διαδικτυακή αστυνομική επιχείρηση, με την επωνυμία HYDRA, που έγινε παράλληλα σε 32 χώρες του κόσμου εντοπίστηκαν συνολικά 78 χρήστες πορνογραφικού υλικού.

Στη χώρα μας, πέραν του 24χρονου, συνεληφθη επίσης ένας 55χρονος στην Πάτρα, καθώς στον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή που κατείχε βρέθηκαν περισσότερα από 12.000 αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Ο ίδιος, οπως προέκυψε από την ερευνά, απέστειλε με κούριερ χρηματικό πόσο ως συνδρομή σε ιστοσελίδα παιδοφίλων.

Τέλος, σε ξεχωριστή υπόθεση, ποινή κάθειρξης 8 ετών για αποπλάνηση 11χρονου ανηλίκου επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας σε ηλικιωμένο από χωριό της Μαγνησίας.

Ο 78χρονος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος. Το δικαστήριο δέχτηκε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτο: Δείτε πώς γίνεται το ανθρώπινο αίμα με μια σταγόνα από δηλητήριο φιδιού! (Βίντεο)


Απάντηση στην ερώτηση τι συμβαίνει στο ανθρώπινο αίμα αν κάποιος
δεχτεί δάγκωμα από δηλητηριώδες φίδι, επιχειρεί να δώσει το βίντεο που ακολουθεί.

Ειδικός πιέζει τα δόντια δηλητηριώδους φιδιού πάνω σε συγκεκριμένη επιφάνεια ώστε να αποσπάσει την ουσία.

Εν συνεχεία την προσθέτει μέσα σε ανθρώπινο αίμα. Το αποτέλεσμα είναι αν μη τι άλλο συγκλονιστικό.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε Περισσότερα »

Κύμα κακοκαιρίας θα σαρώσει τη χώρα -Βροχές, χιόνια και σκόνη

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού από τα βορειοδυτικά με βροχές και καταιγίδες οι οποίες στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρές.Χιόνια σε ορεινές περιοχές της δυτικής ηπειρωτικής χωράς. Στο Αιγαίο νοτιοανατολικοί άνεμοι 6 με 8 στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ, οι οποίοι σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα ασθενήσουν. Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας από τα δυτικά. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στα ανατολικά και τα νοτιά.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια σε ορεινές περιοχές και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και σταδιακά και στα υπόλοιπα οι οποίες πρόσκαιρα θα είναι ισχυρές στα ανατολικά. Βαθμιαία βελτίωση το απόγευμα και από τα δυτικά.
Άνεμοι: αρχικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα ασθενήσουν.
Θερμοκρασία: στην Μακεδονία από 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη Θράκη από 07 έως 17 βαθμούς

    Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές. Από το απόγευμα σταδιακή εξασθένηση των φαινόμενων.
Άνεμοι: αρχικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες. Βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: αρχικά νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα ασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές κυρίως στις Κυκλάδες οπού είναι πιθανόν να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα σταδιακή βελτίωση.
Άνεμοι: αρχικά νοτιοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς μέχρι 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη μέχρι 21 βαθμούς.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες πιθανώς πρόσκαιρα στα βόρεια θα είναι ισχυρές. Βελτίωση τη νύχτα.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ. Το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα ασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

Καιρός: λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες. Από το απόγευμα βελτίωση.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα ασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα ασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 07 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Like, share, retweet ...μας επηρεάζουν.





    Ερευνα του ΑΠΘ δείχνει ότι η διαμόρφωση των απόψεών μας βασίζεται στην απήχηση ενός άρθρου.



Αυτό που οι χρήστες εμπειρικά γνωρίζουμε, ότι ο αριθμός των like, των share και των retweet που συνοδεύουν ένα άρθρο που διαβάζουμε online επηρεάζουν την....τελική μας άποψη γι’ αυτό, επιβεβαιώνεται και επιστημονικά. Ερευνα των Εργαστηρίων Εφαρμογών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Μέσων του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του ΑΠΘ, σε δείγμα 9.150 χρηστών του Ιντερνετ, έδειξε ότι πληροφορίες όπως ο αριθμός των αναγνωστών ενός άρθρου ή δημοσίευσης, ο συγγραφέας ή η πηγή προέλευσης του κειμένου, καθώς και το πλήθος των κοινοποιήσεων και των like σε έναν ιστότοπο καθίστανται ιδιαίτερα σημαντικές στη διαμόρφωση απόψεων, αλλά και στο τι πιστεύουμε για τον εαυτό μας και τους άλλους.

Η έρευνα στηρίχθηκε στην ανάρτηση ερωτηματολογίου στους διαδικτυακούς τόπους ενημερωτικής πύλης (portal), εφημερίδας, τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού, ενώ επιπλέον χρησιμοποιήθηκαν ηλεκτρονική αλληλογραφία (email) και μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook κ.ά.). Συνολικά απάντησαν 5.845 γυναίκες και 3.305 άνδρες, ηλικίας από 10 έως 79 ετών.

Συγκεκριμένα, διερευνήθηκε τι πιστεύει ο κάθε χρήστης σε σχέση με την επιρροή που υφίσταται ο ίδιος, οι φίλοι του και ο κοινωνικός του περίγυρος όταν γνωρίζει τον αριθμό των χρηστών που βρίσκονται συνδεδεμένοι την ίδια χρονική στιγμή με τον ίδιο στον διαδικτυακό τόπο, τον αριθμό των χρηστών που διάβασαν τα άρθρα που υπάρχουν αναρτημένα σε έναν διαδικτυακό τόπο, τον συγγραφέα ή την πηγή προέλευσης του κάθε αναρτημένου άρθρου, καθώς και τον αριθμό των κοινοποιήσεων (share) και των like στα κοινωνικά δίκτυα που έχει ένα άρθρο. Οπως βρέθηκε, οι περισσότεροι θεωρούμε ότι, με εξαίρεση την πηγή προέλευσης (ή τον συγγραφέα), οι υπόλοιποι παράγοντες επηρεάζουν περισσότερο τους... άλλους από ό,τι εμάς.

Ειδικότερα, βρέθηκε ότι, στην κλίμακα από 1 έως 5, ο αριθμός των share θεωρούμε ότι μας επηρεάζει κατά 2,28, τους φίλους μας κατά 2,74, ενώ τους άλλους κατά 3,06. Αντίστοιχα, ο αριθμός των χρηστών που διάβασαν το ίδιο άρθρο, δηλώνουμε ότι μας επηρεάζει κατά 2,49, τους φίλους μας κατά 2,71, ενώ τον κοινωνικό περίγυρο κατά 3,1. Το πόσοι είναι ταυτόχρονα συνδεδεμένοι στον ίδιο με εμάς δικτυακό τόπο, τέλος, πιστεύουμε ότι επηρεάζει την άποψή μας κατά 2,3, ενώ τους φίλους μας και τους άλλους χρήστες κατά 2,48 και 2,91 αντίστοιχα. Διαφοροποίηση παρατηρήθηκε μόνο στην ερώτηση σχετικά με την πηγή προέλευσης ενός άρθρου ή ποστ. Οι ερωτηθέντες δήλωσαν ότι επηρεάζονται σε μεγαλύτερο ποσοστό οι ίδιοι από ό,τι οι φίλοι τους ή οι υπόλοιποι χρήστες.

Οπως σχολιάζουν οι ερευνητές, το παραπάνω συμπέρασμα επιβεβαιώνει την ύπαρξη του φαινομένου του Τρίτου Προσώπου στη διαδικτυακή δραστηριότητα (Web Third-Person Effect). «Το φαινόμενο του Τρίτου Προσώπου αναφέρεται στην τάση των ατόμων να εκτιμούν ότι τα μηνύματα που μεταδίδουν τα ΜΜΕ επηρεάζουν περισσότερο τους άλλους παρά τους ίδιους. Η αντίληψη αυτή συνιστά μεροληψία των ατόμων για την επιρροή που μπορεί να έχουν τα μέσα στο κοινό τους», γράφουν σχετικά.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ