Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Οι οκτώ πρώτες παροχές της κυβέρνησης μέχρι τον Ιούνιο

Οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και συγκεκριμένα όλα όσα θα πει αύριο το απόγευμα στις 7 στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρέθηκαν στο επίκεντρο της μαραθώνιας συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι προγραμματικές δηλώσεις του κ. Τσίπρα θα κινηθούν σε δύο επίπεδα, δύο πυλώνες, ένα βραχυπρόθεσμο και ένα μακροπρόθεσμο.

Ο πρώτος πυλώνας θα αφορά σε κάποια μέτρα που θα υλοποιηθούν μέχρι τον Ιούνιο, όσο δηλαδή και το «πρόγραμμα-γέφυρα» που ζητάει η κυβέρνηση από τους εταίρους και θα περιλαμβάνει κυρίως παροχές που θα αφορούν στην ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης και ο δεύτερος θα αφορά τα επόμενα 3,5 χρόνια και αφορά παροχές με μεγαλύτερο δημοσιονομικό κόστος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άμεσες παροχές, όσες δηλαδή θα υλοποιηθούν μέχρι τον Ιούνιο, που θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός αύριο από το βήμα της Βουλής είναι οι εξής:

    επαναφορά 13ης σύνταξης για όσους παίρνουν κάτω από 700 ευρώ
    επιδότηση ενοικίου
    δωρεάν ρεύμα για τους μη έχοντες
    κάρτες σε ανέργους για τα μέσα μεταφοράς
    κατάργηση του ΕΝΦΙΑ
    επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας
    σαφάρι κατά της φοροδιαφυγής
    ευνοϊκές ρυθμίσεις για την Εφορία

Αυτές που θα γίνουν αφού η κυβέρνηση υπογράψει το νέο «συμβόλαιο» με τους δανειστές είναι οι εξής:

    σταδιακή αύξηση του αφορολόγητου στις 12.000 ευρώ
    σταδιακή επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ

«Η κυβέρνηση είναι δεσμευμένη από τη λαϊκή εντολή να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα ανάσχεσης της ανθρωπιστικής κρίσης, επανεκκίνησης της οικονομίας και ένα εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων για ένα δίκαιο, απλό και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα, την πάταξη της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς, της διαπλοκής και τη δημιουργία μιας πιο αποτελεσματικής δημόσιας διοίκησης», έλεγαν χαρακτηριστικά πηγές του Μεγάρου Μαξίμου αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μαραθώνιας συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου, περιγράφοντας τους τρεις άξονες στους οποίους θα κινηθούν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, σημείωναν επίσης ότι οι προγραμματικές δηλώσεις που θα αναγνωστούν αύριο από τον Αλέξη Τσίπρα θα είναι όλα όσα θα πει ο πρωθυπουργός και στις επαφές και τις διαβουλεύσεις που θα έχει με τους ξένους ηγέτες και αξιωματούχους. «Ο πρωθυπουργός μιλά τη γλώσσα της αλήθειας και λέει ακριβώς τα ίδια είτε από το βήμα της Συνόδου Κορυφής, είτε μέσα από τη Βουλή. Επομένως, όσα θα ακούσουμε αύριο στη Βουλή θα είναι αυτά που θα ειπωθούν και στη Σύνοδο Κορυφής. Δεν θα υπάρξει διγλωσσία», σημείωναν με νόημα.

Συνεδριάζει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Αν και η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου ήταν προγραμματισμένο να κρατήσει δύο ώρες, τελικά μετατράπηκε σε.... μαραθώνιο, αφού ξεκίνησε στις 3 και ολοκληρώθηκε γύρω στις 7 το απόγευμα. Συνεπώς, με καθυστέρηση δύο και πλέον ωρών ξεκίνησε η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΣΤΡΑΤΑ ΤΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΑΓΡΑΦΙΩΤΩΝ ΑΛΙΑΡΤΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

Tα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

Καταιγίδες, χιόνια και «βουτιά» του υδράργυρου 10 βαθμούς


Σοβαρή επιδείνωση θα παρουσιάσει ξανά ο καιρός από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής και από τα βόρεια να επηρεάσει σχεδόν ολόκληρη τη χώρα.Σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χιονοπτώσεις σε όλες τις ορεινές, τις ημιορεινές αλλά και σε πεδινές περιοχές κυρίως της ανατολικής χώρας, σημαντική πτώση θερμοκρασίας (8 με 10 βαθμούς) και θυελλώδεις άνεμοι που η ένταση τους κατά τόπους θα φθάνει τα 8 με 9 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τα 10 μποφόρ.

Με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στην ανατολική και νότια χώρα μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με ανακοίνωση της συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, των χιονοπτώσεων και του παγετού.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι αλλάζει με το νέο Ασφαλιστικό – Ποιες ρυθμίσεις θα αντικατασταθούν


Νέο ασφαλιστικό περιλαμβάνει η ατζέντα της νέας κυβέρνησης με αλλαγές σε τουλάχιστον 20 βασικές και επιμέρους διατάξεις που έχει «χαρτογραφήσει» η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και σκοπεύει να νομοθετήσει σταδιακά αρχίζοντας την επεξεργασία και την αντικατάσταση ρυθμίσεων που μπλοκάρουν ή δυσκολεύουν τη συνταξιοδότηση ανέργων, οφειλετών και ατόμων με αναπηρίες.

Οι αλλαγές, όπως αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος, θα δρομολογηθούν αφού πρώτα εξειδικευτούν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης για τις συντάξεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ανάμεσα στις διατάξεις που επανεξετάζονται με στόχο να αντικατασταθούν από χαμηλού ή μηδενικού κόστους βελτιωτικές ρυθμίσεις είναι:

* Προς κατάργηση η εγκύκλιος που μπλοκάρει την έξοδο με διαδοχική ασφάλιση.

* Η συνταξιοδότηση μητέρων. Διετής ή τριετής μεταβατική περίοδος για σύνταξη μητέρων με θεμελίωση εξόδου στα 55-60 και 5.500 ένσημα με ανήλικο

* Λίφτινγκ στις διατάξεις για  συνταξιοδότηση με βαρέα.

* Βελτιώσεις στη συνταξιοδότηση με μειωμένη σύνταξη.

Οι αλλαγές θα δρομολογηθούν μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης οι οποίες σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στο σκέλος των συντάξεων θα περιλαμβάνουν:

1. Τη χορήγηση της 13ης σύνταξης σε όσους παίρνουν μέχρι 700 ευρώ

2. Την αναστολή -πιθανότατα για ένα εξάμηνο- της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος που μειώνει τις επικουρικές συντάξεις και την κατάργηση της ρήτρας «θανάτου» στον υπολογισμό των νέων συντάξεων

3. Την αναστολή των άρθρων 2,3 και 4 του νόμου 3863/10 που προβλέπουν την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από την 1η/1/2015

4.  Την αποποινικοποίηση των ασφαλισμένων που χρωστούν εισφορές στον ΟΑΕΕ και τη δυνατότητα συμψηφισμού των οφειλών τους με σύνταξη ακόμη και αν χρωστούν πάνω από τις 20.000 ευρώ.
 aftodioikisi.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Παντελίδης τέλος!


Θέμα χρόνου μοιάζει η αποχώρηση του Σάββα Παντελίδη από τον Λεβαδειακό. Το νέο ατυχές αποτέλεσμα με τον ΠΑΣ Γιάννινα φαίνεται πώς σημαίνει το τέλος της θητείας του Έλληνα τεχνικού στη Λιβαδειά.


Το τελευταίο παιχνίδι του Σάββα Παντελίδη στον πάγκο του Λεβαδειακού φαίνεται πώς ήταν αυτό με τον ΠΑΣ Γιάννινα (1-2).

Η νέα αποτυχία των Βοιωτών να νικήσουν (σ.σ. έχουν τέσσερις ήττες σε έξι ματς) και η απώλεια τριών ακόμη πόντων στην έδρα τους μοιάζει να ξεχείλισε το ποτήρι.

Κάτι που επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Έλληνας τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς, όταν παραδέχθηκε ότι έχει μιλήσει ήδη με τους παίκτες και τη διοίκηση και μέχρι το βράδυ του Σαββάτου αναμένεται ν’ ανακοινωθεί και τυπικά η λύση της συνεργασίας μαζί του.
sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα-Συνελήφθη χωρίς δίπλωμα,αλλά είχε ναρκωτικά!!!

Συνελήφθη 40χρονος ημεδαπός στη Θήβα, για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Κατασχέθηκαν -30- δισκία φαρμακευτικού σκευάσματος, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή

Συνελήφθη, χθες (06-02-2015) το μεσημέρι στη Θήβα, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Βοιωτίας, 40χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στον 40χρονο, ο οποίος οδηγούσε δίκυκλο μοτοποδήλατο, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν τριάντα (30) δισκία φαρμακευτικού σκευάσματος, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.

Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι ο 40χρονος στερείτο σχετικής άδειας ικανότητας οδήγησης από την αρμόδια Αρχή, ενώ είχε αποσβέσει τον αριθμό πλαισίου του ανωτέρω δικύκλου, καθιστώντας αυτό μη αναγνωρίσιμο.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που είχε ρημάξει σπίτια στην Βοιωτία!

Διακριβώθηκε η δράση πολυμελούς εγκληματικής ομάδας ημεδαπών ROMA , η οποία ενέχεται στην διάπραξη σωρείας κλοπών από οικίες, σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας

Ταυτοποιήθηκαν εννέα (9) μέλη της ομάδας, μεταξύ των οποίων και ο φερόμενος ως «αρχηγός της», ενώ διερευνώνται τα στοιχεία ταυτότητας τριών ακόμη συνεργών τους

Εξιχνιάσθηκαν, μέχρι τώρα, (13) κλοπές και (1) απόπειρα κλοπής από οικίες, καθώς και (1) κλοπή από όχημα, σε Αλίαρτο, Βάγια, Ορχομενό, Δαύλεια, Άγιο Γεώργιο και άλλες περιοχές

Σε βάρος των μελών της ομάδας, σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών

Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους περιλαμβάνει κυρίως χρυσαφικά, κοσμήματα, χρηματικά ποσά και ηλεκτρονικές συσκευές, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις (55.000) ευρώ

Από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς διακριβώθηκε, στο πλαίσιο πολύμηνης και μεθοδικής έρευνας, η δράση πολυμελούς εγκληματικής ομάδας ημεδαπών ROMA , τα μέλη της οποίας ενέχονται στην διάπραξη σωρείας κλοπών από οικίες, σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας.

Ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας συνολικά εννέα (9) μελών της εγκληματικής ομάδας. Πρόκειται για τέσσερις άνδρες, ηλικίας 37, 35, 22 και 19 ετών καθώς και έναν ανήλικο (13χρονος), όπως επίσης και για τρεις γυναίκες, ηλικίας 36, 24 και 20 ετών, καθώς και μία ανήλικη (16χρονη).

Σε βάρος των ανωτέρω, αλλά και τριών ακόμη συνεργών τους τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται, σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Η ταυτοποίηση των μελών της σπείρας και η διακρίβωση της εγκληματικής τους δράσης επετεύχθη μετά από συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση όλων των στοιχείων και δεδομένων, που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι δράστες είχαν συστήσει, τουλάχιστον από τις αρχές Ιουνίου του 2014, εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση, ιεραρχική δομή και συγκρότηση, «αρχηγικό» μέλος της οποίας φέρεται ότι ήταν ο 35χρονος, σκοπός της οποίας ήταν η συστηματική διάπραξη κλοπών από οικίες και αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης τους ( modus operandi ), τα μέλη της σπείρας επέλεγαν αρχικά τους υποψήφιους «στόχους» τους (μονοκατοικίες ή πολυκατοικίες) και προέβαιναν, κυρίως πρωινές ώρες, στην κατόπτευσή τους, προκειμένου να εξακριβώσουν την τυχόν παρουσία ενοίκων εντός των διαμερισμάτων.

Στην συνέχεια παραβίαζαν παράθυρα ή μπαλκονόπορτες, χρησιμοποιώντας αιχμηρά αντικείμενα, είτε εισέρχονταν στο εσωτερικό τους με διάφορες προφάσεις και αφαιρούσαν, με την μέθοδο της απασχόλησης, χρηματικά ποσά, τιμαλφή, αντικείμενα και έγγραφα των παθόντων. Ακολούθως διέφευγαν με οχήματα όπου τους ανέμεναν συνεργοί τους, οι οποίοι εκτελούσαν χρέη «τσιλιαδόρων».

Συγκεκριμένα, από την έως τώρα αστυνομική έρευνα – προανάκριση, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας ενέχονται, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση και ρόλους ανά περίπτωση, στην διάπραξη δεκατριών (13) κλοπών και μίας (1) απόπειρας κλοπής από οικίες, καθώς και μίας (1) κλοπής από σταθμευμένο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, σε περιοχές της Αλίαρτου, Δαύλειας, Βαγίων, Ορχομενού, Αγίου Γεωργίου και Προφήτη Ηλία Χαιρώνειας Βοιωτίας.

Η λεία που αποκόμισαν περιλαμβάνει κυρίως χρυσαφικά, κοσμήματα, χρηματικά ποσά και ηλεκτρονικές συσκευές, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις (55.000) ευρώ.

Γίνεται μνεία ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελία Πρωτοδικών Λιβαδειάς, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Περαίωση και «κούρεμα» σε κόκκινα στεγαστικά δάνεια



Nέου τύπου «περαίωση» με εξωδικαστικό συμβιβασμό για τους «εγκλωβισμένους» στα δικαστήρια και «κούρεμα» σε κόκκινα δάνεια, μελετά η κυβέρνηση.
Πρόσκληση για νέα περαίωση θα στείλει η κυβέρνηση, μέσω της γ.γ Δημοσίων Εσόδων Κ. Σαββαΐδου, σε περισσότερους από 400.000 φορολογουμένους, εγκλωβισμένους στις πινάκια των δικαστηρίων, σύμφωνα με δημοσίευμα των Νέων.

Στόχος είναι η άμεση είσπραξη όσο το δυνατόν περισσοτέρων χρημάτων από τα 15 δισ. ευρώ των βεβαιωμένων οφειλών που «λιμνάζουν» στις δικαστικές αίθουσες.

Στόχος είναι η άμεση είσπραξη όσο το δυνατόν περισσοτέρων χρημάτων από τα 15 δισ. ευρώ των βεβαιωμένων οφειλών που «λιμνάζουν» στις δικαστικές αίθουσες περιμένοντας την εκδίκαση της υπόθεσής τους, την ώρα που μόνο τον Ιανουάριο τα έσοδα υστέρησαν έναντι των στόχων κατά 700 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα μελετά το κούρεμα των κόκκινων δανείων ανάλογα με τη μείωση των εισοδημάτων τους σε όσους δανειολήπτες βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας.

Η «νέα σεισάχθεια», όπως την έχει ονομάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι ένας από τους πυλώνες του προγράμματος της κυβέρνησης για την ανακούφιση μιας μεγάλης κατηγορίας θυμάτων της οικονομικής κρίσης στη χώρα. Το όλο «project» θα βασίζεται στη δημιουργία ενός δημόσιου φορέα ο οποίος θα διαχειρίζεται τα δάνεια αφομοιώνοντας πολλά από τα πρότυπα του αμερικανικού προγράμματος του προέδρου Ομπάμα «Κάντε το σπίτι σας προσιτό».

Στις κυβερνητικές προθέσεις οι δύο παραπάνω κινήσεις, μαζί με την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, την κατάρτιση του περιουσιολογίου και τους ελέγχους των λεγόμενων «τριγωνικών σχέσεων» εταιρειών που καταφεύγουν σε φορολογικούς παραδείσους, ενώ δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και η καταπολέμηση του λαθρεμπορίου των καυσίμων, είναι τα όπλα στην κυβερνητική φαρέτρα στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εορταστικό Live στις Θεσπιές


Διαβάστε Περισσότερα »

Με μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση απαντά ο Γιώργος Ντασιώτης στον Φιλ. Σαγάνα (video)



 

Στην ελληνική δικαιοσύνη παραπέμπει και ο Δήμαρχος Αλιάρτου με αφορμή στις καταγγελίες του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τυχόν αδικήματα που μπορεί να συντελέστηκαν στο κατασκευαστικό κομμάτι του έργου δίκτυο ακαθάρτων στην έδρα του Δήμου.


Ο Γιώργος Ντασιώτης με τη σειρά του προτίθεται να καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση στον συνάδελφό του τον οποίο κατηγορεί για λασπολογία.


Με μήνυση απαντά ο Γιώργος Ντασιώτης στις... από LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

Το πιο μεγάλο δίλημμα: Συμφωνία ή περιπέτεια


Ολο και πιο ασφυκτικές γίνονται οι πιέσεις προς την ελληνική κυβέρνηση να ανοίξει τα χαρτιά της και να καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές.
Ευρωπαϊκοί θεσμοί και χώρες αλλά και οι Ηνωμένες Πολιτείες πιέζουν την Αθήνα να ανοίξει τα χαρτιά της για το πως σκοπεύει να διαχειριστεί την ελληνική οικονομία από την 1η Μαρτίου, που τελειώνει η 2μηνη παράταση.
Η ασφυκτική ατζέντα

Η Γερμανία έχει ήδη καθορίσει την ατζέντα της ευρωζώνης με τις ασφυκτικές προθεσμίες. Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ Γερούν Ντάισελμπλουμμ, στην συνεδρίαση της 11ης Φεβρουαρίου δεν αναμένεται να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις, αφού αυτή είναι η προθεσμία που έχει η ελληνική κυβέρνηση για να παρουσιάσει το σχέδιό της. Μέσα στις επόμενες 5 μέρες η Αθήνα και οι εταίροι θα πρέπει να εξετάσουν τις λεπτομέρειες των ελληνικών προτάσεων και όλα να έχουν οριστικοποιηθεί το αργότερο έως τις 16 του μηνός. Μέσα στις 12 μέρες που υπολείπονται ως το τέλος του Φεβρουαρίου, τα εθνικά κοινοβούλια θα πρέπει να εγκρίνουν την όποια συμφωνία και να έχει προετοιμαστεί ο EFSF, ο μηχανισμός χρηματοδότησης της Ελλάδας για την εφαρμογή της.
Στενεύουν τα περιθώρια ελιγμών

Πάντως οι δανειστές και εταίροi τηρούν σκληρή γραμμή έναντι της Αθήνας σε μια προσπάθεια να περιορίσουν το περιθώριο ελιγμών.

Ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωνε το απόγευμα της Παρασκευής «δεν κάνουμε συμφωνίες για δάνεια-γέφυρα» και θέτοντας το δίλημμα: «Η Ελλάδα είναι σε ένα πρόγραμμα ...Το ερώτημα είναι αν θα ολοκληρωθεί ή θα παραταθεί.».

Υπέρ της παράτασης τάχθηκε και ο επίτροπος οικονομίας της Ε.Ε. Πιέρ Μοσκοβισι. Από το Τόκιο, ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ προειδοποίησε ότι δεν θα διατεθούν νέα κεφάλαια στην Ελλάδα αν δεν υπάρχει πρόγραμμα εν ισχύ.

Και στην Αθήνα, μετά την συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Αμερικανό πρεσβευτή το απόγευμα της Παρασκευής, η πρεσβεία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί την κυβέρνηση να συνεργαστεί με τους Ευρωπαίους εταίρους και με το ΔΝΤ, να προβεί σε μεταρρυθμίσεις, να συνεχίζει να ασκεί συνετή δημοσιονομική πολιτική.

Διαβάστε Περισσότερα »

Βιβλία για τη βιβλιοθήκη του ζητάει το 6ο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς-Διοργανώνει και Αποκριάτικη γιορτή.



Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακαλύφθηκε ασύλητος μυκηναϊκός τάφος στην Άμφισσα – Δείτε βίντεο



Μοναδικό εύρημα, το πρώτο αυτού του είδους που έχει αποκαλυφθεί έως σήμερα στη Δυτική Λοκρίδα και ένα από τα ελάχιστα στη Στερεά Ελλάδα, είναι ο θολωτός μυκηναϊκός τάφος που αποκαλύφθηκε σε μικρή απόσταση από την Άμφισσα,…



στο πλαίσιο της επίβλεψης των εκσκαφών του έργου «Αρδευτικό έργο ελαιώνα Άμφισσας, Π.Ε. Φωκίδας»

Η προκαταρκτική μελέτη των ευρημάτων δείχνει ότι ο τάφος χρησιμοποιήθηκε για περισσότερο από δύο αιώνες, από τον 13ο έως τον 11ο αι. π.Χ.

Στον ταφικό θάλαμο βρέθηκε μεγάλη ποσότητα οστεολογικού υλικού, το οποίο είχε σωρευθεί χωρίς τάξη περιμετρικά στα τοιχώματα του θαλάμου, ενώ στο μέσο ερευνήθηκαν λίγες, κάπως καλύτερα διατηρημένες ταφές.

Επίσης, ιδιαίτερα σημαντικά είναι τα σαράντα τέσσερα αγγεία με γραπτή διακόσμηση, τα δύο χάλκινα αγγεία τα οποία είναι αποσπασματικά σωζόμενα, καθώς επίσης και τα χρυσά δαχτυλίδια, τα χάλκινα κομβία, οι ψήφοι από ημιπολύτιμους λίθους, τα δυο χάλκινα εγχειρίδια, γυναικεία και ζωόμορφα ειδώλια, και μεγάλος αριθμός σφραγιδόλιθων με ζωικά, φυτικά και γραμμικά μοτίβα.Σημειώνεται πως η πλήρης επιστημονική δημοσίευση θα γίνει από ομάδα αρχαιολόγων και αναμένεται να προσφέρει νέα δεδομένα για τις γνώσεις μας που αφορούν στην αρχαιολογική και ιστορική εξέλιξη της περιοχής.

ΜΥΚΗΝΑΪΚΟΣ ΤΑΦΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑ από LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΥΘΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ




ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ

ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΥΘΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ




Την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου στις 7.00 μ.μ.
ο Μορφωτικός Σύλλογος της πόλης μας (Στέγη Σ. Σταθά) ανοίγει τις πόρτες του και υποδέχεται τους μύθους και τους θρύλους της αρχαίας Βοιωτίας, όπως αυτοί παρουσιάστηκαν από τους μεγάλους ποιητές της.

Λαός ευσεβής οι Βοιωτοί, πίστευαν ότι η χώρα τους φιλοξενούσε πλήθος θεών, ηρώων, αλλά και σημείων και τεράτων. Η σκιά του ιερού Ελικώνος και η επίδραση των πλούσιων και σε υλικά αγαθά και σε θρησκευτικό συναίσθημα πόλεων γέννησαν μία εξίσου πλούσια μυθολογική παράδοση, που δεν άφησε ανεπηρέαστους τους μεγάλους ποιητές μας. Ο μεγαλόσχημος Πίνδαρος μετουσίωσε την παράδοση αυτή σε εμπνευσμένο ποιητικό λόγο και τη συνέδεσε ουσιαστικά με τους ανθρώπους της εποχής του. Ο φιλόσοφος ποιητής Ησίοδος συνέθεσε τους μύθους δημιουργώντας ένα θεολογικό εγχειρίδιο της αρχαίας ελληνικής θρησκείας, έναν οδηγό πλήρη ιερατικής σοφίας. Οι πρωτοπόρες για την εποχή τους Μύρτιδα και Κόριννα περιέλαβαν στο έργο τους συγκινητικές και ηρωικές ιστορίες θνητών και αθανάτων, αναδεικνύοντας τη γόνιμη Βοιωτική φαντασία, η οποία μετακένωσε και συμπύκνωσε σε θρύλους το μακρινό παρελθόν.

Τους μύθους αυτούς, άλλους γνωστούς, όπως αυτούς του θηβαϊκού κύκλου, και άλλους λιγότερο γνωστούς, όπως την καταστροφική αλεπού της Τευμησσού ή τον ευσεβή Εύνοστο, θα γνωρίσουμε στο Σύλλογο της πόλης μας και θα γίνουμε μέτοχοι του μακρινού παρελθόντος μας, της ρίζας του παρόντος μας.

Θεωρούμε αναγκαία την παρουσία σας για να γνωρίσουμε ή να θυμηθούμε την αρχαία μας παράδοση και προπαντός για να αντισταθούμε στην πνευματική χαύνωση της εποχής μας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι θα γλίτωνε το κράτος αν έκανε 200 τους βουλευτές


Πόσο μας κοστίζει, κάθε μήνα, ένας εκπρόσωπος του λαού
Βαθιά και παρατεταμένη ύφεση της οικονομίας, λουκέτο σε χιλιάδες επιχειρήσεις, δραματική αύξηση του δημόσιου χρέους ως ποσοστού του ΑΕΠ, είναι μόνο μερικές από τις φράσεις που κατακλύζουν την καθημερινότητά μας τα τελευταία χρόνια. Σε αντιστάθμισμα μειώσεις, απολύσεις, και εκρηκτική άνοδος της ανεργίας είναι οι συνιστώσες που μας θυμίζουν πως οι εποχές των παχέων αγελάδων έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Στη γενικότερη οικονομική συρρίκνωση βέβαια υπάρχουν και αποδοχές που φαντάζουν... προκλητικές. Ο λόγος για αυτές των 300 της βουλής που εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα εγκαταστάθηκαν στα κοινοβουλευτικά έδρανά τους.
Αν λάβουμε υπόψη μας πως η χώρα μας έχει πολύ μεγαλύτερο αριθμό βουλευτών από χώρες που είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτή και δεδομένης της οικονομικής δυσπραγίας και του αδιαμφισβήτητα παχυλού μισθού των βουλευτών, εύλογα συμπεραίνει κανείς πως μια διαφορετική και αποτελεσματική πρόταση εξοικονόμησης εσόδων θα ήταν η μείωση του αριθμού τους σε 200, δυνατότητα που προβλέπει άλλωστε το σύνταγμά μας. Παρά το γεγονός βέβαια πως έχει τεθεί ορισμένες φορές στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ή έχει ακουστεί από μεμονωμένα χείλη, μέχρι σήμερα η εφαρμογή της από τους αιρετούς αντιπροσώπους μας δεν φαίνεται να έχει ληφθεί σοβαρά υπόψη. Την ίδια στιγμή μάλιστα που αν μια τέτοια λύση υιοθετείτο, το ποσό που θα μπορούσε να εξοικονομηθεί είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό...

Για να προχωρήσουμε στην αποτίμηση μιας τέτοιας ενέργειας πρέπει αρχικά να υπολογίσουμε πόσο πραγματικά κοστίζει ο κάθε ένας βουλευτής του κοινοβουλίου στο κράτος. Μιας και μόλις πριν μερικές μέρες η αίθουσα του κοινοβουλίου άνοιξε τις πόρτες της για να υποδεχτεί τους νέους εκπροσώπους μας, νέους με την κυριολεκτική έννοια  αφού οι 118 από τους 300 δεν έχουν μετάσχει ξανά στο κοινοβουλευτικό σχήμα, αξίζει σίγουρα να «μετρήσουμε»την επιλογή μας.
Το άρθρο που προβλέπει την βουλευτική αποζημίωση καθώς και μια σειρά ατελειών για την άσκηση του λειτουργήματος είναι το άρθρο 63 του Συντάγματος. Σύμφωνα με αυτό «οι βουλευτές, για την άσκηση του λειτουργήματός τους, δικαιούνται από το Δημόσιο αποζημίωση και δαπάνες το ύψος των οποίων καθορίζεται με απόφαση της Oλομέλειας της Bουλής. Oι βουλευτές απολαμβάνουν συγκοινωνιακή, ταχυδρομική και τηλεφωνική ατέλεια, που η έκτασή της καθορίζεται εξίσου με απόφαση της Oλομέλειας της Bουλής». Όπως διευκρινίζεται βέβαια στο εν λόγω άρθρο, αν βουλευτής απουσιάσει αδικαιολόγητα σε περισσότερες από πέντε συνεδριάσεις το μήνα, κρατείται υποχρεωτικά, για κάθε απουσία, το ένα τριακοστό της μηνιαίας αποζημίωσής του.

Σύμφωνα λοιπόν με τον προϋπολογισμό της Βουλής που εγκρίθηκε από την Επιτροπή Οικονομικών και τέθηκε προς ψήφιση στην Ολομέλεια, το συνολικό ποσό που θα διατεθεί το 2015 για τις αποζημιώσεις και τις λοιπές δαπάνες των βουλευτών ανέρχεται στα 30.528.000 ευρώ. Το ποσό αυτό μάλιστα παρουσιάζεται μειωμένο κατά 1.976.000 ευρώ (1,39%) σε σχέση με το 2014 όπως προέκυψε από τα στοιχεία που έγιναν γνωστά κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, η οποία και τον ενέκρινε κατά πλειοψηφία. Βέβαια οι δαπάνες για τα μέλη του κοινοβουλίου δεν σταματούν στις αποζημιώσεις και στην συγκοινωνιακή, ταχυδρομική και τηλεφωνική ατέλεια όπως προκύπτει από τον διαδυκτιακό τόπο της Διαφάνειας της Βουλής http://diafaneia.hellenicparliament.gr/ όπου αναρτώνται οι σχετικές με τον προϋπολογισμό της Βουλής αποφάσεις και πράξεις του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα.

Βουλευτική αποζημίωση
Ο επιμέρους καταμερισμός του στις αντίστοιχες δαπάνες θέλει το ποσό των 20.541.000 ευρώ να διατεθεί για τις βουλευτικές αποζημιώσεις καθένας από τους οποίους θα εισπράττει το ποσό των 5.705 ευρώ μηνιαίως.(68.470 ευρώ ανά έτος).

Έξοδα οργάνωσης γραφείου

Για έξοδα οργάνωσης γραφείου, συμπεριλαμβανομένης σε αυτά και της ταχυδρομικής ατέλειας, προβλέπεται για το σύνολο των βουλευτών το ποσό των 6.411.000 ευρώ, δηλαδή 21.370 ευρώ άπαξ ετησίως για καθέναν δηλαδή 1.780 ευρώ ανά μήνα.

Έξοδα κίνησης
Συμπληρωματικά, τα ποσό που προβλέπεται για τα έξοδα κίνησης ανέρχεται σε 1.365.000 ευρώ και για τους 300 βουλευτές, ίδιο με εκείνο του προηγούμενου έτους. Έτσι ο μηνιαίος υπολογισμός κυμαίνεται περίπου από τα 350 έως τα 600, αφού το ποσό είναι ανάλογο της χιλιομετρικής απόστασης που χωρίζει την Αθήνα από τις εκλογικές τους περιφέρειες.

Οικογενειακό Επίδομα

Το αντίστοιχο οικογενειακό επίδομα των βουλευτών που φέρει τον τίτλο «οικογενειακή παροχή» υπολογίζεται σε 180.000 ευρώ, δηλαδή σε 600 ευρώ το χρόνο, ή διαφορετικά σε 50 ευρώ τον μήνα.

Τηλεφωνική ατέλεια

Συγκεκριμένα η τηλεφωνική ατέλεια (pdf) από 1.3.2014, ανέρχεται μέχρι το ποσό των 7.400 ευρώ ετησίως για κάθε βουλευτή και για το σύνολο των συνδέσεων για τις οποίες δικαιούται ατέλειας, συμπεριλαμβανόμενων στο ποσό αυτό τελών, εξόδων και Φ.Π.Α. ήτοι μηνιαίως 616 ευρώ.

Κοινοβουλευτικές Επιτροπές

Πέραν όλων αυτών σε κάθε βουλευτή χορηγείται αποζημίωση για τη συμμετοχή του σε όλες τις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές - Επιτροπής Ελέγχου των Οικονομικών των Κομμάτων και των Βουλευτών, των Τμημάτων Διακοπής των Εργασιών της Βουλής, της Διάσκεψης των Προέδρων και των Βουλευτών, καθώς και όταν συμμετέχουν ως μέλη σε κοινοβουλευτικές συνελεύσεις ή κοινοβουλευτικές Επιτροπές. Το προβλεφθέν ποσό για τη συμμετοχή σε κάθε πλήρη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής, είτε ως τακτικά είτε ως αναπληρωματικά μέλη, ανέρχεται σε 75 ευρώ, μειωμένο στο μισό από 01.01.13 με σχετική απόφαση της Ολομέλειας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ως Επιτροπές θεωρούνται και οι συνεδριάσεις των θερινών τμημάτων της Βουλής. Λαμβάνοντας υπόψη πως τα θερινά τμήματα διαρκούν από τα μέσα Ιουλίου έως και την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου, όπου η βουλή συνέρχεται σε τακτική σύνοδο, καθώς και το γεγονός πως κατά τις τρεις διαδοχικές συνθέσεις του Τμήματος Διακοπής κάθε μία αποτελείται από το 1/3 του όλου αριθμού των Βουλευτών με την σύνθεσή του να αλλάζει περιοδικά, με τρόπο που να εξασφαλίζει την ισόχρονη, κατά το δυνατό, συμμετοχή σε αυτό όλων των Βουλευτών, και με δεδομένο πως η αποζημίωση ανέρχεται στα 75 ευρώ , η αποζημίωση κάθε βουλευτή που συμμετέχει σε ένα από τα θερινά τμήματα της Βουλής ανέρχεται τουλάχιστον στα 750 ευρώ.

Βεβαία το ακριβές ποσό από τις επιτροπές δεν μπορεί να υπολογιστεί επακριβώς αφού ποικίλλει ανάλογα με τη συχνότητα συνεδριάσεων. Ως παράδειγμα θα μπορούσαμε να αναφέρουμε την Επιτροπή Οικονομικών η οποία συνεδριάζοντας συχνότερα αποδεικνύεται πιο κερδοφόρα.

Επίδομα Διαμονής

Για τους βουλευτές της επαρχίας που στερούνται ιδιόκτητης κατοικίας στην περιοχή του νομού Αττικής, προβλέπεται η καταβολή του ποσού 1.000 ευρώ κάθε μήνα για την κάλυψη των δαπανών διαμονής τους ή τη μίσθωση από τη Βουλή ξενοδοχείων με μηνιαία δαπάνη που μπορεί να φτάσει έως τα 1.200 ευρώ, πλέον ΦΠΑ και κρατήσεων.

Αεροπορικά εισιτήρια

Και πάλι για τους βουλευτές της επαρχίας παρέχονται 104 μονά εισιτήρια ανά έτος, τα οποία κοστίζουν περίπου 12.000 ευρώ ετησίως ήτοι 1.000 ευρώ το μήνα περίπου για την μετακίνηση από και προς τις περιφέρειές τους.

Επιστημονικοί Συνεργάτες

Το δικαίωμα να προσλαμβάνει δύο επιστημονικούς συνεργάτες παρέχεται σε κάθε βουλευτή με τον μηνιαίο μισθό αυτών να ανέρχεται στα 1.600 την ώρα που ο βασικός μισθός του ανειδίκευτου φτάνει μόλις τα 500 ευρώ.

Βουλευτικά Ι.Χ.

Δεν είναι να απορεί κανείς γιατί αντιμετωπίστηκαν ως παρήγορες οι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν από τον «Βηματοδότη», σύμφωνα με τις οποίες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιώργος Κατρούγκαλος σκοπεύει να βάλει πωλητήριο στα υπουργικά αυτοκίνητα. Τα βουλευτικά Ι.Χ. πληρώνονται από τη Βουλή σε εταιρία leasing ενώ η διανομή τους γίνεται με κλήρωση. Σύμφωνα με τα μειωμένα ήδη από το 2011 ποσά λοιπόν οι βουλευτές Α', Β' Αθηνών, Πειραιά και Υπολοίπου Αττικής δικαιούνται αυτοκίνητο ως 1399 κ.εκ. το οποίο κοστίζει μέχρι 750 ευρώ μηνιαία. Οι βουλευτές των υπολοίπων περιφερειών δικαιούνται αυτοκίνητο ως 1.799 κ.εκ. το οποίο κοστίζει μέχρι 1.200 ευρώ μηνιαία.

Συνυπολογίζοντας τα προηγούμενα, το κατ’ εκτίμηση κόστος για κάθε έναν από τους 300 βουλευτές του κοινοβουλίου ανέρχεται στις 15.000 ευρώ ανά μήνα, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι αποζημιώσεις για την συμμετοχή στις επιτροπές, στα θερινά τμήματα αλλά ούτε και τα ποσά που αφορούν στην ασφάλεια και φύλαξη των βουλευτών…Μηνιαίως  λοιπόν οι 100 βουλευτές μας κοστίζουν 1.500.000. Αν ποτέ λοιπόν η πρόταση για μείωση των βουλευτών σε 200 ψηφιζόταν, ετησίως θα γλιτώναμε περί τα 18.000.000 ευρώ...


Διαβάστε Περισσότερα »

Κύμα κακοκαιρίας -Πέφτει η θερμοκρασία, έρχονται βροχές και καταιγίδες

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα, Σάββατο. Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειοδυτικά της χώρας. Παράλληλα, πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: αρχικά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές κυρίως στη Μακεδονία και χιόνια σε ορεινές περιοχές. Τις βραδινές ώρες σποραδικές καταιγίδες στις παραθαλάσσιες περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορείους βορειοανατολικούς τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 03 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες στις βορειότερες περιοχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.

Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά της Θεσσαλίας. Πιθανότητα καταιγίδας τη νύχτα στα βόρεια.

Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη μέχρι 21 βαθμούς.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις πρώτες πρωινές ώρες στα νοτιά οπού θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν στα βόρεια και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που από το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν.

Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: αρχικά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και τις βραδινές ώρες σποραδικές καταιγίδες στις παραθαλάσσιες περιοχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Ανεμοι: αρχικά μεταβλητοί και από το μεσημέρι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 7 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ