Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Σε ..σεντούκια,θυρίδες,στρώματα, κρύβουν οι Έλληνες 10 δισ. ευρώ



Λίγα χρήματα βγήκαν στο εξωτερικό παρά την ασταμάτητη εκροή καταθέσεων.



Εντός Ελλάδας σε θυρίδες, σεντούκια,στρώματα αλλά και σε επενδυτικά προϊόντα, βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος των καταθέσεων που «αποχώρησαν» από το...τραπεζικό σύστημα τους τελευταίους μήνες, από τον Νοέμβριο του 2014 έως τον Φεβρουάριο του 2015 εξαιτίας της αβεβαιότητας. Οπως αναφέρουν στελέχη τραπεζών, μόνο ένα μικρό τμήμα, περίπου το 20%, των κεφαλαίων που αποχώρησαν διοχετεύθηκε σε τράπεζες του εξωτερικού.
Οπως τονίζουν στελέχη τραπεζών, αν η κυβέρνηση πετύχει μια νέα συμφωνία με τους εταίρους την ερχόμενη Δευτέρα, η οποία θα επιβεβαιώσει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και θα τερματίσει την αβεβαιότητα, τότε το μεγαλύτερο μέρος από τα 20 δισ. ευρώ που έχουν αποχωρήσει από τις τράπεζες από το τέλος Νοεμβρίου μέχρι σήμερα, θα μπορούσε σχετικά γρήγορα να επιστρέψει, σύμφωνα με την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις τραπεζών, περίπου το 50% από τις εκροές καταθέσεων, που αντιστοιχεί σε περίπου 10 δισ. ευρώ, έχει παραμείνει στη χώρα υπό τη μορφή ρευστών διαθεσίμων, και βρίσκεται σε θυρίδες, σεντούκια... στρώματα, κ.α. Πολλά νοικοκυριά, λόγω της ανησυχίας για την έκβαση των διαπραγματεύσεων και τον κίνδυνο ρήξης, επέλεξαν να διατηρήσουν εκτός τραπεζών ένα απόθεμα για καλό και για κακό. Τα «μεγαλύτερα πορτοφόλια» που δεν επιθυμούσαν να μεταφέρουν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό (υπό τον φόβο φορολογικών και άλλων ελέγχων) μετακίνησαν τις καταθέσεις τους σε θυρίδες. Επιπλέον, ένα ποσοστό 30% των εκροών (ή περίπου 6 δισ. ευρώ) διοχετεύθηκε σε επενδυτικά προϊόντα, κυρίως αμοιβαία κεφάλαια. Πρόκειται, επίσης, για πελάτες που υπό τον φόβο ενός ατυχήματος επέλεξαν να αγοράσουν αμοιβαία κεφάλαια, κυρίως ομολογιακά εξωτερικού, για λόγους ασφαλείας.

Κεφάλαια επιχειρήσεων βγήκαν στο εξωτερικό

Τέλος, μόνο το 20% των καταθέσεων που «αποχώρησαν», περίπου 4 δισ. ευρώ, διοχετεύθηκε σε τράπεζες του εξωτερικού. Πρόκειται κυρίως για κεφάλαια επιχειρήσεων. Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, μέρος των εκροών αυτών έχει παραμείνει εντός των εγχώριων τραπεζικών ομίλων, δηλαδή έχουν μετακινηθεί στις θυγατρικές που διατηρούν στην Κύπρο, το Λονδίνο, το Λουξεμβούργο, τη Μάλτα, κ.α.

Η ραγδαία επιδείνωση των συνθηκών ρευστότητας το τελευταίο δίμηνο οφείλεται στην πολιτική αναταραχή, την αβεβαιότητα που προκάλεσαν οι πρόωρες εκλογές και τώρα στη δυστοκία της νέας κυβέρνησης να καταλήξει σε μια συμφωνία με τους εταίρους. Τον περασμένο Δεκέμβριο, εξαιτίας της ανησυχίας, οι καταθέσεις μειώθηκαν κατά 4 δισ. ευρώ, τον Ιανουάριο κατά περίπου 12 δισ. ευρώ, ενώ τον Φεβρουάριο, μέχρι τώρα, η μείωση των καταθέσεων εκτιμάται σε 3-4 δισ. ευρώ. Εκτός της μεγάλης αιμορραγίας των καταθέσεων, η ρευστότητα των τραπεζών περιορίζεται από δύο ακόμα πολύ σημαντικούς παράγοντες: τις εκδόσεις εντόκων γραμματίων και τη διακοπή συναλλαγών στη διατραπεζική αγορά.

Σύμφωνα με στελέχη τραπεζών, αν τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση συμφωνήσει με τους εταίρους ένα νέο πλαίσιο συνεργασίας τότε η ανησυχία θα εκτονωθεί και οι συνθήκες θα ομαλοποιηθούν γρήγορα. Αν συμβεί αυτό τότε το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων που αποχώρησαν θα επιστρέψει γρήγορα στο τραπεζικό σύστημα.

Ωστόσο σε περίπτωση που επέλθει ρήξη στις διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης - εταίρων, και η ΕΚΤ διακόψει έστω και προσωρινά την πρόσβαση των εγχώριων τραπεζών στους μηχανισμούς ρευστότητας του ευρωσυστήματος, οι επιπτώσεις θα είναι άμεσες και δραματικές για το τραπεζικό σύστημα και φυσικά για το σύνολο της οικονομίας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Θρίλερ με το όνομα του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας

Εμπλοκή μετά τις αντιδράσεις για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο - Τι σημαίνει η παρουσία Λαφαζάνη στο Μέγαρο Μαξίμου το βράδυ της Κυριακής - Την Ντόρα Μπακογιάννη φέρεται να πρότεινε ο Πάνος Καμμένος - Σακελλαρίδης: Την Τρίτη οι ανακοινώσεις, την Τετάρτη η ψηφοφορία στη Βουλή
Αναβλήθηκε η ανακοίνωση του υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας από τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα.

Σε δήλωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδης ανέφερε ότι η πρόταση του κ. Τσίπρα θα ανακοινωθεί μετά την κρίσιμη αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup. Πιο συγκεκριμένα, την Τρίτη το πρωί θα γίνει διαβούλευση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και θα ακολουθήσουν οι ανακοινώσεις, ενώ την Τετάρτη θα συνεδριάσει η Ολομέλεια της Βουλής για την εκλογή.

Στην ίδια δήλωση ανέφερε ότι η προσοχή του Μεγάρου Μαξίμου είναι στραμμένη στη διαπραγμάτευση που γίνεται στις Βρυξέλλες εν όψει του αυριανού Eurogroup και ότι σήμερα υπήρξε επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Κομισιόν, κ. Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Πάντως, νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε συνεργασίες με τον κ. Πάνο Καμμένο και τον κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος φέρεται να αποχώρησε εκνευρισμένος, λόγω διαφωνίας στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο κ. Λαφαζάνης διαφωνεί στην υποψηφιότητα του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου και φέρεται να επιθυμεί πρόσωπο με αριστερό πρόσημο, που να μην έχει συνδεθεί με τα μνημόνια και να συμβολίζει το νέο ήθος και ύφος της εξουσίας, που προέκυψε από την κυβερνητική αλλαγή της 25ης Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καμμένος φέρεται να έριξε στο τραπέζι το όνομα της Ντόρας Μπακογιάννη.


Διαβάστε Περισσότερα »

Α.Σ.Λεονταρίου-Θεσπιακός 0-2-φωτο

Διαβάστε Περισσότερα »

Έμπλεξε για τα καλά ο Λεβαδειακός!

Η Βέροια «χτύπησε» στο φινάλε και με γκολ του Μαραγκού στο 84' και του Καλτσά στο 89' (γκολάρα) νίκησε 2-0 τον Λεβαδειακό, ο οποίος παρέμεινε τέταρτος από το τέλος και κινδυνεύει σοβαρά με υποβιβασμό. Άσχημο ντεμπούτο για τον Άκη Μάντζιο...
 Με τον χειρότερο τρόπο ξεκίνησε στον πάγκο του Λεβαδεικού ο Μάντζιος, καθώς σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, όπου η ομάδα του ήταν καλύτερα, γνώρισε τελικά την ήττα με 2-0 από την Βέροια που καθάρισε με δύο φάσεις που έβγαλε ποιότητα.

Με τη νίκη αυτή η Βέροια έφτασε τους 34 βαθμούς και ανέβηκε στην 7η θέση, ενώ ο Λεβαδειακός έμεινε κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού με 22 πόντους...

Άλλος τις εντυπώσεις, άλλος τα γκολ

Οι δύο ομάδες μπήκαν κάπως... ψαρωμένες στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα στο πρώτο ημίχρονο να δούμε ένα κακό έως βαρετό παιχνίδι. Η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 34' και ήταν ένα μακρινό σουτ του Μάντζιου, ενώ για την Βέροια απάντησε δύο λεπτά αργότερα επίσης με σουτ ο Μπεν. Έτσι λοιπόν, το ημίχρονο έκλεισε χωρίς σκορ και χωρίς άλλες καλές στιγμές.

Στο δεύτερο ο Λεβαδειακός ανέβασε ρυθμούς και βγήκε μπροστά για να πάρει τη νίκη και τους βαθμούς που ήθελε τόσο πολύ. Με κορυφαίο τον Μάντζιο οι γηπεδούχοι έψαξαν το σκορ, όμως παρά τις ευκαιρίες και την πίεση, δεν τα κατάφεραν. Ο Έλληνας επιθετικός στο 50' με τετ α τετ και στο 73' με κοντινή κεφαλιά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ενώ όταν το έκανε στο 75' ήταν σε θέση οφσάιντ. Κάπου εκεί όμως χτύπησε η Βέροια, η οποία παρότι ήταν... εξαφανισμένη, με δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο πήρε τη νίκη. Ο Μαραγκός με κοντινό σουτ στο 84', μετά από εκτέλεση φάουλ, έκανε το 0-1, ενώ στο 89' ο Καλτσάς με σουτάρα έγραψε το τελικό 0-2.

Λεβαδειακός (Άκης Μάντζιος): Σηφάκης, Τριποτσέρης (62’ Πελέ), Στάθης, Κώτσιος, Μάντζιος, Ζίτο, Βούκσεβιτς (55’ Κατίδης), Τόμας, Ορτέγκα (75’ Μρντάκοβιτς), Μιλοσάβλιεφ, Γκόμεζ

Στον πάγκο: Στρατηλάτης, Σκέμπης, Γιακουμάκης, Πίντερ

Βέροια (Χοσέ Γκρανέρο): Τζινάρ, Νέτο, Μπράβο, Βέρτζος, Μαραγκός, Μπατιόν, Βάσκες (82’ Βεργώνης), Καλτσάς, Τάτος (67’ Πέρεζ), Μπεν, Ντουμίτρου (75’ Γεωργιάδης)

Στον πάγκο: Καντιμοίρης, Κάμπορα, Όστοϊτς, Ναζλίδης

Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς
sportdog.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Εορτή της Αγίας Φιλοθέης στα Βάγια



Διαβάστε Περισσότερα »

Αποτελέσματα και Βαθμολογίες στα Πρωταθλήματα Βοιωτίας

 


A' Κατηγορια Βοιωτιας
Αποτελεσματα 20ης Αγωνιστικης
Παρνασσος Αραχωβας - Παμβαγιακος                               2-2
Αναγεννηση Σχηματαριου - Κιθαιρωνας Καπαρελλιου     2-1
Απολλων Ακραιφνιου - ΠΑΟΚ Κοκκινου                         1-2
ΑΕ Ορχομενος - Ενωση ΑΣΑ                                            2-0
Παναλιαρτος - ΑΕ Δηλεσιου                                              0-1
AO Θηβα - ΑΟ Υπατο                                                         ΑΝΑΒΟΛΗ
Δαφνη Ερυθρων - Επαμεινωνδας Λευκτρων                      ΑΝΑΒΟΛΗ
ΠΑΟΚ Κυριακιου - Αμβρυσσεας Διστομου                        ΑΝΑΒΟΛΗ

Α' Κατηγορια Βοιωτιας
η Βαθμολογία σε 20 Αγωνες
1. ΑΟ Θηβα                               55*
2. Κιθαιρωνας Καπαρελλιου.    43
3. Παρνασσος Αραχωβας          42
4. Παμβαγιακος.                        35
5. Aναγεννηση Σχηματαρίου.    32
6. Ενωση ΑΣΑ                           31
7.  Αμβρυσσεας Διστομου.        28*
8. ΑΕ Δηλεσι                             28
9.  ΠΑΟΚ Κοκκινου.                 28 
10. ΠΑΟΚ Κυριακιου                25*
11. Δάφνη Ερυθρων                   25*       
12. ΑΟ Υπατο.                           18*
13. Επαμεινωνδας Λευκτρων.   17*
14. Απολλων Ακραιφνιου.        17
15. ΑΕ Ορχομενος.                    11
16. Παναλιαρτος.                        0

*** οι ομαδες μα Αστερακι εχουν εναν Αγωνα Λιγοτερο
** η Ενωση ΑΣΑ ξεκινησε με -2
*** την Τεταρτη 18 Φεβρουαριου στις 3.00 μ.μ
στις Εγκαταστασεις της ΕΠΣΒ στον Αγιο Σπυριδωνα θα διεξαχθει
ο Τελικος Κυπελλου Βοιωτιας αναμεσα στον ΑΟ Θηβα και τον ΠΑΟΚ Κοκκινου


Β' Κατηγορια Βοιωτιας 1ος Ομιλος
Αποτελεσματα 16ης Αγωνιστικης
 Α.Σ Λεονταριου - ΑΟ Θεσπιακος                                    0-2
Πανγεωργικος - ΑΟ Καστρο                                             2-1
ΑΟ Υψηλαντης - Πηγασος Αγιας Αννας                          1-1
Κυπαρισσος Αντικυρας - Παναθηναικος Κυριακιου        2-4
ΑΟ Παυλο - Πανδαυλειακος                                            ΑΝΑΒΟΛΗ
Ρεπο...Νικη Λαφυστιου


η Βαθμολογία σε 16 Αγωνες
Β' Κατηγορια Βοιωτιας 1ος Ομιλος
1. Θεσπιακος.                             42
2. Νίκη Λαφυστιου.                   32
3. Πηγασος Αγίας Αννας.          27
4. Πανδαυλειακος.                     24*
5. Πανγεωργικος.                       21
6. Παναθηναϊκός Κυριακιου.    19
7. Κυπαρισσος Αντικυρας.       13
8. ΑΣ Λεονταριου.                    13
9. ΑΟ Παύλο.                           12*
10. ΑΟ Υψηλαντης.                  11
11. ΑΟ Κάστρο.                        -2

*** ο ΑΟ Καστρο ξεκινησε με -8
*** οι ομαδες με Αστερακι εχουν ενα Αγωνα Λιγοτερο

B' Kατηγορια Βοιωτιας 2ος Ομιλος
Αποτελεσματα 16ης Αγωνιστικης
Κεραυνος Αγιου Θωμα - Ολυμπιαδα Οινοφυτων      2-2
ΑΟ Ασκρης - ΑΟ Μαυρομματι                                  3-1
ΑΕΣ Ελεωνας - Αρματηλατης                                    0-1
Ηρακλης Ασωπιας - Δοξα Μουρικιου/Πελοπιδας      4-0
 Ιωνικος Αστερας Θηβας - ΑΟ Πλαταιων                  ΑΝΑΒΟΛΗ
Ελλοπιακος - ΑΕ Δερβενοχωρια                                AΝΑΒΟΛΗ
                                          
η Βαθμολογία σε 16 Αγωνες
1. Αρματηλατης                            40
2. ΑΟ Πλαταιες                            37*
3. Δόξα Μουρικιου/Πελοπιδας    34
4. Κεραυνός Αγίου Θωμά            27
5. Ηρακλής Ασωπιας                   27
6. Ολυμπιάδα Οινοφυτων           26
7. Ιωνικός Αστέρας Θήβας         24*
8. Ελλοπιακος                             19*
9. ΑΕΣ Ελεωνας                         16
10. ΑΕ Δερβενοχωρια                  9*
11. ΑΟ Ασκρης                            9
12. ΑΟ Μαυρομματιου                3

*** οι ομαδες με Αστερακι εχουν ρενα Αγωνα Λιγοτερο

                                    
                                        Thiva Spor


Διαβάστε Περισσότερα »

Ρυπαίνουν με βρωμόνερα την Ξηρονομή

Κυριακή της Αποκριάς σήμερα.Μέρα γιορτινή μέρα ξεκούρασης όπου όλος ο κόσμος βγαίνει μια βόλτα στον δρόμο να χαλαρώσει ή να πιεί έναν καφέ στην πλατεία του χωριού.Αυτή είναι η εικόνα που αντικρίζεις περνώντας από τον κεντρικό δρόμο που ενώνει την Ξηρονομη με την Δομβραινα.Ένας δρόμος που περνάνε εκατοντάδες αυτοκίνητα κάθε μέρα και αντικρίζουν αυτή την εικόνα "πολιτισμού" και "καθαριότητας" του χωριού μας.Αλίμονο σε αυτούς που μένουν γύρω απο αυτόν τον δρόμο καθώς είναι υποχρεωμένοι να δέχονται στην πόρτα τους τα βρωμονερα που πετάει ο κάθε "καλός"γείτονας που προκειμένου να πλύνει την αυλή του ή τα ρούχα του τα ρίχνει στον δρόμο αυτό!!!!!



Διαβάστε Περισσότερα »

Ενημέρωση αγροτών για τη νέα ΚΑΠ στην Αλίαρτο

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ-ΘΕΣΠΙΕΩΝ ΚΑΙ Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΑΙΧΜΕΑΣ

ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ
ΟΛΟΥΣ
ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
 ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17/2/2015 ΚΑΙ ΩΡΑ 18.00
ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ  ΑΛΙΑΡΤΟΥ
ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ      ΜΕ ΘΕΜΑ

ΝΕΑ ΚΑΠ 2015-2020
ΟΣΔΕ 2015

● ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Η ΕΑΣ  ΘΗΒΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

«Ο Ελείτροχος πάει σχολείο»


Ο Σύλλογος Φωτογραφίας & Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας, «Ελείτροχος», στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεών του, με σκοπό τη γνωριμία, διάδοση και επιμόρφωση σε θέματα που αφορούν τις Καλές Τέχνες, και πιο συγκεκριμένα, με την Τέχνη της Φωτογραφίας, συνεχίζει τις δράσεις που απευθύνονται σε παιδιά.
Κατόπιν πρόσκλησης της διευθύντριας του 1ου Γυμνασίου Θήβας κ. Αθανασούλιας Αλεξάνδρας και του εκπαιδευτικού κ. Μήτση Χρήστου την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015 και στο χώρο του σχολείου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση με τίτλο: «Γνωριμία με τη Τέχνη της Φωτογραφίας». Η δράση θα ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2015, με την διοργάνωση έκθεσης φωτογραφίας μαθητών του Γυμνασίου
Στόχος της δράσης αυτής του συλλόγου είναι να εισάγει, με τρόπο ψυχαγωγικό, τα παιδιά στον κόσμο της σύγχρονης φωτογραφίας, οξύνοντας παράλληλα τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται τα οπτικά ερεθίσματα γύρω τους.
Στην πρώτη συνάντηση, με εισηγήτρια την εκπαιδευτικό Αναστασίου Ειρήνη, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε μια εισαγωγική επαφή με τις τεχνικές δυνατότητες που προσφέρουν οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, να γνωρίσουν τα είδη της φωτογραφίας, τις δυνατότητες εικαστικής έκφρασης που προσφέρει η Φωτογραφία, και να ανακαλύψουν εκ νέου τον κόσμο μέσα από το φωτογραφικό φακό.
Μετά τιμής,

          Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

    Αναστασίου Ειρήνη                     Μπεκρής Δημήτριος
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτοκίνητο έπεσε σε δέντρο στην Αλίαρτο-φωτο

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες σήμερα το πρωί λίγο μετά τις 9:00 στον δρόμο Λιβαδειάς Θήβας πριν το ΚΤΕΟ Αλιάρτου,οδηγός ΙΧ περίπου 75 χρονών  έχασε τον έλεγχο  του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να βγει από τον δρόμο και να προσκρούσει με δύναμη σε δέντρο.Ο 75 χρονος ο οποίος κατάγεται απο τις Θεσπιές, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς και σύμφωνα με πληροφορίες του Permissospress έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος  διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Τροχαίας Λιβαδειάς.




Διαβάστε Περισσότερα »

Οι 10 αλλαγές στην φορολογία



Ενιαία φορολογική κλίμακα για όλα τα εισοδήματα των φυσικών προσώπων, κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης για ελεύθερους επαγγελματίες και εισοδηματίες, απάλειψη ευεργετικών ρυθμίσεων που σήμερα επιτρέπουν τη μείωση του «πραγματικού συντελεστή» των επιχειρήσεων, μέτρα «αυτό-συμμόρφωσης» των φορολογουμένων -ειδικά όσων έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό τα οποία δεν μπορούν να δικαιολογήσουν- αλλά και «διόρθωση» των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων με ανοικτό το ενδεχόμενο να αναθεωρηθεί το καθεστώς φορολόγησης της μεταβίβασης περιουσίας (και όχι μόνο της κατοχής όπου προωθείται η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ) είναι τα κυριότερα κεφάλαια της νέας φορολογικής μεταρρύθμισης που προετοιμάζει η κυβέρνηση.


Το χρονοδιάγραμμα ανακοινώθηκε ήδη από την αρμόδια αναπληρωτή υπουργό Νάντια Βαλαβάνη. Το νέο νομοσχέδιο θα κατατεθεί στο β΄ εξάμηνο του 2015 αλλά οι αλλαγές θα αφορούν στα εισοδήματα του 2015.

Το χρονικό περιθώριο, δίνεται όχι μόνο για να προετοιμαστούν οι νέες διατάξεις αλλά και για να ξεκαθαρίσει το ποια είναι τα δημοσιονομικά περιθώρια της χώρας. Οι τελικοί συντελεστές βάσει των οποίων θα φορολογηθούν τα εισοδήματα αλλά και η κατοχή ακινήτων, θα εξαρτηθούν και από το αν θα υπάρξει συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να κατεβάσει τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Με το βλέμμα στις… διαπραγματεύσεις, οι 10 αλλαγές που προωθούνται είναι οι εξής:

1. Μισθωτοί συνταξιούχοι: Με το αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, 3,4 εκατομμύρια φυσικά πρόσωπα δεν θα πληρώνουν καθόλου φόρο. Θα εξεταστεί το ενδεχόμενο, το αφορολόγητο να μην δίνεται «ελεύθερα» σε όλους αλλά να… χτίζεται με τη συγκέντρωση αποδείξεων. Τα φορολογικά βάρη αναμένεται να μετατοπιστούν στους έχοντες ατομικά εισοδήματα άνω των 40-50.000 ευρώ.

2. Ελεύθεροι επαγγελματίες: Από τη στιγμή που θα θεσπιστεί ενιαία φορολογική κλίμακα, θα καταργηθεί ο ισχύον αυτοτελής τρόπος φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών (φόρος 26% για εισοδήματα έως 50.000 ευρώ και 33% από αυτό το όριο και πάνω). Με αυτή την αλλαγή θα ευνοηθούν όσοι δηλώνουν χαμηλά εισοδήματα ενώ οι έχοντες υψηλά εισοδήματα άνω των 50-60.000 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερα.

3. Αντικειμενικές αξίες: Αναμένεται να συγκροτηθούν άμεσα επιτροπές σε όλες τις περιοχές της χώρας προκειμένου να προσδιοριστούν νέες αντικειμενικές αξίες. Η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο. Θεωρείται πιθανό, να επανεξεταστεί το καθεστώς φορολόγησης της μεταβίβασης ακινήτων καθώς από τις αγοραπωλησίες και τις γονικές παροχές τα έσοδα του δημοσίου –λόγω περιορισμένων μεταβιβάσεων, και χαμηλών συντελεστών- έχουν μηδενιστεί.

4. Φόρος κατοχής ακινήτων: Για τον υπολογισμό του ΦΜΑΠ ο οποίος θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ, το πιο πιθανό είναι ότι θα χρησιμοποιηθεί μια κλίμακα παρόμοια με αυτή που ίσχυσε για τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας το 2011, το 2012 και το 2013. Αυτή προβλέπει αφορολόγητο 200.000 ευρώ και φορολογικούς συντελεστές από 0,2% έως 1%. Τότε είχε θεσπιστεί και φόρος πολύ μεγάλης ακίνητης περιουσίας με συντελεστές 2% για τους έχοντες ακίνητα αξίας άνω των πέντε εκατομμυρίων ευρώ (σ.σ.: είναι λιγότερα από 500 άτομα, κυρίως εφοπλιστές με αθροιστική περιουσία περίπου τεσσάρων δισεκατομμυρίων ευρώ). Με τον ορισμό του αφορολογήτου στις 200.000 ευρώ, 4,7 εκατομμύρια ιδιοκτήτες δεν θα πληρώσουν καθόλου φόρο. Κατά τη σύνταξη του νομοσχεδίου, θα εξεταστούν διάφορα εναλλακτικά σενάρια φορολόγησης όπως –για παράδειγμα- το αφορολόγητο να εξασφαλίζει ότι θα απαλλάσσεται από τον φόρο μόνο η πρώτη κατοικία μέχρι του ποσού των 200.000 ευρώ. (σ.σ.: κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και το 2008 με τη θέσπιση του ΕΤΑΚ).

5. Φορολογία επιχειρήσεων: Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει ότι οι ονομαστικοί συντελεστές φορολόγησης των επιχειρήσεων δεν θα αλλάξουν και θα παραμείνουν στα επίπεδα του 26% (συν 10% που είναι ο φόρος που επιβάλλεται επί των διανεμόμενων κερδών). Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο όμως, θα επανεξεταστεί το σύνολο των απαλλαγών που προβλέπει η φορολογική νομοθεσία για τα νομικά πρόσωπα και οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα να μειώνεται ο «πραγματικός» φορολογικός συντελεστής (effective tax rate). O υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός μόλις την προηγούμενη Δευτέρα δήλωνε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι ο πραγματικός συντελεστής είναι αισθητά χαμηλότερος του ονομαστικού και πρέπει να αυξηθεί μέσα από παρεμβάσεις στον κώδικα φορολογίας νομικών προσώπων

6. Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών: Ήδη ανακοινώθηκε ότι θα επιτραπεί και σε έχοντες οφειλές άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε 100 δόσεις. Η νομοθετική ρύθμιση θα έρθει άμεσα στη Βουλή καθώς θα πρέπει να παραταθεί και η ισχύς της διάταξης που εκπνέει στο τέλος Μαρτίου.

7. Ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο: Θα τροποποιηθεί ο νόμος του 2010 ώστε στο περιουσιολόγιο να συμπεριληφθούν και οι καταθέσεις οι οποίες δεν επιτρέπεται να καταγραφούν με βάση την ισχύουσα νομοθεσία. Ωστόσο, η κυρία Βαλαβάνη ξεκαθάρισε ότι το περιουσιολόγιο δεν θα χρησιμοποιηθεί ως βάση για τη φορολόγηση του συνόλου της περιουσίας δηλαδή του αθροίσματος της αξίας των ακινήτων, των καταθέσεων των αυτοκινήτων κλπ. Μέσω του περιουσιολογίου, θα παρακολουθούνται οι μεταβολές στην περιουσιακή κατάσταση και θα ελέγχεται αν οι μεταβολές αυτές δικαιολογούνται με βάση τα εισοδήματα.

8. Πόθεν έσχες: Θα συζητηθεί η πλήρης κατάργηση όλων των απαλλαγών που προβλέπει σήμερα η νομοθεσία από το πόθεν έσχες (π.χ. αγορά κύριας κατοικίας)

9. Πρόστιμα: Το ΣΔΟΕ θα αποκτήσει τη δυνατότητα να βεβαιώνει φόρους κάτι που δεν ισχύει σήμερα. Έτσι, θα περιοριστεί ο χρόνος που μεσολαβεί από την επιβολή του προστίμου από το ΣΔΟΕ μέχρι την είσπραξή του.

10. Μέτρα «αυτοσυμμόρφωσης»: Ένα από τα «όπλα» της κυβέρνησης για άμεση τόνωση των εσόδων. Προβλέπει ότι όσοι έστειλαν εμβάσματα στο εξωτερικό θα κληθούν να πληρώσουν φόρο (π.χ. 10-15% επί των καταθέσεων) προκειμένου να αποφύγουν τον έλεγχο από τον οποίο μπορεί να προκύψει φορολόγηση με συντελεστή ακόμη και άνω του 40% σε περίπτωση που η προέλευση των καταθέσεων δεν μπορεί να δικαιολογηθεί. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η παροχή κινήτρων για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων.



ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέες συγκεντρώσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό

Όλος ο πλανήτης μια φωνή κατά της λιτότητας
Νέα συγκέντρωση συμπαράστασης της πρωτοβουλίας «Ανάσα Αξιοπρέπειας» οργανώνεται σήμερα στις 16:00 στο Σύνταγμα, αλλά και σε όλες τις πόλεις της χώρας. Στον ίδιο παλμό θα κινηθούν και πολλές πόλεις του εξωτερικού, από ομάδες πρωτοβουλίας που συμπαρίστανται στο αίτημα της Ελλάδας να ακυρωθεί η λάθος συνταγή της λιτότητας και να υπάρξει μια νέα συμφωνία.

Διαδηλωτές σε όλον τον κόσμο, που πραγματοποίησαν συλλαλητήρια υπέρ της Ελλάδας την περασμένη Τετάρτη, ενόψει του Eurogroup, ανανέωσαν για σήμερα το ραντεβού τους, με σύνθημα «Ανάσα αξιοπρέπειας για την Ελλάδα και τους Έλληνες».

«Ξεσηκωθείτε, γρηγορείτε, προσέλθετε στο προσκλητήριο της ιστορίας μας» ανέφερε σε κάλεσμα που απηύθυνε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος, με το οποίο ζήτησε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια ενάντια στη λιτότητα. «Ηχείστε, του βασανισμένου Λαού οι Σάλπιγγες, το εγερτήριον των συνειδήσεων σάλπισμα», τόνιζε, μεταξύ άλλων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Την προστάτιδά της γιορτάζει η Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών Βοιωτίας στον Άγιο Δημήτριο


 Την προστάτιδά της Αγία Φιλοθέη γιορτάζει η Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών Ν. Βοιωτίας στον Άγιο Δημήτριο
Φίλες μας,

η 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ μνήμη της ΑΓΙΑΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΙΑΣ προστάτιδας της Ομοσπονδίας μας πλησιάζει.
Επειδή η μέρα Πέμπτη της μνήμης της είναι εργάσιμη μέρα θα γιορτάσουμε τη μνήμη της την παραμονή το απόγευμα   ΤΕΤΑΡΤΗ   18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στο χωριό ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ.
Ο Μέγας εσπερινός θα αρχίσει στις πέντε το απόγευμα.
Παρακαλείστε όλες να συμμετέχετε στην λατρευτική αυτή εκδήλωση για να τιμήσουμε την Αγία μας και να πάρουμε την ευλογία της.
Μετά τον Εσπερινό στο πνευματικό κέντρο του ναού θα προσφερθούν κεράσματα από τις γυναίκες του συλλόγου γυναικών Αγίου Δημητρίου και από την Ομοσπονδία.
Τηλ. επικοινωνίας: 6977960645  και  6937678403

Σας περιμένουμε με χαρά

ΤΟ Δ.Σ της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
Λεωφορείο θα ξεκινήσει απο τον Πρόδρομο Θηβών στις 15:30
Διαβάστε Περισσότερα »

Ασθενείς βροχές σήμερα -Πού θα είναι απαραίτητη η ομπρέλα

Ασθενείς τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν σήμερα στα ανατολικά, ενώ η ηλιοφάνεια, με παροδικές νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ενώ κατά τόπους η ορατότητα θα είναι περιορισμένη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά.

Άνεμοι: ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -02 (μείον 2) έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις από το απόγευμα

Άνεμοι: ασθενείς και βαθμιαία στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 01 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο τοπικά 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά με πιθανότητα ασθενών βροχών το πρωί στην Εύβοια.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι, βορειοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -04 (μείον 4) έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στη βόρεια Κρήτη. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης.

Άνεμοι: βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα Δωδεκάνησα.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 09 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 03 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: ασθενείς.

Θερμοκρασία: από 00 έως 11 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστήριο Τουρκοχωρίτη στους γιατρούς του ΚΑΤ

 Ευχαριστούμε θερμά τους γιατρούς του ΚΑΤ Ευγένιο Βλάχο Διευθυντή Παιδοορθοπεδικής Κλινικής με τους Ειδικευόμενους Συνεργάτες Ιατρούς του καθώς επίσης τους Αχιλλέα Κεπενεκίδη Αναπληρωτή Διευθυντή Πλαστικής Χειρουργικής, Βασίλειο Πολυζώη επιμελητή Ορθοπεδικό της Δ΄ Πανεπιστημιακής Κλινικής, Σπύρο Γαλανάκο Υπότροφο Ορθοπεδικό της Δ΄ Ορθοπεδικής υπό τη Διεύθυνση του Γιώργου Μαχαιρά, για την παροχή αξιόπιστων συμβουλών και τέλος το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του ως άνω νοσοκομείου.
Οι συγκεκριμένοι γιατροί επέδειξαν όλη τη μεγαλοπρέπεια που διαθέτουν ως γιατροί και ως άνθρωποι στο επικίνδυνο και πολύπλοκο χειρουργείο ποδιών του 13χρονου γιού μας Κωνσταντίνου, ο οποίος είχε υποστεί το 2005 σύνθλιψη των κάτω άκρων με ακρωτηριασμό στο δεξί πόδι.   
Με πολύωρες προσπάθειες, συνεργαζόμενοι μεταξύ τους, σε ένα μη λειτουργικό πόδι και με την επιστημονικής τους κατάρτιση και εμπειρία θαυματούργησαν και τελειοποίησαν την επέμβασή τους με τη μέθοδο Λιζάροφ ενώ στο δεξί προέβησαν σε διαμόρφωση κολοβώματος.
Σε αυτούς τους ανθρώπους, τους ιατρούς μας διακρίναμε εκτός το ύφος και το ήθος τους, καθαρή συνείδηση, δυνατή πίστη, αξιοπρέπεια, αλάνθαστη κρίση και αυτό που κέρδισε την καρδιά του μικρού Κωνσταντίνου ήταν η διακριτική μεταχείριση των επιστημόνων  φίλων του.
Ευχαριστούμε και ευγνωμονούμε τους ανθρώπους αυτούς και αυτά είναι πολύ λίγα. Για πρώτη φορά μέσα στα 36 χειρουργεία που έχει κάνει είδαμε το ψυχοσωματικό σύνολο του παιδιού μας σε αρμονία.
Μέσα όμως στη σκέψη μας είναι επίσης οι νοσηλευτές και νοσηλεύτριες της Παιδοορθοπεδικής - Δ'  Πανεπιστημιακής Κλινικής. Οφείλουμε ένα ασπασμό διότι αυτό το διάστημα ήταν αρωγοί στον αγώνα μας. Άσκησαν άριστα τα καθήκοντά του δείχνοντας απεριόριστο ενδιαφέρον πάντα με το χαμόγελο στα χείλη. Το παιδί μας στο πρόσωπό τους είδε τον αδελφό, την αδελφή, τον φίλο και την φίλη.  
Επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον σα να επρόκειτο για δική τους ψυχή και δικό τους σώμα, έτοιμες με τον πρώτο χτύπο του κουδουνιού να αντιμετωπίσουν την όποια κατάσταση και να προσφέρουν το νοσηλευτικό τους μεγαλείο.


Υ.Γ.
Η πρωτοφανής οικονομική και ανθρωπιστική κρίση που βιώνει η χώρα μας αγγίζει ιατρούς και νοσηλευτές μια ιδιαίτερη ομάδα λειτουργών που θα έπρεπε αν μη τι άλλο τα πρόσωπα τους να μην  είναι γκρίζα ή θαμπά αλλά λευκά και φωτεινά και να ικανοποιούνται ανάλογα.
Όποιος περάνει την πόρτα του νοσοκομείου καταλαβαίνει οτι πρώτα ο Θεός κρατάει το κλειδί του υπέρτατου αγαθού της Υγείας των ανθρώπων διά μέσω των γιατρών.

Κύριοι Υπουργοί αν ο Κωνσταντίνος ήταν  το δικό σας παιδί πως θα έπρεπε να ευαρεστήσετε αυτούς τους λειτουργούς;

Κωνσταντίνος και Ευσταθία Τουρκοχωρίτη
Λιβαδειά Βοιωτίας οδός Δάφνης 14 τκ 32100

Διαβάστε Περισσότερα »

Μονάδα παραγωγής βιοντίζελ έφτιαξαν μαθητές από τη Λιβαδειά



Στη δημιουργία Μονάδας Παραγωγής Βιοκαυσίμου από τηγανέλαια προχώρησαν μαθητές του Εργαστηριακού Κέντρου Λιβαδειάς.

Η Μονάδα που βρίσκεται στο χώρο του Εργαστηριακού Κέντρου σχεδιάστηκε, μελετήθηκε και κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από ομάδα μαθητών και εκπαιδευτικών του τομέα Μηχανολογίας του Ε.Κ. Λιβαδειάς, με στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος, αλλά και την ελαχιστοποίηση του κόστους θέρμανσης των σχολείων του Δήμου.

Τη Μονάδα που δημιούργησαν οι μαθητές του Μηχανολογικού Τομέα με την βοήθεια των εκπαιδευτικών Λουκά Μακαλιά, Παναγιώτη Γλιαρμή και Ηλία Μπαλάσκα, οι οποίοι και πρότειναν το project, παρουσίασαν ο διευθυντής Κώστας Καλοβρέκτης του Εργαστηριακού Κέντρου και οι καθηγητές του, παρουσία τοπικών φορέων και επιχειρηματιών.

«Το Εργαστηριακό Κέντρο Λιβαδειάς (πρώην ΣΕΚ) συνεχίζει τις καινοτόμες δράσεις του και φέτος μια από αυτές είναι η μονάδα βιοντίζελ την οποία έχουν κατασκευάσει οι μαθητές σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς και θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω συνεργασία με τον Δήμο Λεβαδέων» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Καλοβρέκτης

Ο Τομεάρχης Μηχανολογίας του Ε.Κ. Λιβαδειάς, Λ. Μακαλιάς, μιλώντας για τη δημιουργία αυτής της μονάδας επεσήμανε ότι ήταν μια ιδέα που μελετούσαν εδώ και ένα χρόνο με τους μαθητές του Ε.Κ. Λιβαδειάς.

«Η ιδέα ξεκίνησε μαζί με τους μαθητές από πέρυσι μέσα από το διαδίκτυο, βλέποντας ότι το μεγαλύτερο ποσοστό από τηγανέλαια πετιέται στον κάθε νεροχύτη», είπε ο κ. Μακαλιάς  και πρόσθεσε ότι ήδη στην αγορά υπάρχουν εταιρείες που εκμεταλλεύονται τα τηγανέλαια, τα οποία μαζεύουν από τα καταστήματα εστίασης και στη συνέχεια τα επεξεργάζονται προκειμένου να παράγουν βιοντίζελ.

Από περιβαλλοντικής άποψης έχει εκτιμηθεί ότι ένα λίτρο λαδιού τηγανίσματος που έχει χρησιμοποιηθεί μολύνει 1.000.000 λίτρα νερού. Αντίθετα τα έλαια και τα λίπη αποτελούν την πρώτη ύλη για την παραγωγή βιοκαυσίμου το οποίο είναι 100% βιοδιασπώμενο.

Έτσι, αρκετοί εκτιμούν οτι το βιοντίζελ αποτελεί το καύσιμο του μέλλοντος αφενός για τις οικολογικές του ιδιότητες και αφετέρου διότι η παραγωγή του κοστίζει λιγότερο από το πετρέλαιο.

Πιo συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά στη μονάδα που δημιούργησαν οι μαθητές περιλαμβάνει μια δεξαμενή τηγανέλαιου 200/250lt και μια άλλη δεξαμενή μεθανόλης με καυστική σόδα. Το τηγανέλαιο παρουσία αλκοόλης και καταλύτη καυστική σόδα μετατρέπεται σε βιοντίζελ και γλυκερίνη.

Η αναλογία που χρησιμοποιείται είναι συγκεκριμένη αφού εισάγοντας στο σύστημα 100 lt τηγανόλαδου, 16 lt μεθανόλη και 600 γραμμάρια NaOH ( καυστική σόδα) αποκτάμε 100 lt οικολογικού βιοντίζελ και γλυκερίνη. Η γλυκερίνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή κεριού ή σαπουνιού, ενώ σύμφωνα με μια νεότερη έρευνα με την προσθήκη πριονιδίου και ακολουθώντας μια συγκεκριμένη διαδικασία μπορούν να φτιαχτούν από την γλυκερίνη Ενεργειακά Τούβλα Θέρμανσης τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως καύσιμο στον καυστήρα.

Με την δημιουργία αυτής της μονάδας  οι μαθητές του Ε.Κ. επιδιώκουν να καλύψουν την θέρμανση του σχολείου τους, αλλά και να καταφέρουν με την κατάλληλη συνεργασία με τον Δήμο Λεβαδέων να καλύψουν την θέρμανση σε όλα τα δημόσια σχολεία της Λιβαδειάς.

Για αυτόν τον λόγο, όπως έκαναν σαφές, τα επόμενα βήματα είναι η εξασφάλιση των απαραίτητων αδειών από το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος και η δημιουργία από το Δήμο ενός δικτύου συγκέντρωσης των τηγανέλαιων.

lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για το ..."φακέλωμα" δαχτυλικών αποτυπωμάτων όλων των Ελλήνων




    Το έργο αυτοματοποίησης και επιτάχυνσης των διαδικασιών δακτυλοσκοπικής εξακρίβωσης ταυτότητας–ταυτοποίησης ατόμου (e-ΤΑΠ), συμβατικού τιμήματος 6.848.506 ευρώ χωρίς ΦΠΑ, ανακοίνωσε πως ανέλαβε η Space Hellas.



Η Space Hellas  ανέλαβε κατόπιν...  διαγωνισμού που διενήργησε η Κοινωνία της Πληροφορίας για λογαριασμό του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και υλοποιεί το έργο «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Ταυτοποίησης και Αναγνώρισης Πολιτών (e-ΤΑΠ)».
Ο χρόνος υλοποίησης του έργου ορίζεται σε 19 μήνες και το συμβατικό τίμημα σε 6.848.506 ευρώ χωρίς ΦΠΑ.

Το έργο περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση ολοκληρωμένου Συστήματος Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών Ταυτοποίησης και Αναγνώρισης (e-ΤΑΠ), Πανελλαδικής Εμβέλειας, που θα εγκατασταθεί σε όλα τα σημεία εισόδου/εξόδου-διαβατηριακού ελέγχου της χώρας, στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, στις Περιφερειακές Εγκληματολογικές Υπηρεσίες, στις Διευθύνσεις Αλλοδαπών και στις κατά τόπους Αστυνομικές Διευθύνσεις.

Το έργο έχει δύο κύριους στόχους, πρώτον την αυτοματοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών Δακτυλοσκοπικής εξακρίβωσης ταυτότητας–ταυτοποίησης ατόμου και την Εξερεύνηση και Δακτυλοσκοπική έρευνα εγκληματιών, πάντα σε συμμόρφωση με τους Ευρωπαϊκούς Κανόνες και λειτουργίες για την καταπολέμηση του εγκλήματος και δεύτερον τη βελτιστοποίηση των υφιστάμενων υπηρεσιών, σε ότι αφορά την εξυπηρέτηση του πολίτη από το υπουργείο και τις άλλες κρατικές υπηρεσίες.

Περιλαμβάνει επίσης, την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών και τη βελτιστοποίηση των υφιστάμενων υπηρεσιών, που αφορούν όλες τις εγκληματολογικές εφαρμογές στο πλαίσιο της δραστηριότητας του υπουργείου με τους συνεργαζόμενους εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς, και τέλος την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Το συνολικό πληροφοριακό σύστημα θα αποτελείται από ένα Κέντρο Δεδομένων και 198 περιφερειακά σημεία. Το ολοκληρωμένο αυτό σύστημα θα διασυνδεθεί με το Πληροφοριακό Σύστημα Διοικητικής Εξυπηρέτησης και Πληροφόρησης του Πολίτη "Police on line", με το Εθνικό Δίκτυο Δημόσιας Διοίκησης "ΣΥΖΕΥΞΙΣ", καθώς και με άλλες βάσεις δεδομένων, είτε εσωτερικού, είτε εξωτερικού, όπως της INTERPOL, του EURODAC, τα Κεντρικά Συστήματα - Βάσεις Δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ, το SIRENE (SIRPIT) και το EUROPOL.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση», στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, από το ΕΤΠΑ και από Εθνικούς Πόρους.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ