Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Απόκριες με δυνατό live στα Βάγια


Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

Πτώμα άνδρα έπλεε στη Νέα Αρτάκη


 Αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροψίας
Πτώμα άνδρα, ηλικίας 40 με 50 ετών, εντοπίστηκε από περιοίκους να επιπλέει στη θαλάσσια περιοχή της Νέας Αρτάκης στην Εύβοια.

Άμεσα ειδοποιήθηκε το Λιμενικό Σώμα και πλωτό σκάφος περισυνέλεξε τη σορό. Ο άτυχος άνδρας φορούσε λευκά αθλητικά παπούτσια, τζιν παντελόνι και πουλόβερ με άσπρες ρίγες.

Η σορός αναμένεται να μεταφερθεί στην ιατροδικαστική υπηρεσία του πανεπιστημίου Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας νεκροτομής
Διαβάστε Περισσότερα »

Aνακοίνωση της Agrocon για την διαδικασία των δηλώσεων του ΟΣΔΕ

  Καλούμε τους αγρότες της Βοιωτίας να μην παρασυρθούν από τα μηνύματα που λαμβάνουν στα κινητά τους τηλέφωνα κατά καιρούς, ώστε να προσκομίσουν το εκκαθαριστικό τους, σε καθορισμένες ημερομηνίες για να ενεργοποιήσουν δήθεν την δήλωση του ΟΣΔΕ.
      Πρέπει να γνωρίζουν, ότι τις επόμενες ημέρες θα πιστοποιηθούν και άλλοι φορείς από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην περιοχή μας. Με αξιόπιστο και επιστημονικό προσωπικό εκπαιδευμένο από τον ίδιο τον ΟΠΕΚΕΠΕ και με μεγάλη εμπειρία στις δηλώσεις του ΟΣΔΕ. Έτσι οι αγρότες θα έχουν στην διάθεσή τους την δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε περισσότερους φορείς ώστε να συνεργαστούν με τον καλύτερο,  τον πιο υπεύθυνο και φυσικά τον πιο οικονομικό.
     Τέλος όλοι οι αγρότες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η καταλυτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ είναι η 15η Μαΐου 2015, οπότε δεν συντρέχει κανένας λόγος βεβιασμένων κινήσεων.

                                          Με εκτίμηση
                                Οι Γεωπόνοι της Agrocon     
   
Agrocon Ι.Κ.Ε
       ΄΄ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ΄΄                            
ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ:  Σοφοκλέους  1 - ΛΙΒΑΔΕΙΑ - ΤΚ 32100
ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ:  Γυμναστηρίου 16  - ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ - ΤΚ 32300
E-mail: agrocon.ike@gmail.com                      

Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ: Με 43 σφαίρες εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού - Πως έγινε το φονικό


Σοκαρισμένη η Φθιώτιδα από το άγριο φονικό - Όλα δείχνουν συμβόλαιο θανάτου για τον 47χρονο αρχιφύλακα Μάκη Γκαλιμάνη, πατέρα δυο ανηλίκων παιδιών και κουμπάρο του Αντώνη Αραβαντινού.
Ο αρχιφύλακας ήταν στο σπίτι του στη Κουβέλα Στυλίδας μαζί με τη μάνα του, τον αδελφό του και μια φίλη της οικογένειας.
Λίγο πριν τις 5:00΄ το απόγευμα ο 47χρονος βγήκε από το σπίτι για να πάει για κυνήγι. Μόλις άνοιξε την πόρτα του βυσσινί Suzuki Vitara και κάθισε στο κάθισμα του οδηγού, οι εκτελεστές που του είχαν στήσει καρτέρι, πλησίασαν και τον γάζωσαν κυριολεκτικά με καταιγισμό πυρών.
Οι αστυνομικοί της σήμανσης συνέλεξαν 43 κάλυκες από καλάσνικοφ και 9αρι πιστόλι.
«Δεν είχε προλάβει να κλείσει την πόρτα. Είχε δεχθεί πολλές σφαίρες σε όλο το σώμα, ακόμα και το λαιμό. Το αυτοκίνητο το έκαναν κόσκινο..», είπε ένας από τους γείτονες που έφτασαν αμέσως στο σημείο.

Η μητέρα του, ο αδελφός του και η φίλη του, που άκουσαν τους πυροβολισμούς πετάχτηκαν έξω και πάγωσαν αντικρίζοντας τον αρχιφύλακα νεκρό μέσα στα αίματα στο κάθισμα του αυτοκινήτου.
Σύμφωνα με πληροφορίες κάποιος από τους δικούς του, αλλά και ένας γείτονας πρόλαβε να δει ένα αυτοκίνητο, χρώματος μολυβί, να απομακρύνεται με ταχύτητα, πιθανότατα μάρκας Passat, ωστόσο δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν τον αριθμό του αυτοκινήτου.
Στο σημείο έσπευσε αμέσως ισχυρή αστυνομική δύναμη από τη Φθιώτιδα και απέκλεισε την περιοχή.
Επί τόπου έσπευσε και ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Λαμίας Νικήτας Θεολογίτης, ενώ αργότερα έφτασαν κλιμάκια της Ασφάλειας Αττικής, των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων και της Αντιτρομοκρατικής καθώς και ιατροδικαστής για τη διενέργεια νεκροψίας.
Ο άτυχος 47χρονος τα τελευταία χρόνια υπηρετούσε στις φυλακές Δομοκού και σύμφωνα με πληροφορίες ήταν στενός φίλος και κουμπάρος του Αντώνη Αραβαντινού, ο οποίος δήλωσε συντετριμένος με το τραγικό συμβάν.
Η Αστυνομία αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, σε ότι αφορά στην ταυτότητα των δραστών, αλλά και στα κίνητρα της επίθεσης. Δεν αποκλείεται η ενέργεια να συνδέεται με τη λειτουργία των φυλακών υψίστης ασφαλείας του Δομοκού.






Φώτο από zougla.gr
Ο Μάκης Γκαλιμάνης εργαζόταν στις φυλακές Δομοκού τα τελευταία έξι χρόνια και είχε γίνει πριν από λίγο καιρό αρχιφύλακας. Όπως αναφέρουν όσοι τον γνώριζαν, ο 47άχρονος, ήταν έμπειρος κυνηγός και πήγαινε συχνά με την παρέα του για κυνήγι στην ευρύτερη περιοχή.

Δήλωση υπουργού Δικαιοσύνης

«Καταδικάζω απερίφραστα την άνανδρη και απεχθή δολοφονία του αρχιφύλακα του Κ.Κ. Δομοκού. Εκφράζω τα συλλυπητήρια μου και θα συμπαρασταθώ ηθικά και υλικά στην οικογένειά του. Εκφράζω επίσης την αμέριστη συμπαράσταση μου στους συναδέλφους του σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Η έρευνα θα δείξει τον ή τους ενόχους» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκος Παρασκευόπουλος με αφορμή την εν ψυχρώ εκτέλεση του αρχιφύλακα Δομοκού.

«Διαβεβαιώνω ότι η απόδοση της Δικαιοσύνης, η ενίσχυση της ασφάλειας στο πλαίσιο του σωφρονιστικού συστήματος και η προώθηση των εντός των τειχών ανθρωπιστικών παρεμβάσεων θα συνεχιστούν αταλάντευτα και θα ενταθούν», συνέχισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Βοιωτία: Ακάθεκτη η Θήβα. Μάχη στην ουρά…



Ακάθεκτη η κυπελλούχος Θήβα πάει και για το νταμπλ περνώντας «αέρας» από την Αλίαρτο. Μάχη γίνεται στην επικίνδυνη ζώνη με Ύπατο, Απόλλωνα και Επαμεινώνδας. Σταθερά στη δεύτερη θέση ο Κιθαιρώνας.

Α’ Κατηγορία

21η αγωνιστική 

Κιθαιρώνας – Αμβρυσσέας  2-1

Ένωση – Αναγέννηση   0-0

Επαμεινώνδας – Π.Α.Ο.Κυριακίου   0-1

Κόκκινο – Ορχομενός    7-1

Ύπατο – Δάφνη   1-1

Παμβαγιακός – Απόλλων Ακρ.  3-1

Παναλίαρτος – Θήβα   1-6

Δήλεσι – Παρνασσός   1-1

Βαθμολογία

(σε 21 αγώνες)

 Θήβα                       65-9        58

————————————————

Κιθαιρώνας             41-17       46

Παρνασσός             36-20       43

Παμβαγιακός          33-26        38

Αναγέννηση           31-22         34

Ένωση                    44-23        32

Κόκκινο                  37-36         31

Δήλεσι                    29-25         29

Αμβρυσσέας          43-33          28

ΠΑΟ Κυριακίου       25-30        28

Δάφνη Ερ.              29-36         26

Ύπατο                    20-40         19

—————————————————–

Επαμεινώνδας       25-33         17

—————————————————–

Απόλλων               18-29          17

Ορχομενός            15-53          11

Παναλίαρτος            9-68           0

* Η Ένωση έχει -2 βαθμούς

* Π.Α.Ο.Κυριακίου, Αμβρυσσέας, Δάφνη, Επαμεινώνδας, Θήβα, Ύπατο έχουν 19 αγώνες

22η αγωνιστική

Ένωση – Κιθαιρώνας

Αμβρυσσέας – Επαμεινώνδας

Αναγέννηση – Κόκκινο

Π.Α.Ο.Κυριακίου – Ύπατο

Ορχομενός – Παμβαγιακός

Δάφνη – Παναλίαρτος

Απόλλων Ακρ – Δήλεσι .

Παρνασσός – Θήβα
 StereaSports


Διαβάστε Περισσότερα »

"Αρβανίτικος Γάμος" στην Ελλοπία



Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΕΜΥ προειδοποιεί: Επιδείνωση του καιρού την Κυριακή – Βροχές την Καθαρά Δευτέρα

Σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός , σύμφωνα με την ΕΜΥ, τις πρωινές ώρες της Κυριακής από τα δυτικά.

Συγκεκριμένα την Κυριακή αναμένεται να σημειωθούν, από τις πρωινές ώρες, ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο και προς το μεσημέρι στην Ήπειρο, τη Δ.Στερεά και την Πελοπόννησο και από το απόγευμα στη Δ.Μακεδονία , την Κ. Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Κεντρική Στερεά και το βράδυ στην Αν.Στερεά, την Εύβοια και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και πιθανώς πρόσκαιρα και σε ημιορεινές περιοχές της Δ. Μακεδονίας και της Ηπείρου. Οι νοτιάδες στα πελάγη θα φθάνουν τα 7 με 8 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τα 9 μποφόρ.

Την Καθαρά Δευτέρα θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα .Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά .Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά.




Διαβάστε Περισσότερα »

Τσίπρας: Κερδίσαμε μία μάχη αλλά όχι τον πόλεμο

Με τη συμφωνία της Παρασκευής στο Eurogroup, η Ελλάδα κέρδισε τη μάχη, αλλά όχι τον πόλεμο τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, στο διάγγελμά του, όπου υπογράμμισε ότι ακυρώθηκε η λιτότητα και τα σχέδια για ασφυξία της χώρας, αλλά συμπλήρωσε ότι τα δύσκολα είναι μπροστά.

«Η Ελλάδα χθες πέτυχε μια σημαντική διαπραγματευτική επιτυχία στην Ευρώπη. Σε μια σκληρή και δύσκολη, ίσως για πρώτη φορά, αληθινή διαπραγμάτευση», ήταν οι πρώτες φράσεις του κ. Τσίπρα.

«Χθες κερδίσαμε μία μάχη, αλλά όχι τον πόλεμο», τόνισε ο πρωθυπουργός, αφού ευχαρίστησε τους Ελληνες που στάθηκαν στο πλευρό της κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντας τη στήριξή τους ως το πιο ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο.

«Οι πραγματικές δυσκολίες είναι μπροστά μας», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, και συνέχισε λέγοντας ότι πριν από 20 ημέρες η κυβέρνηση παρέλαβε μία χώρα στο χείλος του γκρεμού, με άδεια ταμεία, έλλειμμα ρευστότητα. «Μία χώρα παγιδευμένη εσκεμμένα σε ένα ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα».

«Κάποιοι σχεδίαζαν το σενάριο της αντιμνημονιακής παρένθεσης, αδιαφορώντας για τις συνέπειες», τόνισε ο πρωθυπουργός, «γιατί κάποιοι σχεδίαζαν το σενάριο της αντιμνημονιακής παρένθεσης, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις αυτών των σχεδιασμών στην ήδη ταλαιπωρημένη οικονομία και στη λεηλατημένη από τα μνημόνια, πατρίδα. Χθες ακυρώσαμε τα σχέδιά τους».

Οπως είπε ο κ. Τσίπρας, με τη συμφωνία αποτράπηκε το σχέδιο των τυφλών, συντηρητικών δυνάμεων, μέσα και έξω από τη χώρα, να προκαλέσουν ασφυξία στην Ελλάδα στις 28 Φεβρουαρίου. «Κρατήσαμε την Ελλάδα αξιοπρεπή και όρθια. Και αποδείξαμε ότι η Ευρώπη αποτελεί πεδίο διαπραγμάτευσης και αμοιβαία βιώσιμων συμβιβασμών και όχι πεδίο εξόντωσης, υποταγής και τυφλής τιμωρίας. Και υπό αυτή την έννοια, ίσως η χθεσινή ημέρα να είναι πιο σημαντική για την Ευρώπη από ότι είναι για την ίδια την Ελλάδα».

Αναφερόμενος στο κοινό ανακοινωθέν του Eurogroup, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι το κείμενο αυτό αποτελεί μια κατ’ αρχήν συμφωνία-πλαίσιο, η οποία γεφυρώνει το χρόνο ανάμεσα στο Μνημόνιο και στο δικό μας σχέδιο για την ανάπτυξη.

«Είναι μια συμφωνία που ακυρώνει στην πράξη τις δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης για περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, για απολύσεις εργαζομένων στο δημόσιο, για αυξήσεις στο ΦΠΑ στα τρόφιμα, στα φάρμακα και στις τουριστικές υποδομές. Ακυρώνει στην πράξη τη λιτότητα και τους μηχανισμούς που την επιβάλλουν, όπως είναι τα εξωπραγματικά και υφεσιακά πρωτογενή πλεονάσματα. Δημιουργεί το θεσμικό πλαίσιο για την εφαρμογή των αναγκαίων, προοδευτικών μεταρρυθμίσεων και αφορούν την πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, τη μεταρρύθμιση του κράτους, αλλά και την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης, που αποτελεί πρώτιστο καθήκον».

Απευθυνόμενος στο λαό, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι μέσα σε λίγες ημέρες η κυβέρνηση πέτυχε πολλά. «Εχουμε όμως ακόμα μακρύ και δύσκολο δρόμο μπροστά μας», πρόσθεσε. «Ο ελληνικός λαός το γνωρίζει. Εχει, άλλωστε, μια κυβέρνηση που θα του λέει πάντα την αλήθεια. Γιατί η μόνη μας δύναμη είναι η δική του στήριξη και εμπιστοσύνη».

Χθες, συνέχισε ο πρωθυπουργός, κάναμε ένα αποφασιστικό βήμα, αφήνοντας πίσω μας τη λιτότητα, τα Μνημόνια και τη Τρόικα. «Ένα αποφασιστικό βήμα για αλλαγή πορείας εντός της ευρωζώνης. Η διαπραγμάτευση, όμως, δε τελείωσε χθες. Η διαπραγμάτευση τώρα μπαίνει σε ένα νέο, πιο ουσιαστικό στάδιο μέχρι την οριστική συμφωνία μετάβασης από τη πολιτική των μνημονίων της καταστροφής στη πολιτική της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής».

Σε αυτή τη διαρκή και δύσκολη μάχη, με ορίζοντα τον ερχόμενο Ιούνη, η ελληνική κυβέρνηση θα πορευτεί με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας. «Με γνώμονα πάντα την αποκατάσταση της εθνικής και λαϊκής μας κυριαρχίας. Και με μοναδικό σύμμαχο, συμπαραστάτη αλλά και αυστηρό κριτή τον ελληνικό λαό».

«Ο κοινός μας αγώνας συνεχίζεται», κατέληξε ο πρωθυπουργός.


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 28χρονος απο τη Γαλλία για ναρκωτικά στη Λιβαδειά


Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης


Συνελήφθη, χθες (20-02-2015) το βράδυ στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς της Α’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Βοιωτίας, 28χρονος υπήκοος Γαλλίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στον 28χρονο, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία και ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο, που περιείχαν μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.



Διαβάστε Περισσότερα »

Τι κέρδισε και τι έδωσε η Ελλάδα στο Eurogroup

 Ο νέος «σταθμός» στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρώπη είναι η Καθαρά Δευτέρα, μετά από τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι δύο πλευρές, μετά από μαραθώνιες συζητήσεις, στο Eurogroup της Παρασκευής.

Η συμφωνία είναι ένα μικρό βήμα για την επόμενη ημέρα, όπως το χαρακτήρισε και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, με την Ελλάδα πλέον να καλείται να παρουσιάσει τη Δευτέρα μία λίστα μεταρρυθμίσεων, οι οποίες αφού εγκριθούν και «περάσουν» από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια, θα οδηγήσουν στη νέα τετράμηνη συμφωνία. Παράλληλα, όπως σημειώνουν και τα διεθνή ΜΜΕ, η καταρχήν συμφωνία θα δώσει στην Αθήνα το χρόνο που χρειαζόταν και θα δημιουργήσει την απαραίτητη ηρεμία στις αγορές.

Από τα «κέρδη» της ελληνικής πλευράς από αυτή τη συμφωνία της Παρασκευής, όπως τα ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης, είναι η απεμπλοκή από τη δέσμευση για πρωτογενές πλεόνασμα του επιπέδου του 3% και η αποτροπή νέων υφεσιακών μέτρων, καθώς αναιρέθηκαν οι δεσμεύσεις για αύξηση του ΦΠΑ και μειώσεις συντάξεων. Οσο για το πρωτογενές πλεόνασμα, θα οριστεί σε επίπεδα που θα συνάδουν με την κοινή εκτίμηση των πραγματικών συνθηκών της ελληνικής οικονομίας.

Από την πλευρά της, η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύθηκε ότι δεν θα προβεί σε μονομερείς κινήσεις που θα έχουν αντίκτυπο στη δημοσιονομική σταθερότητα. Οπως ανέφερε ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών, οι όποιες μεταρρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και κόκκινα δάνεια- που παραμένουν κορυφαία ζητήματα για την ελληνική κυβέρνηση- δεν θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο, ενώ στη συνέντευξη Τύπου μετά από το Eurogroup επανέλαβε τη δέσμευση για την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία, η ελληνική πλευρά είχε ζητήσει παράταση για έξι μήνες και εγκρίθηκε για τέσσερις. Επίσης, όπως ανέφερε στις δηλώσεις του και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, οι ελληνικές αρχές ήθελαν παράταση των κεφαλαίων του EFSF. Η απόφαση του Eurogroup είναι ότι θα κεφάλαια του ΤΧΣ θα πρέπει να παρακρατηθούν μέχρι το τέλος της επέκτασης.

Επιπλέον, πρέπει να ολοκληρωθεί η τρέχουσα αξιολόγηση του υφιστάμενου προγράμματος και κάθε χρηματοδότηση της Ελλάδας θα τελεί υπό τον όρο της αξιολόγησης. Οσο για την Τρόικα, εγκαταλείπεται η χρήση του όρου σε λεκτικό επίπεδο και η εποπτική διαδικασία αντικαθίσταται από τους «θεσμούς».

Οπως φρόντισε να τονίσει και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στις δηλώσεις του μετά από τη συνεδρίαση του Eurogroup, η αξιολόγηση θα γίνει με τους τρεις θεσμούς, που διατηρούν τον έλεγχο αν και δεν υπάρχει πλέον αναφορά στη λέξη Τρόικα, ενώ ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι δεν θα εκταμιευτεί κανένα ποσό εάν δεν υπάρξει «επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος».

Ολα αυτά βέβαια θα κριθούν τη Δευτέρα, όταν και η ελληνική κυβέρνηση θα παρουσιάσει τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που θα θέσει προς έγκριση, προκειμένου η διαδικασία να προχωρήσει.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αίθριος ο καιρός σήμερα -Ανεβαίνει η θερμοκρασία

Βελτιώνεται ο καιρός σήμερα, Σάββατο, με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή άνοδο. Τοπικές νεφώσεις θα σημειωθούν σε κάποιες περιοχές.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, τοπικά περιορισμένη ορατότητα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -03 (μείον 3) έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ιονίου, Ηπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: αρχικά γενικά αίθριος, από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και τη νύχτα στο Ιόνιο θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: νότιοι 3 με 4 και τοπικά στο ιόνιο από το απόγευμα 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στην Ηπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος, από το βράδυ αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά και νοτιά πρόσκαιρα 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 0 (μηδέν) έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη.
Ανεμοι: βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα νότια 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος, από το βράδυ αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Aνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: απο1 έως 12 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Τι ακριβώς προβλέπει η συμφωνία.



    Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Eurogroup για την Ελλάδα.
    Τι προβλέπει η συμφωνία.
    Ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Χρειάστηκαν τρεις συνεδριάσεις των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, αλλά και 4 ώρες εξαντλητικών διαπραγματεύσεων, πριν την κατάθεση ενός συμβιβαστικού κειμένου, στο...τελευταίο και κρίσιμο Eurogroup, της Παρασκευής, προκειμένου να επιτευχθεί, τελικά μια συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών, για τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης, χρόνος που δίνει τη δυνατότητα στην ελληνική κυβέρνηση, να διαπραγματευτεί το πρόγραμμά της με τους εταίρους.

Η συμφωνία προβλέπει:

παράταση για τέσσερις μήνες -όχι έξι μήνες που ζήτησε η ελληνική κυβέρνηση- ενώ ξεκαθαρίστηκε ότι υπάρχει «ευελιξία» και θα γίνει χρήση της. Σκοπός της παράτασης είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης, στη βάση των όρων της παρούσας συμφωνίας.
η παράταση, θα χρησιμεύσει για να γεφυρώσει το χρόνο προς μία επόμενη συμφωνία μεταξύ του Eurogroup, της Ελλάδας και των «θεσμών».
τα 10,9 δισ. ευρώ από το δάνειο του EFSF που είχαν δεσμευτεί για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών θα επιστραφούν στο ταμείο αλλά θα παραμένουν διαθέσιμα για ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, εάν κριθεί απαραίτητο.
η συμφωνία περιλαμβάνει δεσμεύσεις, ορισμένες εκ των οποίων περιλαμβάνονται στην επιστολή που συνόδευε το ελληνικό αίτημα για παράταση, και οι υπόλοιπες θα περιλαμβάνονται σε δήλωση προθέσεων που καλείται να κάνει η Αθήνα τη Δευτέρα.
Οταν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των μεταρρθμίσεων θα δοθούν τα 7,2 που απομένουν ως δόσεις καθώς και τα 1,8 δισ. ευρώ από τα κέρδη της ΕΚΤ από τα ελληνικά ομολογα.
Η Ελλάδα δεσμεύεται για μεταρρυθμίσεις, ενώ δεν θα πάρει κανένα μέτρο με αρνητικό αντίκτυπο στον προυπολογισμό. Δεσμεύεται επίσης να αποπληρώσει το χρέος στους δανειστές.
Οι εταίροι θα διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα του χρέους στο πλαίσιο της απόφασης του Εurogroup το 2012. Δεσμεύονται επίσης να επανεξετάσουν το πρωτογενές πλεόνασμα, δηλαδή τη μείωσή του λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση στη χώρα.


Για την υλοποίηση της παράτασης η διαδικασία είναι η εξής:

Η Ελλάδα μέχρι τη Δευτέρα πρέπει να καταθέσει ένα κείμενο με τα μεταρρυθμιστικά μέτρα που είναι πρόθυμη να υλοποιήσει, χρησιμοποιώντας τη συμφωνηθείσα ευελιξία. Οι θεσμοί θα κρίνουν εάν αυτό είναι ένα ικανό πρώτο βήμα για να δοθεί η παράταση. Έτσι, από την Τρίτη θα μπορούν να ξεκινήσουν οι εθνικές διαδικασίες για την επικύρωση της συμφωνίας.
Τα εμπλεκόμενα μέρη θα έχουν περιθώριο μέχρι τα τέλη Απριλίου για την κατάρτιση της τελικής λίστας για το πώς θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. Ο πρόεδρος του Eurogroup είπε ότι θα προτιμούσε η διαδικασία να τελειώσει πολύ πιο γρήγορα για να αποδεσμευτεί η πρώτη δόση.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Eurogroup, η δημοσιονομική σταθερότητα και η οικονομική ανάκαμψη δεν πρέπει να υπονομευθούν, ενώ τόνισε πως ο Απρίλιος είναι απλώς η ύστατη ημερομηνία, κατά την οποία θα πρέπει να έχει υπάρξει ολοκλήρωση της συμφωνίας.

«H συμφωνία που επετεύχθη ήταν προς το συμφέρον της Ελλάδας και του ελληνικού λαού αλλά και όλων των χωρών της Ευρωζώνης. Έπρεπε να καταλήξουμε σε μία συμφωνία για να μπει ένα τέλος στην αβεβαιότητα». εκτίμησε ο Επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί.

Απ' την πλευρά της η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, τόνισε ότι τη Δευτέρα το βράδυ ή την Τρίτη θα γίνει η αξιολόγηση του πακέτου. Η επόμενη κρίσιμη ημερομηνία είναι τέλη Απριλίου. Η τελική προθεσμία είναι η λήξη του τετραμήνου, ελπίζουμε ως τότε ότι θα έχει ολοκληρωθεί μία αξιολόγηση. «Εμείς το βλέπουμε ως μία σειρά από στάδια και συμφωνίες όπου πρέπει να επιτευχθεί έργο. Το πρώτο πράγμα είναι η κατάθεση τη Δευτέρα μίας σειράς μεταρρυθμίσεων που πρόκειται να κάνει η ελληνική κυβέρνηση» υποστήριξε.


Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Eurogroup για την Ελλάδα:


«Το Eurogroup επαναλαμβάνει την εκτίμησή του για τις αξιοσημείωτες προσπάθειες προσαρμογής που ανέλαβε η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, έχουμε, από κοινού με τα θεσμικά όργανα, ξεκινήσει εντατικό και εποικοδομητικό διάλογο με τις νέες ελληνικές αρχές και σήμερα φτάσαμε σε κοινό τόπο.

Το Eurogroup σημειώνει, στο πλαίσιο της υφιστάμενης συμφωνίας, το αίτημα από τις ελληνικές αρχές για μία παράταση της Master Financial Assistance Agreement (MFFA), η οποία υποστηρίζεται από μία σειρά δεσμεύσεων. Ο σκοπός της επέκτασης είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης με βάση των συνθηκών στην τρέχουσα συμφωνία, κάνοντας την καλύτερη δυνατή χρήση της δεδομένης ευελιξίας η οποία θα εξεταστεί από κοινού με τις ελληνικές αρχές και τους θεσμούς. Αυτή η επέκταση θα γεφυρώσει επίσης τον χρόνο για συζητήσεις για μία πιθανή επόμενη (follow-up) συμφωνία μεταξύ του Eurogroup, των θεσμών και της Ελλάδας.

Οι ελληνικές αρχές θα παρουσιάσουν μία πρώτη λίστα με μέτρα μεταρρυθμίσεων, με βάση την τρέχουσα συμφωνία, έως το τέλος της Δευτέρας 23 Φεβρουαρίου. Οι θεσμοί θα παράσχουν μία πρώτη άποψη για το εάν αυτή είναι ικανοποιητικά κατανοητή για να αποτελέσει ένα έγκυρο σημείο έναρξης για μία επιτυχή κατάληξη της αξιολόγησης. Η λίστα θα συγκεκριμενοποιηθεί περαιτέρω και εν συνεχεία θα συμφωνηθεί με τους θεσμούς έως το τέλος του Απριλίου.

Μόνο η έγκριση των συμπερασμάτων της αξιολόγησης για την διευρυμένη συμφωνία από τους θεσμούς θα επιτρέψει με τη σειρά της την οποία εκταμίευση της δόσης του τρέχοντος προγράμματος του EFSF και την μεταβίβαση των SMP κερδών του 2014. Και τα δύο και πάλι υπόκεινται σε έγκριση από το Eurogroup.

Εν όψει της αξιολόγησης των θεσμών το Eurogroup συμφωνεί ότι τα κεφάλαια, έως τώρα διαθέσιμα στο «μαξιλάρι» (buffer) του ΤΧΣ, θα πρέπει να κρατούνται από EFSF, άνευ δικαιωμάτων τρίτων για τη διάρκεια της επέκτασης της MFFA. Τα κεφάλαια συνεχίζουν να είναι διαθέσιμα για τη διάρκεια της επέκτασης της MMFA και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και έξοδα εξυγίανσης. Θα διατεθούν μόνο κατόπιν αιτήματος από την EKT/SSM.

Υπό αυτό το πρίσμα, χαιρετίζουμε την δέσμευση των ελληνικών αρχών να εργαστούν από κοινού σε στενή συνεννόηση με τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς θεσμούς και εταίρους. Σε αυτό το πλαίσιο, υπενθυμίζουμε την ανεξαρτησία της ΕΚΤ. Επίσης συμφωνούμε ότι το ΔΝΤ θα συνεχίζει να παίζει το ρόλο του.

Οι ελληνικές αρχές έχουν εκφράσει την ισχυρή δέσμευσή τους σε μια βαθύτερη και ευρύτερη διαδικασία διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων με στόχο τη διαρκή βελτίωση των προοπτικών ανάπτυξης και απασχόλησης, τη διασφάλιση της σταθερότητας και της ανθεκτικότητας του χρηματοπιστωτικού κλάδου και την ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Οι αρχές δεσμεύονται να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, και να βελτιώσουν την αποδοτικότητα του δημόσιου τομέα. Σε αυτό το πλαίσιο, οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να κάνουν καλύτερη χρήση της συνεχιζόμενης πρόβλεψης για τεχνική βοήθεια.

Οι ελληνικές αρχές επαναδιατυπώνουν την κατηγορηματική δέσμευσή τους για την τήρηση των οικονομικών τους υποχρεώσεων προς όλους τους πιστωτές τους στο ακέραιο και εγκαίρως.

Οι ελληνικές αρχές έχουν επίσης δεσμευτεί να διασφαλίσουν τα κατάλληλα πρωτογενή πλεονάσμα ή έσοδα χρηματοδότησης τα οποία απαιτούνται για την εγγύηση της βιωσιμότητας του χρέους σύμφωνα με την ανακοίνωση του Eurogroup του Νοεμβρίου 2012. Οι θεσμοί θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους τις οικονομικές συνθήκες του 2015, για τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2015.

Υπό το πρίσμα αυτών των δεσμεύσεων, χαιρετίζουμε ότι σε αρκετούς τομείς, οι προτεραιότητες των ελληνικών αρχών μπορούν να συμβάλουν σε μια ενίσχυση και καλύτερη εφαρμογή της ισχύουσας ρύθμισης. Οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να απόσχουν από οποιαδήποτε κατάργηση των μέτρων και από μονομερείς αλλαγές στις πολιτικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα επηρέαζαν αρνητικά τους δημοσιονομικούς στόχους, την οικονομική ανάκαμψη ή την χρηματοοικονομική σταθερότητα, όπως αξιολογείται από τους θεσμούς.

Βάσει του αιτήματος, των δεσμεύσεων από τις ελληνικές αρχές, των συμβουλών των θεσμών, και της σημερινής συμφωνίας, θα ξεκινήσουμε τις εθνικές διαδικασίες με στόχο να καταλήξουμε σε μια τελική απόφαση για την παράταση του τρέχοντος EFSF Master Financial Assistance Facility Agreement μέχρι τέσσερις μήνες από το δ.σ. του EFSF. Επίσης καλούμε τους θεσμούς και τις ελληνικές αρχές να ξεκινήσουν εκ νέου αμέσως τη δουλειά που θα επιτρέπει την επιτυχημένη ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Παραμένουμε δεσμευμένοι να παρέχουμε επαρκή στήριξη στην Ελλάδα μέχρι να ανακτήσει πλήρη πρόσβαση στην αγορά όσο η χώρα τηρεί τις δεσμεύσεις της εντός του συμφωνηθέντος πλαισίου.»


Διαβάστε Περισσότερα »

3ο Καρναβάλι Άσκρης

Αποκριές για τρίτη χρονιά στην Άσκρη.
Την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου  και ώρα 13:30 στη κεντρική πλατεία,μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστές θα παρελάσουν μπροστά σας χαρίζοντας άφθονο γέλιο και θα σας κάνουν για λίγες ώρες να ξεχάσετε τα καθημερινά προβλήματα.Άφθονο κρασί και γευστικά μεζεδάκια θα απογειώσουν το κέφι σας.
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ όλους στην Άσκρη να γελάσουμε,και να γλεντήσουμε.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ