Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Γλέντι,Κέφι και Βροχή στις Θεσπιές-Βίντεο-φωτο

Βρεγμένοι μέχρι το κόκαλο, αλλά.... κεφάτοι οι Ρημοκαστραίοι.
Τι και αν ο καιρός δεν τους  έκανε το χατήρι φέτος; Ο κόσμος των Θεσπιών και των γύρω περιοχών   του γύρισαν την πλάτη και κόντρα στην βροχή ξεφάντωσαν με την ψυχή τους!
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος το Αποκριάτικο Γλέντι στις Θεσπιές που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Θεσπιών ο"ΔΗΜΟΦΙΛΟΣ' σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών το Τοπικό Συμβούλιο και τον Θεσπιακό.Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το μεσημέρι της Κυριακής με πολύ βροχή και κρύο,αλλά ο κόσμος δεν πτοήθηκε,ήταν  εκεί,χόρεψε,γλέντησε,και  ζέστανε την πλατεία με την διάθεση και την όμορφη παρουσία του.Το γλέντι συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ στο μεζεδοπωλείο το "Ερημόκαστρο"
Χορηγός Δήμος Αλιάρτου Θεσπιέων
Να δώσουμε συγχαρητήρια στους υπέροχους αυτούς ανθρώπους!!!!

Και του Χρόνου με Ήλιο!!!

Απολαύστε το βίντεο

 






 

 ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ



Διαβάστε Περισσότερα »

Ολοκληρώθηκαν οι Αποκριάτικες Εκδηλώσεις 2015 του Δήμου Θηβαίων !

 “Και του χρόνου στο μέτρο!”

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι αποκριάτικες εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Θηβαίων και ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας, το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας, σε όλες τις Δημοτικές του Ενότητες. Ντόπιοι και επισκέπτες συμμετείχαν ενεργά στα παραδοσιακά έθιμα γλεντιού και ξεφαντώματος, ενώ τα κεράσματα ήταν δωρεάν τόσο σε κρασί όσο και σε εδέσματα.

Στη Θήβα οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν, με σύμμαχο τον καλό καιρό το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου με το Αποκριάτικο Πάρτι που διοργάνωσε  η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Θηβαίων σε συνεργασία με τον Δήμο Θηβαίων, τον Εμπορικό Σύλλογο Θήβας, το Εμπορικό Επιμελητήριο  και άλλους φορείς, στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, στην οποία έλαβαν μέρος όλα τα σχολεία του Δήμου. Το πάρτι πλαισίωσαν κλόουν, ξυλοπόδαροι, ζογκλέρ και εμψυχωτές που διασκέδασαν τα παιδιά. Όμως, την παράσταση έκλεψαν οι ίδιοι οι μαθητές με τις αποκριάτικες στολές τους.
Την Κυριακή της Τυρινής,  πραγματοποιήθηκαν “το Προξενιό και τα Αρραβωνιάσματα”  του ξακουστού εθίμου της πόλης, από τον Παραδοσιακό Σύλλογο του Βλάχικου Γάμου Θήβας.  Από το μεσημέρι, οι παρέες των Βλάχων, αψηφώντας την απότομη αλλαγή του καιρού, γύριζαν τις γειτονιές της πόλης των Θηβών μαζεύοντας τα παλικάρια του «μπουλουκιού». Το απόγευμα συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σ.Φ.Ε., όπου γιόρτασαν με τραγούδι και χορό.
Την επόμενη μέρα, Καθαρά Δευτέρα το πρωί, τα «μπουλούκια» των Βλάχων,   συγκεντρώθηκαν στην οδό Πινδάρου στο κέντρο της πόλης για να γλεντήσουν μαζί με τους επισκέπτες,  μιας και ο καιρός μέχρι το μεσημέρι ήταν καλός. Η  γαμήλια «πομπή» και η τελετή του «γάμου» με τον σκωπτικό διάλογο δυστυχώς πραγματοποιήθηκαν υπό βροχή. Οι Βλάχοι όμως για ακόμα μια φορά αψήφισαν τον καιρό και τον «γαμπρό» ξύρισαν και αφού τα βρήκαν τα «συμπεθέρια» έκαναν και το «γάμο» και μοίρασαν τις μπομπονιέρες, αποδεικνύοντας πως τίποτα και κανένας δεν μπορεί να σταματήσει αυτό το έθιμο που έχει ριζώσει σ’ αυτή την πόλη. Οι Βλάχοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά με την ευχή: «και του χρόνου στο μέτρο!», που σημαίνει : του χρόνου όταν θα ανταμώσουμε όλοι πάλι τον ίδιο καιρό, να μετρηθούμε και να μην λείπει κανείς, να είμαστε όλοι υγιείς!

Στα Βάγια, (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το Σάββατο 21/2 από το ΚΑΠΗ Βαγίων  Η τρίτη ηλικία πρώτη για μια ακόμα φορά έδωσε μαθήματα χαράς, ζωντάνιας και αισιοδοξίας . Από το πρωί του Σαββάτου πλήθος μελών κατέκλυσαν την ωραία στολισμένη αίθουσα του ΚΑΠΗ, όπου μαζί με την επιτροπή λειτουργίας και εκλεκτούς προσκεκλημένους διασκέδασαν μέχρι αργά το απόγευμα. Υπήρχε άφθονο κρασί ,καλό φαγητό και δυνατή μουσική. Την Κυριακή της Τυρινής το πρωί πραγματοποιήθηκε  στην κεντρική πλατεία Βαγίων το “Γαϊτανάκι” με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε και αποκριάτικο πάρτι που πλαισιώθηκε με κλόουν και εμψυχωτές που διασκέδασαν τα παιδιά. Την Καθαρά Δευτέρα επίσης γιορτάστηκαν τα κούλουμα, όπως αρμόζουν τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής  σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γυναικών Βαγίων.
Στο Καπαρέλλι, την Κυριακή της Τυρινής, πραγματοποιήθηκαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις “ΚΙΘΑΙΡΩΝΕΙΑ” στην Κεντρική Πλατεία Καπαρελλίου, με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια και το “Γαϊτανάκι”, ενώ προσφέρθηκε άφθονο φαγητό και κρασί σε ντόπιους και επισκέπτες.
Στις Πλαταιές, την Καθαρά Δευτέρα  πραγματοποιήθηκε  η «Γιορτή της Φασολάδας»! Και εκεί ο καιρός δεν ήταν καλός, ωστόσο τα καζάνια άναψαν από το πρωί για να βράσουν την παραδοσιακή φασολάδα, που μοιράστηκε στον κόσμο συνοδευόμενη με ντόπιο κρασί και αλλά σαρακοστιανά εδέσματα. Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια.
Στην Ξηρονομή , την Καθαρά Δευτέρα, γιορτάστηκαν τα κούλουμα με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, σαρακοστιανά εδέσματα και  κρασί και τη  συμμετοχή των κατοίκων αλλά και των απανταχού Ξηρονομέων.
Εκτός από τις προαναφερόμενες εκδηλώσεις του Δ.Ο.Θ., πραγματοποιήθηκαν επίσης με επιτυχία την Καθαρά Δευτέρα στην Τ.Κ. Νεοχωρακίου αποκριάτικο καρναβάλι που διοργάνωσαν οι κάτοικοι με τη συμμετοχή και του τοπικού χορευτικού και στην Τ.Κ.  Ελλοπίας ο “Αρβανίτικος Γάμος” που διοργάνωσε ο Σύλλογος Απανταχού Φιλοπροόδων Ελλοπίας.  Την Κυριακή της Τυρινής επίσης στο Αμπελοχώρι ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αμπελοχωρίου διοργάνωσε αποκριάτικες εκδηλώσεις.

Σε όλες τις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν και συμμετείχαν ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι.
Περισσότερες φωτογραφίες από τις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Θηβαίων
θα βρείτε εδώ :http://fotoarxeiothivas.blogspot.gr






Διαβάστε Περισσότερα »

Oινόφυτα:«Ολοκλήρωση Α΄ Τμήματος Πρώτων Βοηθειών για Πολίτες»


    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 19/2/2015 το εκπαιδευτικό σεμινάριο «Βασικών Γνώσεων Πρώτων Βοηθειών» που πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Βιβλιοθήκης Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄, στα Οινόφυτα Βοιωτίας. Η δράση έγινε σε συνεργασία με το τμήμα Νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
    Ευχαριστούμε θερμά την υπεύθυνη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κα Παπαδοπούλου, καθώς και την εκπαιδεύτρια κα Τσίτσου Λίνα για την συνεργασία τους.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα συνεχιστεί και κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να απευθύνεται για περισσότερες πληροφορίες στη Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄(2262032168 &6987181788 ). Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι πιστοποιημένο και καλύπτει τις ανάγκες ιδιωτών και επιχειρήσεων.






Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Ξανά βροχές και καταιγίδες από αύριο

Χαλάει και πάλι ο καιρός μέχρι το βράδυ της Παρασκευής
Βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας από το πρωί της Τετάρτης έως και το βράδυ της Παρασκευής προβλέπει Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Πιο αναλυτικά:

1. Την Τετάρτη (25-02-2015):

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο και πρόσκαιρα στη Μακεδονία, τη Θράκη, το Βόρειο και το Ανατολικό Αιγαίο.

Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας οι οποίες στην Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία και τη Δυτική Στερεά κατά τόπους θα είναι πυκνές.

Την Πέμπτη (26-02-2015) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σε όλη σχεδόν τη χώρα οι οποίες την Παρασκευή (27-02-2015) σταδιακά θα περιοριστούν στα ανατολικά και νοτιά.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, των χιονοπτώσεων και του παγετού.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων καταιγίδων:

Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.

Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

Να ντύνονται κατάλληλα.

Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Επίσης, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού:

Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:

Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου

Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα

Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους

Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν

Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων

Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Αν μετακινούνται πεζή :

Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας

Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση,  συνθήκες παγετού).


Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ για πόση το νερό των Δ.Ε. Θίσβης και Πλαταιών

Ανακοίνωση Δήμου Θηβαίων για το νερό των Δ.Ε. Θίσβης και Πλαταιών

Μετά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην υδροδότηση των Δημοτικών Ενοτήτων Θίσβης και Πλαταιών, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, ο Δήμος Θηβαίων προχώρησε σε συνεργασία με το Εργαστήριο Υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών σε σχετικές αναλύσεις προκειμένου να ελέγξει την ποιότητα του νερού. Τα αποτελέσματα των αναλύσεων έδειξαν ότι το νερό των εν λόγω Δημοτικών Ενοτήτων είναι ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ για πόση.

Διαβάστε Περισσότερα »

47χρονος διέρρηξε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Θηβών και συνελήφθη

Συνελήφθη 47χρονος αλλοδαπός στη Θήβα, κατηγορούμενος για κλοπή και παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα

Ο δράστης διέρρηξε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Θηβών και αφαίρεσε από το εσωτερικό του το  radio cd, τον πλοηγό – gps και ένα κινητό τηλέφωνο

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ανωτέρω προϊόντα κλοπής, καθώς και λαθραία πακέτα τσιγάρων


Συνελήφθη, χθες (23-02-2015) το μεσημέρι στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, 47χρονος υπήκοος Ρουμανίας, ο οποίος κατηγορείται για κλοπή και παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, προχθές (22-02-2015) πρώτες πρωινές ώρες, ο 47χρονος διέρρηξε Δ.Χ. λεωφορείο του ΚΤΕΛ Θηβών και αφαίρεσε από το εσωτερικό του το  radio cd, τον πλοηγό – gps και ένα κινητό τηλέφωνο.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, αστυνομικοί του οποίου, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εντόπισαν τον 47χρονο και σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

•    τα ανωτέρω προϊόντα κλοπής, τα οποία αποδόθηκαν σε νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας, καθώς και
•    (62) λαθραία πακέτα τσιγάρων, τα οποία θα σταλούν στο Τελωνείο Οινόης Βοιωτίας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.



Διαβάστε Περισσότερα »

Διέρρευσε η επιστολή Βαρουφάκη προς τους δανειστές -Ολα τα μέτρα

Η Ελλάδα απέστειλε τη λίστα με τις προτάσεις της για τις μεταρρυθμίσεις τη Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου, στις 23:15, προς τον πρόεδρο του Εurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, την οποία δημοσίευσε το Reuters. Η επιστολή του Γιάνη Βαρουφάκη ξεπερνά τις 2.500 λέξεις.

Πλέον, όλα θα κριθούν στην τηλεδιάσκεψη των ΥΠΟΙΚ του Eurogroup, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 15:00 ώρα Ελλάδος. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Reuters, η Ελλάδα δεσμεύεται να μην ακυρώσει οποιαδήποτε εν εξελίξει ή ολοκληρωμένη ιδιωτικοποίηση και να διασφαλίσει ότι οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση της «ανθρωπιστικής κρίσης» δεν θα έχουν δημοσιονομική επίπτωση, σύμφωνα με έγγραφο που περιέχει τα σχέδια μεταρρύθμισης.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή Βαρουφάκη ΕΔΩ

Οι κυριότερες προτάσεις της λίστας Βαρουφάκη όπως τις δημοσίευσε το Reuters

    Σταδιακή εφαρμογή από την κυβέρνηση του νέου πλαισίου για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με στόχο την αύξηση στο μέλλον του κατώτατου μισθού.
    Υπόσχεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ πως ο χρόνος και οι αλλαγές στον βασικό μισθό θα συναποφασιστούν με τους θεσμούς.
    Αλλαγές στο μισθολόγιο του Δημοσίου, χωρίς όμως κατάργηση του βασικού μισθού και χωρίς αύξηση του μισθολογικού κόστους.
    Κατάργηση των κινήτρων για πρόωρη συνταξιοδότηση και παράλληλα συγχώνευση των ασφαλιστικών ταμείων.
    Δέσμευση της κυβέρνησης για σεβασμό, δηλαδή τήρηση, των ιδιωτικοποιήσεων που είναι σε εξέλιξη και ταυτόχρονα νέα αξιολόγηση για τις ιδιωτικοποιήσεις για τις οποίες δεν έχουν προκηρυχθεί διαγωνισμοί.
    Προγράμματα για δωρεάν ρεύμα σε φτωχά νοικοκυριά και δωρεάν γεύματα σε άπορους.
    Μεταρρύθμιση της φορολογικής πολιτικής με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς.

Υπάρχουν ενστάσεις

Η λίστα δεν αναφέρει την αύξηση του κατώτατου μισθού από τα 580 στα 750 ευρώ, κάτι το οποίο προέβλεπε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν έγινε δεκτό από τις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, υπάρχουν και άλλα μέτρα θα οποία θα αποτελέσουν σημείο έριδος μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, όπως η κατάσχεση κατοικιών και οι 100 δόσεις στην εφορία, καθώς επίσης και τα «κόκκινα» δάνεια.

«Είναι λογικό να υπάρχουν μέτρα στη φιλοσοφία όσων επιθυμεί ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πρέπει να λάβουν υπόψη την ισορροπία του Προϋπολογισμού», δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί.

Μετά την εξέταση της λίστας των μεταρρυθμίσεων από τις Βρυξέλλες θα ακολουθήσει η υλοποίηση αυτών των μεταρρυθμίσεων μέχρι τον Απρίλιο, η οποία θα επιτρέψει να αποδεσμευθούν τα 7,2 δισ. της δόσης που απομένει να λάβει η Ελλάδα από το πρόγραμμα στήριξης.

Το mail Βαρουφάκη

Η πρώτη αντίδραση στα ιδιαίτερα σκληρά μέτρα που περιλαμβάνει η λίστα Βαρουφάκη ήρθε από τον στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Γιώργο Μουρούτη, ο οποίος κάνει λόγο για «mail Βαρουφάκη»:

«George Mouroutis ‏@gmourout.
Πρώτη φορά αριστερά! Το mail Βαρουφάκη προβλέπει (μεταξύ άλλων) την κατάργηση του χαμηλού ΦΠΑ σε νησιά, φάρμακα, ξενοδοχεία κ.λπ.».

Αλλά και ο πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης γράφει στο Twitter:

«Nikos Tsoukalis ‏@TsoukalisN.
Το mail Βαρουφάκη θα συνιστά πλέον τη βάση κάθε δημόσιας συζήτησης και αντιπαράθεσης».
Διαβάστε Περισσότερα »

Κομισιόν: Επαρκής ως βάση για συμφωνία η λίστα Βαρουφάκη

«Είμαστε ιδιαιτέρως ενθαρρυμένοι από την ισχυρή δέσμευση για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς» δήλωσε πριν λίγο πηγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Η Ελλάδα έστειλε λίστα σχεδίων οικονομικών μεταρρυθμίσεων περί τα μεσάνυκτα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δήλωσε πηγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

"Κατά την άποψη της Επιτροπής, αυτή η λίστα είναι επαρκώς περιεκτική ώστε να αποτελέσει αποδεκτό σημείο εκκίνησης για μία επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης", δήλωσε η πηγή.

"Είμαστε ιδιαιτέρως ενθαρρυμένοι από την ισχυρή δέσμευση για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς", πρόσθεσε η πηγή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγάλη απάτη με προϊόντα "μαϊμού" μέσω διαδικτύου




    Συλλήψεις σε Βόλο και Αθήνα.



Από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώθηκε ότι εξιχνιάστηκε υπόθεση εισαγωγής, κατοχής και... διάθεσης απομιμητικών προϊόντων γνωστών οίκων του εξωτερικού, τα οποία διακινούνταν μέσω του διαδικτύου.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν το Σάββατο, σε Αθήνα και Βόλο, τρεις άνδρες και μία γυναίκα, ηλικίας 35 έως 43 ετών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για πλαστογραφία, απάτη και άλλα αδικήματα, που αφορούν στη ρύθμιση της αγοράς προϊόντων, στην προστασία των σημάτων και στον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, αναλύθηκαν και διερευνήθηκαν διαδικτυακές πληροφορίες και προέκυψε ότι άγνωστα άτομα,
διακινούσαν μέσω διαδικτύου και σε ειδική κατηγορία προσώπων (δηλαδή άτομα που στοχεύουν στην αγορά επώνυμων προϊόντων σε ειδικές τιμές), επώνυμα απομιμητικά προϊόντα υψηλού κόστους ως γνήσια, μέσω διαφόρων τεχνικών.

Πώς "δούλευαν" οι δράστες

Ως προς την τακτική τους, οι δράστες δημιουργούσαν διάφορα προφίλ σε ιστοσελίδες δημοπρασιών και σε διαδικτυακές αγγελίες ειδικού τύπου και στη συνέχεια, παρουσίαζαν ως γνήσια και διέθεταν προς πώληση απομιμητικά προϊόντα, όπως είδη ένδυσης, υπόδησης, αξεσουάρ, επώνυμων εταιριών του εξωτερικού, σε ιδιαίτερα χαμηλές και ελκυστικές τιμές, παραπλανώντας έτσι τους υποψήφιους αγοραστές.

Λόγω της πρωτότυπης πρακτικής επικοινωνίας των δραστών με τους αγοραστές-θύματά τους, τα οποία πίστευαν ότι αγόραζαν γνήσια προϊόντα,
κατάφεραν να προσελκύσουν στις διάφορες ιστοσελίδες τους χιλιάδες διαδικτυακούς αγοραστές.
Αποτέλεσμα της παράνομης δράσης τους είναι οι θιγόμενες επώνυμες εταιρείες να έχουν υποστεί απώλεια εσόδων αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, αλλά και το Ελληνικό Δημόσιο να έχει σημαντική απώλεια από τη μη είσπραξη φόρων.

Όλα αυτά, τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.
Στο πλαίσιο αυτό, ακολούθησε πολύμηνη, ενδελεχής και εμπεριστατωμένη ψηφιακή-διαδικτυακή έρευνα από εξειδικευμένους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος,
οι οποίοι εντόπισαν συγκεκριμένα προφίλ χρηστών του διαδικτύου και ταυτοποίησαν την εμπλοκή των παραπάνω τεσσάρων ατόμων.

Τι βρήκαν οι αστυνομικοί

Κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έκαναν αιφνιδιαστικές έρευνες, παρουσία δικαστικών λειτουργών, στα σπίτια των δραστών, σε Αθήνα και Βόλο,
όπου εντοπίστηκαν σε αποθηκευτικούς χώρους εκατοντάδες απομιμητικά προϊόντα, υψηλού κόστους.

Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χειρόγραφες σημειώσεις, εκατοντάδες παραστατικά αποστολών δεμάτων, καθώς και ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, μαζί με τέσσερις σκληρούς δίσκους Η/Υ,
τα οποία θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.

Οι τέσσερις συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.

Διαβάστε Περισσότερα »

Κακοκαιρίας συνέχεια: Βροχές και σκόνη θα «πνίξουν» τη χώρα

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική και νοτιά νησιωτική χώρα και μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα ανατολικά και νότια, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού την Τρίτη.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

Μακεδονία, Θράκη
καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στις ανατολικές περιοχές. λίγα χιονιά στα ορεινά (πάνω από 1200 μετρά).
άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 08 έως 11 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στα νότια και από το βράδυ στο Ιόνιο.
άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και από το βράδυ στο βόρειο ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου, στην Ηπειρο 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές, αλλά και διαστήματα βελτίωσης το απόγευμα.
άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, με εξασθένηση από το μεσημέρι.
άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στις νοτιότερες περιοχές.
άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις, στα βόρεια 4 με 6 και στα νότια 7 με 8 μποφόρ με εξασθένηση.
θερμοκρασία: από 13 έως 16 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με σποραδικές βροχές, άλλα και διαστήματα βελτίωσης μετά το μεσημέρι.
άνεμοι: αρχικά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
θερμοκρασία: από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
καιρός: νεφώσεις με σποραδικές βροχές κατά περιόδους.
άνεμοι: αρχικά ασθενείς και βαθμιαία νότιοι 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 08 έως 11 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ