Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Αυτός είναι ο εγκέφαλος της σπείρας των ληστών με το πυρωμένο σίδερο


Αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του επικεφαλής της συμμορίας των ληστών που απειλούσαν και λήστευαν τα θύματά τους με πυρωμένο σίδερο.

Και η έκπληξη είναι μεγάλη. Οπως αναφέρει η κυριακάτικη Real News, πρόκειται για τον Αφταντίλ Ξανθόπουλο, 5ος ολυμπιονίκης στην πάλη στους Αγώνες στο Σίδνεϊ, με αρκετές ακόμα επιτυχίες σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, Πανευρωπαϊκούς και Μεσογειακούς Αγώνες.

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας (ΥΔΕΖΙ) συνελήφθησαν συνολικά 11 μέλη της σπείρας, 7 άνδρες και 4 γυναίκες, όλοι γεωργιανής καταγωγής. Ανάμεσα σε αυτούς και ο Ξανθόπουλος.

Γεννημένος στις 16 Νοεμβρίου 1971 στο Κιουταΐσι, ο Ξανθόπουλος βρέθηκε στην Ελλάδα το 1993. Εζησε στους Αγίους Αναργύρους, όπου τότε εγκαταστάθηκαν παλαιστές από την περιοχή του Πόντου. Σχεδόν ταυτόχρονα με την έλευσή του στην Ελλάδα άρχισε προπονήσεις με το τοπικό σωματείο, αλλά και με την εθνική ομάδα. Σύντομα άρχισε τις διεθνείς συμμετοχές του και δύο φορές κατετάγη 4ος στις βαριές κατηγορίες τόσο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 1999 όσο και στο Ευρωπαϊκό του 2000.

Προκρίθηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000, όπου έλαβε μέρος στα 97 κ. της ελευθέρας πάλης και κατέκτησε την 5η θέση. Ακολούθησε το χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2001, η 4η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελευθέρας Πάλης το 2002 στην Τεχεράνη και το χάλκινο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2005. Μετά την επιτυχία του στο Σίδνεϊ έγινε σημαιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού.

Λίγο μετά άρχισαν τα προβλήματα. Το 2001 καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε μηνών για πλαστογραφία εγγράφων ελληνοποίησης. Τον Ιούλιο του 2002 έχασε προσωρινά την υπηκοότητα, αλλά η ομοσπονδία κατάφερε να του την ξαναδώσει.

Όσον αφορά στη σπείρα των Γεωργιανών, δρούσε με τη μέθοδο των οικιακών βοηθών και των αποκλειστικών νοσοκόμων, σπέρνοντας τον τρόμο σε ανήμπορους ηλικιωμένους στην Αττική.

Ο Ξανθόπουλος είχε ως συνεργούς αποκλειστικά άτομα γεωργιανής καταγωγής. Σύχναζαν σε καταστήματα που αποτελούσαν στέκια συμπατριωτών τους. Εκεί εντόπιζαν οικιακές βοηθούς και αποκλειστικές νοσοκόμες, οι οποίες στη συνέχεια παρείχαν τις απαιτούμενες πληροφορίες για τα υποψήφια θύματα και τις οικίες τους, δηλαδή την οικονομική κατάστασή τους και τα μέτρα ασφαλείας που υπήρχαν στις οικίες.

Διαβάστε Περισσότερα »

"Συμβουλευτική Γονέων" Παρουσίαση βιβλίου στο Επιμελητήριο Βοιωτίας

 Ιωάννης Π. Θειακούλης, επίτιμος Σχολικός Σύμβουλος, πτυχιούχος της Μαρασλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας, του Παιδαγωγικού τμήματος Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών, του τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου, μετεκπαιδευμένος στο Μ.Δ.Δ.Ε. Πρώην υποδιευθυντής του Περιφερειακού Επιμορφωτικού Κέντρου Στερεάς Ελλάδας. Δίδαξε σε προγράμματα Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών, Σχολών Γονέων και Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

Εικόνες απο τη χθεσινή φωτιά σε επιχείρηση στη Θήβα


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΟΠΩΣ ΤΗ ΜΕΤΑΔΩΣΑΜΕ ΧΘΕΣ
Παρανάλωμα του πυρός έγινε χθες το απόγευμα  κατάστημα ανταλακτικών λιπαντικών στον περιφερειακό της Θήβας. Τα εύφλεκτα εμπορεύματα που υπήρχουν στο κατάστημα  συνέτειναν στην καταστροφική δράση της φωτιάς που εκδηλώθηκε για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.

Η φωτιά σβήστηκε,το μισό κτίριο σχεδόν κατεδαφίστηκε για να  σωθεί το άλλο μισό.  Αξίζει να σημειωθεί, ότι λόγω των εύφλεκτων υλικών η φωτιά δεν ήταν δυνατόν να σβήσει εύκολα και η επιχείρηση αρχικά επικεντρώθηκε στον έλεγχό της ώστε να μην επεκταθεί.

Προανάκριση διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.











Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλος οι εξετάσεις ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς

«Θεωρούμε αδιανόητο οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι έχουν ήδη πτυχίο να καλούνται να δώσουν εξετάσεις από την Αρχή», εξηγεί ο αναπληρωτής υπουργός, Τάσος Κουράκης
Τέλος οι εξετάσεις ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς διαμηνύει το υπουργείο Παιδείας, το οποίο θα παρουσιάσει σε πολυνομοσχέδιο εντός των επόμενων εβδομάδων τα κριτήρια βάσει των οποίων θα γίνουν οι μόνιμες προσλήψεις. «Θεωρούμε αδιανόητο οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι έχουν ήδη πτυχίο να καλούνται να δώσουν εξετάσεις από την Αρχή», εξηγεί το σκεπτικό της ηγεσίας ο αναπληρωτής υπουργός κ. Τάσος Κουράκης. «Αντ’ αυτού, θα υπάρχει ένα σύνολο προϋποθέσεων που θα ορίζουν τη μοριοδότηση των εκπαιδευτικών».



Σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου, το ΑΣΕΠ, παρά την κατάργηση των εξετάσεων, θα έχει ρόλο στη διαδικασία των μόνιμων προσλήψεων, η οποία πολύ πιθανόν να γίνεται υπό την αιγίδα του Συμβουλίου. Σε πρώτο στάδιο, όπως επιβεβαίωσε ο κ. Κουράκης και κατά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της ΟΛΜΕ, θα απορροφηθούν άμεσα οι επιτυχόντες του τελευταίου διαγωνισμού, ο οποίος έγινε το 2008. Πρόκειται για 500 περίπου άτομα στα οποία θα δοθεί προτεραιότητα, ενώ στη συνέχεια θα αναγνωριστεί η προϋπηρεσία των αναπληρωτών των τριών τελευταίων χρόνων.

Τα κριτήρια που θα τεθούν στο πολυνομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί πιθανότατα μέσα στον Απρίλη θα αφορούν προϋπηρεσία, προσόντα και κοινωνικά κριτήρια. Πιο συγκεκριμένα, με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες, θα περιλαμβάνονται:

• Προϋπηρεσία
• Επιτυχία σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ
• Πτυχία-μεταπτυχιακά
• Γλώσσες
• Ειδικεύσεις (παιδαγωγική επάρκεια)
• Οικογενειακή κατάσταση.

Τα παραπάνω θα τεθούν σε δημόσια διαβούλευση ώστε να συζητηθούν οι λεπτομέρειες και τυχόν προσθήκες. Το υπουργείο ικανοποιεί το αίτημα των αναπληρωτών, ενώ αντίθετα βάζει «πάγο» στα μισθολογικά αιτήματα των εκπαιδευτικών της μέσης εκπαίδευσης. Καμία μισθολογική αύξηση δεν αναμένεται, με τους καθηγητές να επισημαίνουν ότι έχουν απώλειες που φτάνουν ακόμα και το 45% των μισθών τους, ενώ το αίτημά τους για μείωση ωραρίου δεν έγινε δεκτό, λόγω των κενών που υπάρχουν στα σχολεία.

Αβεβαιότητα υπάρχει και για το τι θα γίνει με τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς του χρόνου, καθώς το υπουργείο δεν είναι έτοιμο να απαντήσει ακόμα σε πόσες μόνιμες προσλήψεις θα μπορέσει να προχωρήσει. Πάντως, η ηγεσία, όσο κι αν ήθελε να το αποφύγει, ειδικά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, όπου υπάρχει και το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα κενά, θα καταφύγει σε προσλήψεις δασκάλων μέσω ΕΣΠΑ.

Ερωτηματικά από την πλευρά κάποιων εκπροσώπων της ΟΛΜΕ υπάρχουν και για το ζήτημα της αξιολόγησης. Το υπουργείο έκανε λόγο για πάγωμα της αξιολόγησης αλλά θα γίνει... αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου, ένας ορισμός για τον οποίο ζητούν περισσότερες λεπτομέρειες οι εκπαιδευτικοί. Κάποιοι, μάλιστα, σχολίασαν ότι πρόκειται για απλή αλλαγή του ονόματος, τακτική που φαίνεται να ακολουθείται σύσσωμα από την κυβέρνηση.


Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγάλες καταστροφές στη Λιβαδόστρα-Έκκληση απο τους κατοίκους των Λεύκτρων για βοήθεια


Αυτός ...........ήταν κάποτε ο δρόμος , η τελευταία στροφή που έβγαινε στην παραλία Λιβαδόστρας. Ενημερώνουμε ότι είναι κατεστραμμένο το δίκτυο ύδρευσης καθώς και οι υποδομές και παρακαλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να βοηθήσουν αυτή την δύσκολη στιγμή. Σε όλα τα τοπικά κανάλια δεν αναφέρθηκε καθόλου η περιοχή μας ενώ ειδοποιήθηκαν τηλεφωνικά.Κάνουμε  έκκληση στην περιφέρεια Στ. Ελλάδας και στην Αντ/ρχη Κα Παπαθωμά καθώς και στον προ/νο ΕΛΓΑ Λαμίας να επισκεφθεί άμεσα την περιοχή.
Eπιστολή-Διαμαρτυρία  των κατοίκων στο Permissospress

 






Διαβάστε Περισσότερα »

Βροχερός ο καιρός σήμερα -Πού θα εκδηλωθούν καταιγίδες

Απαραίτητη θα είναι η ομπρέλα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και σήμερα, Σάββατο, καθώς στις περισσότερες περιοχές θα εκδηλωθούν βροχές.

Καταιγίδες θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες, κατά τόπους ισχυρές, στα νησιά του ανατολικού αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και το Ιόνιο.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

Μακεδονία, Θράκη
καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, λίγα χιονιά στα ορεινά και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, πρόσκαιρη βελτίωση το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
θερμοκρασία: από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι οπότε θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, λίγα χιόνια στα ορεινά.
άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
θερμοκρασία: από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου, στην Ηπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Ευβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές, λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά και τις πρωινές ώρες πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στις Σποράδες και την Ευβοια αλλά και μεγάλα διαστήματα βελτίωσης.
άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
θερμοκρασία: από 4 έως 18 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και στις ανατολικές Κυκλάδες πιθανόν σποραδικές καταιγίδες τι πρωινές ώρες.
άνεμοι: δυτικοί 6 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
θερμοκρασία: από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες, σταδιακή εξασθένηση των φαινόμενων από τις απογευματινές ώρες.
άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 στα νότια πρόσκαιρα 7 μποφόρ, στα βόρεια σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενίσουν.
θερμοκρασία: από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με μικρή πιθανότητα τοπικών βρόχων μέχρι το μεσημέρι.
άνεμοι: δυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
καιρός: νεφώσεις με βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα.
άνεμοι: βόρειων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Α.Σ. ΑΙΧΜΕΑΣ- Απολογισμός της έναρξης υποβολής δηλώσεων Ο.Σ.Δ.Ε 2015



Η αλλαγές και τα νέα δεδομένα που θέτει η νέα ΚΑΠ απαιτούν από τον Έλληνα αγρότη οργάνωση και αποτελεσματικότητα απέναντι στις νέες προκλήσεις.
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ΑΙΧΜΕΑΣ, με την εμπειρία, την εξειδίκευση του επιστημονικού προσωπικού που διαθέτει και την τεχνογνωσία στο σύνολο των αντικειμένων που απασχολούν τους παραγωγούς και κτηνοτρόφους συναδέλφους, είναι η απάντηση των αγροτών της περιοχής μας, απέναντι σε οποιαδήποτε πρόκληση. Αυτό αποδεικνύει η αθρόα προσέλευση των αγροτών της πρώην επαρχίας Λιβαδειάς , στον δικό τους συνεταιρισμό, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό ΑΙΧΜΕΑΣ , προκειμένου να ενημερωθούν, να αξιοποιήσουν επαρκώς τις δυνατότητες που δίνονται μέσα από το νέο πλαίσιο που θέτει η νέα ΚΑΠ και κυρίως να εξυπηρετηθούν αποτελεσματικά για να διαφυλάξουν την καλλιέργειά τους και να ενισχύσουν το εισόδημά τους. Χωρίς προβλήματα και όπως πρέπει, ξεκίνησε και συνεχίζεται στον Α.Σ. ΑΙΧΜΕΑΣ η υποβολή δηλώσεων Ο.Σ.Δ.Ε. 2015 και η κατάθεση των τιμολογίων για την επιστροφή Φ.Π.Α. των αγροτών του ειδικού καθεστώτος.
Καλούμε τους αγρότες της περιοχής να επικοινωνήσουν με τον συνεταιρισμό τους, τον ΑΣ ΑΙΧΜΕΑ.
Με εκτίμηση,
Α.Σ. ΑΙΧΜΕΑΣ                                              
Διαβάστε Περισσότερα »

«Διακτινίστηκε» για πάντα ο «Mr. Spock», Λέοναρντ Νίμοϊ

Tελευταία του συμβουλή :  (Γήινοι) κόψτε το κάπνισμα!
 «Έφυγε» σήμερα στα 83 του χρόνια, ο Λέοναρντ Νίμοϊ, ο ηθοποιός που ερμήνευσε έναν από τους πιο αγαπημένους ρόλους στην ιστορία των σειρών και ταινιών επιστημονικής φαντασίας Star Trek, του εξωγήινου αξιωματικού του πληρώματος του Enterprise, Mr. Spock.

Η εμβληματική φυσιογνωμία του Spock με τα χαρακτηριστικά μυτερά αυτιά, την στιβαρή και σοβαρή συνάμα προσωπικότητα, που οδήγησε αδιατάρακτα το Enterprise στις μυθικές αποστολές του στο διάστημα, υπήρξε μια από τις πιο αγαπημένες στην ιστορία των science fiction σειρών. Ο Spock προέρχονταν από τον πλανήτη Βάλκαν και χαρακτηριστική ήταν η ευχή του «Live long and prosper», με το ταυτόχρονο σήκωμα του χεριού και τον μοναδικό χαιρετισμό που δημιουργούσε με τον σχηματισμό των δαχτύλων του.

Ο Νίμοϊ, έφυγε σήμερα το πρωί στο σπίτι του στο Λος Άντζελες, σε ηλικία 83 ετών. Έπασχε από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, αποτέλεσμα του καπνίσματος, το οποίο ωστόσο είχε εγκαταλείψει πριν από τρεις δεκαετίες.

Σήμερα, ο Νίμοϊ είπε για τελευταία φορά «Beam me up Scotty»..


Διαβάστε Περισσότερα »

Μέσω διαδικτύου η θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας του ΙΚΑ




    Δεν απαιτείται η προσέλευση των ασφαλισμένων στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ προκειμένου να ανανεώσουν την ασφαλιστική ικανότητα για την περίοδο από 1/3/2015 έως 29/2/2016 και να θεωρήσουν τα βιβλιάρια υγείας, αφού όλες οι σχετικές διαδικασίες μπορούν να γίνονται από τον διαδικτυακό τόπο του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ).

Τη δυνατότητα αυτή έχουν όσοι...υπάγονται στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι (συμπεριλαμβανομένων και αυτών του τ. ΟΠΑΔ/ΤΥΔΚΥ).

Σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ επισημαίνει τα εξής:

- Η θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας και η αποστολή αυτοκόλλητων ετικετών για την ανανέωσή τους καταργήθηκε.

- Για τους άμεσα ασφαλισμένους, που έχουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις (τουλάχιστον 50 ημέρες ασφάλισης το έτος 2014), έχουμε ήδη αναγγείλει ηλεκτρονικά την ανανέωση της ασφαλιστικής τους ικανότητας στο Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων Περίθαλψης, ώστε οι πάροχοι υγείας (νοσοκομεία, κλινικές, ιατροί, διαγνωστικά κέντρα κλπ) να τους εξυπηρετούν με την επίδειξη του ατομικού βιβλιαρίου υγείας, χωρίς περαιτέρω διαδικασίες και κυρίως χωρίς να απαιτείται προσέλευσή τους στις υπηρεσίες μας.

- Τα προστατευόμενα μέλη (σύζυγοι και τέκνα έως 18 ετών) των ασφαλισμένων δικαιούχων περίθαλψης, εξυπηρετούνται από τους παρόχους υγείας χωρίς περαιτέρω διαδικασίες, έστω και αν δεν διαθέτουν Αριθμό Μητρώου Ασφαλισμένου/ ΑΜΑ (δηλ. δεν έχουν απογραφεί), αρκεί να επιδείξουν ατομικό και οικογενειακό βιβλιάριο υγείας, στο οποίο είναι καταχωρημένα.

- Για τα προστατευόμενα μέλη (συζύγους και τέκνα) των ασφαλισμένων του τ. ΟΠΑΔ / ΤΥΔΚΥ η ανανέωση της ασφαλιστικής τους ικανότητας θα αναγγελθεί στο Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων Περίθαλψης την Τρίτη 3/3/2015.

- Όλοι οι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι μπορούν να ενημερώνονται και να επιβεβαιώνουν ηλεκτρονικά ότι διαθέτουν ασφαλιστική ικανότητα από το διαδικτυακό τόπο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (www.ika.gr / Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες/ Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προς Ασφαλισμένους - Συνταξιούχους/ Ασφαλιστική Ικανότητα).

Τέλος από τον επόμενο μήνα, θα τεθεί σε λειτουργία νέα ηλεκτρονική υπηρεσία, μέσω τις οποίας θα παρέχεται δυνατότητα απογραφής (απόδοσης Αριθμού Μητρώου Ασφαλισμένου / ΑΜΑ) των προστατευόμενων μελών (συζύγων και τέκνων) που είναι καταχωρημένα σε οικογενειακά βιβλιάρια υγείας με παράλληλη απόδοση ασφαλιστικής ικανότητας (ηλεκτρονική θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας).


Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Αλιάρτου Θεσπιέων-Πλειοδοτικός διαγωνισμός για την εκμίσθωση κυλικείου


Το Ν.Π.Δ.Δ. «Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων» λαμβάνοντας υπόψη:

α) την Κ.Υ.Α.64231/Δ4 (ΦΕΚ 1003/Β/30-05-2008)

β) την υπ” αριθμ. 7/2015 απόφαση του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. «Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων» προκηρύσσει ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ με σφραγισμένες προσφορές για την εκμίσθωση του Κυλικείου: Νηπιαγωγείο – Δημοτικό Σχολείο Τοπικής Κοινότητας Μαυρομματίου Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων, Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Σχετικά αρχεία:
1) Απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου ΝΠΔΔ «Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων»
2) Προκήρυξη Διαγωνισμού 1/2015 για εκμίσθωση σχολικού κυλικείου: Νηπιαγωγείου – Δημοτικού Σχολείου Τ.Κ. Μαυρομματίου
3) Περίληψη Προκήρυξης Διαγωνισμού 1/2015 για εκμίσθωση σχολικού κυλικείου: Νηπιαγωγείου – Δημοτικού Σχολείου Τ.Κ. Μαυρομματίου
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτά είναι τα τέσσερα πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης

Τα πρώτα νομοσχέδια που θα καταθέσει η κυβέρνηση από την ερχόμενη εβδομάδα, αποκάλυψε ο Πρωθυπουργός, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο. Σύμφωνα με όσα έχει δεσμευτεί στη συμφωνία με το Eurogroup, αυτά τα μέτρα, δεν θα έχουν δημοσιονομκό κόστος.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, το πρώτο νομοσχέδιο που θα έρθει, συμβολικά, θα αφορά στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. «Έχουμε μπροστά μας τη μεγάλη μάχη και την πραγματικά μεγάλη πρόκληση: Να ξαναστήσουμε στα πόδια της μια χώρα ρημαγμένη και έναν λαό εξοντωμένο» είπε ο Πρωθυπουργός και προανήγγειλε τα μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση.

Δωρεάν ρεύμα και επιδότηση στέγασης

Το ν/σ θα περιλαμβάνει:

    Ρυθμίσεις για παροχή δωρεάν ρεύματος και σίτισης σε 300.000 νοικοκυριά
    Θα εμπεριέχεται η ρύθμιση για την εκκίνηση προγράμματος στέγασης για 30.000 δικαιούχους με επιδότηση ανά άτομο
    Ρύθμιση για περιορισμό των εξώσεων
    Άμεση ανακούφιση 3,7 εκατ. φυσικών προσώπων & πολύ μικρών, μικρών & μεσαίων επιχειρήσεων.

Προστασία κατοικίας

    Την επόμενη εβδομάδα κατατίθεται επίσης νομοθετική ρύθμιση που θα υλοποιεί τη δέσμευση της κυβέρνησης για την προστασία της πρώτης κατοικίας.
    Θα αφορά οικίες των οποίων η αντικειμενική αξία δεν υπερβαίνει τα 300.000 ευρώ

Ρυθμίσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές

Ο Αλ. Τσίπρας προανήγγειλε ότι καταθέτει νομοσχέδιο ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο.

    Ρύθμιση για τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία.
    Αρση του διαρκούς αυτοφώρου της σύλληψης, κράτησης και φυλάκισης για χρέη προς το Δημόσιο έως 50.000 ευρώ
    Επανέρχεται το καθεστώς που ίσχυε έως 31.12.2013 για τις εκθέσεις του ΣΔΟΕ, έτσι ώστε να μην αποτελούν μετά από μήνες ενδελεχούς ελέγχου, απλά δελτία πληροφοριών προς τις ΔΟΫ
    Οπως είπε επιπροσθέτως, αυτές τις μέρες για πρώτη φορά ενοποιήθηκε ηλεκτρονικά το συσσωρευμένο από χρόνια ελεγκτικό υλικό από όλες τις «λίστες» - Λαγκάρντ, Λιχτενστάιν, από εμβάσματα και ακίνητα εξωτερικού και βέβαια εκείνη της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες

ΕΡΤ

    Την επόμενη εβδομάδα, την Πέμπτη 5 Μάρτη, η κυβέρνηση προχωρά στην κατάθεση του Νομοσχεδίου για την ΕΡΤ.
    Διασφαλίζεται η λειτουργία της ΕΡΤ πάνω σε θεμέλιο δημοκρατίας με σκοπό την ποιοτική αναβάθμιση του παρεχόμενου ενημερωτικού, πολιτιστικού και ψυχαγωγικού προγράμματος
    Δεν δημιουργείται δημοσιονομική επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό και συνεπώς δεν καθίσταται αντικείμενο της υπό εξέλιξη διαπραγμάτευσης. Αντίθετα την τροφοδοτεί με το επιχείρημα της ουσιαστικής ριζοσπαστικής  μεταρρύθμισης και της καλής νομοθέτησης
    Ρυθμίζεται επαρκώς το νέο εργασιακό πλαίσιο, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις επίλυσης των δικαστηριακών εκκρεμοτήτων, με σεβασμό στον πολύμηνο αγώνα των απολυμένων, ταυτόχρονα όμως χωρίς ρεβανσισμούς προς τους εργαζόμενους που νομίμως εργάζονται στο σημερινό φορέα
    Δημιουργείται το αναγκαίο πλαίσιο επίλυσης των ζητημάτων διαδοχής, αλλά και ελέγχου των οικονομικών στοιχείων και πεπραγμένων με σκοπό την εύρυθμη και ταυτόχρονα εξορθολογισμένη λειτουργία της ΕΡΤ
    Προβλέπεται ένα απαραίτητο ετήσιο πλαίσιο ανασυγκρότησης κατά τη διάρκεια του οποίου θα επιλυθούν συνολικώς τα ζητήματα διοίκησης, λειτουργίας, οργάνωσης του προσωπικού και εκπομπής του προγράμματος, προκειμένου να μεταβούμε στη νέα εποχή της πραγματικά ανεξάρτητης και πολυφωνικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης που δεν θα επιτρέπει σε κανέναν να την καταστήσει ξανά εργαλείο πολιτικής βούλησης ή θύμα στο βωμό σκοπιμοτήτων

Ηλεκτρονική κάρτα του πολίτη

    Από την επόμενη εβδομάδα προετοιμασία για τα ηλεκτρονικά κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών αλλά και για την τεχνική προετοιμασία δημιουργίας της κάρτας του πολίτη
    Καμία δημόσια υπηρεσία να μη ζητά πληροφορίες που ήδη κατέχει άλλη δημόσια υπηρεσία

Εξεταστική για το Μνημόνιο

Την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή η πρόταση (επίσης βασική προεκλογική εξαγγελία ΣΥΡΙΖΑ) για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα Μνημόνια.

Οπως εξήγησε ο Πρωθυπουργός, η πρωτοβουλία αυτή γίνεται:

    Για να διερευνηθούν οι συνθήκες αλλά και οι πολιτικές ευθύνες όλων των παραγόντων που έπαιξαν ρόλο στη χρεοκοπία της χώρας που μας οδήγησε στον αναγκαστικό δανεισμό
    Με ευθύνη, με εντιμότητα και χωρίς κανένα ρεβανσισμό θα αναλάβουμε την πολιτική αυτή πρωτοβουλία γιατί ο ελληνικός λαός έχει δικαίωμα να μάθει την αλήθεια, γιατί είμαστε ηθικά και πολιτικά υποχρεωμένοι να αποδώσουμε δικαιοσύνη
    Το έχει ανάγκη το πολιτικό μας σύστημα που απαξιώθηκε


Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση σε ενημερωτική συζήτηση για τα δικαιώματα των γυναικών


Διαβάστε Περισσότερα »

Άλλο ένα κρούσμα εργοδοτικής αυθαιρεσίας καταγγέλθηκε στο ΣΕΠΕ Θήβας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                      

H Μy-shoe.gr «βάζει τα δυο πόδια σ’ένα παπούτσι» στους εργαζομένους της



Άλλο ένα κρούσμα εργοδοτικής αυθαιρεσίας καταγγέλθηκε στο ΣΕΠΕ Θήβας , για την επιχείρηση Ν. ΜΙΝΟΓΛΟΥ Α.Ε., το γνωστό ηλεκτρονικό κατάστημα υποδημάτων MY-SHOE.GR.

H διοίκηση της επιχείρησης, που απασχολεί περισσότερους από 30 εργαζόμενους , και αποτελεί ηγεμονική δύναμη στο χώρο των ηλεκτρονικών πωλήσεων υποδημάτων, αξιοποιεί στο έπακρο την απειλή της ανεργίας και το ξήλωμα της εργατικής νομοθεσίας εκβιάζοντας τους εργαζομένους της  να εργάζονται ατέλειωτες ώρες απλήρωτων υπερωριών.

Μάλιστα για να εξασφαλίσει και τα νώτα της από ενδεχόμενο έλεγχο – των σχεδόν ανύπαρκτων ελεγκτικών μηχανισμών – υποχρεώνει τους εργαζόμενους να υπογράφουν σε προεκτυπωμένες καταστάσεις με τις συμβατικές ώρες προσέλευσης – αναχώρησης.

            Τα παραπάνω καταγγέλθηκαν από απολυμένη εργαζόμενη της επιχείρησης στα πλαίσια εργατικής διαφοράς που συζητήθηκε σήμερα στο ΣΕΠΕ Θήβας, της οποίας η απόλυση μεθοδεύθηκε έπειτα από σχεδόν τέσσερα χρόνια εργασίας , επειδή αντέδρασε στην συνεχή πίεση για 12-14ωρη εργασία χωρίς αμοιβή – ανάλογα με τις ορέξεις της εργοδοσίας.

            Η δική μας συμπαράσταση στο δίκαιο αίτημα για καταβολή των απλήρωτων υπερωριών της είναι όχι μόνο δεδομένη , αλλά θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας όχι μόνο να δικαιωθεί , αλλά ο αγώνας και η αξιοπρέπειά της να αποκτήσουν συλλογικά – μαζικά ανυποχώρητα χαρακτηριστικά.



Στόχος ένας και μοναδικός απέναντι σε κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία :

το Δικαίωμα στην εργασία να μην οδηγεί σε εργασία ΧΩΡΙΣ Δικαιώματα.



-         Καλούμε τους εργαζόμενους της επιχείρησης να αντιδράσουν συλλογικά , αψηφώντας το φόβο και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας.

-         Κάθε εργαζόμενο , τα συνδικάτα και κάθε συλλογικότητα να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους

-         Το ΣΕΠΕ Θήβας και το ΙΚΑ Οινοφύτων να πραγματοποιήσουν άμεσα έλεγχο στην επιχείρηση προστατεύοντας τους εργαζόμενους , αλλά και την ίδια τους την υπόσταση.



Η εργοδοτική αυθαιρεσία ΔΕΝ θα περάσει.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ