Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Στο εκλογοδικείο θα κριθεί η έδρα της Ν.Δ. στη Βοιωτία




Απορριπτική ήταν η απάντηση του Εκλογοδικείου στην ένσταση του πρόεδρου του ΛΑΟΣ Γεωργίου Καρατζαφέρη και του κόμματος Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες κατά των Ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου 2014.

Παράλληλα, για τις εθνικές βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 κατατέθηκαν στο Εκλογοδικείο τρεις ενστάσεις κατά της εκλογής των βουλευτών Ευάγγελου Μπασιάκου (ΝΔ) και της Αικατερίνης Μάρκου (Ποτάμι).

Κατά του βουλευτή Βοιωτίας της Ν.Δ. Ευάγγελου Μπασιάκου, ο οποίος σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν έλαβε 3.444 σταυρούς κατατέθηκαν δύο ενστάσεις.

Η πρώτη κατατέθηκε από τον α΄ αναπληρωματικό βουλευτή του ίδιου κόμματος και της ίδιας εκλογικής περιφέρειας Γιάννη Καράμπελα με 3.401 σταυρούς. Ο κ. Καράμπελας υποστηρίζει, μεταξύ των άλλων ότι κατά την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων υπήρξαν λάθη, ενώ σε άλλα ψηφοδέλτια δεν υπάρχει η μονογραφή του δικαστικού αντιπροσώπου, με συνέπεια να είναι άκυρα.

Πιό συγκεκριμένα ο Γ. Καράμπελας ζητά να καταμετρηθούν υπέρ του 3.417 ψηφοδέλτια και στον κ. Μπασιάκο 2.763 ψηφοδέλτια,

Η δεύτερη ένσταση κατατέθηκε από τον β΄ αναπληρωματικό βουλευτή της ΝΔ Βοιωτίας Ανδρέα Κουτσούμπα ο οποίος έλαβε 3.384 σταυρούς και στρέφεται τόσο κατά του κ. Μπασιάκου, όσο και κατά του κ. Καράμπελα.
viotianet.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Καμένα Βούρλα-Μπήκαν στο ουζερί με το καλάσνικοφ μέρα μεσημέρι



Θρασύτατη ληστεία αργά το μεσημέρι στα Καμένα Βούρλα...

Όλα έγιναν στις 15:20΄ το μεσημέρι στον κεντρικό παραλιακό δρόμο των Καμένων Βούρλων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι δυο ληστές φορούσαν κουκούλες Full Face και φόρμες παραλλαγής. Ο ένας που κρατούσε πιστόλι έμεινε έξω από τη πόρτα και ο άλλος με το καλάσνικοφ μπούκαρε στο ουζερί, που βρίσκεται κοντά στο ταχυδρομείο.

Εκείνη την ώρα μέσα στο μαγαζί ήταν μόνος του ο 60χρονος ιδιοκτήτης, ο οποίος έτρωγε στην κουζίνα. Ο ληστής που μιλούσε σπαστά ελληνικά τον απείλησε με το όπλο και του ζήτησε να ανοίξει την ταμειακή, από την οποία πήρα τα 150 ευρώ που είχε μέσα.

Στη συνέχεια οι δυο ληστές έφυγαν τρέχοντας προς ένα στενό, όπου ίσως τους περίμενε κάποιος συνεργός.

Ο ιδιοκτήτης ενημέρωσε την αστυνομία που κινητοποιήθηκε άμεσα, χωρίς ωστόσο κάποιο αποτέλεσμα.



Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας στο Χωριό μας


Ο Σύλλογος Γυναικών Νεοχωρίου οι "ΕΝΝΕΑ ΜΟΥΣΕΣ" καλεί όλες τις γυναίκες του χωριού μας - και όχι μόνο - την Κυριακή 8 Μαρτίου και ώρα 19:00 στο Cafe της Ζωής. Θα τιμήσουμε παρέα την Ημέρα της Γυναίκας, όπως εμείς ξέρουμε!
  Θα μας διασκεδάσει ο Κώστας Ράπτης με τον Μ.Λειβαδίτη.
Είσοδος 10 ευρώ με πλούσιο φαγητό






Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτός είναι ο 40χρονος παιδόφιλος με το βαν -Κρίθηκε προφυλακιστέος


Στη δημοσιότητα δόθηκαν, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες 40χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη την 01.03.2015 επ’ αυτοφώρω, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τη στιγμή που είχε επιβιβάσει 13χρονο ανήλικο, σε φορτηγάκι τύπου
«Van », ιδιοκτησίας του, με σκοπό να τον αποπλανήσει.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον:

(επ.) Λεβέντο (ον.) Φίλιππο του Ιωάννη και της Λαμπρινής.

Σε βάρος του 40χρονου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα αδικήματα της απόπειρας αποπλάνησης παιδιού και της προσελκύσεως παιδιού για γενετήσιους λόγους.



Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, τρίμηνης διάρκειας, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, υπενθυμίζονται ο αριθμός 11188, το e-mail ccu@cybercrimeunit.gov.gr και η εφαρμογή (application) για smartphones, CYBERKID, όπου οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.






Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 40χρονος παιδόφιλος, που συνελήφθη στο Περιστέρι για σοβαρή υπόθεση παιδοφιλίας και αποπλάνησης ανηλίκων, μετά την απολογία του ενώπιον της 10ης τακτικής ανακρίτριας.

Ο κατηγορούμενος είναι αντιμέτωπος με κακουργηματικές και πλημμεληματικού βαθμού πράξεις, που αφορούν τα αδικήματα του βιασμού, αποπλάνησης ανηλίκου, απόπειρας αποπλάνησης ανηλίκου και απόπειρας προσέλκυσης ανηλίκου.





Από το καλοκαίρι κυκλοφορούσε ελεύθερος

Εξηγήσεις δίνει η Εισαγγελία Πρωτοδικών μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε με την υπόθεση του παιδεραστή του Περιστερίου, καθώς, ενώ εδώ και καιρό γίνεται έρευνα, αυτός συνέχιζε την αποτρόπαια δράση του, χωρίς να έχει συλληφθεί.

Κατ' αρχάς, η Εισαγγελία δηλώνει ότι ο θόρυβος που ξέσπασε είναι απόλυτος δικαιολογημένος, ωστόσο επιχειρεί να αποσείσει τις οποίες ευθύνες από πάνω της, αν και θα διενεργήσει πειθαρχική έρευνα για τυχόν ευθύνη δικαστικών υπαλλήλων στην εξέλιξη της υπόθεσης.

Συγκεκριμένα, με δελτίο Τύπου η Εισαγγελία πληροφορεί ότι στις 25 Αυγούστου πέρυσι υποβλήθηκε δικογραφία ενώπιόν της για άγνωστο δράστη για τα αδικήματα του βιασμού και της αποπλάνησης. Την ίδια κιόλας ημέρα δόθηκε παραγγελία στην Αστυνομία για έρευνα προκειμένου να αποκαλυφθεί ο δράστης.

Στις 23 Σεπτεμβρίου η δικογραφία γύρισε πίσω στην Εισαγγελία, ζητώντας παραγγελία από δικαστικό λειτουργό, δηλαδή άδεια, για να ελεγχθεί ο δράστης μέσω Facebook. Η παραγγελία εδόθη αυθημερόν. Μετά την έρευνα η δικογραφία διαβιβάστηκε και πάλι στην Εισαγγελία, χωρίς, όπως τονίζει, κάποια επισήμανση ότι πρόκειται για κατεπείγον φάκελο, όπως συνήθως συμβαίνει, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Για τον λόγο αυτό, τονίζεται στην ανακοίνωση της Αστυνομίας και με το δεδομένο ότι δεν καταχωρήθηκε ως κατεπείγουσα για να χρεωθεί απευθείας στον εισαγγελέα που τη χειριζόταν, η δικογραφία έμεινε στον σωρό μαζί με τις υπόλοιπες, ενώ επιπλέον είχε καταχωρηθεί στα κομπιούτερ ως δικογραφία με αγνώστους δράστες.

Μάλιστα σημειώνεται -εν είδει αιχμής προς την Αστυνομία- ότι σε ανάλογες περιπτώσεις, όταν δηλαδή έχει εντοπιστεί ο δράστης και κρίνεται επικίνδυνος, η δικογραφία δεν αποστέλλεται με το ταχυδρομείο αλλά παραδίδεται χέρι με χέρι στον εισαγγελέα για να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Τελικά, η επίμαχη δικογραφία μετά τη σύλληψη του δράστη ανασύρθηκε και πήρε τον δρόμο της με την ποινική δίωξη σε βάρος του κατηγορουμένου, ο οποίος είχε προλάβει να αποπλανήσει και ακόμη ένα παιδάκι...

Διαβάστε Περισσότερα »

Επιδείνωση του καιρού- Ερχονται βροχές, χιόνια, θυελλώδεις άνεμοι και σκόνη

Σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα από το πρωί της Πέμπτης (05-03-2015) και από τα βορειοδυτικά.

Συγκεκριμένα, αύριο Πέμπτη (05-03-2015) βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά θα εκδηλωθούν στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι έντονα από το μεσημέρι βαθμιαία θα επεκταθούν στην υπόλοιπη δυτική και βόρεια χώρα και την Παρασκευή (06-03-2015) θα επηρεάσουν και τις υπόλοιπες περιοχές. Παράλληλα θα πνέουν νότιοι άνεμοι που η έντασή τους θα φθάνει στα πελάγη τα 7 με 9 μποφόρ. Το Σάββατο (07-03-2015) τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική νησιωτική χώρα και από το μεσημέρι σταδιακά θα ασθενήσουν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Υποδοχή Ιερού Λειψάνου Αγίου Νικολάου του Νέου στα Βάγια


Διαβάστε Περισσότερα »

Συναγερμός για τα νέα συνθετικά ναρκωτικά


Είναι επικίνδυνα, μιμούνται την επίδραση ουσιών όπως η κάνναβη και οι αμφιεταμίνες και δεν υπόκεινται σε κανέναν έλεγχο.

Νέες ψχοδραστικές ουσίες που μιμούνται την επίδραση ναρκωτικών, αλλά δεν υπόκεινται σε διεθνή έλεγχο, κάνουν την εμφάνισή τους κάθε ημέρα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο αριθμός των «νέων ναρκωτικών» αυξάνει διαρκώς τα τελευταία χρόνια, ενώ πλέον οι σχετικές αναφορές γίνονται από κάθε γωνία του πλανήτη.

Η διεθνής Επιτροπή του ΟΗΕ για τον έλεγχο των Ναρκωτικών σημαίνει συναγερμό σχετικά με το φαινόμενο, καλώντας κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμούς να κάνουν περισσότερα για να καταπολεμήσουν τη χρήση αυτών των νέων επικίνδυνων ουσιών.

Για την Ελλάδα όμως το πρώτο βήμα είναι να ανιχνευτούν οι ουσίες από τις υπηρεσίες ώστε να μπορεί να εντοπιστεί η έκταση του προβλήματος. Σύμφωνα με τις καταγγελίες των πλέον αρμοδίων, δεν υπάρχουν πόροι για την αγορά των αντιδραστηρίων ανίχνευσης αυτών των ουσιών από το Χημείο του Κράτους…

Για άλλη μια φορά, η διεθνής επιτροπή του ΟΗΕ για τον έλεγχο των Ναρκωτικών, στην ετήσια έκθεση 2014, εστιάζει στο θέμα των νέων ψυχοδραστικών ουσιών.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση την οποία παρουσίασε χθες ο πρόεδρος του Δ.Σ του ΚΕΘΕΑ, Γεράσιμος Νοταράς και ο διευθυντής του ΚΕΘΕΑ Β. Γκιτάκος, παρουσία και του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή και της εθνικής συντονίστριας για την καταπολέμηση των ναρκωτικών Τέτας Παπουτσοπούλου – Διαμαντοπούλου, ο αριθμός των νέων ουσιών που αναφέρθηκαν από τις κυβερνήσεις συνεχίζει να αυξάνει.

Το 2014 εντοπίστηκαν 388 διαφορετικές νέες, έναντι 348 που είχαν αναφερθεί το 2013, που σημαίνει αύξηση της τάξης του 11%. Είναι κατά κύριο λόγο τεχνητές ουσίες που δεν περιλαμβάνονται στους πίνακες των τριών διεθνών συμβάσεων και επομένως δεν υπόκεινται σε έλεγχο.

Οι περισσότερες από τις ουσίες που χρησιμοποιούνται είναι συνθετικά κανναβινοειδή και συνθετικές καθινόνες, των οποίων η χρήση μιμείται τις επιδράσεις ελεγχόμενων ουσιών όπως η κάνναβη και οι αμφεταμίνες. Η Ευρώπη φαίνεται να παίζει βασικό ρόλο στο φαινόμενο, εάν αναλογιστεί κανείς ότι τουλάχιστον το ένα τέταρτο των νέων ουσιών αναφέρεται από την Ευρώπη (το 2013 είχαν κοινοποιηθεί στο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 81 νέες ουσίες).

Τα νέα ναρκωτικά πωλούνται συχνά στην αγορά ως «νόμιμα διεγερτικά» και διακινούνται από ιστοσελίδες: Οι αρμόδιες ευρωπαϊκές υπηρεσίες έχουν εντοπίσει περισσότερες από 700 ηλεκτρονικές σελίδες που δραστηριοποιούνται στη Γηραιά Ήπειρο και διαθέτουν αυτές της ουσίες.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστρέφει η ιστορική μάρκα ΙΖΟΛΑ



    Την ιστορική, ελληνική μάρκα λευκών συσκευών ΙΖΟΛΑ αναβιώνει η Γ.Ε Δημητρίου Α.Ε.Ε, μέσα από νέα, υψηλής αισθητικής και τεχνολογίας προϊόντα, εξελίσσοντας το ήδη ευρύ χαρτοφυλάκιο μαρκών που αντιπροσωπεύει στην ελληνική αγορά.


Όπως επισημαίνει η εταιρεία, οι νέες συσκευές ΙΖΟΛΑ...  συμβαδίζουν, σχεδιαστικά, με τις τάσεις της εποχής και τις ανάγκες του σύγχρονου νοικοκυριού και ταυτόχρονα προσφέρουν λύσεις στην ιδανική σχέση αξίας-τιμής.
Ήδη, διατίθενται στα καταστήματα ηλεκτρικών συσκευών οι πρώτες κουζίνες ΙΖΟΛΑ νέας εποχής, σε τρεις τύπους: εμαγιέ, κεραμικές και εντοιχιζόμενες.
«Η ΙΖΟΛΑ υπήρξε μια θρυλική μάρκα, υπόδειγμα δημιουργικότητας μέσα σε δύσκολες οικονομικές συγκυρίες και νιώθουμε υποχρεωμένοι να δώσουμε στη νέα γενιά καταναλωτών την ευκαιρία να τη γνωρίσει, να την εμπιστευτεί και να την αγαπήσει, όπως οι προηγούμενες», ανέφερε ο πρόεδρος της εταιρείας, Γιώργος Δημητρίου, σχολιάζοντας το νέο αυτό εγχείρημα.
Η ΙΖΟΛΑ ιδρύθηκε το 1930 και αποτέλεσε για τη χώρα, για πάνω από 50 χρόνια, μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες με περισσότερους από 2.500 εργαζόμενους και παραγωγή 800.000 συσκευών ετησίως.
Το 1951 παράχθηκε η πρώτη ελληνική ηλεκτρική κουζίνα ΙΖΟΛΑ και το 1952 το πρώτο ψυγείο. Από τότε και έως τα μέσα της δεκαετίας του 1990, η μάρκα κατέλαβε την πρώτη θέση στις πωλήσεις ηλεκτρικών συσκευών, ξεπερνώντας σε μερίδια αγοράς το 48%.
Η ΙΖΟΛΑ μεσουράνησε στην ελληνική αγορά ως η βιομηχανία οικιακών συσκευών που έφερε «τον πολιτισμό στο σπίτι», όπως επιβεβαίωνε το σύνθημα που την ακολουθούσε για πολλές δεκαετίες

Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκαριστικά στοιχεία για τη δράση παιδόφιλων-Τι να προσέχουν οι γονείς


Συγκλονιστικά στοιχεία για τη δράση των παιδόφιλων στο διαδίκτυο προέκυψαν από πολύμηνη έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με την κωδική ονομασία «Chat Scanning» που πραγματοποιήθηκε με άδειες των δικαστικών Αρχών, βάσει των οποίων αστυνομικοί παρουσιάζονταν στον κυβερνοχώρο ως ανήλικοι.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης εντοπίσθηκαν έξι παιδόφιλοι, εκ των οποίων 40χρονος από το Περιστέρι, που είχε παρασύρει 13χρονο αγόρι με σκοπό να ασελγήσει επάνω του, και συνελήφθη την ώρα που το έβαζε σε ειδικά διαμορφωμένο κλειστό φορτηγάκι, τύπου Van.

Επίσης, εντοπίσθηκε 33χρονος από τη Θεσσαλονίκη που -εμφανιζόμενος ως ατζέντης μοντέλων- παρέσυρε ανήλικα κορίτσια να γυρίζουν βίντεο με άσεμνες σκηνές, βίντεο τα οποία δήθεν θα προωθούσε στο εξωτερικό σε πράκτορες με αντίτιμο δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Όπως προέκυψε, πριν από τέσσερις μήνες σε βάρος του 40χρονου είχε σχηματισθεί δικογραφία για βιασμό 14χρονης, αλλά εξακολουθούσε να κυκλοφορεί ελεύθερος.

Το σημαντικότερο είναι, όμως, ότι από την αστυνομική έρευνα εντοπίσθηκε κώδικας επικοινωνίας παιδόφιλων, που κυκλοφορούσε σε εγχειρίδιο στο Ίντερνετ, και παρείχε οδηγίες για το πώς να πλησιάζουν οι παιδόφιλοι τα ανήλικα.

Για το θέμα έγιναν -πριν από λίγο- αναλυτικές ανακοινώσεις στη ΓΑΔΑ από τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, Κλεάνθη Παπαγιαννόπουλο, και τον διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταξίαρχο Μανόλη Σφακιανάκη.



Το Εγχειρίδιο Παιδόφιλων

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, δίνεται στη δημοσιότητα με σκοπό να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι γονείς ανήλικων παιδιών και όχι μόνο, «Εγχειρίδιο Παιδόφιλων», στο οποίο εμπεριέχεται «Κώδικας» της μεταξύ τους επικοινωνίας. Το εν λόγω εγχειρίδιο εντοπίστηκε στο «σκοτεινό διαδίκτυο» (Dark Web), ύστερα από πολύμηνες και στοχευμένες έρευνες εξειδικευμένων Αξιωματικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στο συγκεκριμένο εγχειρίδιο, καλύπτεται σε επτά (7) κεφάλαια ο,τιδήποτε αφορά στην παιδοφιλία, από την ψυχολογία των παιδιών μέχρι και την προετοιμασία που απαιτείται, ώστε να πραγματοποιήσει ο παιδόφιλος τις ασελγείς του πράξεις.

Περιγράφονται οι τρόποι με τους οποίους ένας παιδόφιλος μπορεί να προσεγγίσει ένα παιδί και να το αποπλανήσει, ενώ επίσης αναλύονται οι τρόποι με τους οποίους ένας παιδόφιλος μπορεί να προστατέψει τον εαυτό του, αν τυχόν αποκαλυφθεί.

Ακολουθεί σύντομη αναφορά στο περιεχόμενο κάθε κεφαλαίου:

1ο Κεφάλαιο: Παιδοφιλία (pedophilia)
Το συγκεκριμένο κεφάλαιο αναφέρει τα πάντα γύρω από την παιδοφιλία, την οποία παρουσιάζει σαν φυσικό και παρεξηγημένο σεξουαλικό προσανατολισμό.
Το κεφάλαιο χωρίζεται σε επτά ενότητες.
  • 1η ενότητα: Πρόλογος (Foreword)
  • Απόσπασμα : Η παιδεραστία είναι ένας σεξουαλικός προσανατολισμός στα ανθρώπινα είδη, που κάνει ώριμους ενήλικες, τόσο άνδρες όσο και γυναίκες, να έλκονται συναισθηματικά και σεξουαλικά από ανώριμα παιδιά.
  • 2η ενότητα: Η πηγή (The Source)
  • Απόσπασμα : Δυστυχώς, όμως, η πηγή της παιδοφιλίας είναι επιστημονικό μυστήριο. Κανένας επιστήμονας δεν είναι σε θέση να πει τι προκαλεί την παιδοφιλία με βεβαιότητα και δεν υπάρχει τρέχουσα θεωρία που μπορεί να αποδειχθεί επιστημονικά. Ούτε μπορεί να μετρηθεί ή να ανιχνευθεί με οποιονδήποτε τρόπο, χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε επιστημονική διαδικασία ή όργανο. Η παιδοφιλία υπάρχει μόνο σε μια μειονότητα του ανθρώπινου πληθυσμού, και είναι μόνο ένα από τα πολλά μυστήρια του σύμπαντος.
  • 3η ενότητα: Γνήσιοι/προσποιητοί παιδεραστές (Genuine vs. Artificial)
  • Απόσπασμα : Οι προσποιητοί παιδεραστές δεν είναι λιγότερο άξιοι από τους γνήσιους παιδεραστές, καθώς κατά τη γνώμη μου, είμαστε όλοι εδώ για τον ίδιο ακριβώς λόγο, ο οποίος είναι ένα σεξουαλικό ενδιαφέρον για τα παιδιά. Απλά το ενδιαφέρον μας για τα παιδιά προέρχεται από διαφορετικές κατευθύνσεις.
  • 4η ενότητα: Προσανατολισμοί (Orientations)
  • Απόσπασμα: Η νηπιοφιλία αφορά άτομα που ελκύονται από πολύ μικρές ηλικίες παιδιών, όπως βρέφη και νήπια εντός της ηλικίας των 1-3 ετών. Αυτή η κατηγορία είναι από τις σπανιότερες, καθώς δεν αναφέρεται σχεδόν καθόλου.
  • 5η ενότητα: Προκλήσεις (Challenges)
  • Απόσπασμα : Σε αυτή την ενότητα θα προσπαθήσουμε να σας βοηθήσουμε να χειριστείτε και να ξεπεράσετε τις πιο κοινές δυσκολίες που, κατά μέσο όρο, οι γνήσιοι παιδεραστές συναντούν στη διάρκεια της ζωής τους, έτσι ώστε να μπορείτε να οδηγήσετε τον εαυτό σας πιο εύκολα έξω από όλα τα εμπόδια που βάζει η παιδεραστία στο δρόμο μας.
  • 6η ενότητα: Έλεγχος ορμών (Urge Control)
  • Απόσπασμα: Όσοι ανησυχούν πολύ για τη σεξουαλική επιθυμία και τον έλεγχό τους, θα πρέπει να αυνανίζονται περισσότερο από το μέσο όρο για να κρατήσουν το κεφάλι τους ήσυχο και τη σεξουαλικότητα τους σε έλεγχο, ειδικά όταν είναι (τακτικά) κοντά και οικεία με τα παιδιά.
  • 7η ενότητα: Θα πρέπει να το κάνω; (Should I Do it?)
  • Απόσπασμα : Όλα θα αλλάξουν, πρώτα απ’ όλα γιατί ξαφνικά κάνεις κάτι που είναι αυστηρά κοινωνικά απαράδεκτο και παράνομο. Και, δεδομένου ότι θα υπάρχει ένας ορισμένος κίνδυνος να πιαστείς, τόσο από την κοινωνία όσο και από την αστυνομία, θα έχεις ένα ορισμένο βάρος φόβου που θα κρέμεται συνεχώς πάνω από τους ώμους σου, από τώρα και στο μέλλον.
2ο Κεφάλαιο: Παιδιά (Children)
Το συγκεκριμένο κεφάλαιο αναφέρει τα πάντα για τα παιδιά, ξεκινώντας από την σεξουαλικότητα τους και καταλήγοντας στη «χημεία» ανάμεσα σε ένα παιδί και στον παιδεραστή. Το κεφάλαιο χωρίζεται σε πέντε ενότητες:
  • 1η ενότητα: Foreword (Πρόλογος) 
  • 2η ενότητα: Sexuality (Σεξουαλικότητα) 
  • 3η ενότητα: Development (Ανάπτυξη) 
  • 4η ενότητα: Personalities (Προσωπικότητες)
  • 5η ενότητα: Chemistry (Χημεία)
3ο Κεφάλαιο: Ασφάλεια (security)
Το συγκεκριμένο κεφάλαιο πραγματεύεται πως ένας παιδόφιλος μπορεί να μείνει ασφαλής και να αποφύγει δύσκολες καταστάσεις, όπως την σύλληψή του. Το κεφάλαιο χωρίζεται σε εννιά ενότητες.
  • 1η ενότητα: Foreword (Πρόλογος) 
  • 2η ενότητα: Child love levels (Επίπεδα ασφάλειας) 
  • 3η ενότητα: Secrecy (Μυστικότητα) 
  • 4η ενότητα: Evidence (Αποδείξεις) 
  • 5η ενότητα: Environment (Περιβάλλον) 
  • 6η ενότητα: Getting Caught (Σύλληψη) 
  • 7η ενότητα: Surviving Prison (Επιζώντας στην φυλακή) 
  • 8η ενότητα: Escaping Planning (Σχέδιο απόδρασης) 
  • 9η ενότητα: Child post-trauma (Μετατραυματικό στάδιο του παιδιού)
4ο Κεφάλαιο: Εντοπισμός παιδιών (Finding children)
Το συγκεκριμένο κεφάλαιο αναφέρει τρόπους με τους οποίους ένας παιδεραστής μπορεί να πλησιάσει ένα παιδί και πως μπορεί να αναπτύξει φιλία και σχέσεις μαζί του. Το κεφάλαιο χωρίζεται σε επτά ενότητες.
  • 1η ενότητα: Foreword (Πρόλογος) 
  • 2η ενότητα: Single moms (Ανύπαντρες μητέρες) 
  • 3η ενότητα: Schools (Σχολεία) 
  • 4η ενότητα: Kiddie magnets («Μαγνήτες» παιδιών) 
  • 5 η ενότητα: Babysitting and scouting (Babysitting και προκοπισμός) 
  • 6η ενότητα: Hunting season («Εποχή κυνηγιού») 
  • 7η ενότητα: Befriending children (Ενεργώντας σαν φίλος των παιδιών)
Το 5ο κεφάλαιο αναφέρεται στην 6η ενότητα του 4ου κεφαλαίου (Hunting season/«Εποχή κυνηγιού»)
6ο Κεφάλαιο: Σεξουαλικές επαφές με παιδιά (Sex with kids)
Το συγκεκριμένο κεφάλαιο αναφέρει λεπτομέρειες για το πως ένας παιδόφιλος μπορεί να αποπλανήσει και να έρθει σε σεξουαλική επαφή με παιδιά. Το κεφάλαιο χωρίζεται σε πέντε ενότητες.
  • 1η ενότητα: Preparations (Προετοιμασίες)
  • 2η ενότητα: Babies and Toddlers (Μωρά και νήπια) 
  • 3η ενότητα: Children (Παιδιά) 
  • 4η ενότητα: Adolescents (Έφηβοι) 
  • 5η ενότητα: Penetration Training (Εξάσκηση διείσδυσης)
Το 7ο κεφάλαιο αναφέρεται στην 5η ενότητα του 6ου κεφαλαίου (Penetration Training) και μαθαίνει στον παιδόφιλο πως θα πραγματοποιήσει τις ασελγείς του πράξεις.
Ακολουθούν σύμβολα που χρησιμοποιούν οι παιδόφιλοι για να αναγνωρίζουν μεταξύ τους, τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις:
Το συγκεκριμένο σύμβολο αναφέρεται στους παιδόφιλους που προτιμούν μικρά αγόρια.
Το συγκεκριμένο σύμβολο αναφέρεται στους παιδόφιλους που προτιμούν μικρά κορίτσια.
Το συγκεκριμένο σύμβολο αναφέρεται γενικά στους παιδόφιλους.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
  • Τηλεφωνικά: 111 88 
  • Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr 
  • Μέσω της καινοτόμου εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERKID
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιδότηση ενοικίου σε 30.000 νοικοκυριά - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι


Η κυβέρνηση προωθεί ρυθμίσεις για ηλεκτροδότηση, στέγαση και σίτιση νοικοκυριών που ζουν σε συνθήκες φτώχειας. Προτεραιότητα θα δοθεί σε οικογένειες με παιδιά και ανέργους που δεν έχουν πρόσβαση στα τρία βασικά αγαθά.

Ο γενικός κανόνας είναι όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας "ΤΟ ΕΘΝΟΣ" να δοθεί προτεραιότητα στις οικογένειες με ανήλικα παιδιά , στους ανέργους, στους ενοικιαστές που απειλούνται με έξωση και σε οικογένειες που το εισόδημά τους δεν τους επιτρέπει την πρόσβαση στα τρία βασικά αγαθά (ηλεκτρικό ρεύμα, τροφή, στέγη)

Ηλεκτροδότηση

Το νομοσχέδιο προβλέπει την επανασύνδεση στο δίκτυο παροχής ηλεκτρικού ρεύματος των νοικοκυριών που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και των οποίων η σύνδεση έχει διακοπεί λόγω οφειλών.

Η επανασύνδεση προβλέπεται  να αφορά κύριες κατοικίες και θα γίνεται ατελώς, χωρίς καμία επιβάρυνση, ενώ η ρύθμιση  προβλέπει και τη δωρεάν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος έως 300 κιλοβατώρες μηνιαίως έως το τέλος του 2015. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς ειδικών η παροχή των 300kwh καλύπτει τις ανάγκες, καθώς μια μέση κατανάλωση κυμαίνεται γύρω στις 1.200-1.400 kWh το 4μηνο. Ο οφειλές διαγράφονται. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης όλα τα νοικοκυριά που ζουν σήμερα με κομμένο ρεύμα θα επωφεληθούν άμεσα από το μέτρο. Το σχέδιο νόμου κάνει λόγο για παροχές ηλεκτρικού που διεκόπησαν μέχρι και τις 31/01/2015 λόγω οφειλών. Ωστόσο μένει να διευκρινιστεί ένα ασαφές πεδίο, που αφορά στο τι ακριβώς θα γίνει με τα νοικοκυριά που έχουν ενταχθεί θα γίνει με τα νοικοκυριά που έχουν ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο (υπολογίζονται σε 650.000), καθώς αυτά προστατεύονται από τη διακοπή της παροχής. Σημειώνεται επίσης πως οι αρχές αυτές δεν συνυπολογίζονται ως προς την πλήρωση προϋποθέσεων λήψης οποιασδήποτε άλλης παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα που χορηγείται βάσει εισοδηματικών κριτηρίων.

Σίτιση

Επίδομα σε 300.000 δικαιούχους

Για το 2015 χορηγείται επιδότηση σίτισηςς σε έως 300.000 φυσικά πρόσωπα που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας για την προμήθεια βασικών ειδών διατροφής και διαβίωσης.Το επίδομα θα δίνεται με τη μορφή κουπονιών ή ηλεκτρονικού μέσου προμήθειας αυτών τωνειδών. Το ύψος του θα κυμαίνεται ανάλογα με τον αριθμό των μελών τηςοικογένειας για αγορά προιόντων από επιχειρήσεις πουθυα θελήσουν να συτνεργαστούν. Υπολογίζεται ότι το συγκεκριμένο προόγραμμα θα λειτουρηγήσει και ως τόνωση των τοπικών αγορών, αφού θα μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτό επιχειρήσεις κάθε μεγέθους που το επιθυμούν. Για η χορήγηση της επιδότησης σίτισης θα λαμβάνεται υπόψη το σύνολο των εισοδημάτων των δικαιούχων από κάθε πηγή

Επιδότηση ενοικίου

Το νομοσχέδιο προβλέπει χορήγηση επιδόματος ενοικίου σε έως 30.00 νοικοκυριά που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και δεν έχουν δυνατότητα στέγασης σε ίδιο ακίνητο εντός της περιφέρειας όπου κατοικούν. Η παροχή χορηγείται για το 2015, με ενδεχόμενη παράταση και για το 2016. Αφορά νέες μισθώσεις ή ανανεώσεις υφιστάμενων μισθώσεων με νέους όρους και θα χορηγείται απευθείας στον ιδιοκτήτη του ακινήτου. Η επιδότηση δεν υπερβαίνει τα 70 ευρώ τον μήνα ανά άτομο και τα 220 ευρώ τον μήνα ανά πολυμελή οικογένεια συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Για να δοθεί απαιτούνται η θεώρηση του μισθωτηρίου συμβολαίου και η φορολογική ενημερότητα των ιδιοκτητών. Η επιδότηση δεν θα αποτελεί φορολογούμενο εισόδημα για τον ιδιοκτήτη του ακίνητου δεν θα μπορεί να κατασχεθεί για χρέη του προς πιστωτικά ιδρύματα, δεν υπόκειται σε οιουδήποτε είδους κρατήσεις, δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή του ΕΚΑΣ ή άλλης παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα. Αντίθετα, το ποσό της επιδότησης δεν μπορεί να καλύπτει συμψηφιζόμενο, βεβαιωμένες οφειλές του προς τη ΔΟΥ και ασφαλιστικούς οργανισμούς
 prosongr

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΛΓΑ:Υπολογίστε online την εισφορά σας για το ασφαλιστικό έτος 2015




Επιλέξτε το Νομό και τη Καλλιέργεια του αγροτεμαχίου σας και εισάγετε τα Στρέμματα. Επιλέξτε το Είδος της εκτροφής σας και εισάγετε τον Αριθμό Ζώων.
Αναλυτικά πατήστε:ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοιξιάτικη ζέστη με τον υδράργυρο στους 18 βαθμούς

Γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Νεφώσεις από το απόγευμα στα δυτικά με τοπικές βροχές τη νύχτα στα βορειοδυτικά.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

Μακεδονία, Θράκη
καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες κυρίως από το βράδυ στα δυτικά.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.
θερμοκρασία: από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: τοπικές νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα θα αυξηθούν και τη νύχτα στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν βροχές, τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 05 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.
θερμοκρασία: από 04 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: γενικά αίθριος, λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: γενικά αίθριος.
άνεμοι: στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
θερμοκρασία: από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
καιρός: γενικά αίθριος, πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
ανέμου: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.
θερμοκρασία: από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
καιρός: γενικά αίθριος, τοπικές νεφώσεις από το βράδυ.
άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.
θερμοκρασία: από 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Το πόρισμα των Γερμανικών επανορθώσεων ζήτησε ο Γιάννης Σταθάς

Προς τον  Υπουργό Εξωτερικών

Θέμα: Πόρισμα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις και κατοχικό δάνειο.
Στην ομιλία του στην συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της 25ης Φεβρουαρίου 2014, ο τότε Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι ομάδα εργασίας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους μετά από πολύμηνη συστηματική εργασία συνέταξε και υπέβαλε το πόρισμα επί του ζητήματος των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων  και του κατοχικού δανείου.
Αιτούμαι την κατάθεση του συνόλου του πορίσματος της ομάδας εργασίας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για την έρευνα επί του ζητήματος των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων  και του κατοχικού δανείου.

Ο αιτών βουλευτής
Σταθάς Γιάννης

Διαβάστε Περισσότερα »

Ερώτηση Μπασιάκου στη Βουλή για ζημιές απο βροχοπτώσεις


ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ


ΓΙΑ : Τους Υπουργούς
•    Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
•    Παραγωγικής Ανασυγκρότησης ,Περιβάλλοντος και  Ενέργειας


ΘΕΜΑ: Αποκατάσταση ζημιών από έντονα καιρικά φαινόμενα της 27ης και 28ης Φεβρουαρίου 2015 σε περιοχές του Δήμου Θηβαίων.
Οι έντονες βροχοπτώσεις της 27ης και 28ης Φεβρουαρίου 2015 προκάλεσαν μεγάλες ζημιές:
1.    σε καλλιέργειες χιλιάδων στρεμμάτων που πλημμύρισαν , κυρίως της Θήβας, των Βαγίων (Βαρικό κ.λ.π.) , του Μελισσοχωρίου, του Καπαρελλίου, των Πλαταιών και των Λεύκτρων,
2.    σε δίκτυα ύδρευσης , όπως κανάλι Μόρνου, Λειβαδόστρας Λεύκτρων , Αγίου Βασιλείου Καπαρελλίου, και
3.    σε οδικό δίκτυο και παραλία Λειβαδόστρας , Αγίου Βασιλείου, Καλαμακίου Καπαρελλίου.

(Επισυνάπτεται σχετικό ενημερωτικό σημείωμα Δήμου Θηβαίων )

Κατόπιν αυτών
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ. Υπουργοί

Ποιες οι ενέργειες τους για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών και αποζημιώσεις σε αγρότες ( από ΕΛΓΑ) και υποδομές;


Αθήνα, 3/3/2015
Ο ερωτών Βουλευτής



ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν είναι η Μαντόνα ...είναι ο Μαραντόνα


    Σοκαριστική αλλαγή του Μαραντόνα μετά την πλαστική!

Κι ενώ προσδοκούσε ένα καλύτερο αποτέλεσμα, οι πλαστικές επεμβάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο πάλαι ποτέ αστέρας του ποδοσφαίρου, Ντιέγκο Μαραντόνα, μάλλον απέτυχαν...
Τα.. αποτυχημένα λίφτινγκ του Αργεντινού πρώην άσου δεν πέρασαν απαρατήρητα από τη γερμανική Bild, η οποία σε δημοσίευμά της αναφέρει ότι «οι πλαστικές επεμβάσεις τον δείχνουν... Μαμα-ντόνα».
O 54χρονος βετεράνος ποδοσφαιριστής μέσα στο Φεβρουάριο υποβλήθηκε σε αισθητικές επεμβάσεις, αλλά όταν εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή η εικόνα του σόκαρε, καθώς τα χαρακτηριστικά του ήταν αλλοιωμένα και πιο... θηλυκά.
Κάτι που μάλλον, δεν τον άφησε ικανοποιημένο...
Διαβάστε Περισσότερα »

Επίσκεψη κλιμακίου ΕΛΓΑ στις πληγείσες περιοχές απο τις πλημμύρες

 Επίσκεψη κλιμακίου ΕΛΓΑ στις πληγείσες από τις πλημμύρες της 27 & 28 Φεβρουαρίου περιοχές
Κλιμάκιο γεωπόνων του ΕΛΓΑ αποτελούμενο από την Προϊσταμένη του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Λαμίας Κας Κουρουνάκου μαζί με την αρμόδια επόπτρια του νομού Βοιωτίας και σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Τ.Κ. Λεύκτρων και γεωπόνο κο Τσαραμπάρη Χαρ επισκέφτηκαν τις πληγείσες από τις πλημμύρες της 27 & 28 Φεβρουαρίου περιοχές ώστε να έχουν μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης. Εν συνεχεία οι ανταποκριτές του ΕΛΓΑ θα δεχθούν τις δηλώσεις ζημιάς ώστε να προχωρήσει η διαδικασία των ​εκτιμήσεων.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ