Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Οι 5 μεγαλύτεροι κίνδυνοι για το 2015



    Η πτώση της τιμής του πετρελαίου, η βία στην Μέση Ανατολή είναι μερικά από τα γεγονότα που αναμένεται να συνεχίσουν να επηρεάζουν αρνητικά την ανθρωπότητα αλλά και την οικονομία και το 2015.
Η πολυεθνική... εταιρεία Aon Plc η οποία εξειδικεύεται στη διαχείριση κινδύνων, εξέδωσε σήμερα έναν ετήσιο Χάρτη με τους πολιτικούς κινδύνους προκειμένου να δώσει απαντήσεις στους πελάτες της οι οποίοι αναζητούν πολυτελή καταφύγια για να δημιουργήσουν τις επιχειρήσεις τους.

Η Aon και ο ερευνητικός της εταίρος Roubini Global Economics, η οποία ιδρύθηκε από τον οικονομολόγο Nouriel Roubini, αξιολογεί κάθε έθνος βάση εννέα κινδύνων. Η έκθεση εξετάζει την ανάπτυξη μόνο των εθνών που αποτελούν μέλη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).
Ρωσία

Οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου και οι διεθνείς κυρώσεις που της επεβλήθησαν και απορρέουν από τη σύγκρουση στην Ουκρανία έχουν αφήσει τα σημάδια τους στη ρωσική οικονομία. Η δολοφονία την περασμένη εβδομάδα του Boris Nemtsov, αν και δεν λήφθηκε υπόψη στην έκθεση, αποτελεί έναν σκοτεινό οιωνό ο οποίος αναμένεται να επιδεινώσει τις εσωτερικές πολιτικές εντάσεις.

Η αστάθεια που επικρατεί στην Ρωσίας αναμένεται να «συνεχίσει να ρίχνει σκιά πάνω από την περιοχή» σύμφωνα με την έκθεση με τους ερευνητές να πιστεύουν ότι «ένα πιθανό πάγωμα των συγκρούσεων και η συνέχιση των κυρώσεων» στην Ουκρανία, δεν θα επιλυθούν τους επόμενους μήνες.

Πετρέλαιο και άλλα εμπορεύματα

Η Ρωσία, η Βενεζουέλα και το Ιράν έχουν αποσπάσει μεγάλο μέρος της προσοχής, ενώ έχουν τιμωρηθεί παράλληλα εξαιτίας της αφθονίας του πετρελαίου.
Αυτό αποτελεί επίσης πρόβλημα για τις μικρότερες δυνάμεις, όπως το Ουζμπεκιστάν και το Τουρκμενιστάν, του οποίου το εύθραυστη ξένο νόμισμα συναλλάγματος και οι πολιτικές των κεφαλαίων τους αφήνουν ευάλωτους σε εμπορικές αναταράξεις.
Συγκρούσεις και βία
Η φρίκη του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ, και η Boko Haram στη Νιγηρία, αποτελούν κορυφαίες απειλές για την περιφερειακή σταθερότητα σύμφωνα με την έκθεση. Τα πορώδη σύνορα και ανώριμα πολιτικά καθεστώτα σε μέρη της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής κάνουν τα έθνη επιρρεπή στη βία.

Επιτόκια
Ακόμα και οι μέτριες αυξήσεις στα επιτόκια από την Fed θα εντείνουν τον παγκόσμιο ανταγωνισμό για τα κεφάλαια και θα τον καταστήσουν δαπανηρό για την εξυπηρέτηση του εξωτερικού χρέους.
Η Μέση Ανατολή και η Βόρεια Αφρική
Χώρες όπως η Αίγυπτος, η Τυνησία, το Μαρόκο θα πρέπει να δουν μια ώθηση από την πτώση των τιμών του πετρελαίου. Ωστόσο, και οι τρεις χώρες, αντιμετωπίζουν ακόμα υψηλούς κινδύνους εξαιτίας των κενών εξουσίας που υπάρχουν στο Ιράκ, τη Λιβύη και τη Συρία.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ερευνα: Ποιές συσκευές φουσκώνουν τον λογαριασμό του ρεύματος

Μύθους και αλήθειες σχετικά με το τι φουσκώνει τους λογαριασμούς τους ηλεκτρικού ρεύματος, αποκαλύπτει έρευνα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για το ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο με τίτλο: «Αντίστροφη μέτρηση για κατοικίες χαμηλού άνθρακα – Countdown to Low Carbon Homes», που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων «Eracobuild» της ΕΕ, καταγράφοντας τις καλές πρακτικές για μια πετυχημένη ενεργειακή αναβάθμιση.

Μείωση εξόδων θέρμανσης μέχρι 65%

Για τη διεξαγωγή της έρευνας στην Ελλάδα επιλέχθηκαν 20 κατοικίες στη Θεσσαλονίκη, που έχουν ήδη κάνει κάποια ενεργειακή αναβάθμιση πρόσφατα και καταγράφηκε η εμπειρία των κατοίκων τους και οι επιπτώσεις στις συνθήκες διαβίωσής τους. Παράλληλα, επιλέχθηκαν άλλες 20 κατοικίες στη Θεσσαλονίκη που επιθυμούν να κάνουν ενεργειακή αναβάθμιση, στο άμεσο μέλλον.

Και στις 40 επιλεγμένες κατοικίες (διαφόρων τυπολογιών, παλαιότητας και σε περιοχές με διαφορετικά κλιματολογικά χαρακτηριστικά) εγκαταστάθηκε ένα έξυπνο φιλικό σύστημα παρακολούθησης της ηλεκτρικής ενεργειακής κατανάλωσης, το οποίο κατέγραφε σε 24ωρη βάση την ενεργειακή τους συμπεριφορά.

Όλες οι κατοικίες που αναβαθμίστηκαν ενεργειακά είχαν σημαντική διαφορά στα έξοδα θέρμανσής τους, τα οποία μειώθηκαν μέχρι και 65%. Ιδιαίτερα σημαντικές ήταν οι μεταβολές στην ποιότητα των εσωτερικών συνθηκών, είτε λόγω ηχομόνωσης στην περίπτωση αλλαγής κουφωμάτων, είτε λόγω θερμομόνωσης με ουσιαστική θερμική προστασία και αυξημένη άνεση του χώρου τους καλοκαιρινούς μήνες.

Αντίστοιχα στην περίπτωση των 20 κατοικιών που σχεδιάζεται να αναβαθμιστούν ενεργειακά διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια εξοικονόμησης ενέργειας, που σε κάθε περίπτωση είναι μεγαλύτερα από 15% και φθάνουν μέχρι 75%.

Άστοχες παρεμβάσεις λόγω άγνοιας

«Προσδιορίσαμε τις καλές πρακτικές που μπορεί να εφαρμόσει ο ιδιοκτήτης ενός σπιτιού, για μία πετυχημένη ενεργειακή αναβάθμιση, βγάλαμε όμως και συμπεράσματα που δεν τα περιμέναμε στο βαθμό που τα διαπιστώσαμε», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επιστημονικός υπεύθυνος του έργου, αν. καθηγητής του Εργαστηρίου Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ, Γρηγόρης Παπαγιάννης.

Όπως εξηγεί, συχνά παρατηρούνται αστοχίες ως προς το επιθυμητό αποτέλεσμα της ενεργειακής αναβάθμισης ενός σπιτιού και αυτό οφείλεται εν μέρει σε λανθασμένη αξιολόγηση των παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν, αφετέρου στην υποτίμηση μία σειράς παραγόντων, που συμβάλλουν στην αυξημένη ενεργειακή κατανάλωση.

«Η εξωτερική θερμομόνωση μίας κατοικίας είναι η παρέμβαση που μπορεί να οδηγήσει στη μεγαλύτερη εξοικονόμηση και όμως οι ιδιοκτήτες κατά κανόνα επιλέγουν ως προτεραιότητα να αλλάξουν κουφώματα, μάλλον γιατί η αλλαγή αυτή είναι πιο ορατή στο μάτι», αναφέρει ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ο καθηγητής, προτρέποντας όσους σχεδιάζουν να αναβαθμίσουν ενεργειακά το σπίτι τους να συμβουλευτούν κάποιον ειδικό μηχανικό, για να τους καθοδηγήσει.

«Πριν τα κουφώματα αλλάξτε ψυγείο»

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία που ανέδειξε η επεξεργασία των μετρήσεων στις 40 κατοικίες, είναι η αποφυγή της σπατάλης ηλεκτρικής ενέργειας που μπορεί να επιτευχθεί με την αντικατάσταση παλιών ηλεκτρικών συσκευών. “Ίσως κάποιος δεν το συνειδητοποιεί, αλλά τα παλιά ψυγεία, μπορεί να μη χαλάνε εύκολα, αλλά λειτουργούν ολόκληρο το 24ωρο και είναι εξαιρετικά ενεργοβόρα”, σημειώνει ο κ. Παπαγιάννης, προσθέτοντας ότι μετρήθηκε πως η αντικατάσταση ψυγείου δύναται να αποσβεστεί σε διάστημα μόλις δύο ετών.

Γενικότερα, όπως εξηγεί ο καθηγητής, η επιλογή ηλεκτρικών συσκευών ανώτερης ενεργειακής κλάσης περιορίζει αισθητά την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος. Μάλιστα, όπως προσθέτει, ακόμα και οι ίδιοι οι κατασκευαστές ηλεκτρικών συσκευών τείνουν να περιορίζουν την ισχύ που έχουν τα νεότερα μοντέλα, ιδίως στις ηλεκτρικές σκούπες, καθώς τα τελευταία χρόνια κυκλοφορούσαν μοντέλα χιλιάδων watt.

Μην υποτιμάτε το πιστολάκι ή το tablet

Το πιστολάκι είναι μία από τις πλέον ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές, πιο ενεργοβόρα ακόμη και από το σίδερο, αποκάλυψαν οι μετρήσεις στις 40 κατοικίες. “Ήταν από τις μετρήσεις που εξέπληξαν τους ιδιοκτήτες”, σύμφωνα με τον κ.Παπαγιάννη. Επίσης, επιβεβαιώθηκε η σπατάλη ρεύματος που προκαλείται από τις συσκευές, οι οποίες βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής (stand-by), όπως τηλεοράσεις και υπολογιστές, ή αφήνονται για ώρες σε κατάσταση φόρτισης (tablets, κινητά κ.λπ.)

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα παρουσιαστούν αναλυτικά αύριο (17.00- 20.00) στο ΚΕ.Δ.Ε.Α. του ΑΠΘ.


Διαβάστε Περισσότερα »

'Έφαγαν" τον δικό μας Παναγιώτη Στάθη-Το παρασκήνιο για τη «σφαγή» των στρατηγών της ΕΛ.ΑΣ.

Οι πρώτες κρίσεις Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. επί... ΣΥΡΙΖΑ, είχαν έντονο τον χαρακτήρα της νέας διακυβέρνησης με στοιχεία πολιτικών «γραμματίων» σε πολλές περιπτώσεις ευαρέσκειας προς τους κυβερνητικούς εταίρους των ΑΝ.ΕΛ..  Παράλληλα, αποτέλεσε και ευκαιρία για τις εσωτερικές «σφαγές» ανάμεσα στις κλίκες αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.
Ο κ. Στάθης, που στο παρελθόν για πολλά χρόνια είχε διατελέσει και διοικητής των «Αδιάφθορων» του Σώματος, ήταν κατά γενική παραδοχή ένας από τους ικανότερους αξιωματικούς που διέθετε η ΕΛΑΣ, με περγαμηνές, επιτυχίες στη διάρκεια της θητείας του αλλά και προοπτικές.

Η απόφαση για την αποστρατεία του όπως είναι φυσικό προκάλεσε μεγάλο «σούσουρο» τόσο στο μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη, όσο και σε εκείνο της λεωφόρου Αλεξάνδρας με πολλούς από τους «ψιθυριστές» των διαδρόμων να αποδίδουν το γεγονός ότι η συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Κρίσεων διήρκεσε 12 ολόκληρες ώρες στις πολιτικές παρεμβάσεις που υπήρχαν προκειμένου ο Παναγιώτης Στάθης να οδηγηθεί στην έξοδο.

Η υπόθεση της καταγγελίας απόπειρας χρηματισμού του Παύλου Χαϊκάλη, «έφαγε» τον διοικητή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής Ταξίαρχο Παναγιώτη Στάθη, στον οποίο ο βουλευτής και ο αρχηγός του κόμματός του απέδιδαν «διαρροή» στον συγκεκριμένο αξιωματικό.

Σε χθεσινό tweet ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ανέφερε ότι ο αξιωματικός που εμπλέκεται στην υπόθεση Χαϊκάλη ενέχεται και στο «στήσιμο» της διαταγής για τους παράνομους μετανάστες. Όλοι νόμιζαν ότι αναφέρεται στον υποστράτηγο Γιώργο Νίτσα, ο οποίος υπέγραφε τη συγκεκριμένη διαταγή, ωστόσο ο υπουργός «στόχευε» αλλού και αφορούσε το πρόσωπο του διοικητή της Ασφάλειας Αττικής.
Να θυμήσουμε ότι ο Παναγιώτης Στάθης κατάγεται απο το Νεοχώρι Βοιωτίας.
Φυσικά και ο υποστράτηγος της επίμαχης διαταγής κ. Νίτσας πήρε την «άγουσα» για την αποστρατεία. Τον ίδιο «δρόμο» της σύνταξης πήραν ο διοικητής της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής κ. Γιάννης Φραγκίσκος, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Κωνσταντίνος Τρομπούκης αλλά και ο Διευθυντής Αστυνομίας Ιωαννίνων κ. Ανδρέας Παπιγκιώτης που πρόσφατα ασχολήθηκαν με την υπόθεση εξαφάνισης του φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη.
«Έφαγαν» 14 Στρατηγούς και 20 Ταξίαρχους

Ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., επί των υπουργών Ν. Δένδια, Β. Κικίλια και τώρα Γιάννη Πανούση, κ. Δημήτρης Τσακνάκης, μαζί με τον υπαρχηγό και τον επιτελάρχη του σώματος προήγαγαν στο βαθμό του Αντιστρατήγου, τους Δημήτρη Σοφιό και Κωνσταντίνο Μιχαιρίνα. Έκρινε διατηρητέους τους: ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟ Ιωάννη, ΚΑΡΑΪΤΣΗ Γεώργιο, ΓΕΩΡΓΑΤΖΗ Δημήτριο, ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟ Αριστείδη, ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχαήλ.

«Τερμάτισε» την θητεία των: ΧΟΝΔΡΟ Βάϊο, ΣΑΛΑΜΑΓΚΑ Γεώργιο, ΤΖΟΪΤΗ Αλκιβιάδη, ΝΙΤΣΑ Γεώργιο, ΤΣΟΥΚΝΑΔΗ Ιωακείμ, ΠΑΖΑΡΛΗ Αθηναγόρα, ΑΛΕΙΦΕΡΗ Παναγιώτη, ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟ Βασίλειο, ΤΡΟΜΠΟΥΚΗ Κωνσταντίνο, ΖΑΓΚΑ Δημήτριο, ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ Βασίλειο, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Αθανάσιο, ΣΟΥΓΛΙΕΡΗ Γεώργιο, ΖΑΦΕΙΡΗ Πλάτωνα – Υγειονομικό (όριο ηλικίας).

Στον βαθμό του υποστρατήγου προήχθησαν 17 ταξίαρχοι, 34 ταξίαρχοι παρέμειναν στον βαθμό τους και 20 «κόπηκαν».     
Τοποθετήσεις Στρατηγών

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των υποστρατήγων της ΕΛ.ΑΣ. ως εξής:

    ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης, από Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας/ Α.Ε.Α. στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής
    ΚΑΡΑΪΤΣΗΣ Γεώργιος, από Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου.
    ΓΕΩΡΓΑΤΖΗΣ Δημήτριος, από Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α. στον Κλάδο Ασφάλειας/Α.Ε.Α    ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Αριστείδης, από Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδος    ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗΣ Μιχαήλ, στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, όπου υπηρετεί
     ΝΙΚΗΤΑΚΗΣ Φώτιος, από Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας στη Γενική Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων    ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος, από Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας, στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου    ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ Ζαχαρούλα, από Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας/Α.Ε.Α. στον Κλάδο Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων/Α.Ε.Α,
    ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Δημήτριος, από Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών/Α.Ε.Α.
    ΜΙΖΗ Σταματίνα, από Σχολή Μετεκπαίδευσης - Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας στην Αστυνομική Ακαδημία
    ΜΠΑΚΑΣ Αντώνιος, στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί
    ΜΩΫΣΙΔΗΣ Βασίλειος, από Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης
    ΔΡΑΓΑΤΑΚΗΣ Χρήστος, από Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής στον Κλάδο Τάξης/Α.Ε.Α.
    ΚΩΤΣΑΚΗΣ Γεώργιος, από Διεύθυνση Οικονομικών/Α.Ε.Α. στον Κλάδο Οικονομικοτεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής/Α.Ε.Α.    ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ Εμμανουήλ, στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί
    ΣΚΑΝΔΑΛΑΚΗΣ Γεώργιος, από Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου
    ΜΠΑΝΤΟΥΒΑΚΗΣ Νικόλαος, από Διεύθυνση Αστυνομίας Ημαθίας στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας
    ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Αλκιβιάδης, από Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής
     ΔΗΜΟΥ Δημήτριος, από Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/ Α.Ε.Α.    ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Ανδρέας, από Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδος στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδος
    [ΥΓ.] ΜΑΛΕΒΙΤΗΣ Ηλίας, στη Διεύθυνση Υγειονομικού/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
    [Ε.Κ.] ΜΗΝΙΑΤΗ Πηνελόπη, στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί.

Η «σφαγή» των Ταξιάρχων

Μετά την κρίση των Υποστρατήγων συνεχίστηκαν οι κρίσεις των Ταξιάρχων της Ελληνικής Αστυνομίας από το Ανώτατο Συμβούλιο του Σώματος, το οποίο έκρινε προακτέους στο βαθμό του υποστρατήγου του παρακάτω 17 Ταξιάρχους: ΝΙΚΗΤΑΚΗ Φώτιο, ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟ Κωνσταντίνο, ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ Ζαχαρούλα, ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Δημήτριο, ΜΙΖΗ Σταματίνα, ΜΠΑΚΑ Αντώνιο, ΜΩΥΣΙΔΗ Βασίλειο, ΔΡΑΓΑΤΑΚΗ Χρήστο, ΚΩΤΣΑΚΗ Γεώργιο, ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ Εμμανουήλ, ΣΚΑΝΔΑΛΑΚΗ Γεώργιο, ΜΠΑΝΤΟΥΒΑΚΗ Νικόλαο, ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟ Αλκιβιάδη, ΔΗΜΟΥ Δημήτριο, ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ Ανδρέα, ΜΑΛΕΒΙΤΗ Ηλία (Υγειονομικός), ΜΗΝΙΑΤΗ Πηνελόπη (Εγκληματολογικών Εργαστηρίων).

Έκρινε διατηρητέους τους κατωτέρω Ταξιάρχους (Γενικών και Ειδικών Καθηκόντων): ΚΩΝΣΤΑΝΤΗ Πέτρο, ΜΑΝΩΛΑ Αριστοτέλη, ΠΑΠΑΖΑΦΕΙΡΗ Χρήστο, ΛΑΓΟ Κωνσταντίνο, ΤΖΙΓΚΟ Βασίλειο, ΚΟΥΤΣΙΑΡΗ Θεόδωρο, ΤΣΟΛΚΑ Φώτιο, ΠΛΟΥΜΗ Εμμανουήλ, ΣΟΥΚΟΥΛΗ Αλέξανδρο, ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ Παναγιώτα, ΓΡΗΓΟΡΑΚΗ Εμμανουήλ, ΤΥΡΙΑΚΙΔΗ Θεόδωρο, ΚΟΪΝΑΚΗ Νικόλαο, ΤΣΑΡΔΙΝΑΚΗ Κωνσταντίνο, ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ Ανδρέα, ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Βασίλειο, ΧΡΙΣΤΟΦΑΚΗ Νικόλαο, ΓΙΑΝΝΕΛΟ Νικόλαο, ΚΟΤΣΙΑΦΤΗ Δημήτριο, 0. ΠΕΡΑΚΗ Κωνσταντίνο, ΚΟΡΩΝΗ Κωνσταντίνα, ΠΑΝΟΥΣΗ Σωτήριο, ΜΑΣΕΛΗ Δέσποινα, ΣΚΟΥΜΑ Κωνσταντίνο, ΣΕΪΝΤΗ Ιωάννη, ΛΑΓΟΥΔΑΚΗ Κωνσταντίνο, ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟ Διονύσιο, ΒΑΛΑΤΣΟ Βλάσιο, ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ Φώτιο, ΠΑΠΑΔΟΥΡΑΚΗ Αντώνιο (Υγειονομικός), ΜΠΑΔΕΚΑ Αθανάσιο (Υγειονομικός), ΚΑΒΒΑΔΙΑ Στέφανο (Οδοντίατρος), ΒΥΝΑΚΟ Γεώργιο (Ψυχολόγος), ΤΣΙΜΕΡΙΚΑ Γεώργιο (Οικονομικός).

«Τερμάτισαν» την θητεία των 20 παρακάτω Ταξιάρχων: ΣΤΑΘΗ Παναγιώτη, ΑΡΚΟΥΜΑΝΗ Γεώργιο, ΝΙΚΟΛΑΟΥ Κωνσταντίνο, ΓΙΑΡΕΝΤΖΙΔΗ Βασίλειο, ΙΩΑΝΝΙΔΗ Νικόλαο, ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ Γεώργιο, ΓΚΡΙΖΗ Βασίλειο, ΓΚΟΔΟΣΙΔΗ Γεώργιο, ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Χρήστο, ΒΛΑΧΑΚΗ Αντώνιο, ΚΟΥΝΕΛΑΚΗ Παντελή, ΜΑΜΟΥΤΟ Θωμά, ΜΑΡΤΙΝΗ Σπυρίδωνα, ΛΟΥΛΑΚΟΥΔΗ Στέφανο, ΦΡΑΓΚΙΣΚΟ Ιωάννη, ΜΗΤΣΕΑ Ηλία, ΠΑΠΙΓΚΙΩΤΗ Ανδρέα, ΔΡΑΚΑΚΗ Παναγιώτη,  ΤΖΙΜΟΠΟΥΛΟ Κωνσταντίνο (Όριο ηλικίας), ΔΗΜΑ Ιωάννη (Όριο ηλικίας).

Οι κρίσεις θα συνεχιστούν με τις τοποθετήσεις των ταξίαρχων της ΕΛ.ΑΣ. και την κρίση των αστυνομικών διευθυντών.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΧΕΝ ΘΗΒΑΣ-ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση στη Σχολή Γονέων του Ιερού Ναού Αγίου Ρηγίνου Λιβαδειάς


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΡΗΓΙΝΟΥ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
          Ἔχουμε τήν τιμή καί τή χαρά νά σᾶς προσκαλέσουμε στήν τέταρτη - κατά σειρά  γιά τή φετινή χρονιά - συνάντηση, τοῦ κύκλου ὁμιλιῶν  τῆς Σχολῆς Γονέων τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίου Ρηγίνου Λεβαδείας, τήν Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015, ὥρα 7.00 μ.μ., στό Πνευματικό Κέντρο τοῦ ναοῦ μας, μέ προσκεκλημένη ὁμιλήτρια τήν κ. Μαρία Ἀρετή, Ἰατρό-Ρευματολόγο, ἡ ὁποῖα θά ἀναπτύξει τό θέμα:«Μύθοι καί ἀλήθειες γιά τά ρευματικά νοσήματα».
Μετά τήν ὁμιλία θά ἀκολουθήσει διάλογος-ἐπικοινωνία.

ΓΙΑ ΤΗΝ Δ.Ε. ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

Ἀρχιμ. Ἀλέξιος Σαμαρτζῆς

Διαβάστε Περισσότερα »

Δώδεκα συλλήψεις και 275 παραβάσεις σε ελέγχους στην Περιφέρεια Στερεάς



Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν δώδεκα (12) άτομα

Οι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές και οικισμούς όπου παρουσιάζεται αυξημένη εγκληματικότητα

Στο πλαίσιο της εξόρμησης, ελέγχθηκαν συνολικά (1.066) άτομα και (869) οχήματα, προσήχθησαν (54) άτομα και βεβαιώθηκαν (275) παραβάσεις

Οι συγκεκριμένες επιχειρησιακές δράσεις αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν χθες (04-03-2015), από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων αυτών, δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα σε περιοχές και οικισμούς όπου παρουσιάζεται αυξημένη παραβατικότητα – εγκληματικότητα, στην δίωξη της παράνομης μετανάστευσης, στην καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, στον εξονυχιστικό έλεγχο ατόμων, στην προσαγωγή υπόπτων και στη σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης, προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν : (1.066) άτομα, εκ των οποίων (840) ημεδαποί και (226) αλλοδαποί, καθώς και (869) οχήματα.

Προσήχθησαν : (54) άτομα, εκ των οποίων (26) ημεδαποί και (28) αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν : (12) άτομα, εκ των οποίων (7) ημεδαποί και (5) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

    (3) ημεδαποί, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
    (5) αλλοδαποί, οι οποίοι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια και σε βάρος τους θα κινηθεί η διαδικασία διοικητικής επιστροφής (παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών).
    (2) ημεδαποί, για εκκρεμείς καταδικαστικές Αποφάσεις.
    (1) ημεδαπός, για παράβαση του νόμου περί όπλων.
    (1) ημεδαπή, για επαιτεία.

Κατασχέθηκαν :

    Μικροποσότητα ηρωίνης.
    Ναρκωτικά δισκία.
    Ένα μαχαίρι και ένα τσεκούρι.

Βεβαιώθηκαν συνολικά : (275) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

    (3) περί ναρκωτικών.
    (5) περί αλλοδαπών.
    (1) περί όπλων.
    (265) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. [ήτοι: (62) για υπερβολική ταχύτητα, (4) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, (3) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (7) για ΚΤΕΟ και (189) λοιπές παραβάσεις].
    (1) για επαιτεία.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΙΑΛΕΞΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ«Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΕ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ: (Ανα)ζητώντας προοπτική»








«Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΕ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ:

(Ανα)ζητώντας προοπτική» (11/03/2015)

Την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015 η Ψυχολόγος Παναγιώτα Λυμπεροπούλου (Ψυχολόγος με ειδίκευση στην Υπαρξιακή / Συστημική Προσέγγιση – Εκπαίδευση στη Θεραπεία Ατόμου / Ζεύγους / Οικογένειας), θα επικεντρώσει την ομιλία της στο σύγχρονο πρόβλημα της προοπτικής της ελληνικής οικογένειας. 

Με αφετηρία τη γνώση της ιστορίας, το βίαιο τρόπο του περάσματος της Παραδοσιακής Μορφής οικογένειας στην Αστική και έπειτα στη Σύγχρονη, θα εστιάσει στο πώς φτάσαμε στο σήμερα και αν μπορούμε και πώς να κατανοήσουμε καλύτερα το αδιέξοδο στο παρόν και να διαμορφώσουμε διεξόδους για το μέλλον…

Συγκεκριμένα θα αναζητηθούν και θα δοθούν απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα που προβληματίζουν τον κάθε σύγχρονο πολίτη:

Τι αλλαγές έγιναν στο θεσμό της οικογένειας και του γάμου στο πέρασμα των χρόνων;

Η σύγχρονη οικογένεια βιώνει μόνο οικονομική κρίση ή και κρίση στις αξίες της, στους  στόχους της και στις σχέσεις των μελών της;

Ποιος είναι ο ρόλος του άνδρα, της γυναίκας και του παιδιού στη σύγχρονη ελληνική οικογένεια;

Γιατί οι δεσμοί ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας μπορεί να γίνονται δεσμά;

Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015 και ώρα 7 μμ.

Στο Media Lab της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς (Κάδμου 7 & Δαιδάλου, Λιβαδειά).

Είσοδος ελεύθερη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο Βερολίνο ο Μπακογιάννης για την προώθηση της Στερεάς στη διεθνή έκθεση τουρισμού ITB





·                    Κ. Μπακογιάννης: «Θέτουμε τις βάσεις για να μπορούμε σε λίγο καιρό να διεκδικούμε ένα σημαντικό μερίδιο από την πίτα τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού τουρισμού»

·                     Δυναμική η παρουσία της Στερεάς Ελλάδας

·                     Σειρά συναντήσεων Μπακογιάννη με Έλληνες και Γερμανούς αξιωματούχους

·                     Στο επίκεντρο ο ιαματικός και εναλλακτικός τουρισμός

Στο Βερολίνο βρίσκεται από χθες ο Κώστας Μπακογιάννης, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΙΤΒ, με στόχο την ανάδειξη των τουριστικών πλεονεκτημάτων της Στερεάς Ελλάδας και την ανάπτυξη σχέσεων και καναλιών συνεργασίας με διεθνείς τουριστικούς φορείς.

Ο Περιφερειάρχης, που συνοδεύεται από τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας, κ. Νίκο Χαρδαλιά, συναντήθηκε στο περιθώριο της έκθεσης με την Υπουργό Τουρισμού, κ. Κουντουρά, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και με φορείς του τουρισμού από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Παράλληλα, δίνοντας έμφαση στον ιαματικό τουρισμό και σε μία προσπάθεια αξιοποίησης του μεγάλου φυσικού πλούτου της περιοχής, ο κ. Μπακογιάννης πραγματοποίησε συναντήσεις με κυβερνητικούς αξιωματούχους της Γερμανίας, προκειμένου να διερευνήσει τις πιθανότητες συνεργασίας της Περιφέρειας με τα γερμανικά ασφαλιστικά ταμεία, για την ανάπτυξη του θερμαλισμού.

Επιπλέον, ο κ. Μπακογιάννης συναντήθηκε με το Γενικό Διευθυντή δημογραφικής αλλαγής, ηλικιωμένων και δημόσιας φροντίδας του Υπουργείου Οικογένειας, Ηλικιωμένων, Γυναικών και Νεολαίας, κ. Matthias von Schwanen Flugen, και τη Γενική Διευθύντρια Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων του Υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας, κ. Claudia Dorr-Voss. Μέσω αυτών των πρώτων επαφών τέθηκαν οι βάσεις για την ανάπτυξη περεταίρω συνεργασίας στους τομείς του τουρισμού και της επιχειρηματικότητας.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, από το Βερολίνο, όπου θα παραμείνει και σήμερα, συνεχίζοντας της επαφές του, δήλωσε τα εξής:

«Η συμμετοχή της Περιφέρειας σε τόσο σπουδαία διεθνή γεγονότα είναι αυτονόητη και επιβεβλημένη. Με συμμάχους τους ξενοδόχους μας, τα επιμελητήρια μας και το σύνολο των φορέων που σχετίζονται με τον τουρισμό, συνεχίζουμε να χτίζουμε σταδιακά μια ενιαία τουριστική ταυτότητα. Είμαστε μόνο στην αρχή. Θέτουμε τις βάσεις για να μπορούμε σε λίγο καιρό να διεκδικούμε ένα σημαντικό μερίδιο από την πίτα τόσο του εσωτερικού, όσο και του εξωτερικού τουρισμού. Στο Βερολίνο εστιάσαμε στη συνεργασία με γερμανικά ασφαλιστικά ταμεία, προκειμένου να συνδέσουμε τις ιαματικές μας πηγές με την έλευση Γερμανών τουριστών ειδικά στην Φθιώτιδα και την Εύβοια, που διαθέτουν και το σύνολο αυτών. Παράλληλα, αναδείξαμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα όλων των περιοχών μας, την ιστορία, τον πολιτισμό, το φυσικό περιβάλλον, τους καλοκαιρινούς προορισμούς και τα χειμερινά θέρετρα. Ο δρόμος είναι μακρύς και εμείς είμαστε μόνο στην αρχή. Με συντονισμένες και μεθοδικές κινήσεις, μα πάνω απ’ όλα με τη στήριξη των επαγγελματιών του τουρισμού, πιστεύω ότι θα καταφέρουμε πολλά».

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της για την ανάπτυξη του τουρισμού, συμμετέχει στην τρίτη κατά σειρά διεθνή έκθεση, με στόχο την ανάδειξη του τουριστικού της προϊόντος και την ενίσχυση των σχέσεων με ξένα τουριστικά πρακτορεία. Ακολουθεί η προγραμματισμένη παρουσία της στη διεθνή έκθεση της Μόσχας, στις 18 Μαρτίου, ολοκληρώνοντας τον κύκλο συμμετοχών της σε μερικά από τα πιο σημαντικά τουριστικά γεγονότα διεθνώς.



Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει το Δ.Σ.του Δήμου Θηβαίων

Σας καλούμε όπως προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων αυτού (Παλαιό Δημαρχείο οδός Πινδάρου & Οιδίποδος) στις 9 MAΡΤΙΟΥ 2015 ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 18:30 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης.



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ



ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ. ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ


Π Ι Ν Α Κ Α Σ

ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ ΣΤΙΣ 9-3-2015 ΠΟΥ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ

ΣΤΗ ΜΕ ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. : 4877/5-3-2015

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ( Άρθρο 65 & 67 Ν. 3852/10)



    Επιλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, σύμφωνα με το άρθρο 77 του Ν.3852/2010 (απαιτείται πλειοψηφία των 2/3 του συνόλου των μελών).

    Έγκριση της υπ’ αριθ. 111/2014 απόφασης της Επ. Ποιοτ. Ζωής για το μη καθορισμό αδειών εκδιδομένων προσώπων στη Δημοτική Κοινότητα Θήβας.


    Λήψη απόφασης περί μη κοπής δέντρου που βρίσκεται στη Δ.Κ. Θήβας επί της οδού Περιάνδρου 1, παραπλεύρως οικίας Ιωάννας Αγγελιδάκη.

    Λήψη απόφασης για την τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου στο Ο.Τ. 462 σε συμμόρφωση της υπ’ αριθ. 57/2011 απόφασης Διοικητικού Πρωτοδικείου Λιβαδειάς στην ιδιοκτησία Δήμητρας χας. Αντ. Βενιζέλου (σχετ. η υπ’ αριθ. 12/2015 απόφαση της Επ. Ποιοτ. Ζωής).

    Λήψη απόφασης για την έγκριση διενέργειας του διαγωνισμού για την επισκευή και συντήρηση των οχημάτων και του Δήμου και προμήθεια των αναγκαίων ανταλλακτικών για τις παραπάνω εργασίες για ένα (1) έτος.








Διαβάστε Περισσότερα »

ΘΑ ΦΡΙΞΕΤΕ: Δείτε το προφίλ στο facebook του αρωστημμένου παιδόφιλου του Περιστερίου!!



Δεν σταματάει να προκαλεί σοκ, φρίκη και ανατριχίλα η υπόθεση του 40χρονου παιδόφιλου με το βαν.

Μετά τις αποκαλύψεις για τη δράση του, στη δημοσιότητα ήρθε και το ψεύτικο προφίλ που χρησιμοποιούσε στο Facebook για να παγιδεύει τα ανήλικα θύματά του. Η εικόνα στο προφίλ του αλλά και τα όσα έγραφε εκεί προκαλούν ανατριχίλα. Οπως γράφει η εφημερίδα Espresso, o Φίλιππος Λεβέντος συστηνόταν με το όνομα «Κωνσταντίνος Γεωργιαδάκης» στο Facebook.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ενδεικτικό των αρρωστημένων ορέξεών του είναι το γεγονός ότι ανοίγοντας κανείς τη σελίδα του αντικρίζει μια εμετική ανάρτηση. «Ποιος μπέμπης είναι για π... σήμερα» είχε γράψει στις 14 Φεβρουαρίου. Και το σοκ δεν σταματάει εκεί, αφού η μεγάλη-κεντρική φωτογραφία στο προφίλ του δείχνει ένα ανήλικο παιδί να πίνει ποτό σε μπαρ και να είναι περικυκλωμένο από άνδρες.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Espresso, οι γείτονες του 40χρονου είχαν αντιληφθεί τη δράση του και αρκετές φορές άγνωστοι είχαν γράψει με σπρέι τη λέξη «παιδεραστής» στον τοίχο του καταστήματος που διατηρούσε στην Κηπούπολη.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλει ένας κάτοικος της περιοχής, ο δράστης δεν έπαιρνε λεφτά από τα παιδιά που ψώνιζαν στο ψιλικατζίδικό του προκειμένου να του έχουν υποχρέωση.


Δείτε το προφίλ που διατηρούσε ο Λεβέντος

Διαβάστε Περισσότερα »

Ομιλία κατά της σχολικής βίας και εκφοβισμού στη Δαύλεια


Διαβάστε Περισσότερα »

Μουσική βραδιά με πιάνο στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας


Διαβάστε Περισσότερα »

Κοινωνικό Παντοπωλείο Θήβας: Ευχαριστήριο προς τους εργαζόμενους της εταιρείας “Μόρνος”



Ο Δήμος Θηβαίων και η Επιτροπή του Κοινωνικού Παντοπωλείου ευχαριστούν θερμά τους εργαζόμενους της Εταιρείας “Μόρνος” στη Θήβα  για την ευγενική προσφορά γάλατος για τις ανάγκες των ωφελουμένων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Οι εργαζόμενοι της εταιρείας “Μόρνος” αποφάσισαν, σε εβδομαδιαία βάση, να στέλνουν μια σημαντική ποσότητα γάλατος για τις οικογένειες- μέλη του Κοινωνικού Παντοπωλείου και κυρίως των παιδιών τους, η οποία προέρχεται από τα γάλατα που τους χορηγούνται, αποδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο πως νοιάζονται για το συνάνθρωπο και έμπρακτα μοιράζονται τα αγαθά.

Η ενέργειά τους αυτή, στηριζόμενη σε αρχές και αξίες, με σεβασμό στον άνθρωπο και την αλληλεγγύη, φανερώνει την ευαισθησία των εργαζομένων αυτών απέναντι σε θέματα κοινωνικής ευθύνης αλλά και την πραγματική συμβολή στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας.

Ήδη η πρώτη ποσότητα γάλατος διανεμήθηκε σε 102 οικογένειες με παιδιά, την Τρίτη 3 Μαρτίου, μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι δανειστές έστειλαν πίσω το... πακέτο μέτρων του Γιάνη Βαρουφάκη

Στο κατακόρυφο βρίσκεται η αγωνία στην κυβέρνηση αφού οι δανειστές απέρριψαν το πακέτο έξι μέτρων που τους έστειλε ο Γιάνης Βαρουφάκης προκειμένου να πάρει η Ελλάδα την υπο-δόση του 1,5 δις για να πληρωθεί το ΔΝΤ.

O Αλέξης Τσίπρας προήδρευσε πολύωρης σύσκεψης του οικονομικού επιτελείου στο Μέγαρο Μαξίμου χθες το βράδυ ενώ έστειλε και μήνυμα στον Μάριο Ντράγκι μέσω του Γιάννη Στουρνάρα.

Βαρουφάκης: Υπάρχει plan B εάν δεν πάρουμε τη δόση

Την ίδια ώρα, ο Γιάνης Βαρουφάκης διεμήνυσε στους εταίρους μας, που είχαν απορρίψει το πακέτο των έξι μέτρων που τους είχε αποστείλει πως η Ελλάδα έχει και plan B χρηματοδότησης, μιλώντας στο ελληνογαλλικό βιομηχανικό επιμελητήριο. Την ίδια  θέση επανέλαβε σήμερα το πρωί σε τηλεοπτικό σταθμό και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Ας σημειωθεί ότι καμία πλευρά, ούτε η Ελλάδα ούτε οι δανειστές, έχουν γνωστοποιήσει ποιά είναι τα έξι μέτρα που πρότεινε ο κ. Βαρουφάκης.

Μπορεί να συμβεί και «ατύχημα» τη Δευτέρα
Όπως και να’χει, η κυβέρνηση θα επιζητήσει και πολιτική λύση στο Eurogroup τη Δευτέρα, για να μην ανακύψει «ατύχημα» για τη χρηματοδότηση της χώρας.
«Πάμε στον πόλεμο και σκεπτόμαστε μόνον τη νίκη» τόνισε μάλιστα χθες ο κ. Βαρουφάκης, αλλά συμπλήρωσε πως «έχουμε και εναλλακτικό σχέδιο» αν δεν πάνε καλά τα πράγματα και αν δεν επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές.
 Αφησε ανοιχτό «παράθυρο» να ζητηθεί νέο δάνειο, τον Ιούνιο, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες ρευστότητας της χώρας

Το εναλλακτικό σχέδιο Βαρουφάκη
Ερωτηθείς για το τι θα συμβεί αν δεν γίνει εκταμίευση δόσης μέσα στον Μάρτιο και για το πώς θα αποφευχθεί πιστωτικό γεγονός ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε πως όταν πηγαίνεις για την μάχη δεν συζητάς την ήττα. Πρόσθεσε πως «αντιμετωπίζουμε την διαπραγμάτευση με αισιοδοξία, ιδιαίτερα καλή προετοιμασία και δεν πιστεύομε ότι θα υπάρχει αρνητική εξέλιξη. ''Υπάρχει όμως εναλλακτική'' είπε για το σενάριο μη εκταμίευσης της δόσης τον Μάρτιο».

Θολό τοπίο και το plan B
Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση έχει πρόγραμμα για τους επόμενους τέσσερις μήνες που συνδυάζει τη διασφάλιση της χρηματοδότησης από την ΕΕ με την εξόφληση των δόσεων προς το ΔΝΤ και κάποια ομόλογα εκτός PSI. Ανέφερε επίσης ότι ευελπιστεί σε πρόσβαση στην ρευστότητα της ΕΚΤ όταν προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους. Είπε ότι από τη Δευτέρα στο Eurogroup θα υπάρξει ενεργοποίηση της διαδικασίας των διαβουλεύσεων για το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και παράλληλα η δρομολόγηση της διαδικασίας για τη νέα συμφωνία με τους εταίρους.

Ποιές λύσεις ψάχνει η Ελλάδα, αν δεν πάρουμε τη δόση τον Μάρτιο
Το υπουργείο Οικονομικών αναζητά λύσεις έτσι ώστε να υπάρχει ταμειακή ρευστότητα μέχρι και τον Ιούνιο για να μην υπάρξει κίνδυνος να θιγούν μισθοί, συντάξεις και καταθέσεις.

    Μία λύση είναι το Δημόσιο θα κλείσει τις κάνουλες πληρωμών προς τον ιδιωτικό τομέα. Για ακόμη μια φορά δηλαδή το κράτος δεν θα πληρώσει τα χρωστούμενα, εκμεταλλευόμενο ως και το τελευταίο διαθέσιμο ευρώ στα Ταμεία.
    Παράλληλα θα συνεχιστεί ο εσωτερικός δανεισμός στα πρότυπα του ΟΠΕΚΕΠΕ, με το οικονομικό επιτελείο να υποστηρίζει πως τα Ταμείων από τη στιγμή που λειτουργούν με επιχορήγηση από το κράτος το να υπάρχουν διαθέσιμα τα οποία απλά τοκίζονται στις τράπεζες δεν έχει νόημα τη στιγμή που η κεντρική διοίκηση αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας.

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Στουρνάρα για ΕΚΤ και ELA
Με το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης στην Ευρωζώνη και το θέμα της πρόσβασης των ελληνικών τραπεζών στον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας (ELA) να βρίσκονται στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), στη Λευκωσία, ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με το Γιάννη Στουρνάρα.
Το Μέγαρο Μαξίμου είναι προφανές πως κρατάει το «κλειδί» των διαπραγματεύσεων και παράλληλα, περιμένει να βγει «λευκός καπνός» για να ανοίξει τα η στρόφιγγα της ρευστότητας. Με φόντο λοιπόν τα παραπάνω, ο πρωθυπουργός φέρεται να εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο κ. Στουρνάρας θα συμβάλει τα μέγιστα για την πλήρη αποκατάσταση και με όλα τα εργαλεία χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας, ενώ εντός της ημέρας ο Διοικητής της ΤτΕ θα ενημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα για όλες τις εξελίξεις.

Δανειστές: Δώστε συγκεκριμένα μέτρα για να πάρετε χρήματα
«Μόνο αν η Αθήνα παρουσιάσει κάτι χειροπιαστό, που να είναι συμβατό με το πρόγραμμα, θα έχει θετικό αποτέλεσμα η συνεδρίαση της Δευτέρας» τονίζουν πηγές της Κομισιόν, επιβεβαιώνοντας το ότι το επικείμενο Eurogroup θα είναι εξαιρετικό δύσκολο για την ελληνική αντιπροσωπεία αν μείνει στις περιγραφές αξόνων.
Οι ίδιες πηγές αποκαλύπτουν ότι η Ελλάδα ήταν το μοναδικό θέμα που συζητήθηκε στο Euroworking Group της Τετάρτης, λόγω του ότι το πρόβλημα της επαρκούς χρηματοδότησης για τις επόμενες εβδομάδες δεν απασχολεί μόνο την Αθήνα αλλά και τους εταίρους.

Δεν άκουσαν τίποτα χειροπιαστό ως τώρα

Επί της ουσίας, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης περιμένουν να ακούσουν από τον Έλληνα ομόλογο τους ποιος είναι ο σχεδιασμός του για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας και όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, μόνο αν η ελληνική πλευρά παρουσιάσει κάτι χειροπιαστό και άμεσα εφαρμόσιμο μπορεί να "σπάσει" η δόση των 3,6 δισ ευρώ που εκκρεμεί από τους Ευρωπαίους, ενδεχόμενο που δεν μοιάζει πιθανό. Κι αυτό γιατί τα όσα λέγονται και ακούγονται στην Αθήνα, φτάνουν στις Βρυξέλλες και στις υπόλοιπες πρωτεύουσες, δημιουργώντας την εντύπωση ότι η ελληνική κυβέρνηση θα μείνει οχυρωμένη πίσω από τη "δημιουργική ασάφεια" που επικαλείται ο Γ. Βαρουφάκης, για να αποφύγει συγκεκριμένες δεσμεύσεις.

Ολα γενικόλογες προθέσεις
Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν, δε, ότι αυτή τη φορά δεν αρκούν οι δεσμεύσεις- που οδήγησαν στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου- αλλά θα χρειαστούν πολιτικές αποφάσεις ή και νομοθετικές ρυθμίσεις, που να πείθουν για την ειλικρίνεια των προθέσεων της Αθήνας. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να είναι η αναπροσαρμογή κάποιου συντελεστή ΦΠΑ, το οποίο θα ερμηνευόταν ως μέτρο για τη διατήρηση των δημοσιονομικών ισορροπιών, ωστόσο από τις αντιδράσεις κυβερνητικών παραγόντων ακόμα και στις γενικόλογες σχετικές δηλώσεις του Γ. Βαρουφάκη, φαίνεται ότι δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση στην κυβέρνηση.


Διαβάστε Περισσότερα »

" ΤΟ ΚΟΙΝΟΝ ΤΩΝ ΒΟΙΩΤΩΝ " ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ




    Την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Κώστας Μπακογιάννης, δέχθηκε στο γραφείο του, στην Λαμία, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου " Το Κοινόν των Βοιωτών ".

   Παρών στην συνάντηση ήταν ο Περιφερειακός Σύμβουλος

κ. Γιώργος Ψυχογιός.

   Βασικό θέμα της συζήτησης ήταν η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Βοιωτίας μέσω ΕΣΠΑ.

   Η παρουσία του Κώστα Μπακογιάννη στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος μας κάνει βάσιμα να αισιοδοξούμε ότι το πρόταγμα της ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς της Βοιωτίας μπορεί να λάβει σάρκα και οστά, να αρχίσει να υλοποιείται.

   Όταν η διατύπωση μιας ιδέας συνοδεύεται από την αρχή της αποτελεσματικότητας τότε η πολιτική αποκτά το πραγματικό της νόημα.

   Η συνάντηση έγινε σε κλίμα συναντίληψης  και δημιουργίας.

   Εκφράζουμε και πάλι την αισιοδοξία μας.


                                              " ΤΟ ΚΟΙΝΟΝ ΤΩΝ ΒΟΙΩΤΩΝ
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση Βοιωτών με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας για τα προβλήματα των Νοσοκομείων μας

ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ
Κατά την προχθεσινή συνάντηση (3/3/2015)  που είχαν εκπρόσωποι του νομού Βοιωτίας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό έγινε μια ουσιαστική συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Νοσοκομεία Λιβαδειάς και Θηβών και για τα οποία ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας ήταν απόλυτα ενήμερος.
Ο κ. Ξανθός ενημέρωσε τους Βοιωτούς εκπροσώπους ότι το Υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο της επιβίωσης του συστήματος Υγείας, θα προχωρήσει σε άμεσες ενέργειες όπως είναι η τοποθέτηση ιατρικού προσωπικού στα δύο Νοσοκομεία και έθεσε για το μέλλον τη συζήτηση για την αναβάθμισή τους. 
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι βουλευτές του Νομού Βοιωτίας  κ.κ. Γιάννης Σταθάς, Αθανάσιος Σκούμας και Ευάγγελος Μπασιάκος, η Δήμαρχος Λεβαδέων κα Γιώτα Πούλου, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπυρίδωνας Νικολάου, ο Διοικητής και ο Υποδιοικητής των Νοσοκομείων Λιβαδειάς και Θήβας, οι Πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων Λιβαδειάς και Θήβας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, καθώς  και  οι εκπρόσωποι των εργαζομένων των δύο Νοσοκομείων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι γλιτώνουν τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό

Συνολικά 150.000 ασφαλισμένοι που έχουν προλάβει να «κλειδώσουν» συνταξιοδοτικό δικαίωμα, φαίνεται να γλιτώνουν τις όποιες νέες παρεμβάσεις ετοιμάζει το κυβερνητικό επιτελείο για φρένο στην πρόωρη συνταξιοδότηση.

Οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι, έχουν «πιάσει» τόσο τα έτη ασφάλισης όσο και το όριο ηλικίας και βρίσκονται ένα βήμα πριν από τη σύνταξη.

Ωστόσο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Εθνος», οι προϋποθέσεις εξόδου παρουσιάζουν μεγάλες διακυμάνσεις, καθώς και η ηλικία συνταξιοδότησης κυμαίνεται από το 50ό, έως το 65ό έτος.

«Κλειδί» αποτελεί το έτος θεμελίωσης δικαιώματος, καθώς μετά την 1η Ιανουαρίου 2013 δεν υπάρχει καμία ευνοϊκή διάταξη. Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι όσοι ετοιμάζονται να βγουν πρόωρα στη σύνταξη, καθώς το «πέναλτι» οδηγεί σε μειώσεις. Η περικοπή για όλα τα Ταμεία είναι 6% τον χρόνο και φτάνει το 30% για όσους ανοίγουν την πόρτα εξόδου νωρίτερα.

Ωστόσο δύο «ταχύτητες» ισχύουν στο Δημόσιο. Η μείωση για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα μετά την 1η Ιανουαρίου 2011 είναι 6% τον χρόνο (όπως σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία), ωστόσο για όσους «κλείδωσαν» δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2010 είναι 4,5 ευρώ τον χρόνο.

 iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

"Με μία τελευταία ανάσα" η Ελλάδα στη Eurovision-βίντεο




Με το τραγούδι «Οne Last Breath», θα ταξιδέψει η Ελλάδα στη Βιέννη, όπου θα διεξαχθεί ο 60ος Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός της Eurovision. Η ερμηνεύτρια του τραγουδιού Μαρία-Έλενα Κυριάκου, εντυπωσίασε με τη μπαλάντα της και τη φωνή της, σε μια ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη μουσική σκηνή «Έναστρον».

Η Μαρία-Έλενα Κυριάκου θα διαγωνιστεί στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης στις 19 Μαΐου, ενώ θα είναι εκείνη που θα ανοίξει το διαγωνιστικό κομμάτι της βραδιάς στη Βιέννη, καθώς η Ελλάδα κληρώθηκε πρώτη σε σειρά. Ο δεύτερος ημιτελικός της Eurovision θα πραγματοποιηθεί στις 21 Μαΐου και ο τελικός θα διεξαχθεί στις 23 Μαΐου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα το επίδομα θέρμανσης στους δικαιούχους

Σήμερα, Πέμπτη 5 Μαρτίου αναμένεται να κατατεθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων η επόμενη δόση για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης.

Ειδικότερα, οι δικαιούχοι που δεν έχουν πάρει το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης και καλύπτουν τα κριτήρια ενώ έχουν κάνει την απαραίτητη αίτηση στο Taxisnet θα δουν στους λογαριασμούς τους το επίδομα. Μάλιστα, κάποιοι έχουν αρχίσει να το βλέπουν από το απόγευμα της Τετάρτης.

Οι καταστάσεις των δικαιούχων που είχαν υποβάλει αίτηση έως τις αρχές Φεβρουαρίου εστάλησαν από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Ήδη από την περασμένη Πέμπτη ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Μάρδας είχε διαμηνύσει ότι έχει εγκριθεί η πίστωση των δικαιούχων από το υπουργείο.

Σημειώνεται ότι πέραν της εκταμίευσης της 5ης Μαρτίου αναμένεται να ακολουθήσει και δεύτερη πληρωμή των δικαιούχων στο τελευταίο δεκαήμερο του μήνα. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης θα ολοκληρωθεί στις 30 Μαΐου 2015.

Κατά τη φετινή χρονιά, οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης υπολογίζεται ότι φτάνουν το ένα εκατομμύριο, στα διπλάσια δηλαδή επίπεδα από πέρυσι.


Διαβάστε Περισσότερα »

Κρίσεις στην Αστυνομία -Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν

 Υπό την Προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Δημήτριου ΤΣΑΚΝΑΚΗ και τη συμμετοχή των Αντιστρατήγων του Σώματος, Κωνσταντίνου ΤΣΟΥΒΑΛΑ και Εμμανουήλ ΚΑΤΡΙΑΔΑΚΗ, συνεδρίασε το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων και έκρινε τους είκοσι ένα Υποστράτηγους της Ελληνικής Αστυνομίας (20 Γενικών Καθηκόντων και 1 Ειδικών Καθηκόντων-Υγειονομικό).
Κρίθηκαν οι Υποστράτηγοι της Ελληνικής Αστυνομίας

Ειδικότερα εκρινε προακτέους στο βαθμό του Αντιστρατήγου, για κάλυψη κενών οργανικών θέσεων του βαθμού αυτού, τους κατωτέρω Υποστράτηγους:

1. ΣΟΦΙΟ Δημήτριο

2. ΜΙΧΑΙΡΙΝΑ Κωνσταντίνο

Έκρινε διατηρητέους τους κατωτέρω Υποστράτηγους:

1. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟ Ιωάννη

2. ΚΑΡΑΪΤΣΗ Γεώργιο

3. ΓΕΩΡΓΑΤΖΗ Δημήτριο

4. ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟ Αριστείδη

5. ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχαήλ

Έκρινε ευδόκιμα τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους, τους κατωτέρω δεκατέσσερις Υποστράτηγους Γενικών και Ειδικών Καθηκόντων, εκ των οποίων ο ένας Υποστράτηγος Ειδικών Καθηκόντων – Υγειονομικός, οι οποίοι προάγονται στο βαθμό του Αντιστρατήγου εκτός οργανικών θέσεων, τους απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου της θέσης που κατείχαν και θα αποστρατευθούν ύστερα από τριάντα (30) ημέρες:

1. ΧΟΝΔΡΟ Βάϊο

2. ΣΑΛΑΜΑΓΚΑ Γεώργιο

3. ΤΖΟΪΤΗ Αλκιβιάδη

4. ΝΙΤΣΑ Γεώργιο

5. ΤΣΟΥΚΝΑΔΗ Ιωακείμ

6. ΠΑΖΑΡΛΗ Αθηναγόρα

7. ΑΛΕΙΦΕΡΗ Παναγιώτη

8. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟ Βασίλειο

9. ΤΡΟΜΠΟΥΚΗ Κωνσταντίνο

10. ΖΑΓΚΑ Δημήτριο

11. ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ Βασίλειο

12. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Αθανάσιο

13. ΣΟΥΓΛΙΕΡΗ Γεώργιο

14. ΖΑΦΕΙΡΗ Πλάτωνα – Υγειονομικό (όριο ηλικίας)

Επίσης με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Δημήτριου Τσακνάκη, τοποθετήθηκαν οι Αντιστράτηγοι της Ελληνικής Αστυνομίας, ως ακολούθως:

    Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ως Υπαρχηγός του Σώματος
    Εμμανουήλ Κατριαδάκης, ως Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας
    Δημήτριος Σοφιός, ως Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας
    Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας, ως Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας.


Οι κρίσεις θα συνεχιστούν με την κρίση των Ταξιάρχων της Ελληνικής Αστυνομίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού: Που έρχονται βροχές και καταιγίδες

Σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από την Πέμπτη με βροχές και καταιγίδες να σημειώνονται σε αρκετά σημεία της χώρας.

Στο Αιγαίο και το Ιόνιο θα πνέουν νοτιάδες αρχικά στο Ιόνιο στα 7 με 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ. Ενώ στα νότια θα κάνει την εμφάνισή της και η αφρικανική σκόνη.

Μακεδονία, Θράκη  καιρός: στη Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν. Στη Θράκη λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και προς το βράδυ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που τη νύχτα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια στα ορεινά.  Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Τη νύχτα θα στραφούν σε νοτίους και θα ενισχυθούν.  Θερμοκρασία: από 06 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος  καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια. Τα φαινόμενα τα οποία στο βόρειο Ιόνιο και την Ηπειρο θα είναι κατά τόπους ισχυρά βαθμιαία θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά της Ηπείρου και βαθμιαία και στα υπόλοιπα ορεινά.  Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 και πιθανώς πρόσκαιρα 9 μποφόρ.  Θερμοκρασία: από 08 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος  καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το βράδυ σποραδικές καταιγίδες.  Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 με σταδιακή ενίσχυση στα 5 με 6 και στα ανατολικά 7 τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 06 έως 17 βαθμούς κελσίου. 

Κυκλάδες, Κρήτη  καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν.  Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και από το απόγευμα 7 τοπικά 8 μποφόρ.  Θερμοκρασία: από 11 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη. 

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα  καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και προς το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές.  Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και από το απόγευμα 7 τοπικά 8 μποφόρ.  Θερμοκρασία: από 12 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Αττική  καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές.  Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 με σταδιακή ενίσχυση στα 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.  Θερμοκρασία: από 08 έως 16 βαθμούς κελσίου.  Θεσσαλονίκη  καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους έντονα.  Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.  Θερμοκρασία: από 07 έως 14 βαθμούς κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτά είναι τα 100 κορυφαία εξαγώγιμα ελληνικά προϊόντα

Τα 26,9 δισ. ευρώ έφτασε η συνολική αξία των ελληνικών εξαγωγών τον προηγούμενο χρόνο, με τον κλάδο να παρουσιάζει μικρή υποχώρηση 1,5%.

Με βάση την ανάλυση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών, τα ορυκτέλαια πετρελαίου, τα φάρμακα και οι πλάκες, ταινίες και φύλλα από αργίλιο ήταν στην κορυφή της λίστας με τα κορυφαία εξαγώγιμα ελληνικά προϊόντα το 2014.

Τον περασμένο χρόνο υπήρξε ενίσχυση της ζήτησης για τα ελληνικά προϊόντα από τους Ευρωπαίους εταίρους, αλλά ταυτόχρονα και υποχώρηση των εξαγωγών προς παραδοσιακές αγορές για τη χώρα μας, όπως τα κράτη της Μέσης Ανατολής, της βόρειας Αφρικής, αλλά και η Ρωσία, έπειτα από την επιβολή των κυρώσεων για την ουκρανική κρίση.

Κορυφαία αγορά για τα ελληνικά προϊόντα παραμένει η Τουρκία, με την Ιταλία, τη Γερμανία, τη Βουλγαρία και την Κύπρο να ακολουθούν. Με βάση τα προσωρινά στοιχεία για το 2014 καταγράφονται μειώσεις των εξαγωγών στις τέσσερις από τις πέντε μεγάλες κατηγορίες, με μοναδική εξαίρεση αυτές των βιομηχανικών προϊόντων, που αποτελούν το 38,4% του συνόλου των ελληνικών εξαγωγών, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 4,1%.Αντίθετα, σημαντική ήταν η μείωση των εξαγωγών καυσίμων (4,9%), αγροτικών προϊόντων (-3,8%) και πρώτων υλών (-8,9%).
Δείτε αναλυτικά τη λίστα με τα 100 κορυφαία ελληνικά εξαγώγιμα προϊόντα ΕΔΩ


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ