Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Το… έκαψαν οι Γυναίκες του Νεοχωρίου-βίντεο

Με την ψυχή τους γλέντησαν οι Γυναίκες του Συλλόγου Γυναικών Νεοχωρίου οι "ΕΝΝΕΑ ΜΟΥΣΕΣ" χθες το βράδυ στο Cafe της Ζωής, τιμώντας έτσι την Hμέρα της Γυναίκας. Με καλό φαγητό, κρασί, και χορό μέχρι αργά πέρασαν μια εξαιρετική βραδιά με την  ορχήστρα του Κώστα Ράπτη και Μ.Λειβαδίτη,που σίγουρα  θα την θυμούνται όλες τους.Η πρόεδρος του Συλλόγου κα Δήμητρα Τσουρέλη, μίλησε για την 8η Μάρτη, όπου έχει καθιερωθεί να εορτάζεται ως παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, φέρνοντας στη μνήμη την αφορμή που καθιερώθηκε αυτή η εορτή.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
 





ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

Διαβάστε Περισσότερα »

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ της ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι σας καλούμε στη

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015 στο
Συνεδριακό Κέντρο Κρύας στη Λιβαδειά. Ώρα: 18.00

ΘΕΜΑΤΑ:
-Αιτήματα και διεκδικήσεις του κλάδου
                     -Εκτίμηση της νέας κατάστασης και   
                       προγραμματισμός δράσης

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   ΤΟ Δ.Σ                  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                   ΧΡΥΣΑΦΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις με τα τεχνικά κλιμάκια των «Θεσμών»

Αυτό αποφασίστηκε στη συνεδρίαση 90 λεπτών του Eurogroup - Ικανοποιημένη η ελληνική κυβέρνηση - Θα στείλει και επιπρόσθετες προτάσεις για μεταρρυθμίσεις - Σόιμπλε: Ετοιμάσατε νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση χωρίς να μας ρωτήσετε
Γύρω στις έξι το απόγευμα ώρα Ελλάδας, μετά από 90 μόλις λεπτά, ολοκληρώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες η συζήτηση που αφορούσε τα ελληνικά θέματα στην σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup. Οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τα τεχνικά κλιμάκια των Θεσμών, δηλαδή της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, ξεκινούν αυτήν την Τετάρτη στις Βρυξέλλες.

Αμέσως μετά την συνεδρίαση, η ελληνική κυβέρνηση δήλωσε ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα και ανέφερε πως η λίστα των μεταρρυθμίσεων που συζητήθηκε τη Δευτέρα, θα συνεχίσει να εμπλουτίζεται «με επιπρόσθετες επεξεργασμένες προτάσεις».

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, έγινε συζήτηση σχετικά με τα χρηματοδοτικά κενά και φαίνεται να υπάρχει σύγκλιση απόψεων και βούληση από τη μεριά των εταίρων για την κάλυψη τους.

Σύμφωνα με πηγές του Eurogroup τις οποίες επικαλείται ο δημοσιογράφος του Dow Jones Newswires και της The Wall Street Journal, Στέλιος Μπούρας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης και εκ μέρους του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ετέθη ζήτημα σχετικά με το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση που έχει καταθέσει η κυβέρνηση. «Η Γερμανία είναι έξαλλη με την Ελλάδα επειδή κατέθεσε νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική βοήθεια», χωρίς προηγουμένως να έχει συνεννοηθεί με τους δανειστές, αναφέρει το ρεπορτάζ.

Ο δημοσιογράφος των Financial Times Πήτερ Σπίγκελ μεταδίδει ότι κατά τη συζήτηση ετέθη από τους εταίρους το ζήτημα της έλευσης των τεχνικών κλιμακίων των Θεσμών στην Αθήνα για τη συνέχεια των διαπραγματεύσεων, χωρίς όμως να υπάρχει ξεκάθαρη πληροφορία για την αντίδραση του Γιάνη Βαρουφάκη και το αν συγκατάνευσε ή όχι. Την ίδια ώρα πάντως, ελληνικές πηγές στις Βρυξέλλες υποστηρίζουν ότι οι συναντήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια δεν θα γίνονται στην ελληνική πρωτεύουσα.

Το σημερινό Eurogroup δεν θα προβεί σε συγκεκριμένη δήλωση μετά το πέρας της συνεδρίασης, όμως αναμένεται να υπάρξει ανακοίνωση από τον υπουργό οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη αργότερα το βράδυ, καθώς θα έχει συναντήσεις με άλλους παράγοντες στις Βρυξέλλες.


Μαξίμου: Θετικό το αποτέλεσμα του Eurogroup, λέει η κυβέρνηση
Πέντε λόγους, βρίσκει η κυβέρνηση για να είναι ικανοποιημένη από τη συνεδρίαση του Eurogroup:

1. Ξεκινάει η διαδικασία για την εφαρμογή της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, γεγονός που αποτελεί θετικό σήμα για να χαλαρώσει η στάση της ΕΚΤ απέναντι στην Ελλάδα.
2. Παρά την παραπληροφόρηση των τελευταίων ημερών, οι ελληνικές προτάσεις έγιναν αποδεκτές πολιτικά από το Eurogroup.
3. Tην Τετάρτη ξεκινούν οι συζητήσεις των τεχνικών κλιμακίων Ελλάδας και θεσμών. Οι κοινές συζητήσεις με τους θεσμούς θα γίνονται αποκλειστικά στις Βρυξέλλες και όχι στην Αθήνα. Υπενθυμίζουμε ότι η  τρόικα ως μηχανισμός αποτελεί οριστικό παρελθόν.
4. Διατυπώθηκε η βούληση των θεσμών για να λυθεί άμεσα το χρηματοδοτικό πρόβλημα.
5. Η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει τον εμπλουτισμό της λίστας των μεταρρυθμίσεων με επιπρόσθετες επεξεργασμένες προτάσεις.


Διαβάστε Περισσότερα »

Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων για περιβαλλοντική ζημία σε βιομηχ. ζώνη Οινοφύτων

Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων
Προς τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Θέμα: Παροχή περιβαλλοντικής πληροφορίας σχετικά με δράσεις έρευνας, πρόληψης και αποκατάστασης περιβαλλοντικής ζημίας στα ύδατα και στο έδαφος στην ευρύτερη περιοχή δραστηριοποίησης των Εταιρειών ΕΛΒΑΛ, ΧΑΛΚΟΡ, ΣΥΜΕΤΑΛ στα Οινόφυτα Βοιωτίας.
Δεδομένης της χρόνιας και συνεχούς περιβαλλοντικής υποβάθμισης  της περιοχής της βιομηχανικής ζώνης Οινοφύτων και της επιτακτικής ανάγκης αποκατάστασης της περιβαλλοντικής ζημίας  τόσο στα ύδατα, όσο και στο υπέδαφος της ευρύτερης περιοχής των Οινοφύτων και λαμβάνοντας υπόψη:
1.    Τη σύμβαση του Aarhus σε συνδυασμό με την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2003/4 σχετικά με την πρόσβαση του Κοινού στην περιβαλλοντική πληροφόρηση
2.     Την ΚΥΑ ΗΠ 11764/653/2006 (ΦΕΚ 327/Β/17-3-2006  σχετικά με την πρόσβαση του Κοινού στις δημόσιες Αρχές για παροχή πληροφοριών σχετικά με το περιβάλλον
3.    Την ΚΥΑ 9269/470/2007 (ΦΕΚ 286/Β/2-3-2007) σχετικά με τα ένδικα μέσα προστασίας του Κοινού κατά πράξεων ή παραλείψεων της Διοίκηση σχετικά με θέματα ενημέρωσης και συμμετοχής του κατά τη διαδικασία έγκρισης περιβαλλοντικών όρων
4.    Την ΚΥΑ ΗΠ 13588/725/2006 (ΦΕΚ 383/Β/28-03-2006 σχετικά με τα μέτρα, όρους και περιορισμούς στη διαχείριση επικίνδυνων αποβλήτων.
5.     Το ΠΔ 148/2009 (ΦΕΚ  190/Β/29-9-2009) σχετικά με την περιβαλλοντική ευθύνη για την πρόληψη και την αποκατάσταση των ζημιών στο περιβάλλον και τη σύσταση του ΣΥΓΑΠΕΖ.
6.    Το Ν. 4042/2012 (ΦΕΚ 24/Α/13-2-2012
7.    Τα ευρήματα έρευνας της ΕΥΕΠ για την σύσταση των υδάτων της ρηχής υδροφορίας με έξαρση της παρουσίας βαρέων μετάλλων (Cr, Pb, Ni κυρίως) σε σκάμματα παρακολούθησης κατάντη των εγκαταστάσεων των Εταιρειών ΕΛΒΑΛ ΧΑΛΚΟΡ και ΣΥΜΕΤΑΛ στα Οινόφυτα Βοιωτίας.
8.    Τα ευρήματα και τα συμπεράσματα έρευνας της ΕΥΕΠ που ανετέθη στο ΙΓΜΕΜ για την παρακολούθηση της ποιότητας των υδάτων γεωτρήσεων εντός και κατάντη των εγκαταστάσεων των Εταιρειών ΕΛΒΑΛ, ΧΑΛΚΟΡ και ΣΥΜΕΤΑΛ στα Οινόφυτα Βοιωτίας, τα οποία περιλαμβάνονται σε σχετική μελέτη του ΙΓΜΕΜ (2013), αντίγραφο της οποίας μας χορηγήθηκε από την ΕΥΕΠ κατόπιν σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας.
9.    Τα δημοσιοποιημένα ευρήματα του προγράμματος "LIFE+CHARM-Χρώμιο στα υπόγεια νερά της λεκάνης απορροής του Ασωπού ποταμού: τεχνολογίες και έργα αποκατάστασης'',  σχετικά με την διαπίστωση εξαιρετικά υψηλών συγκεντρώσεων εξασθενούς χρωμίου και άλλων βαρέων μετάλλων στον επιφανειακό (ρηχό) υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής πέριξ των εγκαταστάσεων των Εταιρειών ΕΛΒΑΛ, ΧΑΛΚΟΡ και ΣΥΜΕΤΑΛ στα Οινόφυτα Βοιωτίας και τις εκτιμήσεις για την προέλευσή τους.
10.    Σειρά επιστολών του πρ. Αντιπεριφεριάρχη Βοιωτίας κ. Γ. Μουλκιώτη προς τον Υπουργό και Αναπληρωτή Υπουργό ΠΕΚΑ για την ανάγκη άμεσης ενεργοποίησης των υπηρεσιών του ΥΠΕΚΑ για τον εντοπισμό της πηγής εκπομπής των ρύπων και την αποκατάσταση της περιβαλλοντικής ζημιάς στην περιοχή,
Με βάση τα παραπάνω, αιτούμεθα όπως καταθέσει ο κ. Υπουργός:
1. Αντίγραφο πλήρους φακέλου του αιτήματος της Εταιρείας ΕΛΒΑΛ (του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ) για την έρευνα, πρόληψη και αποκατάσταση περιβαλλοντικής ζημίας στα ύδατα και το έδαφος της περιοχής δραστηριοποίησής της στα Οινόφυτα Βοιωτίας.
2. Αντίγραφο όλης της σχετικής αλληλογραφίας της αρμόδιας Αρχής υποδοχής του αιτήματος (ΣΥΓΑΠΕΖ) και της απάντηση-ανταπόκρισης του ΣΥΓΑΠΕΖ στο αίτημα.
3. Ενημέρωση για την τύχη αιτήματος της ΕΥΕΠ προς τον Αναπληρωτή ΥΠΕΚΑ για την χρηματοδότηση επόμενου σταδίου έρευνας για τον εντοπισμό της πηγής εκπομπής των ρύπων στην περιοχή πέριξ των εγκαταστάσεων των Εταιρειών ΕΛΒΑΛ, ΧΑΛΚΟΡ και ΣΥΜΕΤΑΛ στα Οινόφυτα Βοιωτίας.
4. Ενημέρωση για τους διενεργηθέντες περιβαλλοντικούς ελέγχους από την ΕΥΕΠ/Τομέα Νοτίου Ελλάδος και τη διάδοχη Δομή ΣΕΠΔΕΜ/Επιθεώρηση Νοτίου Ελλάδος/Τμήμα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος/Γραφείο Οινοφύτων, εστιασμένους σε μεταλλουργικές δραστηριότητες της περιοχής Οινοφύτων  που εντοπίστηκε η έξαρση της ρύπανσης και τα αποτελέσματα αυτών (εκθέσεις ελέγχων, τυχόν Πράξεις βεβαίωσης παράβασης, Εισηγήσεις επιβολής διοικητικών προστίμων και ενημέρωση Εισαγγελικών Αρχών).
5. Ενημέρωση σχετικά με την παρακολούθηση  της ποιότητας των υδάτων στα διανοιγμένα από την ΕΥΕΠ σκάματα παρακολούθησης και τις υφιστάμενες ή πρόσφατα ανορυγμένες γεωτρήσεις έρευνας-παρακολούθησης εντός και πέριξ των εγκαταστάσεων των Εταιρειών ΕΛΒΑΛ, ΧΑΛΚΟΡ και ΣΥΜΕΤΑΛ, τα ευρήματα της παρακολούθησης και των διεξαχθέντων μετρήσεων και την αξιολόγηση αυτών. Ενημέρωση σχετικά με τυχόν ανάλογη έρευνα παρακολούθησης της ποιότητας των επιφανειακών υδάτων για τον εντοπισμό πηγών εκπομπής ρύπων στην λεκάνη του Ασωπού ποταμού.
6. Ενημέρωση για τη σύσταση, τη στελέχωση, τις υποδομές, τον εξοπλισμό, την ενεργοποίηση και το έργο του συσταθέντος -με το ΠΔ 100/2014- Γραφείου Επιθεώρησης Περιβάλλοντος Οινοφύτων, με ταυτόχρονη κατάργηση του συσταθέντος και ουδέποτε ενεργοποιηθέντος -με το Ν.4014/2011, άρθρο 22- Τομέα Στερεάς Ελλάδος με έδρα τα Οινόφυτα (διοικητική δομή επιπέδου Διεύθυνσης). Επιπρόσθετα, ενημέρωση σχετικά με την τύχη των αιτήσεων υπαλλήλων του Δημόσιου και ευρύτερου Δημόσιου Τομέα για απόσπαση/μετακίνηση/μετάταξη στον Τομέα Στερεάς Ελλάδος κατόπιν σχετικής δημόσιας πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη στελέχωσή του.
7. Ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειες αρμοδιότητας της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων σχετικά με την παρακολούθηση της ποιότητας των επιφανειακών και υπόγειων υδάτων της λεκάνης του Ασωπού και του ευρύτερου υδατικού διαμερίσματος, τυχόν ευρήματα και την αξιολόγησή τους.
8. Ενημέρωση για την εμπλοκή και τις ενέργειες της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων στην εξέταση του υποβληθέντος αιτήματος  έρευνας πρόληψης και αποκατάστασης περιβαλλοντικής ζημίας από την Εταιρεία ΕΛΒΑΛ και παροχή τυχόν αλληλογραφίας και πρακτικών συσκέψεων για το χειρισμό της υπόθεσης.
9. Ενημέρωση για τυχόν προκηρύξεις έργων από το ΥΠΕΚΑ και την Ειδική Γραμματεία Υδάτων με αντικείμενο την παρακολούθηση της ποιότητας, τον εντοπισμό ρυπασμένων εδαφών και υδάτων  και την εξυγίανση, απορρύπανση και αποκατάσταση τους, το αντικείμενο των προκηρύξεων, τον προϋπολογισμό αυτών, τυχόν Αναδόχους και τυχόν παράγωγα (παραδοτέα και παραδοθέντα).
10. Ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης των συνομολογηθέντων με προγραμματική συμφωνία μεταξύ ΥΠΕΚΑ, Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, Δήμου Ταναγραίων και ΕΥΔΑΠ για την υδροδότηση (παροχή νερού από το Μόρνο και την Υλίκη για Αστική, Αγροτική, Βιομηχανική χρήση και Αποκατάσταση/Εξυγίανση/Ανάκαμψη  του υδροφορέα της περιοχής Οινοφύτων).
11. Ενημέρωση σχετικά με την σκέψεις, τις μελέτες  και τις ενέργειες για τον σχεδιασμό και την κατασκευή Κεντρικής Μονάδας Επεξεργασίας των Υγρών Βιομηχανικών Αποβλήτων της περιοχής Σχηματαρίου Οινοφύτων που έχει εξαγγελθεί κατ΄ επανάληψη από την ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ και του ΥΠΕΚΑ.
12. Το σύνολο της αλληλογραφίας ενημέρωσης της FIDH από το ΥΠΕΚΑ σχετικά με την υπόθεση καταδίκης της Ελλάδος για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην περιοχή του Ασωπού (Προσφυγή 72/2011)
Οι αιτούντες βουλευτές


Γιάννης Σταθάς


Χαρά Καφαντάρη
Διαβάστε Περισσότερα »

Ερώτηση Μπασιάκου για κίνδυνο κατάργησης ΤΕΙ Θήβας

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ


ΠΡΟΣ : Τον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ: Κίνδυνος Κατάργησης του ΤΕΙ Θήβας.

Δημοσίευμα της εφημερίδας «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» αναφέρει ότι μεταξύ των Τμημάτων ΤΕΙ, που κινδυνεύουν να κλείσουν , είναι και το ΤΕΙ Θήβας.

 Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας (Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού) της Θήβας:

«Tο Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού -το οποίο έχει έδρα τη Θήβα- λειτούργησε για πρώτη φορά το 2005. Στο Τμήμα φοιτούν περισσότεροι από 1100 φοιτητές, στους οποίους προσφέρονται τα απαραίτητα θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα, προκειμένου να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις και ικανότητες  στο γνωστικό αντικείμενο της Εφοδιαστικής Διοίκησης  (Logistics Management) και ευρύτερα της Διοίκησης της Εφοδιαστικής Αλυσίδας (Supply Chain Management).

Το Τμήμα ΔΣΕ έχει αξιολογηθεί από εξωτερικούς εμπειρογνώμονες (ΗΠΑ, ΗΒ, Κύπρο) με θετικά αποτελέσματα μέσω των διαδικασιών της Α.ΔΙ.Π.(Φεβρουάριο, 2014 – Έκθεση Αξιολόγησης )
Το Τμήμα παράλληλα με την προσφορά της κατάλληλης εκπαίδευσης των φοιτητών του, συνεργάζεται και με τις παραγωγικές επιχειρήσεις και οργανισμούς που εδρεύουν κυρίως στις βιομηχανικές περιοχές Σχηματαρίου και Οινοφύτων, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής (π.χ Θριάσιο Πεδίο, Πειραιάς). Στοχεύει επίσης στη προαγωγή της έρευνας, καθώς με τη λειτουργία των εργαστηρίων, τα οποία πρόκειται να επεκταθούν και σε άλλα γνωστικά αντικείμενα,  συμβάλλει στην ενίσχυση της ερευνητικής προσπάθειας όλων των μελών του Διδακτικού Προσωπικού, καθώς και τη δημιουργία προϋποθέσεων για διευρυμένη συμμετοχή και των φοιτητών. Το Τμήμα ΔΣΕ συμμετέχει ενεργά ως συντονιστής ή εταίρος σε Εθνικά και Ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα (π.χ. Αρχιμήδης ΙΙ & ΙΙΙ, Erasmus plus & Horizon 2020).
Τα μέλη Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Τμήματος διαθέτουν βαθειά γνώση και εμπειρία στα γνωστικά τους αντικείμενα, όπου σε  συνδυασμό με τον δυναμισμό των Επιστημονικών και Εργαστηριακών Συνεργατών δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για την αποτελεσματική και άμεση διάχυση της πληροφορίας και εμπέδωσης των απαραίτητων γνώσεων προς όφελος των φοιτητών μας. Τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων μας είναι κατοχυρωμένα σύμφωνα με το ΠΔ. 174/2006.

Σύμφωνα με πρόσφατες διαπιστώσεις και έρευνες το επάγγελμα του στελέχους logistics (logistian) συμπεριλαμβάνεται ως ένα από τα 10 επαγγέλματα με την υψηλότερη ζήτηση (2014).  Επομένως, εκτιμάται ότι οι προοπτικές απασχόλησης των πτυχιούχων μας είναι ιδιαίτερα ευοίωνες. Μπορούν να στελεχώνουν τόσο ως στελέχη (logistian), όσο και ευρύτερα ως στελέχη διοίκησης επιχειρήσεων τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Παράλληλα, ως ενεργοί πολίτες συμμετέχουν ενεργά στην κοινωνική και πολιτική ζωή της χώρας.

Με την αναμόρφωση του προγράμματος Σπουδών που προτείνεται για εφαρμογή από το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015, το Τμήμα θα καταστεί εξαιρετικά ανταγωνιστικό τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς. Ειδικότερα, θα επιτρέψει την προσφορά σύγχρονων γνώσεων στους φοιτητές μας, τη διεύρυνση των συνεργασιών μας με εθνικούς και διεθνείς φορείς, καθώς και την απόκτηση συγκριτικού πλεονεκτήματος στους αποφοίτους ως προς την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.»

Είναι γνωστές στην τοπική κοινωνία μας οι μεγάλες και τελικά αποτελεσματικές προσπάθειες μας ως το 2005 για την ίδρυση και εγκατάσταση του ΤΕΙ στη Θήβα με το σημαντικό και με μεγάλη προοπτική γνωστικό αντικείμενο του ( της Εφοδιαστικής Διοίκησης και ειδικότερα της Εφοδιαστικής Αλυσίδας).

Είναι ακόμη πρόσφατες οι αγωνιστικές δράσεις μας για τη διατήρηση της λειτουργίας του. Με αποτέλεσμα τη συνέχιση της λειτουργίας του κυρίως όπως είχε επισημανθεί , λόγω των προοπτικών και του γνωστικού αντικειμένου του.

Θεωρώ κατόπιν αυτών αδιανόητο τον όποιο κυβερνητικό σχεδιασμό για αναστολή της λειτουργίας του, που θα βρεί απέναντι και την τοπική κοινωνία μας.


ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ.  Υπουργός

Αν απορρίπτει κατηγορηματικά τη σκέψη για αναστολή της λειτουργίας του και αν προτίθεται τελικά να ενισχύσει το ΤΕΙ , λόγω και των προοπτικών του γνωστικού αντικειμένου του;

Αθήνα, 9/3/2015


Ο Ερωτών Βουλευτής
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Κώστας Μπακογιάννης στη ΛΑΡΚΟ

   Κύτταρο Ανάπτυξης η ΛΑΡΚΟ για την Περιφέρεια

·       Διασφάλιση των θέσεων εργασίας

·       Απαίτηση για μείωση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας

Στη ΛΑΡΚΟ βρέθηκε σήμερα, Δευτέρα 9 Μαρτίου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας, Ευθύμιο Καραΐσκο.


Ο Κώστας Μπακογιάννης, συναντήθηκε με εκπροσώπους της διοίκησης και των εργαζομένων και συζήτησε εκτενώς μαζί τους τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την εταιρεία, η οποία αποτελεί μία από τις σημαντικότερες αναπτυξιακές πηγές της Στερεάς Ελλάδας και έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς νικελίου στον κόσμο. Βασικότερο ζήτημα της συζήτησης που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης και επίλυσης είναι το υψηλό κόστος ηλεκτρικής ενέργειας.


Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Κώστας Μπακογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι γνωστό το ενδιαφέρον που έχει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για τη ΛΑΡΚΟ. Μιλάμε για ένα κύτταρο ανάπτυξης, το οποίο έχει πάρα πολύ μεγάλες δυνατότητες και τεράστια σημασία για όλη την Περιφέρεια. Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μία πολύ διεξοδική και νομίζω γόνιμη συζήτηση για το μέλλον της εταιρείας. Διαπιστώσαμε κάποια ζητήματα τα οποία απασχολούν τη ΛΑΡΚΟ -τη διοίκηση αλλά και τους εργαζομένους- και τα οποία και εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι μπορούμε, προκειμένου να βοηθήσουμε να δοθεί επιτέλους μία λύση. Το κυρίαρχο ζήτημα, έχει να κάνει με το πολύ υψηλό κόστος ηλεκτρικής ενέργειας, το οποίο είναι δύο φορές μεγαλύτερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, που καλείται σήμερα να πληρώσει η εταιρεία. Στόχος όλων μας είναι η βιώσιμη ανάπτυξη, δηλαδή ο σεβασμός του περιβάλλοντος, αλλά πάνω απ’ όλα η διασφάλιση των θέσεων εργασίας.»

Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ι. Ν. ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΣΝΕΣΙΟΥ ΒΑΓΙΩΝ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΚΑΣΝΕΣΙ ΒΑΓΙΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015 και ώρα 18.00
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης και Ποιμενάρχης μας
Κ.κ. Γεώργιος θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία των
Προηγιασμένων Δώρων στον Ιερό Ναό μας.
Σας καλούμε να παρευρεθείτε και να προσευχηθείτε μαζί μας.
Η Εκκλησιαστική Επιτροπή
Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Αλιάρτου Θεσπιών-Παρουσίαση Μελέτης "Εξοικονομώ" για τα Σχολεία του Δήμου

          ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ    
   Την Πέμπτη  12 Μαρτίου 2015 και ώρα 6.00 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Αλιάρτου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση  με θέμα παρουσίαση του έργου Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων  για το πρόγραμμα 
«ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ για Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης»
Από τον ΟΑΣΕ Α.Α.Ε
Καλούμε τους γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές   και τους πολίτες μας στην από κοινού  παρουσίαση του ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης  για τα σχολεία του δήμου μας.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

                                                                    1ο  & 2ο  Δημοτικό Σχολείο Αλιάρτου
                                                                    Γυμνάσιο & ΓΕΛ Αλιάρτου
                                                                    Δημοτικό Σχολείο Σωληναρίου
                                                                    Δημοτικό Σχολείο Μαυρομματίου
                                                                    Δημοτικό Σχολείο Θεσπιών
                                                                     Γυμνάσιο & ΓΕΛ Θεσπιών
                                                                     Εσπερινό ΕΠΑΛ Αλιάρτου

Ο Δήμαρχος
Γεώργιος Π.Ντασιώτης       

Διαβάστε Περισσότερα »

Εξιχνιάστηκαν τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών σε οικίες στο Σχηματάρι

Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί ROMA, για διάπραξη κλοπών και φθορών ξένης ιδιοκτησίας στο Σχηματάρι Βοιωτίας

Εξιχνιάσθηκαν τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών από οικίες

Κατασχέθηκαν προϊόντα κλοπών, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους και το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο των δραστών


Συνελήφθησαν, προχθές (07-03-2015) το απόγευμα στο Σχηματάρι Βοιωτίας, από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 35 και 20 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές και φθορές ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο διενέργειας συστηματικών περιπολιών και ελέγχων με σκοπό την πρόληψη και καταστολή διάπραξης κλοπών, εντόπισαν τους ανωτέρω να έχουν φορτώσει σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 35χρονου, τέσσερα (4) κλιματιστικά, ένα dvd player και δύο (2) συσκευές θέρμανσης (ηλεκτρικές σόμπες).

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι δράστες, νωρίτερα προχθές το απόγευμα, αφαίρεσαν τις ανωτέρω ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, από τρεις οικίες στην ανωτέρω περιοχή.

Η συνολική χρηματική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων και των φθορών που προκλήθηκαν στις προαναφερόμενες οικίες, υπερβαίνει τις (5.000) ευρώ.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν τα κλοπιμαία, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, όπως επίσης και το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο του 35χρονου.

Την έρευνα και τo προανακριτικό έργο διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Tρεις συλλήψεις για κλοπές στην περιοχή των Αλαλκομενών Βοιωτίας

Συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί, για διάπραξη κλοπών στην περιοχή των Αλαλκομενών Βοιωτίας

Εξιχνιάσθηκαν δύο (2) περιπτώσεις κλοπών, από οικία και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο αντίστοιχα



Συνελήφθησαν, χθες (08-03-2015) το απόγευμα στις Αλαλκομενές Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 33, 29 και 28 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο διερεύνησης περιπτώσεων κλοπών, εντόπισαν και προσήγαγαν τους τρεις κατηγορούμενους, οι οποίοι, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το χρονικό διάστημα από βραδινές ώρες της 07-03-2015 έως και πρωινές ώρες της 08-03-2015, δρώντας από κοινού, διέπραξαν στην ανωτέρω περιοχή:

•    Κλοπή - διάρρηξη σε οικία 66χρονου ημεδαπού, από την οποία αφαίρεσαν ένα αλυσοπρίονο, αξίας (120) ευρώ.
•    Κλοπή - διάρρηξη σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο 47χρονου ημεδαπού, από το οποίο αφαίρεσαν δύο συλλογές εργαλείων.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, τα οποία οι δράστες χρησιμοποίησαν για την διάπραξη των κλοπών.

Την έρευνα και τo προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΩΡΑ-Νταλίκα παρέσυρε οχτάχρονο παιδάκι στην Αλίαρτο

Το τροχαίο ατύχημα  έγινε λίγο  μετά τις 14:30 στην είσοδο της Αλιάρτου  στο ύψος του supermarket. Νταλίκα με Ρουμάνικες πινακίδες με κατεύθυνση προς Θήβα παρέσυρε  το άτυχο παιδάκι(ρομά), που επιχείρησε να διασχίσει τον κεντρικό δρόμο   χωρίς προσοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες του Permisospress το παιδάκι μεταφέρεται αυτή την ώρα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε Νοσοκομείο των Αθηνών.Με σοβαρά κατάγματα στο χέρι και στο πόδι, νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο παίδων  ο 8χρονος .



Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωση Δήμου Λεβαδέων για την καταβολή προνοιακών επιδομάτων

Το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Λεβαδέων, ανακοινώνει ότι η πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων, για το δίμηνο Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2015, θα πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων τριών εργάσιμων ημερών, δηλαδή την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015.





Διαβάστε Περισσότερα »

Mε επιτυχία η εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας απο την Χ.ΕΝ. Θήβας

Χ.Ε.Ν. ΘΗΒΑΣ

Το Σάββατο 7 Μαρτίου 2015 και ώρα 6.00 μμ., πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, στο πλαίσιο της Ημέρας της Γυναίκας, η εκδήλωση-αφιέρωμα, στην πρώτη Ελληνίδα ζωγράφο, ΕΛΕΝΗ ΜΠΟΥΚΟΥΡΑ-ΑΛΤΑΜΟΥΡΑ.
Ομιλήτρια ήταν η βραβευμένη συγγραφέας Ρέα Γαλανάκη, η οποία έχει διεξαγάγει έρευνα για την ζωή της.
Προβλήθηκε επίσης, δεκάλεπτο βίντεο για την  ζωή της ζωγράφου, διαβάστηκαν μικρά αποσπάσματα από το βιβλίο της συγγραφέα ΄΄Ελένη ή ο Κανένας και ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση.
Η εκδήλωση τελείωσε με μικρό κέρασμα.
Ευχαριστούμε την κυρία Γαλανάκη που μας τίμησε με την παρουσία της, την ΔΗ.Κ.Ε.Θ. για την παραχώρηση της αίθουσας και τους εργαζόμενους για την άψογη εξυπηρέτηση, καθώς επίσης και όλες τις γυναίκες, μέλη και φίλες της Χ.Ε.Ν., που έδωσαν δυναμικά το παρόν, σε μία εκδήλωση της Ημέρας της Γυναίκας διαφορετική από τις άλλες.
                                                 Η Πρόεδρος και τα μέλη της Δ.Σ. 
                                                           της Χ.Ε.Ν. Θήβας

Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Λεβαδέων -Έναρξη Προγραμμάτων Αθλησης για Όλους έτους 2015

Ο Δήμος Λεβαδέων ανακοινώνει την έναρξη των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους έτους 2015, στα οποία μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι κάτοικοι, ενήλικες και παιδιά, ανεξαρτήτου ηλικίας.Τα Τμήματα που θα λειτουργήσουν την φετινή χρονιά είναι τα εξής:
1. Παιδί και Αθλητισμός.
2. Άθληση και Γυναίκα.
3. Άσκηση στην Τρίτη Ηλικία.
4. Αθλοχώροι στη Γειτονιά.
Για την εγγραφή σε κάποιο από τα παραπάνω τμήματα αθλητισμού, είναι απαραίτητη η συμπλήρωση σχετικής αίτησης την οποία μπορείτε να βρείτε στο Δημαρχείο και στον επίσημο ιστότοπο www.livadia.gr του Δήμου Λεβαδέων.
Η κατάθεση των αιτήσεων γίνεται στο πρωτόκολλο του Δήμου, στον ημιώροφο του Δημαρχιακού Καταστήματος Λιβαδειάς, Σοφοκλέους 15, καθημερινά από τις 09:00 έως και τις 14:00 και από τις 05 Μαρτίου 2015 έως και τις 27 Μαρτίου 2015.
Η υποβολή της αίτησης πρέπει να συνοδεύεται από φωτογραφία και ιατρική βεβαίωση.
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνηση, μπορείτε να απευθύνεστε στον κ. Αναστασίου Βασίλειο στο τηλέφωνο: 2261350834 – 2261350833 καθημερινά, από τις 09:00 έως τις 14:00.




Διαβάστε Περισσότερα »

Μ-Λ ΚΚΕ: Η κυβέρνηση Τσίπρα συνεχίζει το "έργο" της κυβέρνησης Σαμαρά


      Καθώς απογυμνώνεται από δημαγωγικά ξέφτια και κάλπικες υποσχέσεις η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και αποκαλύπτεται όλο και πιο ευδιάκριτα το αντιλαϊκό της περιεχόμενο πρέπει σταθερά και αποφασιστικά να βγούμε  μπροστά  για να διαφωτίσουμε, να προπαγανδίσουμε  τις θέσεις που με ξεκάθαρο τρόπο προβάλλαμε όλη την προηγούμενη περίοδο  για τον ΣΥΡΙΖΑ και να συμβάλλουμε στην οργάνωση της λαϊκής πάλης για την απόκρουση  των αντεργατικών μέτρων και την ανατροπής της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής.
Λαϊκές εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις βέβαια  που θα στρέφονται ενάντια στην κυβερνητική  πολιτική και δεν θα καλούν σε φιλοκυβερνητικές  εκδηλώσεις στήριξης και εξωραϊσμού της κυβερνητικής  πολιτικής  όπως συνέβη τις δυο προηγούμενες εβδομάδες.
Όπου δεν ήταν λίγοι εκείνοι, οι οποίοι  σηκώνουν  μάλιστα μπόλικη αντικαπιταλιστική σκόνη, όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η οποία  καλούσε τον κόσμο να συμμετάσχει στις φιλοκυβερνητικές  συγκεντρώσεις, καλλιεργώντας τις χειρότερες αυταπάτες για το τι πραγματικά έμελλε να συμβεί και εκφράζοντας τον συμφιλιωτισμό και την πολιτική ουράς απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτό που απαιτούν  οι συνθήκες είναι να δυναμώσει  ένα ολόπλευρο μέτωπο ιδεολογικοπολιτικής αντιπαράθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ,  που αποκαλύπτεται ότι αποτελεί  ένα αριστερό φερέφωνο μιας δεξιάς πολιτικής, έναν αριστερό απολογητή που εξωραΐζει  τους ιμπεριαλιστικούς  "θεσμούς", την ΕΕ, το ΔΝΤ και τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα.
 Σε συνθήκες επιδείνωσης της θέσης των εργαζομένων, όπου καμιά ελάφρυνση για τα λαϊκά στρώματα δεν προβλέπεται, αντίθετα η συντριπτική πλειοψηφία  του πληθυσμού συνεχίζει να σηκώνει στους ώμους της  τα βάρβαρα μέτρα των μνημονίων, ενώ χαλκεύονται νέα δεσμά υποδούλωσης για τη χώρα, ο μόνος δρόμος για την επιβίωση  είναι η  πιο πλατιά αντίσταση και πάλη.
Σε αυτή την κεντρική κατεύθυνση που έχουμε χαράξει, θα συνεχίσει, επίμονα και σταθερά, να παλεύει το Μ-Λ ΚΚΕ και στη νέα περίοδο μέσα στο μαζικό, εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα. Θα θέσει τους στόχους της πάλης του παίρνοντας υπόψη τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί στην πολιτική σκηνή και να νέα προβλήματα που προκύπτουν, εκτιμώντας τη σημερινή δύσκολη  κατάσταση  του κινήματος και τις προοπτικές  του και αντλώντας συμπεράσματα από τους αγώνες που αναπτύχθηκαν και τις διακυμάνσεις που είχαν στην πενταετία που πέρασε.
Η ανάπτυξη του λαϊκού  αγώνα  απαιτεί, πρώτα και κύρια, το αποτελεσματικό  ξεσκέπασμα της παραπλανητικής κυβερνητικής προπαγάνδας και την αντιμετώπιση  της υπονομευτικής επίδρασης που ασκεί στις πλατιές λαϊκές μάζες και στο κίνημα το λαθρεμπόριο ελπίδας και ασύστολης δημαγωγίας στο οποίο επιδίδεται τώρα η κυβέρνηση.
Για το Μ-Λ ΚΚΕ, ο αγώνας της εργατικής τάξης και του λαού πρέπει να έχει στο επίκεντρό του τα αιτήματα πάλης για την ανατροπή των μνημονίων υποδούλωσης, την ανατροπή  των αντεργατικών μέτρων που πέρασαν  και αυτών που έρχονται, τη σταθερή διεκδίκηση και επανακατάκτηση των εργατικών  και λαϊκών δικαιωμάτων που καταργήθηκαν, σε σύνδεση  με τα γενικότερα αιτήματα πάλης για την ανατροπή, συνολικά, της κυβερνητικής  πολιτικής, τον αγώνα για την έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ  και το γκρέμισμα  της ιμπεριαλιστικής  κυριαρχίας.
Σ' αυτόν το δύσκολο αγώνα καλούνται οι δυο οργανώσεις, το Μ-Λ ΚΚΕ και το ΚΚΕ (μ-λ), που έδωσαν μια σκληρή πολιτική εκλογική μάχη να προσφέρουν στις νέες συνθήκες  τη δική τους συμβολή, όπως επίσης και η ΛΑ-ΑΑΣ που έχει δώσει ήδη δείγματα αγωνιστικής συσπείρωσης και παρέμβασης.
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Mε 22 θέματα συνεδριάζει το Δ.Σ. του Δήμου Λεβαδέων

Με την παρούσα, σας προσκαλούμε σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την 11η Μαρτίου 2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα 06.30 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων στο Παλαιό Δημαρχείο – Πλ. Εθνικής Αντίστασης.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι :

1.Προγραμματισμός προσλήψεων προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την υπηρεσία Καθαριότητας.

2.Προγραμματισμός προσλήψεων προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την  κάλυψη της αμιγούς εποχικής ανάγκης λειτουργίας της Δημοτικής Κατασκήνωσης στην «Παλιομηλιά Ελικώνα».

3.Έγκριση της υπ΄άριθμ. 64/2015 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου που αφορά: «Αναμόρφωση Προϋπολογισμού Οικ, Έτους 2015».

4.Προγραμματισμός εκδηλώσεων Πάσχα 2015 και διάθεσης πίστωσης.

5.Έγκριση γενομένων δαπανών που αφορούν τις δαπάνες «Γαϊτανάκι Λιβαδειάς» του Δήμου Λεβαδέων.

6.Περί εκμίσθωσης λιβαδιού Αργυράκου – Σκαντζή της Τ.Κ. Μαυρονερίου, για το έτος 2015.

7.Έγκριση της υπ΄αριθμ. 34/2015 μελέτης που φέρει τον τίτλο «Ενεργειακή Αναβάθμιση Σχολικής Μονάδας 3ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς».

8.Παραλαβή της μελέτης με τίτλο: «Βελτίωση Δημοτικής Οδοποιίας 2015».

9.Απευθείας αγορά οικοπέδου φερόμενης ιδιοκτησίας κληρονόμων Παναγιούς Τσούρα για τη δημιουργία ΕΕΛ. 

10.Έγκριση παράτασης συνολικής προθεσμίας περαίωσης αντικειμένου του έργου: «Μελέτη Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Κοινότητας Κυριακίου» με κωδ. ΜΙΣ 216801.

11.Έγκριση παράτασης συνολικής προθεσμίας περαίωσης αντικειμένου του έργου: «Μελέτη Έργων Ανακατασκευής Εσωτερικού Δικτύου, Έργων Προσαγωγής Ακαθάρτων & Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Οικισμού Αγ. Γεωργίου.

12.Δωρεάν παραχώρηση χρήσης δημοτικού ακινήτου (υπόγεια αποθήκη στο Δημοτικό Κατάστημα Χαιρώνειας για τη στέγαση του αρχείου της Υπηρεσίας Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο Ν. Βοιωτίας  - Φωκίδας.

13.Εξέταση αιτήματος Σωματείου Εμπόρων Λαϊκών Αγορών Π.Ε. Βοιωτίας

14.Ανανέωση επαγγελματικών αδειών πωλητών λαϊκών αγορών.

15.Μεταβίβαση επαγγελματικής άδειας πωλητή λαϊκής αγοράς

16.Έγκριση της υπ΄αριθμ. 1/2015 απόφασης της Κ.Ε.ΔΗ.Λ.που αφορά: «ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ   ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 259 ΤΟΥ Ν. 3469/2006, ΟΠΩΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡ. 14 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 10 ΤΟΥ Ν. 4071/2012,ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2015  - ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΕΤΗΣΙΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ Κ.ΕΔΗ.Λ. ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2015».

17.Έγκριση της υπ΄αριθμ. 1/2015 απόφασης της Κ.Ε.ΔΗ.Λ.που αφορά: «ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ (Κ.Ε.ΔΗ.Λ.)».
      
18.Υποβολή αιτήματος για την έγκριση διενέργειας προμήθειας κάδων απορριμμάτων

19.Υποβολή αιτήματος για την έγκριση διενέργειας προμήθειας επιστήλιων καλαθιών απορριμμάτων.

20.Υποβολή αιτήματος για την έγκριση διενέργειας προμήθειας αλατιού

21.Υποβολή αιτήματος για την έγκριση διενέργειας Προμήθειας υγειονομικού και φαρμακευτικού υλικού.

22.Υποβολή αιτήματος για την έγκριση διενέργειας Προμήθειας εποπτικού υλικού.

                                         Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                                                      
                                                       Γεωργαντά Ελισάβετ (Ελίζα)
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι είναι οι χαμένοι από τις αλλαγές στις πρόωρες συντάξεις

Οι αλλαγές που αναμένεται να έρθουν στο συνταξιοδοτικό και το τέλος στις πρόωρες συντάξεις θα οδηγήσει κάποιος να εργαστούν από 2 έως και 12 χρόνια περισσότερο.

Οι αλλαγές που δρομολογούνται

    Η πρώτη αλλαγή έχει να κάνει με όσους δεν κατοχύρωσαν δικαίωμα ως το 2012 και επιπλέον δεν είχαν και τα απαραίτητα 100 ένσημα ανά έτος την τελευταία πενταετία. Αυτοί οι άνθρωποι χάνουν τα μειωμένα όρια ηλικίας και πάνε στα 62 και τα 67 έτη για τη σύνταξή τους.
    Καταργούνται οι προϋποθέσεις που ισχύουν σήμερα για τις μητέρες ανηλίκων. Πιθανότατα θα συνυπολογίζεται η ανηλικότητα του παιδιού με την ηλικία της μητέρας και ότι με τον χρόνο ασφάλισης της μητέρας.
    Οι γυναίκες που είχαν συμπληρώσει το 2010 το 55ο έτος χάνουν το δικαίωμα εξόδου στο 60ο έτος.
    Σ περιορισμός αναγνώρισης πλασματικών ετών για την αναγνώριση 35ετίας και επί της ουσίας όσοι δεν είχαν τον απαιτούμενο χρόνο το 2012 χάνουν το δικαίωμα να βγουν σε σύνταξη νωρίτερα.
    Αλλαγές στην θεμελίωση εξόδου όσων έχουν διαδοχική ασφάλιση.

iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΞΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΑ ΤΥΦΛΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΓΛΑΥΚΩΜΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ

Περισσότεροι από 6,7 εκατομμύρια άνθρωποι θα τυφλωθούν από γλαύκωμα παγκοσμίως τα επόμενα πέντε χρόνια (2020), σύμφωνα με εκτίμηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Γλαυκώματος!

Η δυσοίωνη αυτή εκτίμηση  οφείλεται στο γεγονός ότι το γλαύκωμα είναι η δεύτερη πιο κοινή αιτία τύφλωσηςπαγκοσμίως καθώς στα αρχικά  στάδια δεν προκαλεί συμπτώματα και όταν διαγνωστεί η βλάβη είναι μη αναστρέψιμη.

Δίκαια δε  χαρακτηρίζεται από τους οφθαλμίατρους ως ύπουλος κλέφτης  της όρασης καθώς μέχρι σήμερα 4,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν χάσει την όρασή τους από γλαύκωμα,ενώ ο αριθμός αυτός εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 11,2 εκατομμύρια το 2020!

Για το λόγο αυτό και με  αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Γλαυκώματος (8-14 Μαρτίου) οι οφθαλμίατροι  συνιστούν προσοχή στον ύπουλο κλέφτη της όρασης.

 «Μόνο η έγκαιρη διάγνωση και η τακτική παρακολούθηση μπορούν να βοηθήσουν τους πάσχοντες να μη τυφλωθούν από γλαύκωμα»τονίζει ο διαπρεπής χειρουργός οφθαλμίατρος, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών κ. Ιωάννης Α. Μάλλιας.

Το γλαύκωμα είναι πάθηση η οποία προσβάλλει τα οπτικά νεύρα του ματιού, τα οποία μεταδίδουν τα οπτικά ερεθίσματα στον εγκέφαλο και συγκεκριμένα στον ινιακό λοβό του εγκεφάλου, όπου εδρεύει το κέντρο της όρασης.  Το οπτικό νεύρο προσβάλλεται όταν αυξάνει η πίεση του ματιού.

Η πάθηση εμφανίζεται συνήθως σε ασθενείς της 3ης ηλικίας, αν και σπανιότερα μπορεί να εμφανιστεί σε νέους ανθρώπους καθώς επίσης και σε παιδιά.

«Γλαύκωμα όμως μπορεί να εμφανιστεί και σε άτομα με φυσιολογική πίεση ματιών» αναφέρει ο Δρ Μάλλιας και εξηγεί:  «Στις περιπτώσεις  των ασθενών  αυτών  υπάρχει σημαντική απώλεια των οπτικών ινών, είτε λόγω κακής αιμάτωσης του οπτικού νεύρου, είτε για γενετικούς λόγους».

                    ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ  ΕΝΟΧΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

Σύμφωνα με τους επιστήμονες οι παράγοντες που φέρονται να ευθύνονται για το γλαύκωμα είναι:

    Κληρονομικοί
    Αρτηριακή υπέρταση και σακχαρώδης διαβήτης
    Ιστορικό οφθαλμικού τραύματος
    Μακροχρόνια τοπική ή συστηματική χρήση κορτιζόνης
    Μυωπία
    Ηλικία άνω των 40χρόνων
    Μαύρη φυλή

Σύμφωνα με τους οφθαλμίατρους η μόνη άμυνα που έχουν κυρίως τα άτομα της τρίτης ηλικίας απέναντι στο γλαύκωμα  είναι η πρόληψη, η οποία μπορεί να γίνεται με μια τουλάχιστον εξέταση το χρόνο, εφαρμόζοντας πιστά τη ρήση του πατέρα της ιατρικής Ιπποκράτη πως «Κάλλιον του θεραπεύειν το προλαµβάνειν».

«Η αντιμετώπιση του γλαυκώματος, όταν αυτό διαγνωστεί έγκαιρα μπορεί να γίνει είτε με φαρμακευτική αγωγή (κολλύρια),  είτε με ειδικό laser (Selective Laser Trabecouloplasty), αλλά και με χειρουργική επέμβαση» τονίζει ο Δρ Μάλλιας και προσθέτει

«Στις περιπτώσεις που εφαρμόζεται το laserαυτό δρα στις ήδη υπάρχουσες αποχετευτικές οδούς του ματιού, μειώνοντας τις αντιστάσεις που συναντά το υγρό του ματιού κατά την αποχέτευσή του, με αποτέλεσμα την μείωση της ενδοφθάλμιας πίεσης».

Η χειρουργική επέμβαση για την πάθηση του γλαυκώματος ονομάζεται τραμπεκουλεκτομή. Κατά την επέμβαση αυτή ο γιατρός με εργαλεία μικροχειρουργικής δημιουργεί μία παρακαμπτήριο οδό αποχέτευσης του υγρού του ματιού με σκοπό τη μείωση της ενδοφθάλμιας πίεσης.

Σε περιπτώσεις που έχουν προηγηθεί άλλες επεμβάσεις στο μάτι και η πιθανότητα επιτυχίας της τραμπεκουλεκτομής κρίνεται από τον γιατρό ότι είναι μειωμένη, μπορεί να γίνει αντιγλαυκωματική επέμβαση με τοποθέτηση αντιγλαυκωματικής βαλβίδας. Οι επεμβάσεις αυτές μπορούν να πραγματοποιηθούν σε χειρουργείο μιας ημέρας.

Από μελέτες που έχουν γίνει, το περπάτημα και η αερόβιος άσκηση δρουν ευεργετικά στην μείωση της ενδοφθάλμιας πίεσης, ενώ αντίθετα η συστηματική άρση βαρών μπορεί να οδηγήσει σε αύξησή της. Είναι σημαντικό για όλους  η προληπτική οφθαλμολογική εξέταση και κρίνεται επιβεβλημένη σε όσους έχουν κληρονομικό ιστορικό γλαυκώματος.

Η Παγκόσμια Οργάνωση Γλαυκώματος και η Παγκόσμια Ένωση Πασχόντων από Γλαύκωμα προειδοποιούν: «Η έγκαιρη διάγνωση και η τακτική παρακολούθηση μπορεί να σώσει την όραση των ασθενών που πάσχουν από γλαύκωμα».

www.malliaseye.gr, Τηλ10-9320215



Διαβάστε Περισσότερα »

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αντισφαίρισης με αμαξίδια στη Θήβα

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αντισφαίρισης με αμαξίδια 2015

14-15 Μαρτίου 2015
Δημοτικά Γήπεδα Κοντίτου στη Θήβα

Υπό την αιγίδα
της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες
 και
 την Υποστήριξη
 του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας (ΔΟΘ)
Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ! Καμία φωτογραφία παιδιών στο διαδίκτυο – Αυστηρή οδηγία του Σφακιανάκη προς γονείς



Ο κ. Σφακιανάκης αναφέρθηκε σε περιστατικά παιδιών στην Ελλάδα, τα οποία βρέθηκαν σε πολύ δύσκολη θέση όταν φωτογραφίες τους «πειράχτηκαν»…
μέσω φωτομοντάζ και διέρρευσαν στο σχολικό τους περιβάλλον, παρουσιάζοντας π.χ. το πρόσωπο του παιδιού με το σώμα κάποιας πορvοστάρ.

Και δεν είναι η ίδια η φωτογραφία που θα ενοχλήσει το παιδί, όσο ο αδιάκοπος χλευασμός των συμμαθητών του ή, ακόμα χειρότερα, το bullying που θα ακολουθήσει.

Και δεν είναι μόνο οι φωτογραφίες που μπορεί να βάλουν τα παιδιά σας σε κίνδυνο. Όπως αναφέρει η διευθύντρια του Ινστιτούτου Διαδικτύου της Οξφόρδης, Victoria Nash, υπάρχουν δύο πράγματα που οι γονείς θα πρέπει να προσέχουν:

«Το ένα είναι πληροφορίες για τα παιδιά που δημοσιεύουν, όπως π.χ. η ημερομηνία και το τόπος γέννησής τους, το πού ζουν και πού πηγαίνουν σχολείο, καθώς τις πληροφορίες αυτές μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος προκειμένου να τους κλέψει την ηλεκτρονική ταυτότητα (να φτιάξει, δηλαδή, ένα προφίλ στο Facebook με αυτά ακριβώς τα στοιχεία).

Το δεύτερο έχει να κάνει με την συγκατάθεση του παιδιού: Τι από αυτά που ποστάρετε θα θέλει το παιδί σας να δει δημοσιευμένο όταν μεγαλώσει;

Και κυρίως, τι κόστος μπορεί να έχει αυτό για την πορεία της ζωής του (π.χ. δεν ξέρετε πώς μία φωτογραφία του παιδιού με κάποιο πολιτικό μήνυμα μπορεί να επηρεάσει με κάποιον τρόπο τη μελλοντική του καριέρα)».

Τι πρέπει να κάνετε από εδώ και στο εξής

Τόσο ο κ. Σφακιανάκης όσο και η δρ. Nash συμφωνούν στο ότι ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσετε την ψηφιακή ταυτότητα του παιδιού σας είναι να μην ποστάρετε ποτέ απολύτως τίποτα για εκείνο. Κάποιοι γονείς θεωρούν ότι λαμβάνουν ένα «μέτρο προστασίας» ποστάροντας φωτογραφίες των παιδιών τους χωρίς να αναγράφουν πουθενά τα ονόματά τους – οι φωτογραφίες, όμως, θα παραμείνουν για πάντα εκεί, διαθέσιμες προς όλους.

Δεν αποκλείεται στο μέλλον, λένε οι ειδικοί, μία φωτογραφία του παιδιού σας που ποστάρατε όταν είναι 4 ετών, να συνδεθεί με κάποια που θα ποστάρει ένας φίλος του όταν θα είναι 10 ετών και στην συνέχεια με κάποιο επαγγελματικό προφίλ που μπορεί να έχει το παιδί σας ως ενήλικας και έτσι να δημιουργηθεί ένα πλήρες ψηφιακό αρχείο του παιδιού, πάνω στο οποίο δεν θα μπορεί να έχει κανέναν έλεγχο.

Τι μπορείτε να κάνετε αν έχετε ήδη ποστάρει φωτογραφίες των παιδιών σας στο Facebook ή στο Instagram;

Να σας πούμε, καταρχάς, τι δεν μπορείτε να κάνετε: Να τις πάρετε πίσω. Όπως ανάφερε στην ομιλία του ο κ. Σφακιανάκης, για να μπορέσει μία κοπέλα από την Ιρλανδία να διεκδικήσει ολόκληρο το ψηφιακό της αρχείο, αφού απενεργοποίησε το προφίλ της στο Facebook, χρειάστηκε να καταφύγει σε πολυετή δικαστικό αγώνα με το μέσο.

Τι κέρδισε στο τέλος; Ένα CD με τις φωτογραφίες της (αντίγραφα των οποίων προφανώς και έχει κρατήσει το Facebook).

Αυτό, λοιπόν, που μπορείτε να κάνετε είναι να μην ξαναποστάρετε ποτέ καμία φωτογραφία των παιδιών σας, σε κανένα διαδικτυακό μέσο.

Όσο για τις φωτογραφίες που έχετε ήδη ποστάρει εσείς, μπορείτε να τις διαγράψετε (αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν έχουν ήδη αποθηκευτεί στα αρχεία του Facebook ή οποιουδήποτε άλλου). Τις φωτογραφίες που έχουν ποστάρει άλλοι με εσάς (και τα παιδιά) να έχετε γίνει tag μπορείτε να τις κρύψετε από το Χρονολόγιό σας, όμως όχι να τις διαγράψετε – μόνο αυτός που την πόσταρε μπορεί να το κάνει.

Από εκεί και πέρα, στις ρυθμίσεις ασφαλείας του μέσου (π.χ. του Facebook) επιλέξτε αφενός τις φωτογραφίες σας να βλέπουν μόνο οι Φίλοι σας (ούτε καν οι Φίλοι των Φίλων) και επιλέξτε να ενημερώνεστε κάθε φορά που κάποιος σας κάνει tag σε μία φωτογραφία, προκειμένου να την εγκρίνετε πριν δημοσιευτεί – αν είναι και τα παιδιά σας στην φωτογραφία αυτήν, το δικό σας όνομα θα είναι αυτό που πιθανότατα θα γίνει tagged.

Τέλος, ενημερώστε κάθε φίλο και γνωστό σας ότι δεν θέλετε επ’ουδενί να ποστάρουν καμία φωτογραφία ή πληροφορία, στην οποία εμφανίζεται ή αναφέρεται το παιδί σας.

Σε περίπτωση που ανησυχείτε ή είστε βέβαιοι ότι φωτογραφίες του παιδιού σας χρησιμοποιούνται από άλλους, χωρίς την δική σας συγκατάθεση, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να απευθυνθείτε στο Cyber Alert, την εφαρμογή για επικοινωνία με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε Πραγματικό Χρόνο – μάθετε περισσότερα εδώ – ή απευθείας στο τηλέφωνο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα 210-6476464, 210-6476000.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Έλληνες που μας έκαναν υπερήφανους Στεφανίδη και Μάστορας κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό της Πράγας!


Τα μετάλλια ήρθαν δυο δυο στην Πράγα! Σχεδόν ταυτόχρονα εξελίχθηκε η «μάχη» για τα μετάλλια στο ύψος των ανδρών και στο επί κοντώ των…

γυναικών. Σχεδόν μαζί εξασφάλισαν το μετάλλιο ο Αντώνης Μάστορας και η Κατερίνα Στεφανίδη.

Ο Μάστορας κρέμασε στο στήθος του το αργυρό μετάλλιο στο ύψος, το 26ο στην ιστορία της Ελλάδας σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου, για να ακολουθήσει το 27ο και αυτό αργυρό από τη Στεφανίδη.

Η «αργυρή» πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ανοιχτό στίβο ξεπέρασε τα 4,75μ, δίνοντας μεγάλη «μάχη» με τη Ρωσίδα Ανζέλικα Σιντόροβα η οποία της είχε αρπάξει το χρυσό μετάλλιο στη Ζυρίχη το καλοκαίρι του 2014.

Το καλύτερο απόγευμα στην καριέρα του Μάστορα

Στο Γκέτεμποργκ το 2013 έχασε το μετάλλιο. Δύο χρόνια μετά ο Αντώνης Μάστορας είναι ακόμα καλύτερος και ανέβηκε στο βάθρο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο ύψος.

Ο 24χρονος που προπονείται από τον Γιώργο Πομάσκι κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο, το 26ο στην ιστορία της χώρας μας σε ευρωπαϊκό κλειστού, με άλμα στα 2,31μ. στην Πράγα.

Ο Μάστορας που συνθέτει με τον Κώστα Μπανιώτη ένα σπουδαίο δίδυμο στο ύψος, εξασφάλισε το μετάλλιο με ατομικό ρεκόρ, αφού είχε 2,30μ. Φέτος προσπάθησε σε πολλούς αγώνες να «σπάσει» το φράγμα των 2,30μ. και τα κατάφερε στον μεγαλύτερο αγώνα της καριέρας του. Μέχρι τον επόμενο.

Ο Μάστορας, πρώην «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης στους νέους, δοκίμασε να κάνει διπλό ατομικό ρεκόρ στα 2,34μ, είχε όμως τρεις άκυρες προσπάθειες. Μοιράζεται το αργυρό μετάλλιο με τον Ιταλό Σιλβάνο Κεζάνι επίσης με 2,34μ. Πρωταθλητής Ευρώπης στέφθηκε ο Ρώσος Ντανίιλ Τσιπλάκοβ με 2,31μ. Ο Ρώσος πέρασε με την πρώτη το συγκεκριμένο ύψος εν αντιθέσει με τον Μάστορα και τον Κεζάνι που χρειάστηκαν δύο προσπάθειες.

Ο αθλητής του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου ξεκίνησε τα άλματα του από το 2,19μ, ύψος που πέρασε με τη δεύτερη, για να ακολουθήσουν το 2,24μ με την τρίτη και το 2,28 με την τρίτη.

Απογοήτευση για Κυριακοπούλου

Φανερά απογοητευμένη με τον αγώνα της ήταν η Νικόλ Κυριακοπούλου που έμεινε στην 5η θέση με 4,50μ. Η κάτοχος της κορυφαίας επίδοσης στην Ευρώπη με 4,80μ. βρισκόταν σε εξαιρετική κατάσταση όπως είδαμε στον προκριματικό. Δυστυχώς όμως τα πράγματα στον τελικό δεν είχαν θετική κατάληξη.

Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη ξεκίνησε εντυπωσιακά τον αγώνα της από τα 4,50μ, αλλά στη συνέχεια είχε τρεις άκυρες προσπάθειες στα 4,60μ. Το μετάλλιο δεν ήρθε στην Πράγα, αλλά η Κυριακοπούλου κατάφερε να καταρρίψει δύο φορές το πανελλήνιο ρεκόρ.

Πικρό φινάλε για τον Ιωάννου

Πραγματικά άτυχος στάθιηκε ο Κυριάκος Ιωάννου στον τελικό του ύψους. Ο σπουδαίος Κύπριος άλτης που έχει ταλαιπωρηθεί από σοβαρούς τραυματισμούς τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του δεύτερου άλματος στα 2,24μ. και αποχώρησε με φορείο από τον στίβο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο: Συγχωνεύσεις υπηρεσιών και χιλιάδες μετακινήσεις υπαλλήλων

Σαρωτικό κύμα μετακινήσεων υπαλλήλων στο Δημόσιο φέρνουν οι αναδιαρθρώσεις δημοσίων υπηρεσιών που σχεδιάζει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Εθνος», ο χάρτης των αλλαγών στον κρατικό μηχανισμό που αναμένεται να θεσμοθετηθεί το επόμενο εξάμηνο περιλαμβάνει τη διαμόρφωση νέων οργανογραμμάτων για τα υπουργεία και τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στην τοπική αυτοδιοίκηση, που θα δώσει το πράσινο φως για τις μετακινήσεις του αντίστοιχου προσωπικού από το κράτος σε δήμους και περιφέρειες.

Υπενθυμίζεται ότι στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε ζητήσει τη συνεργασία των υπουργών με το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την αναδιοργάνωση του κρατικού μηχανισμού, που αποτελεί ένα από τα «όπλα» της ελληνικής κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Όλες οι υπηρεσίες της κεντρικής διοίκησης που έχουν να κάνουν με την εξυπηρέτηση των πολιτών μετακινούνται πλέον, μαζί με το προσωπικό τους στις Περιφέρειες και τους Δήμους. Οπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας, ταυτόχρονα θα προκύψουν νέες υπηρεσίες λόγω της συγχώνευσης των υπουργείων. Από τα νέα οργανογράμματα θα υπάρξει πλεονάζον προσωπικό και οι υπάλληλοι αυτοί θα μετακινηθούν στην αποκεντρωμένη διοίκηση.

Στελέχη του κρατικού μηχανισμού θα μετακινηθούν επίσης στις επτά ενδιάμεσες δομές που θα δημιουργηθούν και θα έχουν το ρόλο συνδετικού κρίκου μεταξύ κεντρικής και αποκεντρωμένης διοίκησης. Οργανισμοί που έχουν παρόμοιες αρμοδιότητες μεταξύ των υπουργείων θα συγχωνευθούν και το προσωπικό θα μετακινηθεί όπου υπάρξουν ανάγκες.

Από όλα τα παραπάνω προκύπτουν εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες μετακινήσεις προσωπικού ανά υπουργείο.

Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ωστόσο ότι αν και οι μετακινήσεις θα έχουν υποχρεωτικό χαρακτήρα δεν θα είναι συνδεδεμένες με απόλυση και θα γίνει προσπάθεια να μην θιγούν οι εργαζόμενοι.

Ωστόσο θα υπάρξουν μετακινήσεις στα όρια των νομών. Εάν υπάρξουν μετακινήσεις εκτός νομών τότε αυτές θα καλυφθούν μέσω συμμετοχής σε εθελοντική διαδικασία.

Αλλάζει ξανά η αξιολόγηση

Επιπλέον, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Εθνος», αλλάζει, ξανά, το μοντέλο, αξιολόγησης των υπαλλήλων. Μέχρι το τέλος καλοκαιριού το υπουργείο σχεδιάζει να έχει έτοιμη τη διαδικασία που θα ισχύσει με βάση το γαλλικό μοντέλο.

Το νέο σύστημα θα περιλαμβάνει σταθερά στοιχεία, όπως τα μόρια, τα πτυχία κλπ, αλλά και γραπτές εξετάσεις για την αξιολόγηση του προσωπικού.

Μάλιστα για την επιλογή προϊσταμένων θα υπάρχει επιλογή τριών υπαλλήλων από τον προϊστάμενο της υπηρεσίας και παράλληλα θα γίνεται ψηφοφορία μεταξύ των υπαλλήλων της υπηρεσίας για την επιλογή των καλύτερων εργαζόμενων. Με τον τρόπο αυτό θα γίνεται επιλογή ατόμων που θα χαίρουν υπηρεσιακής και συναδελφικής αναγνώρισης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Χειμωνιάτικος καιρός με βροχές και σύννεφα

Τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα και λίγα χιόνια στα ορεινά και τα βόρεια ημιορεινά θα είναι τα κομμάτια του παζλ που θα συνθέτουν το σκηνικό του καιρού για σήμερα Δευτέρα.

Βόρειοι άνεμοι τοπικά 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Δευτέρα:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές (ενδεικτικό υψόμετρο πάνω από 400μ.) θα σημειωθούν χιονοπτώσεις οι οποίες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη ενδέχεται να είναι πρόσκαιρα κατα τόπους πυκνές.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -01 (μείον 01) έως 09 βαθμούς Κελσίου. στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια στα ορεινά.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας. Σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατα τόπους ισχυρές στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα των νοτιότερων περιοχών.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρητη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς τοπικά ισχυρές.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις κατα περιόδους αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα βόρεια.
Ανεμοι: στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως τις βραδινές ώρες. Ασθενείς χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα (πάνω από 1000μ.).
Ανεμοι: βόρειοι 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: αυξημένες νεφώσεις.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ .
Θερμοκρασία: από 03 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ