Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Όταν ο Ήλιος "αγκαλιάζει" την Ελλάδα...

 
    Μια φωτογραφία υπέροχη, από εκείνες που κόβουν την ανάσα. Άλλωστε, κάθε εικόνα από το διάστημα έχει τη δική της ομορφιά.
    Αυτή τη φορά, ο φωτογραφικός φακός "συνέλαβε" την Δύση του Ήλιου πάνω από την Ελλάδα.

-Δείτε παρακάτω την εικόνα σε μεγέθυνση και υψηλή ανάλυση-

Την υπέροχη φωτογραφία ανέβασε στον λογαριασμό της στο twitter η Ιταλίδα αστροναύτης της ESA... Σαμ... Κριστοφορέτι.

Από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, η Κριστοφορέτι συνηθίζει να βγάζει φωτογραφίες από τις καταπληκτικές εικόνες που περνούν μπροστά από τα μάτια της. Αυτή τη φορά, ήταν η σειρά της Ελλάδας.
"#Greece kissed by the delicate light of the setting Sun", δηλαδή "Η Ελλάδα δέχεται το φιλί του λεπτού φωτός του Ήλιου που δύει", έγραψε η Κριστοφορέτι ανεβάζοντας τη φωτογραφία στο twitter.
Το... πλάνο στην φωτογραφία έχει η Χαλκιδική και τα "πόδια" της, ενώ φαίνεται και η Θάσος


Διαβάστε Περισσότερα »

Γιόρτασαν και ξεφάντωσαν οι Γυναίκες των Βαγίων

 Ξεφάντωσαν οι Γυναίκες του Συλλόγου  "1982" Βαγίων  στην "ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ" με εδέσματα, μουσική, χορό και τραγούδι.Όλες μαζί, ξέφυγαν για λίγο από την καθημερινότητα συμμετέχοντας με ζωντάνια και κέφι παρέα  με τον Κώστα Ράπτη και τον Μάκη Λειβαδίτη. Ο χορός, το τραγούδι και το ξεφάντωμα συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
 





Διαβάστε Περισσότερα »

Μνημόσυνο Γέροντος Εφραίμ Κατουνακιώτου στο Αμπελοχώρι Θηβών

 Στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου Αμπελοχωρίου Θηβών, ιερούργησε την Κυριακή Β΄ Νηστειών, μνήμη του εν αγίοις Πατρός ημών Γρηγορίου Αρεχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης του Παλαμά, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος όπου τέλεσε και μνημόσυνο εις μνήμη του μακαριστού γέροντος Εφραίμ του Κατουνακιώτου επί τη συμπληρώσει 17 ετών από την κοίμηση του.




Διαβάστε Περισσότερα »

Μονιμοποιούνται 40.000 υπάλληλοι αορίστου χρόνου

Με διάταξη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που θα τεθεί σε διαβούλευση την επόμενη εβδομάδα - Ασφαλιστικά θα υπάγονται στο ΙΚΑ
Την απόφαση της μονιμοποίησης 40.000 δημοσίων υπαλλήλων αορίστου χρόνου ανακοίνωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρόυγκαλος.

Η απόφαση αφορά υπαλλήλους που εργάζονται στον στενό δημόσιο τομέα, στα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και στους ΟΤΑ, και θα πραγματοποιηθεί με διάταξη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

«Η απελευθέρωσή τους από την προκήρυξη» όπως σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος, θα τους επιτρέψει να επισπεύσουν τη διαδικασία διορισμού τους.

Αναφορικά με το ασφαλιστικό καθεστώς τους, όπως διευκρίνισε ο κ. Κατρούγκαλος, θα παραμείνουν στο ΙΚΑ.

Συγκεκριμένα, η μετατροπή των συμβάσεων σε δημοσίου δικαίου δεν θα αφορά

- επιστημονικό προσωπικό των Ανεξάρτητων Αρχών,

- ανθρώπινο δυναμικό των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου και

- δικηγόρους με έμμισθη εντολή.

Επιπλέον, η σχετική ρύθμιση θα δίνει το δικαίωμα σε 6.000 επιτυχόντες του ΑΣΕΠ, να επιλέξουν ένα κενό πόστο σε ένα από τα υπουργεία, τα οποία θα κληθούν τις επόμενες ημέρες να δηλώσουν τις ανάγκες τους σε ανθρώπινο δυναμικό.

Επιπρόθετα έχει δοθεί εντολή να εφαρμοστούν αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις που αφορούν στο διορισμό 800 υπαλλήλων δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι οποίοι είχαν συμμετάσχει σε  διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Σε σχέση με τις 15.000 προσλήψεις, ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε: «Η συμφωνία θεωρούμε ότι μας επιτρέπει να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας. Εφόσον τεθεί ζήτημα διαπραγματευόμαστε, αλλά στη βάση της πολιτικής μας και όχι των δεσμεύσεων του μνημονίου».

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στην αποκατάσταση των απολυμένων, ο κ. Κατρούγκαλος επανέλαβε ότι θα έχουν τη δυνατότητα, μέσω της μίνι κινητικότητας, να επιλέξουν είτε τη θέση στον παλιό κλάδο τους ο οποίος θα επανασυσταθεί, είτε να μετακινηθούν σε μια αντίστοιχη θέση σε άλλη υπηρεσία, είτε όπως στην περίπτωση των καθαριστριών να επιστρέψουν στον φορέα προέλευσή τους, αλλά σε προσωποπαγείς θέσεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι αλλαγές που θέλει να κάνει ο Πανούσης στην Αστυνομία -Στο επίκεντρο οι κρίσεις, οι αξιολογήσεις και η μετανάστευση

Την καθιέρωση συστήματος ετήσιας αξιολόγησης με αντικειμενικά κριτήρια, αλλά και την αιτιολόγηση των προαγωγών και των αποστρατειών, κατά τη διάρκεια των κρίσεων των αξιωματικών, προτείνει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, υπεύθυνος για τα θέματα Προστασίας του Πολίτη.

Ο Γιάννης Πανούσης, στο πλαίσιο των Αρχών και των Στόχων της Αντεγκληματικής Πολιτικής, έδωσε το στίγμα των όσων είχε παρουσιάσει στις αρχές του μήνα.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ελέγχους των διαδικασιών τροφοδοσίας, των «διόδων» προώθησης μεταναστών από τα σύνορα στο Κέντρο, των μηχανισμών, της διαφάνειας στη διαδικασία του επαναπατρισμού και τυχόν παρατυπιών στα πιστοποιητικά, σε σχέση με τα κέντρα κράτησης μεταναστών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πανούσης δήλωσε τα εξής:

«Οι πρόσφατες κρίσεις, οι οποίες έγιναν με πλήρη διαφάνεια και χωρίς προειλημμένες αποφάσεις, ανέδειξαν την ανάγκη βελτίωσης της διαδικασίας. Για το λόγο αυτό θα ζητηθούν οι προτάσεις των Συνδικαλιστικών Ενώσεων και αφού αξιολογηθούν, σε σύντομο χρόνο θα υπάρξει νομοθετική παρέμβαση. Στο πλαίσιο αυτό θα προτείνω δύο ρυθμίσεις:

    Να καθιερωθεί ένα σύστημα ετήσιας αξιολόγησης με αντικειμενικά κριτήρια.
    Να αιτιολογούνται ειδικά τόσο οι προαγωγές όσο και οι αποστρατείες.

Η διενέργεια ΠΔΕ ή ΕΔΕ, επειδή συνιστά κρίσιμο παράγοντα αξιοπιστίας του συστήματος ελέγχου των παρατυπιών/παρανομιών των ενστόλων, πρέπει να ακολουθεί κάποιες αρχές:

    Να μην διεξάγονται από αξιωματικούς του ίδιου αστυνομικού τμήματος με αυτό στο οποίο ανήκουν οι εμπλεκόμενοι.
    Να διεξάγονται από αξιωματικούς ανώτερου βαθμού από αυτόν που κατέχουν οι εμπλεκόμενοι.
    Με βάση το τεκμήριο αθωότητας οι περιπτώσεις όπου θα επιβάλλεται το διοικητικό μέτρο της διαθεσιμότητας να είναι περιοριστικώς αναφερόμενες.

Πέραν των διαφορετικών προσεγγίσεων στη μεταναστευτική πολιτική η κοινή γνώμη θέλει να μάθει ποιο ήταν το «κρυφό κόστος» της κράτησης.

Στο πλαίσιο αυτό θα ελεγχθούν οι διαδικασίες τροφοδοσίας, οι «δίοδοι» προώθησης μεταναστών από τα σύνορα στο Κέντρο, οι μηχανισμοί και η διαφάνεια στη διαδικασία του επαναπατρισμού, τυχόν παρατυπίες στα πιστοποιητικά κοκ.

Θεωρώ αδιανόητο παράνομες δραστηριότητες να παρουσιάζονται σαν ιδεολογικός προβληματισμός ή προσανατολισμός.

Εύχομαι κάθε επιτυχία στη νέα ηγεσία και θα είμαι στο πλευρό της, όπως και στο πλευρό κάθε αστυνομικού και πυροσβέστη που κάνουν το καθήκον τους σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους Νόμους».


Διαβάστε Περισσότερα »

Αρνήθηκε ο Γιάννης Σταθάς να πάρει βουλευτικό αυτοκίνητο

Απ' τους 149 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μόνο τέσσερις αρνήθηκαν να πάρουν βουλευτικό αυτοκίνητο, η Λένα Ψαρρέα, ο Γιώργος Δημαράς, ο Μουσταφά Μουσταφά και ο Γιάννης Σταθάς. Οι διακηρύξεις του κόμματος έμειναν στα χαρτιά.

Κι αυτό παρά τις πολλαπλές διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κομίζει και ένα νέο ήθος στην πολιτική ζωή. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ξεσηκώθηκαν όταν έγινε γνωστή η «εντολή» του πρωθυπουργού και κατέφυγαν στην Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου για να διαμαρτυθούν, με το επιχείρημα ότι δεν  μπορεί ένας βουλευτής να στερηθεί το βουλευτικό του όχημα.

Ο κ. Τσίπρας αναγκάστηκε να επανέλθει στο ζήτημα και προειδοποίησε εκ νέου:

 «Ένιωσα άσχημα όταν έμαθα οτι σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας για τεχνικά θέματα, βουλευτές αντέδρασαν και διαφώνησαν με την οδηγία να μην παίρνουν αυτοκίνητα. Αντέδρασαν να δίνουν 300 και 400 ευρώ, όταν παίρνουν 6.000 ευρω μισθό» και είχε προσθέσει «Να μην γίνουμε σαν τους άλλους. Δεν ειναι λαϊκισμός, αλλά λεπτομέρειες, που θα κρίνουν εάν είμαστε ή δεν είμαστε σαν τους άλλους. Το πόσο θα μείνουμε στην εξουσία θα εξαρτηθεί και από τις συμπεριφορές μας στις θέσεις εξουσίας σημείωσε. Ερχόμαστε να ανατρέψουμε δομές και προνόμια».
Αλλά και αυτή τη φορά οι παραινέσεις έπεσαν στο κενό, με αποτέλεσμα 146 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχουν σήμερα στην κλήρωση για το βουλευτικό τους αυτοκίνητο.

Σημειώνεται ότι ο κ. Σταθάς δεν πήρε όχι μόνο βουλευτικό αυτοκίνητο, αλλά δήλωσε ότι δεν θα κάνει χρήση του δικαιώματος να προσλάβει δύο μετακλητούς, ενώ τους δυο αστυνομικούς που εδικαιούτο  τους έχει παραχωρήσει στο αστυνομικό τμήμα Αλιάρτου.

ΑΝΕΛ: Μόνο τρεις αρνήθηκαν το βουλευτικό αυτοκίνητο

Επιπλέον, το βουλευτικό αυτοκίνητο αρνήθηκαν μόνο τρεις (από του συνολικά 13) βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελληνων: ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος, η Ελενα Κουντουρά και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος


Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΟΕΒΕ Θήβας ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ την ανάδειξη του νέου θεσμού «ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ»

Ανάδειξη Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης

Η ΟΕΒΕ Θήβας με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θήβας για την ανάδειξη του νέου θεσμού «ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ».
Συγχαίρει όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου που έκαναν πράξη την συναίνεση που ζητούσε ο νομοθέτης για την υπερψήφιση των 2/3 του σώματος.
 Η υπέρβαση αυτή τιμά όλους όσους έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία δείχνοντας στην πράξη ότι η τοπική κοινωνία έχει προτεραιότητα έναντι των κομματικών επιλογών.
Συγχαίρει την κυρία Ματάλα που εξελέγη για την θέση αυτή ανάμεσα από ισάξιους συναδέλφους της και την προτρέπει να δώσει το ανάλογο κύρος στο νέο αυτό θεσμό δίνοντας  λύσεις τις οποίες θα χρειαστούν οι Δημότες και οι Επιχειρήσεις.

Μετά τιμής
  Ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Θήβας

                                                           ΧΑΡΑΤΣΗΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΑΝΤΩΝΗ ΠΑΠΑΘΕΟΔΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ



    Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς και οι εκδόσεις ΙΚΑΡΟΣ  διοργανώνουν συναντήσεις συγγραφέων με μικρούς αναγνώστες.

    Την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015 στις 11 πμ. ο συγγραφέας Αντώνης Παπαθεοδούλου και η εικονογράφος Μυρτώ Δεληβοριά θα παρουσιάσουν το βιβλίο τους  «Όταν μεγαλώσω μπορώ να γίνω και…» στους μαθητές της Β’ τάξης του 2ου και 9ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς.

    

    Επίσης οι συγγραφείς Αντώνης Παπαθεοδούλου και Μαρία Αγγελίδου θα παρουσιάσουν τα βιβλία τους «Καράβια που δεν φοβήθηκαν» και «Καράβια που ταξίδεψαν τη φαντασία» στους μαθητές της Ε’ τάξης του 9ου και 10ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς.

    Οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Media Lab και στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης (Κάδμου 7 & Δαιδάλου, Λιβαδειά)

Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα δέσμευση Στρατούλη για επαναφορά των συντάξεων σε ανασφάλιστους του ΟΓΑ




Πριν το Πάσχα στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση
Να καταθέσει τη νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει την επαναφορά της σύνταξης των 360 ευρώ στους ανασφάλιστους υπερήλικες και ηλικιωμένους του ΟΓΑ πριν το Πάσχα στη Βουλή, δεσμεύτηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης. Τη δέσμευση αυτή ανέλαβε κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την άμεση αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, η οποία συνεχίζεται σήμερα, με τις τοποθετήσεις αρμόδιων συνδικαλιστικών και κοινωνικών φορέων.

Παράλληλα, κατέθεσε τροπολογία με την οποία:

- Θα έχουν για ένα έτος υγειονομικές παροχές γιατροί και δικηγόροι, οι οποίοι είχαν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα λόγω οφειλών στον ασφαλιστικό τους φορέα.

- Παρατείνεται για ένα ακόμα χρόνο και χωρίς προϋποθέσεις η παροχή υγειονομικής περίθαλψης στους εργαζόμενους της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος καθώς και στα μέλη της οικογένειας τους.

Ακόμα, ο κ. Στρατούλης, επανέλαβε τη δέσμευση της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώς Φωτίου ότι η κυβέρνηση θα κάνει δεκτό το αίτημα των Ατόμων με Αναπηρία να μην συνυπολογίζονται τα επιδόματα αναπηρίας που λαμβάνουν, στα κριτήρια των δικαιούχων για δωρεάν σίτιση, στέγη και ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς αυτό τους αποκλείει από τις παροχές αυτές.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στον Ι.Ν.Αγίας Τριάδας Βαγίων



Διαβάστε Περισσότερα »

Μπράβο στην Ασφάλεια Θηβών -Έπιασαν επικίνδυνο κακοποιό



 Συνελήφθη 31χρονος αλλοδαπός στη Θήβα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν σωρεία διωκτικών εγγράφων για σοβαρά ποινικά αδικήματα


Συνελήφθη, χθες (09-03-2015) το μεσημέρι στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν σωρεία διωκτικών εγγράφων και συγκεκριμένα:

•    Απόφαση του Ε’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δέκα (10) μηνών, για απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία.
•    Ένταλμα σύλληψης του 30ου Τακτικού Ανακριτή Αθηνών, για τα αδικήματα της ληστείας από κοινού και της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.
•    Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, το οποίο διατηρεί σε ισχύ το προαναφερόμενο ένταλμα σύλληψης.
•    Ένταλμα βίαιης προσαγωγής του 17ου Τακτικού Ανακριτή Αθηνών, για απόπειρα εκβίασης από κοινού.  

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 37χρονος στη Λιβαδειά για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών


Συνελήφθη 37χρονος ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στη Λιβαδειά

Κατασχέθηκαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας

Συνελήφθη, χθες (09-03-2015) το μεσημέρι στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, 37χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 37χρονο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

    Μία νάιλον σακούλα, η οποία περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (14,3) γραμμαρίων.
    Ένα μεταλλικό κυτίο, το οποίο περιείχε μικροποσότητα επίσης ακατέργαστης κάνναβης.
    Μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρώτα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση για να ξεκλειδώσει η χρηματοδότηση

Με δεδομένη την ασφυκτική πίεση που δέχεται από τους Ευρωπαίους εταίρους, η κυβέρνηση κατάφερε να επαναβεβαιώσει με αμοιβαίες υποχωρήσεις, κατά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Eυρωζώνης, την ενδιάμεση συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου, την οποία ελέω «δημιουργικής ασάφειας» και οι δύο πλευρές διαβάζουν κατά το δοκούν.

Απώτερος σκοπός της Αθήνας είναι να απεμπλακεί σταδιακά από τη δυσκολία και να επεκτείνει τον μηχανισμό έκτακτης ρευστότητας για τις ελληνικές τράπεζες, και σε δεύτερο στάδιο να μπορέσει να υλοποιήσει τη λίστα των μεταρρυθμίσεων, αφού πάρει την έγκριση των «θεσμών». Μόνο έτσι, άλλωστε, θα έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει τα ζητήματα ρευστότητας, να πάρει «οξυγόνο» και να βγει από το αδιέξοδο του χρηματοδοτικού κενού.



Τα μέτρα που πρέπει να λάβει άμεσα η κυβέρνηση

Ολα θα κριθούν όμως από το πώς θα εξελιχθεί η εφαρμογή των μέτρων (σε συνεννόηση με τους «θεσμούς») που θα λάβει η ελληνική κυβέρνηση, τα οποία θα πρέπει να παρουσιαστούν άμεσα. Συγκεκριμένα, μέχρι το τέλος της εβδομάδας η κυβέρνηση θα πρέπει να παρουσιάσει:

    Τη διάταξη για την νέα περαίωση για αδήλωτα εισοδήματα (ενδεχομένως να ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις).
    Τροπολογία για τις τριγωνικές συναλλαγές (transfer pricing).
    Μέτρα για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης, με ισοδύναμα 200 εκατ. ευρώ από εξοικονομήσεις λειτουργικών δαπανών.

Στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του μήνα η κυβέρνηση θα πρέπει:

    Να διαμορφώσει το πλαίσιο για τις αποδείξεις.
    Να προχωρήσει στη χορήγηση αδειών ηλεκτρονικού τζόγου.
    Να εφαρμόσει το σχέδιο για πρόσληψη part-time ελεγκτών (φοιτητές, συνταξιούχοι, νοικοκυρές).

Η ώρα των κλιμακίων

Στην πραγματικότητα, η ουσιαστική «μάχη» να πειστούν οι εταίροι ξεκινά από δω και πέρα και είναι μία «μάχη» που θα εξελιχθεί σε δύο επίπεδα: αφενός στις επαφές του οικονομικού επιτελείου και των τεχνικών κλιμακίων, αφετέρου στις βαρύνουσας σημασίας επικοινωνίες που θα έχει ο πρωθυπουργός.

Αύριο, Τετάρτη, ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις και οι συζητήσεις μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων της Ελλάδας και των εκπροσώπων των δανειστών της χώρας, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις Βρυξέλλες. Το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύει ότι η Τρόικα και οι τεχνοκράτες μέσα στα υπουργεία είναι μια εικόνα που δεν πρόκειται να ξαναδούμε, ενώ, όπως τονίζουν, «εάν ζητούνται στοιχεία θα αποστέλλονται από τα εδώ υπουργεία».

Ωστόσο, ο κ. Βαρουφάκης δεν απέκλεισε χθες να έρχονται χαμηλόβαθμοι ελεγκτές των «θεσμών» στην Αθήνα (χωρίς ο ίδιος να τους συναντά).



Διαβάστε Περισσότερα »

5 θέσεις εργασίας στο Δήμο Λεβαδέων

Ο Δήμος Λεβαδέων στη ΒΟΙΩΤΙΑ ανακοινώνει οτι θα προσλάβει για τη λειτουργία των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους κατά τη περίοδο 2014-2015, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας έως οχτώ (8) μήνες, από την υπογραφή της σύμβασης και μέχρι 31-7-2015 , συνολικό αριθμό πέντε (5) ατόμων, γυμναστών πτυχιούχων καθηγητών φυσικής αγωγής πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, για τις εξής κατά αριθμό ατόμων και ειδικότητες:
• Τεσσάρων (4) Πτυχιούχων Φυσικής Aγωγής οποιασδήποτε ειδικότητας
• Ενός (1) Πτυχιούχου Φυσικής Aγωγής ειδικότητας κολύμβησης

Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει σύμφωνα με την υπ’ αριθ.4843/1.2.2008 απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού (ΦΕΚ 211/Β/08), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με την υπ’αριθ. 34103/21-7-08 (ΦΕΚ 1525/Β/08) και την με αριθμό 94842/24.8.2011 απόφαση του Υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΦΕΚ 1945 /Β / 31.8.2011), και 6666/21.03.2013(ΦΕΚ 828/Β/09-04-2013) και με την υπ.αριθ.26869-(ΦΕΚ Β 2527-08.10.2013) με θέμα: «Έγκριση Οργανωτικού Πλαισίου Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους »

ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ
• Πτυχίο Φυσικής Αγωγής, με την ανάλογη ειδικότητα, όπου ζητείται.
• Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία έως 60 ετών.
• Οι υποψήφιοι δεν πρέπει να έχουν κώλυμα κατά το άρθρο 22 του Υπαλληλικού Κώδικα (καταδίκη, υποδικία, δικαστική αντίληψη, δικαστική απαγόρευση).

• Οι υποψήφιοι θα πρέπει με την υποβολή της αίτησής τους να καταθέτουν στον φορέα σύμφωνα με το οργανωτικό πλαίσιο
α) Βιογραφικό σημείωμα που να αναφέρει στην προϋπηρεσία στα προγράμματα, στην επιμόρφωση μέσω σεμιναρίων, στην απόκτηση άλλου πτυχίου ή μεταπτυχιακού τίτλου ή ειδικότητας κ.λπ.
β) Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986 ότι τα στοιχεία που αναφέρονται στην αίτηση και στο βιογραφικό είναι αληθή.
γ) Επικυρωμένη φωτοτυπία πτυχίου Φυσικής Αγωγής , ειδικότητας, μεταπτυχιακού τίτλου ή διδακτορικού ή ισότιμου τίτλου σπουδών της αλλοδαπής αναγνωρισμένου στην Ελλάδα
δ) Ευδιάκριτη Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας.
ε) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
ζ) Βεβαίωση του ΟΑΕΔ ότι είναι άνεργος.
η) Έγγραφα που να αποδεικνύουν προϋπηρεσία.
θ) Έγγραφα που να αποδεικνύουν πολυτεκνία ή μονογονεική οικογένεια σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
Για την αξιολόγηση βασικό κριτήριο αξιολόγησης των υποψηφίων είναι η ανεργία.

ΑΠΑΡΑΊΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν υποχρεωτικώς τα παρακάτω δικαιολογητικά :
1. Αίτηση με έντυπο κριτηρίων επιλογής
2. Βιογραφικό σημείωμα που να αναφέρει στην προϋπηρεσία στα προγράμματα, στην επιμόρφωση μέσω σεμιναρίων, στην απόκτηση άλλου πτυχίου ή μεταπτυχιακού τίτλου ή ειδικότητας κ.λπ.
3. Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986 ότι τα στοιχεία που αναφέρονται στην αίτηση και στο βιογραφικό είναι αληθή.
4. Επικυρωμένη φωτοτυπία πτυχίου Φυσικής Αγωγής, ειδικότητας, μεταπτυχιακού τίτλου ή διδακτορικού ή ισότιμου τίτλου σπουδών της αλλοδαπής αναγνωρισμένου στην Ελλάδα.
5. Ευδιάκριτη Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας.
6. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
7. Βεβαίωση του ΟΑΕΔ ότι είναι άνεργος
8. Έγγραφα που να αποδεικνύουν προϋπηρεσία
9. Έγγραφα που να αποδεικνύουν πολυτεκνία ή μονογονεική οικογένεια σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (όπου απαιτείται).

10. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας
11. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 στην οποία να δηλώνεται:
Κάθε πράξη του βίου του η οποία θα ασκούσε επιρροή στην κρίση της καταλληλότητας του για την υπηρεσία που προσδιορίζεται, ιδιαίτερα εάν έχει καταδικαστεί για ποινικό αδίκημα Ότι δεν τελεί υπό απαγόρευση ή δικαστική αντίληψη

Ότι δεν παραπέμφθηκε με τελεσίδικο Βούλευμα για κάποιο από τα αναφερόμενα στο άρθρο 22 του Π.Δ. 611/77 εγκλήματα έστω και εάν δεν επακολούθησε ποινική δίκη λόγω παραγραφής, καθώς και εάν εκκρεμεί εναντίον του κατηγορία για οποιοιδήποτε πλημμέλημα ή κακούργημα
Ότι έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές υποχρεώσεις του ή έχει νόμιμη απαλλαγή και την αιτία απαλλαγής (μόνο για άντρες)
Εάν επιλεγεί, θα απασχοληθεί σε όποια δημοτική ενότητα του Δήμου του υποδειχθεί.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

Η μοριοδότηση θα γίνει σύμφωνα με το αντίστοιχο Οργανωτικό Πλαίσιο της Γ.Γ.Α., όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με την υπ’αριθ. 34103/21-7-08 (ΦΕΚ 1525/Β/08) και την με αριθμό 94842/24.8.2011 απόφαση του Υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΦΕΚ 1945/Β/31.8.2011), και 6666/21.03.2013 (ΦΕΚ 828/Β/09-04-2013) και με την υπ.αριθ.26869-(ΦΕΚ Β 2527-08.10.2013) με θέμα: «Έγκριση Οργανωτικού Πλαισίου Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους »

Τυπικά προσόντα:
• Βασικό πτυχίο: βαθμός πτυχίου (οι μονάδες του βαθμού του τίτλου σπουδών με δυο δεκαδικά ψηφία πολλαπλασιάζονται με τον αριθμό 0,3)
•Μεταπτυχιακοί τίτλοι (Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών master: 0,5 μονάδες -διδακτορικό : 1 μονάδα) επισημαίνεται ότι θα γίνεται χρήση της προσφορότερης βαθμολογικά από τις δυο κατηγορίες μεταπτυχιακών και δεν θα γίνεται αθροιστική βαθμολόγησή τους.

•Εμπειρία: (Το ανώτατο όριο εμπειρίας θα είναι 60 μήνες. Για κάθε μήνα απασχόλησης στα ΠΑγΟ με μηνιαίο σύνολο ωρών 120 και άνω λαμβάνονται 0,08 μονάδες ενώ για κάθε μήνα αποδεδειγμένης απασχόλησης με μηνιαίο σύνολο ωρών μικρότερο των 120 οι μονάδες θα υπολογίζονται αρ. μηνών Χ ώρες απασχόλησης το μήνα Χ 0,08 μονάδες / 120). •Πολυτεκνία ( βαθμολογείται με 2 μονάδες)

•Ανήλικα τέκνα (0,3 μονάδες για τα δυο πρώτα ανήλικα τέκνα και 0,5 για το τρίτο ανήλικο τέκνο) .
•Μονογονεική οικογένεια : (0,3 μονάδες για κάθε ένα (1) τέκνο του . Λοιπά απαιτούμενα προσόντα •Κύρια κατηγορία ειδίκευσης 1 μονάδα
•Δευτερεύουσα κατηγορία ειδίκευσης 0,5 μονάδες (σε περίπτωση που απαιτείται εξειδίκευση σε κατηγορία που δεν προβλέπεται στο πρόγραμμα σπουδών του αντίστοιχου τμήματος των ΑΕΙ λαμβάνονται υπόψη βεβαιώσεις σπουδών , ή εκπαιδευτικών σεμιναρίων ή επιμορφώσεων στο συγκεκριμένο αντικείμενο της ανακοίνωσης.)

Σημείωση: Σε περίπτωση ισοβαθμίας θα ληφθούν υπόψη: (ο χρόνος κτήσης πτυχίου, η εντοπιότητα, η αξιολόγηση του υποψηφίου από τον φορέα) σύμφωνα με το οργανωτικό πλαίσιο. Προγράμματα που αφορούν ΑΜΕΑ
•Θα καταρτιστεί ξεχωριστή κατάσταση υποψηφίων και σε περίπτωση που δεν θα υπάρχουν υποψήφιοι με τη συγκεκριμένη ειδίκευση θα προσληφθούν ΠΦΑ με προϋπηρεσία ενός τουλάχιστον έτους στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Οι Π.Φ.Α. προσλαμβάνονται και απασχολούνται στα Π.Α.γ.Ο., με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας από την υπογραφή της σύμβασης και μέχρι 31-7-2015.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Ι) Στα Π.Α.γ.Ο προσλαμβάνονται κατά προτεραιότητα άνεργοι Π.Φ.Α., με δικαίωμα να εργασθούν ως τη συμπλήρωση του αριθμού των 30 ωρών σε έναν ή περισσότερους φορείς.
ΙΙ) Όσοι επιλέγονται να εργαστούν στα προγράμματα με τη διαδικασία τύπου 2, υπογράφουν σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας από την υπογραφή της σύμβασης και μέχρι 31-7-2015, με τον Δήμο Λεβαδέων.

ΕΠΙΛΟΓΗ -ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΙΝΑΚΩΝ- ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ

Οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης των υποψηφίων θα αναρτηθούν στον πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου Λεβαδέων.
Κατά των ανωτέρω αποτελεσμάτων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ενστάσεις, μέσα σε αποκλειστική προθεσμία δέκα (10) ημερών στα γραφεία του Δήμου, από την επομένη της ημέρας ανάρτησης των αποτελεσμάτων.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στα γραφεία του Δήμου Λεβαδέων (Δ/νση: Σοφοκλέους 15, Λιβαδειά, ΤΚ 32100), κατά τις ώρες 9.00 έως 14.00, από την 05-03-2015 και για δέκα (10) ημέρες έως και 14-03-2015. Η παρούσα δημοσιεύεται σε εφημερίδες της Λιβαδειάς, στον πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου Λεβαδέων και στην ιστοσελίδα του Δήμου.
 ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΔΩ


Διαβάστε Περισσότερα »

Τρίποντο-ανάσα για τον Λεβαδειακό



Στην πρώτη του εμφάνιση με τον Λεβαδειακό ο Μεξικανός πέτυχε γκολ στο 3-1 των Βοιωτών στα Περιβόλια, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν νίκη-χρυσάφι στη μάχη της παραμονής!

Ο Άλαν Πουλίδο λοιπόν, που αγωνίστηκε ως επί το πλείστον στα αριστερά, πέτυχε στο 55` το 1-2, με τον Μάντζιο στις καθυστερήσεις να διαμορφώνει το τελικό 1-3. Οι Χανιώτες είχαν τις ευκαιρίες στο πρώτο μέρος να προηγηθούν, δέχτηκαν ένα "κρύο" γκολ από τον Τομάς, αλλά πάνω που ισοφάρισαν με τον Τετέ, ήρθε το 1-2 από τον Πουλίδο. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν για την ισοφάριση, όμως τελικά ήρθε και το 1-3 στις καθυστερήσεις, σε μια ήττα που κρατά σε.. περιπέτειες τον Πλατανιά, ενώ οι Βοιωτοί πήγαν στους 25 και συνεχίζουν τον δύσκολο αγώνα για την παραμονή.

Γκολ Τομάς, ήρωας Σηφάκης!

Καλύτερα μπήκαν οι Βοιωτοί στα Περιβόλια, κυκλοφορώντας καλύτερα την μπάλα και τον Μάντζιο στο 9` να αστοχεί με το κεφάλι, ενώ στο 2` ορθά δεν είχε μετρήσει ως οφσάιντ το γκολ του Γιακουμάκη. Οι Χανιώτες πάντως πλησίασαν πολύ κοντά στο 1-0 στο 12`, όταν ο Γκαβιλάν "χόρεψε" τον Πελέ στα αριστερά, σούταρε και ο Σηφάκης απέκρουσε εξ επαφής! Ο Πλατανιάς φάνηκε να ισορροπεί, όμως ο Λεβαδειακός ήταν "φωτιά" στην κόντρα, όπως φάνηκε και στη φάση του 23` όταν ο Ιτούα έβαλε την κόντρα στον Μάντζιο που ήταν τετ-α-τετ... Οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και στο 36` ο Γκαβιλάν με υπέροχη ατομική προσπάθεια σούταρε μόλις άουτ!

Κόντρα στη ροή του ματς, στο 42` από εκτέλεση κόρνερ ο Τομάς πήρε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και στην πλάτη του Ολιμπά και κατέληξε στα δίχτυα! Ο Μιλούνοβιτς με φάουλ πήγε να απαντήσει στο 44`, αλλά ο ψύχραιμος Σηφάκης έδιωξε σε κόρνερ, με το ημίχρονο να λήγει 0-1!

"Σεφτέ" ο Πουλίδο και νίκη!

Πάνω που στο 49` ο Μάντζιος πήγε για το 0-2, με τον Ολιμπά να αποκρούει το σουτ του στην κλειστή γωνία, ο Τετέ στο 52` ισοφάρισε με εξ επαφής κεφαλιά από κόρνερ του εξαιρετικού Γκαβιλάν! Η χαρά για τους Χανιώτες δεν κράτησε πολύ όμως, αφού στο 55` ο... πολυσυζητημένος Πουλίδο απέφυγε ωραία δυο παίκτες του Πλατανιά στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ έκανε το 1-2! Ο Χριστόπουλος έκανε μαζεμένες δυο αλλαγές (Μπανανά, Ζιλβάν), με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να πιέσουν με Ζιλβάν, Τόρες πλέον στην επίθεση.

Ο νεοεισελθών Ισπανός στο 73` έπιασε αμαρκάριστος την κεφαλιά, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για το 2-2! Ο Πλατανιάς έπαιζε πλέον στο μισό γήπεδο τον οπισθοχωρημένο Λεβαδειακό, πλην όμως το έκανε μόνο με σέντρες. Ο Μάγκας στο 82` με φοβερό σουτ λίγο έλλειψε να κάνει το 1-3, ενώ πάλι ο Τόρες στο 86` δεν μπόρεσε με το κεφάλι να βρει στόχο. Το ματς ήταν τελείως ανοιχτό στο τέλος, με τον Λεβαδειακό στο τέλος να πανηγυρίζει μια μεγάλης σημασίας νίκη, την οποία έκανε μεγαλύτερη ο Μάντζιος στο 90+3` για το τελικό 1-3!

Πλατανιάς (Γιάννης Χριστόπουλος): Ολιμπά, Ζαραδούκας, Κουλιμπαλί, Ιτούα, Αγκιλέρα, Τετέ, Μαχαμάτ (60' Μπανανά), Γκαβιλάν, Κάσιο (71' Τόρες), Μιλούνοβιτς (60' Ζιλβάν), Γιακουμάκης.
Λεβαδειακός (Γιάννης Μάντζιος): Σηφάκης, Τόμας, Πίντερ, Κώτσιος, Μιλιάζες, Πελέ, Μπουσταμάντε, Στάθης, Γιακουμάκης (74' Μάγκας), Πουλίδο (94'Μρντάκοβιτς), Μάντζιος.

Γκολ: 52' Τετέ / 42' Τομάς, 55' Πουλίδο, 96' Μάντζιος

Κάρτες: 41' Μιλούνοβιτς, 53' Τομάς, 67' Κώτσιος, 73' Πίντερ, 75' Μάγκας
sportdog.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Στη Θεσσαλονίκη το πρώτο «τρένο του θανάτου»



Στη Θεσσαλονίκη θα εκτεθούν η ατμομηχανή και 4 βαγόνια με τα οποία ξεκίνησε η μεταφορά Εβραίων στα Κρεματόρια των Ναζιστών.

Την ιστορική ατμομηχανή με τα στοιχεία Λβ964 και τέσσερα από τα βαγόνια, που αποτελούσαν το πρώτο τρένο που αναχώρησε «φορτωμένο» Εβραίους από τη Θεσσαλονίκη για τα κρεματόρια του Άουσβιτς, εντόπισαν στη Δράμα και στην Ορεστιάδα, μέλη της Ισραηλίτικης Κοινότητας Θεσσαλονίκης.

Η μηχανή που χρονολογείται από το 1884, ήρθε ήδη και συντηρείται στον σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης, όπου την Κυριακή θα γίνει μια μεγάλη εκδήλωση για την 72η επέτειο μνήμης των 50.000 Εβραίων που αφανίστηκαν κατά το ολοκαύτωμα.

«Είναι μια μηχανή γεμάτη πικρές αναμνήσεις, σκληρές εικόνες που πονούν, πρέπει όμως να συντηρηθεί και να μείνει στην πόλη, ως ένα κομμάτι της ιστορίας της», είπε συγκινημένος, ο μηχανοδηγός του ΟΣΕ, Βασίλης Γεροθανάσης, ο οποίος συνόδεψε σε όλο το ταξίδι την ατμήλατη μηχανή από τη Δράμα στη Θεσσαλονίκη.

Η ατμήλατη μηχανή Λβ964 μπήκε σε κυκλοφορία στη γραμμή Δράμας – Αλεξανδρούπολης στο τέλος του 1884 και ήταν από αυτές που έφερε ο Χαρίλαος Τρικούπης στο πλαίσιο της επέκτασης του σιδηροδρόμου στην Ελλάδα.

Διαβάστε Περισσότερα »

260 συλλήψεις τον Φεβρουάριο στη Στερεά

Μηνιαία δραστηριότητα Αστυνομικών Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας

Κατά την διάρκεια του μηνός Φεβρουαρίου του έτους 2015, από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας:

α. Συνελήφθησαν συνολικά διακόσια εξήντα (260) άτομα και ειδικότερα:

    Ένα (1) άτομο, για ανθρωποκτονία από αμέλεια.
    Δύο (2) άτομα, για ληστείες.
    Δεκαοκτώ (18) άτομα, για διάπραξη κλοπών, κλοπών – διαρρήξεων.
    Σαράντα τρία (43) άτομα, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
    Δεκατρία (13) άτομα, για παραβάσεις του νόμου περί όπλων.
    Εξήντα δύο (62) αλλοδαποί, για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα (παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών).
    Είκοσι επτά (27) άτομα, για καταδιωκτικά έγγραφα (εντάλματα σύλληψης, αποφάσεις δικαστηρίων κ.λ.π.).
    Ένα (1) άτομο, για αποπλάνηση παιδιών.
    Ένα (1) άτομο, για απόπειρα βιασμού.
    Επτά (7) άτομα, για απόπειρες κλοπών.
    Ένα (1) άτομο, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
    Έντεκα (11) άτομα, για πρόκληση σωματικών βλαβών.
    Είκοσι ένα (21) άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).
    Δύο (2) άτομα, για πλαστογραφία.
    Τρία (3) άτομα, για παραβάσεις νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.
    Τρία (3) άτομα, για παραεμπόριο.
    Ένα (1) άτομο, για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών.
    Είκοσι ένα (21) άτομα, για λοιπά αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις του Οικοδομικού Κανονισμού (ΓΟΚ), παραβάσεις νομοθεσίας περί προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων, κ.λ.π.).
    Τέσσερα (4) άτομα, για ενδοοικογενειακή βία.
    Δύο (2) άτομα, για αρπαγή ανηλίκων.
    Τρία (3) άτομα, για αντίσταση.
    Τέσσερα (4) άτομα, για απειλή.
    Δύο (2) άτομα, για εξύβριση.
    Ένα (1) άτομο, για φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
    Ένα (1) άτομο, για παράβαση νομοθεσίας περί ποινικής προστασίας περιβάλλοντος.
    Ένα (1) άτομο, για ψευδή καταμήνυση.
    Ένα (1) άτομο, για ψευδορκία.
    Ένα (1) άτομο, για παραβίαση δικαστικής απόφασης.
    Δύο (2) άτομα, για παραβίαση της υποχρέωσης για διατροφή.

β. Εξιχνιάσθηκαν ενδεικτικά:

    Μία (1) υπόθεση ανθρωποκτονίας με πρόθεση.
    Τρεις (3) υποθέσεις ληστειών.
    Πενήντα δύο (52) κλοπές, κλοπές – διαρρήξεις.
    Τριάντα έξι (36) υποθέσεις ναρκωτικών.
    Δέκα (10) υποθέσεις του νόμου περί όπλων.
    Μία (1) απόπειρα βιασμού.
    Δύο (2) υποθέσεις απάτης.
    Τρεις (3) υποθέσεις πλαστογραφίας.
    Δύο (2) υποθέσεις για λαθρεμπόριο – τελωνειακό κώδικα.
    Δέκα (10) απόπειρες κλοπών.
    Μία (1) υπόθεση ζωοκλοπής.

γ. Διακριβώθηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, η δράση πολυμελούς εγκληματικής ομάδας ημεδαπών ROMA , η οποία ενέχεται στην διάπραξη σωρείας κλοπών από οικίες, σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας. Ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία εννέα (9) μελών της ομάδας, μεταξύ των οποίων και ο φερόμενος ως «αρχηγός της». Εξιχνιάστηκαν συνολικά δεκατέσσερις (14) περιπτώσεις κλοπών, ενώ η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους, υπερβαίνει σε χρηματική αξία τις (55.000) ευρώ (σχετικό το από 07-02-2015 Δελτίο Τύπου μας).

δ. Κατασχέθηκαν ενδεικτικά:

    Ηρωίνη: (41,06) γραμμάρια
    Κάνναβη: (59,85) γραμμάρια
    Δενδρύλλια κάνναβης : 21
    Ναρκωτικά δισκία: 58
    Πιστόλια: 2
    Πιστόλι φωτοβολίδων: 1
    Πιστόλι αεροβόλο: 1
    Κυνηγετικά όπλα: 9
    Μαχαίρια – στιλέτα - σουγιάδες: 7
    Αυτοσχέδια γκλοπς : 2
    Φυσίγγια διαφόρων όπλων και διαμετρημάτων: 30
    Αδασμολόγητος καπνός: (695) γραμμάρια
    Λαθραία πακέτα τσιγάρων: 62
    Αυτοσχέδια τσιγάρα με αδασμολόγητο καπνό: 50
    Πλαστά χρήματα: 205 €
    Οχήματα: 4
    Μεταλλικά αντικείμενα, ως προϊόντα κλοπών, συνολικού βάρους (500) κιλών
    Διαρρηκτικά εργαλεία
    Διάφορα είδη παραεμπορίου

Επιπλέον στην περιφέρεια των προαναφερόμενων Αστυνομικών Υπηρεσιών, βρέθηκαν συνολικά δεκαπέντε (13) κλεμμένα οχήματα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Έως 15 Μαΐου αιτήσεις αναδιάρθρωσης αμπελώνα για ενίσχυση ως 1.456 ευρώ



Από τις 3 Μαρτίου έως τις 15 Μαΐου µπορούν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους στις ∆ΑΟΚ που είναι εγγεγραµµένοι όσοι αµπελουργοί ενδιαφέρονται να υπαχθούν στο πρόγραµµα αναδιάρθρωσης των αµπελώνων για το 2015, όπου σύµφωνα µε τον νέο κανονισµό (ΦΕΚ 2443/Β’/2014 «Αναδιάρθρωση και µετατροπή των αµπελουργικών εκτάσεων στην Ελλάδα»), οι περιφέρειες Θεσσαλίας, ∆υτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας απολαµβάνουν αυξηµένη στρεµµατική ενίσχυση που φτάνει τα 1.456 ευρώ.

Τα κονδύλια σύµφωνα µε τον Εθνικό φάκελο στήριξης του αµπελοοινικού τοµέα για την πενταετία 2014-2018 φτάνουν για το 2015 τα 10.000.000 ευρώ, ενώ οι αµπελουργοί θα έχουν στη διάθεσή τους 5 αµπελοοινικές περιόδους για να ολοκληρώσουν το πρόγραµµα.
Αναλυτικά σύµφωνα µε το ΦΕΚ 2443/Β’/2014, η οικονοµική στήριξη και οι δράσεις που περιλαµβάνονται στο πρόγραµµα για την αµπελοοινική περίοδο 2015-2016 αφορούν αποκλειστικά τα οινάµπελα και είναι οι εξής:
Α) Εκρίζωση και προετοιµασία εδάφους-αναφύτευση, Β). Φύτευση αµπελώνων, Γ) Επανεµβολιασµός, ∆) Βελτίωση τεχνικών διαχείρισης (υποστύλωση)
∆εν καλύπτεται η ανανέωση των αµπελώνων που φτάνουν στο τέλος του κύκλου της φυσικής τους ζωής δηλαδή η αναφύτευση µη παραγωγικών αµπελώνων.
Η ελάχιστη έκταση αµπελοτεµαχίου για συµµέτοχή στο πρόγραµµα ορίζεται στο ένα στρέµµα ενώ δεν είναι επιλέξιµοι για ένταξη στο πρόγραµµα παραγωγοί που έχουν ενταχθεί τις τελευταίες δύο περιόδους εφαρµογής (2013-14 & 2014-15) και αµπελοτεµάχια που έχουν λάβει οικονοµική ενίσχυση κατά τις δέκα προηγούµενες οικονοµικές περιόδους.
Η νέα φυτεία θα πρέπει να διατηρηθεί για χρονική περίοδο τουλάχιστον οκτώ ετών από το οικονοµικό έτος πληρωµής. Τονίζεται ότι τα αµπέλια µε σουλτανίνα δεν µπορούν να ενταχθούν στο πρόγραµµα και να µετατραπούν σε οινάµπελα.
Κατά την υποβολή της αίτησης απαιτείται να κατατεθούν σε φωτοαντίγραφα από τους ενδιαφερόµενους τα παρακάτω δικαιολογητικά:
1. Τίτλος ιδιοκτησίας αµπελοτεµαχίου ή ή ελλείψει αυτού το έντυπο Ε9 2014,
2. ∆ήλωση αµπελοκαλλιέργειας και αεροφωτογραφίες (εκδίδονται από την υπηρεσία κατά την ηµεροµηνία υποβολής της αίτησης),
3. Έντυπο Ε1 (2014 ή 2015) ή εκκαθαριστικό του 2014 της εφορίας,
4. ∆ήλωση εκµετάλλευσης στα πλαίσια της ενιαίας ενίσχυσης έτους 2014 ή 2015,
5. ∆ηλώσεις συγκοµιδής των δύο τελευταίων ετών (2013 και 2014) για όλα τα υφιστάµενα οινάµπελα του παραγωγού,
6. Αστυνοµική ταυτότητα και 1η σελίδα βιβλιαρίου τράπεζας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσλήψεις εξπρές 1.057 ατόμων σε ΕΛΤΑ και Δήμους

Μόλις το ΑΣΕΠ δώσει την έγκριση για την υπογραφεί συμβάσεων με εποχικό προσωπικό θα ξεκινήσουν προσλήψεις εξπρές σε φορείς του Δημοσίου. Συνολικά αναμένεται να γίνουν 1.057 προσλήψεις.

Ποιες θέσεις ανοίγουν

    Συνολικά 321 θέσεις φυλάκων και καθαριστριών σε μουσεία
    Αναμένεται να εγκριθούν άλλες 300 θέσεις για τις ίδιες ειδικότητες.
    Σε Κρήτη, Χαλκιδική, Λάρισα και Στερεά τα ΕΛΤΑ αναζητούν 86 διανομείς
    Οι Δήμοι της χώρας έλαβαν ήδη έγκριση για την πρόσληψη 184 γυμναστών
    Στη ΔΕΗ ανοίγουν 30 θέσεις για εργάτες και τεχνίτες
    Το ΙΜΕ της ΓΣΕΒΕΕ αναζητά 7 πτυχιούχους με προϋπηρεσία τουλάχιστον ενός έτους
    Σε ΑΕΙ και ΤΕΙ όλης της χώρας θα γίνουν 39 συμβάσεις έργου



Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς θα γίνει η περαίωση -Ποιους αφορά και ποιοι οι ωφελημένοι

H νέα, ταχύτατη περαίωση, είναι ένα από τα τρία μέτρα-μεταρρυθμίσεις που  προσέθεσε χθες η κυβέρνηση στις προτάσεις της προς τους εταίρους της χώρας. Τι όμως προβλέπει η περαίωση και ποιους θα αφορά;

Φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις θα μπορούν να υποβάλλουν εκπρόθεσμες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος για παρελθόντα έτη, χωρίς να πληρώσουν πρόστιμο ή προσαύξηση. Συγκεκριμένα, οι φορολογούμενοι που δεν υπέβαλαν καθόλου δηλώσεις ή υπέβαλαν ανακριβείς δηλώσεις για εισοδήματα παρελθόντων ετών θα μπορούν να υποβάλουν εκπρόθεσμες αρχικές ή συμπληρωματικές δηλώσεις, για τα έτη αυτά, και να δηλώσουν όποια ποσά απέκρυψαν από την Εφορία χωρίς να υποστούν καμία κύρωση, δηλαδή χωρίς να επιβαρυνθούν με πρόστιμα και προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.

Δηλαδή, οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι θα πληρώσουν μόνο τους φόρους που αναλογούν στα ποσά εισοδημάτων τα οποία απέκρυψαν από την Εφορία και τα οποία θα συμπεριλάβουν στις εκπρόθεσμες αρχικές ή συμπληρωματικές δηλώσεις.

Ποιοι κερδίζουν

Ουσιαστικά κερδισμένοι είναι οι επιχειρηματίες και τα φυσικά πρόσωπα που είτε είχαν αποκρύψει εισοδήματα είτε δεν είχαν υποβάλλει φορολογικές δηλώσεις καθώς θα γλιτώσουν από τα βαριά πρόστιμα που κινδυνεύουν να τους επιβληθούν σε περίπτωση που οι παραβάσεις τους εντοπιστούν από φορολογικό έλεγχο. Με απλά λόγια δηλαδή η περαίωση αυτή θα επιτρέπει και την αποφυγή του εξονυχιστικού φορολογικού ελέγχου και θα συντομεύει τη διαδικασία κλεισίματος εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων.

Η υποβολή συμπληρωματικής φορολογικής δήλωσης θα επιτρέπεται και στις περιπτώσεις που έχει εκδοθεί για εκείνη εντολή διενέργειας πλήρους φορολογικού ελέγχου αλλά δεν έχει ξεκινήσει ακόμη ο έλεγχος, κάτι που τώρα δεν επιτρέπεται.

Στη νέα αυτή ρύθμιση εκτός από τους επιχειρηματίες θα μπορούν να ενταχθούν:

    ελεύθεροι επαγγελματίες
    μισθωτοί
    συνταξιούχοι
    εισοδηματίες
    αγρότες



Διαβάστε Περισσότερα »

27 τροχαία ατυχήματα στην Περιφέρεια Στερεάς το Φεβρουάριο

Μηνιαίος απολογισμός σε θέματα Οδικής Ασφάλειας

Συνολικά βεβαιώθηκαν (3.705) παραβάσεις, μεταξύ των οποίων (790) για υπερβολική ταχύτητα, (114) για μη χρήση προστατευτικού κράνους και ζώνης ασφαλείας, (45) για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος και (76) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, με στόχο τη διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα οδικής ασφάλειας, δημοσιεύει συγκεντρωτικά - συγκριτικά στοιχεία που αφορούν τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον μήνα Φεβουάριο του 2015, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

α. Τροχαία Ατυχήματα

Στην εδαφική αρμοδιότητα των Νομών Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, σημειώθηκαν (27) τροχαία ατυχήματα (έναντι 23 το 2014). Ειδικότερα σημειώθηκαν:

    4 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (έναντι 1 το 2014)
    5 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό (έναντι 2 το 2014)
    8 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό (έναντι 20 το 2014)

Από τα τροχαία ατυχήματα - δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των ανωτέρω Νομών, καταγράφηκαν συνολικά (33) παθόντες (έναντι 35 το 2014). Ειδικότερα καταγράφηκαν:

    5 νεκροί (έναντι 2 το 2014)
    7 σοβαρά τραυματίες (έναντι 2 και το 2014)
    21 ελαφρά τραυματίες (έναντι 31 το 2014)

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:

    Η απόσπαση προσοχής του οδηγού
    H παραβίαση προτεραιότητας
    Η υπερβολική ταχύτητα
    Η οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη)
    Η μη τήρηση απόστασης ασφαλείας

β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης

Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο.

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον μήνα Φεβρουάριο του 2015 βεβαιώθηκαν συνολικά (3.705) παραβάσεις ως ακολούθως:

    790 για υπερβολική ταχύτητα
    45 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη)
    76 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας
    86 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση
    28 για μη χρήση προστατευτικού κράνους κατά την οδήγηση
    8 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
    22 για αντικανονικό προσπέρασμα
    19 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση
    5 για παραβίαση προτεραιότητας
    5 για αντικανονικούς ελιγμούς
    668 για παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων
    69 για παραβάσεις Κ.Τ.Ε.Ο.
    27 για φθαρμένα ελαστικά
    623 για παράνομες σταθμεύσεις
    1.234 λοιπές παραβάσεις

γ. Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας

Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα της ασφαλούς οδήγησης και της οδικής ασφάλειας με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή και να ακολουθούν τις υποδείξεις και τις συμβουλές του προσωπικού της Τροχαίας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οδηγώ με ασφάλεια σημαίνει :

    Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
    Έχω διαρκώς τεταμένη την προσοχή μου στην οδήγηση και τον έλεγχο του οχήματος
    Όταν οδηγώ δεν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά
    Δεν παραβιάζω τα όρια ταχύτητας
    Φορώ πάντα ζώνη ασφαλείας
    Τοποθετώ τα παιδιά σε παιδικό κάθισμα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας
    Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα φορώ πάντα κράνος
    Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα
    Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη
    Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα
    Δεν μιλώ στο κινητό όταν οδηγώ
    Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς
    Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Οι παραπάνω συμβουλές θα επαναλαμβάνονται διαρκώς με σκοπό να συμβάλλουν στην εμπέδωση της κυκλοφοριακής και οδικής παιδείας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κακός ο καιρός και σήμερα -Βροχές, καταιγίδες και κρύο

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν την Τρίτη στα δυτικά και νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα και λίγα χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και ημιορεινά.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές (ενδεικτικό υψόμετρο πάνω από 500μ). Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα δυτικά.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 0 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα νοτιά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Λίγα χιόνια στα ορεινά.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο πάνω από 600μ). Σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλασσιά και παραθαλάσσια τμήματα των νοτιότερων περιοχών μετά το μεσημέρι.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις στα βόρεια τοπικά αυξημένες οπού θα σημειωθούν σποραδικές βροχές μέχρι το απόγευμα.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

Καιρός: λίγες νεφώσεις αρχικά αυξημένες στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι και ασθενείς χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα (πάνω από 1100μ).
Άνεμοι: αρχικά βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα από ανατολικές διευθύνσεις με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα και λίγα χιόνια στα ορεινά.
Άνεμοι: ασθενείς.
Θερμοκρασία: από 06 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ