Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Το 40,3% των γονιών δεν ξέρει τι κάνουν τα παιδιά του στο ίντερνετ




    Πριν κλείσουν τα 8 τους χρόνια ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν το ίντερνετ 2 στα 4 παιδιά, ενώ η συντριπτική πλειονότητα αυτών δηλώνει πως πλοηγείται στο διαδίκτυο συστηματικά.


Θεαματικό είναι το ποσοστό των παιδιών (99,4%) που διατηρούν..Type Your Post Summary Here λογαριασμό σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι γονείς παρακολουθούν τη δραστηριότητά τους στο διαδίκτυο , ενώ άλλοι δεν ασχολούνται τόσο, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.
Τα αγαπημένα social media των παιδιών
-facebook 36,7%
-twitter 9,2%
-instagram 29,8%
-viber 36,7%
-skype 27,3%
-snapchat 8,8%
-άλλο 11,7%
ethismos sto diadiktyo 2013 1 12 20 9 44 b2
Ο βασικός λόγος για τον οποίο οι νεότερες ηλικίες χρησιμοποιούν το διαδίκτυο είναι προκειμένου να ακούσουν μουσική (80,4%). Το 72,2% για να συνομιλήσουν με τους φίλους τους, ενώ γύρω στο 69% για να βρουν βοήθεια για τα μαθήματά τους. Λίγο λιγότερα είναι τα παιδιά που ασχολούνται με το διαδίκτυο για να παίξουν παιχνίδια (67%), ενώ πολλά είναι και αυτά που βλέπουν ταινίες μέσα από το ίντερνετ (64,1%).
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το 18% των παιδιών που συμμετείχαν στη μελέτη, δήλωσε πως έχει βιώσει το συναίσθημα του φόβου κατά την πλοήγηση. Οι περισσότεροι μίλησαν στους γονείς για το περιστατικό, ενώ άλλοι στους φίλους. Κάποιοι δεν το είπαν σε κανέναν, ενώ λιγότεροι εμπιστεύτηκαν τους δασκάλους.
Οι τρόποι με τους οποίους «απειλήθηκαν» τα παιδιά
-απειλές/βρισιές 31,9%
-πονηρή προσέγγιση από άγνωστο 26,6%
-ψεύτικες φήμες 38,3%
-ηλεκτρονική επίθεση 10,6%
-άλλο 10,6%
Οι περισσότεροι συμμετέχοντες παραδέχθηκαν πως είναι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο περίπου 1 ώρα την ημέρα, ενώ κάποιοι πως πλοηγούνται 2-3 ώρες. Λιγότεροι είναι αυτοί που ξεπερνούν τις 4 ώρες.
Τα παιδιά, στη συνέχεια, εξήγησαν πως νιώθουν περισσότερη ασφάλεια κατά την πλοήγησή τους αν «κλικάρουν» γνώριμα sites (44%). Σε ποσοστό 30,7% παραδέχθηκαν πως αισθάνονται ασφαλή όταν κάνουν ερωτήσεις σε γονείς και δασκάλους, τη στιγμή που το 27,6% των παιδιών ζήτησε περισσότερη ενημέρωση.
Να σημειωθεί πως στην έρευνα πήραν συνολικά μέρος 524 παιδιά, τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν κορίτσια. Οι ηλικίες τους κυμαίνονται από 10-14 ετών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Διημερίδα από τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Οίτης 20 & 21 Μαρτίου 2015


Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Οίτης, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα δασοπονίας που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου, πρόκειται να διοργανώσει, σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Στυλίδας-Υπάτης, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας & Ευρυτανίας, το Δήμο Λαμιέων και τον Εκπολιτιστικό – Επιμορφωτικό Σύλλογο Υπαταίων «Οι Αινιάνες», επιμορφωτική διημερίδα με θέμα: «Μονοπάτια με θέα το περιβάλλον, το μύθο, την ιστορία και τις παραδόσεις» στην Υπάτη(σε χώρο του Γυμνασίου-Λυκείου) την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 στις 17:30 μ.μ. και το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015 στις 9:30 π.μ. αντίστοιχα.

Η διημερίδα απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο και είναι ελεύθερη για το κοινό. Υπάρχει, επίσης, δυνατότητα μεταφοράς των συμμετεχόντων με λεωφορείο από τη Λαμία προς την Υπάτη. Όσοι επιθυμούν την μεταφορά τους, πρέπει να το δηλώσουν μέχρι την Τετάρτη 18-03-2015 στο τηλέφωνο: 22310-59007, καθημερινές από 7:30-15:30.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Μπακογιάννης στο Νοσοκομείο Θήβας για την υπογραφή της σύμβασης εγκατάστασης του Αξονικού Τομογράφου

 
    Κώστας Μπακογιάννης:

«Όλοι μαζί, πρώτος και δεύτερος βαθμός αυτοδιοίκησης, θα δώσουμε τη μάχη για να εξασφαλίσουμε το βασικό και πολύτιμό αγαθό της υγείας»

    Με παρέμβαση Μπακογιάννη, ο αξονικός τομογράφος στο Νοσοκομείο Θήβας

    Επίσκεψη και στο ανενεργό, λόγω έλλειψης προσωπικού, Κέντρο Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης

Στο Νοσοκομείο της Θήβας βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, επί τη ευκαιρία της υπογραφής της σύμβασης για την εγκατάσταση του νέου αξονικού τομογράφου, συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας, κ. Φανή Παπαθωμά, τον Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Κώστα Μπακομήτρο και τους Περιφερειακούς Συμβούλους από την πόλη της Θήβας.

Δε θα μπορούσε άλλωστε να λείπει την ημέρα αυτή, μιας και μετά από προσωπική του παρέμβαση επιτεύχθηκε η ολοκλήρωση του εν λόγω έργου, το οποίο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και στις αρχές Νοεμβρίου βρέθηκε στα πρόθυρα της απένταξης.

Η εγκατάσταση του αξονικού τομογράφου αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός για το νομό της Βοιωτίας, αλλά και για όλη την Περιφέρεια. Παρά το γεγονός ότι ο τομέας της υγείας δεν ανήκει στη δικαιοδοσία των Περιφερειών, η Περιφερειακή Αρχή ενημερώνεται συνεχώς για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία και παρεμβαίνει στο μέτρο των δυνατοτήτων της, διεκδικώντας την καλύτερη δυνατή παροχή υπηρεσιών υγείας για τους πολίτες της.

Ο κ. Μπακογιάννης, αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση τον διοικητή του νοσοκομείου κ. Ρουσόπουλο και τον αναπληρωτή διοικητή κ. Δεσίλα, εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά για την υπογραφή της συγκεκριμένης σύμβασης και απευθυνόμενος προς τον Δήμαρχο Θήβας, κ. Νικολάου ο οποίος ήταν παρόν, τόνισε ότι «τα προβλήματα είναι πολλά και όλη η αυτοδιοίκηση οφείλει να δίνει την καθημερινή μάχη για την επίλυσή τους». Συνέχισε λέγοντας ότι «ο αξονικός τομογράφος αποτελεί μόνο ένα βήμα στο μεγάλο ζητούμενο που δεν είναι άλλο από τη στήριξη του νοσοκομείου. Δήμοι και Περιφέρεια πρέπει να ενώσουν δυνάμεις για να εξασφαλίσουν στους πολίτες τα αυτονόητα και τα αναγκαία».

Επίσης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχε με τους παραβρισκόμενους, μεταξύ των οποίων ήταν και ο βουλευτής Βοιωτίας κ. Βαγγέλης Μπασιάκος, αναγνώρισε το σπουδαίο έργο που έχει επιτελέσει η διοίκηση του νοσοκομείου, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «μία διοίκηση μπορεί να κάνει τη διαφορά, αποδεικνύοντας ότι πέρα και πάνω από κόμματα, στις θέσεις αυτές πρέπει να τοποθετούνται ικανοί και άξιοι άνθρωποι».

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των υπογραφών της σύμβασης, ο κ. Μπακογιάννης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα είναι μία πολύ μεγάλη μέρα για το Νοσοκομείο της Θήβας, αλλά και συνολικά για τη Βοιωτία, διότι μία διεκδίκηση ετών επιτέλους γίνεται πραγματικότητα και σε μερικούς μήνες θα εγκατασταθεί ο αξονικός τομογράφος, ο οποίος χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Το θέμα δεν είναι με ποιανού την παρέμβαση φτάσαμε ως εδώ, αλλά πώς μπορούμε όλοι μαζί να πάμε μπροστά. Το Νοσοκομείο της Θήβας, όπως και τα άλλα νοσοκομεία της Περιφέρειάς μας αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα και μεγάλες προκλήσεις. Παρά τις πολύ σημαντικές προσπάθειες των διοικήσεων και ιδιαίτερα εδώ της διοίκησης του νοσοκομείου Θήβας, υπάρχουν σημαντικά ζητήματα στελέχωσης, τα οποία μπορούν να λυθούν μόνο σε κεντρικό επίπεδο. Όλοι μαζί λοιπόν, πρώτος και δεύτερος βαθμός αυτοδιοίκησης, θα δώσουμε τη μάχη για να εξασφαλίσουμε το βασικό και πολύτιμό αγαθό της υγείας».

Τέλος, ο κ. Μπακογιάννης επισκέφθηκε το παρακείμενο στο Νοσοκομείο κτίριο του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης, το οποίο, παρά τις σημαντικές και άρτιες εγκαταστάσεις του, δεν βρίσκεται σε λειτουργία δεδομένης της έλλειψης προσωπικού, ενώ έκανε εκτεταμένες συζητήσεις με τη διοίκηση του Νοσοκομείου για τη δυνατότητα εξεύρεσης μίας βιώσιμης λύσης.


Διαβάστε Περισσότερα »

Οι βρισιές των Αρχαίων Ελλήνων. Ή αλλιώς, πώς να βρίζετε σαν τον Ζουράρι



Πώς έβριζαν στην Αρχαία Ελλάδα. Και ποια "γαλλικά" μπορείτε να χρησιμοποιείτε χωρίς να σας καταλάβει κανείς

"Πρόκειται περί ληστρικού κράτους. Και βεβαίως, υπενθυμίζω ότι μας έχουν πρήξει τα μέζεα του στεατοπυγικού μας υποσυστήματος οι Γερμανοί ότι τα κράτη έχουν συνέχεια". Τι είπε ο Ζουράρις;

Τα παραπάνω εκφώνησε ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. στην τελευταία του τοποθέτηση στο Κοινοβούλιο για τις αποζημιώσεις, χαρακτηρίζοντας τη Γερμανία "ληστρικό κράτος" και σημειώνοντας πως η Άνγκελα Μέρκελ και ο ομόλογος του Γιάνη Βαρουφάκη, Β. Σόιμπλε, μας έχουν πρήξει τα... "μέζεα του στεατοπυγικού μας υποσυστήματος".


"Οι Ούνοι ή οι βάρβαροι αυτοί, οι οποίοι συνεχώς έχουν διαπράξει αυτά τα αλλεπάλληλα εγκλήματα, θα πρέπει να καταλάβουν ότι απέναντι τους θα έχουν αυτόν τον αντίπαλο, τον αμυνόμενο, όπως αμυνθήκαμε στη μεγαλύτερη εποποιία μετά το 1821, το 1941 με 1944. Υπήρξαμε μετά επί κατοχή εμείς οι νικητές. Η νικήτρια Ελλάδα μετεβλήθη σε νικημένη Ελλάδα και από αυτό πάσχουμε τώρα. Διότι υπήρξε η αμερικανοκρατία και επομένως τώρα ξαναστηνόμαστε στα πόδια μας", συμπλήρωσε κατά τα λοιπά, αλλά τα αρχαιοελληνικά του "γαλλικά" είναι αυτά που έκαναν όλο το διαδίκτυο να θυμηθεί τις αρχαίες βρισιές.

Γιατί ναι, και οι Αρχαίοι Έλληνες έβριζαν. Και έβριζαν με ιδιαίτερη λεξιπλαστική ικανότητα.

Στο βιβλίο του Μάριου Βερέττα, "Τα βρωμόλογα των αρχαίων Ελλήνων", καταγράφονται μεταξύ άλλων οι εξής αρχαίες βρισιές:

ΑΒΡΟΒΑΤΗΣ: θηλυπρεπής άνδρας με γυναικείο βάδισμα [αβροβάτης = αβρός(τρυφερός) + βαίνω (προχωρώ, εισέρχομαι)

ΑΝΑΣΕΙΣΙΦΑΛΛΟΣ: φιλήδονη γυναίκα που πιάνει και κουνάει τον φαλλό [ανασεισίφαλλος = ανασείω + φαλλός]

ΒΔΕΩ: πέρδομαι [βδέω = βρωμάω]

ΓΛΩΤΤΟΔΕΨΕΩ: κάνω μαλάξεις με τη γλώσσα

ΓΟΓΓΥΛΗ: βυζί / στήθος [γογγύλη = ολοστρόγγυλη]

ΓΥΝΑΙΚΟΠΙΠΗΣ: μπανιστιρτζής [ γυναικοπίπης = γυναίκα + οπιπτεύω]

ΔΡΟΜΑΣ: πόρνη του δρόμου [δρομάς = δρόμος]

ΕΣΧΑΡΑ: γυναικείο αιδοίο [εσχάρα = από το ρήμα ίσχω (εμποδίζω)]

ΕΥΠΥΓΟΣ: γυναίκα με ωραία οπίσθια [εύπυγος = ευ + πυγή ]

ΚΑΣΣΩΡΙΣ: πόρνη [κασσωρίς = από το κάσις (αδελφός, εταίρος)]

ΜΥΖΟΥΡΙΣ: γυναίκα που βυζαίνει πέος [μύζουρις = μυζάω + ουρά (πέος)]

ΠΗΘΙΚΑΛΩΠΗΞ: άνθρωπος πανούργος [πιθηκαλώπηξ = πίθηκος = αλώπηξ]

ΠΟΣΘΩΝ: άνδρας με μεγάλο πέος [πόσθων = από το πόσθη(πέος)]

ΡΩΠΟΠΕΡΠΕΡΗΘΡΑΣ: άνδρας που εκστομίζει ακατάπαυστα χαζομάρες [ρωποπερπερήθρας = ρώπος(φτηνόπραγμα) + πέρπερος (φλυαρία)]

ΗΔΟΝΟΘΗΚΗ: το αιδοίο

ΚΥΝΤΕΡΟΣ: ο αναίσχυντος, ο κοπρίτης [> κύων]

ΚΙΝΟΥΡΗΣ αυτός που περπατά επιδεικνύοντας τα γεννητικά του όργανα [κίνουρης = κινέω + ουρά]

ΛΕΧΡΙΟΣ [ > λέχριος (λεχρίτης)]

ΛΥΔΙΑ: η πόρνη στην ρωμαϊκή εποχή, επειδή συνήθως ήταν από την ομώνυμη περιοχή της Μικρασίας οι πόρνες πολυτελείας.

ΛΟΧΜΗ: το τριχωτό αιδοίο [> λόχμη (θάμνος)]

ΣΠΟΔΗΡΙΛΑΥΡΑ: αυτός που τρώει κόπρανα [σποδή (καταβροχθίζω) + λαύρα (απόπατος)]

ΧΑΛΚΙΔΙΤΙΣ: η πολύ φτηνή πόρνη, αυτή που εκδίδεται για ένα χάλκινο νόμισμα.

"Τα πολυάριθμα "βρωμόλογα" των αρχαίων Ελλήνων, υποδεικνύουν ότι οι πρόγονοί μας χυδαιολογούσαν συχνότατα και αισχρότατα, ακριβώς όπως κι εμείς (...). Πάντως το παρόν ρυπαρογράφημα μπορεί να εξυπηρετήσει και... παιδαγωγικούς σκοπούς. Διότι η γνώση της αρχαίας χυδαιολογίας αποτελεί εν δυνάμει άλλον έναν τρόπο για να αγαπήσουμε και να μάθουμε τα αρχαία ελληνικά!", σημειώνει ο ίδιος ο συγγραφέας.



"Αποσκότισόν με" έλεγαν σε κάποιον για να πάψει να τους σκοτίζει, ενώ "μαψ", ήταν ο ανόητος. Η λέξη έχει επιβιώσει μάλιστα μέχρι σήμερα ως "μάπας" και είναι μια από τις πιο αρχαίες βωμολοχία.

Από το ιστολόγιο kleitor, αλιεύουμε επίσης:

Αμάρευμα: κατακάθι της κοινωνίας (ους. αμάρα=χαντάκι)

Βδέλυγμα: σίχαμα

Έκφαυλος: ατιμασμένος

Κόβαλος: παράσιτο

Κόπρειος: τιποτένιος

Μιάστωρ: μίασμα

Σκωραμίς: απατεώνας / καθίκι

Βέβαια υπάρχουν και τα παρακάτω που επιβιώνουν από γενιά σε γενιά ως λογοπαίγνια.

Κοινώς:

Μη μου τους όρχεις τάρατε

Όδευε εις συνουσίαν

Της επί χρήμασιν εκδιδομένης γυναικός το σιδηρούν κιγκλίδωμα

Έξω κίναιδε εκ της οικίας

Όπως σημειώνει άλλωστε ο Νίκος Σαραντάκος στο ιστολόγιο του, δημοφιλής και με αρνητική χροιά ήταν και η λέξη αρχολίπαρος που σημαίνει "αυτός που ποθεί σφοδρά την εξουσία" αλλά και "ο ευτελώς πρόθυμος προς τους κατέχοντες την εξουσία".

Και για το τέλος, πώς προέκυψε η λέξη βωμολοχία

Βωμολοχία: βρισιά, χυδαιότητα, απρεπής λέξη, αισχρολογία

Ο επαίτης, ανυπόμονος, θρασύς και πεινασμένος, ζητούσε με πιεστικό τρόπο μερίδα και ως εκ τούτου, επιτίθετο λεκτικά στον τελεστή της θυσίας χρησιμοποιώντας αισχρές εκφράσεις. Άρχιζε τότε μία απρεπής και μη κόσμια συνομιλία μεταξύ επαίτη και υπεύθυνου των θυσιών, που κατέληγε σε χυδαίες εκφράσεις και τσακωμούς.   Αυτή η αισχρή και χυδαία στιχομυθία, ονομάστηκε βωμολοχία.   Βωμολόχος είναι λοιπόν ο περί τους βωμούς λοχών (παραμονεύων, ενεδρεύων) επαίτης, με σκοπό να λάβει κάτι από τα κρέατα των θυσιών.news247.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Χαλβατζής για το θεσμό του συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης


Ο Θεσμός του συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης που θεσπίστηκε με τον ν. 3852/2010, αποτελεί μια καινοτόμο διαδικασία, στην κατεύθυνση εκδημοκρατισμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, απέναντι στην αυθαιρεσία και τον δογματισμό ενός δημαρχοκρατούμενου καθεστώτος άσκησης της Διοίκησης.

Δυστυχώς ο κατά γενική ομολογία αδιέξοδος τρόπος επιλογής, που επαφίεται αποκλειστικά και μόνο στην προαίρεση της πλειοψηφίας, με την οποία υποτίθεται ότι θα πρέπει να έρθει σε αντίθεση ο συμπαραστάτης, προστατεύοντας τα δικαιώματα των πολιτών, καθιστά τον θεσμό ανενεργό, αφού στη πράξη ελάχιστα Δημοτικά Συμβούλια εως σήμερα, δεύτερη περίοδο εφαρμογής του θεσμού, έχουν καλύψει τη θέση.

Με αυτό το πλαίσιο δεδομένο και εκφρασμένη δημόσια τη θέση μας ότι πρέπει να υπάρξει συναίνεση απ’ όλες τις πλευρές για την εκλογή συμπαραστάτη, η παράταξή μας σεβόμενη την επιθυμία των συνδημοτών μας αλλά και των εκπροσώπων επαγγελματικών φορέων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων του Δήμου μας, στήριξε ομόφωνα στη δεύτερη ψηφοφορία (9/3/2015) την εκλογή υποψηφίου που διαφάνηκε από την πρώτη ψηφοφορία ότι στήριζε η πλειοψηφία των μελών της συμπολίτευσης.

Συγχαίρουμε την Δικηγόρο κα. Μαρία Ματάλα για την εκλογή της και ελπίζουμε ότι η επιλογή της θα δικαιώσει τις προσδοκίες μας για ουσιαστική και αποτελεσματική παρέμβαση του θεσμού στην κατεύθυνση εκδημοκρατισμού της Διοίκησης και υποστήριξης των δικαιωμάτων των δημοτών και του γενικού συμφέροντος, που αφορά όλους μας.

Ζητούμενο πλέον είναι η δημοτική αρχή να φροντίσει για την ισχυροποίηση του θεσμού, φέρνοντας προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο συγκεκριμένο πλαίσιο για τον τρόπο και τις διαδικασίες λειτουργίας, έτσι ώστε να καταστεί εύκολη η δυνατότητα πρόσβασης των πολιτών και των επιχειρήσεων αλλά και αποτελεσματική η παρέμβαση του συμπαραστάτη.
                                                                                           
                                                                                                            Για την Δημοτική Παράταξη
“Δήμος Θηβαίων – Ώρα Ευθύνης”

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς ευχαριστεί τους Αστυνομικούς Διευθυντές Βοιωτίας

Προς: Ταξίαρχο Γεωργακόπουλο Νικόλαο
      Αστυνομικό Διευθυντή Βοιωτίας


Κύριε Διευθυντά,

    Δια της παρούσης θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τα συγχαρητήρια για την παραμονή σας στο τιμόνι της αστυνομικής διεύθυνσης.
Η ηγεσία του υπουργείου έκρινε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ακούγοντας μετά βεβαιότητας τις θετικές φωνές της τοπικής κοινωνίας ,οι οποίες καθημερινά έχουν να καταθέσουν για την άρτια συνεργασία, για τον επαγγελματισμό και το ήθος σας και την συνεργασία με όλους τους φορείς για την επίλυση προβλημάτων τα οποία χρήζουν την καθημερινή σας παρέμβαση.
Ο εμπορικός κόσμος θα βρίσκεται στο πλευρό σας ώστε να εξυπηρετεί το κόπο τον μόχθο και την υπηρεσία που καταβάλλετε καθημερινός.
    Τέλος θα θέλαμε να σας ευχηθούμε προσωπική και επαγγελματική ευημερία.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος



Αθανάσιος Καλογρηάς


Προς: Ταξίαρχο Βερναδάκη Νικόλαο     




Κύριε Διευθυντά,

    Δια της παρούσης θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας για την άρτια συνεργασία και την προσφορά σας στο τοπικό επιχειρείν καθ’όλη την διάρκεια της αστυνομικής σας παρουσίας στην πόλη μας. Αξιωματικοί με το ήθος ,την συνέπεια και τον επαγγελματισμό σας υπήρξαν πολύτιμος σύμμαχος και συνεργάτης για τον εμπορικό κόσμο.
    Τέλος θα θέλαμε να σας ευχηθούμε προσωπική και οικογενειακή υγεία και ευημερία.
.






Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος



Αθανάσιος Καλογρηάς
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα αγροτικά ρεύματα περιοχής Θηβών




 
Ο Αγροτικός Σύλλογος Φυτικής Παραγωγής Θηβών την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015 συναντήθηκε με τον Γενικό Διευθυντή Εμπορίας της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού κ. Λάζαρο Καραλάζο στο γραφείο του στην Αθήνα, παρουσία των Βουλευτών Βοιωτίας  κ.κ. Σταθά Ιωάννη και Σκούμα Αθανάσιο, όπου συζητήθηκε το θέμα σχετικά με τα “Ληξιπρόθεσμα Αγροτικά Ρεύματα” και  αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

1)      Προκαταβολή του ληξιπρόθεσμου ποσού στο 20%
2)      Το υπόλοιπο ποσό σε 6 μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης της 1ης δόσης τέλος Απριλίου
3)      Αν ο ενδιαφερόμενος πελάτης της ΔΕΗ δεν έχει χρήματα μετρητά, θα μπορεί να δώσει και μεταχρονολογιμένη επιταγή  μέχρι 4 μήνες, όχι απαραίτητα δική του.
4)      Όλος ο διακανονισμός αυτός θα γίνεται αρχής γενομένης από 17/3/2015 στο τοπικό κατάστημα της ΔΕΗ Θηβών

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο τηλ. 6974828411

Αγροτικός Σύλλογος
Φυτικής Παραγωγής
Θηβών
Διαβάστε Περισσότερα »

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στον Ι.Ν.Αγίας Τριάδας Βαγίων

Διαβάστε Περισσότερα »

Σε διαβούλευση ως 9 Απρίλη νέο σχέδιο για τη νιτρορύπανση



Σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 9 Απριλίου βρίσκεται το σχέδιο της ΥΑ του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης με τίτλο «Κώδικας Ορθής Γεωργικής Πρακτικής για την Προστασία των Νερών από τη Νιτρορύπανση Γεωργικής Προέλευσης», βάσει του οποίου θα καταρτιστούν οι νέες δράσεις και τα προγράμματα νιτρορύπανσης.

  

Σημειώνεται πως ο κώδικας θεσπίζεται στο πλαίσιο της Οδηγίας 91/676/ΕΟΚ «για την προστασία των υδάτων από τη νιτρορρύπανση γεωργικής προέλευσης», και πρόκειται να αντικαταστήσει τον Κώδικα Ορθής Γεωργικής Πρακτικής που έχει εγκριθεί με την 85167/820/06-04-2000 (ΦΕΚ Β’ 477) Υπουργική Απόφαση.

Μετά το πέρας της διαβούλευσης και την υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης, και με βάση το περιεχόμενο του Κώδικα, θα ακολουθήσει η κατάρτιση νέων ή αναθεωρημένων Προγραμμάτων Δράσης με μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος για τις περιοχές οι οποίες βάσει σχετικών Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων έχουν χαρακτηριστεί «ευπρόσβλητες στη νιτρορύπανση».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η διαβούλευση αναμένεται να ολοκληρωθεί την Πέμπτη 9 Απριλίου 2015, στην οποία καταγράφονται οι «ορθές γεωργικές πρακτικές και θεσπίζονται κανόνες ως προς την άσκηση της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, με στόχο την πρόληψη ή την αντιμετώπιση της ρύπανσης των υπόγειων και επιφανειακών υδάτων που προκαλείται από νιτρικά ιόντα γεωργικής προέλευσης» όπως αναφέρεται.Η δημόσια διαβούλευση πραγματοποιείται στον ιστότοπο  www.opengov.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι πιο σημαντικοί κανόνες ασφαλείας για το σπίτι


Ο παγκόσμιος οργανισμός για την ασφάλεια των παιδιών εξέδωσε πρόσφατα ακόμα μία έρευνα για τους κανόνες ασφαλείας...
που τηρούν ή δεν τηρούν οι γονείς μέσα στο σπίτι για τα παιδιά τους.

Είναι εντυπωσιακό ότι σχεδόν 3,5 εκατομμύρια παιδιά φθάνουν στα επείγοντα περιστατικά των νοσοκομείων κάθε χρόνο, ύστερα από έναν τραυματισμό στο σπίτι και περίπου δύο χιλιάδες από αυτά χάνουν τη ζωή τους.

Δείτε τι πρέπει να προσέχετε:

• Χρησιμοποιείτε πιστοποιημένες πόρτες με κάγκελα στην αρχή και στο τέλος μία εσωτερικής σκάλας του σπιτιού. Πολλά παιδιά, εξερευνώντας τον καινούργιο κόσμο, παθαίνουν ατυχήματα.

• Δίνετε στα παιδιά σας πλήρη και αδιάλειπτη προσοχή, όταν είναι μέσα στην μπανιέρα. Οι κίνδυνοι είναι πολλοί. Και με το νερό, αλλά και λόγω ολισθηρότητας.

• Μην αφήνετε αντικείμενα μέσα στις κούνιες των μωρών. Να είστε σίγουροι ότι το βρέφος κοιμάται ανάσκελα και πάντοτε με σηκωμένα τα κάγκελα, ώστε να αποφύγετε μία πτώση, την ώρα του ύπνου.

• Δημιουργήστε ένα σχέδιο εγκατάλειψης του σπιτιού, σε περίπτωση πυρκαγιάς ή σεισμού, και εφαρμόστε το τουλάχιστον μία φορά σε μορφή άσκησης. Ποτέ δεν ξέρει κανείς πότε θα έρθει το… κακό.

• Διατηρείτε όλα τα φάρμακα σε μέρος, χωρίς οπτική επαφή από τα παιδιά και σίγουρα σε σημείο αρκετό υψηλό, ώστε να μην τα φθάνουν, ακόμα κι αν γνωρίζουν πού τα έχετε. Να είστε προσεκτικοί με τα «απλά» χάπια για τον πυρετό ή τον πονοκέφαλο, που πιθανώς αφήνετε μόνιμα μέσα στην τσάντα σας.

• Αποθηκεύστε όλα τα καθαριστικά του σπιτιού σε έναν συγκεκριμένο χώρο, ο οποίος να «κλειδώνεται» με κάποιον τρόπο, ώστε να μην μπορούν να ανοίξουν το ντουλάπι.

• Έχετε ένα χαρτάκι στην πόρτα του ψυγείου με τηλέφωνα επικοινωνίας με τον παιδίατρό σας, αλλά και τον αριθμό του Κέντρου Δηλητηριάσεων: 2107793777

• Ασφαλίστε την τηλεόρασή σας, ώστε να μην είναι εύκολο να πέσει, εάν το παιδί κουνήσει τη συσκευή ή το έπιπλο.

• Εάν έχετε παράθυρο, προσβάσιμο στο παιδί σας, φροντίστε να είναι πάντοτε ασφαλισμένο.

• Ασφαλίστε τις πρίζες, την πόρτα της ηλεκτρικής κουζίνας, αλλά και τους διακόπτες των «ματιών» της συσκευής.


Διαβάστε Περισσότερα »

Τι αλλάζει στη ρύθμιση οφειλών: Εμεινε εκτός το μπόνους – Μέσα ο ΕΝΦΙΑ

Τελικά... δικαιώθηκαν όσοι άφησαν απλήρωτες τις δύο τελευταίες δόσεις του ΕΝΦΙΑ, δηλαδή του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου, αφού το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις καλύπτει και αυτές τις οφειλές.

Αντιθέτως, όσοι περίμεναν το... μπόνους για την πληρωμή των φόρων τους, θα πρέπει να περιμένουν, αφού η σχετική διάταξη έμεινε... εκτός νυμφώνος και μένει να δούμε αν συμπεριληφθεί στην τελική μορφή του νομοσχεδίου ή σε άλλο νομοθέτημα.

Πέρα από την «ομπρέλα» στις οφειλές του πρώτου διμήνου του 2015, το νομοσχέδιο δεν κρύβει εκπλήξεις. Εχει, ωστόσο, πολλά «ψιλά γράμματα», που χρήζουν προσοχής από τους ενδιαφερόμενους, καθώς μπορεί να αποδειχθεί ότι κρύβουν παγίδες για τους ανυποψίαστους.

Ειδικότερα, το «κούρεμα» των προσαυξήσεων κυμαίνεται από 30 ως 100% ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων, με την ελάχιστη ελάχιστη δόση να είναι 20 ευρώ.

Σημαντικό είναι, επίσης, ότι η ρύθμιση χρεών ως 5.000 ευρώ είναι άτοκη, ενώ για μεγαλύτερες οφειλές, το ετήσιο επιτόκιο μειώνεται στο 3%, με προσαύξηση 0,25% για εκπρόθεσμη καταβολή δόσης.

Ποια είναι τα σημεία που χρήζουν προσοχής; Κατ' αρχάς οι διαφορετικές καταληκτικές προθεσμίες. Ως τις 27 Απριλίου μπορούν να υποβληθούν οι αιτήσεις για το... «χρυσό ψαλίδι», ήτοι τη δυνατότητα καταβολής ολόκληρης ή μέρους της βασικής οφειλής, με ανάλογο «κούρεμα» προσαυξήσεων, που μπορεί να φτάσει στο 100%.

Για παράδειγμα για οφειλή 2.000 ευρώ και προσαυξήσεις 1.000 ευρώ, αν κάποιος πληρώσει 1.000 ευρώ, η πληρωμή είναι «διπλή» και σβήνει το σύνολο των προσαυξήσεων, με αποτέλεσμα αντί να του μένουν 2.000 ευρώ υπόλοιπο, να χρωστά μόνο 1.000 ευρώ, τα οποία μπορεί να τα βάλει στη ρύθμιση.

Η υποβολή αιτήσεων για τις 100 δόσεις θα είναι δυνατή κατ΄αρχάς ως τις 26 Μαΐου, αλλά όπως προβλέπει το νομοσχέδιο, με απόφαση υπουργού θα είναι δυνατή η παράταση για έναν ακόμα μήνα, δηλαδή ως το τέλος Ιουνίου.

Επιπλέον, στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν πλέον και οφειλές ΦΠΑ, ενώ καταργείται εφεξής ο βραχνάς των τρελών προστίμων εκπρόθεσμης καταβολής ήτοι 10% μετά από την παρέλευση διμήνου, 20% μετά από την παρέλευση ενός έτους και 30% μετά από την παρέλευση δύο ετών. Θετική κρίνεται και η κατάργηση των ποινικών διώξεων για οφειλές ως 50.000 ευρώ.

Τεκμήρια

Με το ίδιο νομοσχέδιο καταργείται το ελάχιστο τεκμήριο των 3.000 ευρώ για όσους έχουν εισοδήματα μόνο από τόκους ή από ακίνητα, αφού οδηγούσαν σε απίστευτες καταστάσεις φορολογικής παράνοιας.

Φοροδιαφυγή

Ως πρώτο δείγμα γραφής για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής χαρακτηρίζονται τα δύο άρθρα που αφορούν στις αποκαλούμενες τριγωνικές συναλλαγές και στο ΣΔΟΕ. Συγκεκριμένα, όσοι έχουν συναλλαγές με εταιρίες σε φορολογικούς παραδείσους ή σε χώρες με προνομιακό φορολογικό καθεστώς θα πρέπει να αποδεικνύουν ότι οι συναλλαγές δεν είναι εικονικές, προκειμένου να εκπίπτουν οι σχετικές δαπάνες. Η νέα διάταξη προβλέπει ότι θα παρακρατείται ο αναλογών φόρος (δηλαδή 26%) επί της επίμαχης δαπάνης και θα επιστρέφεται μόνο εάν εντός 12μήνου ο επιτηδευματίας αποδεικνύει τη συναλλαγή.

Οσον αφορά στο ΣΔΟΕ, διορθώνεται με καθυστέρηση το σφάλμα που μπλοκάρισε εκατοντάδες ή και χιλιάδες ελέγχους ακόμα και σε... βαρβάτες υποθέσεις. Το 2014, όταν τέθηκε σε ισχύ ο νέος Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας, συνέβη το εξής απίθανο: όλες οι Εκθέσεις Ελέγχου που είχαν διαβιβαστεί από το ΣΔΟΕ στις Δ.Ο.Υ. και δεν είχαν «κλείσει» με τον καταλογισμό προστίμων, μετατράπηκαν σε απλά δελτία πληροφοριών, με αποτέλεσμα οι εφορίες να πρέπει να ξανακάνουν τους ίδιους ελέγχους!!! Τι προβλέπει η νέα διάταξη; Οτι όποιες από αυτές τις υποθέσεις βρίσκονται ακόμα... θαμμένες στα συρτάρια των εφοριών, θα πρέπει να κλείσουν με βάση τις αρχικές Εκθέσεις Ελέγχου του ΣΔΟΕ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού -Καταρρακτώδεις βροχές και καταιγίδες

Τοπικές βροχές στα κεντρικά και τα νότια, σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές με υψόμετρο πάνω από 700 μετρά συνθέτουν το σκηνικό του καιρού την Παρασκευή.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

Μακεδονία, Θράκη
καιρός: στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές, ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και από το απόγευμα πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στα θαλάσσια-παραθαλασσια, στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά.
άνεμοι: στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 01 έως 11 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και στις νοτιότερες περιοχές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της στερεάς και της Πελοποννήσου (πάνω από 700 μετρά), σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ που βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
θερμοκρασία: από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου, στην Ηπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα νότια και σταδιακά και στα υπόλοιπα, χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της στερεάς και της Πελοποννήσου (πάνω από 700 μετρά), τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και θα εξασθενίσουν.
άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ, το βράδυ από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ.
άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ που το βράδυ από τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
θερμοκρασία: από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

νησιά ανατολικοί αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: αρχικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα ενταθούν και τις απογευματινές και βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ
θερμοκρασία: από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
καιρός: νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, σταδιακά τα φαινόμενα θα ενταθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές, εξασθένηση των φαινόμενων το βράδυ.
άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν.
θερμοκρασία: από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.
άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και το βράδυ βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Άγρια καταδίωξη στην Κωπαΐδα- Έκλεψε αγροτικό και εμβόλισε περιπολικό-βίντεο







ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθη, μετά από αστυνομική καταδίωξη, 24χρονος ημεδαπός ROMA, ο οποίος στην περιοχή της Χαιρώνειας Βοιωτίας, εμβόλισε με ανθρωποκτόνο πρόθεση συμβατικό περιπολικό αυτοκίνητο

Ο δράστης νωρίτερα είχε προβεί στην κλοπή Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου από την περιοχή της Αλίαρτου, το οποίο, στο πλαίσιο άμεσης κινητοποίησης και συντονισμένων αναζητήσεων, εντοπίστηκε και καταδιώχτηκε από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε.

Ο 24χρονος, προκειμένου να αποφύγει την σύλληψη, ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα, πραγματοποιώντας παράλληλα επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ όπως διαπιστώθηκε βρισκόταν υπό την επίδραση οινοπνεύματος (μέθη)


Συνελήφθη, χθες (12-03-2015) αργά το απόγευμα στην Χαιρώνεια Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, 24χρονος ημεδαπός ROMA, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση κατά αστυνομικών, κλοπή τροχοφόρου, αντίσταση, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών.

Ειδικότερα, το Κέντρο Άμεσης Δράσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, ενημερώθηκε για κλοπή Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου από την περιοχή της Αλίαρτου. Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις και διενεργήθηκαν συντονισμένες αναζητήσεις, ενώ παράλληλα συγκροτήθηκαν συνεργεία ελέγχων σε κομβικά σημεία και πιθανούς δρόμους διαφυγής.

Αστυνομικοί της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. κατάφεραν να εντοπίσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα το κλεμμένο όχημα, το οποίο κινείτο επί της επαρχιακής οδού Αλίαρτου - Ορχομενού και επιχείρησαν, με την χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων να το ακινητοποιήσουν, πλην όμως ο δράστης δεν συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα με σκοπό να διαφύγει.

Ακολούθησε καταδίωξη, στο πλαίσιο της οποίας ο 24χρονος, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, κινήθηκε προς την περιοχή της Χαιρώνειας, όπου υπήρχε μπλόκο από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς.

Ο δράστης, αντιλαμβανόμενος την παρουσία των αστυνομικών και προκειμένου να αποφύγει την επικείμενη σύλληψη, εμβόλισε με ανθρωποκτόνο πρόθεση συμβατικό περιπολικό αυτοκίνητο, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός αστυνομικών και ακινητοποιήθηκε. 

Ο 24χρονος συλληφθείς τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς, όπου αφού του παρασχέθηκε ιατρική φροντίδα, εξήλθε από το Νοσοκομείο. Επίσης όπως διαπιστώθηκε βρισκόταν υπό την επίδραση οινοπνεύματος (μέθη).

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το κλεμμένο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Ο συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.


ROMA με κλεμμένο αγροτικό αυτοκίνητο "εμβόλισε... από LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ