Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Και οι οφειλές στους δήμους εντάσσονται στις 100 δόσεις



Την ένταξη και των οφειλών προς τους Δήμους στη ρύθμιση των 100 δόσεων, ανακοίνωσε η Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη στη συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής που συζητούν το σχετικό νομοσχέδιο. Ακόμη ανακοίνωσε ότι τα έσοδα από το νέο ΤΑΙΠΕΔ θα πηγαίνουν κυρίως για την κοινωνική ασφάλιση.


Σύμφωνα με τις νομοτεχνικές βελτιώσεις που κατατέθηκαν, πλέον θα εντάσσονται και οι...οφειλές σε Δήμους στη ρύθμιση των 100 δόσεων, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση στους Δήμους.
Όπως έκανε γνωστό η ΚΕΔΕ, που είχε υποβάλει σχετική πρόταση, στη ρύθμιση υπάγεται το σύνολο των οφειλών προς τους ΟΤΑ που θα έχουν βεβαιωθεί έως τις 26 Μαΐου 2015, συμπεριλαμβανομένων και των οφειλών που προκύπτουν από εισφορά σε χρήμα ή τη μετατροπή εισφοράς σε γη.

Ακόμη, η κ. Βαλαβάνη ανακοίνωσε ότι η «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε.» λύεται και τίθεται σε εκκαθάριση και η περιουσία της μεταβιβάζεται σε φορέα του Δημοσίου με υπουργική απόφαση.

Επίσης η ΕΤΑΔ απορροφάται από το υπό σύσταση νέο ΤΑΙΠΕΔ, που θα έχει ως σκοπό την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Τα έσοδα θα πηγαίνουν κυρίως για χρηματοδότηση κοινωνικής πολιτικής του κράτους και της κρατικής ασφάλισης, αναφέρει η ρύθμιση, προσθέτοντας την λέξη «κυρίως» σε σχέση με την υφιστάμενη διατύπωση.


Ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας ρώτησε αν τα έσοδα θα πηγαίνουν για το χρέος – κάτι που αναφέρει η επιστολή Βαρουφάκη προς το Eurogroup.

«Όχι» απάντησε η Ν. Βαλαβάνη, εξηγώντας ότι τα έσοδα θα είναι και για άλλες δευτερεύουσες ανάγκες του Δημοσίου.

Τέλος ανακοινώθηκε η παράταση λειτουργίας του ΟΔΙΕ έως τις 15 Ιουλίου 2015.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συμμετοχή του Δήμου Λεβαδέων στην "Ωρα της Γης"

     Το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015 και ώρα 20:30, ο Δήμος Λεβαδέων θα σβήσει για μια ώρα τα φώτα στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF για την «Ώρα της Γης», που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών απέναντι στο παγκόσμιο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής.
Καλούμε όλους τους δημότες να συμμετέχουν στην «Ώρα της Γης» περιορίζοντας την κατανάλωση ενέργειας, ελπίζοντας ότι η κίνηση αυτή θα αποτελέσει την αφορμή ώστε όλοι να υιοθετήσουμε δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας μπορούν να έχουν τεράστια αποτελέσματα προς όφελος του περιβάλλοντος και της ζωής μας.
Τέλος, όσοι δημότες επιθυμούν μπορούν να επισκεφτούν στην ιστοσελίδα www.kalyterizoi.gr και να δηλώσουν την ατομική συμμετοχή τους στην «Ώρα της Γης» ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο το μήνυμα που επιθυμεί να στείλει η WWF στις κυβερνήσεις για την προστασία του περιβάλλοντος.


   


                                                                                                      


                         
Διαβάστε Περισσότερα »

Η σπαρακτική επιστολή των γονιών του Γιακουμάκη: «Ο Βαγγέλης δεν είναι πια μόνο δικό μας παιδί»

Με μια σπαρακτική ευχαριστήρια επιστολή προς όλους τους Ελληνες για την συμπαράστασή του, οι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη συγκλονίζουν.

«Ο Βαγγέλης δεν είναι πια μόνο δικό μας παιδί. Έγινε παιδί όλων σας» τονίζουν και καλούν όσους σέβονται τη μνήμη του να συμβάλουν με τις πράξεις τους στην καταδίκη και την εξάλειψη όλων των μορφών βίας.

Ολόκληρη η επιστολή

Ρέθυμνο 20/03/2015

Αισθανόμαστε την υποχρέωση παρόλο το βαρύ μας πένθος και την οδύνη από τον άδικο χαμό του Βαγγέλη μας, να ευχαριστήσουμε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα την πόλη των Ιωαννίνων για την στήριξη και την απλόχερη συμπαράσταση αυτές τις δύσκολες ώρες αγωνίας και θλίψης.

Ο Βαγγέλης δεν είναι πια μόνο δικό μας παιδί.  Έγινε παιδί όλων σας.

Ο άδικος χαμός του παιδιού μας και ο πόνος δεν πρέπει να μας επιτρέψουν να αγνοήσουμε την τεράστια ευθύνη όλων μας αυτή την ώρα, απέναντι σε οποιαδήποτε φαινόμενα βίας, ψυχικής ή σωματικής.\

Έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Αστυνομία και Δικαιοσύνη ότι θα κάνουν το καθήκον τους καταδικάζοντας τους ενόχους και δικαιώνοντας τους αθώους.

Εμείς που βρεθήκαμε στη θέση αυτή " που άλλος να μην βρεθεί", ζητούμε από όλους που σέβονται την μνήμη του Βαγγέλη να συμβάλουν με τις πράξεις τους στην καταδίκη και την εξάλειψη όλων των μορφών βίας που θα μπορούσαν να οδηγήσουνε τα παιδιά μας σε απόγνωση και ενδεχομένως σε τραγικά αποτελέσματα.

Η σιωπή με την οποία ο Βαγγέλης αντιμετώπισε την ψυχολογική και σωματική βία όλο αυτό το διάστημα, μας επιβάλει να σιωπήσουμε τουλάχιστον γι αυτές τις πρώτες μέρες πένθους και να ζητήσουμε από όλους σας και ιδιαίτερα από τα ΜΜΕ να σεβαστούν αυτή μας την επιθυμία.

Σας ευχαριστούμε θερμά

Ανδρέας και Μαρία Γιακουμάκη


Διαβάστε Περισσότερα »

Η "Αντιγόνη" του Σοφοκλή στο Συνεδριακό Θήβας από το Θηβαϊκό Πειραματικό Θέατρο

Το κορυφαίο έργο “Αντιγόνη” του Σοφοκλή ανεβάζει επί σκηνής το Θηβαϊκό Πειραματικό Θέατρο την Τρίτη 24 και την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015 και ώρα 21:00 στην αίθουσα “Αλέξανδρος Κοφίνης” του Συνεδριακού Κέντρου της ΔΗ.Κ.Ε.Θ. του Δήμου Θηβαίων.


Συντελεστές της παράστασης


Μετάφραση-Σκηνοθεσία : Λάζαρος Παπαδόπουλος
Σκηνικός Διάκοσμος : Δημήτρης Δήμου
Μουσική Επιμέλεια-Μίξη : Γ.Γ. Παπαδόπουλος
Κοστούμια : Όλος ο θίασος
Κούκλες : Χριστιάνα Κανδυλιώτη
Video κομμού- Trailer : Νικόλας Μακρής

ΠΑΙΖΟΥΝ
Άννυ Ανεστοπούλου
Νίνα Μάρα
Κωνσταντίνος Κάλτσας
Αντώνης Φωτιάδης
Κώστας Φωλιάς
Γιώτα Μελισσάρη
Μιχάλης Κολλημένος
Νόνα Βουδούρη
Ντίνα Ασήμου
Μαρίζα Βέκιου
Διαβάστε Περισσότερα »

Πότε και σε ποιους θα καταβληθεί το δώρο Πάσχα - Τι δώρο παίρνουν οι άνεργοι



Το δώρο Πάσχα καταβάλλεται την Μεγάλη Τετάρτη, εννοείται βέβαια ότι ο εργοδότης μπορεί να καταβάλλει το δώρο και νωρίτερα από την παραπάνω ημερομηνία. Το δώρο Πάσχα σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθούν σε είδος.

Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το Δώρο αρχίζει από την 1 Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου κάθε έτους. Το δώρο του Πάσχα το δικαιούνται όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου και για τον υπολογισμό του ποσού λαμβάνεται υπόψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών, δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό.
Συνεπώς, αν κάποιος εργαστεί ολόκληρο το ανωτέρω χρονικό διάστημα, δικαιούται να λάβει μισό μηνιαίο μισθό, αν αμείβεται με μισθό και 15 ημερομίσθια, αν αμείβεται με ημερομίσθιο.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

Δώρο Πάσχα λαμβάνουν και οι άνεργοι οι οποίοι παίρνουν τακτικό επίδομα ανεργίας από  1η έως και τις 30 Απριλίου

Συγκεκριμένα το δώρο του ΟΑΕΔ υπολογίζεται με το μισό του μηνιαίου επιδόματος ανεργίας που λαμβάνει ο δικαιούχος. Η ολόκληρη χορήγηση στον άνεργο γίνεται μόνο σε όσους δικαιούχους λαμβάνουν επιδότηση όλο το χρονικό διάστημα από 1η Ιανουαρίου έως 30 Απριλίου.

Το δώρο του Πάσχα από τον ΟΑΕΔ στους άνεργους ισούται με 12,5 ημερήσια επιδόματα στον βαθμό  που έχουν επιδοτηθεί οι άνεργοι πό 1ης Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου

Για αυτούς που έχουν λάβει μικρότερης διάρκειας επιδότησης, λαμβάνουν δώρο Πάσχα ίσο με τρία ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα επιδότησης.


Διαβάστε Περισσότερα »

Κατάθεση προτάσεων για τις δασικές πυρκαγιές στον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό



Στις 21 Μαρτίου τιμάται η Ημέρα Δασοπονίας και φέτος είναι η πρώτη φορά, μετά από «δασοκτόνα» νομοσχέδια και αλλεπάλληλες κυβερνήσεις χωρίς πολιτική βούληση για την προστασία των δασών, που ελπίζουμε ότι κάτι θα αλλάξει.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι διεκδικούμε τη σύνταξη δασολογίου ως ένα από τα πρωτεύοντα εργαλεία για τη χάραξη και εφαρμογή ολοκληρωμένης δασικής πολιτικής. Οι πρόσφατες δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη, ότι θέτει προτεραιότητα του Υπουργείου την ολοκλήρωση και ανάρτηση των δασικών χαρτών, γεμίζει ελπίδα τόσο εμάς όσο και το δασικό κόσμο που γνωρίζει ότι χωρίς αυτό δεν μπορεί να πετύχει κανένα άλλο μέτρο για τη δασοπροστασία.
Παράλληλα, επειδή οι κίνδυνοι για τα δασικά οικοσυστήματα πάντα ελλοχεύουν με πρώτο και κυριότερο αυτόν των πυρκαγιών, οι Οικολόγοι Πράσινοι υποβάλλαμε ήδη στον Υπουργό ένα υπόμνημα με τις προτάσεις μας για την έγκαιρη πρόληψη και για την αντιμετώπισή τους. Οι προτάσεις αυτές, που εντάσσονται στις γενικότερες θέσεις μας για τη δασοπροστασία και τη χάραξη δασικής πολιτικής, έχουν προκύψει μετά από συστηματικές διαβουλεύσεις με τους αρμόδιους φορείς (εκπροσώπους δασικών υπαλλήλων, Πυροσβεστικό Σώμα, κ.λπ.) και επιστήμονες και έχουν κατατεθεί - μάταια - σε προηγούμενους υπουργούς τόσο του υπουργείου Περιβάλλοντος όσο και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Από αυτές, άλλες προτάσεις μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα, άλλες πρέπει να ληφθούν υπόψη στο γενικότερο σχεδιασμό για μακροπρόθεσμη εφαρμογή και αφορούν είτε ενέργειες του υπουργείου είτε ενέργειές του σε συνεργασία με άλλα υπουργεία.
Ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Φίλιππος Γκανούλης δήλωσε σχετικά: «Οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουμε επανειλημμένα προκαλέσει το δημόσιο διάλογο για θέματα δασοπροστασίας και δασικής πολιτικής, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις. Το κάναμε πάλι, ειδικά για το θέμα των δασικών πυρκαγιών, ελπίζοντας ότι η νέα ηγεσία του υπουργείου αλλά και ο  Πρωθυπουργός, θα αντιμετωπίσουν αποφασιστικά τα αίτια υποβάθμισης των δασών, προτεραιότητα που συμπεριλαμβανόταν στην προεκλογική προγραμματική συμφωνία του με τους Οικολόγους Πράσινους. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί».
Περισσότερες πληροφορίες: 6974459589
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΓΕΝNΑΕΙ ΤΟ ΦΟΒΟ - Eκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Λιβαδειά


Διαβάστε Περισσότερα »

Ζερικαίων μνήμες



Διαβάστε Περισσότερα »

Η Έκλειψη Ηλίου στη Θήβα-φωτο

Φίλοι Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας
Σήμερα στην κεντρική πλατεία της Θήβας πραγματοποιήσαμε παρατήρηση της μερικής ηλιακής έκλειψης. Αρκετός κόσμος κάθε ηλικίας συμμετείχε στην εκδήλωση παρατηρώντας μέσα από τα, καταλλήλως διαμορφωμένα, τηλεσκόπιά μας το εντυπωσιακό αυτό φαινόμενο. Ο ενθουσιαμός ήταν έντονος καθώς για τους περισσότερους η παρατήρηση της έκλειψης ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία, ειδικά με τη χρήση τηλεσκοπίων.
Σας ευχαριστούμε όλους πάρα πολύ και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τις επόμενες δράσεις μας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Στην Θήβα οι Συνταξιούχοι της Στερεάς!



Ανάβουν μηχανές για την 1η του Απριλίου…

«Ούτε ξέρουμε που το πάει η νέα κυβέρνηση, που άλλα μας είπε και άλλα κάνει, ακολουθώντας την ίδια τακτική με τους προηγούμενους…»

Στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, συγκεντρώθηκαν οι συνταξιούχοι της Στερεάς, προκειμένου να συζητήσουν και να λάβουν αποφάσεις για τις κινήσεις τους από εδώ και στο εξής, καθώς άλλα περίμεναν από την νέα κυβέρνηση και άλλα τους βρίσκουν!

Οι συνταξιούχοι καταλογίζουν ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση για τα 5 χρόνια λιτότητας, τελώντας αγωνιστικά στην αναμονή κι επί του παρόντος, καθώς ούτε για την νέα κυβέρνηση ξέρουν «που το πάει», σύμφωνα με τον Γ. Παπαδημητρίου, Πρόεδρο των Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν. Φθιώτιδας και μέλος του Δ.Σ  της Ομοσπονδίας  ΟΑΕΕ…

«Δεν έχουμε δώσει λευκή επιταγή σε κανέναν, οι συνταξιούχοι κατακεραύνωσαν την προηγούμενη κυβέρνηση και τώρα περιμένουμε από την νέα να ανταποκριθεί στις προεκλογικές δεσμεύσεις της, αλλά ο καιρός περνά, η κατάσταση  δεν βελτιώνεται κι εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι , για να μην ζήσουμε ίδιες καταστάσεις» δηλώνει ο κ. Παπαδημητρίου ….

«Δυστυχώς, άλλα είπε στην αρχή και αυτή η κυβέρνηση και τώρα τα παίρνει πίσω, με λίγα λόγια ακολουθούν και αυτοί την ίδια τακτική με τους προηγούμενους» τονίζει και ο Πρόεδρος  των Συνταξιούχων ΟΑΕ Ε Ν. Ευβοίας  Φ. Κούρνης, με τον Πρόεδρο των Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θήβας Γ. Λιανό, να πλέει στην ίδια γραμμή…

«Άλλα περιμέναμε και άλλα κάνουν και καθόλου καλά  δεν πάνε τα πράγματα, γι΄ αυτό και πρέπει να επαναστατήσουμε» δηλώνει, ενώ ο Γ.Γ της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ Μ. Δραλάκης, κάνει λόγο για «καυτά προβλήματα με προηγούμενες ρίζες, που συνεχίζουν να παραμένουν άλυτα»…

«Οι συνεχείς δηλώσεις των κυβερνώντων δεν μας προεξοφλούν ότι τα αιτήματα μας θα δρομολογηθούν, επομένως λαμβάνουμε αγωνιστικά μέτρα» υπογραμμίζει, καλώντας τους συναδέλφους του της Στερεάς, να δώσουν δυναμικό παρόν στην Παναττική Συγκέντρωση της 1ης του Απριλίου, στην Πλατεία Εθν. Αντίστασης , που θα εξελιχθεί σε πορεία προς το υπουργείο εργασίας.
viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση Δημάρχου Λεβαδέων με φορείς για τα προβλήματα του Κωπαΐδικού πεδίου

Η Δήμαρχος Λεβαδέων κα Γιώτα Πούλου τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015 και ώρα 10:30 προσκαλεί σε συνάντηση εργασίας στο Παλιό Δημαρχείο τους βουλευτές του Νομού Βοιωτίας, την πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, τους περιφερειακούς συμβούλους Π.Ε. Βοιωτίας, τον πρόεδρο της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, τον Δήμαρχο Αλιάρτου – Θεσπιέων, τους Αντιδημάρχους του Δήμου Λεβαδέων και τους προέδρους των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Λεβαδέων για την κατάθεση προτάσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών που επέφερε η πρόσφατη σφοδρή κακοκαιρία στα αγροτεμάχια του Κωπαΐδικού πεδίου.
Επίσης, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015 και ώρα 18:00 στο Παλιό Δημαρχείο η Δήμαρχος Λεβαδέων θα συναντηθεί με τους Δ/ντες Α’βαθμιας και Β’βαθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας και εκπροσώπους σχολείων και συλλόγων γονέων και κηδεμόνων για την λήψη απόφασης σχετικά με την υλοποίηση της δράσης υιοθέτησης δημοτικών χώρων πρασίνου από σχολεία. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Διακρίσεις Θηβαίων Αθλητών στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Αντιπτέρισης( Badminton )



                ΦΕΟΘ
(ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ
ΟΜΙΛΟΣ ΘΗΒΑΣ)
         
ΔΙΠΛΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝΙΚΗΣ Η ΚΡΟΥΣΤΑΛΛΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΘΕΣΗ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ Ο ΤΣΙΩΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ  ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ BADMINTON ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ KATΩ ΤΩΝ 15 ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΗΛΙΑΣ ΣΤΙΣ 14-15 ΜΑΡΤΙΟΥ

    Στις 14 -15 Μαρτίου 2015   διεξήχθη  στον Πύργο Ηλίας το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Αντιπτέρισης  ( Badminton ) για τις ηλικιακές κατηγορίες κάτω των 15 ετών (U-15)  και κάτω των 19 ετών (U-19) . O Φ.Ε.Ο.Θήβας   συμμετείχε με τέσσερις αθλητές του και δύο αθλήτριες του που είχαν  προκριθεί  από τα περιφερειακά  πρωταθλήματα . Στην κατηγορία U-15 συμμετείχαν οι :Κρουστάλη Δήμητρα η οποία κατέκτησε την πρώτη θέση στο διπλό κορασίδων με συμπαίκτρια την αθλήτρια της Αναγέννησης Μπάρτζου Ελίνα και την δεύτερη θέση στο απλό κορασίδων σε έναν συναρπαστικό τελικό 20-22 το πρώτο σετ και 19-21 το δευτερο  με αντίπαλο την Σωτηρίου Ματίνα από τις Σέρρες .
Τσιώλης Γιώργος που αν και ήταν από τους μικρούς στην κατηγορία του κατέκτησε την Τρίτη θέση στο διπλό παίδων με συμπαίκτη τον Καλαιτζόγλου Νικόλαο του Α.Σ. Δούκα  και την 5η θέση στο απλό παίδων .
 Βενιζέλος Παναγιώτης ο οποίος αποκλείστηκε από τον Κτενά Γιώργο που κατέλαβε την 2η θέση . Στο μικτό διπλό παίζοντας με την Μαχαίρα Παναγιώτα αποκλείστηκαν μη καταφέρνοντας  να περάσουν στην οκτάδα.
Στην κατηγορία  U-19 συμμετείχαν οι : Γαλανόπουλος Σπύρος ο οποίος αποκλείστηκε από την δεκαεξάδα στο απλό νέων Ανδρών από τον αθλητή του Ρούπελ Σιδηροκάστρου   Παρίση Β. ο οποίος κατέλαβε την 3η θέση  και στο διπλό με συμπαίκτη τον Παλαμίδα Χ. δεν κατάφεραν να περάσουν την οκτάδα .
Μπουλίος  Μιχαήλ Μάριος ο οποίος έπαιξε στην  μεγαλύτερη κατηγορία από αυτή που ανήκει και κατάφερε να κατακτήσει την Πέμπτη θέση στο απλό χάνοντας το μετάλλιο από τον  πρωταθλητή Ελλάδας  Κουβεριανό Λ. και στο μικτό διπλό με συμπαίκτρια την Βόγκλη Βασιλική  αθλήτρια επίσης μικρότερης κατηγορίας έμειναν στην ένατη θέση αφού αποκλείστηκαν από τους αθλητές της Θέρμης Θεσσαλονίκης Ρούγκλιο θ.και  Ρούγκλιου Μ. οι οποίοι κατέλαβαν την 3η θέση . Επίσης η Βόγκλη Βασιλική στο απλό νέων γυναικών κατέλαβε την 9η θέση .
Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και όλες τις αθλήτριες του Φ.Ε.Ο.Θ. καθώς και στους προπονητές τους : Ζαχόπουλο Μπάμπη


Διαβάστε Περισσότερα »

Τσίπρας: Δεν υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας και καταθέσεων

Στόχος να εισπραχθούν 800 εκατ. μέσα στο 2015 από την πάταξη της φοροδιαφυγής - Δεν μου ζήτησαν να εφαρμόσω τις δεσμεύσεις Σαμαρά - Το συντομότερο θα κατατεθεί η λίστα μεταρρυθμίσεων, ώστε να αποκατασταθούν οι χρηματοοικονομικές δυσκολίες - Δεν υπάρχει η 5η αξιολόγηση, απάντησε στη Μέρκελ και πρόσθεσε: Δεν θα ληφθούν υφεσιακά μέτρα - Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από μηχανορραφίες
Οι ηγέτες και οι αξιωματούχοι της ΕΕ δεν ζήτησαν από την ελληνική κυβέρνηση να υλοποιήσει τις δευσμέσεις της προηγούμενης κυβέρνησης ή το mail Χαρδούβελη ανέφερε ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες την Παρασκευή.

To συντομότερο δυνατό θα κατατεθεί η λίστα των μεταρρυθμίσεων στο Eurogroup δήλωσε ο πρωθυπουργός και διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει πρόβλημα βραχυχρόνιας ρευστότητας» και πως «οι υποχρέωσεις μας είναι απολύτως εξασφαλισμένες όπως δεν υπάρχει θέμα με τις καταθέσεις». Επίσης, κάλεσε τους πολίτες να διατηρήσουν την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική κυβέρνηση και πρόσθεσε: «Πολλοί θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν κλίμα ανασφάλειας. Προειδοποιούμε όσους προσπαθούν να δημιουργήσουν προβλήματα στο τραπεζικό σύστημα ότι ματαιοπονούν».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι μετά τις συναντήσεις του και την επταμερή παναβεβαιώνουμε το εξής: «Ξεχάστε τις δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης, δεν υπάρχει mail Χαρδούβελη, δεν υπάρχει δέσμευση για πρωτογενές πλεόνασμα 3%. Τα υφεσιακά μέτρα της προηγούμενης κυβέρνησης τελείωσαν. Τα δικά μας μέτρα θα έχουν θετικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα. Στόχος είναι αυτά να φέρουν πρωτογενές πλεόνασμα γύρω στο 1-1,5%».

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι είναι απόφαση της κυβέρνησης να πάψουν να πληρώνουν τον λογαριασμό οι συνήθειες ύποπτοι. Θα σταματήσουν να πληρώνουν μόνο τα φορολογικά ισοζύγια ανέφερε. Έφερε σαν παράδειγμα της αποφασιστικότητας της κυβέρνησης την ρύθμιση για τις τριγωνικές συναλλαγές. Ο πρωθυπουργός είπε ότι στην σύσκεψη με τους εταίρους ανέφερε ότι από τις 2062 υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ μόνο οι 25 έχουν ελεγχθεί και ότι αυτό είναι σκάνδαλο.

Σε ερώτηση για την καθυστέρηση της υλοποίησης της συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου ο κ. Τσίπρας είπε ότι υπήρχε ένα θέμα κοινής ανάγνωσης που καταγράφηκε και στην αντίφαση ανάμεσα στις δηλώσεις Σουλτς και Γιούνκερ για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και στις κινήσεις ορισμένων από τους θεσμούς που σήκωσαν κάρτες. Αυτό είναι μία αντίφαση για την οποία δεν ευθύνεται η ελληνική κυβέρνηση. Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται δεν περιορίζεται να μεταφράζει mails.

Δεν υπάρχει πρόβλημα βραχυχρόνιας ρευστότητας επανέλαβε ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε άλλη ερώτηση και πρόσθεσε ότι στο βαθμό που θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση των κοινών αποφάσεων σύντομα θα εξελιχθούν οι διαδικασίες για την αντιμετώπιση του προβλήματος της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας.

«Η Ελλάδα δεν έχει εκταμιέυσει δόσεις από το περασμένο καλοκαίρι λόγω της αδυναμίας της προηγούμενης κυβέρνησης να υλοποιήσει τις δικές της δεσμεύσεις. Ενώ δεν εκταμιεύουμε συνεχίζουμε να καλύπτουμε τις υποχρέωσεις μας», είπε.

«Το κλίμα στην επταμερή ήταν φιλικό και ουσιαστικό», ανέφερε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι το σημαντικό σε αυτές τις συναντήσεις είναι να προσπαθείς να καταλάβεις τον άλλο καθώς επίσης και η ειλικρίνια.

«Υπήρξε πρόσθεσε αλληλοκατανόηση και υπάρχει ευκαιρία να οικοδομηθεί μία σχέση εμπιστοσύνης παρά το ότι υπάρχουν διαφορές. Είναι προτιμώτερο να συζητάμε μεταξύ μας παρά να συζητούν άλλοι για εμάς», σημείωσε.

Σε ερώτηση αν έχουν απομακρυνθεί οι κίνδυνοι για την χώρα και γιατί εκείνοι που εκτροχιάσανε αρχικά την συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου να μην συνεχίσουν να σαμποτάρουν την προσπάθεια ο κ. Τσίπρας είπε ότι κάθε ημέρα υπάρχουν δημοσιεύματα ότι την επόμενη εβδομάδα θα τελειώσουν τα διαθέσιμα ή ότι δεν θα έχουμε να πληρώσουμε.

Διευκρίνησε ακόμη ότι είναι άλλο μία ανησυχία και άλλο να υπάρχουν οργανωμένα συμφέροντα που πυροδοτούν τέτοια δημοσιεύματα.

«Την ώρα που τα ΜΜΕ χθες μεταφέρανε ένα κλίμα έντασης και ενδεχόμενης αποτυχίας οι δημοσκοπήσεις έδιναν 20 μονάδες υπεροχή στον ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιοι ονειρεύονται ανατροπή της κυβέρνησης. Οι κυβερνήσεις δεν πεφτουν από μηχανορραφίες και δημοσιεύματα αλλά όταν χάνουν την εμπιστοσύνη του λαού και εμείς την εμπιστοσύνη τη έχουμε», είπε.

Για την διαδικασία της χρηματοδόητησης της ελληνικής οικονομίας απάντησε: «Θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας και μετά την πρώτη επεξεργασία στο Brussels Group θα υποβληθούν στο Eurogroup και μόλις εγκριθούν θα αρχίσει η εκταμίευση των ποσών. Για τις ιδιωτικοποιήσεις είπε ότι δεν έγινε συζήτηση στην επταμερή».

Επίσης, ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι οι ηγέτες και αξιωματούχοι δεν του ζήτησαν ούτε να ολοκληρώσει την πέμπτη αξιολόγηση ούτε να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης Σαμαρά.

Σε ερώτηση για τον κ. Βαρουφάκη είπε ότι δεν πρέπει να προσωποποιείται η αντιπαράθεση ούτε καν να μεταφράζεται σε αντιπαράθεση μεταξύ κρατών.

«Αυτό που υπάρχει είναι μία πολιτική σύγκρουση μεταξύ. Σε αυτή την διαδικασία υπάρχουν αντιπαραθέσεις. Η θέση του υπουργού Οικονομικών είναι ευαίσθητη. Η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει τον υπουργό Οικονομικών», ανέφερε, προσθέτοντας πως ο υπουργός Οικονομικών είναι εσωτερικό θέμα της Ελλάδας «και κανείς δεν θα έθετε θέμα».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν είναι μονομερής ενέργεια να νομοθετεί το ελληνικό κοινοβούλιο όταν μάλιστα έχει ενημερώσει τους θεσμούς.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει διαπραγματευθεί και παράλληλα έχει προετοιμάσει μεταρρυθμίσεις και νομοσχέδια. Η πίεση της διαπραγμάτευσης δεν έχει χαλαρώσει ούτε τα δημοκρατικά μας αντανακλαστικά ούτε την αποφασιστικότητά μας να κυβερνήσουμε. Πρέπει να ξεπεραστεί η άποψη ότι οι κυβερνήσεις που είναι σε πρόγραμμα δεν μπορούν να νομοθετούν», υπογράμμισε.



Διαβάστε Περισσότερα »

Μπασιάκος , ο νέος Τομεάρχης Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της ΝΔ

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, αναδείχθηκαν τα τέσσερα αιρετά κοινοβουλευτικά μέλη που θα συμμετέχουν στο άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο, οι έξι συντονιστές των Ομάδων Διαρκούς Επιτροπής (ΟΔΕ) και οι 21 υπεύθυνοι των Τομέων Κοινοβουλευτικού Έργου. Ειδικότερα:

•    Ως αιρετά κοινοβουλευτικά μέλη του Άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου, αναδείχθηκαν οι βουλευτές:
Όλγα Κεφαλογιάννη
Μάκης Βορίδης
Θανάσης Μπούρας
Γεράσιμος Γιακουμάτος

•    Ως συντονιστές των Ομάδων Διαρκούς Επιτροπής (ΟΔΕ) αναδείχθηκαν οι:
Σταύρος Καλαφάτης (ΟΔΕ Παραγωγής και Εμπορίου)
Νίκος Παναγιωτόπουλος (ΟΔΕ Κοινωνικών Υποθέσεων)
Σοφία Βούλτεψη (ΟΔΕ Μορφωτικών Υποθέσεων)
Κώστας Τασούλας (ΟΔΕ Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών)
Χρήστος Σταϊκούρας (ΟΔΕ Οικονομικών Υποθέσεων)
Σίμος Κεδίκογλου (ΟΔΕ Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης)

•    Ως υπεύθυνοι των Τομέων Κοινοβουλευτικού Έργου αναδείχθηκαν οι:
Λευτέρης Αυγενάκης (Τομέας Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων)
Νότης Μηταράκης (Τομέας Ναυτιλίας και Αιγαίου)
Μάνος Κόνσολας (Τομέας Τουρισμού)
Κώστας Σκρέκας (Τομέας Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας)
Ευάγγελος Μπασιάκος (Τομέας Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής)
Φωτεινή Αραμπατζή (Τομέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων)
Βασίλης Οικονόμου (Τομέας Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας)
Χρήστος Κέλλας (Τομέας Υγείας)
Έλενα Ράπτη (Τομέας Πολιτισμού)
Θεόδωρος Φορτσάκης (Τομέας Παιδείας και Θρησκευμάτων)
Κώστας Κουκοδήμος (Τομέας Αθλητισμού)
Τιμολέων Κοψαχείλης (Τομέας Έρευνας και Καινοτομίας)
Γιάννης Κεφαλογιάννης (Τομέας Εθνικής Άμυνας)
Γιώργος Κουμουτσάκος (Τομέας Εξωτερικών)
Άννα Ασημακοπούλου (Τομέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Γ.Λ.Κ.)
Απόστολος Βεσυρόπουλος (Τομέας Φορολογικής Πολιτικής)
Γιώργος Γεωργαντάς (Τομέας Εσωτερικών)
Νίκη Κεραμέως (Τομέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης)
Δημήτρης Κυριαζίδης (Τομέας Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη)
Χαράλαμπος Αθανασίου (Τομέας Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων)
Αναστάσιος Δημοσχάκης (Τομέας Μακεδονίας – Θράκης) 
Διαβάστε Περισσότερα »

Κάλεσμα για ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Θηβαίων εν όψει Πάσχα

Εν όψει των Αγίων Ημερών του Πάσχα,  ο Δήμος Θηβαίων καλεί όλους τους δημότες και τις επιχειρήσεις να στηρίξουν το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο, ώστε να μπορέσουν οι συνάνθρωποι μας που έχουν ανάγκη, να γιορτάσουν με αξιοπρέπεια το Πάσχα. 

Θυμίζουμε ότι στα  Σούπερ Μάρκετ της Θήβας Γαλαξίας, Lidl, ΑΒ Βασιλόπουλος και Μy Market έχουν τοποθετηθεί, αμέσως μετά τα ταμεία, καλάθια με την ένδειξη «Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων», όπου συγκεντρώνονται τρόφιμα και άλλα είδη.


Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν μεγάλες ποσότητες προϊόντων μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2262350603 και 2262350607.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο χρειάζεται τη βοήθειά μας γι’ αυτό ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ και στηρίζουμε το έργο του!

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Δήμος Θηβαίων συμμετέχει στην Ώρα της Γης 2015


Το Σάββατο 28 Μαρτίου, στις 20:30, η Ελλάδα θα σβήσει για ακόμα μια χρονιά τα φώτα, συμμετέχοντας στην Ώρα της Γης, την παγκόσμια εκστρατεία ευαισθητοποίησης πολιτών της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF.

Στην Ώρα της Γης συμμετέχει και φέτος ο Δήμος Θηβαίων, σβήνοντας τα φώτα στην Οδό Πινδάρου για μία ώρα και καλεί τους πολίτες να κάνουν το ίδιο στον δικό τους χώρο.


Το Σάββατο 28 Μαρτίου στις 20.30 το βράδυ σβήνουμε τα φώτα και στέλνουμε αποφασιστικό μήνυμα συμμετοχής για την προστασία του περιβάλλοντος!
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτοί είναι οι υβριστές του Γιακουμάκη: Καρέ-καρέ η επεισοδιακή επιχείρηση σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Μυτιλήνη

Τρεις άνδρες ηλικίας 50, 28 και 25 ετών ταυτοποιήθηκαν ως οι υβριστές του αυτόχειρα Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Συγκεκριμένα, ύστερα από γιγαντιαία επιχείρηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για τα αδικήματα της δημόσιας υποκίνησης βίας και μίσους μέσω διαδικτύου, από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, της δημόσιας πρόκλησης και διέγερσης σε εκτέλεση πλημμελημάτων και κακουργημάτων που τελείται από μίσος μέσω διαδικτύου, ενώ ο 50χρονος κατηγορείται επίσης και για απείθεια.

Από την ίδια κιόλας ώρα, στις 15 Μαρτίου, όταν λίγες ώρες μετά τον εντοπισμό της σορού του άτυχου Βαγγέλη 800 μέτρα μακριά από τη Γαλακτομική Σχολή Ιωαννίνων οι συλληφθέντες έβρισαν με χυδαίο τρόπο σε μπλογκ τον 20χρονο νεκρό, υπήρξε άμεση κινητοποίηση για τον εντοπισμό τους.

Μέσω συγκεκριμένων διαδικασιών διενεργήθηκε ενδελεχής ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των ψηφιακών δεδομένων-στοιχείων της υπόθεσης και πραγματοποιήθηκε συνεχής αλληλογραφία με την αρμόδια διαχειρίστρια εταιρεία που εδρεύει στην αλλοδαπή, καθώς και με ημεδαπούς παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου.

Σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Μυτιλήνη οι υβριστές

Από τις απαντήσεις των παραπάνω εταιρειών διακριβώθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη των δραστών και εντοπίστηκαν γεωγραφικά οι περιοχές από τις οποίες προέβαιναν στις επίμαχες διαδικτυακές αναρτήσεις. Συγκεκριμένα, ο 25χρονος δρούσε από την Αθήνα, ο 50χρονος από τη Θεσσαλονίκη και ο 28χρονος από τη Μυτιλήνη.

Ακολούθως, σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε πανελλαδική αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία διενεργήθηκαν ταυτόχρονες αστυνομικές έρευνες, παρουσία δικαστικών λειτουργών στις οικίες των εμπλεκόμενων.

Κατασχέθηκαν υπολογιστής και σκληροί δίσκοι

Από τις επιτόπιες ψηφιακές έρευνες εξειδικευμένων αξιωματικών ταυτοποιήθηκε ψηφιακά η εμπλοκή και η κακόβουλη δράση των τριών δραστών, ενώ κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Σεσημασμένος ο 50χρονος -Το έσκασε από το παράθυρο

Ο δύο ημεδαποί ηλικίας 25 και 28 ετών δεν συνελήφθησαν, διότι δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτοφώρου διαδικασίας. Σημειώνεται ότι ο 50χρονος αναζητείται να συλληφθεί στα όρια του αυτοφώρου για το αδίκημα της απείθειας, καθώς όταν οι αστυνομικοί τον εντόπισαν εκείνος δέφυγε από το παράθυρο του σπιτιού του. Σημειώνεται ότι ο 50χρονος είναι σεσημασμένος κατά το παρελθόν για διάφορα ποινικά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή. Παράλληλα ερευνάται η εμπλοκή τους και σε τυχόν άλλες αξιόποινες πράξεις, καθώς και πιθανή επικοινωνία τους με άτομα στην περιοχή των Ιωαννίνων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων με το νέο Διοικητή του ΚΕΠΒ


Εθιμοτυπική συνάντηση με το νέο Διοικητή του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού Θήβας Ταξίαρχο κ. Λεωνίδα Παππά, είχε την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015 στο γραφείο του ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το Δήμο και την περιοχή ενώ παράλληλα επιβεβαιώθηκε, τόσο από τον κ. Δήμαρχο όσο και από τον κ. Ταξίαρχο,  η θέληση για αγαστή συνεργασία του Δήμου με το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετεί στην περιοχή μας.






Διαβάστε Περισσότερα »

Οι κρίσεις στην Πυροσβεστική - Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν σε Βοιωτία Στερεά




Οι τακτικές ετήσιες κρίσεις του Πυροσβεστικού Σώματος θα έπρεπε να έχουν γίνει ως τις 20 Φεβρουαρίου, ωστόσο αναβλήθηκαν για χρονικό διάστημα μέχρι δύο μήνες, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Νίκου Βούτση.

Τελικά ξεκίνησαν το απόγευμα της Δευτέρας, μετά από αρκετές αναβολές οι ετήσιες κρίσεις ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος.

Στη Στερεά Ελλάδα:

Ο αρχιπύραρχος Νίκος Ντίτσας παραμένει επικεφαλής του Πυροσβεστικού Σώματος στη Στερεά Ελλάδα.
Στην Π.Υ. Λιβαδειάς αναλαμβάνει ο πύραρχος Δημήτρης Κεφαλάς αφού ο αρχιπύραρχος Ευθύμιος Ιωάννου αποστρατεύτηκε.

Στην Θήβα παραμένει ο αντιπύραρχος Γιώργος Οικονόμου.

Στην Χαλκίδα παραμένει ο πύραρχος Γιώργος Σηφάκης.

Στο Καρπενήσι παραμένει ο επιπυραγός Σταύρος Φακίτσας.

Στην Π.Υ. Ιστιαίας ο πύραρχος Γιώργος Πέγκας πάει στη Σάμο και αναλαμβάνει ο επιπυραγός Ψαρρός Κωνσταντίνου.

Στα Οινόφυτα παραμένει ο πύραρχος Ιωάννης Νίκας.

Ο πύραρχος Αχιλλέας Τζουβάρας από την Λαμία αναλαμβάνει Διοικητής Π.Υ. Κορίνθου.
Στη θέση του επίσης παραμένει και ο Διοικητής της Π.Υ. Λαμίας ο πύραρχος Θρασύβουλος Ζαγγογιάννης.

Ο Διοικητής της 7ης ΕΜΑΚ Ανδρέας Μωράτης αναλαμβάνει καθήκοντα Διοικητή Άμφισσας και στην θέση του τοποθετείται ο μέχρι σήμερα διοικητής της ΒΙΠΕ, αντιπύραρχος Αντώνης Μίχας.

Ο υποδιοικητής ΕΜΑΚ Σίμος Αποστόλου αναλαμβάνει διοικητής στην Π.Υ. ΒΙΠΕ.

Ο Ανδρέας Μωράτης ευχαριστεί όλους τους συναδέλφους στην 7η ΕΜΑΚ.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συναδέλφους στην 7η Ε.Μ.Α.Κ. Λαμίας για την άψογη συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα με αποτελέσματα επιτυχή σε κάθε τομέα που χρειάστηκε να επιχειρήσουμε σε όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος. Πιστεύω ότι φτάσαμε όλοι μαζί την 7η Ε.Μ.Α.Κ. Λαμίας σε ένα αρκετά υψηλό επίπεδο γεγονός που αναγνωρίζεται από όλους τους συμπολίτες μας. Όλοι οι συνάδελφοι σε αυτήν την Ειδική Μονάδα του Πυροσβεστικού Σώματος άρτια καταρτισμένοι , εκπαιδευμένοι και με μεγάλη εμπειρία έδωσαν τα μέγιστα , ψυχή και σώμα για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των συμπολιτών μας. Από 24 - 03 - 2015 αναλαμβάνω την Διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άμφισσας στον γειτονικό Νομό Φωκίδος. Σας ευχαριστώ για όλα!»
lamiareport



Διαβάστε Περισσότερα »

Το νέο Δ.Σ. του "Δημόφιλου" Θεσπιών



Πρόεδρος: Λάμπρου Χρήστος
Αντιπρόεδρος: Μπουζίκας Χαράλαμπος
Ταμίας: Μήτσαινας Ανδρέας
Γραμματέας: Κούνου Φαλίτσα
Μέλος: Κούνου Χρύσα
Μέλος: Κώτσαινα Παρασκευή
Μέλος: Μπουζίκα Ντίνα


εκ του Δ.Σ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Απάντηση του Προέδρου Τ.Κ Δαύλειας για το χιονοδρομικό

Κε Σταμέλλο,
με αφορμή τα άρθρα σας(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΑΣ) σχετικά με την δημιουργία νέου
χιονοδρομικού κέντρου στον Παρνασσό σε διάφορους ιστότοπους
θα ήθελα να σας ενημερώσω οτι οι εν λόγω μελέτες και τα ποσα
που αναφέρονται σε αυτες όντως ψηφίστηκαν σε πρόσφατο Δημ. Συμβούλιο
αλλά αφορούν προηγούμενες υποχρεώσεις του Δήμου. Άρα δεν υφίσταται
κάτι νέο σχετικά με το θέμα, οπότε καλό είναι να πληροφορείτε τους
αναγνώστες σας κατόπιν και δικιά σας ενημέρωσης.
Παρακαλώ όπως αποκαταστήσετε την αλήθεια γύρω από το θέμα
και την ορθή ενημέρωση των αναγνωστών και κατοίκων της περιοχής.

Σας ευχαριστώ,
ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Πρόεδρος τ.κ. ΔΑΥΛΕΙΑΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΕΠΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΣΕΡΡΩΝ


Με αφορμή παραπλανητικά και μη αληθή δημοσιεύματα που φέρουν την ΑΕΠΙ ως μηνύτρια κατά «156» επιχειρηματιών  υπόχρεων σε καταβολή πνευματικών δικαιωμάτων από χρήση μουσικής στις επιχειρήσεις τους στο νομό Σερρών , καθώς και αναφορές  σε απόφαση δικαστηρίου  σχετική με τη συγκεκριμένη υπόθεση που εκδικάστηκε στις 13 Μαρτίου στο δικαστήριο Σερρών και δήθεν αθώωση αυτών, προς αποκατάσταση της αλήθειας των πραγματικών περιστατικών και  των όσων πραγματικά συνέβησαν δηλώνουμε και πληροφορούμε το κοινό και τους χρήστες μουσικής για τα παρακάτω:

1.        Aθωώθηκαν μόνο όσοι  έλαβαν άδεια και κατέβαλαν πνευματικά δικαιώματα στην ΑΕΠΙ.

2.        Για τους υπόλοιπους η υπόθεση  εκκρεμεί στο συγκεκριμένο δικαστήριο, Για τους επιχειρηματίες αυτούς κρίνεται σημαντικό και αναγκαίο να έχουν φροντίσει έως την επόμενη δικάσιμο, να έχουν τακτοποιήσει τις σχετικές νόμιμες υποχρεώσεις τους για να απαλλαγούν και αυτοί. 

Σε κάθε περίπτωση η παραπληροφόρηση μέσω του Τύπου για τέτοια θέματα ιδιαίτερης νομικής ευαισθησίας δεν βοηθά ούτε τους χρήστες μουσικών έργων  που έχουν ανάλογες υποχρεώσεις ούτε την εύρυθμη συνεργασία τους με την ΑΕΠΙ και τους πνευματικούς δημιουργούς  ούτε εν τέλει τον ίδιο τον πολιτισμό μας..

Από το Γραφείο Τύπου της ΑΕΠΙ

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 50χρονος στην Αλίαρτο με μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης



Συνελήφθη 50χρονος ημεδαπός στην Αλίαρτο Βοιωτίας, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης


Συνελήφθη, χθες (19-03-2015) το πρωί στην Αλίαρτο Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Α’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Βοιωτίας, 50χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στον 50χρονο, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν δύο (2) αυτοσχέδιες συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους (17) γραμμαρίων, καθώς και ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο, το οποίο περιείχε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, αναμεμειγμένη με καπνό.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς

Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστήρια Επιστολή του Αθλητικού Συλλόγου Σαρακατσαναίων Θήβας


 Ευχαριστήρια Επιστολή
   
    Με το παρόν Δελτίο Τύπου-Ευχαριστήρια Επιστολή τα μέλη και το Δ.Σ. του Αθλητικού Συλλόγου Σαρακατσαναίων Θήβας (Α.Σ.Σ.Θ.) εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς τον κ. Δήμαρχο, τους κ. Αντιδημάρχους, τα μέλη του Δ.Σ,  τον κ. Πρόεδρο και τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας καθώς επίσης τον κ. Πρόεδρο και το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Θήβας για την έμπρακτη και πολύτιμη αρωγή τους στη διοργάνωση των Αγώνων Πρωταθλήματος Τοξοβολίας που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη μας, στο Δημοτικό Στάδιο στις 7 και 8 Μαρτίου 2015.
Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν (σας θυμίζουμε σημαντικά υψηλά ύψη βροχόπτωσης και χαμηλές θερμοκρασίες) η διοργάνωση στέφθηκε με επιτυχία και γίναμε δέκτες θετικών σχολίων από όλες τις αποστολές των Αθλητικών Συλλόγων (από όλη τη χώρα) αλλά και από την Ελληνική Φίλαθλος Ομοσπονδία Τοξοβολίας για τη φιλοξενία στη πόλη μας, καθώς σημαντικός αριθμός αθλητών/τριών διανυκτέρευσε στη πόλη και γεύτηκε την τοπική κουζίνα μας.  Ο Α.Σ.Σ.Θ. σεβάστηκε το παρεχόμενο χώρο και διασφάλισε την ευταξία και καθαριότητα του.
Αγωνίσθηκαν 115 αθλητές από όλη της χώρα όλων των κατηγοριών και ηλικιών, ενώ ο Α.Σ.Σ.Θ. συμμετείχε με 14 αθλητές. Οι Θηβαίοι αθλητές σημείωσαν σημαντικές επιτυχίες και διακρίθηκαν (6 χρυσά, 1 ασημένιο και 2 χάλκινα μετάλλια), αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι το Ολυμπιακό αγώνισμα της τοξοβολία στη Θήβα διαπρέπει με την συμπαράσταση όλων μας.
    Διακρίθηκαν οι Θηβαίοι αθλητές, κ. Αθανάσιος Κωστόπουλος 1ος στον Ολυμπιακό γύρο και 2ος στη γενική κατάταξη στο Σύνθετο Ανδρών (50μ.) και κ. Γεώργος Καλομοίρης 3ος στο Ολυμπιακό τόξο Ανδρών (70μ.). Ο Νίκος Κρουστάλης 1ος Λευτέρης Τσουπεής 2ος στην κατηγορία των Νέων Ανδρών, ο Νίκος Ακριβάκης 1ος και ο Κώστας Ζαχαριάς 3ος στην κατηγορία Εφήβων, η Εύα Σκυριανού 1η στις Κορασίδες, ο Ζανής Βεντόυρης 1ος στους Παμπαίδες, η Άννα Σβεντζούρη 1η στις Πανκορασίδες, η Παναγιώτα Βεντούρη 1η στις Πανκορασίδες Β΄, ο Κωσταντίνος Μήτσης, ο Ναπολέων Τσούγκας και ο Γρηγόρης Μυτακίδης αποτελούσαν την υπόλοιπη ομάδα.
Ο Α.Σ.Σ.Θ. θα συνεχίσει να προάγει το Ολυμπιακό άθλημα της τοξοβολίας και να προβάλει τη πόλη μας με την διοργάνωση Αγώνων Τοξοβολίας Πανελλήνιας εμβέλειας.  Εκφράζουμε τις θερμότερες ευχαριστίες σε όσους έμπρακτα υποστήριξαν την διάδοση του αθλητικού πνεύματος και του Ολυμπιακού αθλήματος της τοξοβολίας στη πόλη μας.

Με εκτίμηση, εκ μέρους του Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος

Ακριβάκης Νικόλαος
Ο Γραμματέας

Ματσαγγούρας Ιωάννης
 
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Ε.Φ.Ε.Τ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς σε συνεργασία με το Κέντρο Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου (ΚΑΕΛΕ) της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) προγραμματίζει την υλοποίηση σεμιναρίων «επιμόρφωσης προσωπικού των επιχειρήσεων τροφίμων - προγράμματα ΕΦΕΤ»  σύμφωνα με την Υπουργική απόφαση 14708/10/08/2007 (ΦΕΚ 1616/ Β/17/08/2007).
       Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία το προσωπικό των επιχειρήσεων που παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διακινούν τρόφιμα ή ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο, τη διάθεση τροφίμων, τη μαζική εστίαση και ζαχαροπλαστική ή είναι εργαστήρια παραγωγής ή μεταποίησης τροφίμων έχουν την υποχρέωση να επιμορφωθούν βάσει της διαδικασίας που περιγράφεται στην  Υπουργική Απόφαση 14708/17-08-07.
Υπεύθυνος για την εκπαίδευση του προσωπικού είναι ο υπεύθυνος της επιχείρησης.
Η διάρκεια των προγραμμάτων είναι 10 ώρες (2ημέρεςΧ5ώρες).
Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των 80,00 ευρώ. Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνετε  η παρακολούθηση του σεμιναρίου και το παράβολο αξίας 30,00 ευρώ για την συμμετοχή στις εξετάσεις του ΕΦΕΤ.
Στα πλαίσια της ανωτέρω Υ.Α. και καθώς οι έλεγχοι του ΕΦΕΤ  έχουν ενταθεί,  ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς  θα προβεί στην υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης για την απόκτηση πιστοποιητικού «Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων» του ΕΦΕΤ, με σκοπό την αρμονική λειτουργία των επιχειρήσεων.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στα γραφεία του Συλλόγου,  Στρ. Ιωάννου 24, ή να επικοινωνείτε στο τηλ. & fax  2261 0 24218.  





Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς
Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγωδία στο Αιγάλεω: Οδηγός έκανε όπισθεν και σκότωσε δύο γυναίκες

Είχε παρκάρει το Ι.Χ. φορτηγό του στην Ιερά Οδό και στην προσπάθειά του να αλλάξει ρεύμα κυκλοφορίας έκανε όπισθεν και παρέσυρε τις άτυχες γυναίκες
Τραγικό θάνατο βρήκαν δύο γυναίκες στο Αιγάλεω από την εγκληματική απροσεξία 48χρονου οδηγού.

Ο δράστης το πρωί της Πέμπτης είχε παρκάρει το Ι.Χ. φορτηγό του στην Ιερά Οδό και στην προσπάθειά του να αλλάξει ρεύμα κυκλοφορίας έκανε όπισθεν στην οδό Προύσσης, χωρίς όμως να αντιληφθεί ότι πίσω του περνούσαν εκείνη τη στιγμή δύο γυναίκες. Το αποτέλεσμα ήταν να παρασύρει τις δύο άτυχες γυναίκες ηλικίας 69 και 75 ετών και να τις πετάξει στο οδόστρωμα, καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες οδηγούσε με μεγάλη ταχύτητα.

Οι δύο γυναίκες εξέπνευσαν, ενώ ο οδηγός συνελήφθη και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση για την εκδήλωση "Μνήμης του Λάμπρου Κατσώνη"

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Δήμος Λεβαδέων και ο Σύλλογος Λεβαδέων « Ο Λάμπρος Κατσώνης» σας προσκαλούν στην εκδήλωση «Μνήμης του Λάμπρου Κατσώνη», την  Κυριακή 22 Μαρτίου 2015.
Βασικός ομιλητής στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Αργύρη και Ιωάννας Κορτέση στην Εστία Μητέρας και ώρα 11:00 θα είναι ο πρόεδρος του Συλλόγου «Ο Λάμπρος Κατσώνης» Δρ. Πάνος Στάμου με θέμα: «Ο Λάμπρος Κατσώνης ως συντελεστής της κοινής ναυτικής ιστορίας Ελλάδας - Ρωσίας».
Νωρίτερα θα τελεστεί δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό της Λιβαδειάς στις 10:00.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαιτέρως. 


Διαβάστε Περισσότερα »

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ


 

Το επικείμενο κλείσιμο της πρόσβασης στο 90ο χλμ της ΝΕΟ Αθηνών- Λαμίας, από την εφαρμογή του άρθρου 83 του ν. 4313/2014, έρχεται να προσθέσει νέα επώδυνη αύξηση στις μετακινήσεις των πολιτών της περιοχής της Θήβας. Με το άρθρο αυτό δόθηκε τρίμηνη παράταση από την ισχύ του ν. 4313/2014 (17-12-2014) έως τις 17-03-2015, και αφορά την παύση σύνδεσης πρατηρίων καυσίμων και συναφών εγκαταστάσεων με τους κλειστούς αυτοκινητοδρόμους.

Η εξέλιξη αυτή, που συνδέεται με την πολιτική των συμβάσεων παραχώρησης με το εξοντωτικό χαράτσωμα των πολιτών, χωρίς ανταποδοτικό όφελος γι' αυτούς, δημιουργεί υποχρεωτική καταβολή αντιτίμου διοδίων 8 ευρώ για τις τοπικές μετακινήσεις, αφού δεν παρέχεται εναλλακτική διέλευση. Κι αυτό γιατί, πλέον οι πολίτες για τις τοπικές μετακινήσεις τους θα πρέπει να διέρχονται υποχρεωτικά από τα μετωπικά διόδια της Θήβας. Ο υφιστάμενος παράλληλος δρόμος καταλήγει και σταματά στην περιοχή της Υλίκης. Μέχρι σήμερα δεν έχει κατασκευαστεί παράλληλος δρόμος για την εξυπηρέτηση της μετακίνησης- συγκοινωνίας στην περιοχή μας, ενώ αυξάνεται η επιβάρυνση της μετακίνησης από και προς τη Λαμία, και με τα νέα μετωπικά διόδια στην περιοχή του Μαλλιακού.

Επιπλέον, η διέλευση της βαριάς υπερτοπικής κυκλοφορίας μέσα από την πόλη της Θήβας αυξάνεται, λόγω της έλλειψης περιφερειακής οδού, και η καταβολή -χωρίς καμία ανταποδοτική λειτουργία- αντιτίμου διοδίων για είσοδο και έξοδο από την πόλη της Θήβας, ενώ και η δημόσια συγκοινωνία καθίσταται οικονομικά ανέφικτη, με μοναδικό κερδισμένο την εταιρεία εκμετάλλευσης της Εθνικής Οδού. Οι ανάγκες μετακίνησης των πολιτών, και μάλιστα σε περίοδο κρίσης, με τον παραπάνω νόμο, αλλά και με τις συμβάσεις παραχώρησης, όχι μόνο δεν ικανοποιούνται, αλλά οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ- ΝΔ, προσφέρουν όφελος και μάλιστα πολύ μεγάλο στους παραχωρησιούχους, αποκλείοντας την κοινωνική πλειοψηφία από το κοινωνικό αγαθό της ελεύθερης μετακίνησης.

Ο παραλογισμός αυτός πρέπει να ανασχεθεί άμεσα.

Η κοινωνία δεν μπορεί να πληρώνει άλλο, κέρδη για τους εργολάβους, με επιβάρυνση χωρίς όφελος για τους πολίτες.

Απαιτείται, ριζικός επανακαθορισμός της στρατηγικής στο ζήτημα του εθνικού δικτύου, σύμφωνα με τις κοινωνικές ανάγκες: Επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων, άμεση οικονομική ελάφρυνση των πολιτών, με την άμεση κατάργηση όλων των πλευρικών διοδίων, την μεγάλη μείωση της τιμής των διοδίων επί της ΠΑΘΕ, κατασκευή παράλληλων δρόμων, ώστε να σταματήσει η επιβάρυνση των πολιτών και να επανέλθει η δημόσια διαχείριση των αυτοκινητοδρόμων.



Διαβάστε Περισσότερα »

Με αφιέρωμα στον ποιητή ΜΑΝΟΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ το ΤΡΟΦΩΝΙΟ ΩΔΕΙΟ, το βιβλιοπωλείο ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ, γιορτάζουν την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ

Σὰν πρόκες πρέπει νὰ καρφώνονται οἱ λέξεις
Νὰ μὴν τὶς παίρνει ὁ ἄνεμος.


Το ΤΡΟΦΩΝΙΟ ΩΔΕΙΟ,

το βιβλιοπωλείο ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ,

οι φίλοι τους

γιορτάζουν από κοινού και φέτος την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ,

με αφιέρωμα στον ποιητή ΜΑΝΟΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ


ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015, ώρα 8.15 μμ


στο Βιβλιοπωλείο Σύγχρονη Έκφραση (Δημ. Ανδρεαδάκη 49, Λιβαδειά)

Αναφορά στη ζωή και το έργο του Μανόλη Αναγνωστάκη

από τον ποιητή και δημοσιογράφο Κώστα Καναβούρη


Μελοποιημένη ποίηση

Τραγούδι : Άννα Μουζάκη, Παυλίνα Κατσή

Πιάνο : Παυλίνα Κατσή


Ποιήματα διαβάζουν οι :

Γιώργος Αγραφιώτης, Γιώργος Χ. Θεοχάρης.



Κώστας Καναβούρης, Κατσικογιάννη Βάσω

Διαβάστε Περισσότερα »

Αποκάλυψη σοκ: Απειλούσαν τον Βαγγέλη Γιακουμάκη με τη δημοσίευση φωτογραφιών και βίντεο από τα βασανιστήρια που του έκαναν

«Δίναμε συχνά σφαλιάρες στο κοπέλι, αλλά αυτό δεν είναι τίποτα για εμάς. Έτσι κάνουμε εμείς στον τόπο μας. Δίνουμε σφαλιάρες στο πρόσωπο για να γελάσουμε. Ο Βαγγέλης κάποιες φορές γελούσε».

Κι όμως, η φράση ανήκει σε έναν από τους τέσσερις φοιτητές της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων που φέρονται να έκαναν χοντρές πλάκες στον Βαγγέλη Γιακουμάκη. Και σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», αυτός δεν είναι ο μόνος που έχει ομολογήσει στην Ασφάλεια Ιωαννίνων τους τραμπουκισμούς σε βάρος του αδικοχαμένου Βαγγέλη.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η ομάδα των νεαρών από την Κρήτη όχι μόνο βασάνιζε τον Βαγγέλη, αλλά τραβούσε σε βίντεο και φωτογραφίες τα «κατορθώματά» της, απειλώντας ότι θα τα δώσει στη δημοσιότητα. Το σοκαριστικό αυτό υλικό, στο οποίο απεικονίζονται οι Κρητικοί να κάνουν άγριο bullying στον άτυχο φοιτητή, βρίσκεται στα χέρια των Αρχών και θα συμπεριληφθεί στη δικογραφία. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η απειλή δημοσίευσης των όσων συνέβαιναν μπορεί να βάραινε ακόμα περισσότερο την ψυχολογία του θύματος.

Ο «αρχηγός» των Κρητικών πρωταγωνιστούσε σε επεισόδια στη Σχολή

Οπως τονίζουν μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο» αρμόδιες πηγές, ο φερόμενος ως «αρχηγός» της ομάδας των Κρητικών μία ημέρα πέρυσι έκοψε υπό την επήρεια μέθης τα δέντρα που υπήρχαν στο προαύλιο της Σχολής, ένα άλλο βράδυ πήγε μαζί με την παρέα του -μέλη της οποίας φέρονται να ασκούσαν bullying στον Βαγγέλη- στα μπουζούκια και αφού μέθυσαν όλοι μαζί άρχισαν να προκαλούν φθορές στο κατάστημα και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν, με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού να καλέσει τον διευθυντή της σχολής ζητώντας του να του καταβληθούν τα χρωστούμενα, ενώ ένα άλλο βράδυ ο «αρχηγός» της παρέας κατανάλωσε και πάλι μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και άρχισε να σπάει τα πάντα στο δωμάτιό του στην Εστία της σχολής.

Η παρέμβαση βουλευτή

Τα περιστατικά αυτά ήταν σε γνώση της διεύθυνσης της σχολής, που όταν κάποια στιγμή αποφάσισε να αποβάλει από την Εστία τον φοιτητή δέχθηκε τηλεφώνημα από βουλευτή της Κρήτης για να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης. Το αποτέλεσμα ήταν να μην αποβληθεί από την Εστία και να πέσει στα μαλακά.

Στο ποινολόγιο της σχολής έχουν αποτυπωθεί όλα αυτά τα περιστατικά και γίνεται έρευνα για το κατά πόσο έχουν γίνει αλλοιώσεις. Όπως προκύπτει, στα δωμάτιά τους οι φοιτητές αυτοί είχαν μαχαίρια και σουγιάδες που ήταν, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, διακοσμητικά. Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι όταν ολοκληρωθεί η έρευνα δεν αποκλείεται να ασκηθούν σε βάρος τους διώξεις για επικίνδυνες σωματικές βλάβες.


.iefimerida.gr

 Ταυτοποιήθηκαν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τα άτομα που βρίσκονται πίσω από τις ηλεκτρονικές ύβρεις προς τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, τον 20χρονο φοιτητή ο οποίος βρέθηκε νεκρός στις όχθες της λίμνης Παμβώτιδας, κοντά στη Γαλακτοκομική Σχολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες  πρόκειται για δύο φοιτητές από την Αθήνα και τη Μυτιλήνη καθώς και έναν άνεργο από τη Θεσσαλονίκη. Σε βάρος τους έχει κινηθεί η διαδικασία προσαγωγής στο πλαίσιο διευρεύνησης της υπόθεσης. Δημοσίευμα στο lesvosnews.gr ανέφερε ότι αστυνομικοί ξεκίνησαν το πρωί της Παρασκευής έρευνες στο νησί για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός εκ των υβριστών.

Σχετικά με τον τρίτο ύποπτο στη Θεσσαλονίκη, φέρεται να είναι γνωστός της ΕΛ.ΑΣ. καθώς αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για άτομο του αντιεξουσιαστικού χώρου που παλαιότερα έχει κατηγορηθεί για διάφορα αδικήματα. Σε χθεσινή επιχείρηση, αστυνομικοί τον εντόπισαν, ωστόσο ο ίδιος κατάφερε να ξεφύγει.

Υπενθυμίζεται πως ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ηλίας Ζαγοραίος είχε ασκήσει ποινική δίωξη κατά των διαχειριστών της ιστοσελίδας, όπου είχαν δημοσιευτεί τα επίμαχα υβριστικά σχόλια. Η ποινική δίωξη αφορά στη «δημόσια υποκίνηση βίας και μίσους μέσω διαδικτύου, από κοινού και κατ' εξακολούθηση». Η δικογραφία διαβιβάστηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία ξεκίνησε έρευνες γαι τον εντοπισμό των δραστών, αποστέλλοντας μεταξύ άλλων τα ηλεκτρονικά τους ίχνη στην Google.

Η σχετική δικογραφία, πλημμεληματικού χαρακτήρα, θα διαβιβαστεί τη Δευτέρα στον εισαγγελέα.

Οι εξελίξεις αυτές έρχονται μέσα σ' ένα βαρύ κλίμα πένθους για τον χαμό του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος κηδεύτηκε την Τρίτη στο Σελλί Ρεθύμνου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ

                                                           
 Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού ΑΙΧΜΕΑΣ Γιώργος Ανέστης, με αφορμή στις νέες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης στους βαμβακοπαραγωγούς της χώρας, ενημερώνει τους συναδέλφους παραγωγούς για τα εξής: «Την περασμένη Τρίτη, έφυγε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ προς την τράπεζα Πειραιώς, η ηλεκτρονική κατάσταση με τα ονόματα των αγροτών και τα ποσά που δικαιούνται από την συνδεδεμένη ενίσχυση. Τα χρήματα όπως και στο παρελθόν, προκαταβάλλονταν με ταμειακή διευκόλυνση από την τράπεζα Πειραιώς προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και πιστώνονταν οι λογαριασμοί των αγροτών. Μετά από διάστημα 1-2 μηνών, δίνονταν τα χρήματα από την Ε.Ε. στην ελληνική τράπεζα και έκλεινε ο λογαριασμός. Η πρώτη φάση των διαδικασιών που ακολουθούνταν και τα προηγούμενα χρόνια ολοκληρώθηκε ωστόσο η τράπεζα Πειραιώς δεν πήρε τη σχετική έγκριση από την Ε.Κ.Τ. ώστε να παράσχει στο ελληνικό δημόσιο την ταμειακή διευκόλυνση για να πιστωθούν οι λογαριασμοί των αγροτών». Παράλληλα, ο Γιώργος Ανέστης διαβεβαίωσε ότι η συνδεδεμένη ενίσχυση είναι διασφαλισμένοι πόροι οι οποίοι δεν κινδυνεύουν να χαθούν ωστόσο εξέφρασε φόβους για αντίστοιχες καθυστερήσεις και σε άλλες πληρωμές αλλά και στη διεκδίκηση πόρων από ευρωπαϊκά προγράμματα που παραμένουν αναπορρόφητα.
Με εκτίμηση,
Α.Σ. ΑΙΧΜΕΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕ ΑΕΠΙ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΩΝ  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ –          ΤΑΒΕΡΝΩΝ – ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ    ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΩΝ
ΔΙΡΚΗΣ 20 – Τ.Κ. 32200 – ΘΗΒΑ – ΤΗΛ. 2262081044 – fax 2262081044
ΚΙΝ:6939628670      Email:oebethivas@yahoo.gr

ΘΗΒΑ:  16 / 3 / 2015   
Απόφαση σταθμός στις Σέρρες: 156 καταστηματάρχες δικαιώθηκαν στο δικαστήριο με την ΑΕΠΙ

Αθώους έκρινε δικαστήριο Σερρών το πρωί της Παρασκευής 13 Μαρτίου 2015, 156 Σερραίους επιχειρηματίες ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης, καφενείων, cafe που βρέθηκαν στα δικαστήρια εξαιτίας μηνύσεων της εταιρίας διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων ΑΕΠΙ, ότι δεν πλήρωναν τα ποσά που απαιτεί η εταιρία για να παίζουν μουσική στα καταστήματά τους ή να χρησιμοποιούν συσκευές που μπορούν να μεταδώσουν μουσική (TV, ραδιόφωνο).

Οι 156 καταστηματάρχες που μηνύθηκαν από την ΑΕΠΙ αθωώθηκαν γιατί κατά τον έλεγχο που έκανε ο αντιπρόσωπος της ΑΕΠΙ δεν συνοδευόταν από ένστολο αστυνομικό. Οι καταστηματάρχες κρίνουν «θολό» το σύστημα με το οποίο η ΑΕΠΙ χρεώνει το κάθε κατάστημα που διαθέτει ηχητικά συντηματα, ενώ θεωρούν ότι οι απαιτήσεις της προκαλούν ασφυξία στον χώρο της εστίασης, καθώς εκατοντάδες επιχειρηματίες δεν διαθέτουν την οικονομική δυνατότητα ώστε να εξασφαλίσουν την άδεια της ΑΕΠΙ με αποτέλεσμα να έρχονται αντιμέτωποι με κυρώσεις… Αρκετοί καταστηματάρχες προκειμένου να γλυτώσουν από «μουσικό χαράτσι», όπως το χαρακτηρίζουν, καταφεύγουν σε… «τεχνάσματα», όπως να μην τοποθετούν σε εμφανή σημεία ραδιόφωνα, τηλεοράσεις ή άλλες συσκευές που αναπαράγουν μουσική προκειμένου να μην καταστεί απαραίτητη η καταβολή του τέλους.

Η Διοίκηση της Ένωσης Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Σερρών στάθηκε στο πλευρό των εναγομένων, έχοντας οργανώσει το προηγούμενο χρονικό διάστημα συγκεντρώσεις και βοήθησε ώστε να ενημερωθούν για την υπόθεσή τους από τον Νομικό Σύμβουλο του σωματείου Σ.Μανουσίδη.

Ο πρόεδρος του ΔΣ Σωτήρης Κοτσαμπάς που πρωτοστάτησε στην κινητοποίηση και την οργάνωση των μελών αισθάνεται δικαιωμένος για το αίσιο τέλος που είχε η υπόθεση «κόντρα σε όσους θέλουν να επιβάλλουν σε καιρούς οικονομικά χαλεπούς ένα εκτός τόπου και χρόνου μουσικό χαράτσι…» Πλέον οι καταστηματάρχες περνούν στην αντεπίθεση και μηνύουν την ΑΕΠΙ για συκοφαντική δυσφήμηση και θα ζητήσουν και αποζημίωση.

                ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

           Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
             ΧΑΡΑΤΣΗΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                          ΚΟΥΤΣΟΒΑΣΙΛΗΣ  ΣΤΑΜΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Έπιασαν τους ληστές που είχαν αρπάξει τη νταλίκα με τις γούνες στη Θήβα

Η «Μαφία της Γούνας» χτυπούσε νταλίκες στις Εθνικές Οδούς παριστάνοντας τους αστυνομικούς που θα έκαναν έλεγχο!

Φορούσαν στολές, πηλήκια και όταν οι οδηγοί σταματούσαν τους απήγαγαν πρόσκαιρα και στη συνέχεια τους εγκατέλειπαν αφού άρπαζαν το πολύτιμο φορτίο τους. Η τελευταία επίθεση με αυτόν τον τρόπο είχε καταγραφεί τον Οκτώβριο του 2014, όταν τα μέλη της σπείρας άρπαξαν 1.000 γούνες αξίας περίπου 700.000 ευρώ!

Οι αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μετά από πολύμηνες έρευνες συνέλαβαν πέντε από τα μέλη της σπείρας από το Καζακστάν, που ευθύνονται για μία τουλάχιστον «απαγωγή» οδηγού και νταλίκας με γούνες.

Η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη προκειμένου να διαπιστωθούν και άλλες τυχόν αρπαγές φορτίων, όπως και την ενδεχόμενη εσωτερική πληροφόρηση που είχαν οι δράστες για τις μεταφορές των πολύτιμων φορτίων.

Στο περιστατικό του περασμένου Οκτωβρίου, άρπαξαν ολόκληρο το φορτηγό με το φορτίο, που ήταν γεμάτο με γούνες, 1.000 στον αριθμό, απήγαγαν και φυλάκισαν για αρκετές ώρες τον οδηγό και προσπάθησαν να προωθήσουν το εμπόρευμα στη Ρωσία.

Τα μέλη της ιδιότυπης αλλά εξίσου επικίνδυνης «μαφίας της γούνας» είχαν στήσει την παγίδα τους στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, λίγο πριν από τη Θήβα.

Είχαν μεταμφιεστεί σε αστυνομικούς, είχαν βάλει φάρο σε αυτοκίνητο, και μόλις είδαν την νταλίκα-στόχο, έκαναν νόημα στον οδηγό να κάνει στην άκρη και να σταματήσει. Ο οδηγός νόμιζε ότι πρόκειται για αστυνομικό έλεγχο και πράγματι σταμάτησε. Τα μέλη της σπείρας τον υποχρέωσαν να κατέβει από το όχημα, του πέρασαν χειροπέδες και για ώρες τον κρατούσαν όμηρο σε απομακρυσμένη περιοχή της Ριτσώνας.

Ένα από τα μέλη του κυκλώματος πήρε την νταλίκα, έκανε αναστροφή και πήγε στον Ασπρόπυργο, όπου με άλλους συνεργούς του έβγαλαν το φορτίο και το συνέδεσαν σε άλλον τράκτορα, καθώς γνώριζαν ότι αυτός που είχαν αρπάξει είχε συσκευή εντοπισμού (GPS).

Σύμφωνα με πληροφορίες και όπως προέκυψε από την έρευνα της Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, ο «εγκέφαλος» της σπείρας εργαζόταν ως «καμάκι» στα καταστήματα γούνας της Κρήτης και προσέγγιζε πλούσιους Ρώσους τουρίστες που ενδιαφέρονταν να αγοράσουν γούνες. Στη συνέχεια, τους πήγαινε ως πελάτες στα καταστήματα, που τον είχαν προσλάβει για αυτόν τον σκοπό. Με τη λήξη της σεζόν γνώριζε πότε το πολύτιμο φορτίο θα επέστρεφε στα γουναράδικα της Καστοριάς απ' όπου προέρχονταν οι γούνες για φύλαξη και λιανεμπόριο τον Χειμώνα.

Ένας εκ των συλληφθέντων είχε επίσης απασχολήσει για κλοπή σε βιοτεχνία παιδικών ρούχων στον Αυλώνα και κατά την ανάκριση παραδέχτηκε πολλά για την ημέρα εκείνη και για τον ρόλο των συνεργών του.

Οι 1.000 γούνες, αξίας που υπολογίζεται στα 700.000 ευρώ, ήταν «επιστροφές» από καταστήματα πώλησης της Κρήτης και είχαν προορισμό την Καστοριά. Τα στελέχη του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής κατάφεραν να εντοπίσουν πέντε από τα μέλη της συμμορίας και περίπου 300 γούνες σε περιοχή της Αττικής και το μεγαλύτερο μέρος των κλοπιμαίων σε περιοχή της Κατερίνης.
lamiareport
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 στη Θήβα

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Ο Δήμος Θηβαίων και ο Σύνδεσμος Αποστράτων και Εφέδρων Αξιωματικών Θήβας
ο «ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ», σας προσκαλούν στην επετειακή εκδήλωση για την 25η Μαρτίου 1821, που θα
πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015 και ώρα 19:00 στην αίθουσα του Σ.Φ.Ε.
Ομιλητής με θέμα:
«Η Συμμετοχή των Φιλελλήνων στην Ελληνική Επανάσταση του 1821»
ο συγγραφέας, ιστορικός και μέλος της Ακαδημίας Γραμμάτων Λισαβόνας Πορτογαλίας
κ. Tonys Breidel Χατζηδημητρίου.
Στην εκδήλωση θα συμμετέχει ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Θήβας «Τα Κονάκια».
Ο Δήμαρχος Θηβαίων
Σπυρίδων Νικολάου
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων
& Εφέδρων Αξ/κων Θήβας
Δημήτριος Μπατσιούλας

Διαβάστε Περισσότερα »

Αποκαλύφθηκε υπόθεση υπεξαίρεσης δημοσίου χρήματος στη Διεύθυνση Μεταφορών της ΠΕ Εύβοιας


 Κώστας Μπακογιάννης: «Μηδενική ανοχή στη διαφθορά. Αυτά που ήξεραν κάποιοι ας τα ξεχάσουν»



·       Σε διαθεσιμότητα και στο πειθαρχικό ο υπάλληλος



·       Ήδη στον εισαγγελέα η υπόθεση, η έρευνα συνεχίζεται



Από το σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο στη Λαμία, ο Κώστας Μπακογιάννης ενημέρωσε τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου για μία σημαντική υπόθεση υπεξαίρεσης δημοσίου χρήματος που αφορά σε υπαλλήλους της διεύθυνσης μεταφορών της ΠΕ Εύβοιας.


Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης στην αρχική του τοποθέτηση, ανέφερε τα εξής:


"Κυρία Πρόεδρε,  

Με την άδειά σας θα ήθελα να ενημερώσω τις κυρίες και τους κυρίους συναδέλφους για μια σημαντική υπόθεση υπεξαίρεσης δημοσίου χρήματος.

Το θέμα αποκαλύφθηκε από υπαλλήλους, οι οποίοι το κατήγγειλαν στον Αντιπεριφερειάρχη και αυτός με τη σειρά του ενημέρωσε εμένα.

Πιο συγκεκριμένα, πριν λίγα 24ώρα, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, Φάνης Σπανός, με ενημέρωσε ότι υπάρχουν υπόνοιες για πιθανές παράνομες πράξεις στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Εύβοιας, και μου διαβίβασε εμπιστευτικό ενημερωτικό σημείωμα της Διεύθυνσης Διοικητικού- Οικονομικού.

Αμέσως, έδωσα έγγραφη εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, με βάση τον Υπαλληλικό Κώδικα, και ανέθεσα αυτή σε υπαλλήλους της ίδιας Περιφερειακής Ενότητας. Ζήτησα δε, το σχετικό πόρισμά της να μου παραδοθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο, μέχρι την 15 Μαρτίου 2015, δηλαδή μέσα σε δύο μέρες από την εντολή διενέργειάς της.



Χθες, λοιπόν, 15 Μαρτίου, μου παραδόθηκε το πόρισμα και με βάση αυτό προέκυψαν τα παρακάτω:

1. Στην περίπτωση μη χρήσης του παραβόλου για τη μεταβίβαση οχήματος ο κάτοχος του παραβόλου δύναται να αιτηθεί την επιστροφή του καταβληθέντος ποσού λόγω μη χρήσης. Στην περίπτωση αυτή, ο εκάστοτε κάτοχος του παραβόλου αιτείται στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας  την επιστροφή του αναλογούντος χρηματικού ποσού. Για την πραγματοποίηση της επιστροφής αυτής, εκδίδεται βεβαίωση περί μη χρήσης του παραβόλου, νομίμως υπογεγραμμένη από την Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών. Κατόπιν της ενυπόγραφης αυτής βεβαίωσης, το Τμήμα Ταμειακής Υπηρεσίας υποχρεούται στην επιστροφή του αναλογούντος ποσού στον αναγραφόμενο στην εκάστοτε βεβαίωση δικαιούχο.

Υπάλληλοι παρατήρησαν ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση στην ακύρωση παραβόλων μεταβιβάσεως οχημάτων τις τελευταίες εβδομάδες, και δη από την 2/01/2015, καθόσον το χρονικό διάστημα από 2/01/2015 έως 28/02/2015 εμφανίστηκαν προς ακύρωση τουλάχιστον τριάντα έξι (36) βεβαιώσεις ακύρωσης παραβόλων, δυνάμει των οποίων η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας,  κλήθηκε να επιστρέψει τα αναλογούντα σε αυτά ποσά, ενώ τα αντίστοιχα παρελθόντα χρονικά διαστήματα οι βεβαιώσεις ακυρώσεων μεταβιβάσεων ήταν συγκριτικά ελάχιστες. Σημειωτέον ότι το Τμήμα Ταμειακής Υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας πραγματοποιεί πέραν των υπολοίπων πληρωμών και πληρωμές με τραπεζικές επιταγές, που αφορούν σε επιστροφή χρηματικών ποσών σε δικαιούχους από μη χρήση παραβόλων.

Κρίνοντας  δυσανάλογο τον όγκο των βεβαιώσεων ακύρωσης παραβόλων για το εν λόγω χρονικό διάστημα, σε σχέση με τον αναλογούντα όγκο βεβαίωσης ακυρώσεων παραβόλων στους παρελθόντες μήνες, προχώρησαν στη καταγγελία

2. Τουλάχιστον ένας υπάλληλος της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας -ενδεχομένως να έχει υπάρξει και εμπλοκή άλλων υπαλλήλων, τους οποίους τυχόν να ανακαλύψει ο περαιτέρω και εις βάθος έλεγχος-, αφαιρούσε τα παράβολα από τους φακέλους των ήδη μεταβιβασθέντων οχημάτων  και συνέτασσε βεβαίωση, πιστοποιώντας ότι  δεν είχε γίνει χρήση παραβόλων και συνεπώς ο δικαιούχος που αναγραφόταν στην βεβαίωση έπρεπε να εισπράξει το αναλογούν χρηματικό ποσό.

Οι "δικαιούχοι" ήταν πάντα πέντε πρόσωπα ως ''συνεργάτες"- διεκπεραιωτές,  οι οποίοι φέρονταν ως "δικαιούχοι", προσκόμιζαν στο τμήμα ταμειακής υπηρεσίας  τη βεβαίωση η οποία φαινόταν καθόλα νόμιμη, υπογεγραμμένη από τη Διευθύντρια της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών, και εν συνεχεία λάμβαναν την επιταγή, αφού πιστοποιούνταν η ταυτοπροσωπία.

Για το ως άνω χρονικό διάστημα, τα συνημμένα στην εκάστοτε βεβαίωση για μη χρήση παραβόλου αποδεικτικά καταθέσεων γραμματίων είσπραξης, φέρουν ως κοινό χαρακτηριστικό : α) την διεκπεραίωση της βεβαίωσης μη χρήσης παραβόλου από το συγκεκριμένο υπάλληλο της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας  Ευβοίας,  β) την ψηφιοποιημένη (σκαναρισμένη) υπογραφή της Αναπληρώτριας Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε Ευβοίας κατά τρόπο που να φαίνεται ως πρωτότυπη, γ) την είσπραξη των ως άνω ποσών από πέντε (5) συγκεκριμένα  πρόσωπα.

Η ζημιά της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ανέρχεται,  με βάση τους μέχρι τώρα  υπολογισμούς- η έρευνα συνεχίζεται- στο ποσό των 115.000 € περίπου και για περίοδο 4 μηνών (Νοέμβριος 2014-Φεβρουάριος 2015).

Αμέσως προχωρήσαμε στις ακόλουθες ενέργειες:

1.    Με απόφασή μου, παρέπεμψα τον συγκεκριμένο υπάλληλο στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των υπαλλήλων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας  για συγκεκριμένα πειθαρχικά παραπτώματα.

2.    Επίσης, επέβαλλα  στον εν λόγω υπάλληλο, το μέτρο της αναστολής των καθηκόντων του, κατά την διάρκεια της οποίας δεν θα προσέρχεται στην υπηρεσία, δηλαδή επέβαλα  την  άμεση απομάκρυνσή του από την υπηρεσία και αυτό για λόγους προστασίας της ιδίας της υπηρεσίας και του δημοσίου συμφέροντος.

3.   Διαβίβασα σήμερα το πρωί το πόρισμα της προκαταρκτικής εξέτασης, με όλα τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί, στον Εισαγγελέα Χαλκίδας για να διερευνηθεί το ποινικό σκέλος της υπόθεσης.



Κλείνοντας, θα ήθελα να τονίσω τρία απλά πράγματα.

Πρώτον, όπως νομίζω έγινε σαφές, ότι την αποκάλυψη αυτής της υπόθεσης την οφείλουμε καταρχήν σε υπηρεσιακά στελέχη. Ενδεχομένως,  για κάποιους, να είναι υπαρκτός ο πειρασμός να εξάγουν αβίαστα συμπεράσματα για την ηθική ακεραιότητα του συνόλου του προσωπικού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος γενικότερα, και της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας ειδικότερα. Θα ήταν τεράστιο λάθος και τερατώδης αδικία. Πλην ενδεχομένως ελάχιστων εξαιρέσεων, η υπηρεσία μας αποτελείται από στελέχη που τιμούν τις θέσεις τους και κάνουν τη δουλειά τους με εντιμότητα, ζήλο και αυταπάρνηση.


Δεύτερον, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος εκπέμπει σήμερα για άλλη μια φορά ένα μήνυμα μηδενικής ανοχής προς όλες τις κατευθύνσεις. Μηδενικής ανοχής στη διαφθορά, τη σπατάλη και την κακοδιαχείριση. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για την δοκιμαζόμενη ελληνική οικογένεια, της οποίας τα χρήματα διαχειριζόμαστε. Η προσπάθεια είναι ασφαλώς ομαδική. Θερμές ευχαριστίες στον Αντιπεριφερειάρχη, κύριο Φάνη Σπανό για την ψυχραιμία, την αποφασιστικότητα και την αμεσότητα των ενεργειών του, και βέβαια στον Εκτελεστικό Γραμματέα, κύριο Νίκο Χαρδαλιά και τον Αντιπεριφερειάρχη, κύριο Θύμιο Καραίσκο για την πολύτιμη συνδρομή τους.  


Τρίτον, ας γίνει αντιληπτό επιτέλους πως μια νέα γενιά έχει έρθει στα πράγματα. Απαλλαγμένη από τα βάρη και τις εξαρτήσεις τους παρελθόντος. Μια νέα γενιά η οποία θέλει να αλλάξει πρακτικές και νοοτροπίες. Αυτά που ξέρανε κάποιοι ας τα ξεχάσουν. Είχαμε δεσμευτεί πως θα σπάσουμε αυγά και αυτό ακριβώς κάνουμε. 

Διαβάστε Περισσότερα »

Eρώτηση Μπασιάκου για το Μουσείο Θήβας


ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ


Για τον Υπουργό  Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.


ΘΕΜΑ: Επίσπευση παράδοσης του έργου και λειτουργίας του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Θήβας .

Με την με αριθμό 11832/13.6.2013 ερώτηση μου έθεσα το ζήτημα της επίσπευσης της ολοκλήρωσης του έργου «Β Φάση επανέκθεσης προϊστορικών , κλασσικών και βυζαντινών αρχαιοτήτων του Αρχαιολογικού Μουσείου Θήβας» μετά την ολοκλήρωση της επέκτασης του Αρχαιολογικού Μουσείου Θήβας. Έργου που εντάχθηκε και ξεκίνησε η κατασκευή του προ 10ετίας. Με την από 10.7.2013 απάντηση του Υφυπουργού Πολιτισμού (που δημοσιοποιήθηκε ) προσδιορίζεται ο χρόνος ολοκλήρωσης του έργου έως τις 31.12.2014 .
Με την με αριθμό 1367/24.7.2014 νέα ερώτηση μου ζήτησα την επίσπευση της λειτουργίας του Μουσείου. Στην από 8.8.2014 Απάντηση του Υπουργού αναφέρεται ως χρόνος ολοκλήρωσης η 30.9.2015.
Με δεδομένη την ανάγκη επίσπευσης της παράδοσης του έργου , ώστε να αξιοποιηθεί το συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής , με την ανάδειξη του Αρχαιολογικού Θησαυρού μας και την προσέλκυση μεγάλου αριθμού επισκεπτών.


ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός

Ποιο το επικαιροποιημένο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του κορυφαίου αυτού έργου , ώστε να λειτουργήσει άμεσα το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας;

Αθήνα, 13/3/2014

Ο ερωτών Βουλευτής



ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ