Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Αυτοί είναι οι μισθοί των Ομπάμα, Μέρκελ, Κάμερον και άλλων ηγετών ανά τον κόσμο

 
    To Bussiness Insider δημοσίευσε ένα κατάλογο με τους πιο ακριβοπληρωμένους ηγέτες παγκοσμίως και σε αυτόν φιγουράρουν μεταξύ άλλων οι Μπαράκ Ομπάμα, Άνγκελα Μέρκελ, Φρανσουά Ολάντ, Ντέιβιντ Κάμερον και άλλοι.

Ποιος όμως είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος;
Η... παρακάτω λίστα που συντάχθηκε με στοιχεία που συνέλεξαν το CNN και ο Guardian είναι άκρως κατατοπιστική:

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

Καταπέλτης ο Δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιέων για το θέμα της Κωπαΐδας-Δεν συμμετέχουμε σε φαραωνικές συσκέψεις


Η Κωπαΐδα αποτελεί τον ζωτικό χώρο της Βοιωτίας. Ο κάμπος αυτός ζει τα αποτελέσματα μιας χρόνιας εγκατάλειψης και  ανεπάρκειας του πολιτικού συστήματος τόσο σε εθνικό όσο και τοπικό επίπεδο. Ενός συστήματος που την ίδια στιγμή που τον απαξίωνε, δεν φρόντιζε να πάρει μέτρα που θα τον έκαναν λειτουργικό.
Οι υποδομές του διαλύθηκαν ολοκληρωτικά, η πρόσβαση είναι ανέφικτη, τα αποστραγγιστικά κανάλια δεν λειτουργούν και τον χειμώνα πνίγεται, αλλά και  τα αρδευτικά με αποτέλεσμα να μην ποτίζεται το καλοκαίρι. Οι αγρότες της Κωπαΐδας πολύ δύσκολα επιβιώνουν, ενώ καθημερινά κινδυνεύει η ζωή τους, όπως και των διερχομένων, λόγω της εγκατάλειψης.  Απόλυτη Παρακμή.
Αυτά τα ζητήματα έχουν τεθεί από κοινού με τους άλλους φορείς στην προηγούμενη κυβέρνηση που νομοθέτησε την κατάργηση του Οργανισμού Κωπαΐδας και την μετατροπή του σε υπηρεσία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας , παρά τις αντίθετες εισηγήσεις μας.
Έκτοτε άπειρος χρόνος ξοδεύτηκε σε συσκέψεις του Περιφερειάρχη και συνεργατών του με τους Δημάρχους και τους συνεργάτες τους, στις οποίες αναλύθηκαν τα δεδομένα, τέθηκαν εκ νέου τα προβλήματα, συζητήθηκαν τρόποι αντιμετώπισης και δρομολογήθηκε η λύση πολλών εξ αυτών, σε συνδυασμό με το κόστος τους και τους ελάχιστους  οικονομικούς   πόρους.
Σε όλη αυτή τη διαδικασία ο Δήμος Αλιάρτου –Θεσπιέων συμμετείχε στο τραπέζι των συζητήσεων, με τις προτάσεις του και τις ιδέες του, δεδομένου ότι μεγάλο τμήμα της Κωπαΐδας ανήκει στην επικράτειά του, αλλά και πολύ κληρούχοι-καλλιεργητές είναι δημότες του.
Ταυτόχρονα όμως με τις συζητήσεις τα μηχανήματα και το προσωπικό του Δήμου ήταν στην Κωπαΐδα αναρμοδίως, όπως είναι και κάθε μέρα, και δίνουν λύση σε μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα των καλλιεργητών, γιατί έτσι αντιλαμβανόμαστε το χρέος μας από τη στιγμή που συμμετέχουμε στη συζήτηση για την αναβάθμιση της Κωπαΐδας, ακόμα κι αν δεν έχουμε εκ του νόμου αρμοδιότητα.
Η αλήθεια είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια, μέσα στην Κωπαΐδα ζούμε την απόλυτη μοναξιά και δεν είδαμε πολλούς να προσέρχονται για βοήθεια.
Η ανάθεση διαχείρισης της Κωπαΐδας στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, μπορεί να μας βρίσκει αντίθετους, αλλά οφείλουμε, μέχρι να αλλάξει το νομικό πλαίσιο ,όπως έχει υποσχεθεί η νέα Κυβέρνηση, να συμβάλλουμε στην λειτουργία του κάμπου με πράξεις. Αυτό το οφείλουμε στους ανθρώπους που ζουν απ’αυτή τη γη.
Θεωρούμε πως ότι ήταν να συζητηθεί ,στα πλαίσια του ισχύοντος νομικού πλαισίου λειτουργίας της Κωπαΐδας, συζητήθηκε εξαντλητικά και δεν υπάρχει  χρόνος για φαραωνικές συσκέψεις, που μπορεί να λειτουργούν επικοινωνιακά, αλλά δεν λύνουν κανένα πρόβλημα.
Ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων έχει καταθέσει όλες τις προτάσεις του για τα συγκεκριμένα ζητήματα και δεν πρόκειται να συμμετάσχει πλέον σε καμιά συζήτηση που ανακυκλώνει την αδυναμία να προχωρήσουμε σε πράξεις. Είμαστε φυσικά ανοικτοί σε οποιαδήποτε συζήτηση θέτει νέα ζητήματα ή νέες προτάσεις.
Μέχρι τότε έχουμε δουλειά να κάνουμε στον ρημαγμένο κάμπο της Κωπαΐδας. 

Ο Δήμαρχος
Γεώργιος Π.Ντασιώτης
Διαβάστε Περισσότερα »

Κέρασε... σουβλάκι τα "καναρίνια"!

Τεράστια νίκη στη μάχη της παραμονής έκανε ο Λεβαδειακός που με γκολ του Μιλοσάβλιεφ πέρασε με 1-0 από το Αγρίνιο επί του αγνώριστου Παναιτωλικού που έχει πέντε αγωνιστικές να σκοράρει και βλέπει τα πλέι οφ να απομακρύνονται...

Μεγάλης βαθμολογικής και αγωνιστικής σημασίας νίκη πέτυχε ο Λεβαδειακός που επικράτησε με 0-1 του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο χάρη στο γκολ του Μιλοσάβλιεφ. Οι Βοιωτοί έφτασαν τους 34 βαθμούς και... αναπνέουν καλύτερα, έχοντας πέντε αγωνιστικές μπροστά τους. Προβλημάτισε και πάλι ο Παναιτωλικός που έχει τρεις σερί ήττες, είναι χωρίς σκορ εδώ και τέσσερις αγωνιστικές και πλέον η είσοδος στα πλέι οφ γίνεται πολύ δύσκολη υπόθεση. Στο πρώτο μέρος και οι δυο ομάδες είχαν ευκαιρίες για γκολ, με τον Λεβαδειακό να πατάει καλύτερα, ενώ στο β` οι Βοιωτοί εκμεταλλεύτηκαν μια τραγική αντίδραση της άμυνας των Αγρινιωτών για να σκοράρουν.

Έλλειψε το γκολ

Moυδιασμένα ξεκίνησαν και οι δυο ομάδες, με τον Πουλίδο πάντως στο 9` να απειλεί τον Ράφαελ με σουτ από πλάγια δεξιά. Ο Μεξικανός στο 25` πάντως σπατάλησε μια καλή ευκαιρία στην κόντρα (τρεις με τρεις), προτιμώντας να τελειώσει τη φάση μόνος του, με τον Λεβαδειακό να είναι πολύ επικίνδυνος τόσο στις αντεπιθέσεις, όσο και στα στημένα, όπως φάνηκε και στην κεφαλιά του Κώτσιου στο 16`. Την ίδια ώρα ο Παναιτωλικός δεν είχε βρει ρυθμό στην επίθεση, ενώ είχε προβλήματα και στην άμυνα...

Κόντρα στη ροή του ματς, στο 25` οι Αγρινιώτες, που προβλημάτιζαν ως τότε, έφτασαν μια ανάσα από το 1-0, όταν ο Μαρτίνες "άδειασε" δις τον Κώτσιο, έβγαλε στο πρώτο δοκάρι και ο Μορένο εξ επαφής, αστόχησε! Έτσι και στο 31` ο Μπεχαράνο έδωσε μπαλιά "πάρτο-βάλτο" στον Ρουσκουγέδα που νικήθηκε όμως από τον Σηφάκη! Ο Θεοδωρίδης στο 33` δεν βρήκε ούτε αυτός στόχο, με το ματς να έχει πολύ καλό ρυθμό, δίχως όμως να σημειωθεί κάποιο τέρμα ως το τέλος, με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 0-0.

"Χρυσό" γκολ ο Μιλοσάβλιεφ!

Το β` μέρος δεν ήταν εξίσου καλό, με τους γηπεδούχους να μπαίνουν πιο δυνατά αλλά να μην απειλούν τον Σηφάκη και τον Λεβαδειακό να έχει μια καλή ευκαιρία με τον Γιακουμάκη στο 64`. Ο Χάβος μετά την αλλαγή του Μύγα, έβαλε και τον Λάζαρ στον άξονα με τη διάταξη να αλλάζει και πάλι σε 4-3-3, μιας και ο εξαιρετικός Πελέ κυριαρχούσε στο κέντρο. Κλειστό λοιπόν παιχνίδι στο β` ημίχρονο, αφού πλην της κεφαλιάς του Γιακουμάκη δεν είχε καταγραφεί άλλη φάση.

Ένα λάθος στην άμυνα ήταν αρκετό όμως για τον Μιλοσάβλιεφ να κάνει το 0-1 στο 72`. Από βολέ του Σηφάκη, ο Γιακουμάκης άδειασε τον Κουτρομάνο και έβγαλε μόνο τον Μιλοσάβλιεφ που σε κενή εστία σκόραρε με ευκολία! Ο Χάβος ρίσκαρε περνώντας και τον Άλβες στο πλάι του Μορένο, με τον Λεβαδειακό πλέον να έχει γυρίσει πίσω για να κρατήσει το σκορ, πράγμα που κατάφερε με επιτυχία, παίρνοντας μια μεγάλη νίκη, αφού είναι η αλήθεια οτι από το 85` και μετά δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο από τις πολλές διακοπές...

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Ράφαελ, Μπεχαράνο, Κούσας, Μαλεζάς, Ρουσκουγιέδα, Κουτρομάνος, Φωτάκης, Σκαραμοτσίνο, Μαρτίνες, Θεοδωρίδης (56' Μύγας), Μορένο

Λεβαδειακός (Άκης Μάντζιος): Σηφάκης, Στάθης, Κώτσιος, Τομάς, Μιλιάζες, Πίντερ (53' λ.τ. Ζιτό), Πελέ, Μιλοσάβλιεβ (79' λ.τ. Τριποτσέρης), Πουλίδο, Μάντζιος, Γιακουμάκης (90+2' Γιακουμάκης).

Γκολ: - / 72' Μιλοσάβλιεβ
Κάρτες: 55' Σκαραμοτσίνο, 62' Κουτρομάνος, 78' Ράφαελ, 88' Μπεχαράνο / 79' Πελέ, 84' Στάθης, 87' Κώτσιος, 90' Τριποτσέρης, 90+5' Σηφάκης
 sportdog.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Βοιωτία: Νάτοι, νάτοι οι πρωταθλητές…


Και με… σφραγίδα είναι πρωταθλήτρια η Θήβα που κερδίζοντας και την Αναγέννηση πήρε και μαθηματικά τον τίτλο στη Βοιωτία και φυσικά και το ντάμπλ.

Στη μάχη της παραμονής ο Επαμεινώνδας πήρε σπουδαία νίκη στην Αλίαρτο ενώ ο Απόλλωνας κέρδισε στην έδρα του τον ΠΑΟΚ σε αντίθεση με το Ύπατο που γνώρισε την ήττα στο Καπαρέλλι.

Α’ Κατηγορία

25η αγωνιστική

Κιθαιρώνας – Ύπατο   3-1

Παμβαγιακός – Κόκκινο    3-1

Παναλίαρτος – Επαμεινώνδας   0-1

Δήλεσι – Ένωση   0-1

Παρνασσός – Αμβρυσσέας   2-3

Θήβα – Αναγέννηση    2-0

Απόλλων Ακρ. – Π.Α.Ο.Κυριακίου   3-0

Δάφνη – Ορχομενός   2-0

 Βαθμολογία

(σε 25 αγώνες)

 Θήβα                       80-10       73

————————————————

Κιθαιρώνας             49-19       56

Παρνασσός             40-29       46

Παμβαγιακός          39-31        44

Αμβρυσσέας          59-38         43

Αναγέννηση           37-26         41

Ένωση                    47-23        40

Δάφνη Ερ.              40-43         35

ΠΑΟ Κυριακίου       29-40        34

Κόκκινο                  40-42         33

Δήλεσι                    35-33         32

Επαμεινώνδας       30-39         26

—————————————————–

Απόλλων               26-40          23

—————————————————–

Ύπατο                    23-52         19

Ορχομενός            17-65          11

Παναλίαρτος          13-74           3

* Η Ένωση έχει -2 βαθμούς

26η αγωνιστική  

Παμβαγιακός – Κιθαιρώνας

Ύπατο – Παναλίαρτος

Κόκκινο – Δήλεσι

Επαμεινώνδας – Παρνασσός

Ένωση – Θήβα

Αμβρυσσέας – Απόλλων Ακρ.

Αναγέννηση – Δάφνη

Π.Α.Ο.Κυριακίου – Ορχομενός

Stereasports.com


Διαβάστε Περισσότερα »

Ο "φορολογικός χάρτης" για το 2015...


Ο φορολογικός χάρτης για το 2015
Αλλαγές στο «πόθεν έσχες», στη φορολογία για αγρότες, μικρομεσαίους, ελεύθερους επαγγελματίες, ενοίκια, τόκους καταθέσεων, εκπτώσεις φόρου, μισθωτούς με «μπλοκάκια» και...
παροχές σε είδος για τα εισοδήματα του 2015 που θα δηλωθούν φέτος φέρνει ο κώδικας φορολογίας.
Διαβάστε τι θα ισχύσει, EΔΩ και ΕΔΩ
 ΕΘΝΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΘΕΣΠΙΕΩΝ: Άδειες χρήσης ή/και εκτέλεσης έργων αξιοποίησης υδατικών πόρων


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Άδειες χρήσης ή/και εκτέλεσης έργων αξιοποίησης υδατικών πόρων – Υφιστάμενων & Νέων


Σύμφωνα με το άρθρο 6 της ΚΥΑ οικ. 145026/10.01.2014 (ΦΕΚ 31/14.01.2014 τεύχος Β’) όπως τροποποιήθηκε
από την παρ. 3 του άρθρου 2 της υπ” αριθμ. οικ. 145893/12.05.2014 (ΦΕΚ 1212/13.05.2014 τεύχος Β’) και από την
παρ. 2 του άρθρου 17 της υπ” αριθμ. οικ. 146896/17.10.2014 (ΦΕΚ 2878/27.10.2014 τεύχος Β’) ΚΥΑ.:
6.«Μέχρι την 30η Απριλίου 2015 ο ενδιαφερόμενος χρήστης κάθε ενεργού σημείου υδροληψίας ο οποίος δεν διαθέτει άδεια χρήσης ύδατος σε ισχύ ή δεν έχει καταθέσει αίτηση για χορήγηση άδειας χρήσης ύδατος σύμφωνα με τις προβλέψεις της εκάστοτε κείμενης σχετικής νομοθεσίας», υποχρεούται να προβεί σε υποβολή αίτησης για τη χορήγηση ή ανανέωση της άδειας χρήσης νερού σύμφωνα με τις προβλέψεις της εκάστοτε κείμενης σχετικής νομοθεσίας. Η έκδοση του πιστοποιητικού εγγραφής αποτελεί προϋπόθεση για την κίνηση της διαδικασίας αδειοδότησης και δεν δεσμεύει την αδειοδοτούσα αρχή ως προς τη χορήγηση ή μη της άδειας χρήσης νερού».

Διαβάστε αναλυτικά:
1) Ανακοίνωση για τις άδειες χρήσης νερού και τη συγκρότηση Εθνικού Μητρώου Σημείων Υδροληψίας
2) Παράταση IV : Αίτηση – Δήλωση
3) Παράρτημα ΙΙ: ΚΥΑ 146896/2014
4) Παράρτημα ΙΙΙ: KYA 146896/2014
Διαβάστε Περισσότερα »

Βαρύ κατηγορητήριο για τους υβριστές του Βαγγέλη..


Βαρύτατες κατηγορίες περιλαμβάνει η δικογραφία σε βάρος των δύο φοιτητών και του σεσημασμένου 50χρονου για τις χυδαίες ύβρεις που ανήρτησαν σε blog εναντίον του Βαγγέλη Γιακουμάκη, του σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής, λίγο μετά τη διαπίστωση του τραγικού θανάτου του και τον εντοπισμό του πτώματός του στον Κατσικά Ιωαννίνων.

Και οι τρεις αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τα αδικήματα «της...  δημόσιας υποκίνησης βίας και μίσους μέσω διαδικτύου, από κοινού και κατ' εξακολούθηση, της δημόσιας πρόκλησης και διέγερσης σε εκτέλεση πλημμελημάτων και κακουργημάτων που τελείται από μίσος, μέσω διαδικτύου».
Επίσης, ο 50χρονος, ο οποίος είναι σεσημασμένος για σωρεία κακουργημάτων, (βιασμούς, θανατηφόρα σωματική βλάβη, ναρκωτικά, παράνομη οπλοκατοχή, κλπ, για τα οποία, στο παρελθόν, έχει εκτίσει ποινή κάθειρξης 10 ετών), κατηγορείται και για απείθεια, καθώς όταν πήγαν οι αστυνομικοί στο σπίτι του, πήδηξε από τον τέταρτο όροφο και διέφυγε.
Πώς εντοπίστηκαν οι τρεις μπλόγκερ
Όπως ανακοίνωσε, σήμερα, ο διοικητής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης, οι τρεις blogger εντοπίστηκαν μετά από μεθοδική έρευνα και ύστερα από βροχή καταγγελιών, τόσο τηλεφωνικά, όσο και μέσω διαδικτύου, στο Κέντρο Επιχειρησιακού Σχεδιασμού CYBER ALERT, από χρήστες που εξαγριώθηκαν από τα υβριστικά μηνύματα, τα οποία προσέβαλαν τη μνήμη του τραγικού φοιτητή, ο θάνατος του οποίου συγκλόνισε το πανελλήνιο.
Μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει εάν οι τρεις υβριστές είχαν οποιαδήποτε σχέση με τον 20χρονο Βαγγέλη Γιακουμάκη ή με την παρέα των Κρητικών που φέρονται να είχαν βίαιη και εξευτελιστική συμπεριφορά σε βάρος του, η οποία μπορεί να τον οδήγησε στην απόφαση να δώσει τέλος στη ζωή του, καθώς και εάν γνώριζαν μέσω διαδικτύου για τα βασανιστήρια που υφίστατο.
Ωστόσο, από την Εγκληματολογική Υπηρεσία ερευνώνται οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές των τριών κατηγορουμένων, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είχαν οποιαδήποτε επικοινωνία με τους πρωταγωνιστές της τραγικής υπόθεσης.
Πάντως, κανένας από τους τρεις δεν έχει ζήσει στα Γιάννενα. Ο 25χρονος φοιτητής έχει γεννηθεί στην Αθήνα όπου σπουδάζει και μένει μαζί με τους γονείς του, ο 28χρονος έχει γεννηθεί στην Λάρισσα και μένει μόνος του στη Μυτιλήνη, ενώ ο 50χρονος που καταζητείται διαμένει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη.
Ψάχνουν τον διαχειριστή του blog της ντροπής
Επίσης, ερευνάται ποιος είναι ο διαχειριστής του επίμαχου blog που μπλόκαρε αμέσως η Google με παρέμβαση των Αρχών και το οποίο, όπως είπε ο κ. Σφακιανάκης, μεταξύ άλλων, αναρτούσε πολύ συχνά διάφορα σχόλια, μέσω των οποίων υποκινούνταν το μίσος και η πρόκληση βιαιοπραγιών και άλλων εκδηλώσεων μίσους κατά ομάδων προσώπων, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρή απειλή για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητά τους καθώς και τη δημόσια τάξη, εν γένει.
Μετά τις καταγγελίες από χρήστες του ίντερνετ, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κινήθηκε άμεσα και έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, με την αποστολή επίσημων αιτημάτων προς εταιρείες διαδικτύου του εξωτερικού για την άμεση απενεργοποίηση των προσβλητικών αναρτήσεων. Ταυτόχρονα, ζητήθηκε από τις εταιρείες η διατήρηση των ηλεκτρονικών ιχνών των άγνωστων δραστών για τυχόν δικαστική χρήση.
Για όλα αυτά ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παρήγγειλε τη διενέργεια προανάκρισης για το αδίκημα της δημόσιας υποκίνησης βίας και μίσους μέσω διαδικτύου, από κοινού και κατ' εξακολούθηση, προς εξακρίβωση των στοιχείων αγνώστων ατόμων που προέβησαν στις διαδικτυακές αναρτήσεις.
Συμπληρωματική δίωξη
Κατά την εξέλιξη των ερευνών και της προανάκρισης, η δικογραφία τέθηκε εκ νέου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία άσκησε συμπληρωματική ποινική δίωξη για το αδίκημα της πρόκλησης σε εκτέλεση πλημμελήματος ή κακουργήματος που τελείται από μίσος και δόθηκε νέα παραγγελία στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για διενέργεια προανάκρισης.
Μετά από νέες έρευνες και συνεχή αλληλογραφία με τη Google διακριβώθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη των δραστών και εντοπίστηκαν γεωγραφικά οι περιοχές από τις οποίες προέβαιναν στις επίμαχες διαδικτυακές αναρτήσεις.
Στη συνέχεια, σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε πανελλαδική αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία διενεργήθηκαν ταυτόχρονες αστυνομικές έρευνες στα σπίτια των δραστών, όπου κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι.
Ο δύο φοιτητές δεν συνελήφθησαν διότι δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτοφώρου διαδικασίας, ενώ ο 50χρονος αναζητείται για το αδίκημα της απείθειας. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Μελετηρός" ο κλέφτης δεν άφησε βιβλίο για βιβλίο στο Σχηματάρι



Συνελήφθη 60χρονος ημεδαπός για κλοπή βιβλίων, από αποθήκη εκδοτικού οίκου στο Σχηματάρι Βοιωτίας


Συνελήφθη, χθες (20-03-2015) το απόγευμα στο Σχηματάρι Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Γ’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, ένας 60χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο διενέργειας συστηματικών περιπολιών και ελέγχων, με σκοπό την πρόληψη και καταστολή διάπραξης κλοπών, εντόπισαν χθες το απόγευμα τον 60χρονο να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποία ήταν έμφορτο με τριάντα τέσσερα (34) χαρτοκιβώτια.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 60χρονος είχε αφαιρέσει τα παραπάνω χαρτοκιβώτια, τα οποία περιείχαν συνολικά (204) βιβλία, αξίας (300) περίπου ευρώ, από αποθήκη εκδοτικού οίκου στην ανωτέρω περιοχή, ιδιοκτησίας 45χρονου ημεδαπού.

Τα χαρτοκιβώτια με τα βιβλία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους, ενώ από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε επίσης και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 60χρονου, ως μέσο μεταφοράς προϊόντων κλοπής.

Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Θεατρική παράσταση για την Εθνική Εορτή στα Βάγια


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΩΡΑ: Εκτροπή λεωφορείου με επιβάτες του ΚΤΕΛ στο ύψος του Μώλου

 Τραυματίας ο 41χρονος οδηγός του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης - Σοκαρισμένοι αλλά σώοι οι 21 επιβάτες

Το λεωφορείο του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ξεκίνησε στις 8.00 από Αθήνα για τη Θεσσαλονίκη.

Όταν έφτασε, λίγο μετά τις 10.00 στο 187χλμ. πριν από τον Μώλο, ο οδηγός από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, έχασε τον έλεγχο.

Το λεωφορείο άρχισε να ξηλώνει τις μπάρες και ο οδηγός να προσπαθεί να το επαναφέρει. Τελικά εξετράπη στο πρανές του δρόμου και σταμάτησε, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες στην πυκνή βλάστηση σε ένα δένδρο.

«Αν δεν είχε σταματήσει στο δένδρο και συνέχιζε θα είχαμε σκοτωθεί. Ο Θεός έβαλε το χέρι του. Ελπίζω και ο οδηγός να γίνει σύντομα καλά...» είπε ένας από τους επιβάτες στο LamiaReport.

Οι επιβάτες απεγκλώβισαν τον οδηγό και αφού έσπασαν την πόρτα βγήκαν ένας-ένας από το λεωφορείο.

Ο 41χρονος οδηγός νοσηλεύεται τραυματισμένος στο νοσοκομείο Λαμίας.

Η τροχαία αυτοκινητοδρόμων εξετάζει τα αίτια του τροχαίου.

Lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΝΤΕΟ-To Κοινωνικό Πείραμα της ActionAid στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού


Συνεχίζουμε. Ο ρατσισμός είναι ακόμα εδώ κι εμείς συνεχίζουμε την εκστρατεία μας κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Πώς; Αυτή την φορά πραγματοποιούμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα κοινωνικό πείραμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του ρατσισμού. Τι κάνουμε όταν ένας άνθρωπος δέχεται ρατσιστική επίθεση.

Στις 20 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε ένα κοινωνικό πείραμα στο κέντρο της Αθήνας σε 2 στάσεις λεωφορείου (Συγγρού Φιξ), με θέμα το ρατσισμό. Δύο ηθοποιοί, ο ένας από το Μπαγκλαντές κι ο άλλος από την Ελλάδα, προσποιήθηκαν μια σκηνή φραστικής ρατσιστικής επίθεσης. Οι κάμερες κατέγραψαν τις αληθινές αντιδράσεις των ανθρώπων που περίμεναν το λεωφορείο.

Στο περιστατικό ο ηθοποιός από το Μπαγκλαντές κάθεται στο παγκάκι της στάσης και ο ηθοποιός από την Ελλάδα ενοχλείται και του επιτίθεται φραστικά. Περισσότερα από 200 άτομα παρακολούθησαν τη σκηνή, η οποία επαναλήφθηκε 22 φορές σε 8 ώρες μπροστά σε διαφορετικούς κάθε φορά παρευρισκομένους.

Τα αποτελέσματα λένε ένα δυνατό ΟΧΙ στο ρατσισμό: 4 φορές ο κόσμος αδιαφόρησε, 2 φορές τάθηκε υπέρ της ρατσιστικής συμπεριφοράς, αλλά 15 φορές ο κόσμος στη στάση υπερασπίστηκε τον άνθρωπο που δέχτηκε τη ρατσιστική επίθεση και μια φορά παρατηρήθηκαν συγχρόνως οι δύο αντιδράσεις.  Μαζί, είμαστε δυνατότεροι απέναντι στο ρατσισμό, ας πάρουμε όλοι θέση.

«Ο ρατσισμός ξεκινάει από εμάς και τελειώνει από εμάς. Ο καθένας μας και όλοι μαζί πρέπει να σταθούμε απέναντι στα ρατσιστικά φαινόμενα και να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους που τον υφίστανται. Σε όλες τις δράσεις της ActionAid, η υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποτελεί τον κύριο πυλώνας της δουλειάς μας. Για περισσότερα από 40 χρόνια είμαστε υπέρ των πιο φτωχών και περιθωριοποιημένων ανθρώπων, των ανθρώπων που υφίστανται διακρίσεις. Ενώνουμε τη φωνή μας μαζί τους. Δεν θα μπορούσαμε να σιωπήσουμε μπροστά στα φαινόμενα ρατσισμού στη χώρα μας» δήλωσε ο Γεράσιμος Κουβαράς, Γενικός Διευθυντής της ActionAid Ελλάς.



http://www.actionaid.gr/ratsismos3/

Διαβάστε Περισσότερα »

Στην Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς ο δάσκαλος της φωτογραφίας Βασίλης Γεροντάκος

 “Η αφήγηση του μοντερνισμού και η σχέση του με την φωτογραφία” το Σάββατο 28 Μαρτίου και ώρα 6:30 μ.μ στην αίθουσα της Φωτογραφικής Λέσχης
“Η αφήγηση του μοντερνισμού και η σχέση του με την φωτογραφία”
Το Σάββατο 28 Μαρτίου και ώρα 6:30 μ.μ στην αίθουσα της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς θα έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε τον γνωστό φωτογράφο και δάσκαλο φωτογραφίας Βασίλη Γεροντάκο ο οποίος θα μας αναπτύξει το θέμα “Η αφήγηση του μοντερνισμού και η σχέση του με την φωτογραφία” . Μετά το πέρας της ομιλίας θα ακολουθήσει συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με τον ομιλητή.
          
Ο Βασίλης Γεροντάκος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε φλάουτο στο Αthenaeum ωδείo, μαθηματικά και αστρονομία στο πανεπιστήμιο της Αθήνας και είναι μέλος του φωτογραφικού κύκλου. Στο ραδιόφωνο δούλεψε σαν παραγωγός και συνέθεσε μουσική σε διάφορες θεατρικές παραστάσεις. Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει εκδώσει ένα βιβλίο με τίτλο ''φωτογραφίες''. Διδάσκει φωτογραφία στο εργαστήρι του δήμου Περιστερίου. Ζει μόνιμα στην Αθήνα.
Είσοδος ελεύθερη

Χορηγός επικοινωνίας: fmag - photography fan/magazine - http://www.fmag.gr

Για το Δ. Σ. της Φ. Λ. Λιβαδειάς


Ο Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ       H Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ε Α Σ



Ιωάννης Λεμονής           Μαρία Μίχου
Διαβάστε Περισσότερα »

Η πρώτη μέρα της Άνοιξης 2015: Σήμερα η εαρινή Ισημερία

  Εαρινή ισημερία ονομάζεται το αστρονομικό φαινόμενο, κατά το οποίο η ημέρα και
η νύχτα έχουν περίπου την ίδια διάρκεια.

Στο βόρειο ημισφαίριο, όπου ανήκει η Ελλάδα και σηματοδοτεί ως εκ της ονομασίας της την πρώτη ημέρα της άνοιξης, μιας από τις τέσσερις εποχές του έτους. Το 2015 θα λάβει χώρα στις 22.45 ώρα Γκρίνουιτς (00.45 της 21ης Μαρτίου για την Ελλαδα)
Η ημέρα μεγαλώνει και η νύχτα μικραίνει, μέχρι η ημέρα να φθάσει στο ζενίθ της κατά το θερινό ηλιοστάσιο της 21ης Ιουνίου.
Στο νότιο ημισφαίριο η ισημερία του Μαρτίου σηματοδοτεί την έναρξη του φθινοπώρου, γι’ αυτό καλείται φθινοπωρινή. Στη συνέχεια, η νύχτα μεγαλώνει και η ημέρα μικραίνει, ώσπου η νύχτα να φθάσει στο ζενίθ της κατά το χειμερινό ηλιοστάσιο της 21ης Ιουνίου.



Διαβάστε Περισσότερα »

Διέκοψε χελώνες πάνω στο sex και τον... κυνήγησαν - ΒΙΝΤΕΟ


Ένας παρουσιαστής του National Geographic διέκοψε ένα ζευγάρι γιγαντιαίες χελώνες την ώρα που ζευγάρωναν στις Σεϋχέλλες.

Το αρσενικό αποφάσισε να τον κυνηγήσει.

Δείτε το βίντεο
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόγραμμα εορτασμού εθνικής επετείου 25ης Μαρτίου 1821 στη Θήβα

                Εορτασμός της Εθνικής Επετείου «25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821» έτους 2015
       Παρακαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις για την επέτειο της    
       25ης Μαρτίου 1821,  οι οποίες αναφέρονται στο συνημμένο πρόγραμμα.
                                   
                                                           Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α                                                          
ΚΥΡΙΑΚΗ  22  ΜΑΡΤΙΟΥ 2015
                               Ώρα 19.00
ΔΕΥΤΕΡΑ  23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015
ΤΡΙΤΗ   24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015
 
  Επετειακή εκδήλωση για την Εθνική εορτή της  25ης Μαρτίου 1821
  που θα πραγματοποιηθεί στη αίθουσα του «Σ.Φ.Ε» με ομιλητή  
  τον Συγγραφέα Ιστορικό και Μέλος της Ακαδημίας Γραμμάτων
  Λισαβόνας Πορτογαλίας κ.Tonys Breidel Χατζηδημητρίου με θέμα:
  «Η Συμμετοχή των Φιλελλήνων στην Ελληνική Επανάσταση του 1821»
   Στην εκδήλωση θα συμμετέχει ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Θήβας
   «Τα Κονάκια».
 Γενικός σημαιοστολισμός  από την 8η πρωϊνή ώρα της 23ης ως
 τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2015.               
 Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α.,
 των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 24ης
 και 25ης Μαρτίου 2015.
 Εορταστικές εκδηλώσεις στα Σχολεία Α/θμιας και           
 Β/θμιας Εκπαίδευσης.
ΤΕΤΑΡΤΗ   25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015
                                 Ώρα 07.30
                                 Ώρα 08.00
                                Ώρα 11.00
                                 Ώρα 11.30
                                
                               Ώρα 12.15
                                Ώρα 18.30
                    
   
Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες από όλους τους Ιερούς Ναούς της πόλης
Έπαρση της σημαίας στην κεντρική πλατεία με φροντίδα του ΚΕΠΒ και με τη Φιλαρμονική του Δήμου Θηβαίων
α.  Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου.
β.  Προσέλευση επισήμων στη δοξολογία από 10.30 ώρα.
γ.  Πέρας  προσέλευσης 10.55 ώρα.
δ.  Μετά το τέλος της δοξολογίας θα εκφωνηθεί μέσα στον
     Ιερό Ναό ο πανηγυρικός της ημέρας από εκπαιδευτικό
     της Δευτεροβάθμιας εκπ/σης του  5ου Γυμνασίου Θήβας.      
Επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο του Ηρώου 
Κατάθεση στεφάνων από :
    - Εκπρόσωπο Κυβέρνησης   
    - Δήμαρχο Θηβαίων
    - Βουλευτές Νομού Βοιωτίας
    - Εκπρόσωπο Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας
    - Διοικητή Ανωτέρας Φρουράς Θήβας
    - Αστυνομικό Δ/ντη της Αστυνομικής Υποδ/νσης Θήβας
    - Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  Θήβας
    - Πρόεδρο Δικηγορικού Συλλόγου
    - Πρόεδρο Συνδέσμου Αποστράτων Ε.Δ–Σ.Α κ΄ Εφέδρων
      Αξιωματικών Θήβας
    - Πρόεδρο Ένωσης Αναπήρων & Θυμάτων Πολέμου  
    - Εκπρόσωπο Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης
    - Πρόεδρο Εργατικού Κέντρου Θήβας
    - Εκπρόσωπο ΚΑΠΗ Δήμου Θηβαίων
    - Εκπρόσωποι  Συλλόγων, Σωματείων  Θήβας        
    - Λύκεια
    - Γυμνάσια
    - Δημοτικά Σχολεία
Παρέλαση στην οδό Πινδάρου, παρουσία επισήμων, από τμήματα μαθητών, πολιτιστικών Συλλόγων και τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων.
Μετά το τέλος της παρέλασης θα παρατεθεί μικρή–λιτή δεξίωση στην αίθουσα τελετών του παλαιού Δημαρχείου.
Υποστολή της Σημαίας
    * Τελετάρχης του Δήμου Θηβαίων ορίζεται ο κ. Μιχάλης Κολλημένος.
    * Για το συντονισμό όλων των τμημάτων παρέλασης αρμόδιος θα είναι καθηγητής Φυσικής
       Αγωγής της  Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης.       
          
                                                                                                        Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
                                                                                                           ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοδος της θερμοκρασίας και βελτίωση του καιρού

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός σήμερα, Σάββατο, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει σε ό,τι αφορά τις μέγιστες τιμές, αν και τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί τοπικός παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

Μακεδονία, Θράκη
καιρός: γενικά αίθριος. πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στη Θράκη.
άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά έως το μεσημέρι βόρειοι 3 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από -02 έως 14 βαθμούς Κελσίου. στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: γενικά αίθριος.
άνεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία στο Ιόνιο 5 τοπικά 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου, στην ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: γενικά αίθριος.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 5 μποφόρ, από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς.
θερμοκρασία: από 02 έως 16 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες.
άνεμοι: βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
θερμοκρασία: από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

νησιά ανατολικοί Αιγαίου, Δωδεκανησα
καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. βελτίωση από το μεσημέρι.
άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια έως 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τις βραδινές ώρες.
θερμοκρασία: από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
καιρός: γενικά αίθριος.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες έως 5 μποφόρ, από το βράδυ μεταβλητοί ασθενείς.
θερμοκρασία: από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
καιρός: γενικά αίθριος.
άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί ασθενείς.
θερμοκρασία: από 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων με τη μορφή Ανώνυμης Εταιρείας

Ερώτηση προς τον: Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης,

Θέμα: Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων με τη μορφή Ανώνυμης Εταιρείας 

    Με τον νόμο 3852/2010, Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης − Πρόγραμμα Καλλικράτη ορίστηκε η ενοποίηση όλων των Φορέων διαχείρισης ανά περιφέρεια σε  ενοποίηση σε ένα ΦΟΔΣΑ με τη μορφή Συνδέσμου δηλαδή ΝΠΔΔ και μάλιστα εντός ενός έτους από την εφαρμογή του. Έτσι από την μια απομάκρυνε ακόμη περισσότερο από την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση και έκανε πιο συγκεντρωτικές τις αποφάσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων, από την άλλη η νομική μορφή Συνδέσμου δημοσίου δικαίου υποτίθεται ότι διασφάλιζε ένα ορισμένο επίπεδο δημόσιου ελέγχου. Ωστόσο με το άρθρο 16 παρ.6 του ν. 4071/2012, προβλέπεται ότι  ο περιφερειακός σύνδεσμος ΦΟΔΣΑ, δύναται να μετατραπεί σε ανώνυμη εταιρεία του άρθρου 265 του ν. 3463/2006 εφόσον αυτό αποφασισθεί από τα δημοτικά συμβούλια των δήμων μελών του συνδέσμου, που παράγουν τουλάχιστον άνω του 60% των απορριμμάτων της οικείας περιφέρειας, βάσει των στοιχείων του ΠΕΣΔΑ.
Με την επίκληση αυτού του άρθρου συγκροτήθηκε στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ΦΟΔΣΑ με τη μορφή Ανώνυμης Εταιρείας στην οποία μετέχουν υποχρεωτικά ακόμη και οι Δήμοι που τα δημοτικά τους συμβούλια διαφώνησαν, με αντικείμενο την διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Στο καταστατικό, στους σκοπούς της Α.Ε. προβλέπονται όλες οι διαδικασίες που σήμερα ασκούν οι Δήμοι. Από την καθαριότητα των κοινοχρήστων χώρων μέχρι την αποκομιδή των απορριμμάτων και από την ανακύκλωση μέχρι την υγειονομική ταφή και την ενεργειακή αξιοποίηση (δηλαδή και την καύση). Η τελευταία μάλιστα αναφέρεται δύο φορές. Ο ΦοΔΣΑ Α.Ε. θα είναι αυτός που θα εκπονεί και θα εφαρμόζει τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων. Η Γενική Συνέλευση προβλέπεται να συγκαλείται υποχρεωτικά μια φορά κατ’ έτος. Η απαρτία επιτυγχάνεται  «όταν είναι παρόντες ή αντιπροσωπεύονται σ' αυτή μέτοχοι που εκπροσωπούν το ένα τρίτο (1/3) τουλάχιστον του μετοχικού κεφαλαίου» δηλαδή 8 από τους 25 Δήμους. Όλες οι ουσιαστικές αρμοδιότητες ασκούνται από το Δ.Σ. που είναι μόλις 11-μελές. Αυτό το Δ.Σ. εκτός των άλλων αποφασίζει και για το κόστος των προαναφερόμενων υπηρεσιών του ΦοΔΣΑ προς τους Δήμους. Η είσπραξη είναι βεβαιωμένη είτε από την απευθείας μεταβίβαση των δημοτικών τελών στον ΦοΔΣΑ είτε από την απόδοση από τους Δήμους. Για τους κακοπληρωτές προβλέπεται η παρακράτηση μέσω του ΥΠΕΣ από τα τακτικά τους έσοδα.
Με τις προβλέψεις αυτές, οι Δήμοι εκχωρούν τη δυνατότητα να κάνουν πολιτική αφενός για ένα κρίσιμο περιβαλλοντικό ζήτημα, τη διαχείριση των απορριμμάτων και αφετέρου για τα δημοτικά τέλη. Αυτά ουσιαστικά θα αποφασίζονται από το διοικητικό συμβούλιο του ΦοΔΣΑ αφού η καθαριότητα είναι μια ανταποδοτική λειτουργία δηλαδή όσα δαπανώνται πρέπει να εισπράττονται άμεσα και στο ακέραιο από τους δημότες. Παράλληλα στους σκοπούς της ΑΕ, περιλαμβάνεται η  δημιουργία επιχειρήσεων και η συμμετοχή ή και η συνεργασία σε υφιστάμενες με παρεμφερείς σκοπούς, γεγονός που αφήνει ανοικτή την πόρτα για πλήρη ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Οι αποφάσεις τόσο για τις μεθόδους της διαχείρισης όσο και για τα οικονομικά μεγέθη θα λαμβάνονται από τον ΦοΔΣΑ Α.Ε.
Ο ΦοΔΣΑ της Στερεάς καλύπτει μια τεράστια και άνιση περιοχή από τα Άγραφα και την ορεινή Δωρίδα, μέχρι την Σκύρο, την Κάρυστο και το Σχηματάρι. Είναι φανερό ότι ούτε καν τα δημοτικά συμβούλια, πόσο μάλλον οι πολίτες δεν θα μπορούν να ελέγχουν την λειτουργία του. Το τελευταίο είναι ήδη φανερό στη λειτουργία του ΦοΔΣΑ της Θήβας, τη ΔΕΠΟΔΑΘ Α.Ε.  που παίζει το ρόλο του «επιτελάρχη» σε όλη τη Στερεά, βασιζόμενη στην αυτονομία που της εξασφαλίζει η νομική της μορφή παρά το γεγονός ότι τα έσοδά της χρεώνονται εξ’ ολοκλήρου στους πολίτες 3 Δήμων. Χαρακτηριστικά δείγματα γραφής αυτής της μορφής λειτουργίας, είναι το γεγονός ότι μέχρι σήμερα ο Διευθυντής που μετατράπηκε σε Διευθύνοντα Σύμβουλο όταν ένας από 3 Δήμους τον όρισε ως εκπρόσωπο στο Δ.Σ., αρνήθηκε να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο Θήβας, για τις αποδοχές του, για το προηγούμενο διάστημα από 2007 έως 2011. Ακόμη πιο χαρακτηριστικό δείγμα αδιαφάνειας σημειώθηκε όταν τον περασμένο Νοέμβρη, η ΔΕΠΟΔΑΘ ανέλαβε τη διαχείριση του ΧΥΤΑ Λαμίας, από τον ανενεργό ΦοΔΣΑ Κ. Φθιώτιδας, αφού πρώτα εισηγήθηκαν την μεταφορά του ΧΥΤΑ από τον Δήμο στον ανενεργό ΦοΔΣΑ, μετά τον προκήρυξαν για να βρεθεί εργολάβος και στην συνέχεια υποχρεώθηκαν να την ανακαλέσουν λόγω των αντιδράσεων που ξέσπασαν στο δημοτικό συμβούλιο Λαμίας.

Με βάση τα παραπάνω

ερωτάται ο Υπουργός Εσωτερικών και ΔΑ :

Προτίθεται να καταργήσει την καλλικρατική ρύθμιση για υποχρεωτική συγκρότηση ενός ΦοΔΣΑ ανά περιφέρεια;
Προτίθεται να καταστήσει υποχρεωτική νομική μορφή για τους ΦΟΔΣΑ, την μορφή του Συνδέσμου Δήμων προκειμένου να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον και να διασφαλίσει το δημόσιο έλεγχο;
Προτίθεται να προωθήσει τους αναγκαίους ελέγχους για τα πεπραγμένα όσων ΦΟΔΣΑ λειτουργούν με τη μορφή Ανώνυμης Εταιρείας έως σήμερα;


Οι ερωτώντες Βουλευτές

Σκούμας Αθανάσιος
Ουζουνίδου Ευγενία
Λέβα Βασιλική
Κώτσιας Θωμάς
Ακριώτης Γιώργος
Κωστοπαναγιώτου Ηλίας
Κυριακάκης Βασίλης
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ