Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

ΔΕΔΔΗΕ: Δέχεται αιτήσεις για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε στέγες

Από τις 8 Μαΐου θα ξεκινήσει να δέχεται ο ΔΕΔΔΗΕ τις αιτήσεις των ενδιαφερόμενων για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε στέγη, καθώς αναρτήθηκε σήμερα η σχετική εγκύκλιος για την έναρξη υποδοχής αιτημάτων σύνδεσης φωτοβολταϊκών συστημάτων από αυτοπαραγωγούς με ενεργειακό συμψηφισμό (net metering) στο δίκτυο χαμηλής τάσης.

Σε πρώτη φάση ο ΔΕΔΔΗΕ θα υποδεχτεί μόνο αιτήματα σύνδεσης από καταναλωτές που τροφοδοτούνται από το δίκτυο χαμηλής τάσης και για μέγιστη ισχύ φωτοβολταϊκού συστήματος 100 kWp στην ηπειρωτική χώρα και τα διασυνδεδεμένα με αυτή νησιά, 50 kWp στην Κρήτη και 20 kWp στα λοιπά Μη Διασυνδεδεμένα Νησιά.

Τα αιτήματα θα υποβάλλονται στις αρμόδιες τοπικές μονάδες του ΔΕΔΔΗΕ (Περιοχές) με συμπλήρωση του σχετικού Εντύπου Αίτηση και συνυποβολή των προβλεπόμενων εγγράφων και στοιχείων.

Με νεότερη ανακοίνωση ο ΔΕΔΔΗΕ θα προσδιορίσει την ημερομηνία έναρξης καθώς και τις θέσεις υποδοχής των αιτημάτων σύνδεσης από καταναλωτές που τροφοδοτούνται από το δίκτυο μέσης τάσης, μετά την επίλυση των πλέον σύνθετων τεχνικών ζητημάτων που σχετίζονται με τις συνδέσεις αυτές. Να σημειωθεί ότι εντός των αμέσως προσεχών ημερών θα αναρτηθεί στον ιστότοπο του ΔΕΔΔΗΕ σχετικό πληροφοριακό υλικό (Πληροφοριακό Δελτίο, Συχνές Ερωτήσεις-Απαντήσεις, Υπόδειγμα Σύμβασης Σύνδεσης, Υποδείγματα Υπεύθυνων Δηλώσεων κλπ).

Για τη σύνδεση φωτοβολταϊκού συστήματος υποβάλλεται αίτηση προς τον ΔΕΔΔΗΕ (Τοπική Υπηρεσία, Περιοχή), που περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστον, τα εξής:
i. στοιχεία του αυτοπαραγωγού.
ii. στοιχεία της εγκατάστασης, με έντυπο αίτησης που χορηγείται από τον ΔΕΔΔΗΕ.
iii. στοιχεία των φωτοβολταϊκών πλαισίων και του αντιστροφέα, καθώς και λοιπά τεχνικά στοιχεία για την εγκατάσταση και την λειτουργία αυτών. iv. στοιχεία της κυριότητας του χώρου στον οποίο εγκαθίσταται το φωτοβολταϊκό σύστημα, καθώς και τυχόν αναγκαία συμφωνητικά, για τη διαπίστωση των προϋποθέσεων δικαιώματος ένταξης στην παρούσα.

3. Μετά την υποβολή της αίτησης και των στοιχείων της παραγράφου 2, ο Διαχειριστής του Δικτύου, εξετάζει το αίτημα και προβαίνει εντός ενός μηνός σε διατύπωση Προσφοράς Σύνδεσης προς τον ενδιαφερόμενο που περιλαμβάνει την περιγραφή και τη δαπάνη των έργων σύνδεσης, η οποία ισχύει για τρεις μήνες από την ημερομηνία έκδοσής της.

4. Μετά την αποδοχή της Προσφοράς Σύνδεσης υπογράφεται η Σύμβαση Σύνδεσης μεταξύ του αυτοπαραγωγού και του Διαχειριστή του Δικτύου και καταβάλλεται η σχετική δαπάνη. Η κατασκευή των έργων σύνδεσης ολοκληρώνεται από τον ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ εντός ενός μήνα από την υπογραφή της Σύμβασης Σύνδεσης, εφόσον δεν απαιτούνται νέα έργα Δικτύου.

5. Μετά την υπογραφή της Σύμβασης Σύνδεσης υποβάλλεται αίτηση για τη σύναψη Σύμβασης Συμψηφισμού προς τον Προμηθευτή με τον οποίον είναι συμβεβλημένος ο αυτοπαραγωγός για την εγκατάσταση κατανάλωσής του, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην παρούσα. Η υπογραφή της Σύμβασης Συμψηφισμού ολοκληρώνεται εντός δεκαπέντε ημερών από την παραλαβή του σχετικού αιτήματος.



Διαβάστε Περισσότερα »

Έτοιμη η λίστα των 18 "μεταρρυθμίσεων"




    Δεκαοκτώ μέτρα που θα φέρουν έσοδα περίπου 3 δις ευρώ θα περιλαμβάνει η λίστα των μεταρρυθμίσεων που θα στείλει η κυβέρνηση στο Brussels Group, προκειμένου να εγκριθούν και να εκταμιευτούν οι δόσεις,σύμφωνα με όσα μεταφέρουν στα μμε -μέσω διαρροών τους- κυβερνητικοί κύκλοι.

Το Eurogroup πιθανότατα θα.. πραγματοποιηθεί την Τετάρτη και εφόσον όλα πάνε καλά την Πέμπτη η ΕΚΤ θα ανοίξει τη ρευστότητα για τα έντοκα γραμμάτια.

Στα μέτρα αυτά, σύμφωνα με την κυβέρνηση, δεν περιλαμβάνονται υφεσιακές ρυθμίσεις ή περικοπές σε μισθούς/συντάξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Οικονομικών τα μέτρα αυτά προβλέπουν στόχο εσόδων 3-3,2 δισ. ευρώ, και θα προέλθουν από ελέγχους σε λίστες και εμβάσματα στο εξωτερικό (χθες έγινε η πρώτη επαφή με τους Ελβετούς), το ηλεκτρονικό σύστημα για την απόδοση ΦΠΑ και την αντιμετώπιση της φοροαποφυγής/φοροδιαφυγής. Η Γενική Γραμματεία Εσόδων έχει δώσει το «πράσινο φως» ως προς την κοστολόγησή τους.

Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ των μεταρρυθμίσεων, που περιλαμβάνονται στη λίστα, ξεχωρίζουν:

- Μέτρα κατά της φοροδιαφυγής, της φοροαποφυγής και της εισφοροδιαφυγής
- Εντατικοί έλεγχοι στις λίστες Λαγκάρντ, εμβάσματα στο εξωτερικό κ.α.
- Έλεγχοι στο ηλεκτρονικό σύστημα για την απόδοση του ΦΠΑ,
- Λοταρία των αποδείξεων, και
- Άδειες για τα μέσα ενημέρωσης.

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι μπορεί να εισπράξει ένα ποσό γύρω στα 3 δισ. φέτος από τις παραπάνω δράσεις.

Πηγές εκτιμούν ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα κυμανθεί από 0,35 έως 1,5%, για το μικρό ύψος του οποίου, εγκαλούν την προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Τη λίστα των μέτρων αναμένεται να εγκρίνει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την Κυριακή θα συνεδριάσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο.

Ξεκινά το Σάββατο το Brussels Group

Το Σάββατο ξεκινά τις εργασίες του, δια ζώσης, στις Βρυξέλλες το Brussels Group, το οποίο θα συζητήσει πάνω στη λίστα που θα καταθέσει η ελληνική Κυβέρνηση. Οι δράσεις που προτείνονται μέσω της λίστας μεταρρυθμίσεων προβλέπουν για το 2015 έσοδα ύψους 3 δισ. ευρώ, έσοδα που δεν προέρχονται σε καμιά περίπτωση από περικοπή μισθών, συντάξεων ή εφάπαξ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λεβαδέων

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου λειτουργεί καθημερινά 10:00 – 12:00 και καλεί τους πολίτες, τους συλλόγους και τους φορείς της πόλης να συμβάλλουν στην προσπάθεια ώστε να συγκεντρωθούν τρόφιμα τα οποία θα διανεμηθούν σε άπορους συμπολίτες δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου.  Αυτή τη στιγμή ο Δήμος εξυπηρετεί ήδη 90 οικογένειες και συγκεκριμένα 235 άτομα.
Όποιος επιθυμεί να προσφέρει την βοήθεια του, η συγκέντρωση των τροφίμων πραγματοποιείται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, Δωδεκανήσου 12 (δίπλα στο ΚΑΠΗ). Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με την αρμόδια υπάλληλο κα Μαρίνα Κριμπά (τηλ.: 22613-50841).

Διαβάστε Περισσότερα »

Αξιέπαινη πρωτοβουλία του ΑΟ Θήβα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων



Σε μία προσπάθεια έμπρακτης κοινωνικής αλληλεγγύης , ο Α.Ο. “Η ΘΗΒΑ”,  σε συνεργασία με  τον Σύλλογο Γυναικών Θήβας “Ισμήνη”, το Θεατρικό Εργαστήρι Μικρασιατών Θήβας, το Κέντρο Θηβαϊκού Πολιτισμού, το Σύλλογο Χιονοδρόμων Ορειβατών Ποδηλατών Θήβας και τον φιναλίστ του κυπέλλου Βοιωτίας “ΠΑΟΚ ΚΟΚΚΙΝΟΥ”,  αποφάσισαν ο αγώνας πρωταθλήματος Α'ΠΣ Βοιωτίας να είναι παράλληλα και ένας αγώνας κοινωνικής προσφοράς, συλλέγοντας τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων.

Σύμφωνα και με σχετική ανακοίνωση του Α.Ο. “Η ΘΗΒΑ” το Σάββατο 28 Μαρτίου και ώρα 16:00 η είσοδος στο Δημοτικό Στάδιο Θήβας για τον αγώνα με τον “ΠΑΟΚ ΚΟΚΚΙΝΟΥ” θα είναι δωρεάν για όποιον φέρει τρόφιμα μακράς διάρκειας.

Ο Δήμος Θηβαίων και η Επιτροπή του Κοινωνικού Παντοπωλείου ευχαριστούν από καρδιάς τον Α.Ο. “Η ΘΗΒΑ” και τον “ΠΑΟΚ ΚΟΚΚΙΝΟΥ”  και όλους τους συμμετέχοντες Συλλόγους για αυτή τους την ενέργεια, η οποία στηρίζεται σε αρχές και αξίες που δείχνουν τον σεβασμό στον άνθρωπο και την αλληλεγγύη και φανερώνει την ευαισθησία τους απέναντι σε θέματα κοινωνικής ευθύνης αλλά και την πραγματική συμβολή στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας.

Καλούμε με τη σειρά μας όλο τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο να παρακολουθήσει τον αγώνα, να χειροκροτήσει τους νταμπλούχους Βοιωτίας και να στηρίξει το Κοινωνικό  Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων.




Διαβάστε Περισσότερα »

Συγχαρητήρια Φανής Παπαθωμά στην Αστυνομική Δ/νση Βοιωτίας και στο Τ. Α. Θηβών




Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, κ. Φανή Παπαθωμά  συγχαίρει την Δ/νση Αστυνομίας και  το Τμήμα Ασφάλειας Θηβών για την εξιχνίαση των κλοπών οι οποίες πραγματοποιούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας και αφορούν μετασχηματιστές της ΔΕΗ.
Μετά το τελευταίο συμβάν κλοπής στους μετασχηματιστές του Κωπαιδικού πεδίου και της σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 23 Μαρτίου στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη στην Π.Ε. Βοιωτίας, με την Αστυνομική Δ/νση Βοιωτίας, το Τμήμα Ασφαλειας Θηβών, τη ΔΕΔΔΗΕ και τους αγρότες, που δραστηριοποιούνται στο Κωπαιδικό πεδίο, καταδεικνύεται πλέον η μέγιστη σημασία της συνεργασίας όλων των φορέων για την επίλυση σημαντικών ενεργειών οι οποίες λειτουργούν εις βάρος των πολιτών της Βοιωτίας.
Η άμεση, ουσιαστική, έγκαιρη ενεργοποίηση της Ελληνικής  Αστυνομίας, έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τα θερμά μου συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Για τέταρτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων συμμετέχει στην «Ώρα της Γης»


Το Σάββατο 28 Μαρτίου στις 20:30, εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο θα ενώσουν τις «δυνάμεις» τους,
στέλνοντας ένα πολύ ηχηρό μήνυμα ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Κι αυτό με μια απλή πράξη:
κλείνοντας τα φώτα για μία ώρα. Έτσι, στη διάδοση του μηνύματος της εξοικονόμησης ενέργειας και της
προστασίας του πλανήτη από την κλιματική αλλαγή στοχεύει με τη συμμετοχή του στην παγκόσμια πρωτοβουλία
της WWF (Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση) ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ, ο Δήμος Αλιάρτου - Θεσπιέων.
Να σημειωθεί ότι η συμμετοχή του Δήμου είναι σε πλήρη συνάφεια με την εθελοντική του προσχώρηση στο
Ευρωπαϊκή Δίκτυο «Σύμφωνο των Δημάρχων» και τους ενεργειακούς στόχους που έχει θέσει για μείωση της
κατανάλωσης ενέργειας και μείωση εκπομπών των ρύπων διοξειδίου του άνθρακα κατά 20% έως το 2020.
Η «Ώρα της Γης» απευθύνεται σε όλους: σε κάθε πολίτη, κάθε επιχείρηση, κάθε ανθρώπινη κοινότητα. Ξεκίνησε
το 2007 στο Σύδνεϋ και κάθε χρόνο έχει όλο και μεγαλύτερη απήχηση. Και φέτος, καλούμαστε να δράσουμε, να
αναλογιστούμε τις ευθύνες μας και να συμμετάσχουμε ενεργά σε αυτή την πρωτοβουλία.
Πασίγνωστες τοποθεσίες, μνημεία και κτίρια σε όλο τον πλανήτη θα σκοτεινιάσουν και φέτος. Άνθρωποι σε όλο
τον κόσμο θα σβήσουν τα φώτα και θα ενώσουν για μία ώρα τη «φωνή» τους για το μέλλον του πολύτιμου πλανήτη
μας. Πέρυσι, συμμετείχαν πάρα πολλές χώρες, κάνοντας την «Ωρα της Γης 2014» την πιο επιτυχημένη πρωτοβουλία
ενάντια στην κλιματική αλλαγή από άποψη συμμετοχής. Το 2015 αναμένεται να έχει ακόμη μεγαλύτερη
ανταπόκριση.
Η Ώρα της Γης στο Δήμο Αλιάρτου - Θεσπιέων
Στο πλαίσιο της φετινής συμμετοχής του Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων προγραμματίστηκε η συμβολική διακοπή
φωταγώγησης από τις 8:30 έως τις 9:30 το βράδυ του Σαββάτου της 28ης Μαρτίου 2015 των δημοτικών κτιρίων
και κεντρικών οδών .
Μια συμβολική πρωτοβουλία με ουσιώδη όμως σημασία που θυμίζει στον κάθε ένα από μας την προσωπική
και συλλογική του ευθύνη για τις κλιματικές αλλαγές και την προστασία του περιβάλλοντος.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΘΕΣΠΙΕΩΝ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Πασχαλινό Παζάρι απο το 2ο Νηπιαγωγείο Αλιάρτου


Διαβάστε Περισσότερα »

Στην Περγάμου η Λαϊκή Αγορά της Θήβας- Εξυπηρέτηση των πελατών με αστικό

Θήβα: Στην οδό Περγάμου από τις 28/3 η Λαϊκή Αγορά-Τροποποίηση δρομολογίου ΚΤΕΛ για την εξυπηρέτηση των πελατών της Λαϊκής


Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θηβαίων ο χώρος ανάπτυξης της Λαϊκής Αγοράς  της Δ.Κ. Θήβας μεταφέρεται προσωρινά στην οδό Περγάμου (περιοχή Πολυγύρα, πλησίον 5ου Γυμνασίου , μεταξύ των οδών Καραμαγκιώλη και Σιμίου), λόγω της έναρξης εργασιών του  έργου “Βιοκλιματική αναβάθμιση του Δημοσίου Ανοικτού Χώρου κατά μήκος του ιστορικούς ρέματος ΧΡΥΣΟΡΡΟΑ Θήβας” (χώρος όπου λειτουργεί σήμερα η λαϊκή).

Ως εκ τούτου, από το Σάββατο 28 Μαρτίου και κάθε Σάββατο και Τετάρτη η Λαϊκή Αγορά Θήβας θα λειτουργεί στην οδό Περγάμου.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της Λαϊκής Αγοράς, το ΚΤΕΛ Θήβας αποφάσισε να τροποποιήσει το δρομολόγιό του αστικού λεωφορείου προς τους Αγ. Θεοδώρους. Κάθε Σάββατο και Τετάρτη, από τις 07:00 έως 13:00 (ανά μία ώρα) το δρομολόγιο με αναχώρηση από το ΚΤΕΛ Θήβας θα έχει ως ακολούθως:
ΚΤΕΛ- ΚΕΝΤΡΟ – ΠΙΝΔΑΡΟΥ – ΜΟΥΣΕΙΟ – ΧΡ.ΣΜΥΡΝΗΣ - ΣΤΡΟΦΗ ΠΑΡΑΠΟΥΛΗ-ΑΛΥΛΙΔΟΣ - ΚΟΜΒΟΣ ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ - ΑΛΥΛΙΔΟΣ - ΣΙΜΙΟΥ (χώρος Λαϊκής) ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ.




Διαβάστε Περισσότερα »

Απάντηση της Δ Ε Π Ο Δ Α Θ σε ερώτηση Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ



Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ. - Α.Ε
Διαδημοτική Επιχείρηση Περιβάλλοντος &
Οργάνωσης Διαχείρισης Απορριμμάτων Θήβας
Ανώνυμη Εταιρεία Ο.T.A –
Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α )
2ης Δ.Ε Ενότητας Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας
Προς
Υπουργό Εσωτερικών
& Διοικητικής Ανασυγκρότησης
κο. Νικόλαο Βούτση
Κύριε Υπουργέ,
Με αφορμή ερώτηση Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης με θέμα «Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων με τη μορφή Ανώνυμης Εταιρείας», το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ. ΑΕ θέλει να επισημάνει τα παρακάτω :
Η Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ. ΑΕ είναι ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α) της 2ης Διαχειριστικής Ενότητας (Δ.Ε) του Νομού Βοιωτίας, όπως αυτή προσδιορίζεται στον εγκεκριμένο Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕ.Σ.Δ.Α) της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Η Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ συστάθηκε ως Διαδημοτική επιχείρηση (Ν.Π.Ι.Δ) με βάση το Π.Δ 410/1995. (ΦΕΚ 1399/22.10.2001, τεύχος Β)
Σ αυτήν συμμετείχαν 11 Καποδιστριακοί Δήμοι της προαναφερόμενης Διαχειριστικής Ενότητας.
Με το άρθρο 30 του Ν. 3536/2007, §6, η Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ μετατράπηκε υποχρεωτικά, όπως και μια σειρά άλλων Διαδημοτικών επιχειρήσεων στην χώρα μας (Ν.Π.Ι.Δ), σε Ανώνυμη Εταιρεία των Ο.Τ.Α.
Η υποστήριξη του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας από την Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ, γίνεται με την άνευ τιμήματος μεταξύ των 2 Φο.Δ.Σ.Α σύναψη προγραμματικής σύμβασης, λόγω του ότι η Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ είναι ο μοναδικός οργανωμένος Φο.Δ.Σ.Α της Περιφέρειας.
Αυτό έγινε μετά από αίτημα του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α και αυτό εκτιμούμε ότι θα έπρεπε να πράξει ο Φορέας μας στα πλαίσια της Περιφερειακής συνείδησης και της αλληλεγγύης.
Η πρόταση και η τελική απόφαση για την μετατροπή του Περιφερειακού Συνδέσμου Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας σε Ανώνυμη Εταιρεία των Ο.Τ.Α, αποτελεί προϊόν διαβούλευσης και απόφαση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Δήμων της Περιφέρειάς μας, μετά από αποφάσεις των Δημοτικών τους Συμβουλίων, όπως η σχετική νομοθεσία ορίζει.
Σε ότι αφορά στην διαχείριση των απορριμμάτων και ειδικότερα στην 2η διαχειριστική ενότητα του Ν. Βοιωτίας, είναι σε όλους γνωστό ότι έχει ενταχθεί το έργο «Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων» με την μέθοδο της αναερόβιας – αερόβιας ζύμωσης για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και compost και όχι την καύση.
2
Ένα έργο που αποτελεί εξαίρεση στην χώρα μας, αφενός για την φιλική προς το περιβάλλον τεχνολογία και αφετέρου διότι γίνεται με δημόσια χρηματοδότηση και επομένως προς όφελος του γενικότερου συμφέροντος.
Σχετικά με το τέλος (εισφορά) που πληρώνουν οι Δήμοι στον Φο.Δ.Σ.Α, αυτό προβλέπεται από την νομοθεσία (ΚΥΑ 2527/2009 & Ν. 3854/2010) και αποτελεί το κόστος για την ορθά περιβαλλοντική λειτουργία των έργων διαχείρισης στερεών αποβλήτων.
Εάν οι ερωτώντες Βουλευτές προτείνουν ή σκοπεύουν να προωθήσουν νομοθετική ρύθμιση, που θα είναι ευνοϊκότερη για τον κάθε Δήμο – Μέλος του Φο.Δ.Σ.Α, αυτή η πρωτοβουλία είναι ευπρόσδεκτη.
Σε ότι αφορά τις αμοιβές του Γενικού Διευθυντή, το θέμα αυτό όλως περιέργως, αφού τα στοιχεία είναι στην διάθεση οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου με τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες, επανέρχεται για άλλη μια φορά με δημόσια ανακοίνωση από τον Βουλευτή του Νομού μας, ενώ έχει απασχολήσει 2 φορές το Διοικητικό Συμβούλιο και έχουν δοθεί οι απαντήσεις με αντίστοιχες αποφάσεις.
Επισημαίνουμε ότι μετά τις παραπάνω αποφάσεις και την δημοσιοποίηση των, ουδέποτε υποβλήθηκε αίτημα προς την Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ, σχετικό με την γνωστοποίηση της αμοιβής του Γενικού Διευθυντή της, από τον ερωτώντα Βουλευτή Βοιωτίας.
Σε ότι αφορά το τελευταίο σκέλος της ερώτησης και την παρότρυνση προς την Πολιτεία για τους «αναγκαίους ελέγχους για τα πεπραγμένα όσων Φο.Δ.Σ.Α λειτουργούν με τη μορφή Ανώνυμης Εταιρείας έως σήμερα», μας προξενεί εντύπωση αυτή η παρότρυνση, αφού καμία συγκεκριμένη καταγγελία δεν υπάρχει για τον τρόπο διαχείρισης τόσο στον φορέα μας όσο και σε άλλους που λειτουργούν με την μορφή της Ανώνυμης Εταιρείας των Ο.Τ.Α.
Βεβαίως ο έλεγχος είναι απαραίτητος ανεξαιρέτως μορφής και εμείς το επικροτούμε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν συμφωνούμε με την «δαιμονοποίηση» θεσμών που έχουν θεσμοθετηθεί με νόμους της Πολιτείας και με τους οποίους λειτουργεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Κλείνοντας καλούμε όλους τους ερωτώντες Βουλευτές να έρθουν στον Φο.Δ.Σ.Α, να δουν από κοντά τα έργα διαχείρισης των απορριμμάτων και να παραλάβουν όποιο στοιχείο επιθυμούν τόσο για τον σχεδιασμό όσο και για την οικονομική διαχείριση.
Καλούμε ιδιαίτερα και για πολλοστή φορά τον Βουλευτή της έδρας μας να έρθει επίσης να δει τα έργα λειτουργίας αλλά και όποιο άλλο στοιχείο επιθυμεί, κάτι που έπραξαν άλλοι συνάδελφοί του από τον Νομό μας.
Σε κάθε περίπτωση το Bullying κατά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα πρέπει να λάβει τέλος.
Το Διοικητικό Συμβούλιο
της Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ Α.Ε
Θήβα : 26/03/2015
Διαβάστε Περισσότερα »

Ναυάγησε στη Λαμία ο θεσμός του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης



Ποιοι αλήθεια ζημιώνονται και ποιοι «ωφελούνται»;

Φτάσαμε στα πέντε σχεδόν χρόνια εφαρμογής του «Καλλικράτη» και δυστυχώς ένα από τα σημαντικά στοιχεία της προβληματικής αυτής λεγόμενης «αυτοδιοικητικής μεταρρύθμισης», ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης, φθίνει και εκφυλίζεται με την απαξίωση του από τις δημοτικές αρχές πανελλαδικά.
Ο θεσμός αυτός, ίσως από τα λίγα θετικά και καινοτόμα σημεία του νόμου του «Καλλικράτη», ναυάγησε από το ξεκίνημα του. Κι όπου εφαρμόστηκε, δεν δόθηκε η πρέπουσα σημασία και το ενδιαφέρον για την επιτυχία του, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων. Το γεγονός ότι στο Δήμο της Λαμίας η διαδικασία εκλογής πραγματοποιήθηκε στην εκπνοή του εξαμήνου, ως υποχρέωση και μόνο απέναντι στο νόμο, αποδεικνύει δυστυχώς τα παραπάνω. Ουσιαστικά δεν δόθηκε η δυνατότητα  στους συμβούλους να αξιολογήσουν αν ο/η υποψήφιος/α μπορεί να ανταποκριθεί στις ευθύνες και στο ρόλο, όπως περιγράφεται στο νόμο, ενώ η απαραίτητη αυξημένη πλειοψηφία που απαιτείται, δεν επιτεύχθηκε γιατί δεν έγινε καμιά προσπάθεια για συναίνεση στην επιλογή του πλέον κατάλληλου. Ήταν καθαρή επιλογή της πλειοψηφίας της Δημοτικής Αρχής να τεθεί το θέμα στο «ράφι».
Αυτό σημαίνει ότι, όσοι δημότες έχουν αξιώσεις εναντίον του Δήμου, θα εξακολουθήσουν να απευθύνονται στην ήδη ασθμαίνουσα από φόρτο εργασίας Δικαιοσύνη και θα περιμένουν αρκετά χρόνια για να εκδικαστεί η υπόθεσή τους σε πρώτο βαθμό. Ή θα απευθύνονται στο Συνήγορο του Πολίτη στην Αθήνα με μεγάλη επίσης καθυστέρηση στην επίλυση των ζητημάτων∙ και είναι γνωστό ότι ο Συνήγορος του Πολίτη δεν επιλαμβάνεται διαφορών εφόσον έχουν παρέλθει 6 μήνες, αλλά ούτε και εάν είναι εκκρεμείς στην Δικαιοσύνη. Ο Συμπαραστάτης όμως έχει υποχρέωση να κλείσει τα αιτήματα των πολιτών το αργότερο εντός 30 ημερών, όπως αναφέρει ο νόμος. Ποιοι «ωφελούνται» λοιπόν από την απουσία του Συμπαραστάτη;
Η όποια κακοδιοίκηση - που αναγνωρίζεται στην αυτοδιοίκηση, έτσι όπως έχει αποτυπωθεί και στις αναφορές των δημόσιων ελεγκτικών οργάνων - αλλά και η καχυποψία των πολιτών, κάνουν απαραίτητη τη λειτουργία τέτοιων θεσμών, τους οποίους ο δημότης να μπορεί να εμπιστεύεται και να αξιοποιεί. Η λογική λέει ότι, εάν οι φορείς της Αυτοδιοίκησης θέλουν θεσμούς καινοτόμους, αμερόληπτους και διαφανείς,  ικανούς να υπηρετούν τα συμφέροντα του πολίτη, όπως ισχυρίζονται, θα πρέπει όχι μόνο να το διατυμπανίζουν, αλλά και να το επιδιώκουν στην πράξη.
Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι πρόκειται για μια ακόμα δαπάνη, που κατά την γνώμη τους είναι περιττή. Ναι, βρισκόμαστε σε μια περίοδο που η πόλη και η χώρα μαστίζονται από την κρίση. Στόχος δεν είναι η επιβάρυνση με μια νέα γραφειοκρατική δομή και πρόσθετα έξοδα, αλλά αντίθετα, η ταχεία, δίκαιη και δωρεάν επίλυση των προβλημάτων κακοδιοίκησης που αντιμετωπίζουν πολίτες και επιχειρήσεις στις σχέσεις τους με την διοίκηση του Δήμου. Όμως αλλού πρέπει να ψάξουμε τις αιτίες του ναυαγίου. Γιατί μπορεί εύκολα να αποδειχθεί ότι το ετήσιο κόστος λειτουργίας του θεσμού είναι ψίχουλα μπροστά στις πραγματικές σπατάλες και στη μη είσπραξη των εκατομμυρίων από τους οφειλέτες.
Ο θεσμός του Συμπαραστάτη, στα πλαίσια μιας σωστής και γόνιμης συνεργασίας με τη Δημοτική Αρχή, θα μπορούσε να αποφέρει, έμμεσα και άμεσα, πολλαπλάσια έσοδα στα ταμεία και οφέλη στον Δήμο, σύμφωνα με τις αρμοδιότητες που μπορεί να ασκήσει, πέραν της εξυπηρέτησης των αιτημάτων των δημοτών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλκίδα: Πολιτικός μηχανικός αυτοκτόνησε πηδώντας από την Υψηλή Γέφυρα



Πρώην διαιτητής που πήγαινε για τρέξιμο κάτω από την Υψηλή Γέφυρα βρήκε πεσμένο στο έδαφος τον 49χρονο πολιτικό μηχανικό Μ.Μ. του Νικολάου που βούτηξε στο κενό σήμερα από την Υψηλή Γέφυρα της Χαλκίδας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Το τραγικό περιστατικό εικάζεται σύμφωνα με τις αρχές ότι συνέβη ξημερώματα της Παρασκευής.

Όπως γράφει το eviakosmos.gr, ο άτυχος άντρας χωρίς να γίνει αντιληπτός από τους διερχόμενους οδηγούς, αφού στάθμευσε το όχημα του, ένα Ι.Χ φορτηγάκι στην δεξιά πλευρά του δρόμου, μετά τη Γέφυρα στο δρόμο προς την Αθήνα, προχώρησε 50 μέτρα και βούτηξε στο κενό.

Τον άτυχο άντρα βρήκε στις 7:20 το πρωί στο χωμάτινο δρόμο κάτω από τη γέφυρα ένας αθλητής που έκανε τρέξιμο και ειδοποίησε την αστυνομία. Ο 49χρονος δεν είχε αφήσει σημείωμα. Σύμφωνα με πληροφορίες εικάζεται ότι το κίνητρο της αυτοκτονίας ήταν οικονομικό.

Το τελευταίο διάστημα ο 49χρονος πατέρας 2 ανήλικων παιδιών δεν είχε δουλειά με αποτέλεσμα να κλειστεί στον εαυτό του. Η ώρα θανάτου θα διαπιστωθεί με τη νεκροψία-νεκροτομή. Συντετριμμένη η σύζυγός του η οποία εργάζεται σε Τράπεζα στη Χαλκίδα δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο σύζυγος της θα προέβαινε σε μία τέτοια κίνηση.

Η τραγική είδηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στον 16χρονο γιο του και την 13χρονη κόρη του που δεν πίστευαν ότι ο αγαπημένος τους πατέρας δεν είναι πια κοντά τους. Σύμφωνα με την αστυνομία που ερευνά τα κίνητρα της αυτοκτονίας η εγκληματική ενέργεια έχει αποκλειστεί.









Διαβάστε Περισσότερα »

Ερώτηση Σκούμα σχετικά με τις κλοπές ηλεκ/κου υλικού του ΔΕΔΔΗΕ

Ερώτηση προς τους:
Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

ΘΕΜΑ: Κλοπές ηλεκτρολογικού εξοπλισμού των Δικτύων Ηλεκτρικής ενέργειας στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας.


Ένα σημαντικό πρόβλημα πλήττει την Περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας. Πιο συγκεκριμένα, σημειώνονται συνεχείς κλοπές και καταστροφές ηλεκτρολογικού εξοπλισμού (καλώδια, μετασχηματιστές) στην περιφέρεια Βοιωτίας (Θήβα και Λιβαδειά), οι οποίες ζημιώνουν τον ΔΕΔΔΗΕ και την τοπική αγροτική παραγωγή.

Το πρόβλημα έχει εξαλειφθεί σε άλλες περιοχές. Σε ολόκληρη τη Θεσσαλία οι κλοπές μετασχηματιστών έχουν σχεδόν μηδενισθεί. Στην Περιφερειακή ενότητα Φθιώτιδας, εκτός της Λοκρίδας, μειώθηκαν δραστικά. Αντιθέτως, στην Περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας (Θήβα και Λιβαδειά) και στην Λοκρίδα το πρόβλημα συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και συχνότητα.

Οι συνέπειες για τους αγρότες αλλά και την επιχείρηση είναι σημαντικές, τόσο ως προς το κόστος και την προμήθεια των κλεμμένων υλικών, όσο και για την άμεση αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης των παροχών άρδευσης και ύδρευσης της περιοχής.
Ειδικότερα στο θέμα της αντικατάστασης των υλικών, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην προμήθεια λόγω του μεγάλου αριθμού κλοπών.

Ταυτόχρονα οι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση, αφού οι κλοπές ηλεκτρολογικού υλικού σε γεωτρήσεις και αρδευτικά έργα, αποκλείουν τη δυνατότητα τους να καλλιεργήσουν τους αγρούς τους, αφού επιβαρύνονται με τεράστια έξοδα αντικατάστασης των αφαιρεθέντων υλικών.

Παρά τις όποιες προσπάθειες και μέτρα που έχουν ληφθεί έως σήμερα, τα αποτελέσματα δεν είναι τα προσδοκώμενα, αφού τα οργανωμένα κυκλώματα που λυμαίνονται την περιοχή, αργά ή γρήγορα, βρίσκουν τρόπους να τα ξεπερνούν και να συνεχίζουν την καταστροφή και την λεηλασία του εξοπλισμού αγροτών και ΔΕΔΔΗΕ.

Γίνεται λοιπόν εμφανής η ανάγκη:
α) Να περιοριστεί αυτό το κοινωνικό πρόβλημα και να μειωθούν οι καταστροφές του ηλεκτρολογικού υλικού,
β) Να περιοριστούν οι συνέπειες και να προστατευθεί η αγροτική παραγωγή.


Με βάση τα παραπάνω
Ερωτώνται οι Υπουργοί:

Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθενται να προβούν ώστε να μειωθεί δραστικά το πρόβλημα της κλοπής ηλεκτρολογικού υλικού και να προστατευθεί έτσι η τοπική αγροτική παραγωγή.



Οι ερωτώντες Βουλευτές
Θανάσης Σκούμας
Αγλαΐα Κυρίτση
Αποστόλης Καραναστάσης
Γιάννης Σταθάς
Χάρης Τζαμακλής


Διαβάστε Περισσότερα »

Βοιωτία: Έχουν κατακλέψει καλώδια και μετασχηματιστές της ΔΕΗ



Μάστιγα έχει γίνει στη Βοιωτία το κλέψιμο του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού της ΔΕΗ ζημιώνοντας ΔΕΔΔΗΕ και αγρότες.


Το πρόβλημα έχει εξαλειφθεί σε άλλες περιοχές. Σε ολόκληρη τη Θεσσαλία οι κλοπές μετασχηματιστών έχουν σχεδόν μηδενισθεί. Στην Περιφερειακή ενότητα Φθιώτιδας, εκτός της Λοκρίδας, μειώθηκαν δραστικά. Αντιθέτως, στην Περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας (Θήβα και Λιβαδειά) και στην Λοκρίδα το πρόβλημα συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και συχνότητα.

Οι συνέπειες για τους αγρότες αλλά και την επιχείρηση είναι σημαντικές, τόσο ως προς το κόστος και την προμήθεια των κλεμμένων υλικών, όσο και για την άμεση αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης των παροχών άρδευσης και ύδρευσης της περιοχής.
Ειδικότερα στο θέμα της αντικατάστασης των υλικών, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην προμήθεια λόγω του μεγάλου αριθμού κλοπών.

Ταυτόχρονα οι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση, αφού οι κλοπές ηλεκτρολογικού υλικού σε γεωτρήσεις και αρδευτικά έργα, αποκλείουν τη δυνατότητα τους να καλλιεργήσουν τους αγρούς τους, αφού επιβαρύνονται με τεράστια έξοδα αντικατάστασης των αφαιρεθέντων υλικών.

Παρά τις όποιες προσπάθειες και μέτρα που έχουν ληφθεί έως σήμερα, τα αποτελέσματα δεν είναι τα προσδοκώμενα, αφού τα οργανωμένα κυκλώματα που λυμαίνονται την περιοχή, αργά ή γρήγορα, βρίσκουν τρόπους να τα ξεπερνούν και να συνεχίζουν την καταστροφή και την λεηλασία του εξοπλισμού αγροτών και ΔΕΔΔΗΕ.

Κάτι πρέπει να γίνει με το πρόβλημα
.news4people.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδήλωση για την ευλογία της σημαίας της επανάστασης στη Λιβαδειά

Ο Δήμος Λεβαδέων σε συνεργασία με τα Σχολεία της πόλης μας, σας προσκαλούν στην επετειακή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί, την Τετάρτη 1η Απριλίου 2015 και ώρα 10:00 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής για την ευλογία της σημαίας της επανάστασης για την απελευθέρωση από τον οθωμανικό ζυγό.
Στην εκδήλωση χαιρετισμό θα απευθύνει η Δήμαρχος Λεβαδέων, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει εκπαιδευτικός από το 7ο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς.
Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αθανασίου Διάκου με την παρουσία αντιπροσωπείας μαθητών (σημαίες) των σχολείων της πόλης.  Οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων : 3ο, 4ο, 7ο, 9ο και 10ο θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς, θα τραγουδήσουν και θα απαγγείλουν ποιήματα.
Η παρουσία όλων σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥ - ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩΠΑΙΔΑ

Μια παραγωγική συνάντηση είχε σήμερα, Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015, στο γραφείο του στο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Δήμαρχος Ορχομενού και Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας κ. Λουκάς Υπερήφανος με τον Υπουργό κ. Βαγγέλη Αποστόλου.

  Αφορμή ήταν η συσσώρευση των προβλημάτων του κωπαϊδικού πεδίου και ιδιαίτερα  τα προβλήματα που έχουν προκαλέσει στις αγροτικές εκτάσεις οι πρόσφατες πλημμύρες  , μια πραγματικότητα που του μετέφερε, μαζί με την προσωπική του ανησυχία, ο κ. Υπερήφανος.

  «Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Αποστόλου για τη συνάντηση που είχαμε σήμερα στο γραφείο του με σκοπό να τον ενημερώσω για τις προτεραιότητες της ανασυγκρότησης του κωπαϊδικού πεδίου, όπως έχουν διαμορφωθεί μέσα από τις συναντήσεις μας με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάννη, την Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας κ. Φανή Παπαθωμά και  τους Δημάρχους της Βοιωτίας. Τον ενημέρωσα ακόμη και για τις πλημμυρισμένες εκτάσεις και τα προβλήματα των αγροτών μας. Ο κ. Αποστόλου με άκουσε με μεγάλο ενδιαφέρον, μου μετέφερε την αγωνία του για τα προβλήματα τουκωπαϊδικού  πεδίου και με διαβεβαίωσε, πως η αντιμετώπιση και η επίλυσή τους είναι γι` αυτόν πρώτη προτεραιότητα» δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Ορχομενού και Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας κ. Λουκάς Υπερήφανος, μετά την συνάντησή του με το Στερεοελλαδίτη Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης  κ. Βαγγέλη Αποστόλου.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ


Το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Λιβαδειάς ενόψει των εορτών του Πάσχα και με δεδομένο ότι ο αριθμός των οικογενειών που δεν δύνανται να καλύψουν ούτε τα στοιχειώδη είδη διατροφής αυξάνεται δραματικά καλεί τους πολίτες, συλλόγους, φορείς να βοηθήσουν προκειμένου να συγκεντρωθούν τρόφιμα και εν συνεχεία να διανεμηθούν στους άπορους συμπολίτες μας.
Όποιος επιθυμεί να προσφέρει , τα γραφεία του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Λιβαδειάς θα είναι ανοικτά από τις 10:00 π.μ. – 1:00 μ.μ..
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων που δεν ξεχνάτε να δείχνετε την ευαισθησία σας και την  ανθρωπιά σας.

Για το Δ.Σ.
Μετά Τιμής

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ                                        ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΙΝΙΟΥ
Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Θηβαίων:Εκταφή όλων των νεκρών που έχουν ενταφιαστεί από το 1987 έως το 2007

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Δήμου Θηβαίων

Σχετικά με το Νεκροταφείο «Ανάληψη» (Μοσχοπόδι) σας γνωρίζουμε ότι θα γίνει εκταφή όλων των νεκρών που έχουν ενταφιαστεί από το 1987 έως το 2007 στους τάφους τριετούς ταφής.

Όσοι από τους συγγενείς των ενταφιασθέντων δεν ενδιαφερθούν μέχρι τις 30 Απριλίου 2015 να γίνει η εκταφή, τότε αυτή θα γίνει σύμφωνα με το άρθρο 13 του Κανονισμού Λειτουργίας των Νεκροταφείων.

Περισσότερες πληροφορίες στην Υπηρεσία Νεκροταφείων στο τηλέφωνο 2262022582 ή στο 6944100544 (Βασίλης Δεληκωνσταντής).



Διαβάστε Περισσότερα »

Ερώτηση Μπασιάκου για τη πορεία της ΛΑΡΚΟ

Πορεία ΛΑΡΚΟ προς όφελος της Ανάπτυξης και της Τοπικής Οικονομίας .


ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ο κ.κ.Υπουργοί

1.    Ποιες οι κυβερνητικές θέσεις για την εξέλιξη  της ΛΑΡΚΟ με δεδομένο ότι τα τελευταία χρόνια η ΛΑΡΚΟ μετά από πολλές προσπάθειες παραμένει με τα ίδια χαρακτηριστικά λειτουργίας της και κυρίως έχει διασφαλίσει τη διατήρηση των θέσεων και όρων εργασίας , ιδίως με τις διαφαινόμενες θετικές μελλοντικές της προοπτικές , αφού αποτελεί τη μεγαλύτερη παραγωγό σιδηρονικελίου στην Ευρώπη;
2.    Αν δίνεται έμφαση στο θέμα του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας και τη διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων, καθώς και στην αντιμετώπιση του προβλήματος των φερόμενων ως « κρατικών ενισχύσεων» ώστε να εκσυγχρονιστεί και να αναπτυχθεί;



Αθήνα, 26/3/2015

Ο ερωτών Βουλευτής



ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Εκκαθαριστικά-φωτιά για 1 εκατομμύριο αγρότες, μικρομεσαίους και φοιτητές

«Παγίδες» υπερφορολόγησης για περίπου 1 εκατομμύριο αγρότες, μικρομεσαίους επαγγελματίες, ελεύθερους επαγγελματίες και ιδιοκτήτες εκμισθούμενων ακινήτων κρύβει ο νέος Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος ο οποίος εφαρμόζεται πλήρως από το τρέχον έτος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», οι «παγίδες» έχουν στηθεί μέσω των διατάξεων για τα τεκμήρια και την προκαταβολή φόρου εισοδήματος, καθώς υποχρεώνουν πάρα πολλούς φορολογουμένους που απέκτησαν το 2014 εισοδήματα προερχόμενα κατά ποσοστό άνω του 50% από εμπορικές δραστηριότητες, ελευθέρια επαγγέλματα, αγροτικές εκμεταλλεύσεις ή ακίνητα να πληρώσουν εξωπραγματικούς φόρους

Ο νέος Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος (ΚΦΕ) «παγιδεύει», εξάλλου, στα «γρανάζια» της φορολογικής γραφειοκρατίας χιλιάδες εργαζόμενους νέους άνω των 18 ετών (φοιτητές κ.λπ.) με ετήσια εισοδήματα χαμηλότερα των 3.000 ευρώ, καθώς τους υποχρεώνει, για πρώτη φορά, να υποβάλουν ξεχωριστή δική τους δήλωση φορολογίας εισοδήματος, ακόμη κι αν δηλώνονται από τους γονείς τους ως εξαρτώμενα μέλη.

Oπως προκύπτει από αναλυτική εγκύκλιο της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Αικατερίνης Σαββαΐδου, με την οποία δίδονται οδηγίες προς όλες τις ΔΟΥ:

    Οι φορολογούμενοι με εισοδήματα έτους 2014 προερχόμενα αποκλειστικά από την ατομική άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων, δραστηριοτήτων παροχής υπηρεσιών ή ελευθέρων επαγγελμάτων αν κατά τη διάρκεια του 2014 είχαν ζημιές αντί για κέρδη θα φορολογηθούν και φέτος -με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων- για εξωπραγματικά (τεκμαρτά) εισοδήματα επί των οποίων θα κληθούν να καταβάλουν φόρο υπολογισμένο με 26% από το πρώτο ευρώ.
    Για παράδειγμα, άγαμος φορολογούμενος με ατομική εμπορική επιχείρηση που είχε ζημιά 5.000 ευρώ το 2014 λόγω οικονομικής κρίσης, εφόσον κατοικεί σε ιδιόκτητο, ενοικιαζόμενο ή δωρεάν παραχωρούμενο διαμέρισμα 70 τ.μ. και κατέχει Ι.Χ. αυτοκίνητο 1.500 κ.εκ, παλαιότητας 4 ετών, θα φορολογηθεί, βάσει τεκμηρίων διαβίωσης, για εισόδημα 12.200 ευρώ (3.000 ευρώ ελάχιστο τεκμήριο διαβίωσης + 2.800 ευρώ τεκμήριο διαμερίσματος + 6.400 ευρώ τεκμήριο αυτοκινήτου = 12.200 ευρώ) με συντελεστή φόρου 26%, δηλαδή θα κληθεί να πληρώσει φόρο 3.172 ευρώ!


Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλκίδα: Με 50 λεπτά... κέρδισε 250.000 ευρώ


Ένα δελτίο του ΚΙΝΟ, αξίας 50 λεπτών ήταν αρκετό για να τον κάνει πλουσιότερο κατά 250.000 ευρώ.

Ο λόγος για έναν 30χρονο από τη Χαλκίδα, ο οποίος με τη βοήθεια της Θεάς τύχης μάντεψε σωστά τους 11 χρυσούς αριθμούς που... γέμισαν τον τραπεζικό του λογαριασμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπερτυχερός, μόλις έλαβε τα χρήματα, εξαφανίστηκε από προσώπου γης.

 eviazoom.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Άστατος και σήμερα ο καιρός με βροχές και καταιγίδες


Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα συνθέτουν το σκηνικό του καιρού την Παρασκευή. Ανεμοι νότιοι 7 με 9 μποφόρ στο Αιγαίο με βαθμιαία εξασθενημένη.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

Μακεδονία, Θράκη
καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. εξασθένηση των φαινόμενων από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά.
άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. εξασθένηση τις βραδινές ώρες.
θερμοκρασία: από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου. στη δυτική Μακεδονία η μεγίστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. εξασθένηση των φαινόμενων από τις βραδινές ώρες και από τα βόρεια.
άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στο νότιο ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου, στην Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις νοτιότερες περιοχές όπου τις βραδινές ώρες πιθανόν να είναι ισχυρές.
άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ, στα βόρεια βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες.
άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 και τις πρωινές ώρες τοπικά 9 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες όπου πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρές.
άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 και τις πρωινές ώρες τοπικά 9 μποφόρ, εξασθένηση τις βραδινές ώρες.
θερμοκρασία: από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες.
άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και στις ανατολικές περιοχές σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, εξασθένηση των φαινόμενων από τις βραδινές ώρες.
άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία εξασθένηση.
θερμοκρασία: από 09 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ