Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Χαλκίδα: Φαντάρος παρέσυρε και σκότωσε πεζό



Με αίμα βάφτηκε, στις 12:15 το μεσημέρι του Σαββάτου η Λεωφόρος Χαϊνά στο κέντρο της Χαλκίδας, όταν μία μηχανή που οδηγούσε 20χρονος φαντάρος παρέσυρε και τραυμάτισε τον 81χρονο Γιάννη Σημιτζή, ο οποίος εκείνη την ώρα διέσχιζε πεζός τον δρόμο.

Ο άτυχος ηλικιωμένος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου μετά από μία ώρα άφησε την τελευταία του πνοή.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 20χρονο οδηγό, ο οποίος υπηρετεί στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων στα Μέγαρα.

Διενεργείται προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος από την Τροχαία Χαλκίδας.

 eviazoom.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΠΑΖΑΡ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΕΣΠΙΩΝ


Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΕΣΠΙΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΠΑΖΑΡ
ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ  4/4/2015, ΩΡΑ 17.00- 19.00μμ,  ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 5/4/2015, ΩΡΑ 10.00-12.00πμ                        
    ΚΑΙ    17.00-19.00μμ

 ΤΗ Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ 6/4/2015 ΩΡΑ  17.00- 19.00μμ. ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΕΙ ΓΙΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΚΟΠΟ.
ΘΑ ΧΑΡΟΥΜΕ  ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΕΙΤΕ.

Διαβάστε Περισσότερα »

2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΙΟΥΛΙΤΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ



Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Σε όλες τις χώρες τα παιδιά, οι συγγραφείς, οι εικονογράφοι, οι μεταφραστές, οι βιβλιοθηκάριοι, οι εκδότες και οι εκπαιδευτικοί γιορτάζουν την παγκόσμια αυτή ημέρα με διάφορες εκδηλώσεις σε σχολεία, Βιβλιοθήκες, βιβλιοπωλεία, πλατείες και άλλους χώρους, δείχνοντας έτσι την αγάπη και το ενδιαφέρον τους για τα βιβλία και το διάβασμα.

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς γιορτάζει και φέτος αυτή την παγκόσμια ημέρα φιλοξενώντας τη συγγραφέα Ιουλίτα Ηλιοπούλου. Η συγγραφέας την Πέμπτη 2 Απριλίου θα αφηγηθεί θεατρικά ιστορίες της σε παιδιά του 10ου και 13ου Νηπιαγωγείου Λιβαδειάς και σε μαθητές της Α’ τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς.

Η θεατρική αφήγηση που στοχεύει – εκτός των άλλων - και στην ταυτόχρονη εξοικείωση των παιδιών με την  ποιητική φόρμα συνδυάζεται με προβολές εικόνων καθώς και με ήχους μικρών οργάνων – σείστρα, καλαμόφωνα, μικρά κρουστά - ενώ αβίαστα ο πεζός λόγος μεταβάλλεται σε έμμετρο.


ΙΟΥΛΙΤΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Η Ιουλίτα Ηλιοπούλου σπούδασε βυζαντινή και νεοελληνική φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και θέατρο στη Δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών. Έχουν εκδοθεί έξι ποιητικά της βιβλία από τις εκδόσεις Ύψιλον: Καλούς Ενιαυτούς Μάρκο, Δίγαμμα, Ευχήν Οδυσσεί, Από το  Ένα στο Δύο, 11 τόποι για 1 καλοκαίρι, Το σπίτι, καθώς και  τα παραμύθια Τι Ζητάει ο Ζήνων; (Κρατικό βραβείο 2005, και μουσικό παραμύθι σε σύνθεση Άλκη Μπαλτά), Η Πράσινη Σκουφίτσα και Άλλο και τούτο! Έχει, επίσης, δημοσιεύσει το δοκίμιο «Η Κούκλα» (Ίκαρος 2008) ,μία συλλογή δοκιμίων για την ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη με τον τίτλο «Αναζητώντας τη Δέκατη Τέταρτη Ομορφιά» (2014,Ύψιλον/βιβλία) και τη μετάφραση στο έργο του Π.Μπ. Σέλλεϋ Υπεράσπιση της Ποίησης.

Έγραψε τα ποιητικά κείμενα στα μουσικά έργα του Γιώργου Κουρουπού Το καράβι του Έλατου και Ιοκάστη, καθώς και στίχους για τραγούδια του ιδίου και των συνθετών Π. Περάκη, Σ. Γυφτάκη, Τ. Ζωγράφου.

 
Διαβάστε Περισσότερα »

Άμεση σύλληψη 17χρονου για ληστεία στη Λιβαδειά

Άμεση σύλληψη 17χρονου ημεδαπού στη Λιβαδειά, μετά από διάπραξη ληστείας

Ο εντοπισμός του δράστη πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι περιπολούσαν στην περιοχή

Συνελήφθη άμεσα, σήμερα (28-03-2015) πρώτες πρωινές ώρες στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, 17χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη ληστείας.

Ειδικότερα, σήμερα περίπου στις 01:00΄, ο δράστης, με την χρήση σωματικής βίας σε βάρος 27χρονου ημεδαπού, αφαίρεσε από την τσέπη του παντελονιού του μικρό χρηματικό ποσό και τράπηκε σε φυγή.

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που περιπολούσαν στην περιοχή και ενημερώθηκαν για το περιστατικό, διενήργησαν επιστάμενες αναζητήσεις, με αποτέλεσμα τον άμεσο εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό που είχε νωρίτερα αφαιρέσει και αποδόθηκε στον παθόντα.

Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στην Αλίαρτο

Διαβάστε Περισσότερα »

Εξόρμηση της Αστυνομίας στη Στερεά με επτά συλλήψεις και 56 παραβάσεις

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας

Συνολικά ελέγχθηκαν (318) άτομα και (195) οχήματα, προσήχθησαν (35) άτομα και βεβαιώθηκαν (56) παραβάσεις

Στο πλαίσιο της εξόρμησης, συνελήφθησαν (7) άτομα, μεταξύ των οποίων τρεις ημεδαποί για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, αλλοδαπός για παράβαση του τελωνειακού κώδικα και ημεδαπός για παράβαση των νόμων περί όπλων, βεγγαλικών και φωτοβολίδων

Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης, πάνω από μισό κιλό αδασμολόγητου καπνού, στυλό εκτόξευσης φωτοβολίδων, φωτοβολίδες και χρηματικό ποσό

Οι αστυνομικοί έλεγχοι εντάσσονται στο πλέγμα των αδιάλειπτων δράσεων για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας


Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν χθες (27-03-2015), από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Η συγκεκριμένη δράση είχε ως στόχο την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εξονυχιστικό  έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης, προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (318) άτομα, εκ των οποίων (214) ημεδαποί και (104) αλλοδαποί, καθώς και (195) οχήματα.

Προσήχθησαν: (35) άτομα, εκ των οποίων (25) ημεδαποί και (10) αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν: (7) άτομα και συγκεκριμένα:

•    (3) ημεδαποί, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
•    (1) ημεδαπός, για παραβάσεις των νόμων περί όπλων, βεγγαλικών και φωτοβολίδων.
•    (1) αλλοδαπός, για παράβαση του τελωνειακού κώδικα.
•    (2) ημεδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Κατασχέθηκαν:

•    Μικροποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης.
•    Ένα στυλό εκτόξευσης φωτοβολίδων και (5) φωτοβολίδες.
•    Ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, συνολικού βάρους (510) γραμμαρίων.
•    Το χρηματικό ποσό των (410) ευρώ.

Βεβαιώθηκαν συνολικά: (56) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

•    (3) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
•    (1) παράβαση του νόμου περί όπλων.
•    (1) παράβαση του τελωνειακού κώδικα.
•    (4) παραβάσεις περί υγειονομικού κανονισμού.
•    (47) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. [ήτοι: (8) για υπερβολική ταχύτητα, (3) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (1) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (2) για ΚΤΕΟ, και (33) λοιπές παραβάσεις].

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι είναι στοχευμένοι και εντάσσονται στο πλέγμα των αδιάλειπτων αστυνομικών δράσεων που εκδηλώνονται με σκοπό την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχισθούν με αμείωτο ενδιαφέρον σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μόνο το DNA του Βαγγέλη Γιακουμάκη βρέθηκε στο μαχαίρι

Βγήκαν τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ -Επιβεβαιώνονται οι αρχικές εκτιμήσεις για  αυτοχειρία
Μετά από ένα θρίλερ αναμονής βγήκαν τα πρώτα αποτελέσματα από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ και όπως φαίνεται επιβεβαιώνουν την αρχική εκτίμηση ότι ο Βαγγέλης Γιακουμάκης έβαλε μόνος τέλος στη ζωή του σύμφωνα πάντα με πληροφορίες.

Στο μαχαίρι με το οποίο έκοψε τις φλέβες του, ταυτοποιήθηκε τελικά μόνο το δικό του DNA, ενώ στα ρούχα εντοπίστηκαν μεγάλες «αόρατες» κηλίδες αίματος. Επίσης από τις αναλύσεις που έγιναν στο χώμα διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για το ίδιο με αυτό του σημείου όπου εντοπίστηκε νεκρός. Σύμφωνα πάντα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ως φαίνεται από κανένα στοιχείο δεν προκύπτει η πιθανότητα εμπλοκής δεύτερου ατόμου κάτι που θα παρέπεμπε σε εγκληματική ενέργεια.

Έτσι όλα συντείνουν μέχρι στιγμής τουλάχιστον στην αυτοχειρία όπως άλλωστε και αρχικά είχε εκτιμηθεί.

Μέχρι τη Δευτέρα το πόρισμα του εγκληματολογικού αναμένεται να διαβιβαστεί στην Ασφάλεια Ιωαννίνων και στον Εισαγγελέα προκειμένου να συμπληρωθεί το παζλ της υπόθεσης αυτής που πραγματικά παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα ολόκληρη η χώρα.

Φυσικά αναμένονται και τα αποτελέσματα άμεσα από τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις όπως δήλωσε στο protothema.gr ο καθηγητής Ιατροδικαστικής, Θεόδωρος Βουγιουκλάκης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο Taxis τα ειδοποιητήρια για απλήρωτο «χαράτσι» ακινήτων του 2013




    Μέσω της ιστοσελίδας του Taxis θα μπορούν να ενημερώνονται και να εκτυπώνουν τα ειδοποιητήρια με τις οφειλές τους όσοι φορολογούμενοι δεν είχαν καταβάλλει το Ειδικό Τέλος των Ακινήτων του 2013, το οποίο καταβάλλονταν μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ και στη συνέχεια οι οφειλές αυτές πέρασαν στην εφορία.

Οι φορολογούμενοι μπορούν να... πληροφορηθούν και να τυπώσουν τα στοιχεία των ακινήτων τους για τα οποία οφείλεται το Ειδικό Τέλος Ακινήτων του 2013 στον σύνδεσμο http://link.minfin.gr/eidop.
 Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Οικονομικών.
Από τον ίδιο σύνδεσμο μπορούν, επίσης, να τυπώσουν την ειδοποίηση με τους κωδικούς πληρωμής προκειμένου να καταβάλουν το τέλος στις τράπεζες. Πρόκειται για το Ειδικό Τέλος Ακινήτων που καταβαλλόταν μέσω της ΔΕΗ το 2013, αλλά αρκετοί φορολογούμενοι είτε δεν το είχαν καταβάλει είτε το είχαν κάνει εκπρόθεσμα, με αποτέλεσμα η οφειλή τους να εγγραφεί έως ληξιπρόθεσμο χρέος στην εφορία και η πληρωμή τους να συμψηφιστεί με τους επόμενους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Το Υπουργείο Οικονομικών σημειώνει ότι εάν δεν υπάρχει δυνατότητα καταβολής της οφειλής εφάπαξ, μπορεί να υπαχθεί στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υπαγωγής σε πρόγραμμα ρύθμισης, με αίτηση του φορολογουμένου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς θα μάθεις αν σου «φόρτωσαν» το χαράτσι της ΔΕΗ



Από το απόγευμα της Παρασκευής ξεκίνησε η διαδικασία βεβαίωσης των οφειλών του ΕΕΤΑ για ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες ακινήτων. Πώς θα μάθετε αν είστε ένας από αυτούς; Δείτε όλες τις εναλλακτικές λύσεις με τις οποίες θα σας φτάσουν τα «κακά νέα».


Η εφορία αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι μπορεί να αργεί αλλά δεν… ξεχνά.

Έτσι, όσοι αφήσατε απλήρωτες μια ή περισσότερες δόσεις του «χαρατσιού της ΔΕΗ», θα μπορέσετε να δείτε αν ανήκετε πλέον στη μεγάλη οικογένεια των οφειλετών του δημοσίου μέσα από τους ακόλουθους δρόμους:

1. Μπορείτε –με τους κωδικούς του Taxisnet- να επισκεφτείτε την «προσωποποιημένη πληροφόρηση»

2. Μπορείτε να περιμένετε την αποστολή email κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στην επόμενη εβδομάδα

3. Η 3η λύση είναι να περιμένετε την αποστολή έγγραφης ειδοποίησης κάτι που αναμένεται να συμβεί επίσης μέσα στις επόμενες ημέρες.

Από τη στιγμή που η οφειλή βεβαιώνεται με σημερινή ημερομηνία, οι φορολογούμενοι θα έχουν χρόνο μέχρι το τέλος Απριλίου για να πληρώσουν. Η εφάπαξ πληρωμή, θα μπορεί να γίνει και από τη Δευτέρα. Όσοι όμως το επιθυμούν, μπορούν να εντάξουν την οφειλή στην ρύθμιση των 100 δόσεων.

Η εμφάνιση των οφειλών γίνεται σταδιακά και θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το βράδυ της Παρασκευής. Συνολικά, απλήρωτες δόσεις –μία ή περισσότερες- άφησαν ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες ενώ το συνολικό ποσό της οφειλής διαμορφώνεται στα 350 εκατ. ευρώ.
fpress.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν υπάρχει! Δείτε τι έκανε ο σκύλος όταν ο ιδιοκτήτης του τον άφησε στο αμάξι


 Δείτε το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου!
Διαβάστε Περισσότερα »

Γεροντοπούλεια 2015



Το Διοικητικό μας Συμβούλιο, για μία ακόμη χρονιά, πραγματοποιώντας κολυμβητικούς αγώνες, με την επωνυμία «ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΕΙΑ 2015» τιμά τον αείμνηστο Πρόεδρο του ΑΚΟΛ, τον Τάκη Γεροντόπουλο, ο οποίος για πολλά χρόνια υποστήριξε και υπηρέτησε την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού και ιδιαίτερα το άθλημα της κολύμβησης.
Την εκδήλωσή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο δημοτικό κολυμβητήριο της πόλης μας, το Σάββατο 4 Απριλίου 2015, θα τιμήσουν με τη συμμετοχή τους, εκτός από τους αθλητές-τριες του Ομίλου μας και  συλλόγων της Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας.
Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν σε δύο φάσεις, με ώρα έναρξης 10:30 η πρώτη και 16:15 η δεύτερη.
Το Διοικητικό Συμβούλιο
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλάζει από τα ξημερώματα η ώρα...



Μία ώρα μπροστά θα πρέπει να μετακινηθούν οι δείκτες των ρολογιών τα ξημερώματα της Κυριακής, 29 Μαρτίου, καθώς τίθεται σε ισχύ η θερινή ώρα.

Στις...
3 τα ξημερώματα οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν και να δείχνουν 4 το πρωί.

Η θερινή ώρα θα ισχύσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (25/10).
Διαβάστε Περισσότερα »

"Η Ώρα της Γης": Απόψε σβήνουμε τα φώτα



Απόψε στις 20:30, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα ενώσουν τις "δυνάμεις" τους, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Κι αυτό με μια απλή πράξη: Σβήνοντας τα φώτα για μία ώρα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Λούμπιτς: Κάποια μέρα όλοι θα μάθουν το όνομά μου

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις από την φίλη του συγκυβερνήτη του μοιραίου Airbus.
Τι της είχε εκμυστηρευτεί, οι εφιάλτες του και η κατάθλιψη.Νέες αποκαλύψεις που προκαλούν σοκ και δέος και επιβεβαιώνουν ότι ο συγκυβερνήτης της μοιραίας πτήσης του Airbus 320 είχε σκοπό να το ρίξει στις γαλλικές Αλπεις με τους 149 επιβαίνοντες κάνει η πρώην φίλη του Αντρέα Λούμπιτς. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Bild, η 26χρονη αεροσυνοδός Μaria W. αποκάλυψε χθες βράδυ ότι ο ίδιος της είχε εκμυστηρευτεί ότι σχεδιάζει να κάνει κάτι ώστε όλοι να θυμούνται για πάντα το όνομά του. Η ίδια είχε πετάξει μαζί του για πέντε μήνες στην Ευρώπη.

Η αεροσυνοδός είπε στην Bild ότι όταν έμαθε για την συντριβή της πτήσης της Germanwings θυμήθηκε αυτό που της είχε πει: «Μια μέρα θα κάνω κάτι που θα αλλάξει όλο το σύστημα και όλος ο κόσμος θα μάθει και θα θυμάται το όνομά μου». Σύμφωνα με την Bild, η νεαρή γυναίκα που δηλώνει «αφάνταστα σοκαρισμένη», πετούσε επί πέντε μήνες στις ίδιες πτήσεις με τον Λούμπιτς πέρσι. Η σχέση τους διήρκησε μόνο εκείνη την περίοδο που δούλευαν μαζί και ποτέ δεν επισημοποιήθηκε.

Αν ισχύουν τα συμπεράσματα των ερευνητών, ο Αντρέας Λούμπιτς «το έκανε αυτό επειδή κατάλαβε ότι λόγω των προβλημάτων υγείας του, το μεγάλο του όνειρο, να δουλέψει στη Lufthansa ως κυβερνήτης και ως πιλότος σε πτήσεις μεγάλων αποστάσεων ήταν πρακτικά αδύνατον» να πραγματοποιηθεί, πρόσθεσε.

Η Μαρία Β. υποστήριξε ότι χώρισε με τον Λούμπιτς γιατί «γινόταν ολοένα και πιο ξεκάθαρο ότι αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα. Στις συζητήσεις μας έχανε τον έλεγχο και μου φώναζε (...) Τη νύχτα ξυπνούσε και φώναζε 'Πέφτουμε' γιατί έβλεπε εφιάλτες».

«Μιλούσαμε πολύ για τη δουλειά και τότε γινόταν κάποιος άλλος, εκνευριζόταν για τις συνθήκες εργασίας. Τα χρήματα δεν ήταν αρκετά, φοβόταν για τη σύμβαση του, υπήρχε υπερβολική πίεση», πρόσθεσε. «Ήταν ικανός να κρύβει από τους άλλους αυτά που του συνέβαιναν», συνέχισε η Μαρία Β., εξηγώντας ότι «δεν μιλούσε πολύ για την αρρώστια του, μόνο ότι εξαιτίας της ακολουθούσε ψυχιατρική αγωγή».

Παρά τα προβλήματά του, ο Αντρέας Λούμπιτς ήταν ένας «ευγενικός και ανοιχτός» άνθρωπος στη δουλειά, "πολύ τρυφερός" στις ιδιωτικές σχέσεις του, «ένας άνδρας που είχε ανάγκη ν' αγαπηθεί».

Χθες αποκαλύφθηκε ότι ο Αντρέα Λούμπιτς έσκιζε τις αναρρωτικές άδειες που έπαιρνε από τους γιατρούς που έκριναν ότι είναι ανίκανος να εργαστεί. Μια τέτοια άδεια είχε και για την ημέρα της συντριβής.


Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγευτικές φωτογραφίες από το Κορομπίλι!!!

 Οι Ελεύθεροι Ορειβάτες Θήβας (ΕΛ. Ο. Θ.) στις 22-3-2015, πραγματοποίησαν ανάβαση στο όρος Κορομπίλι, την κορυφή-βουνό, που είναι πάνω από την Αλυκή (ανατολικά) & πάνω από την Λιβαδόστρα (δυτικά).
 Στο δρόμο-ανάβαση για την κορυφή.
 Η Αλυκή από την κορυφή.

 Η Λιβαδόστρα από την κορυφή.
 Λιβαδόστρα, Καλαμάκι και στο βάθος ο Άη-Βασίλης όπως φαίνονται από την κορυφή.
Ο εκ Θεσπιών ορμώμενος, Κώστας Σελιανίτης, εκ των πιο δραστήριων μελών του ΕΛΟΘ.
περισσότερες φωτογραφίες εδώ: ΕΛ.Ο.Θ.
 leontari-thivon.blogspot.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

2 θέσεις εργασίας στο δήμο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας



Ανακοίνωση για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, δύο (2) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας στη ΒΟΙΩΤΙΑ, που εδρεύει στο Δίστομο και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Οι υποψήφιοι για την απόδειξη των ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Β), των λοιπών ιδιοτήτων τους και της εμπειρίας τους οφείλουν να προσκομίσουν όλα τα απαιτούμενα από την παρούσα ανακοίνωση και το «Παράρτημα ανακοινώσεων Συμβάσεων εργασίας Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ)» δικαιολογητικά, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ενότητα «ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΗ ΤΙΤΛΩΝ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ» του Κεφαλαίου ΙΙ του ανωτέρω Παραρτήματος.

Κατά τα λοιπά ισχύουν τα οριζόμενα στο «Παράρτημα ανακοινώσεων Συμβάσεων εργασίας Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ)».
ΠΡΟΣΟΧΗ : Μετά την τελευταία αναμόρφωση του ανωτέρω Παραρτήματος με σήμανση έκδοσης «23.01.2015» επισημαίνεται τροποποίηση σχετικά με τον ΤΡΟΠΟ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ ΤΟΥ ΚΡΙΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ.

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Δήμος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας, 10ης Ιουνίου 28, Τ.Κ 320 05, υπόψη κας Μορφίας Καρβούνη (τηλ. επικοινωνίας: 2267350125 και 2267350105).
Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημέρες (υπολογιζόμενες ημερολογιακά) και αρχίζει από την επόμενη ημέρα της τελευταίας δημοσίευσης της παρούσας σε τοπικές εφημερίδες ή της ανάρτησής της στο χώρο ανακοινώσεων του δημοτικού καταστήματος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας, εφόσον η ανάρτηση είναι τυχόν μεταγενέστερη της δημοσίευσης στις εφημερίδες. Η ανωτέρω προθεσμία λήγει με την παρέλευση ολόκληρης της τελευταίας ημέρας και εάν αυτή είναι, κατά νόμο, εξαιρετέα (δημόσια αργία) ή μη εργάσιμη, τότε η λήξη της προθεσμίας μετατίθεται την επόμενη εργάσιμη ημέρα.
Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν τα έντυπα των αιτήσεων: εδώ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Βροχές, καταιγίδες και σκόνη διαμορφώνουν το σκηνικό του καιρού

Συνεχίζεται η κακοκαιρία και σήμερα, Σάββατο, με τοπικές βροχές να εκδηλώνονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη τοπικά τις πρωινές ώρες, ενώ οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στα ανατολικά και τα νοτιά.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

Μακεδονία, Θράκη
καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
άνεμοι: στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και από το βράδυ τοπικά 5 μποφόρ, στα ανατολικά νότιοι 3 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα νότια σποραδικές καταιγίδες, τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου, στην ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
άνεμοι: στα νότια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 που από το βράδυ θα γίνουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ, στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το βράδυ τοπικά 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές.
άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα νότια έως 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 που από το βράδυ θα γίνουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα ανατολικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πιθανώς σποραδικές καταιγίδες, τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Αναφαίρετο το δικαίωμα της ελευθερίας λόγου και τύπου Όχι στη λογοκρισία μέσω διώξεων


Σύμφωνα με το άρθρο 14 του Συντάγματος «Kαθένας μπορεί να εκφράζει και να διαδίδει προφορικά, γραπτά και δια του τύπου τους στοχασμούς του τηρώντας τους νόμους του Kράτους», «O τύπος είναι ελεύθερος. H λογοκρισία και κάθε άλλο προληπτικό μέτρο απαγορεύονται» ενώ στο Άρθρο 10 της σύμβασης για τα ανθρώπινα δικαιώματα της ΕΕ σημειώνεται ότι «Παν πρόσωπον έχει δικαίωμα εις την ελευθερίαν εκφράσεως. Το δικαίωμα τούτο περιλαμβάνει την ελευθερίαν γνώμης ως και την ελευθερίαν λήψεως ή μεταδόσεως πληροφοριών ή ιδεών, άνευ επεμβάσεως δημοσίων αρχών και ασχέτως συνόρων…..»

Ανησυχία μας προκαλεί η αγωγή του Υπουργού Άμυνας κ Π. Καμμένου κατά δημοσιογράφου ζητώντας του 1 εκατ ευρώ για τη δημοσίευση άρθρου σε ηλεκτρονικό μέσο. Η τακτική των αγωγών πολιτικών ή επιχειρηματιών κατά ΜΜΕ στοχεύει στη φίμωση και τελικά τον έλεγχο του τύπου, μέσω της απειλής της βιομηχανίας των αγωγών. Αυτό φυσικά είναι ακόμα πιο προβληματικό όταν γίνεται από κυβερνητικούς παράγοντες. Κι ενώ ο υπουργός ΕΘΑ επιδιώκει να φιμώσει δημοσιογράφους –αντί να απαντήσει πολιτικά στην κριτική τους-  μέσω δικαστικής δίωξης ο ίδιος διατηρεί για τον εαυτό του το δικαίωμά να σπιλώνει και να στιγματίζει ολόκληρες κοινωνικές ομάδες με τον πολιτικό του λόγο υπερασπιζόμενος υποθέτουμε το δικαίωμά του στην ελευθερία του λόγου., Η στάση αυτή του κ Καμμένου έρχεται σε συνέχεια των δηλώσεων του  περί «αποστολής στον κ Σόϊμπλε 1,5εκ λαθρομεταναστών» -ως "τιμωρία" φανταζόμαστε για την άκαμπτη στάση του στην οικονομική διαπραγμάτευση- όπως και με επισημάνσεις του τύπου «... ανάμεσα στους μετανάστες κρύβονται τζιχαντιστές του ISIS που συνιστούν  μέγιστη απειλή για τη χώρα ».

Όλα αυτά, ενώ πρόσφατα δημοσιεύθηκε η έκθεση   της οργάνωσης «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα»  για το 2014, στην οποία η χώρα μας κατέχει την  91η θέση στην παγκόσμια κατάταξη μεταξύ 180 χωρών αναφορικά με την ελευθερία του Τύπου, ενώ είμαστε στη δεύτερη χαμηλότερη κατάταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με τελευταία τη Βουλγαρία. Η Ελλάδα έχει κατρακυλήσει 56 θέσεις από το 2009, απόρροια μεταξύ άλλων και της οικονομικής κρίσης που καθιστά τα ΜΜΕ πιο «ευάλωτα» σε οικονομικούς εκβιασμούς.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι πιστεύουν ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα και ο σεβασμός τους αποτελούν το προπύργιο της δημοκρατίας και πρέπει να διαφυλαχθούν πάση θυσία χωρίς εκπτώσεις, ιδεολογικούς συμβιβασμούς και υποχωρήσεις. Να μην επιτραπεί σε ακραίες κυβερνητικές φωνές να γίνουν τροχοπέδη στη νέα πορεία που χαράσσεται, αυτές πρέπει να απομονωθούν και να ακυρωθούν πολιτικά.

Τα δημοκρατικά μας δικαιώματα -σε αντίθεση με τα οικονομικά θέματα που επιδέχονται διαπραγμάτευσης-  είναι ο κεντρικός πυλώνας της κοινωνίας και είναι αδιαπραγμάτευτα!



Θεματική Ομάδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι είναι το "μαύρο κουτί" των αεροσκαφών

 
Η συσκευή καταγράφει πολύτιμα δεδομένα και συνομιλίες από το πιλοτήριο και ρίχνει φως στα αίτια των αεροπορικών δυστυχημάτων.

    Πώς γεννήθηκε η ιδέα
    Τι κρύβει το κουτί στο εσωτερικό του;
    Το μέλλον της τεχνολογίας
    Γιατί λέγεται "μαύρο" ...ενώ είναι κόκκινο.


Με τα «μάτια» μιας αεροπορικής πτήσης θα μπορούσε να παρομοιαστεί το λεγόμενο μαύρο κουτί το οποίο σύμφωνα με διεθνείς κανονισμούς βρίσκεται... υποχρεωτικά ενσωματωμένο στα αεροσκάφη. Παρά το γεγονός ότι η συσκευή δεν προσφέρει βοήθεια ενόσω το αεροσκάφος βρίσκεται εν πτήσει, σε περίπτωση δυστυχήματος μπορεί να προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες γύρω από το τι ακριβώς συνέβη λίγη ώρα πριν τις κρίσιμες εξελίξεις στον αέρα.

Για την ακρίβεια το «τεθωρακισμένο» κουτί δεν είναι μαύρο αλλά φωτεινό πορτοκαλί και συγκεκριμένα σε τόνο international orange, ένας συνδυασμός τριών χρωμάτων ο οποίος χρησιμοποιείται ευρέως στην αεροναυπηγική και στη μηχανική με στόχο τον διαχωρισμό συγκεκριμένων αντικειμένων από το γύρω περιβάλλον.

Πώς γεννήθηκε η ιδέα

Το μαύρο κουτί επινοήθηκε από τον αυστραλό ερευνητή Ντέιβιντ Γουόρεν, ο οποίος είχε χάσει τον πατέρα του σε αεροπορικό δυστύχημα το 1934 όταν ο ίδιος ήταν μόλις εννιά ετών. Εργαζόμενος στο Εργαστήριο Αεροναυπηγικής Έρευνας στη Μελβούρνη, στα μέσα της δεκαετίας του ’50 ο δρ Γουόρεν, χημικός με εξείδικευση στα καύσιμα αεροσκαφών, συμμετείχε στην έρευνα του αεροπορικού δυστυχήματος του αεροσκάφους τύπου Comet της αεροπορικής εταιρείας British Overseas Airways Corporation (BOAC) με πτήση Σιγκαπούρη-Λονδίνο, το οποίο είχε τότε στοιχίσει τη ζωή σε 35 άτομα.

Ο ερευνητής συνειδητοποίησε ότι μια συσκευή η οποία θα κατέγραφε το τι συνέβαινε στο αεροσκάφος λίγο πριν την πτώση του, θα μπορούσε να προσφέρει πολύτιμη βοήθεια στις αναλύσεις των ειδικών γύρω από τα αίτια του δυστυχήματος. Η πρώτη συσκευή παρουσιάστηκε το 1957. Ωστόσο χρειάστηκε άλλη μια μυστηριώδης αεροπορική τραγωδία στην Κουίνσλαντ έως ότου η Αυστραλία, ως πρώτη χώρα, λάβει την απόφαση για την υποχρεωτική ενσωμάτωση του μαύρου κουτιού σε όλα τα αεροσκάφη της πολιτικής αεροπορίας της.

Τι κρύβει το κουτί στο εσωτερικό του;

Κατασκευασμένη από τιτάνιο ή ανοξείδωτο ατσάλι, η αθάνατη συσκευή ικανή να αντέχει σε θερμοκρασίες μέχρι 1.000 βαθμούς Κελσίου και συγκρούσεις μεγέθους 3.400 g, αποτελείται από δυο ξεχωριστά μέρη: από τον καταγραφέα δεδομένων πτήσης (flight data recorder – FDR) και από τον καταγραφέα ήχου εντός του πιλοτηρίου (cockpit voice recorder – CVR).

To μαύρο κουτί τοποθετείται συνήθως στην ουρά του αεροσκάφους, ωστόσο οι μονάδες συλλογής δεδομένων με τις οποίες συνεργάζεται το FDR, τοποθετούνται σε διάφορα σημεία, όπως στα φτερά, στον κινητήρα και στο πιλοτήριο. Ετσι είναι σε θέση να καταγράφουν διάφορες φυσικές παραμέτρους όπως π.χ. την ισχύ του κινητήρα του αεροσκάφους και την θέση των πτερυγίων των φτερών. Καταγράφουν ακόμα τις συντεταγμένες, το υψόμετρο και την ταχύτητα του αεροσκάφους. Η μονάδα που τοποθετείται αντίστοιχα στο πιλοτήριο, καταγράφει στοιχεία που προκύπτουν από τους αισθητήρες, το σύστημα ελέγχου πτήσης και άλλα όργανα τα οποία πραγματοποιούν συνεχείς μετρήσεις.

Ο καταγραφέας ήχου του πιλοτηρίου πάλι, καταγράφει και αποθηκεύει ακουστικό υλικό από τις συνομιλίες των πιλότων, της επικοινωνίας τους με τον πύργο ελέγχου αλλά και άλλους θορύβους από το γύρω περιβάλλον τους. Τα στοιχεία αυτά, προσφέρουν πολύτιμες πληροφορίες στους αναλυτές των αεροπορικών δυστυχημάτων.

Οι ψηφιακοί καταγραφείς δεδομένων διαθέτουν χωρητικότητα υλικού συνολικής διάρκειας 25 ωρών, αλλά δυνατότητα καταγραφής ηχητικών ντοκουμέντων μόλις δύο ωρών. Οταν το χρονικό αυτό περιθώριο λήξει – σε περίπτωση π.χ. μεγάλων πτήσεων – το υλικό γράφεται εκ νέου από πάνω υπό μορφή «λούπας». Παλαιότερη εκδοχή η οποία κατέγραφε το ηχητικό υλικό σε μαγνητική ταινία είχε δυνατότητα εγγραφής μόλις 30 λεπτών, ενώ μετά τη λήξη του χρόνου το νέο υλικό εγγραφόταν και πάλι από πάνω.

Το μαύρο κουτί είναι εξοπλισμένο με ένα υποβρύχιο σύστημα εντοπισμού του, το οποίο αρχίζει να εκπέμπει σήμα μόλις έρθει σε επαφή με το νερό. Η συσκευή λειτουργεί μέχρι τα περίπου 4.000 μέτρα βάθος και εκπέμπει σήμα – ένα «πινγκ» ανά δευτερόλεπτο – επί περίπου 30 μέρες μέχρις ότου αδειάσει η μπαταρία.

Το μέλλον της τεχνολογίας

Με την τεχνολογία να καλπάζει, ενδεχομένως να δούμε ακόμα πιο εκλεπτυσμένες και αξιόπιστες συσκευές στο εγγύς μέλλον. Η τεχνολογία MP3 για παράδειγμα θα μπορούσε ίσως να προσφέρει σημαντικές λύσεις στο πρόβλημα της περιορισμένης διάρκειας του καταγεγραμμένου υλικού.

Το 2007, η αμερικανική εταιρεία συστημάτων φωτισμού αεροσκαφών LoPresti Aviation είχε ανακοινώσει ότι σκόπευε να ενσωματώσει συσκευές MP3 ως καταγραφείς δεδομένων πτήσης σε όλα τα μικρά αεροσκάφη της τύπου Fury. Η εταιρεία μάλιστα είχε αναφέρει ότι με τη βοήθεια του κατάλληλου λογισμικού, οι εν λόγω συσκευές θα μπορούσαν να έχουν συνολική διάρκεια εγγραφής η οποία θα ξεπερνάει τις 500 ώρες.

Μήπως έφτασε η ώρα της βιντεοσκόπησης των πιλότων; Για την ώρα πάντως, στις αρμόδιες αρχές έχει τεθεί το ζήτημα της καταπάτησης της ιδιωτικότητάς τους, όπως επίσης και το ενδεχόμενο παρερμηνείας συνομιλιών και κινήσεων που πραγματοποιούνται εντός του πιλοτηρίου...

**To μαύρο κουτί, κατά τους ειδικούς, έλαβε την ονομασία του από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και παραπέμπει στα αποτεφρωμένα απομεινάρια από την πτώση ενός αεροσκάφους.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ