Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Στις 3 Απριλίου το δώρο Πάσχα και τα επιδόματα του ΟΑΕΔ

Οι πιστώσεις θα γίνουν από τη διοίκηση του Οργανισμού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων
Aπό τις 3 Απριλίου ξεκινά η καταβολή από τον ΟΑΕΔ του Δώρου Πάσχα για το 2015 στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.
Την ίδια μέρα, θα καταβληθούν τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων.

Τα επιδόματα αυτά κανονικά καταβάλλονται από τις 3 Απριλίου έως και τις 19 Απριλίου.

Οι πιστώσεις θα γίνουν από τη διοίκηση του Οργανισμού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση επισημαίνει, ότι ο έλεγχος για την αυτοπρόσωπη παρουσία των τακτικά επιδοτούμενων ανέργων, των μακροχρονίως ανέργων και των δικαιούχων του βοηθήματος ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων στα χρονικά διαστήματα που τους έχουν οριστεί, εξακολουθεί να ισχύει.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το "Fisheye on BEACH" ανοίγει τις πόρτες του την Μεγάλη Τετάρτη και σας περιμένει!-Βίντεο


Το Fisheye on BEACH το απόλυτο καλοκαιρινό στέκι στην παραλία του Αγίου Νικολάου Δομβραίνας ανοίγει την Μεγάλη Τετάρτη   και κάθε μέρα όλο το καλοκαίρι,  το Fisheye on BEACH  υπόσχεται  γεύση, θάλασσα και…Πολύ διασκέδαση!!


Στην παραλία Αγίου Νικολάου Δομβραίνας άνοιξε και σας περιμένει ο πειρασμός του καλοκαιριού.Ένα όμορφο Snack Cafe mpar  ακριβώς δίπλα στην θάλασσα με ψαγμένες μουσικές επιλογές, προσεγμένος καφές, γευστικά snacks,κοκτέιλ της αρεσκεία σας,party το κατατάσσουν στα must της περιοχής και σίγουρα θα γίνει στέκι σας.Επίσης δίπλα στη θάλασσα μπορείτε να γευθείτε νόστιμους ουζομεζέδες δροσιστικές σαλάτες και καταπληκτικές μακαρονάδες.  Το Fisheye on BEACH Snack Cafe mpar  ήρθε να φέρει στην περιοχή μας τον αέρα του καινούριου,του διαφορετικού.  Δυο νέα παιδιά ο Πάνος και ο Νίκος με τους ακούραστους συνεργάτες τους έφτιαξαν με μεράκι και γούστο αυτό τον υπέροχο χώρο και σας περιμένουν για  μια βόλτα στο  Fisheye on BEACH  να δοκιμάσετε γεύσεις από πραγματικά φρέσκα υλικά και σε συνδυασμό με το άψογο service, την όμορφη θέα, θα γνωρίσετε μια νέα εμπειρία.
ΑΝΟΙΚΤΟ απο 9 το πρωί μέχρι.......
τηλ επικοινωνίας 6981012570-6981833291




Για περισσότερο Fisheye on the BEACH πατήστε ΕΔΩ

Διαβάστε Περισσότερα »

Θεσπιακός:Ελάτε να γιορτάσουμε την Άνοδο της Ομάδας μας

ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΘΕΣΠΙΩΝ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΣΑΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ!!ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ..
Διαβάστε Περισσότερα »

Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα χρέη των τηλεοπτικών σταθμών που χρησιμοποιούν εθνικές συχνότητες


Δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από την κυβέρνηση αναλυτικά στοιχεία για τα χρέη των τηλεοπτικών σταθμών που χρησιμοποιούν εθνικές συχνότητες.

Όπως επανειλλημένα έχει δηλώσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και είχε δεσμευτεί προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρείται να διαμορφωθεί μια σαφής εικόνα των τελών που οφείλουν τα κανάλια στο Δημόσιο.


Η ενημέρωση αφορά στα χρέη των καναλιών από το 2011 έως σήμερα και σε αναλυτικούς πίνακες, περιλαμβάνονται όλα τα ποσά, ενώ το Δημόσιο αναμένεται να εισπράξει περί τα 40 εκατομμύρια ευρώ συνολικά.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ενημέρωση της κυβέρνησης, με την εφαρμογή της νομοθεσίας περί συχνοτήτων, στόχος είναι «η είσπραξη ετήσιου ανταλλάγματος για χρήση συχνοτήτων και η έκδοση σχετικών αποφάσεων, καθώς και η έκδοση αποφάσεων διαμόρφωσης χαρτών συχνοτήτων σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες».
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΑΕΔ: Ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων για τις 32.000 θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας στους ΟΤΑ

Τη Μ. Δευτέρα 6 Απριλίου ξεκινάει η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στους ΟΤΑ που αφορά 32.433 θέσεις πεντάμηνης απασχόλησης. Όπως προκύπτει από την προκήρυξη του ΟΑΕΔ που εκδόθηκε σήμερα οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν μέχρι και 27/04/2015 και ώρα 12η μεσημβρινή στον διαδικτυακό του Οργανισμού www.oaed.gr, χρησιμο̟ποιώντας το σχετικό πεδίο καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων.

Σύμφωνα με την προκήρυξη του ΟΑΕΔ δικαίωμα υποβολής αιτήσεων έχουν:

    εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις ο̟ποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ1,
    εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις ο̟ποίες δεν εργάζεται κανείς
    εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,
    άνεργοι ̟πτυχιούχοι ΑΕΙ Πανε̟πιστημιακού και Τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυ̟πικά ̟προσόντα τους
    εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών.

Ο ̟προϋ̟πολογισμός της δράσης ανέρχεται ̟περίπου στα 123.000.000 ευρώ.

Οι πληροφορίες για τα λοιπά κριτήρια επιλογής και κατάταξης των ωφελουμένων αντλούνται αυτεπάγγελτα από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) του ΟΑΕΔ, την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων  (Γ.Γ.Π.Σ.) και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.).

Οι ωφελούμενοι επιλέγονται και κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση πέντε αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης:

1) Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες.

2) Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 36 μήνες.

3) Το ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό.

4) Την ηλικία.

5) Τον αριθμό των ανήλικων τέκνων. Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των συγκεκριμένων κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ.
 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ


Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ σε σχολή νοσηλευτών του ΟΑΕΔ: Μαθήτρια σε κατάσταση αμόκ μαχαίρωσε τρεις

Απίστευτο γεγονός έλαβε χώρα σήμερα λίγο πριν τις 17:00 στο ΕΠΑΛ Ρέντη, με μαθήτρια να μαχαιρώνει τρεις συμμαθήτριες της εντός της αίθουσας.

Πιο συγκεκριμένα, μία 22χρονη μαθήτρια στο τεχνικό Λύκειο στο Ρέντη (Πέτρου Ράλλη 83) έβγαλε μαχαίρι (14 εκατοστών!) και επιτέθηκε σε τρεις συμμαθήτριες της μέσα στην τάξη με αποτέλεσμα να τις μαχαιρώσει στα χέρια, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Αμέσως η καθηγήτρια την ακινητοποίησε και την κράτησε μέχρι να έρθει η Αστυνομία.

Η νεαρή ήταν μαθήτρια στην σχολή νοσηλευτών του ΟΑΕΔ, έχει συλληφθεί και βρίσκεται ήδη στο Α.Τ. Ρέντη, ενώ οι άλλες τρεις κοπέλες βρίσκονται στο Aττικό οσοκομείο (ηλικίας 20-21 ετών, οι δύο αλλοδαπές).

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η 22χρονη είχε ψυχολογικά προβλήματα


Διαβάστε Περισσότερα »

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

   
Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς συνεπής και απαρασάλευτος στις πάγιες θέσεις του ,συμμετέχει και στηρίζει  την πανελλαδική καμπάνια που οργανώνουν:

τα Σωματεία εργατών ΒΙΟΜΕ & Τσιμέντων Χαλκίδας
οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της Ελεύθερης Αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ
οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών
οι σχολικοί φύλακες Θεσ/νίκης

καλώντας τα μέλη του να να δώσουν δυναμικό παρόν στην υποδοχή των αγωνιζόμενων συναδέλφων μας στη Λιβαδειά 5/4/2015. Το πρόγραμμα  έχει ως ακολούθως:
12:15 μμ: άφιξη στο Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς – υποδοχή
12:45 μμ: Εκδήλωση – Συζήτηση με τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους του καραβανιού στο Συνεδριακό Κέντρο Λιβαδειάς «Χρήστος Παλαιολόγος».

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ , ΕΝΩΤΙΚΑ , ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΘΑΡΡΟΣ , ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ.


ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                    ΒΑΡΕΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Παμφωκικό συλλαλητήριο για την υγεία αύριο Παρασκευή στην Άμφισσα

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

Περιφερειακή Παράταξη


Η Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα ενώνει τις δυνάμεις της με το λαό της Φωκίδας και όλους τους φορείς της περιοχής, και θα συμμετάσχει αύριο Παρασκευή 3 Απριλίου στην Άμφισσα, στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κεχαγιά, στο Παμφωκικό συλλάλητήριο για την υπεράσπιση των δομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας, συμπεριλαμβανομένου του

Νοσοκομείου Άμφισσας και του Κέντρου Υγείας Ιτέας.
Οι απάνθρωπες καπιταλιστικές μνημονιακές πολιτικές που επέβαλλε τα τελευταία 5 χρόνια στην χώρα μας η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ., σε στενή συνεργασία με όλες τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις, έχουν οδηγήσει, μεταξύ άλλων, και στην πλήρη διάλυση της δημόσιας και δωρεάν υγείας, στην υγειονομική γενοκτονία και στην παράδοση της περίθαλψης του λαού στο ιδιωτικό κεφάλαιο.
Η εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών και συγκεκριμένα η κομβική επιλογή όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων να εξυπηρετήσουν το τοκογλυφικό δημόσιο χρέος απέναντι στους γύπες των αγορών, είχε ως άμεσο αποτέλεσμα την δραματική υποχρηματοδότηση της δημόσιας υγείας.
Αυτή η υποχρηματοδότηση έχει οδηγήσει στις ελλείψεις και στις συνεχιζόμενες διαθεσιμότητες προσωπικού, στη μη κάλυψη θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, στις ελλείψεις στην κάλυψη βασικών εφημεριών, στις συνεχιζόμενες περικοπές και στην υπολειτουργία κλινικών, στις έντονες ελλείψεις σε ιατροφαρμακευτικό υλικό και κλίνες, στην υποστελέχωση των τεχνικών υπηρεσιών των νοσοκομείων, στην πολιτική χρηματοδοτικής λιτότητας στις νοσοκομειακές δαπάνες, και τελικά στην εγκληματική υποβάθμιση και απαξίωση της παρεχόμενης περίθαλψης σε όλη τη χώρα και στη Φωκίδα, που έχει στοιχίσει τις ζωές χιλιάδων συνανθρώπων μας.
Όσο η νέα κυβέρνηση συνεχίζει να εξυπηρετεί το τοκογλυφικό δημόσιο χρέος προς τους δανειστές, όσο διαιωνίζουμε την καταστροφική σχέση υποτέλειας με την Ευρωζώνη και την ΕΕ, τόσο θα συνεχίζουν να μην υπάρχουν χρήματα για τη δημόσια υγεία, αλλά και την παιδεία και όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες που έχει ανάγκη ο λαός για να ζήσει. Χωρίς ρήξη με τους τοκογλύφους δανειστές, χωρίς σύγκρουση με τους δήθεν εταίρους μας στην Ευρωζώνη και στην Ε.Ε., δεν είναι δυνατή η ακύρωση των δολοφονικών πολιτικών των μνημονίων που καταστρέφουν και τον κλάδο της υγείας.
Απέναντι σε όλα αυτά, οι εργαζόμενοι στον κλάδο της υγείας, αλλά κυρίως όλος ο πληθυσμός του Νομού που κάνει χρήση των υπηρεσιών υγείας, πρέπει να δώσουμε δυναμικές κινηματικές απαντήσεις, με αρχή το αυριανό συλλαλητήριο..

-ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ.

-ΑΜΕΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΜΕ ΙΑΤΡΙΚΟ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ.

-ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΙΤΕΑΣ.

-ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παγκόσμια ημέρα αυτισμού στη Λιβαδειά (video)


 Με πανηγυρικό τρόπο ο Δήμος Λεβαδέων σε συνεργασία με το ειδικό σχολείο της Λιβαδειάς και το Ειδικό κέντρο της Θήβας γιόρτασαν την παγκόσμια ημέρα αυτισμού.
Μαθητές, γονείς, πολίτες, αθλητές της ΠΑΕ Λεβαδειακός και της Αθλητικής Ένωσης Λιβαδειάς και παιδιά με αυτισμό συμμετείχαν στις εκδηλώσεις και στο δρόμο αγάπης που διοργανώθηκε με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για την ομαλή ένταξη των ατόμων με αυτισμό.

Παγκόσμια ημέρα αυτισμού στη Λιβαδειά... από LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ Ι. Ν. ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΣΒΙΤΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ


Πρόγραμμα Ακολουθιών
ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ
Ιερά Μητρόπολις Θηβών & Λεβαδειάς
Ιερός Ναός Προφήτου Ήλιου Λεονταρίου

Σάββατο του Λαζάρου (4 Απρίλιου)
07:30 π.μ.‘Ορθρος – Θεια Λειτουργία

Κυριακή των Βαΐων (5 Απριλίου)
07:30 π.μ. ‘Ορθρος – Θεια Λειτουργία
07:30 μ.μ Η Ακολουθία του Νυμφίου (‘Ορθρος Μ. Δευτέρας)
(Ιωσήφ του Παγκάλου – Της ξηρανθείσης υπό του Κυρίου συκής)

Μεγάλη Δευτέρα (6 Απριλίου)
08:00 π.μ. Ώρες – Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία 
07:30 μ.μ  Η Ακολουθία του Νυμφίου (‘Ορθρος Μ. Τρίτης)
(Των δέκα Παρθένων)

Μεγάλη Τρίτη (7 Απριλίου)
08:00 π.μ. Ώρες – Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία 
07:30 μ.μ  Η Ακολουθία του Νυμφίου (‘Ορθρος Μ. Τετάρτης)
(Της αλειψάσης μύρο τον Κύριον – Τροπάριο της Κασσιανής)

Μεγάλη Τετάρτη (8 Απριλίου)
08:00 π.μ. Ώρες – Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία 
05:30 μ.μ. Ακολουθία Ιερού Ευχελαίου
07:30 μ.μ. Η Ακολουθία του Νιπτήρος – Μυστικού Δείπνου (‘Ορθρος Μ. Πέμπτης)

Μεγάλη Πέμπτη (9 Απριλίου)
07:30 π.μ. Εσπερινός  - Θεια Λειτουργία  του Μεγάλου Βασιλείου (ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ)
07:30 μ.μ. Ακολουθία των Αρχάντων Παθών (‘Ορθρος Μ. Παρασκευής)
(Τα Άγια Πάθη του Κυρίου – 12 Ευαγγέλια)
Μετά το πέρας θα ακολουθήσει ο στολισμός του Επιταφίου

Μεγάλη Παρασκευή(10 Απριλίου)
08:30 π.μ Ακολουθία των Μεγάλων & Βασιλικών Ωρών
10:00 π.μ Ακολουθία του Εσπερινού & η Αποκαθήλωσις
07:30 μ.μ. Ακολουθία του Επιτάφιου Θρήνου 
09:00 μ.μ. Έξοδος του Ιερού Επιταφίου

Μεγάλο Σάββατο (11 Απριλίου)
07:30 π.μ. Εσπερινός  - Θεια Λειτουργία  του Μεγάλου Βασιλείου (ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ)
10:30 μ.μ. Υποδοχή του Αγίου Φωτός
11:00 μ.μ. Κρούσις Κωδώνων & Έναρξη της Ακολουθίας του Μεσονυκτίου

Κυριακή του Αγίου Πάσχα (12 Απριλίου)
12Η Νυχτερινή Τελετή Αναστάσεως – Όρθρος & Πασχαλινή Θεια Λειτουργία
06:00 μ.μ. Εσπερινός της Αγάπης
Ο Ιερέας , το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο & οι Ιεροπαίδες του Ναού σας εύχονται Καλό & Ευλογημένο Πάσχα

Διαβάστε Περισσότερα »

Το στοιχειωμένο κλειστό Γυμναστήριο του Ορχομενού είναι ντροπή για τον τόπο μας

Κλειστό

Ντροπή Μας – Ημέρα 101η

Το στοιχειωμένο κλειστό Γυμναστήριο του Ορχομενού, είναι ντροπή για τον τόπο μας, για το πολιτισμό μας, για την ιστορία μας, για τη νεολαία μας. Πότε θα σταματήσει;...
Κλειστό

Ντροπή Μας – Ημέρα 101η

Το στοιχειωμένο κλειστό Γυμναστήριο του Ορχομενού, είναι ντροπή για τον τόπο μας, για το πολιτισμό μας, για την ιστορία μας, για τη νεολαία μας. Πότε θα σταματήσει;...
Κλειστό

Ντροπή Μας – Ημέρα 101η

Το στοιχειωμένο κλειστό Γυμναστήριο του Ορχομενού, είναι ντροπή για τον τόπο μας, για το πολιτισμό μας, για την ιστορία μας, για τη νεολαία μας. Πότε θα σταματήσει;...

Ντροπή Μας – Ημέρα 101η

Το στοιχειωμένο κλειστό Γυμναστήριο του Ορχομενού, είναι ντροπή για τον τόπο μας, για το πολιτισμό μας, για την ιστορία μας, για τη νεολαία μας.
Πότε θα σταματήσει;...Μια πρωτότυπη διαμαρτυρία γίνεται εδώ και 100 μέρες από ένα site της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Μετράει τις ημέρες που περνούν από τότε που έχει δημοσιοποιηθεί το θέμα μέχρι να δοθούν πειστικές απαντήσεις και έως ότου αρχίσει τουλάχιστον η λύση του!
Μέχρι σήμερα έχουν περάσει 100 ημέρες και αυτήν επέτειο την γιορτάζει επίσης με πρωτότυπο τρόπο.
Όλη η πρώτη σελίδα είναι καλυμμένη με έξι διαφορετικές φωτογραφίες του θέματος.

Πρόκειται για το
asopichos.gr και το θέμα για το οποίο γίνεται ο αγώνας είναι το Κλειστό Γυμναστήριο του Ορχομενού Βοιωτίας το οποίο έχει εγκαταλειφτεί στην τύχη του, λεηλατήθηκε και λεηλατείται, είναι εστία μόλυνσης, έχουν βρει καταφύγια κάθε μορφής παράνομοι, γειτονεύει με σχολεία (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο).
100 μέρες λοιπόν συμπληρώθηκαν, μαύρη επέτειος για το κλειστό γυμναστήριο του Ορχομενού και δεν έχει γίνει τίποτα!
Ο asopichos.gr αφιέρωσε ολόκληρη τη 1η σελίδα του σε αυτή τη μαύρη επέτειο συνεχίζοντας τον αγώνα, δημοσιοποιώντας το ζήτημα προς κάθε κατεύθυνση. Είναι χρέος στις νέες γενιές που έρχονται γι αυτό συνεχίζουμε.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα 
asopichos.gr για πληροφορίες ενώ είμαστε στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου να στείλουμε ολόκληρο το χρονικό (asopichos@asopichos.gr).
Αγαπητοί φίλοι, τυχαίνει να είμαστε «μικρό και επαρχιακό site» για αυτό σας παρακαλούμε για την στήριξή σας και την προβολή του θέματος, μήπως επιτέλους ιδρώσει κανένα αυτί και βρουν οι νεολαίοι ένα χώρο άθλησης.

Κλειστο-1-300x126
100 μέρες
100 μέρες Όχι άλλες χαμένες γενιές. Πόσα παιδιά ξεκίνησαν τον αθλητισμό, βρήκαν διέξοδο στο κλειστό γυμναστήριο αλλά τα παράτησαν στη μέση λόγω έλλειψης χώρων; Ε όχι...
20150110_165057-640x320
100 μέρες
100 μέρες Και φτάσαμε στο δια ταύτα. Τι έγινε λοιπόν με το κλειστό γυμναστήριο; Το φέραμε στην επιφάνεια και αναγκαστικά έγιναν κάποιες ενέργειες. Βέβαια ήταν προεκλογική...
20150110_164807-640x320
100 μέρες
100 μέρες …Να συμπληρώσουμε σε αυτά και το καπέλο που επιχείρησαν κάποιοι να μας φορέσουν, αγνοώντας (εσκεμμένα) το όφελος και το… ταμείο. Και εξηγούμαστε. Ποιος θα...
20150110_165535-640x320 (1)
100 μέρες
100 μέρες Κάποιοι είπαν αυτά που ήθελαν να ακούσουν οι ίδιοι. Σήμερα; Τι γίνεται; Σιωπή; Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι να λειτουργήσει το κλειστό. Αφιερώσαμε το...
20150110_164921-640x320
100 μέρες
100 μέρες …Κι εμείς τι θα κερδίσουμε; Τίποτα ή για να είμαστε ειλικρινής ικανοποίηση ότι θα ακουστούν παιδικές φωνές στο στάδιο… Είναι τόσο δύσκολο να καταλάβουν...
20150110_164720-640x320
100 μέρες
100 μέρες Μπράβο μας, 100σαμε! Μαύρη επέτειος σήμερα. 100 μέρες αδιαφορίας χωρίς ανταπόκριση από κανέναν. Κανένα αυτί δεν ίδρωσε. Δυστυχώς η προεκλογική περίοδος έφερε πάλι τα...
asopichos.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Σχολή Ευελπίδων πάει στο Δίστομο! Κίνηση συμβολική


Το Μαρτυρικό Δίστομο  επισκέπτονται την Παρασκευή 3 Απριλίου σπουδαστές της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ) σε μια οργανωμένη προσκυνηματική -ιστορική επίσκεψη Τιμής και Μνήμης.

Λίγες ημέρες αφ' ότου  όλη η Γερμανία συγκινήθηκε από την εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης ZDF με την παρέμβαση του Διστομίτη επιζώντα της Σφαγής Αργύρη Σφουντούρη αλλά και τα θετικά αφιερώτατα του του περιοδικού Σπήγκελ και της εφημερίδας Μπίλντ στην Μαρτυρική αυτή κωμόπολη της Βοιωτίας, οι Ευελπιδες,  θα την επισκεφθούν για  προσκύνημα στο λόφο του Μαυσωλείου όπου φυλάσσονται τα οστά των 218 Διστομιτών που εσφάγησαν στις 10 Ιουνίου 1944 από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής αλλά και στο ''Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού'' με τις φωτογραφίες και  άλλα ντοκουμέντα.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Άμυνας που σχετίζεται με την μαύρη επέτειο της εισβολής των Γερμανών στην Ελλάδα στις 6 Απριλίου 1941  αλλά και την επέτειο - στις 9 Μαΐου - της λήξης του Β Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη.

Και στα Καλάβρυτα

Το πρόγραμμα, για το οποίο την πολιτική εποπτεία έχει, βάσει αρμοδιοτήτων επί των Στρατ. Σχολών , ο υφυπουργός κ. Νίκος Τόσκας, αφορά  και  άλλες Σχολές, αλλά και επισκέψεις σε άλλες Μαρτυρικές πόλεις: Στο πλαίσιο αυτό στις 17 Απριλίου άλλο τμήμα της Σχολής Ευελπίδων θα επισκεφθεί τα Καλάβρυτα με αντίστοιχο πρόγραμμα .
Επίσης στις 20 Απριλίου  μαθητές της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) επισκεφθούν το Δίστομο και στις 27 Απριλίου τα Καλάβρυτα.

Όπως έχει επισημάνει ο Αν. Υπουργός Άμυνας κ. Κ.Ησυχος σε αναφορές του  για τις διεκδικήσεις  των γερμανικών οφειλών, η  ιστορική μνήμη αποτελεί αναπόσπαστο συστατικό της ίδιας της Εθνικής Άμυνας, τόσο ως έννοια όσο και ως  περιεχόμενο. Επίσης, έχει υπογραμμίσει ότι η ιστορική μνήμη μπορεί να συμβάλει στην αντιναζιστική-αντιφασιστική θωράκιση της ελληνικής κοινωνίας και ιδιαίτερα της νέας γενιάς.Η εκστρατεία αυτή ενημέρωσης δεν στρέφεται κατά του γερμανικού λαού, που τον θέλουμε συμπαραστάτη αλλά στοχεύει στο να κλείσει μια ανοιχτή πληγή του παρελθόντος.
onalert.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αγνοούνται οι θεσμοί της κοινωνικής συμμετοχής στο Δήμο Λαμίας





Του Στέφανου Σταμέλλου*



Διαβάζουμε στον Κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου στο άρθρο 22 με τίτλο «Ορισμός, Σύνθεση και Λειτουργία των Επιτροπών» ότι «το Δημοτικό Συμβούλιο μπορεί να προβαίνει στη σύσταση Επιτροπών…»

Η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε την πρόνοια να συγκροτήσει δεκαέξι (16) τέτοιες επιτροπές με συμβουλευτικό χαρακτήρα για το Δημοτικό Συμβούλιο, ανεξάρτητα αν, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν λειτούργησαν ποτέ. Η σημερινή δημοτική αρχή κάνει βήματα πίσω. Μετά από επτά μήνες ΔΕΝ «μπόρεσε να προβεί στη σύσταση Επιτροπών»∙ και ξεχνάει την προτροπή του Κανονισμού και του «Καλλικράτη» για διαδικασίες κοινωνικής συμμετοχής. Είναι οι μόνες περιπτώσεις που μπορεί να έχουν συμμετοχή στα δημοτικά δρώμενα απλοί δημότες, μη αιρετοί.

Ο Κανονισμός όμως λέει και κάτι ακόμα. «Οι παραπάνω επιτροπές αποτελούνται από εννέα (9) μέλη. Σε κάθε περίπτωση συμμετέχουν υποχρεωτικά Εκπρόσωποι όλων των Δημοτικών παρατάξεων». Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που συγκροτήθηκε η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης, αυτή η διάταξη δεν τηρήθηκε. Το προεδρείο την αγνόησε παραβαίνοντας τον Κανονισμό με αποτέλεσμα η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης να αποτελείται μόνο από μέλη της πλειοψηφίας και της μείζονος μειοψηφίας. Ελπίζουμε να ακυρωθεί στον Ελεγκτή Νομιμότητας.

Με την κατάργηση των Νομικών Προσώπων του Δήμου και των Διοικητικών τους Συμβουλίων από την προηγούμενη δημοτική αρχή, προέκυψε η ανάγκη σύστασης επιτροπών, κυρίως στους βασικούς τομείς του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και της Κοινωνικής Πρόνοιας. Την ανάγκη αυτή σήμερα την έχουν αναγάγει οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι στην πρακτική του «ενός ανδρός αρχή» και του στείρου δημαρχοκεντρικού συστήματος.

Στην μη συγκρότηση των επιτροπών έρχεται να προστεθεί η μη πρόσκληση των αναπληρωματικών στις συνεδριάσεις του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ, η μη συνεδρίαση του ΔΣ του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών - που προβλέπεται να συνεδριάζει τουλάχιστον στο δίμηνο - η μη λειτουργία των εποπτικών επιτροπών και των επιτροπών διαχείρισης του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, η μη λειτουργία της Επιτροπής Διαβούλευσης, η μη εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη. Έτσι βλέπουμε να προκύπτουν θέματα όπως αυτά του ΔΗΠΕΘΕ, των Εικαστικών Εργαστηρίων, της συγχώνευσης των ΚΑΠΗ, της λειτουργίας των λαϊκών αγορών, χωρίς τη συμμετοχή και ενημέρωση της κοινωνίας ή ακόμα των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τονίζουμε όλα αυτά, γιατί πιστεύουμε ότι οι δημοκρατικές συμμετοχικές διαδικασίες είναι μεν κουραστικές, αλλά είναι αυτές που μπορούν να διασφαλίσουν, σε ένα βαθμό, την ομαλή λειτουργία του Δήμου. Η συμμετοχή των δημοτών και η λειτουργία συμβουλευτικών και γνωμοδοτικών επιτροπών είναι μία σημαντική διαχρονική πρόκληση για τους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ένα στοιχείο που μπορεί να ενδυναμώσει σημαντικά τη διαφάνεια και τον έλεγχο στη διακυβέρνηση σε τοπικό επίπεδο.

Στο τέλος τέλος, οφείλει να αντιληφθεί η δημοτική αρχή ότι στη σημερινή συγκυρία της οικονομικής δυσπραγίας, το να αξιοποιεί τον δημότη είναι «πολύτιμο κεφάλαιο» και μοναδική ευκαιρία. Το αντίθετο, είναι συρρίκνωση των δυνατοτήτων και μη αξιοποίηση ανθρωπίνων πόρων. Ανθρώπων με ιδέες, με διάθεση για προσφορά και  αποτελέσματα σε όφελος των δημοτών και της πόλης.

Λαμία, 2/4/2015

 
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρότυπη Μονάδα Επεξεργασίας Υαλοπινάκων στην Αλίαρτο

Καλώς ήλθατε στον κόσμο του γυαλιού, που αναπτύσσεται και αλλάζει συνεχώς. Το γυαλί μπαίνει ολοένα και περισσότερο στη ζωή μας, προσδίδοντας διαφάνεια και κομψότητα, προστασία και μόνωση, αντοχή και αισθητική. 'Οποια κι αν είναι η ανάγκη ή η επιθυμία σας, δομική, αρχιτεκτονική ή διακοσμητική, σε μας θα βρείτε όλες τις λύσεις και ό,τι καινούριο υπάρχει στο χώρο των εφαρμογών, των εξαρτημάτων και των τεχνολογιών.
 Η εταιρεία μας παρέχει: Επεξεργασία Υαλοπινάκων - Κατασκευή και τοποθέτηση θερμομονωτικών υλικών - Βιτρίνες - Διπλά τζάμια - Καθρέπτες - Ντουζιέρες - Vitro - Ειδικές κατασκευές(στέγαστρα, φυσαρμόνικες, αυτόματες πόρτες) - Μεγάλη ποικιλία γυαλιών φθορίου(ντουλάπια κουζίνας) - Λακαριστά γυαλιά σε όλους τους χρωματισμούς(εσωτερικές πόρτες, κουζίνα)
Η εταιρεία Καρδαμπίκης βρίσκεται κοντά σας από το 1983 και σαν Καρδαμπίκης και Υιός από το 2000. Με την πολύχρονη πείρα της και το εξειδικευμένο προσωπικό της σας υπόσχεται ότι θα σας προσφέρει ποιότητα και ασφάλεια σε ότι ζητήσετε. Άλλωστε από τις αρχές του 2007 η εταιρεία μας λειτουργεί σύμφωνα με τους κανόνες που διατάζει η ευρωπαϊκή ένωση(Ε.Ε)και είναι εγγεγραμμένη στον σύλλογο Πειραιώς έτσι ώστε όλες οι υπηρεσίες που σας προσφέρονται να είναι πιστοποιημένες και πάνω απ όλα ασφαλείς για εσάς.

ΚΑΡΔΑΜΠΙΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.Β.Ε
Τηλ.22680-23131 fax22680-23850-κιν.6979552013-14. 
email ckarda@windowslive.com
ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΕΣ 10 ΧΙΛ ΦΥΣΑΡΜΟΝΙΚΑ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Eσωτερικά γυάλινα κάγκελα

ΠΛΑΤΗ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΑΠΟ ΓΥΑΛΙ ΣΕ ΧΡΩΜΜΑ RAL ( ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟ 150€ ΤΟ ΤΜ2 ΤΩΡΑ 130€)
ΓΥΑΛΙΝΑ ΚΑΓΚΕΛΛΑ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Αιτήσεις για την ένταξη στη νέα ρύθμιση οφειλών του ΟΓΑ

Από Πέμπτη 2 Απριλίου, θα υποβάλλονται οι αιτήσεις για ένταξη στη νέα ρύθμιση οφειλών  και οι οφειλέτες των ταμείων πλην ΙΚΑ ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΑΑΑ με χρέη κάτω των 5000 ευρώ τα οποία δεν έχουν μεταφερθεί στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).


Από τις 8 Απριλίου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις  και ηλεκτρονικά. Συγχρόνως ηλεκτρονικά θα μπορεί από τις 6 Απριλίου να αποστέλλει το ΙΚΑ και τα κατασχετήρια εις βάρος των οφειλετών που δε θα ενταχθούν στις ρυθμίσεις.

Στις διατάξεις της ρύθμισης εντάσσονται:

- Οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες την 02/03/2015, ήτοι οφειλές
περιόδων απασχόλησης έως 31/01/2015 συμπεριλαμβανομένου και του Δώρο Χριστουγέννων 2014 (στους φορείς που προβλέπεται).

- Για τον Ο.Α.Ε.Ε. οφειλές χρονικής περιόδου ως 31/12/2014 και για τον ΟΓΑ οφειλές περιόδους έως 30/06/2014.

- Ακόμη μπορεί να υπαχθεί στη ρύθμιση το σύνολο των οφειλών από ασφαλιστικές εισφορές προς το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες έως τις 2 Μαρτίου 2015 ,οφειλές δηλαδή μισθολογικών περιόδων έως 31.01.2015. Συνεπώς, οι υπηρεσίες του ΕΤΕΑ θα μπορούν να ρυθμίσουν ληξιπρόθεσμες οφειλές περιόδων μέχρι και 30.11.2013.

Η προθεσμία  υποβολής άπαξ σχετικού αιτήματος από τον οφειλέτη εκπνέει  στις 30.4.2015.

Τις οφειλές τους μπορούν να ρυθμίζουν από σήμερα ,σύμφωνα με ανακοίνωση του ΙΚΑ Νομικά  Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, ΟΤΑ Α' και Β' βαθμού και Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις.  Αναλυτικά , μπορεί να υπαχθεί :

Α.Το σύνολο των Ν.Π.Δ.Δ. και Α.Ε. μη εισηγμένων στο Χρηματιστήριο του Δημοσίου, τους Ο.Τ.Α. Α' και Β' βαθμού, καθώς και για τα Ν.Π.Ι.Δ. και τους Ο.Τ.Α. Α' και Β' βαθμού που επιδιώκουν κοινωφελείς και άλλους δημόσιους σκοπούς, περιλαμβάνονται στο Επικαιροποιημένο Μητρώο Υπηρεσιών και Φορέων της Ελληνικής Διοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και υπάγονται στις ειδικές διατάξεις του Ν.1892/90, όπως ισχύει.

Β. Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις (Α.Σ.Ο.) του Ν.4015/2011, όπως ισχύει, Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις (Α.Σ.Ο.) κάθε βαθμού και Σ.Ε. του Ν.2810/2000, όπως ίσχυσε πριν την τροποποίησή του, που βρίσκονται σε καθεστώς εκκαθάρισης, Συνεταιριστικές Εταιρείες του αρθ.32 του Ν.2810/2000 οι οποίες δεν έχουν μετατραπεί σε Αγροτικές Εταιρικές Συμπράξεις (Α.Ε.Σ.), καθώς και Κ.Ε.Σ.Ε., οι οποίες διατηρούνται με το άρθρο 50 του Ν.4315/2014.

Ειδικότερα, οι οφειλές των εν λόγω νομικών προσώπων που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες 2/3/2015 (αφορούν εισφορές περιόδου μέχρι και τον Ιανουάριο έτους 2015), κεφαλαιοποιούνται έως 31/12/2014 και ρυθμίζονται, κατόπιν αιτήσεως, έως 150 ισόποσες, μηνιαίες δόσεις με έκπτωση 50% επί των προσαυξήσεων και πρόσθετων τελών.

Επισημαίνεται με ιδιαίτερη έμφαση, προς το σύνολο των προαναφερόμενων νομικών προσώπων, ότι η ισχύουσα ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών αποτελεί τελευταία ευκαιρία για την οριστική διευθέτηση του προβλήματος που αντιμετωπίζουν.
 agrocapital.gr



Διαβάστε Περισσότερα »

Υποδοχή Ιερού Λειψάνου του Ευαγγελιστού Λουκά στον Ι.Ν Παναγίας Σκριπούς

 Την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 τελέστηκε ο Τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου (Παναγία Σκριπού) στον Ορχομενό, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ Γεωργίου.

Πριν από τον Εσπερινό αφίχθη για ευλογία και αγιασμό των πιστών τμήμα λειψάνου του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά, από τον ομώνυμο Προσκυνηματικό Ναό Θήβας. Στο τέλος της Ιεράς Ακολουθίας μίλησε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Βασιλάκος, Εφημέριος του Ιερού Προσκυνηματικό Ναού Ευαγγελιστού Λουκά Θηβών με θέμα αφορών στο βίο και το συγγραφικό έργο του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά.

Μετά το πέρας της ομιλίας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον πατέρα Σπυρίδωνα Βασιλάκο για την θαυμάσια ομιλία του και ευχήθηκε στους πιστούς να τους αξιώσει ο Θεός όχι μόνο να είναι συμμέτοχοι στα θαύματα του Κυρίου αλλά και στην μεγάλη χαρά της Αναστάσεως. 







Διαβάστε Περισσότερα »

Καταργήθηκε το εισιτήριο των 5 ευρώ από τα νοσοκομεία

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ και ισχύει από την Τετάρτη
Δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και ισχύει ήδη η κατάργηση του εισιτηρίου των πέντε ευρώ στα νοσοκομεία.

Η προαναγγελθείσα εξαγγελία της κυβέρνσηης υλοποιήθηκε και επισήμως, με την υπογραφή των αναπληρωτών υπουργών Οικονομικών κ. Δημήτρη Μάρδα, Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού και του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη.

Αναλυτικά η απόφαση, όπως δημοσιεύθηκε:

Όπως αναφέρεται, «καταργούμε την αριθμ. Υ3Α/ΓΠ/οικ. 7829/Φ.15/1991 (ΦΕΚ 514/Β΄) κοινή υπουργική απόφαση "Καθορισμός αμοιβής εξέταστρων εξωτερικών ιατρείων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων" στο σύνολό της, όπως ισχύει και την παράγραφο 1 της αριθμ. Υ3α/ΓΠ.οικ. 88618/11.09.2002 (ΦΕΚ 1223/Β΄) κοινής υπουργικής απόφασης "Καθορισμός αμοιβής στα Κέντρα Υγείας για τις παρεχόμενες από αυτά υπηρεσίες", όπως αυτή ισχύει. Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».

Η εξαγγελία είχε γίνει στη συνέντευξη που έδωσε στο «Βήμα της Κυριακής» (15.2.2015) ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής. Σε αυτή είχε δηλώσει ότι «το πεντάευρο είναι ώριμο να καταργηθεί», πλην όμως παραδεχόταν ότι η «τελευταία πράξη» θα παιχτεί στο υπουργείο Οικονομικών, η ηγεσία του οποίου έχει την ευθύνη του χειρισμού και της διαπραγμάτευσης με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Δύο ημέρες μετά, σε συνέντευξή του στον Βήμα FM ο υπουργός είχε ανακοινώσει: «Είναι έτοιμη η απόφαση». 
Ο κ. Κουρουμπλής είχε δηλώσει παράλληλα ότι θα προχωρήσει και στην κατάργηση του ενός ευρώ ανά συνταγή φαρμάκων σε όσους έχουν ΑΜΚΑ, ενώ είχε σημειώσει πως «σε ό,τι αφορά τους τουρίστες θα ισχύσει ό,τι και στις χώρες της Ευρωζώνης. Το εισιτήριο δεν θα είναι πέντε ευρώ. Θα είναι υψηλότερο».

Το τελευταίο διάστημα πάντως είχε ατονήσει το μέτρο των 5 ευρώ στα νοσοκομεία και το ΦΕΚ φαίνεται ότι απλώς επισημοποίησε την απόφαση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καλοκαιρίας συνέχεια -Λιακάδα και υψηλές θερμοκρασίες

Καλοκαίρια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τις πρωινές ώρες τοπικές βροχές στα βορειοανατολικά. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

Μακεδονία, Θράκη
καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 που από το μεσημέρι θα γίνουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

νησιά Ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια, πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά της ηπείρου.
άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στο Ιόνιο 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου, στην Ηπειρο κατά τόπους η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: πρόσκαιρες νεφώσεις και βαθμιαία γενικά αίθριος.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που από το απόγευμα θα εξασθενίσουν.
θερμοκρασία: από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: αραιές νεφώσεις.
άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που γρήγορα θα γίνουν βόρειοι με την ίδια ένταση.
θερμοκρασία: από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: τις πρωινές ώρες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια και βαθμιαία αίθριος.
άνεμοι: αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν βόρειοι με την ίδια ένταση.
θερμοκρασία: από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
καιρός: πρόσκαιρες νεφώσεις και βαθμιαία γενικά αίθριος.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που μετά το μεσημέρι θα εξασθενίσουν.
θερμοκρασία: από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
καιρός: λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.
άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 που από το μεσημέρι θα γίνουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Απέδρασε από το Δρομοκαΐτειο η Βίκυ Σταμάτη

Απέδρασε τα ξημερώματα από το Δρομοκαίτειο η Βίκυ Σταμάτη.

Η σύζυγος του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες απέδρασε τη νύχτα.

Η Βίκυ Σταμάτη νοσηλευόταν στο νοσοκομείο φρουρούμενη από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι αντιλήφθηκαν ότι ο θάλαμος ήταν άδειος, στις 5.45 το πρωί, οπότε ενημερώθηκε και η αστυνομία η οποία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό της. Η πρώτη εκτίμηση είναι πως απέδρασε κάποια στιγμή μετά τη 01:30 όταν έγινε ο τελευταίος έλεγχος και στις 05:00, μια ώρα πριν τον πρώτο έλεγχο της ημέρας.
Για την υπόθεση γίνεται έρευνα από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο συνήγορός της Φραγκίσκος Ραγκίσκος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1. Οπως είπε η τελευταία φορά που μίλησε μαζί της ήταν χθες το  βράδυ, γύρω στις 9. Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας  τον ευχαρίστησε για τα όσα έχει κάνει για εκείνη και του είπε ότι τίποτα δεν θα την εμποδίσει από το να είναι μαζί με το παιδί της και ότι το προτιμά από το να πεθάνει στο Δρομοκαίτειο. «Ηταν απογοητευμένη και έκλαιγε», πρόσθεσε, ενώ κλείνοντας της έκανε έκκληση να γυρίσει γιατί όπως είπε μόνο έτσι θα μπορεί να είναι πραγματικά δίπλα στο παιδί της.

Το νέο «όχι» στο αίτημα αποφυλάκισης

Σημειώνεται ότι χθες απορρίφθηκε για μια ακόμη φορά το αίτημα που είχε υποβάλλει για την αποφυλάκισή της. Η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου είχε επικαλεστεί τα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει και για τα οποία νοσηλευόταν στο Δρομοκαϊτειο. Όπως υποστήριξε, πάσχει από μείζονα καταθλιπτική διαταραχή, ενώ δεν κοιμάται πάνω από δυο ώρες την ημέρα. Επικαλέστηκε βέβαια και το γεγονός ότι το 8χρονο παιδί της μεγαλώνει χωρίς κανέναν από τους δύο γονείς του. «Δεν αποδεικνύεται ότι θα τελέσω νέες αξιόποινες πράξεις, αφού και για αυτές για τις οποίες κατηγορούμαι δεν τις έχω τελέσει, αλλά τουναντίον θα αγωνιστώ σκληρά για να ξεπεράσει ο γιος μου τα προβλήματα, αλλά και για την αποκατάσταση της υγείας μου», τόνιζε.

Μάλιστα, έντονη ήταν η αντίδραση του Ακη Τσοχατζόπουλου, στον οποίο το δικαστήριο δεν έδωσε το λόγο προκειμένου να υπερασπιστεί τη σύζυγό του: «Είναι επί ξύλου κρεμάμενη και δεν μου δίνεται τον λόγο να πω πέντε πράγματα. Δουλεύετε με τα πρακτικά της προηγούμενης δίκης. Αυτό δεν γίνεται».







Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ