Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

ΜΙΤ: Έλληνες οι 6 στους 10 διασημότερους ανθρώπους όλων των εποχών



Ποιές είναι οι πιο διάσημες προσωπικότητες στην ιστορία του κόσμου; Δείτε τα αποτελέσματα έρευνας του γνωστού αμερικανικού πανεπιστημίου MIT.Ποιοι είναι οι πιο διάσημοι άνθρωποι στην ιστορία της ανθρωπότητας;

Αυτό είναι το ερώτημα ενός νέου πρότζεκτ ονόματι Pantheon της ομάδας Macro Connections από το Media Lab του περίφημου πανεπιστημίου MIT.

Μέσα από την ανάλυση δεδομένων που αφορούν την πολιτισμική παραγωγή χωρών του κόσμου από το 4.000 π. Χ. Έως και το 2010, το πρότζεκτ Pantheon καταγράφει την αναγνωρισιμότητα των ιστορικών προσωπικοτήτων λαμβάνοντας υπόψη δύο στοιχεία: πρώτον, τον αριθμό των εκδόσεων της Wikipedia που έχουν γράψει ένα άρθρο για το κάθε άτομο και δεύτερον, τον ιστορικό δείκτη δημοτικότητας.

Η πρώτη δεκάδα έχει πάντως άρωμα ελληνικό:



1. Αριστοτέλης

2. Πλάτωνας

3. Ιησούς Χριστός

4. Σωκράτης

5. Μέγας Αλέξανδρος

6. Λεονάρντο Ντα Βίντσι

7. Κομφούκιος

8. Ιούλιος Καίσαρας

9. Όμηρος

10. Πυθαγόρας


Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΛΤΑ – ΒΟΙΩΤΙΑ ΣΟΧ 28/2015


Τα ΕΛΤΑ ανακοινώνουν τα αποτελέσματα για την πρόσληψη προσωπικού, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικού αριθμού τριών (3) ατόμων (2 ατόμων ειδικότητας ΔΕ Εσωτερικής Εκμετάλλευσης (μερικής απασχόλησης), καθώς και 1 άτομο ειδικότητας ΔΕ Διανομέων ( μερικής απασχόλησης) χρονικής διάρκειας οκτώ (8) μηνών για την καλυψη εποχικών η παροδικών αναγκών των Μονάδων Ταχ. Έργου των Ελληνικών Ταχυδρομείων ΑΕ, που εδρεύουν στο Νομό Βοιωτίας

Δείτε τα αποτελέσματα για την προκήρυξη ΣΟΧ 28/2015 των ΕΛΤΑ:
141 Κ.ΑΡΑΧΩΒΑΣ
241 Κ.Κ.ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
242 Κ.Κ.ΘΗΒΑΣ
ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΩΝ ΣΟΧ 28-2015

Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές απο την Πυροσβεστική Θηβών


Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτό είναι το νέο σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια για το 2015 - 2016


Τρεις ομάδες προσανατολισμού και ένα μάθημα-μπαλαντέρ περιλαμβάνει το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Το νέο σύστημα για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας διαμορφώνονται τρεις ομάδες προσανατολισμού: Ανθρωπιστικών Σπουδών, Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής με ένα μάθημα-μπαλαντέρ.

Το σύστημα εξετάσεων εισαγωγής που παρουσιάστηκε, σχεδιάστηκε ως μεταβατικό σύστημα για να αντιμετωπίσει, όπως λέει το υπουργείο,ελλείψεις, κενά και στρεβλώσεις τόσο του συστήματος του Νέου Λυκείου όσο και του ισχύοντος σήμερα εξεταστικού συστήματος εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

«Υπήρχαν πάρα πολλοί αντικειμενικοί περιορισμοί που δεν επέτρεπαν την επιδίωξη ενός σχεδιασμού εκ του μηδενός. Όμως δίνει σαφώς περισσότερες ευκαιρίες στους υποψήφιους της επόμενης σχολικής χρονιάς από εκείνες που έδινε το σύστημα του Νέου Λυκείου, χωρίς να αιφνιδιάζει τους μαθητές και τις μαθήτριες και να ανατρέπει τον προγραμματισμό τους» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Όπως ανακοινώθηκε οι νέες νομοθετικές ρυθμίσεις στις οποίες θα προβεί όσον αφορά το εξεταστικό σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ το σχολικό έτος 2015-16 θα γίνουν για τους παρακάτω λόγους:

1. Με το σύστημα του Νέου Λυκείου, οι μαθητές της Γ΄ Τάξης είχαν δυνατότητα πρόσβασης σε πολύ περιορισμένο αριθμό τμημάτων, αφού οι επιλογές τους περιορίζονταν μόνο σε ένα επιστημονικό πεδίο. Εξαιτίας αυτού του εγκλωβισμού των υποψηφίων σε πολύ μικρό αριθμό τμημάτων, θα αποκλείονταν χιλιάδες νέοι και νέες από την Τριτοβάθμια εκπαίδευση, παρότι μπορεί να είχαν επιτύχει υψηλή βαθμολογία στις εξετάσεις. Παράλληλα, αυτή η ρύθμιση θα έπληττε εκτός από τους μαθητές/τριες και τα ίδια τα Πανεπιστήμια, καθώς ήταν εξαιρετικά πιθανό να στερούνταν φοιτητές/τριες με πολύ υψηλές επιδόσεις, οι οποίοι δεν θα κατάφερναν να εισαχθούν στο ένα και μοναδικό επιστημονικό πεδίο στο οποίο μπορούσαν να είναι υποψήφιοι.

2. Υπήρχαν όμως και σοβαροί τεχνικοί λόγοι που επέβαλαν τις νέες ρυθμίσεις. Λόγω καθυστέρησης του έργου των επιστημονικών επιτροπών του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής που είχε σημειωθεί ήδη πριν από την αλλαγή της ηγεσίας του ΥΠΟΠΑΙΘ, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η σύνταξη των  προγραμμάτων σπουδών όλων των μαθημάτων της Γ΄ τάξης του Νέου Λυκείου και δεν έχουν καν ξεκινήσει οι διαδικασίες συγγραφής και κρίσης των αντίστοιχων σχολικών εγχειριδίων. Συνεπώς, δεν είναι εφικτή η εφαρμογή της νομοθεσίας του Νέου Λυκείου για τη Γ΄ Λυκείου. Να σημειωθεί ότι σε όλη την εκπαιδευτική διαδικασία και ακόμα περισσότερο σε αυτήν την τάξη απαιτείται έγκαιρη ενημέρωση και προετοιμασία των μαθητών/τριών καθώς και  έγκαιρη και επαρκής ενημέρωση και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών που αναλαμβάνουν τη διδασκαλία νέων προγραμμάτων σπουδών και σχολικών εγχειριδίων.
3. Επίσης δεν ήταν δυνατόν να διατηρηθεί ανέπαφο το σύστημα εισαγωγής της φετινής Γ΄ Ημερήσιου ΓΕΛ και Δ΄ Εσπερινού ΓΕΛ -για τις οποίες υπάρχουν βέβαια εγκεκριμένα προγράμματα σπουδών και σχολικά εγχειρίδια- επειδή θα αιφνιδιάζονταν οι υποψήφιοι του σχ. έτους 2015-16 για τους εξής λόγους:  ενώ γνώριζαν ότι θα έδιναν Πανελλαδικές εξετάσεις σε τέσσερα (4) μαθήματα, θα έπρεπε να προετοιμαστούν για έξι ή επτά και βέβαια οι υπάρχουσες κατευθύνσεις (Θεωρητική, Θετική και Τεχνολογική) απαιτούσαν διαφορετικό συνδυασμό πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων για τα επιστημονικά πεδία από εκείνον που τους είχε ήδη ανακοινωθεί. Για παράδειγμα, οι υποψήφιοι των Ιατρικών σχολών σύμφωνα με το σημερινό σύστημα θα έπρεπε να εξετασθούν υποχρεωτικά και στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης, ενώ αυτό το μάθημα δεν περιλαμβανόταν στα τέσσερα μαθήματα που τους είχαν γίνει ήδη γνωστά ως πανελλαδικώς εξεταζόμενα για αυτές τις σχολές. Με τις νέες ρυθμίσεις είναι στη δική τους επιλογή αν θα εξετασθούν και στα Μαθηματικά, για να αυξήσουν τα επιστημονικά πεδία πρόσβασης.
4. Επιπλέον, στο ισχύον μέχρι φέτος σύστημα εισαγωγής έχουν παρατηρηθεί στρεβλώσεις που θεωρήθηκε αναγκαίο να αντιμετωπισθούν, όπως για παράδειγμα, η δυνατότητα να εισαχθεί κάποιος σε Χημικό τμήμα, χωρίς να έχει διδαχθεί και εξετασθεί στο μάθημα της Χημείας Κατεύθυνσης. 
Ο στόχος της νέας νομοθετικής ρύθμισης είναι να θεραπευτούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα κενά και οι δυσλειτουργίες του πρόσφατα νομοθετημένου συστήματος εισαγωγής, καθώς και του ισχύοντος μέχρι σήμερα. Διευκρινίζεται ότι οι ρυθμίσεις για τα ΕΠΑΛ δεν έχουν ακόμα οριστικοποιηθεί, επειδή αναμένεται η σχετική πρόταση του ΙΕΠ, όπως προβλέπει ο νόμος.  
Πιο συγκεκριμένα:
1. Όσον αφορά στη δομή του ωρολογίου προγράμματος διαμορφώνονται τρεις ομάδες προσανατολισμού: Ανθρωπιστικών Σπουδών, Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής. Συνολικά οι μαθητές/τριες θα παρακολουθούν 32 διδακτικές ώρες την εβδομάδα στη Γ τάξη του Ημερήσιου ΓΕΛ και 25 ώρες στη Δ΄ τάξη του Εσπερινού ΓΕΛ.
2. Για όλα τα γνωστικά αντικείμενα (Μαθήματα Γενικής Παιδείας, Μαθήματα Προσανατολισμού και Μαθήματα Επιλογής) θα ακολουθηθούν προγράμματα σπουδών ήδη εγκεκριμένα από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ή το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, που αντιστοιχούν σε επίσης ήδη εγκεκριμένα σχολικά εγχειρίδια. Ειδικά για τα Λατινικά Θεωρητικού προσανατολισμού και τη Χημεία Θετικού προσανατολισμού επιστημονικές ομάδες που έχουν συγκροτηθεί εργάζονται για την προσαρμογή της διδακτέας ύλης, καθώς η διδασκαλία τους δεν προβλεπόταν στο πρόγραμμα του Νέου Λυκείου για τη φετινή Β΄ Τάξη.
3. Το ωρολόγιο πρόγραμμα των Μαθημάτων Προσανατολισμού της Γ΄ τάξης Ημερήσιου Γενικού Λυκείου συνολικά περιλαμβάνει 15 ώρες. Τα διδασκόμενα μαθήματα είναι πέντε (5) αλλά δεν είναι και τα πέντε πανελλαδικώς εξεταζόμενα. Ανά ομάδα προσανατολισμού το πρόγραμμα είναι το εξής:
Διδασκόμενα Μαθήματα Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών: Αρχαία Ελληνικά, Ιστορία Κατεύθυνσης, Λατινικά, Λογοτεχνία Κατεύθυνσης, Κοινωνιολογία
Διδασκόμενα Μαθήματα Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών: Μαθηματικά Κατεύθυνσης, Φυσική Κατεύθυνσης, Χημεία Κατεύθυνσης, Βιολογία Κατεύθυνσης, ΑΕΠΠ (Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον)
Διδασκόμενα Μαθήματα Ομάδας Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής: Μαθηματικά Κατεύθυνσης, ΑΟΘ (Αρχές Οικονομικής Θεωρίας), Ιστορία Κατεύθυνσης, ΑΕΠΠ (Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον). Κοινωνιολογία
4. Τα Επιστημονικά πεδία ορίζονται ως εξής:
1ο Επιστημονικό πεδίο (Ανθρωπιστικές, Νομικές και Κοινωνικές  Σπουδές)
2ο  Επιστημονικό πεδίο (Τεχνολογικές και Θετικές Σπουδές)
3ο  Επιστημονικό πεδίο (Σπουδές Υγείας και Ζωής)
4ο  Επιστημονικό πεδίο (Παιδαγωγικές Σπουδές)
5ο  Επιστημονικό πεδίο (Σπουδές Οικονομίας και Πληροφορικής)
Με υπουργική απόφαση θα καταταχθούν τα Τμήματα  ΑΕΙ και ΑΤΕΙ στα παραπάνω Επιστημονικά Πεδία. 
5. Στις Εξετάσεις Εισαγωγής του σχολικού έτους 2015-16  δίνονται στους μαθητές και στις μαθήτριες οι εξής δυνατότητες:
α. Να δώσουν εξετάσεις σε τέσσερα μαθήματα και να είναι υποψήφιοι/ες σε ένα μόνο Επιστημονικό Πεδίο, όπως προβλεπόταν από το πρόσφατα νομοθετημένο σύστημα εισαγωγής (Ν.4186/2013).
β. Αν οι υποψήφιοι/ες επιθυμούν να έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε ένα δεύτερο Επιστημονικό Πεδίο, θα πρέπει να επιλέξουν και ένα 5ο μάθημα (Γενικής Παιδείας ή Ομάδας Προσανατολισμού), όπως αυτά περιγράφονται στους πίνακες που ακολουθούν.
6. Όλοι οι υποψήφιοι, ανεξάρτητα από την ομάδα προσανατολισμού, έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν από τρία επιστημονικά πεδία το ένα ή τα δύο επιστημονικά πεδία στα οποία θα έχουν πρόσβαση.
7. Στον υπολογισμό των μορίων, δύο από τα τέσσερα μαθήματα που θα αντιστοιχούν σε ένα Επιστημονικό Πεδίο θα έχουν αυξημένο συντελεστή βαρύτητας, που θα ορισθεί με υπουργική απόφαση.
8. Στο 4ο επιστημονικό πεδίο η πρόσβαση είναι εφικτή από όλες τις ομάδες προσανατολισμού.
Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα
Κάθε ομάδα Προσανατολισμού έχει τρία κοινά μαθήματα που απαιτούνται σε όλα τα επιστημονικά πεδία όπου έχει πρόσβαση η Ομάδα Προσανατολισμού. Το τέταρτο μάθημα αντιστοιχεί σε συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο. Με ένα διαφορετικό τέταρτο μάθημα ανοίγεται η δυνατότητα πρόσβασης σε δεύτερο επιστημονικό πεδίο. Κάθε Ομάδα Προσανατολισμού παρέχει τρεις επιλογές από τις οποίες κάθε υποψήφιος μπορεί να επιλέξει μία ή δύο.
Τα Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα ανά ομάδα προσανατολισμού και ανά επιστημονικό πεδίο περιγράφονται αναλυτικά:
Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών
Ν. Γλώσσα, Αρχαία, Ιστορία
Λατινικά > Ανθρωπιστικές Επιστήμες
Βιολογία Γενικής Παιδείας > Επιστήμες Υγείας
Μαθηματικά Γενικής Παιδείας > Επιστήμες Εκπαίδευσης
Σύμφωνα με το παραπάνω:
α. Αν οι υποψήφιοι εκτός από τα τρία κοινά μαθήματα επιλέξουν να εξετασθούν και στα Λατινικά της Ομάδας Προσανατολισμού, τότε έχουν πρόσβαση στο 1ο Επιστημονικό  Πεδίο.
β. Αν οι υποψήφιοι εκτός από τα τρία κοινά μαθήματα επιλέξουν να εξετασθούν και στη Βιολογία Γενικής Παιδείας, τότε έχουν πρόσβαση με μειωμένα μόρια στο 3ο Επιστημονικό  Πεδίο.
γ. Αν οι υποψήφιοι εκτός από τα τρία κοινά μαθήματα επιλέξουν να εξετασθούν και στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας, τότε έχουν πρόσβαση στο  4ο Επιστημονικό Πεδίο.
Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών
Ν. Γλώσσα, Φυσική, Χημεία
Μαθηματικά > Θετικές Επιστήμες
Βιολογία > Επιστήμες Υγείας
Ιστορία Γενικής Παιδείας > Επιστήμες Εκπαίδευσης
Σύμφωνα με το παραπάνω:
α. Αν οι υποψήφιοι, εκτός από τα τρία κοινά μαθήματα, επιλέξουν να εξετασθούν στα Μαθηματικά Ομάδας Προσανατολισμού, τότε έχουν πρόσβαση στα Τμήματα του 2ου Επιστημονικού Πεδίου.
β. Αν οι υποψήφιοι εκτός από  τα τρία κοινά μαθήματα, επιλέξουν να εξετασθούν στη Βιολογία Ομάδας Προσανατολισμού, τότε έχουν πρόσβαση στο  3ο Επιστημονικό Πεδίο. 
γ. Αν οι υποψήφιοι, εκτός από τα τρία κοινά μαθήματα, επιλέξουν να εξετασθούν και στην Ιστορία Γενικής Παιδείας, τότε έχουν πρόσβαση στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο.
Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής
Έκθεση, Μαθηματικά, ΑΕΠΠ (Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον)
ΑΟΘ (Αρχές Οικονομικής Θεωρίας) > Οικονομικές - Πληροφορικής
Βιολογία Γενικής Παιδείας > Επιστήμες Υγείας
Ιστορία Γενικής Παιδείας > Επιστήμες Εκπαίδευσης
Σύμφωνα με το παραπάνω:
α. Αν οι υποψήφιοι, εκτός από τα ανωτέρω τρία κοινά μαθήματα επιλέξουν να εξετασθούν και στη Βιολογία Γενικής Παιδείας, τότε έχουν πρόσβαση με μειωμένα μόρια στο 3ο Επιστημονικό  Πεδίο.
β. Αν οι υποψήφιοι, εκτός από τα ανωτέρω τρία κοινά μαθήματα επιλέξουν να εξετασθούν και στην Ιστορία Κατεύθυνσης, τότε έχουν πρόσβαση στο 4ο Επιστημονικό  Πεδίο.
γ. Αν οι υποψήφιοι εκτός από τα ανωτέρω τρία κοινά μαθήματα επιλέξουν να εξετασθούν και στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ), τότε έχουν πρόσβαση στο 5ο Επιστημονικό Πεδίο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ερώτηση Σταθά για το θανατηφόρο ατύχημα στη ΛΑΡΚΟ

Ερώτηση
Προς τους Υπουργούς
-Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
-Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Θέμα: Θανατηφόρο ατύχημα στη ΛΑΡΚΟ (Μεταλλείο Τσούκα).
Την Τετάρτη 1.4.2015 ένας ακόμα εργάτης προστέθηκε στο βαρύ  κατάλογο των θυμάτων  της ΛΑΡΚΟ που στο σύνολό τους ο αριθμός ξεπερνά τους 70 νεκρούς.
Ο εργαζόμενος δούλευε σε εργολαβία εξόρυξης  στο μεταλλείο της ΛΑΡΚΟ στη θέση Τσούκα.  Κατά την διαδικασία ελέγχου που πάγια ακολουθείται στις ελεγχόμενες εκρήξεις που αποτελούν μέρος της παραγωγικής διαδικασίας και κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι τώρα συνθήκες,  το έδαφος υποχώρησε κάτω από τα πόδια του άτυχου εργάτη, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο καταπλακωμένος από μεγάλη ποσότητα μπαζών.
Επειδή τα συμβάντα δεν οφείλονται μόνο στη άτυχη στιγμή,  αλλά  πάντα υπάρχουν αιτίες που καθορίζονται από τον ανθρώπινο παράγοντα, στην εταιρία επικρατούν οι παρακάτω συνθήκες:
Εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα έχει καταγγελθεί επανειλημμένα η σημερινή Διοίκηση της εταιρίας για τον καταστροφικό σχεδιασμό στην εξόρυξη των μεταλλευμάτων, ιδιαίτερα στο μεγαλύτερο μεταλλείο της εταιρίας που βρίσκεται στην Εύβοια και πάγια κάλυπτε το 55% της τροφοδοσίας του εργοστάσιου, με συνέπεια το τελευταίο διάστημα να υπάρχει σοβαρή και ανησυχητική έλλειψη μεταλλευμάτων  γεγονός που έχει δημιουργήσει ασφυκτική πίεση για αυξημένη παραγωγή στα υπόλοιπα μεταλλεία της ΛΑΡΚΟ  προκειμένου να διασφαλιστεί η στοιχειώδης τροφοδοσία του εργοστασίου σε μετάλλευμα. Έτσι, τους τελευταίους μήνες στα μεταλλεία του Αγίου Ιωάννη (που υπάγεται και το Μεταλλείο της Τσούκας) έχει αυξηθεί η παραγωγή μεταλλεύματος κατά 50%, γεγονός που έχει οδηγήσει εργαζόμενους και εγκαταστάσεις να εργάζονται σε οριακές καταστάσεις με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων.
Είναι αξιοσημείωτο ότι η κακοδιαχείριση των μεταλλευμάτων που έχει μειώσει σημαντικά την τροφοδοσία του εργοστασίου σε μετάλλευμα  όχι τόσο σε ποσότητα αλλά και σε ποιότητα, είχε σαν αποτέλεσμα μόνο το  τελευταίο τρίμηνο να μειωθεί η παραγωγή του τελικού προϊόντος (Σιδηρονικέλιο) πάνω από  1.000 τόνους γεγονός που σημαίνει απώλεια εσόδων της τάξεως των 15 εκατ. €, ποσό ιδιαίτερα κρίσιμο για την βιωσιμότητα της εταιρίας λόγω της υπερδιόγκωσης του ήδη υπάρχοντος σοβαρού προβλήματος της ταμειακής ρευστότητας.
Όλα τα παραπάνω δεν έχουν γίνει τυχαία και την ευθύνη φέρει η σημερινή Διοίκηση, η οποία τον τελευταίο ενάμισι χρόνο έχει καταγγελθεί για τη στρατηγική απαξίωσης που έχει εφαρμόσει για την εταιρεία.
Με βάση τα ανωτέρω,
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβούν οι υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας (Επιθεώρηση Μεταλλείων, ΣΕΠΕ) και οι Εισαγγελικές Αρχές ώστε να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του θανατηφόρου ατυχήματος και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι;
Ο ερωτών βουλευτής
Γιάννης Σταθάς

Διαβάστε Περισσότερα »

Οι κρατούμενοι Βίκυ Σταμάτη και Ακης Τσοχατζόπουλος έκαναν βόλτες χεράκι-χεράκι στην εξοχή

Ακόμη και βόλτες στο βουνό παρέα με τον σύζυγό της Ακη Τσοχατζόπουλο απολάμβανε η κρατούμενη Βίκυ Σταμάτη, όπως προκύπτει σήμερα, σε συνέχεια των αποκαλύψεων για τα προνόμια που απολάμβανε κατά τη νοσηλεία της στο Δρομοκαΐτειο.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψαν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Ιδρυμα, η Βίκυ Σταμάτη έκανε ακόμη και βόλτες στο βουνό που βρίσκεται κοντά στο Δρομοκαΐτειο. Μάλιστα, πολλές φορές πήγαινε εκεί μαζί με τον επίσης κρατούμενο σύζυγό της Άκη Τσοχατζόπουλο, όταν εκείνος έπαιρνε άδειες από τον Κορυδαλλό για να την επισκεφθεί. Στις βόλτες στην εξοχή, όπως αποκάλυψαν οι εργαζόμενοι, τους συνόδευαν εξωτερικοί φρουροί.

Τις καταγγελίες έκαναν ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του Δρομοκαϊτειου, που βρίσκονται σε ευθεία αντιπαράθεση με τους εξωτερικούς φρουρούς του ιδρύματος, μετά την απόδραση της Βίκυς Σταμάτη τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Μάλιστα, ο πρόεδρος κ. Μιχάλης Γιαννακός απευθύνει με νόημα το ερώτημα στους συναδέλφους του εξωτερικούς φρουρούς εάν εντάσσεται στα καθήκοντά τους και αν επιτρέπεται από τον κανονισμό λειτουργίας να πηγαίνουν την κα Σταμάτη βόλτες στο βουνό και μάλιστα κατ' επανάληψη!

Ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων Ιωσήφ Σίσκας αναφέρει από την πλευρά του ότι δεν επιτρέπεται από τον νόμο να έχει ειδικούς θαλάμους κράτησης για κρατούμενους και το ίδρυμα μπορεί να παρέχει απλή θεραπεία και φιλοξενία και σε καμία περίπτωση φύλαξη.

Στο μεταξύ, μετά την απόδραση της Βίκυς Σταμάτη που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, οι αρχές του Δρομοκαϊτειου παίρνουν ειδικά μέτρα, φυσικά εκ των υστέρων...

Όπως έγινε γνωστό, πλέον η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου παίρνει άδεια ακόμη και για να κάνει μπάνιο στο δωμάτιό της! Και όταν αυτό συμβαίνει, μαζί της είναι και μία νοσηλεύτρια.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές απο τον Αγροτικό Συνεταιρισμό "ΑΙΧΜΕΑΣ"


Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ





Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή, 15 Μαρτίου 2015 οι Αρχαιρεσίες της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Όμορων Νομών & Νήσων Αιγαίου, για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, Ελεγκτικής Επιτροπής και Αντιπροσώπων στην Τριτοβάθμια Οργάνωση Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας.
Από τον Εμπορικό Σύλλογο Λιβαδειάς ως Αντιπρόσωποι στην Τριτοβάθμια Οργάνωση, εξελέγησαν ο Πρόεδρος κ. Αθανάσιος Καλογρηάς, ο Γ. Γραμματέας κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, ο Ταμίας κ. Θεόδωρος Ζησιμόπουλος, τα μέλη κκ. Δημήτριος Γέρος και Βαρβαράκης Γεώργιος και ο κ. Καλλιώρης Γεώργιος. Επίσης για το  Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Όμορων Νομών και Νήσων Αιγαίου εξελέγησαν οι κκ. Θεόδωρος Ζησιμόπουλος και Δημήτριος Γέρος. Κατά την συγκρότηση σε σώμα του νέου Διοικητικού  Συμβουλίου ο κ. Ζησιμόπουλος κατέλαβε την θέση του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς με την σωστή και τεκμηριωμένη συνεργασία που ανέπτυξε και με άλλους Εμπορικούς Συλλόγους, κατάφερε να βρίσκεται μέσα στο επίκεντρο των αποφάσεων , να παρακολουθεί τις εξελίξεις, να καταθέτει τις προτάσεις του και να προασπίζει τα συμφέροντα της Βοιωτικής επιχειρηματικότητας. Πάντα θα λειτούργει ως ισότιμος εταίρος ,γεγονός που διασφαλίζει μέσα από την δυναμική που φανερώνει η Εμπορική δραστηριότητα των μελών μας. Ευχόμεθα σε όλους συμμετέχοντες και μη στην εκλογική διαδικασία αυτή καλή δύναμη και θεωρούμε δεδομένη την άξια εκπροσώπηση σε δευτεροβάθμια  και τριτοβάθμια όργανα.




Το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς
Διαβάστε Περισσότερα »

Αξίζουν το χειροκρότημα τα παιδιά του Θεσπιακού ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ 2014-15-Φωτο,βίντεο



Άξιoς Πρωταθλητής στη Β' κατηγορία  Βοιωτίας  για την περίοδο  2014-2015 αναδείχθηκε ο Θεσπιακός.
Ένα σημαντικό επίτευγμα για την ομάδα των Θεσπιών,  που δίνει συνέχεια στην παρουσία της ,στην Α' κατηγορία Βοιωτίας.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Α.Ο.ΘΕΣΠΙΑΚΟΥ
Η Διοίκηση του Α.Ο Θεσπιακός συγχαίρει και ευχαριστεί  τους παίχτες τις ομάδας, τον προπονητή και ολους οσους βοήθησαν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος απο την ομάδα μας. Ευχόμαστε ολοι μαζί  να υλοποιήσουμε τους στόχους για την προσεχή  χρονιά στην Α κατηγορία. Μετα τιμής το Δ.Σ Ευάγγελος Λάντζας
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυλώνας: Επιχείρησαν να αφαιρέσουν το χρηματοκιβώτιο των ΕΛΤΑ με ιμάντες



Απόπειρα ληστείας έγινε κατά τη διάρκεια της νύχτας σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στον Αυλώνα.

Ειδικότερα, λίγο πριν από τις 04.00 τα ξημερώματα, άγνωστοι απενεργοποίησαν το σύστημα συναγερμού του υποκαταστήματος, έσπασαν τη γυάλινη πόρτα της εισόδου και εισήλθαν με σκοπό να αφαιρέσουν με τη χρήση ιμάντων, τους οποίους είχαν δέσει σε φορτηγάκι, το χρηματοκιβώτιο.

Ωστόσο, για άγνωστο λόγο εγκατέλειψαν την προσπάθειά τους και διέφυγαν με άγνωστο μέσο.

Σε μικρή απόσταση από το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ βρέθηκε εγκαταλελειμμένο το όχημα το οποίο φέρει ίχνη παραβίασης.

Παράλληλα, μέσα στο υποκατάστημα βρέθηκε τμήμα του ιμάντα με τον οποίο έγινε η απόπειρα αφαίρεσης του χρηματοκιβωτίου.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργείται από το Α.Τ. Αυλώνα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές απο τον Εμπορικό Σύλλογο Λιβαδειάς


Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγάλη Δευτέρα: Ξεκινά η εβδομάδα των Παθών του Ιησού Χριστού


Από τη σημερινή μέρα ξεκινούν τα Άγια Πάθη του Κυρίου Ιησού Χριστού.

Οι ημέρες μέχρι και την Μεγάλη Τετάρτη μας προετοιμάζουν πνευματικά για το θείο δράμα και οι Ακολουθίες ονομάζονται «Ακολουθίες του Νυμφίου».

Η Μεγάλη Δευτέρα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Ιωσήφ, του επονομαζόμενου «Παγκάλου» του γιου του Ιακώβ, που αναφέρεται στη Παλαιά Διαθήκη και στην άκαρπη συκιά, που την καταράστηκε ο  Χριστός και ξεράθηκε μ' ένα του λόγο.

Ο Ιωσήφ ήταν ο μικρότερος υιός του Ιακώβ, ο οποίος όμως φθονήθηκε από τα αδέλφια του λόγω της ενάρετης ζωής του και αρχικά τον έριξαν σ' ένα λάκκο και προσπάθησαν να εξαπατήσουν το πατέρα τους χρησιμοποιώντας ένα ματωμένο ρούχο ότι δήθεν τον κατασπάραξε κάποιο θηρίο.

Αφού δεν μπόρεσαν να εξαπατήσουν τον πατέρα τους, τον πούλησαν σε εμπόρους, οι οποίοι με την σειρά τους τον πούλησαν στον αρχιμάγειρα του βασιλιά της Αιγύπτου, τον Φαραώ Πετεφρή.

Εκεί ο Ιωσήφ αφού δεν ενέδωσε στις ερωτικές επιθυμίες της συζύγου του Πετεφρή, συκοφαντήθηκε από την ίδια και ο Φαραώ τον φυλάκισε. Κάποτε όμως ο Φαραώ είδε ένα παράξενο όνειρο και ζήτησε έναν ερμηνευτή.

Ο Ιωσήφ ερμήνευσε ότι θα έλθουν στη χώρα επτά χρόνια ευφορίας και επτά ακαρπίας και λιμού. Ο Φαραώ ευχαριστημένος και ενθουσιασμένος από τη σοφία του, έδωσε στον Ιωσήφ αξιώματα.

Ο Ιωσήφ διαχειρίσθηκε άριστα την εξουσία και φρόντισε στα δύσκολα χρόνια του λιμού τον λαό. Στα πρόθυρα του λιμού τα αδέρφια του που τον είχαν φθονήσει φανερώθηκαν μπροστά του ζητώντας βοήθεια. Εκείνος όχι μόνο δεν τους κρατούσε κακία, αλλά αντιθέτως τα συγχώρεσε και τα προσκάλεσε μόνιμα στην Αίγυπτο μαζί με τους γονείς του.

Σε όλη την χώρα επικρατεί κατάνυξη, ενώ ξεκινούν οι ετοιμασίες για τον εορτασμό του Πάσχα.
Στα χωριά, ασπρίζονται με ασβέστη οι αυλές, βάφονται οι γλάστρες κόκκινες και φυτεύονται διάφορα λουλούδια.

Η νηστεία εξακολουθεί και, μάλιστα, σε κάποιες περιοχές οι πιστοί τρέφονται μόνο με ψωμί και νερό έως τη Μεγάλη Πέμπτη το πρωί, οπότε και μεταλαμβάνουν την Θεία Κοινωνία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μετρητά τέλος -Μόνο με κάρτα οι πληρωμές και οι αγορές από 300 ευρώ και πάνω

Την πρόθεση να αλλάξουν όλα στις πληρωμές και τις αγορές εξετάζει το οικονομικό επιτελείο με σκοπό να γίνει υποχρεωτική η χρήση της κάρτας για ποσά από 300 ευρώ και πάνω.

Ετσι ακόμη και σχετικά μικρές συναλλαγές αναμένεται να γίνονται υποχρεωτικά μόνο με κάρτες (πιστωτικές ή χρεωστικές) ή τραπεζική συναλλαγή, δηλαδή αποκλειστικά και μόνο μέσω τράπεζας.

Υπενθυμίζεται πως αυτό θα γίνει με τη μείωση του ποσού που είναι σήμερα στα 1.500 ευρώ είτε στα 500 ή ακόμη και στα 300 ευρώ.

Ο στόχος είναι η εφορία να μπορέσει η εφορία να εντοπίσει όλες τις συναλλαγές κυρίως των ελεύθερων επαγγελματιών (γιατρών, δικηγόρων, τεχνικών κλπ) και το κράτος εκτός από τους υπόλοιπους φόρους να λαμβάνει άμεσα τον ΦΠΑ.
 Μάλιστα προβλέπεται και η χρήση φορητών μηχανημάτων εκτός από εκείνα τα οποία θα είναι εγκατεστημένα στην έδρα του κάθε επαγγελματία και τα οποία θα έχουν μέγεθος ενός πακέτου τσιγάρων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Οκτώ αλλαγές στη φορολογία το 2015 για μισθωτούς, συνταξιούχους κι ελεύθερους επαγγελματίες

Οκτώ βασικές αλλαγές θα έχουν να αντιμετωπίσουν οι φορολογούμενοι το 2015, από μισθωτούς και συνταξιούχους έως και αγρότες κι ελεύθερους επαγγελματίες, σχετικά με τον τρόπο που θα φορολογηθεί το εισόδημά τους.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου:
Θα ισχύσει αυστηρότερο σύστημα τεκμηρίων για όλους, το οποίο θα περιλαμβάνει ανέγερση οικοδομών, αγορές ακινήτων, μετοχών, ομολόγων, εντόκων, αγορά ή μίσθωση ΙΧ, αποπληρωμή δανείων κάθε είδους, δωρεές και χορηγίες.

Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα χρειαστούν φέτος λιγότερες αποδείξεις, καθώς το ποσοστό μειώνεται από το 25% στο 10% του ετήσιου εισοδήματος. Εάν δεν καλυφθεί το ποσό αυτό, τότε θα φορολογηθεί με 22%.

Όσον αφορά τα εισοδήματα από τα ενοίκια, καταργείται ο συμπληρωματικός φόρος με συντελεστή 1,5% στα εισοδήματα από ενοίκια κατοικιών έως 300 τ.μ. και με 3% στα μεγαλύτερα ή από επαγγελματική στέγη.

Αυξάνεται από 10 σε 11% ο συντελεστής φορολόγησης για τις πρώτες 12.000 ευρώ του ετήσιου εισοδήματος από ακίνητα.

Αν το εισόδημα είναι στο σύνολο ή άνω του 50% από αυτή την πηγή, τότε αν τα τεκμήρια διαβίωσης προσδιορίζουν εισόδημα μεγαλύτερο του δηλωθέντος, αυτό φορολογείται με συντελεστή 26% από το πρώτο ευρώ.

Για αγρότες και κτηνοτρόφους, καταργείται ο αντικειμενικός προσδιορισμός φορολογητέου εισοδήματος και φορολόγηση με την κλίμακα μισθωτών και συνταξιούχων. Το εισόδημα θα προσδιοριστεί με αφαίρεση των παραγωγικών δαπανών από τα ακαθάριστα έσοδα και θα φορολογηθεί με 13% από το πρώτο ευρώ.

Για μισθωτούς που εργάζονται και με μπλοκάκια, τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2014 από μπλοκάκια θα φορολογηθούν από το πρώτο ευρώ με 26%.

Για μικρομεσαίους και ελεύθερους επαγγελματίες, καταργείται η διαδικασία αυτοπεραίωσης με την οποία περαίωναν αυτόματα τις ανέλεγκτες υποθέσεις φορολογίας εισοδήματος και ΦΠΑ οι εμπορικές επιχειρήσεις με ετήσια ακαθάριστα έσοδα μέχρι 300.000 ευρώ, οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών και οι ελεύθεροι επαγγελματίες με ετήσια ακαθάριστα έσοδα μέχρι 150.000 ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Eυχές απο τον DIAYLO-9.BLOGSPOT.GR

 Ο  DIAYLOS-9.BLOGSPOT.GR   ΣΑΣ  ΕΥΧΕΤΑI
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΑΕΔ: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για 32.433 θέσεις εργασίας

Πρόγραμμα δημιουργίας 32.433 θέσεων εργασίας για ανέργους που θα απασχοληθούν σε διάφορους δήμους της χώρας, πλήρους απασχόλησης και πεντάμηνης διάρκειας, ξεκινά σήμερα, Μ.Δευτέρα 6 Απριλίου.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα που υλοποιείται από το υπουργείο Εργασίας και τον ΟΑΕΔ, απευθύνεται σε ανέργους άνω των 18 ετών και ξεκινά από τις 10 π.μ. τη Μεγάλη Δευτέρα 6-4-2015, ενώ λήγει στις 12 μ.μ. τη Δευτέρα 27-4-2015.

Όσοι επιλεγούν θα απασχοληθούν με συμβάσεις διάρκειας πέντε μηνών και αμοιβές 17,27 ευρώ ημερησίως και 431,75 ευρώ μηνιαίως αν είναι κάτω των 25 ετών, ενώ για όσους είναι ηλικίας άνω των 25 ετών οι αμοιβές θα είναι 19,81 ευρώ ημερησίως και 495,25 ευρώ μηνιαίως.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου, στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο «καταχώρησης ηλεκτρονικών αιτήσεων».

Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων, διαδικτυακά, στα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ που ανήκουν σε -τουλάχιστον- μια από τις παρακάτω κατηγορίε

    Εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών, ομοίως, είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.
    Εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς
    Εγγεγραμμένοι ως μακροχρόνια άνεργοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ
    Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα τους.
    Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών.

Υποχρέωση προσκόμισης των σχετικών δικαιολογητικών στα ΚΠΑ2 μέχρι την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, έχουν μόνο οι άνεργοι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών.

Οι πληροφορίες για τα λοιπά κριτήρια επιλογής και κατάταξης των ωφελουμένων αντλούνται αυτεπάγγελτα από το πληροφοριακό σύστημα του ΟΑΕΔ, την ΓΓΠΣ και την ΗΔΙΚΑ ΑΕ.

Τα κριτήρια κατάταξης: Οι άνεργοι επιλέγονται και κατατάσσονται στον πίνακα κατάταξης με βάση τα πέντε αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης:

    Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες.
    Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 36 μήνες.
    Το ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό.
    Την ηλικία.
    Και τον αριθμό των ανήλικων τέκνων.

Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των συγκεκριμένων κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγάλη Δευτέρα με κρύο, βροχές, ακόμη και χιόνια

Βροχές και καταιγίδες που θα είναι κατά τόπους ισχυρές θα σημειωθούν στα δυτικά, τα βόρεια και βαθμιαία την ανατολική νησιώτικη χώρα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και από το απόγευμα και μετά και σε ημιορεινές περιοχές της βορειοδυτικής χώρας. Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι στο Αιγαίο με ένταση τοπικά 8 μποφόρ. Παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά της χώρας. Επίσης ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική κυρίως στα ανατολικά νησιά και τα νότια.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για την Μεγάλη Δευτέρα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

        Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια στα ορεινά και από το απόγευμα και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας (υψόμετρο περίπου 600-700 μετρά).
Άνεμοι: νότιοι 5 με 7 που βαθμιαία και από τα δυτικά θα γίνουν βόρειοι μέχρι 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 7 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

        Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Χιόνια στα ορεινά και από το απόγευμα σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου (υψόμετρο περίπου 600-700 μετρά).
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ οι οποίοι βαθμιαία και από τα βόρεια θα γίνουν βορειοδυτικοί.
Θερμοκρασία: από 11 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στην ήπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

        Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Στερεάς και προς το βράδυ και στα ημιορεινά της βόρειας Θεσσαλίας (υψόμετρο περίπου 600-700 μετρά).
Άνεμοι: νότιοι 5 με 7 μποφόρ. Το απόγευμα από τα βόρεια θα γίνουν βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 20 βαθμούς κελσίου.

        Κυκλάδες, Κρήτη

Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως τις βραδινές ώρες οι οποίες στις Κυκλάδες πιθανόν να είναι ισχυρές.
Άνεμοι: νότιοι 6 με 8 που από το βράδυ και από τα δυτικά θα γίνουν δυτικοί 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 19 και τοπικά στη βόρεια Κρήτη 22 βαθμούς κελσίου.

        Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 οι οποίοι τη νύχτα στα βόρεια θα γίνουν βορειοανατολικοί μέχρι 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

        Αττική

Καιρός: θα είναι άστατος και κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και πιθανόν καταιγίδες.
Ανεμοι: θα πνέουν νότιοι με ένταση 5 με 7 μποφόρ οι οποίοι από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε βορειοδυτικοί με ένταση έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

        Θεσσαλονίκη

Καιρός: θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες που θα είναι τοπικά ισχυρές.
Ανεμοι: θα πνέουν μεταβλητοί με ένταση 3  με 4 μποφόρ οι οποίοι γρήγορα θα στραφούν σε βόρειοι με ένταση 4 έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ