Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Οι όροι και προϋποθέσεις για την ένταξη στα μέτρα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης

Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου επισπεύδει την υλοποίηση του πρώτου νόμου της κυβέρνησης 4320/2015 όσον αφορά στις ρυθμίσεις για τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Όπως ανακοίνωσε, δημοσιεύεται σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που ορίζει τους όρους, τις προϋποθέσεις και τις διαδικασίες εφαρμογής των άμεσων μέτρων.

Την ΚΥΑ υπογράφουν οι συναρμόδιοι υπουργοί Νίκος Βούτσης (Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης), Γιάννης Βαρουφάκης (Οικονομικών), Παναγιώτης Λαφαζάνης (Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας) και Πάνος Σκουρλέτης (Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης) και οι αναπληρωτές υπουργοί Γεώργιος Κατρούγκαλος (Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης), Όλγα – Νάντια Βαλαβάνη (Οικονομικών), Δημήτριος Μάρδας (Οικονομικών) και Θεανώ Φωτίου (Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης).

Συγκεκριμένα, εξειδικεύονται οι παροχές και οι όροι χορήγησής τους, καθορίζονται τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια των δικαιούχων, η διαδικασία και ο χρόνος υποβολής των αιτήσεων, τα αρμόδια όργανα, Υπηρεσίες και φορείς που εμπλέκονται, καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια απαραίτητη για την υλοποίηση των τριών άρθρων του Νόμου, δηλαδή:

    τη δωρεάν επανασύνδεση ηλεκτρικών παροχών και δωρεάν παροχή ποσότητας ρεύματος, 300 kwh ανά μήνα,
    το επίδομα ενοικίου και
    την επιδότηση σίτισης.

Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων ξεκινά εντός του Απριλίου, από 20/4/2015 έως 20/5/2015, όπως είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση κατά την ψήφιση του νόμου.

Τα κριτήρια

Το εισόδημα δικαιούχου των παροχών των άρθρων 1 έως 3 του νόμου 4320/2015 δεν πρέπει να υπερβαίνει τα παρακάτω όρια πραγματικού εισοδήματος:

    2.400 ευρώ ετησίως για μεμονωμένο άτομο και
    3.600 ευρώ ετησίως για ζευγάρι, προσαυξανόμενο κατά 1.200 ευρώ για κάθε ενήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας και 600 ευρώ ετησίως για κάθε ανήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας και μέχρι του ποσού των 6.000 ευρώ ετησίως

Με βάση αυτόν τον κανόνα, το εισοδηματικό όριο διαμορφώνεται ως εξής:

-Μεμονωμένο άτομο: 2.400 ευρώ
-Οικογένεια χωρίς εξαρτώμενο μέλος ή άτομο με ένα εξαρτώμενο μέλος: 3.600 ευρώ
-Οικογένεια με ένα εξαρτώμενο μέλος ή άτομο με δύο εξαρτώμενα μέλη: 4.200 ευρώ
-Οικογένεια με δύο εξαρτώμενα μέλη ή άτομο με τρία εξαρτώμενα μέλη: 4.800 ευρώ
-Οικογένεια με τρία εξαρτώμενα μέλη ή άτομο με τέσσερα εξαρτώμενα μέλη: 5.400 ευρώ
-Οικογένεια με τέσσερα και άνω εξαρτώμενα μέλη ή άτομο με πέντε και άνω εξαρτώμενα μέλη: 6.000 ευρώ

Επιπλέον προϋποθέσεις

Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας (στην Ελλάδα ή/και στο εξωτερικό) να μην υπερβαίνει τις 90.000 ευρώ κατʼ άτομο, προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικα και κατά 10.000 για κάθε εξαρτώμενο ανήλικο και με ανώτατο συνολικό όριο για κάθε άτομο ή οικογένεια το ποσό των 200.000 ευρώ.

Το συνολικό ύψος των καταθέσεων του ατόμου ή του συνόλου των μελών της οικογένειας σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας και του εξωτερικού ή/ και η τρέχουσα αξία μετοχών, ομολόγων κ.λπ., να μην υπερβαίνει για το οικονομικό έτος 2014 (χρήση 2013) το διπλάσιο του ορίου εισοδήματος για τη λήψη των παροχών της παρούσας απόφασης.

Πώς γίνεται η υποβολή αιτήσεων

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από τις 20 Απριλίου έως τις 20 Μαΐου 2015, ηλεκτρονικά από οποιοδήποτε σημείο εισόδου στις υπηρεσίες του διαδικτύου, σε ειδική εφαρμογή που θα υπάρχει στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, όπου θα υπάρχει και αναλυτική πληροφόρηση για τους όρους, τις προϋποθέσεις και την εξέλιξη του προγράμματος.

Σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες διαδικτύου, θα μπορεί να απευθυνθεί στα Κέντρα Ενημέρωσης Πολιτών (ΚΕΠ) όπου θα του παρέχεται βοήθεια για τη συμπλήρωση και υποβολή της αίτησης.
Διαβάστε ολόκληρη την απόφαση όπως δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προειδοποεί: Οσοι έχετε i-phone μην ανοίξετε αυτό το sms

Νέο τρόπο απάτης εις βάρος χρηστών έξυπνων τηλεφώνων και ιδίως iphone ανακάλυψαν τα «λαγωνικά» της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση εντοπισμού επιτήδειων οι οποίοι υποκλέπτουν στοιχεία χρηστών i-phone με το πρόσχημα εντοπισμού κλεμμένων/χαμένων συσκευών, μέσω παραπλανητικών sms.

Αν δείτε παρόμοιο μήνυμα ή sms ότι κερδίσατε κάποια συσκευή κινητής τηλεφωνίας ΜΗΝ πατήσετε στον σύνδεσμο που παραπέμπει. Αν το πράξετε οι επιτήδειοι βάζουν χέρι στους κωδικούς σας στο i-cloud με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των προσωπικών σας στοιχείων.

Διαβάστε Περισσότερα »

«Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»: Δείτε πώς είναι σήμερα ο πρωταγωνιστής!

Ο 71χρονος Ρόμπερτ Πάουελ είναι αγνώριστος στο νέο τπυ θεατρικό ρόλο
Ο ηθοποιός Ρόμπερτ Πάουελ, η εμβληματική φυσιογνωμία, που γνωρίζουμε όλοι ως τον «Ιησού από τη Ναζαρέτ», στο θρυλικό σίριαλ του Τζεφιρέλι, ενσαρκώνει στο θέατρο τον Ηρακλή Πουαρό.



Ο θρυλικός ήρωας της Άγκαθα Κρίστι επιστρέφει μέσα από τον «Ιησού», στην παράσταση "Πικρός Καφές".

Με το χαρακτηριστικό στιλ του διάσημου ντετέκτιβ και βεβαίως το ιδιαίτερο μουστάκι του, ο 71χρονος Ρόμπερτ Πάουελ είναι αγνώριστος.



Διαβάστε Περισσότερα »

Απάντηση Αποστόλου σε Σταθά για τις ζημιές απο τις πλημμύρες στη Κωπαΐδα

«Για τις ζημιές που προξενήθηκαν από τις πλημμύρες που σημειώθηκαν στις 27 και 28 Φεβρουάριου 2015 σε διάφορες καλλιέργειες (χειμερινών σιτηρών, κρεμμυδιών κ.λ.π.) στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Λεβαδέων, Ορχομενού και Αλιάρτου -Θεσπιών, διενεργήθηκαν οι απαραίτητες επισημάνσεις από τις υπηρεσίες του ΕΛ.Γ.Α., έγιναν αναγγελίες και υποβλήθηκαν δηλώσεις. Το έργο των εξατομικευμένων εκτιμήσεων θα αρχίσει εντός της εβδομάδος για τις καλλιέργειες που ζημιώθηκαν από τις πλημμύρες, σύμφωνα με τον Κανονισμό Ασφάλισης Φυτικής Παραγωγής του ΕΛ.Γ.Α.
Στη συνέχεια θα κοινοποιηθούν τα πορίσματα και θα ακολουθήσει η καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους παραγωγούς, με την προϋπόθεση βέβαια οι τελευταίοι να είναι ασφαλιστικά ενήμεροι».

Διαβάστε Περισσότερα »

Το Αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου



«Χωρίς αναστημένο Χριστό δεν έχει σημασία αν ο Άδης είναι υπαρκτός ή ανύπαρκτος. Χωρίς αναστημένο Χριστό ο κόσμος παραμένει ένας σφαλιστός τάφος» τονίζει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο αναστάσιμο μήνυμά του.

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρει μεταξύ άλλων πως ο κόσμος έχει γεμίσει με ανθρώπους «νεκρούς» που ζουν περιμένοντας να πεθάνουν. «Ανθρώπους υποκρινόμενους τους ευτυχείς μέσα από την επιφανειακή και εύπλαστη ευθυμία, ή κάποιους πιο ειλικρινείς ως προς την απελπισία τους και βαθιά μελαγχολικούς. Ανθρώπους συμβιβασμένους με τη θνητότητα της ύπαρξής τους».

Καταλήγει δε πως «μετά την Ανάσταση του Χριστού τα μέλη της Εκκλησίας ζούμε ήδη στο αιώνιο σήμερα, μετέχουμε στον θρίαμβο του πνεύματός του, γευόμαστε τή δόξα του τεθεωμένου σώματός Του».
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι άκουσε εκτός από "Καλή Ανάσταση" στην Τανάγρα ο ΥΦΕΘΑ Νίκος Τόσκας


Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας επισκέφθηκε την 114 Πτέρυγα Μάχης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του ΥΕΘΑ Γιάννη Ταφύλλη και τον Αρχηγό ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο Χρήστο Βαΐτση. Επόμενη επίσκεψη ο Στόλος. Όλα αυτά επισήμως εντάσσονται στην παραδοσιακή ανταλλαγή ευχών ενόψει του Πάσχα. ΄Αλλες χρονιές αυτές οι επισκέψεις ήταν πράγματι εθιμοτυπικές και είχαν και χαρακτήρα εορταστικό. Όχι φέτος.

Ο ΥΦΕΘΑ πριν ευχηθεί και του ευχηθούν “καλή Ανάσταση” άκουσε πολλά δυσάρεστα στην Τανάγρα. Οι αεροπόροι δεν μασάνε τα λόγια τους και εξήγησαν γιατί ζουν μια διαρκή “Μεγάλη Εβδομάδα” , έναν συνεχόμενο Γολγοθά και κάνουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να μην βιώσουμε ποτέ την “Μεγάλη Παρασκευή”. Ωστόσο πρέπει επιτέλους οι άνθρωποι να βοηθηθούν πραγματικά κι όχι μόνο με λόγια. Δεν είναι σ΄ όλες τις περιπτώσεις οικονομικό το πρόβλημα όσο κι αν ακούγεται παράδοξο.

Ο ΥΦΕΘΑ Νίκος Τόσκας είναι στρατιωτικός ,κατάλαβε και γι΄ αυτό όταν επέστρεψε στο ΥΠΕΘΑ έδωσε κάποιες εντολές για να δοθούν κάποιες λύσεις σε επείγοντα θέματα. Για να δούμε…
onalert.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ


Διαβάστε Περισσότερα »

Φύτεψε 40 δέντρα ο Δήμος Αλιάρτου Θεσπιέων


Σε φύτευση 40 δέντρων (πλατάνια και κουτσουπιές),προέβη σήμερα ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων με το προσωπικό του σε κοινόχρηστους χώρους που τους υπέδειξε ως κατάλληλους η υπηρεσία πρασίνου.
Τα δέντρα φυτεύτηκαν ως αντιστάθμισμα των 4 πλατάνων  που κόπηκαν στην Λεωφόρο Αθηνών (στον ΟΤΕ), κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, επειδή η θέση τους κρίθηκε ακατάλληλη δεδομένου ότι κατέστρεφαν το πεζοδρόμιο αλλά και όλες τις υποδομές (δίκτυα, αγωγούς κτλ) και δημιουργούσαν πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης, δίνοντας εικόνα εγκατάλειψης και παρακμής.
Παρόμοια προβλήματα υπάρχουν και σε άλλα σημεία της Λεωφόρου Αθηνών, όπου ακατάλληλα δέντρα (λόγω θέσης και μεγέθους), εκτός από τις υποδομές, έχουν προκαλέσει ζημίες και σε σπίτια. Οι υπηρεσίες του Δήμου ασχολούνται με το πρόβλημα και σύντομα θα δοθεί η λύση που αρμόζει σε κάθε περίπτωση.
Στα σημεία που γίνεται η κοπή των δέντρων , αμέσως ο Δήμος προβαίνει σε αποκατάσταση του πεζοδρομίου ώστε να δοθεί σε χρήση ο χώρος στους πεζούς.
Η εικόνα μιας σύγχρονης πόλης, αλλά και ο πήχης του πολιτισμού μας εξαρτάται από το πόσο η διοίκηση εξασφαλίζει την προσβασιμότητα του δημόσιου χώρου σε όλους τους πολίτες και κυρίως σε αυτούς που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Η Αλίαρτος έχει πολύ δρόμο να διανύσει μέχρι να το πετύχει αυτό και η εντολή που έχει λάβει η Δημοτική Αρχή αλλά και η πρόθεσή της είναι να μη σταματήσει. 

Ο Δήμαρχος
Γεώργιος Π.Ντασιώτης


Διαβάστε Περισσότερα »

Διανομή Τροφίμων για τις ημέρες του Πάσχα στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Θηβαίων



Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η μεγάλη διανομή τροφίμων για τις ημέρες του Πάσχα στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Θηβαίων, που πραγματοποιήθηκε τη Μ. Τετάρτη 8 Απριλίου 2015.

Φέτα, ζυμαρικά, λάδι, γάλα, ζάχαρη, όσπρια, τρόφιμα μακράς διαρκείας, αυγά, κρασί, αναψυκτικά κα.  δόθηκαν σε περισσότερες από 250 οικογένειες δικαιούχων συμπολιτών μας, από όλο τον Καλλικρατικό Δήμο, προκειμένου να μπορέσουν να γιορτάσουν με αξιοπρέπεια το Πάσχα.

Ο Δήμος Θηβαίων και η Επιτροπή του Κοινωνικού Παντοπωλείου ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ θερμά όλους τους πολίτες, τα σχολεία, τους συλλόγους, τους φορείς και τις επιχειρήσεις που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για αλληλεγγύη και ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου για τις ημέρες των εορτών.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν επίσης στους εθελοντές του Κοινωνικού Παντοπωλείου και τους Δημοτικούς Υπαλλήλους, που εργάστηκαν πυρετωδώς όλες αυτές τις ημέρες, για να συγκεντρώσουν τα προϊόντα, να τα συσκευάσουν ισόποσα (ανάλογα με τα μέλη των οικογενειών) και στη συνέχεια να πραγματοποιηθεί η διανομή μέσω του Γραφείου Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου.





Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστήριο για τους χορηγούς του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δ.Αλιάρτου-Θεσπιέων


Ε Υ Χ Α ΡΙ Σ Τ Η Ρ Ι Α  Ε Π Ι Σ Τ Ο Λ Η

Ο Δήμαρχος Αλιάρτου – Θεσπιέων και το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου ευχαριστούν
θερμά : Τον Σύλλογο Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων
Την ΔΕΠΟΔΑΘ
Την εταιρεία FRIESLAND
CAMPINA
Την εταιρεία P&G
Το ελαιοτριβείο «ΒΑΡΘΑΛΑΜΗ»
Το S/M ΓΑΛΑΞΙΑΣ
Το S/M ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ
Το S/M ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ
Τον κο Αναστασίου Γεώργιο (Φάρμα «ΤΟΛΗ»)
Τον κο Ζαχαρία Αθανάσιο (Κτήμα Μουσών)
Τον κο Κυριακάτη Γεώργιο
Τον κο Μάνθο Αραμπάνο (ΚΡΕΑΤΑΓΟΡΑ ΑΛΙΑΡΤΟΥ)
Τον κο Μπουζίκα Κωνσταντίνο (Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Αλιάρτου)
Το κρεοπωλείο «ΜΕΝΕΛΑΟΣ»
Τον κο Νίκα Παναγιώτη & Συνεργάτες
Την κα Στέλλα Ηλία
Την Φάρμα «ΧΑΡΤΑΚΗ»
Το 1ο Νηπιαγωγείο Αλιάρτου
Το Σύλλογο Δασκάλων Θήβας «ΠΙΝΔΑΡΟΣ»
για την γενναιόδωρη προσφορά τους ενόψει των εορτών του Πάσχα, σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης που θα
ενισχύσουν τους συμπολίτες μας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες δυσκολίες.
Εύχονται επίσης «ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ & ΕΥΟΔΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ & ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ ΤΟΥΣ»
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΑΛΙΑΡΤΟΥ - ΘΕΣΠΙΩΝ
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ
ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΘΕΣΠΙΕΩΝ
ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Πασχαλινές λαμπάδες στα παιδιά των οικογενειών-δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Θηβαίων



Ο Δήμος Θηβαίων μοίρασε πασχαλινές λαμπάδες στα παιδιά των οικογενειών-δικαιούχων του Κοινωνικού του Παντοπωλείου, την Μ. Τετάρτη 8 Απριλίου 2015, προκειμένου να γιορτάσουν με χαρά της Άγιες Ημέρες του Πάσχα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις λαμπάδες φιλοτέχνησαν γυναίκες Δημοτικοί Υπάλληλου του Δήμου Θηβαίων, εθελοντικά και με προσφορά αγάπης λόγω των ημερών.

Ο Δήμος Θηβαίων και η Επιτροπή του Κοινωνικού Παντοπωλείου τις ευχαριστούν θερμά.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΥΧΕΣ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ




ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ!
ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΟΜΗ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΣ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΣΕ ΣΤΑΘΕΡΗ ΠΟΡΕΙΑ.
ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΟΠΟ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΟΛΩΝ.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκλεβε καύσιμα από αγωγό της Πολεμικής Αεροπορίας Αλιάρτου!!!

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής καυσίμου από αγωγό  μονάδας καυσίμων της Πολεμικής Αεροπορίας Αλιάρτου, από 49χρονο ημεδαπό

Στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε ότι ο 49χρονος είχε παρέμβει, τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2014, στον αγωγό που διέρχεται υπόγεια από την αυλή της οικίας του, στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, με σκοπό την άντληση καυσίμων

Σε όλα τα στάδια της έρευνας υπήρξε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Πολεμικής Αεροπορίας


Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, υπόθεση κλοπής καυσίμων από αγωγό μονάδας καυσίμων της Πολεμικής Αεροπορίας, που εδρεύει στην περιοχή Αλιάρτου.

Για την υπόθεση αυτή ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 49χρονου ημεδαπού συνταξιούχου, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και παράβαση νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο 49χρονος, τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2014, είχε παρέμβει στον αγωγό καυσίμου που διέρχεται υπόγεια από την αυλή της οικίας του, στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, με σκοπό την άντληση καυσίμων.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο σημείο, διαπιστώθηκε ότι είχε σκάψει το έδαφος, είχε τρυπήσει και δημιουργήσει σπείρωμα στον αγωγό και τοποθετώντας κατάλληλη κατασκευή, αντλούσε και μετάγγιζε καύσιμα, τα οποία με πρόσμιξη κοινού πετρελαίου, ήταν κατάλληλα να χρησιμοποιηθούν σε λέβητες και κινητήρες πετρελαίου κίνησης (diesel). 

Οι έρευνες και το προανακριτικό έργο του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, συνεχίζονται προκειμένου να πιστοποιηθεί η ποσότητα των αφαιρεθέντων καυσίμων και να διαπιστωθεί η ανάλογη οικονομική ζημιά, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του 49χρονου και στη διάπραξη άλλων παρόμοιων αδικημάτων.

Σημειώνεται ότι σε όλα τα στάδια της έρευνας υπήρξε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στο κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.



Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις σε Λιβαδειά και Άμφισσα για καταδικαστικές αποφάσεις

Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί στη Λιβαδειά και στην Άμφισσα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές Αποφάσεις για διάφορα αδικήματα


Συνελήφθησαν, χθες (08-04-2015) στη Λιβαδειά και στην Άμφισσα, από αστυνομικούς των τοπικών Τμημάτων Ασφαλείας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 46 και 32 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές Αποφάσεις.

Ειδικότερα στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη χθες το πρωί στην Άμφισσα ο 32χρονος, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση, με ποινή φυλάκισης δύο (2) ετών, για διάπραξη κλοπής κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή.

Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη χθες το απόγευμα στη Λιβαδειά ο 46χρονος, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν τρεις (3) καταδικαστικές αποφάσεις, με συνολική ποινή φυλάκισης τριάντα οκτώ (38) μηνών, για πλαστογραφία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και παράβαση νομοθεσίας περί επιταγών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.




Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 42χρονος για βεγγαλικά στη Θήβα

Συνελήφθη 42χρονος ημεδαπός στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας,  για παράνομη κατοχή και πώληση πυροτεχνικών ειδών
Κατά την διενέργεια αιφνιδιαστικού αστυνομικού ελέγχου σε κατάστημα ιδιοκτησίας του, κατασχέθηκαν συνολικά -816- κροτίδες και βεγγαλικά
Συνελήφθη, χθες (08-04-2015) το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 42χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για παράνομη κατοχή και πώληση κροτίδων και βεγγαλικών. 
Ειδικότερα χθες το απόγευμα, κατά τη διενέργεια αιφνιδιαστικού αστυνομικού ελέγχου σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδιοκτησίας του 42χρονου, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα στο υπόγειο αυτού και κατασχέθηκαν:
•    (800) κροτίδες μεγάλου μεγέθους και
•    (16) βεγγαλικά – πυροτεχνήματα.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί έλεγχοι θα συνεχισθούν, προκειμένου να αποφευχθεί η πρόκληση ατυχημάτων σε βάρος χρηστών και ανυποψίαστων πολιτών.


Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγάλη Πέμπτη: Σήμερον κρεμάται επί ξύλου


Τα γεγονότα της τελευταίας ημέρας της ζωής του Ιησού Χριστού στη Γη αναβιώνουν τη Μεγάλη Πέμπτη στην Εκκλησία μας.

Όπως αναφέρουν τα Ευαγγέλια, ο Χριστός θέλησε να δειπνήσει για τελευταία φορά με τους μαθητές του πριν θυσιαστεί για τη σωτηρία του ανθρώπου.

Πριν ξεκινήσει ο Μυστικός Δείπνος, που έγινε σε κάποιο σπίτι της Ιερουσαλήμ, ο Χριστός πήρε μια λεκάνη με νερό και έπλυνε τα πόδια των μαθητών του, μία ενέργεια που την εποχή εκείνη έκαναν οι δούλοι της εποχής.  Με αυτό τον τρόπο ήθελε να δείξει την ταπεινότητα την οποία θα πρέπει να δείχνουν οι άνθρωποι απέναντι στους συνανθρώπους. Το γεγονός αυτό έχει λάβει στις μέρες μας το όνομα Ιερός Νιπτήρας.

«Λάβετε φάγετε τούτο εστί το σώμα μου»

Μετά την αποχώρηση του Ιούδα, ο Ιησούς παρέδωσε στους μαθητές του το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, προσφέροντας άρτο και κρασί και λέγοντας «λάβετε φάγετε τούτο εστί το σώμα μου» και «πίετε έξ αυτού πάντες τούτο γαρ εστί το αίμα μου».

Μετά το τέλος του Μυστικού Δείπνου, ο Ιησούς και οι μαθητές του μετέβησαν στο Όρος των Ελαιών, όπου ο Χριστός προσεύχεται στον Πατέρα του και τελικά συλλαμβάνεται από τους Ρωμαίους προδομένος από τον Ιούδα.

Στον Εσπερινό της ημέρας έχουμε τη Σταύρωση του Θεανθρώπου και διαβάζονται τα 12 Ευαγγέλια που περιγράφουν τα Άγια Πάθη, ενώ νάμεσα στο 5ο και 6ο ψάλλεται το αντίφωνο «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου…» και ο Εσταυρωμένος λιτανεύεται από τους ιερείς.

Όλο το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης, παραμένουν στις εκκλησίες κυρίως γυναίκες και ψάλλουν ύμνους για το Χριστό, ενώ στολίζεται ο επιτάφιος.

Μεγάλη Πέμπτη ή Κόκκινη Πέμπτη

Η Μεγάλη Πέμπτη λέγεται και Κόκκινη Πέμπτη ή Κοκκινοπέφτη καθώς από αυτή τη μέρα αρχίζουν τα πασχαλινά έθιμα, το χαρακτηριστικό -ίσως- των οποίων είναι το βάψιμο των κόκκινων αυγών.

Το γιατί τα αυγά βάφονται κόκκινα δεν είναι γνωστό. Σύμφωνα με μια παράδοση από την Καστοριά, όταν αναστήθηκε ο Χριστός το είπαν σε μια γυναίκα και αυτή δεν το πίστεψε και είπε. «Όταν τα αυγά που κρατώ θα γίνουν κόκκινα τότε θα αναστηθεί και ο Χριστός». Και αυτά έγιναν κόκκινα…

Άλλοι υποστηρίζουν ότι βάφονται κόκκινα σε ανάμνηση του χυμένου αίματος του Χριστού.

Από το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης, πάντως, οι γυναίκες -εκτός από το βάψιμο των αυγών- καταγίνονται με το ζύμωμα για να φτιάξουν τα πασχαλινά τσουρέκια και τα κουλούρια.

"ΣΗΜΕΡΟΝ ΚΡΕΜΑΤΑΙ ΕΠΙ ΞΥΛΟΥ" ΠΑΪΚΟΠΟΥΛΟΣ από takist
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστίες Δημάρχου Λεβαδέων προς την Τράπεζα Αττικής για τη δωρεά ενός οχήματος και για την χορηγία της για τις εκδηλώσεις του Πάσχα

Η Δήμαρχος Λεβαδέων κα Γιώτα Πούλου εκφράζει τις πιο θερμές ευχαριστίες της προς την Τράπεζα Αττικής που για ακόμη μια φορά στέκεται αρωγός προς τον Δήμο Λεβαδέων, με τη δωρεά ενός οχήματος ικανού να καλύψει τις ανάγκες μετακίνησης της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου στις απομακρυσμένες και δύσβατες περιοχές του Καλλικρατικού Δήμου όπου διαβιούν ηλικιωμένα άτομα τα οποία χρήζουν βοήθειας και δεν είναι εύκολη η μετακίνησή τους.
Με τη δωρεά του οχήματος καθίσταται ευκολότερη η μετακίνηση εξειδικευμένου προσωπικού προς τα Κέντρα Ανοικτής Προστασίας (ΚΑΠΗ) στις ορεινές δημοτικές κοινότητες Κυριακίου, Δαύλειας, Κορώνειας για την παροχή συστηματικής και οργανωμένης πρωτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας σε άτομα τρίτης ηλικίας με ειδικές ανάγκες, τα οποία δεν αυτοεξυπηρετούνται πλήρως και με κινητικές δυσλειτουργίες, καθώς και προσωπικού για την παροχή υπηρεσιών μέσω της κοινωνικής δομής  «Βοήθεια στο Σπίτι» σε ηλικιωμένα άτομα που ζουν μόνα τους ή δεν έχουν πλήρη φροντίδα από την οικογένεια τους ή το εισόδημά τους δεν τους επιτρέπει να εξασφαλίσουν τις απαιτούμενες υπηρεσίες για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.


Η Δήμαρχος Λεβαδέων κα Γιώτα Πούλου ευχαριστεί την Τράπεζα Αττικής για την ευγενική χορηγία της, ύψους 4.000 ευρώ, προς το Δήμο Λεβαδέων για την κάλυψη μέρους της δαπάνης για την διεξαγωγή των εορταστικών εκδηλώσεων «Πάσχα στη Λιβαδειά 2015».
Η Τράπεζα Αττικής με τον τρόπο αυτό αποδεικνύει με τον πλέον έμπρακτο τρόπο τη στήριξή της στην προσπάθεια που καταβάλλεται από τον Δήμο Λεβαδέων για την προώθηση του πολιτισμού και των τοπικών εθίμων της πόλης.





                                                           
Διαβάστε Περισσότερα »

Έλεγχοι λόγω Πάσχα απο τις Υπηρεσίες της Π.Ε. Βοιωτίας

Η Αντιπεριφερειάρχης , Φανή Παπαθωμά, σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες της Π.Ε. Βοιωτίας , για την διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και του ελέγχου των τιμών.

  Λόγω των ημερών της εορτής του Πάσχα , οι αρμόδιες υπηρεσίες της Π. Ε. Βοιωτίας,  Δημόσιας  Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας , Εμπορίου και Κτηνιατρικής συντονισμένα με κλιμάκιά τους , προβαίνουν σε ελέγχους προκειμένου να διασφαλισθεί η Δημόσια Υγεία  και ο έλεγχος των τιμών αγοράς.
  Μέχρι σήμερα δεν διαπιστώθηκε κάτι αντίθετο με τις ισχύουσες νομοθεσίες.
  Οι έλεγχοι συνεχίζονται.
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιατί βάφουμε κόκκινα αυγά τη Μ. Πέμπτη



Ένα από τα πιο διαδεδομένα έθιμα του Πάσχα είναι το βάψιμο των αυγών τη Μεγάλη Πέμπτη...
Το αυγό συμβολίζει τον τάφο του Χριστού που ήταν ερμητικά κλειστός - όπως το περίβλημα του αυγού -, αλλά έκρυβε μέσα του τη "Ζωή", αφού από αυτόν βγήκε ο Χριστός και αναστήθηκε!

Μπορεί τα τελευταία χρόνια το αυγά να βάφονται σε διάφορα χρώματα, όμως η παράδοση τα θέλει κόκκινα. Είναι γεγονός πως τα χρωματιστά αυγά τα συναντάμε στην αρχαιότητα, στη Ρώμη, στην Ελλάδα, στην Κίνα, στην Αίγυπτο, ως δώρα στις ανοιξιάτικες γιορτές μαζί με κουνέλια τα οποία είναι το σύμβολο της γονιμότητας.
Πώς ακριβώς όμως, καταλήγουμε στην επιλογή του κόκκινου χρώματος, δεν είναι ξεκάθαρο. Οι εξηγήσεις που υπάρχουν, είναι πολλές. Μία από τις πιο αποδεκτές είναι πως το κόκκινο συμβολίζει το αίμα και τη θυσία του Ιησού. Οι άλλες ερμηνείες, έχουν πρωταγωνίστριές τους, τρεις γυναίκες : Την Παναγία, τη Μαγδαληνή και μία δύσπιστη ανώνυμη γυναίκα.

Η Παναγία πίσω από το έθιμο των "κόκκινων αυγών".

Μία εξήγηση που δίνεται συχνά, λέει ότι η Παναγία πήρε ένα καλάθι αυγά και τα πρόσφερε στους φρουρούς Του Υιού της, ικετεύοντάς τους να του φέρονται καλά! Όταν τα δάκρυά της έπεσαν πάνω στα αυγά, αυτά βάφτηκαν κόκκινα!

Τα κόκκινα αυγά και η Μαγδαληνή.

Μία άλλη ιστορία συνδέει το κόκκινο χρώμα με τη Μαρία Μαγδαληνή. Όταν ο Ρωμαίος αυτοκράτορας ενημερώθηκε για την Ανάσταση του Χριστού, τη θεώρησε τόσο απίθανη "όσο και το να βαφτούν τα αυγά κόκκινα". Η Μαρία Μαγδαληνή τότε, χρωμάτισε μερικά αυγά κόκκινα και του τα πήγε για να του επιβεβαιώσει το γεγονός.

Η δύσπιστη γυναίκα.

Μία παραλλαγή της παραπάνω ιστορίας, θέλει μία γυναίκα να μην πιστεύει την είδηση της Ανάστασης Του Ιησού και να λέει: "Όταν τα αυγά που κρατώ θα γίνουν κόκκινα, τότε θα αναστηθεί και ο Χριστός". Και τότε αυτά έγιναν κόκκινα"!

Το τσούγκρισμα των κόκκινων αυγών.

Το έθιμο του τσουγκρίσματος των αυγών ξεκίνησε μάλλον στην Βόρεια Αγγλία ως παιχνίδι: Ο κάτοχος του πιο γερού αυγού, ήταν ο νικήτης! Κανονικά πάντως το πρώτο αυγό που βάφεται σε κάθε σπίτι ανήκει στην Παναγία και δεν πρέπει να το "τσουγκρίζουμε" .

Πολλές νοικοκυρές ακόμα και σήμερα το φυλάνε στο εικονοστάσι όλο το χρόνο μέχρι το επόμενο Πάσχα, αφού λένε πως δεν χαλάει όλη την χρονιά! Την Μεγάλη Πέμπτη του επόμενου έτους το φυτεύουν στα χωράφια τους για να είναι εύφορα, ή το κρεμάνε στα μαντριά των ζώων για να είναι γόνιμα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παγίδες και «γκρίζες» ζώνες στη φορολογική δήλωση -Γολγοθάς για τα μπλοκάκια

Το μόνο που δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς είναι ότι το φετινό φορολογικό έντυπο κάνει πιο εύκολη τη ζωή των φορολογούμενων.

Αντιθέτως. Οι κωδικοί πολλαπλασιάστηκαν και οι Πίνακες αναδιατάχθηκαν, με προφανή στόχο να διευκολύνουν τη ΓΓΔΕ στην... ομαδοποίηση των εισοδημάτων απ' όλες τις πηγές και ακολούθως την πραγματοποίηση διασταυρώσεων και ελέγχων.

Ακόμα κι έτσι, ούτε το υπουργείο Οικονομικών μπορεί να υποστηρίξει ότι μπορεί να δημιουργηθεί αξιόπιστο Περιουσιολόγιο μόνο με βάση το Ε1 κι αυτό σημαίνει πολύ απλά ότι ενδεχομένως να χρειαστεί η αναλυτική δήλωση περιουσιακών στοιχείων σε άλλο έντυπο, αν όχι φέτος, σίγουρα την επόμενη χρονιά.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι πέρα από την αναδιάταξη των Πινάκων και την πληθώρα των νέων κωδικών, στους οποίους θα "κουμπώσουν" για πρώτη φορά οι διατάξεις του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, υπάρχουν παγίδες και γκρίζες ζώνες, οι οποίες θα πρέπει να φωτιστούν επαρκώς με την ειδική εγκύκλιο της ΓΓΔΕ, η οποία αναμένεται εντός των επόμενων ημερών. Αυτό που ΔΕΝ μπορεί να επιλυθεί με απλή εγκύκλιο είναι ο τρόπος φορολόγησης των μισθωτών που έχουν εισοδήματα και από "μπλοκάκι". Φέτος, για πρώτη φορά, τα εισοδήματα αυτά θα φορολογηθούν από το πρώτο ευρώ με 26%, ενώ πέρσι είχε δοθεί η δυνατότητα να προστεθούν σε αυτά των μισθωτών υπηρεσιών και να φορολογηθούν με τη σχετική κλίμακα, που έχει και έμμεσο αφορολόγητο 9.550 ευρώ. Αν και το υπουργείο Οικονομικών υποσχέθηκε ότι θα φέρει διάταξη που θα δίνει και φέτος αυτή τη δυνατότητα, επί του παρόντος έχουμε ΜΟΝΟ το Ε1, που ΔΕΝ επιτρέπει κάτι τέτοιο.

Ας πάμε να δούμε ποιοι κωδικοί είναι αυτοί που χρήζουν προσοχής:

        Κωδικοί 015 - 016 (πίνακας 2): Συμπληρώνονται από διπλωμάτες και άλλους που απαλλάσσονται από τα τεκμήρια.
        Κωδικοί 325-326 (πίνακας 4Α): Οι αμοιβές μελών Διοικητικού Συμβουλίου δηλώνονται ως εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες.
        Κωδικοί 351 - 351(πίνακας 4Α): Δηλώνονται οι εισφορές που έχουν καταβάλει από μόνοι τους οι φορολογούμενοι σε ασφαλιστικά ταμεία.
        Κωδικοί 403 - 404 και 409 - 410 (πίνακα 4Γ2): Δηλώνονται οι αμοιβές μισθωτών με απόδειξη δαπάνης.
        Πίνακας 4 Δ2: Υπάρχει διαχωρισμός όσον αφορά τη συμπλήρωση των κωδικών που αφορούν το ακαθάριστο εισόδημα από δωρεάν παραχώρηση (κωδικοί 129 - 130) και το ακαθάριστο εισόδημα από ιδιοχρησιμοποίηση (κωδικοί 145 - 146).
        Πίνακας 4 Ε: Δηλώνεται εισόδημα από υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου. Κάθε εισόδημα από υπεραξία μεταβίβασης μη εισηγμένων τίτλων πχ. μεταβίβαση μεριδίων εταιρειών, μεταβίβαση μετοχών κ.ά. φορολογείται με 15%.
        Κωδικοί 669 - 670: Φόρος Τόκων από καταθέσεις στην αλλοδαπή. Όταν ένα φυσικό πρόσωπο με φορολογική κατοικία στη Ελλάδα αποκτά εισοδήματα από τόκους αλλοδαπής, τα συμπεριλαμβάνει στη δήλωση φορολογίας εισοδήματός του. Όταν οι τόκοι πληρώνονται μέσω ημεδαπής Τράπεζας, αυτή παρακρατά και αποδίδει το φόρο επί των τόκων με εξάντληση της φορολογικής υποχρέωσης. Ο φορολογούμενος δηλώνει το ποσό των τόκων και του φόρου που παρακρατήθηκε. Σε περίπτωση που δεν μεσολαβεί Τράπεζα, ή οι τόκοι δεν εισάγονται στην Ελλάδα, επιβάλλεται φόρος 15% με την ετήσια δήλωση φορολογίας εισοδήματος. Στους κωδικούς 667- 668 οι φορολογούμενοι, λογικά θα βρουν και φέτος τους τόκους που εισέπραξαν το 2014 από εγχώριες τράπεζες και στους κωδικούς 293 - 294 το φόρο που τους παρακρατήθηκε.
        Κωδικοί 295-296: Φόρος Μερισμάτων αλλοδαπής προέλευσης. Τα μερίσματα αλλοδαπής προέλευσης που έχει εισπράξει φυσικό πρόσωπο φορολογικός κάτοικος Ελλάδας ανεξάρτητα αν έχουν εισαχθεί ή παραμένουν στο εξωτερικό, πρέπει να συμπεριληφθούν στο Ε1.
        Κωδικοί 671-672 και 673-674: Φόρος σε εισοδήματα από δικαιώματα. Το εισόδημα από δικαιώματα (royalties), που αποκτάται από φυσικά πρόσωπα φορολογείται με συντελεστή 20%.
        Κωδικοί 293-294: Εισόδημα από Ελεγχόμενες Αλλοδαπές. Αφορά το μη διανεμηθέν εισόδημα ελεγχόμενης αλλοδαπής εταιρείας το οποίο φορολογείται με την κλίμακα της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Τα νέα τεκμήρια

Στο νέο Ε1 υπάρχουν, βέβαια και οι νέοι κωδικοί για τα "ενισχυμένα" τεκμήρια, που υποτίθεται ότι θα καταργηθούν όταν ενεργοποιηθεί το Περιουσιολόγιο.

        Κωδικοί 743-744 θα πρέπει να αναγράφουν «δαπάνες για την αγορά επιχειρήσεων, εταιρικών μεριδίων και χρεογράφων γενικά»
        Κωδικοί 735-736 όπου καταχωρούνται δαπάνες για αγορά η χρηματοδοτική μίσθωση ακίνητων, ή ανέγερση οικοδόμων κλπ.

Όσο για εκείνους που ψάχνουν τον κωδικό για τη δήλωση της διατροφής προς σύζυγο, θα πρέπει να το... ξεχάσουν, αφού ο κωδικός καταργήθηκε μαζί με τη σχετική φοροαπαλλαγή. Ποιες απαλλαγές διασώθηκαν; Μόνο για ιατρικές δαπάνες (υπό προϋποθέσεις) και αναπηρία...

 iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

4.961 τροχαίες παραβάσεις τον Μάρτιο στη Στερεά

Μηνιαίος απολογισμός σε θέματα Οδικής Ασφάλειας
Συνολικά βεβαιώθηκαν (4.961) παραβάσεις, μεταξύ των οποίων (1.098) για υπερβολική ταχύτητα, (147) για μη χρήση προστατευτικού κράνους και ζώνης ασφαλείας, (61) για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος και (76) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, με στόχο τη διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα οδικής ασφάλειας, δημοσιεύει συγκεντρωτικά - συγκριτικά στοιχεία που αφορούν τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον μήνα Μάρτιο του 2015, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. 

α. Τροχαία Ατυχήματα   
Στην εδαφική αρμοδιότητα των Νομών Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, σημειώθηκαν (29) τροχαία ατυχήματα (έναντι 24 το 2014). Ειδικότερα σημειώθηκαν:

•    2 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (έναντι 3 το 2014)
•    5 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό (έναντι 3 το 2014)
•    22 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό (έναντι 18 το 2014)
Από τα τροχαία ατυχήματα - δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των ανωτέρω Νομών, καταγράφηκαν συνολικά (39) παθόντες (έναντι 29 το 2014). Ειδικότερα καταγράφηκαν:
    2 νεκροί (έναντι 3 το 2014)
    7 σοβαρά τραυματίες (έναντι 3 και το 2014)
    30 ελαφρά τραυματίες (έναντι 23 το 2014)
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
•    Η απόσπαση προσοχής του οδηγού
•    H παραβίαση προτεραιότητας
•    Η παραβίαση της σήμανσης
•    Η μη τήρηση απόστασης ασφαλείας
β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης
Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο.   
Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον μήνα Μάρτιο του 2015 βεβαιώθηκαν συνολικά (4.961) παραβάσεις ως ακολούθως:

    1.098  για υπερβολική ταχύτητα
         61  για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη)
         76  για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας
         94  για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση
         53  για μη χρήση προστατευτικού κράνους κατά την οδήγηση
         20  για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
         38  για αντικανονικό προσπέρασμα
         25  για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση
           5  για παραβίαση προτεραιότητας
         19  για αντικανονικούς ελιγμούς
       803  για παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων
       110  για παραβάσεις Κ.Τ.Ε.Ο.
         29  για φθαρμένα ελαστικά
       697  για παράνομες σταθμεύσεις
    1.833  λοιπές παραβάσεις

γ. Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας

Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα της ασφαλούς οδήγησης και της οδικής ασφάλειας με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή και να ακολουθούν τις υποδείξεις και τις συμβουλές του προσωπικού της Τροχαίας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οδηγώ με ασφάλεια σημαίνει:
•    Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
•    Έχω διαρκώς τεταμένη την προσοχή μου στην οδήγηση και τον έλεγχο του οχήματος
•    Όταν οδηγώ δεν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά
•    Δεν παραβιάζω τα όρια ταχύτητας
•    Φορώ πάντα ζώνη ασφαλείας
•    Τοποθετώ τα παιδιά σε παιδικό κάθισμα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας
•    Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα φορώ πάντα κράνος
•    Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα
•    Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη
•    Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα
•    Δεν μιλώ στο κινητό όταν οδηγώ
•    Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς
•    Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.
Οι παραπάνω συμβουλές θα επαναλαμβάνονται διαρκώς με σκοπό να συμβάλλουν στην εμπέδωση της κυκλοφοριακής και οδικής παιδείας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Αρνί σούβλας-Οδηγίες βήμα-βήμα για το ψήσιμο

Υλικά για 8-10 άτομα

- 2 μεταλλικές πιάστρες για σούβλα
- Σύρμα & πένσα για το δέσιμο του αρνιού πάνω στη σούβλα
- Σπάγκος & χοντρή βελόνα για το ράψιμο του αρνιού
- 10 – 13 κιλά κάρβουνο
- 1 αρνί, περίπου 12 με 13 κιλά
- 1 φλιτζάνι αλατοπίπερο

Εκτέλεση

1. Βάζουμε την σούβλα με φορά από τα πίσω πόδια προς το κεφάλι, μέσα από την κοιλιά, θώρακα λαιμό και το κεφάλι. Το δύσκολο είναι το τρύπημα του κεφαλιού, στο οποίο θα χρειαστείτε βοήθεια: Ένας κρατάει το κεφάλι κόντρα και ένας σπρώχνει και περιστρέφει ταυτόχρονα τη σούβλα, μέχρι να τρυπήσει το κρανίο του αρνιού.

2. Ακολουθεί το δέσιμο, αφού πρώτα κάνουμε μια δοκιμή πάνω στο χώρο που θα το ψήσουμε ώστε να προσδιορίσουμε τη σωστή θέση πάνω στη σούβλα για το δέσιμο του αρνιού. Ξεκινάμε λοιπόν με τα μπούτια, τα οποία τα πιάνουμε σταυρωτά πάνω στη σούβλα και τα δένουμε με σύρμα. Τη διχάλα που έχει η σούβλα μας, την μπήγουμε στα μπούτια και την σταθεροποιούμε πάνω στη σούβλα με την βίδα που έχει.

3. Κάνουμε άλλα δύο δεσίματα στη σπονδυλική στήλη του αρνιού, ένα χαμηλά στο ύψος της κοιλιάς και άλλο ένα στο ύψος του στήθους. Χρησιμοποιούμε για αυτά τις μεταλλικές πιάστρες (σαν αυτές που χρησιμοποιούμε για στερέωση κονταριού της κεραίας) ή σύρμα, οι πιάστρες όμως είναι πολύ πιο πρακτικές. Τέλος δένουμε σφιχτά με σύρμα το λαιμό του αρνιού.

4. Δοκιμάζουμε την αποτελεσματικότητα του δεσίματος που κάναμε κουνώντας δυνατά πάνω – κάτω τη σούβλα. Το καλό δέσιμο είναι σημαντικό, σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει κίνδυνος την ώρα του ψησίματος να γυρίζει η σούβλα, αλλά όχι το αρνί.

5. Συνεχίζουμε με το αλατοπίπερο. Απλώνουμε πολύ καλά σε όλο το εσωτερικό του αρνιού μας. Από την εσωτερική πλευρά κάνουμε μαχαιριές στα μπούτια και τα «χεράκια», προσεκτικά όμως να μην τρυπήσουμε εξωτερικά, και πιέζοντας με το δάκτυλο, βάζουμε και εκεί αλατοπίπερο.

6. Ράβουμε την κοιλιά του αρνιού με την κλωστή, με τρόπο τέτοιο ώστε να κλείνει ερμητικά. Σκοπός μας είναι να μην έχουμε τρυπήσει σε κανένα σημείο το αρνί μας (εκτός φυσικά από τα σημεία δεσίματος) και να είναι καλά ραμμένη η κοιλιά, ώστε όπως θα ψήνετε το αρνί, να κρατά στο εσωτερικό του τα υγρά του και να ψήνεται με αυτά.

7. Αλατοπιπερώνουμε και εξωτερικά και ράβουμε την μπόλια πάνω στο αρνί, ώστε να μην φύγει στο ψήσιμο. Η μπόλια κατά τη διάρκεια του ψησίματος λιώνει, λιπαίνει το αρνί εξωτερικά και δεν το αφήνει να ξεραθεί.

8. Για το ψήσιμο θα χρειαστούμε κάρβουνα περίπου τόσα, όσο και το βάρος του αρνιού μας. Ανάβουμε τη φωτιά μας τουλάχιστον 1 ώρα πριν ξεκινήσουμε το ψήσιμο και αφού τα κάρβουνα γίνουν τα αφήνουμε αρκετή ώρα να «πέσουν». Αφού σταχτώσουν, τα απλώνουμε, βάζοντας τα περισσότερα κάτω από τα μπούτια και τα «χεράκια» και αφήνουμε ελάχιστα κάτω από την κοιλιά.

9. Τοποθετούμε το αρνί μας πάνω στη φωτιά, σε μεγάλη απόσταση από αυτήν (περίπου 40 – 50 cm) και γυρνάμε με το χέρι σε γρήγορη ταχύτητα για 1 ώρα τουλάχιστον ή και περισσότερο, ανάλογα με την ένταση της φωτιάς.

10. Προσέχουμε να μην μας αρπάξει στην αρχή, όπου η φωτιά είναι πιο δυνατή, γι’ αυτό άλλωστε και η γρήγορη ταχύτητα στο γύρισμα. Μετά από την 1 – 1½ ώρα γυρνάμε αργά (μπορούμε να βάλουμε μοτεράκι) και ανάλογα την ένταση της φωτιάς και την πορεία του ψησίματος χαμηλώνουμε την σούβλα.

11. Ο απαιτούμενος χρόνος ψησίματος είναι περίπου 3 με 3½ ώρες. Όταν γίνει, βάζουμε τη σούβλα όρθια πάνω από ένα μεγάλο ταψί, κόβουμε τα σύρματα, ξεβιδώνουμε τις πιάστρες και το αρνάκι πέφτει στο ταψί.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θέτει σε λειτουργία στο twitter το "cyberalertGR"...


Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προχώρησε στη δημιουργία σύγχρονου ψηφιακού καναλιού επικοινωνίας, μέσω twitter, με...
ονομασία «cyberalertGR». Σκοπός της νέας υπηρεσίας είναι οι πολίτες να ενημερώνονται άμεσα και σε πραγματικό χρόνο για τους κινδύνους και τις απειλές της επικαιρότητας που αφορούν το αντικείμενο της Υπηρεσίας και την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα και στο πλαίσιο της πλατφόρμας των καινοτόμων δράσεων που έχει αναπτύξει για την επικοινωνία με το κοινό και λαμβάνοντας υπόψη τη μετεξέλιξη του κυβερνοεγκλήματος και τον αντίκτυπό του σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνίας, προχώρησε στη δημιουργία του cyberalertGR με στόχο την άμεση και σε πραγματικό χρόνο ενημέρωση των πολιτών για νέους κινδύνους αλλά και για τάσεις στον τομέα του κυβερνοεγκλήματος που ανακύπτουν καθημερινά στο διαδίκτυο.

Στο cyberalertGR θα αναρτώνται σε καθημερινή βάση σύντομες ενημερώσεις σχετικά με φλέγοντα θέματα της επικαιρότητας, που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε πραγματικό χρόνο.

Παράλληλα θα δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες να ενημερώσουν άμεσα τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε περίπτωση κινδύνου ή απειλής στο διαδίκτυο...
Διαβάστε Περισσότερα »

Εγκλημα στη Σαλαμίνα: Εγκυος η σύζυγος του 35χρονου -Βρήκε τον άντρα της και την ερωμένη του νεκρούς

Μητέρα δύο παιδιών ήταν η 44χρονη που βρέθηκε δολοφονημένη στη Σαλαμίνα, αλλά και ο 35χρονος εραστής της (που βρέθηκε επίσης νεκρός πλάι της καθώς αφού την πυροβόλησε στην κοιλιά έστρεψε το όπλο στον εαυτό του και αυτοκτόνησε) θα γινόταν σύντομα πατέρας, αφού σύμφωνα με πληροφορίες η σύζυγός του ήταν έγκυος.

Η σύζυγος του 35χρονου ήταν αυτή που εντόπισε τον άνδρα της και την 44χρονη ερωμένη του νεκρούς, μέσα στο αυτοκίνητό τους που βρίσκονταν στο γκαράζ του σπιτιού τους.

Το χρονικό της θυελλώδους σχέσης

Η θυελλώδης σχέση του 35χρονου με την 44χρονη οδοντοτεχνικό, ξεκίνησε σύμφωνα με πληροφορίες από το 2012. Η 44χρονη ήταν παντρεμένη εδώ και πολλά χρόνια και είχε αποκτήσει με τον σύζυγό της δύο κόρες, 8 και 10 ετών. Ο βατραχάνθρωπος του Λιμενικού παντρεύτηκε μόλις πριν έναν χρόνο και πληροφορίες θέλουν την 37χρονη σύζυγό του να βρισκόταν στους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης της. Τα δύο ζευγάρια είχαν καλή σχέση μεταξύ και συχνές και κοινές εξόδους. Η 37χρονη από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι δεν είχε αντιληφθεί τίποτα για την σχέση του συζύγου της με την 44χρονη, ενώ σύμφωνα, με ορισμένες πληροφορίες, τον τελευταίο καιρό, ο σύζυγος της 44χρονης είχε αρχίσει να αντιλαμβάνεται τι συνέβαινε μεταξύ της συζύγου του και του λιμενικού και της ζήτησε εξηγήσεις. Εκείνη φέρεται να παραδέχτηκε στον άντρα της, την ύπαρξη αυτής της σχέσης και εκείνος της απάντησε πως την συγχωρεί για χάρη των δύο τους παιδιών, αρκεί να σταματούσε εδώ και τώρα αυτή τη σχέση...

Πώς ανακαλύφθηκε το φρικτό έγκλημα

Το φρικτό έγκλημα ανακάλυψε η σύζυγος του λιμενικού, που ήταν αποσπασμένος στο Αρχηγείο του Σώματος, την ώρα που επέστρεψε στο σπίτι της από τον Πειραιά όπου εργάζεται, αργά το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης. Φτάνοντας, είδε το αυτοκίνητο του συζύγου της σταθμευμένο στο γκαράζ του σπιτιού της και πλησίασε. Μόλις αντίκρισε το αποτρόπαιο θέαμα, σε κατάσταση σοκ, ειδοποίησε την Αστυνομία.

Η 44χρονη βρέθηκε νεκρή στο κάθισμα του συνοδηγού με μία σφαίρα στην αριστερή της πλευρά, κάτω από το στήθος, ενώ δίπλα της βρέθηκε νεκρός με διαμπερές τραύμα στον κρόταφο ο 35χρονος λιμενικός και μπροστά του, πεσμένο το υπηρεσιακό του πιστόλι.

Τι πιστεύουν οι Αρχές

Ολα δείχνουν ότι πρόκειται για ένα έγκλημα πάθους, με τα στοιχεία να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η 44χρονη είχε ζητήσει από τον 35χρονο να συναντηθούν με σκοπό να του ζητήσει να χωρίσουν. Οι Αρχές πιστεύουν λοιπόν, ότι ο λιμενικός οδήγησε την 44χρονη στο γκαράζ του, με το πρόσχημα να συνεχίσουν την συζήτησή τους, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να ακολούθησε και έντονος καβγάς.

Περισσότερο φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξει το πόρισμα της νεκροψίας-νεκροτομής, ωστόσο πυρίτιδα δεν βρέθηκε στα χέρια κανενός εκ των συζύγων των θανόντων, παρά μόνο στο χέρι του 35χρονου «βατράχου» του λιμενικού.Εκείνη φέρεται να παραδέχτηκε στον άντρα της, την ύπαρξη αυτής της σχέσης και εκείνος της απάντησε πως την συγχωρεί για χάρη των δύο τους παιδιών, αρκεί να σταματούσε εδώ και τώρα αυτή τη σχέση...


Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγάλη Πέμπτη με χιόνια, βροχές και τσουχτερό κρύο

Στα ανατολικά και τα νότια τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Σποραδικές καταιγίδες στα νότια. Ανεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 6 με 7, στο Αιγαίο 8 και βαθμιαία τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

Μακεδονία, Θράκη
καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βρόχων τις πρωινές ώρες, λίγα χιόνια στα ορεινά - ημιορεινά.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από -01(μείον) έως 15 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά στη δυτική Πελοπόννησο αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βρόχων, λίγα χιόνια στα ορεινά -ημιορεινά, βελτίωση από το απόγευμα.
άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο ιόνιο 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου, στην Ηπειρο η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά, σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις ανατολικότερες περιοχές και το βράδυ θα εξασθενίσουν.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 με 8 μποφόρ με τάση περαιτέρω ενίσχυσης το απόγευμα.
θερμοκρασία: από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου, στα ανατολικά η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη όπου πιθανώς τα φαινόμενα να είναι έντονα.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και στις Κυκλάδες βαθμιαία τοπικά 9 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια, εξασθένηση των φαινόμενων από το βράδυ και από τα βόρεια.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και από το μεσημέρι βαθμιαία τοπικά 9 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πιθανόν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικό μέχρι το απόγευμα, λίγα χιόνια στην Πάρνηθα( πάνω από 900 μέτρα).
άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7, στα ανατολικά 8 και από το βράδυ μέχρι 9 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 07 έως 12 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια και ανατολικά 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες το πρωί με πιθανότητα ασθενών βροχών κυρίως στα ανατολικά, λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά- ημιορεινά.
άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων σας εύχεται «Καλή Ανάσταση»


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση επιμελητηρίων με ΟΑΕΕ

Τη στενή συνεργασία μεταξύ της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕ) και του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επιχειρηματιών (ΟΑΕΕ) συμφώνησαν ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος και ο διοικητής του ΟΑΕΕ κ. Αναστάσιος Πετρόπουλος, σε συνάντηση που είχαν σήμερα.
Ο κ. Μίχαλος, συνοδευόμενος από τον Β’ Αντιπρόεδρο της ΚΕΕ κ. Ιορδάνη Τσώτσο, τον Γενικό Γραμματέα κ. Παναγιώτη Αγνιάδη, τον Οικονομικό Επόπτη της ΚΕΕ κ. Γεώργιο Χονδρογιάννη, καθώς και τον Οικονομικό Επόπτη του ΕΒΕΑ κ. Ευάγγελο Τσόγη, είχαν συνάντηση στα γραφεία του ΟΑΕΕ με το νέο διοικητή κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο και τον υποδιοικητή του Οργανισμού κ. Δημήτρη Χριστοφορίδη.
Η αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων έθεσε στη νέα διοίκηση του ΟΑΕΕ τις θέσεις της για την επίλυση καθημερινών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες στις σχέσεις τους με τον ΟΑΕΕ, τονίζοντας ότι η ρύθμιση για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 100 δόσεις, αλλά και η αποποινικοποίηση αποτελούν μια θετική εξέλιξη.
Μετά από μία εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών, συμφωνήθηκε:
•    Να υπάρξει, το συντομότερο δυνατόν, διασύνδεση μεταξύ Επιμελητηρίων και ΟΑΕΕ, προκειμένου οι επιχειρηματίες να μπορούν να απευθύνονται στα Επιμελητήρια και για ζητήματα και εργασίες που σχετίζονται με τον ΟΑΕΕ.
•    Η Διοίκηση του ΟΑΕΕ θα προχωρήσει στην πλήρη ηλεκτρονικοποίηση των προσφερόμενων προς τους ασφαλισμένους του υπηρεσιών, με στόχο τον περιορισμό της γραφειοκρατίας.
•    Η Διοίκηση του ΟΑΕΕ, σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας, θα εξετάσουν άμεσα την προώθηση ρυθμίσεων για:
1)    Θέσπιση μπόνους για τους συνεπείς ασφαλισμένους του Οργανισμού
2)    Μεγαλύτερη ευελιξία, λόγω της αρνητικής οικονομικής συγκυρίας, για την χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας
3)    Συνέχιση της παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης (θεώρηση βιβλιαρίων) σε περιπτώσεις μη πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών
Τόσο ο κ. Μίχαλος, όσο και ο κ. Πετρόπουλος συμφώνησαν η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων και ο ΟΑΕΕ να βρίσκονται σε καθημερινή επικοινωνία, με στόχο την επίλυση όλων των ζητημάτων που αφορούν τις επιχειρήσεις.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ-ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΑΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΙΩΑΝΝΗΣ Δ.ΤΑΓΚΑΛΕΓΚΑΣ ΠΕΡ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ