Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Στον Ρακιντζή ο Σαγάνας για το αποχετευτικό Αλιάρτου

Μετά την καταγγελία μου στον κ. Εισαγγελέα για το δίκτυο ακαθάρτων Αλιάρτου δέχτηκα μπαράζ μηνύσεων ,εξωδίκων προφανώς για να με φοβίσουν,να με αναγκάσουν να ανακαλέσω όσα έχω καταγγείλει, απο τον Δήμαρχο Αλιάρτου Θεσπιέων κ.Ντασιώτη,ότι τάχα συκοφαντώ τις υπηρεσίες του Δήμου και κατά δεύτερο απο την υπεργολάβο κατασκευαστικη εταιρεία ΑΑΓΗΣ Α.Ε γιατί τους χαλάω τα σχέδια.
Τελευταία έχουν ξαμολυθεί  ορισμένα παπαγαλάκια και προσπαθούν να υποβαθμίσουν τη σημασία των καταγγέλιών μου με σαθρά επιχειρήματα του τύπου δεν πήρα δουλειά στο έργο η ότι δεν άρπαξα και γιαυτό το λόγο κάνω ότι κάνω.
Είμαι λοιπόν αναγκασμένος  προκειμένου να προστατεύσω  την τιμή και την υπόληψή μου και την τιμή της παράταξης της οποίας ηγήθηκα να αποδείξω μέσω της νόμιμης οδού ότι όλα αυτά που κατήγγειλα είναι η μόνη αλήθεια.Για αυτό το λόγο μετά τον Εισαγγελέα απευθύνθηκα στο επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ.ο Ρακιντζή τον οποίο επισκέφτηκα προσωπικώς,αλλά και το Σώμα Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων και τους παρέδωσα τον φάκελο με τα στοιχεία που διαθέτω,καθώς και τις αναφορές μου,γνωρίζω δε ότι ηδη έχουν οριστεί υπεύθυνοι και έχουν αρχίσει να μελετούν τους φακέλους.
Ας μη βιάζονται λοιπόν κάποιοι να  υποβαθμίζουν το θέμα γιατί μόλις τώρα αρχίζει..
Σαν επιστέγασμα η επόμενη κίνησή μου είναι να απευθυνθώ στην Ευρωπαική Ένωση και θα το κάνω.
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΓΑΝΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Σεισμός 6,1 βαθμών ταρακούνησε ολόκληρη την Κρήτη - Σκηνές πανικού στο νησί


Ισχυρότατος σεισμός μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε την Κρήτη, το νότιο Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός είχε υποθαλάσσιο επίκεντρο μεταξύ της ανατολικής Κρήτης και της Καρπάθου. Το εστιακό βάθος ήταν 2 μόλις χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ είχε διάρκεια πάνω από 30 δευτερόλεπτα και έγινε αισθητός σε ολόκληρο το νησί προκαλώντας πανικό στους κατοίκους που έντρομοι έβγαιναν από σπίτια και καταστήματα.

Η δόνηση πραγματοποιήθηκε μακριά από κατοικημένες περιοχές, ωστόσο, έγινε αισθητή σε Κρήτη, Ρόδο, Κάσο.

Λίγο αργότερα, σημειώθηκε μετασεισμός στην ίδια περιοχή, νοτίως της Καρπάθου και της Κάσου, μετασεισμός, μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.Να σημειωθεί ότι το πρωί της Τετάρτης νοτιοδυτικά της Κύπρου σημειώθηκε ισχυρός σεισμός 5,5 ρίχτερ.

Σύμφωνα με την εξέταση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 18 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πάφου, ενώ το εστιακό βάθος ορίστηκε στα 2 χιλιόμετρα.



Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκαρισμένη η Γαλλία από άγριο έγκλημα με θύμα 9χρονο κορίτσι.




    Σοκ και θρήνος στο Καλαί της Γαλλίας για άγριο έγκλημα με θύμα εννιάχρονη. Η μικρή Κλοέ βρέθηκε νεκρή στο δάσος λίγες ώρες μετά την απαγωγή της ενώ έπαιζε με μία φίλη της κοντά στο σπίτι της.

Το παιδί είχε... κακοποιηθεί σεξουαλικά και πέθανε από στραγγαλισμό, μετέδωσαν τα γαλλικά μέσα επικαλούμενα πηγές της αστυνομίας.

Τριανταοκτάχρονος Πολωνός που είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα κρατείται ως ύποπτος για το φόνο από τις Αρχές.

Ο δήμαρχος της Καλαί δήλωσε ότι η πόλη θρηνεί για το εννιάχρονο κορίτσι και κάλεσε στην πραγματοποίηση πομπής στη μνήμη της το απόγευμα της Πέμπτης.

Οι σημαίες στο δημαρχείο της πόλης κυματίζουν μεσίστιες.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι ένας άνδρας άρπαξε το κορίτσι το μεσημέρι της Τετάρτης την ώρα που έπαιζε με μία φίλη της κοντά στο σπίτι της.

Η μητέρα της δήλωσε στο δίκτυο BFMTV ότι την άφησε μόνη της για πέντε λεπτά προκειμένου να αλλάξει πάνα στα δύο μικρότερα παιδιά της, και όταν γύρισε είδε τον δράστη να βάζει με τη βία την κόρη της μέσα σε ένα αυτοκίνητο.

Η αστυνομία εντόπισε ένα κόκκινο αυτοκίνητο με πολωνικές πινακίδες σε δάσος στα βόρεια του Καλαί. Η σορός του κοριτσιού εντοπίστηκε λίγο αργότερα στην περιοχή, και ο άνδρας που θεωρείται ύποπτος βρέθηκε κοντά στον τόπο του εγκλήματος, μεταδίδει το BBC.

Ο συλληφθείς έχει ιστορικό βίαιων εγκλημάτων και έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης τόσο στη Γαλλία, όσο και στην Πολωνία.

Κατά πληροφορίες αποφυλακίστηκε πριν λίγους μήνες αφού εξέτισε ποινή εξαετούς κάθειρξης.

Ένα από τα θύματά του, μία 78χρονη γυναίκα, δήλωσε στην εφημερίδα Le Parisien ότι οι αρχές της είχαν αναφέρει πως απελάθηκε στην Πολωνία.


Διαβάστε Περισσότερα »

Σαρωτικές αλλαγές σε γυμνάσια και λύκεια: Τι προβλέπει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

Τα πάνω κάτω φέρνει στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Εκτός από τις παρεμβάσεις στα ΑΕΙ οι αλλαγές που έρχονται σε γυμνάσια και λύκεια είναι σαρωτικές και περιλαμβάνουν, ανάμεσα σε άλλα, την κατάργηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου για την αξιολόγηση, την κατάργηση εσωτερικών φροντιστηρίων στα ιδιωτικά σχολεία και τη ρύθμιση του εκπαιδευτικού περιεχομένου και του ωραρίου των φροντιστηρίων.

Στο θέμα της αντιμετώπισης της φτώχειας, το υπουργείο προσανατολίζεται στην εισαγωγή κάρτας, την οποία οι δικαιούχοι θα χρησιμοποιούν για την προμήθεια των γευμάτων τους από το κυλικείο. Επίσης, διαχωρίζονται τα πρότυπα από τα πειραματικά σχολεία, ενώ αλλάζει ο τρόπος επιλογής των διευθυντών των σχολικών μονάδων.

Αναλυτικά οι αλλαγές:

Τράπεζα Θεμάτων

Καταργείται η επιλογή θεμάτων των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων των μαθητών των Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ καθώς και των εξετάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση κατά 50% από την Τράπεζα Θεμάτων (Τροπολογία στο νομοσχέδιο Υφυπουργού), αφαιρείται η λειτουργία της Τράπεζας Θεμάτων από τον Εθνικό Οργανισμό Εξετάσεων (Ε.Ο.Ε) και παραμένει η αρμοδιότητα αυτή εξ’ ολοκλήρου στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.), ως προαιρετικό, συμβουλευτικό εργαλείο για εκπαιδευτικούς και μαθητές (Πολυνομοσχέδιο).

Αξιολόγηση

Η κατάργηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και των σχολικών μονάδων υλοποιεί την προγραμματική δέσμευση του . Η εγκαθίδρυση ενός συστήματος αποτίμησης του εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού έργου, με δημοκρατικό και συλλογικό τρόπο, ως μια συμμετοχική και δημοκρατική μεθοδολογία διάγνωσης προβλημάτων, αναζήτησης λύσεων και επεξεργασίας προτάσεων και μέτρων για την βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης, είναι απαραίτητη. Το Υπουργείο θα προχωρήσει στην επεξεργασία του παραπάνω πλαισίου με επόμενο νομοθέτημα.

Φροντιστήρια, Κέντρα Ξένων Γλωσσών, Ιδιωτικά Σχολεία

Ρυθμίζονται για πρώτη φορά ζητήματα εκπαιδευτικού περιεχομένου και ωραρίου των Φροντιστηρίων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών. Καθορίζονται το ωράριο, οι αργίες και ο έλεγχος των αναλυτικών προγραμμάτων των Φροντιστηρίων και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών, καταργούνται τα εσωτερικά φροντιστήρια σε ιδιωτικά σχολεία και δίδεται η δυνατότητα στα αντίστοιχα όργανα εκπαιδευτικών και ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων να προχωρούν σε υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με καλύτερους όρους εργασίας (μισθολογικούς, θεσμικούς) κατά τα ισχύοντα.

Ειδική Εκπαίδευση

Εναρμονίζονται τα ελληνικά δεδομένα με τις ευρωπαϊκές και Διεθνείς Συμβάσεις για τα δικαιώματα των Αναπήρων. Βελτιώνεται η λειτουργία του θεσμού της παράλληλης στήριξης καθώς θεσμοθετείται η συνεργασία των εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης και του λοιπού προσωπικού των σχολείων και η από κοινού διαμόρφωση των προγραμμάτων και άλλων στοιχείων της σχολικής ζωής.

Ανασύσταση των τομέων και ειδικοτήτων της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που είχαν καταργηθεί(Τροπολογία)

    Εξασφαλίζεται η λειτουργία των ειδικοτήτων σε συγκεκριμένα ΕΠΑΛ ώστε να αξιοποιηθεί πλήρως η υπάρχουσα υποδομή καλύπτοντας τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών
    Ορίζονται οι ομάδες προσανατολισμού τα μαθήματα και το ωρολόγιο πρόγραμμα που θα ισχύσει στην Α΄ τάξη το σχολικό έτος 2015 -2016 για τους τομείς και ειδικότητες που ανασυσταίνονται.
    Το εκπαιδευτικό προσωπικό που βρισκόταν σε καθεστώς διαθεσιμότητας – απόλυσης και επιστρέφει στις θέσεις που κατείχε στα σχολεία, προβλέπεται να αξιοποιηθεί στο έπακρο, για να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες της παροχής εκπαιδευτικού  έργου.
    Μετά την επανασύσταση των οργανικών θέσεων από το Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ρυθμίζονται θέματα των εκπαιδευτικών που επιστρέφουν στα ΕΠΑΛ σε οργανικές θέσεις εξασφαλίζοντας και όλα τα δικαιώματα που είχαν πριν τεθούν σε διαθεσιμότητα, ενώ τα ίδια δικαιώματα εξασφαλίζονται σε εκπαιδευτικούς από ΕΠΑΛ που καταργήθηκαν.

Κατάργηση της σύζευξης Πειραματικού και Προτύπου Σχολείου

Αποφασίζεται:

    Η κατάργηση του όρου «πρότυπο-πειραματικό» σχολείο
    Ο διαχωρισμός των πειραματικών από τα πρότυπα
    Η μετατροπή της συντριπτικής πλειοψηφίας αυτών των υβριδικών σχολείων σε πειραματικά
    Ο ορισμός μόνο ενός περιορισμένου αριθμού από αυτά ως πρότυπα σχολεία, για ιστορικούς λόγους
    Στα πειραματικά σχολεία οι μαθητές/τριες θα επιλέγονται με κλήρωση στην τάξη εισόδου
    Στα πρότυπα τα κριτήρια και η διαδικασία επιλογής στην τάξη εισόδου θα ορίζεται με απόφαση της ΔΕΠΠΣ μετά από εισήγηση των Συλλόγων διδασκόντων και των ΕΠΕΣ των πρότυπων γυμνασίων.

Τροπολογία για την αναπλήρωση απωλεσθεισών ωρών διδασκαλίας

Σε περίπτωση απώλειας διδακτικών ωρών, η αναπλήρωσή τους εξασφαλίζεται με τους ακόλουθους τρόπους: α) Περικοπή περιπάτων και εκδρομών β) Περιορισμός των εργάσιμων ημερών των πολυήμερων εκδρομών και γ) Αξιοποίηση των σχολικών εορτών (πραγματοποιούνται και οι εορτές και τα μαθήματα).

Επιλογή στελεχών

    Για τους υποψήφιους Διευθυντές σχολικών μονάδων

Απαραίτητες προϋποθέσεις προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να θέσουν υποψηφιότητα είναι η 8ετής διδακτική προϋπηρεσία και η πιστοποιημένη γνώση Τεχνολογίας, Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ΤΠΕ), επιπέδου 1.

Ως επιπλέον μοριοδοτούμενα προσόντα των υποψηφίων θεωρούνται η διοικητική εμπειρία, η διδακτική εμπειρία, η παιδαγωγική συγκρότηση και κατάρτιση τους (67% επί της συνολικής μοριοδότησης) και η γνώμη του Συλλόγου διδασκόντων του σχολείου, στο οποίο επιθυμούν να βάλλουν υποψηφιότητα (33% επί της συνολικής μοριοδότησης).

Κάθε υποψήφιος/α μπορεί να βάλει υποψηφιότητα σε δυο το πολύ σχολικές μονάδες, εφόσον έχει υπηρετήσει σε αυτές  την τελευταία πενταετία.

    Για τους Διευθυντές εκπαίδευσης

Απαραίτητες προϋποθέσεις προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να θέσουν υποψηφιότητα είναι η 10ετής διδακτική προϋπηρεσία και η πιστοποιημένη γνώση Τεχνολογίας, Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ΤΠΕ), επιπέδου 1.

Ως επιπλέον μοριοδοτούμενα προσόντα των υποψηφίων θεωρούνται η διοικητική εμπειρία, η διδακτική εμπειρία, η παιδαγωγική συγκρότηση και κατάρτιση τους (67% επί της συνολικής μοριοδότησης) και η γνώμη των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων της Περιφέρειας, στην οποία επιθυμούν να βάλλουν υποψηφιότητα (33% επί της συνολικής μοριοδότησης).

Κάθε υποψήφιος μπορεί να βάλλει υποψηφιότητα σε δυο το πολύ Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

iefimerida.gr



Διαβάστε Περισσότερα »

Δέκα Χρόνια Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς-Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς φέτος συμπληρώνει τα 10 χρόνια λειτουργίας της. Σε μια εποχή μάλλον δύσκολη και άχαρη για τέτοιες πρωτοβουλίες, μια ομάδα ανθρώπων πίστεψε,επέμεινε και στο τέλος κέρδισε το στοίχημα με το χρόνο.

Οι κοινές ανησυχίες, η κοινή αγάπη, η θέληση για έκφραση και επικοινωνία στάθηκαν η μαγιά για να ξεκινήσει αυτή η προσπάθεια. Η επιτυχία της όμως οφείλεται στο δέσιμο των ανθρώπων, στις φιλίες που δημιουργήθηκαν, στην παρέα που ένιωσε την ανάγκη να υπάρχει πρώτα για τα μέλη της και μέσα από την διαφορετικότητα να ζητά την ολοκλήρωση.

Και όταν έχεις τέτοια υλικά, όταν η κοινή πορεία έρχεται αβίαστα και η συναναστροφή είναι απαραίτητη, τότε έρχονται και όλα τα άλλα. Έρχονται τα βλέμματα και μοιάζουν και καταλαβαίνονται. Οι αγωνίες γίνονται κοινές, η έκφραση η ατομική συμπληρώνεται και αναδεικνύεται. Το ζητούμενο του κοινού καλλιτεχνικού στίγματος έρχεται ως ανάγκη αβίαστη και ώριμη.

Έτσι μετά από 10 υπέροχα χρόνια η Λέσχη μας έχει πετύχει ήδη την αποστολή της. Όλοι μας να έχουμε παρόμοια αντίληψη για την φωτογραφία, κοινούς κώδικες για την επικοινωνία και την έκφραση μας και όλα αυτά παραμένοντας όλοι τόσο γοητευτικά ανόμοιοι. Τόσο απαραίτητα διαφορετικοί. Και με αυτό τον τρόπο μπορούμε με σιγουριά, αλλά και με αδημονία, να περιμένουμε 10 ακόμη πιο όμορφα χρόνια να έρθουν.

Κορύφωση όλων αυτών είναι οι φετινές εκδηλώσεις του από καιρό καθιερωμένου “Μήνα Φωτογραφίας” που γίνονται κάθε Μάιο. Δεν είναι η λαμπρότητα και η ποσότητα το σημαντικότερο χαρακτηριστικό, αλλά η ποιότητα των ανθρώπων που θα φιλοξενηθούν είναι που μας κάνει περήφανους. Είναι σπάνια η ευκαιρία για την πόλη μας αλλά και για την φωτογραφία ειδικότερα η ταυτόχρονη συνύπαρξη τόσων σημαντικών καλλιτεχνών σε τόσες πολλές μαζεμένες εκδηλώσεις.

Εκθέσεις, ομιλίες, σεμινάρια και προβολές από τους πιο καταξιωμένους καλλιτέχνες φωτογράφους και τις πιο δυναμικές και ελπιδοφόρες φωτογραφικές ομάδες της Ελλάδας. Είμαστε ιδιαίτερα συγκινημένοι που τόσοι σημαντικοί άνθρωποι μας εμπιστεύτηκαν τα έργα τους, θα μας χαρίσουν απλόχερα τις γνώσεις τους και θα μοιραστούν μαζί μας μικρές και σπάνιες στιγμές.





Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:


Ομιλία


Ø  Ομιλία περί φωτογραφίας του γνωστού φωτογράφου, δάσκαλου και κριτικού Πλάτωνα Ριβέλλη.



Τόπος: Συνεδριακό Κέντρο «Χρήστος Παλαιολόγος», Πηγές Κρύας

Διάρκεια: Σάββατο 9/5/15

18:30-20:30


Εκθέσεις

Ø  Έκθεση φωτογραφίας της Λίας Ζαννή με θέμα «Ημερολόγιο» και του Πάνου Ροζάκη με θέμα «4 Χειμώνες στα Δωδεκάνησα»

Τόπος: Νεροτριβή, Πηγές Κρύας

Διάρκεια: 9/5/15 έως 17/5/15

19:00-22:00

Ø  Έκθεση φωτογραφίας της Χριστίνας Σοροβού με θέμα «Στο Μεταίχμιο»

Τόπος: Νερόμυλος, Πηγές Κρύας

Διάρκεια: 9/5/15 έως 17/5/15

19:00-22:00

Ø  Έκθεση φωτογραφίας διακριθέντων φωτογραφιών του μαθητικού διαγωνισμού με θέμα «Το δικό μου Πάσχα»

                                       Τόπος: Εργαστήρι Εικαστικών «Ανδριτσοπούλου Μαίρη-Πούλου Δήμητρα», Ελ. Βενιζέλου 21

Διάρκεια: 9/5/15 έως 17/5/15

19:00-22:00



Ø  Έκθεση φωτογραφίας του Παύλου Σατόγλου με θέμα «Παράκτια μνημεία»

Τόπος: Καφέ «Καφωδείο», Πλατεία Μητροπόλεως

Διάρκεια: 9/5/15 έως 24/5/15

            

Ø  Έκθεση φωτογραφίας της ομάδας Φωτογραφία Δυτικά  με θέμα «Όλοι οι άνθρωποι είναι όμορφοι»

Τόπος: Καφέ «Αστραδενή», Ιωάννη Λάππα 9

Διάρκεια: 9/5/15 έως 24/5/15



Ø  Έκθεση φωτογραφίας της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς με θέμα «10 χρόνια μετά»

Τόπος: Καφέ «22», Μπουφίδου 22

Διάρκεια: 9/5/15 έως 24/5/15

 

Ø  Έκθεση φωτογραφίας της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς με θέμα «10 χρόνια μετά»

Τόπος: Καφέ «YOU», Μπουφίδου 31

Διάρκεια: 9/5/15 έως 24/5/15



Ø  Έκθεση φωτογραφίας της ομάδας f+ με θέμα «Προσωπικές προσεγγίσεις»

Τόπος: Αίθουσα Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς, Μπουφίδου 32-34 (εντός στοάς)

Διάρκεια: 9/5/15 έως 24/5/15

19:00-22:00



Ø  Έκθεση φωτογραφίας των Stephane Charpentier, Adam Cohen, DamienDaufresne, Gael Bonnefon, Ilias Georgiadis, Iraklis Dimitriadis, Zoe Zipela,Fabien Pio με θέμα «The Coil Project»

Τόπος: Κτίριο Ζητουνιάτη, Παλια Δικαστήρια (εντός στοάς)

Διάρκεια: 9/5/15 έως 24/5/15

19:00-22:00


Προβολές

Ø   Προβολή του φωτογραφικού έργου του Στράτου Καλαφάτη

Τόπος: Αίθουσα Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς, Μπουφίδου 32-34 (εντός στοάς)

Διάρκεια: 9/5/15 έως 17/5/15

20:00-21:00



Σεμινάρια

Ø  Σεμινάριο από τον Ηλία Γεωργιάδη με θέμα «Επικοινωνία με το περιθώριο της αφήγησης»

Τόπος: Αίθουσα Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς, Μπουφίδου 32-34 (εντός στοάς)

Διάρκεια: 23/5/15

16:00-20:00

Κόστος συμμετοχής: 10€

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στοmail: fotolesxilivadias@gmail.com







Συνδιοργάνωση: Δήμος Λεβαδέων



Χορηγοί: Αλουμίνιο της Ελλάδος

Επιμελητήριο Βοιωτίας

Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας



            Χορηγός επικοινωνίας: fmag - photography fan/magazine



Για το Δ. Σ. της Φ. Λ. Λιβαδειάς

Ο   Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ                                                   H   Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ε Α Σ

    







Ιωάννης Λεμονής                                                            Μαρία Μίχου   






Διαβάστε Περισσότερα »

Στα Βάγια συνεδριάζει το Δ.Σ.του Δήμου Θηβαίων με 23 θέματα

Σας αποστέλλουμε για ενημέρωσή σας την υπ’ αριθ. πρωτ. 8405/16-4-2015 πρόσκληση για την 9η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Θηβαίων, η οποία θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα της Δ.Ε. Βαγίων  στις  20  AΠΡΙΛΙΟΥ του 2015, ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 19:00, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

1ο.    Έγκριση του προτεινόμενου Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων για το Δήμο Θηβαίων στα πλαίσια της αναθεώρησης του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων.

2ο.    Λήψη απόφασης για την αντικατάσταση μελών Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΗΚΕΘ (απόλυτη πλειοψηφία).

3ο.    Έγκριση της υπ’ αριθ. 38/2015 απόφασης του Δ.Σ. της ΔΗΚΕΘ περί τροποποίησης Κανονισμού του Προσωπικού αυτής (απόλυτη πλειοψηφία).

4ο.    Έγκριση της υπ’αριθ. 49/2015 απόφασης του Δ.Σ. της ΔΗΚΕΘ περί αναμόρφωσης προϋπολογισμού αυτής έτους 2015 (απόλυτη πλειοψηφία).

5ο.    Έγκριση μελέτης, τευχών δημοπράτησης και τρόπου εκτέλεσης του έργου « Εργασίες υγρομόνωσης και στεγάνωσης κτηρίων Δημοτικής Αγοράς».

6ο.    Λήψη απόφασης για την έγκριση διενέργειας διαγωνισμού για την ανάθεση προμήθειας καυσίμων και λιπαντικών για τις ανάγκες των Υπηρεσιών του Δήμου Θηβαίων και των Νομικών Προσώπων αυτού.

7ο.    Λήψη απόφασης για την έγκριση διενέργειας διαγωνισμού για την προμήθεια κάδων απορριμμάτων.

8ο.    Έκφραση γνώμης σχετικά με την ΜΠΕ αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 6MW της εταιρείας «Θηβαϊκός Άνεμος Θίσβης» στη θέση «ΣΠΑΡΤΑ» Δημοτ. Εν.Θίσβης του Δ.Θηβαίων (Σχετ. η υπ’αριθ. 26/2015 Απόφαση της Επ.Ποιοτ.Ζωής).

9ο.    Λήψη απόφασης για τη συνδιοργάνωση με τις Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στ.Ελλάδος Χορωδιακής Συνάντησης αφιερωμένης στο Μουσικό έργο του Μίκη Θεοδωράκη, στις 16 & 17 Μαϊου 2015 στη Θήβα και διάθεση της σχετικής πίστωσης.

10ο.    Λήψη απόφασης για τη συμμετοχή του Δήμου στην έκδοση Tourist Guide  of Greece 2015 (αγγλική γλώσσα) για την τουριστική προβολή του Δήμου Θηβαίων.

11ο.    Συγκρότηση Επιτροπής Φιλικού Διακανονισμού στο Δήμο Θηβαίων.

12ο.    Συγκρότηση Επιτροπών ελέγχου Λαϊκών Αγορών αρμοδιότητας Δήμου Θηβαίων.

13ο.    Λήψη απόφασης για την ανανέωση άδειας άσκησης πλανοδίου εμπορίου Τύπου Α’ του κ. Βλάσση Βίκτωρα του Ευαγγέλου, κατοίκου οικισμού Αλυκής Δ.Ε. Θίσβης του Δήμου Θηβαίων.

14ο.    Λήψη απόφασης για την ανανέωση άδειας άσκησης πλανοδίου εμπορίου τύπου Β’ του κ. Τσάκωνα Θεόδωρου του Αντωνίου, κατοίκου Τ.Κ Υπάτου Δήμου Θηβαίων.

15ο.    Λήψη απόφασης για την παραχώρηση αίθουσας του ΕΠΑΛ για χρήση από το Σύλλογο Φωτογραφίας και Καλλιτεχνικής έκφρασης «ΕΛΕΙΤΡΟΧΟΣ» (σχετ. η υπ’ αριθ. 1/2015 απόφαση της Δημοτ.Επ.Παιδείας).

16ο.    Λήψη απόφασης για την παραχώρηση αίθουσας του ΕΠΑΛ για χρήση από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Θηβαίων. (σχετ. η υπ’ αριθ. 2/2015 απόφαση της Δημοτ.Επ.Παιδείας).

17ο.    Αποδοχή πίστωσης ποσού 12.130,50€ από το ΥΠ.ΕΣ. για το έργο δημοτική οδοποιία στη Δ.Ε. Βαγίων.

18ο.    Αποδοχή πίστωσης ποσών 46.305,00€ και 46.305,00€ από ΥΠ.ΕΣ. και  αφορούν  1η και 2η  εντολή ΣΑΤΑ 2015 αντίστοιχα, για έργα και επενδυτικές δραστηριότητες.

19ο.    Αποδοχή πίστωσης ποσού  46.305,00€   από ΥΠ.ΕΣ. που   αφορά την 3η εντολή ΣΑΤΑ 2015   για έργα και επενδυτικές δραστηριότητες.

20ο.    Αποδοχή πίστωσης ποσού 6.955,00€ εκλογικής αποζημίωσης για τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015.

21ο.    Αποδοχή πίστωσης ποσού 12.936,10€ από ΥΠ.ΕΣ. που αφορά πρόστιμα Κ.Ο.Κ. το χρονικό διάστημα από 5/1/2015 έως και 2/3/2015.

22ο.    Αποδοχή πίστωσης ποσού 91.351,60€ από ΥΠ.ΕΣ. που αφορά «Β’ κατανομή έτους 20154 για λειτουργικές δαπάνες Σχολείων και  κατανομή αυτού.

23ο.    Διαγραφή ποσού 40,00€ από τον χρηματικό κατάλογο 659/2014 που αφορά παράβαση Τροχαίας της εταιρείας ΚΟΥΒΕΛΗΣ Α.Ε. και επαναβεβαίωση αυτού στο όνομα του νέου ιδιοκτήτη.


                                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                    ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                      ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ. ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιος Επιτάφιος σας άρεσε περισσότερο;

 Ολοι  βάζουν την τέχνη τους, οι γυναίκες,οι Σύλλογοι  κάθε ενορίας για να στολίσουν όσο το δυνατόν πιο όμορφα τον Επιτάφιο της εκκλησίας τους.
Φυσικά, πάντα κάποιοι   ξεχωρίζουν.Δείτε με τη σειρά τις προτιμήσεις σας στους  Επιτάφιους.













Διαβάστε Περισσότερα »

Η δικαιοσύνη του Κορεγιδόρ στο Δημοτικό θέατρο Λιβαδειάς

  Η δικαιοσύνη του Κορεγιδόρ είναι μια μονόπρακτη λαϊκή ισπανική φάρσα στην οποία ξεδιπλώνεται ο μουχλιασμένος κόσμος της διαφθοράς της μεσαιωνικής δικαιοσύνης. Ο δικαστής Κορρεγιδόρ ( ο οποίος είναι ταυτόχρονα ο δήμαρχος και ο φεουδάρχης της περιοχής ) μεταχειρίζεται όλα τα παράνομα και παράλογα μέσα για να δικαιολογήσει την λαιμαργία του . Το αποτέλεσμα είναι να συμπεριφέρεται χειρότερα από τους κοινούς ανθρώπους που δικάζει και να καταργεί κάθε έννοια δικαιοσύνης , ισονομίας και ανθρωπιάς προκειμένου να καλύψει τις δικές του ανομίες , χάνοντας έτσι κάθε ίχνος υπόληψης.



Η δικαιοσύνη του Κορεγιδόρ, στο Δημοτικό θέατρο Λιβαδειάς Δωδεκανήσου 5 (δίπλα από τα ΚΑΠΗ) το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Απριλίου στις 9 το βράδυ



Όμιλος Φίλων Θεάτρου Λιβαδειάς - Δημοτικό Θέατρο Λιβαδειάς
Διαβάστε Περισσότερα »

Μπακογιάννης:«Είναι αποκρουστικό να μιλάμε για «δικούς μας» και «δικούς τους» νεκρούς»

Ο Κώστας Μπακογιάννης για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης

και τις πρόσφατες δηλώσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

«Είναι αποκρουστικό να μιλάμε

για «δικούς μας» και «δικούς τους» νεκρούς»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, έκανε σήμερα την εξής δήλωση σχετικά με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης και τις πρόσφατες δηλώσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ:


«Λυπάμαι πάρα πολύ διότι κάποιοι επιμένουν να θέλουν να μας γυρίσουν πολλά χρόνια πίσω, χαράσσοντας βαθιές διαχωριστικές γραμμές στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας.

Είναι αποκρουστικό να μιλάμε για «δικούς μας» και «δικούς τους» νεκρούς. Τη δεκαετία του 80’ είχαμε μπλε, πράσινα και κόκκινα καφενεία. Είναι δυνατόν εν έτει 2015 να μιλάμε για κόκκινα ή μπλε νεκροταφεία; Ελληνίδες μανάδες δεν τους γέννησαν όλους;

Σκέφτομαι πόσο θα ντρεπόντουσαν σπουδαίοι πολιτικοί της αριστεράς, όπως ο Κύρκος και ο Φλωράκης που βίωσαν τον πόνο της απώλειας, αλλά έκαναν την εθνική συμφιλίωση πράξη. Ο κύριος Υπουργός Δικαιοσύνης και οι συν αυτώ, με το νομοσχέδιο που προωθούν, δεν πλήττουν απλώς τη δικαιοσύνη, αλλά τρέφουν το τέρας του αυταρχισμού και του φασισμού, επιδιδόμενοι σε ένα εμπόριο μίσους. Ας καταλάβουν επιτέλους πως επειδή διαφωνούμε, σε μία Δημοκρατία, δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε να συνυπάρχουμε».

Διαβάστε Περισσότερα »

Απάντηση Ξυδάκη σε Μπασιάκο για επίσπευση λειτουργίας Μουσείου Θήβας



           «Επίσπευση παράδοσης και λειτουργία του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου
            Θήβας»

Σε απάντηση της με αριθμ. πρωτοκόλλου 816/13.3.2015 Ερώτησης του Βουλευτή κ. Ευάγγελου Μπασιάκου και σύμφωνα με τα στοιχεία που έθεσαν υπόψη μας οι αρμόδιες Υπηρεσίες μας, σας γνωρίζουμε τα εξής:
Το εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα του έργου με τίτλο «Επέκταση Αρχαιολογικού Μουσείου Θήβας και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου» δεν έχει  τροποποιηθεί και η ημερομηνία λήξης παραμένει η 30η Σεπτεμβρίου 2015.
Στο πλαίσιο του Γ΄ ΚΠΣ εντάχθηκε και ολοκληρώθηκε το έργο της κτιριακής επέκτασης του Μουσείου Θήβας. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για το έργο με τίτλο «Επέκταση Αρχαιολογικού Μουσείου Θήβας και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου», με προϋπολογισμό 8.143.011,52 € και φορείς υλοποίησης τη Διεύθυνση Εκτέλεσης Έργων Μουσείων και Πολιτιστικών Κτηρίων, τη Θ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και την 23η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και το έργο με τίτλο «Μελέτη στερέωσης και ανάδειξης των διατηρούμενων αρχαίων καταλοίπων στο υπόγειο και το αίθριο του νέου Μουσείου Θηβών», με προϋπολογισμό 60.000 € και φορέα υλοποίησης τη Θ΄ ΕΠΚΑ, τα οποία χρηματοδοτήθηκαν από το Ε.Π. «Πολιτισμός».
Κατόπιν, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, εντάχθηκε στις 23.9.2010 στο ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας, το έργο με τίτλο «Β΄ Φάση επανέκθεσης προϊστορικών, κλασικών και βυζαντινών αρχαιοτήτων του Αρχαιολογικού Μουσείου Θήβας», με προϋπολογισμό 4.500.000 € και φορείς υλοποίησης τη Θ΄ ΕΠΚΑ και την 23η ΕΒΑ.
Επιπρόσθετα σας πληροφορούμε ότι ο έλεγχος της προόδου του συγκεκριμένου Έργου συνεχίζεται επισταμένως τόσο από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και την Ειδική Υπηρεσία Τομέα Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, όσο και από το Γραφείο Έργων Προτεραιότητας της Ειδικής Γραμματείας ΕΣΠΑ.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός
Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων
ΝΙΚΟΣ ΞΥΔΑΚΗΣ




Διαβάστε Περισσότερα »

Πουλήθηκε τελικά σε δημοπρασία η επιτύμβια στήλη της Χαλκίδας του 4ου αιώνα π.Χ.

 Πουλήθηκε τελικά το απόγευμα της Τετάρτης στο Λονδίνο, στην δημοπρασία του οίκου Christie's η επιτύμβια στήλη του 4ου αιώνα π.Χ. στη τιμή των 128.020 ευρώ.
Αξιοσημείωτο είναι ότι η τιμή εκκίνηση της ήταν τα 40.000 ευρώ.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ένας από του μειοδότες «ήταν αναμενόμενο ένα τόσο σημαντικό αρχαίο αντικείμενο να φτάσει σε αυτή την τιμή. Ειδικά μετά την δημοσιότητα που πήρε το θέμα».

Κύκλοι του υπουργείου Πολιτισμού, το οποίο είχε ζητήσει την απόσυρση της επιτύμβιας στήλης από τη δημοπρασία, δήλωσαν ότι η Αθήνα θα συνεχίσει τη διεκδίκησή της με κάθε νόμιμο τρόπο.

«Το υπουργείο Πολιτισμού θα συνεχίσει τη διεκδίκηση της επιτύμβιας στήλης του 4ου αι. π. Χ. με κάθε νόμιμο τρόπο και από τον νέο κάτοχο», ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως επισημάνθηκε από τους ίδιους κύκλους, η ολοκλήρωση μιας δημοπρασίας δεν αποκλείει τον επαναπατρισμό, κάτι που συνέβη και άλλες φορές όταν προέκυψαν στοιχεία, όπως για παράδειγμα, το 2012, με τον επαναπατρισμό του βυζαντινού μαρμάρινου ελκυστήρα από τον ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα στην κοινότητα Νομιτσί της Μεσσηνιακής Μάνης, ο οποίος είχε πωληθεί σε δημοπρασία από τον ίδιο Οίκο.

Επίσης, όπως τονίστηκε, μπορεί να συμβεί και το αντίστροφο, δηλαδή να επιτευχθεί η απόσυρση του αντικειμένου, αλλά λόγω έλλειψης στοιχείων να ζητηθεί αποζημίωση από το ελληνικό Δημόσιο. «Γι’ αυτό θέλει πολύ προσοχή ο χειρισμός παρόμοιων υποθέσεων, που από τη φύση τους είναι δύσκολες, καθώς η παράνομη ενέργεια που πρέπει να αποδειχτεί, τελέστηκε πολύ παλιά», σημειώθηκε από τους κύκλους του ΥΠΠΟ, που δεν παρέλειψαν να επισημάνουν την ανάγκη να παραμείνει χωριστή η Διεύθυνση Τεκμηρίωσης (η οποία με το νέο Οργανόγραμμα του ΥΠΠΟ έχει ενοποιηθεί με τη Διεύθυνση Εθνικού Αρχείου Μνημείων), καθώς διαχειρίζεται τόσο σοβαρά θέματα.
Η «Δωριά Ποσειδωνίου», όπως είναι γνωστή η στήλη έχει αφαιρεθεί από αρχαίο νεκροταφείο της Χαλκίδας. Ο οίκος δημοπρασιών υποστηρίζει ότι η δημοπρασία έγινε με κάθε νομιμότητα και σύμφωνα με τον βρετανικό νόμο, καθώς το αντικείμενο ανήκε σε ιδιωτική γαλλική συλλογή.

Οι ελληνικές αρχές επισημαίνουν ότι υπάρχουν αποδείξεις πως η στήλη έχει καταγραφεί σε ελληνικό έδαφος μετά την απελευθέρωση της Ελλάδος και συνεπώς όπως τονίζουν η εξαγωγή του ήταν παράνομη.

Από τη σημερινή δημοπρασία αρχαιοτήτων αποσύρθηκαν τέσσερα άλλα αντικείμενα, τρία αρχαία ελληνικά αγγεία και μια ετρουσκική κεφαλή, όλα ιταλικής προέλευσης.

Η απόσυρση έγινε μετά από έρευνα του δρ. Χρήστου Τσιρογιάννη σε συνεργασία με την Ιντερπόλ και τις ιταλικές αρχές.

Ο Χρήστος Τσιρογιάννης, που είναι ερευνητής στο πανεπιστήμιο της Γλασκόβης, ειδικός στα παράνομα διεθνή δίκτυα αρχαιοτήτων και μέλος του κέντρου μελέτης εγκλήματος και δικαιοσύνης στο τμήμα διεθνούς διακίνησης πολιτιστικής κληρονομιάς (Trafficking in Culture), μιλώντας νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε πως «δεν αποτελεί πλέον έκπληξη ότι ο οίκος δημοπρασιών Christie's επιχειρεί για άλλη μια φορά να δημοπρατήσει αρχαιότητες με αμφίβολη ή ανύπαρκτη νόμιμη προέλευση».

Παράλληλα, τόνισε ότι «θα πρέπει ο κόσμος να γνωρίζει όλη την αλήθεια σχετικά με αυτές τις υποθέσεις που δυστυχώς εμφανίζονται ολοένα και πιο συχνά στο διεθνές εμπόριο αρχαιοτήτων. Η ενημέρωση αυτή αποτελεί ευθύνη των αρμόδιων αρχών κάθε κράτους, που με τις παραλήψεις τους μπορεί ακόμη και να συμβάλουν στην διαιώνιση αυτής της δυσμενούς κατάστασης».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι έρευνές του δεν σχετίζονται με τη στήλη «Δωριάς Ποσειδωνίου», θέμα με το οποίο ασχολήθηκε η ελληνική κυβέρνηση.
tovima.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε ποιες περιοχές της Ελλάδας προτιμούνται τα one night stands αντί των μόνιμων σχέσεων;

Έρευνα για τις προτιμήσεις των Ελλήνων και των Ελληνίδων στις σχέσεις: Πόσο θα ήθελαν να διαρκούν οι σχέσεις τους; Προτιμούν μόνιμες σχέσεις ή τείνουν προς τις σχέσεις της μίας βραδιάς;
Το BlindChat είναι μία online πλατφόρμα για ανώνυμο chat με άντρες και γυναίκες απ’ όλη την Ελλάδα και αποφάσισε να κάνει μια έρευνα για να διαπιστώσει τις προτιμήσεις των Ελλήνων και των Ελληνίδων στις σχέσεις: Πόσο θα ήθελαν να διαρκούν οι σχέσεις τους; Προτιμούν μόνιμες και μακροχρόνιες σχέσεις ή τείνουν προς τις σχέσεις της μίας βραδιάς, τα λεγόμενα one night stands;

Το σάιτ λοιπόν δημιούργησε ένα ερωτηματολόγιο για τους χρήστες του θέτοντας την ερώτηση: «Πόσο θα ήθελες να διαρκέσει η επόμενη σχέση σου;». Οι επιλογές για απάντηση ήταν «Μία βραδιά», «Μερικούς μήνες», «Μερικά χρόνια» ή «Για πάντα».

Οι απαντήσεις που δόθηκαν δείχνουν ότι στη Δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο οι γυναίκες δεν πιστεύουν πάρα πολύ στους αιώνιους έρωτες με τα ποσοστά των γυναικών που θέλουν η επόμενη σχέση του να κρατήσει για πάντα να είναι κάτω από 1%! Ο αντίστοιχος μέσος όρος στην επαρχία είναι 29.11% οπότε καταλαβαίνετε πόσο μεγάλη είναι αυτή η διαφορά. Από την άλλη στην Κρήτη, την Κεντρική Μακεδονία και την Αττική το ποσοστό των γυναικών που θέλουν η επόμενη σχέση του να είναι και παντοτινή είναι πάνω από 30% (Κρήτης: 37.84%, Κ. Μακεδονία: 30.10%, Αττική: 30.53%).

Όσο για τους άντρες, στη Στερεά Ελλάδα μόνο το 5,29% είπε πως θέλει σχέση για μια ζωή με τους περισσότερους να αναζητούν σχέση μερικών μηνών (45,67%). Οι επόμενοι λιγότερο ρομαντικοί στην Ελλάδα είναι οι άντρες της Δυτικής Μακεδονίας από τους οποίους μόνο το 16,05% επιθυμεί η επόμενη σύντροφός τους να είναι μαζί τους για πάντα. Όλα τα άλλα γεωγραφικά διαμερίσματα κινούνται σε ποσοστά 23-26% με ένα εντυπωσιακό στοιχείο να είναι η σύγκρισή τους με την Κύπρο όπου οι άντρες φαίνεται να θέλουν κάτι σταθερό. Περίπου 1 στους 3 από αυτούς θέλει μία σχέση για πάντα!



Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το άλλο άκρο! Όλοι αυτοί δηλαδή που ψάχνουν σχέση μιας βραδιάς! Ο μέσος όρος των γυναικών σε όλη την Ελλάδα που θέλει η επόμενη σχέση τους να είναι για ένα βράδυ είναι 18,30% με το αντίστοιχο των αντρών να είναι 25,84% αλλά το ενδιαφέρον όλης της υπόθεσης είναι να δούμε τις περιφέρειες που εμφανίζουν τα μεγαλύτερα και μικρότερα ποσοστά στη συγκεκριμένη απάντηση ανά φύλο!

Τα σκήπτρα εδώ κρατάει η Δυτική Μακεδονία όπου 2 στους 5, άντρες και γυναίκες, δηλώνουν πως δε θέλουν δεσμεύσεις αλλά κάτι που να κρατήσει μόνο ένα βράδυ. Μάλιστα, η Δυτική Μακεδονία είναι η Περιφέρεια με το μεγαλύτερο ποσοστό (40%) αλλά και τη μικρότερη διαφορά με ανάμεσα στα δύο φύλα, μόλις 0.87%.

Αμέσως μετά έρχονται η Περιφέρεια Πελοποννήσου και αυτή της Ηπείρου με 34,18% και 33,19% αντίστοιχα. Οι δύο αυτές περιφέρειες έχουν και την ιδιαιτερότητα ότι είναι οι μόνες στις οι γυναίκες που θέλουν σχέση μιας βραδιάς είναι περισσότερες από τους άντρες.

Το one-night-stand συγκεντρώνει τα μικρότερα ποσοστά στην Κρήτη με 9,61% στις γυναίκες, με την Ανατολή Μακεδονία και Θράκη να ακολουθεί με 14%, την Στερεά Ελλάδα με 14,48% και τη Κεντρική Μακεδονία με 15,53%. Η Κρήτη είναι και η Περιφέρεια που έχει τη μεγαλύτερη διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα που φτάνει το 14,41% με την αμέσως επόμενη μεγαλύτερη διαφορά να είναι στην Κεντρική Μακεδονία, 10,55%.





Διαβάστε Περισσότερα »

Πανήγυρις Ι. Παρεκκλησίου Αγ. Θωμά Τανάγρας


Διαβάστε Περισσότερα »

Καλοκαιρία και αρκετή ζέστη

Γενικά αίθριος καιρός σήμερα με τη θερμοκρασία σε άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά.

Αναλυτική πρόσγνωση από την ΕΜΥ

Μακεδονία, Θράκη
καιρός: γενικά αίθριος.
άνεμοι: ασθενείς και βαθμιαία νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 06 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: γενικό αίθριος, τοπικές νεφώσεις στα ορεινά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.
άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 08 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: γενικά αίθριος, τοπικές νεφώσεις στα ορεινά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.
άνεμοι: ασθενείς και βαθμιαία νότιοι 3 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 07 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: γενικά αίθριος, τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της Κρήτης.
άνεμοι: βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
θερμοκρασία: από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: γενικά αίθριος.
άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα και από τα βόρεια δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
θερμοκρασία: από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
καιρός: γενικά αίθριος.
άνεμοι: ασθενείς και βαθμιαία νότιοι 3 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
καιρός: γενικά αίθριος, τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
άνεμοι: ασθενείς και βαθμιαία νότιοι 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 08 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ