Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Αναβίωσε με επιτυχία το πανηγύρι της Ζωοδόχου Πηγής στο Νεοχώρι-βίντεο


Μετά από αρκετά χρόνια το Νεοχώρι επέστρεψε στο καλό παραδοσιακό πανηγύρι και μας θύμισε παλιές όμορφες εποχές, όταν στο πανηγύρι της Ζωοδόχου Πηγής, μας διασκέδαζαν γνωστοί και μεγάλοι παραδοσιακοί καλλιτέχνες. Φέτος όμως ο Μάκης με την Όλγα  έμελλε να επαναφέρουν  ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΟ ΝΕΟΧΩΡΙ!!!
      Με ένα πολύ ωραίο παραδοσιακό σχήμα διασκέδασαν όλοι και  θυμήθηκαν παλιές καλές εποχές με τους ΣΚΑΦΙΔΑ-ΑΓΡΑΦΙΩΤΗ- ΒΟΤΑ-ΡΑΠΤΗ(ΚΛΑΡΙΝΟ) – ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ και άλλους
.ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!!








Διαβάστε Περισσότερα »

Η μεγαλύτερη τραγωδία της Μεσογείου: 700 μετανάστες νεκροί στη θάλασσα-βίντεο

Ναυάγησε πλοιάριο με περισσότερους από 700 επιβαίνοντες ανοιχτά της Λαμπεντούζα - Φόβοι ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη τραγωδία στη Μεσόγειο - Κραυγή αγωνίας από τον Πάπα - Ευρωπαϊκή σύνοδο ζητά ο Ολάντ
Πλοιάριο που μετέφερε περισσότερους από 700 μετανάστες ανατράπηκε στα ανοιχτά της Λιβύης, παρασύροντας στο θάνατο εκατοντάδες άτομα.
Μέχρι στιγμής έχουν περισυλλεγεί 24 πτώματα, σύμφωνα με την ιταλική Ακτοφυλακή, η οποία δεν επιβεβαιώνει τον αριθμό των 700 επιβαινόντων, όμως διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της πως αυτό το μήκους 20 μέτρων αλιευτικό "έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει πολλές εκατοντάδες ανθρώπους".

Ο επικεφαλής του ιταλικού Ερυθρού Σταυρού, Φραντσέσκο Ρόκα, έδωσε στη δημοσιότητα μέσω Twitter την παρακάτω συγκλονιστική φωτογραφία, που δείχνει καλυμμένα πτώματα μεταναστών, καλώντας την ΕΕ να αναλάβει δράση.
Στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας το αλιευτικό εξέπεμψε σήμα κινδύνου, το οποίο έλαβε η ιταλική Ακτοφυλακή, η οποία ζήτησε αμέσως από ένα πορτογαλικό φορτηγό πλοίο να αλλάξει πορεία, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Λίγο αργότερα από την ιταλική Ακτιφυλακή δόθηκε στη δημοσιότητα η παρακάτω φωτογραφία.



Όταν το πορτογαλικό πλοίο έφθασε επιτόπου, σε απόσταση περίπου 220 χλμ. από το ιταλικό νησί Λαμπεντούζα, το πλήρωμά του είδε το αλιευτικό να ανατρέπεται, σύμφωνα πάντα με την ιταλική Ακτοφυλακή.

Αυτό συνέβη, όταν οι εκατοντάδες μετανάστες που επέβαιναν στο σκάφος, έτρεξαν όλοι προς την ίδια πλευρά του, μόλις είδαν να τους πλησιάζει το εμπορικό πλοίο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Από εκείνη την ώρα, μια τεράστια επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη, με τη συμμετοχή συνολικά 20 πλοίων, κυρίως πολεμικών, της Ιταλίας και της Μάλτας. Διασωθέντες και σοροί θα μεταφερθούν στην Κατάνια.

Η εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες δήλωσε πως πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες στη Μεσόγειο. «Προς το παρόν φοβόμαστε ότι πρόκειται για μια τραγωδία τεράστιων διαστάσεων» σχολίασε επιπλέον η Καρλότα Σάμι.

Στο μεταξύ, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι ακύρωσε προγραμματισμένη προεκλογική εκδήλωσή του στη βόρεια Ιταλία εν όψει των τοπικών εκλογών της 31ης Μαΐου για να παρακολουθήσει από το πρωθυπουργικό γραφείο στη Ρώμη, την εξέλιξη της κατάστασης.

Ο περιφερειάρχης της Σικελίας, Ροζάριο Κροτσέτα, ζήτησε εξάλλου από την Ευρώπη «να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της, διότι ο απολογισμός των ναυτικών αυτών τραγωδιών μπορεί να παραλληλισθεί μόνον με τις τραγωδίες που σημειώνονται σε εμπόλεμες καταστάσεις».

Πάπας Φραγκίσκος: Οχι άλλα ναυάγια μεταναστών
Έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα να μην σημειωθούν άλλα ναυάγια μεταναστών απηύθυνε ο πάπας Φραγκίσκος, μιλώντας πριν από λίγο στους πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

«Εκφράζω τον βαθύτατο πόνο μου. Απευθύνω έκκληση προς την διεθνή κοινότητα να δράσει με ταχύτητα και αποφασιστικότητα ώστε να μην επαναληφθούν άλλες παρόμοιες τραγωδίες» είπε, μεταξύ άλλων.
Έκτακτη σύνοδο ζητά ο Ολάντ
Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ζήτησε σήμερα να συγκληθεί εκτάκτως μια ευρωπαϊκή σύνοδος των υπουργών Εσωτερικών και Εξωτερικών για να ληφθούν μέτρα μετά το νέο ναυάγιο ενός πλοίου μεταναστών στη Μεσόγειο, στο οποίο εκφράζονται φόβοι ότι έχουν χάσει τη ζωή τους 700 άνθρωποι.

Αν ο απολογισμός αυτός επιβεβαιωθεί, "θα είναι η χειρότερη καταστροφή των τελευταίων ετών στη Μεσόγειο", δήλωσε ο Ολάντ στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο Canal+.

Πρέπει "να ενισχύσουμε τον αριθμό των πλοίων", "να πραγματοποιούνται περισσότερες υπερπτήσεις" στην περιοχή "και να αγωνισθούμε πολύ πιο έντονα εναντίον των λαθρεμπόρων διότι αυτοί που βάζουν τους ανθρώπους στα πλοία, είναι λαθρέμποροι, ακόμη και τρομοκράτες" δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος.



Η τελευταία, σοβαρότερη τραγωδία με μετανάστες που προσπαθούν να φτάσουν από τη θάλασσα στην Ευρώπη, είχε σημειωθεί στις 2 Οκτωβρίου του 2013 στα ανοικτά της Λαμπεντούζα, με 300 νεκρούς.

Αν επιβεβαιωθεί, η τραγωδία αυτή θα είναι η χειρότερη που έχει σημειωθεί ποτέ στη νότια Μεσόγειο και θα ανεβάσει τον αριθμό των νεκρών μεταναστών από την αρχή του έτους σε 1.500.


Διαβάστε Περισσότερα »

Κυριακή του Θωμά: Πως βγήκε η φράση "Άπιστος Θωμάς"



Ο Απόστολος Θωμάς απουσίαζε όταν ο Χριστός, μετά την Ανάστασή Του, επισκέφθηκε τους Μαθητές Του στο υπερώον όπου ήταν συνηγμένοι. Όταν πληροφορήθηκε τα σχετικά με την επίσκεψη του Χριστού, ζήτησε να Τον δη και να ψηλαφίση τις πληγές του Σταυρού στα χέρια και την πλευρά Του. Ο Χριστός όταν επισκέφθηκε και πάλι τους Μαθητές Του μετά από οκτώ ημέρες, κάλεσε τον Απόστολο Θωμά να ψηλαφήση τα σημάδια των πληγών στο Σώμα Του. Τότε ο Απόστολος Θωμάς Τον ανεγνώρισε και Τον ομολόγησε Κύριο και Θεό του. Τον ανεγνώρισε από τις πληγές του Σταυρού, οι οποίες αποτελούν σημάδι της αγάπης Του, αλλά και της δυνάμεώς Του. Την ομολογία του Θωμά οι άγιοι Πατέρες την ονομάζουν σωτήριο. Και πραγματικά οδηγεί στην σωτηρία όλους εκείνους που την απευθύνουν στον Χριστό εκζητώντας ταπεινά το έλεός Του.

Η φράση του δε, έχει μείνει στην Ιστορία: «Αν δεν δω στα χέρια του τις τρύπες από τα καρφιά αν δεν βάλω τα...
δάχτυλά μου σε αυτές και το χέρι μου στο πλευρό του, δεν πρόκειται να πιστέψω» είχε πει.

Ο Θωμάς έμεινε με την αγωνία για οκτώ ημέρες, μέχρι την επόμενη εμφάνιση του Ιησού.
Όταν οι δυο τους συναντήθηκαν, ο ίδιος ο Χριστός τον κάλεσε να δει με τα μάτια του και να αγγίξει με τα χέρια του τις πληγές Του, για να βεβαιωθεί. Η αντίδραση του Αποστόλου ήταν αρκετά εντυπωσιακή. Τον αναγνώρισε και επιβεβαίωσε με τη φράση «Είσαι ο Κύριος και Θεός μου».

Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, ο Ιησούς είπε την επίσης ιστορική φράση «Μακάριοι όσοι πίστεψαν χωρίς να έχουν δει».
Από τότε έχει μείνει ο χαρακτηρισμός του «Απιστου Θωμά» όχι γι αυτούς που δεν πιστεύουν αλλά γι αυτούς που ζητούν αποδείξεις ώστε να πεισθούν.
Όταν δηλαδή λέμε σε κάποιον «Μην γίνεσαι άπιστος Θωμάς» ουσιαστικά του λέμε «Μη με αμφισβητείς ζητώντας αποδείξεις της αλήθειας των λεγομένων μου».

Το γεγονός ότι ο Απόστολος Θωμάς αρχικά απουσίαζε κατά την εμφάνιση του Χριστού στους Μαθητές Του, φαίνεται ότι ήταν οικονομία Θεού, για να γίνη πιστευτό το θαύμα της Αναστάσεως και να διαλυθή κάθε είδους αμφιβολία.

Ο Απόστολος Θωμάς, μετά την Πεντηκοστή, κήρυξε το Ευαγγέλιο στους Πάρθους, τους Πέρσες, τους Μήδους και τους Ινδούς και είχε μαρτυρικό τέλος.

"Και βάλω τον δάκτυλόν μου εις τον τύπον των ήλων", "Ειρήνη Ημίν", Άπιστος Θωμάς.
Και οι τρεις εκφράσεις προκύπτουν από την δυσπιστία του Αποστόλου Θωμά να δεχτεί την Ανάσταση του Κυρίου. Η πρώτη χρησιμοποιείται για να δηλώσει τις χειροπιαστές αποδείξεις αλλά και την αλήθεια ενός γεγονότος. Το "ειρήνη ημίν", το λέμε για να επαναφέρουμε την ηρεμία μετά από μία ένταση και ο "άπιστος Θωμάς" περιγράφει τους ανθρώπους που αρνούνται να πιστέψουν σε κάτι, ακόμη κι αν πολλές φορές είναι μπροστά στα μάτια τους!

Διαβάστε Περισσότερα »

Απαντήσεις Σαγάνα στους "ανώνυμους" του διαδικτύου

Φίλοι ανώνυμοι, και σας αποκαλώ έτσι γιατί παρόλο που διατηρείται την ανωνυμία σας, είναι πολύ ενδιαφέρουσες οι κριτικές σας. Θα ήθελα να απαντήσω σε όλους, και σε αυτούς που είναι υπέρ μου αλλά και σε αυτούς που θα είναι υπέρ μου στην πορεία  αν σταματήσουν να δημαγωγούνται  και ψάξουν τα θέματα που αναφέρω και παρουσιάζω.
       Αρχικά και όσον αφορά τα έργα που αναφέρατε ότι πήρα από το Δήμο, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ουδέ ποτέ ανέλαβα έργο εγώ ο ίδιος αλλά και τα παιδιά μου απευθείας. Η απόδειξη αυτού εύκολη. Αναζητήστε τιμολόγια στο όνομα μας .Δεν υπάρχει κανένα. Έχουμε εργαστεί σε εργολάβους που τους ανατέθηκαν κάποια έργα και αυτοί με τη σειρά τους μας προτίμησαν, αλλά εμείς οι ίδιοι ως εργολάβοι ποτέ. Στο έργο της πλατείας στο οποίο αναφέρεστε εργάστηκα και στην κατασκευή της, και στην κατεδάφιση της αλλά και στην τελική της διαμόρφωση. Την κατασκευή της είχε αναλάβει ο κος Τζαμτζής, εργολάβος Δ.Ε και την κατεδάφιση και τελική διαμόρφωση της ο κος Σφυρής και ο κος Τουρκοχωρίτης. 
     Τώρα να απαντήσω και στον κύριο που μου επιρρίπτει ευθύνες για τις κακοτεχνίες στο έργο της αποχέτευσης. Αγαπητέ υπήρχαν επιβλέποντες και της εταιρείας και του δήμου οι οποίοι συστηματικά αγνοούσαν τις όποιες παρατηρήσεις μας γι αυτό και άλλωστε παραιτήθηκε ο γιός μου. Τις ευθύνες λοιπόν να τις αναζητήσετε στους αρμόδιους όπως κάνω και εγώ.
Ολοκληρώνοντας θα ήθελα να εκφράσω μια παράκληση. Φίλε ανώνυμε, παρουσίασε το θέμα για τις αποθήκες του Οργανισμού διότι ειλικρινά δεν γνωρίζω σε τι αναφέρεσαι. Μη δημιουργείς απλά εντυπώσεις αφήνοντας να αιωρείται το οτιδήποτε. Ενημέρωσε μας η εξέφρασε την όποια απορία σου έχει δημιουργηθεί, και εγώ όπως διαπιστώνεις θα είμαι εδώ να σου την λύσω.
Παρακαλώ πολύ συνεχίστε τις κριτικές αλλά και τις απορίες σας. Είναι πολύ ευχάριστη η όποια επικοινωνία μαζί σας.

Σαγάνας Φίλιππος

Διαβάστε Περισσότερα »

Τι θα γίνει εάν χρεοκοπήσουμε; Τα δύο σενάρια



Τι θα συμβεί σε περίπτωση που η χώρα «χάσει» μία δόση; Χρεοκοπία εκτός ευρώ και χρεοκοπία εντός ευρώ;
Τα σενάρια και οι εσωτερικές εξελίξεις. Το εικονικό νόμισμα.Μετά το μπαράζ δημοσιευμάτων των τελευταίων ημερών για το ενδεχόμενο ρήξης Αθήνας – δανειστών και ναυαγίου στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών, όλο και περισσότερα διεθνή και ημεδαπά ΜΜΕ φιλοξενούν αναλύσεις για το τι θα γίνει σε περίπτωση που η Ελλάδα χρεοκοπήσει.

Όλο και περισσότερα διεθνή και ημεδαπά ΜΜΕ φιλοξενούν αναλύσεις για το τι θα γίνει σε περίπτωση που η Ελλάδα χρεοκοπήσει.

Καταρχάς χρεοκοπία σημαίνει διακοπή αποπληρωμής του χρέους, είτε προς το ΔΝΤ είτε προς την ΕΚΤ. Σενάριο διόλου απίθανο από τη στιγμή που πολλά κυβερνητικά στελέχη έχουν δηλώσει επανειλημμένος ότι αν δεν υπάρξει σύντομα συμφωνία και δεν εκταμιευθούν κονδύλια προηγείται η πληρωμή μισθών και συντάξεων.

Σε περίπτωση λοιπόν χρεοκοπίας τα σενάρια είναι δύο: είτε η χώρα να βρεθεί εκτός ευρώ είτε να χρεοκοπήσει εντός ευρώ.

Σε περίπτωση ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας και εξόδου από το ευρώ θα ακολουθήσει η εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση των τραπεζών και φυσικά η υποτίμηση του νέου εθνικού νομίσματος.

Οι καταθέσεις θα μετατραπούν αυτομάτως σε ισόποσα ισοδύναμα του νέου νομίσματος, ανάλογα με την ισοτιμία ανταλλαγής που θα επιλεγεί, ενώ τα υπάρχοντα κυκλοφορούντα ευρώ, που θα ανταλλαγούν, θα μεταφερθούν στη νέα Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδας, ως συναλλαγματικά διαθέσιμα της χώρας.

Ζητούμενο παραμένει η τύχη των δανείων της χώρας, αλλά και τα δάνεια νοικοκυριών και επιχειρήσεων από τις ελληνικές τράπεζες. Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι κατά τη διάρκεια μετάβασης από το παλιό στο νέο νόμισμα θα υπάρξει περιορισμός στις τραπεζικές συναλλαγές.
Πτώχευση εντός ευρώ

Σε αυτήν περίπτωση, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, παρά το γεγονός ότι η χώρα θα χάσει την πληρωμή μιας δόσης προς τους πιστωτές της θα παραμείνει στο ευρώ, αλλά είναι ερωτηματικό ποια στάση θα κρατήσει η ΕΚΤ και αν θα συνεχίζει να στηρίζει μέσω του ELA τις τέσσερις συστημικές τράπεζες προκειμένου να προφυλάξει τις καταθέσεις.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι πιθανή μαζική εκροή καταθέσεων θα οδηγήσει σε περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι πιθανή μαζική εκροή καταθέσεων θα οδηγήσει σε περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων. Η πίεση που θα ασκηθεί στην κυβέρνηση από τους καταθέτες που δεν θα έχουν πρόσβαση στα χρήματά τους ίσως την οδηγήσει πιο κοντά σε μία συμφωνία με εταίρους και δανειστές.

Την ίδια ώρα για να αντεπεξέλθει η κυβέρνηση στις εσωτερικές πληρωμές θα καταφύγει σε εσωτερικό δανεισμό. Θα πληρώσει δηλαδή, προμηθευτές, μισθούς συντάξεις, Δ.Υ. με τίτλους αντί για χρήματα. Δηλαδή με μια υποσχετική (IOU) ότι κάποια στιγμή στο μάλλον θα τους επιστραφούν τα χρήματά τους. Σύμφωνα μάλιστα με το Reuters η ΕΚΤ επεξεργάζεται ένα παρόμοιο σενάριο δια παν ενδεχόμενο.

Οι τίτλοι αυτοί θα είναι διαπραγματεύσιμοι, αλλά όχι στην ονομαστική τους αξία, αλλά ανάλογα με τις εκτιμήσεις αν το δημόσιο θα ανταποκριθεί στην υποχρέωση πληρωμής τους. Δηλαδή ένα ταμείο ή ένας φορέας που θα έχει ανάγκη μετρητών θα μπορεί να πουλά τον ονομαστικής αξίας 1000 ευρώ έναντι 750 ή 600 ευρώ.

Εναλλακτικά το δημόσιο για παράδειγμα θα μπορούσε να πληρώσει έναν Δ.Υ. που αμείβεται με 1200 ευρώ μηνιαίως με 1000 ευρώ μετρητά και 200 ευρώ σε κάρτα με credit points. Ο υπάλληλος θα μπορεί να ψωνίσει στα super market δίνοντας credit points αντί ευρώ με τα οποία η επιχείρηση θα πληρώνει τις υποχρεώσεις της προς το δημόσιο. Επί της ουσίας πρόκειται για εικονικό χρήμα.
 thetoc.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλάζει ο καιρός –Μικρή πτώση της θερμοκρασίας, σποραδικές βροχές

Το σκηνικό του καιρού αλλάζει σήμερα, Κυριακή, με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρές πτώσεις.

Σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν αρχικά στα βορειοανατολικά και από το απόγευμα και στα υπόλοιπα κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με σποραδικές βροχές κατα κανόνα ασθενείς και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές η καταιγίδες.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Βελτίωση το βράδυ στα νότια.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αρχικά αίθριος. Από το μεσημέρι νεφώσεις με σποραδικές βροχές κυρίως στις Κυκλάδες.
Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ οι οποίοι βαθμιαία από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν σποραδικές βροχές.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ οι οποίοι βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές κατα τόπους.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά μέχρι 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ