Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Η ελληνική οικονομία πέντε χρόνια μετά το Καστελόριζο..




    Που βρισκόμασταν τότε - που είμαστε σήμερα.

    Μια στατιστική επισκόπηση.

Πριν από 1.825 ημέρες, στις 23 Απριλίου 2010, ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωνε από το Καστελόριζο την υπαγωγή της... Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης του ΔΝΤ και της ευρωζώνης.

Από τότε, κάθε ημέρα που περνούσε, η ελληνική οικονομία έχανε κατά μέσο όρο 22,8 εκατ. ευρώ από το ΑΕΠ της αλλά και 613 θέσεις εργασίας κάθε 24ωρο.

Είναι ενδεικτικό πως το ΑΕΠ μειώθηκε από τα 226,2 δισ. ευρώ το 2010,
στα 179,081 δισ. ευρώ το 2014.

Ειδικότερα, η ύφεση τα χρόνια του Μνημονίου εξελίχθηκε ως εξής:
το 2010 ανήλθε στο 5,4%,
το 2011 στο 8,9%,
το 2012 στο 6,6%,
το 2013 στο 3,9% και
το 2014 καταγράφηκε ισχνή ανάπτυξη 0,8%.

Οι άνεργοι από 604,6 χιλιάδες τον Απρίλιο 2010, αυξήθηκαν μέσα στην πενταετία αναφοράς έως και στο 1,34 εκατομμύριο, δηλαδή υπερδιπλασιάσθηκαν.

Με αυτές τις πρωτόγνωρες οικονομικές θυσίες οι οποίες επέφεραν τεκτονικές αλλαγές στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, η ελληνική οικονομία πέτυχε να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα από το 15,6% του ΑΕΠ το 2009 στο 3,5% του ΑΕΠ το 2014.
Αλλά δεν συνέβη το ίδιο και με το χρέος.
Το δημόσιο χρέος από 126,8% του ΑΕΠ το 2019,
αυξήθηκε στο 146% του ΑΕΠ το 2010,
στο 171,3% του ΑΕΠ το 2011,
στο 156,9% του ΑΕΠ το 2012 (παρά το PSI),
στο 175% του ΑΕΠ το 2013 και
πέρυσι έκλεισε στο 177,1% του ΑΕΠ.

Τέλος, μετά από την πολύχρονη αυτή προσαρμογή επετεύχθη εξισορρόπηση στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, χωρίς ωστόσο η «στατιστική» ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας της χώρας, να αποτυπώνεται εμφανώς στην πραγματική οικονομία και ειδικά στις εξαγωγές.

Το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών από έλλειμμα 11,2% του ΑΕΠ το 2009,
μειώθηκε στο 10,1% του ΑΕΠ το 2010,
στο 9,9% του ΑΕΠ το 2011,
στο 2,4% του ΑΕΠ το 2012
και κατέστη πλεονασματικό κατά 0,6% του ΑΕΠ το 2013
και κατά 0,9% του ΑΕΠ το 2014.

του κ.Θ.Κουκάκη

greece-salonika
Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτη βαρβαρότητα σε βάρος ζώων στο Λεοντάρι-Σκληρές εικόνες

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
Απάνθρωποι εισβολείς μπήκαν σε στάνη στο Λεοντάρι,έσφαξαν μερικά κατσίκια και έφυγαν! Ένα  περίεργο περιστατικό σημειώθηκε  προχθές τα ξημερώματα στη μικρή  στάνη που διατηρεί ο εφημέριος του Λεονταρίου π.Κωνσταντίνος. Όπως κατήγγειλαν στο permisospress  άγνωστοι δράστες μπήκαν στη στάνη  και έσφαξαν τέσσερα απο τα έξι κατσίκια    και μαχαίρωσαν τα  άλλα  δυο και … εξαφανίστηκαν!Η περίπτωση της κλοπής αποκλείστηκε αμέσως, αφού οι δράστες  περιορίστηκαν να εξολοθρεύσουν  τα κατσίκια, αφού τα εγκατέλειψαν αιμόφυρτα μέσα στη στάνη!
Ανακρίσεις διενεργεί το Α.Τ.Βαγίων.
Οι κάτοικοι του Λεονταρίου τρομοκρατημένοι απο την πρωτοφανή βαρβαρότητα,  καλούν τον κόσμο σε συγκέντρωση συμπαράστασης στον Ιερέα.
ΚΑΛΕΣΜΑ Αγαπητοί συντοπίτες-σσες, μετά τα δυσάρεστα και αποτρόπαια γεγονότα που συνέβησαν στο χωριό μας, γεγονότα που μας έχουν θορυβήσει όλους μας, δεν πρέπει και δεν μπορούμε να καθίσουμε με σταυρωμένα χέρια. Αυτά που έγιναν και που όλοι μας γνωρίζουμε, στρέφονται εναντίον όλων μας, και μας αφορούν όλους. Καλούμε λοιπόν όλο τον κόσμο του Λεονταρίου, το Σάββατο 25 Απριλίου 2015, και ώρα 6:00 μ.μ., στην πλατεία του χωριού μας, Λεονταρίου Αλιάρτου-Θεσπιέων, σε δημόσια συγκέντρωση συμπαράστασης προς τον αγαπητό ιερέα μας, αλλά και συζήτησης, για το πώς θα οργανώσουμε την αντίδρασή μας. Το μέλλον του τόπου μας και των παιδιών μας είναι στα χέρια μας!!! ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ Έχουν προσκληθεί, οι Δημοτικές και τοπικές αρχές, καθώς και όλοι οι φορείς του χωριού.
 



ΙΕΡΕΑΣ π.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ
  Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ.
ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ, ΕΠΕΛΕΓΑΝ ΝΑ ΕΚΤΟΝΩΘΟΥΝ ΣΕ ΔΙΠΟΔΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ???
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΝΑΙΟΥΣ - ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΥΠΑΙΤΙΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΑΝ ΟΤΙ Η ΦΡΙΚΗ ΩΡΙΜΑΖΕΙ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΨΥΧΕΣ.








Διαβάστε Περισσότερα »

Τον Άγιο Γεώργιο γιόρτασε το Ακραίφνιο-φωτορεπορτάζ

Με τη λαμπρότητα και τη δέουσα θρησκευτικότητα γιόρτασε το Ακραίφνιο τον Άγιο Γεώργιο στον ομώνυμο Ιερό Ναό.
Την γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ορχομενού κ.Υπερήφανος, ο πρόεδρος του Δ.Σ.κ.Ρόδης και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο.
Μετά το τέλος του θρησκευτικού μέρους ακολούθησαν δημοτικοί χοροί απο τα Χορευτικά του Ακραιφνίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τράπεζα Πειραιώς: Διαγράφει το 100% των οφειλών μέχρι 20.000 ευρώ για κάρτες και καταναλωτικά δάνεια

Πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, αλλά και για την ανακούφιση των οφειλετών-πελατών της ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς, εγκαινιάζοντας τις διαγραφές δανείων σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα ρυθμίσεων οφειλών που υλοποιούν οι τράπεζες.

Η διοίκηση της τράπεζας σύμφωνα με ανακοίνωσή της αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα σε πρόγραμμα διαγραφής ή προνομιακής ρύθμισης των οφειλών των οικονομικά αδύναμων πελατών της, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Συγκεκριμένα:
1. Διαγράφει το 100% των συνολικών οφειλών μέχρι 20.000 ευρώ, για όλα τα καταναλωτικά δάνεια και τις πιστωτικές κάρτες.

2. Παγώνει τα στεγαστικά δάνεια και διαγράφει τους τόκους για όσο διάστημα οι δικαιούχοι υπάγονται στις διατάξεις του Νόμου 4320/2015.

Στο πρόγραμμα αυτό της Τράπεζας Πειραιώς εντάσσονται οι δικαιούχοι του Νόμου 4320/2015, όσοι δηλαδή πληρούν τα σχετικά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για την ένταξή τους στο Νόμο. Πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους θα δίδονται και από τα 803 καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς στην Ελλάδα και στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.piraeusbank.gr.

Η παρέμβαση αυτή της Τράπεζας Πειραιώς για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, αντανακλά τη γενικότερη κινητοποίηση της Τράπεζας για την κάλυψη των αναγκών της οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας, μέσα στις μεταβαλλόμενες συνθήκες της κρίσης, σηματοδοτώντας την προσπάθεια όλων μας για μια νέα αρχή.

Ανάλογες πρωτοβουλίες αναμένεται να αναλάβουν και οι υπόλοιπες τράπεζες, καθώς δεν αφίστανται ήδη ειλημμένων αποφάσεών τους, αφενός να μην προβούν σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, αφετέρου να διαγράψουν οφειλές σε μικρά ποσά δανείων καταναλωτικής φύσης, τα οποία θεωρούν ότι δεν πρόκειται να εισπράξουν ποτέ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Το δημοτικό τραγούδι στο Πνευματικό Κέντρο Άσκρης


Διαβάστε Περισσότερα »

Κάλεσμα στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση στη Λιβαδειά

        Το     Διοικητικό  Συμβούλιο  του  Εργατοϋπαλληλικού  Κέντρου Επαρχίας  Λιβαδειάς σας  προσκαλεί   να  παρευρεθείτε  στην  Απεργιακή  Συγκέντρωση  την Παρασκευή   1η  ΜΑΗ  2015  ώρα  10.00΄ π.μ.  στο   Εργατικό  Κέντρο Λιβαδειάς, για να τιμήσουμε μαζί  την  ΕΡΓΑΤΙΚΗ   ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ.
Η  παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

   
                                      
                                                                   Το  Δ.Σ.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Ημερίδα, με θέμα το νέο θεσμικό πλαίσιο στην αδειοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων»



Με πολυπληθή συμμετοχή και έντονο ενδιαφέρον, πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητηριο Βοιωτίας, την Τετάρτη 22 Απριλίου, ενημερωτική ημερίδα με θέμα, «το νέο θεσμικό πλαίσιο στην αδειοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων».
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του Τμήματος Ανατολικής Στερεάς και της Νομαρχιακής Επιτροπής Βοιωτίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, του Συλλόγου Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων-Μηχανικών Βοιωτίας και του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και επιχειρήθηκε να δοθούν έγκυρες απαντήσεις από τους εμπλεκόμενους παράγοντες σε σχετικά προβλήματα, που απασχολούν την τοπική επιχειρηματική κοινότητα.
Στην ημερίδα παραβρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμούς,  ο κ. Αθανάσιος Λυκόπουλος Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Τμήματος Ανατολικής Στερεάς, ο κ. Λουκάς Παπαχαραλάμπους, Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου Βοιωτίας καθώς και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Λεβαδέων, κ. Στέλιος Θεοδωρόπουλος.
Την συζήτηση συντόνισαν ο κ. Λουκάς Γκιγκέλος, Αντιπρόεδρος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ΤΑΣ και Πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων-Μηχανικών Βοιωτίας και ο κ. Αντώνης Παναγώτας, μηχανολόγος και επιχειρηματίας.
Εισηγητές της ημερίδας ήταν ο κ. Παναγιώτης Ποιητάρης, Π.Ε. Παραγωγής και Διοίκησης, από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης Π.Ε. Βοιωτίας, ο οποίος ανέλυσε το ισχύον θεσμικό πλαίσιο της αδειοδότησης και τις αρμοδιότητες της υπηρεσίας του, που σχηματικά μπορούν να συνοψιστούν με την φράση, «πρώτα αδειοδοτούμε και μετά ελέγχουμε».
Επίσης,  ο κ. Ιωάννης Πολίτης, Πυραγός του Τμήματος Πυρασφάλειας της  Π.Υ. Λιβαδειάς, ο οποίος εξέθεσε το νέο νομικό πλαίσιο Κανονισμού Πυροπροστασίας και επέστησε την προσοχή σε πολίτες και μηχανικούς, για την ορθή τήρηση των μέτρων πυρασφάλειας.
Ακόμη, ο κ. Ευάγγελος Μυρσινιάς, Μηχανολόγος Μηχανικός, από την    Δ/νση Μεταφορών Π.Ε. Βοιωτίας, ο οποίος αναφέρθηκε στην αδειοδότηση πρατηρίων καυσίμων-συνεργείων-μεταφορικών επιχειρήσεων-σχολών οδήγησης κτλ.
Τέλος, ο κ. Κωνσταντίνος Μπαζιώτης, Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΑΣ και Διευθυντής Πολεοδομίας Λιβαδειάς αναφέρθηκε στο ζήτημα των χρήσεων γης και ιδιαίτερα στο σοβαρό πρόβλημα, που δημιουργούν οι περιορισμοί στο ΓΠΣΣ Λιβαδειάς.
Επίσης, παραβρεθήκαν η κα Κουτσοπούλου Αγγελική-Ειρήνη,  Αντιπρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Βοιωτίας ΤΕΕ/ΤΑΣ, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς κ. Αθανάσιος Καλογρηάς, ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου Συνεργείων Αυτοκινήτων και Μηχανημάτων Θήβας, κ. Βούλγαρης Σωτήριος, πολλοί μηχανικοί, μηχανολόγοι καθώς και τοπικοί επιχειρηματίες.
Το Επιμελητηριο Βοιωτίας ευχαριστεί θερμά όλους τους εισηγητές και τους παρευρισκόμενους για την πολύτιμη συμμετοχή τους.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συμμετοχή του Δήμου Θηβαίων στις κινητοποιήσεις της ΚΕΔΕ



Ο Δήμος Θηβαίων συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις της ΚΕΔΕ, ενόψει της συζήτησης στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής (σήμερα Πέμπτη 23/4)  και την αυριανή ψήφιση από την Ολομέλεια της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου,  που αφορά τη δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων φορέων του Δημοσίου και της Αυτοδιοίκησης, ενημερώνει τους δημότες του ότι οι Υπηρεσίες του θα παραμείνουν κλειστές την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015 από τις 12:00 ως τις 15:00, με εξαίρεση τις κοινωνικές του υπηρεσίες.
Οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν έξω από τα δημοτικά καταστήματα, ως ένδειξη συμπαράστασης και στήριξης στις κινητοποιήσεις της Αυτοδιοίκησης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Διαγωνισμός στην Λιβαδειά για την ανάδειξη της καλύτερης βεράντας και αυλής

Ο Δήμος Λεβαδέων σε συνεργασία με τον Τομέα Αγροτικών Κατασκευών και  Γεωργικής Μηχανολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Εργαστηριακό Κέντρο Λιβαδειάς (πρώην Σ.Ε.Κ.) διοργανώνουν διαγωνισμό για την ανάδειξη της καλύτερης βεράντας ή  αυλής σπιτιού με τίτλο «Χρώματα και Αρώματα στη Γειτονιά».
Βασικός στόχος του διαγωνισμού είναι η ευαισθητοποίηση και η ενεργός συμμετοχή όσο τo δυνατόν περισσοτέρων νέων συμπολιτών μας σε θέματα πρασίνου και περιβάλλοντος σε μια προσπάθεια για να δημιουργήσουμε μια πιο πράσινη και όμορφη Λιβαδειά.
Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι πολίτες, οι οποίοι μπορούν να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικό σεμινάριο 5 ωρών που θα πραγματοποιηθεί στο Εργαστηριακό Κέντρο Λιβαδειάς κατά το χρονικό διάστημα 1-15 Μαΐου 2015 (πληρ. Υπεύθυνοι προγράμματος Δρ. Κων/νος Καλοβρέκτης, και κ. Κιάφας Γεώργιος τηλ.: 22610-87887). 
Η περίοδος δράσης θα ξεκινήσει την Τετάρτη 28 Απριλίου και θα διαρκέσει μέχρι το Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015, ενώ κριτική επιτροπή από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εργαστηριακό Κέντρο Λιβαδειάς  θα αξιολογήσει τις βεράντες και τις αυλές των συμμετεχόντων κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου. Τα κριτήρια για την ανάδειξη των νικητών είναι περιβαλλοντικά και αισθητικά. Λεπτομέρειες για του συμμετέχοντες θα δοθούν τις επόμενες ημέρες.
Τέλος, η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της δράσης και η ανάδειξη των νικητών θα πραγματοποιηθεί σε ειδική ημερίδα, ενώ οι φωτογραφίες από τις βραβευμένες βεράντες και αυλές θα αναρτηθούν στην είσοδο του Δημαρχείου


Διαβάστε Περισσότερα »

Αναβολή του Έκτακτου ΔΣ της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας



         ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 Αναβολή του Έκτακτου ΔΣ της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας                                                         

Σε συνέχεια των έκτακτων κινητοποιήσεων που αποφάσισε η  Κ.Ε.Δ.Ε. για αύριο στις 11.30 π.μ,  στο πλαίσιο  της συζήτησης στην αρμόδια Επιτροπή στη Βουλή και την ψήφιση από την Ολομέλεια, της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά τη δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων φορέων του Δημοσίου και της Αυτοδιοίκησης,  το Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. , τα ΔΣ των ΠΕΔ και Δήμαρχοι από όλη τη χώρα θα συγκεντρωθούν στη Βουλή, προκειμένου να επιδώσουν στο Προεδρείο της και στους Πολιτικούς Αρχηγούς όλων των κομμάτων το ψήφισμα της Κ.Ε.Δ.Ε. καθώς και αναλυτικό υπόμνημα με τις θέσεις της.

Για το λόγω αυτό ενημερώνουμε αρχικά ότι το προγραμματισμένο ΔΣ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ.
Επιπλέον αύριο, Παρασκευή, οι υπηρεσίες των Δήμων όλης της  χώρας θα παραμείνουν ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ κλειστές από τις 12 ως τις 3  το μεσημέρι, με εξαίρεση τις κοινωνικές υπηρεσίες και οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν έξω από τα δημοτικά καταστήματα, ως ένδειξη συμπαράστασης και στήριξης στις κινητοποιήσεις της Αυτοδιοίκησης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. Δήμου Λεβαδέων για τα αποθεματικά των Ο.Τ.Α


Με την παρούσα, σας προσκαλούμε σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (αρ. 67 § 2 του Ν.3852/10) που θα πραγματοποιηθεί την 24η Απριλίου 2015, ημέρα Παρασκευή και ώρα 07.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων στο Παλαιό Δημαρχείο – Πλ. Εθνικής Αντίστασης.

Το μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης είναι :


Συζήτηση και λήψη απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 41/20-04-2015) περί  μεταφοράς των ταμειακών διαθεσίμων των Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης και των ΟΤΑ Α΄ & Β΄ Βαθμού στην Τράπεζα της Ελλάδας, καθώς επίκειται η επικύρωση της από τη Βουλή των Ελλήνων.

 
                                                      Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                                                      
                                                                   Γεωργαντά Ελισάβετ (Ελίζα)

Διαβάστε Περισσότερα »

Kλειστά τα καταστήματα της Λιβαδειάς την Κυριακή, 3 Μαΐου

Αγαπητοί Συνάδελφοι
Ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι τα καταστήματα της Λιβαδειάς την Κυριακή, 3 Μαΐου 2015,θα παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ.
Δεδομένου ότι πλησιάζει η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος του Μαΐου 2015, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4177/2013, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε τα κάτωθι:
Σύμφωνα με το νόμο, ως ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι ορίζονται το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. Οι 10 ημέρες των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων, όπως αναφέρονται στο νόμο είναι ημερολογιακές και όχι εργάσιμες. Κατ’ ακολουθία, ως ημέρα έναρξης δεν θα είναι η πρώτη Μαΐου, η οποία –κατά τα ειωθότα- θα καθοριστεί ως αργία με απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αλλά το Σάββατο, 2 Μαΐου. Αντίστοιχα, τελευταία ημέρα των εκπτώσεων θα είναι το Σάββατο, 9 Μαΐου 2015.
Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
Παράλληλα με τα ως άνω, σύμφωνα με το άρθρο 16 του ν. 4177/2013, τα καταστήματα κάθε είδους και σε όλες τις περιοχές της χώρας μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή, 3 Μαΐου, πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου του Μαΐου 2015. Κατά τις ισχύουσες διατάξεις, τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν την συγκεκριμένη Κυριακή, από ώρα 11.00 έως ώρα 20.00 (παρ. 1 άρθρου 23 ν. 2224/1994).
Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου (άρθρο 21), σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.
Στην επιβαρυντική περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση του καταναλωτή, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.
Αρμόδιες ελεγκτικές αρχές σύμφωνα με το νόμο είναι:
α) Οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
β) Οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
γ) Οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
δ) Οι Διευθύνσεις Ανάπτυξης των Περιφερειών.
στ) Οι Υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος, στη ζώνη δικαιοδοσίας τους.
Αρμόδια αρχή για την επιβολή των προστίμων είναι ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης («κρατικός περιφερειάρχης»), όπου διαπιστώνεται η παράβαση. Οι αρχές αυτές ελέγχουν την εφαρμογή τόσο της νομοθεσίας για τις εκπτώσεις και προσφορές όσο και αυτής που αφορά στις Κυριακές.

Διαβάστε Περισσότερα »

«Ξεδόντιασαν» μεγάλη εγκληματική σπείρα που είχε ρημάξει Βοιωτία,Φθιώτιδα, Φωκίδα και Αττική


 Διακριβώθηκε η δράση πολυμελούς εγκληματικής σπείρας, η οποία ενέχεται στην διάπραξη σωρείας κλοπών από οικίες, σε διάφορες περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Αττικής

Συνελήφθησαν τέσσερα (4) μέλη της σπείρας και ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία δώδεκα (12) ακόμη συνεργών τους, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών

Εξιχνιάσθηκαν, μέχρι τώρα, σαράντα τρεις (43) κλοπές και δύο (2) απόπειρες κλοπών από οικίες

Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους περιλαμβάνει πλήθος χρυσαφικών και κοσμημάτων, αλλά και χρηματικά ποσά, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις (200.000) ευρώ

Από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς διακριβώθηκε, στο πλαίσιο πολύμηνης και εμπεριστατωμένης έρευνας, η δράση πολυμελούς εγκληματικής σπείρας ημεδαπών, η οποία ενέχεται στην διάπραξη σωρείας κλοπών από οικίες, σε διάφορες περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Αττικής.

Συνελήφθησαν προχθές (21-04-2015) το μεσημέρι στη Λιβαδειά, τέσσερα (4) μέλη της σπείρας και συγκεκριμένα ένας 24χρονος άνδρας και τρεις γυναίκες, ηλικίας 48, 35 και 19 ετών αντίστοιχα. Επιπλέον ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία δώδεκα (12) ακόμη συνεργών τους. Πρόκειται για τρεις άνδρες, ηλικίας 25, 28 και 46 ετών, καθώς και για εννέα γυναίκες, ηλικίας από 21 έως και 47 ετών.

Η σύλληψη των τεσσάρων ημεδαπών, η ταυτοποίηση των υπολοίπων συνεργών τους και η διακρίβωση της συστηματικής και εξακολουθητικής εγκληματικής τους δράσης, επιτεύχθηκε μετά από συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση όλων των στοιχείων και δεδομένων, που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, από άτομα που διαπράττουν τέτοιες πράξεις κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι τα ανωτέρω δεκαέξι (16) μέλη της σπείρας, μαζί με πέντε τουλάχιστον ακόμη συνεργούς τους, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται, είχαν συγκροτήσει, τουλάχιστον από τις αρχές Φεβρουαρίου του 2013, δομημένη εγκληματική οργάνωση, σκοπός της οποίας ήταν η συστηματική διάπραξη κλοπών από οικίες, σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της Αττικής.

Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης τους (modus operandi), τα μέλη της σπείρας, αναλαμβάνοντας συγκεκριμένους ρόλους και με διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, επέλεγαν αρχικά τους υποψήφιους «στόχους» τους (μονοκατοικίες ή πολυκατοικίες) και στην συνέχεια προέβαιναν στην κατόπτευσή τους, προκειμένου να εξακριβώσουν την τυχόν παρουσία ενοίκων εντός των διαμερισμάτων.

Ειδικότερα, συνήθως πρωινές ώρες και με το πρόσχημα της πώλησης διαφόρων προϊόντων, διενεργούσαν κλήσεις από τα κεντρικά θυροτηλέφωνα των πολυκατοικιών ή τα κουδούνια των διαμερισμάτων και όπου διαπίστωναν ότι έλειπαν οι ένοικοι, παραβίαζαν, με την χρήση πλαστικής κάρτας, ανασφάλιστες εισόδους των οικιών.

Στη συνέχεια αφαιρούσαν κυρίως χρυσαφικά, κοσμήματα και χρηματικά ποσά, χωρίς να υπάρχουν στους τόπους τέλεσης των αδικημάτων εμφανή ίχνη διάρρηξης και αναστάτωσης του χώρου. Ακολούθως διέφευγαν με όχημα όπου τους ανέμενε συνεργός ή συνεργοί τους, οι οποίοι εκτελούσαν χρέη «τσιλιαδόρου».

Πιο αναλυτικά, τα μέλη της εγκληματικής σπείρας ενέχονται στην διάπραξη τουλάχιστον σαράντα τριών (43) κλοπών και δύο (2) αποπειρών κλοπών από οικίες, σε περιοχές:

Του Νομού Βοιωτίας

    Οκτώ (8) κλοπές και δύο (2) απόπειρες κλοπών στη Λιβαδειά.
    Τρεις (3) κλοπές στην Αλίαρτο.
    Μία (1) κλοπή στην Αντίκυρα Διστόμου.
    Μία (1) κλοπή στο Κυριάκι Διστόμου.

Του Νομού Αττικής

    Εννέα (9) κλοπές στα Μελίσσια.
    Έξι (6) κλοπές στου Ζωγράφου.
    Δύο (2) κλοπές στα Βριλήσσια.
    Μία (1) κλοπή στους Αμπελόκηπους.
    Μία (1) κλοπή στην Ηλιούπολη.
    Μία (1) κλοπή στην Νέα Ιωνία.

Του Νομού Φωκίδας

    Τέσσερις (4) κλοπές στην Άμφισσα.
    Δύο (2) κλοπές στην Ιτέα.
    Δύο (2) κλοπές στην Κίρρα Ιτέας.

Του Νομού Φθιώτιδας

    Μία (1) κλοπή στη Μαλεσίνα.
    Μία (1) κλοπή στο Ζέλι Αταλάντης.

Η λεία που αποκόμισαν τα μέλη της σπείρας από την παράνομη δράση τους, περιλαμβάνει πλήθος χρυσαφικών και κοσμημάτων, χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές, έγγραφα και αντικείμενα των παθόντων, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις (200.000) ευρώ.

Γίνεται μνεία ότι οι δράστες έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων, ενώ η έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας, καθώς και η ενδεχόμενη διασύνδεση τους με άλλες ομοειδείς ή/και συναφείς εγκληματικές ομάδες.

Οι τέσσερις συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν χθες (22-04-2015) στον κ. Εισαγγελία Πρωτοδικών Λιβαδειάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εθελοντικός καθαρισμός σε Λεύκτρα,Αμπελοχώρι,Νεοχωράκι και Μοσχοπόδι





Διαβάστε Περισσότερα »

Γιόρτασε η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου-βίντεο

Με ξεχωριστή λαμπρότητα και κατάνυξη, αλλά και με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή πιστών γιορτάστηκε, η μνήμη του Αγίου Γεωργίου στο ομώνυμο Μοναστήρι στη περιοχή του Μαυρομματίου.
Συλλειτούργησαν,σε έναν ασφυκτικά γεμάτο Ιερό Ναό, ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Μακρυμάλλης Ευβοίας Ιάκωβος,ο «οικοδεσπότης» ηγούμενος Σιλουανός,και σύσσωμος ο κλήρος της περιοχής.

Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες και στις εορτάζουσες




 





Περισσότερα ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Μυρίζει καλοκαίρι -Στους 21 ο υδράργυρος σήμερα

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Πέμπτη. Τοπικές νεφώσεις θα σημειωθούν στην ανατολική ηπειρωτική χώρα τις πρωινές ώρες, άνεμοι βόρειοι στο αιγαίο 6 και πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά 7 μποφόρ και μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

Μακεδονία, Θράκη
καιρός: στην κεντρική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες και βαθμιαία γενικά αίθριος, στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος, λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: αρχικά γενικά αίθριος, λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, το βράδυ αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώσουν.
άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, σταδιακά θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση.
θερμοκρασία: από 08 έως 21 βαθμούς Κελσίου, στην Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες και βαθμιαία γενικά αίθριος.
άνεμοι: βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα σταδιακά θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς και θα εξασθενίσουν.
θερμοκρασία: από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βρόχων στη βόρεια Κρήτη τις πρωινές ώρες και βαθμιαία αίθριος.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: αίθριος.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
θερμοκρασία: από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινός ώρες και βαθμιαία αίθριος.
άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και το βράδυ μεταβλητοί ασθενείς.
θερμοκρασία: από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες και βαθμιαία γενικά αίθριος.
άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

«Έπεσε» στα πέναλτι η Θήβα…


Στην διαδικασία των πέναλτι αποκλείστηκε η Θήβα. Η πρωταθλήτρια και κυπελούχος Βοιωτίας έχασε 7-6 με την κανονική διάρκεια και την παράταση να αναδεικνύεται ισόπαλη με τον Τσικλητήρα Πύλου.

Η ομάδα του Τάκη Πλατή σε γενικές γραμμές ήταν καλύτερη αλλά δεν μπόρεσε να γίνει ουσιαστική στις φάσεις που δημιούργησε ενώ υπάρχουν σοβαρά παράπονα για την διαιτησία που ήταν μεροληπτική για τους γηπεδούχους αποβάλλοντας και δυο παίκτες των Βοιωτών.

Φάσεις και Γκολ

Στο 6* ο Βεζιρτζόγλου βρήκε τον Μπινιάκο στην περιοχή, όμως ο Μίντζηρας βγήκε έγκαιρα και κόντραρε το σουτ του παίκτη της Θήβας για να απομακρύνει οριστικά τον κίνδυνο ο Κουτίβας.

Στο 23* εξαιρετική συνεργασία των Μπινιάκου, Βεζιρτζόγλου, ο Μουράτης με έγκαιρη επέμβαση απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Στο 32* δύο τεράστιες ευκαιρίες μέσα σε ένα λεπτό, μια για κάθε ομάδα. Στο 32′ ο Νάτσης εκτέλεσε ένα κόρνερ, ο Οθ. Εμμανουήλ πήρε την κεφαλιά στο β΄δοκάρι αλλά ο Ολντάσι έδιωξε τη μπάλα λίγο πριν περάσει την γραμμή του τέερματος. Στην ταχύτατη αντεπίθεση της Θήβας συνδυάστηκαν οι Βεζιρτζόγλου, Ταυταρίδης με τελικό αποδέκτη τον Τσατσαρώνη που έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι αλλά απόκρουσε σωτήρια ο Μίντζηρας και απομάκρυναν στην συνέχεια οι αμυντικοί σε κόρνερ.

Στο 36* ο Νάτσης με απ” ευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-0

Στο 71* ο Καραμπετιάν αντικρύζει την δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβάλλεται από τον αγώνα. Τέσσερα λεπτά αργότερα έχουμε και την αποβολή για τους γηπεδούχους όταν ο Νάτσης αποχωρεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στο 86* ήρθε η ισοφάριση για τη Θήβα. Ο Παπαχαραλάμπους με απ” ευθείας κτύπημα φάουλ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Με το ξεκίνημα της παράτασης  ο Κωνσταντινόπουλος αντικρύζει την κόκκινη κάρτα κι έτσι η Θήβα συνεχίζει με εννέα παίκτες ενώ κάτω από τα δοκάρια θα καθήσει ο Κατσογιάννης αφού έχουν πραγματοποιηθεί και οι τρεις αλλαγές.

Στο 100* από καλή θέση ο Ευθυμίου θα πιάσει την κεφαλιά αλλά η μπάλα θα περάσει ελάχιστα άουτ.
Τα πέναλτι
Κουτίβας (Τσικλητήρας)1-0
Ανυφαντής (Θήβα) 1-1
Ν. Εμμανουήλ (Τσικλητήρας) δοκάρι
Δερμιτζόγλου (Θήβα) 1-2
Ο. Εμμανουήλ (Τσικλητήρας) 2-2
Κατσογιάννης (Θήβα) το έπιασε ο Μίντζηρας
Σεφεράσι (Τσικλητήρας) 3-2
Ευθυμίου (Θήβα) 3-3
Μαραβέλας (Τσικλητήρας) 4-3
Παπαχαραλάμπους (Θήβα) 4-4
Δούνιας (Τσικλητήρας) το έπιασε ο Κατσογιάννης
Μπινιάκος (Θήβα) το έπιασε ο Μίντζηρας!
Διακουμής (Τσικλητήρας) 5-4
Γκαράνης (Θήβα) 5-5
Γ. Παπαγεωργίου (Τσικλητήρας) 6-5
Ταχταρίδης (Θήβα) 6-6
Μίντζηρας (Τσικλητήρας) 7-6
Παναούλης (Θήβα) άουτ

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Αχαϊας)

Βοηθοί: Γκαβέρας – Γκοτσόπουλος (Αχαϊας)

AO Tσικλητηρας Πυλου (Κακαλέτρης Νίκος): Mίντζηρας, Εμμανουήλ Ο., Εμμανουήλ Ν., Παπαγεωργίου Γ., Κουτίβας, Παπαγεωργίου Ν., Δούνιας, Μουράτης (82* Σεφεράσης), Μαραβέλης, Νάτσης, Διακουμής.

ΑΟ Θηβα (Πλατης Τακης): Κωνσταντινόπουλος, Όλντασι (48* Γκαράνης) Παπαχαραλάμπους, Ευθυμίου, Παναούλης, Καραμπετιά, Μπινιάκος, Ταυταρίδης, Τσατσαρώνης (67* Κατσογιάννης), Βεζιρτζόγλου, Κουτσοδήμος (81* Ανυφαντής).
 StereaSports


Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΡΑΧΩΒΑ:ΠΑΝΗΓΥΡΑΚΙ 2015- ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ και ΧΟΡΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ (Βίντεο και φωτό)

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ