Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Αυτά είναι τα 10 σημάδια που δείχνουν πως το παιδί σας έχει υψηλό IQ

Κάθε παιδί έχει την δίκη του ιδιαίτερη προσωπικότητα και αναπτύσσει τα ξεχωριστά του ταλέντα. Υπάρχουν όμως μερικά σημάδια που αποκαλύπτουν πως το παιδί σας είναι χαρισματικό.

Λέγοντας χαρισματικό εννοούμε ένα ιδιοφυές παιδί, το οποίο μπορεί να έχει εξαιρετικές επιδόσεις στο μέλλον. Αυτοί οι πανέξυπνοι μπόμπιρες είναι μεν διαφορετικοί αλλά εμφανίζουν χαρακτηριστικά, που φανερώνουν αυτοί τους την κατεύθυνση.

    Το διάβασμα: Τα περισσότερα χαρισματικά παιδιά μαθαίνουν να διαβάζουν εύκολα. Παρ’ όλα αυτά, το διάβασμα από μικρή ηλικία δεν είναι κάποιο σημάδι από μόνο του, καθώς υπάρχουν έξυπνα παιδιά που δυσκολεύονται να μάθουν να διαβάζουν και αντίθετα κάποια λιγότερο έξυπνα που μαθαίνουν πολύ εύκολα.
    Το περπάτημα και η ομιλία: Έχουν την τάση να μαθαίνουν να περπατούν και να μιλάνε από πολύ μικρή ηλικία και συνήθως έχουν πλούσιο λεξιλόγιο και ασυνήθιστο ενδιαφέρον για τις λέξεις.
    Η περιέργεια: Όλα τα παιδιά είναι περίεργα. Οι ερωτήσεις που κάνουν είναι ίσως το πιο ξεκάθαρο σημάδι μιας ιδιοφυΐας. Τα ξεχωριστά παιδιά εντυπωσιάζονται από τον τρόπο που λειτουργεί ο κόσμος και παρατηρούν εύκολα τις λεπτομέρειες.
    Η διαφωνία: Έχουν τη δυνατότητα να αμφισβητούν ενώ έχουν και μια απάντηση για όλα– όπως π.χ. γιατί δεν πρέπει να πηγαίνουν σχολείο. Μάλιστα, αρκετές φορές εξαιτίας της εξυπνάδας τους, τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν έχουν λογική.
    Ο άσχημος γραφικός χαρακτήρας: Πάρα πολλά έξυπνα παιδιά έχουν πρόβλημα με το γραφικό τους χαρακτήρα. Αυτό συνήθως συμβαίνει γιατί προσπαθούν να γράψουν γρήγορα (δεν αποκλείεται βέβαια να είναι και κάποιο σύμπτωμα αναπτυξιακής διαταραχής).
    Η ευαισθησία: Πολλά χαρισματικά παιδιά είναι υπερευαίσθητα και σωματικά και ψυχικά. Μπορεί να αρρωστήσουν εύκολα αλλά και να βγάλουν ευαισθησία σε περιβαλλοντικούς παράγοντες (π.χ. σε θορύβους). Σε αυτή την περίπτωση μπορεί και να αντιδράσουν άσχημα.
    Η δημιουργική σκέψη: Τα προικισμένα παιδιά απολαμβάνουν τις πνευματικές προκλήσεις. Τους αρέσουν τα παιχνίδια στρατηγικής, τα παζλ κ.ο.κ. .
    Τα επίπεδα ενέργειας: Τα χαρισματικά παιδιά έχουν συχνά πολύ υψηλά επίπεδα ενέργειας, γεγονός όμως που συνεπάγεται ότι θα σταματήσουν νωρίς τον μεσημεριανό ύπνο αλλά και κατά γενικό κανόνα δεν κοιμούνται πολύ.
    Ο πειραματισμός: Ψάχνουν, βρίσκουν και αναλύουν πράγματα από μόνα τους και αναλαμβάνουν να τα φέρνουν εις πέρας επίσης μόνα τους.
    Το επάγγελμα των γονιών: Είναι πολύ πιθανόν αν οι γονείς ασχολούνται με επιστήμες, μουσική, υπολογιστές και μηχανολογία να έχουν ένα πολύ έξυπνο παιδί.

Αν δείτε πως το παιδί σας έχει κάποια από αυτά τα χαρακτηριστικά ή ακόμα και όλα, νιώστε χαρούμενοι διότι πιθανόν να μεγαλώνετε μια ιδιοφυΐα!

infokids.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Επανεξετάζονται οι σχολικές εκδρομές.




            Στην επανεξέταση των σχολικών εκδρομών από τη νέα σχολική χρονιά προχωρά το υπουργείο Παιδείας μετά την απάτη που αποκαλύφθηκε την Τετάρτη από ταξιδιωτικό γραφείο το οποίο ενώ είχε πάρει χρήματα για εκπαιδευτική εκδρομή στην Ελβετία, δεν είχε κλείσει ούτε ξενοδοχείο, ούτε εισιτήρια.


Το θέμα με την... εκπαιδευτική εκδρομή των σαράντα μαθητών της Β' Λυκείου του 3ου Λυκείου Αρτας και των τεσσάρων εκπαιδευτικών συνοδών στο Cern της Ελβετίας, επιλύθηκε μετά από παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Παιδείας από τη νέα σχολική χρονιά τα ταξιδιωτικά πρακτορεία που θα αναλαμβάνουν τη μεταφορά και τη διανομή των μαθητών θα είναι πιστοποιημένα, ενώ οι μαθητές θα είναι πλήρως ασφαλισμένοι με συμβόλαια που θα επισυνάπτονται στα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Η αποστολή, πάντως, αναχώρησε σήμερα το πρωί για την Ανκόνα, απ’ όπου θα επιστρέψει με το πλοίο της γραμμής στην Ηγουμενίτσα, επεξηγεί το υπουργείο.

«Η λύση βρέθηκε χθες το απόγευμα» αναφέρει η ανακοίνωση «όταν σε άριστη συνεργασία με τους αρμοδίους, η αποστολή διέμεινε κανονικά στο ξενοδοχείο και σήμερα το πρωί αναχώρησε για την Ανκόνα, απ’ όπου θα επιστρέψει με το πλοίο της γραμμής στην Ηγουμενίτσα».

Εξάλλου, η ηγεσία του υπουργείου, σε επικοινωνία με τον διευθυντή της δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας Κωνσταντίνο Δημητρίου, διέταξε τη διενέργεια όλων των νόμιμων ενεργειών, προκειμένου να καταλογιστούν οι ευθύνες στο εν λόγω ταξιδιωτικό γραφείο.

Διαβάστε Περισσότερα »

Παρολίγο τραγωδία με μαθητή στη Λιβαδειά


Σε τραγωδία παραλίγο να καταλήξει η εκδρομή Γυμνασίου Αθηνών στη Λιβαδειά, όταν ένας μαθητής περίπου 13 χρονών, έπεσε στο φαράγγι της Κρύας. Σύμφωνα με πληροφορίες του permisospress ο μαθητής γλίστρησε και έπεσε στο νερό με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο κεφάλι. Κι ενώ οι συμμαθητές του καλούσαν σε βοήθεια, για καλή του τύχη επενέβησαν τρεις νεαροί που περνούσαν τυχαία από την περιοχή όπου τον ανέσυραν αιμόφυρτο και του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες! Ο νεαρός μαθητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς  και στη συνέχεια λόγω της σοβαρότητας  της κατάστασης   διακομίσθηκε  στο Νοσοκομείο Παίδων όπου  νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.  Εντύπωση πάντως προκαλεί, το γεγονός ότι κανείς καθηγητής –όπως αναφέρουν και αυτόπτες μάρτυρες- δεν αντιλήφθηκε το περιστατικό και έτσι από πραγματική τύχη αποφεύχθηκε το δράμα!


Διαβάστε Περισσότερα »

Η πρώτη φωτιά του καλοκαιριού στην Άσκρη!!!

Μπορεί το καλοκαίρι να μην έχει καλά καλά έρθει, όμως η πρώτη φωτιά της χρονιάς ξέσπασε στην Άσκρη.Ευτυχώς η φωτιά που ξεκίνησε πριν λίγες  ώρες,στον δρόμο Άσκρης Θεσπιών στη θέση Λιχουδιά ήταν μικρής  έκτασης. Η φωτιά έκαψε 2 -3 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και δυο στρέμματα αμπέλι.Άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θηβών,με ένα όχημα κα τέσσερις άνδρες,που κατάφεραν μέσα σε λίγα λεπτά να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο.
 ΚΑΛΟ..... ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ


 







Διαβάστε Περισσότερα »

Σταθάς:Σε κατάσταση ομηρίας οι εργαζόμενοι της «Α.Γ. ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ»).

Προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Θέμα: Σε κατάσταση ομηρίας άνευ προηγουμένου βρίσκονται οι εργαζόμενοι των οποίων δεν έχουν καταγγελθεί οι ΣΣΕ (π.χ. οι εργαζόμενοι της «Α.Γ. ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ»).
Πληθαίνουν οι περιπτώσεις των εργαζόμενων οι οποίοι είναι απλήρωτοι, όπου δεν τους δίνουν οι επιχειρήσεις καταγγελίες συμβάσεων ώστε να μπορούν να εγγραφούν στον ΟΑΕΔ ως άνεργοι και να έχουν ασφαλιστική κάλυψη.
Μία τέτοια περίπτωση είναι οι εργαζόμενοι στην βιομηχανία πλαστικών σωλήνων «Α.Γ. ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ» οι οποίοι βρίσκονται σε κατάσταση ομηρίας άνευ προηγουμένου εδώ και πέντε (5) έτη και κατ’ επέκταση περίπου 250 οικογένειες, καθώς η τελευταία φορά που τους καταβλήθηκε η μισθοδοσία τους ήταν στις 15 Σεπτεμβρίου 2010. Οι εν λόγω εργαζόμενοι είναι αυτή τη στιγμή ανασφάλιστοι, και συνεπώς δεν μπορούν να συμπεριληφθούν στις λίστες των επίσημα εγγεγραμμένων ανέργων στον ΟΑΕΔ.
Με βάση τα ανωτέρω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Σε ποιες άμεσες νομοθετικές ενέργειες θα προβεί ώστε ανάλογες περιπτώσεις εργαζομένων να ασφαλίζονται, γιατί είναι πραγματικά πάρα πολλοί οι εργαζόμενοι που βρίσκονται στην ίδια μοίρα με τους εργαζόμενους στην «Α.Γ. ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ»;
Οι ερωτώντες βουλευτές

Σταθάς Γιάννης

Λεουτσάκος Ευστάθιος

Χαραλαμπίδου Δέσποινα

Διαβάστε Περισσότερα »

Απάντηση Ν.Βούτση για τις Κλοπές Ηλεκτρολογικού υλικού στη Βοιωτία


Σε απάντηση της ανωτέρω Ερώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ. Αθανάσιος Σκούμας, κα Αγλαΐα Κυρίτση, κ. Αποστόλης Καραναστάσης, κ. Ιωάννης Σταθάς και κ. Χαρίλαος Τζαμακλής, με Θέμα «Κλοπές ηλεκτρολογικού εξοπλισμού των Δικτύων Ηλεκτρικής ενέργειας στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας», κατά λόγο αρμοδιότητας, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:
Απάντηση:
Η εξασφάλιση του εσωτερικού περιβάλλοντος ασφαλείας αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, όπως απορρέει από το υλοποιούμενο Πρόγραμμα Αντεγκληματικής Πολιτικής 2015-2019, βάσει του οποίου, μεταξύ άλλων, προβλέπεται η ανάπτυξη επιχειρησιακών δράσεων από τις αστυνομικές Υπηρεσίες, οι οποίες βασίζονται στην χαρτογράφηση και στον εντοπισμό των προβλημάτων εγκληματικότητας, στην καλύτερη και αποτελεσματικότερη αστυνόμευση και στην αναβάθμιση του προσφερόμενου έργου.

Ειδικότερα, το ζήτημα της κλοπής μεταλλικών αντικειμένων και της περαιτέρω παράνομης δια-κίνησής τους έχει απασχολήσει έντονα τις αστυνομικές Υπηρεσίες. Για το λόγο αυτό, η πρόληψη, αποτροπή και καταστολή της συγκεκριμένης μορφής εγκληματικότητας έχει ενταχθεί στις προτεραιότητες του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο, κατόπιν μελέτης και σχεδιασμού, στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Αντεγκληματικής Πολιτικής, έχει εκπονήσει ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο, με σκοπό την καταπολέμηση του ανωτέρω φαινομένου. Επιπλέον, βασική επιδίωξη και προσδοκία της εφαρμογής του εν λόγω σχεδίου είναι να καταστεί το φαινόμενο της κλοπής μετάλλων και της παράνομης διακίνησης - διαχείρισης αυτών ένα έγκλημα «υψηλού κινδύνου-χαμηλού κέρδους», να προστατευθούν κρίσιμες υποδομές και εγκαταστάσεις της χώρας, να καταπολεμηθούν φαινόμενα παράνομου πλουτισμού και φοροδιαφυγής, να προστατευθεί το περιβάλλον, να καταπολεμηθεί η παράνομη - ανασφάλιστη εργασία και να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών και των νομίμως δραστηριοποιούμενων στον υπόψη τομέα επιχειρήσεων.

Σε ό,τι αφορά στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, σας ενημερώνουμε ότι η οικεία Διεύθυνση Αστυνομίας έχει εκπονήσει ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο δράσης για την πρόληψη και καταστολή, μεταξύ άλλων, των κλοπών χαλκού και λοιπών μεταλλικών αντικειμένων, προσαρμοσμένο στην περιοχή αρμοδιότητάς της, κατά την κατάρτιση του οποίου συνεκτιμήθηκαν οι τρόποι ενέργειας των δραστών, οι ειδικές συνθήκες επιμέρους περιοχών, ως και κάθε σχετική πληροφορία και στοιχεία. Κατ' εφαρμογή αυτού, οι υφιστάμενες Υπηρεσίες της [(τοπικές αρμόδιες Υπηρεσίες Τάξης και Ασφάλειας, Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), Ομάδα Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.)] αναπτύσσουν στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, στο πλαίσιο των οποίων διενεργούν μεθοδικούς και στοχευμένους ελέγχους σε άτομα και οχήματα, με σκοπό την πρόληψη - αποτροπή και καταστολή κάθε παραβατικής συμπεριφοράς και την εδραίωση ενός περιβάλλοντος ευνομίας και ασφάλειας στην υπόψη περιοχή.

Ενδεικτικά, από την ως άνω δραστηριοποίηση του προσωπικού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, την 26η-03-2015, επετεύχθη η εξάρθρωση πενταμελούς εγκληματικής ομάδας που αφαιρούσε μετασχηματιστές του δικτύου της Δ. Ε.Δ.Δ. Η. Ε. στην ευρύτερη περιοχή της Βοιωτίας. Οι συλληφθέντες, μετά της σχηματισθείσας σε βάρος τους δικογραφίας, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών. Προς πληρέστερη ενημέρωση, σας παραπέμπουμε στο από 27-03-2015 Δελτίο Τύπου του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Στερεάς Ελλάδας.

Πέραν των ανωτέρω, σας πληροφορούμε ότι, στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Αστυνομίας και του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ. Ε.Δ.Δ. Η. Ε.), την 30η-03-2015 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, υπό τον Προϊστάμενο Κλάδου Ασφάλειας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της εταιρείας και της Διεύθυνσης Δημόσιας Ασφάλειας, στην οποία οι εκπρόσωποι της εταιρείας εξήραν τις δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας ως προς την αντιμετώπιση κλοπών του δικτύου, ενώ οι εκπρόσωποι του Αρχηγείου διαβεβαίωσαν ότι οι εφαρμοζόμενες δράσεις Θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση. Παράλληλα, επισημάνθηκε η ανάγκη εντατικοποίησης των δράσεων της εταιρείας και η λήψη προληπτικών μέτρων προς αποφυγή περαιτέρω θυματοποίησής της, ενώ για τον αποτελεσματικότερο συντονισμό των κοινών προσπαθειών έχουν οριστεί σημεία επαφής μεταξύ Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και υπαλλήλων της εταιρείας στις κατά τόπους Διευθύνσεις Αστυνομίας.

Επιπροσθέτως, προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας δόθηκαν, εκ νέου, εντολές και οδηγίες για τη συνέχιση των προαναφερομένων δράσεων, την κατάλληλη καθοδήγηση του προσωπικού τους και την αξιοποίηση των μέσων που διαθέτουν, εφαρμόζοντας, κατά περίπτωση, την ισχύουσα νομοθεσία σε βάρος των παραβατών, ώστε να αναβαθμιστεί το επίπεδο αστυνόμευσης στις περιοχές εδαφικής τους αρμοδιότητας. Γνώμονας στις δράσεις αυτές είναι ο σεβασμός στον πολίτη, η υπευθυνότητα έναντι αυτού και η δημιουργία σχέσεων αξιοπιστίας - συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Αστυνομίας, των κατοίκων και των επαγγελματιών της περιοχής.

Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ζήτησε στοιχεία από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με το υπ αριθμ. πρωτ. 320/30-03-2015 έγγραφο. Επί του εν λόγω εγγράφου, λάβαμε και σας διαβιβάζουμε το υπ' αριθμ. πρωτ. 968/03-04-2015 έγγραφο του Τμήματος Συγκοινωνιακών 'Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και το υπ' αριθμ. πρωτ. 4195/03-04-2015 έγγραφο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας της ανωτέρω Περιφέρειας, για ενημέρωσή σας.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΩΡΑ-Φωτιά στην Άσκρη

Φωτιά ξέσπασε πριν λίγο στον δρόμο Άσκρης Θεσπιών.Νεότερα σε λίγο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκλεισε τις υπηρεσίες του ο Δήμος Θηβαίων συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις της ΚΕΔΕ


Ο Δήμος Θηβαίων συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας της ΚΕΔΕ, για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου,  που αφορά τη δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων φορέων του Δημοσίου και της Αυτοδιοίκησης, έκλεισε την Παρασκευή 24 Απριλίου από τις 12:00 μέχρι τις 15:00 τις υπηρεσίες του,  με εξαίρεση τις κοινωνικές.

Οι εργαζόμενοι παρέμειναν έξω από δημαρχείο, ως ένδειξη συμπαράστασης και στήριξης στις κινητοποιήσεις ενώ ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου τους μίλησε για τις σημαντικές συνέπειες που επιφέρει η Π.Ν.Π. στους Δήμους και τους διάβασε το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων .
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδηλώσεις επαγγελματικού προσανατολισμού σε Λιβαδειά και Θήβα


 Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης πραγματοποίησε εκδηλώσεις επαγγελματικού προσανατολισμού την Παρασκευή 17/4/2015, στη Λιβαδειά, στην αίθουσα συνεδριάσεων του διοικητηρίου και την Τετάρτη 22/4/2015, στη Θήβα, στην αίθουσα " Αλέξανδρος Κοφίνης" του δήμου, με ομιλητές τους υποψήφιους διδάκτορες του Α.Π.Θ. και συγγραφείς της σειράς οδηγών σπουδών "ΕΠΙΛΕΓΩ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ" κ. Κωνσταντίνο Κότιο και Χρήστο Ταουσάνη αντίστοιχα.Σε δύο κατάμεστες αίθουσες, γονείς και μαθητές είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για το Νέο Λύκειο και τις έως τώρα αλλαγές και να πάρουν χρήσιμες πληροφορίες για τις επαγγελματικές προοπτικές και τα κριτήρια επιλογής του επαγγέλματος.
>> Ευχαριστούμε τους γονείς και μαθητές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και τους χορηγούς μας που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων.
>
>> ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

ΝΕΟ Δ.Σ ΣΤΗΝ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ

Δια της παρούσης, σας γνωστοποιούμε την σύνθεση του νέου Διοικητικού  Συμβουλίου της Ομοσπονδίας  Επαγγελματιών  Βιοτεχνών  Επαρχίας  Θήβας, που προέκυψε μετά από τις αρχαιρεσίες  της  20ης   Απριλίου 2015.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      ΧΑΡΑΤΣΗΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                  ΓΙΑΝΝΟΥ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Β’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                  ΚΑΡΑΜΑΓΚΙΩΛΗΣ   ΒΑΣΙΛΗΣ
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ              ΧΡΗΣΤΟΥ  ΗΛΙΑΣ 
ΤΑΜΙΑΣ                          ΓΡΕΑΣΙΔΗΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ              ΧΑΡΑΤΣΗΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΕΦΟΡΟΣ ΔΗΜ.ΣΧΕΣΕΩΝ          ΚΑΤΣΙΦΗΣ  ΑΓΓΕΛΟΣ     

                ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΟΕΒΕ  ΘΗΒΑΣ 
              Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ              Ο ΓΕΝ .ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ   
      ΧΑΡΑΤΣΗΣ   ΧΡΗΣΤΟΣ                             ΧΡΗΣΤΟΥ  ΗΛΙΑΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Συμμετοχή του Δήμου Λεβαδέων στις κινητοποιήσεις της ΚΕΔΕ

Ο Δήμος Λεβαδέων συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της ΚΕΔΕ, ενόψει της συζήτησης στην αρμόδια επιτροπή και της ψήφισης από την ολομέλεια της Βουλής, της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, που αφορά τη δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων της Αυτοδιοίκησης και ενημερώνει ότι οι Υπηρεσίες του Δήμου Λεβαδέων θα παραμείνουν συμβολικά κλειστές σήμερα Παρασκευή 24 Απριλίου από τις 12-3 μ.μ., με εξαίρεση τις Κοινωνικές Υπηρεσίες.



Διαβάστε Περισσότερα »

29 Απριλίου γιορτάζει η Θήβα

Πρόσκληση εορτής

Ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος
 και ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπυρίδων Νικολάου
έχουν τη χαρά και την τιμή να σας προσκαλέσουν
 στις εκδηλώσεις της πόλης των Θηβών επ' ευκαιρία
 της εορτής του Πολιούχου Αγίου Ιωάννη του Καλοκτένη
 την 28η και 29η Απριλίου 2015
σύμφωνα με το αναγραφόμενο πρόγραμμα.

Μετά τιμής

Ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας

Ο Δήμαρχος Θηβαίων

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

19:30 Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιου

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015
07:00 Ακολουθία Όρθρου
08:30 Πανηγυρική Θεία Λειτουργία
10:30 Λιτάνευση Εικόνος

Αγ. Ιωάννη Καλοκτένους -Πολιούχου Θηβών
Διαβάστε Περισσότερα »

Π.Α.Μ.Ε. ΘΗΒΑΣ:ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 1ης ΜΑΪΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 1ης ΜΑΪΟΥ
Το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Βοιωτίας και το Σωματείο Χημικής Βιομηχανίας Ν. Βοιωτίας «Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» καλούν τους εργαζόμενους της περιοχής στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν εν όψει της Απεργίας της 1ης Μάη στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Θήβας. Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα την Κυριακή 26/4, τη Δευτέρα 27/4 και την Τετάρτη 29/4 ώρα 18:00 – 21:00 και θα περιλαμβάνουν έκθεση φωτογραφίας, έκθεση βιβλίου και προβολή ταινιών – ντοκιμαντέρ.
Πρόγραμμα
Κυριακή 26/4, Δευτέρα 27/4, Τετάρτη 29/4 (18:00 – 21:00):
•    Έκθεση φωτογραφικού υλικού από τον Μάη του ’36, από συγκεντρώσεις και πορείες.
•    Έκθεση βιβλίου με εργατικά λογοτεχνικά έργα, μυθιστορήματα.
•    15λεπτο βίντεο για την Εργατική Πρωτομαγιά.
•    Μουσικό αφιέρωμα σε εργατικά τραγούδια.
Τετάρτη 29/4 (20:00):
•    Προβολή ταινίας «Non omnis moriar», «Δεν θα πεθάνω ολάκερος». Ένα ντοκιμαντέρ για την απεργία στη «Χαλυβουργία Ελλάδας» που αναφέρεται στον πολύμηνο ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.
ΣΤΗ ΘΗΒΑ (ΠΡΟΤΟΜΗ ΠΙΝΔΑΡΟΥ) ΩΡΑ 10:30

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Διαβάστε Περισσότερα »

Ληστεία στη Θήβα:Tον χτύπησαν του πήραν το κινητό και μία χρυσή αλυσίδα

         Συνελήφθησαν άμεσα τρία (3) άτομα, μετά από διάπραξη ληστείας σε βάρος ημεδαπού, σε αγροτική περιοχή της Θήβας

Ο εντοπισμός του οχήματος διαφυγής και η σύλληψη των δραστών πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών και της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας


Συνελήφθησαν άμεσα, χθες (23-04-2015) νωρίς το απόγευμα στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Β’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Βοιωτίας, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 51, 38 και 27 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη ληστείας.

Ειδικότερα, χθες περίπου στις 16:00΄, οι τρεις δράστες μετέβησαν με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο σε αγροτική περιοχή της Θήβας, όπου με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από την κατοχή 52χρονου ημεδαπού, ένα κινητό τηλέφωνο και μία χρυσή αλυσίδα λαιμού και ακολούθως τράπηκαν σε φυγή.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε το Κέντρο Άμεσης Δράσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας και άμεσα διενεργήθηκαν επιστάμενες αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή, στο πλαίσιο των οποίων εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε το όχημα διαφυγής των δραστών.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο ανωτέρω όχημα, βρέθηκαν, επιμελώς κρυμμένα, στο εσωτερικό του και κατασχέθηκαν:

•    το κινητό τηλέφωνο και η χρυσή αλυσίδα, που είχαν νωρίτερα αφαιρέσει, τα οποία αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στον παθόντα,
•    το χρηματικό ποσό των (1.719) ευρώ, καθώς και
•    ένα ρολόι χειρός και δύο χρυσά δαχτυλίδια, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.

Επιπλέον από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε και το προαναφερόμενο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.
Σημειώνεται ότι οι δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές για διάπραξη κλοπών, καθώς επίσης οι δύο εξ αυτών (51χρονος  και 38χρονος), για παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών εξετάζεται η εμπλοκή των δραστών στη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών και παραπέφθηκαν για να απολογηθούν ενώπιον του κ. Ανακριτή Θηβών.

    




Διαβάστε Περισσότερα »

Ομιλία του Λαοκράτη Βάσση στο Συνεδριακό Αλιάρτου

«ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ»
ΕΔΡΑ ΑΛΙΑΡΤΟΣ
ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ–ΘΕΣΠΙΕΩΝ & ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΟΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ        
 (συνεργασία με το «Κοινόν των Βοιωτών για τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον»)



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Σάββατο 25 Aπριλίου 2015 και ώρα 7.00 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Αλιάρτου θα πραγματοποιηθεί ομιλία

ΜΕ ΘΕΜΑ:

«ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ» Ελληνισμού.
(Η Ελλάδα μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις των καιρών)

ΟΜΙΛΗΤΗΣ

ΛΑΟΚΡΑΤΗΣ ΒΑΣΣΗΣ
Πολιτικός Αναλυτής & Συγγραφέας
                                       
Διαβάστε Περισσότερα »

4η ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΤΑΝΑΓΡΑ

''ΠΡΌΣΚΛΗΣΉ''
ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΑΝΑΓΡΑΣ ΄'ΠΟΙΜΑΝΔΡΟΣ'' ΜΕ ΤΗΝ 4η ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ 2015 ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΤΩΝ.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ ΝΑ ΣΤΗΡΊΞΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΆΘΕΙΆ ΜΑΣ ΑΥΤΗ ΕΝΘΑΡΡΥΝΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Από 1η Μαΐου ο ηλεκτρονικός έλεγχος για τα ανασφάλιστα οχήματα


Από την 1η Μαΐου θα υλοποιηθεί εφαρμογή ηλεκτρονικού ελέγχου για τα ανασφάλιστα οχήματα από το Επικουρικό Κεφάλαιο, όπως γνωστοποίησε με σημερινή ενημερωτική επιστολή προς τις ασφαλιστικές εταιρείες, ο πρόεδρος του Επικουρικού Κεφαλαίου Δημήτρης Ζορμπάς και αποκάλυψε ο ίδιος το θέμα σε τηλεοπτική εκπομπή.

Η σχετική εφαρμογή θα δίνει τη δυνατότητα στον κάθε ιδιοκτήτη οχήματος να μπαίνει στην ηλεκτρονική σελίδα του Επικουρικού Κεφαλαίου και, πληκτρολογώντας τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός του και το ΑΦΜ του, να επιβεβαιώνει ότι το όχημά του εμπεριέχεται στη λίστα των ασφαλισμένων οχημάτων, ενώ, εάν δεν εμπεριέχεται στη λίστα, θα πρέπει να επικοινωνεί με την ασφαλιστική εταιρεία που έχει το συμβόλαιο, για να λυθεί το ζήτημα.

Σκοπός της εφαρμογής είναι να μηδενιστεί η πιθανότητα των λαθών και η διασταύρωση των στοιχείων να είναι όσο γίνεται πιο ασφαλής.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έως τη Δευτέρα οι αιτήσεις για προσλήψεις στους δήμους


Ποιοι έχουν δικαίωμα υποβολής
Λήγει τη Δευτέρα 27 Απριλίου η προθεσμία για αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ. Το πρόγραμμα αφορά στη δημιουργία 32.433 θέσεων πλήρους απασχόλησης, μέσω της πρόσληψης προσωπικού για χρονικό διάστημα πέντε μηνών στους δήμους της χώρας.

Δικαίωμα ηλεκτρονικής υποβολής έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ. που ανήκουν σε –τουλάχιστον- μια από τις παρακάτω κατηγορίες:

1.Εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ., μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών, ομοίως, είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ.

2.Εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ., μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.

3.Εγγεγραμμένοι ως μακροχρόνια άνεργοι στο μητρώο ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ.

4.Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στο μητρώο του Ο.Α.Ε.Δ., για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα τους όπως αυτά αναλύονται στο Παράρτημα II της Δημόσιας Πρόσκλησης.

5.Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών.

Οι αποδοχές θα κυμαίνονται από 431,75 ευρώ το μήνα (17,27 ευρώ ημερησίως για ωφελούμενους κάτω των 25 ετών), έως 495,25 ευρώ το μήνα (19,81 ευρώ ημερησίως για ωφελούμενους 25 ετών και άνω), αυξημένες κατά περίπου 5 ευρώ μηνιαίως από τις αρχικές.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι δικαιούνται να «σβήσουν» το χαράτσι της ΔΕΗ




    Λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ιδιοκτήτες ακινήτων με το «χαράτσι της ΔΕΗ» (Εκτακτο Ενιαίο Τέλος Ακινήτων) επιχειρεί να δώσει η γ.γ. Δημοσίων Εσόδων με απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.



Προ ημερών βεβαιώθηκε σε ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες η οφειλή από το «χαράτσι» που θα έπρεπε να έχει καταβληθεί κανονικά μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ την... περίοδο από τα μέσα του 2013 έως την άνοιξη του 2014. Αυτοί που βρέθηκαν να οφείλουν στην εφορία -συνολικά 350 εκατ. ευρώ- ήταν όσοι δεν πλήρωσαν τις δόσεις μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, κάτι που είχε ως συνέπεια η οφειλή να σταλεί από τη ΔΕΗ στο TAXIS και από εκεί να εμφανιστεί στο ΑΦΜ του κάθε ιδιοκτήτη.
Μεγάλα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί με τις περιπτώσεις συνιδιοκτητών. Σε πολλές περιπτώσεις, το συνολικό ποσό της οφειλής βεβαιώθηκε στον έναν εκ των συνιδιοκτητών και ανεξάρτητα από το ποσοστό συμμετοχής του στο ακίνητο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προκύψουν διαμαρτυρίες και τελικώς να εκδοθεί η σημερινή απόφαση.
Πρακτικά, η απόφαση λέει ότι ο συνιδιοκτήτης στον οποίο έχει χρεωθεί όλο το «χαράτσι» οφείλει να προσέλθει στην εφορία και να προσκομίσει στοιχεία για το ποιοι είναι οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες του ακινήτου. Μόνο με αυτό το τρόπο θα μπορέσει να διαγράψει το χρέος που του έχει καταλογιστεί.

Τι αναφέρει η απόφαση

Στην περίπτωση κατά την οποία οι κύριοι ή επικαρπωτές ακινήτου, στο οποίο επιβλήθηκε Ε.Ε.Τ.Α. είναι περισσότεροι του ενός και το τέλος δεν εξοφλήθηκε στο σύνολό του ή εν μέρει μέσω του λογαριασμού κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά βεβαιώθηκε στο όνομα ενός εξ αυτών, παρέχεται η δυνατότητα σ’ αυτόν να προσέλθει στον αρμόδιο Προϊστάμενο Δ.Ο.Υ. και, προσκομίζοντας αποδεικτικά έγγραφα από τα οποία να προκύπτουν ο Α.Φ.Μ. ή τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας, από τα οποία δύναται να προκύψει ο Α.Φ.Μ., καθώς και τα ποσοστά ιδιοκτησίας όλων των άλλων κυρίων ή επικαρπωτών του ακινήτου, να αιτηθεί τον επιμερισμό του βεβαιωμένου τέλους ανάλογα με τα ποσοστά τους, έτσι ώστε να μην υπολείπεται ποσό Ε.Ε.Τ.Α. που να μην μπορεί να βεβαιωθεί. Στην περίπτωση που δεν μπορεί να προσκομισθεί το συμβόλαιο ή αντίγραφο αυτού, κατάσταση με την πλήρη καταγραφή των στοιχείων των συμβολαίων, που αφορούν τους λοιπούς συνιδιοκτήτες (ο αριθμός, η ημερομηνία του, το όνομα του συμβολαιογράφου και, αν είναι εφικτό, και ο αριθμός εγγραφής στο υποθηκοφυλακείο) καθώς και υπεύθυνη δήλωση περί του αληθούς των αναφερομένων σε αυτή, ώστε να πραγματοποιηθεί ο επιμερισμός του τέλους επί του βεβαιωμένου ποσού μεταξύ των λοιπών συνιδιοκτητών.
Η παραπάνω διαδικασία ακολουθείται και στις περιπτώσεις στις οποίες το βεβαιωμένο Ε.Ε.Τ.Α. προέρχεται από παροχή ρεύματος που ηλεκτροδοτεί περισσότερες από μια αυτοτελείς οριζόντιες ιδιοκτησίες, προσκομίζοντας τα απαραίτητα αποδεικτικά έγγραφα από ταοποία θα προκύπτουν ο Α.Φ.Μ. ή τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας, από τα οποία δύναται να προκύψει ο Α.Φ.Μ., όσων ηλεκτροδοτούνται από αυτή την παροχή καθώς και τα ποσοστά ιδιοκτησίας του συνόλου των κυρίων ή
επικαρπωτών των οριζόντιων ιδιοκτησιών, σύμφωνα με το σχετικό συμβόλαιο σύστασης οριζόντιας ιδιοκτησίας. Στην περίπτωση κατά την οποία αρμόδιος Προϊστάμενος Δ.Ο.Υ. για τους υπόλοιπους κυρίους ή επικαρπωτές είναι άλλος από τον αρμόδιο Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. του κυρίου ή επικαρπωτή, στον οποίο βεβαιώθηκε το Ε.Ε.Τ.Α., ο τελευταίος διαβιβάζει τους χρηματικούς καταλόγους, που θα προέλθουν από τον επιμερισμό, στους αρμόδιους κατά περίπτωση Προϊσταμένους Δ.Ο.Υ..
Η διαγραφή του Ε.Ε.Τ.Α. από το πρόσωπο, στο οποίο βεβαιώθηκε στο σύνολό του το τέλος, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί στην περίπτωση κατά την οποία δεν είναι δυνατή η υπόδειξη και παροχή των απαραίτητων αποδεικτικών εγγράφων για το σύνολο των υπόχρεων.


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει το Δ.Σ. του Δήμου Θηβαίων

Σας αποστέλλουμε για ενημέρωσή σας την υπ’ αριθ. πρωτ. 9038/23-4-2015 πρόσκληση για την 10η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Θηβαίων, η οποία θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα της Δ.Ε. Βαγίων  στις  27  AΠΡΙΛΙΟΥ του 2015, ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 18:30, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

1ο.    Λήψη απόφασης σχετικά με την ανάκληση ή μη της άδειας λειτουργίας του καταστήματος «Εστιατόριο – Εψητήριο», ιδιοκτησίας των «Αφων Καραγιώργος Βασίλειος & Αλέξανδρος», που λειτουργεί στο 90ο χλμ. της Εθν. Οδού Αθηνών – Λαμίας στο ρεύμα προς Αθήνα (αριστερή πλευρά του αυτοκινητόδρομου) (θέμα από παραπομπή από την Επ. Π.Ζ. με την υπ’ αριθ. 17/2015 απόφαση της).

2ο.    Λήψη απόφασης σχετικά με την ανάκληση ή μη της κατά πλάσμα δικαίου χορηγούμενης άδειας λειτουργίας του καταστήματος «Εστιατόριο-Εψητήριο», ιδιοκτησίας της εταιρείας με την επωνυμία «90 ΑΒΕΕ», που λειτουργεί στο 90ο χλμ. Εθν. Οδού Αθηνών – Λαμίας στο ρεύμα προς Λαμία (δεξιά πλευρά του αυτοκινητόδρομου) (θέμα από παραπομπή από την Επ.Π.Ζ. με την υπ’ αριθ. 18/2015 απόφαση της).

3ο.    Λήψη απόφασης για τη σύναψη σύμβασης παροχής υπηρεσιών Καθαριότητας για το έτος 2015 (απόλυτη πλειοψηφία).

4ο.    Έγκριση του προτεινόμενου Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων για το Δήμο Θηβαίων στα πλαίσια της αναθεώρησης του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων.

5ο.    Έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης της Οικονομικής Επιτροπής για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού για το Α’ τρίμηνο έτους 2015.

6ο.    Λήψη απόφασης για τη διαγραφή προστίμου ποσού 103.003,80€ από τον υπ’ αριθ. 8/2006 χρηματικό κατάλογο και ποσών 445.126,08€ και 12.702,29€ από τον 9/2007 χρηματ. κατάλογο  που αφορούν  την εταιρεία «Σωληνουργεία Θηβών Α.Ε», μετά την υπ’ αριθ. 1277/2010 απόφαση του Διοικ. Εφετείου Πειραιά.

7ο.    Λήψη απόφασης για τη διαγραφή από τον υπ’ αριθ. 659/2014  Χρηματικό Κατάλογο ποσών 700,00€ για τον καθένα που βεβαιώθηκαν   στα ονόματα   Χριστοδουλής Κων/νος του Γεωργίου και Παπαδημητρίου Ιωάννης του Επαμεινώνδα, για παράβαση Κ.Ο.Κ. λόγω θανάτου αυτών. 

8ο.    Λήψη απόφασης για τη διαγραφή από τον υπ’ αριθ. 319/2012  Χρηματικό Κατάλογο ποσών 200,00€ για τον καθένα που βεβαιώθηκαν   στα ονόματα   Πανανάκης Ευθύμιος του Δημητρίου και Μπαγεώργας Χαράλαμπος του Ιωάννη, για παράβαση Κ.Ο.Κ. λόγω θανάτου αυτών. 

9ο.    Λήψη απόφασης για την κατ’ εξαίρεση εφαρμογή πενθήμερης εργασίας και λειτουργίας σε 24ωρη βάση και για όλες τις ημέρες του μήνα των υπαλλήλων του Τμήματος Καθαριότητας & Ανακύκλωσης, καθώς και της Υπηρεσίας Κοιμητηρίων του Δήμου Θηβαίων.

10ο.    Λήψη απόφασης για την κατανομή πιστώσεων ΣΑΤΑ ποσού 20.199,82€ στις Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ.Θηβαίων (σχετ. η υπ’ αριθ. 6/2015 Απόφαση Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας).

11ο.    Λήψη απόφασης για τον ορισμό τριμελούς  επιτροπής για την καταστροφή άχρηστου υλικού που βρίσκεται  στα Σχολεία.

12ο.    Λήψη απόφασης για την παραχώρηση της χρήσης χωρίς αντάλλαγμα  μιας (1) αίθουσας του Δημοτικού Σχολείου Χωστίων για τις ανάγκες του Συλλόγου Γυναικών με την επωνυμία «Ελικωνειάδες».


                                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                    ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                      ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ. ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Συννεφιασμένη και βροχερή Παρασκευή

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα δυτικά και πρόσκαιρους όμβρους στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στη δυτική και κεντρική Μακεδονία κυρίως στα ορεινά.

Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 05 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές η πρόσκαιροι όμβροι.

Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 8 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο η μεγίστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν παροδικές βροχές στη νότια Πελοπόννησο και πρόσκαιροι όμβροι τις απογευματινές ώρες στα ορεινά.

Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια και ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 06 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αραιές νεφώσεις οι οποίες από τις μεσημεριανές ώρες βαθμιαία θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να σημειωθούν παροδικές βροχές στην Κρήτη.

Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 09 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αρχικά αίθριος βαθμιαία όμως θα αναπτυχτούν αραιές νεφώσεις .

Ανεμοι: στα βόρεια νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 11 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.

Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 08 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 07 έως 19 βαθμούς κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ