Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Αυτές είναι οι 9 αλλαγές Κοντονή στο ν/σ για τη βία στα γήπεδα



    Κατέθεσε πλέον και γραπτώς ο Σταύρος Κοντονής, τις αλλαγές που είχε υποσχεθεί στο νομοσχέδιο για την αθλητική βία, κατά τη σημερινή, τελευταία ημέρα επεξεργασίας του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Οι αλλαγές που φιλοδοξούν να καλύψουν το κενό που χωρίζει τις αποφάσεις του υπουργείου και τις θέσεις της FIFA και της UEFA, έχουν ως εξής:

* Ο υπουργός αρμόδιος για τον Αθλητισμό, διατηρεί το δικαίωμα να επιβάλλει πρόστιμα για την "σοβαρή" πρόκληση επεισοδίων ή ρατσιστική συμπεριφορά, σε συνδέσμους, ομάδες και αθλητικές ομοσπονδίες, καθώς και σε ανάκληση της υφιστάμενης ειδικής αθλητικής αναγνώρισης - αλλά πλέον "ύστερα από γνώμη της Διαρκούς Επιτροπής για την Αντιμετώπιση της Βίας" (ΔΕΑΒ)

* Για προληπτικούς λόγους, και προκειμένου να αποτραπεί η επανάληψη αντίστοιχων συμπεριφορών, ο υπουργός δικαιούται να απαγορεύει προσωρινά τη διεξαγωγή συγκεκριμένων αγώνων, ή να διακόπτει οριστικά πρωταθλήματα ή άλλες διοργανώσεις, αλλά "με αιτιολογημένη απόφαση που λαμβάνεται έπειτα από γνώμη της ΔΕΑΒ καθώς και της οικείας αθλητικής ομοσπονδίας". Διατηρεί επίσης το δικαίωμα, να απαγορεύει με αιτιολογημένη απόφασή του, τη συμμετοχή ελληνικών ομάδων σε διεθνείς διοργανώσεις, αλλά μονάχα για την αγωνιστική περίοδο που έπεται της διάπραξης των πράξεων βίας και "ύστερα από διαβούλευση με τις διεθνείς ομοσπονδίες και γνώμη αυτών".

* Τα πρόστιμα που επιφυλάσσει το νομοσχέδιο για τις αθλητικές ομάδες που εγκαλούνται για τη στάση τους απέναντι σε πράξεις βίας ή ρατσιστικές συμπεριφορές, και που βρίσκονται στη δικαιοδοσία του υπουργού, κυμαίνονται από 25.000 ευρώ έως 5.000.000 ευρώ. Πρόστιμα άνω των 5 εκ. ευρώ και μέχρι 25 εκ. ευρώ, επιβάλλονται μονάχα για παράβαση της απαγόρευσης συμμετοχής ελληνικής ομάδας σε διεθνείς διοργανώσεις - και πάντα, σύμφωνα με την αρχή της αναλογικότητας.

* Παρότι το νομοσχέδιο εξακολουθεί να επιβάλλει το ηλεκτρονικό ονομαστικό εισιτήριο και το σύστημα ηλεκτρονικής εποπτείας των γηπέδων όπου θα αγωνίζονται οι ομάδες ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ειδικά για την αγωνιστική περίοδο 2015-2016 δίνεται περίοδος προσαρμογής για τις ομάδες που αγωνίζονται σε εθνικό πρωτάθλημα ή κύπελλο Ελλάδος - και οι ομάδες θα δικαιούνται να παίζουν σε γήπεδα που στερούνται τα συγκεκριμένα τεχνικά συστήματα, αλλά κεκλεισμένων των θυρών.

* Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, θα μπορεί να αναστείλει την εκτέλεση της όποιας καταδικαστικής απόφασης θα έχει πρωτοδίκως επιβληθεί, για παράνομη διάθεση εισιτηρίων σε λέσχες οπαδών που δεν λειτουργούν νόμιμα (σ.σ. στην αρχική πρόβλεψη του νομοσχεδίου, μπορούσε να ανασταλεί μονάχα η ποινή φυλάκισης).

*Οι αποφάσεις των πειθαρχικών και δικαιοδοτικών οργάνων που θα αποτελούνται πλέον μονάχα από τακτικούς δικαστές (πρωτοδίκες και προέδρους πρωτοδικών), θα πρέπει να δημοσιεύονται το αργότερο εντός δέκα ημερών από τη συζήτηση της εκάστοτε υπόθεσης.

* Το ανταποδοτικό τέλος 1-3% που θα επιβάλλεται στα έσοδα από τα εισιτήρια των αγώνων επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ, θα καθορίζεται μετά από γνώμη της οικείας αθλητικής ομοσπονδίας. Δίνεται ωστόσο και εδώ μία αναβολή δύο ετών, καθώς ορίζεται πως η Κ.Υ.Α. που θα καθορίζει επακριβώς το ύψος του τέλους, θα εκδοθεί μετά από την παρέλευση διετίας από την δημοσίευση του νόμου.

* Τόσο η Ε.Π.Ο., όσο και ο υπουργός με την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, οφείλουν να αλληλοενημερώνονται σχετικά με πληροφορίες που μπορεί να περιέλθουν σε γνώση τους, περί χειραγώγησης αγώνων.

* Προστίθεται παράγραφος που διαβεβαιώνει πως "θέματα του ποδοσφαίρου και της οργάνωσης και λειτουργίας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, ρυθμίζονται από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Ε.Π.Ο.), στο πλαίσιο της αυτοδιοικητικής λειτουργίας της και σύμφωνα με το καταστατικό και τους κανονισμούς της, τα οποία πρέπει να είναι εναρμονισμένα με το Σύνταγμα, την κείμενη νομοθεσία και τους κανονισμούς της Παγκόσμιας και Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, μέλος των οποίων αποτελεί η Ε.Π.Ο.".
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκλεψαν αυτοκίνητο στην Ξηρονομή- Βοηθήστε να το βρούμε

BMW X3 ΜΑΥΡΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΙΝΗΤΟ ΕΚΛΑΠΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΞΗΡΟΝΟΜΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΜΕ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ《ΡΑΟ-7480》(ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ-ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ )...ΤΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΔΕΞΙ ΦΑΝΑΡΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΡΩΜΑ ΠΙΟ ΓΚΡΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ..

Παρακαλείτε όποιος γνωρίζει κάτι ας επικοινωνήσει με το permissos@gmail.com η με το πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα

Διαβάστε Περισσότερα »

1.000 προσλήψεις οπλιτών στο Υπουργείο Άμυνας– Ποια είναι η κατανομή



Απόφαση για τη δρομολόγηση των σχετικών διαδικασιών ώστε να προσληφθούν 1000 οπλίτες, υπέγραψε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 1000 προσλήψεις  οπλιτών βραχείας ανακατάταξης (ΟΒΑ), εκ των οποίων 600 θα είναι στο Στρατό, 200 στο Ναυτικό και 200 στην Αεροπορία. Οι προσλήψεις αφορούν περίοδο δυο ετών η οποία μπορεί να παραταθεί για ένα ακόμα έτος.

Η δυνατότητα ανακατάταξης δίνεται μόνο σε οπλίτες που υπηρετούν, εφόσον εκπληρώσουν τη θητεία τους, ενώ δε δίνεται σε εφέδρους. Οι παραπάνω οπλίτες θα συνεχίζουν να υπηρετούν στις μονάδες από τις οποίες και θα απολύονται και οι οποίες έχουν καθορισθεί με σχετική υπουργική απόφαση, χωρίς δυνατότητα μετάθεσης.

Διαβάστε Περισσότερα »

6 θέσεις εργασίας στο δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων


Ο Δήμος Αλιαρτου – Θεσπιέων  καλεί όσους ενδιαφέρονται να προσληφθούν ως υδρονομείς, με τους όρους που αναφέρονται παρακάτω, να καταθέσουν τις αιτήσεις τους από την 04/05/2015 έως την 11/05/2015 στο Γραφείο Ανθρώπινου Δυναμικού – Μητρώων & Διαδικασιών Προσωπικού στο Δημοτικό Κατάστημα που εδρεύει επί της Λ. Αθηνών – στον Αλίαρτο, τις ώρες 09:00 – 12:00, στον αρμόδιο υπάλληλο κ. Φροσυνό Λουκα.
1. Αριθμός θέσεων
Το δημοτικό συμβούλιο με την υπ’ αριθμόν 77/2015 (ΑΔΑ:62ΦΤΩΨ4-ΓΝΨ) απόφαση του, καθόρισε τον αριθμό των θέσεων των υδρονομέων άρδευσης σε έξι (6) άτομα ήτοι:
Α/Α
Ονομασία αρδευτικού δικτύου
Αριθμός θέσεων
Ιδιότητα υδρονομέων (επόπτης ή υδρονομέας)
1
Αρδευτικό δίκτυο Υψηλαντίου
2
ΥΕ Υδρονομέας Άρδευσης
2
Αρδευτικό δίκτυο Σωληναρίου
2
ΥΕ Υδρονομέας Άρδευσης
3
Αρδευτικό δίκτυο Μαυρομματίου
2
ΥΕ Υδρονομέας Άρδευσης
2. Αρδευτική περίοδος
Το δημοτικό Συμβούλιο όρισε με την υπ’ αριθμόν 77/2015 (ΑΔΑ:62ΦΤΩΨ4-ΓΝΨ) απόφαση του, την αρδευτική περίοδο από 15/05/2015 έως 15/09/2015
3. Απαιτούμενα Προσόντα
Για να εκλεγεί κάποιος υδρονομέας πρέπει: α. Να έχει την Ελληνική ιθαγένεια.
β. Να έχει συμπληρώσει το 23ον έτος της ηλικίας του και να μη υπερβαίνει το 60ο. γ. Να γνωρίζει ανάγνωση και γραφή.
Δεν μπορούν να εκλεγούν υδρονομείς
α. Οι καταδικασθέντες σε ποινή συνεπαγομένη κατά νόμο στέρηση της ικανότητος του διορισμού ως δημοσίου υπαλλήλου, εφ’ όσον διαρκεί η στέρηση αύτη.
β. Δεν απαιτείται να έχουν απολυθεί από τις τάξεις του στρατού. Προτιμώνται όμως μεταξύ των εχόντων τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα υποψηφίων οι υπηρετήσαντες εις τις ένοπλες δυνάμεις και εκ τούτων οι έχοντες μάχιμο υπηρεσία εν τη ζώνη επαφής μετά του εχθρού.
4. Απαιτούμενα Δικαιολογητικά
Στην αίτηση που υποβάλλεται για τον διορισμό επισυνάπτονται:
Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλον σχετική αίτηση συμμετοχής – προτίμησης στην οποία υποχρεωτικά θα δηλώνουν την Τοπική Κοινότητα στην οποία επιθυμούν να απασχοληθούν. Κάθε υποψήφιος μπορεί να δηλώσει μία μόνο Τοπική Κοινότητα.
Μαζί με την αίτηση θα πρέπει να υποβληθούν και τα παρακάτω δικαιολογητικά :
1) Φωτοαντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.
2) Πιστοποιητικό του οικείου δημάρχου περί της εγγραφής του υποψηφίου στο μητρώο αρρένων. Στο πιστοποιητικό πρέπει να φαίνεται και η χρονολογία της γέννησης.
Η εκλογή και ο διορισμός μπορεί να γίνει και πριν την προσκόμιση των πιστοποιητικών, εφ’ όσον υποβληθεί υπεύθυνη δήλωση του υποψηφίου περί της συνδρομής των προσόντων και λοιπών προϋποθέσεων της εκλογής. Υποχρεούται όμως ο διορισθείς να προσκομίσει τα παραπάνω δικαιολογητικά εντός εύλογου προθεσμίας από τον διορισμού, άλλως απολύεται άνευ οιασδήποτε διατυπώσεως ή αποζημιώσεως. Η προθεσμία αυτή δεν δύναται να είναι μεγαλύτερη των 30 ημερών από την κοινοποίηση του εγγράφου του διορισμού. Επιπλέον επισημαίνεται ότι θα ζητηθεί αυτεπάγγελτα από την υπηρεσία μας αντίγραφο Ποινικού Μητρώου των προς πρόσληψη υποψηφίων.
5. Εκλογή υδρονομικών οργάνων
Τα υδρονομικά όργανα θα εκλεγούν από το Δημοτικό Συμβούλιο Αλιάρτου – Θεσπιέων. H
απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα ελεγχθεί, ως προς την νομιμότητά της, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Στερεάς Ελλάδας – Θεσσαλίας. Ο διορισμός των υδρονομέων αφορά μόνο την χρονική διάρκεια της αρδευτικής περιόδου, όπως αυτή ορίστηκε παραπάνω (άρθρο 2).
Οι αποδοχές των εκλεγμένων υδρονομέων θα καθορισθούν σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4024/2011. (Σχετ.: 1]Η ΚΥΑ οικ.2/13917/0022 – ΦΕΚ.414/τ.Β’/2012 και 2] Η αριθ.2/44244/0022/28-6-2012 έγγραφο της Δ/νσης 22ης Μισθολογίου Τμήμα Β’ του Γεν. Λογιστηρίου του Κράτους.)
6. Καθήκοντα Υδρονομέων (σύμφωνα με το Β.Δ 28.3/15.4.1957 [ΦΕΚ.60 Α’] «Περί αστυνομίας επί των αρδευτικών υδάτων»)
α. Η επιτήρηση της κανονικής ροής των αρδευτικών υδάτων και η διανομή αυτών κατά τον ισχύοντα κανονισμό αρδεύσεως ή εάν δεν υπάρχει κανονισμός, κατά τα κρατούντα έθιμα και την καθιερωμένη σειράν αρδεύσεως.
β. Η επιμέλεια της καλής συλλογής και διοχετεύσεως των αρδευτικών υδάτων και η επιτήρηση της ροής αυτών στους αρδευτικούς αύλακας, μέχρι της, εις έκαστο αρδευόμενο κτήμα, εκχύσεώς τους. γ. Η φύλαξη και η προστασία των πάσης φύσεως αρδευτικών έργων και η επιμέλεια της καλής συντήρησής τους.
δ. Ο έλεγχος της εφαρμογής των υπό των αρμοδίων αρχών ή συμβουλίων ή επιτροπών εκδιδομένων διατάξεων, που αφορούν την διανομή των αρδευτικών υδάτων ή την εκτέλεση ή συντήρηση αρδευτικών έργων ή την καθαριότητα και υγιεινή των υδάτων.
ε. Η βεβαίωση και η καταγγελία των περί τα άνω αντικείμενα αδικημάτων.
στ. Η άμεσος γνωστοποίηση εις τον αρμόδιο αγροφύλακα παντός αγροτικού αδικήματος, το οποίο υπέπεσε στην αντίληψή τους.
ζ. Η φύλαξις των παρά τας όχθας των αυλάκων ή εις μικράν από τούτων απόσταση κειμένων αγροτικών κτημάτων, δι’ ά κέκτηνται αρμοδιότητας και υπέχουν ευθύνες ως και οι αγροφύλακες.
7. Δημοσίευση Πρόσκλησης
Η πρόσκληση θα δημοσιευθεί με φροντίδα του δημάρχου τουλάχιστον επτά ημέρες πριν από την ημέρα εκλογής (Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου) με τοιχοκόλληση αντιγράφου αυτής στον πίνακα ανακοινώσεων του Δημαρχιακού καταστήματος (Λεωφ. Αθηνών – Αλίαρτος), στο Δημοτικό Κατάστημα Θεσπιέων και στην ιστοσελίδα του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων (www.aliartos.gov.gr) και στο πρόγραμμα ΔΙΑΓΕΙΑ.
8. Πληροφόρηση ενδιαφερομένων
Πληροφορίες παρέχονται από το Γραφείο Ανθρώπινου Δυναμικού – Μητρώων & Διαδικασιών Προσωπικού, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 09:00 – 12:00 / Διεύθυνση: Λεωφόρος Αθηνών -Αλίαρτος – Τ.Κ.:32001 ΑΛΙΑΡΤΟΣ / Τηλέφωνο: 22683-50.218 / FAX: 22680-22.690 Αντίγραφο της πρόσκλησης χορηγείται στους ενδιαφερόμενους ύστερα από αίτηση που υποβάλλεται στην παραπάνω διεύθυνση.



 ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρώτη η Στερεά Ελλάδα υλοποιεί πρόγραμμα κουνουποκτονίας για το 2015


Η Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας λειτουργώντας προς όφελος των πολιτών και διασφαλίζοντας τη δημόσια υγεία ξεκίνησε στις 17 Απριλίου, νωρίτερα από κάθε άλλη φορά και πρώτη απ’ όλες τις Περιφέρειες της Ελλάδας, την υλοποίηση του προγράμματος κουνουποκτονίας για το έτος 2015.
Με συντονισμένες προσπάθειες, πραγματοποιείται καθημερινή παρακολούθηση των επιφανειακών υδάτινων σωμάτων, και καταγραφή της εμφάνισης και αφθονίας των προνυμφών κουνουπιών, στο φυσικό και στο περιαστικό σύστημα των οικισμών της περιφέρειας αλλά και παρακολούθηση της εμφάνισης των ακμαίων κουνουπιών ( με την χρήση ειδικών παγίδων).
Επειδή όμως δεν είναι δυνατή μια επιτυχής κουνουποκτονία χωρίς την ενεργοποίηση και συμμετοχή όλων των Δήμων και κατοίκων της Περιφέρειας, παρακάτω παρατίθενται μέτρα που προτείνονται από το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ (Κεντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων) για την προστασία μας από τα κουνούπια και τις ασθένειες των οποίων είναι φορείς.
Τόποι που αναπαράγονται και ζουν τα κουνούπια:
Είναι εκείνοι στους οποίους υπάρχει στάσιμο νερό ή νερό με μικρή ροή. Συνεπώς, ιδανικά μέρη θεωρούνται τα έλη, οι βάλτοι, οι ορυζώνες, οι λίμνες, οι δεξαμενές, οι ανοικτοί βόθροι, τα βαρέλια, τα σιντριβάνια, μέρη με νερά μικρής ροής, τα πιατάκια της γλάστρας, αλλά και οποιοδήποτε φυσικό ή τεχνητό μέρος, που κρατά νερό στάσιμο, ακόμη και σε πολύ μικρή ποσότητα.
Αποφυγή των κουνουπιών στους εξωτερικούς χώρους
•    Διατήρηση όλων των δοχείων νερού ή άλλων υγρών ανάποδα ώστε να μη μαζεύουν νερό της βροχής ή κάλυψη των δοχείων τα οποία χρησιμοποιούνται ειδικά για την φύλαξη νερού (π.χ. πηγάδια) με κατάλληλα εφαρμοστά καπάκια.
•    Απομάκρυνση του νερού που μαζεύεται στα πιατάκια από τις γλάστρες μας τακτικά.
•    Απομάκρυνση ή κάλυψη των μεταχειρισμένων και μη χρησιμοποιούμενων ελαστικά αυτοκινήτων.
•    Καθαρισμός στα λούκια της βροχής από τα φύλλα, ώστε να μην υπάρχει στάσιμο νερό.
•    Κάλυψη των αγωγών εξαερισμού των βόθρων με κατάλληλες σήτες.
•    Τακτικός καθαρισμός στις ποτίστρες των ζώων και ανανέωση του νερού.
•    Επισκευή στις βρύσες της αυλής μας που στάζουν.
•    Αντικατάσταση των σπασμένων σωλήνων που έχουν διαρροή.
•    Συνεχής λειτουργία φίλτρων σε πισίνες και άλλες διακοσμητικές κατασκευές που διατηρούν στάσιμα νερά π.χ. σιντριβάνια.
•    Κάλυψη των βαρκών, ώστε να μην μαζεύουν νερό της βροχής.
•    Χρησιμοποίηση συνθετικών λουλουδιών στα νεκροταφεία και όχι ανθοδοχείων με νερό.
•    Κούρεμα του γρασιδιού και των θάμνων, όπου είναι αναγκαίο, για να μην βρίσκουν καταφύγιο τα ενήλικα κουνούπια.
•    Πότισμα του κήπου κατά προτίμηση το πρωί
•    Εντοπισμός από τους πολίτες εστιών ανάπτυξης κουνουπιών και αναφορά τους στον δήμο Ι. Π. Μεσολογγίου.
Αποφυγή των κουνουπιών στο σπίτι
•    Χρησιμοποίηση προστατευτικών αντικουνουπικών πλεγμάτων στα ανοίγματα του σπιτιού, όπως σε παράθυρα, αεραγωγούς, φεγγίτες κ.α., με κατά περιόδους έλεγχο, συντήρηση και επισκευή όπου χρειάζεται.
•    Χρήση κουνουπιέρας όπου αυτό είναι απαραίτητο.
•    Χρήση κλιματιστικών και ανεμιστήρων για τη μείωση της θερμοκρασίας και την μείωση της υγρασίας στην ατμόσφαιρα του σπιτιού.
Πως αποφεύγουμε τα τσιμπήματα των κουνουπιών;
•    Εντομοαπωθητικά. Χρησιμοποιούμε εντομοαπωθητικά και στο ακάλυπτο δέρμα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χημικές και φυσικές ουσίες, όπως π.χ. DEET, πικαριδίνη/ικαριδίνη, IR3535, αιθέριο έλαιο του ευκαλύπτου. Τα εντομοαπωθητικά προϊόντα πρέπει να επαλείφονται πάνω από τα αντηλιακά και να μην έρχονται σε επαφή με το στόμα, τα μάτια και το βλεννογόνο της μύτης. Σε κάθε περίπτωση τηρούμε της οδηγίες του κατασκευαστή για δική μας προφύλαξη.
•    Εντομοκτόνα αέρος. Χρησιμοποιούμε εντομοκτόνα αέρος τα οποία περιέχουν πυρεθρίνες. Στο εμπόριο θα τα βρούμε σαν αεροζόλ, ταμπλέτες, εξατμιζόμενα διαλύματα, σπιράλ κ.α. Δεν τα εφαρμόζουμε στο δέρμα μας και ακολουθούμε και εδώ τις οδηγίες του κατασκευαστή.
•    Χρήση κατάλληλων ενδυμάτων.
•    Χρησιμοποιούμε ρούχα τα οποία καλύπτουν όσο περισσότερο γίνεται το σώμα μας, π.χ. παντελόνια, μακριά μανίκια κ.λ.π. ανοιχτόχρωμα και φαρδιά ρούχα.
•    Συχνά λουτρά καθαριότητας για την απομάκρυνση του ιδρώτα. Λιγότερο χρόνο σε έκθεση στα κουνούπια. Τα περισσότερα κουνούπια τσιμπούν το χάραμα και το σούρουπο (λίγα τσιμπούν όλο το εικοσιτετράωρο), οπότε φροντίζουμε ώστε να είμαστε λιγότερο χρόνο εκτεθειμένοι.
.              
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρουσίαση βιβλίου Σπύρου Τζόκα τη Δευτέρα στη Λιβαδειά

Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΤΗ ΘΗΒΑ Η ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΟΣ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΠΑΙΔΩΝ



Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΘΕΣΠΙΕΩΝ: Τι πρέπει να προσέχουμε για να αποτρέψουμε την εκδήλωση πυρκαγιάς


Έναρξη της αντιπυρικής περιόδου έτους 2015

Με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου από την 1η Μαΐου, θα θέλαμε να εστιάσουμε την προσοχή όλων των πολιτών σε θέματα που αφορούν στην προστασία του φυσικού μας πλούτου από τις πυρκαγιές.

Λαμβάνοντας υπόψη και την 1/2015 Πυροσβεστική Διάταξη «Καθορισμός χώρων για την χρήση πυρός» , γνωρίζουμε στους δημότες – κάτοικους του Δήμου μας ότι από 01/05/2015 έως 31/10/2015 απαγορεύεται αυστηρά για οποιοδήποτε λόγο να ανάψει κανείς φωτιά σε δάση, δασικές εκτάσεις, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις χωρίς την έγγραφη άδεια της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Σε διαφορετική περίπτωση, κινούνται διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο (άρθρο 433 του Ποινικού Κώδικα).

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλιάρτου- Θεσπιέων υπενθυμίζει σε όλους τους κατοίκους του Δήμου , τις δράσεις πρόληψης, που οφείλουν να υιοθετήσουν, τουλάχιστον έως τη λήξη αυτής.

Τι πρέπει να προσέχουμε για να αποτρέψουμε την εκδήλωση πυρκαγιάς :
• Μην καίτε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά κατά την διάρκεια των θερινών μηνών και ιδιαίτερα όταν πνέουν ισχυροί άνεμοι.
• Μην ανάβετε τους θερινούς μήνες υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα.
• Αποφύγετε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες).
• Μην πετάτε ποτέ αναμμένα τσιγάρα όταν βρίσκεσθε σε υπαίθριους χώρους ή έξω από το αυτοκίνητο ενώ βρίσκεστε σε κίνηση.
• Καθαρίστε τις ιδιοκτησίες σας από σωρούς ξερών κλαδιών και άλλων εύφλεκτων υλικών.
• Εφόσον αντιληφθείτε πυρκαγιά καλέστε αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο τηλέφωνο 199 και δώστε σαφείς πληροφορίες για το σημείο όπου βλέπετε την πυρκαγιά.

Σας κοινοποιούμε την υπ” αριθμ. 1/2015 Π.Δ. της ΠΕ.ΔΥ.Δ Στ. Ελλάδας προς ενημέρωσή σας.

Σε περίπτωση που αντιληφθείτε κάποια εστία πυρκαγιάς, παρακαλείσθε για την άμεση ενημέρωσή μας (τηλ. Επικοινωνίας: 6978007266), τη βοήθεια σας και την προσοχή σας, προκειμένου να περάσουμε ένα καλοκαίρι χωρίς πυρκαγιές.

Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας.



Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ- ΘΕΣΠΙΕΩΝ

ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Η Πρωτομαγιά είναι μέρα τιμής στους αγώνες και τις θυσίες της εργατικής τάξης, στους οποίους οφείλεται το σύνολο των κατακτήσεων και δικαιωμάτων της – όλων αυτών που τόσα χρόνια αφαιρούνται και κατεδαφίζονται. Η Πρωτομαγιά του 2015 μπορεί και πρέπει να σαλπίσει το σύνθημα: Όχι άλλη απελπισία, ούτε άλλη αναμονή! ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ – για να πάρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι τις τύχες τους στα χέρια τους!

Τρεις μήνες μετά τις εκλογές οι εξελίξεις αποδεικνύουν  ότι:

    Οι λεγόμενοι «θεσμοί» της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ δεν είναι παρά στυγνοί εκβιαστές και τοκογλύφοι, που από την μια δολοφονούν με τις μνημονιακές επιλογές και τον οικονομικό στραγγαλισμό, και από την άλλη πνίγουν μαζικά στα νερά της Μεσογείου, τους πρόσφυγες που πασχίζουν να επιβιώσουν από τις πολεμικές καταστροφές που αυτοί προκάλεσαν. - Ο δρόμος των «διαπραγματεύσεων» μέσα στο πλαίσιο  της ευρωζώνης και της ΕΕ, που έχει επιλέξει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ οδηγεί σε διαρκείς υποχωρήσεις και συμβιβασμούς, σε αποδοχή του μνημονιακού πλαισίου.

Μέσα στο  διάστημα αυτό  η κυβέρνηση:

    Αποδέχτηκε το δυσβάσταχτο, τοκογλυφικό χρέος τω 320 δις ευρώ και πληρώνει δόσεις δισεκατομμυρίων, (ενώ μίλαγε για την διαγραφή «του μεγαλυτέρου μέρους του»).
    Αποδέχτηκε τους βασικούς στόχους των δανειστών για πολύ μεγάλα πλεονάσματα για το χρέος (πράγμα που απέρριπτε κατηγορηματικά). - Παραπέμπει την αύξηση του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ σε βάθος διετίας, και σε συμφωνία με τον ΣΕΒ και τους δανειστές, ενώ μένει άθικτο όλο το οπλοστάσιο της ελαστικής εργασίας.
    Αρνήθηκε να εθνικοποιήσει  τις τράπεζες (ενώ μίλαγε για «δημόσιο έλεγχο»).
    Συμφώνησε να συνεχίσει τις ιδιωτικοποιήσεις, συζητώντας μόνο για τους ρυθμούς και τον τρόπο που θα γίνουν ( ενώ μίλαγε για τα «δημόσια αγαθά» ) .
    Έχει εδώ και καιρό  αποδεχτεί,  το ασφυκτικό πλαίσιο της επιτροπείας που περιλαμβάνεται στους κανονισμούς της ΕΕ.

Η κυβέρνηση ακολουθεί μια πορεία  μέσα στο μνημονιακό πλαίσιο των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων με επιμέρους αλλαγές. Αυτή η πορεία, αν δεν παρέμβει ο λαός, οδηγεί  σε ένα νέο μνημόνιο

Οι  υποσχέσεις για την υλοποίηση ορισμένων αιτημάτων των εργαζομένων με αποσπασματικό και περιορισμένο τρόπο,  και  οι επιλεκτικές συγκρούσεις με ορισμένους καναλάρχες όταν οι τραπεζίτες,  οι εφοπλιστές και οι μεγαλοεπιχειρηματίες συνεχίζουν ανενόχλητοι να επιβάλουν τη δική τους πολιτική, περισσότερο βοηθάνε την «εξυγίανση» του συστήματος και οδηγούν στην αφομοίωση του κινήματος, παρά υπηρετούν μια  πολιτική σε όφελος των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων.

Υπάρχει δυνατότητα για ένα άλλο δρόμο στην ελληνική κοινωνία. Για να μη χαθεί η ελπίδα. Για να γίνει το ρήγμα που άνοιξε ο αγώνας του λαού δρόμος αντικαπιταλιστικής ανατροπής.

Απαιτείται εδώ και τώρα άμεση στάση πληρωμών στους δανειστές τοκογλύφους. Ούτε ένα ευρώ στο ΔΝΤ για να πληρωθούν μισθοί, συντάξεις, παιδεία, υγεία. Διαγραφή του χρέους. Εθνικοποίηση τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο. Άμεση  ικανοποίηση  των αιτημάτων του εργατικού και λαϊκού κινήματος..Απειθαρχία, ρήξη αποδέσμευση από την ευρωζώνη και την ΕΕ.

Μόνο ο οργανωμένος λαός με τους αγώνες του μπορεί να επιβάλει το ξήλωμα των μνημονίων και την απόσπαση κατακτήσεων. Με μεγάλες συγκεντρώσεις την 1η του Μάη. Με νέες κινητοποιήσεις στις 10-12 Μάη όταν η κυβέρνηση θα πληρώνει άλλα 780 εκ € στο ΔΝΤ και θα «διαπραγματεύεται» στο Eurogroup, διεκδικούμε:

    ΄Άμεση νομοθετική εφαρμογή του 751 € κατώτερου μισθού, των μισθών των κλαδικών συμβάσεων,  σαν πρώτο βήμα για την πλήρη επαναφορά των μισθών στα προ μνημονίου επίπεδα, του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης .
    Κατάργηση  όλων των μορφών ελαστικής εργασίας..
    Επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις.
    Μαζικές προσλήψεις στο δημόσιο, μείωση των ωρών δουλειάς (5νθήμερο, 7ωρο, 35ωρο) και των χρόνων σύνταξης. Να εθνικοποιηθούν και να ξανανοίξουν τα κλειστά εργοστάσια με εργατικό έλεγχο.
    Καμιά νέα ιδιωτικοποίηση. Επιστροφή στο δημόσιο των  εταιρειών που ιδιωτικοποιήθηκαν.. Να καταργηθεί το ΤΑΙΠΕΔ.
    Δραστική φορολόγηση του κεφαλαίου, των εφοπλιστών και της εκκλησίας. Διαγραφή των χρεών προς τις τράπεζες για ανέργους και φτωχούς. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.
    Αποφασιστική ενίσχυση της μικρομεσαίας αγροτιάς ενάντια στην υπερεκμετάλλευση των πολυεθνικών και των μεσαζόντων
    Συνδικαλιστικά  δικαιώματα  και δημοκρατικές ελευθερίες. Να καταδικαστούν οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής. Διάλυση των ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ, ΔΙΑΣ. Να  ξηλωθούν όλοι οι φασιστικοί μηχανισμοί στο κράτος
    Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά, άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες, έξω η Φρόντεξ και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Ζούμε την πιο βαθιά και βάρβαρη κρίση του καπιταλισμού που για να την ξεπεράσει οδηγεί τους λαούς στην φτώχια, τον ρατσισμό και τον πόλεμο. Μόνο η εργατική τάξη και οι λαοί μπορούν με ταξικό, διεθνιστικό αγώνα, να ανοίξουν τον δρόμο για την απελευθέρωση τους. Οι εξελίξεις στην Ελλάδα έδειξαν ότι μπορεί η λαϊκή πάλη να επιβάλει ανατροπές. Συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα.
Για να περάσει ο πλούτος και η εξουσία στα χέρια των εργαζόμενων
Για την επανάσταση και την εργατική εξουσία
Για τον σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό της εποχής μας
antarsyavoiwtias
Διαβάστε Περισσότερα »

Ομιλία Σκούμα στη Βουλή για την ΕΡΤ



Με την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, περνάμε από τον αυταρχισμό και τη χειραγώγηση στην πρώτη δημοκρατική αποκατάσταση. Οφείλουμε να συνεχίσουμε, αποκαθιστώντας και προφυλάσσοντας την ανεξαρτησία της πληροφόρησης από το κράτος και τις ιδιωτικές εξουσίες. Θα υπερασπιστούμε τη δυνατότητα κάθε πολίτη να πληροφορείται και να εκφράζεται ελεύθερα!
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρωϊνός εφιάλτης στη Θήβα: Ληστές "μπούκαραν" με το λοστό στα χέρια

Σε εξέλιξη αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη τριών (3) δραστών, για ληστεία σε βάρος ημεδαπών, στην οικία τους στη Θήβα

Σε εξέλιξη αστυνομικές έρευνες, για τον εντοπισμό και την σύλληψη τριών (3) αγνώστων δραστών, οι οποίοι σήμερα (30-04-2015) πρώτες πρωινές ώρες στη Θήβα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, διέρρηξαν οικία ημεδαπών (62χρονου και 64χρονης) και αφού τους ακινητοποίησαν και τους δέσμευσαν, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, καθώς και διάφορα χρυσαφικά.

Την προανάκριση, για την συγκεκριμένη υπόθεση, διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Καταιγίδα» με μέτρα για συμφωνία έως τις 11 Μαΐου



«Σπάζοντας» τις «κόκκινες» γραμμές της σε μια σειρά από προεκλογικές εξαγγελίες η κυβέρνηση θα επιχειρήσει τα επόμενα εικοσιτετράωρα να φτάσει στην «έντιμη» συμφωνία
Κρίσιμη είναι η σημερινή ημέρα για την πορεία των διαπραγματεύσεων με εταίρους και δανειστές καθώς η κυβέρνηση φέρνει το απόγευμα στο υπουργικό συμβούλιο το νομοσχέδιο «σκούπα» με τα νέα μέτρα, ενώ στο Brussels group από σήμερα έως το Σάββατο τα προτεινόμενα μέτρα θα περάσουν από το μικροσκόπιο των τεχνοκρατών των θεσμών.

Η κυβέρνηση φαίνεται να θυσιάζει στο βωμό της «έντιμης» συμφωνίας μια σειρά από βασικές προεκλογικές της δεσμεύσεις.

Η κυβέρνηση, μετά και τη χθεσινή πολύωρη συνεδρίαση της νεοσύστατης πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης, φαίνεται να θυσιάζει στο βωμό της «έντιμης» συμφωνίας μια σειρά από βασικές προεκλογικές της δεσμεύσεις που περιλαμβάνονταν στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.
Τι δίνει και που επιμένει η κυβέρνηση

Συγκεκριμένα εξετάζεται η «απόσυρση» της πρότασης για καταβολή 13ης σύνταξης, η περικοπή των επικουρικών συντάξεων πάνω από ένα όριο, η επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων, ακόμη και επιχειρήσεων για τις οποίες υπάρχουν διαφωνίες στο κυβερνητικό στρατόπεδο (ΟΛΠ, ΟΛΘ) ακόμη και η αλλαγή των συντελεστών ΦΠΑ (επανέρχεται στο τραπέζι πρόταση του ΔΝΤ για επιβολή ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ για όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες με εξαίρεση τα τρόφιμα και τα φάρμακα).

Επίσης στο θέμα των πλειστηριασμών εξετάζεται το ενδεχόμενο τα όρια να κατέβουν σε αρκετά χαμηλά επίπεδα (η αρχική εξαγγελία της κυβέρνησης ήταν για 300.000 ευρώ) κάτι που σημαίνει ότι η προστασία από τον πλειστηριασμό στην πραγματικότητα θα αφορά λίγους και αυτούς που έχουν πολύ χαμηλά εισοδήματα και μικρές ιδιοκτησίες) έτσι ώστε να «κλείσει» και αυτό το μέτωπο. Επιπροσθέτως, αναζητούνται μέτρα ώστε να περιοριστούν δραστικά οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.

Στα εργασιακά η κυβέρνηση διατηρεί τις κόκκινες γραμμές στο θέμα της περαιτέρω ελαστικοποίησης της αγοράς εργασίας, αλλά επιμένει στο θέμα της αύξησης του κατώτατου μισθού με τους δανειστές να ζητούν να αφεθούν εργαζόμενοι και επιχειρήσεις να αποφασίσουν μόνοι τους για το ύψος του κατώτατου μισθού.


Διαβάστε Περισσότερα »

Νεότερη Απάντηση Αποστόλου σε Μπασιάκο για ζημιές απο Βροχοπτώσεις

          «Ζημιές από βροχοπτώσεις στην Π.Ε. Βοιωτίας»



Απαντώντας στην παραπάνω Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Ε. Μπασιάκος, για τα θέματα της αρμοδιότητάς μας, σας πληροφορούμε τα εξής:

Για τις ζημιές που προξενήθηκαν από τις πλημμύρες του Μαρτίου 2015 σε διάφορες καλλιέργειες (χειμερινών σιτηρών, κρεμμυδιών κ.λ.π.) στην ευρύτερη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, διενεργήθηκαν οι απαραίτητες επισημάνσεις από τις υπηρεσίες του ΕΛ.Γ.Α. , έγιναν αναγγελίες και υποβλήθηκαν δηλώσεις.
Το έργο των εξατομικευμένων εκτιμήσεων για τις καλλιέργειες που ζημιώθηκαν από τις πλημμύρες, σύμφωνα με τον Κανονισμό Ασφάλισης Φυτικής Παραγωγής του ΕΛ.Γ.Α., είναι σε εξέλιξη.
Στη συνέχεια θα  κοινοποιηθούν τα πορίσματα και θα ακολουθήσει η καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους παραγωγούς, με την προϋπόθεση βέβαια οι τελευταίοι να είναι  ασφαλιστικά ενήμεροι.
Επισημαίνεται ότι, η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΑΠΕΝ) δύναται να συμβάλλει στην αποκατάσταση ζημιών από πλημμύρες στα συλλογικά εγγειοβελτιωτικά έργα αρμοδιότητας των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων, μετά από τεκμηριωμένη και κοστολογημένη εισήγηση και τεχνική έκθεση, της εποπτεύουσας υπηρεσίας αυτών. Τα εν λόγω αιτήματα συγκεντρώνονται και συνεξετάζονται στα πλαίσια των εκάστοτε (κατ’ έτος) διατιθέμενων πιστώσεων.
Αναφορικά με τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας εκτός περιμέτρου Εγγειοβελτιωτικών Έργων που το Υπουργείο έχει κατασκευάσει, καθώς και για τα έργα καθαρισμού και διευθέτησης στην κοίτη ποταμών και χειμάρρων, σημειώνεται ότι, βάσει του άρθρου 1 του Ν. 3881/ 58 «Περί Εγγείων Βελτιώσεων» επιλαμβάνεται το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.
Τέλος, σε ότι αφορά στις ζημιές που έχουν υποστεί οι αγροτικές υποδομές, επισημαίνεται ότι, οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΑΠΕΝ, εφόσον τους υποβληθούν σχετικά αιτήματα (εκτιμήσεων ζημιών για αποκατάσταση) των αντίστοιχων τοπικών υπηρεσιών θα επιληφθούν σχετικά.

    Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ



ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ


Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιους ιδιοκτήτες ΙΧ "καίει" ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης...


Η αύξηση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης θα είναι 30% και αναμένεται "να χτυπήσει" όσους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων έχουν...
 άνω των 1.928 κυβικών, είτε πρόκειται για ακριβά μοντέλα αυτοκινήτων είτε όχι.

Ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης λοιπόν για τα αυτοκίνητα άνω των 1.928 κυβικών και παλαιότητας ως και 10 ετών αυξάνεται από 10% ως και 13%. Ετσι εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες μετά τις αυξήσεις φωτιά στα τέλη θα δουν τώρα νέα αύξηση στους φόρους. Η αδικία όπως λένε ιδιοκτήτες ΙΧ είναι πως θα έρθει ίδια αύξηση στο φόρο για ένα αυτοκίνητο αξίας 15.000 και ένα αυτοκίνητο αξίας 50.000 ευρώ...
iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιες αλλαγές φέρνει το νομοσχέδιο για την Παιδεία


    Σε τρεις άξονες κινείται το νομοσχέδιο για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση που κατατίθεται αύριο, Πέμπτη, στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας Τάσο Κουράκη με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Το νομοσχέδιο πρόκειται να συζητηθεί στη Μόνιμη Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων την... προσεχή Δευτέρα και Τρίτη 4 και 5 Μαΐου, ενώ αναμένεται να έχει ψηφιστεί έως την Παρασκευή 8 Μαΐου.

Ο ένας βασικός άξονας αφορά στο μεταβατικό σύστημα των πανελληνίων εξετάσεων, όπου εισάγεται το «μάθημα - μπαλαντέρ». Ο δεύτερος άξονας αφορά στον χαρακτήρα και τις διαδικασίες εισαγωγής στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία, τα οποία διαχωρίζονται μεταξύ τους και ο τρίτος στην επιλογή των διευθυντών των σχολικών μονάδων, όπου εισάγεται για πρώτη φορά ως κριτήριο επιλογής η γνώμη του συλλόγου των διδασκόντων μέσω μυστικής ψηφοφορίας.

Ως προς το εξεταστικό σύστημα, ο βασικός στόχος είναι να δοθεί στους υποψηφίους η δυνατότητα εισαγωγής σε σχολές από δύο διαφορετικά πεδία. Με αυτόν τον τρόπο ανοίγει η βεντάλια των επιλογών για τους υποψήφιους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Για να αποκτήσουν πρόσβαση, ωστόσο, και σε δεύτερο επιστημονικό πεδίο, οι υποψήφιοι θα πρέπει να δώσουν εξετάσεις σε πέντε αντί για τέσσερα μαθήματα. Αντίθετα, η επιλογή των τεσσάρων μαθημάτων περιορίζει τον υποψήφιο σε ένα επιστημονικό πεδίο. Αυτά τα τελευταία είναι πέντε και συγκεκριμένα: 1. Ανθρωπιστικές, Νομικές και Κοινωνικές Επιστήμες 2. Θετικές Επιστήμες 3. Επιστήμες Υγείας 4. Επιστήμες της Εκπαίδευσης 5. Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορική.

Το λεγόμενο «μάθημα - μπαλαντέρ» διευρύνει την γκάμα των επιλογών για τους υποψήφιους σε 60 έως 140 σχολές. Σύμφωνα με όσα έχουν εξαγγελθεί, τα μαθήματα μπαλαντέρ είναι η Βιολογία, τα Μαθηματικά, οι Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, η Ιστορία.

Ένας υποψήφιος, για παράδειγμα, μπορεί να δώσει εξετάσεις στα μαθήματα του επιστημονικού πεδίου των Θετικών Επιστημών (Γλώσσα, Φυσική, Μαθηματικά, Χημεία), για να πετύχει την εισαγωγή του σε κάποια Πολυτεχνική Σχολή και επιπλέον να εξεταστεί στη Βιολογία εφόσον επιθυμεί να δοκιμάσει την τύχη του και στις ιατρικές σχολές.

Το νέο σύστημα θα ισχύσει από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, δηλαδή από τις πανελλήνιες εξετάσεις του 2016, ενώ διακηρυγμένη πρόθεση του υπουργείου είναι να ακολουθήσει ευρύς διάλογος σε βάθος χρόνου ώστε να ισχύσει ένα νέο σύστημα από το 2018.

Η αλλαγή του τρόπου εισαγωγής στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία ήταν μία από τις πρώτες διακηρύξεις της νέας ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας. Η φράση, μάλιστα, του υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ότι η «αριστεία είναι ρετσινιά» είχε προκαλέσει αντιδράσεις.

Όπως είχε εξηγήσει ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου, που είχε παραχωρήσει λίγες ημέρες αργότερα, ο στόχος του διαχωρισμού των Προτύπων από τα Πειραματικά σχολεία και η επαναφορά της κλήρωσης ως τρόπου εισαγωγής αντί των εξετάσεων δεν είναι η υπονόμευση της αριστείας, αλλά η αποτροπή της δημιουργίας μιας μαθητικής ελίτ που θα λαμβάνει προνομιακή εκπαίδευση σε σχέση με τους μαθητές των υπόλοιπων σχολείων.

Κάτω από αυτό το πρίσμα, τα περίπου 60 Πειραματικά και Πρότυπα σχολεία διαχωρίζονται μεταξύ τους, με τα πρώτα να επανέρχονται στον ρόλο των «δοκιμαστηρίων» σε ό,τι αφορά νέα βιβλία διδασκαλίας και αλλαγές στο αναλυτικό πρόγραμμα. Οι μαθητές στα Πειραματικά θα εισάγονται με κλήρωση, ώστε το δείγμα των μαθητών να είναι αντιπροσωπευτικό αφού θα καλύπτει όλο τα φάσμα των μαθητικών επιδόσεων.

Τα Πρότυπα σχολεία διατηρούν τον τίτλο τους και τον χαρακτήρα τους για ιστορικούς λόγους. Αυτά είναι η Βαρβάκειος Σχολή στην Αθήνα, η Ιωανίδειος Σχολή στον Πειραιά, η Ευαγγελική Σχολή Νέας Σμύρνης, το πρότυπο σχολείο των Αναβρύτων και - ενδεχομένως - η Ζωσιμαία Σχολή στα Ιωάννινα. Ως προς τον τρόπο εισαγωγής σε αυτά τα σχολεία (κλήρωση ή εξετάσεις), θα καθοριστεί με απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων (ΔΕΠΠΣ) έπειτα από σχετική εισήγηση του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου και -όπου υπάρχει- του συλλόγου αποφοίτων.

Σε ό,τι αφορά τέλος την επιλογή των διευθυντών των σχολικών μονάδων, καταργείται η συνέντευξη -που σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας άνοιγε παράθυρο σε αυθαίρετες επιλογές- και εισάγεται η αξιολόγηση του υποψηφίου από τον σύλλογο των διδασκόντων, η γνώμη των οποίων θα προσμετράται σε ποσοστό 33% στην τελική επιλογή.

Για να γίνει αυτό, πάντως, ο υποψήφιος διευθυντής (που μπορεί να θέσει υποψηφιότητα σε δύο σχολικές μονάδες) θα πρέπει να λάβει το 100% των ψήφων των συναδέλφων του. Αν, για παράδειγμα, λάβει το 50% των ψήφων, το ποσοστό των μορίων που θα λάβει από τους συναδέλφους του μειώνεται στο μισό, δηλαδή στο 16,5%.

Από την άλλη πλευρά, ο υποψήφιος διευθυντής πρέπει να λάβει τουλάχιστον το 20% των προτιμήσεων του συλλόγου των διδασκόντων για να καλύψει τη θέση, ενώ τα προσόντα που απαιτούνται επιπλέον είναι 10ετής εκπαιδευτική και 8ετής διδακτική προϋπηρεσία. Η φιλοδοξία του υπουργείου είναι να κρίνονται οι διευθυντές των σχολικών μονάδων όχι μόνο με βάση τα τυπικά τους προσόντα, αλλά και με βάση τη γενική τους συγκρότηση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μήνυμα Φανής Παπαθωμά για την Εργατική Πρωτομαγιά

Μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Π. Ε.  Βοιωτίας, Φανής Παπαθωμά,
για την  Εργατική Πρωτομαγιά

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους,  Έλληνες και Ελληνίδες σε αβεβαιότητα και  ανησυχία. Επιβάλει κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις. Η συσπείρωση κι ο αγώνας των εργαζομένων ταυτίζεται με μια περίοδο πολλών και σημαντικών εξελίξεων.

Οι εκκρεμότητες σοβαρών μεταρρυθμίσεων και αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις, έχουν δημιουργήσει εύθραυστες ισορροπίες  στην αγορά και την οικονομία και έχουν αποδυναμώσει τη θέση των εργαζομένων.

Τα προβλήματα και οι δυσκολίες είναι τεράστια και ο ορίζοντας του αύριο προβάλλει γκρίζος, γεμάτος ανασφάλεια και έλλειψη επιλογών.

Αυτή τη μέρα, που τιμούμε τους εργάτες και τους εργαζόμενους του κόσμου, είναι χρέος μας να δώσουμε όλοι το παρόν προσωπικά και συλλογικά.
Να συνεργαστούμε για μια κοινωνία:

Με δράσεις που θα δώσουν ανάσα στην οικονομία

Με σχέδιο που θα ανοίξει το δρόμο στην Ανάπτυξη

Με μια αγορά εργασίας, όπου η δουλειά θα είναι δικαίωμα όλων

Με εγγυήσεις για ικανοποιητικό εισόδημα και ανθρώπινο ωράριο εργασίας

Με οικονομικά βιώσιμο και κοινωνικά δίκαιο  ασφαλιστικό πλαίσιο

Με διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων

Με ίσες ευκαιρίες και σεβασμό στον άνθρωπο.

Σε αυτή τη δύσκολη καμπή της χώρας μας η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται δίπλα στον εργαζόμενο που δοκιμάζεται καθημερινά και στηρίζει τα αιτήματά του, διεκδικώντας μαζί του ένα καλύτερο αύριο.

Διαβάστε Περισσότερα »

Απλήρωτοι οι στρατιώτες της ΕΛΔΥΚ στην Κύπρο από 23 Μαρτίου



Απλήρωτοι από τις 23 Μαρτίου είναι οι στρατιώτες που υπηρετούν στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), σύμφωνα με καταγγελίες γονέων τους στο ''Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος''.

Η καταγγελία για τη μη πληρωμή του μηνιάτικου των 280 ευρώ, συμπίπτει με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ Αλέξη Τσίπρα στην Κύπρο για την τριμερή διάσκεψη Κορυφής Ελλάδας – Κύπρου - Αιγύπτου στην Λευκωσία - στην μονάδα της ΕΛΔΥΚ είχε πάει στις αρχες Φεβρουαρίου. Ο Υπ. Άμυνας κ Καμμένος πήγε στην μονάδα λίγες ήμερες αργότερα...

Όπως αναφέρει το ''Δίκτυο'' :

 ''Εξοργισμένοι είναι οι φαντάροι που υπηρετούν στην Κύπρο, σε μονάδες της ΕΛΔΥΚ και τους καταδρομείς, γιατί ο Στρατός αρνείται να τους πληρώσει.
Όπως μας καταγγέλλουν αγανακτισμένοι γονείς, το Υπουργείο Άμυνας πλήρωσε τελευταία φορά τους φαντάρους στις 23 Μαρτίου.
Και οι φαντάροι τα βγάζουν πέρα με δανεικά…
Και βρίσκονται εκτός ελληνικών συνόρων..
Είναι κοινό μυστικό ότι την Κύπρο δεν την επιλέγουν τα βύσματα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και οι γόνοι πλουσίων.
Τα 280 ευρώ που πληρώνει ο Στρατός όσους επιλέγουν την ΕΛΔΥΚ είναι το δέλεαρ, είναι το αντίτιμο της εξαγοράς των πιο φτωχών φαντάρων, που δυσκολεύονται αυτοί και οι οικογένειες τους να τα βγάλουν πέρα με το απαγορευτικό για αυτούς κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης.
Η υπηρέτηση στην ΕΛΔΥΚ είναι μια μορφή Μισθοφορικής θητείας, ενώ τα 280 ευρώ ίσα ίσα φτάνουν για να καλύψουν το υψηλό κόστος ζωής της Κύπρου και το τεράστιο κόστος της μετακίνησης στις άδειες. Όσοι υπηρετούν στην Κύπρο πρέπει να καταβάλλουν αυτοί το κόστος του αεροπορικού εισιτηρίου (1-2 φορές), καθώς προβλέπεται μόνο μία κατάσταση επιβίβασης. Και για το C-130  χρειάζεται τύχη, ώστε να ταξιδεύσεις δωρεάν ...''.
 Στην συνέχεια αφού επικρίνει σκληρά  τον Υπουργό Αμυνας κ Καμμένο  ότι έχει άλλες προτεραιότητες (…) και '' αδιαφορεί συστηματικά για τους φαντάρους, τους οποίους δεν λογαριάζει καθόλου'', αναφέρεται και στην ηγεσία του ΓΕΣ:.
''Από την άλλη μεριά πολλαπλώς εκτεθειμένος είναι ο Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Τελλίδης: όχι μόνο δεν κρατά τις υποσχέσεις του στους φαντάρους, αλλά υφιστάμενοι του στρατιωτικοί στο ΓΕΣ επιδεικνύουν προσβλητική και ανάρμοστη συμπεριφορά στους γονείς που ρωτούν πότε και αν θα πληρωθούν τα παιδιά τους που υπηρετούν στην Κύπρο''.

Η αμυντική ιστοσελίδα Onalert,σχολιάζει σχετικά:Το ποσό δεν είναι καθόλου μα καθόλου ασήμαντο. Ειδικά αυτή τη περίοδο. Και είναι γνωστό ότι πάρα πολλά παιδιά που δεν έχουν “βύσμα” αλλά αντιθέτως έχουν άνεργους γονείς επιλέγουν να πάνε στην Κύπρο για να παίρνουν κάθε μήνα αυτά τα 280 ευρώ. Όχι μόνο για να μην επιβαρύνουν την οικογένειά τους αλλά αν είναι δυνατόν -σπάνιο και δύσκολο- να την βοηθήσουν. Όσοι σπεύσουν να μιλήσουν για…λαϊκισμό προφανώς δεν έχουν ακόμη καταλάβει τι βιώνουν όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας.
Το θΈμα ειναι σοβαρό και περιμένουμε την απάντηση του ΓΕΣ.-
.news4people.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς



Αυξημένα μέτρα τροχονομικής αστυνόμευσης σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, για την ασφαλή κυκλοφορία των πολιτών και την πρόληψη ατυχημάτων, λαμβάνει η ΕΛ.ΑΣ. εν όψει της εορταστικής περιόδου της Πρωτομαγιάς.

Ειδικότερα, τα μέτρα περιλαμβάνουν:

    αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς ανά 20-30 χιλιόμετρα, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής

    ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα

    ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις , για την αποφυγή κυκλοφοριακών συμφορήσεων

    αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων

    αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.)

    κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυξημένα μέτρα τροχαίας σε περιοχές στις οποίες θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις

    παρουσία τροχονόμων στους σταθμούς διοδίων της χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες

    ενημέρωση των πολιτών σε περιπτώσεις κυκλοφοριακών ή άλλων προβλημάτων.

Παράλληλα, συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα κ.λπ., καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).

Επιπλέον, σε όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας.

Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου.

Στο πλαίσιο αυτό, οι οδηγοί παρακαλούνται:

- να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου
- να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση
- να ακολουθούν πιστά τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
- να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους
- σε κάθε περίπτωση να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων
Διαβάστε Περισσότερα »

Ζέστη αλλά και καταιγίδες -Αναλυτική πρόγνωση καιρού

Μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά κυρίως στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά. Ανεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί στα νότια πρόσκαιρα 6 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

Μακεδονία, Θράκη
καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους στη δυτική Μακεδονία και στα ορεινά των υπολοίπων περιοχών.
άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 βαθμιαία μεταβλητοί μέχρι 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στις βορινότερες περιοχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου.
άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου, στην Ηπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: αρχικά γενικά αίθριος, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι η μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και το απόγευμα τοπικά στα νότια πρόσκαιρα 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: γενικά αίθριος.
άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: γενικά αίθριος, βαθμιαία παροδικές νεφώσεις στα βόρεια.
άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
καιρός: γενικά αίθριος, τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στα δυτικά και βόρεια.
άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5, πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους στα γύρω ορεινά.
άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, από το απόγευμα νοτιοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ