Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Πόσο είναι το δημόσιο χρέος ανά κάτοικο;



    Στην τέταρτη θέση ο -κάθε- Ελληνας πολίτης,ο οποίος χρωστά τουλάχιστον ..38.600 δολάρια!
    Ποιοί χρωστούν περισσότερα
    Δείτε παρακάτω τους χάρτες σε μεγέθυνση

 Με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να λέει ότι το χρέος είναι μη βιώσιμο και να ζητά μερικό κούρεμα, έχει ενδιαφέρον πόσα χρήματα χρωστά η... Ελλάδα και ποια είναι η θέση της σε σύγκριση με άλλες χώρες.
Το Open Europe «χαρτογράφησε» με δύο τρόπους την Ευρώπη. Στον ένα χάρτη, καταγράφεται το ποσοστό του δημόσιου χρέους με βάση το ΑΕΠ, με την Ελλάδα να είναι στην κορυφή της λίστας οικονομικου «θανάτου» με 175%, ενώ ακολουθούν Ιταλία (133%) και Πορτογαλία (128%).

Ο δεύτερος χάρτης αφορά πιο άμεσα τους πολίτες της Ευρώπης. Σε αυτόν, καταγράφεται το κατά κεφαλήν χρέος ή πιο απλά τι ποσό θα έπρεπε να πληρώσει ο κάτοικος κάθε χώρας- σε χιλιάδες δολάρια- αν το συγκεκριμένο κράτος αποφάσιζε να αποπληρώσει μεμιάς όλο το χρέος της, συγκεντρώνοντας χρήματα από τους πολίτες.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ο κάθε Ελληνας θα έπρεπε να πληρώσει 38.600 δολάρια, αλλά υπάρχουν και χειρότερα. Οι Ιταλοί θα έπρεπε να καταβάλουν 46.000 δολάρια, οι Ιρλανδοί 59.900 και οι Ισλανδοί 59.000.

Και για τους δύο χάρτες χρησιμοποιήθηκαν επίσημα στοιχεία του 2013. Αυτό σημαίνει ότι η κατάσταση είναι χειρότερη για την Ελλάδα καθώς υπήρξε αύξηση του χρέους το 2014.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΝΤΕΙΟ ΤΟΥ ΤΡΟΦΩΝΙΟΥ στο βιβλιοπωλείο ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ


 ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΝΤΕΙΟ ΤΟΥ ΤΡΟΦΩΝΙΟΥ στο βιβλιοπωλείο ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2015 και ώρα 8.15 μμ με ομιλητή τον Στάθη Βαλλά

Στην Εισήγηση θα εκτεθούν τα αποτελέσματα των ανασκαφών, αλλά και μια συνολική Θεώρηση των ιεροφανειακών στοιχείων του Χώρου όπου είχε αναπτυχθεί και λειτουργούσε το σπουδαιότερο μνημείο της Βοιωτίας, και ασφαλώς ένα από τα επιφανέστερα της αρχαίας Ελλάδας. Ο ομιλητής θα αναφερθεί στην ερμηνεία του χρησμοδοτικού τρόπου, όπως επίσης και στην σαφή θέση εξαιρετικών σημείων της αρχαίας Περιηγήσεως, και δη την ακριβή τοποθεσία τόσο των πηγών της Λήθης- Μνημοσύνης, όσο και του περιβόητου Αδύτου του Τροφωνίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΠΕΔ Στερεάς για αποθεματικά και Συνέδριο

Με ορίζοντα το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ (7-9 Μαϊου 2015, Χαλκιδική) και τις αποφάσεις -  συμπεράσματά του,  προσανατολίζονται πλέον και οι Αυτοδιοικητικοί της Στερεάς Ελλάδας.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβούλιου της ΠΕΔ, σύσσωμα τα μέλη του διατύπωσαν τις απόψεις τους με κοινή συνισταμένη το αρνητικό γεγονός ότι δεν προηγήθηκε της ψήφισης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Π.Ν.Π.) καμιά διαβούλευση της Κυβέρνησης με τους οργανισμούς Α` Βαθμού Αυτοδιοίκησης.

Ωστόσο, όλοι συμφώνησαν ότι τα διαθέσιμα δεν θα έχουν καμία αξία αν η χώρα πτωχεύσει, αν και επανέλαβαν ότι  υπάρχουν πολλά θέματα που θα πρέπει να διευκρινιστούν, γι` αυτό και δεσμεύτηκαν να επανέλθουν επί τους θέματος, μετά την ολοκλήρωση του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ.

 «Από μέρους μας δεν υπάρχει κανένας ενδοιασμός να βοηθήσουμε το κράτος. Ποιος είναι αυτός που θέλει να καταστραφεί η χώρα μας; Όμως, πρέπει να παραδεχθούμε πως δεν υπήρξε νωρίτερα συνεργασία ανάμεσα στους Δήμους και την κυβέρνηση, προκειμένου έγκαιρα να βρούμε κοινή λύση. Εάν δώσουμε, όμως, τα χρήματα που υπάρχουν στους Δήμους, δεν θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε. Γι` αυτό ζητούμε τη νομοθετική ρύθμιση, για να είμαστε όλοι εξασφαλισμένοι ώστε να  μπορούμε και εμείς να καλύψουμε τις λειτουργικές μας ανάγκες» δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Ορχομενού και Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας κ. Λουκάς Υπερήφανος.





Διαβάστε Περισσότερα »

ΘΗΒΑ: ΧΟΡΩΔΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΕΣ ΣΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Η Σχολική Σύμβουλος Μουσικής Στερεάς Ελλάδας κα Αμαλία Ζαχαριάδη,

διοργανώνει τις «Χορωδιακές Συναντήσεις» στη Θήβα με συνδιοργανωτές το Δήμο Θηβαίων και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας,

στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Μαΐου και ώρα 7:00 μ.μ.



Συμμετέχουν Σχολικές Μονάδες Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Στερεάς Ελλάδας.

Οι φετινές Χορωδιακές Συναντήσεις είναι αφιερωμένες στα 90ά γενέθλια του Μίκη Θεοδωράκη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Απονομή βραβείων 3ου Περιφερειακού Μαθητικού Διαγωνισμού Στερεάς Ελλάδας


Διαβάστε Περισσότερα »

7 συλλήψεις στη Βοιωτία-24 στη Στερεά


Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά είκοσι τέσσερα (24) άτομα, για διάφορα αδικήματα

Κατασχέθηκαν (2) φυτά κάνναβης, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, πιστόλι κρότου, φυσίγγια, διαρρηκτικά εργαλεία κ.α.


Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τη σύλληψη φυγόποινων ατόμων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς των Α’, Β’ & Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας & Φωκίδας, της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Φθιώτιδας, των Τμημάτων Ασφαλείας Θηβών & Λαμίας, των Αστυνομικών Τμημάτων Κερασοχωρίου Ευρυτανίας & Νέας Αρτάκης Ευβοίας, καθώς και του Τμήματος Τροχαίας Λαμίας, συνολικά είκοσι τέσσερα (24) άτομα για διάφορα αδικήματα.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν:

•    Τέσσερις (4) ημεδαποί σε περιοχές της Θήβας, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν δύο (2) φυτά κάνναβης, μετά πλήρους ριζικού συστήματος, καλλιεργημένα σε γλάστρες και μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης.
•    Δύο (2) ημεδαποί στη Χαλκίδα, για κλοπή μεταλλικών αντικειμένων και καλωδίων, από εργοστάσιο της περιοχής. Κατασχέθηκαν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.
•    Ημεδαπός στα Ψαχνά Ευβοίας, για κλοπή και απόπειρα κλοπής σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής.
•    Ημεδαπός στο Θεολόγο Φθιώτιδας, για παράνομη οπλοκατοχή. Κατασχέθηκαν πιστόλι κρότου με τη γεμιστήρα του και (60) άσφαιρα φυσίγγια.
•    Πέντε (5) ημεδαποί (τρεις στη Λαμία, μία στη Θήβα και ένας στη Χαλκίδα), σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές Αποφάσεις.
•    Τέσσερις (4) αλλοδαποί, στην Άμφισσα, στη Θήβα, στη Νέα Αρτάκη και στα Λουτρά Αιδηψού Ευβοίας αντίστοιχα, διότι στερούταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια.
•    Έξι (6) άτομα (ένας αλλοδαπός στη Λαμία, μία αλλοδαπή και δύο ημεδαποί στη Στυλίδα Φθιώτιδας, ένας ημεδαπός στη Λιβαδειά και ένας ημεδαπός στη Χαλκίδα), για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•    Ημεδαπός σε περιοχή της Ευρυτανίας, για παραεμπόριο. Κατασχέθηκαν είδη παραεμπορίου.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δωρεάν Ιατρικές Εξετάσεις στον Δήμο Αλιάρτου- Θεσπιέων


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
10 Μαΐου 2015: «ΔΩΡΕΑΝ στοχευμένες προληπτικές εξετάσεις στους κατοίκους του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων»

Ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων σε συνεργασία με την Λέσχη Λαϊονς Αθηνών και το Κ.Υ Αλιάρτου διοργανώνει επίσκεψη γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι θα εξετάσουν δωρεάν τους δημότες.
Η ιατρική ομάδα θα βρίσκεται την Κυριακή 10 Μαΐου 2015, από 10:00 π.μ. στους χώρους του Κ.Υ Αλιάρτου, οι ειδικότητες που θα μετέχουν είναι οι παρακάτω: Λαρυγγολόγος, Ουρολόγος, Καρδιολόγος, Παθολόγος, Χειρουργός και Οφθαλμίατρος.
Παρακαλούνται οι δημότες που επιθυμούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον, να επικοινωνούν με το Κέντρο Υγείας Αλιάρτου (τηλ. Επικ. 22683-50.000) έως την Παρασκευή 8/5/2015 για πληροφορίες και ραντεβού, δηλώνοντας την ειδικότητα στην οποία επιθυμούν να εξεταστούν. Να σημειωθεί ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ Π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Τη Κυριακή "καθαρίζουμε" την παραλία Αγίου Νικολάου Δομβραίνας


Διαβάστε Περισσότερα »

"Θα αναρτώ στη Διαύγεια" δηλώνει ο Κώστας Μπακογιάννης


Κόντρα στην απόφαση της κυβέρνησης ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας

Αναταράξεις προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει εμμέσως την Δι@ύγεια, με τροπολογία που έφερε στη Βουλή.

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και ανακοίνωσε σήμερα ότι ο ίδιος θα συνεχίσει να αναρτά κάθε απόφαση.
Γράφει στην ανακοίνωσή του:
«Η Δι@ύγεια είναι μια μεταρρύθμιση που αγκάλιασαν οι πολίτες, για διαφάνεια και λογοδοσία στο δημόσιο βίο. Αντί να εφευρίσκει κάθε κυβέρνηση τρόπους για να την παρακάμπτει, ας προσπαθήσει να την αναβαθμίσει και να τη διευρύνει. Γι αυτό και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι αποφασισμένη να αναρτά κάθε πράξη και δαπάνη στο διαδίκτυο, ανεξάρτητα από τις σκοπιμότητες κάθε επιμέρους νομοθετικής πρωτοβουλίας».
Διαβάστε Περισσότερα »

Ενημέρωση Μπακογιάννη για το νέο ΕΣΠΑ στο Συνεδριακό Θήβας

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Σας προσκαλούμε στην ενημέρωση - δημόσια διαβούλευση του
Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την χρονική περίοδο 2014 - 2019 και του ΕΣΠΑ 2014 - 2020, που θα πραγματοποιηθεί
την Τετάρτη 13 Μαΐου 2015 και ώρα 18:00
στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας (αίθουσα Αλεξ. Κοφίνης).
Η ενημέρωση θα γίνει από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας,
 κ. Κωνσταντίνο Μπακογιάννη
και από στελέχη της Περιφέρειας.


O ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ασυγκίνητο το «τέρας» σκότωσε και τεμάχισε το παιδί του-Bίντεο

                                           
Η ανθρωποκτονία τελέστηκε 8-9 Απριλίου στο υπόγειο διαμέρισμα από τον 27χρονο βιολογικό της πατέρα, που βρισκόταν σε «ήρεμη ψυχική κατάσταση» - Φρόντισε επιμελώς να εξαφανίσει όλα τα ίχνη και να μην βρεθεί το πτώμα ποτέ - Αφού την σκότωσε, πούλησε το καροτσάκι και την κούνια της
Στην αποκάλυψη ότι ο δολοφόνος πατέρας της μικρής Αννυ προχώρησε στο ειδεχθές έγκλημα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση στις 8 ή 9 Απριλίου, προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία.

Ο 27χρονος βιολογικός πατέρας της μικρής, με επιμέλεια φρόντισε να εξαφανίσει το πτώμα της κόρης του, ενώ καθάρισε επιμελώς όλα τα ίχνη. Μάλιστα ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ αποκάλυψε ότι φρόντισε να αφήσει τα τμήματα του κορμιού του παιδιού του σε τέτοια σημεία και με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι αδύνατον να βρεθούν.

Η αστυνομία αποκάλυψε επίσης σήμερα ότι η μητέρα δεν γνώριζε τι είχε κάνει ο πατέρας του παιδιού της.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, όταν η μητέρα της Αννυ έφυγε για τη Γερμανία, το παιδί έμεινε με την γιαγιά της, τη μητέρα του πατέρα της για δύο εβδομάδες. Ακολούθως όμως και πριν το Πάσχα, την πήρε ο πατέρας της στο υπόγειο διαμέρισμα της Μιχαήλ Βόδα, όπου έμενε και όπου λίγες μέρες μετά την δολοφόνησε.

Μάλιστα, λίγες μέρες αργότερα, ο άντρας πούλησε το καροτσάκι και την κούνια της κόρης του.

Διαβάστε Περισσότερα »

«9Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΦΟ.Δ.Σ.Α»



Το Δίκτυο των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α) πραγματοποιεί κάθε χρόνο σε συνεργασία με τους κατά τόπους Φο.Δ.Σ.Α, την Πανελλήνια Σύνοδο των Φο.Δ.Σ.Α όπου συμμετέχουν πολλοί εισηγητές & επιστήμονες με γνώση και εμπειρία στα θέματα διαχείρισης στερεών αποβλήτων, την εναλλακτική διαχείριση, τη νομοθεσία που διέπει τους Φο.Δ.Σ.Α καθώς και εκπρόσωποι των συναρμόδιων Υπουργείων, της Κ.Ε.Δ.Ε και των εταιριών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.
Οι Φο.Δ.Σ.Α έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να προβληματιστούν, να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις στα πολλά θέματα που τους απασχολούν.
 Το Δίκτυο των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Δίκτυο Φο.Δ.Σ.Α) και ο Φο.Δ.Σ.Α Βόρειας Πεδιάδας Α.Ε των Ο.Τ.Α συνδιοργανώνει με το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (τ. ΕΠΠΕΡΑΑ) και την συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης, και εφέτος την 9η Πανελλήνια Σύνοδο των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α), στις 18, 19 & 20 Ιουνίου 2015, στη Χερσόνησο Ηρακλείου.
Ο τίτλος του Συνεδρίου είναι:
«Διαχείριση απορριμμάτων – Κυκλική Οικονομία – Φο.Δ.Σ.Α και Κοινωνίες Μηδενικών Αποβλήτων »
Το Συνέδριο έχει ως κύριο θέμα την ορθολογική διαχείριση και αξιοποίηση των στερεών αποβλήτων προς όφελος του περιβάλλοντος, της κοινωνίας και της οικονομίας. Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν και πρακτικές στη διαχείριση των απορριμμάτων από εκπροσώπους φορέων Ευρωπαϊκών Χωρών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόληψη ενόψει καλοκαιριού για τον καταρροϊκό πυρετό


Η Γενική Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ενημερώνει τους κτηνοτρόφους σε συνέχεια της εμφάνισης του νοσήματος του καταρροϊκού πυρετού σε πρόβατα το προηγούμενο έτος και των προβλημάτων που προκάλεσε στην κτηνοτροφία της Περιφέρειας μας, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, και δεδομένων των καιρικών συνθηκών της εποχής (αύξηση της θερμοκρασίας), οι οποίες ευνοούν τον πολλαπλασιασμό του εντόμου που είναι φορέας της νόσου ότι.
Ο καταρροϊκός πυρετός είναι λοιμώδες ιογενές νόσημα που μεταδίδεται με αιματοφάγα έντομα (σκνίπες) του γένους Culicoides. Προσβάλλει όλα τα  μηρυκαστικά, αλλά μόνο τα πρόβατα εμφανίζουν κλινικά συμπτώματα.
ΔΕΝ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ
Δεν υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία για τα άρρωστα ζώα και ο μόνος τρόπος προστασίας των ζώων είναι η καταπολέμηση τoυ εντόμου που μεταδίδει την νόσο γι αυτό το λόγο.
1.    Θα πρέπει να γίνει ψεκασμός των κοπροσωρών και των στάβλων (στρωμνή) με σκευάσματα κατάλληλα για την αντιμετώπιση του εντόμου.
2.    Προληπτικά να γίνει ψεκασμός των ζώων με εγκεκριμένα εντομοαπωθητικά - εξωπαρασιτοκτόνα.
3.    Να γίνεται άμεση ενημέρωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών με την εμφάνιση ύποπτων κρουσμάτων, καθώς το νόσημα είναι υποχρεωτικής δήλωσης.
Υπενθυμίζεται ότι τα συμπτώματα της νόσου είναι τα ακόλουθα:
1.    Υψηλός πυρετός (μέχρι και 42°C)
2.    Οίδημα στην περιοχή της κεφαλής (κυρίως στόματος, οφθαλμών, αυτιών καθώς και της γλώσσας – κυανή γλώσσα)
3.    Διαυγές ρινικό έκκριμα το οποίο προοδευτικά γίνεται βλεννοπυώδες
4.    Έντονη σιελόρροια, φλεγμονή, εξέλκωση, διάβρωση και νέκρωση του στοματικού βλεννογόνου
5.    Χωλότητα λόγω φλεγμονής της στεφάνης της χηλής και ποδοδερματίτιδα
6.    Απίσχναση
7.    Αποβολές ή γεννήσεις θνησιγενών αμνών
Οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας είναι στη διάθεση των κτηνοτρόφων για οποιαδήποτε βοήθεια ή διευκρίνιση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στην Αλίαρτο

Διαβάστε Περισσότερα »

Αναβάθμιση ψηφιακών υπηρεσιών στο Δήμο Λεβαδέων

Ο Δήμος Λεβαδέων χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες που δίνει η τεχνολογία έχει προχωρήσει σε μια σειρά ηλεκτρονικών αναβαθμίσεων και ψηφιακών υπηρεσιών που στοχεύουν αφενός στην παροχή όλων των απαραίτητων εργαλείων και υπηρεσιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση και ενημέρωση των δημοτών και αφετέρου στην καλύτερη εσωτερική λειτουργία του.
Στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη θέσει σε λειτουργία:
1.    τη νέα πιο φιλική προς τους χρήστες ιστοσελίδα του Δήμου για την ευκολότερη πρόσβαση των πολιτών στην ενημέρωση των δράσεων του Δήμου
2.    το Ηλεκτρονικό Σύστημα Διαχείρισης Προβλημάτων, διαμέσου του οποίου οι δημότες έχουν τη δυνατότητα να γνωστοποιούν αιτήματα και προβλήματα, να παρακολουθούν την πορεία του αιτήματος τους μέχρι την τελική του λύση
3.    την απευθείας μετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου για την άμεση και εφ' όλης της ύλης ενημέρωση των πολιτών  
4.    το Σύστημα Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων για τον εκσυγχρονισμό της εσωτερικής λειτουργίας του Δήμου και την αντικατάσταση του λογισμικού εφαρμογών γραφείου MS Office με το ανοικτό λογισμικό LibreOffice.
Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να προσφέρει “έξυπνες” ψηφιακές υπηρεσίες προς τους δημότες για την παροχή καλύτερων υπηρεσιών στο πλαίσιο ένταξης του Δήμου Λεβαδέων στα δίκτυα έξυπνων πόλεων της Ευρώπης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι 10 παιδοκτονίες που συγκλόνισαν το πανελλήνιο

ΑΠΟ ΤΟ 1972 ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Με αφορμή την τραγική δολοφονία της 4χρονης Άννυ, αυτές είναι οι δέκα παιδοκτονίες που συγκλόνισαν τη χώρα

1972: Ο Βασίλης Λυμπέρης περιλούζει με βενζίνη και βάζει φωτιά στο σπίτι του, την ώρα που κοιμόντουσαν μέσα η εν διαστάσει γυναίκα του, τα δύο ανήλικα παιδιά τους και η πεθερά του. Καταδικάστηκε τετράκις εις θάνατον και εκτελέστηκε το 1972. Ήταν ο τελευταίος θανατοποινίτης που εκτελέστηκε στην Ελλάδα.

1987:  Ενας πατέρας πυροβολεί και σκοτώνει τα τρία του παιδιά και αμέσως αυτοκτονεί.

1994:  Ο 40χρονος Μανώλης Δουρής, πατέρας 7 παιδιών, βιάζει και σκοτώνει τον 6χρονο γιο του Νίκο. Απαγχονίστηκε στη φυλακή δύο χρόνια μετά.

1994: Ο 43χρονος Νίκος Δημόπουλος σκοτώνει τον 16χρονο γιο του στον ύπνο του με τσεκούρι.

1996: Ο 54χρονος Απόστολος Κοσμάς σκοτώνει με τσεκούρι τον 27χρονο γιο του Βαγγέλη, ο οποίος έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα και μετά καίει τη σωρό του. Πέθανε από έμφραγμα μέσα στη φυλακή.

1996:  Ο 35χρονος Κώστας Ματσούκας, πυροβολεί και σκοτώνει τον 5χρονο γιο του Γιάννη, για να εκδικηθεί τη φίλη του, με την οποία είχαν αποκτήσει το παιδί.

1997: Η 48χρονη Παναγιώτα Τσιφρικά δηλητηρίασε την ανύπαντρη 22χρονη κόρη της, η οποία ήταν 9 μηνών έγγυος, γιατί δεν άντεχε την κατακραυγή του κόσμου.

1999:  Ο Γιώργος Μεταξάκης πνίγει τα τρία αγόρια του, 12, 4 και 2 ετών στον Αλμυρό ποταμό στο Ηράκλειο της Κρήτης για να εκδικηθεί τη γυναίκα του. Καταδικάστηκε σε τρις ισόβια

2014:  Ένα αγοράκι 2,5 ετών μεταφέρεται νεκρό από τη μητέρα του και τον φίλο της στο Κέντρο Υγείας Μοιρών στο Ηράκλειο Κρήτης. Το ζευγάρι των Βούλγαρων υποστήριξε πως έριχνε καυτό νερό στην πλάτη του μωρού για να το βοηθήσει να ενεργηθεί.

2014:  75χρονος  πυροβολεί και σκοτώνει τον γιο του και στη συνέχεια καίει τη σωρό του ανήμερα τον 15αυγουστο. Από την πρώτη στιγμή υποστήριξε ότι ο γιος του ήταν βίαιος και ξυλοκοπούσε αυτόν και την οικογένεια του.

thetoc.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Οδηγοί του ΟΓΑ για ασφαλισμένους, συνταξιούχους και οικογενειακά επιδόματα



Ο ΟΓΑ ιδρύθηκε το έτος 1961 (Ν.4169/1961) με σκοπό την ασφαλιστική κάλυψη του πληθυσμού της υπαίθρου. Σταδιακά ο φορέας άλλαξε φυσιογνωμία και σήμερα έχει μετεξελιχθεί σε φορέα κύριας ασφάλισης.

Από 1-1-1998 λειτουργεί στον ΟΓΑ ο Κλάδος Κύριας Ασφάλισης Αγροτών που θεσμοθετήθηκε με το Ν. 2458/97


Από την ίδια ημερομηνία καταργήθηκε ο Κλάδος Πρόσθετης Ασφάλισης που λειτουργούσε στον ΟΓΑ από 1-1-1988 μέχρι το 1997 και ο Κλάδος Κύριας Ασφάλισης κατέστη καθολικός διάδοχός του.

Με το νέο Κλάδο Κύριας Ασφάλισης Αγροτών ο ΟΓΑ παρέχει στους ασφαλισμένους του ένα σύγχρονο σύστημα κοινωνικής προστασίας, όμοιο με αυτό που έχει θεσπιστεί για τον αστικό πληθυσμό το οποίο βασίζεται αφενός μεν στη βελτίωση και ενίσχυση των παλαιών παροχών του ΟΓΑ, αφετέρου δε στην καθιέρωση νέων παροχών και υπηρεσιών. Βασική αρχή του νέου συστήματος είναι η ανταποδοτικότητα που επηρεάζει κυρίως τις συνταξιοδοτικές παροχές. Ειδικότερα το ποσό της σύνταξης, εκτός από τα έτη ασφάλισης, εξαρτάται και από την ασφαλιστική κατηγορία που επιλέγει να ενταχθεί ο ασφαλισμένος
Δεδομένου ότι το νομοθετικό πλαίσιο που αφορά στην υπαγωγή ασφάλισης του ΟΓΑ διαρκώς τροποποιείται, απαιτείται επικαιροποίηση και εκσυγχρονισμός των πληροφοριών προς τους ενδιαφερομένους να ασφαλιστούν στον ΟΓΑ και τους Ανταποκριτές του Οργανισμού.
Για τον σκοπό αυτό κρίθηκε αναγκαίο να εκδοθεί εγχειρίδιο που καταγράφει τις προϋποθέσεις υπαγωγής στην ασφάλιση του ΟΓΑ, όπως ισχύουν σήμερα και περιέχει ενδεικτικά παραδείγματα σχετικά με το πώς κρίνεται η υπαγωγή στην ασφάλιση.

Σύμφωνα με τον ΟΓΑ, το παρόν φυλλάδιο, πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει έναν οδηγό που θα βοηθήσει όλους τους εμπλεκόμενους στη διαδικασία ασφάλισης.
 Για περισσότερα επισκεφθείτε τον σύνδεσμο: Οδηγός Ασφαλισμένου


Διαβάστε Περισσότερα »

Ερώτηση Σταθά για τη καταβολή ειδικού φόρου επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων


Ερώτηση
Προς τους κ.κ. Υπουργούς
-Οικονομικών
-Επικρατείας


Θέμα: Καταβολή ειδικού φόρου επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων.

Ο ν. 3845/2010 «Μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τα κράτη−μέλη της Ζώνης του ευρώ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο» (ΦΕΚ  τ. Α΄ 65/6-5-2010) προβλέπει η καταβολή ειδικού φόρου επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων. Ειδικότερα, οι διατάξεις της παρ. 12 του άρθρου 5, «Έκτακτη εισφορά στα κέρδη των νομικών προσώπων και ειδικός φόρος τηλεοπτικών διαφημίσεων», θεσπίζουν φόρο που ανέρχεται σε 20% επί των διαφημίσεων.

Ωστόσο, το εν λόγω άρθρο δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ μέχρι σήμερα, καθώς για την εφαρμογή του απαιτείται είτε ΚΥΑ (υπ. Οικονομικών και υπουργός Επικρατείας), είτε απλή ΥΑ  εν είδει εφαρμοστικής διάταξης. Πρέπει να σημειωθεί ότι η τελευταία παράταση της μη καταβολής του φόρου επί των διαφημίσεων έληξε στις 31.12.2014.

Με βάση τα ανωτέρω,


Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

-Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθενται να προβούν ώστε να εφαρμοστούν το ταχύτερο δυνατό οι διατάξεις του άρθρου 5 του ν.3845/2010 που προβλέπουν την επιβολή φόρου στις τηλεοπτικές διαφημίσεις;

-Υπάρχει, και αν ναι ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα καταβολής του φόρου από τους τηλεοπτικούς σταθμούς;

-Με ποιο τρόπο προτίθεται το Ελληνικό Δημόσιο να διεκδικήσει τα οφειλόμενα εάν δεν αρχίσουν να καταβάλλονται άμεσα;


Οι ερωτώντες βουλευτές

Γιάννης Σταθάς

Ραχήλ Μακρή

Μιχάλης Κριτσωτάκης

Ευγενία Ουζουνίδου
Διαβάστε Περισσότερα »

Θα αγγίξει τους 30 ο υδράργυρος

Έρχεται ο μίνι καύσωνας με ακόμη μια μικρή άνοδο της θερμοκρασίας. Ο καιρός θα είναι αίθριος ενώ το πρωί στα ηπειρωτικά αναμένεται να είναι περιορισμένη η ορατότητα.
Η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ

Αττική

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικοί από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: γενικά αίθριος, λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: γενικά αίθριος, τοπικές νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 11 έως 28 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Nησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος, λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι, τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του ιονίου η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος, λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά μέχρι 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αίθριος.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αίθριος, λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Πρόγνωση για την Τέταρτη

Καιρός: αίθριος.

Άνεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις μέχρι 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε άνοδο. Θα κυμανθεί σε σχετικά υψηλή για την εποχή επίπεδα - θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 30 με 32 βαθμούς κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Σπουδαστές της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και της ΣΜΥΝ στο Δίστομο

Την Τρίτη 5-5-2015 πραγματοποιούν προσκυνηματική επίσκεψη στο Διστομο οι σπουδαστες της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και της Σχολής Μονιμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ).
Θα καταθέσουν στεφάνια στο Λόφο Μαυσωλείου και μετα θα ξεναγηθούν στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δήλωση Σταθά για τις Γερμανικές αποζημιώσεις

Ο αγώνας του Μανώλη Γλέζου, του ελληνικού λαού και των Γερμανών αντιφασιστών άρχισε σιγά-σιγά να αποδίδει καρπούς μετά τις τελευταίες δηλώσεις τόσο του Προέδρου Γκάουκ, όσο και της Καγκελάριου Μέρκελ, σύμφωνα με τις οποίες πρέπει να εξεταστεί το θέμα των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα. Είναι χρέος μας να συνεχιστεί ο αγώνας για την τελική δικαίωση των θυμάτων των Ναζί.


Γιάννης Σταθάς
Βουλευτής Βοιωτίας
ΣΥΡΙΖΑ


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ