Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

O Ιερώνυμος στο Συνεδριακό Αλιάρτου


ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΑΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ
                        
                          ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
            ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ- ΘΕΣΠΙΕΩΝ
           ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΟΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ
         ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ
                ΤΟ ΚΟΙΝΟΝ ΤΩΝ ΒΟΙΩΤΩΝ

                     
   Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος 
κ.κ Ιερώνυμος τίμησε με την παρουσία του την διάλεξη του κ. Λαοκράτη
Βάσση το Σάββατο 25 Απριλίου στο Ελεύθερο Λαϊκό Πανεπιστήμιο Αλιάρτου.

 Παρόντες επίσης οι διακεκριμένοι διανοούμενοι Βασίλης Καραποστόλης καθηγητής  Πολιτισμού και Επικοινωνίας Πανεπιστημίου Αθηνών και Γιώργος Κοντογιώργης πρώην πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου.

  Θέμα της διάλεξης: Το Πολιτιστικό αλφαβητάρι του Ελληνισμού.

  Ο φιλόλογος και συγγραφέας κ. Λαοκράτης Βάσσης μίλησε για την εποχή της χρεοκοπίας και για τα αντίβαρα σε αυτή την ζοφερή κατάσταση πραγμάτων. Αναφέρθηκε στις προαιώνιες αξιακές πηγές μας και στην ανάγκη να ξαναδιαβάσουμε το πολιτιστικό μας αλφαβητάρι. Για να πάρουμε δύναμη από τα πνευματικά εικονίσματα του Ελληνισμού δια μέσου των αιώνων: απο τον Όμηρο ως τον Ρήγα, τον Σολωμό και τον Κάλβο… τον Σεφέρη, τον Ελύτη και τον Ρίτσο. Για να είναι δυνατή η νέα μεγάλη επανεκινησή μας που θα μας ξαναβγάλει στο ξέφωτο της ιστορίας μας.

   Η παρουσία του προκαθημένου της Εκκλησίας της Ελλάδας και η παρεμβασή του ήταν μια θετική απάντηση στο ερώτημα του Κώστα Αξελού: Μας περιμένουν και άλλες εκπλήξεις από την Ορθοδοξία;

   Ο Μακαριώτατος μίλησε για την αξία της παράδοσης, για την ιερότητα του προσώπου στην Ορθόδοξη παράδοση σε αντιδιαστολή με την έννοια του ατόμου. Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η αναφορά του στην δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια ως γεγονότος καταστροφικού για τον Ελληνισμό.

  Εμπνευσμένοι (οι συντελεστές του Ελεύθερου Λαϊκού Πανεπιστημίου) από το λόγο του Αρχιεπισκόπου ας κάνουμε αναφορά στο βιβλίο του συγγραφέα  Ρόμπερτ Μπάυρον  “Το Βυζαντινό Επίτευγμα”. Αναφορά σε ένα απόσπασμα που λέει μέσα σε τέσσερις προτάσεις, τόσα για το σχίσμα μεταξύ δυτικής και ανατολικής Εκκλησίας, όσο θα έλεγαν πολυάριθμοι πομπώδεις τόμοι. Γράφει: “Η  ύπαρξη της Αγίας Σοφίας είναι ατμοσφαιρική. Του Αγίου Πέτρου επιβλητικά, απειλητικά ουσιώδεις.
Η Αγία Σοφία είναι εκκλησία αφιερωμένη στον Θεό. Η Αγία Σοφία είναι αφιερωμένη στην πραγματικότητα , ο Άγιος Πέτρος στην ψευδαίσθηση.
Η Αγία Σοφία είναι μεγάλη σε μέγεθος  και ο Άγιος Πέτρος τραγικά μικρός”.

   Διανοούμενοι της αξίας του Βασίλη Καραποστόλη, του Λαοκράτη Βάσση και του Γιώργου Κοντογιώργη μπορούν να συνεισφέρουν δημιουργικά σε αυτό το κεφαλαιώδες ζήτημα: Της διαχρονικής πρότασης της Ορθοδοξίας σε σχέση με τον Καθολικισμό και τον Προτεσταντισμό. Εκεί θα μπορούσε να υπάρξει και μία ενότητα: Το έργο των Πατέρων της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ως γέφυρας διαλόγου μεταξύ Δύσης και Ανατολής.

  Το Ελεύθερο Λαϊκό Πανεπιστήμιο Αλιάρτου, ως θεσμός που υπηρετεί τα ιδεώδη της Παιδείας και του Πολιτισμού, προτείνει ένα κύκλο διαλέξεων γι΄ αυτά τα θεμελιώδη ζητήματα του Ελληνισμού αλλά και του Ευρωπαϊκού  Πολιτισμού. Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν.





                                     Ελεύθερο Λαϊκό Πανεπιστήμιο Αλιάρτου


Διαβάστε Περισσότερα »

Προφυλακιστέα η μητέρα της Αννυς - Ολες οι λεπτομέρειες από την απολογία της

Προφυλακιστέα κρίθηκε η μητέρα της Αννυς, μετά την απολογία της, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Μετά την τετράωρη απολογία της, η 25χρονη που κατηγορείται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο με πρόκληση τον θάνατο και ψευδορκία, έφυγε από την Ευελπίδων, συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και χειροπέδες.

Όπως φέρεται να υποστηρίζει η μητέρα του άτυχου κοριτσιού:

«Όλα αυτά τα είπα επειδή τον αγαπώ κι επειδή πίστευα ότι αν έλεγα την αλήθεια στην αστυνομία ο Σάββας θα έμπλεκε. Στις 20 Μαρτίου πήγα στη Γερμανία για να βρω το φίλο μου να μου δώσει κάποια λεφτά. Όσο ήμουν εκεί μιλούσαμε στο τηλέφωνο με την Άννυ, κι όταν ο Σάββας την έδινε στη μητέρα του για να την προσέχει, μιλούσα μαζί του και τον ρωτούσα αν είναι καλά το παιδί.

»Όλες τις φορές που μιλήσαμε στο τηλέφωνο η Άννυ μου έλεγε ότι περνούσε πολύ καλά με τον Σάββα.

»Τελευταία φορά μίλησα με την Άννυ τη Μεγάλη Πέμπτη 9/4. Μου είπε ότι περνάει πολύ καλά με τον πατέρα της κι ότι αυτός της αγοράζει σοκολατένια αυγουλάκια.

»Από τότε μέχρι και τις 22/4 που γύρισα από τη Γερμανία, όσες φορές μίλησα με τον Σάββα μου είπε ότι το παιδί είναι στη μητέρα του και είναι καλά. Μόνο στις 14/4 που τον πήρα τηλέφωνο μου έλεγε ότι δεν είναι καλά, κλαίγοντας, ότι δεν τον ενδιαφέρουν τα λεφτά και ότι το μόνο που θέλει είναι να γυρίσω πίσω γιατί κάτι κακό έχει συμβεί με αυτόν.

»Το ίδιο συνέβη και την επόμενη μέρα που τον πήρα τηλέφωνο και μου έλεγε "θέλω να γυρίσεις". Πίστεψα ότι έχει πάρει ναρκωτικά και δεν ήξερε τι έλεγε.

»Γύρισα από τη Γερμανία στις 22/4 και τότε ο Σάββας μου είπε ότι έχασε το παιδί. Μόλις το έμαθα έψαξα στη γειτονιά και το απόγευμα φύγαμε για τη Βουλγαρία.

»Δεν πήγαμε στην Αστυνομία επειδή ο Σάββας μου είπε ότι το παιδί θα το βρει το “Χαμόγελο του Παιδιού” και ότι αν πάω στη Αστυνομία θα μου το πάρουν επειδή το άφησα μαζί του, επειδή είναι ναρκομανής.

»Την ιστορία με τη Σίλβια σας την είπα για να μην μπλέξει ο Σάββας και μου πάρουν το παιδί μου. Ρωτούσα συνεχώς τον Σάββα τι έγινε με το παιδί κι αυτός μου έλεγε διαφορετικές ημερομηνίες. Τότε, άρχισα να σκέφτομαι ότι ίσως ο Σάββας το χτύπησε το παιδί κι αυτό έχει φύγει επειδή φοβήθηκε.

»Τις τελευταίες, όμως, μέρες έχω αρχίσει να πιστεύω ότι το παιδί μπορεί να χτύπησε μέσα στο σπίτι κατά λάθος και να πέθανε και ο Σάββας επειδή φοβάται να έχει κρύψει την Άννυ».

Η μητέρα του κοριτσιού, μάλιστα, σε κάποιο σημείο μιας εκ των τελευταίων καταθέσεων της φέρεται να είπε στους αστυνομικούς:

«Όταν γύρισα από τη Γερμανία ο Σάββας μου είπε ότι πούλησε τα παιχνίδια της Άννυ για 50 ευρώ σε έναν που δουλεύει σε σουβλατζίδικο. Όταν τον ρώτησα γιατί το έκανε, μου είπε "για να το δει ο Θεός και να μας γυρίσει πίσω την Άννυ"».

Η μητέρα του κατηγορουμένου φέρεται να υποστήριξε, μεταξύ άλλων, στους αστυνομικούς, στις 28 Απριλίου, ότι πριν από δύο μέρες είχε τηλεφωνήσει στον γιο της και τον είχε ρωτήσει αν είναι καλά η μικρή και ζήτησε να της μιλήσει. Ο γιος της, όπως αναφέρει η γυναίκα, της απάντησε πως η Άννυ είναι καλά, όμως της είπε πως δεν μπορεί να της δώσει το κοριτσάκι στο τηλέφωνο γιατί κοιμόταν.

Σύμφωνα με την γυναίκα: «Τις επόμενες δυο μέρες του τηλεφωνούσα και δεν το σήκωνε. Προχτές με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι αν δω κάτι στην τηλεόραση να μη στεναχωρηθώ. Πίστεψα ότι ήταν μαστουρωμένος και δεν του έδωσα σημασία. Χτες με πήρε πάλι τηλέφωνο και μου είπε ότι η Άννυ χάθηκε».

Διαβάστε Περισσότερα »

Οινόφυτα:Ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής δράσης «Εναλλακτικές Ομάδες Ανάγνωσης και Υποστήριξης, για νέους/ες και εφήβους.»


Η Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β’ σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων της ΔΔΕ Βοιωτίας και με τη συμμετοχή του Γυμνασίου και του Λυκείου Οινοφύτων, υλοποίησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Εναλλακτικές Ομάδες Ανάγνωσης και Υποστήριξης, για νέους/ες και εφήβους.
Την επιστημονική εποπτεία οργάνωση και υλοποίηση της δράσης είχε η ψυχολόγος κα Χριστίνα Ρασιδάκη. Οι ομάδες των μαθητών συναντιούνταν μια φορά το μήνα και με αφορμή ένα βιβλίο  συζητούσαν για θέματα που απασχολούν τους εφήβους όπως μοναξιά, άγχος, εξετάσεις, σχέσεις, εξαρτήσεις, επικοινωνία, δικαιώματα κ.α..
Η προσέγγιση των θεμάτων έγινε βιωματικά και συζητήθηκαν διεξοδικά, με το συντονισμό της ψυχολόγου.
Η Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄ ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες για τη συνεργασία.


Διαβάστε Περισσότερα »

Παράταση μέχρι τις 2 Ιουνίου για τις φετινές δηλώσεις ΟΣΔΕ



Να αξιοποιήσει τη δυνατότητα παράτασης στις δηλώσεις ΟΣΔΕ και να επιμηκύνει την προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης των δικαιούχων αγροτών για άμεσες ενισχύσεις στο ΟΣΔΕ έως και την Τρίτη 2 Ιουνίου 2015, προτίθεται το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, με δεδομένες τις αντιδράσεις των παραγωγών για τα ασφυκτικά χρονικά πλαίσια.
Ήδη αρκετοί φορείς είχαν απευθύνει κάλεσμα στους παραγωγούς γιατί η προσέλευση για τη συμπλήρωση των δηλώσεων ήταν μικρή.Ήδη αρκετοί φορείς είχαν απευθύνει κάλεσμα στους παραγωγούς γιατί η προσέλευση για τη συμπλήρωση των δηλώσεων ήταν μικρή.
«Η παράταση κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να διευκολυνθούν οι αγρότες να καταθέσουν τις αιτήσεις τους κατά την πρώτη χρονιά εφαρμογής της νέας ΚΑΠ», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

Υπενθυμίζεται ότι είναι στη διάθεση των αγροτών η δωρεάν  on-line εφαρμογή του ΟΠΕΚΕΠΕ για την υποβολή της αίτησης ενιαίας ενίσχυσης στο ΟΣΔΕ. Επιπλέον, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αγροτών φέτος, έχουν εγκριθεί επιπρόσθετοι σε σχέση με την περασμένη χρονιά Φορείς τύπου Α για την παραλαβή των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης, των οποίων η διαδικασία πιστοποίησης θα ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Άμεσος στόχος του yπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, σύμφωνα με όσα αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, είναι η υποβολή των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης στο ΟΣΔΕ να γίνεται με τρόπο αξιόπιστο και διαφανή, δίχως επιβαρύνσεις των αγροτών.

Σημειώνεται πως κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαχείρισης Άμεσων Ενισχύσεων της 23/4/2015, εγκρίθηκε η δυνατότητα, προαιρετικής για κάθε Κράτος Μέλος, παρέκκλισης από τον εκτελεστικό κανονισμό (ΕΕ) αριθ 809/2014, σε ότι αφορά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης στο ΟΣΔΕ.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΘΗΒΑ: ΧΟΡΩΔΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτά είναι τα 14 μέτρα που «κλειδώνουν» τον συμβιβασμό

Μετά από 100 ημέρες διαπραγματεύσεων, η κυβέρνηση αποφάσισε να αποδεχθεί ότι γίνεται αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και ότι κάποιες «κόκκινες γραμμές» καταργούνται.

Υποχωρήσεις έκαναν από την πλευρά τους και οι εταίροι και έτσι μάλλον βρέθηκε η χρυσή τομή σε ζητήματα όπως τα εργασιακά, το ασφαλιστικό και οι φόροι όπως ο ΦΠΑ και ο ΕΝΦΙΑ.

14 βασικά μέτρα «κλειδώνουν» ήδη στο τραπέζι του Brussels Group και γίνονται το διαβατήριο για την πρώτη ανάσα ρευστότητας προς την Αθήνα. Τα μέτρα αυτά, σύμφρωνα με κυβερνητικές πηγές, είναι «υψηλής δημοσιονομικής και φορολογικής απόδοσης», αλλά ταυτόχρονα και «σταθμισμένης κοινωνικής δικαιοσύνης».

Σύσκεψη υπό τον Βαρουφάκη

Η σύγκλιση με τους πιστωτές πάνω σ’ αυτή την πρώτη δέσμη παρεμβάσεων επιβεβαιώθηκε και σε σύσκεψη της διαπραγματευτικής ομάδας υπό τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη που έγινε χθες το βράδυ στις Βρυξέλλες, η λίστα ωστόσο αναμένεται να οριστικοποιηθεί -και πιθανότατα να εμπλουτιστεί περαιτέρω- μέχρι αύριο Παρασκευή, οπότε και αναμένεται να ολοκληρωθεί αυτή η φάση διαβούλευσης στο Brussels Group.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι διαπραγματευτικές ομάδες συγκλίνουν στα εξής:

    Επιβολή ειδικού φόρου στους 500 πλουσιότερους φορολογούμενους με βάση το περιουσιολόγιο.
    Μένει ο ΕΝΦΙΑ για το 2015. Η μόνη ελπίδα των πολιτών για κάποια μείωση είναι η μείωση μέσω των αντικειμενικών αξιών, η οποία αναμένεται να οριστικοποιηθεί έως τα τέλη του Ιουνίου.
    Έκτακτη εισφορά για εισοδήματα πάνω από 50.000 ευρώ, χωρίς τη μείωση κατά 30%. Εκτιμάται ότι το μέτρο θα αποφέρει έσοδα 1,3 δισ. ευρώ.
    Καθιέρωση ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ 15% (με εξαίρεση φάρμακα-βιβλία, που θα παραμείνουν στο 6,5%, και τρόφιμα, που θα παραμείνουν στο 13%). Οι πιστωτές φέρονται να ζητούν υψηλότερο ενιαίο συντελεστή, της τάξης του 18%. Παράλληλα, όλα δείχνουν ότι θα αυξηθεί και ο κατώτατος συντελεστής ΦΠΑ από το 6,5% στο 8%. Έτσι θα υπάρξει αύξηση περίπου 2,65% σε υπηρεσίες και προϊόντα όπως οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ, σε τρόφιμα, στην εστίαση, ενώ θα υπάρξουν μειώσεις σε ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη. Η μείωση αυτή θα είναι άνω του 5%.
    Μπλόκο στις πρόωρες συντάξεις, με πολλούς ασφαλισμένους να χάνουν το θεμελιωμένο δικαίωμα που είχαν είτε λόγω ηλικίας είτε λόγω ενσήμων. Την ίδια ώρα, φαίνεται ότι μπαίνουν αντικίνητρα με μεγάλες μειώσεις στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, κυρίως σε ό,τι αφορά υπαλλήλους ΔΕΚΟ και τραπεζών. Θίγονται άμεσα ασφαλισμένοι πριν από το 1993, μητέρες ανηλίκων ασφαλισμένες στο ΙΚΑ, εργαζόμενες με βαρέα και ανθυγιεινά, άνδρες δημόσιοι υπάλληλοι με 25ετία και ανήλικο τέκνο, άνδρες σε ειδικά ταμεία που βγαίνουν σε σύνταξη χωρίς όριο ηλικίας με 35ετία και γυναίκες σε ΔΕΚΟ και τράπεζες με ασφάλιση πριν από το 1983 για τις οποίες προβλέπεται έξοδος στα 52 έτη.
    Αύξηση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης κατά 30% σε Ι.Χ. υψηλού κυβισμού, πισίνες και αεροσκάφη και πιθανή επέκτασή του στα σκάφη.
    Επιβολή φόρου διαμονής (1-5 ευρώ ή 3-5% επί του κόστους της διανυκτέρευσης) για διανυκτερεύσεις σε πολυτελή ξενοδοχεία των νησιών του Αιγαίου.
    Επιβολή φόρου 3% επί της εκδιδόμενης απόδειξης σε νυχτερινά κέντρα, μπαρ, εστιατόρια και λοιπές επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος πρώτης κατηγορίας κατά την τουριστική περίοδο (1η Απριλίου έως 31η Οκτωβρίου).
    Ειδικός φόρος 6% στις πωλήσεις ειδών που υπάγονται στον φόρο πολυτελείας (π.χ. ρολόγια, κοσμήματα, έργα τέχνης). Το μέτρο θα εφαρμοστεί πιθανότατα στα νησιά του Αιγαίου όπου ισχύουν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ.
    Υποχρεωτική χρήση πιστωτικών καρτών για συναλλαγές άνω των 70 ευρώ στα νησιά με πληθυσμό άνω των 3.000 κατοίκων.
    Αυστηρότερα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.
    Δημιουργία ενδιάμεσου φορέα διαχείρισης ιδιωτικού χρέους.
    Παγώνει το θέμα των αυξήσεων στον κατώτατο μισθό.
    Συλλογικές συμβάσεις σε ένα ευρωπαϊκού τύπου μοντέλο με συμβάσεις οι οποίες θα έχουν ευέλικτο χαρακτήρα, στα πρότυπα άλλων κρατών της Ε.Ε., όπου προβλέπεται ένα ανώτατο όργανο το οποίο καθορίζει τον κατώτατο μισθό, αλλά και τον αριθμό των απολύσεων. Για παράδειγμα, στη Γαλλία και στη Γερμανία οι ομαδικές απολύσεις επιτρέπονται εφόσον προηγηθεί διαβούλευση εργαζόμενων - εργοδοτών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλος ο καύσωνας: Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με μπόρες και χαλάζι

 Μετά τον ασυνήθιστο για την εποχή μίνι καύσωνα, ο καιρός θα επιδεινωθεί σημαντικά από το απόγευμα.

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, από το απόγευμα στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα χαλάει ο καιρός, με μπόρες, καταιγίδες και χαλαζόπτωση.

Παρατίθεται η ανακοίνωση της ΕΜΥ:

Σήμερα Πέμπτη, τις απογευματινές ώρες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Μακεδονία, τη Θράκη και από τις βραδινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και Πιθανόν τις βορειότερες περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας.

Αύριο Παρασκευή μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες τα φαινόμενα θα έχουν περιοριστεί στα βορειοανατολικά και θα σταματήσουν.

                                                             


Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση σε εκδήλωση του Κέντρου Θηβαικού Πολιστισμού


Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Μπακογιάννης στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Δήμου Λεβαδέων

Με την παρούσα, σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την 12η Μαϊου 2015, ημέρα Τρίτη και ώρα 08.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων στο Παλαιό Δημαρχείο – Πλ. Εθνικής Αντίστασης.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι :


1. Ανοιχτή διαλογική συζήτηση παρουσία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Μπακογιάννη Κων/νου στο πλαίσιο της προετοιμασίας του 5/ετούς επιχειρησιακού προγράμματος του Δήμου Λεβαδέων 2014-2019 και του ΕΣΠΑ 2014-2020.

2.Λήψη απόφασης για τη μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων του Δήμου Λεβαδέων και το άνοιγμα λογαριασμού ταμειακής διαχείρισης στην Τράπεζα της Ελλάδας, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4323/15 (ΦΕΚ 43/Α/27-04-2015), όπως έχει τροποποιηθεί.
    
 
                                                      Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                                                      
                                                                   Γεωργαντά Ελισάβετ (Ελίζα)

Διαβάστε Περισσότερα »

Εννέα συλλήψεις το τελευταίο 24ωρο στη Βοιωτία-24 στη Στερεά

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά είκοσι τέσσερα (24) άτομα, για διάφορα αδικήματα

Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης, ακατέργαστης κάνναβης και ναρκωτικών δισκίων, ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, λαθραία πακέτα τσιγάρων, μαχαίρι, τσεκούρι και διάφορα είδη παραεμπορίου


Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τη σύλληψη φυγόποινων ατόμων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς των Γ’ & Δ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Φθιώτιδας, των Τμημάτων Ασφαλείας Θηβών, Λαμίας & Χαλκίδας, των Αστυνομικών Τμημάτων Λαμίας, Θηβών, Αταλάντης Φθιώτιδας & Κερασοχωρίου Ευρυτανίας, καθώς και των Τμημάτων Τροχαίας Θήβας & Λιβαδειάς, συνολικά είκοσι τέσσερα (24) άτομα για διάφορα αδικήματα.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν:

•    Τρία (3) άτομα (ένας ημεδαπός στη Λαμία, ένας ημεδαπός στην Οινόη Βοιωτίας και ένας αλλοδαπός στη Θήβα), για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης, ακατέργαστης κάνναβης και ναρκωτικών δισκίων.
•    Ημεδαπή και τρεις (3) αλλοδαπές στο Κάστρο Βοιωτίας, κατά περίπτωση, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, του νόμου περί όπλων, του τελωνειακού κώδικα & του νόμου περί αλλοδαπών. Κατασχέθηκαν λαθραία πακέτα τσιγάρων και ένα τσεκούρι, μήκους (35) εκατοστών. Επιπλέον, σε βάρος της ημεδαπής εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση.
•    Τρεις (3) ημεδαπές (δύο στη Λαμία και μία στη Χαλκίδα) σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν - κατά περίπτωση - Ένταλμα Σύλληψης και καταδικαστικές Αποφάσεις.
•    Δύο (2) άτομα (ημεδαπή στη Χαλκίδα και ημεδαπός στα Λουτρά Αιδηψού Ευβοίας) για παράβαση νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα. Κατασχέθηκαν (365) λαθραία πακέτα τσιγάρων και (750) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού.
•    Δύο (2) αλλοδαποί σε περιοχή της Κύμης Ευβοίας, διότι στερούταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια.
•    Τέσσερα (4) άτομα (δύο ημεδαποί στη Λαμία, ένας ημεδαπός στη Θήβα και ένας αλλοδαπός στην Αλίαρτο Βοιωτίας), για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•    Ημεδαπός στην Ιστιαία Ευβοίας, για παράβαση του νόμου περί όπλων. Κατασχέθηκε ένα μαχαίρι, μήκους (36) εκατοστών.
•    Ημεδαπή στη Σκάλα Αταλάντης, για πλαστογραφία.
•    Δύο (2) ημεδαποί στη Λαμία και στη Θήβα αντίστοιχα, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
•    Ημεδαπός στο Κερασοχώρι Ευρυτανίας, για παραεμπόριο. Κατασχέθηκαν διάφορα είδη παραεμπορίου.
•    Ημεδαπή στη Θήβα, για επαιτεία.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΚΕ (μ-λ) Μ-Λ ΚΚΕ: Κεντρική Εκδήλωση για τα 70 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη

ΚΚΕ (μ-λ)  Μ-Λ ΚΚΕ: Κεντρική Εκδήλωση για τα 70 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη
Σαββάτο 9 Μάη στις 7 μμ στην ΑΣΟΕΕ

Επιτακτική η ανάγκη να δυναμώσουμε τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο και τον φασισμό

http://www.m-lkke.gr/files/images/antifasistiki_niki.jpgΜε αφορμή τα 70 χρόνια από τη μεγάλη αντιφασιστική νίκη, οι πολιτικές οργανώσεις του Μ-Λ ΚΚΕ και του ΚΚΕ(μ-λ) διοργανώνουν εκδήλωση το Σάββατο 9 Μαΐου και ώρα 7μμ στην ΑΣΟΕΕ

Στις 9 Μάη συμπληρώνονται 70 χρόνια από τη μεγάλη αντιφασιστική νίκη των λαών. Η ιστορική αποτίμησή της στις μέρες μας δεν φαίνεται να αποτελεί «κεκτημένο», όπως είναι, και δέχεται συντονισμένα «επιστημονικά» και πολιτικά πυρά, ώστε να ανακατασκευαστεί εντελώς η ιστορική αλήθεια και να αντικατασταθεί από τα μυθεύματα, τις πλαστογραφίες και τις διαστρεβλώσεις της αστικής ιστοριογραφίας.

Η Σοβιετική Ένωση στάθηκε αναμφισβήτητα ο μεγάλος αιμοδότης αυτής της νίκης, ο πρωταγωνιστής και ο καθοριστικός συντελεστής της συντριβής του χιτλερικού φασισμού.
Η νίκη αυτή έδειξε τι είναι ικανός να κάνει ένας λαός που υπερασπίζει τη λευτεριά, την ανεξαρτησία του και τις μεγάλες σοσιαλιστικές κατακτήσεις. Έχει αφήσει τη σφραγίδα της μέχρι τα σή­μερα. Επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμη φορά τα λόγια του Λένιν που έλεγε ότι: «Ποτέ δε νίκησαν το λαό εκείνο που οι εργάτες και οι αγρότες στην πλειοψηφία τους κατάλαβαν, ένιωσαν και είδαν ότι υπερασπίζουν τη δική τους σοβιετική εξουσία, την εξουσία των εργαζομένων, ότι υπερασπίζουν εκείνο το έργο που η νίκη του θα εξασφαλίσει και σ' αυτούς και στα παιδιά τους τη δυνατότητα να απολαμβάνουν όλα τα αγαθά του πολιτισμού, όλα τα δημιουργήματα της ανθρώπινης εργασίας».
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε ποια προϊόντα αυξάνονται οι τιμές και σε ποια θα γίνουν μειώσεις





Αλλαγές στο καθεστώς ΦΠΑ με την καθιέρωση ενός ενιαίου συντελεστή στο ύψος του 16% που θα επιβάλλεται σε όλα σχεδόν τα αγαθά και τις υπηρεσίες φέρνουν, όπως όλα δείχνουν, οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους «θεσμούς».



Έτσι θα υπάρξει αύξηση στα προϊόντα που αυτή τη στιγμή υπάγονται στον συντελεστή 13%, αλλά και αύξηση του κατώτατου συντελεστή 6,5% στα επίπεδα του 8%. Φυσικά η καθιέρωση ενιαίου συντελεστή στο 16% θα σημάνει μείωση του φόρου για όσα προϊόντα υπάγονται σήμερα (και είναι η μεγάλη πλειοψηφία) στον συντελεστή 23%.

Σε ό,τι αφορά στο βασικό σενάριο φαίνεται πως εξαιρούνται από την αύξηση τα φάρμακα, ενώ τα τρόφιμα και η εστίαση πάνε στο 16%. Εδώ θα υπάρξει μια αναπροσαρμογή τιμών καθώς ενώ αυξάνεται ο ΦΠΑ στο ίδιο το προϊόν μειώνεται ο συντελεστής στα καύσιμα για την παραγωγή ή τη μεταφορά του και έτσι η αύξηση της τιμής δεν αναμένεται να είναι δραματική.

Ποια προϊόντα και υπηρεσίες αυξάνονται

    Τρόφιμα
    Εστίαση
    Ηλεκτρικό ρεύμα
    Φυσικό αέριο
    Εισιτήρια Μέσων Μεταφοράς
    Ταξί
    Ιατρική περίθαλψη
    Κινηματογράφος
    Επισκευή και συντήρηση παλαιών κατοικιών

> Η αύξηση σε όλα τα παραπάνω θα είναι 2,65%

Ποια προϊόντα και υπηρεσίες μειώνονται

    Ρούχα
    Παπούτσια
    Έπιπλα
    Είδη οικιακής χρήσης
    Καύσιμα
    Τσιγάρα
    Ποτά
    Ηλεκτρικά
    Ηλεκτρονικά
    Είδη καθαριότητας
    Είδη υγιεινής
    Χαρτικά
    Απορρυπαντικά
    Πλαστικά
    Σχολικά είδη
    Τηλεφωνία
    Γυμναστήρια
    Κομμωτήρια
    Όλες οι υπηρεσίες ελεύθερων επαγγελματιών

> Η μείωση από το 23% στο 16% θα σημάνει μείωση επί των τιμών κατά 5,7%.

Άλλα είδη όπως βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες, εισιτήρια θεάτρου και διαμονή σε ξενοδοχεία που σήμερα επιβαρύνονται με 6,5% ΦΠΑ πιθανότατα θα επιβαρύνονται με ΦΠΑ 8%

 enikos.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Επαρχίας Λιβαδειάς τιμά την Ημέρα Αντιφαστιστικής Νίκης των Λαών

Η 9η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως η Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι ταυτόχρονα και μέρα μνήμης και τιμής για τα εκατομμύρια των νεκρών του πολέμου. Μια νίκη σταθμός στην παγκόσμια ιστορία αφού σταμάτησε την εξάπλωση του χιτλεροφασισμού στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Ενάντια στην προσπάθεια των κυρίαρχων για μια οργανωμένη λήθη, η 9η Μαΐου είναι μια μέρα μνήμης και εγρήγορσης.
Η χώρα μας κι ο λαός μας ήταν μεταξύ των πρώτων στην Ευρώπη που αντιστάθηκε σθεναρά στον φασισμό κι οι αγώνες κι οι θυσίες του θα μείνουν πάντα να μας διδάσκουν και να μας δείχνουν, τον δρόμο του αγώνα και των λαών.
Αλλά και στο σήμερα, η μάχη απέναντι στους ιδεολογικούς απογόνους του φασισμού δεν έχει τελειώσει. Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Επαρχίας Λιβαδειάς , τιμώντας αυτή την μέρα , καλεί τα μέλη του αλλά και όλους τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες να δυναμώσουν, να πυκνώσουν τις τάξεις του αντιφασιστικού , ταξικού , εργατικού κινήματος και να συνεχίσουν να αγωνίζονται και να διεκδικούν τα δικαιώματα που τους αναλογούν.

                                                       ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ



           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




        ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                       ΒΑΡΕΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

Τι αλλάζει σε φροντιστήρια και ιδιωτικά σχολεία

Αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο ετοιμάζει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου αυτό να ψηφισθεί στη Βουλή την Παρασκευή.

Μεταξύ των αλλαγών είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του Πρώτου Θέματος, η μοριοδότηση του μεταπτυχιακού ενός έτους ενώ θα μειωθεί ο χρόνος που θα παραμένουν κλειστά τα φροντιστήρια το Πάσχα, με πιθανότερες ημερομηνίες να μένουν κλειστά από τη Μεγάλη Πέμπτη έως την Τρίτη του Πάσχα.

Σε οτι αφορά στην ιδιωτική εκπαίδευση πάντως στο άρθρο 6 με τίτλο: “Θέματα Ιδιωτικών Σχολείων, Φροντιστηρίων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Κέντρων Ξένων Γλωσσών”προβλέπεται:

1. Απαγορεύεται η λειτουργία εσωτερικών φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών στα ιδιωτικά σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

2. Τα φροντιστήρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τα Κέντρα Ξένων γλωσσών οφείλουν να καταθέτουν στις οικείες διευθύνσεις εκπαίδευσης το αναλυτικό εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων από όπου να προκύπτει ο αριθμός των Τμημάτων και των μαθητών του κάθε τμήματος, οι ώρες διδασκαλίας του κάθε μαθήματος και ο διδάσκων της κάθε διδακτικής ώρας.

3. Οι ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων και των κέντρων ξένων γλωσσών καταθέτουν στις διευθύνσεις εκπαίδευσης αντίγραφα των συμβάσεων εργασίας που έχουν συνάψει με τους διδάσκοντες. O έλεγχος των τυπικών προσόντων των διδασκόντων γίνεται από τις διευθύνσεις εκπαίδευσης .Για την αποτελεσματική εφαρμογή των παραπάνω οι υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων συνδέονται ηλεκτρονικά με το σύστημα Εργάνη. Με αποφάσεις του υπουργού ρυθμίζεται κάθε λεπτομέρεια για την εφαρμογή των άρθρων 2 και 3 του παρόντος νόμου.

4. Οι ημέρες διακοπών και αργιών των Φροντιστηρίων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Κέντρων Ξένων Γλωσσών καθορίζονται ως εξής:

Α. Διακοπών:

Ι) Χριστουγέννων, από την 24η Δεκεμβρίου μέχρι και την 7η Ιανουαρίου

ΙΙ) Πάσχα, από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι και την Κυριακή του Θωμά

Β. Αργιών:

Ι) όλες τις Κυριακές

ΙΙ) τις θρησκευτικές γιορτές των Τριών Ιεραρχών και του Αγίου Πνεύματος

ΙΙΙ) τις εθνικές επετείους της 28ης Οκτωβρίου και 25ης Μαρτίου

IV)17η Νοεμβρίου

V) την Καθαρά Δευτέρα

VI) την 1η Μαΐου

VII) την κατά τις ισχύουσες διατάξεις ημέρα αργίας για την έδρα κάθε φροντιστηρίου και κέντρου ξένων γλωσσών λόγω τοπικής θρησκευτικής ή εθνικής γιορτής

VIII) τη γιορτή Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Ειδικά για τα φροντιστήρια οι διακοπές του Πάσχα δύναται να περιοριστούν από Μ. Πέμπτη έως και Τρίτη μετά το Πάσχα.

5. Κατά τις ημέρες αργιών και διακοπών οι καθηγητές δεν προσφέρουν υπηρεσίες δικαιούμενοι των αποδοχών τους που προκύπτουν βάσει του προγράμματος τους των αντιστοίχων ημερών.Σε περίπτωση κατά εξαίρεση απασχόλησης των καθηγητών κατά τις ημέρες 04-01 και 05-01 εκάστου έτους οι αντίστοιχες αποδοχές των εργαζομένων προσαυξάνονται κατά τον νόμο.Σε περίπτωση κατά εξαίρεση απασχόλησης των καθηγητών κατά τις Κυριακές οι αντίστοιχες αποδοχές των εργαζομένων προσαυξάνονται κατά τον νόμο.

6. Το εβδομαδιαίο ωράριο πλήρους διδασκαλίας στα Φροντιστήρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών καθορίζεται στις 21 ώρες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Από τη ρήξη στο συμβιβασμό: Τα σημεία σύγκλισης και τα μέτρα που έρχονται |

Με αμείωτους ρυθμούς και με...θεαματική αλλαγή κλίματος μέσα σε ένα 48ωρο συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις κυβέρνησης-δανειστών.

Με στόχο μία συμφωνία το συντομότερο δυνατό, ο πρωθυπουργός κρατά στα χέρια του ένα πολυδαίδαλο παζλ, τα κομμάτια του οποίου καλείται να συνθέσει λαμβάνοντας αποφάσεις καθοριστικής σημασίας.

Οι συζητήσεις στο Brussels Group βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη με το «βλέμμα» στο Eurogroup της Δευτέρας. Η ελληνική πλευρά επιθυμεί να διατυπωθεί εκεί μια σαφής δήλωση προόδου των διαβουλεύσεων, αν και προσδοκά πως τα πρώτα θετικά δείγματα θα έρθουν από το Euroworking group που συνεδριάζει τελικά αύριο στις 4μμ.

Ο Τσίπρας σε…ανοικτή γραμμή με τους ισχυρούς της Ευρώπης

Στο Μέγαρο Μαξίμου το τελευταίο εικοσιτετράωρο κατεγράφη μεγάλη κινητικότητα η οποία εκφράστηκε μέσω συγκεκριμένων πολιτικών πρωτοβουλιών του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, ενώ σύμφωνα  με πληροφορίες του iefimerida.gr ο πρωθυπουργός είναι σε «ανοικτή γραμμή» τόσο με την Άνγκελα Μέρκελ όσο και με τον πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Προετοιμάζοντας το έδαφος για επίτευξη συμβιβαστικής λύσης στα θέματα «αγκάθια», ο πρωθυπουργός συνομίλησε χθες με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ , με τον οποίο και προχώρησαν σε κοινή δήλωση κάνοντας «ταμείο». Οι δυο άντρες, αναφέρθηκαν στο ζήτημα της αναλυτικής δέσμης μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να ολοκληρωθεί επιτυχώς η αξιολόγηση, ενώ τέθηκαν επί τάπητος το συνταξιοδοτικό και τα εργασιακά.

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε και με το Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και επιβεβαιώθηκε η θέληση και των δύο πλευρών για μια αμοιβαία επωφελή λύση, όπως επισήμαναν κυβερνητικές πηγές.

Οι «κόκκινες γραμμές» που πήγαν πιο πίσω και τα μέτρα που έρχονται

Στην κοινή δήλωση που υπογράφει ο πρωθυπουργός μαζί με τον πρόεδρο της Κομισιόν γίνεται για πρώτη φορά σαφής αναφορά σε όλες, σχεδόν, τις «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης. Ενδεικτικό είναι πως στο κείμενο γίνεται λόγος για παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό, τις συντάξεις και (πιο ήπια) στα εργασιακά, ενώ, για πρώτη φορά αναγράφεται η λέξη-ταμπού «αξιολόγηση».

Οπως φαίνεται λοιπόν η κυβέρνηση δείχνει να υποχωρεί από τις κόκκινες γραμμές της προκειμένου να κλειδώσει η συμφωνία με τους πιστωτές και αναμένεται να φέρει πακέτο-μέτρων ώστε να ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Τα σημεία σύγκλισης
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, υπάρχει σαφής σύγκλιση στα θέματα:

    Ενεργειακών μεταρρυθμίσεων
    Στο ΦΠΑ
    Στις ιδιωτικοποιήσεις

Τα σημεία διαφωνίας
Αντιθέτως, τα «αγκάθια» στην πορεία παραμένουν οι «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης, δηλαδή:

    Οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό
    Οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας

Σε κάθε περίπτωση, μία αποτύπωση της προόδου θα κλείνει το μάτι και στην ΕΚΤ για άρση της χρηματοπιστωτικής ασφυξίας, πριν ανοίξει το δρόμο προς την τελική συμφωνία.

Επί τάπητος το συνταξιοδοτικό και τα εργασιακά

Οι δύο πλευρές φαίνεται πως βρήκαν τη χρυσή τομή σε ζητήματα όπως τα εργασιακά, το ασφαλιστικό και οι φόροι όπως ο ΦΠΑ και ο ΕΝΦΙΑ. Ετσι αναμένεται να:

    Ενιαίος ΦΠΑ. Τα σενάρια που προκρίνονται είναι δύο: Το ένα προβλέπει ενιαίο ΦΠΑ 15% με 16% , πλην τροφίμων και φαρμάκων  και το δεύτερο, 18% με 19%. Πρακτικά αυτό σημαίνει αύξηση περίπου 2,65% σε υπηρεσίες και προϊόντα όπως οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ, σε τρόφιμα, την εστίαση, ενώ θα υπάρξουν μειώσεις σε ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη. Η μείωση αυτή θα είναι άνω του 5%.
    Διατήρηση του ΕΝΦΙΑ μέχρι νεοτέρας και μείωση του συγκεκριμένου φόρου με τις αλλαγές των αντικειμενικών αξιών, η οποία αναμένεται να οριστικοποιηθεί ως τα τέλη του Ιουνίου.
    Παράλληλα κατ' απαίτηση των δανειστών μπαίνει μπλόκο στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις με πολλούς ασφαλισμένους να χάνουν το θεμελιωμένο δικαίωμα που είχαν είτε λόγω ηλικίας είτε λόγω ενσήμων. Την ίδια ώρα φαίνεται ότι μπαίνουν αντικίνητρα με μεγάλες μειώσεις
    Τέλος στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, καθώς θα μπουν αντικίνητρα. Το συγκεκριμένο μέτρο θα θίγει άμεσα ασφαλισμένους πριν το 1993, μητέρες ανηλίκων ασφαλισμένες στο ΙΚΑ, εργαζόμενες με βαρέα και ανθυγιεινά, άνδρες δημόσιοι υπάλληλοι με 25ετια και ανήλικο τέκνο, άνδρες σε ειδικά ταμεία που βγαίνουν σε σύνταξη χωρίς όριο ηλικίας με 35ετια και γυναίκες σε ΔΕΚΟ και τράπεζες με ασφάλιση πριν το 1983 για τις οποίες προβλέπεται έξοδος στα 52 έτη.
    Στα εργασιακά θα παγώσει το θέμα των αυξήσεων στον κατώτατο μισθό
    Στις συλλογικές συμβάσεις θα υιοθετηθεί ένα ευρωπαϊκού τύπου μοντέλο με συμβάσεις οι οποίες θα έχουν ευέλικτο χαρακτήρα στα πρότυπα άλλων κρατών της Ε.Ε. όπου προβλέπεται ένα ανώτατο όργανο το οποίο καθορίζει τον κατώτατο μισθό, αλλά και τον αριθμό των απολύσεων.
 iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αθλιότητες κατά της νεκρής 4χρονης Άννυ στο διαδίκτυο

Υβριστές της 4χρονης Άννυ, χειρότεροι από εκείνους του Βαγγέλη Γιακουμάκη, προκαλούν… αναγούλα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν εντοπίσει 8-9 ακραίους υβριστές του άτυχου κοριτσιού και μερικά από τα «παπαγαλάκια» τους. «Αν δεν είναι τρελοί, για κάποιους από αυτούς πρέπει να γίνει σχετική έρευνα για να δούμε αν σχετίζονται με κάποιο τρόπο στην υπόθεση. Αυτά που γράφονται είναι ντροπή για την κοινωνία, όνειδος» δηλώνει υψηλόβαθμος αξιωματικός της αρμόδιας υπηρεσίας.

Οι αηδιαστικές αναρτήσεις κάνουν τους αστυνομικούς να αναρωτιούνται αν είναι χειρότερος ο δράστης από τους «σχολιαστές», εκθειάζουν τις πράξεις του Stanislav Bakardzhiev και καταφέρονται με ανεκδιήγητες εκφράσεις εναντίον του νεκρού παιδιού, «κανιβαλίζοντας» τη μνήμη και το εξαϋλωμένο κορμί του. Αξιωματικοί της αρμόδιας υπηρεσίας, υποστηρίζουν ότι κάποιοι από τους χρήστες των ανείπωτων αναρτήσεων, με σεξιστικά κείμενα, ουσιαστικά υποστηρίζουν ότι «καλά έπαθε το παιδί» και εν μέρει εμφανίζουν ως «ηρωικές» τις πράξεις του δράστη.

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται οι άρσεις απορρήτου, προκειμένου να εντοπιστούν τα ηλεκτρονικά ίχνη των χρηστών, που έχουν προβεί στο απάνθρωπο διαδικτυακό παραλήρημα. Δεν αποκλείεται οι εισαγγελικές αρχές να ασκήσουν ποινικές διώξεις για δημόσια υποκίνηση βίας και μίσους μέσω Διαδικτύου από κοινού και κατ’ εξακολούθηση. Σημειώνεται ότι η Twitter και Facebook, φαίνεται να έχουν μπλοκάρει κάποια από τα προφίλ των υβριστών.

Αντίστοιχες διώξεις είχαν ασκηθεί σε βάρος τριών εκ των τριών χρηστών, που είχαν προβεί σε υβριστικές αναρτήσεις εναντίον του άτυχου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη, μέσω της ιστοσελίδας  «to-fresko.blogspot.com», την ημέρα που εντοπίστηκε νεκρός. Ήταν ένας 24χρονος Αθηναίος φοιτητής, ένας 28χρονος από τη Λάρισα που σπούδαζε στη Μυτιλήνη και ένας 50χρονος, που είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης, σεσημασμένος για θανατηφόρα σωματική βλάβη, βιασμό ναρκωτικά, οπλοχρησία και οπλοφορία.

Και σε αυτή την περίπτωση οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν προνοήσει και αποθηκεύσει τα ηλεκτρονικά ίχνη της… αηδίας και όσων τη συντηρούσαν.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ομιλία στο Συνεδριακό Αλιάρτου


Διαβάστε Περισσότερα »

Ζέστη με 34 βαθμούς - Πτώση από το βράδυ

Αρχικά το θερμόμετρο θα αγγίξει τους 34 βαθμούς όμως από το βράδυ σταδιακά η θερμοκρασία θα αρχίσει να πέφτει από τα βόρεια. Αναμένονται καταιγίδες το απόγευμα στη βόρεια Ελλάδα.

Αναλυτικά:

Αττική

Καιρός: γενικά αίθριος, πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και από τη νύχτα τοπικά βόρειοι 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου, στα παραθαλάσσια τμήματα 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές, εξασθένηση των φαινόμενων τη νύχτα.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν, από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα ανατολικά, τα φαινόμενα τη νύχτα από τα δυτικά θα εξασθενίσουν.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και από αργά το απόγευμα βορείων διευθύνσεων 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 32 βαθμούς Κελσίου, σε πτώση από το βράδυ.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα βόρεια, πιθανώς πρόσκαιροι όμβροι στην Ήπειρο τις απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 32 και στα ηπειρωτικά κατά τόπους έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά και στη Θεσσαλία πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. εξασθένηση των φαινόμενων τη νύχτα.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 βαθμιαία στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και από τη νύχτα στα βόρεια βορείων διευθύνσεων 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: δυτικών διευθύνσεων 3 έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 19 έως 29 και στην Κρήτη κατά άτοπους έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: γενικά αίθριος άλλα από το απόγευμα στα βόρεια θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
Πρόγνωση για την Παρασκευή

Καιρός: στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια πρόσκαιρες νεφώσεις με βροχές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά κυρίως στα βόρεια. Αυξημένες το πρωί οι νεφώσεις στο βορειανατολικό αιγαίο όπου θα σημειωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά οι άνεμοι βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: σε αισθητή πτώση από βορρά προς νότο.


Διαβάστε Περισσότερα »

"Το 10-12% των Ελλήνων πάσχει από ψυχικές ασθένειες!"



    Σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.

Αυξητικές τάσεις παρουσιάζουν οι ψυχικές παθήσεις στην Ελλάδα, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, με το 10-12% του συνόλου του πληθυσμού όλων των ηλικιών να πάσχει από ψυχικές... ασθένειες και μόλις το μισό από αυτούς να προσφεύγει στη στήριξη του γιατρού, επισήμανε κατά την ομιλία του στην επιστημονική ημερίδα του Ψυχιατρικού τομέα του Σισμανογλείου νοσοκομείου με θέμα: «Ψυχική Υγεία στην σύγχρονη κοινωνία» ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης.

Η οικονομική κρίση τα τελευταία πέντε χρόνια έπληξε την ψυχική υγεία όχι μόνο των πασχόντων αλλά και των υγιών ανθρώπων είπε ο κ. Πατούλης, σημειώνοντας ότι ο άνθρωπος χωρίς δουλειά αισθάνεται ανασφάλεια και έντονο στρες γιατί αδυνατεί να στηρίξει τον εαυτό του και την οικογένειά του, με αποτέλεσμα να αναπτύσσει ψυχολογικά προβλήματα.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ μίλησε για έλλειμμα που διαπιστώνεται στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του τομέα της Ψυχιατρικής Υγείας, επισημαίνοντας ότι "η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί, επιδεινώνεται από τη συρρίκνωση των προγραμμάτων ψυχικής υγείας αλλά και των κοινωνικών δομών που δεν χρηματοδοτούνται και είναι αποτέλεσμα της εξοντωτικής πολιτικής που εφαρμόζεται στο χώρο της Υγείας"...

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ