Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Παιδική χαρά - δημόσιος κίνδυνος στις Θεσπιές-Ή φτιάξτε την ή κλείστε την!!!

 Έντονα παράπονα από γονείς και κατοίκων των Θεσπιών.

Φωτογραφίες που μας γέμισαν θλίψη,  οι οποίες δείχνουν την εγκατάλειψη της παιδικής χαράς(παλιοσίδερα) των Θεσπιών.
Άκρως επικίνδυνη για τη σωματική ασφάλεια των μικρών παιδιών, παραμένει η παιδική χαρά  - δημόσιος κίνδυνος στις Θεσπιές.Κι αν για τα παιδιά είναι μια γωνιά χαράς (έχουν άλλωστε άγνοια κινδύνου), αυτό δεν ισχύει για τους γονείς τους οι οποίοι καλούνται να κάνουν τον... σταυρό τους και να έχουν τα μάτια τους δεκατέσσερα όταν την επισκέπτονται.
Κούνιες για παλιοσίδερα,τσουλίθρα  σε άθλια κατάσταση,σκουπίδια παντού...  βρώμικα χαρτιά, κουτάκια αναψυκτικών, ενίοτε και σπασμένα μπουκάλια μπύρας,μόνο για παιχνίδι δεν είναι η συγκεκριμένη παιδική χαρά…
Ο Δήμος αλλά και το τοπικό συμβούλιο αδιαφορούν,εδώ και πέντε χρόνια λένε θα φτιαχτεί "έχουν βγει τα λεφτά" το έργο το δώσαμε σε εργολάβο αλλά... απεβίωσε και βρισκόμαστε σήμερα στη κατάσταση αυτή που βλέπετε δήλωσε κάτοικος των Θεσπιών στο Permisospress


Ή φτιάξτε την ή κλείστε την!!!


 















Διαβάστε Περισσότερα »

Επίσκεψη του Προγράμματος "Πρώτων Βοηθειών" στα σχολεία των Οινοφύτων

 
Η Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄ σε συνεργασία με το τμήμα Νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού υλοποιεί  πιστοποιημένο πρόγραμμα Πρώτων Βοηθειών για Πολίτες. Στα πλαίσια αυτής της δράσης πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στις 5/5/2015, νοσηλεύτριας του Ερυθρού Σταυρού στο Γυμνάσιο & Λύκειο Οινοφύτων. Εκεί οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με τη φιλοσοφία των Πρώτων Βοηθειών κατανοώντας τη σημασία τους. Η νοσηλεύτρια του Ε.Ε.Σ έδειξε στους μαθητές τα βασικά βήματα πρώτων βοηθειών και τους εξήγησε τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να κάνουν σε περίπτωση απώλειας αισθήσεων. Επίσης, ενημερώθηκαν τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση έκτακτων αναγκών.
Ευχαριστούμε θερμά τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για τη συμβολή του στην υλοποίηση αυτής της εκπαιδευτικής δράσης. Η Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄ θα συνεχίσει τις εκπαιδευτικές της και πολιτιστικές της δραστηριότητες με γνώμονα πάντα την ενίσχυση των γνώσεων και των ικανοτήτων των κατοίκων της περιοχής.
Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι το πρόγραμμα «Πρώτων Βοηθειών για Πολίτες» συνεχίζεται και κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να κάνει αίτηση για να ενταχθεί στα νέα τμήματα.  

Διαβάστε Περισσότερα »

Χρόνια Πολλά σε όλες τις μητέρες εύχεται η Φανή Παπαθωμά

  Χρόνια Πολλά σε όλες τις μητέρες εύχεται η Αντιπεριφερειάρχης Φανή Παπαθωμά

Στην αφανή ηρωίδα της μητρότητας έχει καθιερωθεί η δεύτερη Κυριακή του Μαΐου ως παγκόσμια ημέρα της γιορτής της. Είναι ο φόρος τιμής και η ένδειξη της ευγνωμοσύνης ολόκληρης της ανθρωπότητας στο έργο της και στην αποστολή της. Είναι η αναγνώριση των θυσιών, η επιβεβαίωση της προσφοράς της και το μεγάλο ευχαριστώ που η κοινωνία προσφέρει στο πιο αγαπημένο και το πιο σεβαστό πλάσμα, τη Μητέρα.

Η σημερινή  είναι μια μέρα αφιερωμένη σε όλες τις μητέρες του κόσμου, που καθιερώθηκε σε παγκόσμια κλίμακα σαν ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης σε κείνες που μόχθησαν και μοχθούν καθημερινά για τη δημιουργία μιας κοινωνίας ειρηνικής, μιας κοινωνίας που θα στηρίζεται στην αγάπη και τον αλληλοσεβασμό των ανθρώπων, μιας κοινωνίας απαλλαγμένης από τα μίση και τις κακίες. Το όνειρο αυτό δε βρίσκει καλύτερη έκφραση από την καθιέρωση της γιορτής της μητέρας, γιατί η μάνα είναι η δημιουργός της κοινωνίας, η πλάστρα της ζωής.


Η μητέρα δημιουργεί ανθρώπους. Είναι πλάστης ψυχών και σωμάτων. Είναι μεγάλος ο ρόλος της μάνας και υπέροχη η αποστολή της. Έχει μία δύναμη τεράστια και αναντικατάστατη. Είναι ο πρωταγωνιστής στον ευγενέστερο και δυσχερέστερο ρόλο της ανατροφής των παιδιών. Είναι το παν, γιατί συνειδητά, μα και ασυνείδητα, διαπλάθει και μορφοποιεί τα χαρακτηριστικά του παιδιού της.
Να είσαι μητέρα σημαίνει την πιο μεγάλη χαρά της ζωής, αλλά και την πιο μεγάλη ευθύνη απέναντι στη ζωή. Η μητέρα είναι ο συμπαραστάτης, ο βοηθός, ο οδηγητής και ο σύμβουλος, η ελπίδα και η παρηγοριά. Είναι μια έννοια χωρίς εθνικότητα, είναι μια λέξη χωρίς χρονολογία. Είναι ένα πανανθρώπινο σύμβολο.

Έχω τη χαρά να είμαι μάνα

Χρόνια μας Πολλά

Διαβάστε Περισσότερα »

«διαφάνεια@Στερεά» από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας


·        Καινοτόμα ηλεκτρονική πλατφόρμα

·        Διαφανείς διαδικασίες

·        Κώστας Μπακογιάννης: Τα πάντα στο φως

Σε αυτές τις ημέρες, που η διαφάνεια στο δημόσιο βίο δέχεται απανωτά χτυπήματα, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας καινοτομεί, θέτοντας σε πλήρη λειτουργία την ηλεκτρονική πλατφόρμα «διαφάνεια@Στερεά».

Πρόκειται για ένα ενιαίο σύστημα δημοσιοποίησης όλων των επικείμενων διαγωνισμών των προμηθειών, των υπηρεσιών, των έργων και γενικότερα των δαπανών, στο οποίο έχει πρόσβαση ο καθένας, μέσω της ιστοσελίδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας www.pste.gov.gr, και με την οποία επιχειρείται η επίτευξη ακόμη μεγαλύτερης διαφάνειας, συμμετοχής επιχειρήσεων και επαγγελματιών στις διαδικασίες και εξοικονόμησης πόρων.

Η νέα αυτή ηλεκτρονική πλατφόρμα, λειτουργεί πιλοτικά από τον Μάρτιο, υπό τον τίτλο «Ευρετήριο Διαγωνισμών», ενώ από σήμερα, με ειδικό banner και τίτλο «διαφάνεια@Στερεά», που βρίσκεται στην αρχική σελίδα της Περιφέρειας, καθίσταται ακόμη πιο εύχρηστη και λειτουργική για κάθε ενδιαφερόμενο. O χρήστης της εφαρμογής έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για όλες τις εν εξελίξει διαδικασίες δαπανών αλλά και να διερευνήσει στοχευμένα, επιλέγοντας πιο εξειδικευμένα κριτήρια αναζήτησης (προϋολογισμός, είδος δαπάνης, Περιφερειακή Ενότητα, είδος διαγωνισμού, ημερομηνία, ΑΔΑ, κ.α.).

Με τον τρόπο αυτό, οι διαδικασίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας είναι πλέον ανοιχτές και προσβάσιμες σε όλους τους πολίτες, με τις υπηρεσίες της να εφαρμόζουν έμπρακτα την αρχή της διαφάνειας. Χωρίς αγκυλώσεις και δεσμεύσεις, και προπαντώς με αίσθημα ευθύνης, η Στερεά Ελλάδα, έρχεται ένα βήμα πιο κοντά σε κάθε πολίτη που συναλλάσσεται με τις υπηρεσίες της, αλλά και σε κάθε ενεργό πολίτη που επιθυμεί να έχει ενημέρωση για τον τρόπο με τον οποίο ξοδεύονται τα χρήματά του.  

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, πριν ακόμη παρακαμφθεί με νόμο του κράτους η Διαύγεια και πληγεί η διαδικασία του ανοιχτού διαγωνισμού για έργα, προμήθειες και υπηρεσίες στο δημόσιο, έθεσε σε λειτουργία την καινοτόμα ηλεκτρονική πλατφόρμα «διαφάνεια@Στερεά». Ανεξάρτητα από οποιαδήποτε σκοπιμότητα κάθε επιμέρους νομοθετικής πρωτοβουλίας, στη Στερεά Ελλάδα εμείς συνεχίζουμε να διασφαλίζουμε τη διαφάνεια και τη δικαιοσύνη, αναρτώντας τα πάντα στο διαδίκτυο. Βγάζουμε τα πάντα στο φως, χωρίς κανένα φοβικό σύνδρομο. Γιατί η ορθή διοίκηση οφείλει να λογοδοτεί αλλά και να ελέγχεται καθημερινά».
Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτες ύβρεις Σφακιανάκη για Μελίνα Μερκούρη και Ρέμο-βίντεο

Κάθε όριο ξεπέρασε ο Νότης Σφακιανάκης, ο οποίος χαρακτήρισε «Θεά του κ@λ@@ τη Μελίνα Μερκούρη και επιτέθηκε με χυδαίες εκφράσεις στον Αντώνη Ρέμο, μιλώντας στην σκηνή του νυχτερινού μαγαζιού που τραγουδάει αυτή την περίοδο.

Η κόντρα του Νότη Σφακιανάκη το τελευταίο διάστημα με τον Αντώνη Ρέμο και τον Παντελή Παντελίδη, αποτελεί πρώτο θέμα στην ελληνική showbiz ωστόσο ο Έλληνας τραγουδιστής αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε όριο χρησιμοποιώντας χυδαίες εκφράσεις για τον Ρέμο αλλά και για την αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη. Σε μια αποστροφή του λόγου του και αφού ολοκλήρωσε τις ύβρεις προς το πρόσωπο του Ρέμου, άρχισε να κάνει πολιτική ανάλυση των γεγονότων στην Ελλάδα - κάτι που συνηθίζει επί σκηνής - φτάνοντας στην αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη την οποία δεν δίστασε να χαρακτηρίσει «Θεά του κ@λ@@».




Διαβάστε Περισσότερα »

O A.Σ.ΑΙΧΜΕΑΣ για το αφορολόγητο 12.000 ευρώ

Με αφορμή στην απόφαση του υπουργείου οικονομικών να θεσπίσει αφορολόγητο 12.000 ευρώ στις κοινοτικές ενισχύσεις ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού ΑΙΧΜΕΑΣ Γιώργος Ανέστης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Περιμέναμε από την κυβέρνηση να προωθήσει την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με σκοπό βοηθήσει τα μέγιστα στην ανάταση της Εθνικής οικονομίας και σε καμία περίπτωση τη φορολόγηση των επιδοτήσεων. Θέλω να πιστεύω, ότι δεν θα προβούν στην ψήφιση της σχετικής τροπολογίας αλλά αντίθετα θα προωθηθεί η ψήφιση μίας νέας, που θα ξεδιαλύνει την πολυνομία που υπάρχει για να ξεκαθαρίσει το θέμα άπαξ διαπαντός. Οι ενισχύσεις που δίδονται στους αγρότες από την Ε.Ε. δεν είναι φορολογητέο εισόδημα και αυτό προβλέπεται από το νόμο 4172 άρθρο 21. Οι Κοινοτικές ενισχύσεις δίδονται από την Ε.Ε. αγρότες: - Για να είναι τα προϊόντα ανταγωνιστικά και οι τιμές τους χαμηλές προς το καταναλωτικό κοινό. - Για την προστασία του περιβάλλοντος από τους αγρότες. - Ως δίχτυ ασφαλείας από τους κραδασμούς της αγοράς ώστε να υπάρχει επάρκεια και αυτάρκεια των αγαθών στις αγορές της Ευρώπης. Στη χώρα μας, μεταξύ άλλων, το 20% των εκμεταλλεύσεων που παράγουν το 80% των αγροτικών προϊόντων, είναι αυτές οι εκμεταλλεύσεις που χαρακτηρίζονται βιώσιμες ανταγωνιστικές ή μη βιώσιμες ανταγωνιστικές. Αν λοιπόν φορολογηθούν, τότε αυτόματα αυτές οι εκμεταλλεύσεις
θα καταστούν οριακά βιώσιμες ή μη βιώσιμες».
 Κλείνοντας ο Γιώργος Ανέστης υποστήριξε με νόημα ότι: «Ο αγροτικός πληθυσμός της χώρας έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης την τελευταία 5ετία, καθώς μέσω της φορολόγησής του, τα έσοδα του Κράτους από τα 181 εκατ. ευρώ που ήταν προ κρίσης, αυξήθηκαν κατά 150% και άγγιξαν τα 450 εκατ. ευρώ ενώ υπέστησαν μείωση των εισροών στο εισόδημά τους, κατά 1,5 δις ευρώ».

Με εκτίμηση ,
Αγροτικός  Συνεταιρισμός  ΑΙΧΜΕΑΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

"Παράξενοι Φτωχοί Στρατιώτες''-Παρουσίαση βιβλίου

Οι εκδόσεις ''Αλφειός'' και ο Γιώργος Μιλτ. Σαλεμής,
σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του

 ''Παράξενοι Φτωχοί Στρατιώτες''
(Θαυμαστά στοιχεία της αρβανίτικης στρατιωτικής παράδοσης των ελληνικών κοινών)

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν
ο Θεόδωρος Ι. Ζιάκας
και ο Γιώργος Καραμπελιάς

Αθήνα, Σάββατο 9 Μαῒου 2015, 7.30 μ.μ.
 Polis Art Cafe, αίθριο Αρσακείου

Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα Αστυνομική εξόρμηση με 33 συλλήψεις στη Στερεά

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά τριάντα τρία (33) άτομα

Οι συγκεκριμένες επιχειρησιακές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές και οικισμούς όπου παρουσιάζεται αυξημένη εγκληματικότητα – παραβατικότητα

Επιπλέον δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και στην διενέργεια συστηματικών ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την αυστηρή εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας

Στο πλαίσιο των εξορμήσεων, ελέγχθηκαν συνολικά (738) άτομα και (425) οχήματα, προσήχθησαν (80) άτομα και βεβαιώθηκαν (279) παραβάσεις

Οι αστυνομικοί έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών  

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες (07-05-2015), σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές και οικισμούς όπου παρουσιάζεται αυξημένη εγκληματικότητα – παραβατικότητα. Επιπλέον δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, στη δίωξη της παράνομης μετανάστευσης και στη διενέργεια συστηματικών ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την αυστηρή εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας.
Στο πλαίσιο της εξορμήσεων, προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (738) άτομα, εκ των οποίων (593) ημεδαποί και (145) αλλοδαποί, καθώς και (425) οχήματα.

Προσήχθησαν: (80) άτομα, εκ των οποίων (57) ημεδαποί και (23) αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν: (33) άτομα, εκ των οποίων (22) ημεδαποί και (11) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

•    (1) ημεδαπός και (1) αλλοδαπός, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
•    (2) αλλοδαπές, για κλοπή.
•    (6) αλλοδαποί, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
•    (3) ημεδαποί, για εκκρεμείς καταδικαστικές Αποφάσεις.
•    (4) ημεδαποί και (3) ημεδαπές, για παραβάσεις σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
•    (2) ημεδαποί, για παράβαση νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
•    (9) ημεδαποί και (2) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).


Κατασχέθηκαν:

•    Μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης.


Βεβαιώθηκαν συνολικά: (279) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

•    (2) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
•    (6) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
•    (262) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. [ήτοι: (44) για υπερβολική ταχύτητα, (3) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, (4) για χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση, (9) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας (14) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (7) για ΚΤΕΟ και (181) λοιπές παραβάσεις]. 
•    (3) παραβάσεις περί Υγειονομικού Κανονισμού.
•    (6) λοιπές παραβάσεις.


Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά κα στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.




Διαβάστε Περισσότερα »

Αποκαλυπτήρια Μνημείου Πεσόντων στην Αγία Άννα

Ο Δήμος Λεβαδέων σας ενημερώνει ότι την Τετάρτη 6 Μαΐου 2015 πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων των Βαλκανικών Πολέμων και της Γερμανικής Κατοχής στην πλατεία της Αγίας Άννας.
Η εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων του Μνημείου συνέπεσε με τον εορτασμό  του Οσίου Σεραφείμ, όπου στην δοξολογία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τη Δήμαρχο Λεβαδέων κα Γιώτα Πούλου, τον Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κωνσταντίνο Μπακομήτρο, τον Αντιδήμαρχο κ. Ιωάννη Δημητρόπουλο, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αγίας Άννας κ. Παναγιώτη Φίλων και από εκπρόσωπο συγγενών των θυμάτων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εργασίες διαγράμμισης στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Βοιωτίας

Ενημέρωση για τον προγραμματισμό των εργασιών διαγράμμισης στο οδικό δίκτυο της Π. Ε. Βοιωτίας, είχε η  Αντιπεριφερειάρχης Φανή Παπαθωμά από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Βοιωτίας


Προγραμματίστηκαν οι εργασίες στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Βοιωτίας από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων. Σε πρώτη φάση η  διαγράμμιση αφορά τους εξής οδικούς  άξονες:

1.Διασταύρωση Ε.Ο. Λιβαδειά – Θήβα προς Άγιο Γεώργιο – Άγιο Γεώργιο – Αγία Τριάδα
2.Θήβα – Λουτουφί – Μελισσοχώρι – Καπαρέλλι – Πλαταιές – όρια νομού προς Ερυθρές
3.Θήβα – Ριτσώνα
4.Λιβαδειά – Αλίαρτος
5.Καλλιθέα – Ασσωπία – Τανάγρα – ΠΑΘΕ
6.Κλειδί – Σκούρτα – Πύλη – Δάφνη
7.Άγιος Ανδρέας – Άγιος Σπυρίδωνας – Άγιος Δημήτριος – Καρυά
8. Διαγράμμιση κόμβων

Η σειρά με την οποία θα εκτελεστούν οι ανωτέρω εργασίες στους οδικούς άξονες, θα καθορισθεί σε συνεργασία με το συνεργείο διαγράμμισης, έτσι ώστε να ληφθούν υπόψη, τυχόν προσθήκες ή τροποποιήσεις που μπορεί να χρειαστούν.
Η Αντιπεριφερειάρχης, κ. Φανή Παπαθωμά, βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τη Δ/νση Τεχνικών Έργων  για την ολοκλήρωση του  προγραμματισμού και  των επόμενων προς εκτέλεση εργασιών.




Διαβάστε Περισσότερα »

Αιφνίδιος θάνατος 56χρονου στα Βάγια



Νεκρός  στο κρεβάτι του βρέθηκε σήμερα το πρωί  ένας 56χρονος στα Βάγια Βοιωτίας.Ο άτυχος άνδρας ζούσε μόνος του  και βρέθηκε απο τον πατέρα του,  χωρίς να γίνουν γνωστές περισσότερες πληροφορίες.

Διατάχθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου.




Διαβάστε Περισσότερα »

ΨΗΦΙΣΜΑ ενάντια στην νομιμοποίηση της χρήσης ναρκωτικών απο το ΕΣΥΝ

Εθνικό Συμβούλιο Κατά των Ναρκωτικών – ΕΣΥΝ

ΨΗΦΙΣΜΑ
ενάντια στην νομιμοποίηση της χρήσης ναρκωτικών

    Το ΕΣΥΝ καταδικάζει κάθε προσπάθεια για τη νομιμοποίηση της χρήσης ναρκωτικών και στέκεται απέναντι σε όσους με τη δράση τους και την ανοχή τους υπερασπίζονται την αντεπιστημονική θέση για διαχωρισμό των ναρκωτικών σε «σκληρά» και «μαλακά».
    Καταδικάζει όσους πρωτοστατούν στη διοργάνωση της κινητοποίησης για τη νομιμοποίηση της κάνναβης στις 9 Μάη στην Αθήνα ή στη δημιουργία της «λέσχης κάνναβης» στη Θεσσαλονίκη.
    Σε μια περίοδο που οι νέοι στερούνται ουσιαστικά το δικαίωμα στη ζωή με την επίθεση στα στοιχειώδη δικαιώματα τους, κάποιοι έχουν το θράσος να «διεκδικούν» το «δικαίωμα» στη χρήση της δήθεν αθώας κάνναβης.
Θέλουν το λαό και τη νεολαία στο δρόμο της παραίτησης και της φυγής ειδικά σε μια περίοδο, που λόγω της καπιταλιστικής κρίσης, αυξάνονται οι αιτίες που γεννούν και αναπαράγουν το φαινόμενο της ουσιοεξάρτησης (εκθέσεις ESPAD, INCB, EMCDDA).
Στη χώρα μας η κοινωνική ανοχή στα ναρκωτικά έχει 3πλασιάσει τη χρήση στους μαθητές και έχει μειώσει την ηλικία πειραματισμού και έναρξης της χρήσης πριν τα 13 έτη. 
Δεν είναι η χρήση ναρκωτικών «ελεύθερη επιλογή», η χρήση και η εξάρτηση είναι ανελευθερία γιατί ο άνθρωπος υποτάσσεται στο κυνήγι της ουσίας που κάνει χρήση. Η χρήση ναρκωτικών είναι ο δρόμος της παραίτησης από τη ζωή. Αυτό θέλουν όσοι μας στερούν τη μόρφωση, τη δουλειά, το μεροκάματο, την διέξοδο στον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά
και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά.

Οργανώνουμε τη δράση μας και διεκδικούμε:
    Πρόληψη – θεραπεία – κοινωνική επανένταξη δημόσια και δωρεάν για όλους.
    Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλα τα προγράμματα θεραπείας
    Τη δημιουργία «στεγνών» θεραπευτικών προγραμμάτων και Κέντρων Πρόληψης σε όλη τη χώρα
    Προγράμματα Πρόληψης στα σχολεία, τις σχολές, το στρατό, στους χώρους που εργάζεται και διασκεδάζει η νεολαία
    Μέτρα κατά της σχολικής διαρροής
    Μέτρα προστασίας των ανέργων και των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδηλώσεις στη Βοιωτία για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας
Εκδηλώσεις για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων
«Μουσεία για μία κοινωνία με προοπτικές»
Κυριακή 10 Μαΐου – Δευτέρα 18 Μαΐου 2015
Η 18η Μαΐου έχει καθιερωθεί από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) ως Διεθνής
Ημέρα Μουσείων, κατά τη διάρκεια της οποίας η είσοδος στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς
χώρους είναι ελεύθερη.
Το 2015, η Διεθνής Ημέρα Μουσείων έχει ως θέμα «Μουσεία για μία κοινωνία με
προοπτικές». Η μετεξέλιξη της κοινωνίας μας σε μία κοινωνία με όραμα τη βιώσιμη ανάπτυξη
αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας. Σε αυτή τη διαδικασία τα μουσεία
πρέπει και μπορούν να έχουν έναν καθοριστικό ρόλο, καθώς και τη δυνατότητα να προτείνουν
και να προβάλλουν πρότυπα για μία κοινωνία λιγότερο καταναλωτική, πιο ανοικτή σε
συνεργασίες, με σεβασμό στα οικοσυστήματα: μια κοινωνία με προοπτικές.
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό με σειρά εκδηλώσεων
που έχουν ως γενικό τίτλο: «Σε αρμονία με τη Φύση… «κατ’ ἀρετήν ζῆν».
Στις εκδηλώσεις περιλαμβάνεται μια ημερίδα στη Θήβα, για τη σημασία της Θήβας στην
αρχαιότητα, που διεξάγεται με τη συνεργασία του Δήμου Θηβαίων και του Κέντρου Θηβαϊκού
Πολιτισμού (ΚΕ.ΘΗ.ΠΟ.), καθώς και η υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων στα Αρχαιολογικά
Μουσεία της Βοιωτίας, (Μουσείο Θήβας, Σχηματαρίου, Χαιρώνειας και στην Αρχαιολογική
Συλλογή Διστόμου) με θέμα τη σημασία της φύσης στην αρχαιότητα στη ζωή και την τέχνη και
σκοπό την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας στο σεβασμό και στην προστασία του
περιβάλλοντος.
Η συμμετοχή σε αυτές θα είναι δωρεάν.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Κυριακή 10 Μαΐου
Συνεδριακό Κέντρο
Θήβας
Ημερίδα με τη συνεργασία του Δήμου Θηβαίων και του Κέντρου
Θηβαϊκού Πολιτισμού (ΚΕ.ΘΗ.ΠΟ) με θέμα
«Αρχαία Θήβα : πτυχές της Ιστορίας και της Αρχαιολογίας της»
Ώρα: 19.00μμ.
Χαιρετισμοί & Βραβεύσεις
Εισηγήσεις
19:35 Ιωάννης Φάπας , Δρ Προϊστορικής Αρχαιολογίας, Αρχαιολόγος ΕΦΑ
Βοιωτίας:«Ιδρυτικοί Μύθοι της Θήβας και η αρχαιολογία των μυκηναϊκών και
των πρώιμων ιστορικών της χρόνων»
20:05 Κωνσταντίνος Μπουραζέλης, Πρύτανης Ε.Κ.Π.Α., Καθηγητής Αρχαίας
Ιστορίας:«Η Ιστορία της Θήβας από τους αρχαϊκούς έως τους ρωμαϊκούς
χρόνους».
20:35 Αλεξάνδρα Χαραμή, Δρ Κλασικής Αρχαιολογίας, Προϊσταμένη
Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας:«Η Αρχαία Βοιωτία μέσα από τα εκθέματα του
νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Θήβας».
Σάββατο 16 Μαΐου
Αρχαιολογικό
Μουσείο Θήβας
«Σε αρμονία με τη Φύση… «κατ’ ἀρετήν ζῆν».
Ανοιχτό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οικογένειες.
Απαραίτητη η παρουσία συνοδού γονέα.
Ώρα Διεξαγωγής:11.00π.μ. – 13.00 μ.μ.
Δευτέρα 18 Μαΐου
Διεθνής Ημέρα Μουσείων.
Ελεύθερη είσοδος στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους Βοιωτίας.
Δευτέρα 18 Μαΐου
Αρχαιολογικό
Μουσείο
Σχηματαρίου
«Σε αρμονία με τη Φύση… «κατ’ ἀρετήν ζῆν».
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολική τάξη Γ ή/και Δ Δημοτικού.
Ώρα Διεξαγωγής: 11.00π.μ. -13.00 μ.μ.
Απαιτείται αίτηση συμμετοχής από την ενδιαφερόμενη σχολική τάξη. Μέγιστος
αριθμός συμμετεχόντων: 30 άτομα.
Έναρξη αιτήσεων: Δευτέρα 11 Μαΐου 2015.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Δευτέρα 18 Μαΐου
Αρχαιολογικό
Μουσείο Χαιρώνειας
«Σε αρμονία με τη Φύση… «κατ’ ἀρετήν ζῆν».
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολική τάξη Γ ή/και Δ Δημοτικού.
Ώρα Διεξαγωγής: 11.00π.μ. -13.00 μ.μ.
Απαιτείται αίτηση συμμετοχής από την ενδιαφερόμενη σχολική τάξη. Μέγιστος
αριθμός συμμετεχόντων: 30 άτομα.
Έναρξη αιτήσεων: Δευτέρα 11 Μαΐου 2015.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Δευτέρα 18 Μαΐου
Αρχαιολογική
Συλλογή Διστόμου
«Σε αρμονία με τη Φύση… «κατ’ ἀρετήν ζῆν».
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολική τάξη Γ ή/και Δ Δημοτικού.
Ώρα Διεξαγωγής: 11.00π.μ. -13.00 μ.μ.
Απαιτείται αίτηση συμμετοχής από την ενδιαφερόμενη σχολική τάξη. Μέγιστος
αριθμός συμμετεχόντων: 30 άτομα.
Έναρξη αιτήσεων: Δευτέρα 11 Μαΐου 2015.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με το Μουσείο Θήβας –


Διαβάστε Περισσότερα »

Πυρκαγιά και τραυματίες στα διυλιστήρια Ασπροπύργου

Πυρκαγιά στα διυλιστήρια Ασπροπύργου. Το ατύχημα φαίνεται ότι έγινε κατά τη διάρκεια εργασιών στη δεξαμενή, πιθανόν από κάποιο σπινθήρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν τρεις τραυματίες ο ένας εκ των οποίων σοβαρά.

Είχε ειδοποιηθεί η Πυροσβεστική και στο σημείο κατέφθασαν 21 πυροσβέστες και 7 οχήματα, ωστόσο δεν επιχείρησε στην κατάσβεση καθώς είχε αναλάβει η πυρασφάλεια των διυλιστηρίων. 

Από τα ΕΛΠΕ ζητήθηκε να αποχωρήσουν τα τέσσερα από τα επτά οχήματα της Πυροσβεστικής.

Τα υπόλοιπα τρία οχήματα μπήκαν στον χώρο των διυλιστηρίων προκειμένου να κάνουν ψύξη στη δεξαμενή όπου σημειώθηκε η φωτιά.

Η Αττική οδός ενημερώνει ότι η περιφερειακή Αιγάλεω με κατεύθυνση προς Σκαραμαγκά είναι κλειστή.

Διαβάστε Περισσότερα »

Στην Κολομβία η Βοιωτή Πρωταθλήτρια Ελλάδος Νίκη Ξυδώνα


Μεγάλη επιτυχία στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Λυκείων Ελλάδας -Κύπρου από την μαθήτρια- αθλήτρια Νίκη Ξυδώνα του Γελ Θεσπιών. Η Νίκη Ξυδώνα απο το Μαυρομμάτι Βοιωτίας αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος στο έπταθλο με νέα ατομική επίδοση 4949 βαθμοί . Με την επίδοση αυτή ξεπέρασε το όριο (4900 βαθμοί) για την συμμετοχή της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Π -Κ το οποίο θα διεξαχθεί τον Ιούλιο στο Κάλι της Κολομβίας. Συγχαρητήρια απο το Permisospress  στην αθλήτριά μας για την Τεράστια αυτή επιτυχία!!! Ευχές και για την κατάκτηση, της όσο το δυνατό ψηλότερης θέσης.
ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΙΚΗ




Διαβάστε Περισσότερα »

2 θέσεις εργασίας στη Λιβαδειά



Ανακοίνωση για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δύο (2) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, που εδρεύει στη Λιβαδειά και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα
ΠΙΝΑΚΑΣ Α: ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΟΧΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ανά κωδικό θέσης)
Κωδικός θέσης
Υπηρεσία
Έδρα υπηρεσίας
Ειδικότητα
Διάρκεια σύμβασης
Αριθμός ατόμων
101
Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας
Λιβαδειά
ΔΕ Χειριστών μηχανημάτων έργων (ομάδας Ζ’ τάξης Γ’)
8 μήνες
1
102
Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας
Λιβαδειά
ΔΕ Χειριστών μηχανημάτων έργων (ομάδας Ε’ τάξης Γ’)
8 μήνες
1

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, Φίλωνος 35-39, Τ.Κ.32100, Λιβαδειά, απευθύνοντάς την στο Τμήμα Προσωπικού & Μισθοδοσίας, υπόψιν κας Δήμητρας Τριανταφυλλοδήμου (τηλ. επικοινωνίας: 22613-50275) ή κας Παναγιώτας Σκαλτσά (τηλ. επικοινωνίας: 22613-50274).

Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημέρες (υπολογιζόμενες ημερολογιακά) και αρχίζει από την επόμενη ημέρα της τελευταίας δημοσίευσης της παρούσας σε τοπικές εφημερίδες ή της ανάρτησής της στο κατάστημα της υπηρεσίας μας και στο κατάστημα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, εφόσον η ανάρτηση είναι τυχόν μεταγενέστερη της δημοσίευσης στις εφημερίδες. Η ανωτέρω προθεσμία λήγει με την παρέλευση ολόκληρης της τελευταίας ημέρας και εάν αυτή είναι, κατά νόμο, εξαιρετέα (δημόσια αργία) ή μη εργάσιμη, τότε η λήξη της προθεσμίας μετατίθεται την επόμενη εργάσιμη ημέρα.
Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν τα έντυπα των αιτήσεων: εδώ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΔΩ

Διαβάστε Περισσότερα »

Μνήμη οσίου Σεραφείμ του Δομβοΐτου στον Πρόδρομο Θηβών




Παραμονή της εορτής Τρίτη 5 Μαΐου 2015 ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας μετέβη στην Ιερά Μονή του Οσίου Σεραφείμ στην περιοχή του  Προδρόμου Θηβών και χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, ο οποίος τελείται κατά το αγιορείτικο τυπικό συμπροσευχομένου του Σεβ. Μητροπολίτου Βερατίου, Αυλώνος και Κανίνης κ. Ιγνατίου της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος τόνισε τον ασκητικό βίο του αγίου, τις αρετές που τον κοσμούσαν και  πως είναι ευλογία για την περιοχή μας και την Ιερά Μητρόπολή μας η παρουσία του Οσίου, ο οποίος μεσιτεύει πάντοτε ενώπιον του θρόνου της δόξης του Θεού και ευχήθηκε σε όλους τους προσκυνητές υγεία, δύναμη και κάθε θεϊκή ευλογία στη ζωή τους.

Προ της απολύσεως χειροθέτησε τον αδελφό της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριο Τσεκούρα, Πνευματικό και του έδωσε πατρικές συμβουλές.

Το πρωί της Τετάρτης 6 Μαΐου 2015 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας λειτούργησε στον πανηγυρίζοντα ιερό Ναό Οσίου Σεραφείμ του χωρίου Αγία Άννα (Κούκουρα) και κήρυξε τον θείο λόγο και είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει με τον Εφημέριο και τους κατοίκους της Αγίας Άννης.









Διαβάστε Περισσότερα »

Μόλις 2% η έκπτωση σε όσους πληρώσουν το φόρο εισοδήματος εφάπαξ


Ανείσπρακτα ενοίκια δεν φορολογούνται εφόσον εκχωρηθούν στο Δημόσιο
Έκπτωση ύψους 2% επί του συνόλου του φόρου εισοδήματος για την εφάπαξ πληρωμή έως τα τέλη Ιουλίου και των τριών δόσεων της οφειλής προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε την Πέμπτη η αναπληρώτρια Υπουργό Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.

Η τροπολογία, η οποία θα συζητηθεί την Τρίτη 12 Μαΐου στη Βουλή, αναφέρεται κυρίως σε τροποποίηση Διατάξεων του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ν. 4172/2013, Α 167), οι οποίες αφορούν εισοδήματα τα οποία αποκτήθηκαν κατά το οικονομικό έτος 2014, και συγκεκριμένα στις ακόλουθες:

-Οι αποζημιώσεις για φυσικές καταστροφές στην αγροτική οικονομία, των οποίων προβλεπόταν φορολόγηση από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 13%, παραμένουν αφορολόγητες.

-Οι αγροτικές επιδοτήσεις, των οποίων επίσης προβλεπόταν φορολόγηση από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 13%, παραμένουν αφορολόγητες έως ύψους 12.000 ευρώ. Με την πρόβλεψη αυτή καλύπτεται περισσότερο από το 90% των περιπτώσεων, επιτρέποντας έτσι να παραμείνει αφορολόγητο το σύνολο του εισοδήματος από επιδοτήσεις της μικρής και μεσαίας αγροτιάς.

-Η προκαταβολή φόρου για τους αγρότες περιορίζεται στο μισό, δηλαδή από το προβλεπόμενο 55%, στο 27,5%.

-Ενοίκια, τα οποία έχουν παραμείνει ανείσπρακτα, δεν φορολογούνται εφόσον εκχωρηθούν στο Δημόσιο χωρίς αντάλλαγμα.

-Στις επιχειρήσεις επαγγελματιών πρακτόρων παιχνιδιών πρόγνωσης της εταιρείας Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. παρέχεται η δυνατότητα ποσοστού έκπτωσης επί των πραγματοποιούμενων ακαθάριστων πωλήσεων τους ως πρόβλεψη επισφαλών απαιτήσεων, καθώς δεν προβλέπεται η δικαιολόγηση δαπανών που συνδέονται με τον τρόπο λειτουργίας τους.

-Επανέρχεται στα φυσικά πρόσωπα έκπτωση, ύψους 2% επί του συνόλου του φόρου, για την εφάπαξ πληρωμή στις 31η Ιουλίου 2015 και των 3 δόσεων της οφειλής τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ολυμπιονίκης βγάζει το δόντι της κόρης του με ακόντιο-βίντεο


Δείτε το βίντεο που έγινε viral
Viral έγινε ένα βίντεο που δείχνει έναν Ολυμπιονίκη να βγάζει το δόντι της κόρης του με ακόντιο!

Πρόκειται για τον Αμερικανό Μπράιν Κλέι, που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο δέκαθλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 και όπως τόνισε το συγκεκριμένο «πείραμα» ήταν ιδέα της κόρης του.

Το δόντι της μικρής βγήκε σχετικά εύκολα, όμως ο Ολυμπιονίκης ήταν αρκετά επιφυλακτικός, καθώς φοβόταν ότι μπορεί να τραυματιστεί το παιδί.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Πισωγύρισμα» του καιρού με πτώση της θερμοκρασίας

Χαλάει ο καιρός σήμερα, με τους βοριάδες να κάνουν την εμφάνισή τους έως 6 μποφόρ. Αισθητά θα πέσει και η θερμοκρασία ενώ σε κάποιες περιοχές αναμένεται να σημειωθούν βροχές και καταιγίδες.

Αναλυτικά:

Αττική

Καιρός: λίγες τοπικές νεφώσεις.

Άνεμοι: βόρειοι 3 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι-απόγευμα θα αυξηθούν. Πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων στα ορεινά.

Άνεμοι: βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα ασθενήσουν.

Θερμοκρασία: από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο τοπικές νεφώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες με πρόσκαιρες καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Στα υπόλοιπα αρχικά αίθριος ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανόν στη Μακεδονία να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3-4 βαθμούς χαμηλότερη

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: βόρειοι 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες που γρήγορα θα σταματήσουν. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
Νεφώσεις και πτώση της θερμοκρασίας και το διήμερο

Σάββατο

Καιρός: στη δυτική Ελλάδα, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα τοπικά πιθανόν να είναι ισχυρά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια.

Άνεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση στα ανατολικά.

Κυριακή

Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με παροδικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί 3 και στο ιόνιο βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα ανατολικά


Διαβάστε Περισσότερα »

Πρώτο Αρβανίτικο Αντάμωμα στα Οινόφυτα


Διαβάστε Περισσότερα »

Από το Δίστομο στις Βρυξέλλες

Στο Δίστομο, ένα φτωχό χωριό της Βοιωτίας, έγινε στις 10 Ιουνίου του 1944 , κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα σε βάρος αμάχων από τις γερμανικές κατοχικές δυνάμεις
Ως αντίποινα για την απώλεια 40 Γερμανών σε μάχη με Ελληνες αντάρτες, οι Γερμανοί σφαγίασαν 228 κατοίκους του χωριού, από τους οποίους οι 117 ήταν γυναίκες και τα 53 παιδιά κάτω των 16 ετών, όχι στο πεδίο της μάχης, ούτε ως παράπλευρες απώλειες κάποιου τυφλού βομβαρδισμού. Εκτέλεσαν τους αθώους άοπλους χωρικούς μέσα στις εστίες τους. Οι Γερμανοί που δεν πολεμούσαν αμυνόμενοι ενός πάτριου εδάφους, αλλά επιτιθέμενοι χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από το έδαφός τους, με ερείσματα κυρίως οικονομικά, αλλά ενδεδυμένα με μια θολή φασιστική και ρατσιστική ιδεολογία.

Οι Γερμανοί τελικά ηττήθηκαν. Οι Ελληνες που πολέμησαν με μεγάλες θυσίες πανηγύρισαν τη μεγάλη νίκη μαζί με τους νικητές του πολέμου εκείνου. Η Γερμανία τιμωρήθηκε και διχοτομήθηκε.

Σύντομα όμως η μεταπολεμική δυτική Γερμανία, με την αμέριστη βοήθεια των νικητών του πολέμου, αναπτύχθηκε οικονομικά. Η αμέριστη αυτή βοήθεια των νικητών είχε δύο στοχεύσεις: η πρώτη ήταν να καταστεί η Δυτική Γερμανία ένα επιτυχημένο μοντέλο καπιταλιστικής ανάπτυξης, μια βιτρίνα ευημερίας απέναντι στα δοκιμαζόμενα από οικονομικό μαρασμό κομμουνιστικά καθεστώτα του ανατολικού μπλοκ.

Και η δεύτερη στόχευση ήταν οι προσοδοφόρες επενδύσεις, που βασίζονταν στο πείσμα και την εργατικότητα του ηττημένου γερμανικού λαού. Ενα πείσμα και μια εργατικότητα που αποτελούσαν την εξιδανίκευση μιας εγκληματικής επιθετικότητας, η οποία λίγα χρόνια πριν είχε αιματοκυλίσει την Ευρώπη. Ακολούθως, σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα, η Γερμανία, με την αμέριστη βοήθεια των νικητών του μεγάλου πολέμου, επανενώθηκε. Ολη η ευθύνη για τον πόλεμο και οι εκατόμβες των νεκρών αποδόθηκαν σε αποδιοπομπαίους τράγους, τους ναζί.. Αλλά ποιοι και πόσοι ήταν επιτέλους αυτοί οι ναζί που κατέλαβαν, υποτίθεται ερήμην του γερμανικού λαού, όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο και έφτασαν μια ανάσα έξω από τη Μόσχα;

Εβδομήντα χρόνια μετά. Εβδομήντα χρόνια, που στον ρου της Ιστορίας είναι κάτι στιγμιαίο, στις Βρυξέλλες η Ελλάδα ταπεινώνεται ξανά από τους Γερμανούς κάτω από τα αδιάφορα βλέμματα των εταίρων μας: των Κεντροευρωπαίων, που και αυτοί δεινοπάθησαν από τον γερμανικό επεκτατισμό. Των Αγγλων, που 70 χρόνια πριν παρακολουθούσαν με δέος την αντίσταση μιας αδύναμης χώρας, της χώρας μας, και την εκθείαζαν φραστικά, όχι προφανώς με ειλικρίνεια, αλλά γιατί, όπως απεδείχθη, αυτή η χώρα και αυτός ο λαός πολέμησαν και κατέθεσαν τελικά μεγάλο τίμημα, κυρίως για τα δικά τους μακροπρόθεσμα συμφέροντα…

Δεν το κρύβω ότι αισθάνομαι βαθιά απογοήτευση αλλά και οργή παρακολουθώντας τον διασυρμό της χώρας μας μεταξύ Βερολίνου και Βρυξελλών, έναν διασυρμό που βασίζεται μόνο σε οικονομικούς, θλιβερούς πράγματι, δείκτες, οι οποίοι όμως εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι αναστρέψιμοι εάν οι εταίροι μας συνεχίσουν να στηρίζουν τη χώρα μας στο όνομα όχι μόνο της παλαιάς, αλλά κυρίως της πρόσφατης ιστορίας μας.

Και να κατανοήσουν ότι το μόνο μη αναστρέψιμο ιστορικό γεγονός είναι η θυσία ανθρώπων, ιδίως αθώων, όπως έγινε στο Δίστομο της Βοιωτίας. Μια θυσία αθώων στον βωμό μιας παράλογης σκοπιμότητας.

Μια θυσία στον βωμό του γερμανικού επεκτατισμού, που μας θυμίζει συνεχώς ένας κάτοικος του Διστόμου, μεγάλης ηλικίας τώρα και σκυμμένος από τα χρόνια, που μικρό παιδάκι τότε γλίτωσε από τη σφαγή: ο Αργύρης Σφουντούρης, που με τη μοναδική ελληνική αξιοπρέπεια διηγείται τα τραγικά εκείνα γεγονότα.

Και που προφανώς δεν θέλει να ζήσει μια νέα «σφαγή» από τους ίδιους. Οικονομική αυτή τη φορά…
Χρ. Ι. Στεφανάδης


Διαβάστε Περισσότερα »

Γρήγορο internet σε όλη την Ελλάδα -Σήμα καμπάνα σε πόλεις, χωριά, βουνά και θάλασσες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η υλοποίηση του έργου ανάπτυξης ευρυζωνικών υποδομών στις απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας συνολικού προϋπολογισμού 161.077.032 € (χωρίς ΦΠΑ), το οποίο χρηματοδοτείται με τη μορφή Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), από πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση», του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μακεδονία - Θράκη», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007- 2013» καθώς και από ιδιωτική δαπάνη προερχόμενη από τους αναδόχους του έργου.

Σύμφωνα με την Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ, το έργο, που ξεκίνησε το 2015 και έχει διετή ορίζοντα ολοκλήρωσης, αποσκοπεί στη μείωση του «ευρυζωνικού χάσματος» μεταξύ των πλέον μειονεκτικών περιοχών της Ελλάδας οι οποίες χαρακτηρίζονται ως λευκές αγροτικές περιοχές και των περιοχών της υπόλοιπης χώρας όπου ήδη προσφέρονται ευρυζωνικές υπηρεσίες. Με την ολοκλήρωση αυτού του έργου θα προσφέρεται γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο στους κατοίκους 5.493 αγροτικών και νησιωτικών περιοχών, όπου μέχρι σήμερα δεν υπήρχε οικονομικό ενδιαφέρον για επένδυση από τους παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, στερώντας έτσι από τους κατοίκους τους τη δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο.

Το έργο κατά την υλοποίηση του παρουσιάζει αρκετές ιδιαιτερότητες εξαιτίας ορισμένων τεχνικών, γεωγραφικών και κοινωνικοοικονομικών λόγων που σχετίζονται άμεσα με το προφίλ των λεγομένων λευκών αγροτικών περιοχών. Έχει διαπιστωθεί η αποτυχία της αγοράς να παράσχει αξιόπιστα ευρυζωνικές υπηρεσίες στις περιοχές αυτές. Οι κυριότεροι λόγοι που οδηγούν στην έλλειψη προσφοράς τέτοιων υπηρεσιών είναι η σημαντική έλλειψη υποδομής που θα απαιτούνταν για την υποστήριξη της παροχής ευρυζωνικών υπηρεσιών καθώς και το σημαντικό κόστος που απαιτείται για την ανάπτυξη μίας τέτοιας υποδομής σε αυτές τις περιοχές. Λαμβάνοντας υπόψη τη χαμηλή πληθυσμιακή πυκνότητα, αυτό το κόστος είναι σημαντικά υψηλότερο σε ό,τι αφορά τις τιμές μονάδας (πχ. κόστος ανά σύνδεση) σε σύγκριση με τις πιο πυκνοκατοικημένες και τις αστικές περιοχές. Επίσης, η αναλογικά χαμηλότερη αγοραστική ισχύ της δυνητικής πελατειακής βάσης, λόγω διαφόρων κοινωνικοοικονομικών αιτίων και η διστακτικότητα των ιδιωτών παρόχων ευρυζωνικών υπηρεσιών να επενδύσουν σε αυτές τις περιοχές αποτέλεσαν ανασταλτικούς παράγοντες επένδυσης μέχρι σήμερα, δεδομένου ότι δεν τις θεωρούν οικονομικά βιώσιμες.

Το έργο αυτό αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα επιτυχημένης συνεργασίας του δημόσιου τομέα και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας με τη μορφή ΒΟΤ (Build, Operate, Transfer) για την παροχή ευρυζωνικών υπηρεσιών χονδρικής στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, με την αξιοποίηση της υποδομής (δίκτυο) που θα αναπτυχθεί.

Οι Ιδιωτικοί Φορείς Σύμπραξης του έργου θα κληθούν να αναπτύξουν, να θέσουν σε λειτουργία και να διαχειριστούν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ένα δημόσιο δίκτυο τηλεπικοινωνιακών (ευρυζωνικών) υποδομών, το οποίο θα υποστηρίζει την παροχή ευρυζωνικών υπηρεσιών από τρίτους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους προς τελικούς χρήστες (πολίτες και επιχειρήσεις) στις περιοχές αυτές.

Το μοντέλο αυτό θα επιτρέψει τη βιώσιμη αξιοποίηση και λειτουργία των υποδομών σε μακροπρόθεσμη βάση, ενθαρρύνοντας παράλληλα τον ανταγωνισμό.

Κύριος στόχος του έργου είναι η επαρκής ευρυζωνική κάλυψη των περιοχών αυτών, προκειμένου να εκπληρωθεί σταδιακά ο στόχος της «συνολικής ευρυζωνικής κάλυψης» που θέτει η Ψηφιακή Ατζέντα 2020, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής της ΕΕ για το «Ψηφιακό θεματολόγιο για την Ευρώπη», όπου η υψηλή πληθυσμιακή κάλυψη θα πρέπει να θεωρείται ως βασική προτεραιότητα, αλλά και η ευρεία γεωγραφική κάλυψη είναι επίσης κρίσιμη, προκειμένου να επιτευχθεί η δυνατότητα πρόσβασης σε ευρυζωνικές υπηρεσίες στο σύνολο του πληθυσμού μέχρι το 2020. Επίσης η δυνατότητα παροχής οικονομικών και ταυτόχρονα αξιόπιστων υπηρεσιών ευρυζωνικότητας σε αυτές τις περιοχές σε σχέση με τις υπηρεσίες που παρέχονται ήδη στις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές, ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο δημιουργίας ενός νέου «ευρυζωνικού χάσματος» στο μέλλον.

Επιμέρους στόχοι του έργου είναι η ανάπτυξη μιας ισχυρής και ανθεκτικής στο χρόνο δικτυακής υποδομής που θα μπορεί να υποστηρίξει τους μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους διείσδυσης, σύμφωνα με την Ψηφιακή Ατζέντα 2020, καθώς επίσης και την προσδοκώμενη βαθμιαία αύξηση των ταχυτήτων εξυπηρέτησης, χωρίς όμως να απαξιώνεται η αρχική επένδυση έχοντας τη δυνατότητα αναβάθμισης με την πάροδο του χρόνου. Το έργο αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ενθάρρυνση του ανταγωνισμού, την αποτροπή οποιουδήποτε μεμονωμένου παρόχου από το να αποκτήσει ειδικά πλεονεκτήματα έναντι των υπολοίπων καθώς και τον επαρκή κρατικό έλεγχο των αρχών λειτουργίας του δικτύου. Η δημιουργία ενός τέτοιου δικτύου ουσιαστικά συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη των συνήθως υποβαθμισμένων αυτών περιοχών και συμβάλλει στην μείωση του φαινομένου της αστυφιλίας καθώς και στην παροχή ίσων ευκαιριών όσον αφορά στην πρόσβαση σε ηλεκτρονικές δημόσιες και μη υπηρεσίες, υπηρεσίες τηλεϊατρικής, e-learning και γενικότερα πρόσβαση σε ψηφιακό περιεχόμενο για το οποίο απαιτούνται υψηλές ταχύτητες πρόσβασης.


Διαβάστε Περισσότερα »

Και τώρα ...φαγητό από κάψουλες!

 
    Η καινοτόμος συσκευή Genie παρασκευάζει γεύματα από κάψουλες σε 30 δευτερόλεπτα.

Στη λογική των μηχανών καφέ που λειτουργούν με κάψουλες, ισραηλινοί ειδικοί από την εταιρεία White Innovation δημιούργησαν το Genie: μια συσκευή ικανή να... παρασκευάζει γεύματα _ γλυκά ή αλμυρά _ σε μόλις 30 δευτερόλεπτα.

Το μυστικό πίσω από την αστραπιαία ταχύτητα της μηχανής και το γευστικό αποτέλεσμα των πιάτων που παρασκευάζει, οφείλεται, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, στις ειδικές κάψουλες οι οποίες περιέχουν φυσικά συστατικά σε αφυδατωμένη μορφή. Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να επιλέξει το πιάτο της αρεσκείας του και να εισαγάγει στη μηχανή την αντίστοιχη κάψουλα.

«Το πιάτο μπορεί να είναι πραγματικά οποιοδήποτε. Μπορεί να είναι για παράδειγμα, ένα γεύμα με κοτόπουλο και ρύζι, κουσκούς με λαχανικά ή ένα καταπληκτικό ιαπωνικό ράμεν ή ακόμα ένα σουφλέ σοκολάτας ή οποιοδήποτε άλλο επιδόρπιο επιθυμεί κανείς» εξηγεί η Αγιελέτ Καρασό, μια εκ των επινοητών της μηχανής.

«Στις ειδικές κάψουλες περιέχονται μόνο φυσικά συστατικά, δεν χρησιμοποιούμε συντηρητικά ή άλλες επιπρόσθετες ουσίες» προσθέτει η ίδια.


Σύντομα κοντά σας…

Το Genie παρασκευάζει τα γεύματα σε μερίδες των 140 γρ. σε ανακυκλώσιμα δοχεία. Η συσκευή μάλιστα επικοινωνεί με smartphones και tablets μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής. Αν ο χρήστης έχει ήδη τοποθετήσει από πριν τις κάψουλες γευμάτων στο πίσω μέρος της, τότε εκείνη είναι σε θέση να ξεκινάει την προετοιμασία του γεύματός του εξ αποστάσεως, προσθέτοντας στο αφυδατωμένο περιεχόμενο τα απαραίτητα υγρά, στο πάτημα ενός κουμπιού.

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές, οι κάψουλες έχουν διάρκεια ζωής ένα με δύο χρόνια. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι το Genie θα μπορούσε να οδηγήσει σε συνεργασίες με διακεκριμένους σεφ, ενώ θα μπορούσε να μπει στις κουζίνες εταιρειών που προσφέρουν γεύματα στους εργαζομένους τους. Ακόμα, οραματίζονται μια ευρεία γκάμα από κάψουλες σχεδιασμένες για συγκεκριμένες ομάδες καταναλωτών π.χ. με χαμηλά επίπεδα ζάχαρης, λιπαρών ουσιών, χωρίς γλουτένη κ.ά.

Για την ώρα, άγνωστο παραμένει το πόσο «μαγική» θα είναι η τιμή του Genie. H ομάδα ωστόσο πίσω από τη μηχανή αστραπιαίων γευμάτων, υποστηρίζει ότι το κόστος της κάθε κάψουλας θα αγγίζει εκείνο ενός γεύματος, σνακ ή επιδορπίου.

Στην παρούσα φάση, η εταιρεία υποστηρίζει ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με μια σειρά διανομέων στην Ευρώπη (συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας) και στις ΗΠΑ, γεγονός που σημαίνει ότι η μαζική παραγωγή του Genie θα ξεκινήσει νωρίτερα από ό,τι αρχικά πιστευόταν.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ