Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Προσκύνημα της ενορίας Βαγίων στο Ιερό Λείψανο της Αγίας Βαρβάρας και στην Παναγία Ιεροσολυμίτισσα

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΒΑΓΙΩΝ
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΙΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΟΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΙΤΙΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΛΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΙΨΑΝΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΠΟΥ ΗΛΘΕ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ 1000 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΕΝΕΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΗΛ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 2262061266


Διαβάστε Περισσότερα »

Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για την αντιμετώπιση της κατάστασης με τα διόδια στη Βοιωτία

Συζητήθηκε χθες, 11 Μαΐου 2015, στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σταθά προς τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού σχετικά με την αντιμετώπιση της κατάστασης με τα διόδια εντός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας στην οποία απάντησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Χρήστος Σπίρτζης.

"Οι ληστρικές και αντισυνταγματικές, πολλές φορές, συμβάσεις οι οποίες έχουν υπογραφεί όλα αυτά τα χρόνια και έχουν παραχωρηθεί οι εθνικοί δρόμοι με αποτέλεσμα το υψηλό αντίτιμο στα διόδια", όπως τόνισε ο Γ. Σταθάς, έχουν ως συνέπεια τα προβλήματα στην μεταφορά των πολιτών αλλά και εμπορευμάτων.

"Αποτέλεσμα αυτού είναι να χρησιμοποιούν τουλάχιστον στην περιοχή της Βοιωτίας την παλιά εθνική οδό η οποία είναι κατασκευασμένη να δέχεται αυτοκίνητα πριν από σαράντα χρόνια και όχι τώρα. Το γεγονός αυτό έχει ως συνέπεια να έχουν αυξηθεί σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό τα τροχαία ατυχήματα, να έχουμε και δυστυχήματα στην περιφερειακή ενότητα της Βοιωτίας μέσα στα χωριά που περνούν, όπως και στην περιοχή της Φθιώτιδας", επεσήμανε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: "Αυτό που σας επισημαίνω είναι ότι το πρόβλημα που υπήρχε παλιά στο λεγόμενο "πέταλο θανάτου" του Μαλιακού Κόλπου έχει μεταφερθεί τώρα πια στην παλιά εθνική οδό.  Αυτό είναι ένα γεγονός λοιπόν, το οποίο απορρέει από το υψηλό αντίτιμο των διοδίων".

Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Υπουργός συμφώνησε με τον κ. Σταθά και αναγνώρισε το πρόβλημα λέγοντας μεταξύ άλλων: "Έχετε απόλυτο δίκιο για τα θέματα που θίγετε και συμπυκνώνονται περιεκτικά σε μία παράγραφο. Συγκεκριμένα, έχετε δίκιο για το μεγάλο ύψος στις τιμές των διοδίων, για την επιβάρυνση στο επαρχιακό δίκτυο μέσα από χωριά και κωμοπόλεις και για τα τροχαία ατυχήματα λόγω αυτής της επιβάρυνσης".

Ακολούθως, ο κ. Σπίρτζης παρουσίασε τα 6 σημεία που έχει θέσει η κυβέρνηση για τη διαπραγμάτευση όλων των παραχωρήσεων.

Συγκεκριμένα, το πρώτο είναι η δημιουργία ενός πανελλαδικού υβριδικού αναλογικού συστήματος διοδίων ενιαίο σε όλος τους αυτοκινητόδρομους της χώρας.

Το δεύτερο είναι η μείωση των διοδίων.

Το τρίτο είναι η χρήση δεικτών για την πορεία της οικονομίας σε σχέση με τη μεθοδολογία της τιμής των διοδίων, δηλαδή η χρήση ενός άλλου μοντέλου από αυτό που υπάρχει σήμερα και υπολογίζεται η τιμή των διοδίων, τα οποία δεν λαμβάνουν υπόψη ούτε την οικονομική κατάσταση των πολιτών, ούτε της χώρας, μάλιστα, υπολογίζονται αυτόματα μόνο από τον παραχωρησιούχο.

Το τέταρτο σημείο είναι να υπάρχουν ελεύθερες διελεύσεις σε συγκεκριμένες κατηγορίες συμπολιτών μας, όπως είναι τα ΑΜΕΑ και άλλες.

Το πέμπτο σημείο είναι να μπορούν να διέρχονται δωρεάν οι πολίτες στα γεωγραφικά όρια ενός δήμου, γιατί έχουμε δήμους με έξι-εφτά σταθμούς διοδίων. Αυτό βέβαια προϋποθέτει το αναλογικό σύστημα και εξετάζονται εναλλακτικοί τρόποι, για την αντιμετώπιση μέχρι την επίλυσή του προβλήματος.

Το έκτο είναι η θέσπιση συγκεκριμένου αριθμού ελεύθερων διελεύσεων ανάλογα με το τι υπολογισμούς θα κάνουμε και πώς θα μπορούν οι μόνιμοι κάτοικοι συγκεκριμένων περιοχών να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στις εργασίες τους.

Ωστόσο, όπως επεσήμανε, η επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος δεν είναι εύκολη διαδικασία και γι΄ αυτό ζήτησε την ανοχή της κοινωνίας για ένα μικρό χρονικό διάστημα, προκειμένου να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες.

Ο κ. Σταθάς χαρακτήρισε φιλόδοξα αυτά που είπε ο κ. Σπίρτζης "σε σχέση με το παρελθόν" αλλά ελάχιστα σε σχέση με αυτά που πρέπει να γίνουν "ώστε να σταματήσουμε αυτή την αισχροκέρδεια που κάνουν αυτή τη στιγμή ενάντια στον ελληνικό λαό οι συγκεκριμένες εταιρείες", παράλληλα έθεσε και το ζήτημα με τα διόδια στον δρόμο Σχηματαρίου - Χαλκίδας λέγοντας πως πρέπει να καταργηθούν ενώ δεν παρέλειψε να καταθέσει και το πρόσφατο ψήφισμα της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδος.

"Αυτό που λέω πάντα είναι ότι η κοινωνία δεν πρέπει να κάνει ανάθεση ούτε στο Κοινοβούλιο μόνο, ούτε στην Κυβέρνηση. Πρέπει να διεκδικεί. Σίγουρα μέσα από την κοινωνική πίεση θα καταργηθεί και το υψηλό αντίτιμο των διοδίων, όπως και οι μνημονιακές πολιτικές",  υπογράμμισε ο Γ. Σταθάς.




Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ-ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ



Σε συνέχεια της χθεσινής ανακοίνωσης του Δήμου Λεβαδέων για την έναρξη των εγγραφών στους Δημοτικούς Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Λιβαδειάς, σας ενημερώνουμε ότι αυτές θα πραγματοποιηθούν κατά το χρονικό διάστημα από  2 Ιουνίου έως 30  Ιουνίου  2015.
Η αλλαγή στις ημερομηνίες κρίνεται απαραίτητη, καθώς δεν έχει ανοίξει ακόμη το σύστημα υποβολής φορολογικών δηλώσεων και ως εκ τούτου δεν είναι δυνατή η κατάθεση αντιγράφου δήλωσης φορολογίας εισοδήματος και εκκαθαριστικού οικονομικού έτους 2015, τα οποία αποτελούν απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τιμητική και μαζική η ανταπόκριση των Θηβαίων στο κάλεσμα του ΚΈ.ΘΗ.ΠΟ.


Τιμητική ήταν η ανταπόκριση των πολιτών της Θήβας στην εκδήλωση του Κέντρου Θηβαϊκού Πολιτισμού (ΚΕ.ΘΗ.ΠΟ.) σε συνεργασία με τον Δήμο Θηβαίων και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας με τίτλο «Αρχαία Θήβα : πτυχές της Ιστορίας και της Αρχαιολογίας της» την Κυριακή 10 Μαΐου στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας .

Η εκδήλωση είχε 3 κατευθύνσεις και ενθουσίασε όλους τους παρευρισκόμενους που κατέκλισαν την αίθουσα Αλέξ. Κοφίνης αλλά και τους εξωτερικούς χώρους.
α) Την ενημέρωση από σημαντικούς εισηγητές που γνωρίζουν πτυχές της ιστορίας και της Αρχαιολογίας της Θήβας.
β) Την παρουσίαση καλλιτεχνών και μίας πρωτότυπης ιδέας που έγινε πράξη από συμπολίτες μας.
γ) Την βράβευση Βοιωτού συμπολίτη μας που προσφέρει στα  γράμματα και τον πολιτισμό της Βοιωτίας μέσα από τη δράση του.

«….Το ΚΕ.ΘΗ.ΠΟ. ανοίγει την αυλαία των δράσεων με κέντρο τον άνθρωπο, κέντρο τον πολιτισμό και επίκεντρο την Θήβα.» ανέφερε στο σύντομο χαιρετισμό του ο εκπρόσωπος του Κέντρου  Αποστόλης Δαγδελένης.

«..Το Κέντρο Θηβαϊκού Πολιτισμού αποτελείται από ρομαντικούς εθελοντές που μοναδικό σκοπό έχουν να συμβάλουν με ιδέες και προτάσεις στην πολύ σημαντική προσπάθεια που γίνεται τελευταία τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο και από άλλους συμπολίτες μας.
Όσοι αγαπούν την Θήβα πρέπει να στηρίξουμε και να βάλουμε ένα λιθαράκι σε αυτό που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε « Θηβαϊκό οικοδόμημα » για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό της πόλης και της  περιοχής μας…».

«…Το ΚΕ.ΘΗ.ΠΟ. δεν αντικαθιστά ούτε υποκαθιστά θεσμούς και συλλογικότητες. Συνεργάζεται με τον Δήμο, την Περιφέρεια, την Μητρόπολη, όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής, και τους φορείς της πόλης, σε μια κοινή προσπάθεια να ξαναβάλουμε τη Θήβα στο κέντρο του ενδιαφέροντος και πρώτα από όλα των Θηβαίων..».

Μία από τις βασικές προτεραιότητες που έχει δρομολογήσει το ΚΕ.ΘΗ.ΠΟ. είναι να φέρει πιο κοντά στη γενέτειρα όλους τους εκτός Θηβών, Θηβαίους. Να τους ευαισθητοποιήσει να συμβάλουν και εκείνοι με τις δυνάμεις τους σε μια κοινή προσπάθεια.
Η Θήβα τους χρειάζεται όλους και ιδιαίτερα όσους την αγαπούν και έχουν διάθεση να συμμετέχουν 
Η δράση που ξεκινάει το Κέντρο τον Σεπτέμβρη του 2015 είναι το Ανοικτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο Θήβας  με την συνεργασία της Εταιρείας Βοιωτικών Μελετών και με την συμπαράσταση του Δήμου Θηβαίων.

Το ΚΕ.ΘΗ.ΠΟ. ευχαριστεί :
* Το Δήμο Θηβαίων, και τον Δήμαρχο κο Σπυρίδωνα Νικολάου και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας για την συνεργασία τους στην εκδήλωση
* Την κα Αλεξάνδρα Χαραμή, διδάκτωρ Κλασικής Αρχαιολογίας  και προϊσταμένη Αρχαιοτήτων Βοιωτίας για την εισήγηση της με θέμα :
« Η Αρχαία Βοιωτία μέσα από τα εκθέματα του νέου Αρχαιολογικού της Μουσείου»
* Τον κ Ιωάννη Φάππα διδάκτωρ Προϊστορικής Αρχαιολογίας, Αρχαιολόγο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θήβας για την εισήγηση του με θέμα : «Ιδρυτικοί μύθοι της Θήβας και η αρχαιολογία των μυκηναϊκών και των πρώιμων ιστορικών της χρόνων»
* Τον μεταπτυχιακό φοιτητή στην αρχαία ιστορία του Ε.Κ.Π.Α. Στέλιο Ανδριόπουλο για την εισήγηση του με θέμα : «Το βοιωτικό κοινό και τα ιερά του: διαμόρφωση ταυτότητας μέσω της θρησκείας».

*Τον κο Νικόλαο Κόλλια  διδάκτωρ Ιστορίας, πρόεδρο της Εταιρείας Βοιωτικών Μελετών που αποδέχθηκε την τιμητική διάκριση  για την προσφορά του στα γράμματα και τον πολιτισμό της Βοιωτίας, με την δημιουργία της βιβλιοθήκης Λεονταρίου αλλά και της συμβολής του στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Αλιάρτου- Θεσπιέων.
*Τον συμπολίτη μας Γρηγόρη Παπαβασιλείου για την υλοποίηση της έμπνευσης του και την παρουσίαση του αγαλματιδίου του Κάδμου στην εκδήλωση του ΚΕ.ΘΗ.ΠΟ.
* Την εικαστικό Λένα Αγαπάκη-Αναδιώτη για τον πίνακα ζωγραφικής με αναπαράσταση τον Κάδμο που σκοτώνει τον δράκο στην Κρήνη της Δίρκης.
* Τον συμπατριώτη μας δημοσιογράφο Αλέξη Διακόπουλο για τον συντονισμό της εκδήλωσης.
* Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΗ.ΚΕ.Θ. και τον πρόεδρο της κ. Αναστάσιο Καμούτση για την ευγενική παραχώρηση του Συνεδριακού.
* Τον Αρχαιολόγο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θήβας Δημήτρη Κουτσοδήμο.
* Τα Μ.Μ.Ε. του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου που δημοσιοποίησαν
την εκδήλωση και στο e-sterea, Θήβα-press , exeisminima που κάλυψαν δημοσιογραφικά την εκδήλωση. 

Την εκδήλωση τίμησαν οι :
Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κκ Γεώργιος
Δήμαρχος Θηβαίων  Σπυρίδων  Νικολάου
Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων κ Γεώργιος Ντασιώτης
Διοικητής Κ.Ε.Π.Β. Ταξίαρχος, Λεωνίδας Παππάς
Βουλευτής Βοιωτίας Ευάγγελος Μπασιάκος
Αντιδήμαρχος Θηβαίων . Ανδρέας Χατζησταμάτης
Περιφερειακοί Σύμβουλοι . Γιώργος Αναστασίου, Σπύρος Παπαχριστοδούλου.
Δημοτικοί Σύμβουλοι : Σταμάτης Χαλβατζής, Γιάννης Κόρδατζης, Γιώργος Κατσέλης, Αλέκος Στάικος, Κώστας Χαρέμης, Νίκος Στρατέλος
Ντίνος Τυρινόπουλος, , Δημήτρης Γιαννίκας, Δημήτρης Κουτσοδήμος, Ιουλία Κοντού, Κώστας Βενιζέλος, Σωτήρης Δρένιος, Παναγιώτης Μέξης, Χρήστος Παπαναστασίου.
Οι πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων : Θήβας Παναγιώτης Σαμιώτης, Βαγίων Ευάγγελος Παπαλουκάς, Καπαρελίου Παναγιώτης Ζερικιώτης.
Αντιπρόεδρος του Δ.Ο.Θ. Νώτης Καλαμπάκας και η προϊσταμένη του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας Σέρκα Μουλκιαρώτου.
Πρώην Υπουργός  Γιώργος Κατσιμπάρδης,
Πρώην Αντιπερειφεριάρχης Βοιωτίας Γιώργος Μουλκιώτης.
Ο πρώην πρόεδρος της Εταιρείας Βοιωτικών Μελετών καθηγητής καρδιολογίας  Παύλος Τούτουζας.
Ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεώργιος Σανιδάς.
Πρόεδροι και μέλη συλλόγων και φορέων της Θήβας και της ευρύτερης περιοχής .

Ιδιαίτερη τιμή αποτέλεσε για την εκδήλωση η παρουσία διευθυντών σχολείων  α’βάθμιας και β’βάθμιας εκπαίδευσης , καθηγητών και δασκάλων αλλά και πολλών συμπολιτών μας που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση  του ΚΕ.ΘΗ.ΠΟ. και παρακολούθησαν την εκδήλωση.

                                                                       
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστίες Δημάρχου Λεβαδέων προς την Π.Ε. Βοιωτίας για τον καθαρισμό αυλάκων και δρόμων του κωπαϊδικού πεδίου

Η Δήμαρχος Λεβαδέων κα Γιώτα Πούλου επιθυμεί να εκφράσει τις ευχαριστίες της προς την Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά και τις Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας για την ανταπόκριση τους στον καθαρισμό των αυλάκων και των δρόμων του κωπαϊδικού πεδίου από φερτά υλικά, εξαιτίας των έντονων πλημμυρικών φαινομένων που έπληξαν την περιοχή μας το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Η παρέμβασή τους είχε ως αποτέλεσμα την αποκατάσταση των πλημμυρισμένων αγροτεμαχίων και τη διευκόλυνση της προσβασιμότητας των αγροτών στις καλλιέργειες τους μετά την αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ενημέρωση Μπακογιάννη για το Ε.Σ.Π.Α στο Συνεδριακό Θήβας


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η



Σας προσκαλούμε στην ενημέρωση - δημόσια διαβούλευση του

Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την χρονική περίοδο 2014 - 2019 και του ΕΣΠΑ 2014 - 2020, που θα πραγματοποιηθεί

την Τετάρτη 13 Μαΐου 2015 και ώρα 18:00

στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας (αίθουσα Αλεξ. Κοφίνης).

Η ενημέρωση θα γίνει από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας,

 κ. Κωνσταντίνο Μπακογιάννη

και από στελέχη της Περιφέρειας.





O ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Διαβάστε Περισσότερα »

Eντονη ανησυχία Πούλου για την λειτουργία του Φαρμακείου του Γ.Ν. Λιβαδειάς

Η Δήμαρχος Λεβαδέων κα Γιώτα Πούλου εκφράζει την έντονη ανησυχία της σχετικά με τον άμεσο κίνδυνο της ομαλής λειτουργίας του φαρμακείου του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς, εξαιτίας της αποχώρησης του αδειούχου φαρμακοποιού του Νοσοκομείου,  λόγω συνταξιοδότησης.
Η μη έγκαιρη αντικατάσταση του αδειούχου φαρμακοποιού δημιουργεί ανησυχίες που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου Λιβαδειάς, το οποίο ήδη αντιμετωπίζει επιπλέον αρκετά προβλήματα εξαιτίας και της έλλειψης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και απαιτούμε από το αρμόδιο Υπουργείο την άμεση επίλυσή τους.




Διαβάστε Περισσότερα »

Ερώτηση Μπασιάκου για μείωση τιμής διοδίων

ΕΡΩΤΗΣΗ
Για  τούς  Υπουργούς
•    Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού
•    Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης



ΘΕΜΑ: Μέτρα αποτροπής μεγάλου κυκλοφορικού φόρτου και ατυχημάτων στο δευτερεύον οδικό δίκτυο της Βοιωτίας, λόγω αύξησης των διοδίων και ανάγκη εξορθολογισμού και μείωσης των διοδίων.

    Επαναφέρω το πρόβλημα των διοδίων σε συνέχεια:

1.    Σειράς παρεμβάσεων και ψηφισμάτων εκπροσώπων της Βοιωτίας.
2.    Ερωτήσεων μου, όπως της με αριθμό 4734/19.11.2014,
3.    Συσκέψεων μας  όπως , με τον τότε Υπουργό την 11.11.2014 και στη Λειβαδιά την 12.11.2014,
4.    Πολλών σχετικών συνεργασιών κρατικών παραγόντων με τον κ. Περιφερειάρχη , την κ. Αντιπεριφερειάρχη , τους κ.κ. Δημάρχους και λοιπούς εκπροσώπους της Βοιωτίας, καθώς και προσωπικών πρωτοβουλιών τους,
5.    Δηλώσεων του Αναπληρωτή Υπουργού κ.Σπίρτζη για προώθηση του εξορθολογισμού του ύψους των διοδίων,
6.    Παρέμβασης μου με σχετική ομιλία μου στην αρμόδια Ειδική Μόνιμη Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας την 5/5/2014,
7.    Του επισυναπτόμενου πρόσφατου Ψηφίσματος- Απόφασης του Δ.Σ της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας για τον εξορθολογισμό του σχεδιασμού για τα διόδια με το συγκεκριμένο σκεπτικό, και
8.    Των μελετών επικίνδυνων σημείων των εθνικών οδών.

    Με δεδομένη την κοινή επιχειρηματολογία και τεκμηρίωση μας ότι λόγω της αύξησης των διοδίων και της επιβάρυνσης με μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο του δευτερεύοντος οδικού δικτύου ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας και ιδίως της Βοιωτίας , προκαλούνται πολλά ατυχήματα ( και θανατηφόρα), μεγάλες καθυστερήσεις, ιδίως επικίνδυνη επιπρόσθετη εκτροπή βαρέων οχημάτων διεθνών μεταφορών προς το δευτερεύον δίκτυο, μεγάλη φθορά του δικτύου αυτού , ρύπανση του αστικού περιβάλλοντος περιοχών από όπου διέρχεται το δευτερεύον δίκτυο , ενώ δεν μπορεί να συνεχιστεί η απαράδεκτη αυτή αδιέξοδη κατάσταση, που αντιστρατεύεται τη φιλοσοφία κατασκευής και λειτουργίας των αυτοκινητόδρομων
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ο κ.κ.Υπουργοί

1.    Ποια η εξέλιξη της υλοποίησης των μέτρων που αποφασίστηκαν στις συσκέψεις της 11 και 12/11/2014;
2.    Πως κινείται το σχέδιο εξορθολογισμού του σχεδιασμού για τα διόδια και με αναγωγή τους ως προς το μήκος των χρησιμοποιούμενων τμημάτων του αυτοκινητόδρομου , ώστε να μειωθεί η επιβάρυνση των χρηστών;
3.    Πως θα αποκατασταθούν οι ζημιές στο δευτερεύον οδικό δίκτυο; Και
4.    Πως θα αποτραπούν τα πολλά ατυχήματα , πολύ περισσότερο τα θανατηφόρα;

Αθήνα, 12/5/2015

Ο ερωτών Βουλευτής

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Καταβολή προνοιακών επιδομάτων απο τον Δήμο Λεβαδέων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Λεβαδέων, ανακοινώνει ότι η πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων, για το δίμηνο Μάρτιος – Απρίλιος 2015, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Μαΐου 2015.






Διαβάστε Περισσότερα »

Δέκα κουκουλοφόροι μπούκαραν σε επιχείρηση στα Οινόφυτα



Σε εξέλιξη αστυνομικές έρευνες, για τον εντοπισμό και την σύλληψη δέκα (10) περίπου αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες (11-05-2015) μεταμεσονύχτιες ώρες στα Οινόφυτα Βοιωτίας, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν σε εταιρεία κατασκευής αλουμινίων, ακινητοποίησαν και δέσμευσαν τρεις αλλοδαπούς εργαζομένους της εταιρείας και αφαίρεσαν από την κατοχή τους ηλεκτρονικές συσκευές και μικρό χρηματικό ποσό. Ακολούθως αφαίρεσαν Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο της εταιρείας, στο οποίο είχαν φορτώσει αλουμίνια και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Την προανάκριση, για την συγκεκριμένη υπόθεση, διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει το Π.Σ.Στερεάς με 15 θέματα

          Σας προσκαλούμε στην 6η συνεδρίαση (Τακτική) του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 18 Μαΐου 2015 και ώρα 1:00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού  Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας (Αινιάνων 8, Λαμία), για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των ακόλουθων θεμάτων ημερήσιας διάταξης:
             
Θέμα 1ο     Ενημέρωση για τις Δικαστικές εκκρεμότητες στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Εισηγητής    Περιφερειάρχης Κωνσταντίνος Π. Μπακογιάννης

Θέμα 2ο     Λήψη Απόφασης για την παροχή κινήτρων υπέρ επικουρικών ιατρών στις άγονες, προβληματικές και απομακρυσμένες περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρ. 20 του Ν. 4213/2013.
Εισηγητής    Περιφερειάρχης Κωνσταντίνος Π. Μπακογιάννης

                   ΟΔΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΔΙΟΔΙΑ
Θέμα 3ο     Προτάσεις για τις επόμενες ενέργειες αναφορικά με το θέμα των Διοδίων από την Επιτροπή Διαβούλευσης για το θέμα των Διοδίων, βάσει της υπ’ αριθμ. 142/2014 Απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Εισηγητές    Οι Περιφερειακοί  Σύμβουλοι και μέλη της Επιτροπής κ.κ. Κωνσταντίνος Καραγιάννης, Ευάγγελος Κούκουζας, Δημήτριος Κυρίτσης, Γεώργιος Ψυχογιός και Κωνσταντίνος Χαΐνάς

                   ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Θέμα 4ο    Συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη διαχείριση Οργανικών Στερεών Αποβλήτων.
Εισηγητής    Αντιπεριφερειάρχης Χωροταξίας & Περιβάλλοντος κ. Χαράλαμπος Σανιδάς

                   ΘΕΜΑΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Θέμα 5ο    Σύσταση Διαπαραταξιακής Επιτροπής για την Τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Εισηγήτρια    Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου κα Ασημίνα Παπαναστασίου

Θέμα 6ο    Έγκριση του υπ’ αριθµ. 7/16-7-2014 Πρακτικού του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Εισηγήτρια    Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου κα Ασημίνα Παπαναστασίου
         
Θέμα 7ο     Έγκριση για την μεταβολή του τόπου διεξαγωγής της 7ης Τακτικής Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας για την αμέσως επόμενη συνεδρίαση, βάσει του προκαθορισμένου χρονοδιαγράμματος, ήτοι την 29η Ιουνίου 2015 ή οποτεδήποτε αυτή ήθελε οριστεί, από τη Λαμία στην Άμφισσα στο «Γιάγτζειο - Κορδώνειο Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας» (Κορδώνη 1, πλατεία Ησαΐα, Άμφισσα).
Εισηγήτρια    Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου κα. Ασημίνα Παπαναστασίου
                  
                   ΟΡΓΑΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ - ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Θέμα 8ο     Ορισμός εκπροσώπου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Επιτροπή Ενστάσεων Επενδυτικών Σχεδίων που αφορούν παρεμβάσεις ανάπτυξης Επιχειρηματικής Δραστηριότητας (ιδιωτικά έργα) και παρεμβάσεις Δημοσίου χαρακτήρα, στα πλαίσια της 3ης Πρόσκλησης  Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος της Ο.Τ.Δ. Φθιωτικής Αναπτυξιακής Α.Ε.
Εισηγητής    Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας κ. Ευθύμιος Καραΐσκος

Θέμα 9ο     Ορισμός εκπροσώπων επιτροπής Πειθαρχικού Συμβουλίου Π.Δ.170/2003, για την επιβολή  διοικητικών κυρώσεων στα διοικητικά όργανα των φορέων παροχής συγκοινωνιακού έργου και στους ιδιοκτήτες λεωφορείων.
Εισηγητής    Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας κ. Ευθύμιος Καραΐσκος

Θέμα 10ο     Ανασυγκρότηση της Περιφερειακής Επιτροπής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης Στερεάς Ελλάδας.
Εισηγητής    Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας κ. Ευθύμιος Καραΐσκος

                   ΤΕΧΝΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ - ΕΡΓΑ
Θέμα 11ο    Έγκριση τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος ΠΕ Φθιώτιδας, για το έτος 2015.
Εισηγητής    Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας κ. Ευθύμιος Καραΐσκος

Θέμα 12ο    Έγκριση τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος ΠΕ Ευρυτανίας, για το έτος 2015.
Εισηγητής    Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας κ. Ευθύμιος Καραΐσκος

Θέμα 13ο    Έγκριση προϋπολογισμού υποέργων, στα πλαίσια του ενάριθμου 2014ΕΠ56600004 «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Π.Ε. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2015, 2016 & 2017» της  ΣΑΕΠ 566.
Εισηγητής    Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας κ. Ευθύμιος Καραΐσκος

Θέμα 14ο    Έγκριση τροποποίησης πίνακα υποέργων, στα πλαίσια του ενάριθμου 2013ΕΠ06600006 «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ, ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ Π.Ε. ΕΥΒΟΙΑΣ» της  ΣΑΕΠ 066.
Εισηγητής    Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας κ. Ευθύμιος Καραΐσκος

                   ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ
Θέμα 15ο    Άνοιγμα λογαριασμού ταμειακής διαχείρισης στην Τράπεζα της Ελλάδας και ορισμός εξουσιοδοτημένων οργάνων για την κίνησή του, κατ’ εφαρμογή του Νόμου 4323/2015.
Εισηγητής    Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας κ. Ευθύμιος Καραΐσκος


Οι εισηγήσεις των ανωτέρω θεμάτων θα σας αποσταλούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email).                                                                                    

       
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
     
        ΑΣΗΜΙΝΑ Δ. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ



Σας προσκαλούμε στην 5η συνεδρίαση (Ειδική) του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 18 Μαΐου 2015 και ώρα 12:00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας (Αινιάνων 8, Λαμία), για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των ακόλουθων θεμάτων ημερήσιας διάταξης:
                  
Θέμα 1ο     Εκλογή για την ανάδειξη του υποψηφίου για το αξίωμα του Αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, λόγω της παραίτησης του Περιφερειακού Συμβούλου και Αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γεωργίου Ακριώτη.
Εισηγήτρια    Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου κα Ασημίνα Παπαναστασίου

                                                                                        

        Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
       

        ΑΣΗΜΙΝΑ Δ. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
Διαβάστε Περισσότερα »

Πεζοπορία "Δημόφιλου" Θεσπιών στην Παύλιανη Φθιώτιδας

 Ο "Δημόφιλος" ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν στην εκδρομή-πεζοπορία στο χωριό Παύλιανη Φθιώτιδας.Ευχαριστεί τους οδηγούς της πεζοπορίας, τον κ.Αλέξη Μπαμπούλα και κ.Σάκη Βαρθαλάμη!Ευελπιστούμε η συμμετοχή του κόσμου σε ανάλογη δραστηριότητα αλλά και γενικά σε όλες τις δραστηριότητες του συλλόγου να αυξάνεται όλο και περισσότερο!



Διαβάστε Περισσότερα »

16 θέσεις εργασίας στη Λιβαδειά για την κατασκήνωση του Δήμου Λεβαδέων

16 θέσεις εργασίας στη Λιβαδειά για την κατασκήνωση του Δήμου Λεβαδέων

Ανακοίνωση για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, επί δίμηνο, συνολικά δέκα έξη (16) ατόμων για την κάλυψη της αμιγούς εποχικής ανάγκης για τη λειτουργία της κατασκήνωσης του Δήμου Λεβαδέων, στη “Παλιομηλιά Ελικώνα”

Συγκεκριμένα θα προσληφθούν:
1. Ένα (1) άτομο Συντονιστής-Αρχηγός της κατασκήνωσης, κλάδου ΠΕ ή ΤΕ κατά προτίμηση από σχολές Φυσικής Αγωγής, Περιβαλλοντικής Αγωγής, Δημοτικής Εκπαίδευσης, Θεατρολογίας, Καλών Τεχνών, Παιδοψυχολογίας, Σχολές Εκπαίδευσης στελεχών παιδικών εξοχών.
2. Ένα (1) άτομο Επιμελητής-Βοηθός Αρχηγού ΠΕ ή ΤΕ, κατά προτίμηση από τις προαναφερόμενες σχολές.
3. Οκτώ (8) άτομα ειδικότητας ομαδάρχες, ηλικίας 18 έως 28 ετών, απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης – σπουδαστές – φοιτητές.
4. Ένα (1) άτομο ειδικότητας Νοσηλευτή Τεχνολογικής Εκπαίδευσης
5. Δύο (2) άτομα ειδικότητας προσωπικού καθαριότητας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης
6. Δύο (2) άτομα ειδικότητας γενικών καθηκόντων Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης
7. Ένα (1) άτομο ειδικότητας Μαγείρων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν αίτηση συμμετοχής μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά και αντίγραφο του πτυχίου τους, όπου απαιτείται, στο Δήμο Λεβαδέων, μέχρι και την Παρασκευή 15-5-2015.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδήλωση Ιατρικού Συλλόγου Λιβαδειάς σε συνεργασία με την Ελληνική Πνευμονολογικη Εταιρεία για τη φυματίωση

Διενέργεια ιατρικής ενημερωτικης εκδήλωσης, ανοικτή για το κοινό, η οποία λαμβάνει χώρα μετά συνεργασίας του Ιατρικού Συλλόγου Λιβαδειας και της Ελληνικης Πνευμονολογικης Εταιρείας με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό κέντρο Κρύας"Χρήστος Παλαιολόγος" στις 20/5/2015 και ώρα 19,30, θέλοντας κυρίως να φωτίσει μια νόσο που αν και θεωρείται "νόσος του παρελθόν", οι κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες των καιρών μας, την καθιστούν επίκαιρη όσο ποτε!

Διαβάστε Περισσότερα »

Εθελοντές καθάρισαν την παραλία Αγίου Νικολάου Δομβραίνας

Με επιτυχία ο εθελοντικός καθαρισμός παραλίας Αγ. Νικολάου Τ.Κ. Δομβραίνας Δήμου Θηβαίων

Με πολλή όρεξη και ενθουσιασμό πραγματοποιήθηκε ο εθελοντικός καθαρισμός της παραλίας του Αγίου Νικολάου, που διοργάνωσε ο Δήμος Θηβαίων και η Τοπική Κοινότητα Δομβραίνας το πρωί της  Κυριακής 10 Μαϊου 2015, με τη συμμετοχή συλλόγων και μαθητών σχολείων της Δομβραίνας.

Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Δομβραίνας κ. Κιούσης Γιώργος έκανε την ακόλουθη δήλωση :

“Θέλω να ευχαριστήσω τους μαθητές, τα μέλη Συλλόγων και τους δημότες που συμμετείχαν εθελοντικά στην Κυριακάτικη δράση μας για εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας του Αγ. Νικολάου Δομβραίνας καθώς επίσης και όσους συνέβαλαν με την προσφορά υλικών και μέσων.  Η δράση αυτή ήταν μια συμβολική κίνηση με παιδαγωγικό όμως χαρακτήρα με σκοπό την ευαισθητοποίηση των δημοτών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος. Την επόμενη φορά περιμένουμε ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή. Το περιβάλλον άλλωστε είναι υπόθεση όλων μας και αν θέλουμε το καλοκαίρι να χαιρόμαστε όμορφες και καθαρές παραλίες πρέπει όλοι να συμβάλλουμε στην προστασία τους. Να μην πετάμε σκουπίδια στον αιγιαλό  αλλά στους κάδους που έχει τοποθετήσει ο Δήμος γι' αυτό το σκοπό”

Ο Δήμος Θηβαίων και η Τ.Κ. Δομβραίνας
 ευχαριστούν θερμά για τη συμβολή τους στη δράση :


•    Τη Σωληνουργεία Κορίνθου που προσέφερε λεωφορείο για τη μεταφορά των συμμετεχόντων
•    Τον κ. Δημήτρη Τσάκε για το προσωπικό που διέθεσε και βοήθησε στη συγκομιδή των απορριμάτων
•    Το Σύλλογο Γυναικών Δομβραίνας
•    Τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δομβραίνας
•    Τον Πατέρα Στυλιανό Καλογεράκη
•    Τον Οικοδομικό Συναιτερισμό Αγ. Νικολάου
•    Το Συμβούλιο της Τ.Κ. Δομβραίνας
•    Το Σούπερ Μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος
•    Τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θήβας




Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ


Διαβάστε Περισσότερα »

Έκαναν ψώνια 8.000 ευρώ ενώ «έψαχναν» την Άννυ



Κάπως έτσι αντιμετώπισε η Δημητρίνα Μπορίσοβα την «εξαφάνιση» της 4χρονης Άννυ, κάνοντας μανικιούρ, πεντικιούρ και shopping therapy
800 ευρώ για… εξτένσιον στα μαλλιά, 150 ευρώ για μόνιμο μανικιούρ με λογότυπο… Louis Vuitton, 500 ευρώ για κινητό τηλέφωνο νέας τεχνολογίας, πεντικιούρ, αγορές επώνυμων ρούχων, δερμάτινων μπουφάν, γυαλιών Ray Ban  και παπουτσιών, έκανε η Δημητρίνα Μπορίσοβα αντιμετωπίζοντας με… shopping therapy την «εξαφάνιση» της 4χρονης Άννυ, από την πρώτη στιγμή που έφθασε στην Ελλάδα έως και την ημέρα που ξεκίνησαν οι απανωτές προσαγωγές της για κατάθεση στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.
Σε 9 ημέρες, 8.000 ευρώ

Σε κάτι λιγότερο από 10 ημέρες, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η Δημητρίνα Μπορίσοβα και ο 27χρονος Stanislav Bakardzhiev ή «Σάββας», σπατάλησαν 8.000 ευρώ από τα συνολικά 12.000 ευρώ, που φαίνεται να της έδωσε ο 40χρονος Γερμανός «χορηγός», με τον οποίο βρέθηκε για περίπου ένα μήνα στη Γερμανία. Οι αξιωματικοί των αρμόδιων υπηρεσιών της Ασφάλειας Αττικής, που ασχολήθηκαν με τη σοβαρή υπόθεση, ερευνούσαν από που προήλθαν τα χρήματα και τη «σπατάλη» τους, προκειμένου να διαπιστώσουν, στο πρώτο στάδιο της έρευνας αν τα χρήματα είχαν προέλθει από την «πώληση» της Άννυ και σε δεύτερο στάδιο αν δαπανήθηκαν στην αγορά προϊόντων που θα μπορούσαν να σχετίζονται με την εξαφάνισή της.

Η ευκολόπιστη μάνα πείθεται και πάλι από τον σύντροφό της πως η ευθύνη της εξαφάνισης του παιδιού θα έπεφτε πάνω της

Στις 22 Απριλίου όταν και φαίνεται να έρχεται στην Αθήνα και φθάνει στο υπόγειο διαμέρισμα της Μιχ. Βόδα, πείθεται από τις ασάφειες του «Σάββα», που αρχικά έλεγε ότι του… έκλεψαν την Άννυ σε παιδική χαρά και μετά ότι η 4χρονη έφυγε μόνη της επειδή ξέχασε τα κλειδιά πάνω στην πόρτα, που η Άννυ δεν έφθανε καλά-καλά το χερούλι της! Η ευκολόπιστη μάνα πείθεται και πάλι από τον σύντροφό της πως η ευθύνη της εξαφάνισης του παιδιού θα έπεφτε πάνω της και έπρεπε να φύγουν στη Βουλγαρία. Εκεί όμως, ενώ ενημέρωσαν τους γονείς της, πιέστηκε από εκείνους και επέστρεψε στην Αθήνα κάτι ώρες αργότερα, προκειμένου να αναζητήσουν με όλους τους τρόπους το παιδί.
Ινστιτούτα… καλλωπισμού

Παρόλα αυτά η «μάνα», το παιδί της οποίας φερόταν εξαφανισμένο, πρόλαβε να πάει σε ειδικό ινστιτούτο ομορφιάς όπου έδωσε 800 ευρώ για να τις τοποθετηθούν… πρόσθετα μαλλιά. Οι αστυνομικοί εντόπισαν την επιχείρηση και την απόδειξη υπηρεσιών. Κάτι αντίστοιχο διαπίστωσαν από κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών, για την αγορά κινητού τηλεφώνου νέας γενιάς, αξίας περίπου 500 ευρώ. Οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, βρήκαν δεκάδες καταστήματα και αποδείξεις που είχε επισκεφτεί η Δημητρίνα Μπορίσοβα, το χρονικό διάστημα, παράλληλα με την αναζήτηση της 4χρονης κόρης της Άννυ.

Βρήκαν καταστήματα όπου επισκέφθηκε για την τοποθέτηση μόνιμου μανικιούρ, αντίστοιχου πεντικιούρ, αγορών επώνυμων ρούχων, δερμάτινων μπουφάν, γυαλιών Ray Ban  και παπουτσιών. Αρκετά χρήματα φαίνεται να χρησιμοποίησε και ο 27χρονος παιδοκτόνος, για την αγορά σημαντικής ποσότητας ηρωίνης, ενώ και οι δυο τους βρέθηκαν σε μπαρ της περιοχής προκειμένου να «χαλαρώσουν» από την… έντονη αναζήτηση του ήδη δολοφονημένου παιδιού. Σημειώνεται ότι αρκετά χρήματα δαπανήθηκαν και στο ταξίδι-εξπρές στη Βουλγαρία.
Ο Γερμανός «χορηγός»

Μετά τον εντοπισμό των 4.000 ευρώ, του ζευγαριού στο σπίτι του 70χρονου Έλληνα που τους φιλοξενούσε παροδικά, οι αστυνομικοί ρώτησαν την μητέρα της Άννυ, από που προέρχονται τα χρήματα. Εκείνη τους απάντησε ότι αυτά ήταν μέρος των 12.000 ευρώ, που της είχε δώσει ο 40χρονος Γερμανός φίλος της, που είχε επισκεφθεί για περίπου ένα μήνα στο Βερολίνο, δίνοντας το τηλέφωνό του. Οι αστυνομικοί επικοινώνησαν μαζί του, ο οποίος επιβεβαίωσε τη φιλική του σχέση με τη Δημητρίνα και ότι της έδωσε χρήματα χωρίς να πει για το ύψος τους. Επιφυλάχθηκε να απαντήσει σε περισσότερα αφού θα επικοινωνούσε με τον δικηγόρο του. Μετά την εξιχνίαση της υπόθεσης, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, ενημέρωσαν τις γερμανικές Αρχές μέσω Interpol, για τον ρόλο του 40χρονου Γερμανού, ο οποίος φέρεται να διατηρεί κοσμηματοπωλείο σε κεντρικό σημείο του Βερολίνου.

Από την στιγμή που η υπόθεση έχει πάει στον Ανακριτή, εκείνος έχει υποβάλλει αίτημα δικαστικής συνδρομής, προκειμένου να αναζητηθεί ο συγκεκριμένος άνδρας και αρχικά να του ληφθεί κατάθεση, με συγκεκριμένα ερωτήματα προς απάντηση. Δεν ήταν πρώτη φορά που η μητέρα της Άννυ είχε πάει στη Γερμανία λαμβάνοντας και πάλι χρήματα από τον ίδιο άνδρα, όπως σημείωναν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., ενώ δεν είχε αποκλειστεί το ενδεχόμενο να πάει να μείνει μόνιμα εκεί μαζί με την Άννυ. Βασική αναζήτηση των αστυνομικών και ανακριτικών αρχών, είναι τα ακριβή κίνητρα, που έχουν οδηγήσει τον 40χρονο Γερμανό, ο οποίος φέρεται να έχει μία οικονομική επιφάνεια, να «χρηματοδοτεί» την Δημητρίνα Μπορίσοβα. Δεν μπορούν να πιστέψουν πως αυτά τα χρήματα αφορούν τις τυχόν ερωτικές υπηρεσίες της 25χρονης προς εκείνον, κάτι που θα μπορούσε να βρει «οικονομικότερα» στη χώρα του, και όχι άλλου είδους συναλλαγές, κάτι που αποτελεί και αντικείμενο της έρευνας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Παρέμβαση Μουλκιώτη για τον Ασωπό

ΑΣΩΠΟΣ  SOS

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, συνάντηση εργασίας, με θέμα
 "ΧΡΩΜΙΟ ΣΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΥΔΑΤΑ ΤΟΥ ΑΣΩΠΟΥ - ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ" ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ LIFE+ CHARM,
 Το πρόγραμμα, εκπονείται απο το 2012 υπο του ΕΜΠ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στ. Ελλάδος.

Σε παρέμβαση μου, επισημάνθηκαν τα εξής:
1. Το έργο του ΕΜΠ περαιώνεται και προτείνονται μέτρα αποκατάστασης της περιοχής.
2. Το χρώμιο, σύμφωνα με τις τελευταίες αναλύσεις της Χημικής Υπηρεσίας Λιβαδειάς, από δειγματοληψίες των Διευθύνσεων Υγείας και Ανάπτυξης της ΠΕ Βοιωτίας στις 21-4-2015 , ανέρχεται έως 8.000 μg/L, και το εξασθενές χρώμιο, ανέρχεται σε  8.000 μg/L.
3. Προέκυψε επίσης αυξητική τάση λοιπών ρύπων, πχ. της τιμής του μόλυβδου έως 85,0 μg/L
4. H ρύπανση του Ασωπού, συνεχίζεται αμείωτη, χωρις να γίνεται καμία ενέργεια, για να βρεθεί ο ή οι ρυπαντής -ες.
5. Το πολλάκις εξαγγελθέν Γραφείο Περιβάλλοντος Οινοφύτων, είναι ακόμα "στα έγγραφα".
6. Δεν υλοποιήθηκε η αποφασισθείσα από τα μέσα του 2014 προγραμματική σύμβαση Περιφέρειας - ΙΓΜΕ, για διερευνητικές γεωτρήσεις, στην εντοπισμένη απο το 2013 υπο του ΚΕΠΠΕ Βοιωτίας,  περιοχή ρύπανσης.
7. Εξαγγέλλονται για υλοποίηση, μέτρα αποκατάστασης, ενώ η ρύπανση συνεχίζεται.
8. Η ΚΥΑ  100079 [ΦΕΚ 135Β/22-1-2015], που εκδόθηκε τρεις ημέρες πριν τις εκλογές της 25-1-2015,  για τον Ασωπό, που πρώτιστα δυσχεραίνει τους ελέγχους και προκαλεί ασάφειες και σύγχυση για το χωρικό εύρος της,  εξακολουθεί να ισχύει.

Συμπέρασμα
    Διαπιστώθηκε ότι το Υπουργείο και η Περιφέρεια, δεν άγγιξαν το ζήτημα του εντοπισμού των υπευθύνων της ρύπανσης και την εφαρμογή της νομοθεσίας. Αναφέρθηκαν σε μελλοντικά σχέδιά τους  για περιβαλλοντική αποκατάσταση και  χωροθέτηση της περιοχής.
    Δυστυχώς, εξακολουθεί η λογική, οι θεσμικά υπεύθυνοι, να μην αγγίζουν, το ζήτημα εύρεσης του ή των ρυπαντών, με δεδομένα τα πρόσφατα ευρήματα της Χημικής Υπηρεσίας Λιβαδειάς και να αρκούνται σε μεγαλόπνοες εξαγγελίες, αμφιβόλου υλοποίησης.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΚΔΗΛΩΣΗ Π. Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ & ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

Οι υδρονομείς που προσλαμβάνονται στο Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων

Ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων για τα πρόσωπα που θα καταλάβουν τις θέσεις των υδρονομέων για την φετινή αρδευτική περίοδο.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
Α. Την πρόσληψη των κάτωθι υδρονομέων ανά αρδευτικό δίκτυο:
Δ.Ε. Αλιάρτου
Τ.Κ. Σωληναρίου :
1) ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, κάτοικος ΣΩΛΗΝΑΡΙΟΥ, για την
περίοδο από 15/5/2015 έως 15/7/2015
2) ΡΟΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ, κάτοικος ΣΩΛΗΝΑΡΙΟΥ, για την περίοδο από
15/7/2015 έως 15/9/2015
Σε περίπτωση αναπλήρωσης:
1) ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ, κάτοικος ΑΛΙΑΡΤΟΥ
2) ΤΣΩΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΖΑΧΑΡΙΑ, κάτοικος ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Τ.Κ. Υψηλαντίου:
1) ΡΑΧΟΥΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ, κάτοικος ΥΨΗΛΑΝΤΗ, για την περίοδο από
15/5/2015 έως 15/7/2015
2) ΔΗΜΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, κάτοικος ΥΨΗΛΑΝΤΗ, για την περίοδο από
15/7/2015 έως 15/9/2015
Σε περίπτωση αναπλήρωσης:
1) ΤΣΙΩΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, κάτοικος ΑΛΙΑΡΤΟΥ
Δ.Ε. Θεσπιέων
Τ.Κ. Μαυρομματίου:
1) ΠΕΛΩΝΗΣ ΓΑΡΟΥΦΑΗΛ του ΙΩΑΝΝΗ, κάτοικος ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙΟΥ, για την περίοδο
από 15/5/2015 έως 15/7/2015
2) ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, κάτοικος ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙΟΥ, για την περίοδο
από 15/7/2015 έως 15/9/2015
Σε περίπτωση αναπλήρωσης:
1) ΚΑΤΣΙΜΙΧΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του ΗΛΙΑ, κάτοικος ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙΟΥ
2) ΚΩΝΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, κάτοικος ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙΟΥ
3) ΛΑΜΠΡΟΥ NIKOΛΑΟΣ του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ, κάτοικος ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙΟΥ
4) ΣΟΦΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, κάτοικος ΔΟΜΒΡΑΙΝΑΣ
ΟΛΟΚΛΗΡΗ  Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΔΩ


Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΘΗΒΑΣ

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ  ΘΗΒΑΣ
Πως θα κάνετε αίτηση για επιδότηση ενοικίου δωρεάν ρεύμα και κάρτα σίτισης.

Ξεκίνησαν την Δευτέρα 20 Απριλίου οι αιτήσεις για την επιδότηση ενοικίου την κάρτα σίτισης και το δωρεάν ρεύμα εως 300 kwh το μήνα που προβλέπονται από τον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να κάνουν ηλεκτρονικά ή μέσω ΚΕΠ τις αιτήσεις τους έως τις 20 Μαΐου.

Οι αιτήσεις για το επίδομα ενοικίου την κάρτα σίτισης αλλά και το δωρεάν ρεύμα, όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα του υπουργείου (ypakp.gr).
 Ωστόσο, στην περίπτωση που δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε υπηρεσίες διαδικτύου, οι ωφελούμενοι μπορούν να απευθύνονται στα Κέντρα Ενημέρωσης Πολιτών (ΚΕΠ) όπου θα του παρέχεται βοήθεια για τη συμπλήρωση και υποβολή της αίτησης.
 Συγκεκριμένα το εισόδημα δικαιούχου των παροχών δεν πρέπει να υπερβαίνει τα παρακάτω όρια πραγματικού εισοδήματος σύμφωνα με τα κάτωθι:
 2.400 ευρώ ετησίως για μεμονωμένο άτομο και 3.600 ευρώ ετησίως για το ζευγάρι, προσαυξανόμενο κατά 1.200 ευρώ για κάθε ενήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας και 600 ευρώ ετησίως για κάθε ανήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας και μέχρι του ποσού των 6.000 ευρώ ετησίως. Με βάση αυτόν τον κανόνα, το εισοδηματικό όριο διαμορφώνεται ως εξής:
 Μεμονωμένο άτομο: 2.400 ευρώ
 Οικογένεια χωρίς εξαρτώμενο μέλος ή άτομο με ένα εξαρτώμενο μέλος: 3.600 ευρώ Οικογένεια με 1 εξαρτώμενο μέλος ή άτομο με 2 εξαρτώμενα μέλη: 4.200 ευρώ Οικογένεια με 2 εξαρτώμενα μέλη ή άτομο με 3 εξαρτώμενα μέλη: 4.800 ευρώ Οικογένεια με 3 εξαρτώμενα μέλη ή άτομο με 4 εξαρτώμενα μέλη: 5.400 ευρώ Οικογένεια με 4 και άνω εξαρτώμενα μέλη ή άτομο με 5 και άνω εξαρτώμενα μέλη: 6.000 ευρώ.
 Τα περιουσιακά κριτήρια είναι τα εξής: Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας (στην Ελλάδα ή/και στο εξωτερικό) να μην υπερβαίνει τις 90.000 ευρώ κατʼ άτομο, προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικα και κατά 10.000 για κάθε εξαρτώμενο ανήλικο και με ανώτατο συνολικό όριο για κάθε άτομο ή οικογένεια το ποσό των 200.000 ευρώ.
 Το συνολικό ύψος των καταθέσεων του ατόμου ή του συνόλου των μελών της οικογένειας σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας και του εξωτερικού ή/ και η τρέχουσα αξία μετοχών, ομολόγων κ.λπ., να μην υπερβαίνει για το οικονομικό έτος 2014 (χρήση 2013) το διπλάσιο του ορίου εισοδήματος για τη λήψη των παροχών της παρούσας απόφασης.




Διαβάστε Περισσότερα »

Ούτε ένα ευρώ στους πλημμυροπαθείς των Αγράφων!!!

Επιστολή προς τα αρμόδια υπουργεία έστειλε η Κίνηση Πολιτών Αγράφων που αφορά  την απαράδεκτη κατάσταση της μη αποζημίωσης μέχρι σήμερα κανενός από τους πλημμυροπαθείς του Δήμου Αγράφων καθώς και των καθυστερήσεων όσον αφορά στην αποκατάσταση των Υποδομών που υπέστησαν ζημιές.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:

Προς τους Υπουργούς:

Εσωτερικών,Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητάς, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Ούτε ένα ευρώ δεν έχει φτάσει στους πλημμυροπαθείς των Αγράφων-Ανάγκη άμεσης αποκατάστασης των υποδομών


Έχουν περάσει πάνω από τρεις μήνες από τις πλημμύρες που έπληξαν το δήμο Αγράφων με τις ζημιές στο επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο ,σε κατοικίες ,επιχειρήσεις και κτήματα ,τα δίκτυα ύδρευσης, άρδευσης και αποχέτευσης,καθώς και σε βασικές υποδομές του Δήμου,να κοστολογούνται με αρκετά εκατομμύρια .

Δυστυχώς μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει φτάσει ούτε ένα ευρώ ,τόσο στους πλημμυροπαθείς όσο και στον ίδιο τον δήμο.
Ήδη ο δήμος Αγράφων που βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αλλά και η ΠΕ Ευρυτανίας,με τα πενιχρά κονδύλια που διαθέτουν, έχουν διαθέσει ένα πολύ μεγάλο ποσό για μισθώσεις μηχανημάτων, τα οποία διατέθηκαν για να ανοιχτούν τα βασικά οδικά δίκτυα.Υπάρχουν όμως ακόμα οικισμοί που δεν έχει δοθεί πρόσβαση.

Η Ευρυτανία ,και δει τα Άγραφα,αποτελούν μια περιοχή με μεγάλα ελλείμματα σε υποδομές και πρέπει να είναι άμεση και πλήρης η αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν , ειδικά στη σημερινή συγκυρία όπου τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις βρίσκονται στο όριο της επιβίωσης.

Ζητούμε άμεσα:

-Χρηματική ενίσχυση σε κάθε πλημμυροπαθή

-Καταγραφή και άμεση αποζημίωση ζημιών σε οικίες και επιχειρήσεις.

-Αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ των καταστροφών σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο.

-Αποκατάσταση των ζημιών που παρουσιάστηκαν σε υποδομές.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία και την καταγραφή που έγινε απο τον δήμο Αγράφων εκτιμάται ότι το κόστος αποκατάστασης ανέρχεται στα 43 εκ. ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα ..

-Το σύνολο των βαριά πληγέντων οικιών είναι εκατό (100) και το κόστος αποκατάστασης εκτιμάται σε 12.000.000,00 ευρώ.

-Το σύνολο των ελαφρά πληγέντων οικιών είναι διακόσιες τριάντα πέντε (235) και το κόστος αποκατάστασης υπολογίζεται στα 7.000.000,00 ευρώ.

-Το σύνολο των πληγέντων κτηνοτροφικών μονάδων – επιχειρήσεων είναι διακόσιες σαράντα πέντε (245) οικιών είναι εκατό (100) και το κόστος αποκατάστασης εκτιμάται σε 7.000.000,00 ευρώ.

-Το συνολικό μήκος του κατεστραμμένου οδικού δικτύου (πρωτεύον δίκτυο, γέφυρες, τεχνικά έργα κλπ) υπολογίζεται σε 100 χιλιόμετρα και το κόστος αποκατάστασης του υπολογίζεται στα 15.000.000,00 ευρώ.

-Τεχνικά έργα ύδρευσης για την αποκατάσταση της υδροδότησης των οικισμών συνολικού κόστους 2.000.000,00 ευρώ

Παράλληλα θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για την προσωρινή στέγαση των μόνιμων κατοίκων , των οποίων έχει καταστραφεί η μόνιμη κατοικία τους.

Eλπίζουμε ότι η νέα Κυβέρνηση να σταθεί θετικά στα δίκαια αιτήματα μας ,με την άμεση χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών ώστε να αρχίσει πάλι να βρίσκει τη ζωή του ο τόπος μας.
Κίνηση Πολιτών

Αγράφων

ΚΠΕ


Prasi@Οnline





Διαβάστε Περισσότερα »

Βροχερός και συννεφιασμένος ο καιρός

Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν σήμερα Τρίτη στα νοτιοανατολικά πρόσκαιρα ισχυρές και σταδιακή εξασθένηση.

Βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.

Επιλέξτε την πόλη που θέλετε στην παρακάτω μετεωρολογική εφαρμογή, για να δείτε τον καιρό που θα κάνει εκεί τις επόμενες 4 ημέρες:

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα όμβρων κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από 14 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στέρεα, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 12 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στέρεα, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες όποτε στα νοτιά είναι πιθανό να εκδηλωθούν και καταιγίδες.
Άνεμοι: βόρειοι 5 με 7 και στα ανατολικά πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη όπου τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στις Κυκλάδες τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 23 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Στα υπόλοιπα αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 24 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και τα βόρεια.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά πιθανώς πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα όμβρων στα ορεινά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 15 έως 23 βαθμούς κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Η Ο.Ε.Β.Ε. ΘΗΒΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ Φ.Π.Α


 ΕΝΙΑΙΟΣ  ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ  Φ.Π.Α

Σχετικά με τις πληροφορίες για ενιαίο συντελεστή Φ.Π.Α στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας ,δοκιμάζουν για ακόμη μια φορά τις αντοχές και τα αντανακλαστικά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η αύξηση του χαμηλότερου συντελεστή από το 13% σε ένα υψηλότερο ποσοστό θα οδηγήσει σε ανατιμήσεις σε μια σειρά από βασικά είδη και υπηρεσίες ( Τρόφιμα – Ηλεκτρισμός – Εστίαση  ) ενώ η μείωση του μεγάλου συντελεστή από το 23% θα ευνοήσει τις συναλλαγές μεγάλων ομίλων και εισαγόμενων προϊόντων.

Είναι σαφές ότι ένα μόνιμο και δίκαιο φορολογικό σύστημα είναι αυτό που χρειάζεται η ελληνική οικονομία και όχι συνεχόμενες διακυμάνσεις φορολογικών συντελεστών, πειραμάτων και δοκιμών.

Η ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ καλεί την κυβέρνηση να προβεί στην επίσημη δημοσιοποίηση του οικονομικού της σχεδιασμού και να ξεκινήσει μια ειλικρινή διαβούλευση με γνώμονα τον ισότιμο επιμερισμό των βαρών της φορολογικής βάσης.

Η εφαρμογή του ενιαίου συντελεστή Φ.Π.Α θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε αντίθετα καταστροφικά αποτελέσματα.

                ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ            Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
         ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                  ΧΡΗΣΤΟΥ  ΗΛΙΑΣ
           

Διαβάστε Περισσότερα »

Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς-Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά "ΣΥΛΛΕΓΩ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ"



Πώς μπορεί το φως, η θέα, η μαγεία, οι αριθμοί, η κλίμακα, ο ρυθμός, η ιστορία, να γίνουν εμπειρίες για να ανακαλύψεις μια μουσική, ένα θεατρικό σκηνικό, ένα λογοτεχνικό κείμενο, να απολαύσεις μια βόλτα στο πάρκο; Απλά, επισκεπτόμενος τη Βιβλιοθήκη της πόλης σου!

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» που υλοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Future Library και την στήριξη του Δήμου Λεβαδέων, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς υλοποιεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Συλλέγω εμπειρίες», για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, από τις 11 έως τις 25 Μαΐου 2015.

Το πρόγραμμα προτρέπει τα παιδιά να ανακαλύψουν με διαφορετικό τρόπο τη διοργάνωση στην περιοχή τους ενός σύνθετου καλλιτεχνικού γεγονότος που καλύπτει τη μουσική, το θέατρο, την ανάγνωση αλλά και το περιβάλλον. Έτσι, μέσα από πολλές και ποικίλες προσεγγίσεις, οι μικροί μας φίλοι ανακαλύπτουν πως η κατανόηση ενός πολιτιστικού γεγονότος εξαρτάται από τον πλούτο και την ποικιλία των εμπειριών μέσα από τις οποίες θα το προσεγγίσεις.

Το υλικό καθώς και οι τίτλοι βιβλίων που χρησιμοποιούνται για την πραγματοποίηση των εκπαιδευτικών δράσεων είναι προσφορά της ΑΜΕ Future Library.

Oι δράσεις του προγράμματος:

·         «Έλα, φύτρωσε σποράκι, βγάλε ρίζα, φυλλαράκι» με τη νηπιαγωγό Εύη Μπιλιάλη

·         «Ο μικρός ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ», με την αρχιτέκτονα Μάρω Ρόδη (2 συναντήσεις)

·         «Καλημέρα στην Κοιλάδα των Μουσών», όπερα από το Μητροπολιτικό Ωδείο Λιβαδειάς

·         «Ο χορός των Ντορεμί», με τη συγγραφέα Μαριάννα Τεγογιάννη (3 συναντήσεις)

·         «Παίζω με τις παύσεις», από το Δημοτικό Ωδείο Λιβαδειάς

·         «Ανεβοκατεβαίνω τον ουρανοξύστη - Παιχνίδι με τις κλίμακες», από το Δημοτικό Ωδείο Λιβαδειάς

·         «Γνωρίζουμε την Όπερα», με το Τροφώνιο Ωδείο Λιβαδειάς

·         «Πράσινη Πόλη», από το τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του WWF (2 συναντήσεις)

·         «Στον μαγικό κόσμο της Όπερας!», από το Δημοτικό Ωδείο Λιβαδειάς
Δείτε αναλυτικά τις δράσεις του προγράμματος στο site της Βιβλιοθήκης: http://liblivadia.wikidot.com/news:228


Διαβάστε Περισσότερα »

ΥΠΝΙΚΗ ΑΠΝΟΙΑ. ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΑ

Επτά φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να εμπλακούν σε τροχαίο δυστύχημα έχουν όσοι υποφέρουν από αποφρακτική υπνική  άπνοια σε σχέση με αυτούς που έχουν αντιμετωπίσει το πρόβλημα!

Αυτό επιβεβαιώνουν πρόσφατες επιστημονικές μελέτες, ενώ ταυτόχρονα επισημαίνουν ότι η αποφρακτική υπνική άπνοια εκτός από τις επιπτώσεις στην οδήγηση μπορεί ακόμη να επιφέρει:
    Εγκεφαλικό επεισόδιο
    Καρδιακή ανεπάρκεια- αρρυθμία,
    Υψηλή πίεση
    Διαβήτη
    Κατάθλιψη
    Μειωμένη απόδοση στην εργασία
    Προβλήματα μνήμης

 «Το σύνδρομο της αποφρακτικής υπνικής άπνοιας σύμφωνα με τις επιστημονικές μελέτες είναι πλέον μια σοβαρή πάθηση τόσο λόγω της αυξανόμενης επίπτωσής του, όσο και λόγω των σοβαρών συνεπειών που μπορεί να έχει στην υγεία και την ποιότητα ζωής των πασχόντων»αναφέρει ο διαπρεπής Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος κ  Μηνάς Ν. Αρτόπουλος, υπεύθυνος του Τμήματος Χειρουργικής Τραχήλου-Θυρεοειδούς της ΩΡΛ κλινικής του «ΜΗΤΕΡΑ».

Η αποφρακτική άπνοια είναι η πιο συχνή διαταραχή (παρατεταμένη διακοπή)της αναπνοής κατά την διάρκεια του ύπνου και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων συνοδεύεται από έντονο ροχαλητό.

 Εκτιμάται  δε ότι το 6% των ενηλίκων πάσχει από την νόσο, με το 75% αυτών να παραμένει αδιάγνωστο!

Από τους πάσχοντες οι μισοί  είναι υπέρβαροι. Σε αναλογία η νόσος ταλαιπωρεί  έναν στους 25  είναι άνδρες και μία στις 50 γυναίκες μέσης ηλικίας.

Η νόσος δεν κάνει διακρίσεις καθώς πλήττει και τα παιδιά.

«Τα συμπτώματα της άπνοιας στα παιδιά συχνά γίνονται αντιληπτά από τους γονείς (ροχαλητό, θορυβώδης αναπνοή, ανήσυχος ύπνος), ενώ στους ενήλικες από τον σύντροφο τους» προσθέτει ο κ Αρτόπουλος.

Οι επιπτώσεις στα παιδιά είναι κι αυτές αρκετές σημαντικές καθώς προκαλεί:

    Αναπτυξιακή καθυστέρηση λόγω μη έκλυσης της αναπτυξιακής ορμόνης τη νύχτα
    Γνωστικές και μαθησιακές διαταραχές
    Υπνηλία κατά την διάρκεια της ημέρας
    Αίσθηση κόπωσης
    Διάσπαση της προσοχής
    Υπερκινητικότητα


  ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ  ΤΗΣ   ΝΟΣΟΥ

 «Αν κάποιος ενημερωθεί από τον σύντροφο του ότι κόβεται συχνά και παρατεταμένα  η αναπνοή του κατά τη διάρκεια του ύπνου , ενώ ταυτόχρονα νιώθει κόπωση και υπνηλία κατά την διάρκεια της ημέρας θα πρέπει άμεσανα απευθυνθεί σε γιατρό Ω.Ρ.Λ»εξηγεί ο κ Αρτόπουλος  και προσθέτει

« Η διάγνωση για τον αν  κάποιος πάσχει από την νόσο μπορεί να γίνει εύκολα με την μελέτη ύπνου, η οποία  γίνεται σε ειδικό εργαστήριο».

Κατά την διάρκεια της εξέτασης ο ασθενής  κοιμάται συνδεδεμένος με καλώδια ώστε να ελέγχεται η οξυγόνωση του οργανισμού του και ο καρδιακός του ρυθμός.

 Από τη μελέτη ύπνου βγαίνει αμέσως το συμπέρασμα ποιας βαρύτητας σύνδρομο έχει και τι πρέπει να γίνει για την αντιμετώπισή του.

Στα παιδιά συνήθως το πρόβλημα οφείλεταιστα λεγόμενα κρεατάκιακαι την υπερτροφία των αμυγδαλών. Αντιμετωπίζεται εύκολα με την αφαίρεσή τους με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους, όπως το Laser,  ραδιοσυχνότητες, XPSκτλ.  Η διάρκεια της επέμβασης διαρκεί 20-30 λεπτά  και το παιδί αυθημερόν επιστρέφει σπίτι του.

Στους ενήλικες μπορεί να οφείλεται σε:

    Σκολίωση του ρινικού διαφράγματος
     Υπερτροφία των ρινικών κογχών
    Στενό φάρυγγα λόγω υπερτροφίας των αμυγδαλών, μακρά σταφυλή, υπερτροφία γλωσσικής αμυγδαλής κτλ.

Αντιμετωπίζεται με την διόρθωση του ρινικού διαφράγματος, τον καυτηριασμό των ρινικών κογχών ή με κογχοτομή και σταφυλο-φαρυγγο-υπερωιο-πλαστικη.

«Σε κάθε περίπτωση η αντιμετώπιση της νόσου εξαρτάται από τις ιδιαιτερότητες του κάθε ασθενή και της μεθόδου που θα επιλεγεί από κοινού με τον γιατρό για να απαλλαγεί από την εφιάλτη του ύπνου»καταλήγει ο κ Αρτόπουλος.
www.artopoulos.com.gr   Τηλ  6937673736.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ