Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Ξήλωσαν την παιδική χαρά για..κλάματα στις Θεσπιές-φωτο

                                              
Συνεργείο  του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων ξήλωσε σήμερα το πρωί την επικίνδυνη παιδική χαρά  των Θεσπιών.Το Permissospress μετά απο καταγγελίες γονιών δημοσιοποίησε πριν λίγες μέρες τις απαράδεκτες εικόνες απο την παιδική χαρά(Δείτε ΕΔΩ την ανάρτηση)
Ο Δήμος Αλιάρτου Θεσπιέων μας ενημέρωσε σήμερα με δελτίο τύπου ότι υπεγράφη η σύμβαση για την ανάπλαση της πλατείας 700 Θεσπιέων και σύγχρονης παιδικής χαράς.
 Δείτε το δελτίο τύπου του Δήμου
ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΘΕΣΠΙΕΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΠΛΑΤΕΙΑΣ 700 ΘΕΣΠΙΕΩΝ»

Υπογράφτηκε σήμερα 12-5-2015 η σύμβαση για την ανάπλαση της πλατείας 700 Θεσπιέων, στην Τ.Κ Θεσπιών του Δήμου μας, μεταξύ του Δημάρχου Γεωργίου Π. Ντασιώτη και της κοινοπραξίας « ΣΤΑΙΚΟΣ Γ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ- ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ».

Το έργο κρίθηκε απολύτως αναγκαίο από τη Δημοτική Αρχή, η οποία εκπόνησε την σχετική μελέτη και το ενέταξε στο πρόγραμμα LIDER , δεδομένου ότι η τ.κ. Θεσπιών δεν διαθέτει πλατεία.

Η ανάπλαση θα ξεκινήσει τις αμέσως επόμενες ημέρες και θα ολοκληρωθεί σύντομα. Ο χώρος εκτός της Πλατείας θα αποκτήσει και σύγχρονη παιδική χαρά.

Ο Δήμαρχος
Ντασιώτης Γεώργιος

Με την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου στις Θεσπιές  δημιουργούνται δύο κοινόχρηστοι χώροι αναψυχής για κάθε ηλικία, χώροι που θα πληρούν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις ασφαλείας και λειτουργικότητας.
Πραγματικά ένα σημαντικό έργο για τις Θεσπιές.

Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Κομπότης: «Εγώ τελείωσα…»


Την απόφαση ν’ αποχωρήσει από τον Λεβαδειακό ανακοίνωσε στους συνεργάτες του ο Γιάννης Κομπότης. «Όποιος θέλει μπορεί να πάρει τις μετοχές, εγώ τελείωσα», φέρεται να τους είπε χαρακτηριστικά.

Την αποχώρησή του από τον Λεβαδειακό παρουσιάζεται να δρομολογεί ο Γιάννης Κομπότης.

Μετά τον υποβιβασμό της ομάδας και την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο, ο ιδιοκτήτης της ομάδας της Βοιωτίας φέρεται αποφασισμένος να παραδώσει τα κλειδιά της ΠΑΕ.

Κάτι που ανακοίνωσε, σύμφωνα με τη «LiveSport», στους συνεργάτες του, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι ήταν μια απόφαση ήδη ειλημμένη και αποσυνδεδεμένη με τα όσα έγιναν εσχάτως.

«Σας κάλεσα για να σας μιλήσω για την απόφασή μου να φύγω από τον Λεβαδειακό. Πρόκειται για μια απόφαση που την έχω πάρει εδώ και καιρό και δεν σχετίζεται με τις τελευταίες εξελίξεις. Εγώ φεύγω και αφήνω την ομάδα, όποιος θέλει μπορεί να έρθει και να πάρει τις μετοχές. Η απόφασή μου είναι οριστική και δεν σχετίζεται με το αν θα παίζουμε του χρόνου στη Super League ή στην Football League. Εγώ τελείωσα», φέρεται να είναι χαρακτηριστικά τα λόγια του.
sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΡΙΣΤΕΣ ΕΜΦΑΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΝΟΦΥΤΕΣ ΠΑΛΕΣΤΕΣ


     «ΘΕΤΙΚΑ ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΝΟΦΥΤΕΣ ΠΑΛΕΣΤΕΣ 
                ΑΡΙΣΤΕΣ ΕΜΦΑΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝ Ι. ΛΙΑΠΗ»
   
      Με 11 αθλητές και μία αθλήτρια συμμετείχε ο Α.Σ. Οινοφύτων «Καπετάν Ι. Λιάπης» στο πρωτάθλημα Παμπαίδων – Πανκορασίδων που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο στις 24-25 Απριλίου στο κλειστό γυμναστήριο Ζωφριάς στη Αθήνα. . Οι  αθλητές των Οινοφύτων αγωνίσθηκαν με πάθος για τη διάκριση και με ιδιαίτερη επιμονή και προσπάθεια κατάφεραν να διακριθούν και να κατακτήσουν επάξια τις θέσεις στο βάθρο. Η ομάδα των Οινοφύτων κατάφερε να κατακτήσει τέσσερα μετάλλια και δύο πέμπτες θέσεις κάτω από τις οδηγίες των προπονητών του συλλόγου.
      Χρυσός  στέφθηκε ο Γιάννης Δάβρης ο οποίος κέρδισε πέντε αγώνες τους τέσσερις με πτώση για να κατακτήσει το υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Ντουλαβέρης Βασίλης και η Γεωργία Μποντούζα. Την Τρίτη θέση κατέκτησε ο Ρούσεβ Χρήστος παίρνοντας το χάλκινο μετάλλιο. Την Πέμπτη θέση κατέκτησαν αντίστοιχα ο Οικονομίδης Δημήτρης και ο Ζεν Τσόντρι. Επίσης, αξιόλογη εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Ρόμπιν Λίκα , Κρητικός Ιωάννης , Λιακόπουλος Πάρης , Λιακόπουλος Δημήτρης και Αβραμίδης Νίκος
    Οι δύο πρώτοι αθλητές της κάθε κατηγορίας έχουν προκριθεί στους τελικούς που θα διεξαχθούν στην Κατερίνη στις 9-10 Μαΐου . Εκεί ο Δάβρης Ιωάννης μαζί με το Ντουλαβέρη Βασίλη και τη Γεωργία Μποντούζα θα αγωνιστούν για την τελική θέση  που θα καταλάβουν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.
Δάσκαλοι της πάλης του συλλόγου είναι οι καθηγητές φυσικής αγωγής με ειδικότητα στην πάλη  Σερετίδης Ιωάννης και  Τσιλιλής Αθανάσιος. Καθημερινά μεταλαμπαδεύουν τα μυστικά της πάλης στους αθλητές των Οινοφύτων.
    Στους αγώνες παρευρέθησαν και οι γονείς των αθλητών οι οποίοι έζησαν ιδιαίτερες συγκινήσεις καμαρώνοντας τα παιδιά τους και βιώνοντας τις ίδιες αγωνίες για τη διάκριση.
   Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Λιάπης Αναστάσιος συνεχάρη τους αθλητές και τους προπονητές και τους ευχήθηκε να μας χαρίσουν ακόμη περισσότερες επιτυχίες στο μέλλον ώστε να ζήσουμε στα Οινόφυτα ακόμη μεγαλύτερες χαρές , τέλος τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εξετάσεις που σύντομα ξεκινούν στα σχολεία.




Καπετάν Ιωάννη Λιάπη 2 Τ.Κ.32011 ΤΗΛ.6942405650 Οινόφυτα Βοιωτίας

                      
Διαβάστε Περισσότερα »

Έφοδος του ΣΔΟΕ σε συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. για «τρύπα» 800.000 ευρώ



    Έφοδος του ΣΔΟΕ στο συνδικαλιστικό όργανο των αστυνομικών της ΕΛΑΣ για «τρύπα» 800.000 ευρώ στο ταμείο τους την περίοδο 2007-2008. 

Η έρευνα επικεντρώνεται στον ρόλο που μπορεί να έχουν στην υπόθεση δύο τότε στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που σήμερα είναι.. βουλευτές.

Ήδη στελέχη του ΣΔΟΕ έχουν ζητήσει, ύστερα από παραγγελία, όλα τα παραστατικά από το ταμείο των συνδικαλιστών κι αναμένονται σύντομα σημαντικές εξελίξεις.

Η έρευνα του ΣΔΟΕ πραγματοποιείται στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων σχετικά με την χρήση του προαναφερόμενου ποσού την περίοδο από τον Μάρτιο έως το τέλος του 2008.

Ύστερα από έρευνα που είχε πραγματοποιήσει προ δύο ετών η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. είχε διαπιστωθεί ότι εκείνο το χρονικό διάστημα είχε λήξει η θητεία του τότε Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΑΣΥ το οποίο διαχειριζόταν παρατύπως μεγάλα χρηματικά ποσα.

Στην έρευνα των «αδιάφθορων» της ΕΛΑΣ προσδιορίζονταν κακουργηματικές πράξεις αστυνομικών κι ανωτάτων αξιωματικών για το ζήτημα της διαχείρισης αυτών των χρημάτων. Το τελευταίο χρονικό διάστημα ο αρμόδιος εισαγγελέας ανέθεσε στον ΣΔΟΕ να προχωρήσει σε σχετικό διαχειριστικό έλεγχο, μετά το τέλος του οποίου πιθανολογείται ότι θα ακολουθήσουν ποινικές διώξεις.

Πάντως, ορισμένοι από τους ελεγχόμενους μιλούν για «εσωτερικές διενέξεις στην ΕΛΑΣ και για παιγνίδι σκοπιμοτήτων».

Διαβάστε Περισσότερα »

Στην Αλίαρτο ο Μπακογιάννης για το Ε.Σ.Π.Α.

ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ –ΘΕΣΠΙΕΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Την Παρασκευή 15 –Μαΐου  2015 και ώρα 6.30 μ. μ.
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας
Κώστας Μπακογιάννης
Θα παραβρεθεί  και θα μιλήσει στη Συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου (κεντρική πλατεία Αλιάρτου)
ΜΕ ΘΕΜΑ:
Αναπτυξιακός προγραμματισμός στο πλαίσιο του Ε.Π. Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 2014-2019 & του Ε.Σ.Π.Α. 2014-2020.

Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

Διαβάστε Περισσότερα »

"Ανοιξε τις Πόρτες του" Το Κτήμα Μουσών στην Άσκρη-Βίντεο -φωτο


Με τοπικά κρασιά  ποιότητας διαφόρων ποικιλιών, είχαν την ευκαιρία να γευτούν το Σαββατοκύριακο, όσοι επισκέφθηκαν το Κτήμα Μουσών στην Άσκρη ιδιοκτησίας Αθανασίου Ζαχαρία, που άνοιξε τις πόρτες τους στο κοινό, στο πλαίσιο του θεσμού ''Ανοιχτές Πόρτες" στη Περιφέρεια Στερεάς.
Το Κτήμα Μουσών υποδέχθηκε αυτό το διήμερο αρκετούς οινόφιλους οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να περιηγηθούν τους αμπελώνες, τις εγκαταστάσεις  και να  δοκιμάσουν δωρεάν κρασιά.Την Γιορτή έκλεισαν τα χορευτικά του Μαυρομματίου και της Άσκρης.


 











Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΡΟΜΟΥ ΘΥΣΙΑΣ 2015

                Σας   καλούμε   να   λάβετε   μέρος   στον  « 31ο ΔΡΟΜΟ ΘΥΣΙΑΣ », που  φέτος  διοργανώνει  ο Δήμος μας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής  Άμυνας  και  την   συμβολή   του Ανωτάτου Συμβουλίου  Αθλητισμού  Ενόπλων Δυνάμεων ( ΑΣΑΕΔ) , για να τιμήσουμε τη Μνήμη των  Σφαγιασθέντων   Διστομιτών  στις   10    ΙΟΥΝΙΟΥ   1944  από  τα   Γερμανικά    στρατεύματα    Κατοχής

Ο     Αγώνας     θα     γίνει      την  :

 ΚΥΡΙΑΚΗ  31  ΜΑΪΟΥ  2015

Κ Α Τ Η Γ Ο Ρ Ι Ε Σ    Α Γ Ω Ν Ω Ν

1η  Κ Α Τ Η Γ Ο Ρ Ι Α

ΜΑΥΣΩΛΕΙΟ - ΠΛΑΤΕΙΑ  ΕΘΝΙΚΗΣ  ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
 
1.100 μ.

Ώρα εκκίνησης : 10:30 π.μ


2η  Κ Α Τ Η Γ Ο Ρ Ι Α
 
Κ Α Ρ Α Κ Ο Λ Ι Θ Ο Σ    - Δ Ι Σ Τ Ο Μ Ο ( ΠΛΑΤΕΙΑ  ΕΘΝΙΚΗΣ   ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ )

11.200 μ.

Ώρα εκκίνησης : 10:30π.μ.
          
Δ Η Λ Ω Σ Ε Ι Σ   Σ Υ Μ Μ Ε Τ Ο Χ Η Σ :

 Για  τον  δρόμο  Καρακόλιθος – Δίστομο :
                   
Οι  δηλώσεις  συμμετοχής για ανεξάρτητους δρομείς θα  γίνονται δεκτές μέχρι και 1½ ώρα πριν τον αγώνα, στο  Καρακόλιθο .
Εκεί  θα  παραλαμβάνουν  οι δρομείς και  τις κάρτες συμμετοχής.

Όμως , για την καλύτερη προετοιμασία των αγώνων παρακαλούμε οι δηλώσεις  συμμετοχής  να στέλνονται στα παρακάτω τηλέφωνα , φαξ, καιemail  μέχρι  την   Δευτέρα  25 / 05 / 2015       

  Α.   Στην   κ. Α. Κώτσου    , Τηλ  :     22670 22296
                                             Fax  :   22670 22998    
  Β.   στο e-mail:   kotsou@daa.gov.gr

Θερμή παράκληση , αν είναι δυνατόν οι συμμετοχές να είναι σε ηλεκτρονική  μορφή  (συνημμένο αρχείο EXCEL)  με  στήλες :
ΟΝΟΜΑ - ΕΠΩΝΥΜΟ – ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ – ΦΥΛΟ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ -ΔΡΟΜΕΑΣ ή ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΗΣ

Όλοι  οι συμμετέχοντες πρέπει να βρίσκονται 1 ½  ώρα πριν από τους αγώνες στον Καρακόλιθο για να παραλάβουν τις κάρτες συμμετοχής .
  
 Τεχνική   Υποστήριξη    ΑΨΛ   ΜΕΔΕΩΝ

 
Γ Ε Ν Ι Κ Α

Θα  βραβευτούν  μόνο  οι  τρεις  πρώτοι  ( άνδρες - γυναίκες) του δρόμου 11.200μ.
Θα τιμηθούν με αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα όλοι οι συμμετέχοντες


                                          Ο  ΔΗΜΑΡΧΟΣ 
                      ΔΙΣΤΟΜΟΥ – ΑΡΑΧΩΒΑΣ – ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ


                               ΙΩΑΝΝΗΣ   ΓΕΩΡΓΑΚΟΣ 
Διαβάστε Περισσότερα »

Νεκρός 42χρονος σε στάνη στα Λουκίσια



Νεκρός εντοπίστηκε ένας 42χρονος αλλοδαπός, πακιστανικής υπηκοότητας, στον προαύλιο χώρο ποιμνιοστασίου στα Λουκίσια.

Ο άνδρας εργαζόταν ως βοσκός. Η σορός του βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας από τον ιδιοκτήτη της στάνης. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι ο θάνατός του οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

Πηγή: eviazoom.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Δ.Ε.Υ.Α.Θ.-ΑΤΟΚΗ ΕΞΟΦΛΗΣΗ Ή ΕΥΝΟΪΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ


Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης - Αποχέτευσης Θήβας ανακοινώνει τη δυνατότητα άτοκης εξόφλησης ή ευνοϊκής ρύθμισης για τις ανεξόφλητες υποχρεώσεις των χρηστών (ιδιοκτητών και υπόχρεων) των παρεχόμενων υπηρεσιών ύδρευσης – αποχέτευσης από τη Δ.Ε.Υ.Α.Θ. σύμφωνα με το νόμο 4321/2015και την με αριθ. απόφαση 38/26-3-2015 του Δ.Σ.
Ο αριθμός των δόσεων της ρύθμισης θα μπορεί να φτάσει τις εκατό (100) ενώ η κάθε δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη από είκοσι ευρώ (20€). Οι οφειλές θα πρέπει να έχουν βεβαιωθεί και εκδοθεί έως και 26/5/2015. Σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης της οφειλής παρέχεται απαλλαγή (100%) από προσαυξήσεις.
Οι αιτήσεις για την υπαγωγή στις νέες ρυθμίσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 26/5/2015.
Επίσης σε περίπτωση καταβολής ως προκαταβολής ποσού βασικής οφειλής τουλάχιστον δεκαπλάσιου της ελάχιστος δόσης έως και τις 26/5/2015 θα χορηγείται ισόποση απαλλαγή από προσαυξήσεις της οφειλής.
Όσοι είναι ήδη σε διακανονισμό έχουν και αυτοί τη δυνατότητα να υποβάλουν εκ νέου αίτημα για να υπαχθούν στις νέες βελτιωμένες ρυθμίσεις για το ανεξόφλητο υπόλοιπό τους.
Η Δ.Ε.Υ.Α.Θ. παρακαλεί τους χρήστες (ιδιοκτήτες ή υπόχρεους) να ανταποκριθούν και να εξοφλήσουν ή να προβούν στη ρύθμιση των οφειλών τους, προκειμένου να αποφευχθούν οι προβλεπόμενες ενέργειες από το νόμο και τον κανονισμό της επιχείρησης για την άμεση είσπραξη οφειλών.
Επίσης η Δ.Ε.Υ.Α.Θ. παρακαλεί τους ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν είναι υπόχρεοι κατανάλωσης αλλά το ενοικιάζουν ή το παραχωρούν, να επικοινωνήσουν με την επιχείρηση προκειμένου να ενημερωθούν για την ύπαρξη οφειλών.
Πληροφορίες στο Τμήμα Καταναλωτών, τηλ. 2262022547.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινάει να φτιάχνεται η πλατεία 700 Θεσπιέων


«ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΠΛΑΤΕΙΑΣ 700 ΘΕΣΠΙΕΩΝ»

Υπογράφτηκε σήμερα 12-5-2015 η σύμβαση για την ανάπλαση της πλατείας 700 Θεσπιέων, στην Τ.Κ Θεσπιών του Δήμου μας, μεταξύ του Δημάρχου Γεωργίου Π. Ντασιώτη και της κοινοπραξίας « ΣΤΑΙΚΟΣ Γ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ- ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ».

Το έργο κρίθηκε απολύτως αναγκαίο από τη Δημοτική Αρχή, η οποία εκπόνησε την σχετική μελέτη και το ενέταξε στο πρόγραμμα LIDER , δεδομένου ότι η τ.κ. Θεσπιών δεν διαθέτει πλατεία.

Η ανάπλαση θα ξεκινήσει τις αμέσως επόμενες ημέρες και θα ολοκληρωθεί σύντομα. Ο χώρος εκτός της Πλατείας θα αποκτήσει και σύγχρονη παιδική χαρά.

Ο Δήμαρχος
Ντασιώτης Γεώργιος

 Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Λήξη Σχολής Γονέων του Ι. Ναού Αγ. Ρηγίνου Λιβαδειάς



ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΡΗΓΙΝΟΥ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ

ΛΗΞΗ ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

 Ἔχουμε τήν τιμή καί τή χαρά νά σᾶς προσκαλέσουμε στή λήξη τῆς Σχολῆς Γονέων τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίου Ρηγίνου Λεβαδείας, γιά τήν ποιμαντική περίοδο 2014-15,   τήν Κυριακή 17 Μαΐου 2015, στίς 8 μ.μ., στό Πνευματικό Κέντρο τοῦ Ναοῦ μας.

Ὁ προσκεκλημένος ὁμιλητής π. Βασίλειος Θερμός- παιδοψυχίατρος, θεολόγος, καθηγητής Πανεπιστημίου-, θά ἀναπτύξει τό θέμα: «Μαθήματα γιά τήν ἑλληνική οἰκογένεια ἀπό τήν κρίση».

Μετά θά ἀκολουθήσει διάλογος-ἐπικοινωνία.

  Μέ ἀναστάσιμες εὐχές καί ἀγάπη Χριστοῦ

Γιά τήν Δ.Ε. τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ

 Ἀρχιμ. Ἀλέξιος Σαμαρτζῆς
Διαβάστε Περισσότερα »

Μουσική από τον ξένο και ελληνικό σύγχρονο κινηματογράφο από το Τροφώνιο Ωδείο


 Το Τροφώνιο Ωδείο σας προσκαλεί στη συναυλία που διοργανώνει
το Σάββατο 16 Μαϊου 2015 και ώρα  8.00μ.μ.
στην  αίθουσα Ιωάννας & Αργύρη Κορτέση - ΕΣΤΙΑ ΜΗΤΕΡΑΣ - Λιβαδειά.

Οι μαθητές όλων των τμημάτων θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα
με μουσική από τις ταινίες του W.Disney,
από τον ξένο και ελληνικό σύγχρονο κινηματογράφο.

Συμμετέχει η παιδική- εφηβική Χορωδία του Ωδείου
υπό την διεύθυνση του Νίκου Καριώτη
Διαβάστε Περισσότερα »

Συννεφιασμένη η Τετάρτη – Πού θα φτάσει η θερμοκρασία


Αίθριος καιρός τη Τετάρτη με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στο Αιγαίο βόρειοι 6 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

Μακεδονία, Θράκη
καιρός: γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.
άνεμοι: αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 09 έως 26 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
καιρός: γενικά αίθριος, λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες τοπικά 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου, στην Ηπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: γενικά αίθριος, λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι και από τα βόρεια.
θερμοκρασία: από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: στην Κρήτη παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές έως τις απογευματινές ώρες, στις Κυκλάδες γενικά αίθριος.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.
θερμοκρασία: από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες, στα υπόλοιπα γενικά αίθριος.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.
θερμοκρασία: από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
καιρός: γενικά αίθριος, λίγες παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.
θερμοκρασία: από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
καιρός: γενικά αίθριος, λίγες παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εισαγωγικά μαθήματα Αστρονομίας στη Θήβα


Διαβάστε Περισσότερα »

Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός Λίλη Παπαγιάννη -Η πιο κομψή του ελληνικού κινηματογράφου


Καμία δεν ήταν τόσο κομψή. Στον ρόλο της φίλης, της χήρας, της ερωμένης, υπήρξε πάντα απίστευτα κομψή και αριστοκρατική. Η Λίλη Παπαγιάννη έφυγε την Τρίτη από τη ζωή, σε ηλικία 80 ετών.

Υπήρξε απαράμιλλη στο πλευρό του Λάμπρου Κωνσταντάρα:

Είχε σπουδάσει στη σχολή του Θεάτρου Τέχνης και η πρώτη της εμφάνιση στο θέατρο ήταν το 1957, στον «Πλούτο» του Αριστοφάνη. Την ίδια χρονιά γνώρισε και παντρεύτηκε με τον ηθοποιό Ανδρέα Φιλιππίδη. Μαζί συγκρότησαν θίασο ως το 1965. Στη συνέχεια και ως το 1969 συνεργάστηκε με το ΚΘΒΕ σε παραστάσεις, ενώ από το 1982 ως το 1988 έπαιξε στο Εθνικό Θέατρο.

Εγινε γνωστή και αγαπήθηκε από τη συμμετοχή της σε κινηματογραφικές ταινίες που έσπασαν τα ταμεία, όπως «Δεσποινίς διευθυντής», «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα», «Η χαρτοπαίχτρα», «Μια τρελή τρελή οικογένεια».

Η Λίλη Παπαγιάννη τα τελευταία χρόνια έμενε μακριά απ' όλους. Εσωστρεφής, ανέκαθεν προτιμούσε τη συντροφιά του συζύγου της, διάσημου ηθοποιού Ανδρέα Φιλιππίδη και των ελάχιστων ανθρώπων του κύκλου τους. Ο Γολγοθάς της ξεκίνησε όταν έχασε τον σύζυγό της Ανδρέα Φιλιππίδη. Ηταν αχώριστοι, λάτρευαν ο ένας τον άλλον και ο χαμός του τη βύθισε σε λύπη που δεν την ξεπέρασε ως τον θάνατό της. Ο Ιανουάριος του 1989, που ο ηθοποιός έφυγε από τη ζωή, ήταν ο χειρότερος της ζωής της.
 Η δουλειά τους στο θέατρο τους εξασφάλισε τα απαραίτητα προς το ζην. Γι' αυτό η Λίλλη δεν αντιμετώπισε ποτέ οικονομικά προβλήματα. Αλλωστε, εργάστηκε για πολλά χρόνια στο Εθνικό Θέατρο, κάτι που της εξασφάλισε σταθερότητα και ασφάλεια στη ζωή της.

«Δεν γνωρίζουμε καν αν μένει ακόμη στο ίδιο σπίτι στην Κυψέλη. Είχε κοντά της μια γυναίκα που τη βοηθούσε στις δουλειές και τα ψώνια. Τα τελευταία χρόνια είχε κλειστεί πολύ στον εαυτό της. Και το κουδούνι να της χτυπούσες, δεν θα σου άνοιγε την πόρτα» αποκάλυπταν γείτονες της μεγάλης ηθοποιού στην espresso, για τα τελευταία χρόνια της ζωής της.

Ανέπτυξε αληθινή, μεγάλη φιλία με τη Δέσπω Διαμαντίδου, πρώτη σύζυγο του Ανδρέα Φιλιππίδη. Αν και αμφότερες αγάπησαν τον ίδιο άνδρα, περνούσαν μαζί τα απογεύματα του Σαββάτου σε μόνιμη βάση ώς τον θάνατο της Διαμαντίδου στο σπίτι της δεύτερης στο Κολωνάκι.

«Ηταν η παρέα του Σαββάτου» αναφέρει στην «Espresso» άνθρωπος που γνώριζε πολύ καλά τη Δέσπω Διαμαντίδου. Μαζί έπαιρναν τον καφέ ή το τσάι τους και μιλούσαν για θέατρο και για κινηματογράφο. Ζούσαν με τις αναμνήσεις. Ο θάνατός της ήταν ένα ακόμη θλιβερό γεγονός για τη Λίλη που έκανε τη μοναξιά της απέραντη».

«Η Λίλη Παπαγιάννη ξεχώριζε για την γοητεία της. «Δεν μπόρεσε να συμφιλιωθεί με τον χρόνο και αυτό την πληγώνει. Πάσχει και αυτή από την “αρρώστια” από την οποία πάσχουν πολλές πρωταγωνίστριες που κάποτε υπήρξαν ωραίες και σήμερα έχουν μεγαλώσει» σχολίαζε ηθοποιός που ανήκε στο στενό κύκλο της Λίλης Παπαγιάννη.

Η κηδεία της θα γίνει την Πέμπτη, στις 12.00, από το Νεκροταφείο Ζωγράφου

Διαβάστε Περισσότερα »

«Μοιρολόγια & Γυρίσματα» στο προαύλιο του Διοικητηρίου Λιβαδειάς

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας σε συνεργασία με τον Χορευτικό Λαογραφικό Όμιλο Λιβαδειάς,   παρούσες πάντα στα δύσκολα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας, διοργανώνουν τη μουσική εκδήλωση «Μοιρολόγια & Γυρίσματα» με τον Πετρολούκα Χαλκιά και τον Τζιτζιμίκα Χρήστο, το Σάββατο 16 Μαίου 2015 και ώρα 9:00 το βράδυ, στο προαύλιο του Διοικητηρίου στην Λιβαδειά (Φίλωνος 35-39), στηρίζοντας επιτυχημένους κοινωνικούς φορείς και αναδεικνύοντας την αναγκαιότητα  των καιρών για αλληλεγγύη.
Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη και στηρίζει τις προσπάθειες του «Χαμόγελου του Παιδιού».
Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα


Tροπολογία κατέθεσε η Νάντια Βαλαβάνη
Τη δυνατότητα ανάκτησης κατατεθειμένων πινακίδων κυκλοφορίας , με την καταβολή του ποσού των τελών κυκλοφορίας που αναλογεί στους μήνες που απομένουν έως το τέλος του έτους προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.

Με την ίδια τροπολογία παρατείνεται επίσης ως τις 30 Ιουνίου η προθεσμία υποβολής δηλώσεων Ε9 για μεταβολές στοιχείων ακινήτων στη διάρκεια του 2014 .
Όπως προβλέπεται στην τροπολογία σε περίπτωση άρσης ακινησίας οχήματος, αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας ιδιωτικής χρήσης εντός του 2015, τα τέλη κυκλοφορίας του έτους αυτού καταβάλλονται πριν την άρση ακινησίας, αναλογικά , για τους υπόλοιπους μήνες μέχρι το τέλος του έτους συμπεριλαμβανομένου και του μήνα της άρσης ακινησίας.
Σε ότι αφορά στο Ε9, σημειώνεται ότι προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στους φορολογούμενους να είναι συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις αλλά και για την άμεση και διαρκή ενημέρωση του περιουσιολογίου «καθορίζονται νέες ημερομηνίες εμπρόθεσμης υποβολής των δηλώσεων Ε9 ειδικά και μόνο για μεταβολές που πραγματοποιήθηκαν από την 1ηΙανουαρίου 2014 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2014 καθώς και αυτές που πραγματοποιήθηκαν από 1η Ιανουαρίου 2015 έως και την 31η Μαΐου 2015». Η νέα προθεσμία εκπνέει στις 30 Ιουνίου.
Τέλος προβλέπεται ότι στη ρύθμιση των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές μπορούν να υπαχθούν και μη φορολογικές οφειλές οι οποίες έχουν καταχωρηθεί στα βιβλία εισπρακτέων εσόδων της Φορολογικής Διοίκησης μέχρι και την ημερομηνία της σχετικής αίτησης και αφορούν υποχρεώσεις έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2014.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ