Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Βίντεο-Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων για τα χρήματα του Ε.Σ.Π.Α.

Σε συνεδρίαση της 15ης Μαίου του Δ.Σ. του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων,με αφορμή την παρουσίαση του Επιχειρησιακού Προγράμματος  της Περιφέρειάς μας χρηματοδοτούμενο απο το Νέο Ε.Σ.Π.Α 2014-2020 η "Λαϊκή Συσπείρωση" του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων κατέθεσε την αποψή της και τοποθετήθηκε χωρίς φόβο και πολιτική σκοπιμότητα.
Τα 190 εκατομμύρια ευρώ που δίνονται στη Περιφέρειά μας,σημειωτέον  είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σε όλη την Ελλάδα και αποτελείται απο 25 δήμους,είναι ουσιαστικά ασπιρίνη στον καρκίνο.Καταγγείλαμε ότι τα προγράμματα που ξεκινούν απο τις Βρυξέλες κινούνται πάνω σε ράγες με συγκεκριμένη κατεύθυνση και σε συγκεκριμένους αποδέκτες και αυτοί δεν είναι άλλοι απο τους μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους οι οποίοι ελέγχουν τα Μ.Μ.Ε,άρα για το λαό:ΤΙΠΟΤΑ
Επίσης ο πολιτικός μηχανικός Μπούτσικος Γεώργιος εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων με τη  Λαϊκή Συσπείρωση,έκανε ερωτήσεις στον Περιφερειάρχη,οι οποίες αφορούσαν τους παραδοσιακούς οικισμούς και πως αυτοί θα διασωθούν και  το βιοτεχνικό πάρκο που έχει σχέση με την οργάνωση και χωροθέτηση χρήσεων  γης στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας.
Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΓΑΝΑΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΣΠΑ ΣΤΟ  ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ





Διαβάστε Περισσότερα »

14 συλλήψεις στη Στερεά για διάφορα αδικήματα

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά δεκατέσσερα (14) άτομα για διάφορα αδικήματα
Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ακατέργαστης και κατεργασμένης κάνναβης, καθώς και ποσότητα αδασμολόγητου καπνού
Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό την καταπολέμηση της μικροδιακίνησης ναρκωτικών, τη δίωξη της παράνομης μετανάστευσης, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας, της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Φθιώτιδας, του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, καθώς και του Αστυνομικού Τμήματος Ιστιαίας Ευβοίας, συνολικά δεκατέσσερα (14) άτομα και συγκεκριμένα:

•    Τέσσερα (4) άτομα (τρεις ημεδαποί στη Χαλκίδα και ένας αλλοδαπός στη Θήβα), για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Επιπλέον ο συλληφθείς στη Θήβα κατηγορείται και για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών. Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ακατέργαστης και κατεργασμένης κάνναβης.
•    Τρεις (3) αλλοδαποί στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας, διότι στερούταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια.
•    Δύο (2) ημεδαποί στη Θήβα, για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα. Κατασχέθηκαν (230) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού.
•    Τέσσερα (4) άτομα (τρεις ημεδαποί στην Κάτω Τιθορέα Φθιώτιδας και ένας αλλοδαπός στο Δήλεσι Βοιωτίας), για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•    Ημεδαπός στην ευρύτερη περιοχή της Ιστιαίας Ευβοίας, για παράβαση σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Στάχτη» έγιναν οι ζωοτροφές στο Μαυρομμάτι-φωτο

«Στάχτη» έγιναν από πυρκαγιά που ξέσπασε από άγνωστη αιτία, ζωοτροφές , που βρισκόταν σε αποθήκη στο Μαυρομμάτι.(Δείτε εδω την χθεσινή μας ανάρτηση)Η φωτιά ξέσπασε χθες στις 5:00 το απόγευμα  σε αποθήκη  που περιείχε μπάλες με τριφύλλι, ενώ δίπλα εφάπτονταν ένας δεύτερος αποθηκευτικός χώρος.
Ωστόσο, από τη φωτιά καταστράφηκαν οι ζωοτροφές, ενώ οι πυροσβέστες κατάφεραν να σώσουν το κτίριο,βγάζοντας έξω τις μπάλες με τη συμβολή  ιδιωτών, αποτρέποντας την επέκταση της φωτιάς στη διπλανή αποθήκη.
Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνά το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θηβών.

.




Διαβάστε Περισσότερα »

Γιατί είναι «θαυματουργή» η Αγία Βαρβάρα;


Το λείψανο της Αγ. Βαρβάρας προσκύνησαν πρόσφατα χιλιάδες πιστοί από όλη την Ελλάδα. Ποια είναι η «θαυματουργή» δράση της Αγίας για τους πιστούς της;
Η Αγία Μεγαλομάρτυς Βαρβάρα είναι η προστάτις των παρθένων, των ψυχορραγούντων και των πυροβολητών
Ο βίος και το μαρτύριο της Αγίας

Η Αγία έζησε κατά τα χρόνια που αυτοκράτορας ήταν ο διώκτης των χριστιανών Διοκλητιανός (284-305). Γεννήθηκε στην Ηλιούπολη (σημερινό Μπάαλμπεκ) του Λιβάνου και ήταν θυγατέρα του ειδωλολάτρη και τοπάρχη Διόσκορου.

Ο Διόσκορος ήθελε να την κρατήσει ανύπαντρη, απομακρυσμένη από τις βιωτικές μέριμνες και τις ανθρώπινες συντυχίες. Γι’αυτόν τον λόγο έχτισε πύργο και την απομόνωσε εκεί. Στην μόνωση του πύργου καλλιεργούσε το πνεύμα της με προσευχή, μελέτη των Γραφών και εξάσκηση.

Όταν ο πατέρας της αντιλήφθηκε την πίστη της έκανε απόπειρα να την σκοτώσει. Κατάφερε να διαφύγει στο βουνό και εκεί την ανακάλυψε ο Ηγεμόνας Μαρκιανός και την φυλάκισε για την πίστη της.

Μέσα στην φυλακή υπήρχε ακόμη μια νεαρή χριστιανή, η Ιουλιανή, η οποία προβληματίστηκε για τα βάσανα της Βαρβάρας και θέλησε να την ακολουθήσει στην επιλογή της να μαρτυρήσει για την αγάπη του Χριστού.

Τελικά την μεν Ιουλιανή την αποκεφάλισε δήμιος, την δε Βαρβάρα ο ίδιος ο πατέρας της.

 Το όνομα της Αγίας αν και ήταν διαδεδομένο στην Δύση από την εποχή που εδραιώθηκε ο Χριστιανισμός, παρ’όλ’αυτά η ευλάβειά σ’αυτήν εξαπλώθηκε αρκετά από το 1298 με το περίφημο βιβλίο του Jacobo da Voragine «Χρυσοί Θρύλοι». Τότε και λίγο αργότερα, είναι που ενέπνευσε μεγάλους καλλιτέχνες όπως τον Μποτιτσέλι, τον Ραφαήλ κ.α. οι οποίοι εμπνευσμένοι από την μορφή της Αγίας δημιούργησαν αριστουργήματα. Στην Τέχνη της Δύσης η Αγία Βαρβάρα παριστάνεται ντυμένη με βασιλικά ενδύματα ή τέτοια που να μαρτυρούν  την ευγενική καταγωγή της. Στην Βυζαντινή τέχνη η Αγία παριστάνεται συνήθως ντυμένη με ρούχα αρχοντικά, κρατώντας σταυρό και φοίνικα και φορώντας βασιλικό διάδημα.
Τα σύμβολα της Αγίας Βαρβάρας:

Τα σύμβολα της Αγίας στην εικονογραφία Ανατολής και Δύσεως είναι ο Σταυρός, το Ποτήριο, ο Πύργος, το λουτρό με τις τρεις θυρίδες, ο φοίνικας, το κανόνι, το ξίφος, ο κεραυνός, το στέμμα, η δάφνη, ο κρίνος
Η Αγία Βαρβάρα προστάτιδα και θαυματουργή

Οι Χριστιανοί ανά τον κόσμο εμπνεύστηκαν από την ζωή και το μαρτύριο της Αγίας Βαρβάρας και κατέφυγαν στα θαύματά της. Την θεωρούν προστάτιδα του πυροβολικού σώματος του Στρατού όλοι οι χριστιανοί και ιδιαιτέρως στην Ελλάδα όπου η εορτή της καθιερώθηκε ως επίσημη εορτή του συγκεκριμένου στρατιωτικού σώματος. Το έθιμο αυτό εισήλθε στην χώρα μας από την Δύση όπου θεωρήθηκε ότι οι τιμωρητικοί κεραυνοί που έκαψαν τον πατέρα της συμβολίζουν τα πυρά του πυροβολικού. Για πρώτη φορά το «Ελληνικό τάγμα πυροβολιστών» (ονομασία της παλαιάς εποχής) γιόρτασε την Αγία Βαρβάρα στις 4 Δεκεμβρίου 1829

 Παλαιότερα επίσης «Αγία Βαρβάρα» ονόμαζαν οι ναυτικοί τις πυριτιδαποθήκες και τους χώρους πυρομαχικών των πολεμικών πλοίων  και έτσι θεωρείται προστάτης των πυριτιδοποιών.

Κατά τα νεότερα χρόνια θεωρήθηκε προστάτις της Ελλάδος λόγω των γνωστών γεγονότων που προκάλεσαν οι αντάρτες στην μνήμη της Αγίας στις 4 Δεκεμβρίου 1944 στου Μακρυγιάννη στην Αθήνα.

Η Αγία επίσης συνδέθηκε με την θεραπεία λοιμωδών νοσημάτων και περισσότερο της ευλογιάς και θεωρείται ως προστάτης όσων υποφέρουν από τέτοια νοσήματα αλλά και των Νοσοκομείων που περιθάλπουν τέτοιους ασθενείς. Στην παλιά αθηναϊκή εικόνα της Αγίας Βαρβάρας στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Κεραμεικού απεικονίζεται η Αγία Βαρβάρα ένθρονη έχοντας ως υποπόδιό της την ασθένεια της ευλογιάς με μορφή άσχημης γυναίκας.

Επίσης θεωρείται ότι θεραπεύει τις γαστρικές, ρευματικές και δερματικές παθήσεις.

Ακόμα η Αγία θεωρείται προστάτις των πυροσβεστών, των μεταλλορύχων, των αρχιτεκτόνων, των βιβλιοθηκαρίων, των λατόμων, των οικοδόμων, των στρατιωτικών μηχανικών, των μαθηματικών, των ναυτεργατών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τιμάται ως προστάτις των παρθένων, των ετοιμοθανάτων και όσων εργάζονται με κίνδυνο αιφνιδίου και βιαίου θανάτου. Υπάρχει ακόμη μοναστηριακή παράδοση που επιβάλλει να γίνεται προσευχή με κομποσχοίνι στην Αγία Βαρβάρα για την αποτροπή αιφνιδίου θανάτου.

Η Αγία Βαρβάρα είναι πολιούχος της Δράμας, της Αργυρούπολης και του Ρεθύμνου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών μιλώντας στους δημοσιογράφους εξέφρασε το θαυμασμό του για τους ανθρώπους που υπομονετικά περίμεναν να προσκυνήσουν το σκήνωμα της Αγίας λέγοντας: «Θαυμάζω το μεγαλείο και τον ψυχισμό αυτού του λαού. Θαυμασμός απεριόριστος και μεγαλείο το να περιμένουν αυτοί οι άνθρωποι 6 και 7 ολόκληρες ώρες, για να έρθουν και να εναποθέσουν τον ασπασμό στο τίμιο λείψανο της Αγίας Βαρβάρας».


Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς η Αθήνα απέφυγε το «ατύχημα» στο παρά πέντε


Συναγερμός σήμανε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Ουάσιγκτον, τόσο στην έδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου όσο και το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών. Αφορμή η προειδοποίηση από τον Ελληνα πρωθυπουργό ότι δεν θα μπορέσει να πληρώσει τη δόση των 750 εκατομμυρίων ευρώ προς το ΔΝΤ.
Το τηλεφώνημα στον Τζακ Λιου

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» την περασμένη Κυριακή, παραμονή της συνεδρίασης του Eurogroup και δύο μέρες πριν λήξει η προθεσμία εξόφλησης της δόσης, στην συνεδρίαση του οικονομικού επιτελείου διαπιστώθηκε ότι τα χρήματα δεν επαρκούσαν για να πληρωθούν μισθοί, συντάξεις και δανειακές υποχρεώσεις. Ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε με τον αμερικανό υπουργό οικονομικών Τζακ Λιου και του εξήγησε ότι δεν ήθελε να πληρώσει τους πιστωτές χωρίς να καταβάλει μισθούς και συντάξεις. Η επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον αμερικανό αξιωματούχο επιβεβαιώθηκε, εμμέσως πλην σαφώς, τρεις μέρες μετά, δηλαδή την περασμένη Τετάρτη από τον εκπρόσωπο τύπου του Λευκού Οίκου. Ο Τζος Ερνεστ, ερωτηθεί αν ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα συνομιλεί τακτικά με την Αγκελα Μέρκελ και τον κ Τσίπρα, απάντησε ότι «ο πρόεδρος δεν συνομιλεί αλλά ο υπουργός οικονομικών Τζακ Λιου εμπλέκεται σε συζητήσεις με τους ομολόγους του και με ορισμένους Ευρωπαίους ηγέτες».
Η επιστολή Τσίπρα στην Λαγκάρντ

Για τις δυσκολίες πληρωμής της δόσης, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε εγγράφως την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ κ. Κριστίν Λαγκάρντ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», στην περασμένη Πέμπτη, στην συνεδρίαση του ΔΣ του Ταμείου, η κα. Λαγκάρντ ενημέρωσε ότι έλαβε επιστολή από τον Αλέξη Τσίπρα στην οποία ο Ελλήνας πρωθυπουργός δήλωνε ότι θα μπορέσει αν πληρώσει τη δόση των 750 εκατομμυρίων ευρώ, αν η Ευρωπαϊκή Κεντρική τράπεζα ήρε τους περιορισμούς στη ρευστότητα. Η επιστολή αυτή ήταν η αφορμή για να συζητηθεί στην ίδια συνεδρίαση τι θα πρέπει να γίνει σε περίπτωση αδυναμίας αποπληρωμής μιας δόσης.

Τα στελέχη του ΔΝΤ συμφώνησαν ότι σε περίπτωση αδυναμίας εξόφλησης μιας δόσης, θα πρέπει το ΔΣ να ειδοποιηθεί αυθημερόν. Το προσωπικό του Ταμείου θα πρέπει να κατανοήσει ποιες είναι οι προθέσεις της Ελληνικής κυβέρνησης και να εξετάσει τις νομικές συνέπειες ενός τέτοιου πιστωτικού γεγονότος αλλά ακι τις συνέπειες στα ομόλογα του ESM. Επίσης αναφέρθηκε ότι δεν είναι σαφές πως θα αντιδράσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε ένα τέτοιο γεγονός και κυρίως αν θα συνεχίσει να στηρίζει τις ελληνικές τράπεζες.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πρότυπο Πρόγραμμα Ανακύκλωσης στο Δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων





Ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη ολοκληρωμένου Πρότυπου Προγράμματος Ανακύκλωσης   σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης ΑΕ και την ΔΕΠΟΔΑΘ. Στα πλαίσια αυτά θα αναπτυχθεί ευρύτατο δίκτυο εκατοντάδων μπλε κάδων, δίπλα σε κάθε πράσινο κάδο, σε όλους τους οικισμούς του Καλλικρατικού Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων, το οποίο θα εξυπηρετείται από ειδικό αυτοκίνητο συλλογής των ανακυκλώσιμων υλικών , 2-3 φορές εβδομαδιαίως.
Διαβάστε αναλυτικά το δελτίο τύπου εδώ
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

Καιρός για τα πρώτα μπάνια -Φτάνει στους 30 βαθμούς το θερμόμετρο

Σε υψηλά επίπεδα θα βρεθεί και σήμερα η θερμοκρασία, με το θερμόμετρο να φτάνει ακόμη και στους 30 βαθμούς σε αρκετές περιοχές.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης, ενώ τοπικά θα είναι περιορισμένη ορατότητα στα ανατολικά και τα νότια τις πρωινές ώρες.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: αραιές νεφώσεις που το μεσημέρι-απόγευμα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι η καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις στα βόρεια.
Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις στα βόρεια.
Ανεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 30 και κατα τόπους 31 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αραιές νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αραιές νεφώσεις κυρίως στα νότια
Ανεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί στα βόρεια έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος.
Ανεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ