Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Μάζι Αλιάρτου: Η πλατεία ήταν γεμάτη απο κόσμο - Με επιτυχία η εκδήλωση του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μαζίου "ΚΙΣΣΟΥΣΑ"

Μεγάλη επιτυχία γνώρισε εκδήλωση που πραγματοποίησε ο ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΖΙΟΥ "ΚΙΣΣΟΥΣΑ" προς τιμή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.
Η πλατεία του Μαζίου Αλιάρτου γέμισε απο κόσμο,όχι μόνο του χωριού αλλά και των γύρω περιοχών.
Στην εκδήλωση εμφανίστηκαν, η χορωδία του Ι.Ν.Ευαγγελιστρίας Λιβαδειάς, τα χορευτικά τμήματα  και η χορωδία του Μαζίου. Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μαζίου "ΚΙΣΣΟΥΣΑ" ιδρύθηκε το 2014  και έως σήμερα έγινε γνωστός στην ευρύτερη περιοχή για τις δράσεις του. Για το λόγο αυτό ο κόσμος τον αγκάλιασε και τον τίμησε με την παρουσία του.
 Το Δ.Σ. του συλλόγου ευχαριστεί θερμά τον Δήμο,τους συλλόγους της περιοχής, καθώς και όλον τον κόσμο που παραβρέθηκε στην εκδήλωση.




ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ




Διαβάστε Περισσότερα »

9Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΦΟ.Δ.Σ.Α



Το Δίκτυο των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Δίκτυο Φο.Δ.Σ.Α) και ο Φο.Δ.Σ.Α Βόρειας Πεδιάδας Α.Ε των Ο.Τ.Α συνδιοργανώνουν με το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ) και την συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης, την 9η Πανελλήνια Σύνοδο των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α), στις 18, 19 & 20 Ιουνίου 2015, στη Χερσόνησο Ηρακλείου.
Ο τίτλος του Συνεδρίου είναι:
«Διαχείριση απορριμμάτων – Κυκλική Οικονομία – Φο.Δ.Σ.Α και Κοινωνίες Μηδενικών Αποβλήτων »
Στο Συνέδριο θα συμμετέχουν πολλοί εισηγητές & επιστήμονες με γνώση και εμπειρία στα θέματα διαχείρισης στερεών αποβλήτων, την εναλλακτική διαχείριση, τη νομοθεσία που διέπει τους Φο.Δ.Σ.Α καθώς και εκπρόσωποι των συναρμόδιων Υπουργείων, της Κ.Ε.Δ.Ε και των εταιριών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.
Θα υπάρχει ιδιαίτερη ενότητα και ανάπτυξη των θεμάτων, που αφορούν τον Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) και τα Περιφερειακά Σχέδια Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ), τα οποία βρίσκονται στην διαδικασία εκπόνησης – επικαιροποίησης αυτήν την περίοδο.
Τέλος εκπρόσωποι φορέων από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μεταφέρουν την εμπειρία και καλές πρακτικές στη διαχείριση των απορριμμάτων.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΔΙΚΤΥΟ ΦΟ.Δ.Σ.Α
Δ/νση: Π. Δράκου 11 & Πινδάρου
           32200 Θήβα
Τηλ.: 22620 24651
Fax: 22620 24631
Ε-mail: dyfodisa@otenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει το Δ.Σ. της ΠΕΔ Στερεάς

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ της 5ης  / 2015 Συνεδρίασης

Καλείστε  στην 5η / 2015 Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας  την Πέμπτη 28   Μαΐου  2015  και ώρα 11:00 π.μ.   στα γραφεία της, Λεωνίδου 6 & Πατρόκλου στη  Λαμία με

                                            
ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1.    Εισήγηση για την Άρση της Υποχρηματοδότησης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας λόγω της ένταξής της στο Στόχο 2 .
2.    Εισήγηση για την Υπόθεση της « ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ( ΚΕΚ )  ΤΕΔΚ Ν. Εύβοιας ».
3.    Εισήγηση για την Ανάθεση εκπόνησης μελέτης - οδηγού με τίτλο: «Ενεργειακή Αναβάθμιση και Αυτοματοποίηση Συστημάτων Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων (Οδοφωτισμός)» και απόδοσή της στο σύνολο των Δήμων της Στερεάς Ελλάδας για την εξειδίκευση και την εφαρμογής της.
4.    Εισήγηση για τη  συνεργασία με τον ΟΑΣΕ ΑΑΕ για την εξασφάλιση τεχνικής υποστήριξης των Δήμων της Στερεάς Ελλάδας στα πλαίσια της Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020.
5.    Ανακοινώσεις


                                                                                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                                                          της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας


                                                                             ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΛΟΥΚΑΣ
                                                                               Δήμαρχος Ορχομενού


Διαβάστε Περισσότερα »

Νεαρή ρωσίδα αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι ενώ έβγαζε selfie




Μια νεαρή Ρωσίδα, που ήθελε να ποζάρει για μια «selfie» κρατώντας στο άλλο της χέρι ένα πιστόλι, αυτοπυροβολήθηκε κατά λάθος στο κεφάλι και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.
Η αστεία πόζα είχε τραγική εξέλιξη

Σύμφωνα με τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, η κοπέλα, ηλικίας 21 ετών, βρήκε το πιστόλι των 9 χιλιοστών στο γραφείο όπου δούλευε και αποφάσισε να το χρησιμοποιήσει για να τραβήξει μια «πρωτότυπη» φωτογραφία του εαυτού της με το κινητό της. Κρατώντας όμως το πιστόλι στο ένα χέρι και το κινητό της στο άλλο, κατά λάθος τράβηξε τη σκανδάλη και αυτοπυροβολήθηκε στον κρόταφο.

Η νεαρή μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Μόσχας όπου νοσηλεύεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση, διευκρίνισε το πρακτορείο Ria Novosti. Το όπλο ανήκε σε έναν φύλακα ασφαλείας ο οποίος το άφησε στο χώρο εργασίας του πριν από δύο εβδομάδες, όταν έφυγε για διακοπές. Οι αστυνομικοί προσπαθούν ακόμη να καταλάβουν πώς το πιστόλι έφτασε στα χέρια της νεαρής υπαλλήλου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σιτηρά, μηδική και κηπευτικά κατέστρεψαν οι πλημμύρες της Κωπαΐδας



Επίσκεψη στη Βοιωτία πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του ΕΛ.Γ.Α. συνοδευόμενοι από υπηρεσιακούς παράγοντες, με σκοπό την παρακολούθηση της εξέλιξης της διαδικασίας σε σχέση με τις ζημιές στις καλλιέργειες που επλήγησαν από τις πλημμύρες στο κάμπο της Κωπαΐδας, (περιοχές Αλίαρτου, Ορχομενού, Βαγιών και Τανάγρας), όπως ανακοινώθηκε στις 20 Μαΐου.
Τις αυτοψίες που πραγματοποιήθηκαν  στις πληγείσες περιοχές ακολούθησε η εκτενής ενημέρωση της Διοίκησης.
Στο σύνολο του Νομού υποβληθήκαν 467 δηλώσεις ζημιάς, η πλειονότητα των οποίων αφορούν ζημιές σιτηρών, μηδικής και κηπευτικών.
- Οι αποζημιώσεις συνολικής δαπάνης περίπου 320.000 ευρώ, θα καταβληθούν μετά την λήξη και του δεύτερου σταδίου των ενστάσεων που θα ακολουθήσει αυτό της ανάρτησης.
-Επιπλέον κατατέθηκαν 52 αιτήσεις ζημιών οι οποίες θα καλυφθούν από τα προγράμματα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΠΣΕΑ), για τα οποία και για αυτά ολοκληρώθηκαν οι εξατομικευμένοι έλεγχοι.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Περιφερειακό Μέγαρο Βοιωτίας παρόντων της αντιπεριφερειάρχη κ. Φανής Παπαθωμά των Δημάρχων των πληττόμενων περιοχών και υπηρεσιακών παραγόντων.
Η περιοδεία της Διοίκησης του ΕΛ.Γ.Α., ολοκληρώθηκε με συναντήσεις και με   φορείς των αγροτών στο Δημαρχείο Ορχομενού, οι οποίοι ενημερώθηκαν σχετικά με τις πρακτικές των αποζημιώσεων που ακολουθεί ο Οργανισμός, καθώς και τον ρόλο του για την προστασία του φυτικού και ζωικού κεφαλαίου.
Οι αγρότες είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν τις απόψεις τους και τις προτάσεις τους, οι οποίες αφορούσαν ζητήματα τροποποίησης του ισχύοντος Κανονισμού ασφαλίσεων και αποζημιώσεων, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου διαλόγου που ξεκίνησε μαζί τους  η νέα διοίκηση.
paseges.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

19 συλλήψεις το τελευταίο 24ωρο στη Στερεά

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά δεκαεννέα (19) άτομα για διάφορα αδικήματα

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τη σύλληψη φυγόποινων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς των Α’, Β’ & Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. Βοιωτίας, Φθιώτιδας & Φωκίδας, των Τμημάτων Ασφαλείας Θηβών, Λαμίας & Χαλκίδας, καθώς και των Τμημάτων Τροχαίας Λαμίας & Χαλκίδας, συνολικά δεκαεννέα (19) άτομα και συγκεκριμένα:

•    Εννέα (9) άτομα (πέντε ημεδαποί και ένας αλλοδαπός στη Χαλκίδα, δύο ημεδαποί στην Άμφισσα και ένας ημεδαπός στη Θήβα), για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης, ακατέργαστης κάνναβης και βουπρενορφίνης.
•    Πέντε (5) άτομα (τρεις ημεδαποί στη Λαμία, ένας ημεδαπός στη Λιβαδειά και μία αλλοδαπή στη Θήβα), σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές Αποφάσεις. Επιπλέον ένας εκ των συλληφθέντων, κατηγορείται και για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•    Τρία (3) άτομα (ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός στη Λαμία, καθώς και ένας ημεδαπός στη Λιβαδειά) για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. 
•    Δύο (2) αλλοδαποί στη Χαλκίδα και στο Πευκί Ευβοίας αντίστοιχα, διότι στερούταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ψηλά ο υδράργυρος -Σε ποιες περιοχές μπορεί να βρέξει

Ζεστός θα είναι ο καιρός σήμερα, Σάββατο, με τους άνεμους να πνέουν από δυτικής διευθύνσεις, εντάσεως έως 6 μποφόρ στα νότια.

Τις πρωινές ώρες υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών βροχών στα βορειοδυτικά.
Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά της Μακεδονίας.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες κυρίως στα βόρεια.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος και από το απόγευμα αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 29 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά 30 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: γενικά αίθριος και από το απόγευμα αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος και από το απόγευμα αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΕΤΗΣΙΑΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ
ΤΟΥ  ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ


Αγαπητοί  Συνάδελφοι,

          Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού  Συλλόγου Λιβαδειάς, αποφάσισε  σύμφωνα με το Νόμο και με το Καταστατικό, τη Σύγκληση της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των  Μελών  του  Συλλόγου.
          Συγκεκριμένα η πρώτη Σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης ορίστηκε για την  Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015, η δεύτερη για την Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2015 και η τρίτη Σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιουνίου 2015, ημέρα  Τετάρτη και ώρα 19.00μ.μ., στις εγκαταστάσεις μας που βρίσκονται επί της οδού Στρ. Ιωάννου 24, στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Ε.Σ. Λιβαδειάς.
           Για την αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων που δημιουργεί η ματαίωση,  λόγω έλλειψης απαρτίας, των συγκλήσεων της 27ης Μαΐου 2015,  και της 3ης Ιουνίου  2015  ,  η Γενική Συνέλευση θα συνέλθει οριστικά την
10η Ιουνίου 2015.

                  Τα Θέματα  της ημερήσιας διάταξης σύμφωνα με το Καταστατικό είναι τα  ακόλουθα :

I. Έγκριση Οικονομικού και Διοικητικού Απολογισμού έτους 2014

II. Έγκριση Προϋπολογισμού έτους 2015

III. Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής

V. Ανακοινώσεις

Με  συναδελφικούς  χαιρετισμούς



Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                          Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

               ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΛΟΓΡΗΑΣ                                                               ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΓΝΙΑΔΗΣ



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ