Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Καλοκαιρινή Προσφορά Biopellets-Μόνο 218 ευρώ ο Τόνος!!!


Η επιχείρησή μας στην προσπάθεια της να καλύψει τις απαιτήσεις των πελατών της διαθέτει στην αγορά υψηλής ποιότητας Biopellets σε μοναδική προσφορά 218 ευρώ ο Τόνος!!!
Αποδίδει μεγάλη θερμική απόδοση και καθαρότερη καύση
Biopellets : οικολογικό , αποδοτικό λόγω της σταθερής πυκνότητας, χαμηλής
υγρασίας, χαμηλό κόστος μεταφοράς και αποθήκευση.


 Το pellet
είναι συμπιεσμένο ξύλο σε μικρούς κυλίνδρους απαλλαγμένο από
κάθε υγρασία.  Το Biopellet  xρησιμοποιήτε ως καύσιμη ύλη σε
αερόθερμες σόμπες, σόμπες καλοριφέρ, λέβητες, ενεργειακά
τζάκια κ.ά.  To pellet προσφέρει οικονομία και είναι φιλικό και
πρακτικό προς το περιβάλλον αφού μεταφέρεται συσκευασμένο.


 ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ, Τη. 2262061574
Τζουνάρας Αθανάσιος Βάγια Θηβών Σε μας θα βρείτε:Καυσόξυλα,Pellet,Μπριγκέτες,Schweighofer  Αυστρίας. ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΤΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΤΕ


Διαβάστε Περισσότερα »

Εξόρμηση της Αστυνομίας στη Στερεά με 16 συλλήψεις

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν δεκαέξι (16) άτομα

Οι συγκεκριμένες επιχειρησιακές δράσεις πραγματοποιήθηκαν με κύριο σκοπό την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων

Επίσης διενεργήθηκαν έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την αυστηρή εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας

Κατά την διάρκεια της εξόρμησης, ελέγχθηκαν συνολικά (839) άτομα και (634) οχήματα, προσήχθησαν (36) άτομα και βεβαιώθηκαν (234) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Οι αστυνομικοί έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών  



Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες (23-05-2015), σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι συγκεκριμένες δράσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά την διάρκεια της εξόρμησης, η οποία πραγματοποιήθηκε με κύριο σκοπό την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την διενέργεια συστηματικών ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την αυστηρή εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (839) άτομα, εκ των οποίων (560) ημεδαποί και (279) αλλοδαποί, καθώς και (634) οχήματα.

Προσήχθησαν: (36) άτομα, εκ των οποίων (23) ημεδαποί και (13) αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν: (16) άτομα, εκ των οποίων (8) ημεδαποί και (8) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

•    (5) ημεδαποί και (5) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).
•    (1) αλλοδαπός, για εκκρεμείς καταδικαστικές Αποφάσεις.
•    (1) αλλοδαπός, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
•    (1) ημεδαπός, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
•    (1) ημεδαπή, για παράβαση νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
•    (1) ημεδαπός και (1) αλλοδαπός, για παραεμπόριο.


Κατασχέθηκαν:

•    Διάφορα είδη παραεμπορίου.


Βεβαιώθηκαν συνολικά: (241) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

•    (234) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. [ήτοι: (17) για υπερβολική ταχύτητα, (1) για μέθη, (1) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, (6) για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, (5) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (9) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (9) για ΚΤΕΟ και (186) λοιπές παραβάσεις]. 
•    (1) παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
•    (3) παραβάσεις περί Υγειονομικού Κανονισμού.
•    (1) παράβαση της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
•    (2) παραβάσεις για παραεμπόριο.


Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Διαβάστε Περισσότερα »

"Αγιατριαδίτικα 2015" 4ήμερο Πολιτιστικών Εκδηλώσεων


Διαβάστε Περισσότερα »

Βούτσης: Δεν θα πληρωθεί η δόση προς το ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου -Δεν υπάρχουν αυτά τα χρήματα

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να πληρώσει τη δόση της 5ης Ιουνίου προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ξεκαθάρισε ο Νίκος Βούτσης.

«Οι δόσεις του Ιουνίου για το ΔΝΤ είναι 1,6 δισ., αρχής γενομένης από τις 5 Ιουνίου μέχρι τις 19. Αυτά τα χρήματα δεν θα δοθούν και δεν υπάρχουν για να δοθούν. Αυτό είναι γνωστό και συζητάμε στη βάση της συγκρατημένης αισιοδοξίας ότι θα υπάρξει μια ισχυρή συμφωνία», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στο Mega, ενώ έκανε λόγο για πολύ ισχυρή σύγκρουση και στοίχημα των δανειστών να κάνουν την κυβέρνηση να οπισθοχωρήσει.

Η συμφωνία δεν έχει επιτευχθεί γιατί υπάρχουν σοβαρές αντιθέσεις σε αρκετά ζητήματα, ανέφερε ακόμη ο κ. Βούτσης, σημειώνοντας ότι πρέπει να κυριαρχήσει η λογική. «Δηλαδή να υπάρχει μια συμφωνία που θα δώσει ανάσα στη χώρα θα είναι οικονομικά βιώσιμη και πολιτικά θα εμπνέει και θα ανοίγει μια προοπτική», πρόσθεσε.




Διαβάστε Περισσότερα »

Αναζητούν στο... Δίστομο τον Βασίλη Παλαιοκώστα



Οι «Ληστές του Διστόμου», οι συναντήσεις τους με τον Βασίλη Παλαιοκώστα και οι πληροφορίες Ασφάλειας Αττικής και της Αντιτρομοκρατικής
.Στις... συναντήσεις των «Ληστών του Διστόμου» αναζητούν τον Βασίλη Παλαιοκώστα, τα στελέχη της ειδικής ομάδας δίωξής του, που συστήθηκε εκ νέου το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχοντας ενδείξεις επαφών του διαβόητου καταζητούμενου με τουλάχιστον δύο από τους συγκεκριμένους ληστές.

Τον τελευταίο μήνα, διαπιστώνουν ότι κάποιοι από τους «ληστές του Διστόμου» διατηρούν κρησφύγετο ή ορμητήριο μεταξύ Τρικάλων και Λάρισας, από το οποίο έχει εκδηλωθεί η ένοπλη ληστεία στη Φαρκαδόνα Τρικάλων, στις 2 Απριλίου με λεία 197.000 ευρώ και στις 30 του ίδιου μήνα στον Αμπελώνα Λάρισας με ακόμη 170.000 ευρώ, από την ίδια τριάδα ληστών.

Τον τελευταίο μήνα, διαπιστώνουν ότι κάποιοι από τους «ληστές του Διστόμου» διατηρούν κρησφύγετο ή ορμητήριο μεταξύ Τρικάλων και Λάρισας
Στην πρώτη ληστεία, οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., υποστηρίζουν πως συμμετείχε ο 34χρονος Σπύρος Δραβίλας, γνωστός ως «καρφάκιας», ο… απαγωγέας του ελικοπτέρου της πρώτης εναέριας απόδρασης του Βασίλη Παλαιοκώστα και Αλκέτ Ριζάι το 2006, από τις φυλακές Κορυδαλλού. Η συμμετοχή του δεν έχει προκύψει εργαστηριακά, παρά μόνο από τις εικόνες του βίντεο και πληροφοριακά. Ανάλογη συμμετοχή προκύπτει και στη ληστεία του Αμπελώνα της Λάρισας, όπου φαίνεται να έχει το γενικό πρόσταγμα, λέγοντας σε πελάτες και υπαλλήλους πως είναι οι «ίδιοι που τα άρπαξαν και από τη Φαρκαδόνα», ενώ τους ευχήθηκε «καλό τριήμερο» λόγω Πρωτομαγιάς…

«Έχουν συναντήσεις»

Ο 34χρονος Σπύρος Δραβίλας και ο 45χρονος Σπύρος Χριστοδούλου, όπως αποκαλύπτει αστυνομική πηγή στον «Ελεύθερο Τύπο», βρίσκονται στην Αθήνα, ενώ ο 36χρονος Γιώργος Πετρακάκος φαίνεται να κινείται και εκτός πρωτεύουσας ενδεχομένως στα βήματα του Βασίλη Παλαιοκώστα. Σημειώνουν ότι ο Σπύρος Δραβίλας όπως είχε αποκαλυφθεί μετά τη ληστεία του Διστόμου στις 22 Αυγούστου 2014  με λεία περίπου 400.000 ευρώ, είχε νοικιάσει μονοκατοικία στη Ν. Μάκρη, ενώ ο Σπύρος Χριστοδούλου ένα χρόνο νωρίτερα διαμέρισμα στην οδό Μιχ. Βόδα στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αποδέκτες των οποίων έχουν γίνει αρμόδιοι αξιωματικοί, το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι τρεις ληστές, που έχουν συνεργαστεί με τον Νίκο Μαζιώτη, σε ληστείες ενδεχομένως και στην τρομοκρατική επίθεση με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο στην οδό Αμερικής, στις 10 Απριλίου 2014, έχουν πυκνώσει τις συναντήσεις τους έως και τρεις φορές την εβδομάδα!

Στελέχη της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας επιχειρούν μέσω πληροφοριών που σχετίζονται με παρουσίες του Γιώργου Πετρακάκου και Σπύρου Δραβίλα σε διάφορα σημεία της Αττικής και επαρχίας, ακόμη και σε αντιεξουσιαστικά μονοπάτια, να οδηγηθούν στο… κατώφλι του Βασίλη Παλαιοκώστα. Τέτοιες πληροφορίες, είχαν οδηγήσει τον περασμένο Φεβρουάριο, στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, στην περιοχή των Ιωαννίνων, και μάλιστα στη περιοχή Κατσικά όπου εξελίσσονταν οι έρευνες για τον εντοπισμό του άτυχου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη, χωρίς όμως αποτέλεσμα αφού φαίνεται πως ο διαβόητος καταζητούμενος ήταν ένα βήμα πιο μπροστά!

«Καρφάκιας» με ληστρικές… εκδρομές

Ο Σπύρος Δραβίλας, και δύο ακόμη συνεργοί του, Έλληνες αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., που έχουν παρουσία και σε άλλες ληστείες της σπείρας, ακόμη και σε κάποιες μαζί με τον Νίκο Μαζιώτη, στη ληστεία της Φαρκαδόνας πήρε… τηλέφωνο τον ταμία της τράπεζας για να έρθει να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο!

Σε αυτή τη ληστεία αλλά και σε αυτή του Αμπελώνα, σε υποκαταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς, που φαίνεται να έχουν κάποια ειδική «τεχνογνωσία», ο «καρφάκιας» συμμετέχει στην ομάδα κρούσης, οι αστυνομικοί όμως δεν αποκλείουν να βρίσκονται εξωτερικά οι Χριστοδούλου και Πετρακάκος. Ο Σπύρος Δραβίλας και στις δύο ληστείες φορούσε την ίδια περούκα και το ίδιο πρόσθετο μουστάκι, ενώ οι δύο συνεργοί του καπέλα τύπου τζόκεϊ και γυαλιά ηλίου. Όλοι τους κρατούσαν πιστόλια, φορούσαν διπλά χειρουργικά γάντια, και όπου ακούμπησαν, όπως φαίνεται στο βίντεο, το έκαναν με τους αγκώνες! Οι συνεργοί του «καρφάκια» είχαν σακίδια πλάτης στα οποία εικάζεται πως υπήρχαν χειροβομβίδες και άλλος βαρύτερος οπλισμός.

Στελέχη της Ασφάλειας Αττικής και Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας επιχειρούν μέσω πληροφοριών που σχετίζονται με παρουσίες του Γιώργου Πετρακάκου και Σπύρου Δραβίλα σε διάφορα σημεία της Αττικής και επαρχίας, ακόμη και σε αντιεξουσιαστικά μονοπάτια, να οδηγηθούν στο… κατώφλι του Βασίλη Παλαιοκώστα
Στη Φαρκαδόνα, όταν ο «καρφάκιας» ζήτησε να ανοίξει χρηματοκιβώτιο και ΑΤΜ, ο διευθυντής της τράπεζας του είπε πως το δεύτερο κλειδί το έχει ο ταμίας, που λίγο νωρίτερα είχε απομακρυνθεί από την τράπεζα για προσωπική του υπόθεση. Με την απειλή όπλου, χαρακτηριστική ψυχραιμία και χωρίς βιασύνη, ο ληστής τον προέτρεψε να πάρει… τηλέφωνο και να τον καλέσει να έρθει στην τράπεζα, βρίσκοντας κάποια πειστική πρόφαση. Το έκανε, ο ταμίας ήρθε, άνοιξαν χρηματοκιβώτιο και ΑΤΜ, πήραν 197.000 ευρώ και μετά από περίπου 25 λεπτά παραμονής στην τράπεζα διέφυγαν με άγνωστο τρόπο. Στον Αμπελώνα Λάρισας έμειναν περίπου 20 λεπτά, πήραν 170.000 ευρώ και όμηρο τη διευθύντρια για 100 μέτρα έως την πλατεία του χωριού και διέφυγαν πάλι με άγνωστο τρόπο.

Η… άγνωστη γυναικεία ληστεία

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής αναφέρουν πως την τελευταία 4ετία, 24 ένοπλες ληστείες, με συνολική λεία που ξεπερνά κατά πολύ τα  10.000.000 ευρώ, έχει διαπιστωθεί ότι είναι έργο των «ληστών του Διστόμου», σε 3-4 από τις οποίες έχει συμμετάσχει ο Νίκος Μαζιώτης και δύο μέλη της δικής του ομάδας. Σε δύο τουλάχιστον από αυτές έχει συμμετάσχει μία γυναίκα, που συνήθως στεκόταν στο πλευρό του Γιώργου Πετρακάκου.

Αστυνομική πηγή αποκαλύπτει στον «Ελεύθερο Τύπο», μία άγνωστη στην κοινή γνώμη ληστεία που αποδίδεται στον Γιώργο Πετρακάκο και στην άγνωστη γυναίκα, στην αρχή της δράστης των «ληστών του Διστόμου» με τη σημερινή τους σύνθεση.

Πρόκειται για αυτή που είχε σημειωθεί στις 11 Αυγούστου 2011 στο υποκατάστημα της Alpha Bank, στον Γαλατά Τροιζηνίας. Ο Γιώργος Πετρακάκος και η άγνωστη γυναίκα, φορώντας περούκες εισέβαλλαν στην τράπεζα, όπου με την απειλή όπλων απέσπασαν 124.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιο και το ταμείο και εξαφανίστηκαν. Μερικούς μήνες νωρίτερα, τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς, τρεις άνδρες είχαν μπει στο ίδιο υποκατάστημα και αφού πυροβόλησαν στον αέρα  για εκφοβισμό, άδειασαν τα ταμεία και πήραν όμηρο τον διευθυντή του καταστήματος. Εγκλωβίστηκαν σε δρόμο κοντά στο δημοτικό σχολείο του Γαλατά όπου και απελευθέρωσαν τον διευθυντή.

Επίσης, υπάρχουν κάποιες αχνές ενδείξεις για ενδεχόμενη συμμετοχή του στη δολοφονία του αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού Σεραφείμ Γκαλιμάνη, όπου ήταν έγκλειστος έως ότου παραβιάσει την άδεια που έλαβε από αυτές μετά από απεργία πείνας!
Η ληστεία του Αυγούστου μπορεί να ήταν και το «βάπτισμα του πυρός» για τη γυναίκα, που εμφανίστηκε και πάλι στις 16 Ιουλίου 2012, στη ληστεία υποκαταστήματος της Alpha Bank στη Ντάπια Σπετσών με λεία περίπου 500.000 ευρώ. Σε εκείνη τη ληστεία φαίνεται να συμμετείχε και ο Νίκος Μαζιώτης. Πέντε ένοπλοι, ανάμεσά τους και η γυναίκα, μπήκαν ως παραθεριστές στην τράπεζα με πετσέτες στους ώμους, έκαναν τη ληστεία, πήραν για λίγο ομήρους δύο γυναίκες και διέφυγαν με ταχύπλοο που το έκαψαν στην περιοχή Σαλαντί στην Αργολίδα.

Οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση των «ληστών του Διστόμου», επισημαίνουν πως ανέλαβαν και πάλι δράση και θα εμφανιστούν πολλές φορές το επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ τονίζουν την επικινδυνότητα και τους φόβους για την αιματηρή αντίδρασή τους σε «τυχαία» συνάντηση με αστυνομικούς. Επισημαίνεται πως ο «καρφάκιας», μνημονευόταν ως παράδειγμα προς μίμηση για την στάση του, στις ηλεκτρονικές αλληλογραφίες των έγκλειστων Πυρήνων.

Επίσης, υπάρχουν κάποιες αχνές ενδείξεις για ενδεχόμενη συμμετοχή του στη δολοφονία του αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού Σεραφείμ Γκαλιμάνη, όπου ήταν έγκλειστος έως ότου παραβιάσει την άδεια που έλαβε από αυτές μετά από απεργία πείνας!
thetoc.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

28 συλλήψεις σε μια μέρα στη Στερεά

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά είκοσι οκτώ (28) άτομα

Οι συγκεκριμένες επιχειρησιακές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές και οικισμούς όπου παρουσιάζεται αυξημένη εγκληματικότητα – παραβατικότητα

Επιπλέον δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και στη δίωξη της παράνομης μετανάστευσης

Στο πλαίσιο των εξορμήσεων, ελέγχθηκαν συνολικά (654) άτομα και (471) οχήματα, προσήχθησαν (51) άτομα και βεβαιώθηκαν (162) παραβάσεις

Οι αστυνομικοί έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών  

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες (22-05-2015), σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές και οικισμούς όπου παρουσιάζεται αυξημένη εγκληματικότητα – παραβατικότητα. Επιπλέον δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, στη δίωξη της παράνομης μετανάστευσης, στη σύλληψη διωκόμενων προσώπων και στη διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την αυστηρή εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας.

Στο πλαίσιο της εξορμήσεων, προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (654) άτομα, εκ των οποίων (446) ημεδαποί και (208) αλλοδαποί, καθώς και (471) οχήματα.

Προσήχθησαν: (51) άτομα, εκ των οποίων (30) ημεδαποί και (21) αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν: (28) άτομα, εκ των οποίων (18) ημεδαποί και (10) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

(2) ημεδαποί, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
(1) ημεδαπός, για παράβαση του νόμου περί όπλων.
(4) ημεδαποί και (1) αλλοδαπός, για διάπραξη κλοπών.
(1) ημεδαπή, για απόπειρα κλοπής.
(1) ημεδαπός και (1) αλλοδαπός, για εκκρεμείς καταδικαστικές Αποφάσεις.
(4) αλλοδαποί, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
(7) ημεδαποί και (4) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).
(1) ημεδαπός, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
(1) ημεδαπός, για παράβαση νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας.


Κατασχέθηκαν:

Ποσότητες ηρωίνης.
(9) φυσίγγια πιστολιού.
Χρηματικό ποσό.

Βεβαιώθηκαν συνολικά: (162) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

(2) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
(1) παράβαση του νόμου περί όπλων.
(4) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
(153) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. [ήτοι: (35) για υπερβολική ταχύτητα, (2) για μέθη, (1) για αντικανονικούς ελιγμούς, (1) για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, (4) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (6) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (3) για ΚΤΕΟ και (101) λοιπές παραβάσεις].
(1) παράβαση περί Υγειονομικού Κανονισμού.
(1) παράβαση νομοθεσία περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτάζουν τα Βάγια



Διαβάστε Περισσότερα »

Νέος νόμος για Παιδεία: Διακοπές το Πάσχα και στα φροντιστήρια

Το 15νθήμερο των μαθημάτων του Πάσχα στα Φροντιστήρια, που ήταν η τελευταία «ένεση» πριν τον μαραθώνιο των εξετάσεων, «κουρεύει» το υπουργείο Παιδείας.

Πότε θα είναι κλειστά Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών

Στο νομοσχέδιο που αναμένεται να τεθεί από τη Δευτέρα σε διαβούλευση -αλλά βασικά σημεία του έχουν διαρρεύσει- τα Φροντιστήρια και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, δίνεται η δυνατότητα να παραμένουν κλειστά:

Το Πάσχα, από τη Μεγάλη Πέμπτη έως και την Τρίτη μετά το Πάσχα.
Θα είναι επίσης κλειστά τα Χριστούγεννα, από τις 24 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου.
Πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ υπουργείου και ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων, έχει αποτελέσει η ρύθμιση με την οποία

Απαγορεύεται στα ιδιωτικά σχολεία η λειτουργία εσωτερικών Φροντιστηρίων και Κέντρων ξένων Γλωσσών.
Τα Φροντιστήρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών:

Οφείλουν να καταθέτουν στις διευθύνσεις εκπαίδευσης το εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων απ' όπου να προκύπτει ο αριθμός των τμημάτων και των μαθητών του κάθε τμήματος, οι ώρες διδασκαλίας κάθε μαθήματος και ο διδάσκων κάθε ώρας.
Οι ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών θα πρέπει να καταθέτουν στις διευθύνσεις εκπαίδευσης αντίγραφα των συμβάσεων εργασίας που έχουν συνάψει με τους διδάσκοντες.
Οι αλλαγές στα Πανεπιστήμια

Με τον νέο νόμο, στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μεταξύ άλλων:

Οι φοιτητικές παρατάξεις αποκτούν ρόλο στη διοίκηση των ΑΕΙ.
Καταργούνται τα Συμβούλια στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Οι αρμοδιότητες των Συμβουλίων θα κατανεμηθούν στη Σύγκλητο, το Πρυτανικό Συμβούλιο, τον πρύτανη και τους αντιπρυτάνεις.
Εκπρόσωποι φοιτητών θα συμμετέχουν σε Σύγκλητο, Κοσμητεία, Γενική Συνέλευση Τμήματος, Γενική Συνέλευση Τομέα.
Οι φοιτητές θα ψηφίζουν για πρύτανη. Η ψήφος τους θα μετρά έως το 70% του συνόλου των ψήφων και θα συναρτάται με τη συμμετοχή των φοιτητών.
Καταργείται η ηλεκτρονική ψηφοφορία.
Οι νυν πρυτάνεις θα πρέπει να διεξάγουν εκλογές με βάση το νέο σύστημα ψηφοφορίας έως τις 31/7/2016. Θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές για μία επιπλέον θητεία τεσσάρων ετών.
Τα 7μελή εκλεκτορικά σώματα για την εκλογή, εξέλιξη ή μονιμοποίηση πανεπιστημιακών διευρύνονται σε 11μελή ή 15μελή, ανάλογα με το μέγεθος του Τμήματος.
thetoc.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

To ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ ζητά εθελοντές καθηγητές για τις Γυναικείες Φυλακές Ελεώνα Θηβών



To ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ ζητά εθελοντές καθηγητές για μαθήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, γυμναστικής, εικαστικών και θεάτρου στη Θεραπευτική Κοινότητα του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ που λειτουργεί μέσα στις Γυναικείες Φυλακές Ελεώνα Θηβών.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα Ειρήνη Τσαλέρα στα εξής τηλέφωνα: 6972292864 και 2103847700.

Το ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ (στεγνό πρόγραμμα χωρίς υποκατάστατα) παρέχει υπηρεσίες στο Νοσοκομείο των Φυλακών Κορυδαλλού Αγ.Παύλος, στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού ,στις Δικαστικές (αντρικές) Φυλακές Κορυδαλλού ,στις Γυναικείες Φυλακές ΕλεώναΘηβώνκαι στη Λιβαδειά με τη λειτουργία Συμβουλευτικών Κέντρων και Θεραπευτικών Κοινοτήτων.

Στις Γυναικείες και στις Δικαστικές  Φυλακές Κορυδαλλού καθώς και στις Γυναικείες Φυλακές στον Ελεώνα Θηβών, λειτουργεί ομώνυμη θεραπευτική Κοινότητα σε ειδικά παραχωρημένο χώρο. Το καθημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει υπηρεσίες θεραπείας, εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Μέσα στο δύσκολο περιβάλλον της φυλακής, τα μέλη χτίζουν το καινούριο τους σπίτι με θεμέλια την αλληλεγγύη, το σεβασμό στη διαφορετικότητα, τις καθαρές και ειλικρινείς σχέσεις .Με όχημα την αυτογνωσία, τη συνέπεια και την ποιότητα σε κάθε δραστηριότητα της καθημερινότητας ,τα μέλη της κοινότητας μαθαίνουν να διαχειρίζονται και να εκφράζουν τα συναισθήματά τους, να νιώθουν δυνατά, αξιοπρεπή και υπεύθυνα για κάθε επιλογή τους.

Η επανένταξη στην κοινωνία ξεκινάει μέσα από τις κοινότητες των φυλακών .Πραγματοποιούνται μαθήματα για απολυτήριο Γυμνασίου και Λυκείου,μαθήματα Η/Υ, Αγγλικών και Ελληνικών για τους αλλοδαπούς. Παράλληλα ,υπάρχει δημιουργική απασχόληση (μαθήματα φωτογραφίας, θεάτρου, ζωγραφικής, χορού κλπ). Στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα είναι ενταγμένα μαθήματα γυμναστικής και μαγειρικής ώστε η ποιότητα στη διατροφή να συνδυάζεται με την σωματική ευεξία .

Η δημιουργία των προϋποθέσεων εκείνων που θα κινητοποιήσουν τα μέλη του προγράμματος να αναζητήσουν ποιοτική ψυχαγωγία και σωστή διαχείριση του ελεύθερου χρόνου τους, ενισχύει την πεποίθηση των θεραπευτών για ενεργούς πολιτιστικά πολίτες.

Στο Κέντρο της Αθήνας διαθέτει Κέντρο Υποδοχής και Επανένταξης (ΚΥ και ΚΕ)όπου παραπέμπονται αποφυλακιζόμενοι χρήστες και πρώην χρήστες ουσιών.

Με δεδομένο το ιστορικό των μελών , ιδιαίτερο βάρος δίνεται στην συνεχή επαφή τους με την ευρύτερη κοινότητα, μέσα από επαγγελματικές και κοινωνικές δραστηριότητες.

Μέσα στο πλαίσιο μιας πολυδιάστατης κι ολοκληρωμένης θεραπευτικής παρέμβασης εντός και εκτός του σωφρονιστικού πλαισίου, οι λειτουργίες του τμήματος εκπαίδευσης έχουν ως στόχο την εκπαιδευτική, κοινωνική, και επαγγελματική επανένταξη των ανθρώπων, την καλλιέργεια των δεξιοτήτων εκείνων που θα τους βοηθήσουν να πάρουν τον έλεγχο της ζωής τους, να ονειρευτούν και να σχεδιάσουν το μέλλον τους.

Στο νεοκλασικό και διατηρητέο κτήριο της οδού Δροσοπούλου στην Κυψέλη, οι άνθρωποι που αποφυλακίζονται βρίσκονται σ’ ένα οικείο περιβάλλον με ανθρώπους που παλεύουν και αγωνίζονται για μια ζωή καθαρή, αξιοπρεπή και  απαλλαγμένη από εξαρτήσεις. Για να φτάσουν κοντά σε αυτό που ονειρεύονται ,η κοινότητα τούς βοηθάει να διεκδικήσουν τη ζωή ¨επί ίσοιςόροις’’ σε όλα τα επίπεδα της καθημερινότητας. Θεραπευτικές , εκπαιδευτικές διαδικασίες καθώς και επαγγελματική κατάρτιση έχουν ως στόχο την πλήρη επανένταξη του ατόμου στην κοινωνία ενισχύοντας την αυτοπεποίθηση, τις γνώσεις ,την κουλτούρα και την κριτική ικανότητα του κάθε μέλους.

Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός …

Κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές ανάγκες….

Κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές ικανότητες και δεξιότητες…

Κάθε άνθρωπος δικαιούται το καλύτερο…..

Κάθε άνθρωπος νιώθει δυνατός όταν ανήκει σε μια ομάδα….

Κάθε άνθρωπος είναι ένας μικρός κόσμος ….

Το ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ τον βοηθάει να ανοίξει τα φτερά του!
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, Corina Cretu στον Κώστα Μπακογιάννη


Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και συγκεκριμένα στη Φθιώτιδα βρέθηκε σήμερα η Επίτροπος της ΕΕ, αρμόδια για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής, κ. Corina Cretu.
Την κ. Cretu υποδέχθηκε στο γραφείο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ο Περιφερειάρχης, κ. Μπακογιάννης, συνοδευόμενος από τους Αντιπεριφερειάρχες, κ. Ευθύμιο Καραΐσκο, κ. Γιάννη Περλεπέ και κ. Ηλία Σανίδα.
Εν συνεχεία, η Ευρωπαϊκή Αντιπροσωπεία και αυτή της Περιφέρειας κατευθύνθηκαν στο Ενιαίο Σχολικό Συγκρότημα Λαμίας, προκειμένου η Επίτροπος να ξεναγηθεί σε ένα έργο που χρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας. Το εν λόγω έργο, τελικού κόστους 5,2 εκατομμυρίων ευρώ, στεγάζει το 5ο και 6ο Λύκειο Λαμίας σε μία έκταση 9 στρεμμάτων, αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους ευρωπαϊκούς πόρους.
Ακολούθως, κατευθύνθηκαν προς τον χώρο των Θερμοπυλών και το Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης, το οποίο επίσης χρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ με το συνολικό ποσό των 2.250.000 ευρώ και συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ο Κ. Μπακογιάννης αφού επανέλαβε τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει αλλά και τις μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες που έχει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, έδωσε ιδιαίτερη- για ακόμη μία φορά- έμφαση στην μεγάλη αδικία που υφίσταται η Στερεάς Ελλάδα, χαρακτηρισμένη ως μία «υπό μετάβαση» Περιφέρεια. Τόνισε δε την αναγκαιότητα αύξησης των χρηματοδοτήσεων, προκειμένου να ενισχυθούν οι αναπτυξιακές και κοινωνικές πολιτικές, και ταυτόχρονα η επιχειρηματικότητα και τα έργα υποδομής.
Επιπρόσθετα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πολύ υψηλή απορροφητικότητα του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας 2007-2013, που αγγίζει το 105%.
Κατά την επίσκεψή τους στις Θερμοπύλες, ο κ. Μπακογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Να καλωσορίσουμε την Επίτροπο στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμάς να μας επισκέπτεται σήμερα. Είναι δε μία επίσκεψη υψηλού συμβολισμού, διότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ίδια η Επίτροπος δείχνουν το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αλλά και την ευαισθησία τους στη χώρα μας, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.
Είχαμε την ευκαιρία να την ενημερώσουμε για την πορεία του χρηματοδοτικού προγράμματος της Περιφέρειας και για τα πολύ υψηλά ποσοστά απορροφητικότητας που αυτό παρουσιάζει στο κλείσιμό του και εν όψει του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020. Βέβαια, έθεσα και το μεγάλο ζήτημα που μας απασχολεί, αφού όπως ξέρετε, η Περιφέρειά μας έχει χαρακτηριστεί ως Περιφέρεια «υπό μετάβαση», με ότι αυτό συνεπάγεται για εμάς.
Να κλείσω λέγοντας ότι είναι πολύ σημαντικό για εμάς να αισθανόμαστε ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί είναι στο πλευρό μας. Ενδεχομένως, να είναι παράδοξο, αλλά εμείς αισθανόμαστε ότι έχουμε στενότερη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απ’ ότι με το ίδιο το κεντρικό κράτος στην Αθήνα.
Και πάλι κ. Επίτροπε σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για το προσωπικό σας ενδιαφέρον για την Περιφέρειά μας αλλά και για την Ελλάδα».
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και σκόνη

Η αφρικανική σκόνη θα κάνει ξανά την εμφάνισή της στην ατμόσφαιρα στα νότια σήμερα. Σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, ενώ μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

Βροχές ή καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Μακεδονίας τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και στα νότια δυτικοί φτάνοντας στο Μυρτώο Πέλαγος σε σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη Μακεδονία λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Από το μεσημέρι τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες στα δυτικά και κεντρικά τμήματα. Στη Θράκη γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις.

Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά νότιοι με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από 13 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις. Πιθανότητα για τοπικούς όμβρους στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Ανεμοι: δυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις. Πιθανότητα για τοπικούς όμβρους στα ορεινά της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στις Σποράδες.

Ανεμοι: δυτικοί 4 με 5 και στον Κορινθιακό και τη θάλασσα Κυθήρων 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 28 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά 29 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος με παροδικές αραιές νεφώσεις.

Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος με παροδικές αραιές νεφώσεις.

Ανεμοι: στα βόρεια νότιοι 4 με 5 μποφόρ και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος με παροδικές αραιές νεφώσεις.

Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Από το μεσημέρι τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.




Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ