Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

Φοιτητές απο τις ΗΠΑ έκαναν μάθημα στο Μαυσωλείο Διστόμου για την Σφαγή και τις αποζημιώσεις!

Μάθημα στον τόπο του εγκλήματος : Αμερικανοί φοιτητές από το Πανεπιστήμιο του Αρκάνσας επισκέφθηκαν τις προάλλες στο Μαυσωλείο των Θυμάτων της Σφαγής του Διστόμου στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής στην Ελλάδα και διδάχτηκαν για το έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας που διεπράχθη στην Μαρτυρική Πόλη της Βοιωτίας από τους Ναζί στις 10 Ιουνίου 1944.

Προετοιμασμένοι, με σημειώσεις, σχεδιαγράμματα και μίνι ιστορικό άκουσαν τους δυο καθηγητές τους - που ήξεραν ελληνικά  αν και μόνο ο ένας ήταν 2ης γενιάς Ελληνοαμερικανός!- έκαναν και απάντησαν σε ερωτήσεις, φωτογράφησαν τις γλυπτές παραστάσεις στο Μαυσωλείο και συλλάβισαν στα ελληνικά τις λίγες χαραγμένες λέξεις! Ενα τμήμα του μαθήματος ήταν το σκέλος της νομικής διεκδίκησης για αποζημίωση - μια διαδικασία που ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του '90 ο αείμνηστος Γιάννης Σταμούλης και έφθασε μέχρι την Χάγη.

Η πιο συγκινητική στιγμή ήταν όταν λίγοι λίγοι μπήκαν μέσα στο οστεοφυλάκιο και είδαν τα οστά των 218 σφαγιασθέντων, ενώ οι εθελοντές Διστομιτες από το Μουσείο που βρέθηκαν εκεί τυχαία λόγω γυρισμάτων για την Καναδική Τηλεόραση CBC, τους ξενάγησαν και τους  έδειξαν στα κρανία τις τρύπες από τις χαριστικές βολές! ''Ειναι φριχτό  έγκλημα, υπάρχουν μωρά ανάμεσα στα θύματα'' σχολίασε δακρυσμένη μια από τις φοιτήτριες.
,
Οι φοιτητές  του Πανεπιστημίου Αρκάνσο ( ειναι η Πολιτεία από την οποία κατάγεται και υπήρξε κυβερνήτης ο  Μπίλ Κλίντον  πριν γίνει Πρόεδρος των ΗΠΑ) ήταν από διαφορά Τμήματα Σπουδών  και όταν επιστρέψουν στα μαθήματά τους  θα κάνουν, μεταξύ άλλων, ειδική εργασία για την Σφαγή του Διστόμου, μια πρακτική που εφαρμόζει το Πανεπιστήμιο επί 8 χρόνια, διοργανώνοντας επισκέψεις φοιτητών. Από του χρόνου στο πρόγραμμα θα μπει και επίσκεψη στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού δίπλα στο Δημαρχείο. Οι καθηγητές κράτησαν σημειώσεις για το είδος και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται από τις 31 Μαΐου μέχρι την επέτειο της Σφαγής, την 10η Ιουνίου.
Μάλιστα εντυπωσιάστηκαν από τον μεγάλο αριθμό επισκεπτών τόσο στο Μαυσωλείο όσο και στο Μουσείο, όπως και όταν έμαθαν ότι πριν μερικές εβδομάδες επισκέφθηκε το Μουσείο και το Μαυσωλείο και Πανεπιστήμιο από την Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ




Διαβάστε Περισσότερα »

Κόλαση φωτιάς στον Ασπρόπυργο

 Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στον προαύλιο χώρο ιδιωτικού εργοστασίου ανακύκλωσης στην περιοχής της Νέας Ζωής, κοντά στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά ξέσπασε στις 13.30 σε ξερά χόρτα όμως στη συνέχεια επεκτάθηκε στο εργοστάσιο όπου καίγονται μεγάλες ποσότητες πλαστικών και χαρτιών.

Οι ζημιές είναι ήδη εκτεταμένες και δεν μπορεί να αποκλειστεί η καταστροφή της μονάδας.

Επί τόπου επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες, όμως πολίτες κάνουν λόγο για μεγάλο τοξικό νέφος.



Διαβάστε Περισσότερα »

Γιατί οι «νέοι» ληστές είναι πιο επικίνδυνοι - Δύο εισβολές κάθε μέρα

Μπαίνουν κρυφά στα σπίτια απειλούν τους ενοίκους (δεν έχουν καταγραφεί φαινόμενα σκληρής βίας) προκειμένου να τους αρπάζουν τις οικονομίες τους
Μέχρι το τέλος του 2014 και τα προηγούμενα δυο χρόνια είχαμε το φαινόμενο των ληστών-εισβολέων.  Άγριων συμμοριών που με  καταγωγή από τη μακρινή Γεωργία και άλλες χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, έμπαιναν στα σπίτια, βασάνιζαν (ακόμα και με καυτό σίδερο) λήστευαν, τρομοκρατούσαν.
Οι αστυνομικοί ανέφεραν στις εκθέσεις τους ότι πρόκειται για σαδιστές που όχι μόνο δεν λυγίζουν στη θέα ενός ηλικιωμένου ανθρώπου και τον γρονθοκοπούν μέχρι λιποθυμίας αλλά απολαμβάνουν τα μεσαιωνικού τύπου βασανιστήρια με καυτά σίδερα στο πρόσωπο και το σώμα.

Τους τελευταίους μήνες με την πολιτική αστάθεια να προκαλεί ανησυχία στους απλούς πολίτες,  δίνεται η εντύπωση πως πολλοί από τους οποίους άρχισαν να «τραβούν» τις λιγοστές οικονομίες τους από τις τράπεζες και να τις κρύβουν στα σπίτια τους, ένα νέο φαινόμενο ληστών έκανε την εμφάνιση του. Οι αλλοδαποί- στην πλειονότητα - κακοποιοί πιστεύοντας ότι μέσα στα σπίτια υπάρχουν χρήματα δεν εφαρμόζουν την τακτική των Γεωργιανών με το σίδερο, αλλά μπαίνουν κρυφά στα σπίτια απειλούν τους ενοίκους (δεν έχουν καταγραφεί φαινόμενα σκληρής βίας) προκειμένου να τους αρπάζουν τις οικονομίες τους.  Σύμφωνα με τα στοιχεία από τα αστυνομικά συμβάντα όλης της χώρας κατά μέσο όρο έχουμε 2 εισβολές – ληστείες  καθημερινά σε μονοκατοικίες και διαμερίσματα όλης της χώρας (τα αντίστοιχα νούμερα πριν δυο χρόνια ήταν αυξημένα ακόμα και κατά 50%).  Η νέα “φουρνιά”  εισβολέων διακρίνονται για την ...απειρία τους στη χρήση όπλων πράγμα που τους κάνει ακόμα πιο επικίνδυνους.
   
Διαβάστε Περισσότερα »

Πολλές συλλήψεις στη Στερεά-19 στη Βοιωτία

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά τριάντα εννέα (39) άτομα για διάφορα αδικήματα

Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης, ακατέργαστης κάνναβης και φαρμακευτικών σκευασμάτων, ποσότητα αδασμολόγητου καπνού και λαθραία πακέτα τσιγάρων

Βεβαιώθηκαν πάνω από (150) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Διενεργήθηκαν έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας  
Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τη δίωξη της παράνομης μετανάστευσης, τον εντοπισμό φυγόποινων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο διήμερο (04 & 05-06-2015), συνολικά τριάντα εννέα (39) άτομα για διάφορα αδικήματα και συγκεκριμένα:

Συνελήφθησαν πέντε (5) άτομα, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και ειδικότερα:

•    Αλλοδαπός στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών. Κατασχέθηκαν μικροποσότητα ηρωίνης και δισκία φαρμακευτικών σκευασμάτων.
•    Ημεδαπός στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας. Κατασχέθηκε μικροποσότητα   ακατέργαστης κάνναβης.
•    Ημεδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας. Κατασχέθηκαν μικροποσότητα ηρωίνης και μικροποσότητες φαρμακευτικού σκευάσματος.
•    Ημεδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας. Κατασχέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης.
•    Ημεδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας. Κατασχέθηκε ομοίως μικροποσότητα ηρωίνης.

Συνελήφθησαν έντεκα (11) αλλοδαποί, διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια και ειδικότερα:

•    Τέσσερις (4) αλλοδαποί στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας.
•    Δύο (2) αλλοδαποί στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Α’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας.
•    Τρεις (3) αλλοδαποί (δύο στις Ράχες και ένας στη Πελασγία Φθιώτιδας), από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Στυλίδας.
•    Αλλοδαπός στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας.
•    Αλλοδαπός στις Θεσπιές Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βαγίων.

Συνελήφθησαν πέντε (5) άτομα, για εκκρεμείς καταδικαστικές Αποφάσεις και ειδικότερα:

•    Δύο (2) αλλοδαποί στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας.
•    Ημεδαπός στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας.
•    Ημεδαπός στη στην Ελάτεια Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμφίκλειας.
•    Ημεδαπός στον Ορχομενό Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού.

Συνελήφθησαν εννέα (9) άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (βεβαιώθηκαν συνολικά πάνω από -150- παραβάσεις) και ειδικότερα:

•    Δύο (2) ημεδαποί στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Βοιωτίας.
•    Ημεδαπός επίσης στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Λιβαδειάς.
•    Δύο (2) ημεδαποί στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Θηβών.
•    Αλλοδαπός στην ευρύτερη περιοχή του Σχηματαρίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Βοιωτίας.
•    Ημεδαπός στην Αλίαρτο Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας.
•    Αλλοδαπός στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Λαμίας.
•    Ημεδαπός στην Μακρακώμη, από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Φθιώτιδας.

Συνελήφθησαν έξι (6) άτομα, για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ειδικότερα:

•    Πέντε (5) ημεδαποί σε περιοχές της Λιβαδειάς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λιβαδειάς.
•    Ημεδαπός στο Δήλεσι Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σχηματαρίου.

Συνελήφθη ημεδαπός στην ευρύτερη περιοχή της Ερέτριας, από   αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα. Κατασχέθηκαν (200) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού και (12) λαθραία πακέτα τσιγάρων.

Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαπές σε περιοχές της Θήβας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, για επαιτεία.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Στα 31 δισ. ευρώ(!) οι καταθέσεις που έφυγαν από τις τράπεζες από τον Οκτώβριο..



    Συνεχίσθηκε η εκροή καταθέσεων, για έβδομο κατά σειρά μήνα, τον Απρίλιο, ανεβάζοντας στα 31 δισ. ευρώ τη συνολική εκροή από τις ελληνικές τράπεζες από τον Οκτώβριο του 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία της Alpha Bank.
Όπως αναφέρεται στο οικονομικό δελτίο της τράπεζας, οι...ιδιωτικές καταθέσεις μειώθηκαν κατά 4,9 δισ. ευρώ εντός του Απριλίου, έπειτα από μείωση 1,9 δισ. ευρώ που είχαν σημειώσει τον Μάρτιο. Η μείωση των καταθέσεων προήλθε κυρίως από τα νοικοκυριά (3,4 δισ. ευρώ), ενώ κατά 1,4 δισ. ευρώ μειώθηκαν οι καταθέσεις των επιχειρήσεων.
Κατά συνέπεια, το υπόλοιπο των ιδιωτικών καταθέσεων υποχώρησε τον Απρίλιο του 2015 στα 133,7 δισ. ευρώ, από 138,6 δισ. ευρώ τον Μάρτιο του 2015 και 160,3 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2014.
Η Alpha Bank υπενθυμίζει ότι ανάλογο φαινόμενο εκροής καταθέσεων από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είχε παρατηρηθεί στην περίοδο Μαΐου-Ιουνίου 2012, πριν τον σχηματισμό της κυβέρνησης συνεργασίας, όταν οι ιδιωτικές καταθέσεις είχαν μειωθεί κατά 15,4 δισ. ευρώ.
Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, είναι ενδεικτικό ότι οι ιδιωτικές καταθέσεις από τον Ιούνιο 2012 (150,6 δισ.) ως το τέλος Σεπτεμβρίου του 2014 (164,7 δισ.) αυξήθηκαν κατά 14,2 δισ. ευρώ, εξουδετερώνοντας εν μέρει την απόσυρση καταθέσεων στο δίμηνο Μαΐου-Ιουνίου 2012.
Σύμφωνα με την Alpha Bank, η διαφορά ανάμεσα στα δύο επεισόδια απόσυρσης καταθέσεων, δηλαδή του 2012 και του 2014-2015, έγκειται στο ότι η εκροή καταθέσεων που παρατηρείται στην τωρινή οικονομική συγκυρία είναι μεγαλύτερης εντάσεως και διάρκειας και αντανακλά την παράταση της αβεβαιότητας.
Η Alpha Bank εκτιμά πως η αποκατάσταση του κλίματος οικονομικής εμπιστοσύνης με την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης (μέχρι το τέλος Ιουνίου) και η επακόλουθη αναμενόμενη αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ το 2015, καθώς και η εκτιμώμενη στη συνέχεια επιτάχυνση του το 2016, θα συμβάλει στην αύξηση των καταθέσεων, ενισχύοντας τις δυνατότητες των τραπεζών για προσφορά νέων δανείων προκειμένου να στηρίξουν την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, εκτιμούν οι αναλυτές.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σάλος με φαρμακοποιό που μπουγελώνει σκύλο με χλωρίνη - Τι απαντά ο ίδιος

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει από το απόγευμα της Πέμπτης ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ένας φαρμακοποιός να μπουγελώνει με χλωρίνη έναν σκύλο, ο οποίος κοιμόταν αμέριμνος έξω από το φαρμακείο του σε πλατεία της Θεσσαλονίκης.

Την ίδια ώρα, σε φωτογραφία εμφανίζεται μία γυναίκα να ρίχνει στον ίδιο σκύλο ένα ποτήρι με υγρό.

Ο φαρμακοποιός μίλησε για το περιστατικό στο protoplano.gr και εξήγησε τι συνέβη:

«Αυτό έγινε πριν από ένα χρόνο, το περασμένο καλοκαίρι. Το συγκεκριμένο σκυλί ερχόταν καθημερινά, γιατί ακριβώς δίπλα υπήρχε ένα θηλυκό. Κοιμόταν μπροστά στο φαρμακείο, στα σκαλοπάτια και αρκετοί πελάτες μου διαμαρτύρονταν ότι τους ενοχλούσε η παρουσία του, αν και ήταν ήμερο. Προσπάθησα να τον απομακρύνω, αλλά ήταν επίμονος. Κάποια στιγμή τον μπουγέλωσα με ένα κουβά νερό, ενώ και η γυναίκα μου του έριξε ένα ποτήρι νερό. Στο διαδίκτυο είδα ότι γράφουν πως του ρίξαμε καυτό καφέ και χλωρίνη. Αν είναι δυνατόν! Καλοκαίρι ήταν και τον έβρεξα».

Σε ερώτηση για το αν έχει μετανιώσει για την πράξη του, με δεδομένο ότι το μόνο “έγκλημα” του σκύλου ήταν πως κοιμόταν έξω από το φαρμακείο του, ο φαρμακοποιός απάντησε:

«Σίγουρα έχω μετανιώσει και αν διέπραξα αδίκημα ζητώ να τιμωρηθώ, αλλά για τον κουβά με νερό, όχι για χλωρίνη και άλλα τέτοια που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Μάλιστα, όπως λέει, από χθες που δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία του στο διαδίκτυο, δέχεται απειλητικά τηλεφωνήματα και αρκετοί πολίτες πηγαίνουν στο φαρμακείο του και του ζητούν το λόγο για αυτό που έκανε.

«Δεν μπορέσαμε να κοιμηθούμε όλο το βράδυ. Στο φαρμακείο δεν πλησιάζει πελάτης. Σίγουρα έκανα λάθος, αλλά δεν έκανα και έγκλημα…» δηλώνει χαρακτηριστικά και μέσω του δικηγόρου του σκοπεύει να καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση.

Από το φιλοζωικό σωματείο “Η ΑΓΑΠΗ”, πάντως, ενημέρωσαν πως επικοινώνησαν με το αστυνομικό τμήμα Πολίχνης και έλαβαν την απάντηση ότι θα γίνει αυτεπάγγελτη μήνυση κατά του φαρμακοποιού, μόνο εάν δώσει κατάθεση κάποιος μάρτυρας.

Η εισαγγελέας ενημερώθηκε από την αστυνομία για το βίντεο και η συνέχεια αναμένεται να δοθεί στις δικαστικές αίθουσες.


Διαβάστε Περισσότερα »

Νοσοκομείο Θήβας! Ξέμεινε από γιατρούς, αλλά φούλαρε ιατροφαρμακευτικό υλικό με νέα παρτίδα από την Αυστρία…




Σ. Δεσύλας: «Είμαστε επαρκείς τουλάχιστον μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2015»

Αν. Κόκκαλης: «Είμαστε 100% καλυμμένοι, αλλά προσωπικό δεν έχουμε..»

Και νέα παρτίδα ιατροφαρμακευτικού υλικού έφτασε στο νοσοκομείο Θήβας, το οποίο πλέον είναι πλήρως εφοδιασμένο, πλην όμως χωρίς γιατρούς…

Το υλικό, που  έφτασε με ένα τεράστιο κοντέϊνερ στο Κοινωνικό Φαρμακείο Ελληνικού προερχόμενο από την Αυστρία, συγκέντρωσαν φιλέλληνες , προκειμένου να δοθεί δωρεάν στα νοσοκομεία της χώρας που έχουν ανάγκη, αλλά και στους κοινωνικούς φορείς,  που τα προμηθεύουν σε Έλληνες που αντιμετωπίζουν προβλήματα…

Το υλικό παρέλαβε ο Υποδιοικητής του Νοσοκομείου Σπ. Δεσύλας, παρέχοντας πλήρη επάρκεια μέχρι το τέλος του χρόνου..

«Μας βοηθούν απίστευτα από το Κοινωνικό Φαρμακείο Ελληνικού, έχουμε στοκάρει την αποθήκη του υγειονομικού μας υλικού, είμαστε ίσως  από τα λίγα νοσοκομεία που δεν καμία απολύτως έλλειψη  σε υγειονομικό υλικό  και σε φάρμακα και με τον προϋπολογισμό και την οργάνωση, που έχουμε κάνει, είμαστε επαρκείς τουλάχιστον μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2015» υπογραμμίζει ο κ. Δεσύλας, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να σταματήσει τις προσπάθειες…

«Το νοσοκομείο μας είναι 100% εξοπλισμένο για το 2015» τονίζει και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αντ.  Κόκκαλης , αναφερόμενος παράλληλα στις σημαντικές ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό…

«Έχουμε επανειλημμένα ζητήσει εγγράφως προς τα αρμόδια υπουργεία και την περιφέρεια  την ενίσχυση με προσωπικό, αλλά ακόμα περιμένουμε, και αυτή την στιγμή έχουμε 3 παθολόγους που καλύπτουν την 15νθήμερη εφημερία του νοσοκομείου, στο χειρουργικό έμειναν πάλι τρεις και ο κούκος, τα ίδια και στους νοσηλευτές και το παραϊατρικό προσωπικό και μη ξεχνάμε πως βρισκόμαστε σε περίοδο αδειών , που σημαίνει ότι ο κάθε εργαζόμενος θα αναγκαστεί να κάνει διπλοβάρδια , προκειμένου ο συνάδελφος του να ξεκουραστεί» επισημαίνει, ελπίζοντας σε καλύτερες ημέρες!
viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αράχωβα:Αδελφοποίηση Σχολείων που στεγάζονται σε Ιστορικά Κτίρια



Διαβάστε Περισσότερα »

Πέφτει η θερμοκρασία σήμερα -Πού αναμένεται να βρέξει

Αστατος θα είναι ο καιρός σήμερα, καθώς τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία σημειώνει μικρή πτώση, κυρίως στα ανατολικά.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

Μακεδονία, Θράκη
καιρός: στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, εξασθένηση των φαινόμενων το βράδυ, στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές η καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου, στην Ηπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες.
άνεμοι: βόρειοι 5 με 6 και στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημενες με σποραδικές βροχές η καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια και ανατολικά η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
καιρός: νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

SOS Απόπειρα Αρπαγής Παιδιού στο Δήλεσι




Την Τρίτη 2 Ιουνίου το απόγευμα σε παράδρομο της Λ.Σχηματαρίου κοντά στην πλατεία Δηλεσίου , άγνωστος προσπάθησε να απαγάγει 9χρονο έξω από το σπίτι του.

Ο άγνωστος πλησίασε πεζός το παιδί που έπαιζε και το έπιασε από πίσω , ευτυχώς ο μικρός αντέδρασε αμέσως βάζοντας τις φωνές  και κλοτσώντας τον δράστη ο οποίος τράπηκε σε φυγή.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για την περιγραφή η το σωματοτυπο του δράστη .

Πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί και προετοιμασμένοι μήπως και ξαναπροσπαθήσει να κάνει άλλη απόπειρα.


Αν δούμε κάποιον να κινείται περίεργα η να παρακολουθεί χώρους που υπάρχουν παιδιά να ενημερώσει άμεσα την αστυνομία.

Παρακαλώ κοινοποιήστε το όλοι
prigipato-dilesi.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ